Ponedeljak, 13.06.2022.

10:30

Srbija na skeneru B92.net: "Atomski" napad, odbrana "iks-faktor"

Izvor: B92

Srbija na skeneru B92.net: "Atomski" napad, odbrana "iks-faktor" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

50 Komentari

Sortiraj po:

Gogi

pre 1 godinu

Mi smo nekad bili poznati po golmanima a sad… vade lopte iz mreže maltene na svakoj utakmici i dobijaju crvene kartone kad bi trebali da sede na klupama a ne da se deru i psuju pored aut-linije. U stvari, cela odbrana prečesto dokazuje da može da primi bar isto ako ne i više golova nego sto - verovatno najbolji ikad - napad može da zabije. Biće očaj u Kataru sa albanskim Svajcarcima koji će da isprovociraju novi cirkus, razigranim Brazilcima i nama uvek neugodnim afričkim fudbalerima (ovaj put iz Kameruna). Živi bili pa videli. Piksi će da bude istorija do Nove godine…

HerSascha

pre 1 godinu

Ocigledno da imamo opet nekog skrivenog menadzera koji diriguje i gura Pavlovica koji VEZE SA VEZOM NEMA!
I ovi sto sastavili ocene po cemu su nasli da je najlosiji u odbrani bio Milenkovic kad su svi golovi dosli po desnoj strani napada odnosno levoj strani odbrane gde igra bas Pavlovic???
Decko nigde ne moze da igra jer nema nit kvalitet nit talenat leti ko muva bez glave napred i posle ostavi rupu pozadi.
To je sto je, napad i sredina za medalju ali pod uslovom da ne ubacuje Racica u igru :) a odbrana je vec duze vreme problem jer nema igraca ili ih ima a ne dobijaju dovoljno poverenje selektora, kao sto su na primer ovaj Masovic a o Erakovicu da ne govorimo.

Ranzo

pre 1 godinu

Daleko je ovo jos od idealnog. Nemamo odbranu, bukvalno nema igraca u odbrani koji nije kiksara. Pavlovic nema nivo igre u odbrani da bi bio deo prvih IX. Razumijem mlad, pozrtvovan, zna da povuce, ali njegovi kiksovi u odbrani kostali su nas gomilu bodova. Steta za sinocni remi, tri vezane pobjede bi bili vec ozbiljan kontinuitet, uticalo bi na metaalitet. Slovenci po ko zna koji put zagorcase zivot. Steta i zbog publike.

Treba pripremne utakmice sa ozbiljnijim protivnicima, koji nam nece dati loptu. Sa Spancima, Argentinom npr.

borkes

pre 1 godinu

Moderni fudbal trpi samo rezultat.Mali Pavlović je talenat i ima kapacitet za budućnost,ali sada je najslabija karika naseg tima i mnogi golovi su preko njega dobijeni.Treba se traziti pravi igrac na toj poziciji u ovom trenutku. Mada Piksi sigurno zna sta radi i ima moju podrsku.

šef

pre 1 godinu

alo bre!... šta pljujete po Strahinji?... pa dečko je treći naš najbolji igrač posle Tadića i Živkovića... 7,4 mu je ocena...svaku utakmicu odigra preko 7...gledajte ove koji imaju manje ocene,njih prozivajte...

Mali Hijavata

pre 1 godinu

Nema ništa od hvalospeva. Bez obzira što smo sa Piksijem mnogo bolji nego ranije, moramo da se fokusiramo na ispravljanje grešaka, jer samo je napredak pravi put. Zašto mi jednog dana ne bismo imali igrače poput Modrića, Mandžuke, Perišića, Rakitića? Zašto?
To možemo samo ako se fokusiramo na rad mladjih kategorija i kritičko mišljenje. Najtužnije od svega u našem fudbalu, jeste samocenzura naših novinara i fudbalskih stručnjaka, koji ne smeju da kažu mišljenje.
Pa gde to mi živimo? Više ne sme da se kaže ni da je protivnik zaslužio korner a kamoli nešto više.
Dok mi u svojoj glavi ne skinemo lance, nema leba od nas.

Popaye

pre 1 godinu

Odbrana sporija od napada, možda promeniti formaciju u 4,4,2 i pojačati im tempo posebno odbrani., malo više mesta im treba za napad , zgusnuti odbranu.

Telal

pre 1 godinu

Za Kataia u ovoj reprezentaciji mora biti mesta pa makar sedio na klupi i ulazio 20 minuta. Jednostavno je bolji od svih koji su igrali osim mozda od Tadica.

Poliop

pre 1 godinu

2020.
Srbija-Mađarska 0:1
Turska-Srbija 2:2 nakon vodstva 2:0
Rusija-Srbija 3:1

2022.
Srbija-Norveska 0:1
Slovenija-Srbija 2:2 nakon vodstva 2:0
Danska-Srbija 3:0

Mozda sam slep ali ja ne vidim bas neku razliku.

Marka Zvaka

pre 1 godinu

Bice do Katara bolje uigrana nadam se ta stoperska linija Pavlovic Veljkovic Milenkovic. Pavlovic je mlad momak ima vremena da se poboljsa da manje ispada samo se nadam da ce igrati redovno u klubu. Ali definitivno igramo interesantan otvoren fudbal sa puno sansi i golova na obe strane. Podrska za Pixija

Branimir

pre 1 godinu

Erakovic, Masovic isto ubaciti u igru, posle dugo godina igramo visoko prema protivniku, treba jos vremena posto smo 30 godina igrali kod naseg gola :)

Gruja

pre 1 godinu

Ne razumem sta se moze ocekivati od igraca koji ne igra ni u svom klubu mesecima? Pa ni par utakmica u kontinuitetu u reprezentaciji ne moze doneti nikakvu sigurnost i videlo se da smo najvise pucali na takvim pozicijama. Bolje se i osloniti na neko iskustvo bar u pocetnoj postavi, a ne ono rotiranje 25 igraca za 4 utakmice ( bez obzira na dugu i tesku sezonu), jer bar smo ovu zadnju mogli krenuti sa nekom boljom postavom...i onako posle ovoga idu na pauzu pa mogli su malo da zagrizu za kraj.

xxxx

pre 1 godinu

(tarara, 13. jun 2022 12:49)
Pa pazi, ako tako gledamo, onda koliko puta smo trebali da prodjemo i pobedimo ali zbog sudijskih gresaka nismo uspevali, koliko samo puta u zadnjih 30 godina. Portugal nije zasluzio da ide dalje jer je na svom terenu potpuno nadigran i pobedjen, i nisu ni blizu bili bod da izvuku.

Mora mnogo čvršće

pre 1 godinu

Majstorski i na momente maestralno u fazi građenja igre, pripreme i završnice napada. I nažalost amaterski labavo u defanzivnoj tranziciji, a pogotovo u završnoj fazi odbrane, preuzimanju i tesnom pokrivanju protivničkih igrača pred sopstvenim golom. Piksiju svaka čast ali umesto što zateže kravatu svaki čas bolje bi bilo da ,,zategne" malo igru našeg tima u odbrani, inače ćemo protiv Brazila biti u velikim problemima...

Davor

pre 1 godinu

Majko moja, veli Mića ekspert da spadate u favorite za osvajanje titule u Kataru. U Kataru vi ocekujete dobre rezultate - normalno, ali istovremeno uz strepnju da vas ne nakantaju. Kao navijac ne bih vam bio u kozi.

Nele

pre 1 godinu

Ne znam ni zasto ni ko je za Pavlovica rekao da je "igrac". Decko nema kontrolu nad svojim telom, pokreti su mu nezgrapni i cesto ne moze da ih kontrolise pa ili ispadne iz odbrane ili napravi penal. A on nam je centralni bek.. Klasicne bekove i nemamo. Spoljni igraci u vezi su nam iskljucivo ofanzivno orjentisani (Kostic, Zivkovic, Radonjic, Tadic kad je uz desnu aut liniju). Gudelj nam najcesce igra zadnjeg veznog a nije bas neka klasa da popunjava rupe u odbrani. Sve u svemu, u defanzivi smo pretanki..

slaninar ns

pre 1 godinu

Na dva majstora Tadića i Sergeja ide jedno drvo i kiksara poput Pavlovića. I šta vredi.
Nama je Bane sa 34 pred penzijom bio bolji od svih ovih štopera na gomili. Vidića sad da dignu iz penzije, manje bi golova primali.

A kad se setim kako su tek Subotića pljuvali i oterali, to je tek zločin. Zato se miluje Strahinja, onaj Veljković pogubljeni, skidač drona Mitrović i sl. Kloc do kloca. To smo mi.

Miki

pre 1 godinu

S obzirom na sve rupe u odbrani i manjak agresivnosti veznog reda,mozda treba razmisliti da protiv Brazila pocnemo sa pojacanim veznim redom i laznom devetkom Tadicem,da imamo Maksimovica i Gudelja,brze,agresivne zadnje vezne i nesto ofanzivnije Sergeja i Lukica koji mogu i odbranu dobro da igraju,ta utakmica je kao stvorena na kontru da igramo,Kostic,Zivkovic,Tadic,brzi igraci koji bi s loptom u prostor svasta mogli da naprave.



To sto ti pricas su radili svi nasi prethodni selektori na mundijalima na prvim utakmicama, pa da vidimo kako su prosli:
Mladen vs Kostarika 1:0
Antic vs Gana 0:1
Ilija vs Holdandija 0:1
Santrac vs Iran 1:0
Osim vs Nemacka 1:4.

Kad cemo da odustanemo od tog defanzivnog mentaliteta?

Mihajlo

pre 1 godinu

Mozemo mi naravno i ofanzivno da izadjemo protiv Brazila,sa dva napadaca,Tadicem kao desetkom ali onda nemoj da pljujete Piksija kao Petkovica kad nas Argentina nakantala 6:0.
Moje je misljenje da imamo previse rupa pozadi da bi tako ofanzivno izasli i da sam Gudelj ne moze sve da pokrpi na sredini jer Sergeja i Tadica lopta vise vuce napred.
Ja bih najvise voleo da mi ofanzivno pojedemo Brazil ali tesko ce lopta biti dovoljno dugo u nasem posedu za takvu igru.
Nama pre svega treba cvrstine i agresivnosti protiv Brazila na sredini terena,jer kada nama udje voda u usi u stanju smo tri komada da primimo za pet minuta.

tarara

pre 1 godinu

Tin Ujević:"Mi smo išli putem,
put je bio dug.
Kasno opazismo da
Je taj put krug!"
Što se promijenilo?
Osim u komunikacijskom smislu reprezentativaca i selektora.Dobri smo.Bit ćemo još bolji.Iskreno rečeno kao što nisu trebali biti poraženi protiv Norveške nisu trebali pobijediti Švedsku jer nisu bili bolji od Švedske.Mislim da će bez obzira na preostale dvije utakmice Srbi kasno shvatiti da je put kojim putuju krug.Švicarska je pobijedila Portugal.Portugal je oštećen u Beogradu jer da nije Srbija bi u baraž i gledali bi SP na TVu.Al dobro.Na osnovu pobijede u Portugalu mislite da ste za titulu.Stara engl.poslovica glasi:"Lord help me be the person my dog thinks I am!"Ili:"Bože,pomozi mi da budem takav čovijek kao što moj pas misli da jesam!'

123

pre 1 godinu

bili smo slabi kada slovenija krene u kontru-ali, iskreno, većina sudija bi svirala one prekršaje slovencima na sredini....povlačenje za dres, povlačenje rukom, skakanje na igrača... to se i kod engleza svira. tu nam je pucala sredina, kod sudije. nije odbrana kriva, tim se tada transformiše ka sredini i napadu.
(tata, 13. jun 2022 12:13)


Apsolutno se slazem. I to retko ko komentarise nego kaze, odbrana je ocajna? Ne mozemo toliko golova da damo koliko odbrana moze da primi? Nije im pocetkom drugog poluvremena sudjen cist crveni karton? A onda bi sve bilo drugacije. Izmene igraca sredine i ulaskom zamena je slaabija igra sredine terena koja je bila odlicna u prvom poluvremenu. I onda odbrana visi i primamo golove.

MAKSIM i DIVIZIJA

pre 1 godinu

Slažem se za Pavlovića, odlično igra sve ove utakmice. Meni jedino smeta tekst himne. Taman se primim, pukne me euforija, a u himni se pominje Bog. Šta mi ateisti da radimo, kako da pevamo gromoglasno i euforično himnu s takvim tekstom. Treba nešto o zemlji, potoku, šuma, cvet, ponosni narod, ovo, ono...a ne da nas sačuva Bog. To je prevaziđen pristup nadanjima za svetlu budućnost.

111

pre 1 godinu

Ljudi, 4 utakmice u 11 dana? Nakon duge i naporne sezone igraca koji igraju u teskim ligama u Evropi? Ovo je odlican rezultat, posebno jer je tim morao stalno da se menja i osvezava. Sinoc, izlaskom iz igre, Zivkovica, Grujica, Mladenovica i Maksimovica smo izgubili sredinu terena a oni su igrali odlicno u prvom poluvremenu gde se Slovenci nisu videli. Nisu znali gde se nalaze, od poseda lopte do samo jednog suta na gol. A primili su 2 i jos smo imali sanse. Odbrana krece od sredine terena. Kada sredina ispadne, ostaje odbrana da vadi ono sto su oni propustili. To je moje shvatanje. A oba gola , za kratko vreme smo primili akcijama po levoj strani. I to u kontrama. Zasto kontre? Jer je loptu izgubila sredina terena. Mislim da ova sredina terena nece vise nikada igrati zajeno, niti Mitar i Jovic u napadu. Takodje ce biti problem spic sa Vlahovicem i Mitrom. To je moje shvatanje. Piksi tu mora da nadje neko resenje. Takodje mislim da ce SMS da odigra mnogo bolje , jer moze, on zna sa loptom i zna gol da postigne. Sinoc je po meni bio los kada je usao u igru. Ono sto meni bode oci, ni jedan nas golman nije odbranio stopostotnu sansu protivnika u ovim utakmicama. A golmani brane takve sanse? Gledao sam nekoliko utakmica iz ovog ciklusa drugih reprezentacija i video kako golmani brane i vade tim posle takvih sansi? Videcemo dalje ali mislim da je tim na dobrom putu, samo da se rese neke stvari sredina-odbrana.

H2H

pre 1 godinu

Jednostavno nemamo igrače odbrane koji mogu da izađu na kraj sa brzom protivničkom tranzicijom. Zbog toga defanzivni igrači iz veznog reda ( Gudelj, Lukić, Maksimović, pa i Grujić i SMS ), moraju maximalno da im pomognu. Takođe igrači po bokovima moraju zatvarati čitavu stranu, i samo oni koji to mogu, trebaju i da igraju. Šta vredi Radonjićeva brzina u napadu, kad iza njega zjapi rupa u odbrani... Ako ovo sredimo do SP, možemo se nečemu i nadati, inače...

tata

pre 1 godinu

bili smo slabi kada slovenija krene u kontru-ali, iskreno, većina sudija bi svirala one prekršaje slovencima na sredini....povlačenje za dres, povlačenje rukom, skakanje na igrača... to se i kod engleza svira. tu nam je pucala sredina, kod sudije. nije odbrana kriva, tim se tada transformiše ka sredini i napadu.

Mića ekspert

pre 1 godinu

Ja kao priznati fudbalski stručnjak mogu da kažem da Sada Srbija ima veoma jak tim. Uz neka poboljšanja možemo biti jedni od glavnih favorita za osvajanje svetskog prvenstva. Pre svega treba utvrditi standardnu postavu sa povremenim ubacivanjem dvojicom do trojicom novih.Napadački deo ekipe je odličan i treba ga samo malo dodatno uigrati, dok za odbrambeni deo treba posebna i pomna analiza i uočene slabosti ukloniti. Po mom mišljenju glavni nedostatak odbrane je stoper sa dobrim čitanjem i pregledom igre koji bi ujedno obavljao i dirigentsku ulogu u kompletnoj odbrani. Takav fudbaler je trenutno neophodan za tim Srbije ukoliko želimo biti prvaci sveta u fudbalu.

Соко сиви

pre 1 godinu

Slovenija je uvek bila bauk za našu reprezentaciju, koštali su nas plasmana na svetsko 2002 i evropsko 2012 a remizirali smo sa nima u grupnoj fazi 2000 kad smo spašavali 0:3. Nikad ih nismo pobedili do ovih 4:1, tako da je ovih 4 boda protiv njih istorijski uspeh po Srbiju.

DEX

pre 1 godinu

Piksi je pokazao poznavanje fudbala i osvežio ekipu. Ovo takmičenje mu je bila prilika za uigravanje i isprobavanje. Nema mesta za kritiku kako stila igre tako i sastava. Do prvenstva će on otkloniti sve nedostatke odbrane. Ako nametne ovaj stil igre i tamo, nećemo se obrukati. Imamo tešku grupu i ako je prođemo biće to veliki uspeh. Ne možemo očekivati da igramo finale jer tamo svi znaju da igraju fudbal a mnogo toga zavisi i od suđenja ali imamo igru, dobar tim i dobrog selektora. Bolje od ovoga Srbija nema i ne može.

Sapienti sat

pre 1 godinu

Od 7 datih golova 6 je nejakoj Sloveniji, izgubljena utakmica kući od nejake Norveške i i neubjedljiva minimalna pobjeda protiv nejake Švedske. Da bi bili ozbiljna ekipa u ovakvoj slabašnoj grupi trebale su biti sve pobjede bez primljenog gola.

Rothmans

pre 1 godinu

Iluzorno je očekivati i nadati se da Pavlović, Veljković, Milenković i S. Mitrović mogu i za jotu da poprave igru u odbrani, pa čak i Nastasić i Spajić kada se budu vratili iz povreda. Nisu svi oni od juče u reprezentaciji pa da se mogu realno graditi takva opravdanja i iščekivanja, nekima od njih je ovo već 4,5,6,7,8 ciklus sa reprezentacijom i imali su svi dovoljno vremena, prilika i različitih formacija da pokažu svoje realno znanje i kvalitet. Isto važi sa sve naše golmane osim možda za Svilara. Od svih gore pobrojanih jedino Milenković igra odlično za svoj klub i ima neku važniju ulogu i renome u evropskom fudbalu ali i njega je uhvatio taj dobro poznati sindrom Vidić-Stanković da još od početka igra očajno za reprezentaciju. Naša jedina kakva-takva nada je da će se Piksi vratiti na 4 igrača u odbrani, s tim što mora kako zna i ume da izmisli kvalitetnog desnog beka do novembra, na levom imamo Mladenovića i Ristića koji mogu odigrati kvalitetno kad su inspirisani kao sinoć, i da više pruža šansu Mašoviću, Erakoviću koji uz pozivanje Maraša, mogu biti stvarni X faktor u odbrani kao štoperi.

Mihajlo

pre 1 godinu

S obzirom na sve rupe u odbrani i manjak agresivnosti veznog reda,mozda treba razmisliti da protiv Brazila pocnemo sa pojacanim veznim redom i laznom devetkom Tadicem,da imamo Maksimovica i Gudelja,brze,agresivne zadnje vezne i nesto ofanzivnije Sergeja i Lukica koji mogu i odbranu dobro da igraju,ta utakmica je kao stvorena na kontru da igramo,Kostic,Zivkovic,Tadic,brzi igraci koji bi s loptom u prostor svasta mogli da naprave.

Slobo

pre 1 godinu

Analiza je kao kad smo se kao deca delili ko ce u napada ko u odbranu. Nisu problem tri zadnja vec pokrivanje srednjaka i prikljucivanju liniji odbrane, jer u polukontrama ostavljamo mnogo prostora. Nema te trojke koja ce pokriti celu sirinu terena.Da ne govorim o Mitrovicu koji u 80% slucajeva kada ponovo osvojimo loptu "spava" u dubokom ofsajdu i ne moze se igrati prema napred.Sve ovo je bilo vidljivo u drugom poluvremenu kada su vezisti i napadaci ostali bez snage i ostavili zadnju liniju na milost i nemilost protivniku.

Srbin

pre 1 godinu

Hallo Piksi zasto menjas stalno ekipu, sve neki skoro nepoznati. Uigravaj skoro istu ili jos neznas sta ko moze i zna. Kada dodje ,,gusto,,onda ubacujes one najbolje to bih mogao i ja. Igraj sa skoro uvek sa najboljim timom to uigravanje ili jos nisi siguran ko je bojli

Laki69

pre 1 godinu

Sve u svemu katastrofa. Napad ne može da postigne golova koliko odbrana može da primi, i to se ponavlja iz utakmice u utakmicu. Odbrana je katastrofalna i svaka ozbiljnija ekipa bi nas napunila (primer Danska). Na odbrani treba najviše da se poradi, ova formacija ne funkcioniše.

Maradona

pre 1 godinu

Meni golovi Slovenije deluju kao odlične akcije, ne znam zašto je toliko odbrana kriva. Ne mogu da krivim Strahinju Pavlović-a kad nas je svojom maestralnom igrom odveo u Katar, ubio čovek Portugalce, sada ima prostora za kiks, trebamo mu oprostiti. Dečko ima 22godine! Alo!!! On će igrati u nekom mnogo jakom kljbu kat tad... Mene su oduševili Grujić i Lukić kako su igrali! Žile i Tadić brutalna kombinacija. Mitar standardno najkorisniji...
Sms, Jović, Milenković, Kostić, Gudelj, Radonjić, svi oni trebaju da budu na klupama za izmene nikako u startnoj postavi...

Marko

pre 1 godinu

Vasa analiza je ne na mestu, vec odlicna. Ovi statisticki aliticari/ roboti su isto tako 100% u pravu. Najbolji u nasem timu protiv slovenije: Tadic, Zivkovic, Mitrovic, STRAHINJA PAVLOVIC... da Strahinja!

Ovi svi sto pljuju po ovom izuzetno talentovanom decku, jedno zapamtite: ako Strahinja odigra na nivou svojih mogucnosti, mi stizemo da zavrsnice svetskog!

Strahinja je nas faktor-X. Uz tebe smo junace!

DEX

pre 1 godinu

Piksi je pokazao poznavanje fudbala i osvežio ekipu. Ovo takmičenje mu je bila prilika za uigravanje i isprobavanje. Nema mesta za kritiku kako stila igre tako i sastava. Do prvenstva će on otkloniti sve nedostatke odbrane. Ako nametne ovaj stil igre i tamo, nećemo se obrukati. Imamo tešku grupu i ako je prođemo biće to veliki uspeh. Ne možemo očekivati da igramo finale jer tamo svi znaju da igraju fudbal a mnogo toga zavisi i od suđenja ali imamo igru, dobar tim i dobrog selektora. Bolje od ovoga Srbija nema i ne može.

Slobo

pre 1 godinu

Analiza je kao kad smo se kao deca delili ko ce u napada ko u odbranu. Nisu problem tri zadnja vec pokrivanje srednjaka i prikljucivanju liniji odbrane, jer u polukontrama ostavljamo mnogo prostora. Nema te trojke koja ce pokriti celu sirinu terena.Da ne govorim o Mitrovicu koji u 80% slucajeva kada ponovo osvojimo loptu "spava" u dubokom ofsajdu i ne moze se igrati prema napred.Sve ovo je bilo vidljivo u drugom poluvremenu kada su vezisti i napadaci ostali bez snage i ostavili zadnju liniju na milost i nemilost protivniku.

Соко сиви

pre 1 godinu

Slovenija je uvek bila bauk za našu reprezentaciju, koštali su nas plasmana na svetsko 2002 i evropsko 2012 a remizirali smo sa nima u grupnoj fazi 2000 kad smo spašavali 0:3. Nikad ih nismo pobedili do ovih 4:1, tako da je ovih 4 boda protiv njih istorijski uspeh po Srbiju.

Sapienti sat

pre 1 godinu

Od 7 datih golova 6 je nejakoj Sloveniji, izgubljena utakmica kući od nejake Norveške i i neubjedljiva minimalna pobjeda protiv nejake Švedske. Da bi bili ozbiljna ekipa u ovakvoj slabašnoj grupi trebale su biti sve pobjede bez primljenog gola.

Laki69

pre 1 godinu

Sve u svemu katastrofa. Napad ne može da postigne golova koliko odbrana može da primi, i to se ponavlja iz utakmice u utakmicu. Odbrana je katastrofalna i svaka ozbiljnija ekipa bi nas napunila (primer Danska). Na odbrani treba najviše da se poradi, ova formacija ne funkcioniše.

Mihajlo

pre 1 godinu

Mozemo mi naravno i ofanzivno da izadjemo protiv Brazila,sa dva napadaca,Tadicem kao desetkom ali onda nemoj da pljujete Piksija kao Petkovica kad nas Argentina nakantala 6:0.
Moje je misljenje da imamo previse rupa pozadi da bi tako ofanzivno izasli i da sam Gudelj ne moze sve da pokrpi na sredini jer Sergeja i Tadica lopta vise vuce napred.
Ja bih najvise voleo da mi ofanzivno pojedemo Brazil ali tesko ce lopta biti dovoljno dugo u nasem posedu za takvu igru.
Nama pre svega treba cvrstine i agresivnosti protiv Brazila na sredini terena,jer kada nama udje voda u usi u stanju smo tri komada da primimo za pet minuta.

Marko

pre 1 godinu

Vasa analiza je ne na mestu, vec odlicna. Ovi statisticki aliticari/ roboti su isto tako 100% u pravu. Najbolji u nasem timu protiv slovenije: Tadic, Zivkovic, Mitrovic, STRAHINJA PAVLOVIC... da Strahinja!

Ovi svi sto pljuju po ovom izuzetno talentovanom decku, jedno zapamtite: ako Strahinja odigra na nivou svojih mogucnosti, mi stizemo da zavrsnice svetskog!

Strahinja je nas faktor-X. Uz tebe smo junace!

Rothmans

pre 1 godinu

Iluzorno je očekivati i nadati se da Pavlović, Veljković, Milenković i S. Mitrović mogu i za jotu da poprave igru u odbrani, pa čak i Nastasić i Spajić kada se budu vratili iz povreda. Nisu svi oni od juče u reprezentaciji pa da se mogu realno graditi takva opravdanja i iščekivanja, nekima od njih je ovo već 4,5,6,7,8 ciklus sa reprezentacijom i imali su svi dovoljno vremena, prilika i različitih formacija da pokažu svoje realno znanje i kvalitet. Isto važi sa sve naše golmane osim možda za Svilara. Od svih gore pobrojanih jedino Milenković igra odlično za svoj klub i ima neku važniju ulogu i renome u evropskom fudbalu ali i njega je uhvatio taj dobro poznati sindrom Vidić-Stanković da još od početka igra očajno za reprezentaciju. Naša jedina kakva-takva nada je da će se Piksi vratiti na 4 igrača u odbrani, s tim što mora kako zna i ume da izmisli kvalitetnog desnog beka do novembra, na levom imamo Mladenovića i Ristića koji mogu odigrati kvalitetno kad su inspirisani kao sinoć, i da više pruža šansu Mašoviću, Erakoviću koji uz pozivanje Maraša, mogu biti stvarni X faktor u odbrani kao štoperi.

H2H

pre 1 godinu

Jednostavno nemamo igrače odbrane koji mogu da izađu na kraj sa brzom protivničkom tranzicijom. Zbog toga defanzivni igrači iz veznog reda ( Gudelj, Lukić, Maksimović, pa i Grujić i SMS ), moraju maximalno da im pomognu. Takođe igrači po bokovima moraju zatvarati čitavu stranu, i samo oni koji to mogu, trebaju i da igraju. Šta vredi Radonjićeva brzina u napadu, kad iza njega zjapi rupa u odbrani... Ako ovo sredimo do SP, možemo se nečemu i nadati, inače...

Poliop

pre 1 godinu

2020.
Srbija-Mađarska 0:1
Turska-Srbija 2:2 nakon vodstva 2:0
Rusija-Srbija 3:1

2022.
Srbija-Norveska 0:1
Slovenija-Srbija 2:2 nakon vodstva 2:0
Danska-Srbija 3:0

Mozda sam slep ali ja ne vidim bas neku razliku.

Mora mnogo čvršće

pre 1 godinu

Majstorski i na momente maestralno u fazi građenja igre, pripreme i završnice napada. I nažalost amaterski labavo u defanzivnoj tranziciji, a pogotovo u završnoj fazi odbrane, preuzimanju i tesnom pokrivanju protivničkih igrača pred sopstvenim golom. Piksiju svaka čast ali umesto što zateže kravatu svaki čas bolje bi bilo da ,,zategne" malo igru našeg tima u odbrani, inače ćemo protiv Brazila biti u velikim problemima...

111

pre 1 godinu

Ljudi, 4 utakmice u 11 dana? Nakon duge i naporne sezone igraca koji igraju u teskim ligama u Evropi? Ovo je odlican rezultat, posebno jer je tim morao stalno da se menja i osvezava. Sinoc, izlaskom iz igre, Zivkovica, Grujica, Mladenovica i Maksimovica smo izgubili sredinu terena a oni su igrali odlicno u prvom poluvremenu gde se Slovenci nisu videli. Nisu znali gde se nalaze, od poseda lopte do samo jednog suta na gol. A primili su 2 i jos smo imali sanse. Odbrana krece od sredine terena. Kada sredina ispadne, ostaje odbrana da vadi ono sto su oni propustili. To je moje shvatanje. A oba gola , za kratko vreme smo primili akcijama po levoj strani. I to u kontrama. Zasto kontre? Jer je loptu izgubila sredina terena. Mislim da ova sredina terena nece vise nikada igrati zajeno, niti Mitar i Jovic u napadu. Takodje ce biti problem spic sa Vlahovicem i Mitrom. To je moje shvatanje. Piksi tu mora da nadje neko resenje. Takodje mislim da ce SMS da odigra mnogo bolje , jer moze, on zna sa loptom i zna gol da postigne. Sinoc je po meni bio los kada je usao u igru. Ono sto meni bode oci, ni jedan nas golman nije odbranio stopostotnu sansu protivnika u ovim utakmicama. A golmani brane takve sanse? Gledao sam nekoliko utakmica iz ovog ciklusa drugih reprezentacija i video kako golmani brane i vade tim posle takvih sansi? Videcemo dalje ali mislim da je tim na dobrom putu, samo da se rese neke stvari sredina-odbrana.

Marka Zvaka

pre 1 godinu

Bice do Katara bolje uigrana nadam se ta stoperska linija Pavlovic Veljkovic Milenkovic. Pavlovic je mlad momak ima vremena da se poboljsa da manje ispada samo se nadam da ce igrati redovno u klubu. Ali definitivno igramo interesantan otvoren fudbal sa puno sansi i golova na obe strane. Podrska za Pixija

Miki

pre 1 godinu

S obzirom na sve rupe u odbrani i manjak agresivnosti veznog reda,mozda treba razmisliti da protiv Brazila pocnemo sa pojacanim veznim redom i laznom devetkom Tadicem,da imamo Maksimovica i Gudelja,brze,agresivne zadnje vezne i nesto ofanzivnije Sergeja i Lukica koji mogu i odbranu dobro da igraju,ta utakmica je kao stvorena na kontru da igramo,Kostic,Zivkovic,Tadic,brzi igraci koji bi s loptom u prostor svasta mogli da naprave.



To sto ti pricas su radili svi nasi prethodni selektori na mundijalima na prvim utakmicama, pa da vidimo kako su prosli:
Mladen vs Kostarika 1:0
Antic vs Gana 0:1
Ilija vs Holdandija 0:1
Santrac vs Iran 1:0
Osim vs Nemacka 1:4.

Kad cemo da odustanemo od tog defanzivnog mentaliteta?

tata

pre 1 godinu

bili smo slabi kada slovenija krene u kontru-ali, iskreno, većina sudija bi svirala one prekršaje slovencima na sredini....povlačenje za dres, povlačenje rukom, skakanje na igrača... to se i kod engleza svira. tu nam je pucala sredina, kod sudije. nije odbrana kriva, tim se tada transformiše ka sredini i napadu.

123

pre 1 godinu

bili smo slabi kada slovenija krene u kontru-ali, iskreno, većina sudija bi svirala one prekršaje slovencima na sredini....povlačenje za dres, povlačenje rukom, skakanje na igrača... to se i kod engleza svira. tu nam je pucala sredina, kod sudije. nije odbrana kriva, tim se tada transformiše ka sredini i napadu.
(tata, 13. jun 2022 12:13)


Apsolutno se slazem. I to retko ko komentarise nego kaze, odbrana je ocajna? Ne mozemo toliko golova da damo koliko odbrana moze da primi? Nije im pocetkom drugog poluvremena sudjen cist crveni karton? A onda bi sve bilo drugacije. Izmene igraca sredine i ulaskom zamena je slaabija igra sredine terena koja je bila odlicna u prvom poluvremenu. I onda odbrana visi i primamo golove.

Mihajlo

pre 1 godinu

S obzirom na sve rupe u odbrani i manjak agresivnosti veznog reda,mozda treba razmisliti da protiv Brazila pocnemo sa pojacanim veznim redom i laznom devetkom Tadicem,da imamo Maksimovica i Gudelja,brze,agresivne zadnje vezne i nesto ofanzivnije Sergeja i Lukica koji mogu i odbranu dobro da igraju,ta utakmica je kao stvorena na kontru da igramo,Kostic,Zivkovic,Tadic,brzi igraci koji bi s loptom u prostor svasta mogli da naprave.

MAKSIM i DIVIZIJA

pre 1 godinu

Slažem se za Pavlovića, odlično igra sve ove utakmice. Meni jedino smeta tekst himne. Taman se primim, pukne me euforija, a u himni se pominje Bog. Šta mi ateisti da radimo, kako da pevamo gromoglasno i euforično himnu s takvim tekstom. Treba nešto o zemlji, potoku, šuma, cvet, ponosni narod, ovo, ono...a ne da nas sačuva Bog. To je prevaziđen pristup nadanjima za svetlu budućnost.

Mali Hijavata

pre 1 godinu

Nema ništa od hvalospeva. Bez obzira što smo sa Piksijem mnogo bolji nego ranije, moramo da se fokusiramo na ispravljanje grešaka, jer samo je napredak pravi put. Zašto mi jednog dana ne bismo imali igrače poput Modrića, Mandžuke, Perišića, Rakitića? Zašto?
To možemo samo ako se fokusiramo na rad mladjih kategorija i kritičko mišljenje. Najtužnije od svega u našem fudbalu, jeste samocenzura naših novinara i fudbalskih stručnjaka, koji ne smeju da kažu mišljenje.
Pa gde to mi živimo? Više ne sme da se kaže ni da je protivnik zaslužio korner a kamoli nešto više.
Dok mi u svojoj glavi ne skinemo lance, nema leba od nas.

Maradona

pre 1 godinu

Meni golovi Slovenije deluju kao odlične akcije, ne znam zašto je toliko odbrana kriva. Ne mogu da krivim Strahinju Pavlović-a kad nas je svojom maestralnom igrom odveo u Katar, ubio čovek Portugalce, sada ima prostora za kiks, trebamo mu oprostiti. Dečko ima 22godine! Alo!!! On će igrati u nekom mnogo jakom kljbu kat tad... Mene su oduševili Grujić i Lukić kako su igrali! Žile i Tadić brutalna kombinacija. Mitar standardno najkorisniji...
Sms, Jović, Milenković, Kostić, Gudelj, Radonjić, svi oni trebaju da budu na klupama za izmene nikako u startnoj postavi...

šef

pre 1 godinu

alo bre!... šta pljujete po Strahinji?... pa dečko je treći naš najbolji igrač posle Tadića i Živkovića... 7,4 mu je ocena...svaku utakmicu odigra preko 7...gledajte ove koji imaju manje ocene,njih prozivajte...

Davor

pre 1 godinu

Majko moja, veli Mića ekspert da spadate u favorite za osvajanje titule u Kataru. U Kataru vi ocekujete dobre rezultate - normalno, ali istovremeno uz strepnju da vas ne nakantaju. Kao navijac ne bih vam bio u kozi.

slaninar ns

pre 1 godinu

Na dva majstora Tadića i Sergeja ide jedno drvo i kiksara poput Pavlovića. I šta vredi.
Nama je Bane sa 34 pred penzijom bio bolji od svih ovih štopera na gomili. Vidića sad da dignu iz penzije, manje bi golova primali.

A kad se setim kako su tek Subotića pljuvali i oterali, to je tek zločin. Zato se miluje Strahinja, onaj Veljković pogubljeni, skidač drona Mitrović i sl. Kloc do kloca. To smo mi.

Branimir

pre 1 godinu

Erakovic, Masovic isto ubaciti u igru, posle dugo godina igramo visoko prema protivniku, treba jos vremena posto smo 30 godina igrali kod naseg gola :)

Nele

pre 1 godinu

Ne znam ni zasto ni ko je za Pavlovica rekao da je "igrac". Decko nema kontrolu nad svojim telom, pokreti su mu nezgrapni i cesto ne moze da ih kontrolise pa ili ispadne iz odbrane ili napravi penal. A on nam je centralni bek.. Klasicne bekove i nemamo. Spoljni igraci u vezi su nam iskljucivo ofanzivno orjentisani (Kostic, Zivkovic, Radonjic, Tadic kad je uz desnu aut liniju). Gudelj nam najcesce igra zadnjeg veznog a nije bas neka klasa da popunjava rupe u odbrani. Sve u svemu, u defanzivi smo pretanki..

Srbin

pre 1 godinu

Hallo Piksi zasto menjas stalno ekipu, sve neki skoro nepoznati. Uigravaj skoro istu ili jos neznas sta ko moze i zna. Kada dodje ,,gusto,,onda ubacujes one najbolje to bih mogao i ja. Igraj sa skoro uvek sa najboljim timom to uigravanje ili jos nisi siguran ko je bojli

Ranzo

pre 1 godinu

Daleko je ovo jos od idealnog. Nemamo odbranu, bukvalno nema igraca u odbrani koji nije kiksara. Pavlovic nema nivo igre u odbrani da bi bio deo prvih IX. Razumijem mlad, pozrtvovan, zna da povuce, ali njegovi kiksovi u odbrani kostali su nas gomilu bodova. Steta za sinocni remi, tri vezane pobjede bi bili vec ozbiljan kontinuitet, uticalo bi na metaalitet. Slovenci po ko zna koji put zagorcase zivot. Steta i zbog publike.

Treba pripremne utakmice sa ozbiljnijim protivnicima, koji nam nece dati loptu. Sa Spancima, Argentinom npr.

xxxx

pre 1 godinu

(tarara, 13. jun 2022 12:49)
Pa pazi, ako tako gledamo, onda koliko puta smo trebali da prodjemo i pobedimo ali zbog sudijskih gresaka nismo uspevali, koliko samo puta u zadnjih 30 godina. Portugal nije zasluzio da ide dalje jer je na svom terenu potpuno nadigran i pobedjen, i nisu ni blizu bili bod da izvuku.

tarara

pre 1 godinu

Tin Ujević:"Mi smo išli putem,
put je bio dug.
Kasno opazismo da
Je taj put krug!"
Što se promijenilo?
Osim u komunikacijskom smislu reprezentativaca i selektora.Dobri smo.Bit ćemo još bolji.Iskreno rečeno kao što nisu trebali biti poraženi protiv Norveške nisu trebali pobijediti Švedsku jer nisu bili bolji od Švedske.Mislim da će bez obzira na preostale dvije utakmice Srbi kasno shvatiti da je put kojim putuju krug.Švicarska je pobijedila Portugal.Portugal je oštećen u Beogradu jer da nije Srbija bi u baraž i gledali bi SP na TVu.Al dobro.Na osnovu pobijede u Portugalu mislite da ste za titulu.Stara engl.poslovica glasi:"Lord help me be the person my dog thinks I am!"Ili:"Bože,pomozi mi da budem takav čovijek kao što moj pas misli da jesam!'

Mića ekspert

pre 1 godinu

Ja kao priznati fudbalski stručnjak mogu da kažem da Sada Srbija ima veoma jak tim. Uz neka poboljšanja možemo biti jedni od glavnih favorita za osvajanje svetskog prvenstva. Pre svega treba utvrditi standardnu postavu sa povremenim ubacivanjem dvojicom do trojicom novih.Napadački deo ekipe je odličan i treba ga samo malo dodatno uigrati, dok za odbrambeni deo treba posebna i pomna analiza i uočene slabosti ukloniti. Po mom mišljenju glavni nedostatak odbrane je stoper sa dobrim čitanjem i pregledom igre koji bi ujedno obavljao i dirigentsku ulogu u kompletnoj odbrani. Takav fudbaler je trenutno neophodan za tim Srbije ukoliko želimo biti prvaci sveta u fudbalu.

Gruja

pre 1 godinu

Ne razumem sta se moze ocekivati od igraca koji ne igra ni u svom klubu mesecima? Pa ni par utakmica u kontinuitetu u reprezentaciji ne moze doneti nikakvu sigurnost i videlo se da smo najvise pucali na takvim pozicijama. Bolje se i osloniti na neko iskustvo bar u pocetnoj postavi, a ne ono rotiranje 25 igraca za 4 utakmice ( bez obzira na dugu i tesku sezonu), jer bar smo ovu zadnju mogli krenuti sa nekom boljom postavom...i onako posle ovoga idu na pauzu pa mogli su malo da zagrizu za kraj.

Popaye

pre 1 godinu

Odbrana sporija od napada, možda promeniti formaciju u 4,4,2 i pojačati im tempo posebno odbrani., malo više mesta im treba za napad , zgusnuti odbranu.

Telal

pre 1 godinu

Za Kataia u ovoj reprezentaciji mora biti mesta pa makar sedio na klupi i ulazio 20 minuta. Jednostavno je bolji od svih koji su igrali osim mozda od Tadica.

Gogi

pre 1 godinu

Mi smo nekad bili poznati po golmanima a sad… vade lopte iz mreže maltene na svakoj utakmici i dobijaju crvene kartone kad bi trebali da sede na klupama a ne da se deru i psuju pored aut-linije. U stvari, cela odbrana prečesto dokazuje da može da primi bar isto ako ne i više golova nego sto - verovatno najbolji ikad - napad može da zabije. Biće očaj u Kataru sa albanskim Svajcarcima koji će da isprovociraju novi cirkus, razigranim Brazilcima i nama uvek neugodnim afričkim fudbalerima (ovaj put iz Kameruna). Živi bili pa videli. Piksi će da bude istorija do Nove godine…

borkes

pre 1 godinu

Moderni fudbal trpi samo rezultat.Mali Pavlović je talenat i ima kapacitet za budućnost,ali sada je najslabija karika naseg tima i mnogi golovi su preko njega dobijeni.Treba se traziti pravi igrac na toj poziciji u ovom trenutku. Mada Piksi sigurno zna sta radi i ima moju podrsku.

HerSascha

pre 1 godinu

Ocigledno da imamo opet nekog skrivenog menadzera koji diriguje i gura Pavlovica koji VEZE SA VEZOM NEMA!
I ovi sto sastavili ocene po cemu su nasli da je najlosiji u odbrani bio Milenkovic kad su svi golovi dosli po desnoj strani napada odnosno levoj strani odbrane gde igra bas Pavlovic???
Decko nigde ne moze da igra jer nema nit kvalitet nit talenat leti ko muva bez glave napred i posle ostavi rupu pozadi.
To je sto je, napad i sredina za medalju ali pod uslovom da ne ubacuje Racica u igru :) a odbrana je vec duze vreme problem jer nema igraca ili ih ima a ne dobijaju dovoljno poverenje selektora, kao sto su na primer ovaj Masovic a o Erakovicu da ne govorimo.

Sapienti sat

pre 1 godinu

Od 7 datih golova 6 je nejakoj Sloveniji, izgubljena utakmica kući od nejake Norveške i i neubjedljiva minimalna pobjeda protiv nejake Švedske. Da bi bili ozbiljna ekipa u ovakvoj slabašnoj grupi trebale su biti sve pobjede bez primljenog gola.

Marko

pre 1 godinu

Vasa analiza je ne na mestu, vec odlicna. Ovi statisticki aliticari/ roboti su isto tako 100% u pravu. Najbolji u nasem timu protiv slovenije: Tadic, Zivkovic, Mitrovic, STRAHINJA PAVLOVIC... da Strahinja!

Ovi svi sto pljuju po ovom izuzetno talentovanom decku, jedno zapamtite: ako Strahinja odigra na nivou svojih mogucnosti, mi stizemo da zavrsnice svetskog!

Strahinja je nas faktor-X. Uz tebe smo junace!

MAKSIM i DIVIZIJA

pre 1 godinu

Slažem se za Pavlovića, odlično igra sve ove utakmice. Meni jedino smeta tekst himne. Taman se primim, pukne me euforija, a u himni se pominje Bog. Šta mi ateisti da radimo, kako da pevamo gromoglasno i euforično himnu s takvim tekstom. Treba nešto o zemlji, potoku, šuma, cvet, ponosni narod, ovo, ono...a ne da nas sačuva Bog. To je prevaziđen pristup nadanjima za svetlu budućnost.

Srbin

pre 1 godinu

Hallo Piksi zasto menjas stalno ekipu, sve neki skoro nepoznati. Uigravaj skoro istu ili jos neznas sta ko moze i zna. Kada dodje ,,gusto,,onda ubacujes one najbolje to bih mogao i ja. Igraj sa skoro uvek sa najboljim timom to uigravanje ili jos nisi siguran ko je bojli

Mića ekspert

pre 1 godinu

Ja kao priznati fudbalski stručnjak mogu da kažem da Sada Srbija ima veoma jak tim. Uz neka poboljšanja možemo biti jedni od glavnih favorita za osvajanje svetskog prvenstva. Pre svega treba utvrditi standardnu postavu sa povremenim ubacivanjem dvojicom do trojicom novih.Napadački deo ekipe je odličan i treba ga samo malo dodatno uigrati, dok za odbrambeni deo treba posebna i pomna analiza i uočene slabosti ukloniti. Po mom mišljenju glavni nedostatak odbrane je stoper sa dobrim čitanjem i pregledom igre koji bi ujedno obavljao i dirigentsku ulogu u kompletnoj odbrani. Takav fudbaler je trenutno neophodan za tim Srbije ukoliko želimo biti prvaci sveta u fudbalu.

Telal

pre 1 godinu

Za Kataia u ovoj reprezentaciji mora biti mesta pa makar sedio na klupi i ulazio 20 minuta. Jednostavno je bolji od svih koji su igrali osim mozda od Tadica.

tarara

pre 1 godinu

Tin Ujević:"Mi smo išli putem,
put je bio dug.
Kasno opazismo da
Je taj put krug!"
Što se promijenilo?
Osim u komunikacijskom smislu reprezentativaca i selektora.Dobri smo.Bit ćemo još bolji.Iskreno rečeno kao što nisu trebali biti poraženi protiv Norveške nisu trebali pobijediti Švedsku jer nisu bili bolji od Švedske.Mislim da će bez obzira na preostale dvije utakmice Srbi kasno shvatiti da je put kojim putuju krug.Švicarska je pobijedila Portugal.Portugal je oštećen u Beogradu jer da nije Srbija bi u baraž i gledali bi SP na TVu.Al dobro.Na osnovu pobijede u Portugalu mislite da ste za titulu.Stara engl.poslovica glasi:"Lord help me be the person my dog thinks I am!"Ili:"Bože,pomozi mi da budem takav čovijek kao što moj pas misli da jesam!'

Maradona

pre 1 godinu

Meni golovi Slovenije deluju kao odlične akcije, ne znam zašto je toliko odbrana kriva. Ne mogu da krivim Strahinju Pavlović-a kad nas je svojom maestralnom igrom odveo u Katar, ubio čovek Portugalce, sada ima prostora za kiks, trebamo mu oprostiti. Dečko ima 22godine! Alo!!! On će igrati u nekom mnogo jakom kljbu kat tad... Mene su oduševili Grujić i Lukić kako su igrali! Žile i Tadić brutalna kombinacija. Mitar standardno najkorisniji...
Sms, Jović, Milenković, Kostić, Gudelj, Radonjić, svi oni trebaju da budu na klupama za izmene nikako u startnoj postavi...

slaninar ns

pre 1 godinu

Na dva majstora Tadića i Sergeja ide jedno drvo i kiksara poput Pavlovića. I šta vredi.
Nama je Bane sa 34 pred penzijom bio bolji od svih ovih štopera na gomili. Vidića sad da dignu iz penzije, manje bi golova primali.

A kad se setim kako su tek Subotića pljuvali i oterali, to je tek zločin. Zato se miluje Strahinja, onaj Veljković pogubljeni, skidač drona Mitrović i sl. Kloc do kloca. To smo mi.

Davor

pre 1 godinu

Majko moja, veli Mića ekspert da spadate u favorite za osvajanje titule u Kataru. U Kataru vi ocekujete dobre rezultate - normalno, ali istovremeno uz strepnju da vas ne nakantaju. Kao navijac ne bih vam bio u kozi.

Laki69

pre 1 godinu

Sve u svemu katastrofa. Napad ne može da postigne golova koliko odbrana može da primi, i to se ponavlja iz utakmice u utakmicu. Odbrana je katastrofalna i svaka ozbiljnija ekipa bi nas napunila (primer Danska). Na odbrani treba najviše da se poradi, ova formacija ne funkcioniše.

Nele

pre 1 godinu

Ne znam ni zasto ni ko je za Pavlovica rekao da je "igrac". Decko nema kontrolu nad svojim telom, pokreti su mu nezgrapni i cesto ne moze da ih kontrolise pa ili ispadne iz odbrane ili napravi penal. A on nam je centralni bek.. Klasicne bekove i nemamo. Spoljni igraci u vezi su nam iskljucivo ofanzivno orjentisani (Kostic, Zivkovic, Radonjic, Tadic kad je uz desnu aut liniju). Gudelj nam najcesce igra zadnjeg veznog a nije bas neka klasa da popunjava rupe u odbrani. Sve u svemu, u defanzivi smo pretanki..

HerSascha

pre 1 godinu

Ocigledno da imamo opet nekog skrivenog menadzera koji diriguje i gura Pavlovica koji VEZE SA VEZOM NEMA!
I ovi sto sastavili ocene po cemu su nasli da je najlosiji u odbrani bio Milenkovic kad su svi golovi dosli po desnoj strani napada odnosno levoj strani odbrane gde igra bas Pavlovic???
Decko nigde ne moze da igra jer nema nit kvalitet nit talenat leti ko muva bez glave napred i posle ostavi rupu pozadi.
To je sto je, napad i sredina za medalju ali pod uslovom da ne ubacuje Racica u igru :) a odbrana je vec duze vreme problem jer nema igraca ili ih ima a ne dobijaju dovoljno poverenje selektora, kao sto su na primer ovaj Masovic a o Erakovicu da ne govorimo.

Rothmans

pre 1 godinu

Iluzorno je očekivati i nadati se da Pavlović, Veljković, Milenković i S. Mitrović mogu i za jotu da poprave igru u odbrani, pa čak i Nastasić i Spajić kada se budu vratili iz povreda. Nisu svi oni od juče u reprezentaciji pa da se mogu realno graditi takva opravdanja i iščekivanja, nekima od njih je ovo već 4,5,6,7,8 ciklus sa reprezentacijom i imali su svi dovoljno vremena, prilika i različitih formacija da pokažu svoje realno znanje i kvalitet. Isto važi sa sve naše golmane osim možda za Svilara. Od svih gore pobrojanih jedino Milenković igra odlično za svoj klub i ima neku važniju ulogu i renome u evropskom fudbalu ali i njega je uhvatio taj dobro poznati sindrom Vidić-Stanković da još od početka igra očajno za reprezentaciju. Naša jedina kakva-takva nada je da će se Piksi vratiti na 4 igrača u odbrani, s tim što mora kako zna i ume da izmisli kvalitetnog desnog beka do novembra, na levom imamo Mladenovića i Ristića koji mogu odigrati kvalitetno kad su inspirisani kao sinoć, i da više pruža šansu Mašoviću, Erakoviću koji uz pozivanje Maraša, mogu biti stvarni X faktor u odbrani kao štoperi.

Poliop

pre 1 godinu

2020.
Srbija-Mađarska 0:1
Turska-Srbija 2:2 nakon vodstva 2:0
Rusija-Srbija 3:1

2022.
Srbija-Norveska 0:1
Slovenija-Srbija 2:2 nakon vodstva 2:0
Danska-Srbija 3:0

Mozda sam slep ali ja ne vidim bas neku razliku.

Gruja

pre 1 godinu

Ne razumem sta se moze ocekivati od igraca koji ne igra ni u svom klubu mesecima? Pa ni par utakmica u kontinuitetu u reprezentaciji ne moze doneti nikakvu sigurnost i videlo se da smo najvise pucali na takvim pozicijama. Bolje se i osloniti na neko iskustvo bar u pocetnoj postavi, a ne ono rotiranje 25 igraca za 4 utakmice ( bez obzira na dugu i tesku sezonu), jer bar smo ovu zadnju mogli krenuti sa nekom boljom postavom...i onako posle ovoga idu na pauzu pa mogli su malo da zagrizu za kraj.

šef

pre 1 godinu

alo bre!... šta pljujete po Strahinji?... pa dečko je treći naš najbolji igrač posle Tadića i Živkovića... 7,4 mu je ocena...svaku utakmicu odigra preko 7...gledajte ove koji imaju manje ocene,njih prozivajte...

DEX

pre 1 godinu

Piksi je pokazao poznavanje fudbala i osvežio ekipu. Ovo takmičenje mu je bila prilika za uigravanje i isprobavanje. Nema mesta za kritiku kako stila igre tako i sastava. Do prvenstva će on otkloniti sve nedostatke odbrane. Ako nametne ovaj stil igre i tamo, nećemo se obrukati. Imamo tešku grupu i ako je prođemo biće to veliki uspeh. Ne možemo očekivati da igramo finale jer tamo svi znaju da igraju fudbal a mnogo toga zavisi i od suđenja ali imamo igru, dobar tim i dobrog selektora. Bolje od ovoga Srbija nema i ne može.

111

pre 1 godinu

Ljudi, 4 utakmice u 11 dana? Nakon duge i naporne sezone igraca koji igraju u teskim ligama u Evropi? Ovo je odlican rezultat, posebno jer je tim morao stalno da se menja i osvezava. Sinoc, izlaskom iz igre, Zivkovica, Grujica, Mladenovica i Maksimovica smo izgubili sredinu terena a oni su igrali odlicno u prvom poluvremenu gde se Slovenci nisu videli. Nisu znali gde se nalaze, od poseda lopte do samo jednog suta na gol. A primili su 2 i jos smo imali sanse. Odbrana krece od sredine terena. Kada sredina ispadne, ostaje odbrana da vadi ono sto su oni propustili. To je moje shvatanje. A oba gola , za kratko vreme smo primili akcijama po levoj strani. I to u kontrama. Zasto kontre? Jer je loptu izgubila sredina terena. Mislim da ova sredina terena nece vise nikada igrati zajeno, niti Mitar i Jovic u napadu. Takodje ce biti problem spic sa Vlahovicem i Mitrom. To je moje shvatanje. Piksi tu mora da nadje neko resenje. Takodje mislim da ce SMS da odigra mnogo bolje , jer moze, on zna sa loptom i zna gol da postigne. Sinoc je po meni bio los kada je usao u igru. Ono sto meni bode oci, ni jedan nas golman nije odbranio stopostotnu sansu protivnika u ovim utakmicama. A golmani brane takve sanse? Gledao sam nekoliko utakmica iz ovog ciklusa drugih reprezentacija i video kako golmani brane i vade tim posle takvih sansi? Videcemo dalje ali mislim da je tim na dobrom putu, samo da se rese neke stvari sredina-odbrana.

xxxx

pre 1 godinu

(tarara, 13. jun 2022 12:49)
Pa pazi, ako tako gledamo, onda koliko puta smo trebali da prodjemo i pobedimo ali zbog sudijskih gresaka nismo uspevali, koliko samo puta u zadnjih 30 godina. Portugal nije zasluzio da ide dalje jer je na svom terenu potpuno nadigran i pobedjen, i nisu ni blizu bili bod da izvuku.

Mali Hijavata

pre 1 godinu

Nema ništa od hvalospeva. Bez obzira što smo sa Piksijem mnogo bolji nego ranije, moramo da se fokusiramo na ispravljanje grešaka, jer samo je napredak pravi put. Zašto mi jednog dana ne bismo imali igrače poput Modrića, Mandžuke, Perišića, Rakitića? Zašto?
To možemo samo ako se fokusiramo na rad mladjih kategorija i kritičko mišljenje. Najtužnije od svega u našem fudbalu, jeste samocenzura naših novinara i fudbalskih stručnjaka, koji ne smeju da kažu mišljenje.
Pa gde to mi živimo? Više ne sme da se kaže ni da je protivnik zaslužio korner a kamoli nešto više.
Dok mi u svojoj glavi ne skinemo lance, nema leba od nas.

Popaye

pre 1 godinu

Odbrana sporija od napada, možda promeniti formaciju u 4,4,2 i pojačati im tempo posebno odbrani., malo više mesta im treba za napad , zgusnuti odbranu.

borkes

pre 1 godinu

Moderni fudbal trpi samo rezultat.Mali Pavlović je talenat i ima kapacitet za budućnost,ali sada je najslabija karika naseg tima i mnogi golovi su preko njega dobijeni.Treba se traziti pravi igrac na toj poziciji u ovom trenutku. Mada Piksi sigurno zna sta radi i ima moju podrsku.

Gogi

pre 1 godinu

Mi smo nekad bili poznati po golmanima a sad… vade lopte iz mreže maltene na svakoj utakmici i dobijaju crvene kartone kad bi trebali da sede na klupama a ne da se deru i psuju pored aut-linije. U stvari, cela odbrana prečesto dokazuje da može da primi bar isto ako ne i više golova nego sto - verovatno najbolji ikad - napad može da zabije. Biće očaj u Kataru sa albanskim Svajcarcima koji će da isprovociraju novi cirkus, razigranim Brazilcima i nama uvek neugodnim afričkim fudbalerima (ovaj put iz Kameruna). Živi bili pa videli. Piksi će da bude istorija do Nove godine…

Slobo

pre 1 godinu

Analiza je kao kad smo se kao deca delili ko ce u napada ko u odbranu. Nisu problem tri zadnja vec pokrivanje srednjaka i prikljucivanju liniji odbrane, jer u polukontrama ostavljamo mnogo prostora. Nema te trojke koja ce pokriti celu sirinu terena.Da ne govorim o Mitrovicu koji u 80% slucajeva kada ponovo osvojimo loptu "spava" u dubokom ofsajdu i ne moze se igrati prema napred.Sve ovo je bilo vidljivo u drugom poluvremenu kada su vezisti i napadaci ostali bez snage i ostavili zadnju liniju na milost i nemilost protivniku.

123

pre 1 godinu

bili smo slabi kada slovenija krene u kontru-ali, iskreno, većina sudija bi svirala one prekršaje slovencima na sredini....povlačenje za dres, povlačenje rukom, skakanje na igrača... to se i kod engleza svira. tu nam je pucala sredina, kod sudije. nije odbrana kriva, tim se tada transformiše ka sredini i napadu.
(tata, 13. jun 2022 12:13)


Apsolutno se slazem. I to retko ko komentarise nego kaze, odbrana je ocajna? Ne mozemo toliko golova da damo koliko odbrana moze da primi? Nije im pocetkom drugog poluvremena sudjen cist crveni karton? A onda bi sve bilo drugacije. Izmene igraca sredine i ulaskom zamena je slaabija igra sredine terena koja je bila odlicna u prvom poluvremenu. I onda odbrana visi i primamo golove.

Mihajlo

pre 1 godinu

S obzirom na sve rupe u odbrani i manjak agresivnosti veznog reda,mozda treba razmisliti da protiv Brazila pocnemo sa pojacanim veznim redom i laznom devetkom Tadicem,da imamo Maksimovica i Gudelja,brze,agresivne zadnje vezne i nesto ofanzivnije Sergeja i Lukica koji mogu i odbranu dobro da igraju,ta utakmica je kao stvorena na kontru da igramo,Kostic,Zivkovic,Tadic,brzi igraci koji bi s loptom u prostor svasta mogli da naprave.

Branimir

pre 1 godinu

Erakovic, Masovic isto ubaciti u igru, posle dugo godina igramo visoko prema protivniku, treba jos vremena posto smo 30 godina igrali kod naseg gola :)

Miki

pre 1 godinu

S obzirom na sve rupe u odbrani i manjak agresivnosti veznog reda,mozda treba razmisliti da protiv Brazila pocnemo sa pojacanim veznim redom i laznom devetkom Tadicem,da imamo Maksimovica i Gudelja,brze,agresivne zadnje vezne i nesto ofanzivnije Sergeja i Lukica koji mogu i odbranu dobro da igraju,ta utakmica je kao stvorena na kontru da igramo,Kostic,Zivkovic,Tadic,brzi igraci koji bi s loptom u prostor svasta mogli da naprave.



To sto ti pricas su radili svi nasi prethodni selektori na mundijalima na prvim utakmicama, pa da vidimo kako su prosli:
Mladen vs Kostarika 1:0
Antic vs Gana 0:1
Ilija vs Holdandija 0:1
Santrac vs Iran 1:0
Osim vs Nemacka 1:4.

Kad cemo da odustanemo od tog defanzivnog mentaliteta?

Соко сиви

pre 1 godinu

Slovenija je uvek bila bauk za našu reprezentaciju, koštali su nas plasmana na svetsko 2002 i evropsko 2012 a remizirali smo sa nima u grupnoj fazi 2000 kad smo spašavali 0:3. Nikad ih nismo pobedili do ovih 4:1, tako da je ovih 4 boda protiv njih istorijski uspeh po Srbiju.

Ranzo

pre 1 godinu

Daleko je ovo jos od idealnog. Nemamo odbranu, bukvalno nema igraca u odbrani koji nije kiksara. Pavlovic nema nivo igre u odbrani da bi bio deo prvih IX. Razumijem mlad, pozrtvovan, zna da povuce, ali njegovi kiksovi u odbrani kostali su nas gomilu bodova. Steta za sinocni remi, tri vezane pobjede bi bili vec ozbiljan kontinuitet, uticalo bi na metaalitet. Slovenci po ko zna koji put zagorcase zivot. Steta i zbog publike.

Treba pripremne utakmice sa ozbiljnijim protivnicima, koji nam nece dati loptu. Sa Spancima, Argentinom npr.

tata

pre 1 godinu

bili smo slabi kada slovenija krene u kontru-ali, iskreno, većina sudija bi svirala one prekršaje slovencima na sredini....povlačenje za dres, povlačenje rukom, skakanje na igrača... to se i kod engleza svira. tu nam je pucala sredina, kod sudije. nije odbrana kriva, tim se tada transformiše ka sredini i napadu.

Mora mnogo čvršće

pre 1 godinu

Majstorski i na momente maestralno u fazi građenja igre, pripreme i završnice napada. I nažalost amaterski labavo u defanzivnoj tranziciji, a pogotovo u završnoj fazi odbrane, preuzimanju i tesnom pokrivanju protivničkih igrača pred sopstvenim golom. Piksiju svaka čast ali umesto što zateže kravatu svaki čas bolje bi bilo da ,,zategne" malo igru našeg tima u odbrani, inače ćemo protiv Brazila biti u velikim problemima...

Mihajlo

pre 1 godinu

Mozemo mi naravno i ofanzivno da izadjemo protiv Brazila,sa dva napadaca,Tadicem kao desetkom ali onda nemoj da pljujete Piksija kao Petkovica kad nas Argentina nakantala 6:0.
Moje je misljenje da imamo previse rupa pozadi da bi tako ofanzivno izasli i da sam Gudelj ne moze sve da pokrpi na sredini jer Sergeja i Tadica lopta vise vuce napred.
Ja bih najvise voleo da mi ofanzivno pojedemo Brazil ali tesko ce lopta biti dovoljno dugo u nasem posedu za takvu igru.
Nama pre svega treba cvrstine i agresivnosti protiv Brazila na sredini terena,jer kada nama udje voda u usi u stanju smo tri komada da primimo za pet minuta.

Marka Zvaka

pre 1 godinu

Bice do Katara bolje uigrana nadam se ta stoperska linija Pavlovic Veljkovic Milenkovic. Pavlovic je mlad momak ima vremena da se poboljsa da manje ispada samo se nadam da ce igrati redovno u klubu. Ali definitivno igramo interesantan otvoren fudbal sa puno sansi i golova na obe strane. Podrska za Pixija

H2H

pre 1 godinu

Jednostavno nemamo igrače odbrane koji mogu da izađu na kraj sa brzom protivničkom tranzicijom. Zbog toga defanzivni igrači iz veznog reda ( Gudelj, Lukić, Maksimović, pa i Grujić i SMS ), moraju maximalno da im pomognu. Takođe igrači po bokovima moraju zatvarati čitavu stranu, i samo oni koji to mogu, trebaju i da igraju. Šta vredi Radonjićeva brzina u napadu, kad iza njega zjapi rupa u odbrani... Ako ovo sredimo do SP, možemo se nečemu i nadati, inače...