Subota, 30.04.2022.

07:39

Embid povređen, propušta prvu utakmicu

Košarkaš Filadelfija Seventisiksersa Džoel Embid doživeo je povredu koja će ga definitivno odvojiti od parketa za prvu utakmicu polufinala Istoka.

Izvor: RM

Embid povreðen, propušta prvu utakmicu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

26 Komentari

Sortiraj po:

maSi

pre 1 godinu

2022 NBA Playoffs Stats

2022 Playoff Leaders:PTS
Points Per Game

1 Nikola Jokić 31.0
2 Jimmy Butler 30.5
3 Jayson Tatum 29.5
4
5
6
7
8
9 Joel Embiid 26.2

Srbonja 2.0

pre 1 godinu

Ta priča je naravno završena, ali se slažem da je Embid sigurno insistirao na tome da ostane, pošto mu je verovatno u glavi želja da bude MVP PO, kada ga je već neko pretekao za regularni deo sezone.
Jednostavno, ne može da postoji drugi iole smisleni odgovor na to pitanje.
Dakle, vodiš 29 razlike, na 4 minuta do kraja, i ti ne vadiš iz igre svog najboljeg i najbitnijeg igrača
(posmatrač, 30. april 2022 11:58)
Prijatelju moj, nije tesko shvatit zasto je bio na parketu, bar nekom prosjecne inteligencije, ali sljedbenici uglavnom nisu te muke da budu inteligentni... Nisu oni usli u 4/4 sa 30 razlike pa da prozivas. A i tad ako ekipa protivnika pocinje s prvom petorkom valja drzati neke nosioce na parketu.
Usli su u 4/4 sa 21p prednosti i bila je od 19 do 29p, do trenutka peha, a protivnik s najjacom petorkom. Znaci u trenutku kada se desio peh 29 je najveca prednost i gotovo sigurno bi kod prekida igre Embiid izasao vani. Ali se desilo sto se desilo.

Don

pre 1 godinu

Nije vam u redu tako pisati. Jokic je prije par tjedana pri ogromnoj razlici u regularnom dijelu sezone igrao garbage time i ubacio 10ak koseva. Tada su neki pisali da superstar tada nema sta raditi na parketu i puniti statistiku pa ste ih ovde popljuvali. Nije to bilo tako davno da ste zaboravili, tada je to bilo ok i legitimno a sad ne valja. Postavlja se pitanje da li vi uopce imate kriterije na osnovu kojih nesto komentirate ili imate jedne kriterije za Nikolu a druge kriterije za ostale igrace? Jokic je igrao na plus 30 nekoliko minuta prije kraja protiv klupe protivnika i trpao do 40 poena, pitam se samo zasto uvjek dvostruke kriterije forsirate kad za tako nesto nema potrebe jer svi znaju koliko je Jokic dobar igrac.

gledam, slušam i razmišljam

pre 1 godinu

...U 3 od 4 utakmice je bila taktika da Jokic da svoje.
Trebalo je po 40p svaki mec da daje.
...
Zato pitam opet, kad igra Jokic??
(Srbonja 2.0, 30. april 2022 10:06)

A ja se pitam, gde se ti gasiš?
Koliko nebuloza, svakoga dana, pa ovo je neverovatno.
Žumance je belo, belance je žuto, i tako svaki bogovetni dan.
1000 puta ponovljeno će možda ..., e pa neće, zato što nema smisla.
Smešni su ti pokušaji bez osnova.

CJC

pre 1 godinu

Dragan Borca, 30. april 2022 10:09)

Sa druge strane, zamisli jednog Šeka koji je unosio u koš i Juinga i Morninga i Robinson šta bi radio ovim centrima danas?
A ne dao bog da posle P&R ostane sam pod košem protiv tih trojkaša Janga, Karija, Mareja... Ukucao bi i njih s loptom u koš.

Milan

pre 1 godinu

@Dragan Borca
Dobrim delom se slažem sa komentarom, ali majstori uvek ostaju majstori. Dankan je karijeru počeo u eri dominantnih centara a sa 36 je uspešno igrao protiv Stefa i GSW, nisu mu bili prevelik problem. Za Hakima sam siguran da bi bio jednako uspešan, iz ptostog razloga što je mnogo brži od svih danas uspešnih centara, plus svoj rekord u blokadama je postigao stižući ništa sporije bekove nego danas. Brzina, raspon ruku, osećaj za blokadu koji nisu prevaziđeni.
Juing, Mutombo, Moning bi verovatno imali problema, Šek bi bio čudo, niti bi stizao nekoga niti ima danas igrača koji bi mogao da ga brani, možda jedino njegovi dueli sa Embidom bi bili poslastica.

posmatrač

pre 1 godinu

Meni sve lici da je Embid insistirao da ostane i postigne sto vise poena kako bi na taj nacin uticao na glasanje za mvp.
(Ne budi nepismen, vozi desnom trakom, 30. april 2022 08:33)

Ta priča je naravno završena, ali se slažem da je Embid sigurno insistirao na tome da ostane, pošto mu je verovatno u glavi želja da bude MVP PO, kada ga je već neko pretekao za regularni deo sezone.
Jednostavno, ne može da postoji drugi iole smisleni odgovor na to pitanje.
Dakle, vodiš 29 razlike, na 4 minuta do kraja, i ti ne vadiš iz igre svog najboljeg i najbitnijeg igrača, koji je inače "samo onako usput" i jedan od najpodložnijih u NBA raznim vrstama povreda, i koji se isto "samo onako usput" bar jedno desetak puta nađe na parketu (što sam, što uz asistenciju protivnika) u toku svakog meča. Na toliku masu, pravo je čudo što još uvek i igra. Mene to fascinira uvek. Realno, trebala bi mu zaštita NFL igrača.
A ovaj Dok Rivers je zaista već dokazani trenerski genije, nema šta. Evo mu još jednog alibija na vidiku, zašto će opet da kiksira. Ali dobro, makar je preživeo tih 3:0, taj drugi najopasniji rezultat u sportu. Verovatno je negde u sebi i više nego zadovoljan zbog toga.

Milan

pre 1 godinu

@Srbonja
Jokić je igrao protiv Karija, Grin nije ni dolazio pod obruč već pravio blokove na liniji za tri. Niti je Jokić bio uspešan protiv Karija niti je GSW bio protiv Jokića, pobednika su odlučili bolji bekovi GSW. Denver je dobio čim su Moris i Hajland pogodili a Klej promašio otvoren šut na 121:121

Srbonja 2.0

pre 1 godinu

Embid spustio svoje brojeve u plejofu, a Jokić podigao i ko je onda MVP?
(ŽD, 30. april 2022 09:20)
Kad igra Jokic?

Podigao brojeve za 3p protiv Portera, Tomsona, Grina... Koji ga nisu ni pazili koliko je trebalo. U 3 od 4 utakmice je bila taktika da Jokic da svoje.
Trebalo je po 40p svaki mec da daje.
Embiid je igrao protiv ekipe koja im 5 igraca da brane centra i visokog igraca koji napada pa je morao Embiid i da brani.
A Jokic igrao odbranu protiv Lunija i Drejmonda Grina.

Zato pitam opet, kad igra Jokic??

Back in Black

pre 1 godinu

Nista,onda da singliram onog indisponiranog Hardena.
Ako sada ne bude onaj stari krenuce i navijaci i mediiji isto kao sa Ben Simonsom.

Srbonja 2.0

pre 1 godinu

Na 4min do kraja i +29 su prvi igrači svih nba timova na klupi, osim ako ne jure statistiku. Nažalost, karma ga stigla, on je brutalno koristio laktove svo vreme u seriji, i sad će igrati pod maskom.
(Dosadnjaković, 30. april 2022 09:47)
Nisu vise. Novi trendovi. Samo Janis izadje 9 minuta do kraja. Ovi ostali izlaze na 5 minuta, 4... Ovaj je vec imao 33p tako da ne znam sto bi jurio.
Ugradio sebe maksimalno u pobjedu.

омега мужјак

pre 1 godinu

Trener umesto da ga izbaci i cuva svog najboljeg igraca kada je utakmica vec odavno dobijena, on ga ostavlja i desi se ovo. Meni sve lici da je Embid insistirao da ostane i postigne sto vise poena kako bi na taj nacin uticao na glasanje za mvp. Steta sto tu nagradu on nikada nece osvojiti bas zbog toga sto je tako usiljeno zeli.
(Ne budi nepismen, vozi desnom trakom, 30. april 2022 08:33)


Сасвим вероватно да је Ембид инсистирао да остане у игри зарад побољшања статистике, али тиме никако није могао да утиче на гласање за МВП-ја, јер је оно завршено.

Srbonja 2.0

pre 1 godinu

Inace, niko da spomene kako Embiid uvijek bude fer i odigra sa manje zara protiv svog zemljaka, a Siakam pun nekih kompleksa uvijek se sluzi svim i svacim. I evo ga sad skrsio.

Western Devil

pre 1 godinu

(Ne budi nepismen, vozi desnom trakom, 30. april 2022 08:33)

Glasanje za MVP je za regularnu sezonu i vec je obavljeno. Napisano je 100x ali neki od vas i dalje ne razumeju. Objave se polako ruki godine, igrac koji je najvise napredovao, pa sesti igrac, pa onda pocetkom juna bude MVP. Prosla godina je bila presedan zbog kovida i skracene sezone.

Za ostalo se slazem, Embid hoce da dokaze nesto, ali Nikola je bolji i tu je kraj price. Jednostavno Embid nema srece sto igraju u istoj eri.

Pogan

pre 1 godinu

Meni sve lici da je Embid insistirao da ostane i postigne sto vise poena kako bi na taj nacin uticao na glasanje za mvp.
(Ne budi nepismen, vozi desnom trakom, 30. april 2022 08:33)

A meni liči da ne znaš o čemu pričaš. Učinak u plejofu nema nikakvog udela u izboru nagrade za najkorisnijeg igrača regularne sezone. Dešavanja u plejofu u širem smislu mogu hipotetički imati udela u nekim specijalnim uslovima. Tipa da Jokiću ne daju treći MVP za redom jer ne može da prođe prvo kolo u plejofu i da ga tako "kazne", odnosno da tako neki detalj odluči ako je razlika marginalna između njega i sledećeg kandidata.
Al dal je Embiid dao 25 ili 35 poena u nekoj plejof utakmici utiče na nagradu koliko i to da ćeš ti smuvati Dženifer Lopez jer si stavio skup parfem.

Dragan Borca

pre 1 godinu

Zver je Embid, hajpuju ga dosta ali je vanserijski igrac

Samo mu je ogromna mana sto nema dovoljno jak " motor" za ovu sve brzu NBA. Jako je tesko biti centar u ovoj trojkaskoj NBA gde igraci ocas posla potegnu sa 8 metara gde su centri prilicno bespomocni

Dosta se uzdizu centri iz proslosti ali realno veliko je pitanje koliko bi danas oni bili dominantni kada bi morali stalno izlaziti na 7-8 metara braniti pik end rol i svasta jos

Totalno su dve dimenzije kada si skoro celu utakmicu ukotvljen kampujes ispod reketa kao centri pre i sada gde oni moraju juriti i bekove spolja vrlo cesto. Dovoljno je uzeti jednu utakmicu Jokica ili nekog drugog centra i prebrojati koliko puta izadje na trojku digne ruke i brani i pogledati pre utakmice koliko su tada manje centri izlazili spolja

Pa kada neki centar juri onako tezak i unutra i spolja to mnogo zamara i zato onako pred kraj svi pogube snagu

Danasnja NBA sa 82.utakmice u ovom tempu je gladijatorski sport. Sa ovoliko kretnji, pikova, to je daleko kompleksnija kosarka. Embiid bi bio brutalan u devedesetima gde se mnogo vise kampovalo. Brutalan je i sada ali vise je klasican centar nego Jokic koji je univerzalan i plus ima jaci " motor" i izdrzljiviji je.

Oni ako ne smanje sa 82.utakmice na 60-70 sve vise ce povrede odlucivati pobednika.

Masariko

pre 1 godinu

"Ova povreda došla je pri vođstvu FIladelfije od 29 poena razlike protiv Reptorsa, na svega četiri minuta do kraja utakmice, koju su SIksersi ubedljivo dobili."

I ko je kriv za ovu pobedu? Zašto ga trener nije izvukao još dosta ranije?

Dosadnjaković

pre 1 godinu

Na 4min do kraja i +29 su prvi igrači svih nba timova na klupi, osim ako ne jure statistiku. Nažalost, karma ga stigla, on je brutalno koristio laktove svo vreme u seriji, i sad će igrati pod maskom.

mitke

pre 1 godinu

Toronto od 0:3 na 2:3. Dok Riversu demoni izgubljenih serija posle vodjstva od 3:1 već prave žurku u glavi i on odlučuje da 4 minuta do kraja i 29 razlike ipak jos uvek nije dovoljno da izvede svog najboljeg igrača, koji već igra rovit i opasno je sklon povredama.

iki

pre 1 godinu

Ovo je jedna od stvari zašto je Jokic MVP. Nema šanse da ni igrao na tolikom plusu.
Inače ovo je teška povreda, posle operacije moraće sa maskom minimun 6- 8 meseci da igra.

Ne budi nepismen, vozi desnom trakom

pre 1 godinu

Trener umesto da ga izbaci i cuva svog najboljeg igraca kada je utakmica vec odavno dobijena, on ga ostavlja i desi se ovo. Meni sve lici da je Embid insistirao da ostane i postigne sto vise poena kako bi na taj nacin uticao na glasanje za mvp. Steta sto tu nagradu on nikada nece osvojiti bas zbog toga sto je tako usiljeno zeli.

mitke

pre 1 godinu

Toronto od 0:3 na 2:3. Dok Riversu demoni izgubljenih serija posle vodjstva od 3:1 već prave žurku u glavi i on odlučuje da 4 minuta do kraja i 29 razlike ipak jos uvek nije dovoljno da izvede svog najboljeg igrača, koji već igra rovit i opasno je sklon povredama.

Dragan Borca

pre 1 godinu

Zver je Embid, hajpuju ga dosta ali je vanserijski igrac

Samo mu je ogromna mana sto nema dovoljno jak " motor" za ovu sve brzu NBA. Jako je tesko biti centar u ovoj trojkaskoj NBA gde igraci ocas posla potegnu sa 8 metara gde su centri prilicno bespomocni

Dosta se uzdizu centri iz proslosti ali realno veliko je pitanje koliko bi danas oni bili dominantni kada bi morali stalno izlaziti na 7-8 metara braniti pik end rol i svasta jos

Totalno su dve dimenzije kada si skoro celu utakmicu ukotvljen kampujes ispod reketa kao centri pre i sada gde oni moraju juriti i bekove spolja vrlo cesto. Dovoljno je uzeti jednu utakmicu Jokica ili nekog drugog centra i prebrojati koliko puta izadje na trojku digne ruke i brani i pogledati pre utakmice koliko su tada manje centri izlazili spolja

Pa kada neki centar juri onako tezak i unutra i spolja to mnogo zamara i zato onako pred kraj svi pogube snagu

Danasnja NBA sa 82.utakmice u ovom tempu je gladijatorski sport. Sa ovoliko kretnji, pikova, to je daleko kompleksnija kosarka. Embiid bi bio brutalan u devedesetima gde se mnogo vise kampovalo. Brutalan je i sada ali vise je klasican centar nego Jokic koji je univerzalan i plus ima jaci " motor" i izdrzljiviji je.

Oni ako ne smanje sa 82.utakmice na 60-70 sve vise ce povrede odlucivati pobednika.

Ne budi nepismen, vozi desnom trakom

pre 1 godinu

Trener umesto da ga izbaci i cuva svog najboljeg igraca kada je utakmica vec odavno dobijena, on ga ostavlja i desi se ovo. Meni sve lici da je Embid insistirao da ostane i postigne sto vise poena kako bi na taj nacin uticao na glasanje za mvp. Steta sto tu nagradu on nikada nece osvojiti bas zbog toga sto je tako usiljeno zeli.

омега мужјак

pre 1 godinu

Trener umesto da ga izbaci i cuva svog najboljeg igraca kada je utakmica vec odavno dobijena, on ga ostavlja i desi se ovo. Meni sve lici da je Embid insistirao da ostane i postigne sto vise poena kako bi na taj nacin uticao na glasanje za mvp. Steta sto tu nagradu on nikada nece osvojiti bas zbog toga sto je tako usiljeno zeli.
(Ne budi nepismen, vozi desnom trakom, 30. april 2022 08:33)


Сасвим вероватно да је Ембид инсистирао да остане у игри зарад побољшања статистике, али тиме никако није могао да утиче на гласање за МВП-ја, јер је оно завршено.

Dosadnjaković

pre 1 godinu

Na 4min do kraja i +29 su prvi igrači svih nba timova na klupi, osim ako ne jure statistiku. Nažalost, karma ga stigla, on je brutalno koristio laktove svo vreme u seriji, i sad će igrati pod maskom.

Western Devil

pre 1 godinu

(Ne budi nepismen, vozi desnom trakom, 30. april 2022 08:33)

Glasanje za MVP je za regularnu sezonu i vec je obavljeno. Napisano je 100x ali neki od vas i dalje ne razumeju. Objave se polako ruki godine, igrac koji je najvise napredovao, pa sesti igrac, pa onda pocetkom juna bude MVP. Prosla godina je bila presedan zbog kovida i skracene sezone.

Za ostalo se slazem, Embid hoce da dokaze nesto, ali Nikola je bolji i tu je kraj price. Jednostavno Embid nema srece sto igraju u istoj eri.

Masariko

pre 1 godinu

"Ova povreda došla je pri vođstvu FIladelfije od 29 poena razlike protiv Reptorsa, na svega četiri minuta do kraja utakmice, koju su SIksersi ubedljivo dobili."

I ko je kriv za ovu pobedu? Zašto ga trener nije izvukao još dosta ranije?

CJC

pre 1 godinu

Dragan Borca, 30. april 2022 10:09)

Sa druge strane, zamisli jednog Šeka koji je unosio u koš i Juinga i Morninga i Robinson šta bi radio ovim centrima danas?
A ne dao bog da posle P&R ostane sam pod košem protiv tih trojkaša Janga, Karija, Mareja... Ukucao bi i njih s loptom u koš.

iki

pre 1 godinu

Ovo je jedna od stvari zašto je Jokic MVP. Nema šanse da ni igrao na tolikom plusu.
Inače ovo je teška povreda, posle operacije moraće sa maskom minimun 6- 8 meseci da igra.

Milan

pre 1 godinu

@Srbonja
Jokić je igrao protiv Karija, Grin nije ni dolazio pod obruč već pravio blokove na liniji za tri. Niti je Jokić bio uspešan protiv Karija niti je GSW bio protiv Jokića, pobednika su odlučili bolji bekovi GSW. Denver je dobio čim su Moris i Hajland pogodili a Klej promašio otvoren šut na 121:121

Pogan

pre 1 godinu

Meni sve lici da je Embid insistirao da ostane i postigne sto vise poena kako bi na taj nacin uticao na glasanje za mvp.
(Ne budi nepismen, vozi desnom trakom, 30. april 2022 08:33)

A meni liči da ne znaš o čemu pričaš. Učinak u plejofu nema nikakvog udela u izboru nagrade za najkorisnijeg igrača regularne sezone. Dešavanja u plejofu u širem smislu mogu hipotetički imati udela u nekim specijalnim uslovima. Tipa da Jokiću ne daju treći MVP za redom jer ne može da prođe prvo kolo u plejofu i da ga tako "kazne", odnosno da tako neki detalj odluči ako je razlika marginalna između njega i sledećeg kandidata.
Al dal je Embiid dao 25 ili 35 poena u nekoj plejof utakmici utiče na nagradu koliko i to da ćeš ti smuvati Dženifer Lopez jer si stavio skup parfem.

Milan

pre 1 godinu

@Dragan Borca
Dobrim delom se slažem sa komentarom, ali majstori uvek ostaju majstori. Dankan je karijeru počeo u eri dominantnih centara a sa 36 je uspešno igrao protiv Stefa i GSW, nisu mu bili prevelik problem. Za Hakima sam siguran da bi bio jednako uspešan, iz ptostog razloga što je mnogo brži od svih danas uspešnih centara, plus svoj rekord u blokadama je postigao stižući ništa sporije bekove nego danas. Brzina, raspon ruku, osećaj za blokadu koji nisu prevaziđeni.
Juing, Mutombo, Moning bi verovatno imali problema, Šek bi bio čudo, niti bi stizao nekoga niti ima danas igrača koji bi mogao da ga brani, možda jedino njegovi dueli sa Embidom bi bili poslastica.

gledam, slušam i razmišljam

pre 1 godinu

...U 3 od 4 utakmice je bila taktika da Jokic da svoje.
Trebalo je po 40p svaki mec da daje.
...
Zato pitam opet, kad igra Jokic??
(Srbonja 2.0, 30. april 2022 10:06)

A ja se pitam, gde se ti gasiš?
Koliko nebuloza, svakoga dana, pa ovo je neverovatno.
Žumance je belo, belance je žuto, i tako svaki bogovetni dan.
1000 puta ponovljeno će možda ..., e pa neće, zato što nema smisla.
Smešni su ti pokušaji bez osnova.

Back in Black

pre 1 godinu

Nista,onda da singliram onog indisponiranog Hardena.
Ako sada ne bude onaj stari krenuce i navijaci i mediiji isto kao sa Ben Simonsom.

maSi

pre 1 godinu

2022 NBA Playoffs Stats

2022 Playoff Leaders:PTS
Points Per Game

1 Nikola Jokić 31.0
2 Jimmy Butler 30.5
3 Jayson Tatum 29.5
4
5
6
7
8
9 Joel Embiid 26.2

Srbonja 2.0

pre 1 godinu

Embid spustio svoje brojeve u plejofu, a Jokić podigao i ko je onda MVP?
(ŽD, 30. april 2022 09:20)
Kad igra Jokic?

Podigao brojeve za 3p protiv Portera, Tomsona, Grina... Koji ga nisu ni pazili koliko je trebalo. U 3 od 4 utakmice je bila taktika da Jokic da svoje.
Trebalo je po 40p svaki mec da daje.
Embiid je igrao protiv ekipe koja im 5 igraca da brane centra i visokog igraca koji napada pa je morao Embiid i da brani.
A Jokic igrao odbranu protiv Lunija i Drejmonda Grina.

Zato pitam opet, kad igra Jokic??

posmatrač

pre 1 godinu

Meni sve lici da je Embid insistirao da ostane i postigne sto vise poena kako bi na taj nacin uticao na glasanje za mvp.
(Ne budi nepismen, vozi desnom trakom, 30. april 2022 08:33)

Ta priča je naravno završena, ali se slažem da je Embid sigurno insistirao na tome da ostane, pošto mu je verovatno u glavi želja da bude MVP PO, kada ga je već neko pretekao za regularni deo sezone.
Jednostavno, ne može da postoji drugi iole smisleni odgovor na to pitanje.
Dakle, vodiš 29 razlike, na 4 minuta do kraja, i ti ne vadiš iz igre svog najboljeg i najbitnijeg igrača, koji je inače "samo onako usput" i jedan od najpodložnijih u NBA raznim vrstama povreda, i koji se isto "samo onako usput" bar jedno desetak puta nađe na parketu (što sam, što uz asistenciju protivnika) u toku svakog meča. Na toliku masu, pravo je čudo što još uvek i igra. Mene to fascinira uvek. Realno, trebala bi mu zaštita NFL igrača.
A ovaj Dok Rivers je zaista već dokazani trenerski genije, nema šta. Evo mu još jednog alibija na vidiku, zašto će opet da kiksira. Ali dobro, makar je preživeo tih 3:0, taj drugi najopasniji rezultat u sportu. Verovatno je negde u sebi i više nego zadovoljan zbog toga.

Don

pre 1 godinu

Nije vam u redu tako pisati. Jokic je prije par tjedana pri ogromnoj razlici u regularnom dijelu sezone igrao garbage time i ubacio 10ak koseva. Tada su neki pisali da superstar tada nema sta raditi na parketu i puniti statistiku pa ste ih ovde popljuvali. Nije to bilo tako davno da ste zaboravili, tada je to bilo ok i legitimno a sad ne valja. Postavlja se pitanje da li vi uopce imate kriterije na osnovu kojih nesto komentirate ili imate jedne kriterije za Nikolu a druge kriterije za ostale igrace? Jokic je igrao na plus 30 nekoliko minuta prije kraja protiv klupe protivnika i trpao do 40 poena, pitam se samo zasto uvjek dvostruke kriterije forsirate kad za tako nesto nema potrebe jer svi znaju koliko je Jokic dobar igrac.

Srbonja 2.0

pre 1 godinu

Na 4min do kraja i +29 su prvi igrači svih nba timova na klupi, osim ako ne jure statistiku. Nažalost, karma ga stigla, on je brutalno koristio laktove svo vreme u seriji, i sad će igrati pod maskom.
(Dosadnjaković, 30. april 2022 09:47)
Nisu vise. Novi trendovi. Samo Janis izadje 9 minuta do kraja. Ovi ostali izlaze na 5 minuta, 4... Ovaj je vec imao 33p tako da ne znam sto bi jurio.
Ugradio sebe maksimalno u pobjedu.

Srbonja 2.0

pre 1 godinu

Inace, niko da spomene kako Embiid uvijek bude fer i odigra sa manje zara protiv svog zemljaka, a Siakam pun nekih kompleksa uvijek se sluzi svim i svacim. I evo ga sad skrsio.

Srbonja 2.0

pre 1 godinu

Ta priča je naravno završena, ali se slažem da je Embid sigurno insistirao na tome da ostane, pošto mu je verovatno u glavi želja da bude MVP PO, kada ga je već neko pretekao za regularni deo sezone.
Jednostavno, ne može da postoji drugi iole smisleni odgovor na to pitanje.
Dakle, vodiš 29 razlike, na 4 minuta do kraja, i ti ne vadiš iz igre svog najboljeg i najbitnijeg igrača
(posmatrač, 30. april 2022 11:58)
Prijatelju moj, nije tesko shvatit zasto je bio na parketu, bar nekom prosjecne inteligencije, ali sljedbenici uglavnom nisu te muke da budu inteligentni... Nisu oni usli u 4/4 sa 30 razlike pa da prozivas. A i tad ako ekipa protivnika pocinje s prvom petorkom valja drzati neke nosioce na parketu.
Usli su u 4/4 sa 21p prednosti i bila je od 19 do 29p, do trenutka peha, a protivnik s najjacom petorkom. Znaci u trenutku kada se desio peh 29 je najveca prednost i gotovo sigurno bi kod prekida igre Embiid izasao vani. Ali se desilo sto se desilo.

Srbonja 2.0

pre 1 godinu

Embid spustio svoje brojeve u plejofu, a Jokić podigao i ko je onda MVP?
(ŽD, 30. april 2022 09:20)
Kad igra Jokic?

Podigao brojeve za 3p protiv Portera, Tomsona, Grina... Koji ga nisu ni pazili koliko je trebalo. U 3 od 4 utakmice je bila taktika da Jokic da svoje.
Trebalo je po 40p svaki mec da daje.
Embiid je igrao protiv ekipe koja im 5 igraca da brane centra i visokog igraca koji napada pa je morao Embiid i da brani.
A Jokic igrao odbranu protiv Lunija i Drejmonda Grina.

Zato pitam opet, kad igra Jokic??

Ne budi nepismen, vozi desnom trakom

pre 1 godinu

Trener umesto da ga izbaci i cuva svog najboljeg igraca kada je utakmica vec odavno dobijena, on ga ostavlja i desi se ovo. Meni sve lici da je Embid insistirao da ostane i postigne sto vise poena kako bi na taj nacin uticao na glasanje za mvp. Steta sto tu nagradu on nikada nece osvojiti bas zbog toga sto je tako usiljeno zeli.

Srbonja 2.0

pre 1 godinu

Inace, niko da spomene kako Embiid uvijek bude fer i odigra sa manje zara protiv svog zemljaka, a Siakam pun nekih kompleksa uvijek se sluzi svim i svacim. I evo ga sad skrsio.

Srbonja 2.0

pre 1 godinu

Na 4min do kraja i +29 su prvi igrači svih nba timova na klupi, osim ako ne jure statistiku. Nažalost, karma ga stigla, on je brutalno koristio laktove svo vreme u seriji, i sad će igrati pod maskom.
(Dosadnjaković, 30. april 2022 09:47)
Nisu vise. Novi trendovi. Samo Janis izadje 9 minuta do kraja. Ovi ostali izlaze na 5 minuta, 4... Ovaj je vec imao 33p tako da ne znam sto bi jurio.
Ugradio sebe maksimalno u pobjedu.

Srbonja 2.0

pre 1 godinu

Ta priča je naravno završena, ali se slažem da je Embid sigurno insistirao na tome da ostane, pošto mu je verovatno u glavi želja da bude MVP PO, kada ga je već neko pretekao za regularni deo sezone.
Jednostavno, ne može da postoji drugi iole smisleni odgovor na to pitanje.
Dakle, vodiš 29 razlike, na 4 minuta do kraja, i ti ne vadiš iz igre svog najboljeg i najbitnijeg igrača
(posmatrač, 30. april 2022 11:58)
Prijatelju moj, nije tesko shvatit zasto je bio na parketu, bar nekom prosjecne inteligencije, ali sljedbenici uglavnom nisu te muke da budu inteligentni... Nisu oni usli u 4/4 sa 30 razlike pa da prozivas. A i tad ako ekipa protivnika pocinje s prvom petorkom valja drzati neke nosioce na parketu.
Usli su u 4/4 sa 21p prednosti i bila je od 19 do 29p, do trenutka peha, a protivnik s najjacom petorkom. Znaci u trenutku kada se desio peh 29 je najveca prednost i gotovo sigurno bi kod prekida igre Embiid izasao vani. Ali se desilo sto se desilo.

iki

pre 1 godinu

Ovo je jedna od stvari zašto je Jokic MVP. Nema šanse da ni igrao na tolikom plusu.
Inače ovo je teška povreda, posle operacije moraće sa maskom minimun 6- 8 meseci da igra.

Don

pre 1 godinu

Nije vam u redu tako pisati. Jokic je prije par tjedana pri ogromnoj razlici u regularnom dijelu sezone igrao garbage time i ubacio 10ak koseva. Tada su neki pisali da superstar tada nema sta raditi na parketu i puniti statistiku pa ste ih ovde popljuvali. Nije to bilo tako davno da ste zaboravili, tada je to bilo ok i legitimno a sad ne valja. Postavlja se pitanje da li vi uopce imate kriterije na osnovu kojih nesto komentirate ili imate jedne kriterije za Nikolu a druge kriterije za ostale igrace? Jokic je igrao na plus 30 nekoliko minuta prije kraja protiv klupe protivnika i trpao do 40 poena, pitam se samo zasto uvjek dvostruke kriterije forsirate kad za tako nesto nema potrebe jer svi znaju koliko je Jokic dobar igrac.

Western Devil

pre 1 godinu

(Ne budi nepismen, vozi desnom trakom, 30. april 2022 08:33)

Glasanje za MVP je za regularnu sezonu i vec je obavljeno. Napisano je 100x ali neki od vas i dalje ne razumeju. Objave se polako ruki godine, igrac koji je najvise napredovao, pa sesti igrac, pa onda pocetkom juna bude MVP. Prosla godina je bila presedan zbog kovida i skracene sezone.

Za ostalo se slazem, Embid hoce da dokaze nesto, ali Nikola je bolji i tu je kraj price. Jednostavno Embid nema srece sto igraju u istoj eri.

Pogan

pre 1 godinu

Meni sve lici da je Embid insistirao da ostane i postigne sto vise poena kako bi na taj nacin uticao na glasanje za mvp.
(Ne budi nepismen, vozi desnom trakom, 30. april 2022 08:33)

A meni liči da ne znaš o čemu pričaš. Učinak u plejofu nema nikakvog udela u izboru nagrade za najkorisnijeg igrača regularne sezone. Dešavanja u plejofu u širem smislu mogu hipotetički imati udela u nekim specijalnim uslovima. Tipa da Jokiću ne daju treći MVP za redom jer ne može da prođe prvo kolo u plejofu i da ga tako "kazne", odnosno da tako neki detalj odluči ako je razlika marginalna između njega i sledećeg kandidata.
Al dal je Embiid dao 25 ili 35 poena u nekoj plejof utakmici utiče na nagradu koliko i to da ćeš ti smuvati Dženifer Lopez jer si stavio skup parfem.

Dosadnjaković

pre 1 godinu

Na 4min do kraja i +29 su prvi igrači svih nba timova na klupi, osim ako ne jure statistiku. Nažalost, karma ga stigla, on je brutalno koristio laktove svo vreme u seriji, i sad će igrati pod maskom.

Dragan Borca

pre 1 godinu

Zver je Embid, hajpuju ga dosta ali je vanserijski igrac

Samo mu je ogromna mana sto nema dovoljno jak " motor" za ovu sve brzu NBA. Jako je tesko biti centar u ovoj trojkaskoj NBA gde igraci ocas posla potegnu sa 8 metara gde su centri prilicno bespomocni

Dosta se uzdizu centri iz proslosti ali realno veliko je pitanje koliko bi danas oni bili dominantni kada bi morali stalno izlaziti na 7-8 metara braniti pik end rol i svasta jos

Totalno su dve dimenzije kada si skoro celu utakmicu ukotvljen kampujes ispod reketa kao centri pre i sada gde oni moraju juriti i bekove spolja vrlo cesto. Dovoljno je uzeti jednu utakmicu Jokica ili nekog drugog centra i prebrojati koliko puta izadje na trojku digne ruke i brani i pogledati pre utakmice koliko su tada manje centri izlazili spolja

Pa kada neki centar juri onako tezak i unutra i spolja to mnogo zamara i zato onako pred kraj svi pogube snagu

Danasnja NBA sa 82.utakmice u ovom tempu je gladijatorski sport. Sa ovoliko kretnji, pikova, to je daleko kompleksnija kosarka. Embiid bi bio brutalan u devedesetima gde se mnogo vise kampovalo. Brutalan je i sada ali vise je klasican centar nego Jokic koji je univerzalan i plus ima jaci " motor" i izdrzljiviji je.

Oni ako ne smanje sa 82.utakmice na 60-70 sve vise ce povrede odlucivati pobednika.

омега мужјак

pre 1 godinu

Trener umesto da ga izbaci i cuva svog najboljeg igraca kada je utakmica vec odavno dobijena, on ga ostavlja i desi se ovo. Meni sve lici da je Embid insistirao da ostane i postigne sto vise poena kako bi na taj nacin uticao na glasanje za mvp. Steta sto tu nagradu on nikada nece osvojiti bas zbog toga sto je tako usiljeno zeli.
(Ne budi nepismen, vozi desnom trakom, 30. april 2022 08:33)


Сасвим вероватно да је Ембид инсистирао да остане у игри зарад побољшања статистике, али тиме никако није могао да утиче на гласање за МВП-ја, јер је оно завршено.

mitke

pre 1 godinu

Toronto od 0:3 na 2:3. Dok Riversu demoni izgubljenih serija posle vodjstva od 3:1 već prave žurku u glavi i on odlučuje da 4 minuta do kraja i 29 razlike ipak jos uvek nije dovoljno da izvede svog najboljeg igrača, koji već igra rovit i opasno je sklon povredama.

Masariko

pre 1 godinu

"Ova povreda došla je pri vođstvu FIladelfije od 29 poena razlike protiv Reptorsa, na svega četiri minuta do kraja utakmice, koju su SIksersi ubedljivo dobili."

I ko je kriv za ovu pobedu? Zašto ga trener nije izvukao još dosta ranije?

Milan

pre 1 godinu

@Dragan Borca
Dobrim delom se slažem sa komentarom, ali majstori uvek ostaju majstori. Dankan je karijeru počeo u eri dominantnih centara a sa 36 je uspešno igrao protiv Stefa i GSW, nisu mu bili prevelik problem. Za Hakima sam siguran da bi bio jednako uspešan, iz ptostog razloga što je mnogo brži od svih danas uspešnih centara, plus svoj rekord u blokadama je postigao stižući ništa sporije bekove nego danas. Brzina, raspon ruku, osećaj za blokadu koji nisu prevaziđeni.
Juing, Mutombo, Moning bi verovatno imali problema, Šek bi bio čudo, niti bi stizao nekoga niti ima danas igrača koji bi mogao da ga brani, možda jedino njegovi dueli sa Embidom bi bili poslastica.

Milan

pre 1 godinu

@Srbonja
Jokić je igrao protiv Karija, Grin nije ni dolazio pod obruč već pravio blokove na liniji za tri. Niti je Jokić bio uspešan protiv Karija niti je GSW bio protiv Jokića, pobednika su odlučili bolji bekovi GSW. Denver je dobio čim su Moris i Hajland pogodili a Klej promašio otvoren šut na 121:121

posmatrač

pre 1 godinu

Meni sve lici da je Embid insistirao da ostane i postigne sto vise poena kako bi na taj nacin uticao na glasanje za mvp.
(Ne budi nepismen, vozi desnom trakom, 30. april 2022 08:33)

Ta priča je naravno završena, ali se slažem da je Embid sigurno insistirao na tome da ostane, pošto mu je verovatno u glavi želja da bude MVP PO, kada ga je već neko pretekao za regularni deo sezone.
Jednostavno, ne može da postoji drugi iole smisleni odgovor na to pitanje.
Dakle, vodiš 29 razlike, na 4 minuta do kraja, i ti ne vadiš iz igre svog najboljeg i najbitnijeg igrača, koji je inače "samo onako usput" i jedan od najpodložnijih u NBA raznim vrstama povreda, i koji se isto "samo onako usput" bar jedno desetak puta nađe na parketu (što sam, što uz asistenciju protivnika) u toku svakog meča. Na toliku masu, pravo je čudo što još uvek i igra. Mene to fascinira uvek. Realno, trebala bi mu zaštita NFL igrača.
A ovaj Dok Rivers je zaista već dokazani trenerski genije, nema šta. Evo mu još jednog alibija na vidiku, zašto će opet da kiksira. Ali dobro, makar je preživeo tih 3:0, taj drugi najopasniji rezultat u sportu. Verovatno je negde u sebi i više nego zadovoljan zbog toga.

CJC

pre 1 godinu

Dragan Borca, 30. april 2022 10:09)

Sa druge strane, zamisli jednog Šeka koji je unosio u koš i Juinga i Morninga i Robinson šta bi radio ovim centrima danas?
A ne dao bog da posle P&R ostane sam pod košem protiv tih trojkaša Janga, Karija, Mareja... Ukucao bi i njih s loptom u koš.

gledam, slušam i razmišljam

pre 1 godinu

...U 3 od 4 utakmice je bila taktika da Jokic da svoje.
Trebalo je po 40p svaki mec da daje.
...
Zato pitam opet, kad igra Jokic??
(Srbonja 2.0, 30. april 2022 10:06)

A ja se pitam, gde se ti gasiš?
Koliko nebuloza, svakoga dana, pa ovo je neverovatno.
Žumance je belo, belance je žuto, i tako svaki bogovetni dan.
1000 puta ponovljeno će možda ..., e pa neće, zato što nema smisla.
Smešni su ti pokušaji bez osnova.

Back in Black

pre 1 godinu

Nista,onda da singliram onog indisponiranog Hardena.
Ako sada ne bude onaj stari krenuce i navijaci i mediiji isto kao sa Ben Simonsom.

maSi

pre 1 godinu

2022 NBA Playoffs Stats

2022 Playoff Leaders:PTS
Points Per Game

1 Nikola Jokić 31.0
2 Jimmy Butler 30.5
3 Jayson Tatum 29.5
4
5
6
7
8
9 Joel Embiid 26.2