Četvrtak, 23.06.2022.

12:18

NBA ekipe stale u red za Micića – Jokić urgirao?

Plejmejker Efesa Vasilije Micić nalazi se na radaru brojnih timova u NBA, prenos novinar "Bličer riporta" Džejk Fišer.

Izvor:

NBA ekipe stale u red za Miciæa – Jokiæ urgirao? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

33 Komentari

Sortiraj po:

posmatrač

pre 1 godinu

Želeo bih samo da podsetim na odlazak Dončića u NBA iz slične situacije (osim sa manje godina, ali i znatno manje iskustva), i silne komentare na ovom portalu kako nema nikakve šanse da uspe tamo, zato što nije dovoljno brz, skočan i atletski razvijen, i kako će ga tamo pojesti one njihove bekovske zveri. A šta se desilo, šta (im) se još uvek dešava, i šta im taj debeljko (Jokić to odavno nije) radi tamo, svi dobro znamo, pošto to već postaje deo NBA istorije.
Naravno, nije mi ideja da poredim njihove talente, pošto je tu sve jasno, i iz već samih godina u kojima idu preko.
Potrebno je "samo" da se poklopi jedna stvar iz tog Dončićevog slučaja, a to je, da neko Vasi tamo pruži pravu šansu, i ima dovoljno strpljenja sa njim, da li prvo kroz drugu petorku, ili... ma nebitno. Jasno je da će to zbog njegovih godina biti malo teže.
A on je ovde već "prešao igricu", i nema šta da čeka više. I ne treba uopšte da ga uplaši Bogdanov i Bjelicin slučaj (a pogotovo ne Teov), već baš suprotno, neku nadu treba da mu da baš Dončićev "slučaj", uz sve navedene razlike.
On je pre svega veliki takmičar, i treba da prihvati nove izazove, pošto ovde u Evropi realno više nema ništa posebno. A uvek može da se vrati kao Teo koji evo još uvek sasvim dobro igra, a Vasa još ide kao dosta mlađi.
Nadam se i da će "zalizani" (kako ga zovu oni koji ga ovde ne cene) uspeti da mu sredi tamo neku Ok priču. Do sada je bio veoma uspešan u tome, i posle je sve bilo na samim igračima, da se pokažu i dokažu.

tocka

pre 1 godinu

Pa zapravo uopšte ne bi bio loš za Denver. Verovatno bi ih malo koštao a za drugi tim bi bio solidan plej i bilo bi to ok za njega jer ne bi imao preveliku odgovornost. Svakako je fizički moćniji od Kampaca i to bi bila ogromna razlika u defanzivi pre svega.

Asad

pre 1 godinu

Pre 5-6 godina sam govorio da od Micića nikad neće biti košarkaš, tako da ću sada ćutati i pustiti ovog vrednog i radnog dečka da pokaže za šta je sve sposoban i koliko može. Napred, Vaso!

Zvezda le

pre 1 godinu

(bskfan, 23. jun 2022 18:38),

"bskfan" inace ima dobre komentare, ali ovaj kao da nije pisao originalni "bskfan"...Vasa je "veliki" plej kako za Evropu, tako i za NBA, sto mu je vec jedna prednost. Dobro barata loptom, ima dobar sut, dobar je i odbrambeno. Slabo koristi prodor, sto je samo posledica evropskih pravila (manji teren, nema defanzivne 3 sekunde,), u NBA-u ce imati mnogo prostora za isti.
Jedini, ako ne i osnovni problem je da li ce mu dati loptu! Zato Atamana smatram vrhunskim trenerom, posto mu je on dozvolio da bude "privatnik", a Vasa mu je vratio..., svi znamo kako! Inace, to je i osnovni problem zasto Vasa losije igra u reprezentaciji, sto nema dovoljno loptu u rukama! Iskreno se nadam da ce veliki Kari to ispraviti!
Da li Vasa treba da ide u NBA?
Apsolutno da, u Evropi je pokazao da je "tata"! Ali, kao sto sam napisao, uslov je da bude ne veliki, vec solidan "privatnik", dovoljno ce biti!

Centimetar vise

pre 1 godinu

Zamisli da kosarkas i sportista koji je osvojio sve zivo u evropi nema zelju da ode u NBA hehe.... Neki komentari ovde su na nivou vrtica. Da ostane u Efesu jer ima minutazu? Kakva glupost!

coach

pre 1 godinu

(bskfan, 23. jun 2022 18:38)

E ako si mu objasnio. Ti si izgleda neki skaut u NBA ili pomocni trener u NBA.

Vasa i Misko ne znaju sta je tamo i kako se igra, cekaju tvoj savet i da im potvrdis da on nije za nba. Hahah

Nidzo

pre 1 godinu

Ne znam sta da kazem, valja gurati ove nase u NBA jer jedino tako mozemo da ih stignemo i pobedimo na Olimpijadama. Svaki sportista ce reci da je on onoliko dobar koliko i njegova konkurencija, te ako ostanu svi u Evropi onda ih ne mozemo stici jer je NBA liga jednostavno jaca.

Bogdan MVP Evrope, doso covek u krs ekipu (Sakramento) i bio tamo par godina, a prosle godine igrao polufinale plejofa, sve egal utakmice u plejofu igrao kao zmaj. Bjelica, MVP Evrope, covek hteo da napusti NBA jer je igrao u krs timu. Dobio sansu ove godinu, POSLE 6 PROKLETIH GODIAN, EEEEJ SEST GODINA U KRS EKIPAMA. Evo ga igra finale plejofa gde zakljucava u odbrani njihovog najboljeg igraca (Tejtum), kao i Doncica, zamisli da je igrao u ovoj ekipi odmah, pa bio bi prva petorka do sada siguran sam.

Nesto tu nije kako treba, da li je u agentima/menadzerima i losim ugovorima ili je stvar u navikavanju drugacijeg nacina zivota u budjavoj Americi, jer ja u kosarkaski kvalitet ne sumnjam ni na sekund. Nadam se da ce Vasa igrati u ekipi koja se bori za plejof i da ce biti u prvoj petorci tj. da ce mu trener dati dosta vremena da se navikne jer to zasluzuje kao najbolji igrac Evrope.

jsx

pre 1 godinu

Ne kapiram ove koji mu poručuju da ostane u Evropi. Ko ovde zna igrača sa najviše osvojenih Kopa Libertadores?
EL je sjajno takmičenje za Hezonju, Bjelicu, Šarića i ostale koji su pri vrhu, ali nikako da osvoje. Micić je već osvojio i još jednom potvrdio da je najbolji. Prirodno je da pređe sad u viši rang

miricl

pre 1 godinu

Ali kad pročitam da je od Micica bolji Burton koji srlja ko muva bez glave ili Moris koji u svim parametrima je lošiji grehotom se nasmejem koliko neznalica komentarise ovde. Vasa jeste spor ali ne mogu ni da mu pridju pogotovo u odbrani, šut sa distance i kreiranje napada dal to uopšte oni znaju šta je

Ogi

pre 1 godinu

Ja mislim da je Vasa fizički sposoban da igra NBA. A samo to je bitno, dovoljno je on košarkaški pismen da bi mogao da bude drugi plej u gotovo bilo kojoj NBA ekipi. A ako bude radio na sebi, možda čak i nešto više od toga. Mislim, Riki Rubio je godinama bio prvi plej jedne NBA ekipe...

bskfan

pre 1 godinu

Mozda gresim ali koliko se ja razumem u NBA Micic tamo nema sta da trazi. U sporom evropskom sistemu on moze i da bude dobar ali kada ga stavis protiv ekspolozivnih americkih niskih igraca oni ima da ga pojedu. Da je u napadu dobar (Luka je visi od njega) onda bi tim mogao da ga "sakrije" ali to sakrivanje je rezervisano samo za vrhunske igrace a Micic to nije. Micic mozda ima dobar sut za tri ali kad god se igrala jaka kosarka te trojke su izostajale. Da li je razlog spor "release" ili nesto drugo, to sad ne znam jer slabo pratim evropsku kosarku. Ima visinu i predispozicije za ulaz ispod kosa ali on to ne koristi, sta je razlog tome takodje mi nije jasno. Sa svojom visinom on bi trebalo da kuca kao do shale ali u odnosu na NBA igrace on je tu inferioran. Jedan mali Hampton je izmislio kucanje za Micica a da ne govorimo o zverima kao sto su Morant i kompanija.

Ako mu je zelja da ode u NBA onda OK, neka proba, ali mora da zna sta ga tamo ceka. Mora da "namesti glavu", da igra sa puno energije i to ne jednu ili pet utakmica vec svaki drugi dan. To je mentalna stvar, moras psihicki da budes spreman za izazov te vrste. Mora da budes agresivan, pun samopouzdanja, da u svakom trenutku trazis sut jer samo na taj nacin mozes da otvoris prostor za asistencije koje su mu najjace oruzje.

Sve u svemu, cak i ako uspe da ostane u NBA njegova uloga bi se svela na to da bude igrac zadatka, kad treba zaustaviti nekog igraca slicnih "gabarita".

Nidzo

pre 1 godinu

Nažalost daleko je Vasa od kvaliteta Morisa. Doduše mogu ovako da se reše velikog ugovora Morisa. Mada sve dok se ne reše MPJ i Bartona od njih nema ništa
(svi_redsi_na_jednom_mijestu, 23. jun 2022 17:19)

Koliko ne volim ovakave komentare. Sve je stvar perspektive, recimo da Moris dodje u Efes u Evropu, pa ne bi on igro pre Vase ni za milion godina, nema sanse.

kbcnet

pre 1 godinu

bolje da ne ide. nije on za tamo, dobar je ili - odlican je, ali na sasvim ëvropski" nacin. ako ode nece nista posebno uraditi, ako hoce da uzme novac onda je ok da ode

bolji život

pre 1 godinu

Sad mu je vreme da uzme par miliona i onda je miran...vrati se i odardi još sezonu,dve u Evropi...uzmi još koji dinar i u penziju...Može tako ,ako mu se više ne igra košarka

Ćendler

pre 1 godinu

Pa kad će otići ako ne sad!?
Kad će uzeti neki veći ugovor ako ne sad!?
Kad će pokušati da igra NBA ligu ako ne sad
!?
Ne razumem uopšte komentatore koji govore nije on za NBA ili kako su bolji igrači tamo. Ako ne ode nikad neće ni saznati.. Pravi je trenutak da ode.. A s obzirom da je u NBA bukvalno do playoffa-a situacija "trči i šutaj", ne kontam zašto se on u to ne bi uklopio, pa to je i ovde radio, igrao se sa protivničkim ekipama..

Srećno Vaso! Uzmi i novac i odigraj dobro, zaslužio si!

P.S. Znam da Vasa ne čita komentare ali sam mu se opet obrtio ;)

Pešmerga

pre 1 godinu

Ako moŸe da im uzme kintu, naravno, samo napred i srećno Vaso, i da ne bude povreda!
A Evrapa neće nikud, uvek se može vratiti.....

Pilot bespilotne letelice

pre 1 godinu

Monstruozna statistika i nagrade za evropske pojmove ali plašim se da Vasa nema šta da traži u NBA-. Osim neki mimimum zagarantovanih minuta i veću platu nego u Efesu ako mu to imponuje.Ostani brate u Evropi i budi bog.

MarkoSimpson

pre 1 godinu

Micic je prerastao Evropu i vrijeme mu je da se seli u NBA .. kaze neko odje da je Moris bolji, a to veze sa istinom nema, prvo Vasilije je i visi i brzi i bolji defanzivac , plus je clutch igrac , dokazao vise puta , maltene sam osvojio f4 u BG ... Jedina zal bi bila sto sa ovakvim Efesom ako bi ostao bi harao Evropom jos par godina

man

pre 1 godinu

toliko ospororavani Barton je Jordan za Micica bez preterivanja , jedino u cemu je boljiMicic od Bartona je nesto bolji sut tj sutira bolje trojke u svim ostalim segmentima ni da pridje Bartonu duplo je brzi od micica puno bolje skace bolji u prodoru(micic ne zna ni sta je to a Barton ko muva bez glave) bolje igra odbranu ..Najbolje mu je da ostane u EU. Ima tu jos puno klubova za koje bi mogao da bude glavni igrac i da proba novo iskustvo samo treba da bude strpljiv.

svi_redsi_na_jednom_mijestu

pre 1 godinu

Nažalost daleko je Vasa od kvaliteta Morisa. Doduše mogu ovako da se reše velikog ugovora Morisa. Mada sve dok se ne reše MPJ i Bartona od njih nema ništa

svi_redsi_na_jednom_mijestu

pre 1 godinu

Nažalost daleko je Vasa od kvaliteta Morisa. Doduše mogu ovako da se reše velikog ugovora Morisa. Mada sve dok se ne reše MPJ i Bartona od njih nema ništa

MarkoSimpson

pre 1 godinu

Micic je prerastao Evropu i vrijeme mu je da se seli u NBA .. kaze neko odje da je Moris bolji, a to veze sa istinom nema, prvo Vasilije je i visi i brzi i bolji defanzivac , plus je clutch igrac , dokazao vise puta , maltene sam osvojio f4 u BG ... Jedina zal bi bila sto sa ovakvim Efesom ako bi ostao bi harao Evropom jos par godina

Ćendler

pre 1 godinu

Pa kad će otići ako ne sad!?
Kad će uzeti neki veći ugovor ako ne sad!?
Kad će pokušati da igra NBA ligu ako ne sad
!?
Ne razumem uopšte komentatore koji govore nije on za NBA ili kako su bolji igrači tamo. Ako ne ode nikad neće ni saznati.. Pravi je trenutak da ode.. A s obzirom da je u NBA bukvalno do playoffa-a situacija "trči i šutaj", ne kontam zašto se on u to ne bi uklopio, pa to je i ovde radio, igrao se sa protivničkim ekipama..

Srećno Vaso! Uzmi i novac i odigraj dobro, zaslužio si!

P.S. Znam da Vasa ne čita komentare ali sam mu se opet obrtio ;)

Nidzo

pre 1 godinu

Nažalost daleko je Vasa od kvaliteta Morisa. Doduše mogu ovako da se reše velikog ugovora Morisa. Mada sve dok se ne reše MPJ i Bartona od njih nema ništa
(svi_redsi_na_jednom_mijestu, 23. jun 2022 17:19)

Koliko ne volim ovakave komentare. Sve je stvar perspektive, recimo da Moris dodje u Efes u Evropu, pa ne bi on igro pre Vase ni za milion godina, nema sanse.

Ogi

pre 1 godinu

Ja mislim da je Vasa fizički sposoban da igra NBA. A samo to je bitno, dovoljno je on košarkaški pismen da bi mogao da bude drugi plej u gotovo bilo kojoj NBA ekipi. A ako bude radio na sebi, možda čak i nešto više od toga. Mislim, Riki Rubio je godinama bio prvi plej jedne NBA ekipe...

miricl

pre 1 godinu

Ali kad pročitam da je od Micica bolji Burton koji srlja ko muva bez glave ili Moris koji u svim parametrima je lošiji grehotom se nasmejem koliko neznalica komentarise ovde. Vasa jeste spor ali ne mogu ni da mu pridju pogotovo u odbrani, šut sa distance i kreiranje napada dal to uopšte oni znaju šta je

Asad

pre 1 godinu

Pre 5-6 godina sam govorio da od Micića nikad neće biti košarkaš, tako da ću sada ćutati i pustiti ovog vrednog i radnog dečka da pokaže za šta je sve sposoban i koliko može. Napred, Vaso!

Pilot bespilotne letelice

pre 1 godinu

Monstruozna statistika i nagrade za evropske pojmove ali plašim se da Vasa nema šta da traži u NBA-. Osim neki mimimum zagarantovanih minuta i veću platu nego u Efesu ako mu to imponuje.Ostani brate u Evropi i budi bog.

jsx

pre 1 godinu

Ne kapiram ove koji mu poručuju da ostane u Evropi. Ko ovde zna igrača sa najviše osvojenih Kopa Libertadores?
EL je sjajno takmičenje za Hezonju, Bjelicu, Šarića i ostale koji su pri vrhu, ali nikako da osvoje. Micić je već osvojio i još jednom potvrdio da je najbolji. Prirodno je da pređe sad u viši rang

Pešmerga

pre 1 godinu

Ako moŸe da im uzme kintu, naravno, samo napred i srećno Vaso, i da ne bude povreda!
A Evrapa neće nikud, uvek se može vratiti.....

bolji život

pre 1 godinu

Sad mu je vreme da uzme par miliona i onda je miran...vrati se i odardi još sezonu,dve u Evropi...uzmi još koji dinar i u penziju...Može tako ,ako mu se više ne igra košarka

Centimetar vise

pre 1 godinu

Zamisli da kosarkas i sportista koji je osvojio sve zivo u evropi nema zelju da ode u NBA hehe.... Neki komentari ovde su na nivou vrtica. Da ostane u Efesu jer ima minutazu? Kakva glupost!

bskfan

pre 1 godinu

Mozda gresim ali koliko se ja razumem u NBA Micic tamo nema sta da trazi. U sporom evropskom sistemu on moze i da bude dobar ali kada ga stavis protiv ekspolozivnih americkih niskih igraca oni ima da ga pojedu. Da je u napadu dobar (Luka je visi od njega) onda bi tim mogao da ga "sakrije" ali to sakrivanje je rezervisano samo za vrhunske igrace a Micic to nije. Micic mozda ima dobar sut za tri ali kad god se igrala jaka kosarka te trojke su izostajale. Da li je razlog spor "release" ili nesto drugo, to sad ne znam jer slabo pratim evropsku kosarku. Ima visinu i predispozicije za ulaz ispod kosa ali on to ne koristi, sta je razlog tome takodje mi nije jasno. Sa svojom visinom on bi trebalo da kuca kao do shale ali u odnosu na NBA igrace on je tu inferioran. Jedan mali Hampton je izmislio kucanje za Micica a da ne govorimo o zverima kao sto su Morant i kompanija.

Ako mu je zelja da ode u NBA onda OK, neka proba, ali mora da zna sta ga tamo ceka. Mora da "namesti glavu", da igra sa puno energije i to ne jednu ili pet utakmica vec svaki drugi dan. To je mentalna stvar, moras psihicki da budes spreman za izazov te vrste. Mora da budes agresivan, pun samopouzdanja, da u svakom trenutku trazis sut jer samo na taj nacin mozes da otvoris prostor za asistencije koje su mu najjace oruzje.

Sve u svemu, cak i ako uspe da ostane u NBA njegova uloga bi se svela na to da bude igrac zadatka, kad treba zaustaviti nekog igraca slicnih "gabarita".

Zvezda le

pre 1 godinu

(bskfan, 23. jun 2022 18:38),

"bskfan" inace ima dobre komentare, ali ovaj kao da nije pisao originalni "bskfan"...Vasa je "veliki" plej kako za Evropu, tako i za NBA, sto mu je vec jedna prednost. Dobro barata loptom, ima dobar sut, dobar je i odbrambeno. Slabo koristi prodor, sto je samo posledica evropskih pravila (manji teren, nema defanzivne 3 sekunde,), u NBA-u ce imati mnogo prostora za isti.
Jedini, ako ne i osnovni problem je da li ce mu dati loptu! Zato Atamana smatram vrhunskim trenerom, posto mu je on dozvolio da bude "privatnik", a Vasa mu je vratio..., svi znamo kako! Inace, to je i osnovni problem zasto Vasa losije igra u reprezentaciji, sto nema dovoljno loptu u rukama! Iskreno se nadam da ce veliki Kari to ispraviti!
Da li Vasa treba da ide u NBA?
Apsolutno da, u Evropi je pokazao da je "tata"! Ali, kao sto sam napisao, uslov je da bude ne veliki, vec solidan "privatnik", dovoljno ce biti!

kbcnet

pre 1 godinu

bolje da ne ide. nije on za tamo, dobar je ili - odlican je, ali na sasvim ëvropski" nacin. ako ode nece nista posebno uraditi, ako hoce da uzme novac onda je ok da ode

coach

pre 1 godinu

(bskfan, 23. jun 2022 18:38)

E ako si mu objasnio. Ti si izgleda neki skaut u NBA ili pomocni trener u NBA.

Vasa i Misko ne znaju sta je tamo i kako se igra, cekaju tvoj savet i da im potvrdis da on nije za nba. Hahah

tocka

pre 1 godinu

Pa zapravo uopšte ne bi bio loš za Denver. Verovatno bi ih malo koštao a za drugi tim bi bio solidan plej i bilo bi to ok za njega jer ne bi imao preveliku odgovornost. Svakako je fizički moćniji od Kampaca i to bi bila ogromna razlika u defanzivi pre svega.

Nidzo

pre 1 godinu

Ne znam sta da kazem, valja gurati ove nase u NBA jer jedino tako mozemo da ih stignemo i pobedimo na Olimpijadama. Svaki sportista ce reci da je on onoliko dobar koliko i njegova konkurencija, te ako ostanu svi u Evropi onda ih ne mozemo stici jer je NBA liga jednostavno jaca.

Bogdan MVP Evrope, doso covek u krs ekipu (Sakramento) i bio tamo par godina, a prosle godine igrao polufinale plejofa, sve egal utakmice u plejofu igrao kao zmaj. Bjelica, MVP Evrope, covek hteo da napusti NBA jer je igrao u krs timu. Dobio sansu ove godinu, POSLE 6 PROKLETIH GODIAN, EEEEJ SEST GODINA U KRS EKIPAMA. Evo ga igra finale plejofa gde zakljucava u odbrani njihovog najboljeg igraca (Tejtum), kao i Doncica, zamisli da je igrao u ovoj ekipi odmah, pa bio bi prva petorka do sada siguran sam.

Nesto tu nije kako treba, da li je u agentima/menadzerima i losim ugovorima ili je stvar u navikavanju drugacijeg nacina zivota u budjavoj Americi, jer ja u kosarkaski kvalitet ne sumnjam ni na sekund. Nadam se da ce Vasa igrati u ekipi koja se bori za plejof i da ce biti u prvoj petorci tj. da ce mu trener dati dosta vremena da se navikne jer to zasluzuje kao najbolji igrac Evrope.

man

pre 1 godinu

toliko ospororavani Barton je Jordan za Micica bez preterivanja , jedino u cemu je boljiMicic od Bartona je nesto bolji sut tj sutira bolje trojke u svim ostalim segmentima ni da pridje Bartonu duplo je brzi od micica puno bolje skace bolji u prodoru(micic ne zna ni sta je to a Barton ko muva bez glave) bolje igra odbranu ..Najbolje mu je da ostane u EU. Ima tu jos puno klubova za koje bi mogao da bude glavni igrac i da proba novo iskustvo samo treba da bude strpljiv.

posmatrač

pre 1 godinu

Želeo bih samo da podsetim na odlazak Dončića u NBA iz slične situacije (osim sa manje godina, ali i znatno manje iskustva), i silne komentare na ovom portalu kako nema nikakve šanse da uspe tamo, zato što nije dovoljno brz, skočan i atletski razvijen, i kako će ga tamo pojesti one njihove bekovske zveri. A šta se desilo, šta (im) se još uvek dešava, i šta im taj debeljko (Jokić to odavno nije) radi tamo, svi dobro znamo, pošto to već postaje deo NBA istorije.
Naravno, nije mi ideja da poredim njihove talente, pošto je tu sve jasno, i iz već samih godina u kojima idu preko.
Potrebno je "samo" da se poklopi jedna stvar iz tog Dončićevog slučaja, a to je, da neko Vasi tamo pruži pravu šansu, i ima dovoljno strpljenja sa njim, da li prvo kroz drugu petorku, ili... ma nebitno. Jasno je da će to zbog njegovih godina biti malo teže.
A on je ovde već "prešao igricu", i nema šta da čeka više. I ne treba uopšte da ga uplaši Bogdanov i Bjelicin slučaj (a pogotovo ne Teov), već baš suprotno, neku nadu treba da mu da baš Dončićev "slučaj", uz sve navedene razlike.
On je pre svega veliki takmičar, i treba da prihvati nove izazove, pošto ovde u Evropi realno više nema ništa posebno. A uvek može da se vrati kao Teo koji evo još uvek sasvim dobro igra, a Vasa još ide kao dosta mlađi.
Nadam se i da će "zalizani" (kako ga zovu oni koji ga ovde ne cene) uspeti da mu sredi tamo neku Ok priču. Do sada je bio veoma uspešan u tome, i posle je sve bilo na samim igračima, da se pokažu i dokažu.

man

pre 1 godinu

toliko ospororavani Barton je Jordan za Micica bez preterivanja , jedino u cemu je boljiMicic od Bartona je nesto bolji sut tj sutira bolje trojke u svim ostalim segmentima ni da pridje Bartonu duplo je brzi od micica puno bolje skace bolji u prodoru(micic ne zna ni sta je to a Barton ko muva bez glave) bolje igra odbranu ..Najbolje mu je da ostane u EU. Ima tu jos puno klubova za koje bi mogao da bude glavni igrac i da proba novo iskustvo samo treba da bude strpljiv.

Pilot bespilotne letelice

pre 1 godinu

Monstruozna statistika i nagrade za evropske pojmove ali plašim se da Vasa nema šta da traži u NBA-. Osim neki mimimum zagarantovanih minuta i veću platu nego u Efesu ako mu to imponuje.Ostani brate u Evropi i budi bog.

svi_redsi_na_jednom_mijestu

pre 1 godinu

Nažalost daleko je Vasa od kvaliteta Morisa. Doduše mogu ovako da se reše velikog ugovora Morisa. Mada sve dok se ne reše MPJ i Bartona od njih nema ništa

bskfan

pre 1 godinu

Mozda gresim ali koliko se ja razumem u NBA Micic tamo nema sta da trazi. U sporom evropskom sistemu on moze i da bude dobar ali kada ga stavis protiv ekspolozivnih americkih niskih igraca oni ima da ga pojedu. Da je u napadu dobar (Luka je visi od njega) onda bi tim mogao da ga "sakrije" ali to sakrivanje je rezervisano samo za vrhunske igrace a Micic to nije. Micic mozda ima dobar sut za tri ali kad god se igrala jaka kosarka te trojke su izostajale. Da li je razlog spor "release" ili nesto drugo, to sad ne znam jer slabo pratim evropsku kosarku. Ima visinu i predispozicije za ulaz ispod kosa ali on to ne koristi, sta je razlog tome takodje mi nije jasno. Sa svojom visinom on bi trebalo da kuca kao do shale ali u odnosu na NBA igrace on je tu inferioran. Jedan mali Hampton je izmislio kucanje za Micica a da ne govorimo o zverima kao sto su Morant i kompanija.

Ako mu je zelja da ode u NBA onda OK, neka proba, ali mora da zna sta ga tamo ceka. Mora da "namesti glavu", da igra sa puno energije i to ne jednu ili pet utakmica vec svaki drugi dan. To je mentalna stvar, moras psihicki da budes spreman za izazov te vrste. Mora da budes agresivan, pun samopouzdanja, da u svakom trenutku trazis sut jer samo na taj nacin mozes da otvoris prostor za asistencije koje su mu najjace oruzje.

Sve u svemu, cak i ako uspe da ostane u NBA njegova uloga bi se svela na to da bude igrac zadatka, kad treba zaustaviti nekog igraca slicnih "gabarita".

kbcnet

pre 1 godinu

bolje da ne ide. nije on za tamo, dobar je ili - odlican je, ali na sasvim ëvropski" nacin. ako ode nece nista posebno uraditi, ako hoce da uzme novac onda je ok da ode

miricl

pre 1 godinu

Ali kad pročitam da je od Micica bolji Burton koji srlja ko muva bez glave ili Moris koji u svim parametrima je lošiji grehotom se nasmejem koliko neznalica komentarise ovde. Vasa jeste spor ali ne mogu ni da mu pridju pogotovo u odbrani, šut sa distance i kreiranje napada dal to uopšte oni znaju šta je

MarkoSimpson

pre 1 godinu

Micic je prerastao Evropu i vrijeme mu je da se seli u NBA .. kaze neko odje da je Moris bolji, a to veze sa istinom nema, prvo Vasilije je i visi i brzi i bolji defanzivac , plus je clutch igrac , dokazao vise puta , maltene sam osvojio f4 u BG ... Jedina zal bi bila sto sa ovakvim Efesom ako bi ostao bi harao Evropom jos par godina

Nidzo

pre 1 godinu

Nažalost daleko je Vasa od kvaliteta Morisa. Doduše mogu ovako da se reše velikog ugovora Morisa. Mada sve dok se ne reše MPJ i Bartona od njih nema ništa
(svi_redsi_na_jednom_mijestu, 23. jun 2022 17:19)

Koliko ne volim ovakave komentare. Sve je stvar perspektive, recimo da Moris dodje u Efes u Evropu, pa ne bi on igro pre Vase ni za milion godina, nema sanse.

Nidzo

pre 1 godinu

Ne znam sta da kazem, valja gurati ove nase u NBA jer jedino tako mozemo da ih stignemo i pobedimo na Olimpijadama. Svaki sportista ce reci da je on onoliko dobar koliko i njegova konkurencija, te ako ostanu svi u Evropi onda ih ne mozemo stici jer je NBA liga jednostavno jaca.

Bogdan MVP Evrope, doso covek u krs ekipu (Sakramento) i bio tamo par godina, a prosle godine igrao polufinale plejofa, sve egal utakmice u plejofu igrao kao zmaj. Bjelica, MVP Evrope, covek hteo da napusti NBA jer je igrao u krs timu. Dobio sansu ove godinu, POSLE 6 PROKLETIH GODIAN, EEEEJ SEST GODINA U KRS EKIPAMA. Evo ga igra finale plejofa gde zakljucava u odbrani njihovog najboljeg igraca (Tejtum), kao i Doncica, zamisli da je igrao u ovoj ekipi odmah, pa bio bi prva petorka do sada siguran sam.

Nesto tu nije kako treba, da li je u agentima/menadzerima i losim ugovorima ili je stvar u navikavanju drugacijeg nacina zivota u budjavoj Americi, jer ja u kosarkaski kvalitet ne sumnjam ni na sekund. Nadam se da ce Vasa igrati u ekipi koja se bori za plejof i da ce biti u prvoj petorci tj. da ce mu trener dati dosta vremena da se navikne jer to zasluzuje kao najbolji igrac Evrope.

jsx

pre 1 godinu

Ne kapiram ove koji mu poručuju da ostane u Evropi. Ko ovde zna igrača sa najviše osvojenih Kopa Libertadores?
EL je sjajno takmičenje za Hezonju, Bjelicu, Šarića i ostale koji su pri vrhu, ali nikako da osvoje. Micić je već osvojio i još jednom potvrdio da je najbolji. Prirodno je da pređe sad u viši rang

Ogi

pre 1 godinu

Ja mislim da je Vasa fizički sposoban da igra NBA. A samo to je bitno, dovoljno je on košarkaški pismen da bi mogao da bude drugi plej u gotovo bilo kojoj NBA ekipi. A ako bude radio na sebi, možda čak i nešto više od toga. Mislim, Riki Rubio je godinama bio prvi plej jedne NBA ekipe...

Zvezda le

pre 1 godinu

(bskfan, 23. jun 2022 18:38),

"bskfan" inace ima dobre komentare, ali ovaj kao da nije pisao originalni "bskfan"...Vasa je "veliki" plej kako za Evropu, tako i za NBA, sto mu je vec jedna prednost. Dobro barata loptom, ima dobar sut, dobar je i odbrambeno. Slabo koristi prodor, sto je samo posledica evropskih pravila (manji teren, nema defanzivne 3 sekunde,), u NBA-u ce imati mnogo prostora za isti.
Jedini, ako ne i osnovni problem je da li ce mu dati loptu! Zato Atamana smatram vrhunskim trenerom, posto mu je on dozvolio da bude "privatnik", a Vasa mu je vratio..., svi znamo kako! Inace, to je i osnovni problem zasto Vasa losije igra u reprezentaciji, sto nema dovoljno loptu u rukama! Iskreno se nadam da ce veliki Kari to ispraviti!
Da li Vasa treba da ide u NBA?
Apsolutno da, u Evropi je pokazao da je "tata"! Ali, kao sto sam napisao, uslov je da bude ne veliki, vec solidan "privatnik", dovoljno ce biti!

coach

pre 1 godinu

(bskfan, 23. jun 2022 18:38)

E ako si mu objasnio. Ti si izgleda neki skaut u NBA ili pomocni trener u NBA.

Vasa i Misko ne znaju sta je tamo i kako se igra, cekaju tvoj savet i da im potvrdis da on nije za nba. Hahah

Centimetar vise

pre 1 godinu

Zamisli da kosarkas i sportista koji je osvojio sve zivo u evropi nema zelju da ode u NBA hehe.... Neki komentari ovde su na nivou vrtica. Da ostane u Efesu jer ima minutazu? Kakva glupost!

Ćendler

pre 1 godinu

Pa kad će otići ako ne sad!?
Kad će uzeti neki veći ugovor ako ne sad!?
Kad će pokušati da igra NBA ligu ako ne sad
!?
Ne razumem uopšte komentatore koji govore nije on za NBA ili kako su bolji igrači tamo. Ako ne ode nikad neće ni saznati.. Pravi je trenutak da ode.. A s obzirom da je u NBA bukvalno do playoffa-a situacija "trči i šutaj", ne kontam zašto se on u to ne bi uklopio, pa to je i ovde radio, igrao se sa protivničkim ekipama..

Srećno Vaso! Uzmi i novac i odigraj dobro, zaslužio si!

P.S. Znam da Vasa ne čita komentare ali sam mu se opet obrtio ;)

Asad

pre 1 godinu

Pre 5-6 godina sam govorio da od Micića nikad neće biti košarkaš, tako da ću sada ćutati i pustiti ovog vrednog i radnog dečka da pokaže za šta je sve sposoban i koliko može. Napred, Vaso!

tocka

pre 1 godinu

Pa zapravo uopšte ne bi bio loš za Denver. Verovatno bi ih malo koštao a za drugi tim bi bio solidan plej i bilo bi to ok za njega jer ne bi imao preveliku odgovornost. Svakako je fizički moćniji od Kampaca i to bi bila ogromna razlika u defanzivi pre svega.

bolji život

pre 1 godinu

Sad mu je vreme da uzme par miliona i onda je miran...vrati se i odardi još sezonu,dve u Evropi...uzmi još koji dinar i u penziju...Može tako ,ako mu se više ne igra košarka

Pešmerga

pre 1 godinu

Ako moŸe da im uzme kintu, naravno, samo napred i srećno Vaso, i da ne bude povreda!
A Evrapa neće nikud, uvek se može vratiti.....

posmatrač

pre 1 godinu

Želeo bih samo da podsetim na odlazak Dončića u NBA iz slične situacije (osim sa manje godina, ali i znatno manje iskustva), i silne komentare na ovom portalu kako nema nikakve šanse da uspe tamo, zato što nije dovoljno brz, skočan i atletski razvijen, i kako će ga tamo pojesti one njihove bekovske zveri. A šta se desilo, šta (im) se još uvek dešava, i šta im taj debeljko (Jokić to odavno nije) radi tamo, svi dobro znamo, pošto to već postaje deo NBA istorije.
Naravno, nije mi ideja da poredim njihove talente, pošto je tu sve jasno, i iz već samih godina u kojima idu preko.
Potrebno je "samo" da se poklopi jedna stvar iz tog Dončićevog slučaja, a to je, da neko Vasi tamo pruži pravu šansu, i ima dovoljno strpljenja sa njim, da li prvo kroz drugu petorku, ili... ma nebitno. Jasno je da će to zbog njegovih godina biti malo teže.
A on je ovde već "prešao igricu", i nema šta da čeka više. I ne treba uopšte da ga uplaši Bogdanov i Bjelicin slučaj (a pogotovo ne Teov), već baš suprotno, neku nadu treba da mu da baš Dončićev "slučaj", uz sve navedene razlike.
On je pre svega veliki takmičar, i treba da prihvati nove izazove, pošto ovde u Evropi realno više nema ništa posebno. A uvek može da se vrati kao Teo koji evo još uvek sasvim dobro igra, a Vasa još ide kao dosta mlađi.
Nadam se i da će "zalizani" (kako ga zovu oni koji ga ovde ne cene) uspeti da mu sredi tamo neku Ok priču. Do sada je bio veoma uspešan u tome, i posle je sve bilo na samim igračima, da se pokažu i dokažu.