Subota, 07.05.2022.

15:00

Alkaras posle Nadala srušio i Novaka!

Karlos Alkaras se posle velike borbe i drame plasirao u finale Mastersa u Madridu.

Izvor: Z.K.

Alkaras posle Nadala srušio i Novaka! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

384 Komentari

Sortiraj po:

Iva

pre 1 godinu

Drago mi je što se ponovo nazire onaj stari Novak. Karlos ga je probudio iz dugog zimskog sna i tek će sada obojica biti motivisani na RG, koji, naravno, osvaja Novak.:)

TurboNator

pre 1 godinu

Ne treba ništa zameriti Novaku. Sa druge strane klasičan Španac ali uz jednu veliku prednost - servisi preko 225 km/h na šljaci što većina može da sanja i na travi.
(Bojan SRB, 8. maj 2022 11:25)

Kakve veze ima podloga sa brzinom servisa??

Brzina se meri odmah po udarcu reketa u lopticu, pre nego sto je stigla i do mreze, a kamoli udarca u teren...

Bojan SRB

pre 1 godinu

Ne treba ništa zameriti Novaku. Sa druge strane klasičan Španac ali uz jednu veliku prednost - servisi preko 225 km/h na šljaci što većina može da sanja i na travi.

Hmmm

pre 1 godinu

PunišaS
Kada Novakovi roditelji, obuju njegove cipele, pa umesto njega pocnu hodati njegovim putevima i resavati njegove prepreke, onda mogu pricati sta je dobro, a sta ne. Do tada, samo Novak zna sta je najbolje za njega. Isto vazi za svakog coveka, niko ne hoda mojim ulicama, da bi znao sa cim se ja suocavam i zasto takve odluke.

PunišaS

pre 1 godinu

Dragi Novace,
nadam se da ces ovaj komentar procitati ili neko blizak tebi. Gledajuci sa strane, cini se da si celu igricu odavno presao. Ostalo je jos samo da ispunis i pokoje poslusanje prema roditeljima. Ono je vece i od posta i od molitve. Ako oni kazu da nesto nije za tebe, onda nije, ako kazu da se ne slazu sa necim sto cinis, onda nemoj to ciniti. Da li je u pitanju ishrana, meditacija ili sta god. Zna se ko progovara iz njihovih usta. Saberi sve svoje unutrasnje snage uz mirne i blage misli i odbaci sve nebitno spolja sto te okruzuje. Uz molitvu, poslusanje, nista lose ti ne moze prici. Sve najbolje od srca!

Niki

pre 1 godinu

99% protivnika bi puklo posle propuštene meč lopte naročito ovi novi klinci ovaj mali je odreagovao Novakovski a meč je bio fantastičan.

VAR u tenisu

pre 1 godinu

Alkazar je pogodio svaku liniju, a Djokovicu svaku liniju su sudili aut. Djokovicev tim da obrati paznju na sudije i linije ubuduce. Kad su na ekranu pokazivali Sokolovo oko kod Alkazara pokazalo je loptica "In" i na snimku se vidi spljostena loptica koja kaci liniju. Kad su posle nekoliko minuta Var pokazali Djokovicev aut, prikazana je loptica uz liniju ali nije spljostena i pise "out". Da su prikazali spljostenu lopticu bio bi "in" i to 1 cm. Mora Djokovicev tim da obrati paznju na te snimke

Dragoslav

pre 1 godinu

E moj Nole. Jalova igra i čekanje da Karlos pogreši. Momak ti održao čas tenisa, hrabrog i pametnog, sreća tvoja što je grešio inače bi bilo dva puta po 6:1 ili 6:2.

Uvek neugodna Kudermetova

pre 1 godinu

Malo je neumesno pricati o Novakovim propustenim sansama kad je odnos vinera u polju bio 46-15 u korist Alkaraza.

Sjajno je sto se Novak vratio, svakako, ali ce morati da odigra koliko-toliko agresivnije da bi imao sansu na RG, Vimbldon bi svakako morao biti primarni cilj, sve pored toga je bonus.

Sto se Karlitosa tice, odavno je dobio moju podrsku, sjajan decko sa izuzetno dopadljivom igrom, sve najbolje mu zelim pa dokle dogura, tenis je uvek nepredvidljiv.

ДЕЛИЈА🔴⚪

pre 1 godinu

@АНЋЕЛОТИ - Ако си Новаков навијач како онда да ти није жао што је изгубио? Ако ниси навијач онда у реду. И мени је драго што је подигао форму ал ми је увијек жао кад изгуби, чак и ако је егзибиција у питању.

Mika

pre 1 godinu

Nole ove godine odigrao sest meceva i opet ga ovaj jedva dobi pred svojim navijacima..Nole ce ga lagano spustiti na zemlju vec u Rimu ako se ukrste u zrijebu....

mr

pre 1 godinu

@ nenad,

Увек је истина, да терен не лаже, и да статистика зна да лаже. Мали игра добро, приказао је добар арсенал. Свиђа ми се његов став, напада, игра јако, и греши, али нити тугује пуно кад промаши нит се претерано радује кад погоди. По мени супер став и имаће пуно навијача широм света. Говоримо о тенису и то није фудбалска публика. Статистика приказује више винера, али то баш и није тако, јер се мали стварно трудио да све стигне, а Новак калкулантски, ипак је Гарос близу. Не умањујем успех малог, у суштини одушевио ме, и већ сам написао доле. РГ ће бити друга прича. Ту ће мали морати да се докаже. Од Новака очекујем најбоље, осим неке непредвиђене невоље која може све да промени код било кога. У суштини сам задовољан виђеним и од Новака, јер видим да то иде набоље, максимум нит је приказао нит је био заинтересован. Питање да ли то можже и да ли то циљ у овом тренутку, а мишљења сам да не. Новак као и Надал су близу, и на РГ и Вимблдону ћемо видети можда и њихову будућност. Не бих волео, барем за Новака, волео бих да још траје.

Aster Blistok

pre 1 godinu

Dečko je za sada fantastičan. Ako se ne varam skoro je osvojio neki turnir(Madrid ako se ne varam) i tako oborio rekord Nadala koji je taj turnir uzeo kao najmladji. Ako kojim slučajem uzme i RolanGaros oboriće i tu rekord Nadala koji je osvojio kao najmladji. A njegova igra ukazuje da nije nemoguće da to učini. Osim toga ako bude krenuo sa dobrim igrama na velikim turnirima nije nemoguće da će ih i osvajati jer su Nadal i Djoković bukvalno na zalasku svojih karijera pa kao takvi će teško moći da mu pomrse račune. A ruku na srce nema nekog posebno jakog suparnika(ili više njih) i u mladjim igračima kao što su svojevremeno bili Federer, Nadal i Djoković izmedju sebe.
Uostalom, vreme će pokazati da li će izrasti u pravog šampiona ili ne. Mnogo faktora će uticati na to. Za sada kao što rekoh, odlično mu je krenulo.

Lakic

pre 1 godinu

Sad će se videti kako je teško igrati u tim godinama sa mlađima a Jos uz to i kvalitet tih mlađih... Kako je Federeru bilo sa Novakom, na vim u 37 je igrao sa Novakom na jednu loptu. Ja vam kažem Novak u 35,36toj set nece uzeti ovim momcima sto dolaze na dva dobijena a tek ne Na Gs na 3 dobijena...

deki27

pre 1 godinu

S obzirom na sve sta se izdesavalo zadnjih meseci,nije Novak lose odigrao protiv ovog mladog lava na podlozi koja nije njegova.Steta za Novaka sto je propustio Australiju ali to je sada gotova prica.Ovo kazem jer imam u vidu da je Nole bio glavni favorit za osvajanje i tako bi stekao prednost.To je uradio Nadal i sada on ima jedan slem vise i u slucaju da uzme RG,Novaku ce biti nemoguce da ga stigne.A mlada ekipa koja dolazi,Medvedev,Cicipas,Zverev,Beretini i ovaj mali Alkaraz je veoma izjednacena pa ce biti tesko nekom od njih da se po slemovima priblizi velikoj trojci

HPH

pre 1 godinu

Ja prosto ne mogu da verujem koliko smo kao narod zavidni… dal je moguce da neko srpske nacionalnosti moze nesto lose da napise za Naseg Novaka Djokovica.
Stav vas bilo sve !
(moki, 7. maj 2022 21:56)

Hvala ti Karlose na radosti koju si nam doneo.

ДЕЛИЈА🔴⚪

pre 1 godinu

@МАЛИ ХИЈАВАТА - Ти би ал ја не бих мијењао "велику тројку" за тих петнаестак који си навео. Не бих јер је у тој "великој тројци" и наш шампион Новак.

rade

pre 1 godinu

Jeli moguce da mali igra u ovakvom ritmu 7 sati u roku od 24 casa? Iako ima svega 19 godina to je nemoguce. Brzo cemo procitati da je povredjen i da ga nece biti godinu dana. Verovatno mu je Nadal dao
„savet“ u beloj formi.

Mali Hijavata

pre 1 godinu

(Mali Hijavata, 07. maj 2022 20:26
Pitanje je kako ce se razvijati Alkaraz, polako, nije ovo nista, dobijace njega vrsnjaci u ranoj fazi, bice emotivnih problema, mentalnih padova.On je sada tinejder i tek treba da se promeni u coveka.Daleko je on od najboljih, u ostalom vreme ce pokazati svoje.Steta je sto Novak, Nadal i Rodja zavrsise karijeru, njih niko ne moze da zameni.
(zex, 7. maj 2022 20:41)

Otkud znaš? I velika trojka je prolazila kroz iste stvari. Nisam ja rekao da će on biti na njihovom nivou, ali da je pokazao isti talenat, želju i mentalitet, to jeste. Ko zna, možda pukne kad budu najveći turniri u igri, ali seti se kako je Novak prošao u prvom finalu, igrao se Federer sa njim kao mačka sa mišem.
Vidiš, ja bih menjao rado veliku trojku za eru gde su u prvih dvadeset njih petnaestak osvajali GS. Sampras, Agasi, Rafter, Ivanišević, Kuerten, Kafeljnikov, Kurijer, Čeng, Moja, Brugera, Muster, Kosta, Rios, Krajiček... i "veterani" od 32 godine Edberg i Beker... E, to se zove konkurencija na svim podlogama.
Pozdrav.

Neo@

pre 1 godinu

Pljuvac svih pljuvaca, 07. maj 2022 20:53)

Ovo mu je bio drugi iole ozbiljniji meč u ovoj godini i kažeš da je Nole bio na 100%?!?
Ok,u pravu si, ajd' sad idi i razmisli malo ipak!

Mali Hijavata

pre 1 godinu

Mali Hijavata

falilo mu snage u 3 setu i to se uveliko videlo. da je u potpunosti fit drugacije bi bilo
(milan, 7. maj 2022 20:41)

Nije mu falila snaga, već mladost. To je to sa 35. Ne možeš da očekuješ da bude kao sa 25. Priroda. On bi ostale tenisere ovakvom igrom dobio, jer bi oni na ključnim loptama gadjali aute i mrežu, ali ovaj mali se ne plaši, rutinski je završio meč na svoj servis, mrtav hladan. Svi osim velike trojke bi pukli posle nerealizovane meč lopte, ali Alkaraz nije. U tom zecu leži grm:)

Zoran

pre 1 godinu

Znao je Vajda zasto je otisao. Kod njega i onog Nemaca, kondicioni trener, rinatlo se, a Novak to vise ne zeli. Vajdi nije do gubljenja vremena. Ivanisevic je dovoljan da se zabavljaju na putovanjima, ali od ozbiljnog treninga i tenisa, tu nema vise nista. Vidi se to po igri Novaka. Ovo je nivo igraca oko 40. mesta na ATP listi.
Ne mislim da je ovaj mali nesto veliko u tenisu. Odlican, ali nista bolji od Medvedeva, Zvereva, Kirijosa (ta ludak je zapravo najveci talenat, ali glava...).
Rafa je fanatican tako da ce na RG doci 100% spreman i tu je onda ciscenje u 3 seta, ako budu na istoj strani zreba, te mali uopste dodje do njega.
Novak nije ta vrsta radnika i van teniske aktivnosti mu uzimaju mnogo fokusa. Ne vidim da ce nesto veliko uraditi. Mozda, mozda Vimbldon, ali to je veliko pitanje.

Drax

pre 1 godinu

Mali je talentovan i zgodan bice pravi Najke promoter a sad koliko bude osvajao ne znam Zverev Medvedov i Cicipas nisu losi igraci igrali su sa Djokovicem i Nadalom i pobedjivali.

Rade Nadalovac

pre 1 godinu

Od juce sam bio tuzan zbog poraza Nadala. Ali veceras, posle pobede mladog Karlosa mnogo se bolje osecam. Premoren i povredjen Karlos (od juce) razbija ovog drugog. Taj drugi ima srece od pocetka turnira. Monfis se predao jos u svlacionici, Hurkac mu na putu od svlacionice do terena (obojica su prikazali katastrofalnu igru) a Endi mu predao istinski. I hpo, eto njega u polufinalu. E pa nadam se da u Rimu i Parizu nece sve biti potaman za njega. A nadam se i verujem u Nadala. Naseg Nadala.

Blade Runner

pre 1 godinu

nenad, 7. maj 2022 20:36

Napisao si ubedljivo najbolji komentar ovde, a videćeš koliko ćeš minusa da dobiješ od "stručnjaka" za tenis, kukičanje i veženje, koji su za ovaj sport čuli 2011-e, a zaboraviće ga uskoro, kao Francuzi Aleziju.

Aleksandar

pre 1 godinu

Upravo smo gledali smenu na prestolu.
Alkaraz ima nešto i od Navaka i od Đokovića.
Njegova mladost,talenat i energija će ga vrlo brzo dovesti do prvog mesta na ATP listi.

moki

pre 1 godinu

Ja prosto ne mogu da verujem koliko smo kao narod zavidni… dal je moguce da neko srpske nacionalnosti moze nesto lose da napise za Naseg Novaka Djokovica.
Stav vas bilo sve !

zare

pre 1 godinu

Sve ok, biće Novak dobar za RG. Nego mi se ne sviđa nervozna trojka u loži. Gde je prethodna mirna ekipa, ovako se njihova nervoza i unezverenost penosi na Novaka.

sasha

pre 1 godinu

@Zeljko
Koji je on ambasador? Ne zanosi se.
Za sportske uspehe svaka cast, ali sto se ostalog tice katastrofa. Ne znam ni jednog sportistu sa tako losim imidzom na svetu.
Nemojte samo price - zato sto je Srbin, jer nijedan nas sportista nije bio omrazen u svetu zbog svog porekla.

mix

pre 1 godinu

Na RG i Nadal i Novak će "pobediti" Alku ili ako je sladje imaće veće šanse da ga pobede, ko god bude igrao protiv njega, tada će dostići svoju najbolju formu, sada se Alki lepo namestilo da i Novak i Rafa nisu tip-top i da dižu formu za RG, realna slika gde su njih dvojica u odnosu na Alka biće u Parizu. Alkaraz deluje nepobedivo, pa da vidimo to na RG,

Moja prognoza je da Novak danas gubi 2-0, u finalu Rima isto gubi ali u tri seta, i pobeduje Alkaraza u polufinalu na RG. Finale sa Rafom, neizvesno ali ipak Rafa ima prednost, Novak osvaja Vimbldon. Na US Open ga neće pustiti.
(mix, 7. maj 2022 15:25)

Izgleda da je Rim došao ranije od očekivanog, prijatno iznenadjenje od Novaka.
(mix, 7. maj 2022 18:05)

Neverovatan meč Novaka, poštovanje, moram da promenim prognozu, u Rimu Novak pobedjuje 2-1, na RG 3 -0 za Novaka. To je budućnost koju smo videli danas, U finalu pada Nadal 3-1, na Vimbldonu Novak će biti veliki, najveći favorit.

Bob

pre 1 godinu

Ovaj mec je dobro dosao Novaku u vidu pripreme za RG,rezultat je u drugom planu a i veoma raduje Novakova forma koja ide uzlaznom putanjom!

milan

pre 1 godinu

Zoran

federeru nisam znao da si to ti.


nemoj da igras bilo sta 4 meseca pa u naredna 5 meca se spremi da igras sa nekim ko je igrao preko 25 mečeva u sezoni.

Demar Derozan

pre 1 godinu

Mec je bio zanimljiv i mogao je da ode na bilo koju stranu. Svi koji kritikuju ispod Novaka da je navodno poceo da pusta lopte i da ne trci na njih, nemaju osecaj kakav je to napor i rizik za zdravlje ako se to radi dugo, u kontinuitetu. Novak te lopte treba svesno da pusta, kao sto radi Fed, kako zbog godina tako i kvaleteta zivota posle karijere. Mari je primer kakve posledice mogu da se dese.

Dragutin

pre 1 godinu

Kazem ja zreb namesten za Djokovica... ejurija igrace, Hurkaca i Monfisa ja pobedim dok spavam. Prva ozbiljna prepreka i dovifjenja. Da napomenemo da je malog juce Nadal izlomio i zabandazirali su ga. A Djokovicu se svi sklonili sa puta. Da je igrao mali juce protiv njega umesto Hurkaca oduvao bi ga. Mali jos nije siguran skroz ali polako uskoro ga Djokovic vise ne dobije nikad. Da je juce oduvao Djokovica danas bi sa Nadalom bilo jakoo tesko. Sta vise, Nadal bi to dobio. Pritom Madrid je najbrza sljaka, cekajte RG.

luka22

pre 1 godinu

Đoković je odigrao jako dobar meč, na 80% svojih mogućnosti sigurno, ali Carlos je odigrao maestralno, najviše me je zadivio njegov mentalitet i hrabrost u tiebreaku, bit će No.1 sigurno, možda već iduće godine

ДЕЛИЈА🔴⚪

pre 1 godinu

Нијансе су одлучиле побједника у још једном Новаковом антологијском мечу у коме смо се сви ми прави Новакови навијачи нервирали до главобоље буквално. Једно је сигурно, Новак се "вратио". Криво ми је што је овако завршило да вам то не могу описати. 😤

Jaaa

pre 1 godinu

Nije mi zao sto je Djokovic izgubio,ovo je bio meč koji je trebalo da pokaže koliko je Djokovic podigao formu,imao je neke greske koje su ga skupo koštale ali ok,sada se videlo šta možemo očekivati od Djokovica u nastavku sezone.Da je igrao protiv Nadala,dobio bi sigurno,a i u sledećem susretu dobiće i ovog malog.Sve u svemu mislim da Djokovica čeka jako uspešan nastavak sezone
(Anceloti, 07. maj 2022 20:12)

Opasno je podigao formu, ovaj mali skoro duplo više vinera...

Mali Hijavata

pre 1 godinu

Tesko ce Alkaraz dobijati GS-ove u 3 dobijena seta. Tesko da on moze da sljaka na sljaci, betonu i travi 5-et setova. Upamtite za ubuduce ovo sto sam rekao.
(Milorad, 7. maj 2022 19:32)

Ovo isto sam slušao i za Novaka 2007. Sve veliki srpski stručnjaci iz zemlje tenisa.

neXt

pre 1 godinu

Novače svaka čast za ovaj meč danas, do Rolan Garosa forma top...
Šta reći za ovo "dijete", ovako samouvereno igrati prvo protiv Nadala a onda i ovako sad protiv Novaka, ostao sam bez teksta, klasa za sebe, paklen igrač...imamo šta gledati kad se trojka povuče.

Ivan

pre 1 godinu

Прелеп меч. Да је био неко други на Нолетовом месту баш би било уживање гледати. Овако је ипак кидање живаца.

hahahhaa

pre 1 godinu

Znači kad je bila mnogo jača konkurencija Novak je osvojio 12 slemova a kad je bila slabija on je osvojio "samo" 8 jel? Ti si upravo potvrdio moju poentu, bravo ahahaha
(Trollhunter, 7. maj 2022 19:06)

Promašio si poentu. Poenta je poređenje sa Federerovom konkurencijom, koja je bila daleko jača od Đokovićeve od 2018. na ovamo. Takođe je poenta da Đoković ne bi imao 20 titula da je igrao sve vreme u jakoj konkurenciji, već je iskoristio zalazak Federera, povrede Nadala, Marija i Del Potra, potpuni pad Vavrinke i izuzetno slabe mlade tenisere.
(Monden, 7. maj 2022 19:31)

Pa sto lupetas? Protiv koga je Novak osvajao finala GS ako su svi ovi koje si nabrojao bili povredjeni i na zalascima karijere? Protiv ovih povredjenih i matorih je osvojio 14 od svojih 20 GS. Kako su onda takvi jadni kakvi su bili po tebi stizali do finala? Poenta poredjenja sa Federerovom konkurencijom je vise nego glupa, tako da moras da smislis novu.

bradina

pre 1 godinu

Nista strasno,moglo je otici i na Novakovu stranu! Izvrstan mec obojice,uz neverovatnu dobru igru mladog Spanca koji ako nastavi ovako moze biti veliki sampion! Novaku fale ovakvi mecevi da podigne formu pred RG.Idemo dalje.

Gaučos

pre 1 godinu

Odličan meč. Nole je bio bolji u prvom, a Carlitos u drugom i trećem setu, što se manifestovalo i u krajnjem rezultatu. Bez obzira što je Novak imao svoje šanse i u drugom (brejk lopta na 4:4) i u trećem setu (takođe neiskorišćena brejk lopta pred kraj), stekao se utisak kao da sve zavisi od Alcaraza - da li će da padne mentalno i počne da greši, ili će da nastavi da napada i ispaljuje projektile. Ono što se nije očekivalo je da će Novak, pored toliko iskustva, upravo u tie breku praviti neiznudjene greške. Uzgred, nisam još video da neko igra ovako dobro skraćene lopte sa osnovne linije kao ovaj momak. Sve u svemu, namerio se junak na junaka.

AO

pre 1 godinu

Tesko ce Alkaraz dobijati GS-ove u 3 dobijena seta. Tesko da on moze da sljaka na sljaci, betonu i travi 5-et setova. Upamtite za ubuduce ovo sto sam rekao.
(Milorad, 7. maj 2022 19:32)

Jesi ti onaj sto je juče pisao da je pobedio Nadala samo zato sto je Nadal bio loš?

Djorgo nišlija

pre 1 godinu

Odličan meč. Djoković vrlo dobar, forma u usponu.
Alcaraza sam gledao prvi put pre par meseci. Nije trebalo više od par gemova da se vidi da je izuzetan talenat, i već sjajan igrač. Trebalo bi videti kako će igrati na travi, betonu..., kako će protiv "razbijača", kad ne ide itd. Za sada deluje kao da može da osvoji 10 GS...

kaokakao

pre 1 godinu

Evo kako ja to gledam, igrao je Novak ovakve meceve i protiv mnogo slabijih igraca od Federera i Nadala, bilo je tu meceva na jednu loptu protiv Conge, Gofana, Raonica i jos nekih igraca, koje je uglavnom dobijao ali bilo je u pojedinima i dosta srece za Novaka, bukvalno jedna lopta odlucivala. Tako da ovo nista ne znaci. Novak je imao ovaj mec u drugom setu, pa i u trecem vjerujem kad je bilo 0:30 kod 4:4 i na servis Alkaraza i onda jednu laganu loptu zakucao u mrezu. Vjerujem da bi tu napravio brejk i kasnije zavrsio mec al eto. Trebao mu je ovalav mec. Da je bila pobjeda to bi bio tek pun pogodak, ali dobro, bice bolje.

Savić

pre 1 godinu

Covek kad procita komentare, pomisli da je Alkaraz dobio 6:1, 6:2, a u stvari su bila 3 tesna, najtesnja moguca seta, pred bucnom publikom koja je 99% navijala za Spanca.
Opušteno ljudi, sledeće nedelje pocinje Rim, Nole dize formu, to se vidi. U Bg je bio presmesan, licio je na rekreativca, sada je to vec sasvim ok.

Pridjen, pozdravin se

pre 1 godinu

Novak sa 50% forme odigrao odličan meč. Klinac je juče demontirao Rafu.Sasvim je jasno da je Novak, ako digne formu, a hoće, glavni favorit za RG. A što se smene generacija tiče, Alkaraz, Aliasim, to su ti novi klinci. Cicioas, Zverev i Tim su medjufaza i ništa neće dugoročno biti od njih.

Dare

pre 1 godinu

Alkaraz je zasluženo dobio meč. Mali je fatastičan. Nole trenutno ima iskustvo i bolji servis. Ne verujem da će Alkaraz dostići Rafu i Noleta, ali je odličan. Gde su sada oni što su govorili da će mali da se folira i vadi na povredu? Najvažnije je da je dobar tenis.

judd trump

pre 1 godinu

Karlito je taj dasa koji će Nadalu i Đokoviću pokazati da im je vreme prošlo kad je tenis u pitanju! Penzioniše ih redom! Bravo momče!

123

pre 1 godinu

Cestitam, decko je zasluzio ovu pobedu. Raduje me da se Novak polako vraca u formu. Od BGD. Opena ovo je druga prica. Verujem da ce i u Rimu da podize svoju formu i da na RG bude u zeljnoj formi a tamo se igra do 5 setova..Nece se Novak lako predati..Odlican mec i turnir iz koga je Novak dosta profitirao i posle svega sto mu se desavalo ove sezone usao u polufinale. Cestitke obojici.

Czv

pre 1 godinu

Gotovo. Sutra ne postoji... Opustite se, novak je egal sa najboljim igračem ove godine a tek mu je 10 meč ove sezone.. Biće to tip top na rg.

Koča

pre 1 godinu

To je to. Priroda. Tako je i Novak tukao Rodžera. Ovde je još neuporedivo veća razlika u godinama. Svaka čast malom. Složiti Nadala pa Novaka za redom je izuzetno. Stari lagano odlaze. Novi naglo dolaze

lemi

pre 1 godinu

Posle ovog poraza,stavleno do znanja da Nole treba da napusti tenis,jer dolazi nova generacija,sto ce da ih ljusti,bolje da beze dok imaju sansu nego da ih isteraju,posle ovog sto smo videli,ova stara generacija na celu sa Noletom treba da ide u zaborav.

Max

pre 1 godinu

Vidi se da Novaku fali snage. Mislim da godine čine svoje i da će teško da namakne neki GS. Na šljaci 5 setova- skoro nemoguća misija. Mozda Wimbldon ali samo mozda. Danas je u igri bio samo na iskustvo.
Alkaras već ozbiljan teniser. Forhend odlican, drop isto odličan, odbrana dobra, donosi pametne odluke u igri( dosta puta je danas nadmudrio Novaka). Biće on u vrhu godinama.

Ljubo

pre 1 godinu

Ništa od ovoga ne bi bilo da Novak ne igra ziheraški na brejk loptama,to bi se završilo u 2 seta,ovako ga je vratio umeč sa pasivnom igrom sa mnogo neiznuđenih grešaka.Kada igra toliko pasivno nije mi jasno zašto toliko pravi neiznuđenih grešaka.On po svaku cenu mora da igra agresivan tenis sa što manje dugih razmena jer nema više 25 godina.

Statistika

pre 1 godinu

Novak 27 winera a Alkaraz 51 viner. Novak neiznudjenih grešaka 41 a Alcaraz 57. I tu se vidi zašto je španac pobedio a meč bio tesan. Takodje prvi servis Novaka slab ali je 67% poena na drugi servis. Sve u svemu dobro je, biće bolje u Rimu

Petar

pre 1 godinu

Sjajno, ovaj mec ce toliko podici Novaka!!!
Dokazao je da i ako nije 100% spreman, on moze da igra egal sa teniserom u najboljoj formi na svetu u ovom trenutku pred njegovom publikom.
Moze da bude prezadovoljan jer on moze mnogo bolje od ovoga…
Sve ce doci na svoje na RG.
Tacno se video nedostatak meceva kod Novaka, a samim tim i fizicke spreme jer cesto nije ni pokusao da potrci na Alkarazov forhend viner, nedostatak snage u udarcima, i tromost na drop sortovima; i na sve to ne pamtim kada je Novaku kik servis pravio ovoliko problema…
Dosta mesta za napredak i to moze samo da raduje.
Bravo Nole!

Jaime Lannister

pre 1 godinu

Nisam nikada ni sumnjao da će se Novak vratiti i to jači nego ikada pre. Očekujem ga u finalu Rima, možda čak i titulu, a posle Roland Garos gde će odbraniti titulu. Šta reći za Alkaraza dečko već sada ovako dobro igra, a tek treba da dodje do vrhunca. Daleko od toga da je već sada po igri bolji od Nadala i Djokovica svako ko malo prati tenis zna da i jedan i drugi tempiraju formu za Roland Garos. Ukoliko ih i tamo pobedi onda je stvarno već reseno pitanje najdominantnijeg tenisera sledećih 10 godina.

Milorad

pre 1 godinu

Neko rece da se mali sprda sa Novakom, ajd taj neko da mi objasni kako se sprdao, a da! mali tesno izgubio prvi set drugi i treci dobio sa 6:0. Jeste se mali sprdao sa Novakom ali malo sutra. Kako je dobio Alkaraz tako je i Novak mogao da dobije mec. Ne razumem pojedine mentalne sklopove koji omalovazavaju Novaka a dizu nekoga bez ikakvog pokrica.

Zoran

pre 1 godinu

Doslo je vreme veoma gresivnog tenisa. Novak sto je osvojio, osvojio je i to bi bilo to. Rafa takodje nece tu dobro proci.
Novak pokusao da igra siguricu , te vraca nesto oko sredine terena, a ovaj ga ubi u pojam. Nije nista specijalno Spanac odigrao, koliko Novak nema snage i koliko je stil zastareo. Od prebacivanja pukog na sigurno vise 'leba nema. To su mu pokazali Medvedev i Zverev, a danas i ovaj momak.
U finalu Zverev ovog decka brise lagano, jer njegova serva je ubitacna, dok Novak to nema.
Sve mi lici da ce stati na 20 GS titula, a Rafa na 21. Ogroman uspeh, sta reci.

Pešter

pre 1 godinu

U 2 dana dobije Rafu i Novaka, igraca sa najvise GS i igraca sa najvise nedelja na prvom mestu. A tek napunio 19 godina. U talenat nisam sumnjao, ali takva mentalna snaga u tom uzrastu, svaka cast. Izgleda da je dosao neko ko ce pomrsiti racune velikoj trojci, posle 10 godina ocekivanja da ce se nesto tako desiti.
Cudno, ali svakako osvezavajuce. Svaka era ima svoj kraj, izgleda zlatna, najbolja era tenisa je pri kraju, sto zbog godina, sto zbog, napokon, nekoga ko nema strah ni respekt ni prema legendama.

hahahhaa

pre 1 godinu

Tražili ste smenu generacija - dobili ste je!

Alkaraz je rastavio Đokovićevu igru, iako je bio iscrpljen i povređen, iako je neiskusan, iako se emotivno juče prilično ispraznio. Siguran sam da Karlitos može i dosta bolje od ovoga.
(Monden, 7. maj 2022 20:03)

Rastavio mu igru pobedivsi u 3 seta posle vise od 3 i po sata igre? Hahahahaa sta bi bilo da ga je pobedio za sat? Veze ti nemas sa zivotom, a kamoli sa tenisom. Slazem se da Alkaraz moze i bolje. To isto vazi i za Novaka. Vidi se da mu fale mecevi, ali bice to odlicno za RG.

Radisa

pre 1 godinu

Alkaraz decko koji ce srusiti sve teniske rekorde! A vec sada igra najlepsi tenis! Nazalost za Novaka pojavio se jos neko ko mu nece dati vise grenslemova!

posmatrac

pre 1 godinu

Alkazar je pogodio svaku liniju i svaki moguci drop sot sto je na sljaci neodbranjivo. Nisam siguran da je moguce da Alkazar drop sotove ubuduce ima 100% ali sad je imao, i svaka cast. Drop sot je rizican udarac koji je na sljaci efikasan, obicno je tu na 60% , a igra se kada je dug poen pa da se skrati mucenje pa sta bude. Dobra stvar za Novaka je, sto se videlo da je u 2 setu upao u fizicku krizu, ali u 3 setu se fizicki vratio. Znaci probio je krizu, na sledece turnire to ide na bolje

zex

pre 1 godinu

Malo hrabrije Nole.Moralo je hrabrije ali dobro, mogao je da dobije alo raduje odlicna igra Novaka.Spanac je dobio na brzini i svezini.Nista strasno.Boli ovaj poraz Novaka jer ga je imao u drugom setu, morao je da ga resi.

Legionar

pre 1 godinu

"Posle ovog poraza,stavleno do znanja da Nole treba da napusti tenis,jer dolazi nova generacija,sto ce da ih ljusti,bolje da beze dok imaju sansu nego da ih isteraju,posle ovog sto smo videli,ova stara generacija na celu sa Noletom treba da ide u zaborav.
(lemi, 7. maj 2022 20:12)"
Izvini na izrazu, ali debilniji komentar nisi mogao da napišeš. Alkaraz je 16 godina mlađi od Novaka, 17 od Nadala, Federer može da mu bude otac, ali zašto bi nakon poraza Novak trebalo da ostavi tenis? Klinac je u punoj formi i snazi, Novak jedva da je igrao ove godine. Alkaraz je talenat i verovatno će imati uspešnu karijeru, ali slično je pisano i za Tima, i za Zvereva, i za Cicipasa, pa? Vreme će pokazati koliko je Alkaraz zaista sposoban da potraje, a vidimo koliko traje tzv. Velika trojka. Polako s tu penziju, što bi rek'o Šojić.

JPR24

pre 1 godinu

Zaslužena pobeda za mladog španca, al ja ne mogu da shvatim neke komentare ovde, kao da ste zaboravili da Novak nije igrao u poslednje vreme skoro uopšte, a opet je pruzio više nego dobar otpor decku za koga sada pricaju da je jedan od pretendenata da bude najbolji medju mladim igračima, koji je pritom u odlicnoj formi i u seriji pobeda... Nemojte otpisivati "stare lavove" jos uvek, mnogo su vas puta razuverili..
(MV, 07. maj 2022 20:20)

To ti je kad ljudi pojma nemaju ! Alkaraz je u punoj formi ! Novac duže nije igrao, ako je i na 70% sada to je dobro, isto i Rafa, juče protiv Alkaraza nije bio ni na 60% od onog sto je on sposoban na šljaci ! Ljudi zaboravljaju da jedan nije igrao duže, drugi se vraća od povrede, a obojica u njihovim godinama, jedini je cilj GS, to jest RG trenutno, do tada im je važno da igraju, da imaju teške mečeve, pa i po ceni poraza, na GS je u pet setova i to je sasvim druga priča, sto su i Nivak i Rafa već pokazivali X puta do sada !

losmi

pre 1 godinu

Rastavio mu igru pobedivsi u 3 seta posle vise od 3 i po sata igre? Hahahahaa sta bi bilo da ga je pobedio za sat? Veze ti nemas sa zivotom, a kamoli sa tenisom. Slazem se da Alkaraz moze i bolje. To isto vazi i za Novaka. Vidi se da mu fale mecevi, ali bice to odlicno za RG.
(hahahhaa, 07. maj 2022 20:22)

To važi i za Nadal koji će da razmontira sve na RG.

abarth

pre 1 godinu

I, naravno, medicinski tajm-aut. Malo da destabilizuje protivnikau naletu, malo da ima izgovor za eventualni poraz. Možda je veliki teniser, ali je mali čovek i sportista.
(Monden, 7. maj 2022 19:07) # Link komentara

Ako ste gledali mec mogli ste primetiti zbog cega je zatrazena intervencija doktora. Sto se tice medicinskog timeouta, Novak stavise nije ni zeleo da isti bude izkoristen vec da se pomoc ukaze izmedju dva gema sto se moglo i videti u direktnom prenosu.

veder

pre 1 godinu

Prvi meč ozbiljan za Novaka u 2022.vidi se da mu nedostaje treninga i malo je fizički ne pripremljen, nije skroz fit, zato je pravio neuobičajeno mnogo grešaka, posebno na brejk lopte koje su svi išle preko bazne linije. To je vidljiv nedostatak snage koje su rezultirale i brojne greške iz forhenda, ključna je bila kad je treba da prelomi meč u 3. setu, na 4:4, ima šansu za 0:40 i tri brejk lopte čist forhend zicer ide u mrežu posle koje ovaj napaljeni klinac ipak dolazi do 5:4.a trinaesti gem potpun pad energije i tri ključne greške. Sve u svemu Novak nije bio na visini, možda na 50,60 odsto, to znači da valja da zapne baš žestoko da uđe u top formu za Rolan Garos. Ovo su sve pripremni turniri koji mogu samo da mu pomognu. Alkaraz dosta uporan ali da je Novak svoj bilo bi glatko 2:0, ovako klinac ide dalje. Huan Karlos Ferero je majstor tenisa, klinca uči pravim teniskim tajnama, dokle će to ići videćemo na RG., mada muslim da će Novak, možda Nadal,Ciciban, možda Medvedev doći u finale. Verujem u finale od prošle godine, ili sa nekim drugim, Nadal neće doći do finala. Moja blaga procena ide na Novaka kao osvojača, ima dovoljno vremena da se pripremi i bude onaj Novak na 80 odsto, dovoljno za osvajanje slema.

Zizu

pre 1 godinu

Ovaj mali ce biti brutalan na sljaci, na betonu solidan, a na travi tesko. Tamo ovaj divljacki tenis ne prolazi. Novak se raspadao od sredine drugog seta, kako je treci uspeo da dovede do 6-6 ostaje misterija. Dobar servis je cudo, cak i na sljaci.

Darvin

pre 1 godinu

Decko je sjajan, trenutno jedan od najjacih na turu.
Za Novaka prilicno ohrabrujuce pred nastavak sezone.Bez puno meceva je odigrao tesno sa puno mladjim od sebe.
Bice bolje u Rimu, sigurno.
Idemoooo!

Dex

pre 1 godinu

Ajde lozane, kakav novi sampion?Obican master, polufinale. Novak gradi formu za Pariz i London. Recimo Rafa je jucer izgubio od ovog, a vidjecete ga u Parizu, kao i Novaka. Ovaj mali je ipak još daleko od GS ..ako ga ikada i osvoji.

MV

pre 1 godinu

Zaslužena pobeda za mladog španca, al ja ne mogu da shvatim neke komentare ovde, kao da ste zaboravili da Novak nije igrao u poslednje vreme skoro uopšte, a opet je pruzio više nego dobar otpor decku za koga sada pricaju da je jedan od pretendenata da bude najbolji medju mladim igračima, koji je pritom u odlicnoj formi i u seriji pobeda... Nemojte otpisivati "stare lavove" jos uvek, mnogo su vas puta razuverili..

xxx7

pre 1 godinu

Ljudi ne lozite se da Novak moze bolje od ovoga... igrao je vise nego dobro, snaga mozda malo fali (ali s obzirom na godine pitanje je da li moze kao pre tj.sigurno ne moze). A Alkaraz ako ga povrede zaobidju bice veliki sanpion,dete prosto ima sve udarce, plus kretanje, od pojave Nadala i Novaka nismo imali ovakvog igraca i ovakvu senzaciju.
Neko dole napisa nece moci Alkaraz u tri seta?! kakva nebuloza,tek na tri seta mu niko nece moci nista, naravno dokle god je u ovakvoj formi.

Mali Hijavata

pre 1 godinu

Nije mi zao sto je Djokovic izgubio,ovo je bio meč koji je trebalo da pokaže koliko je Djokovic podigao formu,imao je neke greske koje su ga skupo koštale ali ok,sada se videlo šta možemo očekivati od Djokovica u nastavku sezone.Da je igrao protiv Nadala,dobio bi sigurno,a i u sledećem susretu dobiće i ovog malog.Sve u svemu mislim da Djokovica čeka jako uspešan nastavak sezone
(Anceloti, 7. maj 2022 20:12)

Slažem se sa tobom da bi ovakav Djoković očistio Nadala lakše nego Alkaraz. Medjutim, postoji jedan problem... Djoković u ovim godinama ne može bolje od ovoga. Imao je samo dvadesetak grešaka, odličan prvi servis i odlično kretanje. E, sad zamisli kakav je teniser ovaj mali kad je najboljeg odbrambenog igrača u istoriji tenisa pobedio iako je imao 57 neiznudjenih grešaka!!! Zamisli kad stekne iskustvo i ne bude ovako nestrpljiv. Sve u svemu, pred Novakom je sigurno još titula, ali pitanje je koliko će to zavisiti od ovog klinca. Jer ovaj klinja je sada pokazao i da ima glavu, talenat je nesporan. Fale mu samo mečevi, iskustvo i prvi osvojen GS da razbije do kraja mentalne blokade.

mojnemenito

pre 1 godinu

To je Djokovic, cim mu neko malo jaci dodje pocisti ga. Bolje mu je da ode u penziju nego da se bruka
(Boban, 07. maj 2022 20:10)

Bas bih volio da mi objasnis kako to neko "malo jaci" i koji su to mecevi kad ga dobiju ti "malo jaci" i kako uze sve one silne titule i da li je tada igrao protiv amatera, jacih, malo jacih ili najjacih? Aj, da te zamolim, ne pisi vise.

RG Fan

pre 1 godinu

Kako se Karlos izmigoljio na 4:4 0:30 i kratka vraćena lopta...
Sreća prati hrabre, ima i mirnoću, ali baš je miljenik bogova u 1.delu sezone.
Novak odličan, biće samo bolji već u Rimu.

Стање ствари

pre 1 godinu

Свака част Алкаразу,али колико су стварно велики Ноле и Рафа кад се навелико хвали момак који је победио тенисере од 36 и 35 година.Сачекајмо ипак РГ пре него што отпишемо великане.Сви знамо да је игра на ГС нешто посебно,да ли ће Ноле и Рафа плесати свој задњи плес, или ће њихова магија трајати једва чекам да то видим.Данас је Ноле правио неке грешке,које су некад биле незамисливе,да ли су те грешке плод биологије или још није све наштимовао у игри и то ћемо сазнати.Наравно да ћемо видети и младог Алкараза,колико дуго може држати добру форму, и да ли је само још један у низу младих нада који бљесну и после таворе.

Monden

pre 1 godinu

Tražili ste smenu generacija - dobili ste je!

Alkaraz je rastavio Đokovićevu igru, iako je bio iscrpljen i povređen, iako je neiskusan, iako se emotivno juče prilično ispraznio. Siguran sam da Karlitos može i dosta bolje od ovoga.

Павле

pre 1 godinu

Драги Новаче,
после сасвим необичног почетка овогодишње сезоне односно великих искушења и личних испита, кроз које си прошао, достигао си висок ниво физичке снаге и форме. Није пријатан осећај када се губи на једном такмичењу. Ипак, показао си искуство и јаку вољу. Тако да имас све услове да достигнеш још виши ниво форме. Само напред!

Darvin

pre 1 godinu

Alkaraz decko koji ce srusiti sve teniske rekorde! A vec sada igra najlepsi tenis! Nazalost za Novaka pojavio se jos neko ko mu nece dati vise grenslemova!
(Radisa, 07. maj 2022 20:09)
Možda si u pravu, ali pred njim su godine i godine u kojima mora biti u vrhu.
I bez povreda, to je ogroman poduhvat.
Svakako, želim mu sve najbolje.

Željko

pre 1 godinu

Gade mi se ljudi koji pljuju i raduju se porazu našeg najboljeg sportiste i ambasadora naše zemlje. lično i poznajem takve ljude, to su uglavnom neostvarene osobe pune zlobe, a o sportu veze nemaju. Kada Nole odluči onda je gotovo.

mix

pre 1 godinu

Na RG i Nadal i Novak će "pobediti" Alku ili ako je sladje imaće veće šanse da ga pobede, ko god bude igrao protiv njega, tada će dostići svoju najbolju formu, sada se Alki lepo namestilo da i Novak i Rafa nisu tip-top i da dižu formu za RG, realna slika gde su njih dvojica u odnosu na Alka biće u Parizu. Alkaraz deluje nepobedivo, pa da vidimo to na RG,

Moja prognoza je da Novak danas gubi 2-0, u finalu Rima isto gubi ali u tri seta, i pobeduje Alkaraza u polufinalu na RG. Finale sa Rafom, neizvesno ali ipak Rafa ima prednost, Novak osvaja Vimbldon. Na US Open ga neće pustiti.
(mix, 7. maj 2022 15:25)

Izgleda da je Rim došao ranije od očekivanog, prijatno iznenadjenje od Novaka.
(mix, 7. maj 2022 18:05)

Neverovatan meč Novaka, poštovanje, moram da promenim prognozu, u Rimu Novak pobedjuje 2-1, na RG 3 -0 za Novaka. To je budućnost koju smo videli danas, U finalu pada Nadal 3-1, na Vimbldonu Novak će biti veliki, najveći favorit.

Anceloti

pre 1 godinu

Nije mi zao sto je Djokovic izgubio,ovo je bio meč koji je trebalo da pokaže koliko je Djokovic podigao formu,imao je neke greske koje su ga skupo koštale ali ok,sada se videlo šta možemo očekivati od Djokovica u nastavku sezone.Da je igrao protiv Nadala,dobio bi sigurno,a i u sledećem susretu dobiće i ovog malog.Sve u svemu mislim da Djokovica čeka jako uspešan nastavak sezone

dare slovenac

pre 1 godinu

Novaku se videlo da mu fale mecevi i samopouzdanje, u trenutcima kada ga je imao i trebao prosetati odigrao je sigurnu loptu i vracao malog u poen..Alkaraz u kljucnim momentima odigrao na mladost i riskantno, uz pomoc publike mu se poklopilo…Novak danas i prije nekoliko dana u BG ko nebo i zemlja, ovaj mec mu je trebao za cilj i to je RG…Posle ovoga danas siguran sam da ce ga i osvojit…

nenad

pre 1 godinu

I Rubljov i Cicipas danas su jaci i spremniji igraci od Rafe i Djokovica, a ne samo Alkaraz.Ima ih jos na turu. Da li shvatate da je Novak ima 30 vinera manje od protivika?! Do je od bog te pita koliko brejk sansi (tri puta vise od Alkaraza) iskoristio samo jednu. Da su mu udarci u drugom delu meca bili pasivni i da nije fizicki bio u stanju da probije protvika.A mladom Spancu su ipak trebala 3 seta da dobije osrednjeg Djokovica. Ne vise od toga. Druga stvar je sto je Djokovic sam kriv za svoje fizicko stanje i osrednju formu. Znajuci Nadalov radni fanatizam siguran sam da ce dici formu do RG i igrati zavrsnicu, a ovaj mali Spanac moze do seta na RG protiv Nadala - ne vise od toga. A za Novaka nisam siguran. On deluje fizicki prezapusteno. Nikada nisam video da je odustao od trcanja na tako mnogo lopti u vaznom mecu. Da sa sredine terena nije u stanju da probije protivnika ni forhendom ni bekhendom. Da bezi u publiku da bi vracao loptice. Da neiskusnom klincu nije u stanju da napravi vise od jednog brejka a da maltena non stop ima sansu. Ne, ne mislim da je Spanac cudo. Treba da uzme grend slem da pocne da osvaja titule da bih promenio misljenje. Pazite, protiv ovakvog Novaka dobiti tek u tri seta i to u taj breku - to nije nikakvo cudo. Sem servisa, sve drugo sto je Novak igra trenutno je tanko. Ako sa ovom formom i ovim strucnim stabom on prodje na RG u recimo cetrtfinale - e to ce biti cudo.

Dejan

pre 1 godinu

@@@(Monden, 07. maj 2022 19:31)
Jeste,svi teniski strucnjaci na svetu nisu to primetili samo si ti veliki znalac to uocio!!!
Federer imao jaku konkurenciju???
Evo smejem se pola sata...

Tom Starin

pre 1 godinu

Mada rezultat to ne pokazuje, pobeda Alkaraza je više nego ZASLUŽENA!!!

Talenat je vanzemaljski, ali GLAVA i to u tim godinama...smiren, sa "uvek pravim potezom"!

Čestitke obojici, s tim, da i jedan i drugi, mogu još bolje.

Aluvial

pre 1 godinu

Novak je igrao slabo, servis grozan, slab, igra ona tipicna Novakova antitenis, sa prebacivanjem po sredini, koje ovaj mali Karlos iskoristi istog sekunda, decko nema nikakav respekt i veoma je odlucan i dobar teniser, sa puno samopuzdanja brzine i snage. Medvedev i Alkaraz ce vladati tenisom u sledecim godinama. Novak je igrao lose, ako ne napadas ne moze pobediti u mecu u kome se uzdas u protivnikove greske, mec je u svakom trenutku drzao i vodio Alkaraz a ne Novak. Mora jace , agresivnije i u coskove.

Fil Cavski

pre 1 godinu

Nema veze Nole glavu gore! Prikazao je dosta dobru igru a vidi se da mu ovo nije maksimum i do Rolan Garosa ga ocekujem na 100% i po meni je on prvi favorit za tu titulu. Od srca sve cestitke mladom Alkarazu i zelim mu sve najbolje u finalu sutra.

nn

pre 1 godinu

Da je ovim rezultatom dobio Novak ovde bi pisalo kako je jedva dobio, zar ne ?
Pobednik liči na Hjuita, veoma liči na Hjuita kada se pojavio, moguće da će uzeti isto kao i Australijanac i ovaj Španac, dva do tri gren slema i to je to, mada pitanje je i to.

Sutra bi trebalo da pobedi onaj koji u večerašnjem polufinalu dobije meč.

Pera

pre 1 godinu

Sjajan meč, svaka čast malome Alkarazu, pobediti Nadala i Đokovića dan za danom u ovako tesnim mečevima je neverovatan podvig! Verovatno smo prisustvovali rađanju šampiona!

Pljuvac svih stilova

pre 1 godinu

Tražili ste smenu generacija - dobili ste je!

Alkaraz je rastavio Đokovićevu igru, iako je bio iscrpljen i povređen, iako je neiskusan, iako se emotivno juče prilično ispraznio. Siguran sam da Karlitos može i dosta bolje od ovoga.
(Monden, 7. maj 2022 20:03)

A Djokovic je bio na 100%? Taj tvoj Alkaraz jedva dobije Novaka za 4h igre, a Novak na 70%. Videcemo na RG. Djokovic je samo testirao momka i video je kako moze protiv njega, sad mu trebaju mecevi i kondicija.

City Girl

pre 1 godinu

Decko je zasluženo pobedio, a Novaku ovaj meč treba da posluzi da vidi gde mu je igra i forma. U svakom slučaju mislim da je igrao mnogo bolje nego u Beogradu, ali mu nedostaje puna koncentracija i zato je pravio puno gresaka. Odigra sjajno tri poena, onda dva katastrofalna. Za pobedu protiv vrlo talentovanog igrača punog snage je potrebno igrati sjajno svaki poen, posebno odlučujuće poene.

Kventin Tarantino

pre 1 godinu

Dobio Alkaraz.Samo uporedite Novaka u Monte Karlu pa i u Beogradu i sada i sve će vam biti jasno.Dize formu za Rolan Garos i tamo će biti medju dva glavna favorita.Ovi mladi nestabilni,a šta se Alkaraza tice,neko ovde napisa da nece moći na slemovima gde se igra pet setova i to je apsolutno tačno.

Из угла

pre 1 godinu

Ноле са дефанзивном игром умало да победи. Кад убаци и офанзиву до Гароса, биће то одлично.

tresnjojed

pre 1 godinu

Nole bi sa ovakvom igrom danas razbio Rafu bez problema. Malom svaka cast, opasan je igrac.
U svakom slucaju, Nole je sada 80-85% spreman za RG, bice jos bolje za 3 nedelje.
Idemo sokole nas!

John

pre 1 godinu

Dakle, prvo Nadala, sad i Đokovića. Impresivno.
Čini mi se da je poslednji kome je uspelo nešto slično ovome upravo Đoković. Masters u Kanadi (mislim Toronto) kada je u četvrtfinalu pobedio Rodika (tada trećeg na listi), u polufinalu Nadala (drugog), i u finalu Federera (prvog). Tada je "smenio" Rodika na trećem mestu.
Nešto se ne sećam da je kasnije nekome uspelo da pobedi njih trojicu (ili bar dvojicu) jednog za drugim (ne računam njihove međusobne mečeve)

Vlada

pre 1 godinu

Odlican tenis, mali je igrao u transu a Nole se polako vraca!
Ne zaboravite da je ovo bio domai teren za danasnjeg pobednika koji je to umeo maksimalno da iskoristi.

tt

pre 1 godinu

Na svim kladionicama ubedljiv favorit (znači ubedljiv) za osvajanje Roland Garosa je Nadal. A vi ako mislite da ste stručniji i da bolje znate, lepo sve na Djokovića. Čuj ove, Djoković diže formu, pa Nadal rovit igrao protiv Alcaraza pa ga skoro pobedio. Ne lupetajte. Nadal kad uđe u formu samo čudo može da ga pobedi.

zex

pre 1 godinu

(Mali Hijavata, 07. maj 2022 20:26
Pitanje je kako ce se razvijati Alkaraz, polako, nije ovo nista, dobijace njega vrsnjaci u ranoj fazi, bice emotivnih problema, mentalnih padova.On je sada tinejder i tek treba da se promeni u coveka.Daleko je on od najboljih, u ostalom vreme ce pokazati svoje.Steta je sto Novak, Nadal i Rodja zavrsise karijeru, njih niko ne moze da zameni.

maska od Elona

pre 1 godinu

Odlican turnir za podizanje forme i to je to. Mladi Spanac ozbiljan igrac. Ima sve sto je potrebno da bude visestruki GS sampion. Znamo da je u tri dobijena tenis skroz druga igra, tako da cemo videti kako ce se tu snalaziti. Ovo za sada obecava.

ccc?

pre 1 godinu

Klinac je 16 godina mladji od Novaka i u top formi. Nisam brojio koliko je odigrao meceva i turnira u ovoj sezoni. Za razliku od Novaka, pocev od svega sto se desavalo na AO a ostavilo je posledice, malo odigranih meceva i jedva je pobedio i to u taj breku u trecem setu? Ako uporedimo ovo polufinale i Novakovu formu na Bgd. Openu..kao nebo i zemlja. Pa u Bgd. neje fizicki mogao da se sastavi a sada vidimo sasvim dobro spremnog Novaka. Verujem da ce i u Rimu da jos podize svoju formu a na RG se igra malo drugacije. To je GS..Znaci ono sto sam video, veoma talentovani klinac, u velikoj formi je pobedio Rafu koji nije u formi nakon povrede rebara i Novaka, koji jos juri pravu formu. Jedva za 3 sata igre?

JoleBL

pre 1 godinu

Kakav napredak..u beogradu jedva hodao…Ide Novak po RG
(dare slovenac, 07. maj 2022 20:08)

Znači kad izubi, on je na putu da osvoji RG! Neprocenjivo! Bezmozgni optimizam.

Dzemo

pre 1 godinu

Iako je Djokovic izgubio mislim da je pruzio jednu odlicnu partiju i da se skoro pa i vratio u staru formu
Alkaraz je danas bio prejak za svakog

Gambeeet

pre 1 godinu

IMPRESIVNO! IMPRESIVNO! Momku jednostavno nije zadrhtala ruka u završnom taj-brejku, ma ni milimetar! BRAVO Alkaraze, bravo Đokoviću!!!

Vlada Ilic

pre 1 godinu

Pa ovo je neverovatno prvi igrac nezna da vrati kik servis preko 20 puta,sramota.Da mu Alkaraz nije poklonio toliko laganih poena nebi ni set uzeo sa ovakovom mlakom igrom,sa ovakom ziheraskom igrom nece on nazalost nista vise osvojiti cekajuci da mu protivnik poklanja poene,sve u svemu jadana igra Novaka.

Top komentari sa sličnih vesti

pre 1 godinu

Polako ljudi. Nije ni GS još uzeo. Nadal je u njegove godine uzeo već RG. Danas će mu Novak pokazati da mora još da "kopa".

Ovako

pre 1 godinu

Uvek su mi bili zanimljivi ovi koji se redovno javljaju, a tenis ih ne zanima.
Onima, koji odmah vide tenisera na početku karijere kao rekordera, kažem da je potrebno trajati 10-12 godina i osvajati 2 GS i 3 Mastersa po sezoni.
Mnogo komplikovano, retko se dešava i zato sačekajmo .

Ratko

pre 1 godinu

Kako je Novak izgledao prethodni turnir ovo je ogroman napredak za realtivno kratak period. Vidi se vraćanje u top formu, njemu nedostaju ovakvi mečevi. Biće odličan u nastavku sezone na naredna tri GS to je sada sigurno. Novak je završio sa mastersima i prvim mestom na listi, fokus je na Gren Slemovima dok god igra tenis.

Pljuvac svih stilova

pre 1 godinu

I dalje pljujete Novaka, koji igra odlicno ako se uzme u obzir da je odigrao desetak meceva, a Alkaraz preko 30. NOvak je daleko od svoje prave forme, tako da videcemo da li ce se Alkaraz ovako busati u grudi kad Novak bude na 100%, a bice za koju nedelju.

auh!!

pre 1 godinu

Đoković je u vreme konkurencije koju si spomenuo osvojio svega 12 gren slemova. Ostalih 8 je osvojio uglavnom sa boranija-konkurencijom uz povremeni dodatak Nadala.
(Monden, 07. maj 2022 18:20)

Po tvojoj logici mogli bismo reći da je Nadal stigao do 20 slemova kad Novak nije igrao zbog povrede (isto kao i Federer), a i 21. je osvojio kad Novaku nisu dozvolili da igra.

Pilot bespilotne letelice

pre 1 godinu

3 Utiska koja " kvare" utisak o Noletu kao GOAT-u

-Očajan smeč udarac
-Veliki broj neiskorišćenih break lopti
-Uvek kada protivnik ostane u ćošku a ima otvorenu drugu stranu napucava loptu u stranu gde se protivnik nalazi ( provaljen)

lavirint

pre 1 godinu

Kako god se završilo, ovo je sigurno jedan od 10 najkvalitetnijih teniskih mečeva u poslednjih 5 godina. Ne zna se samo da li je čudnije što jedan akter ima samo 19 godina ili što jedan ima 35, a pritom mu je ovo prvi ozbiljan meč u sezoni.

обс

pre 1 godinu

Новак је за тенис Тесла. Влада материјом радом и количником интелигенције (талентом). Вантениски је кињен и то га је спречавало да буде апсолутно немерљив у тениским достигнућима. Новак је синоним за тенис. Алкараз је амбициозан момак али личи на Борну Ћорића ( Новак је прошао еволуцију а овај још није). Пред Алкаразом тек следе турнири ( много хтео, много започео...) и обрачуни с генерацијки снагом блиским. Новак је ветеран. Али је и такав недостижан за сада!

Mario

pre 1 godinu

4:4 u trecem, na 0:30 dobra prilika za 0:40, Nole u mrezu na najnizem delu. To je ono sto je uvek pogadjao u tim momentima.
Nema veze kako ce se zavrsiti, dobar mec, ide Nole ka svom cilju, a mali je buduci superstar.
Mislim da ne brinu Nole i Rafa zbog njega, koliko next gen igraci koji su jedva cejali da ovi batale, a ono dolazi klinac, mladji 6-7 godina od njih i dere sve redom.

Sinke

pre 1 godinu

Kada je 40-40 na servis Alkaraza,ili ako mora da spasava brejk loptu,svaki put se Spanac izvlaci i uzima gejmove,tako je bilo juce protiv Nadala....Mislim da mu je najbolji udarac drop sot,tu je prakticno nepogresiv.....Naravno,da je Nole na svom maksimumu,ovo bi dobio u 2 seta,ovako ce biti neizvjesno.

Milorad

pre 1 godinu

Tesko ce Alkaraz dobijati GS-ove u 3 dobijena seta. Tesko da on moze da sljaka na sljaci, betonu i travi 5-et setova. Upamtite za ubuduce ovo sto sam rekao.

John

pre 1 godinu

"Imao je Novak 0:30"
"Novak ne koristi brejk loptu"
"Uh, Novak je opet imao priliku za brejk, ali ne koristi je."
"Propuštena šansa za Novaka"

Uvek mu je realizacija bila problem. Ima protivnika "na tacni" i samo treba da ga dotuče i... ništa.
Ranije je slične mečeve dobijao tako što izmori protivnika. A sad ne da tako više ne može da dobija, nego su tako drugi počeli da dobijaju protiv njega...

John

pre 1 godinu

(Monden, 7. maj 2022 19:31)

Ako ćemo da poredimo konkurencije, samo uporedi protiv koga je svako od njih osvojio prvih 10 slemova - i Federer, i Đoković, i Nadal.
Od njih trojice, Federer je imao ubedljivo najslabiju konkurenciju dok je "pravio ime"
Inače, pre će biti da su Federer i Nadal iskoristili odsustvo Đokovića da namaknu još koji slem, nego obrnuto. Pre svega 2017. godinu

Monden

pre 1 godinu

I, naravno, medicinski tajm-aut. Malo da destabilizuje protivnikau naletu, malo da ima izgovor za eventualni poraz. Možda je veliki teniser, ali je mali čovek i sportista.

TurboNator

pre 1 godinu

Standardno loša (katastrofalno) realizacija brejk lopti…

Realno - kako igra, još se i dobro drži rezultatski…

Kakav zicer je upravo promašio - neće valjda ono standardno - da izgubi servis posle propuštenih sansi… ajde bre živni Nole!

dush

pre 1 godinu

Sramota bi bila da Alkaraz ne dobije ovo. Ima 19 godina u najboljoj formi, igra za njega jedan od vaznijih meceva. Novak 35 godina na 70% od mogucnosti, nije igrao ozbiljan tenis 3 meseca,igra mec Samo za brusenje forme. Na RG opet su Novak I Rafa favoriti. Mali je dobar, ali sa ovakvim nacinom igre daj boze da igra do 25te.

Micko

pre 1 godinu

Decko sa 18 godima ima butine ko Ben Dzonson iz najjacih dana a bicepse ko Nadal.Znaci sve se zna.Ocekujem da ocelavi najkasnije do 25-e godine.

NijeBitno

pre 1 godinu

Sjajan Alkaraz,ne vidim ko može da mu parira u budućnosti ,osim Medvedeva i tu i tamo ponekog,ponekad. A Novak,sa svojih 34 godine ,u ne najboljoj formi,ovako se suprostavlja teniseru koji je juče izmaltretirao Nadala,pa lik je nestvaran.

ultrasrbin

pre 1 godinu

Promašio si poentu. Poenta je poređenje sa Federerovom konkurencijom, koja je bila daleko jača od Đokovićeve od 2018. na ovamo. Takođe je poenta da Đoković ne bi imao 20 titula da je igrao sve vreme u jakoj konkurenciji, već je iskoristio zalazak Federera, povrede Nadala, Marija i Del Potra, potpuni pad Vavrinke i izuzetno slabe mlade tenisere.
(Monden, 7. maj 2022 19:31)

A Federer u doba Novaka i Nadala osvoji samo kada Novak nije igrao?

choda gaucho

pre 1 godinu

Ovaj mali ce i sada i ubuduce biti teniser koji Djokovicu najmanje odgovara, jer Djokovic voli duge poene sa dubokim, ali ne preterano jakim udarcima, sve pokriva i ceka da protivnik pogresi... Ali ovaj mali, on uvek igra na 100% snage, svaki udarac mi je bomba, a pritom sve stize i jako retko gresi... Igra od pocetka do kraja meca sa najjsnaznijim udarcima u svetu tenisa... Tesko ce ga Nole sada, a i u buducnosti pobediti...

daleko od starog Novaka

pre 1 godinu

Kaze kometator "tenis sa druge planete". A oni zajedno 80 gresaka. Cemu dizanje cene Alkarazu , decko jeste talentovan, ali Nadal iz 2019 dobija ga lagano dva puta po 6:3. A onaj raniji Nadal na sljaci bu ne bi dao vise od 4-5 gemova. Pa Djokovic NEMA SNAGE DA UDARI FORHEND POSTENO skoro set i po. Sta vi gledate? Ovkakav Djokovic, spreman fizicki maksimalno 70 odsto imao je 15 brejk lopti protiv "cuda". Poluspreman igrac - to je danas Novak. On NE UDARA vec GURA lopte. Sacekajte RG kad Nadal bude 20 odsto spremniji pa onda da vidmo sta "cudo" moze. I to na tri dobijena.

ultrasrbin

pre 1 godinu

Đoković je u vreme konkurencije koju si spomenuo osvojio svega 12 gren slemova. Ostalih 8 je osvojio uglavnom sa boranija-konkurencijom uz povremeni dodatak Nadala.
(Monden, 7. maj 2022 18:20)
A koliko su Federer i Nadal osvojili u vreme te konkurencije?

Anja

pre 1 godinu

Karlos 19, Nole 34 godine. Razlika 15 godina. Da su tu istih godina Nole bi ga razbio ko kantu.
(Bajo, 7. maj 2022)

Zanimljiva opaska. Da su Lejver, Borg, Konors, Mekinro, Agasi, Lendl, Sampras, Federer, Nole i Nadal istih godina,ko bi bio najbolji? Ne postoji najbolji svih vremena. Svoje epohe, da.

Trollhunter

pre 1 godinu

U Novakovo vreme konkurencija je bila Federer i Nadal + Del Potro,Vavrinka, Marej i ostali.I šta ćemo sad?A korona ništa jel?Ajd odgovori ako smeš :)
(Trollhunter, 7. maj 2022 18:13)

Đoković je u vreme konkurencije koju si spomenuo osvojio svega 12 gren slemova. Ostalih 8 je osvojio uglavnom sa boranija-konkurencijom uz povremeni dodatak Nadala.
(Monden, 07. maj 2022 18:20)
Znači kad je bila mnogo jača konkurencija Novak je osvojio 12 slemova a kad je bila slabija on je osvojio "samo" 8 jel? Ti si upravo potvrdio moju poentu, bravo ahahaha

hattori hanzo

pre 1 godinu

Realno,klinac se sprda sa najboljim na svetu...
(Dejan, 7. maj 2022 18:37)

To moze da izgleda tako onom ko ne prati dovoljno tenis. Novaku je ovaj turnir prevashodno bitan (svakako mu nije nebitan) zbog dizanja forme pred RG, motiv mu je na veoma siromasnom nivou. Nasuprot njemu, Alcaraz zeli da udje u ‘svet’ sampiona, daje se fizicki, emotivno, a igra i pred svojom publikom.
Kako god, ono sto oboje predstavljaju u svetu danasnjeg tenisa, videce se na RG i predstojecim slemovima. I nikog ne treba da cudi ako Alcaraz na RG ne udje ni u osam najboljih. Tako to jednostavno ide. Slemovi su prvenstveni parametar mentalne spreme. Svakako, mali je preozbiljan materijal i po svemu sudeci, buduci sampion na duze staze.

Zoran

pre 1 godinu

Ovaj ga za sada odvikava od tenisa. Očajno Novak igra. Samo čudo može da ga spasi.
Nije ovaj momak toliko dobar koliko je Novak očajan

Monden

pre 1 godinu

Znači kad je bila mnogo jača konkurencija Novak je osvojio 12 slemova a kad je bila slabija on je osvojio "samo" 8 jel? Ti si upravo potvrdio moju poentu, bravo ahahaha
(Trollhunter, 7. maj 2022 19:06)

Promašio si poentu. Poenta je poređenje sa Federerovom konkurencijom, koja je bila daleko jača od Đokovićeve od 2018. na ovamo. Takođe je poenta da Đoković ne bi imao 20 titula da je igrao sve vreme u jakoj konkurenciji, već je iskoristio zalazak Federera, povrede Nadala, Marija i Del Potra, potpuni pad Vavrinke i izuzetno slabe mlade tenisere.

Goran

pre 1 godinu

Čovek je promašio 20 zicera i to uglavnom kad je mogao da mu uzme servis!
Tu nema oravdanja,to i deca rešavaju lagano
(Džoni Vajs Milisav, 7. maj 2022 19:33)

Kakav stručan komentar! Sve pršti od znanja i stručnosti.

mix

pre 1 godinu

Na RG i Nadal i Novak će "pobediti" Alku ili ako je sladje imaće veće šanse da ga pobede, ko god bude igrao protiv njega, tada će dostići svoju najbolju formu, sada se Alki lepo namestilo da i Novak i Rafa nisu tip-top i da dižu formu za RG, realna slika gde su njih dvojica u odnosu na Alka biće u Parizu. Alkaraz deluje nepobedivo, pa da vidimo to na RG,

Moja prognoza je da Novak danas gubi 2-0, u finalu Rima isto gubi ali u tri seta, i pobeduje Alkaraza u polufinalu na RG. Finale sa Rafom, neizvesno ali ipak Rafa ima prednost, Novak osvaja Vimbldon. Na US Open ga neće pustiti.
(mix, 7. maj 2022 15:25)

Izgleda da je Rim došao ranije od očekivanog, prijatno iznenadjenje od Novaka.

Kunta Kinte

pre 1 godinu

Imao ga Djole, nije smeo sa čeka da Karlos pogreši nego da proba nešto pa šta bude. Ovako mislim da je propustio jedinu šansu za pobedu.

vilsonovo

pre 1 godinu

Igrac od 36 g. sa ogromnim iskustvom od 10/11 brejk lopti iskoristi samo 1?! A sem dve sve ostale su igrane. Znaci imao je sasvim dobru sansu... Ali Djokovic NEMA SNAGE. Igra PASIVNO. Udarci su mu malo iza linije za parove. Kada protiv momka koji ima 10 puta manje iskustva ne mozes da resis tolike brejk lopte onda nemas sta da ocekujes. Prosto, bez fizicke snage nema rezultata. Treci set ovakav Djokovic moze dobiti samo ako se mladi Spanac povredi ili mu udaru sunce u glavu. Da ne govorim o cinjenici da Novak celi mec igra TRI METRA iza linije. Cime svesno ogranicava i takticke mogucnosti i daje sansu Spancu da ga ubije od skracenih lopta. Iskreno, nisam ocekivao da Novak uzme set, s obzirom da je ovo 70 odsto nekadanjeg Djokovica, ne vise od toga. Zasto je to tako svi znamo. Tu se nema sta vise reci. Iskreno, ove godine na RG ni RAfa ni Novak nisu favoriti. Ovakvi do titule ne mogu ni pod razno.

bozza

pre 1 godinu

Neki spominju da je Federer imao slabu konkurenciju.

Koliko je onda slaba konkurencija gde je nolo prvi a ni ne igra turnire?!?
(dr.Roddick, 07. maj 2022 17:44)

tako sto ne pratis na casovima...

Gambeeet

pre 1 godinu

Nikako da veže 2 ljudska riterna ceo meč, nikako, pregršt poena je tako uzeo Karlos, eventualno drugim udarcem, previše za jedan ovakav susret. Znatno omanjio Alkaraz sa greškama, ako zadrži ovaj nivo, ode meč, jer ništa ne nagoveštava da Novak može značajno da poboljša nivo svoje igre.

itvig

pre 1 godinu

Mali ima energiju a Đoković ima iskustvo u kontrolu emocija. Biće teško. Nijanse če da odluče finalistu. Ako mali pobedi Noleta uzima i trifej.

samo pitam

pre 1 godinu

Bez obzira što vodi trenutno 1:0 deluje mi da će teško da dobije.
(Jole, 7. maj 2022.)

Vidis li nacina da Alkaraz osvoji Noletovu servu?

Salebg1986

pre 1 godinu

Malo igra fenomenalno, vrlo moguce da je on buduca zvezda tenisa…. Novak ihra najbolji tenis od kad se vratio tako da dok god njegova forma ide uzlaznom putanjom ja sam
Zadovoljan … Tako da ajde da uzivamo

41х32

pre 1 godinu

Đoković je u vreme konkurencije koju si spomenuo osvojio svega 12 gren slemova. Ostalih 8 je osvojio uglavnom sa boranija-konkurencijom uz povremeni dodatak Nadala.
(Monden, 07. maj 2022 18:20)

Другим речима више гренд слемова је освојио са јачом конкуренцијом него са том "боранијом". СВЕГА 12 гренд слемова кажеш... Ал је теби добро брате

Zoran

pre 1 godinu

Jako slaba igra Novaka. Nivo Lajović.
Na 4-4 u drugom setu neko balon prebacivanje i izgubi poen..Šta reći o njegovim smeč loptama sem tuga..Prosto bruka za čoveka koji je toliko osvojio.
Sve u svemu ovo je početak zalaska karijere.

JPR24

pre 1 godinu

Previše brejk lopti je propustio… mogao je već da resi Novak. Ni kako god, ovo je tip meča koji mu je potreban, bilo koji da je rezultat na kraju, kao sto rekoh njemu i Rafi su cilj RG, ništa drugo…

Monden

pre 1 godinu

Vidis li nacina da Alkaraz osvoji Noletovu servu?
(samo pitam, 7. maj 2022 18:13)

DA!

Mali mu je održao čas tenisa. Nadmudrio ga je u svakom poenu. Sve što je Đoković osvojio je bilo na besomučno prebacivanje loptice i greške Alkaraza koje su plod neiskustva. Odnos forhend vinera je u jednom trenutku bio 20-2 za Španca. Sramota bi bilo da Đoković ovde pobedi.

komentaror

pre 1 godinu

Đoković je u vreme konkurencije koju si spomenuo osvojio svega 12 gren slemova. Ostalih 8 je osvojio uglavnom sa boranija-konkurencijom uz povremeni dodatak Nadala.
(Monden, 07. maj 2022 18:20)

"svega 12 gren slemova" ???? Samo 12 ?

Bas jadno i bedno. Tricavih 12 slemova u najjacoj konkurenciji. Neznam kako ga nije sramota da sebe naziva teniserom.

TurboNator

pre 1 godinu

Bez obzira na krajnji ishod - Nike se blamira protiv ovog klinca… ubi ga mali skraćenim loptama na primer…

A sda ne propustio brejk lopte - i verovatno će da izgubi svon servis - i set. Standardno…

Monden

pre 1 godinu

U Novakovo vreme konkurencija je bila Federer i Nadal + Del Potro,Vavrinka, Marej i ostali.I šta ćemo sad?A korona ništa jel?Ajd odgovori ako smeš :)
(Trollhunter, 7. maj 2022 18:13)

Đoković je u vreme konkurencije koju si spomenuo osvojio svega 12 gren slemova. Ostalih 8 je osvojio uglavnom sa boranija-konkurencijom uz povremeni dodatak Nadala.

vlažno groždje

pre 1 godinu

Novak je još daleko od svoje najbolje forme, nadam se da će na RG da bude onaj pravi, ide tim putem, tako da možemo tada da očekujemo njegov najbokji tenis.

epski

pre 1 godinu

Ako Alkaraz sa 19 godina poobijedi na istom turniru Nadala i Đokovića onda je došlo do smjene generacija.
A tu su i Medvedev, Zverev i ostali mladi momci u top 10 ili top 20. Seniorima je ostalo da se nadaju još pokojem trofeju a doskora da se nadaju tek pokojoj pobjedi protiv mladih lavova. Nole je najjači od seniora ali ako danas izgubi i on je na putu odlaska. Novak daje još sjajne partije ali sve je teže uzeti trofej.

bozza

pre 1 godinu

Naseta ga mali, leve - desno. Nole toliko godina i iskustva i vraca sve po sredini.
(Usla voda u usi, 07. maj 2022 17:51)

ono sto Novak ne zna je koliko je lakse igrati tenis iz fotelje pred TVom, nego na terenu, pred publikom i protivnikom... ili ti nikad u zivotu nisi uzeo reket u ruke, jer da jesi, sigurno bi uzeo bar 21GS

Dolf

pre 1 godinu

Da li moze neko ko zna da mi objasni sta je to "kik" servis?
(Bili, 07. maj 2022 18:29)

Servis kod koga je rotacija loptice takva da ima visok odskok.

Lazar

pre 1 godinu

Nole je pobedjivao sve moguce generacije u karijeri
One koji su rodjeni 70-ih, pa 80-ih i 90-ih a sada ce i one koji su rodjeni 2000-ih godina
G.O.A.T.

Jole

pre 1 godinu

Bez obzira što vodi trenutno 1:0 deluje mi da će teško da dobije.
(Jole, 7. maj 2022.)

Vidis li nacina da Alkaraz osvoji Noletovu servu?
(samo pitam, 7. maj 2022 18:13)

Bez obzira na servu i dalje nisam promenio mišljenje.

Trollhunter

pre 1 godinu

Neki spominju da je Federer imao slabu konkurenciju.

Koliko je onda slaba konkurencija gde je nolo prvi a ni ne igra turnire?!?
(dr.Roddick, 07. maj 2022 17:44
U Novakovo vreme konkurencija je bila Federer i Nadal + Del Potro,Vavrinka, Marej i ostali.I šta ćemo sad?A korona ništa jel?Ajd odgovori ako smeš :)

Boston Celtics

pre 1 godinu

Nažalost, ovo je zrelo za penziju.

On više ne može da bude najbolji, može neko vreme da bude u top 10 i da zaradi još para, ali da osvaja više turnire, pogotovo grand slamove - sa 35 više ne može. Nadal životinja možda je i mogao, ali ovo Novakovo telo ne može.

Bolje da se povuče kao #1 nego da doživi da ovaj klinac briše pod s njim za godinu dana (mada je već i danas to uradio, samo mu fali iskustvo).

Mali Hijavata

pre 1 godinu

Kako god se završi ovaj meč, ovaj mali će biti babaroga. Fali mu samo strpljenje koje se stiče iskustvom. Isto ovako je Djoković gubio prve mečeve protiv Federera, jer je žurio i grešio, a mali se upravo samoubija glupim neiznudjenim greškama. Da je iskusniji, očistio bi Novaka 2-0 bez problema.

NAR

pre 1 godinu

Alkaraz gine da uzme set starcu koji je daleko od svoje forme i fizički i takmičarski, 3-0 na RG za Novaka koji će tada da igra svoj najbolji tenis.

Mali Hijavata

pre 1 godinu

U Novakovo vreme konkurencija je bila Federer i Nadal + Del Potro,Vavrinka, Marej i ostali.I šta ćemo sad?A korona ništa jel?Ajd odgovori ako smeš :)
(Trollhunter, 7. maj 2022 18:13

Evo ja ću da ti odgovorim. Nadal i Del Potro su više bili povredjeni nego što su igrali. Vavrinka je osvojio protiv Novaka 2GS i jedan protiv skrljanog Nadala koji je počeo rutinski da ga čisti u tom finalu i onda se povredio. U to vreme "strašne" konkurencije metiljavi Marej uzima dva Vimbldona, US open i Olimpijadu, Čilić uzima GS ni kriv ni dužan.
U Federerovo vreme imao si dva-tri specijalca za šljaku, plus mladi Nadal, plus Rodik i Safin koji su drali Noleta bez problema.
Najgora konkurencija u istoriji tenisa je od 2013 do danas. Veterani Nole, Rodja i Rafa osvajaju turnire bez ozbiljnije igre.
Haug.

CroFed

pre 1 godinu

@Lazar

A Roger je pobijeđivao igrače rođene 60-ih, 70-ih, 80-ih, 90-ih, ne bi me začudilo da očita lekciju i nekom mladiću rođenom 00-ih kada se vrati na teren

Bokster

pre 1 godinu

"Da li moze neko ko zna da mi objasni sta je to "kik" servis?"

Servis koji sece lopticu odozgo, tako da ona rotira na dole, onda loptica kada udari na teren ona ima dosta vislji odskok nego ravni i slajs servis.

hatori hanzo

pre 1 godinu

Kada se udje u razmenu, Novak ne moze maltene nijedan poen da dobije winner-om, vec iskljucivo ako Alcaraz napravi neiznudjenu gresku. Pasivan, fizicki nedovoljno spreman, bez potrebnog samopouzdanja.
Realno, ovo nema veze s Novakovom igrom na korektnom nivo, a egal u setovima je iskljucivo posledica njegovog iskustva.
Suma sumarum, Novak nije pokazao nista a nasuprot njemu, mali je pokazao mnogo toga. I potrosio se tri puta vise.
Bice to ok do RG.

B

pre 1 godinu

Ne znam šta je bilo u prvom setu kad ovde mnogi pišu kako mali nije nešto. Ovo što ja vidim u drugom setu je fantastična igra ovog tinejdžera. Odavno nisam vidio da neko ovako lako u nizu dobija poene iz drop šota.

Gambeeet

pre 1 godinu

Pišem kod rezultata 4-2 za Alkaraza u prvom setu. Nole, kao i obično u poslednje vreme, stegnuto otvara gotovo svaki meč, pa tako i ovaj protiv Karlosa. Mišljenja sam da se ovaj dečkić ne može dobiti pukom defanzivom i pasivnom igrom, balonima pred osnovnu liniju, svestan je toga sigurno i Novak, pa tako kako odmiče set i meč i polako krene da stiče sigurnost u svoje osnovne udarce, verujem da će probati da bude makar kontrolisano agresivan i vreba svoje šanse za napad u toku poena. Do ovog momenta sve bitnije poene je izgubio Nole i to nije dobro, ali očekujem i da to već i pred kraj ovog seta dođe na svoje. Ono što me pomalo nervira kod Đokovića, opet u poslednje vreme, jeste to da užasno vraća kik serve, a ovom dečku je to jedan od specijaliteta, čak ume i da se odmakne skroz u stranu da dobije što bolji ugao prilikom tog tipa servisa. Kada je blizu osnovne, Novak ih po pravilu vraća jako plitko i to je zicer za iole ozbiljnijeg rivala, kamoli Alkaraza, jedino udaljavanjem daleko iza s vremena na vreme nešto postigne, za najboljeg riternera svih vremena sigurno, zna i on da može i mora to bolje. Odlično, evo bitnog poena, na 4-4 smo, za minut i 5-4 :))

Nebojša

pre 1 godinu

Je l ima neki strim a da ne smaraju sa registracijom
(Milutin, 07. maj 2022 17:02)

Betmanstream.org plus ima i hd kvalitet prenosa.

mr

pre 1 godinu

Први пут гледам мало мало дуже, и дечко је много добар. Биће ми много драго да видим да цепа ову екипу типа Циција и Меде. Дечко је прави тенисер за гледање, није калкулант, игра јако, игра лепо, игра нападачки, право уживање. Новак је друга димензија тениса, и има неку своју причу која је толико специфична да нема копирања. Овај мали игра за публику и биће га знаимљиво пратити.

Zoran

pre 1 godinu

Koliko priče oko ovog klinca koga bi Kirijos radtavio na proste činioce. Novak nešto taktizira..Neke balon lopte, poput Jelene Janković..Sve u svemu, Novak je jako daleko od prave forme. Čak i da prodje, Zverev će ga zbrisati.
Ovaj klinac koristi prazninu u svetskom tenisu..Ništa što već vidjeno nije. Sećate li se Dimitrova kako je igrao u njegovim godinama ?

patriota

pre 1 godinu

Nols.je najveći doktor u istoriji tenisa, i ne samo tenisa već čitavog sporta,
... takve dominacije nema nigde i nikada je neće ni biti...uz tebe smo.majstoreee

Bellator

pre 1 godinu

Novak mora u 90% mečeva da počne mlako, bez volje, gubi prvi gem a često i ceo set dok se ne zagreje. Da je taj mentalni momenat uspeo da popravi u poslednje 3 sezone već sada bi oduvao i Nadala po broju GS a i mnogih drugih rekorda

Corba

pre 1 godinu

Posle prva tri gema imam utisak da Nole moze za ovim momkom. Alkaras zadaje tempo, a to mu je najvaznije. On se muci sa ovima sto pasiviziraju igru i nemaju tempa, tako da bez obzira na rezultat, ne vidim da ga Alkaras moze penzionisati u skorije vreme, tj. 2-3 godine.

hvala Bogu te nisam englez

pre 1 godinu

Mi koji navijamo za Noleta, kao i oni koji navijaju za Rafu, moramo da prihvatimo tvrdu činjenicu da su obojica u rikvercu i da staru formu mogu samo da sanjaju. Lako je to bilo pre 5 ili 10 godina. Oni su oldtajmeri.

TurboNator

pre 1 godinu

Osim prvog gema, Novak mnogo lakše dobija svoj servis od malog… ali opet loše odigra kad ima brejk lopte, užas… obe (do sada) je imao drugi servis i vratio ga kilavo…

Jevgenije

pre 1 godinu

Nole ovo gubi. A zasto bi dobio ovaj mec? Cilj je RG, i uz to broj nedelja. I zasto bi se sad iscrpljivao a onda i finale, kad ce ostati prvi u svakom slucaju. Ovo su samo pripreme za 21 GS. Zato, opusteno, ne uzbudjujmo se previse.

Nole Nole vragolane mali ?

bezvoljni

pre 1 godinu

Kako ne zna uspostavit autoritet nad ovim klincima. Ulazak u mec je fazon bicu glineni golub, radi mi sta zelis. Greske su sastavni dio sporta, to je nebitno, ali njegova reakcija je uzas.

ДЕЛИЈА🔴⚪

pre 1 godinu

По тренутној форми су ту негдје а вјерујем да ће Новак и данас још подићи ниво своје игре, јер он није ни близу свог максимума, и проћи у финале дијелом и на искуство. ИДЕМО НОЛЕ! 🇷🇸✊

basketaš

pre 1 godinu

pregazice ga nole relativno lako. a onda mislim da dobija i finale. mislim da je nadal malo tankovao. izbegao je susret sa djokovicem na ovom, za njega, ne tako bitnom turniru a pritom jos uvek nije u top formi. da je djokovic igrao drugi cetvrtfinale, a nadal pre toga prosao, izgubio bi on...mada nadal vise rizikuje ako se sretnu ranije...a opet, nista to ni ne mora da znaci. mozda i djokovic i nadal ispadnu na golan garosu u cetvrt ili polu finalu...pa ni ne stignu da igraju.

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 1 godinu

Novak se polako "uvlači" u takmičarski ritam, i to je najvažnije nakon dugog odsustva sa mečevima. Koliko će mu trebati da dostigne svoj najbolji nivo ni on sam ne zna.
Bez sumnja ovakvi mečevi mu koriste, da vidi i oseti koliko je udaljen ili blizu te forme, potrebne za osvajanja turnira, GS-ova na prvom mestu.

Mali Alkaraz je prava bomba na terenu.
Udara veoma jako, pokriva ceo teren brzinom i okretnošću.
Možda budući vladar tenisa, gotovo sigurno.
Jedinstven je i sjajan igrač, koji zato sto je mlad ima da napreduje, i još da ojača!
A našem Novaku ne nedostaje iskustva, mnogo veće i bolje igrače je pobeđivao, ali tada je on bio "gladan" pobeda i turnira, sada Alkaraz želi da pobeđuje i one najbolje, i one koji su svojevremeno bili"naslednici"velike trojke.
Turbo brzi i eksplozivni Španac, sa preiskusnim i kodom šampiona u sebi Novakom, dobar i spektakularan meč, sa ishodom nadam se koji će nas sve obradovati, pobedom Novakovom.
(Legolas, 07. maj 2022 15:25) Našem? Otac Crnogorac majka Hrvatica? Naš je samo kad treba da se ruši Kalemegdan i isušuju reke po Srbiji. Osvesti se sendvičko

mix

pre 1 godinu

Na RG i Nadal i Novak će "pobediti" Alku ili ako je sladje imaće veće šanse da ga pobede, ko god bude igrao protiv njega, tada će dostići svoju najbolju formu, sada se Alki lepo namestilo da i Novak i Rafa nisu tip-top i da dižu formu za RG, realna slika gde su njih dvojica u odnosu na Alka biće u Parizu. Alkaraz deluje nepobedivo, pa da vidimo to na RG,

Moja prognoza je da Novak danas gubi 2-0, u finalu Rima isto gubi ali u tri seta, i pobeduje Alkaraza u polufinalu na RG. Finale sa Rafom, neizvesno ali ipak Rafa ima prednost, Novak osvaja Vimbldon. Na US Open ga neće pustiti.

mamila

pre 1 godinu

Ajde Nole, na Spanskom blogu imas vise fanova nego ovde - obozavaju te i Spanci i Juzno Amerikanci- gomila ide u Madrid da bi tebe videla!!! Idemo

Legolas

pre 1 godinu

Novak se polako "uvlači" u takmičarski ritam, i to je najvažnije nakon dugog odsustva sa mečevima. Koliko će mu trebati da dostigne svoj najbolji nivo ni on sam ne zna.
Bez sumnja ovakvi mečevi mu koriste, da vidi i oseti koliko je udaljen ili blizu te forme, potrebne za osvajanja turnira, GS-ova na prvom mestu.

Mali Alkaraz je prava bomba na terenu.
Udara veoma jako, pokriva ceo teren brzinom i okretnošću.
Možda budući vladar tenisa, gotovo sigurno.
Jedinstven je i sjajan igrač, koji zato sto je mlad ima da napreduje, i još da ojača!
A našem Novaku ne nedostaje iskustva, mnogo veće i bolje igrače je pobeđivao, ali tada je on bio "gladan" pobeda i turnira, sada Alkaraz želi da pobeđuje i one najbolje, i one koji su svojevremeno bili"naslednici"velike trojke.
Turbo brzi i eksplozivni Španac, sa preiskusnim i kodom šampiona u sebi Novakom, dobar i spektakularan meč, sa ishodom nadam se koji će nas sve obradovati, pobedom Novakovom.

Anceloti

pre 1 godinu

Nije mi zao sto je Djokovic izgubio,ovo je bio meč koji je trebalo da pokaže koliko je Djokovic podigao formu,imao je neke greske koje su ga skupo koštale ali ok,sada se videlo šta možemo očekivati od Djokovica u nastavku sezone.Da je igrao protiv Nadala,dobio bi sigurno,a i u sledećem susretu dobiće i ovog malog.Sve u svemu mislim da Djokovica čeka jako uspešan nastavak sezone

mamila

pre 1 godinu

Ajde Nole, na Spanskom blogu imas vise fanova nego ovde - obozavaju te i Spanci i Juzno Amerikanci- gomila ide u Madrid da bi tebe videla!!! Idemo

NijeBitno

pre 1 godinu

Sjajan Alkaraz,ne vidim ko može da mu parira u budućnosti ,osim Medvedeva i tu i tamo ponekog,ponekad. A Novak,sa svojih 34 godine ,u ne najboljoj formi,ovako se suprostavlja teniseru koji je juče izmaltretirao Nadala,pa lik je nestvaran.

MV

pre 1 godinu

Zaslužena pobeda za mladog španca, al ja ne mogu da shvatim neke komentare ovde, kao da ste zaboravili da Novak nije igrao u poslednje vreme skoro uopšte, a opet je pruzio više nego dobar otpor decku za koga sada pricaju da je jedan od pretendenata da bude najbolji medju mladim igračima, koji je pritom u odlicnoj formi i u seriji pobeda... Nemojte otpisivati "stare lavove" jos uvek, mnogo su vas puta razuverili..

Milorad

pre 1 godinu

Tesko ce Alkaraz dobijati GS-ove u 3 dobijena seta. Tesko da on moze da sljaka na sljaci, betonu i travi 5-et setova. Upamtite za ubuduce ovo sto sam rekao.

Savić

pre 1 godinu

Covek kad procita komentare, pomisli da je Alkaraz dobio 6:1, 6:2, a u stvari su bila 3 tesna, najtesnja moguca seta, pred bucnom publikom koja je 99% navijala za Spanca.
Opušteno ljudi, sledeće nedelje pocinje Rim, Nole dize formu, to se vidi. U Bg je bio presmesan, licio je na rekreativca, sada je to vec sasvim ok.

Salebg1986

pre 1 godinu

Malo igra fenomenalno, vrlo moguce da je on buduca zvezda tenisa…. Novak ihra najbolji tenis od kad se vratio tako da dok god njegova forma ide uzlaznom putanjom ja sam
Zadovoljan … Tako da ajde da uzivamo

tresnjojed

pre 1 godinu

Nole bi sa ovakvom igrom danas razbio Rafu bez problema. Malom svaka cast, opasan je igrac.
U svakom slucaju, Nole je sada 80-85% spreman za RG, bice jos bolje za 3 nedelje.
Idemo sokole nas!

Pera

pre 1 godinu

Sjajan meč, svaka čast malome Alkarazu, pobediti Nadala i Đokovića dan za danom u ovako tesnim mečevima je neverovatan podvig! Verovatno smo prisustvovali rađanju šampiona!

Darvin

pre 1 godinu

Decko je sjajan, trenutno jedan od najjacih na turu.
Za Novaka prilicno ohrabrujuce pred nastavak sezone.Bez puno meceva je odigrao tesno sa puno mladjim od sebe.
Bice bolje u Rimu, sigurno.
Idemoooo!

Pljuvac svih stilova

pre 1 godinu

I dalje pljujete Novaka, koji igra odlicno ako se uzme u obzir da je odigrao desetak meceva, a Alkaraz preko 30. NOvak je daleko od svoje prave forme, tako da videcemo da li ce se Alkaraz ovako busati u grudi kad Novak bude na 100%, a bice za koju nedelju.

neXt

pre 1 godinu

Novače svaka čast za ovaj meč danas, do Rolan Garosa forma top...
Šta reći za ovo "dijete", ovako samouvereno igrati prvo protiv Nadala a onda i ovako sad protiv Novaka, ostao sam bez teksta, klasa za sebe, paklen igrač...imamo šta gledati kad se trojka povuče.

Željko

pre 1 godinu

Gade mi se ljudi koji pljuju i raduju se porazu našeg najboljeg sportiste i ambasadora naše zemlje. lično i poznajem takve ljude, to su uglavnom neostvarene osobe pune zlobe, a o sportu veze nemaju. Kada Nole odluči onda je gotovo.

Kventin Tarantino

pre 1 godinu

Dobio Alkaraz.Samo uporedite Novaka u Monte Karlu pa i u Beogradu i sada i sve će vam biti jasno.Dize formu za Rolan Garos i tamo će biti medju dva glavna favorita.Ovi mladi nestabilni,a šta se Alkaraza tice,neko ovde napisa da nece moći na slemovima gde se igra pet setova i to je apsolutno tačno.

Czv

pre 1 godinu

Gotovo. Sutra ne postoji... Opustite se, novak je egal sa najboljim igračem ove godine a tek mu je 10 meč ove sezone.. Biće to tip top na rg.

Lazar

pre 1 godinu

Nole je pobedjivao sve moguce generacije u karijeri
One koji su rodjeni 70-ih, pa 80-ih i 90-ih a sada ce i one koji su rodjeni 2000-ih godina
G.O.A.T.

luka22

pre 1 godinu

Đoković je odigrao jako dobar meč, na 80% svojih mogućnosti sigurno, ali Carlos je odigrao maestralno, najviše me je zadivio njegov mentalitet i hrabrost u tiebreaku, bit će No.1 sigurno, možda već iduće godine

bradina

pre 1 godinu

Nista strasno,moglo je otici i na Novakovu stranu! Izvrstan mec obojice,uz neverovatnu dobru igru mladog Spanca koji ako nastavi ovako moze biti veliki sampion! Novaku fale ovakvi mecevi da podigne formu pred RG.Idemo dalje.

sasha

pre 1 godinu

@Zeljko
Koji je on ambasador? Ne zanosi se.
Za sportske uspehe svaka cast, ali sto se ostalog tice katastrofa. Ne znam ni jednog sportistu sa tako losim imidzom na svetu.
Nemojte samo price - zato sto je Srbin, jer nijedan nas sportista nije bio omrazen u svetu zbog svog porekla.

Monden

pre 1 godinu

I, naravno, medicinski tajm-aut. Malo da destabilizuje protivnikau naletu, malo da ima izgovor za eventualni poraz. Možda je veliki teniser, ali je mali čovek i sportista.

maska od Elona

pre 1 godinu

Odlican turnir za podizanje forme i to je to. Mladi Spanac ozbiljan igrac. Ima sve sto je potrebno da bude visestruki GS sampion. Znamo da je u tri dobijena tenis skroz druga igra, tako da cemo videti kako ce se tu snalaziti. Ovo za sada obecava.

Koča

pre 1 godinu

To je to. Priroda. Tako je i Novak tukao Rodžera. Ovde je još neuporedivo veća razlika u godinama. Svaka čast malom. Složiti Nadala pa Novaka za redom je izuzetno. Stari lagano odlaze. Novi naglo dolaze

John

pre 1 godinu

Dakle, prvo Nadala, sad i Đokovića. Impresivno.
Čini mi se da je poslednji kome je uspelo nešto slično ovome upravo Đoković. Masters u Kanadi (mislim Toronto) kada je u četvrtfinalu pobedio Rodika (tada trećeg na listi), u polufinalu Nadala (drugog), i u finalu Federera (prvog). Tada je "smenio" Rodika na trećem mestu.
Nešto se ne sećam da je kasnije nekome uspelo da pobedi njih trojicu (ili bar dvojicu) jednog za drugim (ne računam njihove međusobne mečeve)

ДЕЛИЈА🔴⚪

pre 1 godinu

По тренутној форми су ту негдје а вјерујем да ће Новак и данас још подићи ниво своје игре, јер он није ни близу свог максимума, и проћи у финале дијелом и на искуство. ИДЕМО НОЛЕ! 🇷🇸✊

Mali Hijavata

pre 1 godinu

Mali Hijavata

falilo mu snage u 3 setu i to se uveliko videlo. da je u potpunosti fit drugacije bi bilo
(milan, 7. maj 2022 20:41)

Nije mu falila snaga, već mladost. To je to sa 35. Ne možeš da očekuješ da bude kao sa 25. Priroda. On bi ostale tenisere ovakvom igrom dobio, jer bi oni na ključnim loptama gadjali aute i mrežu, ali ovaj mali se ne plaši, rutinski je završio meč na svoj servis, mrtav hladan. Svi osim velike trojke bi pukli posle nerealizovane meč lopte, ali Alkaraz nije. U tom zecu leži grm:)

Dare

pre 1 godinu

Alkaraz je zasluženo dobio meč. Mali je fatastičan. Nole trenutno ima iskustvo i bolji servis. Ne verujem da će Alkaraz dostići Rafu i Noleta, ali je odličan. Gde su sada oni što su govorili da će mali da se folira i vadi na povredu? Najvažnije je da je dobar tenis.

HPH

pre 1 godinu

Ja prosto ne mogu da verujem koliko smo kao narod zavidni… dal je moguce da neko srpske nacionalnosti moze nesto lose da napise za Naseg Novaka Djokovica.
Stav vas bilo sve !
(moki, 7. maj 2022 21:56)

Hvala ti Karlose na radosti koju si nam doneo.

Pridjen, pozdravin se

pre 1 godinu

Novak sa 50% forme odigrao odličan meč. Klinac je juče demontirao Rafu.Sasvim je jasno da je Novak, ako digne formu, a hoće, glavni favorit za RG. A što se smene generacija tiče, Alkaraz, Aliasim, to su ti novi klinci. Cicioas, Zverev i Tim su medjufaza i ništa neće dugoročno biti od njih.

JoleBL

pre 1 godinu

Kakav napredak..u beogradu jedva hodao…Ide Novak po RG
(dare slovenac, 07. maj 2022 20:08)

Znači kad izubi, on je na putu da osvoji RG! Neprocenjivo! Bezmozgni optimizam.

ccc?

pre 1 godinu

Klinac je 16 godina mladji od Novaka i u top formi. Nisam brojio koliko je odigrao meceva i turnira u ovoj sezoni. Za razliku od Novaka, pocev od svega sto se desavalo na AO a ostavilo je posledice, malo odigranih meceva i jedva je pobedio i to u taj breku u trecem setu? Ako uporedimo ovo polufinale i Novakovu formu na Bgd. Openu..kao nebo i zemlja. Pa u Bgd. neje fizicki mogao da se sastavi a sada vidimo sasvim dobro spremnog Novaka. Verujem da ce i u Rimu da jos podize svoju formu a na RG se igra malo drugacije. To je GS..Znaci ono sto sam video, veoma talentovani klinac, u velikoj formi je pobedio Rafu koji nije u formi nakon povrede rebara i Novaka, koji jos juri pravu formu. Jedva za 3 sata igre?

Dzemo

pre 1 godinu

Iako je Djokovic izgubio mislim da je pruzio jednu odlicnu partiju i da se skoro pa i vratio u staru formu
Alkaraz je danas bio prejak za svakog

Gaučos

pre 1 godinu

Odličan meč. Nole je bio bolji u prvom, a Carlitos u drugom i trećem setu, što se manifestovalo i u krajnjem rezultatu. Bez obzira što je Novak imao svoje šanse i u drugom (brejk lopta na 4:4) i u trećem setu (takođe neiskorišćena brejk lopta pred kraj), stekao se utisak kao da sve zavisi od Alcaraza - da li će da padne mentalno i počne da greši, ili će da nastavi da napada i ispaljuje projektile. Ono što se nije očekivalo je da će Novak, pored toliko iskustva, upravo u tie breku praviti neiznudjene greške. Uzgred, nisam još video da neko igra ovako dobro skraćene lopte sa osnovne linije kao ovaj momak. Sve u svemu, namerio se junak na junaka.

dush

pre 1 godinu

Sramota bi bila da Alkaraz ne dobije ovo. Ima 19 godina u najboljoj formi, igra za njega jedan od vaznijih meceva. Novak 35 godina na 70% od mogucnosti, nije igrao ozbiljan tenis 3 meseca,igra mec Samo za brusenje forme. Na RG opet su Novak I Rafa favoriti. Mali je dobar, ali sa ovakvim nacinom igre daj boze da igra do 25te.

Dolf

pre 1 godinu

Da li moze neko ko zna da mi objasni sta je to "kik" servis?
(Bili, 07. maj 2022 18:29)

Servis kod koga je rotacija loptice takva da ima visok odskok.

Стање ствари

pre 1 godinu

Свака част Алкаразу,али колико су стварно велики Ноле и Рафа кад се навелико хвали момак који је победио тенисере од 36 и 35 година.Сачекајмо ипак РГ пре него што отпишемо великане.Сви знамо да је игра на ГС нешто посебно,да ли ће Ноле и Рафа плесати свој задњи плес, или ће њихова магија трајати једва чекам да то видим.Данас је Ноле правио неке грешке,које су некад биле незамисливе,да ли су те грешке плод биологије или још није све наштимовао у игри и то ћемо сазнати.Наравно да ћемо видети и младог Алкараза,колико дуго може држати добру форму, и да ли је само још један у низу младих нада који бљесну и после таворе.

Monden

pre 1 godinu

Znači kad je bila mnogo jača konkurencija Novak je osvojio 12 slemova a kad je bila slabija on je osvojio "samo" 8 jel? Ti si upravo potvrdio moju poentu, bravo ahahaha
(Trollhunter, 7. maj 2022 19:06)

Promašio si poentu. Poenta je poređenje sa Federerovom konkurencijom, koja je bila daleko jača od Đokovićeve od 2018. na ovamo. Takođe je poenta da Đoković ne bi imao 20 titula da je igrao sve vreme u jakoj konkurenciji, već je iskoristio zalazak Federera, povrede Nadala, Marija i Del Potra, potpuni pad Vavrinke i izuzetno slabe mlade tenisere.

hattori hanzo

pre 1 godinu

Realno,klinac se sprda sa najboljim na svetu...
(Dejan, 7. maj 2022 18:37)

To moze da izgleda tako onom ko ne prati dovoljno tenis. Novaku je ovaj turnir prevashodno bitan (svakako mu nije nebitan) zbog dizanja forme pred RG, motiv mu je na veoma siromasnom nivou. Nasuprot njemu, Alcaraz zeli da udje u ‘svet’ sampiona, daje se fizicki, emotivno, a igra i pred svojom publikom.
Kako god, ono sto oboje predstavljaju u svetu danasnjeg tenisa, videce se na RG i predstojecim slemovima. I nikog ne treba da cudi ako Alcaraz na RG ne udje ni u osam najboljih. Tako to jednostavno ide. Slemovi su prvenstveni parametar mentalne spreme. Svakako, mali je preozbiljan materijal i po svemu sudeci, buduci sampion na duze staze.

Gambeeet

pre 1 godinu

IMPRESIVNO! IMPRESIVNO! Momku jednostavno nije zadrhtala ruka u završnom taj-brejku, ma ni milimetar! BRAVO Alkaraze, bravo Đokoviću!!!

kaokakao

pre 1 godinu

Evo kako ja to gledam, igrao je Novak ovakve meceve i protiv mnogo slabijih igraca od Federera i Nadala, bilo je tu meceva na jednu loptu protiv Conge, Gofana, Raonica i jos nekih igraca, koje je uglavnom dobijao ali bilo je u pojedinima i dosta srece za Novaka, bukvalno jedna lopta odlucivala. Tako da ovo nista ne znaci. Novak je imao ovaj mec u drugom setu, pa i u trecem vjerujem kad je bilo 0:30 kod 4:4 i na servis Alkaraza i onda jednu laganu loptu zakucao u mrezu. Vjerujem da bi tu napravio brejk i kasnije zavrsio mec al eto. Trebao mu je ovalav mec. Da je bila pobjeda to bi bio tek pun pogodak, ali dobro, bice bolje.

City Girl

pre 1 godinu

Decko je zasluženo pobedio, a Novaku ovaj meč treba da posluzi da vidi gde mu je igra i forma. U svakom slučaju mislim da je igrao mnogo bolje nego u Beogradu, ali mu nedostaje puna koncentracija i zato je pravio puno gresaka. Odigra sjajno tri poena, onda dva katastrofalna. Za pobedu protiv vrlo talentovanog igrača punog snage je potrebno igrati sjajno svaki poen, posebno odlučujuće poene.

tt

pre 1 godinu

Na svim kladionicama ubedljiv favorit (znači ubedljiv) za osvajanje Roland Garosa je Nadal. A vi ako mislite da ste stručniji i da bolje znate, lepo sve na Djokovića. Čuj ove, Djoković diže formu, pa Nadal rovit igrao protiv Alcaraza pa ga skoro pobedio. Ne lupetajte. Nadal kad uđe u formu samo čudo može da ga pobedi.

Lakic

pre 1 godinu

Sad će se videti kako je teško igrati u tim godinama sa mlađima a Jos uz to i kvalitet tih mlađih... Kako je Federeru bilo sa Novakom, na vim u 37 je igrao sa Novakom na jednu loptu. Ja vam kažem Novak u 35,36toj set nece uzeti ovim momcima sto dolaze na dva dobijena a tek ne Na Gs na 3 dobijena...

Bellator

pre 1 godinu

Novak mora u 90% mečeva da počne mlako, bez volje, gubi prvi gem a često i ceo set dok se ne zagreje. Da je taj mentalni momenat uspeo da popravi u poslednje 3 sezone već sada bi oduvao i Nadala po broju GS a i mnogih drugih rekorda

Jaime Lannister

pre 1 godinu

Nisam nikada ni sumnjao da će se Novak vratiti i to jači nego ikada pre. Očekujem ga u finalu Rima, možda čak i titulu, a posle Roland Garos gde će odbraniti titulu. Šta reći za Alkaraza dečko već sada ovako dobro igra, a tek treba da dodje do vrhunca. Daleko od toga da je već sada po igri bolji od Nadala i Djokovica svako ko malo prati tenis zna da i jedan i drugi tempiraju formu za Roland Garos. Ukoliko ih i tamo pobedi onda je stvarno već reseno pitanje najdominantnijeg tenisera sledećih 10 godina.

Bob

pre 1 godinu

Ovaj mec je dobro dosao Novaku u vidu pripreme za RG,rezultat je u drugom planu a i veoma raduje Novakova forma koja ide uzlaznom putanjom!

B

pre 1 godinu

Ne znam šta je bilo u prvom setu kad ovde mnogi pišu kako mali nije nešto. Ovo što ja vidim u drugom setu je fantastična igra ovog tinejdžera. Odavno nisam vidio da neko ovako lako u nizu dobija poene iz drop šota.

TurboNator

pre 1 godinu

Standardno loša (katastrofalno) realizacija brejk lopti…

Realno - kako igra, još se i dobro drži rezultatski…

Kakav zicer je upravo promašio - neće valjda ono standardno - da izgubi servis posle propuštenih sansi… ajde bre živni Nole!

Legionar

pre 1 godinu

"Posle ovog poraza,stavleno do znanja da Nole treba da napusti tenis,jer dolazi nova generacija,sto ce da ih ljusti,bolje da beze dok imaju sansu nego da ih isteraju,posle ovog sto smo videli,ova stara generacija na celu sa Noletom treba da ide u zaborav.
(lemi, 7. maj 2022 20:12)"
Izvini na izrazu, ali debilniji komentar nisi mogao da napišeš. Alkaraz je 16 godina mlađi od Novaka, 17 od Nadala, Federer može da mu bude otac, ali zašto bi nakon poraza Novak trebalo da ostavi tenis? Klinac je u punoj formi i snazi, Novak jedva da je igrao ove godine. Alkaraz je talenat i verovatno će imati uspešnu karijeru, ali slično je pisano i za Tima, i za Zvereva, i za Cicipasa, pa? Vreme će pokazati koliko je Alkaraz zaista sposoban da potraje, a vidimo koliko traje tzv. Velika trojka. Polako s tu penziju, što bi rek'o Šojić.

Ivan

pre 1 godinu

Прелеп меч. Да је био неко други на Нолетовом месту баш би било уживање гледати. Овако је ипак кидање живаца.

Rade Nadalovac

pre 1 godinu

Od juce sam bio tuzan zbog poraza Nadala. Ali veceras, posle pobede mladog Karlosa mnogo se bolje osecam. Premoren i povredjen Karlos (od juce) razbija ovog drugog. Taj drugi ima srece od pocetka turnira. Monfis se predao jos u svlacionici, Hurkac mu na putu od svlacionice do terena (obojica su prikazali katastrofalnu igru) a Endi mu predao istinski. I hpo, eto njega u polufinalu. E pa nadam se da u Rimu i Parizu nece sve biti potaman za njega. A nadam se i verujem u Nadala. Naseg Nadala.

auh!!

pre 1 godinu

Đoković je u vreme konkurencije koju si spomenuo osvojio svega 12 gren slemova. Ostalih 8 je osvojio uglavnom sa boranija-konkurencijom uz povremeni dodatak Nadala.
(Monden, 07. maj 2022 18:20)

Po tvojoj logici mogli bismo reći da je Nadal stigao do 20 slemova kad Novak nije igrao zbog povrede (isto kao i Federer), a i 21. je osvojio kad Novaku nisu dozvolili da igra.

nenad

pre 1 godinu

I Rubljov i Cicipas danas su jaci i spremniji igraci od Rafe i Djokovica, a ne samo Alkaraz.Ima ih jos na turu. Da li shvatate da je Novak ima 30 vinera manje od protivika?! Do je od bog te pita koliko brejk sansi (tri puta vise od Alkaraza) iskoristio samo jednu. Da su mu udarci u drugom delu meca bili pasivni i da nije fizicki bio u stanju da probije protvika.A mladom Spancu su ipak trebala 3 seta da dobije osrednjeg Djokovica. Ne vise od toga. Druga stvar je sto je Djokovic sam kriv za svoje fizicko stanje i osrednju formu. Znajuci Nadalov radni fanatizam siguran sam da ce dici formu do RG i igrati zavrsnicu, a ovaj mali Spanac moze do seta na RG protiv Nadala - ne vise od toga. A za Novaka nisam siguran. On deluje fizicki prezapusteno. Nikada nisam video da je odustao od trcanja na tako mnogo lopti u vaznom mecu. Da sa sredine terena nije u stanju da probije protivnika ni forhendom ni bekhendom. Da bezi u publiku da bi vracao loptice. Da neiskusnom klincu nije u stanju da napravi vise od jednog brejka a da maltena non stop ima sansu. Ne, ne mislim da je Spanac cudo. Treba da uzme grend slem da pocne da osvaja titule da bih promenio misljenje. Pazite, protiv ovakvog Novaka dobiti tek u tri seta i to u taj breku - to nije nikakvo cudo. Sem servisa, sve drugo sto je Novak igra trenutno je tanko. Ako sa ovom formom i ovim strucnim stabom on prodje na RG u recimo cetrtfinale - e to ce biti cudo.

123

pre 1 godinu

Cestitam, decko je zasluzio ovu pobedu. Raduje me da se Novak polako vraca u formu. Od BGD. Opena ovo je druga prica. Verujem da ce i u Rimu da podize svoju formu i da na RG bude u zeljnoj formi a tamo se igra do 5 setova..Nece se Novak lako predati..Odlican mec i turnir iz koga je Novak dosta profitirao i posle svega sto mu se desavalo ove sezone usao u polufinale. Cestitke obojici.

JPR24

pre 1 godinu

Zaslužena pobeda za mladog španca, al ja ne mogu da shvatim neke komentare ovde, kao da ste zaboravili da Novak nije igrao u poslednje vreme skoro uopšte, a opet je pruzio više nego dobar otpor decku za koga sada pricaju da je jedan od pretendenata da bude najbolji medju mladim igračima, koji je pritom u odlicnoj formi i u seriji pobeda... Nemojte otpisivati "stare lavove" jos uvek, mnogo su vas puta razuverili..
(MV, 07. maj 2022 20:20)

To ti je kad ljudi pojma nemaju ! Alkaraz je u punoj formi ! Novac duže nije igrao, ako je i na 70% sada to je dobro, isto i Rafa, juče protiv Alkaraza nije bio ni na 60% od onog sto je on sposoban na šljaci ! Ljudi zaboravljaju da jedan nije igrao duže, drugi se vraća od povrede, a obojica u njihovim godinama, jedini je cilj GS, to jest RG trenutno, do tada im je važno da igraju, da imaju teške mečeve, pa i po ceni poraza, na GS je u pet setova i to je sasvim druga priča, sto su i Nivak i Rafa već pokazivali X puta do sada !

moki

pre 1 godinu

Ja prosto ne mogu da verujem koliko smo kao narod zavidni… dal je moguce da neko srpske nacionalnosti moze nesto lose da napise za Naseg Novaka Djokovica.
Stav vas bilo sve !

patriota

pre 1 godinu

Nols.je najveći doktor u istoriji tenisa, i ne samo tenisa već čitavog sporta,
... takve dominacije nema nigde i nikada je neće ni biti...uz tebe smo.majstoreee

Monden

pre 1 godinu

Tražili ste smenu generacija - dobili ste je!

Alkaraz je rastavio Đokovićevu igru, iako je bio iscrpljen i povređen, iako je neiskusan, iako se emotivno juče prilično ispraznio. Siguran sam da Karlitos može i dosta bolje od ovoga.

AO

pre 1 godinu

Tesko ce Alkaraz dobijati GS-ove u 3 dobijena seta. Tesko da on moze da sljaka na sljaci, betonu i travi 5-et setova. Upamtite za ubuduce ovo sto sam rekao.
(Milorad, 7. maj 2022 19:32)

Jesi ti onaj sto je juče pisao da je pobedio Nadala samo zato sto je Nadal bio loš?

Aleksandar

pre 1 godinu

Upravo smo gledali smenu na prestolu.
Alkaraz ima nešto i od Navaka i od Đokovića.
Njegova mladost,talenat i energija će ga vrlo brzo dovesti do prvog mesta na ATP listi.

Zizu

pre 1 godinu

Ovaj mali ce biti brutalan na sljaci, na betonu solidan, a na travi tesko. Tamo ovaj divljacki tenis ne prolazi. Novak se raspadao od sredine drugog seta, kako je treci uspeo da dovede do 6-6 ostaje misterija. Dobar servis je cudo, cak i na sljaci.

Tom Starin

pre 1 godinu

Mada rezultat to ne pokazuje, pobeda Alkaraza je više nego ZASLUŽENA!!!

Talenat je vanzemaljski, ali GLAVA i to u tim godinama...smiren, sa "uvek pravim potezom"!

Čestitke obojici, s tim, da i jedan i drugi, mogu još bolje.

hahahhaa

pre 1 godinu

Tražili ste smenu generacija - dobili ste je!

Alkaraz je rastavio Đokovićevu igru, iako je bio iscrpljen i povređen, iako je neiskusan, iako se emotivno juče prilično ispraznio. Siguran sam da Karlitos može i dosta bolje od ovoga.
(Monden, 7. maj 2022 20:03)

Rastavio mu igru pobedivsi u 3 seta posle vise od 3 i po sata igre? Hahahahaa sta bi bilo da ga je pobedio za sat? Veze ti nemas sa zivotom, a kamoli sa tenisom. Slazem se da Alkaraz moze i bolje. To isto vazi i za Novaka. Vidi se da mu fale mecevi, ali bice to odlicno za RG.

Petar

pre 1 godinu

Sjajno, ovaj mec ce toliko podici Novaka!!!
Dokazao je da i ako nije 100% spreman, on moze da igra egal sa teniserom u najboljoj formi na svetu u ovom trenutku pred njegovom publikom.
Moze da bude prezadovoljan jer on moze mnogo bolje od ovoga…
Sve ce doci na svoje na RG.
Tacno se video nedostatak meceva kod Novaka, a samim tim i fizicke spreme jer cesto nije ni pokusao da potrci na Alkarazov forhend viner, nedostatak snage u udarcima, i tromost na drop sortovima; i na sve to ne pamtim kada je Novaku kik servis pravio ovoliko problema…
Dosta mesta za napredak i to moze samo da raduje.
Bravo Nole!

Ratko

pre 1 godinu

Kako je Novak izgledao prethodni turnir ovo je ogroman napredak za realtivno kratak period. Vidi se vraćanje u top formu, njemu nedostaju ovakvi mečevi. Biće odličan u nastavku sezone na naredna tri GS to je sada sigurno. Novak je završio sa mastersima i prvim mestom na listi, fokus je na Gren Slemovima dok god igra tenis.

abarth

pre 1 godinu

I, naravno, medicinski tajm-aut. Malo da destabilizuje protivnikau naletu, malo da ima izgovor za eventualni poraz. Možda je veliki teniser, ali je mali čovek i sportista.
(Monden, 7. maj 2022 19:07) # Link komentara

Ako ste gledali mec mogli ste primetiti zbog cega je zatrazena intervencija doktora. Sto se tice medicinskog timeouta, Novak stavise nije ni zeleo da isti bude izkoristen vec da se pomoc ukaze izmedju dva gema sto se moglo i videti u direktnom prenosu.

Legolas

pre 1 godinu

Novak se polako "uvlači" u takmičarski ritam, i to je najvažnije nakon dugog odsustva sa mečevima. Koliko će mu trebati da dostigne svoj najbolji nivo ni on sam ne zna.
Bez sumnja ovakvi mečevi mu koriste, da vidi i oseti koliko je udaljen ili blizu te forme, potrebne za osvajanja turnira, GS-ova na prvom mestu.

Mali Alkaraz je prava bomba na terenu.
Udara veoma jako, pokriva ceo teren brzinom i okretnošću.
Možda budući vladar tenisa, gotovo sigurno.
Jedinstven je i sjajan igrač, koji zato sto je mlad ima da napreduje, i još da ojača!
A našem Novaku ne nedostaje iskustva, mnogo veće i bolje igrače je pobeđivao, ali tada je on bio "gladan" pobeda i turnira, sada Alkaraz želi da pobeđuje i one najbolje, i one koji su svojevremeno bili"naslednici"velike trojke.
Turbo brzi i eksplozivni Španac, sa preiskusnim i kodom šampiona u sebi Novakom, dobar i spektakularan meč, sa ishodom nadam se koji će nas sve obradovati, pobedom Novakovom.

Ovako

pre 1 godinu

Uvek su mi bili zanimljivi ovi koji se redovno javljaju, a tenis ih ne zanima.
Onima, koji odmah vide tenisera na početku karijere kao rekordera, kažem da je potrebno trajati 10-12 godina i osvajati 2 GS i 3 Mastersa po sezoni.
Mnogo komplikovano, retko se dešava i zato sačekajmo .

zare

pre 1 godinu

Sve ok, biće Novak dobar za RG. Nego mi se ne sviđa nervozna trojka u loži. Gde je prethodna mirna ekipa, ovako se njihova nervoza i unezverenost penosi na Novaka.

JPR24

pre 1 godinu

Previše brejk lopti je propustio… mogao je već da resi Novak. Ni kako god, ovo je tip meča koji mu je potreban, bilo koji da je rezultat na kraju, kao sto rekoh njemu i Rafi su cilj RG, ništa drugo…

dare slovenac

pre 1 godinu

Novaku se videlo da mu fale mecevi i samopouzdanje, u trenutcima kada ga je imao i trebao prosetati odigrao je sigurnu loptu i vracao malog u poen..Alkaraz u kljucnim momentima odigrao na mladost i riskantno, uz pomoc publike mu se poklopilo…Novak danas i prije nekoliko dana u BG ko nebo i zemlja, ovaj mec mu je trebao za cilj i to je RG…Posle ovoga danas siguran sam da ce ga i osvojit…

Sinke

pre 1 godinu

Kada je 40-40 na servis Alkaraza,ili ako mora da spasava brejk loptu,svaki put se Spanac izvlaci i uzima gejmove,tako je bilo juce protiv Nadala....Mislim da mu je najbolji udarac drop sot,tu je prakticno nepogresiv.....Naravno,da je Nole na svom maksimumu,ovo bi dobio u 2 seta,ovako ce biti neizvjesno.

Gambeeet

pre 1 godinu

Pišem kod rezultata 4-2 za Alkaraza u prvom setu. Nole, kao i obično u poslednje vreme, stegnuto otvara gotovo svaki meč, pa tako i ovaj protiv Karlosa. Mišljenja sam da se ovaj dečkić ne može dobiti pukom defanzivom i pasivnom igrom, balonima pred osnovnu liniju, svestan je toga sigurno i Novak, pa tako kako odmiče set i meč i polako krene da stiče sigurnost u svoje osnovne udarce, verujem da će probati da bude makar kontrolisano agresivan i vreba svoje šanse za napad u toku poena. Do ovog momenta sve bitnije poene je izgubio Nole i to nije dobro, ali očekujem i da to već i pred kraj ovog seta dođe na svoje. Ono što me pomalo nervira kod Đokovića, opet u poslednje vreme, jeste to da užasno vraća kik serve, a ovom dečku je to jedan od specijaliteta, čak ume i da se odmakne skroz u stranu da dobije što bolji ugao prilikom tog tipa servisa. Kada je blizu osnovne, Novak ih po pravilu vraća jako plitko i to je zicer za iole ozbiljnijeg rivala, kamoli Alkaraza, jedino udaljavanjem daleko iza s vremena na vreme nešto postigne, za najboljeg riternera svih vremena sigurno, zna i on da može i mora to bolje. Odlično, evo bitnog poena, na 4-4 smo, za minut i 5-4 :))

Mali Hijavata

pre 1 godinu

Kako god se završi ovaj meč, ovaj mali će biti babaroga. Fali mu samo strpljenje koje se stiče iskustvom. Isto ovako je Djoković gubio prve mečeve protiv Federera, jer je žurio i grešio, a mali se upravo samoubija glupim neiznudjenim greškama. Da je iskusniji, očistio bi Novaka 2-0 bez problema.

Zoran

pre 1 godinu

Jako slaba igra Novaka. Nivo Lajović.
Na 4-4 u drugom setu neko balon prebacivanje i izgubi poen..Šta reći o njegovim smeč loptama sem tuga..Prosto bruka za čoveka koji je toliko osvojio.
Sve u svemu ovo je početak zalaska karijere.

Из угла

pre 1 godinu

Ноле са дефанзивном игром умало да победи. Кад убаци и офанзиву до Гароса, биће то одлично.

mr

pre 1 godinu

@ nenad,

Увек је истина, да терен не лаже, и да статистика зна да лаже. Мали игра добро, приказао је добар арсенал. Свиђа ми се његов став, напада, игра јако, и греши, али нити тугује пуно кад промаши нит се претерано радује кад погоди. По мени супер став и имаће пуно навијача широм света. Говоримо о тенису и то није фудбалска публика. Статистика приказује више винера, али то баш и није тако, јер се мали стварно трудио да све стигне, а Новак калкулантски, ипак је Гарос близу. Не умањујем успех малог, у суштини одушевио ме, и већ сам написао доле. РГ ће бити друга прича. Ту ће мали морати да се докаже. Од Новака очекујем најбоље, осим неке непредвиђене невоље која може све да промени код било кога. У суштини сам задовољан виђеним и од Новака, јер видим да то иде набоље, максимум нит је приказао нит је био заинтересован. Питање да ли то можже и да ли то циљ у овом тренутку, а мишљења сам да не. Новак као и Надал су близу, и на РГ и Вимблдону ћемо видети можда и њихову будућност. Не бих волео, барем за Новака, волео бих да још траје.

Mika

pre 1 godinu

Nole ove godine odigrao sest meceva i opet ga ovaj jedva dobi pred svojim navijacima..Nole ce ga lagano spustiti na zemlju vec u Rimu ako se ukrste u zrijebu....

mr

pre 1 godinu

Први пут гледам мало мало дуже, и дечко је много добар. Биће ми много драго да видим да цепа ову екипу типа Циција и Меде. Дечко је прави тенисер за гледање, није калкулант, игра јако, игра лепо, игра нападачки, право уживање. Новак је друга димензија тениса, и има неку своју причу која је толико специфична да нема копирања. Овај мали игра за публику и биће га знаимљиво пратити.

Trollhunter

pre 1 godinu

Neki spominju da je Federer imao slabu konkurenciju.

Koliko je onda slaba konkurencija gde je nolo prvi a ni ne igra turnire?!?
(dr.Roddick, 07. maj 2022 17:44
U Novakovo vreme konkurencija je bila Federer i Nadal + Del Potro,Vavrinka, Marej i ostali.I šta ćemo sad?A korona ništa jel?Ajd odgovori ako smeš :)

itvig

pre 1 godinu

Mali ima energiju a Đoković ima iskustvo u kontrolu emocija. Biće teško. Nijanse če da odluče finalistu. Ako mali pobedi Noleta uzima i trifej.

Pljuvac svih stilova

pre 1 godinu

Tražili ste smenu generacija - dobili ste je!

Alkaraz je rastavio Đokovićevu igru, iako je bio iscrpljen i povređen, iako je neiskusan, iako se emotivno juče prilično ispraznio. Siguran sam da Karlitos može i dosta bolje od ovoga.
(Monden, 7. maj 2022 20:03)

A Djokovic je bio na 100%? Taj tvoj Alkaraz jedva dobije Novaka za 4h igre, a Novak na 70%. Videcemo na RG. Djokovic je samo testirao momka i video je kako moze protiv njega, sad mu trebaju mecevi i kondicija.

Djorgo nišlija

pre 1 godinu

Odličan meč. Djoković vrlo dobar, forma u usponu.
Alcaraza sam gledao prvi put pre par meseci. Nije trebalo više od par gemova da se vidi da je izuzetan talenat, i već sjajan igrač. Trebalo bi videti kako će igrati na travi, betonu..., kako će protiv "razbijača", kad ne ide itd. Za sada deluje kao da može da osvoji 10 GS...

Mali Hijavata

pre 1 godinu

Tesko ce Alkaraz dobijati GS-ove u 3 dobijena seta. Tesko da on moze da sljaka na sljaci, betonu i travi 5-et setova. Upamtite za ubuduce ovo sto sam rekao.
(Milorad, 7. maj 2022 19:32)

Ovo isto sam slušao i za Novaka 2007. Sve veliki srpski stručnjaci iz zemlje tenisa.

daleko od starog Novaka

pre 1 godinu

Kaze kometator "tenis sa druge planete". A oni zajedno 80 gresaka. Cemu dizanje cene Alkarazu , decko jeste talentovan, ali Nadal iz 2019 dobija ga lagano dva puta po 6:3. A onaj raniji Nadal na sljaci bu ne bi dao vise od 4-5 gemova. Pa Djokovic NEMA SNAGE DA UDARI FORHEND POSTENO skoro set i po. Sta vi gledate? Ovkakav Djokovic, spreman fizicki maksimalno 70 odsto imao je 15 brejk lopti protiv "cuda". Poluspreman igrac - to je danas Novak. On NE UDARA vec GURA lopte. Sacekajte RG kad Nadal bude 20 odsto spremniji pa onda da vidmo sta "cudo" moze. I to na tri dobijena.

Demar Derozan

pre 1 godinu

Mec je bio zanimljiv i mogao je da ode na bilo koju stranu. Svi koji kritikuju ispod Novaka da je navodno poceo da pusta lopte i da ne trci na njih, nemaju osecaj kakav je to napor i rizik za zdravlje ako se to radi dugo, u kontinuitetu. Novak te lopte treba svesno da pusta, kao sto radi Fed, kako zbog godina tako i kvaleteta zivota posle karijere. Mari je primer kakve posledice mogu da se dese.

Corba

pre 1 godinu

Posle prva tri gema imam utisak da Nole moze za ovim momkom. Alkaras zadaje tempo, a to mu je najvaznije. On se muci sa ovima sto pasiviziraju igru i nemaju tempa, tako da bez obzira na rezultat, ne vidim da ga Alkaras moze penzionisati u skorije vreme, tj. 2-3 godine.

Monden

pre 1 godinu

U Novakovo vreme konkurencija je bila Federer i Nadal + Del Potro,Vavrinka, Marej i ostali.I šta ćemo sad?A korona ništa jel?Ajd odgovori ako smeš :)
(Trollhunter, 7. maj 2022 18:13)

Đoković je u vreme konkurencije koju si spomenuo osvojio svega 12 gren slemova. Ostalih 8 je osvojio uglavnom sa boranija-konkurencijom uz povremeni dodatak Nadala.

Trollhunter

pre 1 godinu

U Novakovo vreme konkurencija je bila Federer i Nadal + Del Potro,Vavrinka, Marej i ostali.I šta ćemo sad?A korona ništa jel?Ajd odgovori ako smeš :)
(Trollhunter, 7. maj 2022 18:13)

Đoković je u vreme konkurencije koju si spomenuo osvojio svega 12 gren slemova. Ostalih 8 je osvojio uglavnom sa boranija-konkurencijom uz povremeni dodatak Nadala.
(Monden, 07. maj 2022 18:20)
Znači kad je bila mnogo jača konkurencija Novak je osvojio 12 slemova a kad je bila slabija on je osvojio "samo" 8 jel? Ti si upravo potvrdio moju poentu, bravo ahahaha

Radisa

pre 1 godinu

Alkaraz decko koji ce srusiti sve teniske rekorde! A vec sada igra najlepsi tenis! Nazalost za Novaka pojavio se jos neko ko mu nece dati vise grenslemova!

Mali Hijavata

pre 1 godinu

(Mali Hijavata, 07. maj 2022 20:26
Pitanje je kako ce se razvijati Alkaraz, polako, nije ovo nista, dobijace njega vrsnjaci u ranoj fazi, bice emotivnih problema, mentalnih padova.On je sada tinejder i tek treba da se promeni u coveka.Daleko je on od najboljih, u ostalom vreme ce pokazati svoje.Steta je sto Novak, Nadal i Rodja zavrsise karijeru, njih niko ne moze da zameni.
(zex, 7. maj 2022 20:41)

Otkud znaš? I velika trojka je prolazila kroz iste stvari. Nisam ja rekao da će on biti na njihovom nivou, ali da je pokazao isti talenat, želju i mentalitet, to jeste. Ko zna, možda pukne kad budu najveći turniri u igri, ali seti se kako je Novak prošao u prvom finalu, igrao se Federer sa njim kao mačka sa mišem.
Vidiš, ja bih menjao rado veliku trojku za eru gde su u prvih dvadeset njih petnaestak osvajali GS. Sampras, Agasi, Rafter, Ivanišević, Kuerten, Kafeljnikov, Kurijer, Čeng, Moja, Brugera, Muster, Kosta, Rios, Krajiček... i "veterani" od 32 godine Edberg i Beker... E, to se zove konkurencija na svim podlogama.
Pozdrav.

lemi

pre 1 godinu

Posle ovog poraza,stavleno do znanja da Nole treba da napusti tenis,jer dolazi nova generacija,sto ce da ih ljusti,bolje da beze dok imaju sansu nego da ih isteraju,posle ovog sto smo videli,ova stara generacija na celu sa Noletom treba da ide u zaborav.

Max

pre 1 godinu

Vidi se da Novaku fali snage. Mislim da godine čine svoje i da će teško da namakne neki GS. Na šljaci 5 setova- skoro nemoguća misija. Mozda Wimbldon ali samo mozda. Danas je u igri bio samo na iskustvo.
Alkaras već ozbiljan teniser. Forhend odlican, drop isto odličan, odbrana dobra, donosi pametne odluke u igri( dosta puta je danas nadmudrio Novaka). Biće on u vrhu godinama.

Darvin

pre 1 godinu

Alkaraz decko koji ce srusiti sve teniske rekorde! A vec sada igra najlepsi tenis! Nazalost za Novaka pojavio se jos neko ko mu nece dati vise grenslemova!
(Radisa, 07. maj 2022 20:09)
Možda si u pravu, ali pred njim su godine i godine u kojima mora biti u vrhu.
I bez povreda, to je ogroman poduhvat.
Svakako, želim mu sve najbolje.

basketaš

pre 1 godinu

pregazice ga nole relativno lako. a onda mislim da dobija i finale. mislim da je nadal malo tankovao. izbegao je susret sa djokovicem na ovom, za njega, ne tako bitnom turniru a pritom jos uvek nije u top formi. da je djokovic igrao drugi cetvrtfinale, a nadal pre toga prosao, izgubio bi on...mada nadal vise rizikuje ako se sretnu ranije...a opet, nista to ni ne mora da znaci. mozda i djokovic i nadal ispadnu na golan garosu u cetvrt ili polu finalu...pa ni ne stignu da igraju.

hvala Bogu te nisam englez

pre 1 godinu

Mi koji navijamo za Noleta, kao i oni koji navijaju za Rafu, moramo da prihvatimo tvrdu činjenicu da su obojica u rikvercu i da staru formu mogu samo da sanjaju. Lako je to bilo pre 5 ili 10 godina. Oni su oldtajmeri.

bezvoljni

pre 1 godinu

Kako ne zna uspostavit autoritet nad ovim klincima. Ulazak u mec je fazon bicu glineni golub, radi mi sta zelis. Greske su sastavni dio sporta, to je nebitno, ali njegova reakcija je uzas.

Micko

pre 1 godinu

Decko sa 18 godima ima butine ko Ben Dzonson iz najjacih dana a bicepse ko Nadal.Znaci sve se zna.Ocekujem da ocelavi najkasnije do 25-e godine.

Milorad

pre 1 godinu

Neko rece da se mali sprda sa Novakom, ajd taj neko da mi objasni kako se sprdao, a da! mali tesno izgubio prvi set drugi i treci dobio sa 6:0. Jeste se mali sprdao sa Novakom ali malo sutra. Kako je dobio Alkaraz tako je i Novak mogao da dobije mec. Ne razumem pojedine mentalne sklopove koji omalovazavaju Novaka a dizu nekoga bez ikakvog pokrica.

Kunta Kinte

pre 1 godinu

Imao ga Djole, nije smeo sa čeka da Karlos pogreši nego da proba nešto pa šta bude. Ovako mislim da je propustio jedinu šansu za pobedu.

Bokster

pre 1 godinu

"Da li moze neko ko zna da mi objasni sta je to "kik" servis?"

Servis koji sece lopticu odozgo, tako da ona rotira na dole, onda loptica kada udari na teren ona ima dosta vislji odskok nego ravni i slajs servis.

Павле

pre 1 godinu

Драги Новаче,
после сасвим необичног почетка овогодишње сезоне односно великих искушења и личних испита, кроз које си прошао, достигао си висок ниво физичке снаге и форме. Није пријатан осећај када се губи на једном такмичењу. Ипак, показао си искуство и јаку вољу. Тако да имас све услове да достигнеш још виши ниво форме. Само напред!

Ljubo

pre 1 godinu

Ništa od ovoga ne bi bilo da Novak ne igra ziheraški na brejk loptama,to bi se završilo u 2 seta,ovako ga je vratio umeč sa pasivnom igrom sa mnogo neiznuđenih grešaka.Kada igra toliko pasivno nije mi jasno zašto toliko pravi neiznuđenih grešaka.On po svaku cenu mora da igra agresivan tenis sa što manje dugih razmena jer nema više 25 godina.

Zoran

pre 1 godinu

Znao je Vajda zasto je otisao. Kod njega i onog Nemaca, kondicioni trener, rinatlo se, a Novak to vise ne zeli. Vajdi nije do gubljenja vremena. Ivanisevic je dovoljan da se zabavljaju na putovanjima, ali od ozbiljnog treninga i tenisa, tu nema vise nista. Vidi se to po igri Novaka. Ovo je nivo igraca oko 40. mesta na ATP listi.
Ne mislim da je ovaj mali nesto veliko u tenisu. Odlican, ali nista bolji od Medvedeva, Zvereva, Kirijosa (ta ludak je zapravo najveci talenat, ali glava...).
Rafa je fanatican tako da ce na RG doci 100% spreman i tu je onda ciscenje u 3 seta, ako budu na istoj strani zreba, te mali uopste dodje do njega.
Novak nije ta vrsta radnika i van teniske aktivnosti mu uzimaju mnogo fokusa. Ne vidim da ce nesto veliko uraditi. Mozda, mozda Vimbldon, ali to je veliko pitanje.

posmatrac

pre 1 godinu

Alkazar je pogodio svaku liniju i svaki moguci drop sot sto je na sljaci neodbranjivo. Nisam siguran da je moguce da Alkazar drop sotove ubuduce ima 100% ali sad je imao, i svaka cast. Drop sot je rizican udarac koji je na sljaci efikasan, obicno je tu na 60% , a igra se kada je dug poen pa da se skrati mucenje pa sta bude. Dobra stvar za Novaka je, sto se videlo da je u 2 setu upao u fizicku krizu, ali u 3 setu se fizicki vratio. Znaci probio je krizu, na sledece turnire to ide na bolje

Aster Blistok

pre 1 godinu

Dečko je za sada fantastičan. Ako se ne varam skoro je osvojio neki turnir(Madrid ako se ne varam) i tako oborio rekord Nadala koji je taj turnir uzeo kao najmladji. Ako kojim slučajem uzme i RolanGaros oboriće i tu rekord Nadala koji je osvojio kao najmladji. A njegova igra ukazuje da nije nemoguće da to učini. Osim toga ako bude krenuo sa dobrim igrama na velikim turnirima nije nemoguće da će ih i osvajati jer su Nadal i Djoković bukvalno na zalasku svojih karijera pa kao takvi će teško moći da mu pomrse račune. A ruku na srce nema nekog posebno jakog suparnika(ili više njih) i u mladjim igračima kao što su svojevremeno bili Federer, Nadal i Djoković izmedju sebe.
Uostalom, vreme će pokazati da li će izrasti u pravog šampiona ili ne. Mnogo faktora će uticati na to. Za sada kao što rekoh, odlično mu je krenulo.

Anja

pre 1 godinu

Karlos 19, Nole 34 godine. Razlika 15 godina. Da su tu istih godina Nole bi ga razbio ko kantu.
(Bajo, 7. maj 2022)

Zanimljiva opaska. Da su Lejver, Borg, Konors, Mekinro, Agasi, Lendl, Sampras, Federer, Nole i Nadal istih godina,ko bi bio najbolji? Ne postoji najbolji svih vremena. Svoje epohe, da.

hahahhaa

pre 1 godinu

Znači kad je bila mnogo jača konkurencija Novak je osvojio 12 slemova a kad je bila slabija on je osvojio "samo" 8 jel? Ti si upravo potvrdio moju poentu, bravo ahahaha
(Trollhunter, 7. maj 2022 19:06)

Promašio si poentu. Poenta je poređenje sa Federerovom konkurencijom, koja je bila daleko jača od Đokovićeve od 2018. na ovamo. Takođe je poenta da Đoković ne bi imao 20 titula da je igrao sve vreme u jakoj konkurenciji, već je iskoristio zalazak Federera, povrede Nadala, Marija i Del Potra, potpuni pad Vavrinke i izuzetno slabe mlade tenisere.
(Monden, 7. maj 2022 19:31)

Pa sto lupetas? Protiv koga je Novak osvajao finala GS ako su svi ovi koje si nabrojao bili povredjeni i na zalascima karijere? Protiv ovih povredjenih i matorih je osvojio 14 od svojih 20 GS. Kako su onda takvi jadni kakvi su bili po tebi stizali do finala? Poenta poredjenja sa Federerovom konkurencijom je vise nego glupa, tako da moras da smislis novu.

mix

pre 1 godinu

Na RG i Nadal i Novak će "pobediti" Alku ili ako je sladje imaće veće šanse da ga pobede, ko god bude igrao protiv njega, tada će dostići svoju najbolju formu, sada se Alki lepo namestilo da i Novak i Rafa nisu tip-top i da dižu formu za RG, realna slika gde su njih dvojica u odnosu na Alka biće u Parizu. Alkaraz deluje nepobedivo, pa da vidimo to na RG,

Moja prognoza je da Novak danas gubi 2-0, u finalu Rima isto gubi ali u tri seta, i pobeduje Alkaraza u polufinalu na RG. Finale sa Rafom, neizvesno ali ipak Rafa ima prednost, Novak osvaja Vimbldon. Na US Open ga neće pustiti.
(mix, 7. maj 2022 15:25)

Izgleda da je Rim došao ranije od očekivanog, prijatno iznenadjenje od Novaka.
(mix, 7. maj 2022 18:05)

Neverovatan meč Novaka, poštovanje, moram da promenim prognozu, u Rimu Novak pobedjuje 2-1, na RG 3 -0 za Novaka. To je budućnost koju smo videli danas, U finalu pada Nadal 3-1, na Vimbldonu Novak će biti veliki, najveći favorit.

vlažno groždje

pre 1 godinu

Novak je još daleko od svoje najbolje forme, nadam se da će na RG da bude onaj pravi, ide tim putem, tako da možemo tada da očekujemo njegov najbokji tenis.

Goran

pre 1 godinu

Čovek je promašio 20 zicera i to uglavnom kad je mogao da mu uzme servis!
Tu nema oravdanja,to i deca rešavaju lagano
(Džoni Vajs Milisav, 7. maj 2022 19:33)

Kakav stručan komentar! Sve pršti od znanja i stručnosti.

Vlada Ilic

pre 1 godinu

Pa ovo je neverovatno prvi igrac nezna da vrati kik servis preko 20 puta,sramota.Da mu Alkaraz nije poklonio toliko laganih poena nebi ni set uzeo sa ovakovom mlakom igrom,sa ovakom ziheraskom igrom nece on nazalost nista vise osvojiti cekajuci da mu protivnik poklanja poene,sve u svemu jadana igra Novaka.

Dex

pre 1 godinu

Ajde lozane, kakav novi sampion?Obican master, polufinale. Novak gradi formu za Pariz i London. Recimo Rafa je jucer izgubio od ovog, a vidjecete ga u Parizu, kao i Novaka. Ovaj mali je ipak još daleko od GS ..ako ga ikada i osvoji.

deki27

pre 1 godinu

S obzirom na sve sta se izdesavalo zadnjih meseci,nije Novak lose odigrao protiv ovog mladog lava na podlozi koja nije njegova.Steta za Novaka sto je propustio Australiju ali to je sada gotova prica.Ovo kazem jer imam u vidu da je Nole bio glavni favorit za osvajanje i tako bi stekao prednost.To je uradio Nadal i sada on ima jedan slem vise i u slucaju da uzme RG,Novaku ce biti nemoguce da ga stigne.A mlada ekipa koja dolazi,Medvedev,Cicipas,Zverev,Beretini i ovaj mali Alkaraz je veoma izjednacena pa ce biti tesko nekom od njih da se po slemovima priblizi velikoj trojci

RG Fan

pre 1 godinu

Kako se Karlos izmigoljio na 4:4 0:30 i kratka vraćena lopta...
Sreća prati hrabre, ima i mirnoću, ali baš je miljenik bogova u 1.delu sezone.
Novak odličan, biće samo bolji već u Rimu.

mix

pre 1 godinu

Na RG i Nadal i Novak će "pobediti" Alku ili ako je sladje imaće veće šanse da ga pobede, ko god bude igrao protiv njega, tada će dostići svoju najbolju formu, sada se Alki lepo namestilo da i Novak i Rafa nisu tip-top i da dižu formu za RG, realna slika gde su njih dvojica u odnosu na Alka biće u Parizu. Alkaraz deluje nepobedivo, pa da vidimo to na RG,

Moja prognoza je da Novak danas gubi 2-0, u finalu Rima isto gubi ali u tri seta, i pobeduje Alkaraza u polufinalu na RG. Finale sa Rafom, neizvesno ali ipak Rafa ima prednost, Novak osvaja Vimbldon. Na US Open ga neće pustiti.
(mix, 7. maj 2022 15:25)

Izgleda da je Rim došao ranije od očekivanog, prijatno iznenadjenje od Novaka.
(mix, 7. maj 2022 18:05)

Neverovatan meč Novaka, poštovanje, moram da promenim prognozu, u Rimu Novak pobedjuje 2-1, na RG 3 -0 za Novaka. To je budućnost koju smo videli danas, U finalu pada Nadal 3-1, na Vimbldonu Novak će biti veliki, najveći favorit.

xxx7

pre 1 godinu

Ljudi ne lozite se da Novak moze bolje od ovoga... igrao je vise nego dobro, snaga mozda malo fali (ali s obzirom na godine pitanje je da li moze kao pre tj.sigurno ne moze). A Alkaraz ako ga povrede zaobidju bice veliki sanpion,dete prosto ima sve udarce, plus kretanje, od pojave Nadala i Novaka nismo imali ovakvog igraca i ovakvu senzaciju.
Neko dole napisa nece moci Alkaraz u tri seta?! kakva nebuloza,tek na tri seta mu niko nece moci nista, naravno dokle god je u ovakvoj formi.

Mali Hijavata

pre 1 godinu

Nije mi zao sto je Djokovic izgubio,ovo je bio meč koji je trebalo da pokaže koliko je Djokovic podigao formu,imao je neke greske koje su ga skupo koštale ali ok,sada se videlo šta možemo očekivati od Djokovica u nastavku sezone.Da je igrao protiv Nadala,dobio bi sigurno,a i u sledećem susretu dobiće i ovog malog.Sve u svemu mislim da Djokovica čeka jako uspešan nastavak sezone
(Anceloti, 7. maj 2022 20:12)

Slažem se sa tobom da bi ovakav Djoković očistio Nadala lakše nego Alkaraz. Medjutim, postoji jedan problem... Djoković u ovim godinama ne može bolje od ovoga. Imao je samo dvadesetak grešaka, odličan prvi servis i odlično kretanje. E, sad zamisli kakav je teniser ovaj mali kad je najboljeg odbrambenog igrača u istoriji tenisa pobedio iako je imao 57 neiznudjenih grešaka!!! Zamisli kad stekne iskustvo i ne bude ovako nestrpljiv. Sve u svemu, pred Novakom je sigurno još titula, ali pitanje je koliko će to zavisiti od ovog klinca. Jer ovaj klinja je sada pokazao i da ima glavu, talenat je nesporan. Fale mu samo mečevi, iskustvo i prvi osvojen GS da razbije do kraja mentalne blokade.

epski

pre 1 godinu

Ako Alkaraz sa 19 godina poobijedi na istom turniru Nadala i Đokovića onda je došlo do smjene generacija.
A tu su i Medvedev, Zverev i ostali mladi momci u top 10 ili top 20. Seniorima je ostalo da se nadaju još pokojem trofeju a doskora da se nadaju tek pokojoj pobjedi protiv mladih lavova. Nole je najjači od seniora ali ako danas izgubi i on je na putu odlaska. Novak daje još sjajne partije ali sve je teže uzeti trofej.

Vlada

pre 1 godinu

Odlican tenis, mali je igrao u transu a Nole se polako vraca!
Ne zaboravite da je ovo bio domai teren za danasnjeg pobednika koji je to umeo maksimalno da iskoristi.

Fil Cavski

pre 1 godinu

Nema veze Nole glavu gore! Prikazao je dosta dobru igru a vidi se da mu ovo nije maksimum i do Rolan Garosa ga ocekujem na 100% i po meni je on prvi favorit za tu titulu. Od srca sve cestitke mladom Alkarazu i zelim mu sve najbolje u finalu sutra.

mojnemenito

pre 1 godinu

To je Djokovic, cim mu neko malo jaci dodje pocisti ga. Bolje mu je da ode u penziju nego da se bruka
(Boban, 07. maj 2022 20:10)

Bas bih volio da mi objasnis kako to neko "malo jaci" i koji su to mecevi kad ga dobiju ti "malo jaci" i kako uze sve one silne titule i da li je tada igrao protiv amatera, jacih, malo jacih ili najjacih? Aj, da te zamolim, ne pisi vise.

zex

pre 1 godinu

(Mali Hijavata, 07. maj 2022 20:26
Pitanje je kako ce se razvijati Alkaraz, polako, nije ovo nista, dobijace njega vrsnjaci u ranoj fazi, bice emotivnih problema, mentalnih padova.On je sada tinejder i tek treba da se promeni u coveka.Daleko je on od najboljih, u ostalom vreme ce pokazati svoje.Steta je sto Novak, Nadal i Rodja zavrsise karijeru, njih niko ne moze da zameni.

komentaror

pre 1 godinu

Đoković je u vreme konkurencije koju si spomenuo osvojio svega 12 gren slemova. Ostalih 8 je osvojio uglavnom sa boranija-konkurencijom uz povremeni dodatak Nadala.
(Monden, 07. maj 2022 18:20)

"svega 12 gren slemova" ???? Samo 12 ?

Bas jadno i bedno. Tricavih 12 slemova u najjacoj konkurenciji. Neznam kako ga nije sramota da sebe naziva teniserom.

Neo@

pre 1 godinu

Pljuvac svih pljuvaca, 07. maj 2022 20:53)

Ovo mu je bio drugi iole ozbiljniji meč u ovoj godini i kažeš da je Nole bio na 100%?!?
Ok,u pravu si, ajd' sad idi i razmisli malo ipak!

Pešter

pre 1 godinu

U 2 dana dobije Rafu i Novaka, igraca sa najvise GS i igraca sa najvise nedelja na prvom mestu. A tek napunio 19 godina. U talenat nisam sumnjao, ali takva mentalna snaga u tom uzrastu, svaka cast. Izgleda da je dosao neko ko ce pomrsiti racune velikoj trojci, posle 10 godina ocekivanja da ce se nesto tako desiti.
Cudno, ali svakako osvezavajuce. Svaka era ima svoj kraj, izgleda zlatna, najbolja era tenisa je pri kraju, sto zbog godina, sto zbog, napokon, nekoga ko nema strah ni respekt ni prema legendama.

zex

pre 1 godinu

Malo hrabrije Nole.Moralo je hrabrije ali dobro, mogao je da dobije alo raduje odlicna igra Novaka.Spanac je dobio na brzini i svezini.Nista strasno.Boli ovaj poraz Novaka jer ga je imao u drugom setu, morao je da ga resi.

rade

pre 1 godinu

Jeli moguce da mali igra u ovakvom ritmu 7 sati u roku od 24 casa? Iako ima svega 19 godina to je nemoguce. Brzo cemo procitati da je povredjen i da ga nece biti godinu dana. Verovatno mu je Nadal dao
„savet“ u beloj formi.

Niki

pre 1 godinu

99% protivnika bi puklo posle propuštene meč lopte naročito ovi novi klinci ovaj mali je odreagovao Novakovski a meč je bio fantastičan.

TurboNator

pre 1 godinu

Osim prvog gema, Novak mnogo lakše dobija svoj servis od malog… ali opet loše odigra kad ima brejk lopte, užas… obe (do sada) je imao drugi servis i vratio ga kilavo…

Gambeeet

pre 1 godinu

Nikako da veže 2 ljudska riterna ceo meč, nikako, pregršt poena je tako uzeo Karlos, eventualno drugim udarcem, previše za jedan ovakav susret. Znatno omanjio Alkaraz sa greškama, ako zadrži ovaj nivo, ode meč, jer ništa ne nagoveštava da Novak može značajno da poboljša nivo svoje igre.

обс

pre 1 godinu

Новак је за тенис Тесла. Влада материјом радом и количником интелигенције (талентом). Вантениски је кињен и то га је спречавало да буде апсолутно немерљив у тениским достигнућима. Новак је синоним за тенис. Алкараз је амбициозан момак али личи на Борну Ћорића ( Новак је прошао еволуцију а овај још није). Пред Алкаразом тек следе турнири ( много хтео, много започео...) и обрачуни с генерацијки снагом блиским. Новак је ветеран. Али је и такав недостижан за сада!

veder

pre 1 godinu

Prvi meč ozbiljan za Novaka u 2022.vidi se da mu nedostaje treninga i malo je fizički ne pripremljen, nije skroz fit, zato je pravio neuobičajeno mnogo grešaka, posebno na brejk lopte koje su svi išle preko bazne linije. To je vidljiv nedostatak snage koje su rezultirale i brojne greške iz forhenda, ključna je bila kad je treba da prelomi meč u 3. setu, na 4:4, ima šansu za 0:40 i tri brejk lopte čist forhend zicer ide u mrežu posle koje ovaj napaljeni klinac ipak dolazi do 5:4.a trinaesti gem potpun pad energije i tri ključne greške. Sve u svemu Novak nije bio na visini, možda na 50,60 odsto, to znači da valja da zapne baš žestoko da uđe u top formu za Rolan Garos. Ovo su sve pripremni turniri koji mogu samo da mu pomognu. Alkaraz dosta uporan ali da je Novak svoj bilo bi glatko 2:0, ovako klinac ide dalje. Huan Karlos Ferero je majstor tenisa, klinca uči pravim teniskim tajnama, dokle će to ići videćemo na RG., mada muslim da će Novak, možda Nadal,Ciciban, možda Medvedev doći u finale. Verujem u finale od prošle godine, ili sa nekim drugim, Nadal neće doći do finala. Moja blaga procena ide na Novaka kao osvojača, ima dovoljno vremena da se pripremi i bude onaj Novak na 80 odsto, dovoljno za osvajanje slema.

vilsonovo

pre 1 godinu

Igrac od 36 g. sa ogromnim iskustvom od 10/11 brejk lopti iskoristi samo 1?! A sem dve sve ostale su igrane. Znaci imao je sasvim dobru sansu... Ali Djokovic NEMA SNAGE. Igra PASIVNO. Udarci su mu malo iza linije za parove. Kada protiv momka koji ima 10 puta manje iskustva ne mozes da resis tolike brejk lopte onda nemas sta da ocekujes. Prosto, bez fizicke snage nema rezultata. Treci set ovakav Djokovic moze dobiti samo ako se mladi Spanac povredi ili mu udaru sunce u glavu. Da ne govorim o cinjenici da Novak celi mec igra TRI METRA iza linije. Cime svesno ogranicava i takticke mogucnosti i daje sansu Spancu da ga ubije od skracenih lopta. Iskreno, nisam ocekivao da Novak uzme set, s obzirom da je ovo 70 odsto nekadanjeg Djokovica, ne vise od toga. Zasto je to tako svi znamo. Tu se nema sta vise reci. Iskreno, ove godine na RG ni RAfa ni Novak nisu favoriti. Ovakvi do titule ne mogu ni pod razno.

judd trump

pre 1 godinu

Karlito je taj dasa koji će Nadalu i Đokoviću pokazati da im je vreme prošlo kad je tenis u pitanju! Penzioniše ih redom! Bravo momče!

Drax

pre 1 godinu

Mali je talentovan i zgodan bice pravi Najke promoter a sad koliko bude osvajao ne znam Zverev Medvedov i Cicipas nisu losi igraci igrali su sa Djokovicem i Nadalom i pobedjivali.

Dragoslav

pre 1 godinu

E moj Nole. Jalova igra i čekanje da Karlos pogreši. Momak ti održao čas tenisa, hrabrog i pametnog, sreća tvoja što je grešio inače bi bilo dva puta po 6:1 ili 6:2.

Monden

pre 1 godinu

Vidis li nacina da Alkaraz osvoji Noletovu servu?
(samo pitam, 7. maj 2022 18:13)

DA!

Mali mu je održao čas tenisa. Nadmudrio ga je u svakom poenu. Sve što je Đoković osvojio je bilo na besomučno prebacivanje loptice i greške Alkaraza koje su plod neiskustva. Odnos forhend vinera je u jednom trenutku bio 20-2 za Španca. Sramota bi bilo da Đoković ovde pobedi.

ultrasrbin

pre 1 godinu

Promašio si poentu. Poenta je poređenje sa Federerovom konkurencijom, koja je bila daleko jača od Đokovićeve od 2018. na ovamo. Takođe je poenta da Đoković ne bi imao 20 titula da je igrao sve vreme u jakoj konkurenciji, već je iskoristio zalazak Federera, povrede Nadala, Marija i Del Potra, potpuni pad Vavrinke i izuzetno slabe mlade tenisere.
(Monden, 7. maj 2022 19:31)

A Federer u doba Novaka i Nadala osvoji samo kada Novak nije igrao?

lavirint

pre 1 godinu

Kako god se završilo, ovo je sigurno jedan od 10 najkvalitetnijih teniskih mečeva u poslednjih 5 godina. Ne zna se samo da li je čudnije što jedan akter ima samo 19 godina ili što jedan ima 35, a pritom mu je ovo prvi ozbiljan meč u sezoni.

Zoran

pre 1 godinu

Doslo je vreme veoma gresivnog tenisa. Novak sto je osvojio, osvojio je i to bi bilo to. Rafa takodje nece tu dobro proci.
Novak pokusao da igra siguricu , te vraca nesto oko sredine terena, a ovaj ga ubi u pojam. Nije nista specijalno Spanac odigrao, koliko Novak nema snage i koliko je stil zastareo. Od prebacivanja pukog na sigurno vise 'leba nema. To su mu pokazali Medvedev i Zverev, a danas i ovaj momak.
U finalu Zverev ovog decka brise lagano, jer njegova serva je ubitacna, dok Novak to nema.
Sve mi lici da ce stati na 20 GS titula, a Rafa na 21. Ogroman uspeh, sta reci.

Statistika

pre 1 godinu

Novak 27 winera a Alkaraz 51 viner. Novak neiznudjenih grešaka 41 a Alcaraz 57. I tu se vidi zašto je španac pobedio a meč bio tesan. Takodje prvi servis Novaka slab ali je 67% poena na drugi servis. Sve u svemu dobro je, biće bolje u Rimu

Jaaa

pre 1 godinu

Nije mi zao sto je Djokovic izgubio,ovo je bio meč koji je trebalo da pokaže koliko je Djokovic podigao formu,imao je neke greske koje su ga skupo koštale ali ok,sada se videlo šta možemo očekivati od Djokovica u nastavku sezone.Da je igrao protiv Nadala,dobio bi sigurno,a i u sledećem susretu dobiće i ovog malog.Sve u svemu mislim da Djokovica čeka jako uspešan nastavak sezone
(Anceloti, 07. maj 2022 20:12)

Opasno je podigao formu, ovaj mali skoro duplo više vinera...

losmi

pre 1 godinu

Rastavio mu igru pobedivsi u 3 seta posle vise od 3 i po sata igre? Hahahahaa sta bi bilo da ga je pobedio za sat? Veze ti nemas sa zivotom, a kamoli sa tenisom. Slazem se da Alkaraz moze i bolje. To isto vazi i za Novaka. Vidi se da mu fale mecevi, ali bice to odlicno za RG.
(hahahhaa, 07. maj 2022 20:22)

To važi i za Nadal koji će da razmontira sve na RG.

ДЕЛИЈА🔴⚪

pre 1 godinu

@МАЛИ ХИЈАВАТА - Ти би ал ја не бих мијењао "велику тројку" за тих петнаестак који си навео. Не бих јер је у тој "великој тројци" и наш шампион Новак.

Zoran

pre 1 godinu

Koliko priče oko ovog klinca koga bi Kirijos radtavio na proste činioce. Novak nešto taktizira..Neke balon lopte, poput Jelene Janković..Sve u svemu, Novak je jako daleko od prave forme. Čak i da prodje, Zverev će ga zbrisati.
Ovaj klinac koristi prazninu u svetskom tenisu..Ništa što već vidjeno nije. Sećate li se Dimitrova kako je igrao u njegovim godinama ?

hatori hanzo

pre 1 godinu

Kada se udje u razmenu, Novak ne moze maltene nijedan poen da dobije winner-om, vec iskljucivo ako Alcaraz napravi neiznudjenu gresku. Pasivan, fizicki nedovoljno spreman, bez potrebnog samopouzdanja.
Realno, ovo nema veze s Novakovom igrom na korektnom nivo, a egal u setovima je iskljucivo posledica njegovog iskustva.
Suma sumarum, Novak nije pokazao nista a nasuprot njemu, mali je pokazao mnogo toga. I potrosio se tri puta vise.
Bice to ok do RG.

bozza

pre 1 godinu

Naseta ga mali, leve - desno. Nole toliko godina i iskustva i vraca sve po sredini.
(Usla voda u usi, 07. maj 2022 17:51)

ono sto Novak ne zna je koliko je lakse igrati tenis iz fotelje pred TVom, nego na terenu, pred publikom i protivnikom... ili ti nikad u zivotu nisi uzeo reket u ruke, jer da jesi, sigurno bi uzeo bar 21GS

Dragutin

pre 1 godinu

Kazem ja zreb namesten za Djokovica... ejurija igrace, Hurkaca i Monfisa ja pobedim dok spavam. Prva ozbiljna prepreka i dovifjenja. Da napomenemo da je malog juce Nadal izlomio i zabandazirali su ga. A Djokovicu se svi sklonili sa puta. Da je igrao mali juce protiv njega umesto Hurkaca oduvao bi ga. Mali jos nije siguran skroz ali polako uskoro ga Djokovic vise ne dobije nikad. Da je juce oduvao Djokovica danas bi sa Nadalom bilo jakoo tesko. Sta vise, Nadal bi to dobio. Pritom Madrid je najbrza sljaka, cekajte RG.

Blade Runner

pre 1 godinu

nenad, 7. maj 2022 20:36

Napisao si ubedljivo najbolji komentar ovde, a videćeš koliko ćeš minusa da dobiješ od "stručnjaka" za tenis, kukičanje i veženje, koji su za ovaj sport čuli 2011-e, a zaboraviće ga uskoro, kao Francuzi Aleziju.

Jevgenije

pre 1 godinu

Nole ovo gubi. A zasto bi dobio ovaj mec? Cilj je RG, i uz to broj nedelja. I zasto bi se sad iscrpljivao a onda i finale, kad ce ostati prvi u svakom slucaju. Ovo su samo pripreme za 21 GS. Zato, opusteno, ne uzbudjujmo se previse.

Nole Nole vragolane mali ?

choda gaucho

pre 1 godinu

Ovaj mali ce i sada i ubuduce biti teniser koji Djokovicu najmanje odgovara, jer Djokovic voli duge poene sa dubokim, ali ne preterano jakim udarcima, sve pokriva i ceka da protivnik pogresi... Ali ovaj mali, on uvek igra na 100% snage, svaki udarac mi je bomba, a pritom sve stize i jako retko gresi... Igra od pocetka do kraja meca sa najjsnaznijim udarcima u svetu tenisa... Tesko ce ga Nole sada, a i u buducnosti pobediti...

ultrasrbin

pre 1 godinu

Đoković je u vreme konkurencije koju si spomenuo osvojio svega 12 gren slemova. Ostalih 8 je osvojio uglavnom sa boranija-konkurencijom uz povremeni dodatak Nadala.
(Monden, 7. maj 2022 18:20)
A koliko su Federer i Nadal osvojili u vreme te konkurencije?

Aluvial

pre 1 godinu

Novak je igrao slabo, servis grozan, slab, igra ona tipicna Novakova antitenis, sa prebacivanjem po sredini, koje ovaj mali Karlos iskoristi istog sekunda, decko nema nikakav respekt i veoma je odlucan i dobar teniser, sa puno samopuzdanja brzine i snage. Medvedev i Alkaraz ce vladati tenisom u sledecim godinama. Novak je igrao lose, ako ne napadas ne moze pobediti u mecu u kome se uzdas u protivnikove greske, mec je u svakom trenutku drzao i vodio Alkaraz a ne Novak. Mora jace , agresivnije i u coskove.

milan

pre 1 godinu

Zoran

federeru nisam znao da si to ti.


nemoj da igras bilo sta 4 meseca pa u naredna 5 meca se spremi da igras sa nekim ko je igrao preko 25 mečeva u sezoni.

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 1 godinu

Novak se polako "uvlači" u takmičarski ritam, i to je najvažnije nakon dugog odsustva sa mečevima. Koliko će mu trebati da dostigne svoj najbolji nivo ni on sam ne zna.
Bez sumnja ovakvi mečevi mu koriste, da vidi i oseti koliko je udaljen ili blizu te forme, potrebne za osvajanja turnira, GS-ova na prvom mestu.

Mali Alkaraz je prava bomba na terenu.
Udara veoma jako, pokriva ceo teren brzinom i okretnošću.
Možda budući vladar tenisa, gotovo sigurno.
Jedinstven je i sjajan igrač, koji zato sto je mlad ima da napreduje, i još da ojača!
A našem Novaku ne nedostaje iskustva, mnogo veće i bolje igrače je pobeđivao, ali tada je on bio "gladan" pobeda i turnira, sada Alkaraz želi da pobeđuje i one najbolje, i one koji su svojevremeno bili"naslednici"velike trojke.
Turbo brzi i eksplozivni Španac, sa preiskusnim i kodom šampiona u sebi Novakom, dobar i spektakularan meč, sa ishodom nadam se koji će nas sve obradovati, pobedom Novakovom.
(Legolas, 07. maj 2022 15:25) Našem? Otac Crnogorac majka Hrvatica? Naš je samo kad treba da se ruši Kalemegdan i isušuju reke po Srbiji. Osvesti se sendvičko

Mario

pre 1 godinu

4:4 u trecem, na 0:30 dobra prilika za 0:40, Nole u mrezu na najnizem delu. To je ono sto je uvek pogadjao u tim momentima.
Nema veze kako ce se zavrsiti, dobar mec, ide Nole ka svom cilju, a mali je buduci superstar.
Mislim da ne brinu Nole i Rafa zbog njega, koliko next gen igraci koji su jedva cejali da ovi batale, a ono dolazi klinac, mladji 6-7 godina od njih i dere sve redom.

ДЕЛИЈА🔴⚪

pre 1 godinu

Нијансе су одлучиле побједника у још једном Новаковом антологијском мечу у коме смо се сви ми прави Новакови навијачи нервирали до главобоље буквално. Једно је сигурно, Новак се "вратио". Криво ми је што је овако завршило да вам то не могу описати. 😤

Uvek neugodna Kudermetova

pre 1 godinu

Malo je neumesno pricati o Novakovim propustenim sansama kad je odnos vinera u polju bio 46-15 u korist Alkaraza.

Sjajno je sto se Novak vratio, svakako, ali ce morati da odigra koliko-toliko agresivnije da bi imao sansu na RG, Vimbldon bi svakako morao biti primarni cilj, sve pored toga je bonus.

Sto se Karlitosa tice, odavno je dobio moju podrsku, sjajan decko sa izuzetno dopadljivom igrom, sve najbolje mu zelim pa dokle dogura, tenis je uvek nepredvidljiv.

mix

pre 1 godinu

Na RG i Nadal i Novak će "pobediti" Alku ili ako je sladje imaće veće šanse da ga pobede, ko god bude igrao protiv njega, tada će dostići svoju najbolju formu, sada se Alki lepo namestilo da i Novak i Rafa nisu tip-top i da dižu formu za RG, realna slika gde su njih dvojica u odnosu na Alka biće u Parizu. Alkaraz deluje nepobedivo, pa da vidimo to na RG,

Moja prognoza je da Novak danas gubi 2-0, u finalu Rima isto gubi ali u tri seta, i pobeduje Alkaraza u polufinalu na RG. Finale sa Rafom, neizvesno ali ipak Rafa ima prednost, Novak osvaja Vimbldon. Na US Open ga neće pustiti.
(mix, 7. maj 2022 15:25)

Izgleda da je Rim došao ranije od očekivanog, prijatno iznenadjenje od Novaka.

TurboNator

pre 1 godinu

Bez obzira na krajnji ishod - Nike se blamira protiv ovog klinca… ubi ga mali skraćenim loptama na primer…

A sda ne propustio brejk lopte - i verovatno će da izgubi svon servis - i set. Standardno…

Jole

pre 1 godinu

Bez obzira što vodi trenutno 1:0 deluje mi da će teško da dobije.
(Jole, 7. maj 2022.)

Vidis li nacina da Alkaraz osvoji Noletovu servu?
(samo pitam, 7. maj 2022 18:13)

Bez obzira na servu i dalje nisam promenio mišljenje.

John

pre 1 godinu

(Monden, 7. maj 2022 19:31)

Ako ćemo da poredimo konkurencije, samo uporedi protiv koga je svako od njih osvojio prvih 10 slemova - i Federer, i Đoković, i Nadal.
Od njih trojice, Federer je imao ubedljivo najslabiju konkurenciju dok je "pravio ime"
Inače, pre će biti da su Federer i Nadal iskoristili odsustvo Đokovića da namaknu još koji slem, nego obrnuto. Pre svega 2017. godinu

John

pre 1 godinu

"Imao je Novak 0:30"
"Novak ne koristi brejk loptu"
"Uh, Novak je opet imao priliku za brejk, ali ne koristi je."
"Propuštena šansa za Novaka"

Uvek mu je realizacija bila problem. Ima protivnika "na tacni" i samo treba da ga dotuče i... ništa.
Ranije je slične mečeve dobijao tako što izmori protivnika. A sad ne da tako više ne može da dobija, nego su tako drugi počeli da dobijaju protiv njega...

Boston Celtics

pre 1 godinu

Nažalost, ovo je zrelo za penziju.

On više ne može da bude najbolji, može neko vreme da bude u top 10 i da zaradi još para, ali da osvaja više turnire, pogotovo grand slamove - sa 35 više ne može. Nadal životinja možda je i mogao, ali ovo Novakovo telo ne može.

Bolje da se povuče kao #1 nego da doživi da ovaj klinac briše pod s njim za godinu dana (mada je već i danas to uradio, samo mu fali iskustvo).

Top komentari sa sličnih vesti

pre 1 godinu

Polako ljudi. Nije ni GS još uzeo. Nadal je u njegove godine uzeo već RG. Danas će mu Novak pokazati da mora još da "kopa".

samo pitam

pre 1 godinu

Bez obzira što vodi trenutno 1:0 deluje mi da će teško da dobije.
(Jole, 7. maj 2022.)

Vidis li nacina da Alkaraz osvoji Noletovu servu?

Dejan

pre 1 godinu

@@@(Monden, 07. maj 2022 19:31)
Jeste,svi teniski strucnjaci na svetu nisu to primetili samo si ti veliki znalac to uocio!!!
Federer imao jaku konkurenciju???
Evo smejem se pola sata...

Hmmm

pre 1 godinu

PunišaS
Kada Novakovi roditelji, obuju njegove cipele, pa umesto njega pocnu hodati njegovim putevima i resavati njegove prepreke, onda mogu pricati sta je dobro, a sta ne. Do tada, samo Novak zna sta je najbolje za njega. Isto vazi za svakog coveka, niko ne hoda mojim ulicama, da bi znao sa cim se ja suocavam i zasto takve odluke.

CroFed

pre 1 godinu

@Lazar

A Roger je pobijeđivao igrače rođene 60-ih, 70-ih, 80-ih, 90-ih, ne bi me začudilo da očita lekciju i nekom mladiću rođenom 00-ih kada se vrati na teren

Pilot bespilotne letelice

pre 1 godinu

3 Utiska koja " kvare" utisak o Noletu kao GOAT-u

-Očajan smeč udarac
-Veliki broj neiskorišćenih break lopti
-Uvek kada protivnik ostane u ćošku a ima otvorenu drugu stranu napucava loptu u stranu gde se protivnik nalazi ( provaljen)

ДЕЛИЈА🔴⚪

pre 1 godinu

@АНЋЕЛОТИ - Ако си Новаков навијач како онда да ти није жао што је изгубио? Ако ниси навијач онда у реду. И мени је драго што је подигао форму ал ми је увијек жао кад изгуби, чак и ако је егзибиција у питању.

Zoran

pre 1 godinu

Ovaj ga za sada odvikava od tenisa. Očajno Novak igra. Samo čudo može da ga spasi.
Nije ovaj momak toliko dobar koliko je Novak očajan

TurboNator

pre 1 godinu

Ne treba ništa zameriti Novaku. Sa druge strane klasičan Španac ali uz jednu veliku prednost - servisi preko 225 km/h na šljaci što većina može da sanja i na travi.
(Bojan SRB, 8. maj 2022 11:25)

Kakve veze ima podloga sa brzinom servisa??

Brzina se meri odmah po udarcu reketa u lopticu, pre nego sto je stigla i do mreze, a kamoli udarca u teren...

41х32

pre 1 godinu

Đoković je u vreme konkurencije koju si spomenuo osvojio svega 12 gren slemova. Ostalih 8 je osvojio uglavnom sa boranija-konkurencijom uz povremeni dodatak Nadala.
(Monden, 07. maj 2022 18:20)

Другим речима више гренд слемова је освојио са јачом конкуренцијом него са том "боранијом". СВЕГА 12 гренд слемова кажеш... Ал је теби добро брате

VAR u tenisu

pre 1 godinu

Alkazar je pogodio svaku liniju, a Djokovicu svaku liniju su sudili aut. Djokovicev tim da obrati paznju na sudije i linije ubuduce. Kad su na ekranu pokazivali Sokolovo oko kod Alkazara pokazalo je loptica "In" i na snimku se vidi spljostena loptica koja kaci liniju. Kad su posle nekoliko minuta Var pokazali Djokovicev aut, prikazana je loptica uz liniju ali nije spljostena i pise "out". Da su prikazali spljostenu lopticu bio bi "in" i to 1 cm. Mora Djokovicev tim da obrati paznju na te snimke

Nebojša

pre 1 godinu

Je l ima neki strim a da ne smaraju sa registracijom
(Milutin, 07. maj 2022 17:02)

Betmanstream.org plus ima i hd kvalitet prenosa.

nn

pre 1 godinu

Da je ovim rezultatom dobio Novak ovde bi pisalo kako je jedva dobio, zar ne ?
Pobednik liči na Hjuita, veoma liči na Hjuita kada se pojavio, moguće da će uzeti isto kao i Australijanac i ovaj Španac, dva do tri gren slema i to je to, mada pitanje je i to.

Sutra bi trebalo da pobedi onaj koji u večerašnjem polufinalu dobije meč.

mix

pre 1 godinu

Na RG i Nadal i Novak će "pobediti" Alku ili ako je sladje imaće veće šanse da ga pobede, ko god bude igrao protiv njega, tada će dostići svoju najbolju formu, sada se Alki lepo namestilo da i Novak i Rafa nisu tip-top i da dižu formu za RG, realna slika gde su njih dvojica u odnosu na Alka biće u Parizu. Alkaraz deluje nepobedivo, pa da vidimo to na RG,

Moja prognoza je da Novak danas gubi 2-0, u finalu Rima isto gubi ali u tri seta, i pobeduje Alkaraza u polufinalu na RG. Finale sa Rafom, neizvesno ali ipak Rafa ima prednost, Novak osvaja Vimbldon. Na US Open ga neće pustiti.

Mali Hijavata

pre 1 godinu

U Novakovo vreme konkurencija je bila Federer i Nadal + Del Potro,Vavrinka, Marej i ostali.I šta ćemo sad?A korona ništa jel?Ajd odgovori ako smeš :)
(Trollhunter, 7. maj 2022 18:13

Evo ja ću da ti odgovorim. Nadal i Del Potro su više bili povredjeni nego što su igrali. Vavrinka je osvojio protiv Novaka 2GS i jedan protiv skrljanog Nadala koji je počeo rutinski da ga čisti u tom finalu i onda se povredio. U to vreme "strašne" konkurencije metiljavi Marej uzima dva Vimbldona, US open i Olimpijadu, Čilić uzima GS ni kriv ni dužan.
U Federerovo vreme imao si dva-tri specijalca za šljaku, plus mladi Nadal, plus Rodik i Safin koji su drali Noleta bez problema.
Najgora konkurencija u istoriji tenisa je od 2013 do danas. Veterani Nole, Rodja i Rafa osvajaju turnire bez ozbiljnije igre.
Haug.

NAR

pre 1 godinu

Alkaraz gine da uzme set starcu koji je daleko od svoje forme i fizički i takmičarski, 3-0 na RG za Novaka koji će tada da igra svoj najbolji tenis.

bozza

pre 1 godinu

Neki spominju da je Federer imao slabu konkurenciju.

Koliko je onda slaba konkurencija gde je nolo prvi a ni ne igra turnire?!?
(dr.Roddick, 07. maj 2022 17:44)

tako sto ne pratis na casovima...

Iva

pre 1 godinu

Drago mi je što se ponovo nazire onaj stari Novak. Karlos ga je probudio iz dugog zimskog sna i tek će sada obojica biti motivisani na RG, koji, naravno, osvaja Novak.:)

PunišaS

pre 1 godinu

Dragi Novace,
nadam se da ces ovaj komentar procitati ili neko blizak tebi. Gledajuci sa strane, cini se da si celu igricu odavno presao. Ostalo je jos samo da ispunis i pokoje poslusanje prema roditeljima. Ono je vece i od posta i od molitve. Ako oni kazu da nesto nije za tebe, onda nije, ako kazu da se ne slazu sa necim sto cinis, onda nemoj to ciniti. Da li je u pitanju ishrana, meditacija ili sta god. Zna se ko progovara iz njihovih usta. Saberi sve svoje unutrasnje snage uz mirne i blage misli i odbaci sve nebitno spolja sto te okruzuje. Uz molitvu, poslusanje, nista lose ti ne moze prici. Sve najbolje od srca!

Bojan SRB

pre 1 godinu

Ne treba ništa zameriti Novaku. Sa druge strane klasičan Španac ali uz jednu veliku prednost - servisi preko 225 km/h na šljaci što većina može da sanja i na travi.

Monden

pre 1 godinu

I, naravno, medicinski tajm-aut. Malo da destabilizuje protivnikau naletu, malo da ima izgovor za eventualni poraz. Možda je veliki teniser, ali je mali čovek i sportista.

Milorad

pre 1 godinu

Tesko ce Alkaraz dobijati GS-ove u 3 dobijena seta. Tesko da on moze da sljaka na sljaci, betonu i travi 5-et setova. Upamtite za ubuduce ovo sto sam rekao.

Monden

pre 1 godinu

Znači kad je bila mnogo jača konkurencija Novak je osvojio 12 slemova a kad je bila slabija on je osvojio "samo" 8 jel? Ti si upravo potvrdio moju poentu, bravo ahahaha
(Trollhunter, 7. maj 2022 19:06)

Promašio si poentu. Poenta je poređenje sa Federerovom konkurencijom, koja je bila daleko jača od Đokovićeve od 2018. na ovamo. Takođe je poenta da Đoković ne bi imao 20 titula da je igrao sve vreme u jakoj konkurenciji, već je iskoristio zalazak Federera, povrede Nadala, Marija i Del Potra, potpuni pad Vavrinke i izuzetno slabe mlade tenisere.

JoleBL

pre 1 godinu

Kakav napredak..u beogradu jedva hodao…Ide Novak po RG
(dare slovenac, 07. maj 2022 20:08)

Znači kad izubi, on je na putu da osvoji RG! Neprocenjivo! Bezmozgni optimizam.

lemi

pre 1 godinu

Posle ovog poraza,stavleno do znanja da Nole treba da napusti tenis,jer dolazi nova generacija,sto ce da ih ljusti,bolje da beze dok imaju sansu nego da ih isteraju,posle ovog sto smo videli,ova stara generacija na celu sa Noletom treba da ide u zaborav.

Rade Nadalovac

pre 1 godinu

Od juce sam bio tuzan zbog poraza Nadala. Ali veceras, posle pobede mladog Karlosa mnogo se bolje osecam. Premoren i povredjen Karlos (od juce) razbija ovog drugog. Taj drugi ima srece od pocetka turnira. Monfis se predao jos u svlacionici, Hurkac mu na putu od svlacionice do terena (obojica su prikazali katastrofalnu igru) a Endi mu predao istinski. I hpo, eto njega u polufinalu. E pa nadam se da u Rimu i Parizu nece sve biti potaman za njega. A nadam se i verujem u Nadala. Naseg Nadala.

Zoran

pre 1 godinu

Jako slaba igra Novaka. Nivo Lajović.
Na 4-4 u drugom setu neko balon prebacivanje i izgubi poen..Šta reći o njegovim smeč loptama sem tuga..Prosto bruka za čoveka koji je toliko osvojio.
Sve u svemu ovo je početak zalaska karijere.

rade

pre 1 godinu

Jeli moguce da mali igra u ovakvom ritmu 7 sati u roku od 24 casa? Iako ima svega 19 godina to je nemoguce. Brzo cemo procitati da je povredjen i da ga nece biti godinu dana. Verovatno mu je Nadal dao
„savet“ u beloj formi.

Lakic

pre 1 godinu

Sad će se videti kako je teško igrati u tim godinama sa mlađima a Jos uz to i kvalitet tih mlađih... Kako je Federeru bilo sa Novakom, na vim u 37 je igrao sa Novakom na jednu loptu. Ja vam kažem Novak u 35,36toj set nece uzeti ovim momcima sto dolaze na dva dobijena a tek ne Na Gs na 3 dobijena...

Monden

pre 1 godinu

U Novakovo vreme konkurencija je bila Federer i Nadal + Del Potro,Vavrinka, Marej i ostali.I šta ćemo sad?A korona ništa jel?Ajd odgovori ako smeš :)
(Trollhunter, 7. maj 2022 18:13)

Đoković je u vreme konkurencije koju si spomenuo osvojio svega 12 gren slemova. Ostalih 8 je osvojio uglavnom sa boranija-konkurencijom uz povremeni dodatak Nadala.

mamila

pre 1 godinu

Ajde Nole, na Spanskom blogu imas vise fanova nego ovde - obozavaju te i Spanci i Juzno Amerikanci- gomila ide u Madrid da bi tebe videla!!! Idemo

HPH

pre 1 godinu

Ja prosto ne mogu da verujem koliko smo kao narod zavidni… dal je moguce da neko srpske nacionalnosti moze nesto lose da napise za Naseg Novaka Djokovica.
Stav vas bilo sve !
(moki, 7. maj 2022 21:56)

Hvala ti Karlose na radosti koju si nam doneo.

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 1 godinu

Novak se polako "uvlači" u takmičarski ritam, i to je najvažnije nakon dugog odsustva sa mečevima. Koliko će mu trebati da dostigne svoj najbolji nivo ni on sam ne zna.
Bez sumnja ovakvi mečevi mu koriste, da vidi i oseti koliko je udaljen ili blizu te forme, potrebne za osvajanja turnira, GS-ova na prvom mestu.

Mali Alkaraz je prava bomba na terenu.
Udara veoma jako, pokriva ceo teren brzinom i okretnošću.
Možda budući vladar tenisa, gotovo sigurno.
Jedinstven je i sjajan igrač, koji zato sto je mlad ima da napreduje, i još da ojača!
A našem Novaku ne nedostaje iskustva, mnogo veće i bolje igrače je pobeđivao, ali tada je on bio "gladan" pobeda i turnira, sada Alkaraz želi da pobeđuje i one najbolje, i one koji su svojevremeno bili"naslednici"velike trojke.
Turbo brzi i eksplozivni Španac, sa preiskusnim i kodom šampiona u sebi Novakom, dobar i spektakularan meč, sa ishodom nadam se koji će nas sve obradovati, pobedom Novakovom.
(Legolas, 07. maj 2022 15:25) Našem? Otac Crnogorac majka Hrvatica? Naš je samo kad treba da se ruši Kalemegdan i isušuju reke po Srbiji. Osvesti se sendvičko

Mika

pre 1 godinu

Nole ove godine odigrao sest meceva i opet ga ovaj jedva dobi pred svojim navijacima..Nole ce ga lagano spustiti na zemlju vec u Rimu ako se ukrste u zrijebu....

tt

pre 1 godinu

Na svim kladionicama ubedljiv favorit (znači ubedljiv) za osvajanje Roland Garosa je Nadal. A vi ako mislite da ste stručniji i da bolje znate, lepo sve na Djokovića. Čuj ove, Djoković diže formu, pa Nadal rovit igrao protiv Alcaraza pa ga skoro pobedio. Ne lupetajte. Nadal kad uđe u formu samo čudo može da ga pobedi.

moki

pre 1 godinu

Ja prosto ne mogu da verujem koliko smo kao narod zavidni… dal je moguce da neko srpske nacionalnosti moze nesto lose da napise za Naseg Novaka Djokovica.
Stav vas bilo sve !

Zoran

pre 1 godinu

Koliko priče oko ovog klinca koga bi Kirijos radtavio na proste činioce. Novak nešto taktizira..Neke balon lopte, poput Jelene Janković..Sve u svemu, Novak je jako daleko od prave forme. Čak i da prodje, Zverev će ga zbrisati.
Ovaj klinac koristi prazninu u svetskom tenisu..Ništa što već vidjeno nije. Sećate li se Dimitrova kako je igrao u njegovim godinama ?

Anceloti

pre 1 godinu

Nije mi zao sto je Djokovic izgubio,ovo je bio meč koji je trebalo da pokaže koliko je Djokovic podigao formu,imao je neke greske koje su ga skupo koštale ali ok,sada se videlo šta možemo očekivati od Djokovica u nastavku sezone.Da je igrao protiv Nadala,dobio bi sigurno,a i u sledećem susretu dobiće i ovog malog.Sve u svemu mislim da Djokovica čeka jako uspešan nastavak sezone

Zoran

pre 1 godinu

Znao je Vajda zasto je otisao. Kod njega i onog Nemaca, kondicioni trener, rinatlo se, a Novak to vise ne zeli. Vajdi nije do gubljenja vremena. Ivanisevic je dovoljan da se zabavljaju na putovanjima, ali od ozbiljnog treninga i tenisa, tu nema vise nista. Vidi se to po igri Novaka. Ovo je nivo igraca oko 40. mesta na ATP listi.
Ne mislim da je ovaj mali nesto veliko u tenisu. Odlican, ali nista bolji od Medvedeva, Zvereva, Kirijosa (ta ludak je zapravo najveci talenat, ali glava...).
Rafa je fanatican tako da ce na RG doci 100% spreman i tu je onda ciscenje u 3 seta, ako budu na istoj strani zreba, te mali uopste dodje do njega.
Novak nije ta vrsta radnika i van teniske aktivnosti mu uzimaju mnogo fokusa. Ne vidim da ce nesto veliko uraditi. Mozda, mozda Vimbldon, ali to je veliko pitanje.

sasha

pre 1 godinu

@Zeljko
Koji je on ambasador? Ne zanosi se.
Za sportske uspehe svaka cast, ali sto se ostalog tice katastrofa. Ne znam ni jednog sportistu sa tako losim imidzom na svetu.
Nemojte samo price - zato sto je Srbin, jer nijedan nas sportista nije bio omrazen u svetu zbog svog porekla.

Boston Celtics

pre 1 godinu

Nažalost, ovo je zrelo za penziju.

On više ne može da bude najbolji, može neko vreme da bude u top 10 i da zaradi još para, ali da osvaja više turnire, pogotovo grand slamove - sa 35 više ne može. Nadal životinja možda je i mogao, ali ovo Novakovo telo ne može.

Bolje da se povuče kao #1 nego da doživi da ovaj klinac briše pod s njim za godinu dana (mada je već i danas to uradio, samo mu fali iskustvo).

Kventin Tarantino

pre 1 godinu

Dobio Alkaraz.Samo uporedite Novaka u Monte Karlu pa i u Beogradu i sada i sve će vam biti jasno.Dize formu za Rolan Garos i tamo će biti medju dva glavna favorita.Ovi mladi nestabilni,a šta se Alkaraza tice,neko ovde napisa da nece moći na slemovima gde se igra pet setova i to je apsolutno tačno.

Željko

pre 1 godinu

Gade mi se ljudi koji pljuju i raduju se porazu našeg najboljeg sportiste i ambasadora naše zemlje. lično i poznajem takve ljude, to su uglavnom neostvarene osobe pune zlobe, a o sportu veze nemaju. Kada Nole odluči onda je gotovo.

NijeBitno

pre 1 godinu

Sjajan Alkaraz,ne vidim ko može da mu parira u budućnosti ,osim Medvedeva i tu i tamo ponekog,ponekad. A Novak,sa svojih 34 godine ,u ne najboljoj formi,ovako se suprostavlja teniseru koji je juče izmaltretirao Nadala,pa lik je nestvaran.

Monden

pre 1 godinu

Tražili ste smenu generacija - dobili ste je!

Alkaraz je rastavio Đokovićevu igru, iako je bio iscrpljen i povređen, iako je neiskusan, iako se emotivno juče prilično ispraznio. Siguran sam da Karlitos može i dosta bolje od ovoga.

mix

pre 1 godinu

Na RG i Nadal i Novak će "pobediti" Alku ili ako je sladje imaće veće šanse da ga pobede, ko god bude igrao protiv njega, tada će dostići svoju najbolju formu, sada se Alki lepo namestilo da i Novak i Rafa nisu tip-top i da dižu formu za RG, realna slika gde su njih dvojica u odnosu na Alka biće u Parizu. Alkaraz deluje nepobedivo, pa da vidimo to na RG,

Moja prognoza je da Novak danas gubi 2-0, u finalu Rima isto gubi ali u tri seta, i pobeduje Alkaraza u polufinalu na RG. Finale sa Rafom, neizvesno ali ipak Rafa ima prednost, Novak osvaja Vimbldon. Na US Open ga neće pustiti.
(mix, 7. maj 2022 15:25)

Izgleda da je Rim došao ranije od očekivanog, prijatno iznenadjenje od Novaka.
(mix, 7. maj 2022 18:05)

Neverovatan meč Novaka, poštovanje, moram da promenim prognozu, u Rimu Novak pobedjuje 2-1, na RG 3 -0 za Novaka. To je budućnost koju smo videli danas, U finalu pada Nadal 3-1, na Vimbldonu Novak će biti veliki, najveći favorit.

Pljuvac svih stilova

pre 1 godinu

Tražili ste smenu generacija - dobili ste je!

Alkaraz je rastavio Đokovićevu igru, iako je bio iscrpljen i povređen, iako je neiskusan, iako se emotivno juče prilično ispraznio. Siguran sam da Karlitos može i dosta bolje od ovoga.
(Monden, 7. maj 2022 20:03)

A Djokovic je bio na 100%? Taj tvoj Alkaraz jedva dobije Novaka za 4h igre, a Novak na 70%. Videcemo na RG. Djokovic je samo testirao momka i video je kako moze protiv njega, sad mu trebaju mecevi i kondicija.

VAR u tenisu

pre 1 godinu

Alkazar je pogodio svaku liniju, a Djokovicu svaku liniju su sudili aut. Djokovicev tim da obrati paznju na sudije i linije ubuduce. Kad su na ekranu pokazivali Sokolovo oko kod Alkazara pokazalo je loptica "In" i na snimku se vidi spljostena loptica koja kaci liniju. Kad su posle nekoliko minuta Var pokazali Djokovicev aut, prikazana je loptica uz liniju ali nije spljostena i pise "out". Da su prikazali spljostenu lopticu bio bi "in" i to 1 cm. Mora Djokovicev tim da obrati paznju na te snimke

Dragutin

pre 1 godinu

Kazem ja zreb namesten za Djokovica... ejurija igrace, Hurkaca i Monfisa ja pobedim dok spavam. Prva ozbiljna prepreka i dovifjenja. Da napomenemo da je malog juce Nadal izlomio i zabandazirali su ga. A Djokovicu se svi sklonili sa puta. Da je igrao mali juce protiv njega umesto Hurkaca oduvao bi ga. Mali jos nije siguran skroz ali polako uskoro ga Djokovic vise ne dobije nikad. Da je juce oduvao Djokovica danas bi sa Nadalom bilo jakoo tesko. Sta vise, Nadal bi to dobio. Pritom Madrid je najbrza sljaka, cekajte RG.

Top komentari sa sličnih vesti

pre 1 godinu

Polako ljudi. Nije ni GS još uzeo. Nadal je u njegove godine uzeo već RG. Danas će mu Novak pokazati da mora još da "kopa".

Pridjen, pozdravin se

pre 1 godinu

Novak sa 50% forme odigrao odličan meč. Klinac je juče demontirao Rafu.Sasvim je jasno da je Novak, ako digne formu, a hoće, glavni favorit za RG. A što se smene generacija tiče, Alkaraz, Aliasim, to su ti novi klinci. Cicioas, Zverev i Tim su medjufaza i ništa neće dugoročno biti od njih.

Zoran

pre 1 godinu

Doslo je vreme veoma gresivnog tenisa. Novak sto je osvojio, osvojio je i to bi bilo to. Rafa takodje nece tu dobro proci.
Novak pokusao da igra siguricu , te vraca nesto oko sredine terena, a ovaj ga ubi u pojam. Nije nista specijalno Spanac odigrao, koliko Novak nema snage i koliko je stil zastareo. Od prebacivanja pukog na sigurno vise 'leba nema. To su mu pokazali Medvedev i Zverev, a danas i ovaj momak.
U finalu Zverev ovog decka brise lagano, jer njegova serva je ubitacna, dok Novak to nema.
Sve mi lici da ce stati na 20 GS titula, a Rafa na 21. Ogroman uspeh, sta reci.

mix

pre 1 godinu

Na RG i Nadal i Novak će "pobediti" Alku ili ako je sladje imaće veće šanse da ga pobede, ko god bude igrao protiv njega, tada će dostići svoju najbolju formu, sada se Alki lepo namestilo da i Novak i Rafa nisu tip-top i da dižu formu za RG, realna slika gde su njih dvojica u odnosu na Alka biće u Parizu. Alkaraz deluje nepobedivo, pa da vidimo to na RG,

Moja prognoza je da Novak danas gubi 2-0, u finalu Rima isto gubi ali u tri seta, i pobeduje Alkaraza u polufinalu na RG. Finale sa Rafom, neizvesno ali ipak Rafa ima prednost, Novak osvaja Vimbldon. Na US Open ga neće pustiti.

MV

pre 1 godinu

Zaslužena pobeda za mladog španca, al ja ne mogu da shvatim neke komentare ovde, kao da ste zaboravili da Novak nije igrao u poslednje vreme skoro uopšte, a opet je pruzio više nego dobar otpor decku za koga sada pricaju da je jedan od pretendenata da bude najbolji medju mladim igračima, koji je pritom u odlicnoj formi i u seriji pobeda... Nemojte otpisivati "stare lavove" jos uvek, mnogo su vas puta razuverili..

Savić

pre 1 godinu

Covek kad procita komentare, pomisli da je Alkaraz dobio 6:1, 6:2, a u stvari su bila 3 tesna, najtesnja moguca seta, pred bucnom publikom koja je 99% navijala za Spanca.
Opušteno ljudi, sledeće nedelje pocinje Rim, Nole dize formu, to se vidi. U Bg je bio presmesan, licio je na rekreativca, sada je to vec sasvim ok.

Mali Hijavata

pre 1 godinu

U Novakovo vreme konkurencija je bila Federer i Nadal + Del Potro,Vavrinka, Marej i ostali.I šta ćemo sad?A korona ništa jel?Ajd odgovori ako smeš :)
(Trollhunter, 7. maj 2022 18:13

Evo ja ću da ti odgovorim. Nadal i Del Potro su više bili povredjeni nego što su igrali. Vavrinka je osvojio protiv Novaka 2GS i jedan protiv skrljanog Nadala koji je počeo rutinski da ga čisti u tom finalu i onda se povredio. U to vreme "strašne" konkurencije metiljavi Marej uzima dva Vimbldona, US open i Olimpijadu, Čilić uzima GS ni kriv ni dužan.
U Federerovo vreme imao si dva-tri specijalca za šljaku, plus mladi Nadal, plus Rodik i Safin koji su drali Noleta bez problema.
Najgora konkurencija u istoriji tenisa je od 2013 do danas. Veterani Nole, Rodja i Rafa osvajaju turnire bez ozbiljnije igre.
Haug.

Radisa

pre 1 godinu

Alkaraz decko koji ce srusiti sve teniske rekorde! A vec sada igra najlepsi tenis! Nazalost za Novaka pojavio se jos neko ko mu nece dati vise grenslemova!

Bob

pre 1 godinu

Ovaj mec je dobro dosao Novaku u vidu pripreme za RG,rezultat je u drugom planu a i veoma raduje Novakova forma koja ide uzlaznom putanjom!

Micko

pre 1 godinu

Decko sa 18 godima ima butine ko Ben Dzonson iz najjacih dana a bicepse ko Nadal.Znaci sve se zna.Ocekujem da ocelavi najkasnije do 25-e godine.

hvala Bogu te nisam englez

pre 1 godinu

Mi koji navijamo za Noleta, kao i oni koji navijaju za Rafu, moramo da prihvatimo tvrdu činjenicu da su obojica u rikvercu i da staru formu mogu samo da sanjaju. Lako je to bilo pre 5 ili 10 godina. Oni su oldtajmeri.

xxx7

pre 1 godinu

Ljudi ne lozite se da Novak moze bolje od ovoga... igrao je vise nego dobro, snaga mozda malo fali (ali s obzirom na godine pitanje je da li moze kao pre tj.sigurno ne moze). A Alkaraz ako ga povrede zaobidju bice veliki sanpion,dete prosto ima sve udarce, plus kretanje, od pojave Nadala i Novaka nismo imali ovakvog igraca i ovakvu senzaciju.
Neko dole napisa nece moci Alkaraz u tri seta?! kakva nebuloza,tek na tri seta mu niko nece moci nista, naravno dokle god je u ovakvoj formi.

Dex

pre 1 godinu

Ajde lozane, kakav novi sampion?Obican master, polufinale. Novak gradi formu za Pariz i London. Recimo Rafa je jucer izgubio od ovog, a vidjecete ga u Parizu, kao i Novaka. Ovaj mali je ipak još daleko od GS ..ako ga ikada i osvoji.

Jaime Lannister

pre 1 godinu

Nisam nikada ni sumnjao da će se Novak vratiti i to jači nego ikada pre. Očekujem ga u finalu Rima, možda čak i titulu, a posle Roland Garos gde će odbraniti titulu. Šta reći za Alkaraza dečko već sada ovako dobro igra, a tek treba da dodje do vrhunca. Daleko od toga da je već sada po igri bolji od Nadala i Djokovica svako ko malo prati tenis zna da i jedan i drugi tempiraju formu za Roland Garos. Ukoliko ih i tamo pobedi onda je stvarno već reseno pitanje najdominantnijeg tenisera sledećih 10 godina.

zex

pre 1 godinu

(Mali Hijavata, 07. maj 2022 20:26
Pitanje je kako ce se razvijati Alkaraz, polako, nije ovo nista, dobijace njega vrsnjaci u ranoj fazi, bice emotivnih problema, mentalnih padova.On je sada tinejder i tek treba da se promeni u coveka.Daleko je on od najboljih, u ostalom vreme ce pokazati svoje.Steta je sto Novak, Nadal i Rodja zavrsise karijeru, njih niko ne moze da zameni.

samo pitam

pre 1 godinu

Bez obzira što vodi trenutno 1:0 deluje mi da će teško da dobije.
(Jole, 7. maj 2022.)

Vidis li nacina da Alkaraz osvoji Noletovu servu?

tresnjojed

pre 1 godinu

Nole bi sa ovakvom igrom danas razbio Rafu bez problema. Malom svaka cast, opasan je igrac.
U svakom slucaju, Nole je sada 80-85% spreman za RG, bice jos bolje za 3 nedelje.
Idemo sokole nas!

Dragoslav

pre 1 godinu

E moj Nole. Jalova igra i čekanje da Karlos pogreši. Momak ti održao čas tenisa, hrabrog i pametnog, sreća tvoja što je grešio inače bi bilo dva puta po 6:1 ili 6:2.

Vlada Ilic

pre 1 godinu

Pa ovo je neverovatno prvi igrac nezna da vrati kik servis preko 20 puta,sramota.Da mu Alkaraz nije poklonio toliko laganih poena nebi ni set uzeo sa ovakovom mlakom igrom,sa ovakom ziheraskom igrom nece on nazalost nista vise osvojiti cekajuci da mu protivnik poklanja poene,sve u svemu jadana igra Novaka.

veder

pre 1 godinu

Prvi meč ozbiljan za Novaka u 2022.vidi se da mu nedostaje treninga i malo je fizički ne pripremljen, nije skroz fit, zato je pravio neuobičajeno mnogo grešaka, posebno na brejk lopte koje su svi išle preko bazne linije. To je vidljiv nedostatak snage koje su rezultirale i brojne greške iz forhenda, ključna je bila kad je treba da prelomi meč u 3. setu, na 4:4, ima šansu za 0:40 i tri brejk lopte čist forhend zicer ide u mrežu posle koje ovaj napaljeni klinac ipak dolazi do 5:4.a trinaesti gem potpun pad energije i tri ključne greške. Sve u svemu Novak nije bio na visini, možda na 50,60 odsto, to znači da valja da zapne baš žestoko da uđe u top formu za Rolan Garos. Ovo su sve pripremni turniri koji mogu samo da mu pomognu. Alkaraz dosta uporan ali da je Novak svoj bilo bi glatko 2:0, ovako klinac ide dalje. Huan Karlos Ferero je majstor tenisa, klinca uči pravim teniskim tajnama, dokle će to ići videćemo na RG., mada muslim da će Novak, možda Nadal,Ciciban, možda Medvedev doći u finale. Verujem u finale od prošle godine, ili sa nekim drugim, Nadal neće doći do finala. Moja blaga procena ide na Novaka kao osvojača, ima dovoljno vremena da se pripremi i bude onaj Novak na 80 odsto, dovoljno za osvajanje slema.

Lazar

pre 1 godinu

Nole je pobedjivao sve moguce generacije u karijeri
One koji su rodjeni 70-ih, pa 80-ih i 90-ih a sada ce i one koji su rodjeni 2000-ih godina
G.O.A.T.

daleko od starog Novaka

pre 1 godinu

Kaze kometator "tenis sa druge planete". A oni zajedno 80 gresaka. Cemu dizanje cene Alkarazu , decko jeste talentovan, ali Nadal iz 2019 dobija ga lagano dva puta po 6:3. A onaj raniji Nadal na sljaci bu ne bi dao vise od 4-5 gemova. Pa Djokovic NEMA SNAGE DA UDARI FORHEND POSTENO skoro set i po. Sta vi gledate? Ovkakav Djokovic, spreman fizicki maksimalno 70 odsto imao je 15 brejk lopti protiv "cuda". Poluspreman igrac - to je danas Novak. On NE UDARA vec GURA lopte. Sacekajte RG kad Nadal bude 20 odsto spremniji pa onda da vidmo sta "cudo" moze. I to na tri dobijena.

Jaaa

pre 1 godinu

Nije mi zao sto je Djokovic izgubio,ovo je bio meč koji je trebalo da pokaže koliko je Djokovic podigao formu,imao je neke greske koje su ga skupo koštale ali ok,sada se videlo šta možemo očekivati od Djokovica u nastavku sezone.Da je igrao protiv Nadala,dobio bi sigurno,a i u sledećem susretu dobiće i ovog malog.Sve u svemu mislim da Djokovica čeka jako uspešan nastavak sezone
(Anceloti, 07. maj 2022 20:12)

Opasno je podigao formu, ovaj mali skoro duplo više vinera...

losmi

pre 1 godinu

Rastavio mu igru pobedivsi u 3 seta posle vise od 3 i po sata igre? Hahahahaa sta bi bilo da ga je pobedio za sat? Veze ti nemas sa zivotom, a kamoli sa tenisom. Slazem se da Alkaraz moze i bolje. To isto vazi i za Novaka. Vidi se da mu fale mecevi, ali bice to odlicno za RG.
(hahahhaa, 07. maj 2022 20:22)

To važi i za Nadal koji će da razmontira sve na RG.

Aleksandar

pre 1 godinu

Upravo smo gledali smenu na prestolu.
Alkaraz ima nešto i od Navaka i od Đokovića.
Njegova mladost,talenat i energija će ga vrlo brzo dovesti do prvog mesta na ATP listi.

Aster Blistok

pre 1 godinu

Dečko je za sada fantastičan. Ako se ne varam skoro je osvojio neki turnir(Madrid ako se ne varam) i tako oborio rekord Nadala koji je taj turnir uzeo kao najmladji. Ako kojim slučajem uzme i RolanGaros oboriće i tu rekord Nadala koji je osvojio kao najmladji. A njegova igra ukazuje da nije nemoguće da to učini. Osim toga ako bude krenuo sa dobrim igrama na velikim turnirima nije nemoguće da će ih i osvajati jer su Nadal i Djoković bukvalno na zalasku svojih karijera pa kao takvi će teško moći da mu pomrse račune. A ruku na srce nema nekog posebno jakog suparnika(ili više njih) i u mladjim igračima kao što su svojevremeno bili Federer, Nadal i Djoković izmedju sebe.
Uostalom, vreme će pokazati da li će izrasti u pravog šampiona ili ne. Mnogo faktora će uticati na to. Za sada kao što rekoh, odlično mu je krenulo.

basketaš

pre 1 godinu

pregazice ga nole relativno lako. a onda mislim da dobija i finale. mislim da je nadal malo tankovao. izbegao je susret sa djokovicem na ovom, za njega, ne tako bitnom turniru a pritom jos uvek nije u top formi. da je djokovic igrao drugi cetvrtfinale, a nadal pre toga prosao, izgubio bi on...mada nadal vise rizikuje ako se sretnu ranije...a opet, nista to ni ne mora da znaci. mozda i djokovic i nadal ispadnu na golan garosu u cetvrt ili polu finalu...pa ni ne stignu da igraju.

ДЕЛИЈА🔴⚪

pre 1 godinu

По тренутној форми су ту негдје а вјерујем да ће Новак и данас још подићи ниво своје игре, јер он није ни близу свог максимума, и проћи у финале дијелом и на искуство. ИДЕМО НОЛЕ! 🇷🇸✊

epski

pre 1 godinu

Ako Alkaraz sa 19 godina poobijedi na istom turniru Nadala i Đokovića onda je došlo do smjene generacija.
A tu su i Medvedev, Zverev i ostali mladi momci u top 10 ili top 20. Seniorima je ostalo da se nadaju još pokojem trofeju a doskora da se nadaju tek pokojoj pobjedi protiv mladih lavova. Nole je najjači od seniora ali ako danas izgubi i on je na putu odlaska. Novak daje još sjajne partije ali sve je teže uzeti trofej.

Czv

pre 1 godinu

Gotovo. Sutra ne postoji... Opustite se, novak je egal sa najboljim igračem ove godine a tek mu je 10 meč ove sezone.. Biće to tip top na rg.

mojnemenito

pre 1 godinu

To je Djokovic, cim mu neko malo jaci dodje pocisti ga. Bolje mu je da ode u penziju nego da se bruka
(Boban, 07. maj 2022 20:10)

Bas bih volio da mi objasnis kako to neko "malo jaci" i koji su to mecevi kad ga dobiju ti "malo jaci" i kako uze sve one silne titule i da li je tada igrao protiv amatera, jacih, malo jacih ili najjacih? Aj, da te zamolim, ne pisi vise.

PunišaS

pre 1 godinu

Dragi Novace,
nadam se da ces ovaj komentar procitati ili neko blizak tebi. Gledajuci sa strane, cini se da si celu igricu odavno presao. Ostalo je jos samo da ispunis i pokoje poslusanje prema roditeljima. Ono je vece i od posta i od molitve. Ako oni kazu da nesto nije za tebe, onda nije, ako kazu da se ne slazu sa necim sto cinis, onda nemoj to ciniti. Da li je u pitanju ishrana, meditacija ili sta god. Zna se ko progovara iz njihovih usta. Saberi sve svoje unutrasnje snage uz mirne i blage misli i odbaci sve nebitno spolja sto te okruzuje. Uz molitvu, poslusanje, nista lose ti ne moze prici. Sve najbolje od srca!

TurboNator

pre 1 godinu

Bez obzira na krajnji ishod - Nike se blamira protiv ovog klinca… ubi ga mali skraćenim loptama na primer…

A sda ne propustio brejk lopte - i verovatno će da izgubi svon servis - i set. Standardno…

Darvin

pre 1 godinu

Decko je sjajan, trenutno jedan od najjacih na turu.
Za Novaka prilicno ohrabrujuce pred nastavak sezone.Bez puno meceva je odigrao tesno sa puno mladjim od sebe.
Bice bolje u Rimu, sigurno.
Idemoooo!

nenad

pre 1 godinu

I Rubljov i Cicipas danas su jaci i spremniji igraci od Rafe i Djokovica, a ne samo Alkaraz.Ima ih jos na turu. Da li shvatate da je Novak ima 30 vinera manje od protivika?! Do je od bog te pita koliko brejk sansi (tri puta vise od Alkaraza) iskoristio samo jednu. Da su mu udarci u drugom delu meca bili pasivni i da nije fizicki bio u stanju da probije protvika.A mladom Spancu su ipak trebala 3 seta da dobije osrednjeg Djokovica. Ne vise od toga. Druga stvar je sto je Djokovic sam kriv za svoje fizicko stanje i osrednju formu. Znajuci Nadalov radni fanatizam siguran sam da ce dici formu do RG i igrati zavrsnicu, a ovaj mali Spanac moze do seta na RG protiv Nadala - ne vise od toga. A za Novaka nisam siguran. On deluje fizicki prezapusteno. Nikada nisam video da je odustao od trcanja na tako mnogo lopti u vaznom mecu. Da sa sredine terena nije u stanju da probije protivnika ni forhendom ni bekhendom. Da bezi u publiku da bi vracao loptice. Da neiskusnom klincu nije u stanju da napravi vise od jednog brejka a da maltena non stop ima sansu. Ne, ne mislim da je Spanac cudo. Treba da uzme grend slem da pocne da osvaja titule da bih promenio misljenje. Pazite, protiv ovakvog Novaka dobiti tek u tri seta i to u taj breku - to nije nikakvo cudo. Sem servisa, sve drugo sto je Novak igra trenutno je tanko. Ako sa ovom formom i ovim strucnim stabom on prodje na RG u recimo cetrtfinale - e to ce biti cudo.

abarth

pre 1 godinu

I, naravno, medicinski tajm-aut. Malo da destabilizuje protivnikau naletu, malo da ima izgovor za eventualni poraz. Možda je veliki teniser, ali je mali čovek i sportista.
(Monden, 7. maj 2022 19:07) # Link komentara

Ako ste gledali mec mogli ste primetiti zbog cega je zatrazena intervencija doktora. Sto se tice medicinskog timeouta, Novak stavise nije ni zeleo da isti bude izkoristen vec da se pomoc ukaze izmedju dva gema sto se moglo i videti u direktnom prenosu.

Neo@

pre 1 godinu

Pljuvac svih pljuvaca, 07. maj 2022 20:53)

Ovo mu je bio drugi iole ozbiljniji meč u ovoj godini i kažeš da je Nole bio na 100%?!?
Ok,u pravu si, ajd' sad idi i razmisli malo ipak!

Trollhunter

pre 1 godinu

Neki spominju da je Federer imao slabu konkurenciju.

Koliko je onda slaba konkurencija gde je nolo prvi a ni ne igra turnire?!?
(dr.Roddick, 07. maj 2022 17:44
U Novakovo vreme konkurencija je bila Federer i Nadal + Del Potro,Vavrinka, Marej i ostali.I šta ćemo sad?A korona ništa jel?Ajd odgovori ako smeš :)

Mali Hijavata

pre 1 godinu

Kako god se završi ovaj meč, ovaj mali će biti babaroga. Fali mu samo strpljenje koje se stiče iskustvom. Isto ovako je Djoković gubio prve mečeve protiv Federera, jer je žurio i grešio, a mali se upravo samoubija glupim neiznudjenim greškama. Da je iskusniji, očistio bi Novaka 2-0 bez problema.

ДЕЛИЈА🔴⚪

pre 1 godinu

@МАЛИ ХИЈАВАТА - Ти би ал ја не бих мијењао "велику тројку" за тих петнаестак који си навео. Не бих јер је у тој "великој тројци" и наш шампион Новак.

John

pre 1 godinu

(Monden, 7. maj 2022 19:31)

Ako ćemo da poredimo konkurencije, samo uporedi protiv koga je svako od njih osvojio prvih 10 slemova - i Federer, i Đoković, i Nadal.
Od njih trojice, Federer je imao ubedljivo najslabiju konkurenciju dok je "pravio ime"
Inače, pre će biti da su Federer i Nadal iskoristili odsustvo Đokovića da namaknu još koji slem, nego obrnuto. Pre svega 2017. godinu

mix

pre 1 godinu

Na RG i Nadal i Novak će "pobediti" Alku ili ako je sladje imaće veće šanse da ga pobede, ko god bude igrao protiv njega, tada će dostići svoju najbolju formu, sada se Alki lepo namestilo da i Novak i Rafa nisu tip-top i da dižu formu za RG, realna slika gde su njih dvojica u odnosu na Alka biće u Parizu. Alkaraz deluje nepobedivo, pa da vidimo to na RG,

Moja prognoza je da Novak danas gubi 2-0, u finalu Rima isto gubi ali u tri seta, i pobeduje Alkaraza u polufinalu na RG. Finale sa Rafom, neizvesno ali ipak Rafa ima prednost, Novak osvaja Vimbldon. Na US Open ga neće pustiti.
(mix, 7. maj 2022 15:25)

Izgleda da je Rim došao ranije od očekivanog, prijatno iznenadjenje od Novaka.
(mix, 7. maj 2022 18:05)

Neverovatan meč Novaka, poštovanje, moram da promenim prognozu, u Rimu Novak pobedjuje 2-1, na RG 3 -0 za Novaka. To je budućnost koju smo videli danas, U finalu pada Nadal 3-1, na Vimbldonu Novak će biti veliki, najveći favorit.

zare

pre 1 godinu

Sve ok, biće Novak dobar za RG. Nego mi se ne sviđa nervozna trojka u loži. Gde je prethodna mirna ekipa, ovako se njihova nervoza i unezverenost penosi na Novaka.

bezvoljni

pre 1 godinu

Kako ne zna uspostavit autoritet nad ovim klincima. Ulazak u mec je fazon bicu glineni golub, radi mi sta zelis. Greske su sastavni dio sporta, to je nebitno, ali njegova reakcija je uzas.

CroFed

pre 1 godinu

@Lazar

A Roger je pobijeđivao igrače rođene 60-ih, 70-ih, 80-ih, 90-ih, ne bi me začudilo da očita lekciju i nekom mladiću rođenom 00-ih kada se vrati na teren

dush

pre 1 godinu

Sramota bi bila da Alkaraz ne dobije ovo. Ima 19 godina u najboljoj formi, igra za njega jedan od vaznijih meceva. Novak 35 godina na 70% od mogucnosti, nije igrao ozbiljan tenis 3 meseca,igra mec Samo za brusenje forme. Na RG opet su Novak I Rafa favoriti. Mali je dobar, ali sa ovakvim nacinom igre daj boze da igra do 25te.

Koča

pre 1 godinu

To je to. Priroda. Tako je i Novak tukao Rodžera. Ovde je još neuporedivo veća razlika u godinama. Svaka čast malom. Složiti Nadala pa Novaka za redom je izuzetno. Stari lagano odlaze. Novi naglo dolaze

Legionar

pre 1 godinu

"Posle ovog poraza,stavleno do znanja da Nole treba da napusti tenis,jer dolazi nova generacija,sto ce da ih ljusti,bolje da beze dok imaju sansu nego da ih isteraju,posle ovog sto smo videli,ova stara generacija na celu sa Noletom treba da ide u zaborav.
(lemi, 7. maj 2022 20:12)"
Izvini na izrazu, ali debilniji komentar nisi mogao da napišeš. Alkaraz je 16 godina mlađi od Novaka, 17 od Nadala, Federer može da mu bude otac, ali zašto bi nakon poraza Novak trebalo da ostavi tenis? Klinac je u punoj formi i snazi, Novak jedva da je igrao ove godine. Alkaraz je talenat i verovatno će imati uspešnu karijeru, ali slično je pisano i za Tima, i za Zvereva, i za Cicipasa, pa? Vreme će pokazati koliko je Alkaraz zaista sposoban da potraje, a vidimo koliko traje tzv. Velika trojka. Polako s tu penziju, što bi rek'o Šojić.

Mali Hijavata

pre 1 godinu

Nije mi zao sto je Djokovic izgubio,ovo je bio meč koji je trebalo da pokaže koliko je Djokovic podigao formu,imao je neke greske koje su ga skupo koštale ali ok,sada se videlo šta možemo očekivati od Djokovica u nastavku sezone.Da je igrao protiv Nadala,dobio bi sigurno,a i u sledećem susretu dobiće i ovog malog.Sve u svemu mislim da Djokovica čeka jako uspešan nastavak sezone
(Anceloti, 7. maj 2022 20:12)

Slažem se sa tobom da bi ovakav Djoković očistio Nadala lakše nego Alkaraz. Medjutim, postoji jedan problem... Djoković u ovim godinama ne može bolje od ovoga. Imao je samo dvadesetak grešaka, odličan prvi servis i odlično kretanje. E, sad zamisli kakav je teniser ovaj mali kad je najboljeg odbrambenog igrača u istoriji tenisa pobedio iako je imao 57 neiznudjenih grešaka!!! Zamisli kad stekne iskustvo i ne bude ovako nestrpljiv. Sve u svemu, pred Novakom je sigurno još titula, ali pitanje je koliko će to zavisiti od ovog klinca. Jer ovaj klinja je sada pokazao i da ima glavu, talenat je nesporan. Fale mu samo mečevi, iskustvo i prvi osvojen GS da razbije do kraja mentalne blokade.

Pljuvac svih stilova

pre 1 godinu

I dalje pljujete Novaka, koji igra odlicno ako se uzme u obzir da je odigrao desetak meceva, a Alkaraz preko 30. NOvak je daleko od svoje prave forme, tako da videcemo da li ce se Alkaraz ovako busati u grudi kad Novak bude na 100%, a bice za koju nedelju.

Zoran

pre 1 godinu

Ovaj ga za sada odvikava od tenisa. Očajno Novak igra. Samo čudo može da ga spasi.
Nije ovaj momak toliko dobar koliko je Novak očajan

Ratko

pre 1 godinu

Kako je Novak izgledao prethodni turnir ovo je ogroman napredak za realtivno kratak period. Vidi se vraćanje u top formu, njemu nedostaju ovakvi mečevi. Biće odličan u nastavku sezone na naredna tri GS to je sada sigurno. Novak je završio sa mastersima i prvim mestom na listi, fokus je na Gren Slemovima dok god igra tenis.

Aluvial

pre 1 godinu

Novak je igrao slabo, servis grozan, slab, igra ona tipicna Novakova antitenis, sa prebacivanjem po sredini, koje ovaj mali Karlos iskoristi istog sekunda, decko nema nikakav respekt i veoma je odlucan i dobar teniser, sa puno samopuzdanja brzine i snage. Medvedev i Alkaraz ce vladati tenisom u sledecim godinama. Novak je igrao lose, ako ne napadas ne moze pobediti u mecu u kome se uzdas u protivnikove greske, mec je u svakom trenutku drzao i vodio Alkaraz a ne Novak. Mora jace , agresivnije i u coskove.

Mali Hijavata

pre 1 godinu

Tesko ce Alkaraz dobijati GS-ove u 3 dobijena seta. Tesko da on moze da sljaka na sljaci, betonu i travi 5-et setova. Upamtite za ubuduce ovo sto sam rekao.
(Milorad, 7. maj 2022 19:32)

Ovo isto sam slušao i za Novaka 2007. Sve veliki srpski stručnjaci iz zemlje tenisa.

Drax

pre 1 godinu

Mali je talentovan i zgodan bice pravi Najke promoter a sad koliko bude osvajao ne znam Zverev Medvedov i Cicipas nisu losi igraci igrali su sa Djokovicem i Nadalom i pobedjivali.

Mali Hijavata

pre 1 godinu

(Mali Hijavata, 07. maj 2022 20:26
Pitanje je kako ce se razvijati Alkaraz, polako, nije ovo nista, dobijace njega vrsnjaci u ranoj fazi, bice emotivnih problema, mentalnih padova.On je sada tinejder i tek treba da se promeni u coveka.Daleko je on od najboljih, u ostalom vreme ce pokazati svoje.Steta je sto Novak, Nadal i Rodja zavrsise karijeru, njih niko ne moze da zameni.
(zex, 7. maj 2022 20:41)

Otkud znaš? I velika trojka je prolazila kroz iste stvari. Nisam ja rekao da će on biti na njihovom nivou, ali da je pokazao isti talenat, želju i mentalitet, to jeste. Ko zna, možda pukne kad budu najveći turniri u igri, ali seti se kako je Novak prošao u prvom finalu, igrao se Federer sa njim kao mačka sa mišem.
Vidiš, ja bih menjao rado veliku trojku za eru gde su u prvih dvadeset njih petnaestak osvajali GS. Sampras, Agasi, Rafter, Ivanišević, Kuerten, Kafeljnikov, Kurijer, Čeng, Moja, Brugera, Muster, Kosta, Rios, Krajiček... i "veterani" od 32 godine Edberg i Beker... E, to se zove konkurencija na svim podlogama.
Pozdrav.

Jevgenije

pre 1 godinu

Nole ovo gubi. A zasto bi dobio ovaj mec? Cilj je RG, i uz to broj nedelja. I zasto bi se sad iscrpljivao a onda i finale, kad ce ostati prvi u svakom slucaju. Ovo su samo pripreme za 21 GS. Zato, opusteno, ne uzbudjujmo se previse.

Nole Nole vragolane mali ?

TurboNator

pre 1 godinu

Standardno loša (katastrofalno) realizacija brejk lopti…

Realno - kako igra, još se i dobro drži rezultatski…

Kakav zicer je upravo promašio - neće valjda ono standardno - da izgubi servis posle propuštenih sansi… ajde bre živni Nole!

luka22

pre 1 godinu

Đoković je odigrao jako dobar meč, na 80% svojih mogućnosti sigurno, ali Carlos je odigrao maestralno, najviše me je zadivio njegov mentalitet i hrabrost u tiebreaku, bit će No.1 sigurno, možda već iduće godine

Max

pre 1 godinu

Vidi se da Novaku fali snage. Mislim da godine čine svoje i da će teško da namakne neki GS. Na šljaci 5 setova- skoro nemoguća misija. Mozda Wimbldon ali samo mozda. Danas je u igri bio samo na iskustvo.
Alkaras već ozbiljan teniser. Forhend odlican, drop isto odličan, odbrana dobra, donosi pametne odluke u igri( dosta puta je danas nadmudrio Novaka). Biće on u vrhu godinama.

Petar

pre 1 godinu

Sjajno, ovaj mec ce toliko podici Novaka!!!
Dokazao je da i ako nije 100% spreman, on moze da igra egal sa teniserom u najboljoj formi na svetu u ovom trenutku pred njegovom publikom.
Moze da bude prezadovoljan jer on moze mnogo bolje od ovoga…
Sve ce doci na svoje na RG.
Tacno se video nedostatak meceva kod Novaka, a samim tim i fizicke spreme jer cesto nije ni pokusao da potrci na Alkarazov forhend viner, nedostatak snage u udarcima, i tromost na drop sortovima; i na sve to ne pamtim kada je Novaku kik servis pravio ovoliko problema…
Dosta mesta za napredak i to moze samo da raduje.
Bravo Nole!

dare slovenac

pre 1 godinu

Novaku se videlo da mu fale mecevi i samopouzdanje, u trenutcima kada ga je imao i trebao prosetati odigrao je sigurnu loptu i vracao malog u poen..Alkaraz u kljucnim momentima odigrao na mladost i riskantno, uz pomoc publike mu se poklopilo…Novak danas i prije nekoliko dana u BG ko nebo i zemlja, ovaj mec mu je trebao za cilj i to je RG…Posle ovoga danas siguran sam da ce ga i osvojit…

nn

pre 1 godinu

Da je ovim rezultatom dobio Novak ovde bi pisalo kako je jedva dobio, zar ne ?
Pobednik liči na Hjuita, veoma liči na Hjuita kada se pojavio, moguće da će uzeti isto kao i Australijanac i ovaj Španac, dva do tri gren slema i to je to, mada pitanje je i to.

Sutra bi trebalo da pobedi onaj koji u večerašnjem polufinalu dobije meč.

mr

pre 1 godinu

@ nenad,

Увек је истина, да терен не лаже, и да статистика зна да лаже. Мали игра добро, приказао је добар арсенал. Свиђа ми се његов став, напада, игра јако, и греши, али нити тугује пуно кад промаши нит се претерано радује кад погоди. По мени супер став и имаће пуно навијача широм света. Говоримо о тенису и то није фудбалска публика. Статистика приказује више винера, али то баш и није тако, јер се мали стварно трудио да све стигне, а Новак калкулантски, ипак је Гарос близу. Не умањујем успех малог, у суштини одушевио ме, и већ сам написао доле. РГ ће бити друга прича. Ту ће мали морати да се докаже. Од Новака очекујем најбоље, осим неке непредвиђене невоље која може све да промени код било кога. У суштини сам задовољан виђеним и од Новака, јер видим да то иде набоље, максимум нит је приказао нит је био заинтересован. Питање да ли то можже и да ли то циљ у овом тренутку, а мишљења сам да не. Новак као и Надал су близу, и на РГ и Вимблдону ћемо видети можда и њихову будућност. Не бих волео, барем за Новака, волео бих да још траје.

patriota

pre 1 godinu

Nols.je najveći doktor u istoriji tenisa, i ne samo tenisa već čitavog sporta,
... takve dominacije nema nigde i nikada je neće ni biti...uz tebe smo.majstoreee

обс

pre 1 godinu

Новак је за тенис Тесла. Влада материјом радом и количником интелигенције (талентом). Вантениски је кињен и то га је спречавало да буде апсолутно немерљив у тениским достигнућима. Новак је синоним за тенис. Алкараз је амбициозан момак али личи на Борну Ћорића ( Новак је прошао еволуцију а овај још није). Пред Алкаразом тек следе турнири ( много хтео, много започео...) и обрачуни с генерацијки снагом блиским. Новак је ветеран. Али је и такав недостижан за сада!

Dejan

pre 1 godinu

@@@(Monden, 07. maj 2022 19:31)
Jeste,svi teniski strucnjaci na svetu nisu to primetili samo si ti veliki znalac to uocio!!!
Federer imao jaku konkurenciju???
Evo smejem se pola sata...

judd trump

pre 1 godinu

Karlito je taj dasa koji će Nadalu i Đokoviću pokazati da im je vreme prošlo kad je tenis u pitanju! Penzioniše ih redom! Bravo momče!

Из угла

pre 1 godinu

Ноле са дефанзивном игром умало да победи. Кад убаци и офанзиву до Гароса, биће то одлично.

Sinke

pre 1 godinu

Kada je 40-40 na servis Alkaraza,ili ako mora da spasava brejk loptu,svaki put se Spanac izvlaci i uzima gejmove,tako je bilo juce protiv Nadala....Mislim da mu je najbolji udarac drop sot,tu je prakticno nepogresiv.....Naravno,da je Nole na svom maksimumu,ovo bi dobio u 2 seta,ovako ce biti neizvjesno.

hahahhaa

pre 1 godinu

Znači kad je bila mnogo jača konkurencija Novak je osvojio 12 slemova a kad je bila slabija on je osvojio "samo" 8 jel? Ti si upravo potvrdio moju poentu, bravo ahahaha
(Trollhunter, 7. maj 2022 19:06)

Promašio si poentu. Poenta je poređenje sa Federerovom konkurencijom, koja je bila daleko jača od Đokovićeve od 2018. na ovamo. Takođe je poenta da Đoković ne bi imao 20 titula da je igrao sve vreme u jakoj konkurenciji, već je iskoristio zalazak Federera, povrede Nadala, Marija i Del Potra, potpuni pad Vavrinke i izuzetno slabe mlade tenisere.
(Monden, 7. maj 2022 19:31)

Pa sto lupetas? Protiv koga je Novak osvajao finala GS ako su svi ovi koje si nabrojao bili povredjeni i na zalascima karijere? Protiv ovih povredjenih i matorih je osvojio 14 od svojih 20 GS. Kako su onda takvi jadni kakvi su bili po tebi stizali do finala? Poenta poredjenja sa Federerovom konkurencijom je vise nego glupa, tako da moras da smislis novu.

Mali Hijavata

pre 1 godinu

Mali Hijavata

falilo mu snage u 3 setu i to se uveliko videlo. da je u potpunosti fit drugacije bi bilo
(milan, 7. maj 2022 20:41)

Nije mu falila snaga, već mladost. To je to sa 35. Ne možeš da očekuješ da bude kao sa 25. Priroda. On bi ostale tenisere ovakvom igrom dobio, jer bi oni na ključnim loptama gadjali aute i mrežu, ali ovaj mali se ne plaši, rutinski je završio meč na svoj servis, mrtav hladan. Svi osim velike trojke bi pukli posle nerealizovane meč lopte, ali Alkaraz nije. U tom zecu leži grm:)

deki27

pre 1 godinu

S obzirom na sve sta se izdesavalo zadnjih meseci,nije Novak lose odigrao protiv ovog mladog lava na podlozi koja nije njegova.Steta za Novaka sto je propustio Australiju ali to je sada gotova prica.Ovo kazem jer imam u vidu da je Nole bio glavni favorit za osvajanje i tako bi stekao prednost.To je uradio Nadal i sada on ima jedan slem vise i u slucaju da uzme RG,Novaku ce biti nemoguce da ga stigne.A mlada ekipa koja dolazi,Medvedev,Cicipas,Zverev,Beretini i ovaj mali Alkaraz je veoma izjednacena pa ce biti tesko nekom od njih da se po slemovima priblizi velikoj trojci

hahahhaa

pre 1 godinu

Tražili ste smenu generacija - dobili ste je!

Alkaraz je rastavio Đokovićevu igru, iako je bio iscrpljen i povređen, iako je neiskusan, iako se emotivno juče prilično ispraznio. Siguran sam da Karlitos može i dosta bolje od ovoga.
(Monden, 7. maj 2022 20:03)

Rastavio mu igru pobedivsi u 3 seta posle vise od 3 i po sata igre? Hahahahaa sta bi bilo da ga je pobedio za sat? Veze ti nemas sa zivotom, a kamoli sa tenisom. Slazem se da Alkaraz moze i bolje. To isto vazi i za Novaka. Vidi se da mu fale mecevi, ali bice to odlicno za RG.

Milorad

pre 1 godinu

Neko rece da se mali sprda sa Novakom, ajd taj neko da mi objasni kako se sprdao, a da! mali tesno izgubio prvi set drugi i treci dobio sa 6:0. Jeste se mali sprdao sa Novakom ali malo sutra. Kako je dobio Alkaraz tako je i Novak mogao da dobije mec. Ne razumem pojedine mentalne sklopove koji omalovazavaju Novaka a dizu nekoga bez ikakvog pokrica.

ccc?

pre 1 godinu

Klinac je 16 godina mladji od Novaka i u top formi. Nisam brojio koliko je odigrao meceva i turnira u ovoj sezoni. Za razliku od Novaka, pocev od svega sto se desavalo na AO a ostavilo je posledice, malo odigranih meceva i jedva je pobedio i to u taj breku u trecem setu? Ako uporedimo ovo polufinale i Novakovu formu na Bgd. Openu..kao nebo i zemlja. Pa u Bgd. neje fizicki mogao da se sastavi a sada vidimo sasvim dobro spremnog Novaka. Verujem da ce i u Rimu da jos podize svoju formu a na RG se igra malo drugacije. To je GS..Znaci ono sto sam video, veoma talentovani klinac, u velikoj formi je pobedio Rafu koji nije u formi nakon povrede rebara i Novaka, koji jos juri pravu formu. Jedva za 3 sata igre?

Bojan SRB

pre 1 godinu

Ne treba ništa zameriti Novaku. Sa druge strane klasičan Španac ali uz jednu veliku prednost - servisi preko 225 km/h na šljaci što većina može da sanja i na travi.

Corba

pre 1 godinu

Posle prva tri gema imam utisak da Nole moze za ovim momkom. Alkaras zadaje tempo, a to mu je najvaznije. On se muci sa ovima sto pasiviziraju igru i nemaju tempa, tako da bez obzira na rezultat, ne vidim da ga Alkaras moze penzionisati u skorije vreme, tj. 2-3 godine.

Salebg1986

pre 1 godinu

Malo igra fenomenalno, vrlo moguce da je on buduca zvezda tenisa…. Novak ihra najbolji tenis od kad se vratio tako da dok god njegova forma ide uzlaznom putanjom ja sam
Zadovoljan … Tako da ajde da uzivamo

AO

pre 1 godinu

Tesko ce Alkaraz dobijati GS-ove u 3 dobijena seta. Tesko da on moze da sljaka na sljaci, betonu i travi 5-et setova. Upamtite za ubuduce ovo sto sam rekao.
(Milorad, 7. maj 2022 19:32)

Jesi ti onaj sto je juče pisao da je pobedio Nadala samo zato sto je Nadal bio loš?

bradina

pre 1 godinu

Nista strasno,moglo je otici i na Novakovu stranu! Izvrstan mec obojice,uz neverovatnu dobru igru mladog Spanca koji ako nastavi ovako moze biti veliki sampion! Novaku fale ovakvi mecevi da podigne formu pred RG.Idemo dalje.

Demar Derozan

pre 1 godinu

Mec je bio zanimljiv i mogao je da ode na bilo koju stranu. Svi koji kritikuju ispod Novaka da je navodno poceo da pusta lopte i da ne trci na njih, nemaju osecaj kakav je to napor i rizik za zdravlje ako se to radi dugo, u kontinuitetu. Novak te lopte treba svesno da pusta, kao sto radi Fed, kako zbog godina tako i kvaleteta zivota posle karijere. Mari je primer kakve posledice mogu da se dese.

milan

pre 1 godinu

Zoran

federeru nisam znao da si to ti.


nemoj da igras bilo sta 4 meseca pa u naredna 5 meca se spremi da igras sa nekim ko je igrao preko 25 mečeva u sezoni.

Павле

pre 1 godinu

Драги Новаче,
после сасвим необичног почетка овогодишње сезоне односно великих искушења и личних испита, кроз које си прошао, достигао си висок ниво физичке снаге и форме. Није пријатан осећај када се губи на једном такмичењу. Ипак, показао си искуство и јаку вољу. Тако да имас све услове да достигнеш још виши ниво форме. Само напред!

posmatrac

pre 1 godinu

Alkazar je pogodio svaku liniju i svaki moguci drop sot sto je na sljaci neodbranjivo. Nisam siguran da je moguce da Alkazar drop sotove ubuduce ima 100% ali sad je imao, i svaka cast. Drop sot je rizican udarac koji je na sljaci efikasan, obicno je tu na 60% , a igra se kada je dug poen pa da se skrati mucenje pa sta bude. Dobra stvar za Novaka je, sto se videlo da je u 2 setu upao u fizicku krizu, ali u 3 setu se fizicki vratio. Znaci probio je krizu, na sledece turnire to ide na bolje

Vlada

pre 1 godinu

Odlican tenis, mali je igrao u transu a Nole se polako vraca!
Ne zaboravite da je ovo bio domai teren za danasnjeg pobednika koji je to umeo maksimalno da iskoristi.

kaokakao

pre 1 godinu

Evo kako ja to gledam, igrao je Novak ovakve meceve i protiv mnogo slabijih igraca od Federera i Nadala, bilo je tu meceva na jednu loptu protiv Conge, Gofana, Raonica i jos nekih igraca, koje je uglavnom dobijao ali bilo je u pojedinima i dosta srece za Novaka, bukvalno jedna lopta odlucivala. Tako da ovo nista ne znaci. Novak je imao ovaj mec u drugom setu, pa i u trecem vjerujem kad je bilo 0:30 kod 4:4 i na servis Alkaraza i onda jednu laganu loptu zakucao u mrezu. Vjerujem da bi tu napravio brejk i kasnije zavrsio mec al eto. Trebao mu je ovalav mec. Da je bila pobjeda to bi bio tek pun pogodak, ali dobro, bice bolje.

NAR

pre 1 godinu

Alkaraz gine da uzme set starcu koji je daleko od svoje forme i fizički i takmičarski, 3-0 na RG za Novaka koji će tada da igra svoj najbolji tenis.

ДЕЛИЈА🔴⚪

pre 1 godinu

Нијансе су одлучиле побједника у још једном Новаковом антологијском мечу у коме смо се сви ми прави Новакови навијачи нервирали до главобоље буквално. Једно је сигурно, Новак се "вратио". Криво ми је што је овако завршило да вам то не могу описати. 😤

Legolas

pre 1 godinu

Novak se polako "uvlači" u takmičarski ritam, i to je najvažnije nakon dugog odsustva sa mečevima. Koliko će mu trebati da dostigne svoj najbolji nivo ni on sam ne zna.
Bez sumnja ovakvi mečevi mu koriste, da vidi i oseti koliko je udaljen ili blizu te forme, potrebne za osvajanja turnira, GS-ova na prvom mestu.

Mali Alkaraz je prava bomba na terenu.
Udara veoma jako, pokriva ceo teren brzinom i okretnošću.
Možda budući vladar tenisa, gotovo sigurno.
Jedinstven je i sjajan igrač, koji zato sto je mlad ima da napreduje, i još da ojača!
A našem Novaku ne nedostaje iskustva, mnogo veće i bolje igrače je pobeđivao, ali tada je on bio "gladan" pobeda i turnira, sada Alkaraz želi da pobeđuje i one najbolje, i one koji su svojevremeno bili"naslednici"velike trojke.
Turbo brzi i eksplozivni Španac, sa preiskusnim i kodom šampiona u sebi Novakom, dobar i spektakularan meč, sa ishodom nadam se koji će nas sve obradovati, pobedom Novakovom.

hattori hanzo

pre 1 godinu

Realno,klinac se sprda sa najboljim na svetu...
(Dejan, 7. maj 2022 18:37)

To moze da izgleda tako onom ko ne prati dovoljno tenis. Novaku je ovaj turnir prevashodno bitan (svakako mu nije nebitan) zbog dizanja forme pred RG, motiv mu je na veoma siromasnom nivou. Nasuprot njemu, Alcaraz zeli da udje u ‘svet’ sampiona, daje se fizicki, emotivno, a igra i pred svojom publikom.
Kako god, ono sto oboje predstavljaju u svetu danasnjeg tenisa, videce se na RG i predstojecim slemovima. I nikog ne treba da cudi ako Alcaraz na RG ne udje ni u osam najboljih. Tako to jednostavno ide. Slemovi su prvenstveni parametar mentalne spreme. Svakako, mali je preozbiljan materijal i po svemu sudeci, buduci sampion na duze staze.

JPR24

pre 1 godinu

Zaslužena pobeda za mladog španca, al ja ne mogu da shvatim neke komentare ovde, kao da ste zaboravili da Novak nije igrao u poslednje vreme skoro uopšte, a opet je pruzio više nego dobar otpor decku za koga sada pricaju da je jedan od pretendenata da bude najbolji medju mladim igračima, koji je pritom u odlicnoj formi i u seriji pobeda... Nemojte otpisivati "stare lavove" jos uvek, mnogo su vas puta razuverili..
(MV, 07. maj 2022 20:20)

To ti je kad ljudi pojma nemaju ! Alkaraz je u punoj formi ! Novac duže nije igrao, ako je i na 70% sada to je dobro, isto i Rafa, juče protiv Alkaraza nije bio ni na 60% od onog sto je on sposoban na šljaci ! Ljudi zaboravljaju da jedan nije igrao duže, drugi se vraća od povrede, a obojica u njihovim godinama, jedini je cilj GS, to jest RG trenutno, do tada im je važno da igraju, da imaju teške mečeve, pa i po ceni poraza, na GS je u pet setova i to je sasvim druga priča, sto su i Nivak i Rafa već pokazivali X puta do sada !

Стање ствари

pre 1 godinu

Свака част Алкаразу,али колико су стварно велики Ноле и Рафа кад се навелико хвали момак који је победио тенисере од 36 и 35 година.Сачекајмо ипак РГ пре него што отпишемо великане.Сви знамо да је игра на ГС нешто посебно,да ли ће Ноле и Рафа плесати свој задњи плес, или ће њихова магија трајати једва чекам да то видим.Данас је Ноле правио неке грешке,које су некад биле незамисливе,да ли су те грешке плод биологије или још није све наштимовао у игри и то ћемо сазнати.Наравно да ћемо видети и младог Алкараза,колико дуго може држати добру форму, и да ли је само још један у низу младих нада који бљесну и после таворе.

Dare

pre 1 godinu

Alkaraz je zasluženo dobio meč. Mali je fatastičan. Nole trenutno ima iskustvo i bolji servis. Ne verujem da će Alkaraz dostići Rafu i Noleta, ali je odličan. Gde su sada oni što su govorili da će mali da se folira i vadi na povredu? Najvažnije je da je dobar tenis.

maska od Elona

pre 1 godinu

Odlican turnir za podizanje forme i to je to. Mladi Spanac ozbiljan igrac. Ima sve sto je potrebno da bude visestruki GS sampion. Znamo da je u tri dobijena tenis skroz druga igra, tako da cemo videti kako ce se tu snalaziti. Ovo za sada obecava.

ДЕЛИЈА🔴⚪

pre 1 godinu

@АНЋЕЛОТИ - Ако си Новаков навијач како онда да ти није жао што је изгубио? Ако ниси навијач онда у реду. И мени је драго што је подигао форму ал ми је увијек жао кад изгуби, чак и ако је егзибиција у питању.

Bellator

pre 1 godinu

Novak mora u 90% mečeva da počne mlako, bez volje, gubi prvi gem a često i ceo set dok se ne zagreje. Da je taj mentalni momenat uspeo da popravi u poslednje 3 sezone već sada bi oduvao i Nadala po broju GS a i mnogih drugih rekorda

JPR24

pre 1 godinu

Previše brejk lopti je propustio… mogao je već da resi Novak. Ni kako god, ovo je tip meča koji mu je potreban, bilo koji da je rezultat na kraju, kao sto rekoh njemu i Rafi su cilj RG, ništa drugo…

auh!!

pre 1 godinu

Đoković je u vreme konkurencije koju si spomenuo osvojio svega 12 gren slemova. Ostalih 8 je osvojio uglavnom sa boranija-konkurencijom uz povremeni dodatak Nadala.
(Monden, 07. maj 2022 18:20)

Po tvojoj logici mogli bismo reći da je Nadal stigao do 20 slemova kad Novak nije igrao zbog povrede (isto kao i Federer), a i 21. je osvojio kad Novaku nisu dozvolili da igra.

Zizu

pre 1 godinu

Ovaj mali ce biti brutalan na sljaci, na betonu solidan, a na travi tesko. Tamo ovaj divljacki tenis ne prolazi. Novak se raspadao od sredine drugog seta, kako je treci uspeo da dovede do 6-6 ostaje misterija. Dobar servis je cudo, cak i na sljaci.

Statistika

pre 1 godinu

Novak 27 winera a Alkaraz 51 viner. Novak neiznudjenih grešaka 41 a Alcaraz 57. I tu se vidi zašto je španac pobedio a meč bio tesan. Takodje prvi servis Novaka slab ali je 67% poena na drugi servis. Sve u svemu dobro je, biće bolje u Rimu

Fil Cavski

pre 1 godinu

Nema veze Nole glavu gore! Prikazao je dosta dobru igru a vidi se da mu ovo nije maksimum i do Rolan Garosa ga ocekujem na 100% i po meni je on prvi favorit za tu titulu. Od srca sve cestitke mladom Alkarazu i zelim mu sve najbolje u finalu sutra.

Ivan

pre 1 godinu

Прелеп меч. Да је био неко други на Нолетовом месту баш би било уживање гледати. Овако је ипак кидање живаца.

Dzemo

pre 1 godinu

Iako je Djokovic izgubio mislim da je pruzio jednu odlicnu partiju i da se skoro pa i vratio u staru formu
Alkaraz je danas bio prejak za svakog

bozza

pre 1 godinu

Neki spominju da je Federer imao slabu konkurenciju.

Koliko je onda slaba konkurencija gde je nolo prvi a ni ne igra turnire?!?
(dr.Roddick, 07. maj 2022 17:44)

tako sto ne pratis na casovima...

vilsonovo

pre 1 godinu

Igrac od 36 g. sa ogromnim iskustvom od 10/11 brejk lopti iskoristi samo 1?! A sem dve sve ostale su igrane. Znaci imao je sasvim dobru sansu... Ali Djokovic NEMA SNAGE. Igra PASIVNO. Udarci su mu malo iza linije za parove. Kada protiv momka koji ima 10 puta manje iskustva ne mozes da resis tolike brejk lopte onda nemas sta da ocekujes. Prosto, bez fizicke snage nema rezultata. Treci set ovakav Djokovic moze dobiti samo ako se mladi Spanac povredi ili mu udaru sunce u glavu. Da ne govorim o cinjenici da Novak celi mec igra TRI METRA iza linije. Cime svesno ogranicava i takticke mogucnosti i daje sansu Spancu da ga ubije od skracenih lopta. Iskreno, nisam ocekivao da Novak uzme set, s obzirom da je ovo 70 odsto nekadanjeg Djokovica, ne vise od toga. Zasto je to tako svi znamo. Tu se nema sta vise reci. Iskreno, ove godine na RG ni RAfa ni Novak nisu favoriti. Ovakvi do titule ne mogu ni pod razno.

mr

pre 1 godinu

Први пут гледам мало мало дуже, и дечко је много добар. Биће ми много драго да видим да цепа ову екипу типа Циција и Меде. Дечко је прави тенисер за гледање, није калкулант, игра јако, игра лепо, игра нападачки, право уживање. Новак је друга димензија тениса, и има неку своју причу која је толико специфична да нема копирања. Овај мали игра за публику и биће га знаимљиво пратити.

Monden

pre 1 godinu

Vidis li nacina da Alkaraz osvoji Noletovu servu?
(samo pitam, 7. maj 2022 18:13)

DA!

Mali mu je održao čas tenisa. Nadmudrio ga je u svakom poenu. Sve što je Đoković osvojio je bilo na besomučno prebacivanje loptice i greške Alkaraza koje su plod neiskustva. Odnos forhend vinera je u jednom trenutku bio 20-2 za Španca. Sramota bi bilo da Đoković ovde pobedi.

komentaror

pre 1 godinu

Đoković je u vreme konkurencije koju si spomenuo osvojio svega 12 gren slemova. Ostalih 8 je osvojio uglavnom sa boranija-konkurencijom uz povremeni dodatak Nadala.
(Monden, 07. maj 2022 18:20)

"svega 12 gren slemova" ???? Samo 12 ?

Bas jadno i bedno. Tricavih 12 slemova u najjacoj konkurenciji. Neznam kako ga nije sramota da sebe naziva teniserom.

bozza

pre 1 godinu

Naseta ga mali, leve - desno. Nole toliko godina i iskustva i vraca sve po sredini.
(Usla voda u usi, 07. maj 2022 17:51)

ono sto Novak ne zna je koliko je lakse igrati tenis iz fotelje pred TVom, nego na terenu, pred publikom i protivnikom... ili ti nikad u zivotu nisi uzeo reket u ruke, jer da jesi, sigurno bi uzeo bar 21GS

ultrasrbin

pre 1 godinu

Promašio si poentu. Poenta je poređenje sa Federerovom konkurencijom, koja je bila daleko jača od Đokovićeve od 2018. na ovamo. Takođe je poenta da Đoković ne bi imao 20 titula da je igrao sve vreme u jakoj konkurenciji, već je iskoristio zalazak Federera, povrede Nadala, Marija i Del Potra, potpuni pad Vavrinke i izuzetno slabe mlade tenisere.
(Monden, 7. maj 2022 19:31)

A Federer u doba Novaka i Nadala osvoji samo kada Novak nije igrao?

Goran

pre 1 godinu

Čovek je promašio 20 zicera i to uglavnom kad je mogao da mu uzme servis!
Tu nema oravdanja,to i deca rešavaju lagano
(Džoni Vajs Milisav, 7. maj 2022 19:33)

Kakav stručan komentar! Sve pršti od znanja i stručnosti.

Gambeeet

pre 1 godinu

IMPRESIVNO! IMPRESIVNO! Momku jednostavno nije zadrhtala ruka u završnom taj-brejku, ma ni milimetar! BRAVO Alkaraze, bravo Đokoviću!!!

Pera

pre 1 godinu

Sjajan meč, svaka čast malome Alkarazu, pobediti Nadala i Đokovića dan za danom u ovako tesnim mečevima je neverovatan podvig! Verovatno smo prisustvovali rađanju šampiona!

Blade Runner

pre 1 godinu

nenad, 7. maj 2022 20:36

Napisao si ubedljivo najbolji komentar ovde, a videćeš koliko ćeš minusa da dobiješ od "stručnjaka" za tenis, kukičanje i veženje, koji su za ovaj sport čuli 2011-e, a zaboraviće ga uskoro, kao Francuzi Aleziju.

TurboNator

pre 1 godinu

Osim prvog gema, Novak mnogo lakše dobija svoj servis od malog… ali opet loše odigra kad ima brejk lopte, užas… obe (do sada) je imao drugi servis i vratio ga kilavo…

mix

pre 1 godinu

Na RG i Nadal i Novak će "pobediti" Alku ili ako je sladje imaće veće šanse da ga pobede, ko god bude igrao protiv njega, tada će dostići svoju najbolju formu, sada se Alki lepo namestilo da i Novak i Rafa nisu tip-top i da dižu formu za RG, realna slika gde su njih dvojica u odnosu na Alka biće u Parizu. Alkaraz deluje nepobedivo, pa da vidimo to na RG,

Moja prognoza je da Novak danas gubi 2-0, u finalu Rima isto gubi ali u tri seta, i pobeduje Alkaraza u polufinalu na RG. Finale sa Rafom, neizvesno ali ipak Rafa ima prednost, Novak osvaja Vimbldon. Na US Open ga neće pustiti.
(mix, 7. maj 2022 15:25)

Izgleda da je Rim došao ranije od očekivanog, prijatno iznenadjenje od Novaka.

123

pre 1 godinu

Cestitam, decko je zasluzio ovu pobedu. Raduje me da se Novak polako vraca u formu. Od BGD. Opena ovo je druga prica. Verujem da ce i u Rimu da podize svoju formu i da na RG bude u zeljnoj formi a tamo se igra do 5 setova..Nece se Novak lako predati..Odlican mec i turnir iz koga je Novak dosta profitirao i posle svega sto mu se desavalo ove sezone usao u polufinale. Cestitke obojici.

Gaučos

pre 1 godinu

Odličan meč. Nole je bio bolji u prvom, a Carlitos u drugom i trećem setu, što se manifestovalo i u krajnjem rezultatu. Bez obzira što je Novak imao svoje šanse i u drugom (brejk lopta na 4:4) i u trećem setu (takođe neiskorišćena brejk lopta pred kraj), stekao se utisak kao da sve zavisi od Alcaraza - da li će da padne mentalno i počne da greši, ili će da nastavi da napada i ispaljuje projektile. Ono što se nije očekivalo je da će Novak, pored toliko iskustva, upravo u tie breku praviti neiznudjene greške. Uzgred, nisam još video da neko igra ovako dobro skraćene lopte sa osnovne linije kao ovaj momak. Sve u svemu, namerio se junak na junaka.

vlažno groždje

pre 1 godinu

Novak je još daleko od svoje najbolje forme, nadam se da će na RG da bude onaj pravi, ide tim putem, tako da možemo tada da očekujemo njegov najbokji tenis.

hatori hanzo

pre 1 godinu

Kada se udje u razmenu, Novak ne moze maltene nijedan poen da dobije winner-om, vec iskljucivo ako Alcaraz napravi neiznudjenu gresku. Pasivan, fizicki nedovoljno spreman, bez potrebnog samopouzdanja.
Realno, ovo nema veze s Novakovom igrom na korektnom nivo, a egal u setovima je iskljucivo posledica njegovog iskustva.
Suma sumarum, Novak nije pokazao nista a nasuprot njemu, mali je pokazao mnogo toga. I potrosio se tri puta vise.
Bice to ok do RG.

Kunta Kinte

pre 1 godinu

Imao ga Djole, nije smeo sa čeka da Karlos pogreši nego da proba nešto pa šta bude. Ovako mislim da je propustio jedinu šansu za pobedu.

itvig

pre 1 godinu

Mali ima energiju a Đoković ima iskustvo u kontrolu emocija. Biće teško. Nijanse če da odluče finalistu. Ako mali pobedi Noleta uzima i trifej.

Gambeeet

pre 1 godinu

Nikako da veže 2 ljudska riterna ceo meč, nikako, pregršt poena je tako uzeo Karlos, eventualno drugim udarcem, previše za jedan ovakav susret. Znatno omanjio Alkaraz sa greškama, ako zadrži ovaj nivo, ode meč, jer ništa ne nagoveštava da Novak može značajno da poboljša nivo svoje igre.

Trollhunter

pre 1 godinu

U Novakovo vreme konkurencija je bila Federer i Nadal + Del Potro,Vavrinka, Marej i ostali.I šta ćemo sad?A korona ništa jel?Ajd odgovori ako smeš :)
(Trollhunter, 7. maj 2022 18:13)

Đoković je u vreme konkurencije koju si spomenuo osvojio svega 12 gren slemova. Ostalih 8 je osvojio uglavnom sa boranija-konkurencijom uz povremeni dodatak Nadala.
(Monden, 07. maj 2022 18:20)
Znači kad je bila mnogo jača konkurencija Novak je osvojio 12 slemova a kad je bila slabija on je osvojio "samo" 8 jel? Ti si upravo potvrdio moju poentu, bravo ahahaha

ultrasrbin

pre 1 godinu

Đoković je u vreme konkurencije koju si spomenuo osvojio svega 12 gren slemova. Ostalih 8 je osvojio uglavnom sa boranija-konkurencijom uz povremeni dodatak Nadala.
(Monden, 7. maj 2022 18:20)
A koliko su Federer i Nadal osvojili u vreme te konkurencije?

neXt

pre 1 godinu

Novače svaka čast za ovaj meč danas, do Rolan Garosa forma top...
Šta reći za ovo "dijete", ovako samouvereno igrati prvo protiv Nadala a onda i ovako sad protiv Novaka, ostao sam bez teksta, klasa za sebe, paklen igrač...imamo šta gledati kad se trojka povuče.

John

pre 1 godinu

Dakle, prvo Nadala, sad i Đokovića. Impresivno.
Čini mi se da je poslednji kome je uspelo nešto slično ovome upravo Đoković. Masters u Kanadi (mislim Toronto) kada je u četvrtfinalu pobedio Rodika (tada trećeg na listi), u polufinalu Nadala (drugog), i u finalu Federera (prvog). Tada je "smenio" Rodika na trećem mestu.
Nešto se ne sećam da je kasnije nekome uspelo da pobedi njih trojicu (ili bar dvojicu) jednog za drugim (ne računam njihove međusobne mečeve)

Ljubo

pre 1 godinu

Ništa od ovoga ne bi bilo da Novak ne igra ziheraški na brejk loptama,to bi se završilo u 2 seta,ovako ga je vratio umeč sa pasivnom igrom sa mnogo neiznuđenih grešaka.Kada igra toliko pasivno nije mi jasno zašto toliko pravi neiznuđenih grešaka.On po svaku cenu mora da igra agresivan tenis sa što manje dugih razmena jer nema više 25 godina.

Niki

pre 1 godinu

99% protivnika bi puklo posle propuštene meč lopte naročito ovi novi klinci ovaj mali je odreagovao Novakovski a meč je bio fantastičan.

TurboNator

pre 1 godinu

Ne treba ništa zameriti Novaku. Sa druge strane klasičan Španac ali uz jednu veliku prednost - servisi preko 225 km/h na šljaci što većina može da sanja i na travi.
(Bojan SRB, 8. maj 2022 11:25)

Kakve veze ima podloga sa brzinom servisa??

Brzina se meri odmah po udarcu reketa u lopticu, pre nego sto je stigla i do mreze, a kamoli udarca u teren...

Gambeeet

pre 1 godinu

Pišem kod rezultata 4-2 za Alkaraza u prvom setu. Nole, kao i obično u poslednje vreme, stegnuto otvara gotovo svaki meč, pa tako i ovaj protiv Karlosa. Mišljenja sam da se ovaj dečkić ne može dobiti pukom defanzivom i pasivnom igrom, balonima pred osnovnu liniju, svestan je toga sigurno i Novak, pa tako kako odmiče set i meč i polako krene da stiče sigurnost u svoje osnovne udarce, verujem da će probati da bude makar kontrolisano agresivan i vreba svoje šanse za napad u toku poena. Do ovog momenta sve bitnije poene je izgubio Nole i to nije dobro, ali očekujem i da to već i pred kraj ovog seta dođe na svoje. Ono što me pomalo nervira kod Đokovića, opet u poslednje vreme, jeste to da užasno vraća kik serve, a ovom dečku je to jedan od specijaliteta, čak ume i da se odmakne skroz u stranu da dobije što bolji ugao prilikom tog tipa servisa. Kada je blizu osnovne, Novak ih po pravilu vraća jako plitko i to je zicer za iole ozbiljnijeg rivala, kamoli Alkaraza, jedino udaljavanjem daleko iza s vremena na vreme nešto postigne, za najboljeg riternera svih vremena sigurno, zna i on da može i mora to bolje. Odlično, evo bitnog poena, na 4-4 smo, za minut i 5-4 :))

41х32

pre 1 godinu

Đoković je u vreme konkurencije koju si spomenuo osvojio svega 12 gren slemova. Ostalih 8 je osvojio uglavnom sa boranija-konkurencijom uz povremeni dodatak Nadala.
(Monden, 07. maj 2022 18:20)

Другим речима више гренд слемова је освојио са јачом конкуренцијом него са том "боранијом". СВЕГА 12 гренд слемова кажеш... Ал је теби добро брате

Pilot bespilotne letelice

pre 1 godinu

3 Utiska koja " kvare" utisak o Noletu kao GOAT-u

-Očajan smeč udarac
-Veliki broj neiskorišćenih break lopti
-Uvek kada protivnik ostane u ćošku a ima otvorenu drugu stranu napucava loptu u stranu gde se protivnik nalazi ( provaljen)

choda gaucho

pre 1 godinu

Ovaj mali ce i sada i ubuduce biti teniser koji Djokovicu najmanje odgovara, jer Djokovic voli duge poene sa dubokim, ali ne preterano jakim udarcima, sve pokriva i ceka da protivnik pogresi... Ali ovaj mali, on uvek igra na 100% snage, svaki udarac mi je bomba, a pritom sve stize i jako retko gresi... Igra od pocetka do kraja meca sa najjsnaznijim udarcima u svetu tenisa... Tesko ce ga Nole sada, a i u buducnosti pobediti...

lavirint

pre 1 godinu

Kako god se završilo, ovo je sigurno jedan od 10 najkvalitetnijih teniskih mečeva u poslednjih 5 godina. Ne zna se samo da li je čudnije što jedan akter ima samo 19 godina ili što jedan ima 35, a pritom mu je ovo prvi ozbiljan meč u sezoni.

RG Fan

pre 1 godinu

Kako se Karlos izmigoljio na 4:4 0:30 i kratka vraćena lopta...
Sreća prati hrabre, ima i mirnoću, ali baš je miljenik bogova u 1.delu sezone.
Novak odličan, biće samo bolji već u Rimu.

Pešter

pre 1 godinu

U 2 dana dobije Rafu i Novaka, igraca sa najvise GS i igraca sa najvise nedelja na prvom mestu. A tek napunio 19 godina. U talenat nisam sumnjao, ali takva mentalna snaga u tom uzrastu, svaka cast. Izgleda da je dosao neko ko ce pomrsiti racune velikoj trojci, posle 10 godina ocekivanja da ce se nesto tako desiti.
Cudno, ali svakako osvezavajuce. Svaka era ima svoj kraj, izgleda zlatna, najbolja era tenisa je pri kraju, sto zbog godina, sto zbog, napokon, nekoga ko nema strah ni respekt ni prema legendama.

Ovako

pre 1 godinu

Uvek su mi bili zanimljivi ovi koji se redovno javljaju, a tenis ih ne zanima.
Onima, koji odmah vide tenisera na početku karijere kao rekordera, kažem da je potrebno trajati 10-12 godina i osvajati 2 GS i 3 Mastersa po sezoni.
Mnogo komplikovano, retko se dešava i zato sačekajmo .

John

pre 1 godinu

"Imao je Novak 0:30"
"Novak ne koristi brejk loptu"
"Uh, Novak je opet imao priliku za brejk, ali ne koristi je."
"Propuštena šansa za Novaka"

Uvek mu je realizacija bila problem. Ima protivnika "na tacni" i samo treba da ga dotuče i... ništa.
Ranije je slične mečeve dobijao tako što izmori protivnika. A sad ne da tako više ne može da dobija, nego su tako drugi počeli da dobijaju protiv njega...

Anja

pre 1 godinu

Karlos 19, Nole 34 godine. Razlika 15 godina. Da su tu istih godina Nole bi ga razbio ko kantu.
(Bajo, 7. maj 2022)

Zanimljiva opaska. Da su Lejver, Borg, Konors, Mekinro, Agasi, Lendl, Sampras, Federer, Nole i Nadal istih godina,ko bi bio najbolji? Ne postoji najbolji svih vremena. Svoje epohe, da.

zex

pre 1 godinu

Malo hrabrije Nole.Moralo je hrabrije ali dobro, mogao je da dobije alo raduje odlicna igra Novaka.Spanac je dobio na brzini i svezini.Nista strasno.Boli ovaj poraz Novaka jer ga je imao u drugom setu, morao je da ga resi.

Darvin

pre 1 godinu

Alkaraz decko koji ce srusiti sve teniske rekorde! A vec sada igra najlepsi tenis! Nazalost za Novaka pojavio se jos neko ko mu nece dati vise grenslemova!
(Radisa, 07. maj 2022 20:09)
Možda si u pravu, ali pred njim su godine i godine u kojima mora biti u vrhu.
I bez povreda, to je ogroman poduhvat.
Svakako, želim mu sve najbolje.

Uvek neugodna Kudermetova

pre 1 godinu

Malo je neumesno pricati o Novakovim propustenim sansama kad je odnos vinera u polju bio 46-15 u korist Alkaraza.

Sjajno je sto se Novak vratio, svakako, ali ce morati da odigra koliko-toliko agresivnije da bi imao sansu na RG, Vimbldon bi svakako morao biti primarni cilj, sve pored toga je bonus.

Sto se Karlitosa tice, odavno je dobio moju podrsku, sjajan decko sa izuzetno dopadljivom igrom, sve najbolje mu zelim pa dokle dogura, tenis je uvek nepredvidljiv.

B

pre 1 godinu

Ne znam šta je bilo u prvom setu kad ovde mnogi pišu kako mali nije nešto. Ovo što ja vidim u drugom setu je fantastična igra ovog tinejdžera. Odavno nisam vidio da neko ovako lako u nizu dobija poene iz drop šota.

Bokster

pre 1 godinu

"Da li moze neko ko zna da mi objasni sta je to "kik" servis?"

Servis koji sece lopticu odozgo, tako da ona rotira na dole, onda loptica kada udari na teren ona ima dosta vislji odskok nego ravni i slajs servis.

Dolf

pre 1 godinu

Da li moze neko ko zna da mi objasni sta je to "kik" servis?
(Bili, 07. maj 2022 18:29)

Servis kod koga je rotacija loptice takva da ima visok odskok.

Djorgo nišlija

pre 1 godinu

Odličan meč. Djoković vrlo dobar, forma u usponu.
Alcaraza sam gledao prvi put pre par meseci. Nije trebalo više od par gemova da se vidi da je izuzetan talenat, i već sjajan igrač. Trebalo bi videti kako će igrati na travi, betonu..., kako će protiv "razbijača", kad ne ide itd. Za sada deluje kao da može da osvoji 10 GS...

City Girl

pre 1 godinu

Decko je zasluženo pobedio, a Novaku ovaj meč treba da posluzi da vidi gde mu je igra i forma. U svakom slučaju mislim da je igrao mnogo bolje nego u Beogradu, ali mu nedostaje puna koncentracija i zato je pravio puno gresaka. Odigra sjajno tri poena, onda dva katastrofalna. Za pobedu protiv vrlo talentovanog igrača punog snage je potrebno igrati sjajno svaki poen, posebno odlučujuće poene.

Iva

pre 1 godinu

Drago mi je što se ponovo nazire onaj stari Novak. Karlos ga je probudio iz dugog zimskog sna i tek će sada obojica biti motivisani na RG, koji, naravno, osvaja Novak.:)

Mario

pre 1 godinu

4:4 u trecem, na 0:30 dobra prilika za 0:40, Nole u mrezu na najnizem delu. To je ono sto je uvek pogadjao u tim momentima.
Nema veze kako ce se zavrsiti, dobar mec, ide Nole ka svom cilju, a mali je buduci superstar.
Mislim da ne brinu Nole i Rafa zbog njega, koliko next gen igraci koji su jedva cejali da ovi batale, a ono dolazi klinac, mladji 6-7 godina od njih i dere sve redom.

Nebojša

pre 1 godinu

Je l ima neki strim a da ne smaraju sa registracijom
(Milutin, 07. maj 2022 17:02)

Betmanstream.org plus ima i hd kvalitet prenosa.

Tom Starin

pre 1 godinu

Mada rezultat to ne pokazuje, pobeda Alkaraza je više nego ZASLUŽENA!!!

Talenat je vanzemaljski, ali GLAVA i to u tim godinama...smiren, sa "uvek pravim potezom"!

Čestitke obojici, s tim, da i jedan i drugi, mogu još bolje.

Hmmm

pre 1 godinu

PunišaS
Kada Novakovi roditelji, obuju njegove cipele, pa umesto njega pocnu hodati njegovim putevima i resavati njegove prepreke, onda mogu pricati sta je dobro, a sta ne. Do tada, samo Novak zna sta je najbolje za njega. Isto vazi za svakog coveka, niko ne hoda mojim ulicama, da bi znao sa cim se ja suocavam i zasto takve odluke.

Jole

pre 1 godinu

Bez obzira što vodi trenutno 1:0 deluje mi da će teško da dobije.
(Jole, 7. maj 2022.)

Vidis li nacina da Alkaraz osvoji Noletovu servu?
(samo pitam, 7. maj 2022 18:13)

Bez obzira na servu i dalje nisam promenio mišljenje.