Ponedeljak, 15.08.2022.

13:15

Pešić: Niko nije precrtan, odstranjen, eliminisan VIDEO

Svetislav Pešić, selektor košarkaške reprezentacije Srbije, održao je konferenciju za medije u "Štark" areni.

Izvor: B92

Pešiæ: Niko nije precrtan, odstranjen, eliminisan VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

58 Komentari

Sortiraj po:

RokNrolla

pre 1 godinu

Bezobrazno je ovakovo vredjanje inteligencije celog naroda od strane Pesica. Znaci Pesic nije znaopre nego je pozvao Teodosica da mu se on ne uklapa u sistem. Da je stranac trener dosao pa da ih je sve morao ppzvati da ih vidi kako igraju razumeo bih ali da Pesic ne zna uklapa li mu se Teo u koncepciju dok ga ne vidi je smejurija.
(Nikola, 15. avgust 2022 14:22)

U kavom svetu vi zivite ? Kao prvo to sto ga je nekada gledao ne znaci da je sada u takvoj formi, a kao drugo bitno je odraditi medicisnki pregled sa igracima , postoje krvne analize na kojima se tacno vidi ko je u kakvom telesnom stanju.....to se moze samo uraditi ako je igrač fizički prisutan.

Trebalo bi prestati sa tim glupostima tipa “što ga je zvao”, to nema veze sa mozgom ....ako mu je širi spisak 30 igrača nek pozove svih 30 da se vidi ko je u kakvom stanju pa da može stvarno da izabere najspremnije i skroji najbolju ekipu . Neće teu ništa faliti što je proveo 4-5 dana na pripremi , nije radio u rudniku....a ta praksa da se nekim igračima zbog starih zasluga zatvara oko ili dva i kad su nespremni , i da mogu da biraju uloge i da mogu da idu i dolaze je sasvim van svake pameti . Hvala teo legendo za sve , ako nisi spreman da daš sve od sebe dođi sledeći put spremniji, nije ovo basket ekipa iz kraja već profesionalna reprezentacija . A za pleja sa klupe normalno da je jaramaz bolji koji će da se trudi u odbrani i neće da pravi frku igrao 15 ili 3 minuta .

Dusan KG

pre 1 godinu

Samo polako, videcete kada nam Jokica stave u dzep kvalitetne ekipe posto znaju da osim njega i Mićića nemamo igraca koji moze da povuce. Nije Jokić mađioničar a i iskreno, on dođe da igra kada njemu odgovara i još treba da mu budem zahvalan na tome. More, ne treba nađ ni on a ni ,,veliki,, Pešić. Ako je toliko dobar, zašto ne trenira velike klubove, nego i stranci znaju da od matore drtine ,,leba nema,,.
A da, 8ma evroligu i s. I e. prvenstvo. 10 trenera aktuelnih je uspesnije od njega.

Gregor Gregor

pre 1 godinu

Uf,koji Car, Gospodin, poklon do dna. Pravi koncept za pobjede sa svim igračima i sa limitiranim sastavom za kvalifikacije. Sve miriše na ''Raztur'' svih ekipa i sijajno do zlata. Srbija postaje prvi favorit!

slaviša šmigič

pre 1 godinu

Sve sve ali Pokuševskog si trebao da ostaviš Peške radi se o zaista vrhunskom igraču koji več igra vrhunsko mnogo bolje od recimo Bjelice igrač koji može igrati na više pozicija ima sjajan odraz i sjajnu tehniku nešto novo što treba Srbiji po meni bi Pokuševski mogao da bude suvo zlatoi nova naša zvezda posle Bodiroge več se vidi da se radi o igraču kojeg čeka jedna super karijera u nba ligi igrača koji če biti buduča nba zvezda.Uvek podržavam selektora posebno Pešiča koji je za kormilom Srbije donosio ona najsjajnija odličja i to se nemože zaboraviti ali bi voleo da vidim ovog mladog igrača koji može da bude naša super zvezda poput Dejana Bodiroge a to če pokazati vreme.

Pera Ždera

pre 1 godinu

Da li su ovde mnogi sedeli na usima dok je Kari pojasnjavaio ili drzali ruke na ocima dok su ovde MNOGI ponovili??!!!! Dokle vise sa "Sto ga je i zvao na pripreme ako je ZNAO da ce da ga precrta" i "Nije ni trebao da ga zove ako mu nije odgovarao, to je sustina" bla bla....

Pa ljudi pobogu... Lepo je covek objasnio da je zvao sve najbolje/dostupne pa i kapitena, Milosa Teodosica, vrhunskog igraca, da ih sve proba, da vidi gde je ko, da proba kombinacije... Plus je naglasio da je samo par njih od 22 pozvanaih trenirao i to poodavno! Dakle, hteo covek licno da se uveri, da vidi, da proba, a ne da mu selekciju prave imena, uspesi u klubu itd... Takva trenerska velicina mora da vidi licno, da provuce kroz neke svoje filtere i standarde na parketu, ne na papiru (za ekipu koja se pita kako nije znao pre priprema).

Zarad uspesne sezone se igrac pozove, na siri spisak, daje mu se sansa. ALI tim se sklapa i uklapa tokom PRIPREMA i tu je Kari neprikosnoven. Hladan i ekstremno profesionalan, svetski trener starog kova ali uvek aktuelana i u skladu sa igrom i kosarkom DANAS.

Nakon vidjenog (a vrv donekle i pretpostavljenog) Micic mu se vise uklapa u Jokicevu kreaciju i dosta brzu i moderniju kosarku. Teu je, u skladu sa godinama i da je sada tu Jokic, preostala uloga iz pozadine, sa klupe sto nije u sjladu sa njegovim mentalitetom i kosarkom i to je to. Kao sto rekoh u prethodnom komentaru. Karinje morao da bira IZMEDJU DVE MAGIJE. a Nikola i Teo u istoj petorci ne ide..

Niti je Nikola igrac od lopte i neko ko zavrsava tudju kreaciju (Raduljica itd) niti je Milos igrac od lopte koji utrcava, trci sve vreme i zavrsava Jokicevu kreaciju! Moze Nikola da bude klasican centar i moze tu i tamo Teo da coskari ali to ne bi bilo to i u ovom trenutku njih dvojica zajedno ne bi bili na pravi nacin upotrebljeni! A zar je vredno diskusije da je ipak MAGIJA dvostrukog MVPja u punoj snazi i na vrhuncu karijere IPAK prvi izbor u ovom trenutku.

Toliko je prosto. Jedna je lopta i oko jedne magije se gradi.

Ostaje zal sto sve ovo nije moglo kepse ali ocigledno Teov karakter da ne prihvata da je igrac uloge oa se samim tim i ne slaze sa odlukom (ipak mu je ego poveci, prirodno) se ne slaze sa Karijevim hladnim, bez emocija, karakterom koji suvo profesionalno i kosarkaski gledano sastavlja tim. Otuda i sva ova zbrka, zakasnele konferemcije i po malo degutantni gestovi bivseg kapitena (oprostajna zurka) koji ne prilice takvoj igrackoj velicini, legendi.

HVALA Teo za sve!!! Magiju prepustiti Jokicu pa cemo videti dokle nas to vodi.

Beskicmenjak

pre 1 godinu

Zamislite da imamo trenera koji ne sme da "odstrani" igraca zbog statusa doticnog!? Da li bi iko hteo takvog coveka za trenera?!

nini

pre 1 godinu

Vrlo mi je interesanta percepcija javnosti:
Umesto da Teodosica bude sramota sto je dosao fizicki nespreman, selektor je kriv sto je video kakva je situacija i odstanio ga iz ekipe. Svaka cast Teu sta je uradio do sada, ali se videlo, nazalost, koliko moze protiv Italije prosle godine. Da Vas podsetim, izgubili smo od solidne(ali nista preko toga) ekipe, koja nas je na nasem terenu atletski sahranila. Sta mislite, kakva bi bila sitaucija godinu dana kasnije, kad su Teo i Bjelica jos godinu dana stariji...

I Teo i Bjelica su legende nase kosarke, ali je doslo vreme za reprezentativnu penziju.

Cenim da je tim za EP(fingers crossed):
Micic, Jaramaz
Nedovic, Guduric, Marinkovic
Kalinic, Dobric, Davidovac
Lucic
Jokic, Milutinov, Petrusev

Po meni, dilema samo postoji izmedju Petruseva i Borise.

Pera Ždera

pre 1 godinu

Mnogo komentatora banalizuje danasnju igru i pozicije... Pitaju se ko ce da zameni Tea na pleju (osim Micica), Jaramaz mozda itd?

Ne znam kako vise nacrtati da u danasnjoj kosarci (svakako manje evropskoj, kroz klubove gledano), kreator i stub igre, kroz taj apsekt, organizaciju, vise ne mora biti igrac sa pozicije 1 pa ni 2. Toliko je svetskih primera, od Lebrona pa do Jokica.

Sta mislite, da Janis u Grckoj ima tipicnu evropsku ulogu 4ke ili IPAK ima loptu dosta u rukama kada se predje pola i da ne krecu akcije od njega kao inicijatora kao mahom dosta u NBA ligi. Pravi se sistem oko njega koliko god je to moguce sa onim cime raspolazu i tu nema zavlacenja i lutanja u magli. Zato i funkcionisu.

Da ne bude zablude, ne kaze niko da treba da se kopira NBA ili da je Srbija Denver Nuggets ALI imamo trenutno najboljeg kosarkasa na svetu (neka bude i top tri) koji svoju najbolju kosarku, a ona je IZRAZITO TIMSKA, igra sa loptom u rukama. Tako da se bar neki oblik toga mora napraviti jer ko ce biti novi vodja selekcije ako ne Nikola? Svima bi najvise odgovaralo, a najvise uspehu tima da se od Nikoline kosarke dobije sto vise jer tada "profitiraju" orvenstveno saigraci, dakle tim a onda potencijalnim uspehom i svi mi.

U takvom sistemu na 1ci svakako mnogo vise Nikoli (a i timu) odgovara brzi, fizicki spremniji, prodorniji, bolji od lopte Vasa MICIC. Plej sa ipak manjkom lucidnosti i originalne kreacije ali nam takva pored NIKOLE i ne treba. Treba da se trci i igra odbrana a to je Teu, nazalost glavna mana tada pa i sada.

Odreci se Jokiceve specificnosti i originalnosti kroz nekakvo robovanje starim sistemima, sujetama i starim zaslugama bi bio ZLOCIN i veliki bezobrazluk nase struke pa i navijaca. Teo nije igrac uloge ili klupe tako da je moralo da se bira izmedju dve magije ovaj put....

Ponavljam, ne trazi se novi DENVER ali meni ostaje samo glavno pitanje koliko ce loptu u rukama imati Nikola i kakva ce mu uloga biti kroz SVAKAKO hibridni NBA-Euro sistem.

Sve ovo kroz Nikolinu totalnu predanost i fokus, podredjenost reprezentaciji ovaj put, naravno! Komentar Pesica da Jokic na trening prvi dolazi i sa istog poslednji odlazi, svakako obecava.

Samo da podvucem.. Obozavam Tea, sve sto je doneo i svaki potez kojim mi je zavrteo mozak i dusu!!! Ostaje ta zal za trenutak i nacin "oprostaja" Tea od reprezentacije ali takav je Kari, hladan i profesionalan. Mozda bas tu lezi njegov ogroman uspeh. Videcemo.

Za sada verujem Pesicu i teznji ka novom (u ovom momentu jedino zdravorazumskom) konceptu pa cemo utiske svakako slagati nakon prvenstva. U nadi da ne budu kritike vec hvalospevi :)

Vojvodina

pre 1 godinu

Pešić je po komentatorima mator,Kokoškov nema emocije,Sale je sujetan,Obradović nema pojma...

Niko vam ne valja.Nije vam ni Duda pokojni valjao pa je zbog toga morao svoju oproštajnu utakmicu da odigra u Atini.

che

pre 1 godinu

demagog... iz prošlog veka

pregazilo ga vreme...

bre
(drug sa fakulteta, 15. avgust 2022 13:23)

To vazi za Teodosica!
Za trenere nikako ako se prilagodjavaju, nema veze koliko imaju godina I kako se izražavaju

nemanja

pre 1 godinu

@Zoran LFC

2002 Bodiroga i Stojakovic odlicni igraci, ko je to po tebi tad jos bio odlican, nemoj molim te da mi kazes Divac jer zbog njega umalo da ostanemo bez titule plus ceo turnir ispod proseka, na ime mu nisu svirali faul u zadnjem napadu Argentine, Jaric nikad nije bio neki poenter kao ni tada i posle te godine nastavio da igra prosecno, nista specijalno, takvu neku igru ocekujem od Nedovica na ovom turniru mozda malo vise poena, Gurke do tada igrac zadatka 3-4 suta i to je to, bljesnuo protiv Amera tako nesto treba ocekivati od Bjelice(ako ode), Lucica ili Kalinica, Vujanic mlad i tu se predstavio u najboljem svetlu, to se ocekuje od Avramovica, nemoj molim te da mi pricas o Cabarkapi, Drobnjaku, Rakocevicu, Koturovicu i kompaniji koja je imala po 5 min u proseku(svi oni su postali igracine tek posle tog prvenstva). To prvenstvo izneo je Pedja i Bodiroga ostalo su bili igraci zadatka. To ti je danas Slovenija, dva sjajna i ostalo radilice, ne treba ti vise ega od toga, to pretpostavljam hoce da napravi Pesic, Jokic, Micic i radilice, spremne da sve urade na terenu, i na kraju seti se Spanije sa pocetka njihove dominacije, Gasol i Navaro ostalo se podredjivalo njima. Sve naj

Црвена звезда 1913

pre 1 godinu

Како сад објаснити овима из Виртуса да су глупи, платили дебело Теодосића а за много мање пара су могли да купе репрезентативца Србије на ког један тренер урла до изнемоглости
АЛЕКСААААААААААААА
Никад му Данилче није опростио и сад је дочекао тренутак....

Антихерезијарх

pre 1 godinu

Моје поверење заслужују и Пешић и састав који одабере. Да га није звао било би што га није звао, сад када га је звао и проценио, опет не ваља. Па никоме није загарантовано место у репрезентацији. Што би рекли инвентивни спортски коментатори "не играју имена".

Репрезентација је важнија од клубова

pre 1 godinu

Pešić je po komentatorima mator,Kokoškov nema emocije,Sale je sujetan,Obradović nema pojma...

Niko vam ne valja.Nije vam ni Duda pokojni valjao pa je zbog toga morao svoju oproštajnu utakmicu da odigra u Atini.
(Vojvodina, 15. avgust 2022 14:04)

Тако је. Ужасни смо. Као да Србија има 50 врхунских селектора, па извадиш из шпајза по потреби кога хоћеш. Врло брзо смо потрошили Салета и Кокошкова. Овај други је са 4 такмичења донео 3 медаље. Знамо одакле је ветар дувао и тада и сада. Даниловић је на удару и то ће се дешавати све док један човек, власник породичне кошарке у Србији, не постане и власник репрезентације или док га неко не склони.
Читајући коментаре, Пешићу замерам само једно. Што није као Жељко ономад, рекао баш све. Не верујем да би то било добро за Теа али тако би одбранио и статус репрезентације и свој лично. Овако ће паметњаковићи да глођу и њега и остале играче, све до почетка такмичења. Тео је играчина али време чини своје. Треба му лепо захвалити опроштајном утакмицом и спектаклом. Селектор је све добро објаснио и ко уме да чита, нема нејасних тачака.

RokNrolla

pre 1 godinu

Selektor radi svoj posao , jedino pitanje koje se postavlja je ko je šapnuo novinarima pre vremena? Verovatno teo ili neko iz njegovog okruženja , u stilu briga me za raspoloženje u ekipi , kad mene nema mora biti drame ....ako je ta moja predpostavka tačna to govori i o tome koliko je njemu stalo do reprezentacije .

Brankoni84

pre 1 godinu

Kaze Pešić "Niko nije precrtan, odstranjen, eliminisan".🤔

Teo je stvarno "Magija"🪄 nestao odjednom sa spiska po Pešiću, kako niko ne zna.🤣

Dejan

pre 1 godinu

Lučić kapiten, e to je momak za primer. Meni kao zvezdašu daleko najdraži igrač iz Partizana.Tih,a srčan i borben, ma junačina prava! Bjelicu jedino Pešić može da trgne iz letargije, on ga je i iskopao iz Austrijske lige i stavio na pleja u Zvezdi. Teodosić nikada nije bio epizodista i prosto nije bio spreman za tako nešto i to je to.

Aleks

pre 1 godinu

Ma ljudi jasna priča oko Tea, iskreno svako poštovanje, čovek je bio naš kapiten, nosilac, ali zadnjih nekoliko ciklusa teška kiksara. Lepa su ta proigravanja ali da li to koristi i koliko ako ne organizuješ pravilno pozicioniranje, igraš slabo odbranu, i spor si na terenu...
Svaka čast Kariju na 00 da preseče i uradi ono što je moralo da se uradi. Ne znam ko bi još to smeo.

Milan

pre 1 godinu

Pa zasto si onda zvao Tea da mu to kažeš posle nedelju dana? Što mu to nisi rekao pre početka priprema? Koga bre ti lažeš Pešiću? Ovamo si pričao kako si prvo zvao kapitena, isao kod njega u Italiju i on ti rekao da sve od tebe zavisi! Pa što mu nisi tad rekao da računaš na druge? Pa sram te bre bilo od te sede glave! Pa tu priču pričaj deci i unucima a ne nama da prosipaš filozofiju.Misliš da smo nojevi pa da gutamo sve!Nisi ti više za ovo.Svaka tebi čast ali te vreme pregazilo.Veliki Duda Ivković se povukao na vreme jer je rekao da su njegove metode prevazidjene i da on ne može pod starost da menja metodologiju.I zato je Duda legenda Srpske i svetske kpšarke, a ti penzioniši po nemačkoj i pitaj se gde si pogrešio.

323

pre 1 godinu

Za mene je bitan tim. Tim pobedjuje. I svaki igrac koji ima svoju ulogu i koji daje svoj maksimum. Ako sa Teom igramo a gubimo kao u Bgd. od Italije, a igrao je taj mec, onda bolje da ne igra. Covek nije spreman i to je cinjenica. To da treba da sedi na klupi, on sam nece..Culi smo Pesica. Hvala Teu na svemu i nije smak sveta. A nakon Evropskog ce se sumirati rezultati. Batalite vise te price i neka se reprezentacija spremi maksimalno. A ako pruze ono sto mogu, doci ce i visoki rezultati. Da nece Teo da nas vadi kad je gusto?? To mogu Micic i Jokic. Teo neka uziva u ostatku leta sa porodicom jer je zasluzio dobar odmor.

rebro

pre 1 godinu

Ovaj, ovaj, ovaj.
Nauči da govoriš!

Niko nije izbačen, precrtan, samo su neki odstranjeni jer je neko drugi to tražio.
Ali Bijelica koji poslednjih 5 godina ne igra kvalitetnu košarku da bude pozvan i još kapitan je smejurija.

Gde ja živim

pre 1 godinu

Ljudi ajde da pustimo narod da se uigra, da naprave akcije i da igraju košarku. Kako bude odmicalo videćemo na šta liči. Možda bude loše, možda bude sjajno. Na kraju se svode računi.

Svako ko je ikad čitao moje baljezgarije na ovom sajtu zna da Tea volim kao brata iako ga nikad nisam upoznao. Vodio je ovu reprezentaciju dugo, vadio je kad je bila u kanalu i zaslužio je maksimalno poštovanje. Međutim, Srbiju volim još više. Ako ne ide, onda ne ide. Možda je moglo drugačije, možda je moglo lepše, možda je mogla neka ceremonija ispraćaja, ili kako već, ali nije i to je to. Ja ne znam šta se izdešavalo među njima za nekoliko dana i da li se nešto izdešavalo, ali znam da Teo ne igra. To je to i idemo dalje. Kari ima kredita. Onog mlađeg, modernijeg, što zna svašta smo oterali posle par meseci. Sad imamo ovog starijeg kova. Iako nam je škola košarke poznata nemamo selektora i trenera za izvoz kao nekad. To je što je. Strpimo se i da vidimo šta će biti.

Svi volimo da pametujemo i pravimo se pametni (ja prvi), ali hajde da momci pokažu na terenu šta znaju. Moramo da im pružimo podršku da bi nam oni vratili. Zaboravimo boje, strane brda i šefove klubaških sekcija. Ovo je Srbija i tako mora da ostane do kraja septembra. Moramo da dobije kvalifikacije i da budemo pravi od četvrtfinala EP.

Napred momci, NAPRED SRBIJA pa kako bude.

mirkoc

pre 1 godinu

Оно што је кључно јесте да, што кажу сви који се разумеју у кошарку, Мицић је најпродуктивнији са 30 минута. Нервира ме Пешић због свог става и егоизма, али... Теодосић није бекап играч. Једина погрешка јесте његово позивање на припреме, ако се знао епилог. Верујем да већина вас дели ово мишљење.

Dubioza

pre 1 godinu

Malo više poštovanja prema selektoru. Ne mogu ekipu da vode pojedinci, znamo gde nas je to dovelo, a i Sale je oteran na vrlo ružan način i to ne sme da se ponovi, to mora da bude lekcija. Niko nije nezamenjiv i svakom kada je vreme treba da ode da bi uradio najbolje za ekipu, sujeta ubija uspeh i kao i uvek još mnoge druge stvari.

Nikola

pre 1 godinu

Bezobrazno je ovakovo vredjanje inteligencije celog naroda od strane Pesica. Znaci Pesic nije znaopre nego je pozvao Teodosica da mu se on ne uklapa u sistem. Da je stranac trener dosao pa da ih je sve morao ppzvati da ih vidi kako igraju razumeo bih ali da Pesic ne zna uklapa li mu se Teo u koncepciju dok ga ne vidi je smejurija.

Football manager

pre 1 godinu

Covek selektor sam odlucuje o sastavljanju reprezentacije,ako on odluci da mu takav igrac ne treba onda je to tako,vreme ce pokazati da li je bio u pravu ili ne.Za razliku od fudbala gde drugi sastavljaju reprezentaciju.

Waske

pre 1 godinu

Ja koliko sam shvatio iz teksta Teodosić nije vise u ekipi jer po selektoru trenutno ima drugih igraca koji na njegovom mestu mogu vise da daju, sta god to značilo (valjda je mislio na kondiciju, uigranost, formu, saradnju sa drugim igracima i sl)

ok, postujem odluku selektora.

Ali onda ja mislim i da na mesto Marjanovića i Bjelice trenutno takodje ima dosta igraca na njihovim pozicijama, kako igraca koji igraju u inostranstvu tako i igraca koji igraju domacu ligu, koji u ovom trenutku vise mogu da daju od njih.

Mislim da ima jos takvih u reprezentaciji trenutno, ali ova dvojica su prva na spisku. Videlo se to jako dobro u onim kvalifikacionim utakmicama za sp. Oba igrača su trenutno totalno van forme.

p.s. vidim da je selektor Bjelicu odredio za novog kapitena. To znači da na njega računa. E ako računa, onda meni nista vise ovo nije jasno.

Ili je po sredi nesto sasvim drugo u pitanju (i mora da se sakrije), a ovo mu dodje kao neko tzv "zvanicno saopstenje".

Da ne bude zabune....želim reprezentaciji i selektoru Pešiću sve najbolje na E.P.

Vojvodjanin

pre 1 godinu

Sta je bilo teoreticari? Eto, ne uklapa mu se u ekipu i precrtao ga je. Da mu je potreban, bio bi u ekipi. A dovopjno je nedelju dana da vidis da ti ne moze ispuniti zahteve. A vi bi svakako pljuvali Tea prvog kada ne bi islo reprezentaciji, kao sto ste i uvek.

Ser Kokeza od FSS-a

pre 1 godinu

Meni je samo zanimljivo kako su nekada ljudi pisali kako je Teo "gotov", "ukanalio reprezentaciju" i slične baljezgotine, a sada ti isti napadaju Pešića zbog toga što ga je odstranio iz tima. Neki izgleda više vole da pljuju nego hleba da jedu.

Tricera

pre 1 godinu

Jednostavno ova selekcija se ne moze porediti sa onom iz 2002,mi sad imamo samo dva kvalitetna igraca moglo bi se reci zvezde,od kojih je jedan povredjen a drugome se ne igra.
(Zoran LFC, 15. avgust 2022 13:32)

Netačno. Imamo MVP-ja Evrolige i NBA lige. Imamo neke od najboljih krilnih igrača u Evropi, Luču i Kalinu. Imamo odlične i brze bekove. Rezervni centar Milutinov je među najboljima u Evropi.

Imali smo luksuz da se odreknemo MVP-ja evrokupa i žive legende srpske košarke, kao i ovogodišnjeg NBA šampiona Bjelice koga ljudi pljuju na sva usta, ponižavajući ga poređenjem sa Davidovcem i sl. polovnjacima.

Ovo je bre tim za zlato, čim može da se olako odrekne takvih igrača.

Jadno

pre 1 godinu

Povraca mi se koliko je do sada na konferenciji bio licemeran. Mozda je vreme da predje u blato politike, a ne da baca ovako kosarku u blato. Nije on drug Tito ili ovaj drugi koji misli da nikome nema sta da polaze racune. Treba lepo da objasni sta ga pitaju novinari, ipak je on samo penzioner koji je uleteo na mesto selektora na stare zasluge. Ovakva bahatost i isti odgovori na razlicita pitanja novinara samo prilice pokvarenim politicarima, a ne sportskom treneru.

Realno

pre 1 godinu

Kalemegdan,golubovi,šah,boćanje to je tvoja realnost Kari već dobru deceniju.Niti je više Indijanapolis i 2002. niti je košarka ista,a niti si ti mlađi.
Pričam nevezano za Tea ili bilo šta drugo.

kodeks

pre 1 godinu

uvijek zavisi od ugla iz kog se posmatra. a ja kako god da posmatram, cini mi se da je Teo imao svojih 15 minuta, jer postoje faze utakmice koje mu savrseno odgovaraju za tu minutazu. a onda, ako je bas gusta zavrsnica, on je iskusan i relativno odmoran, moze dobre odluke da donosi. i samo da napomenem, mogao je i na dvojci u nekim varijantama da coskari, a sa pravim pasom, on bi to preko 60% ubacivao. naravno, pesic ce da odgovara.
p.s. ako reprezentaciju ne cine najbolji igraci, kako to Kari zeli da prihvatimo kao normalno, da li je trenira selektor koji je najbolji ili najpodobniji? ja sam uvijek mislio da je posao selektora da sve poslozi, a ne da se sluzi takvim floskulama.

Zoran LFC

pre 1 godinu

Jednostavno ova selekcija se ne moze porediti sa onom iz 2002,mi sad imamo samo dva kvalitetna igraca moglo bi se reci zvezde,od kojih je jedan povredjen a drugome se ne igra.

pametnom dosta

pre 1 godinu

Sta ljudi pisu haos kao ko je los ko je dobar ljudi morate da shvatite da u ovom sistemu igrac tipa dobric postaje 2 klase bolji zbog jokica u smislu sutira kad je Sam a sut mu je ok konstantno utrcava na ulaz gde ce dobiti loptu kad treba u kontri sjajan zbog fizikalija plus u odbrani I'ma da pogine ako treba da ne govorimo o lucicu. Svi sto sad pljujete selektora zapitajte se koliko ste vi osvojili koliko je on ako je on procenio da Teo ne treba da ide o tome se donosi sud kad se zavrsi prvenstvo. Da nam je Bogdan zdrav prosetali bi se kao kroz cvetno polje a I ovako ako bude ok hemija I'ma da pogazimo sve!!

CovekOdPoverenja

pre 1 godinu

Ne zelim da sirim defetizam ali mislim da necemo dobro proci na Evrobaksetu. Na stranu atmosfera u timu kakva god bila, mislim da imamo igrace koji nisu kompitabilni da igraju modernu i brzu kosarku. Jednostavno smo spori. Uz to, nedostatak Bogdana ne mogu da nadomeste Nedovic i Guduric jer su obojica poprilicno nepouzdani kada se uzmu njihove prethodne partije za reprezentaciju u obzir. Nemamo ni pouzdanog sutera za 3 ili bilo kakvog u tom smislu jer ko ce uzeti taj sut za pobedu koji nas je obelezio toliko puta? Mićić? Nasa neka prednost moze biti odbrana i naravno centri. Ta pozicija bi morala da melje i unistava sve pred sobom tokom svih 40 minuta.

bg

pre 1 godinu

Pa zašto je zvao Teodosića ako je nameravao da ga precrta? Na takav način oterati igrača koji sigurno ima mesta u reprezentaciji nema smisla.

Vojvodina

pre 1 godinu

Pešić je po komentatorima mator,Kokoškov nema emocije,Sale je sujetan,Obradović nema pojma...

Niko vam ne valja.Nije vam ni Duda pokojni valjao pa je zbog toga morao svoju oproštajnu utakmicu da odigra u Atini.

Aleks

pre 1 godinu

Ma ljudi jasna priča oko Tea, iskreno svako poštovanje, čovek je bio naš kapiten, nosilac, ali zadnjih nekoliko ciklusa teška kiksara. Lepa su ta proigravanja ali da li to koristi i koliko ako ne organizuješ pravilno pozicioniranje, igraš slabo odbranu, i spor si na terenu...
Svaka čast Kariju na 00 da preseče i uradi ono što je moralo da se uradi. Ne znam ko bi još to smeo.

Football manager

pre 1 godinu

Covek selektor sam odlucuje o sastavljanju reprezentacije,ako on odluci da mu takav igrac ne treba onda je to tako,vreme ce pokazati da li je bio u pravu ili ne.Za razliku od fudbala gde drugi sastavljaju reprezentaciju.

Vojvodjanin

pre 1 godinu

Sta je bilo teoreticari? Eto, ne uklapa mu se u ekipu i precrtao ga je. Da mu je potreban, bio bi u ekipi. A dovopjno je nedelju dana da vidis da ti ne moze ispuniti zahteve. A vi bi svakako pljuvali Tea prvog kada ne bi islo reprezentaciji, kao sto ste i uvek.

pametnom dosta

pre 1 godinu

Sta ljudi pisu haos kao ko je los ko je dobar ljudi morate da shvatite da u ovom sistemu igrac tipa dobric postaje 2 klase bolji zbog jokica u smislu sutira kad je Sam a sut mu je ok konstantno utrcava na ulaz gde ce dobiti loptu kad treba u kontri sjajan zbog fizikalija plus u odbrani I'ma da pogine ako treba da ne govorimo o lucicu. Svi sto sad pljujete selektora zapitajte se koliko ste vi osvojili koliko je on ako je on procenio da Teo ne treba da ide o tome se donosi sud kad se zavrsi prvenstvo. Da nam je Bogdan zdrav prosetali bi se kao kroz cvetno polje a I ovako ako bude ok hemija I'ma da pogazimo sve!!

Ser Kokeza od FSS-a

pre 1 godinu

Meni je samo zanimljivo kako su nekada ljudi pisali kako je Teo "gotov", "ukanalio reprezentaciju" i slične baljezgotine, a sada ti isti napadaju Pešića zbog toga što ga je odstranio iz tima. Neki izgleda više vole da pljuju nego hleba da jedu.

nemanja

pre 1 godinu

@Zoran LFC

2002 Bodiroga i Stojakovic odlicni igraci, ko je to po tebi tad jos bio odlican, nemoj molim te da mi kazes Divac jer zbog njega umalo da ostanemo bez titule plus ceo turnir ispod proseka, na ime mu nisu svirali faul u zadnjem napadu Argentine, Jaric nikad nije bio neki poenter kao ni tada i posle te godine nastavio da igra prosecno, nista specijalno, takvu neku igru ocekujem od Nedovica na ovom turniru mozda malo vise poena, Gurke do tada igrac zadatka 3-4 suta i to je to, bljesnuo protiv Amera tako nesto treba ocekivati od Bjelice(ako ode), Lucica ili Kalinica, Vujanic mlad i tu se predstavio u najboljem svetlu, to se ocekuje od Avramovica, nemoj molim te da mi pricas o Cabarkapi, Drobnjaku, Rakocevicu, Koturovicu i kompaniji koja je imala po 5 min u proseku(svi oni su postali igracine tek posle tog prvenstva). To prvenstvo izneo je Pedja i Bodiroga ostalo su bili igraci zadatka. To ti je danas Slovenija, dva sjajna i ostalo radilice, ne treba ti vise ega od toga, to pretpostavljam hoce da napravi Pesic, Jokic, Micic i radilice, spremne da sve urade na terenu, i na kraju seti se Spanije sa pocetka njihove dominacije, Gasol i Navaro ostalo se podredjivalo njima. Sve naj

Beskicmenjak

pre 1 godinu

Zamislite da imamo trenera koji ne sme da "odstrani" igraca zbog statusa doticnog!? Da li bi iko hteo takvog coveka za trenera?!

Zoran LFC

pre 1 godinu

Jednostavno ova selekcija se ne moze porediti sa onom iz 2002,mi sad imamo samo dva kvalitetna igraca moglo bi se reci zvezde,od kojih je jedan povredjen a drugome se ne igra.

bg

pre 1 godinu

Pa zašto je zvao Teodosića ako je nameravao da ga precrta? Na takav način oterati igrača koji sigurno ima mesta u reprezentaciji nema smisla.

Pera Ždera

pre 1 godinu

Mnogo komentatora banalizuje danasnju igru i pozicije... Pitaju se ko ce da zameni Tea na pleju (osim Micica), Jaramaz mozda itd?

Ne znam kako vise nacrtati da u danasnjoj kosarci (svakako manje evropskoj, kroz klubove gledano), kreator i stub igre, kroz taj apsekt, organizaciju, vise ne mora biti igrac sa pozicije 1 pa ni 2. Toliko je svetskih primera, od Lebrona pa do Jokica.

Sta mislite, da Janis u Grckoj ima tipicnu evropsku ulogu 4ke ili IPAK ima loptu dosta u rukama kada se predje pola i da ne krecu akcije od njega kao inicijatora kao mahom dosta u NBA ligi. Pravi se sistem oko njega koliko god je to moguce sa onim cime raspolazu i tu nema zavlacenja i lutanja u magli. Zato i funkcionisu.

Da ne bude zablude, ne kaze niko da treba da se kopira NBA ili da je Srbija Denver Nuggets ALI imamo trenutno najboljeg kosarkasa na svetu (neka bude i top tri) koji svoju najbolju kosarku, a ona je IZRAZITO TIMSKA, igra sa loptom u rukama. Tako da se bar neki oblik toga mora napraviti jer ko ce biti novi vodja selekcije ako ne Nikola? Svima bi najvise odgovaralo, a najvise uspehu tima da se od Nikoline kosarke dobije sto vise jer tada "profitiraju" orvenstveno saigraci, dakle tim a onda potencijalnim uspehom i svi mi.

U takvom sistemu na 1ci svakako mnogo vise Nikoli (a i timu) odgovara brzi, fizicki spremniji, prodorniji, bolji od lopte Vasa MICIC. Plej sa ipak manjkom lucidnosti i originalne kreacije ali nam takva pored NIKOLE i ne treba. Treba da se trci i igra odbrana a to je Teu, nazalost glavna mana tada pa i sada.

Odreci se Jokiceve specificnosti i originalnosti kroz nekakvo robovanje starim sistemima, sujetama i starim zaslugama bi bio ZLOCIN i veliki bezobrazluk nase struke pa i navijaca. Teo nije igrac uloge ili klupe tako da je moralo da se bira izmedju dve magije ovaj put....

Ponavljam, ne trazi se novi DENVER ali meni ostaje samo glavno pitanje koliko ce loptu u rukama imati Nikola i kakva ce mu uloga biti kroz SVAKAKO hibridni NBA-Euro sistem.

Sve ovo kroz Nikolinu totalnu predanost i fokus, podredjenost reprezentaciji ovaj put, naravno! Komentar Pesica da Jokic na trening prvi dolazi i sa istog poslednji odlazi, svakako obecava.

Samo da podvucem.. Obozavam Tea, sve sto je doneo i svaki potez kojim mi je zavrteo mozak i dusu!!! Ostaje ta zal za trenutak i nacin "oprostaja" Tea od reprezentacije ali takav je Kari, hladan i profesionalan. Mozda bas tu lezi njegov ogroman uspeh. Videcemo.

Za sada verujem Pesicu i teznji ka novom (u ovom momentu jedino zdravorazumskom) konceptu pa cemo utiske svakako slagati nakon prvenstva. U nadi da ne budu kritike vec hvalospevi :)

Realno

pre 1 godinu

Kalemegdan,golubovi,šah,boćanje to je tvoja realnost Kari već dobru deceniju.Niti je više Indijanapolis i 2002. niti je košarka ista,a niti si ti mlađi.
Pričam nevezano za Tea ili bilo šta drugo.

Репрезентација је важнија од клубова

pre 1 godinu

Pešić je po komentatorima mator,Kokoškov nema emocije,Sale je sujetan,Obradović nema pojma...

Niko vam ne valja.Nije vam ni Duda pokojni valjao pa je zbog toga morao svoju oproštajnu utakmicu da odigra u Atini.
(Vojvodina, 15. avgust 2022 14:04)

Тако је. Ужасни смо. Као да Србија има 50 врхунских селектора, па извадиш из шпајза по потреби кога хоћеш. Врло брзо смо потрошили Салета и Кокошкова. Овај други је са 4 такмичења донео 3 медаље. Знамо одакле је ветар дувао и тада и сада. Даниловић је на удару и то ће се дешавати све док један човек, власник породичне кошарке у Србији, не постане и власник репрезентације или док га неко не склони.
Читајући коментаре, Пешићу замерам само једно. Што није као Жељко ономад, рекао баш све. Не верујем да би то било добро за Теа али тако би одбранио и статус репрезентације и свој лично. Овако ће паметњаковићи да глођу и њега и остале играче, све до почетка такмичења. Тео је играчина али време чини своје. Треба му лепо захвалити опроштајном утакмицом и спектаклом. Селектор је све добро објаснио и ко уме да чита, нема нејасних тачака.

Dejan

pre 1 godinu

Lučić kapiten, e to je momak za primer. Meni kao zvezdašu daleko najdraži igrač iz Partizana.Tih,a srčan i borben, ma junačina prava! Bjelicu jedino Pešić može da trgne iz letargije, on ga je i iskopao iz Austrijske lige i stavio na pleja u Zvezdi. Teodosić nikada nije bio epizodista i prosto nije bio spreman za tako nešto i to je to.

Tricera

pre 1 godinu

Jednostavno ova selekcija se ne moze porediti sa onom iz 2002,mi sad imamo samo dva kvalitetna igraca moglo bi se reci zvezde,od kojih je jedan povredjen a drugome se ne igra.
(Zoran LFC, 15. avgust 2022 13:32)

Netačno. Imamo MVP-ja Evrolige i NBA lige. Imamo neke od najboljih krilnih igrača u Evropi, Luču i Kalinu. Imamo odlične i brze bekove. Rezervni centar Milutinov je među najboljima u Evropi.

Imali smo luksuz da se odreknemo MVP-ja evrokupa i žive legende srpske košarke, kao i ovogodišnjeg NBA šampiona Bjelice koga ljudi pljuju na sva usta, ponižavajući ga poređenjem sa Davidovcem i sl. polovnjacima.

Ovo je bre tim za zlato, čim može da se olako odrekne takvih igrača.

nini

pre 1 godinu

Vrlo mi je interesanta percepcija javnosti:
Umesto da Teodosica bude sramota sto je dosao fizicki nespreman, selektor je kriv sto je video kakva je situacija i odstanio ga iz ekipe. Svaka cast Teu sta je uradio do sada, ali se videlo, nazalost, koliko moze protiv Italije prosle godine. Da Vas podsetim, izgubili smo od solidne(ali nista preko toga) ekipe, koja nas je na nasem terenu atletski sahranila. Sta mislite, kakva bi bila sitaucija godinu dana kasnije, kad su Teo i Bjelica jos godinu dana stariji...

I Teo i Bjelica su legende nase kosarke, ali je doslo vreme za reprezentativnu penziju.

Cenim da je tim za EP(fingers crossed):
Micic, Jaramaz
Nedovic, Guduric, Marinkovic
Kalinic, Dobric, Davidovac
Lucic
Jokic, Milutinov, Petrusev

Po meni, dilema samo postoji izmedju Petruseva i Borise.

Gde ja živim

pre 1 godinu

Ljudi ajde da pustimo narod da se uigra, da naprave akcije i da igraju košarku. Kako bude odmicalo videćemo na šta liči. Možda bude loše, možda bude sjajno. Na kraju se svode računi.

Svako ko je ikad čitao moje baljezgarije na ovom sajtu zna da Tea volim kao brata iako ga nikad nisam upoznao. Vodio je ovu reprezentaciju dugo, vadio je kad je bila u kanalu i zaslužio je maksimalno poštovanje. Međutim, Srbiju volim još više. Ako ne ide, onda ne ide. Možda je moglo drugačije, možda je moglo lepše, možda je mogla neka ceremonija ispraćaja, ili kako već, ali nije i to je to. Ja ne znam šta se izdešavalo među njima za nekoliko dana i da li se nešto izdešavalo, ali znam da Teo ne igra. To je to i idemo dalje. Kari ima kredita. Onog mlađeg, modernijeg, što zna svašta smo oterali posle par meseci. Sad imamo ovog starijeg kova. Iako nam je škola košarke poznata nemamo selektora i trenera za izvoz kao nekad. To je što je. Strpimo se i da vidimo šta će biti.

Svi volimo da pametujemo i pravimo se pametni (ja prvi), ali hajde da momci pokažu na terenu šta znaju. Moramo da im pružimo podršku da bi nam oni vratili. Zaboravimo boje, strane brda i šefove klubaških sekcija. Ovo je Srbija i tako mora da ostane do kraja septembra. Moramo da dobije kvalifikacije i da budemo pravi od četvrtfinala EP.

Napred momci, NAPRED SRBIJA pa kako bude.

RokNrolla

pre 1 godinu

Selektor radi svoj posao , jedino pitanje koje se postavlja je ko je šapnuo novinarima pre vremena? Verovatno teo ili neko iz njegovog okruženja , u stilu briga me za raspoloženje u ekipi , kad mene nema mora biti drame ....ako je ta moja predpostavka tačna to govori i o tome koliko je njemu stalo do reprezentacije .

Pera Ždera

pre 1 godinu

Da li su ovde mnogi sedeli na usima dok je Kari pojasnjavaio ili drzali ruke na ocima dok su ovde MNOGI ponovili??!!!! Dokle vise sa "Sto ga je i zvao na pripreme ako je ZNAO da ce da ga precrta" i "Nije ni trebao da ga zove ako mu nije odgovarao, to je sustina" bla bla....

Pa ljudi pobogu... Lepo je covek objasnio da je zvao sve najbolje/dostupne pa i kapitena, Milosa Teodosica, vrhunskog igraca, da ih sve proba, da vidi gde je ko, da proba kombinacije... Plus je naglasio da je samo par njih od 22 pozvanaih trenirao i to poodavno! Dakle, hteo covek licno da se uveri, da vidi, da proba, a ne da mu selekciju prave imena, uspesi u klubu itd... Takva trenerska velicina mora da vidi licno, da provuce kroz neke svoje filtere i standarde na parketu, ne na papiru (za ekipu koja se pita kako nije znao pre priprema).

Zarad uspesne sezone se igrac pozove, na siri spisak, daje mu se sansa. ALI tim se sklapa i uklapa tokom PRIPREMA i tu je Kari neprikosnoven. Hladan i ekstremno profesionalan, svetski trener starog kova ali uvek aktuelana i u skladu sa igrom i kosarkom DANAS.

Nakon vidjenog (a vrv donekle i pretpostavljenog) Micic mu se vise uklapa u Jokicevu kreaciju i dosta brzu i moderniju kosarku. Teu je, u skladu sa godinama i da je sada tu Jokic, preostala uloga iz pozadine, sa klupe sto nije u sjladu sa njegovim mentalitetom i kosarkom i to je to. Kao sto rekoh u prethodnom komentaru. Karinje morao da bira IZMEDJU DVE MAGIJE. a Nikola i Teo u istoj petorci ne ide..

Niti je Nikola igrac od lopte i neko ko zavrsava tudju kreaciju (Raduljica itd) niti je Milos igrac od lopte koji utrcava, trci sve vreme i zavrsava Jokicevu kreaciju! Moze Nikola da bude klasican centar i moze tu i tamo Teo da coskari ali to ne bi bilo to i u ovom trenutku njih dvojica zajedno ne bi bili na pravi nacin upotrebljeni! A zar je vredno diskusije da je ipak MAGIJA dvostrukog MVPja u punoj snazi i na vrhuncu karijere IPAK prvi izbor u ovom trenutku.

Toliko je prosto. Jedna je lopta i oko jedne magije se gradi.

Ostaje zal sto sve ovo nije moglo kepse ali ocigledno Teov karakter da ne prihvata da je igrac uloge oa se samim tim i ne slaze sa odlukom (ipak mu je ego poveci, prirodno) se ne slaze sa Karijevim hladnim, bez emocija, karakterom koji suvo profesionalno i kosarkaski gledano sastavlja tim. Otuda i sva ova zbrka, zakasnele konferemcije i po malo degutantni gestovi bivseg kapitena (oprostajna zurka) koji ne prilice takvoj igrackoj velicini, legendi.

HVALA Teo za sve!!! Magiju prepustiti Jokicu pa cemo videti dokle nas to vodi.

RokNrolla

pre 1 godinu

Bezobrazno je ovakovo vredjanje inteligencije celog naroda od strane Pesica. Znaci Pesic nije znaopre nego je pozvao Teodosica da mu se on ne uklapa u sistem. Da je stranac trener dosao pa da ih je sve morao ppzvati da ih vidi kako igraju razumeo bih ali da Pesic ne zna uklapa li mu se Teo u koncepciju dok ga ne vidi je smejurija.
(Nikola, 15. avgust 2022 14:22)

U kavom svetu vi zivite ? Kao prvo to sto ga je nekada gledao ne znaci da je sada u takvoj formi, a kao drugo bitno je odraditi medicisnki pregled sa igracima , postoje krvne analize na kojima se tacno vidi ko je u kakvom telesnom stanju.....to se moze samo uraditi ako je igrač fizički prisutan.

Trebalo bi prestati sa tim glupostima tipa “što ga je zvao”, to nema veze sa mozgom ....ako mu je širi spisak 30 igrača nek pozove svih 30 da se vidi ko je u kakvom stanju pa da može stvarno da izabere najspremnije i skroji najbolju ekipu . Neće teu ništa faliti što je proveo 4-5 dana na pripremi , nije radio u rudniku....a ta praksa da se nekim igračima zbog starih zasluga zatvara oko ili dva i kad su nespremni , i da mogu da biraju uloge i da mogu da idu i dolaze je sasvim van svake pameti . Hvala teo legendo za sve , ako nisi spreman da daš sve od sebe dođi sledeći put spremniji, nije ovo basket ekipa iz kraja već profesionalna reprezentacija . A za pleja sa klupe normalno da je jaramaz bolji koji će da se trudi u odbrani i neće da pravi frku igrao 15 ili 3 minuta .

Антихерезијарх

pre 1 godinu

Моје поверење заслужују и Пешић и састав који одабере. Да га није звао било би што га није звао, сад када га је звао и проценио, опет не ваља. Па никоме није загарантовано место у репрезентацији. Што би рекли инвентивни спортски коментатори "не играју имена".

CovekOdPoverenja

pre 1 godinu

Ne zelim da sirim defetizam ali mislim da necemo dobro proci na Evrobaksetu. Na stranu atmosfera u timu kakva god bila, mislim da imamo igrace koji nisu kompitabilni da igraju modernu i brzu kosarku. Jednostavno smo spori. Uz to, nedostatak Bogdana ne mogu da nadomeste Nedovic i Guduric jer su obojica poprilicno nepouzdani kada se uzmu njihove prethodne partije za reprezentaciju u obzir. Nemamo ni pouzdanog sutera za 3 ili bilo kakvog u tom smislu jer ko ce uzeti taj sut za pobedu koji nas je obelezio toliko puta? Mićić? Nasa neka prednost moze biti odbrana i naravno centri. Ta pozicija bi morala da melje i unistava sve pred sobom tokom svih 40 minuta.

Milan

pre 1 godinu

Pa zasto si onda zvao Tea da mu to kažeš posle nedelju dana? Što mu to nisi rekao pre početka priprema? Koga bre ti lažeš Pešiću? Ovamo si pričao kako si prvo zvao kapitena, isao kod njega u Italiju i on ti rekao da sve od tebe zavisi! Pa što mu nisi tad rekao da računaš na druge? Pa sram te bre bilo od te sede glave! Pa tu priču pričaj deci i unucima a ne nama da prosipaš filozofiju.Misliš da smo nojevi pa da gutamo sve!Nisi ti više za ovo.Svaka tebi čast ali te vreme pregazilo.Veliki Duda Ivković se povukao na vreme jer je rekao da su njegove metode prevazidjene i da on ne može pod starost da menja metodologiju.I zato je Duda legenda Srpske i svetske kpšarke, a ti penzioniši po nemačkoj i pitaj se gde si pogrešio.

Jadno

pre 1 godinu

Povraca mi se koliko je do sada na konferenciji bio licemeran. Mozda je vreme da predje u blato politike, a ne da baca ovako kosarku u blato. Nije on drug Tito ili ovaj drugi koji misli da nikome nema sta da polaze racune. Treba lepo da objasni sta ga pitaju novinari, ipak je on samo penzioner koji je uleteo na mesto selektora na stare zasluge. Ovakva bahatost i isti odgovori na razlicita pitanja novinara samo prilice pokvarenim politicarima, a ne sportskom treneru.

kodeks

pre 1 godinu

uvijek zavisi od ugla iz kog se posmatra. a ja kako god da posmatram, cini mi se da je Teo imao svojih 15 minuta, jer postoje faze utakmice koje mu savrseno odgovaraju za tu minutazu. a onda, ako je bas gusta zavrsnica, on je iskusan i relativno odmoran, moze dobre odluke da donosi. i samo da napomenem, mogao je i na dvojci u nekim varijantama da coskari, a sa pravim pasom, on bi to preko 60% ubacivao. naravno, pesic ce da odgovara.
p.s. ako reprezentaciju ne cine najbolji igraci, kako to Kari zeli da prihvatimo kao normalno, da li je trenira selektor koji je najbolji ili najpodobniji? ja sam uvijek mislio da je posao selektora da sve poslozi, a ne da se sluzi takvim floskulama.

Dubioza

pre 1 godinu

Malo više poštovanja prema selektoru. Ne mogu ekipu da vode pojedinci, znamo gde nas je to dovelo, a i Sale je oteran na vrlo ružan način i to ne sme da se ponovi, to mora da bude lekcija. Niko nije nezamenjiv i svakom kada je vreme treba da ode da bi uradio najbolje za ekipu, sujeta ubija uspeh i kao i uvek još mnoge druge stvari.

che

pre 1 godinu

demagog... iz prošlog veka

pregazilo ga vreme...

bre
(drug sa fakulteta, 15. avgust 2022 13:23)

To vazi za Teodosica!
Za trenere nikako ako se prilagodjavaju, nema veze koliko imaju godina I kako se izražavaju

Brankoni84

pre 1 godinu

Kaze Pešić "Niko nije precrtan, odstranjen, eliminisan".🤔

Teo je stvarno "Magija"🪄 nestao odjednom sa spiska po Pešiću, kako niko ne zna.🤣

323

pre 1 godinu

Za mene je bitan tim. Tim pobedjuje. I svaki igrac koji ima svoju ulogu i koji daje svoj maksimum. Ako sa Teom igramo a gubimo kao u Bgd. od Italije, a igrao je taj mec, onda bolje da ne igra. Covek nije spreman i to je cinjenica. To da treba da sedi na klupi, on sam nece..Culi smo Pesica. Hvala Teu na svemu i nije smak sveta. A nakon Evropskog ce se sumirati rezultati. Batalite vise te price i neka se reprezentacija spremi maksimalno. A ako pruze ono sto mogu, doci ce i visoki rezultati. Da nece Teo da nas vadi kad je gusto?? To mogu Micic i Jokic. Teo neka uziva u ostatku leta sa porodicom jer je zasluzio dobar odmor.

mirkoc

pre 1 godinu

Оно што је кључно јесте да, што кажу сви који се разумеју у кошарку, Мицић је најпродуктивнији са 30 минута. Нервира ме Пешић због свог става и егоизма, али... Теодосић није бекап играч. Једина погрешка јесте његово позивање на припреме, ако се знао епилог. Верујем да већина вас дели ово мишљење.

Waske

pre 1 godinu

Ja koliko sam shvatio iz teksta Teodosić nije vise u ekipi jer po selektoru trenutno ima drugih igraca koji na njegovom mestu mogu vise da daju, sta god to značilo (valjda je mislio na kondiciju, uigranost, formu, saradnju sa drugim igracima i sl)

ok, postujem odluku selektora.

Ali onda ja mislim i da na mesto Marjanovića i Bjelice trenutno takodje ima dosta igraca na njihovim pozicijama, kako igraca koji igraju u inostranstvu tako i igraca koji igraju domacu ligu, koji u ovom trenutku vise mogu da daju od njih.

Mislim da ima jos takvih u reprezentaciji trenutno, ali ova dvojica su prva na spisku. Videlo se to jako dobro u onim kvalifikacionim utakmicama za sp. Oba igrača su trenutno totalno van forme.

p.s. vidim da je selektor Bjelicu odredio za novog kapitena. To znači da na njega računa. E ako računa, onda meni nista vise ovo nije jasno.

Ili je po sredi nesto sasvim drugo u pitanju (i mora da se sakrije), a ovo mu dodje kao neko tzv "zvanicno saopstenje".

Da ne bude zabune....želim reprezentaciji i selektoru Pešiću sve najbolje na E.P.

Nikola

pre 1 godinu

Bezobrazno je ovakovo vredjanje inteligencije celog naroda od strane Pesica. Znaci Pesic nije znaopre nego je pozvao Teodosica da mu se on ne uklapa u sistem. Da je stranac trener dosao pa da ih je sve morao ppzvati da ih vidi kako igraju razumeo bih ali da Pesic ne zna uklapa li mu se Teo u koncepciju dok ga ne vidi je smejurija.

Црвена звезда 1913

pre 1 godinu

Како сад објаснити овима из Виртуса да су глупи, платили дебело Теодосића а за много мање пара су могли да купе репрезентативца Србије на ког један тренер урла до изнемоглости
АЛЕКСААААААААААААА
Никад му Данилче није опростио и сад је дочекао тренутак....

rebro

pre 1 godinu

Ovaj, ovaj, ovaj.
Nauči da govoriš!

Niko nije izbačen, precrtan, samo su neki odstranjeni jer je neko drugi to tražio.
Ali Bijelica koji poslednjih 5 godina ne igra kvalitetnu košarku da bude pozvan i još kapitan je smejurija.

Dusan KG

pre 1 godinu

Samo polako, videcete kada nam Jokica stave u dzep kvalitetne ekipe posto znaju da osim njega i Mićića nemamo igraca koji moze da povuce. Nije Jokić mađioničar a i iskreno, on dođe da igra kada njemu odgovara i još treba da mu budem zahvalan na tome. More, ne treba nađ ni on a ni ,,veliki,, Pešić. Ako je toliko dobar, zašto ne trenira velike klubove, nego i stranci znaju da od matore drtine ,,leba nema,,.
A da, 8ma evroligu i s. I e. prvenstvo. 10 trenera aktuelnih je uspesnije od njega.

Gregor Gregor

pre 1 godinu

Uf,koji Car, Gospodin, poklon do dna. Pravi koncept za pobjede sa svim igračima i sa limitiranim sastavom za kvalifikacije. Sve miriše na ''Raztur'' svih ekipa i sijajno do zlata. Srbija postaje prvi favorit!

slaviša šmigič

pre 1 godinu

Sve sve ali Pokuševskog si trebao da ostaviš Peške radi se o zaista vrhunskom igraču koji več igra vrhunsko mnogo bolje od recimo Bjelice igrač koji može igrati na više pozicija ima sjajan odraz i sjajnu tehniku nešto novo što treba Srbiji po meni bi Pokuševski mogao da bude suvo zlatoi nova naša zvezda posle Bodiroge več se vidi da se radi o igraču kojeg čeka jedna super karijera u nba ligi igrača koji če biti buduča nba zvezda.Uvek podržavam selektora posebno Pešiča koji je za kormilom Srbije donosio ona najsjajnija odličja i to se nemože zaboraviti ali bi voleo da vidim ovog mladog igrača koji može da bude naša super zvezda poput Dejana Bodiroge a to če pokazati vreme.

bg

pre 1 godinu

Pa zašto je zvao Teodosića ako je nameravao da ga precrta? Na takav način oterati igrača koji sigurno ima mesta u reprezentaciji nema smisla.

Realno

pre 1 godinu

Kalemegdan,golubovi,šah,boćanje to je tvoja realnost Kari već dobru deceniju.Niti je više Indijanapolis i 2002. niti je košarka ista,a niti si ti mlađi.
Pričam nevezano za Tea ili bilo šta drugo.

Milan

pre 1 godinu

Pa zasto si onda zvao Tea da mu to kažeš posle nedelju dana? Što mu to nisi rekao pre početka priprema? Koga bre ti lažeš Pešiću? Ovamo si pričao kako si prvo zvao kapitena, isao kod njega u Italiju i on ti rekao da sve od tebe zavisi! Pa što mu nisi tad rekao da računaš na druge? Pa sram te bre bilo od te sede glave! Pa tu priču pričaj deci i unucima a ne nama da prosipaš filozofiju.Misliš da smo nojevi pa da gutamo sve!Nisi ti više za ovo.Svaka tebi čast ali te vreme pregazilo.Veliki Duda Ivković se povukao na vreme jer je rekao da su njegove metode prevazidjene i da on ne može pod starost da menja metodologiju.I zato je Duda legenda Srpske i svetske kpšarke, a ti penzioniši po nemačkoj i pitaj se gde si pogrešio.

Zoran LFC

pre 1 godinu

Jednostavno ova selekcija se ne moze porediti sa onom iz 2002,mi sad imamo samo dva kvalitetna igraca moglo bi se reci zvezde,od kojih je jedan povredjen a drugome se ne igra.

Jadno

pre 1 godinu

Povraca mi se koliko je do sada na konferenciji bio licemeran. Mozda je vreme da predje u blato politike, a ne da baca ovako kosarku u blato. Nije on drug Tito ili ovaj drugi koji misli da nikome nema sta da polaze racune. Treba lepo da objasni sta ga pitaju novinari, ipak je on samo penzioner koji je uleteo na mesto selektora na stare zasluge. Ovakva bahatost i isti odgovori na razlicita pitanja novinara samo prilice pokvarenim politicarima, a ne sportskom treneru.

CovekOdPoverenja

pre 1 godinu

Ne zelim da sirim defetizam ali mislim da necemo dobro proci na Evrobaksetu. Na stranu atmosfera u timu kakva god bila, mislim da imamo igrace koji nisu kompitabilni da igraju modernu i brzu kosarku. Jednostavno smo spori. Uz to, nedostatak Bogdana ne mogu da nadomeste Nedovic i Guduric jer su obojica poprilicno nepouzdani kada se uzmu njihove prethodne partije za reprezentaciju u obzir. Nemamo ni pouzdanog sutera za 3 ili bilo kakvog u tom smislu jer ko ce uzeti taj sut za pobedu koji nas je obelezio toliko puta? Mićić? Nasa neka prednost moze biti odbrana i naravno centri. Ta pozicija bi morala da melje i unistava sve pred sobom tokom svih 40 minuta.

kodeks

pre 1 godinu

uvijek zavisi od ugla iz kog se posmatra. a ja kako god da posmatram, cini mi se da je Teo imao svojih 15 minuta, jer postoje faze utakmice koje mu savrseno odgovaraju za tu minutazu. a onda, ako je bas gusta zavrsnica, on je iskusan i relativno odmoran, moze dobre odluke da donosi. i samo da napomenem, mogao je i na dvojci u nekim varijantama da coskari, a sa pravim pasom, on bi to preko 60% ubacivao. naravno, pesic ce da odgovara.
p.s. ako reprezentaciju ne cine najbolji igraci, kako to Kari zeli da prihvatimo kao normalno, da li je trenira selektor koji je najbolji ili najpodobniji? ja sam uvijek mislio da je posao selektora da sve poslozi, a ne da se sluzi takvim floskulama.

Nikola

pre 1 godinu

Bezobrazno je ovakovo vredjanje inteligencije celog naroda od strane Pesica. Znaci Pesic nije znaopre nego je pozvao Teodosica da mu se on ne uklapa u sistem. Da je stranac trener dosao pa da ih je sve morao ppzvati da ih vidi kako igraju razumeo bih ali da Pesic ne zna uklapa li mu se Teo u koncepciju dok ga ne vidi je smejurija.

Brankoni84

pre 1 godinu

Kaze Pešić "Niko nije precrtan, odstranjen, eliminisan".🤔

Teo je stvarno "Magija"🪄 nestao odjednom sa spiska po Pešiću, kako niko ne zna.🤣

rebro

pre 1 godinu

Ovaj, ovaj, ovaj.
Nauči da govoriš!

Niko nije izbačen, precrtan, samo su neki odstranjeni jer je neko drugi to tražio.
Ali Bijelica koji poslednjih 5 godina ne igra kvalitetnu košarku da bude pozvan i još kapitan je smejurija.

Црвена звезда 1913

pre 1 godinu

Како сад објаснити овима из Виртуса да су глупи, платили дебело Теодосића а за много мање пара су могли да купе репрезентативца Србије на ког један тренер урла до изнемоглости
АЛЕКСААААААААААААА
Никад му Данилче није опростио и сад је дочекао тренутак....

Dusan KG

pre 1 godinu

Samo polako, videcete kada nam Jokica stave u dzep kvalitetne ekipe posto znaju da osim njega i Mićića nemamo igraca koji moze da povuce. Nije Jokić mađioničar a i iskreno, on dođe da igra kada njemu odgovara i još treba da mu budem zahvalan na tome. More, ne treba nađ ni on a ni ,,veliki,, Pešić. Ako je toliko dobar, zašto ne trenira velike klubove, nego i stranci znaju da od matore drtine ,,leba nema,,.
A da, 8ma evroligu i s. I e. prvenstvo. 10 trenera aktuelnih je uspesnije od njega.

mirkoc

pre 1 godinu

Оно што је кључно јесте да, што кажу сви који се разумеју у кошарку, Мицић је најпродуктивнији са 30 минута. Нервира ме Пешић због свог става и егоизма, али... Теодосић није бекап играч. Једина погрешка јесте његово позивање на припреме, ако се знао епилог. Верујем да већина вас дели ово мишљење.

nemanja

pre 1 godinu

@Zoran LFC

2002 Bodiroga i Stojakovic odlicni igraci, ko je to po tebi tad jos bio odlican, nemoj molim te da mi kazes Divac jer zbog njega umalo da ostanemo bez titule plus ceo turnir ispod proseka, na ime mu nisu svirali faul u zadnjem napadu Argentine, Jaric nikad nije bio neki poenter kao ni tada i posle te godine nastavio da igra prosecno, nista specijalno, takvu neku igru ocekujem od Nedovica na ovom turniru mozda malo vise poena, Gurke do tada igrac zadatka 3-4 suta i to je to, bljesnuo protiv Amera tako nesto treba ocekivati od Bjelice(ako ode), Lucica ili Kalinica, Vujanic mlad i tu se predstavio u najboljem svetlu, to se ocekuje od Avramovica, nemoj molim te da mi pricas o Cabarkapi, Drobnjaku, Rakocevicu, Koturovicu i kompaniji koja je imala po 5 min u proseku(svi oni su postali igracine tek posle tog prvenstva). To prvenstvo izneo je Pedja i Bodiroga ostalo su bili igraci zadatka. To ti je danas Slovenija, dva sjajna i ostalo radilice, ne treba ti vise ega od toga, to pretpostavljam hoce da napravi Pesic, Jokic, Micic i radilice, spremne da sve urade na terenu, i na kraju seti se Spanije sa pocetka njihove dominacije, Gasol i Navaro ostalo se podredjivalo njima. Sve naj

pametnom dosta

pre 1 godinu

Sta ljudi pisu haos kao ko je los ko je dobar ljudi morate da shvatite da u ovom sistemu igrac tipa dobric postaje 2 klase bolji zbog jokica u smislu sutira kad je Sam a sut mu je ok konstantno utrcava na ulaz gde ce dobiti loptu kad treba u kontri sjajan zbog fizikalija plus u odbrani I'ma da pogine ako treba da ne govorimo o lucicu. Svi sto sad pljujete selektora zapitajte se koliko ste vi osvojili koliko je on ako je on procenio da Teo ne treba da ide o tome se donosi sud kad se zavrsi prvenstvo. Da nam je Bogdan zdrav prosetali bi se kao kroz cvetno polje a I ovako ako bude ok hemija I'ma da pogazimo sve!!

Aleks

pre 1 godinu

Ma ljudi jasna priča oko Tea, iskreno svako poštovanje, čovek je bio naš kapiten, nosilac, ali zadnjih nekoliko ciklusa teška kiksara. Lepa su ta proigravanja ali da li to koristi i koliko ako ne organizuješ pravilno pozicioniranje, igraš slabo odbranu, i spor si na terenu...
Svaka čast Kariju na 00 da preseče i uradi ono što je moralo da se uradi. Ne znam ko bi još to smeo.

nini

pre 1 godinu

Vrlo mi je interesanta percepcija javnosti:
Umesto da Teodosica bude sramota sto je dosao fizicki nespreman, selektor je kriv sto je video kakva je situacija i odstanio ga iz ekipe. Svaka cast Teu sta je uradio do sada, ali se videlo, nazalost, koliko moze protiv Italije prosle godine. Da Vas podsetim, izgubili smo od solidne(ali nista preko toga) ekipe, koja nas je na nasem terenu atletski sahranila. Sta mislite, kakva bi bila sitaucija godinu dana kasnije, kad su Teo i Bjelica jos godinu dana stariji...

I Teo i Bjelica su legende nase kosarke, ali je doslo vreme za reprezentativnu penziju.

Cenim da je tim za EP(fingers crossed):
Micic, Jaramaz
Nedovic, Guduric, Marinkovic
Kalinic, Dobric, Davidovac
Lucic
Jokic, Milutinov, Petrusev

Po meni, dilema samo postoji izmedju Petruseva i Borise.

Pera Ždera

pre 1 godinu

Mnogo komentatora banalizuje danasnju igru i pozicije... Pitaju se ko ce da zameni Tea na pleju (osim Micica), Jaramaz mozda itd?

Ne znam kako vise nacrtati da u danasnjoj kosarci (svakako manje evropskoj, kroz klubove gledano), kreator i stub igre, kroz taj apsekt, organizaciju, vise ne mora biti igrac sa pozicije 1 pa ni 2. Toliko je svetskih primera, od Lebrona pa do Jokica.

Sta mislite, da Janis u Grckoj ima tipicnu evropsku ulogu 4ke ili IPAK ima loptu dosta u rukama kada se predje pola i da ne krecu akcije od njega kao inicijatora kao mahom dosta u NBA ligi. Pravi se sistem oko njega koliko god je to moguce sa onim cime raspolazu i tu nema zavlacenja i lutanja u magli. Zato i funkcionisu.

Da ne bude zablude, ne kaze niko da treba da se kopira NBA ili da je Srbija Denver Nuggets ALI imamo trenutno najboljeg kosarkasa na svetu (neka bude i top tri) koji svoju najbolju kosarku, a ona je IZRAZITO TIMSKA, igra sa loptom u rukama. Tako da se bar neki oblik toga mora napraviti jer ko ce biti novi vodja selekcije ako ne Nikola? Svima bi najvise odgovaralo, a najvise uspehu tima da se od Nikoline kosarke dobije sto vise jer tada "profitiraju" orvenstveno saigraci, dakle tim a onda potencijalnim uspehom i svi mi.

U takvom sistemu na 1ci svakako mnogo vise Nikoli (a i timu) odgovara brzi, fizicki spremniji, prodorniji, bolji od lopte Vasa MICIC. Plej sa ipak manjkom lucidnosti i originalne kreacije ali nam takva pored NIKOLE i ne treba. Treba da se trci i igra odbrana a to je Teu, nazalost glavna mana tada pa i sada.

Odreci se Jokiceve specificnosti i originalnosti kroz nekakvo robovanje starim sistemima, sujetama i starim zaslugama bi bio ZLOCIN i veliki bezobrazluk nase struke pa i navijaca. Teo nije igrac uloge ili klupe tako da je moralo da se bira izmedju dve magije ovaj put....

Ponavljam, ne trazi se novi DENVER ali meni ostaje samo glavno pitanje koliko ce loptu u rukama imati Nikola i kakva ce mu uloga biti kroz SVAKAKO hibridni NBA-Euro sistem.

Sve ovo kroz Nikolinu totalnu predanost i fokus, podredjenost reprezentaciji ovaj put, naravno! Komentar Pesica da Jokic na trening prvi dolazi i sa istog poslednji odlazi, svakako obecava.

Samo da podvucem.. Obozavam Tea, sve sto je doneo i svaki potez kojim mi je zavrteo mozak i dusu!!! Ostaje ta zal za trenutak i nacin "oprostaja" Tea od reprezentacije ali takav je Kari, hladan i profesionalan. Mozda bas tu lezi njegov ogroman uspeh. Videcemo.

Za sada verujem Pesicu i teznji ka novom (u ovom momentu jedino zdravorazumskom) konceptu pa cemo utiske svakako slagati nakon prvenstva. U nadi da ne budu kritike vec hvalospevi :)

Vojvodjanin

pre 1 godinu

Sta je bilo teoreticari? Eto, ne uklapa mu se u ekipu i precrtao ga je. Da mu je potreban, bio bi u ekipi. A dovopjno je nedelju dana da vidis da ti ne moze ispuniti zahteve. A vi bi svakako pljuvali Tea prvog kada ne bi islo reprezentaciji, kao sto ste i uvek.

slaviša šmigič

pre 1 godinu

Sve sve ali Pokuševskog si trebao da ostaviš Peške radi se o zaista vrhunskom igraču koji več igra vrhunsko mnogo bolje od recimo Bjelice igrač koji može igrati na više pozicija ima sjajan odraz i sjajnu tehniku nešto novo što treba Srbiji po meni bi Pokuševski mogao da bude suvo zlatoi nova naša zvezda posle Bodiroge več se vidi da se radi o igraču kojeg čeka jedna super karijera u nba ligi igrača koji če biti buduča nba zvezda.Uvek podržavam selektora posebno Pešiča koji je za kormilom Srbije donosio ona najsjajnija odličja i to se nemože zaboraviti ali bi voleo da vidim ovog mladog igrača koji može da bude naša super zvezda poput Dejana Bodiroge a to če pokazati vreme.

Dejan

pre 1 godinu

Lučić kapiten, e to je momak za primer. Meni kao zvezdašu daleko najdraži igrač iz Partizana.Tih,a srčan i borben, ma junačina prava! Bjelicu jedino Pešić može da trgne iz letargije, on ga je i iskopao iz Austrijske lige i stavio na pleja u Zvezdi. Teodosić nikada nije bio epizodista i prosto nije bio spreman za tako nešto i to je to.

Tricera

pre 1 godinu

Jednostavno ova selekcija se ne moze porediti sa onom iz 2002,mi sad imamo samo dva kvalitetna igraca moglo bi se reci zvezde,od kojih je jedan povredjen a drugome se ne igra.
(Zoran LFC, 15. avgust 2022 13:32)

Netačno. Imamo MVP-ja Evrolige i NBA lige. Imamo neke od najboljih krilnih igrača u Evropi, Luču i Kalinu. Imamo odlične i brze bekove. Rezervni centar Milutinov je među najboljima u Evropi.

Imali smo luksuz da se odreknemo MVP-ja evrokupa i žive legende srpske košarke, kao i ovogodišnjeg NBA šampiona Bjelice koga ljudi pljuju na sva usta, ponižavajući ga poređenjem sa Davidovcem i sl. polovnjacima.

Ovo je bre tim za zlato, čim može da se olako odrekne takvih igrača.

Beskicmenjak

pre 1 godinu

Zamislite da imamo trenera koji ne sme da "odstrani" igraca zbog statusa doticnog!? Da li bi iko hteo takvog coveka za trenera?!

RokNrolla

pre 1 godinu

Bezobrazno je ovakovo vredjanje inteligencije celog naroda od strane Pesica. Znaci Pesic nije znaopre nego je pozvao Teodosica da mu se on ne uklapa u sistem. Da je stranac trener dosao pa da ih je sve morao ppzvati da ih vidi kako igraju razumeo bih ali da Pesic ne zna uklapa li mu se Teo u koncepciju dok ga ne vidi je smejurija.
(Nikola, 15. avgust 2022 14:22)

U kavom svetu vi zivite ? Kao prvo to sto ga je nekada gledao ne znaci da je sada u takvoj formi, a kao drugo bitno je odraditi medicisnki pregled sa igracima , postoje krvne analize na kojima se tacno vidi ko je u kakvom telesnom stanju.....to se moze samo uraditi ako je igrač fizički prisutan.

Trebalo bi prestati sa tim glupostima tipa “što ga je zvao”, to nema veze sa mozgom ....ako mu je širi spisak 30 igrača nek pozove svih 30 da se vidi ko je u kakvom stanju pa da može stvarno da izabere najspremnije i skroji najbolju ekipu . Neće teu ništa faliti što je proveo 4-5 dana na pripremi , nije radio u rudniku....a ta praksa da se nekim igračima zbog starih zasluga zatvara oko ili dva i kad su nespremni , i da mogu da biraju uloge i da mogu da idu i dolaze je sasvim van svake pameti . Hvala teo legendo za sve , ako nisi spreman da daš sve od sebe dođi sledeći put spremniji, nije ovo basket ekipa iz kraja već profesionalna reprezentacija . A za pleja sa klupe normalno da je jaramaz bolji koji će da se trudi u odbrani i neće da pravi frku igrao 15 ili 3 minuta .

323

pre 1 godinu

Za mene je bitan tim. Tim pobedjuje. I svaki igrac koji ima svoju ulogu i koji daje svoj maksimum. Ako sa Teom igramo a gubimo kao u Bgd. od Italije, a igrao je taj mec, onda bolje da ne igra. Covek nije spreman i to je cinjenica. To da treba da sedi na klupi, on sam nece..Culi smo Pesica. Hvala Teu na svemu i nije smak sveta. A nakon Evropskog ce se sumirati rezultati. Batalite vise te price i neka se reprezentacija spremi maksimalno. A ako pruze ono sto mogu, doci ce i visoki rezultati. Da nece Teo da nas vadi kad je gusto?? To mogu Micic i Jokic. Teo neka uziva u ostatku leta sa porodicom jer je zasluzio dobar odmor.

RokNrolla

pre 1 godinu

Selektor radi svoj posao , jedino pitanje koje se postavlja je ko je šapnuo novinarima pre vremena? Verovatno teo ili neko iz njegovog okruženja , u stilu briga me za raspoloženje u ekipi , kad mene nema mora biti drame ....ako je ta moja predpostavka tačna to govori i o tome koliko je njemu stalo do reprezentacije .

Waske

pre 1 godinu

Ja koliko sam shvatio iz teksta Teodosić nije vise u ekipi jer po selektoru trenutno ima drugih igraca koji na njegovom mestu mogu vise da daju, sta god to značilo (valjda je mislio na kondiciju, uigranost, formu, saradnju sa drugim igracima i sl)

ok, postujem odluku selektora.

Ali onda ja mislim i da na mesto Marjanovića i Bjelice trenutno takodje ima dosta igraca na njihovim pozicijama, kako igraca koji igraju u inostranstvu tako i igraca koji igraju domacu ligu, koji u ovom trenutku vise mogu da daju od njih.

Mislim da ima jos takvih u reprezentaciji trenutno, ali ova dvojica su prva na spisku. Videlo se to jako dobro u onim kvalifikacionim utakmicama za sp. Oba igrača su trenutno totalno van forme.

p.s. vidim da je selektor Bjelicu odredio za novog kapitena. To znači da na njega računa. E ako računa, onda meni nista vise ovo nije jasno.

Ili je po sredi nesto sasvim drugo u pitanju (i mora da se sakrije), a ovo mu dodje kao neko tzv "zvanicno saopstenje".

Da ne bude zabune....želim reprezentaciji i selektoru Pešiću sve najbolje na E.P.

Football manager

pre 1 godinu

Covek selektor sam odlucuje o sastavljanju reprezentacije,ako on odluci da mu takav igrac ne treba onda je to tako,vreme ce pokazati da li je bio u pravu ili ne.Za razliku od fudbala gde drugi sastavljaju reprezentaciju.

Vojvodina

pre 1 godinu

Pešić je po komentatorima mator,Kokoškov nema emocije,Sale je sujetan,Obradović nema pojma...

Niko vam ne valja.Nije vam ni Duda pokojni valjao pa je zbog toga morao svoju oproštajnu utakmicu da odigra u Atini.

Ser Kokeza od FSS-a

pre 1 godinu

Meni je samo zanimljivo kako su nekada ljudi pisali kako je Teo "gotov", "ukanalio reprezentaciju" i slične baljezgotine, a sada ti isti napadaju Pešića zbog toga što ga je odstranio iz tima. Neki izgleda više vole da pljuju nego hleba da jedu.

che

pre 1 godinu

demagog... iz prošlog veka

pregazilo ga vreme...

bre
(drug sa fakulteta, 15. avgust 2022 13:23)

To vazi za Teodosica!
Za trenere nikako ako se prilagodjavaju, nema veze koliko imaju godina I kako se izražavaju

Репрезентација је важнија од клубова

pre 1 godinu

Pešić je po komentatorima mator,Kokoškov nema emocije,Sale je sujetan,Obradović nema pojma...

Niko vam ne valja.Nije vam ni Duda pokojni valjao pa je zbog toga morao svoju oproštajnu utakmicu da odigra u Atini.
(Vojvodina, 15. avgust 2022 14:04)

Тако је. Ужасни смо. Као да Србија има 50 врхунских селектора, па извадиш из шпајза по потреби кога хоћеш. Врло брзо смо потрошили Салета и Кокошкова. Овај други је са 4 такмичења донео 3 медаље. Знамо одакле је ветар дувао и тада и сада. Даниловић је на удару и то ће се дешавати све док један човек, власник породичне кошарке у Србији, не постане и власник репрезентације или док га неко не склони.
Читајући коментаре, Пешићу замерам само једно. Што није као Жељко ономад, рекао баш све. Не верујем да би то било добро за Теа али тако би одбранио и статус репрезентације и свој лично. Овако ће паметњаковићи да глођу и њега и остале играче, све до почетка такмичења. Тео је играчина али време чини своје. Треба му лепо захвалити опроштајном утакмицом и спектаклом. Селектор је све добро објаснио и ко уме да чита, нема нејасних тачака.

Gde ja živim

pre 1 godinu

Ljudi ajde da pustimo narod da se uigra, da naprave akcije i da igraju košarku. Kako bude odmicalo videćemo na šta liči. Možda bude loše, možda bude sjajno. Na kraju se svode računi.

Svako ko je ikad čitao moje baljezgarije na ovom sajtu zna da Tea volim kao brata iako ga nikad nisam upoznao. Vodio je ovu reprezentaciju dugo, vadio je kad je bila u kanalu i zaslužio je maksimalno poštovanje. Međutim, Srbiju volim još više. Ako ne ide, onda ne ide. Možda je moglo drugačije, možda je moglo lepše, možda je mogla neka ceremonija ispraćaja, ili kako već, ali nije i to je to. Ja ne znam šta se izdešavalo među njima za nekoliko dana i da li se nešto izdešavalo, ali znam da Teo ne igra. To je to i idemo dalje. Kari ima kredita. Onog mlađeg, modernijeg, što zna svašta smo oterali posle par meseci. Sad imamo ovog starijeg kova. Iako nam je škola košarke poznata nemamo selektora i trenera za izvoz kao nekad. To je što je. Strpimo se i da vidimo šta će biti.

Svi volimo da pametujemo i pravimo se pametni (ja prvi), ali hajde da momci pokažu na terenu šta znaju. Moramo da im pružimo podršku da bi nam oni vratili. Zaboravimo boje, strane brda i šefove klubaških sekcija. Ovo je Srbija i tako mora da ostane do kraja septembra. Moramo da dobije kvalifikacije i da budemo pravi od četvrtfinala EP.

Napred momci, NAPRED SRBIJA pa kako bude.

Антихерезијарх

pre 1 godinu

Моје поверење заслужују и Пешић и састав који одабере. Да га није звао било би што га није звао, сад када га је звао и проценио, опет не ваља. Па никоме није загарантовано место у репрезентацији. Што би рекли инвентивни спортски коментатори "не играју имена".

Pera Ždera

pre 1 godinu

Da li su ovde mnogi sedeli na usima dok je Kari pojasnjavaio ili drzali ruke na ocima dok su ovde MNOGI ponovili??!!!! Dokle vise sa "Sto ga je i zvao na pripreme ako je ZNAO da ce da ga precrta" i "Nije ni trebao da ga zove ako mu nije odgovarao, to je sustina" bla bla....

Pa ljudi pobogu... Lepo je covek objasnio da je zvao sve najbolje/dostupne pa i kapitena, Milosa Teodosica, vrhunskog igraca, da ih sve proba, da vidi gde je ko, da proba kombinacije... Plus je naglasio da je samo par njih od 22 pozvanaih trenirao i to poodavno! Dakle, hteo covek licno da se uveri, da vidi, da proba, a ne da mu selekciju prave imena, uspesi u klubu itd... Takva trenerska velicina mora da vidi licno, da provuce kroz neke svoje filtere i standarde na parketu, ne na papiru (za ekipu koja se pita kako nije znao pre priprema).

Zarad uspesne sezone se igrac pozove, na siri spisak, daje mu se sansa. ALI tim se sklapa i uklapa tokom PRIPREMA i tu je Kari neprikosnoven. Hladan i ekstremno profesionalan, svetski trener starog kova ali uvek aktuelana i u skladu sa igrom i kosarkom DANAS.

Nakon vidjenog (a vrv donekle i pretpostavljenog) Micic mu se vise uklapa u Jokicevu kreaciju i dosta brzu i moderniju kosarku. Teu je, u skladu sa godinama i da je sada tu Jokic, preostala uloga iz pozadine, sa klupe sto nije u sjladu sa njegovim mentalitetom i kosarkom i to je to. Kao sto rekoh u prethodnom komentaru. Karinje morao da bira IZMEDJU DVE MAGIJE. a Nikola i Teo u istoj petorci ne ide..

Niti je Nikola igrac od lopte i neko ko zavrsava tudju kreaciju (Raduljica itd) niti je Milos igrac od lopte koji utrcava, trci sve vreme i zavrsava Jokicevu kreaciju! Moze Nikola da bude klasican centar i moze tu i tamo Teo da coskari ali to ne bi bilo to i u ovom trenutku njih dvojica zajedno ne bi bili na pravi nacin upotrebljeni! A zar je vredno diskusije da je ipak MAGIJA dvostrukog MVPja u punoj snazi i na vrhuncu karijere IPAK prvi izbor u ovom trenutku.

Toliko je prosto. Jedna je lopta i oko jedne magije se gradi.

Ostaje zal sto sve ovo nije moglo kepse ali ocigledno Teov karakter da ne prihvata da je igrac uloge oa se samim tim i ne slaze sa odlukom (ipak mu je ego poveci, prirodno) se ne slaze sa Karijevim hladnim, bez emocija, karakterom koji suvo profesionalno i kosarkaski gledano sastavlja tim. Otuda i sva ova zbrka, zakasnele konferemcije i po malo degutantni gestovi bivseg kapitena (oprostajna zurka) koji ne prilice takvoj igrackoj velicini, legendi.

HVALA Teo za sve!!! Magiju prepustiti Jokicu pa cemo videti dokle nas to vodi.

Dubioza

pre 1 godinu

Malo više poštovanja prema selektoru. Ne mogu ekipu da vode pojedinci, znamo gde nas je to dovelo, a i Sale je oteran na vrlo ružan način i to ne sme da se ponovi, to mora da bude lekcija. Niko nije nezamenjiv i svakom kada je vreme treba da ode da bi uradio najbolje za ekipu, sujeta ubija uspeh i kao i uvek još mnoge druge stvari.

Gregor Gregor

pre 1 godinu

Uf,koji Car, Gospodin, poklon do dna. Pravi koncept za pobjede sa svim igračima i sa limitiranim sastavom za kvalifikacije. Sve miriše na ''Raztur'' svih ekipa i sijajno do zlata. Srbija postaje prvi favorit!