Sreda, 08.12.2021.

14:26

Objavljena lista najboljih neameričkih igrača: Jokić osmi, još četvorica Srba

Paralelno sa listom 75 najboljih košarkaša u istoriji NBA po izboru te lige, pojavljuju se i druge slične sadržine.

Izvor:

Objavljena lista najboljih neamerièkih igraèa: Jokiæ osmi, još èetvorica Srba IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

144 Komentari

Sortiraj po:

Vlade

pre 1 godinu

Realno...
1. Novicki
2. Olajdžuvon
3. Jokić
4. Adetokumbo
5. Dončić
6. Neš
7. Petrović
8. Gasol
9. Kukoč
10. Divac
11. Sabonis
12. Bodiroga
13. Galis
14. Danilović
15. Rađa

Izvinjavam se što nema starijih generacija (Dalipagić, Ćosić, Kićanović...). Naravno da zaslužuju da su na listi, ali nisam ih gledao, pa da ne lupam.

Mali Hijavata

pre 2 godine

Bodiroga je napravio tako dobru odluku što nije otišao u NBA, rekao bih da mu je to bio potez karijere. U današnjem NBA bi možda nešto i postigao tamo, ali u njegovo vreme kad se još igrala jaka odbrana sigurno ne. Pa jeste li videli šta je Moris uradio Jokiću, a posle Jokić njemu..? Pa to je bilo tad kao dobar dan! Previše slab, zamislite da on uđe u frku kao Jokić, znam nezamislivo sa njegovom slabić... ovaj, pomirljivom naravi. A tamo moraš da pokažeš zube da te ne bi pojele crne zveri. Pa onda taj njegov izbačaj lopte sa čela... Pa popio bi blokada i najeo se banana samo tako. Ovako će ostati zauvek košarkaška legenda.
(Djoksa, 8. decembar 2021 16:39)

Elementarno nepoznavanje košarke. Najgora odluka Bodiroge u karijeri je da ne ode u NBA. Ja sam generacija Kukoča, Radje, Divca...ne samo da sam ih gledao uživo bar tridesetak puta, već sam imao sreće i da u kadetskom uzrastu igram protiv njih. Bodirogu sam uživo gledao desetak puta, on je imao, pored fantastične inteligencije i pregleda igre, i visinu i fizičku snagu da se nosi sa najboljim igračima NBA u to vreme (koji su za klasu bili bolji od današnjih). Uostalom, pogledaj njegove ulaze pored Pipena, Barklija i Melouna na OI 1996. Razbijao ih je kao dete zvečku.
Ne znam zašto je doneo takvu odluku, ali bila je katastrofalna za nas, njegove fanove.
Da danas igraju Kukoč i Bodiroga u NBA, u ovoj konkurenciji, bili bi po pet puta MVP, najmanje.

randja

pre 2 godine

Po cemu je to Jokic bolji od Divca, Kukoca, Danilovica, Kicanovica, Bodiroge?
Ovo sto Jokic igra u danasnjoj kecerskoj Nba je smesno. Pa njega je Skola izblamirao za celu karijeru. Prosečan evropski centar, ne sme da se poredi sa Divcom, Gasolom.

Kosarka

pre 2 godine

Svakakve liste se prave.Veze nema.Amerikanci su sampioni u tome.Bodiroga 50. Marculionis koji je uz Drazena pionir na 40.mestu.Drazen 14.Kukoc 22.Gluposti

Mali Hijavata

pre 2 godine

Nisu najbolji vec najusspesniji,a tome zdusno doprineo nekvalitet ostalih,pa smesni Troicki bio daleko bolje plasiran na listi od nekada jednog Bobe Zivojinovica.Naravno sva trojica iz big3 su legende za sebe ali pitanje kako bi se oni snasli kasnih osamdesetih i devedesetih kada je bilo daleko kvalitetnijih tkz.drugopozivaca,niko ne moze da me ubedi da je onakav Pit Sampras losiji od npr.Nadala,a eto skoro duplo manje slemova
(hercegovac, 8. decembar 2021 19:59)

Svaka čast za komentar, ovde jako malo ima ljudi koji poznaju sport. U vreme Samprasa u prvih trideset na listi, bilo je 16 osvjača GS-a.
Što se basketa tiče, niko na ovoj listi, osim Olajdžuvona, ne može da pridje Kukoču, najvećem belom igraču posle Lari Birda.
Haug.

U traganju za izgubljenim vremenom

pre 2 godine

Pročitao sam neke komentare samo da bih video koliko ima besposlenih "stručnjaka". Nisam se razočarao.

U traganju za izgubljenim vremenom

pre 2 godine

Pročitao sam neke komentare samo da bih video koliko ima besposlenih "stručnjaka". Nisam se razočarao.

Aleks

pre 2 godine

hercegovac

Sa čitanjem tvojih komentara treba stati tamo gde pišeš kako je Đoković PRECENJEN dok istovremeno glorifikuješ Jokića... Novak je doslovno najbolji teniser svih vremena i to čak više nije ni debatable.

vince carter

pre 2 godine

@Hercegovac Blam me hvata od takvih kao sto si ti,dokaz da ne znas nista o Nba je oslovljavanje Bad Boysa kao drvosece,to nije bio ni Bil Laimber koji ima status grubijana a covek je imao i mid range sut i sut za 3 poena. Covek je na jednoj utakmici finala Portlandu ubacio 7 trojki!! A koliko ovi tek preteruju o Doncicu to je neverovatno,Dalas ne zna gde se nalazi ove sezone. Kaze Novicki uzeo samo jednu titulu sa onakvim Dalasom. Pa zato sto su u njegovoj eri igrali Spursi,Shaqovi Lejkersi pa potom Kobijevi i Gasolovi Lejkersi,Nashovi Sunsi,Kingsi posle Durantova Oklahoma itd. Kakvi laici i pojmasi ovde komentarisu,ovo nije normalno. Po kosarkaskom umecu kaze Jokic i Doncic vec najbolji. Udri ih Janise svake sezone molim te i ucutkuj ove bolesnike!!!

sash

pre 2 godine

Lista uglavnom OK, samo sto Nurkic nije ni 74000 igrac, a za Doncica su se malo preracunali jer tek treba da padne za nekih par stotina mjesta, gdje mu i jeste realno mjesto...

Sasa

pre 2 godine

Biće Jokić ispred svih do kraja karijere.
(***, 8. decembar 2021 19:01)

Vec sada su Jokic i Doncic ispred svih, ako se pise iskljucivo o kosarkaskom umecu i uticaju na igru, a ne o osvojenim prstenovima za koje se zna da su posledica timskog doprinosa, nikako i eksplicitno pojedinca.

vlažno groždje

pre 2 godine

Gledano čisto po košarkaškim individualnim kvalitetima Jokić je bez premca ubedljivo broj 1, plus Jokić bi u bilo kojoj epohi NBA bio medju najboljim igračim lige.

U isto vreme možemo reći da je Jokić smehotres, na primer noćas će Valjančujunas da napravi klovna od njega.

A onda će Goberu da ubaci 40 poena, lagano.

Jokić genije.

Freak on a Leash

pre 2 godine

objektivno Jokic ce tesko prestici Hakima. on je bio cudo. sa kakvim je timom bio sampion. ako se dobro sjecam posebno 2 put.
(SubmisivniDominator, 08. decembar 2021 15:08)
Izvini a sa kakvim je to timom bio šampion?
Skor Bruks,Robert Hori,Sem Kasel,Keni Smit,Mario Eli,Otis Torp,Vernon Maksvel itd,itd.
Jordan je napravio pauzu i tada je svima laknulo jer su skontali da mogu da postanu šampioni.
I Hjuston je pored Njujorka,Indijane,Orlanda,Sijetla,Jute,San Antonija bio jedan od glavnih favorita.
Posle se Jordan vratio i ostalo je istorija.
Koliko je Jordan bio veliki i to pokazuje.Gde jedan igrac reši da napravi pauzu i bukvalno svi timovi ono evo konacno šanse da i mi budemo šampioni.

HeadsUp

pre 2 godine

@hercegovac

Uuuu izvini, mislio sam da je ovo tenis, gde moras da nadigras protivnika, a ne klizanje na ledu ili sinhrono plivanje gde je bitan umetnicki dojam.

Salu na stranu, zamisli da igras turnir na kome imas X kvalitetnih igraca, ili turnir gde pored tebe igraju jos dvojica NAJUSPESNIJIH (samim tim i igraci sa najvise osvojenih trofeja) IKADA. Da li bi vise voleo da igras protiv recimo tri-cetiri igraca koje dobijas u 9 od 10 meceva, ili protiv jednog kog dobijas otprilike svaki drugi put?

IgorBG

pre 2 godine

Smorili ste sa Drazenom. Bio je veliki talenat ali prerano je otisao s ove zemlje i samim tim ne moze da se kaze da li je bio bolji od nekog ili ne. Tako da svako mesto za njega u top 25 je odlicno jer se ne zna kako bi islo do kraja sa njim. Sto se Galisa tice on se smatra amerikancom grckog porekla i nema ga na listi. Dankan je amer i zato ga nema na listi.
Gasol stariji je imao mnogo bolju karijeru od svih evropskih kosarkasa. Covek je SVE osvojio sto se osvojiti moze. Personalne statistike ce mu biti gore skoro sigurno od Jokica i Doncica ali to tek treba videti. Bodiroga je kose plasiran jer nije igrao u NBA i samo zato. Ameri ne gledaju mnogokosqrku van svoje zemlje zato neki ce biti ispred drugih pomalo nezasluzno ali to jebiskljucivo jer gledaju nba prvo pa ostalo sta dohvate

Freak on a Leash

pre 2 godine

Nba vec dugo godina nije mjerilo kvalitete za igrace. Lista:
1. Ćosić
2. Korać
3. Galis
4. D.Petrović
5. Bodiroga
6. Sabonis
7. Oscar
8. Dalipagić
9. Kićanović
10. Delibašić
(Stipe, 8. decembar 2021 17:18)
Ma noralno da NBA nije merilo zato što u Evropi imamo sve same majstore košarke.
A u NBA trenutno otisli sve oni koji se nisu snašli u Evropi.Tipa Jokic,Doncic,Vucevic,Dragic,Bogdanovic jedan i drugi itd,itd.
Cak tamo imaš igrace kojma je NBA razvojna liga za Evropu kao što su Stef Kari,Klej Tompson,Lebron,Lenard,Kavaj,Durent,
Irving,Harden,Dejvis,Batler,Buker,Kris Pol,Bedli Bil,Tejtum,Brown,Embid,Trej Janf,Morant,Derozan,Zek Levin,Rendl,Hejvord,McColum,Vestbruk,
Adebajo,Janis,Midlton,Dru Holidej,Donovan Michel itd,itd.
Oni muku muce i pitanje je da li ce ikada da zaigraju u Evropi.
Jer recimo trenutno najbolji NBA tim Golden Stejt bi izgubio najmanje 30 razlike od Efesa i Barselone.
Gde može NBA da bude merilo valjda je merilo Grcka,Italijanska i Španska liga jer tamo igraju najbolji košarkaši na svetu celom pa i šire.
Isto kao što nije merilo kvaliteta Evropski fudbal vec je to Kina.

hercegovac

pre 2 godine

@Jaaa
Jel Dzordan imao karijeru Luke Doncica sa 21-22?Pa nije.Dakle ako Doncic ovako nastavi,po onome ako se po jutru dan poznaje moze da bude bolji i od Dzordana.I sta tu nije nasno,jel Dzordan izmislio kosarku pa da niko nikad ne moze da ga prevazidje.Eto nekad se mislilo ne moze bolje od Pelea,danas realno tesko da je u top 3 ikad.Inace ja mislim da nijedan belac neamerikanac nece imati karijeru Majla Dzordana iz vise razloga,ali za nase tvrdnje vreme je jedino merilo,i za 10-15 godina tek,mozemo da istinski dajemo ocene i zakljucke

vince carter

pre 2 godine

@DCL Do finala prvo trebas da dodjes a istok je bio presmesan,ne budi tako siguran jer Ajverson je uradio isto,defanzivno ekipa Klivlenda je bila odlicna 07,Tracy Mcgrady je mnogo losiji Orlando cini mi se 2002 odveo Detroit Pistonse do 7 utakmica,da nije mozda neiskusna mlada Oklahoma bila jaca od Majamija. U koliko bi finala sa svojim timovima Lebron usao na zapadu u tom periodu. Dakle gde bi se sa Wariorsima,Spursima,Mavsima ranije Lejkersima i ostalima sretao pre finala. @Hok A koliko ima Evropskih igraca koji su u Evropi bili smesni u odnosu na te sto si nabrojao pa su u Nba napravili bolje karijere. Dzo Ingles na primer,vi sve pripisujete ligama kako u kosarci tako u fudbalu,a ne gledate dal se neko uklopio u tim u kojem je i u kakvoj ulozi igra. Tores..Liverpul Celzi..dva razlicita igraca.

hercegovac

pre 2 godine

@HeadsUp
Nisu najbolji vec najusspesniji,a tome zdusno doprineo nekvalitet ostalih,pa smesni Troicki bio daleko bolje plasiran na listi od nekada jednog Bobe Zivojinovica.Naravno sva trojica iz big3 su legende za sebe ali pitanje kako bi se oni snasli kasnih osamdesetih i devedesetih kada je bilo daleko kvalitetnijih tkz.drugopozivaca,niko ne moze da me ubedi da je onakav Pit Sampras losiji od npr.Nadala,a eto skoro duplo manje slemova

Moja lista

pre 2 godine

1. Drazen Petrovic 2. Bodiroga 3. Novicki 4. Dalipagic 5. Cosic 6. Kicanovic 7. Djordjevic 8. Danilovic 9. Jokic 10 Sabonis 11 Kukoc 12 Divac 13 Gasol 14 Stojakovic 15 Radja 16 Doncic

bane

pre 2 godine

Trenutno sam pod utiskom Galisa,grckog majsotra kosarke koji je imao nestvarne brojke, klasa za sebe. Tako je i igrao. Kazem trenutno jer da nije youtuba ne bih znao o kakvom geniju se radilo, prvi igrac u evropi koji je potpisao milionski ugovor. Nije hteo u NBA. Slobodno neka neko napise nesto o Galisu jer je stvarno bio bog kosarke
(Milos Simeunovic, 08. decembar 2021 15:13)

Potpuno si u pravu ali Nikos Galis nije evropski nego američki igrač jer je rodjen u USA, zato nije na listi. Oni koji nisu gledali Petrovića i Galisa treba da žale za Galisom jer je to igrač za klasu iznad Petrovića. Imao sam prilike da gledam Galisa uživo ali eto, zaboravih ga jer o tom igraču vlada muk, ne znam zašto. Hvala ti što si me podsetio na njega.

HeadsUp

pre 2 godine

"sa druge strane pominjes Djokovica,on se ovde oduvek ekstrmeno precenjuje u smislu vremenskog perioda u kome igra koje smatramo zlatnom erom tenisa gde mu konkurencija u prajmu mimo one trojice bila boranija..."

A i ta trojica nisu nesto, samo drugi i treci najbolji teniser svih vremena. Treci jeste zalutao tu.

gavra

pre 2 godine

@mrkela
Pedjin udeo u tituli,one trojke u jednom polufinalnom mecu,finale igrao ukupno 2 minuta za celu seriju,u Sakramentu uvek druga violina,dok Jokic MVP cele lige,sa mnogo slabijim Denverom prestigao ondasnje Kingse,reprezentacija nij merilo,nekad Pedja uz sebe imao Bodirogu,Divca,Jarica,Tomasevica,Vujanica,Gurovica,Rakocevica,Drobnjaka,danas petorku nam igra jedan Guduric,treca zvezda Bjelica koji ne moze obruc da pogodi,inace obozavam Pedju ali realnosti radi Jokic je vec sad daleko ispred svih

Jaaa

pre 2 godine

Nba vec dugo godina nije mjerilo kvalitete za igrace. Lista:
1. Ćosić
2. Korać
3. Galis
4. D.Petrović
5. Bodiroga
6. Sabonis
7. Oscar
8. Dalipagić
9. Kićanović
10. Delibašić
(Stipe, 8. decembar 2021 17:18)

Pošto sam uglavnom skoro sve nabrojane gledao broj 1 je bez konkurencije Dražen Petrović! Da li ste svesni da je on bio vođa najbolje reprezentacije u istori evropske košarke?!? Da li ste svesni da je imao prosek preko 30 poena u karijeri, čak i u jednom Realu?

Avangar

pre 2 godine

Pogledao sam listu na tviteru hoopshype, kao sto sam i mislio, stavili su likove koji su uglavnom igrali u NBA iako nisu ni prismrdili prstenju niti su relevantni u bilo kom smislu, sem u blokadama i tako nekim stvarima. Na listi nema Djordjevica, Bogdana, Bodiroga na 50. mestu, a na 25 Ben Simons, tu su i legende poput Marcina Gortata, Shrudera i ostalih padavicara u poredjenju sa Kicanovicem i ostalim majstorima, ne bi smeli u istu recenicu da udju, ova lista je kao i lista NBA, mnoge istinske legende citavih nacija su izostavljene, ali je bitno sto je neko bio najbolji defanzivac u regularnoj sezoni nego sto je npr osvojio zlatnu medalju na olimpijadi, sv. prvenstvu, doneo titulu Evrolige u poslednjim sekundama.

hercegovac

pre 2 godine

@vince carter
Au gde ti odluta,prvo ako se neko potcenjuje na ovom sajtu onda je to Jokic,trenutno smo u apsolutno zlatnoj eri kosarke a konstantno je ismevamo i patimo za "staaarim dobrim vremenima",sa druge strane pominjes Djokovica,on se ovde oduvek ekstrmeno precenjuje u smislu vremenskog perioda u kome igra koje smatramo zlatnom erom tenisa gde mu konkurencija u prajmu mimo one trojice bila boranija tipa Berdih,Nisikori,Ferer,Gaske...naravno da niko ne misli da je Jokic bolji od Novaka,skoro deceniju je mladji,kad zavrsi karijeru onda mozemo da merimo ali ako popularnost sporta nije vazna kod rangiranja onda ni Novak nije veci od Sekaric i Filipa Filipovica a svi ga stavljaju na prvo mesto zbog popularnosti tenisa u odnosu na npr.streljastvo.A da li je Jokic najbolji na svetu,pa njih par poput Karija,Janisa,KD,koga god izaberes neces puno pogresiti,ispod toga nije,top 5 igrac sveta,malo li je za zemlju gde nismo imali pre njega obicnog nosioca fransize.E o tome se radi,svi ti velikani nase kosarke,koliko god ih voleli nikad nisu dosegli nivo onih najvecih,do Jokica i Doncica,sta po tebi Doncic treba da uradi da ima bolju karijeru sa 22,Dirk koga toliko uzdizes sa onakvim Dalasom igrao jedno finale konferencije za tolike godine,titulu u zenitu karijere ne racunam jer su veliku ulogu imali i ostari veterani koji su pripomogli Novickom,inace da ne mislis da sam klinac secam se i tih famoznih "bed boysa"(koje bi danas pljuvali kao drvosece),a glorifikuju se zbog nostalgije

Ich

pre 2 godine

On (Dražen) je bio vođa svake svoje ekipe, dok je Peđa bio igrač zadatka.
(monden, 08. decembar 2021 16:03)

Naročito u Portlandu! Kasnije je prešao u najgori tim NBA lige (New Jersey), gdje je svaka lopta bila njegova. Imao je 28-29 godina kada je nastradao, ali imaj u vidu da su tada igrači imali i nešto kraću karijeru nego danas. Pored toga je, za razliku od Kukoča, imao izuzetno loš karakter, a o oholosti da ne govorim. Peđin tim je, za razliku od New Jersey-ja, igrao finale "zapada", a on je bio glavni šuter. Sa Dallas-om je uzeo i prsten.

vince carter

pre 2 godine

Ovaj proziva Dirka Novickog sta je osvojio sa Nemackom a najbolji saigrac mu bio Marko Pesic🤣🤣 Ko bi sta osvojio sa Nemackom? To sto je Novicki odveo Nemce do svetske bronze 02 i Evropskog srebra kod nas 05 je ravno cudu,pa lik je izbacio premocne Spance u polufinalu! Osvajao je Parker vise u Nba? Sa Popovicem,Djinobilijem,Dankanom potom Kavajem pored sebe,jak si nema sta :D

Dox

pre 2 godine

Trenutno sam pod utiskom Galisa,grckog majsotra kosarke koji je imao nestvarne brojke, klasa za sebe. Tako je i igrao. Kazem trenutno jer da nije youtuba ne bih znao o kakvom geniju se radilo, prvi igrac u evropi koji je potpisao milionski ugovor. Nije hteo u NBA. Slobodno neka neko napise nesto o Galisu jer je stvarno bio bog kosarke
(Milos Simeunovic, 08. decembar 2021 15:13)

Mi jesmo gubili razne utakmice, ali ni jedan čovek pojedinačno nas nije bacio na kolena kao Galis. Što bi rekli komentatori, nerešiva enigma.

A što se tiče liste, Kukoč potcenjen.

Hok

pre 2 godine

Ne znam šta vam je smešno ili nejasno.

Bodiroga nije smeo da ode u NBA jer bi njegova svilena struktura bila preslaba za taj nivo posebno devedesetih. Bio je svestan toga. I bolje što nije otišao.

Đorđević je na primer bio treći plej u Portlandu u naponu snage. Spanulis takođe, bezbroj puta najbolji u Evropi, u NBA velika nula. Zatim Huan Karlos navaro isti slučaj.

Svi ste vrištali zašto Teodosić mađioničar ne igra NBA. Kad je kao zreo plej otišao nije mogao da igra ono što je u Evropi. Nika Kaltes takođe ništa, Papalukas, Šved. Primera puno.

Ok, prošla bi ponekad ta čuvena finta ali bi brzo bio pročitan.

DCL

pre 2 godine

(vince carter, 08. decembar 2021 18:06)



Što onda prozivke za Lebrona jer ie gubio finala? Po toj logici jedino što treba da mu se zameri je izgubljeno finale protiv Dalasa, jer je u finalima maltene svaki put imao slabiji tim. Sa npr onim Kavsima iz prvog mandata nijedan igrač ikada ne bi ušao u finale.

Viktor

pre 2 godine

Najveće iznenađenje je elitni plasman hrvatskog reprezentativca i braniča Leipziga, Joška Gvardiola. Gvardiol je uz Barcelonina Erica Garciju proglašen najskupljim mladim braničem svijeta i vrijedi prema CIES-u čak 80 milijuna eura. A iza sebe je ostavio neka vrlo zvučna imena poput Matthijsa De Ligta iz Juventusa i Alessandra Bastonija iz Intera.

Arnautović Marko

pre 2 godine

Duci Simonović je verovatno najbolji igrač ikada u ex SFRJ,do dolaska generacije Petrović,Divac,Kukoč,Radja...
To šta je on radio na terenu i koliko je postizao koševe sa lakoćom nisu mogli ni jedan Kića ni Dražen...
Problem sa ovom listom je što na njoj ima malo igrača koji su igrali pre 80-ih,a fale Ćosić,Slavnić,Simonović,Kićanović i Dalipagić,možda čak i Kapičić...
Takođe,Igor Rakočević je igrao i NBA i 2 puta osvajao titulu Alfonso Ford kao najbolji strelac Evrolige...

Žarko Petrović

pre 2 godine

Oskra Šmit 56. Dražen Dalipagić nije na listi. Arvidas Sabonis iza braće Gasol. Mehmet Okur ispred Dejana Bodiroge...Šta vi znate uopšte o košarci...

Sturm

pre 2 godine

Na toj listi
Hrvatska ima 4 igrača
Srbija ima 5 igrača
BiH 1 igrača

Ako se gleda broj stanovnika države, jasno da ?hrvatska najvise proizvodi kvalitete po glavi.
Hrvtska prva u tenisu.
Hrvatska visoko u nogometu.
Dobra u mnogim drugim sportovima, u nekim sportovima u vrhu.

smeh

pre 2 godine

Ljudi ne znaju dalje od NBA lige pa otuda i ovakva lista. Verovatno su stavili prvo igrače za koje su čuli i koji igraju ili su igrali u NBA a potom redom sve ostale igrače. Da su se držali igrača u NBA bilo bi u redu. Ovako su ispali smešni jer ne znaju.

wolweine

pre 2 godine

Za sada:Novicki, Gasol, Kukoc, Stojakovic od evrooljana, kada završe karijere:Jokić, Doncic, Novicki.... Pa ostali neka se ređaju... A Bodiroga svakako najbolji ikada Evropski igrač!!

JPR24

pre 2 godine

U prvih pet Janis… Kukoc, Bodiroga, Rađa itd iza Dončića, Dragića !! I Jokića… Vidi se da su ameri pravili listu i da nemaju pojma ! To ti je kao da mi blakanci pravimo listi najboljih igrača u Bejzbolu !

hercegovac

pre 2 godine

Kad zavrse karijere Jokic i Doncic ce biti broj 1 i 2,pitanje samo ko ce imati od njih vecu karijeru,za sada Luka preti da prevazidje Dzordana licno,jer niko nikad nije imao ovakvu karijeru sa toliko malo godina,ali opet moze i ovaj nas da bude na kraju bolji,iz godine u godinu toliko napreduje da se pitas gde su granice,a mi toga uopste nismo svesni,cak ga i stalno potcenjijemo,najvise zbog nostalgije jer uvek su nekako bolji igraci iz proslosti,a ranija vremena bila bolja,kapa dole svima njima,Bodirogi,Kici pogotovo ali ti ljudi nikad nisu bili u ravni sa onim najvecim,cak da su igrali NBA utopili bi se u gornji prosek,realno jedino bi Cosic uspeo kao polivalentni igrac(ali pitanje da li bi bio creme de la crem)i Drazen da je otisao ranije jer se takav radja jednom,to je sve ipak sbb kbb,kao sto u tenisu se danasnja trojka smatra najboljom iako bi mozda Borg da je igrao kao ovi danas imao 25-30 Slemova,racuna se samo stvarnost a ona je takva da su ipak samo Luka i Jokic belci koji se priblizavaju nivou apsolutno najboljeg belog u istoriji Birda,taj level nije ni Dirk,i prosto umesto zapomaganja za prosloscu,jugoslovenskom ligom,prvenstvima sa 2 ozbiljne reprezentacije,uzivajmo u trenutku gde 2 momka sa ovih prostora rade ono sto niko nije,apsolutno konkurentni sa najvecima od najvecih

Neplivač

pre 2 godine

Trenutno sam pod utiskom Galisa,grckog majsotra kosarke koji je imao nestvarne brojke, klasa za sebe. Tako je i igrao. Kazem trenutno jer da nije youtuba ne bih znao o kakvom geniju se radilo, prvi igrac u evropi koji je potpisao milionski ugovor. Nije hteo u NBA. Slobodno neka neko napise nesto o Galisu jer je stvarno bio bog kosarke
(Milos Simeunovic, 08. decembar 2021 15:13)

On ti je igrač koji kada gledaš utakmicu jedva čekaš da dobije petu ličnu, a on ih u toku utakmice dobije dve, tri je plafon. Celu utakmicu gledaš u agoniji i pitaš se dal će nekad da promaši (naravno, ovo važi za navijače protivničke ekipe tj. nas :)). Takav sam ja utisak stekao o njemu kad sam ga gledao.

Nemanja

pre 2 godine

Prilično realna lista, za sada, sa izuzetkom Bodiroge koji je morao da bude malo bolje plasiran.. Ljudi ovde ne mogu da shvate da evropska košarka ne interesuje 70% evropskih zemalja, a o ostatku sveta da ne govorimo.. Tako da je njih poprilično briga šta je ko osvojio u Evropi (računajući i evropsko prvenstvo).. kada je Nba u pitanju, najviše cene individulane nagrade i učinke (mvp, prvu, drugu i treću petorku lige, učešće na all star-u...), pa tek onda titule.. Titule imaju najveću vrednost samo ako se radi o tzv franšiznim igračima koji su ih osvajali (Novicki, Janis, Hakim).. Iz tog razloga je Kukoč tek na 22. mestu, uprkos 3 prstena, jer nikada nije bio ni blizu nosioca franšize (kluba), a nema ni jedno značajno individulno dostignuće, osim najmanje vrednog (najbolji 6-i igrač)..
Kad se bude pravila sledeća lista za npr 5 godina, Jokić i Dončić će sigurno biti plasirani za 3-4 mesta bolje nego sada, jer će imati još nekoliko učešća na all staru, biti u prvim petorkama lige, možda opet Mvp, a ni titula za nekog od njih dvojice nije isključena..
Znam da ljubitelji evropske košarke i nostalgičari ne priznaju ovu listu, ali je uz par sitnih korekcija, ona prilično objektivna, gledajući kako na košarku gleda ceo svet, a ne samo jedan deo evropskih zemalja u kojima se koliko-toliko prati evroliga i evropsko prvenstvo..

dtegaq62

pre 2 godine

Smešna lista sa još smešniji rasporedom igrača . Suština je da Bodirogi svi mogu da se poklone sa liste a već sad velika većina i Jokiću . Pa Dejan dok je davao časove Gasolu i Novickom velika većina omladine je bila u pelene . Šta je Novicki osvojio sa rep. ? A to što je imao par sezona gde je vodio glavnu reč u Dalasu i osvojio taj jedan prsten to ne mora da znači da je Novicki nešto posebno jeste strašan igrač ali samo je previše hajpa napravljeno oko njega jer je Nemac . Pa Parker je više osvajao i doprinosio SAS nego Novicki dalasu .

Ich

pre 2 godine

Jokic ispred Kukoca?! Kukoc 3 prstena osvojio, bio clan najboljeg tima u istoriji, a Jokic koji igra u smesnom timu u kojem ga svi hrane loptama da bi nabijao statistiku, na 8 mestu? Neverovatno!
(ooo, 08. decembar 2021 16:40)

Kukoč je bio fantastičan, bez sumnje najtalentovaniji HR igrač, ali ipak je uvijek počinjao utakmicu na klupi. Nikada nije bio MVP!

vince carter

pre 2 godine

@Hercegovac Idi spavaj nije ovo za tebe,da se vi pitate oni su vec sad 1 i 2 ali nije Balkan ceo svet,ti ne znas ni sta znaci biti "Najveci" cuj preti da skine Dzordana🤣🤣 Najveci,pored toga sto moras biti sampion visestruki,moras biti i globalna pojava koja ce Sport podici na visi nivo,to jest da se mladji sirom sveta interesuju da izadju na sportske terene i zele da budu kao taj neki "Najveci". Da se vi pitate Jokic je i trenutno MVP,apsolutno nema veze sto Kari kida,ma Jokic igra sa cunjevima i nema veze sto je i Portland ubedljivo izgubio sve duele bez Lilarda i to od slabijih timova nego sto je Denver,ali eto..samo Jokic ima uticaj na igru tima. Po nekima vec je veci od Djokovica,jer kao kosarka je popularnija od tenisa,pa eto Jokic je veci od Novaka,srecom to je manjina i toliko ih zavarava ovaj sajt da ladno misle da se ceo svet vrti ovde,Youtube je mesto gde mogu da udju ljudi iz svih delova sveta,od 280 hiljada glasova na jednom kanalu Kari 85% Durant i Derozan 6% i Jokic 3% glasova od ponudjenih ko je mvp trenutno. A ovde ispade da je Jokic lice Nba i da je najpopularniji kosarkas na svetu.

Stipe

pre 2 godine

Nba vec dugo godina nije mjerilo kvalitete za igrace. Lista:
1. Ćosić
2. Korać
3. Galis
4. D.Petrović
5. Bodiroga
6. Sabonis
7. Oscar
8. Dalipagić
9. Kićanović
10. Delibašić

Hrvat bez zlobe

pre 2 godine

Milos Simeunovic, 8. decembar 2021 15:13)
Miloše, tačno je da je Nikos Galis bio čudo od igrača. Ali isključivo kao strelac. Neverovatnu skok šut, ali tzv skok unazad. Dvaput sam ga gledao uživo, samo napad, al tako superioran u igri jedan na jedan. To je čudo.Prvo se bavio boksom pa košarkom al mu u USA nije išlo pa se došao u Grčku tj Stid Inače pre je više bila izražena igračka inteligencija. Npr Krešo Ćosić, Kićanović, Mirza Delibašić, pa mlađi osobito Kukoč i Bodiroga u tome su ipak naj. Bilo je mnogo drugih sjajnih eks YU ali navedeni su vrh.

Car Dušan

pre 2 godine

Vučevic je zauzeo, na OVOJ listi - 24 mjesto! OVAJ koji je, napisao tekst ladno nabroja imena " igrača iz regiona" - bez Vučevica... Ne znam, na KOJI region je mislio? Uzgred budi rečeno, Nikola je reprezentativac Crne Gore! Čitavu zadnju deceniju igra SJAJNO ( Orlando, sad je u Čikagu)...Jedan je od rijetkih igrača, sa ovih prostora koji je nastupio u ALL STAR takmičenju! Samo kažem...

mislim...

pre 2 godine

Nba vec dugo godina nije mjerilo kvalitete za igrace. Lista:
1. Ćosić
2. Korać
3. Galis
4. D.Petrović
5. Bodiroga
6. Sabonis
7. Oscar
8. Dalipagić
9. Kićanović
10. Delibašić
(Stipe, 8. decembar 2021 17:18)

Dobra lista, mada se sa redosledom ne slazem. Ne moze Cosic biti ispred Kice i Praje koji su bili MVP svetskog.
I, mozda najvaznije, nema Kukoca - to ne moze biti, i on je bio MVP stetskog. Iako je Mirza bio fenomenalan igrac i covek, treba da zameniti Kukocem.

uuu

pre 2 godine

@ ooo

Vidi se da ni ne gledaš Denver, prijatelju Jokić hrani loptama sve njih a ne oni njega, kada bi Jokić "silovao" loptu imao bi "nabijeniju" statistiku. Ali tebi je važno da hejtuješ Jokića.

mrkela

pre 2 godine

Interesantno je da Peja ima prsten, ali da je Jokić ispred njega.Da ne govorim šta je sve još Peja osvojio, što individualno u NBA, što igrajući za reprezentaciju i u Evropi.Šteta za te povrede koje su ga kočile da napravi i mnogo više, ali i ovako je i više nego dosta postigao.

IgorBG

pre 2 godine

@Komšija Mile

Tim Dankan je iz US Virgin Isle sto je US teritorija. Hakim moze jer nije Amer, vec je posle dugog niza godina uzeo drzavljanstvo.

Sto se tice Nikosa Galisa on je rodjeni amerikanac grckog porekla i zato ga nema na listi.

Ostin A

pre 2 godine

Ajmo realno, Nikola Peković je bolji igrač od Nurkića. Kad se prilagodio na NBA, niko nije mogao da ga zaustavi. Šteta što mu je povreda prerano okončala karijeru.
(ZV, 8. decembar 2021 14:57)

Jel pod "niko nije mogao da ga zaustavi" smatraš što je imao 2 ok sezone u raspalom klubu koji je tankovao. Jusuf Nurkić je i statistički bolji, igra u boljem klubu, igrao je daleko više utakmica.

Ali ajde da sklonimo povrede i uzmemo te dve dobre sezone Pekovića i dve najbolje Nurkića. Nurkić je imao poeni/skokovi/asistencije - 18-11-4, a Peković 17-9-1

TrIsTaN

pre 2 godine

@croata

Drazen Petrovic ispred Hakeema??????? Vecu glupost u zivotu nisam procitao. Samo kako bih ti dokazao kolike su razmere gluposti koju si napisao napisacu da je to isto kao da si rekao da je Mario Hezonja bolji od Jokica.

Dragan Borca

pre 2 godine

Okur, Mils, Nene, Galinari itd ispred Bodiroge 😄

Pa Bodiroga je realno bolji od svih na listi osim 7-8 igraca i to je to

Lista je komicna, aj ovo gore ok ali eskapade krecu vec posle 7-8

Tristan drvoseca Tompson ispred Galisa i Danilovica 🤣 Pa od njega je i Rebraca bolji mati mila, tj i Krle a kamoli Galis i Danilovic

ooo

pre 2 godine

Jokic ispred Kukoca?! Kukoc 3 prstena osvojio, bio clan najboljeg tima u istoriji, a Jokic koji igra u smesnom timu u kojem ga svi hrane loptama da bi nabijao statistiku, na 8 mestu? Neverovatno!

Pogba

pre 2 godine

Петровић не може у исти кош са Пеђом. Стојаковић је био други стрелац НБА, 3 пута ол-стар играч. Петровић није био ни близу таквог учинка.
(aco, 08. decembar 2021 15:06)

E bas si me od srca nasmijao.. Jel to onaj stojakovic koji je promasio ne kos il tablu vec teren kad je bio sam ko duh na trici? O njemu pricas? Inace od njega je od srba bio bolji i paspalj i danilovic, a divac i bodiroga, grijeh ih je i usporedjivati sa stojakovicem. A statistika, all star igraci, prva druga treca petorka, s tim nek se zabavljaju jokicevi fanovi, mene to ne zanima. Ja sam gledao sa ovih prostorima doktore kosarke, stojakovic nije medju njima.
Sto se tice ove liste, prvih 10 bi izgledalo ovako, bar sto se tice zadnjih 30 godina:

1. Drazen Petrovic
2. Hakeem
3. Toni Kukoč
4. Sabonis
5. Bodiroga
6. Nowitzki
7. Divac
8. Marciulionis
9. Ginobili
10. Paul Gasol
(croata, 8. decembar 2021 16:10)

Volim kad je neko ovako objektivan. Realno i ja bih takav bio da godinama me neka ekipa pobedjuje.

" Ne mozemo nista uraditi za jednu sekundu, to mogu samo Srbi"

croata

pre 2 godine

Петровић не може у исти кош са Пеђом. Стојаковић је био други стрелац НБА, 3 пута ол-стар играч. Петровић није био ни близу таквог учинка.
(aco, 08. decembar 2021 15:06)

E bas si me od srca nasmijao.. Jel to onaj stojakovic koji je promasio ne kos il tablu vec teren kad je bio sam ko duh na trici? O njemu pricas? Inace od njega je od srba bio bolji i paspalj i danilovic, a divac i bodiroga, grijeh ih je i usporedjivati sa stojakovicem. A statistika, all star igraci, prva druga treca petorka, s tim nek se zabavljaju jokicevi fanovi, mene to ne zanima. Ja sam gledao sa ovih prostorima doktore kosarke, stojakovic nije medju njima.
Sto se tice ove liste, prvih 10 bi izgledalo ovako, bar sto se tice zadnjih 30 godina:

1. Drazen Petrovic
2. Hakeem
3. Toni Kukoč
4. Sabonis
5. Bodiroga
6. Nowitzki
7. Divac
8. Marciulionis
9. Ginobili
10. Paul Gasol

Milan Petrov

pre 2 godine

Vidis listu na kojoj je Bodiroga na 50. mestu samo zato sto nije igrao u NBA. Covek je kosarkaski potkovaniji od 99% igraca te NBA i mesto mu je medju prvih pet. Onda vidis Stgojakovica koji je na 16.mestu. Jeste nas je, bio je dobar strelac, al posteno ne bi mogao da bude ni medju prvih 10 iz SFRJ. Drazen, Bodiroga, Kukoc, Divac, Radja, Kicanovic, Dalipagic (koga cak ni na listu nisu stavili), Korac, Danilovic, sve su to bolji igraci od Stojakovica. Smesna lista.

monden

pre 2 godine

Петровић не може у исти кош са Пеђом. Стојаковић је био други стрелац НБА, 3 пута ол-стар играч. Петровић није био ни близу таквог учинка.
(aco, 8. decembar 2021 15:06)

Užasno poređenje. Prvo, Stojaković je bio jednodimenzionalan igrač - šut, doduše, zaista vrhunski, i to je to. Dražen Petrović je bio daleko kompletniji igrač - izvanredan šuter, sjajan dribler i asistent sa savršenim pregledom igre. Takođe je bio i mnogo inteligentniji od Stojakovića. Osim toga, poginuo je sa 28 godina, na vrhuncu karijere. On je bio vođa svake svoje ekipe, dok je Peđa bio igrač zadatka.

tdot

pre 2 godine

A Parker, Djinobili … koji bre crni AtetodjdkdkdjBO!?
:)
(vlada, 08. decembar 2021 15:08)

Jedan sam od onih koji su odrasli uz ovu dvojicu + tim duncana i svakako su mi jedan od omiljenih timova ikada, ali atejtkgodow je barem 20 puta bolji od ginobilija a jedno 4 puta bolji od parkera. Govorimo o dvostrukom mvpu sa jednom titulom mvp finala i ima prsten i to u uzasnom timu (san antonio je isto krs grad, ali su imali po mom misljenju top 3 trenera svih vremena).
Svako dobro

selfie

pre 2 godine

Vidiš da je Bodiroga 50-ti i shvatiš u momentu da je ovo smejurija. Bodiroga je verovatno najbolji evropski igrač uz Novickog svih vremena.
(Džoni, 08. decembar 2021 15:31)

Ili Bojan Bogdanovic ispred Danilovica. Buahahahaha..... Kao da si stavio Ivicu Zupca ispred Divca.

Djoksa

pre 2 godine

Bodiroga je napravio tako dobru odluku što nije otišao u NBA, rekao bih da mu je to bio potez karijere. U današnjem NBA bi možda nešto i postigao tamo, ali u njegovo vreme kad se još igrala jaka odbrana sigurno ne. Pa jeste li videli šta je Moris uradio Jokiću, a posle Jokić njemu..? Pa to je bilo tad kao dobar dan! Previše slab, zamislite da on uđe u frku kao Jokić, znam nezamislivo sa njegovom slabić... ovaj, pomirljivom naravi. A tamo moraš da pokažeš zube da te ne bi pojele crne zveri. Pa onda taj njegov izbačaj lopte sa čela... Pa popio bi blokada i najeo se banana samo tako. Ovako će ostati zauvek košarkaška legenda.

laki

pre 2 godine

Izgleda da ljudi nisu gledali Kukoča.....MSM ne znaju o kakvom se igraču radi.
1. Kukoč-Novicki
2. Parker
3. Gasol
4. Dončič
5. Divac
6. Sabonis....

Pedja

pre 2 godine

Trenutno sam pod utiskom Galisa,grckog majsotra kosarke koji je imao nestvarne brojke, klasa za sebe. Tako je i igrao. Kazem trenutno jer da nije youtuba ne bih znao o kakvom geniju se radilo, prvi igrac u evropi koji je potpisao milionski ugovor. Nije hteo u NBA. Slobodno neka neko napise nesto o Galisu jer je stvarno bio bog kosarke
(Milos Simeunovic, 08. decembar 2021 15:13)

Verovatno nije na listi posto je rodjen i odrastao u USA,cak je i izabran na draftu od nekog NBA tima,ali nikad nije zaigrao u NBA.
Slazem se,neverovatan igrac,kad su Grci osvojili titulu prvaka Evrope 1987,imao je prosek 37 koseva.
Generalno,secam se da je uvek imao prosek oko 30 koseva.
Za Grcku uvek veliku vecinu koseva davali Galis i Janakis,a ostatak ekipe nije bio na tom nivou
(Bolton, 08. decembar 2021 15:38)

Bio je Fasulas. Kao deckic sam obozavao Drazena ali fakat je da ga je Galis u direktnim kosgeterskim duelima uglavnom razbijao kako na reprezentativnom tako i na klupskom nivou. Uvek je davao vise poena i pogadjao bitnije suteve. Covek nije promasivao. Nestvarni procenti. Ne kazem da je Galis bio bolji igrac, tu su negde, ali u tim direktnim okrsajima gotovo uvek je izlazio kao pobednik. Jedan od razloga je svakako i veci broj dobrih igraca u Yu reprezentaciji i Ciboni nego u Grckoj i Arisu.

svasta

pre 2 godine

Bodiroga na 50 mestu? Hahahahaahahahaha
(L! nK, 8. decembar 2021 14:51

Da, to zaista upada u oci. A nama malo starijim upada i to da Kicanovic nije usao u listu (a bio je MVP svetskog prvenstva bas kao i Bodiroga, Drazen i Kukoc), a Dalipagic, koji je bio takodje bio MVP svetskog nije bio ni razmatran. Za Kicu i Praju je Gomeljski jos 1978.godine rekao da bi bili zvezde u NBA.

vince carter

pre 2 godine

Kao sto rekoh Dragan Borca pise samo kako njemu odgovara,juce pise kako je kosarka napredovla,danas kako su Bodiroga,Danilovic i drugi bolji od vecine,sve zavisi ko mu je miljenik,tako i komentarise. Evo videh kako je Janis 20X bolji od Ginobilija kosarkas🤣 Mozda po statistici ali po nijednom kosarkaskom umecu osim odbrane mozda,evo sta znaci biti laik,posto je Ginobili morao da se prilagodi i igra u sistemu gde loptu deli sa drugim igracima,ali covek odluke u mnogim velikim mecevima. Igraci Spursa su se slozili da je odluka Ginobilija da prihvati tu ulogu donela i uspehe jer je mogao da bude superstar u nekom drugom timu. Odveo Kinder do titule sampiona evrope i Argentinu do Olimpijskog zlata pobedivsi Sjedinjenje Drzave na putu. U fudbalu mozes da uspes u Engleskoj a punkes u Spaniji ili Italiji ili obrnuto ili da ubijas recimo za Liverpul a puknes u Celziju,niko ti nece reci da ne znas. Dok sto se kosarke tice ako ne igras u Nba onda ne znas. I to je teret Dejanu Bodirogi koji je recimo za klasu bolji igrac od Riki Rubia koji godinama igra uspesno u Nba ili u njegovo vreme od Turkoglua ili Radmanovica,realno bio je kompletniji igrac i od Pedje i njegove finte i inteligencija bi savrseno pasovali protiv atletskih igraca,sto ih vise fintiras to dalje odlete od tebe😃 Recimo Mark Madsen koji je igrao za Lejkerse nije znao obruc da pogodi ili cepanka Luk Walton koji daje autokoseve,ali eto oni su igrali Nba i znaju :))

super slavko

pre 2 godine

Slovenija, Hrvatska, BIH i Srbija imaju zajedno oko 16 miliona stanovnika ( taman kao recimo Boston i Chicago zajedno) a imaju 12 od 75. Izvin’te ne bih ja više zadržav’o.

Ostin A

pre 2 godine

Svaki 4 iz bivše Jugoslavije a opet u top 10 samo Jokić. Da ne govorim da što je igrač skorije igrao to je bolje plasiran.
Nema ovo veze sa životom.
(Qwerty, 8. decembar 2021 15:57)

Ne što skorije već što je veće uspehe imao. Jokić je bio MVP i 3x na All staru, 2x u najboljem NBA timu, 1x u drugom najboljem NBA timu, prvom ruki timu godine. Lider je jednog NBA kluba već 4 godine.

Ko je od igrača iza Jokića imao više uspeha u NBA-u?

Bolton

pre 2 godine

Trenutno sam pod utiskom Galisa,grckog majsotra kosarke koji je imao nestvarne brojke, klasa za sebe. Tako je i igrao. Kazem trenutno jer da nije youtuba ne bih znao o kakvom geniju se radilo, prvi igrac u evropi koji je potpisao milionski ugovor. Nije hteo u NBA. Slobodno neka neko napise nesto o Galisu jer je stvarno bio bog kosarke
(Milos Simeunovic, 08. decembar 2021 15:13)

Verovatno nije na listi posto je rodjen i odrastao u USA,cak je i izabran na draftu od nekog NBA tima,ali nikad nije zaigrao u NBA.
Slazem se,neverovatan igrac,kad su Grci osvojili titulu prvaka Evrope 1987,imao je prosek 37 koseva.
Generalno,secam se da je uvek imao prosek oko 30 koseva.
Za Grcku uvek veliku vecinu koseva davali Galis i Janakis,a ostatak ekipe nije bio na tom nivou

Cubaka

pre 2 godine

Ko Bodirogu stavi na 50 mesto taj blage veze nema sa kosarkom. Bodiroga je za 95% ovih doktor. Za Jokica jedino sto mogu reci da bi verovatno bio bolje plasiran da nije umoran u nekim momentima.

Marko

pre 2 godine

Ovo je za sad...kad svi zavrse katijere realno je da Jokic bude najbolji...on i Hakeem su najbolji neamericki igraci u istoriji kosarke po talentu.

nbc

pre 2 godine

Ova lista je potvrda ovakvih nebuloznih lista. Jusuf Nurkić na listi a recimo Kićanović, Dalipagić ili Ćosić nisu??? Ova trojica bi sigurno imala mjesta među 12 najboljih igrača Evrope svih vremena. Bivši igrači Bosne, Delibašić, Radovanović i Varajić su bolji igrači od njega kao predstavnika BiH. Ili Alibegović. Ovo je samo jedan primjer. Pretpostavljam da ima vjerovatno 40 njih koji bi bili potisnuti sa ove liste. Kao da košarka postoji od 2000.
(nbc, 8. decembar 2021 14:59)

A sada sam vidio i kompletnu listu. Jedna opšta smijurija. Valanciunas, Mehmet Okur, Nicolas Batum, Hidayet Turkoglu ili Danilo Gallinari su ispred recimo Bodiroge. Na stranu to što recimo Okur nije ni u 100 najboljih. Nema ni Bjelova??? Samo Kirilenko iz Rusije? Domantas Sabonis oko 30 mjesta??? Među 75 bi trebalo da bude barem 10 Srba i 6-7 Rusa. Ali zato su i više od norme tu Francuzi i Španci. Fernadez recimo na listi a nisu Kićo, Praja ili Bjelov? Kao lista i onih koji nisu bili u NBA a onda prvi koji nije bio u NBA Bodiroga na 50. mjestu? A trebao bi da bude bar među prvih 10. Sjećam se Šramfa. Dalipagić, Kukoč i Paspalj su za njega Džordan. A on oko 15. mjesta.

Straight Outta München

pre 2 godine

Jusuf Nurkic ispred Kresimira Cosica i Radivoja Koraca???? Jusuf nurkic je rang Zeljka Rebrace, a Teodosicu ne moze pertle da vezuje.

nbc

pre 2 godine

delboj, 8. decembar 2021 15:21
Zaboravio si pored Dražena, Galisa i Šmita recimo Dalipagića i Kićanovića ili Koraća. Oni su redovno bili najbolji strijelci na svim prvenstvima na kojima su učestvovali. I teže je njima bilo to postići nego ovoj trojici jer su pored njih dvojice koji su iz iste ekipe, tu je bio i recimo Delibašić koji je isto tako mogao da bude veliki skorer. Ono što sam već napisao, košarka postoji i prije 2000. ili 1985. Ali valjda su Kićo i Praja igrali za srpske ekipe pa onda nisu bitni.

Qwerty

pre 2 godine

Svaki 4 iz bivše Jugoslavije a opet u top 10 samo Jokić. Da ne govorim da što je igrač skorije igrao to je bolje plasiran.
Nema ovo veze sa životom.

Džoni

pre 2 godine

Vidiš da je Bodiroga 50-ti i shvatiš u momentu da je ovo smejurija. Bodiroga je verovatno najbolji evropski igrač uz Novickog svih vremena.

Boki

pre 2 godine

Ako je Hakim u konkurenciji kao "stranac", onda nedostaje najbolji "stranac" svih vremena (po mom skromnom mišljenju uz Novickog, za sada) Tim Dankan.

Milos Simeunovic

pre 2 godine

Trenutno sam pod utiskom Galisa,grckog majsotra kosarke koji je imao nestvarne brojke, klasa za sebe. Tako je i igrao. Kazem trenutno jer da nije youtuba ne bih znao o kakvom geniju se radilo, prvi igrac u evropi koji je potpisao milionski ugovor. Nije hteo u NBA. Slobodno neka neko napise nesto o Galisu jer je stvarno bio bog kosarke

aco

pre 2 godine

Петровић не може у исти кош са Пеђом. Стојаковић је био други стрелац НБА, 3 пута ол-стар играч. Петровић није био ни близу таквог учинка.

delboj

pre 2 godine

Trenutno sam pod utiskom Galisa,grckog majsotra kosarke koji je imao nestvarne brojke, klasa za sebe. Tako je i igrao. Kazem trenutno jer da nije youtuba ne bih znao o kakvom geniju se radilo, prvi igrac u evropi koji je potpisao milionski ugovor. Nije hteo u NBA. Slobodno neka neko napise nesto o Galisu jer je stvarno bio bog kosarke
(Milos Simeunovic, 8. decembar 2021 15:13)

Definitivno, dizac tegova, sa odrazom od preko metar iz mjesta, neuhvatljiv, nepromasiv sa poludistance. Uz Drazena Petrovica sigurno najbolji skorer ikada od neamerickih igraca, uz jos Oskara Smita. To su tri najbolja skorera u svjetskoj kosarci (bez NBA). E sad bilo je kosarkaskijih i kompletnijih igraca (Kukoc, Djinobili, Bodiroga...) ali skorera ne.

SubmisivniDominator

pre 2 godine

objektivno Jokic ce tesko prestici Hakima. on je bio cudo. sa kakvim je timom bio sampion. ako se dobro sjecam posebno 2 put.

xd

pre 2 godine

Veoma realna lista. Nurkić je definitivno bolji i uspešniji od Miloša Teodosića. Svašta...
(MDSM, 8. decembar 2021 14:54)

Teo se inace bas proslavio u NBA

ZV

pre 2 godine

Ajmo realno, Nikola Peković je bolji igrač od Nurkića. Kad se prilagodio na NBA, niko nije mogao da ga zaustavi. Šteta što mu je povreda prerano okončala karijeru.

nbc

pre 2 godine

Ova lista je potvrda ovakvih nebuloznih lista. Jusuf Nurkić na listi a recimo Kićanović, Dalipagić ili Ćosić nisu??? Ova trojica bi sigurno imala mjesta među 12 najboljih igrača Evrope svih vremena. Bivši igrači Bosne, Delibašić, Radovanović i Varajić su bolji igrači od njega kao predstavnika BiH. Ili Alibegović. Ovo je samo jedan primjer. Pretpostavljam da ima vjerovatno 40 njih koji bi bili potisnuti sa ove liste. Kao da košarka postoji od 2000.

ZV

pre 2 godine

Ajmo realno, Nikola Peković je bolji igrač od Nurkića. Kad se prilagodio na NBA, niko nije mogao da ga zaustavi. Šteta što mu je povreda prerano okončala karijeru.

aco

pre 2 godine

Петровић не може у исти кош са Пеђом. Стојаковић је био други стрелац НБА, 3 пута ол-стар играч. Петровић није био ни близу таквог учинка.

Boki

pre 2 godine

Ako je Hakim u konkurenciji kao "stranac", onda nedostaje najbolji "stranac" svih vremena (po mom skromnom mišljenju uz Novickog, za sada) Tim Dankan.

Straight Outta München

pre 2 godine

Jusuf Nurkic ispred Kresimira Cosica i Radivoja Koraca???? Jusuf nurkic je rang Zeljka Rebrace, a Teodosicu ne moze pertle da vezuje.

Marko

pre 2 godine

Ovo je za sad...kad svi zavrse katijere realno je da Jokic bude najbolji...on i Hakeem su najbolji neamericki igraci u istoriji kosarke po talentu.

Milos Simeunovic

pre 2 godine

Trenutno sam pod utiskom Galisa,grckog majsotra kosarke koji je imao nestvarne brojke, klasa za sebe. Tako je i igrao. Kazem trenutno jer da nije youtuba ne bih znao o kakvom geniju se radilo, prvi igrac u evropi koji je potpisao milionski ugovor. Nije hteo u NBA. Slobodno neka neko napise nesto o Galisu jer je stvarno bio bog kosarke

nbc

pre 2 godine

Ova lista je potvrda ovakvih nebuloznih lista. Jusuf Nurkić na listi a recimo Kićanović, Dalipagić ili Ćosić nisu??? Ova trojica bi sigurno imala mjesta među 12 najboljih igrača Evrope svih vremena. Bivši igrači Bosne, Delibašić, Radovanović i Varajić su bolji igrači od njega kao predstavnika BiH. Ili Alibegović. Ovo je samo jedan primjer. Pretpostavljam da ima vjerovatno 40 njih koji bi bili potisnuti sa ove liste. Kao da košarka postoji od 2000.

Džoni

pre 2 godine

Vidiš da je Bodiroga 50-ti i shvatiš u momentu da je ovo smejurija. Bodiroga je verovatno najbolji evropski igrač uz Novickog svih vremena.

delboj

pre 2 godine

Trenutno sam pod utiskom Galisa,grckog majsotra kosarke koji je imao nestvarne brojke, klasa za sebe. Tako je i igrao. Kazem trenutno jer da nije youtuba ne bih znao o kakvom geniju se radilo, prvi igrac u evropi koji je potpisao milionski ugovor. Nije hteo u NBA. Slobodno neka neko napise nesto o Galisu jer je stvarno bio bog kosarke
(Milos Simeunovic, 8. decembar 2021 15:13)

Definitivno, dizac tegova, sa odrazom od preko metar iz mjesta, neuhvatljiv, nepromasiv sa poludistance. Uz Drazena Petrovica sigurno najbolji skorer ikada od neamerickih igraca, uz jos Oskara Smita. To su tri najbolja skorera u svjetskoj kosarci (bez NBA). E sad bilo je kosarkaskijih i kompletnijih igraca (Kukoc, Djinobili, Bodiroga...) ali skorera ne.

nbc

pre 2 godine

Ova lista je potvrda ovakvih nebuloznih lista. Jusuf Nurkić na listi a recimo Kićanović, Dalipagić ili Ćosić nisu??? Ova trojica bi sigurno imala mjesta među 12 najboljih igrača Evrope svih vremena. Bivši igrači Bosne, Delibašić, Radovanović i Varajić su bolji igrači od njega kao predstavnika BiH. Ili Alibegović. Ovo je samo jedan primjer. Pretpostavljam da ima vjerovatno 40 njih koji bi bili potisnuti sa ove liste. Kao da košarka postoji od 2000.
(nbc, 8. decembar 2021 14:59)

A sada sam vidio i kompletnu listu. Jedna opšta smijurija. Valanciunas, Mehmet Okur, Nicolas Batum, Hidayet Turkoglu ili Danilo Gallinari su ispred recimo Bodiroge. Na stranu to što recimo Okur nije ni u 100 najboljih. Nema ni Bjelova??? Samo Kirilenko iz Rusije? Domantas Sabonis oko 30 mjesta??? Među 75 bi trebalo da bude barem 10 Srba i 6-7 Rusa. Ali zato su i više od norme tu Francuzi i Španci. Fernadez recimo na listi a nisu Kićo, Praja ili Bjelov? Kao lista i onih koji nisu bili u NBA a onda prvi koji nije bio u NBA Bodiroga na 50. mjestu? A trebao bi da bude bar među prvih 10. Sjećam se Šramfa. Dalipagić, Kukoč i Paspalj su za njega Džordan. A on oko 15. mjesta.

Žarko Petrović

pre 2 godine

Oskra Šmit 56. Dražen Dalipagić nije na listi. Arvidas Sabonis iza braće Gasol. Mehmet Okur ispred Dejana Bodiroge...Šta vi znate uopšte o košarci...

xd

pre 2 godine

Veoma realna lista. Nurkić je definitivno bolji i uspešniji od Miloša Teodosića. Svašta...
(MDSM, 8. decembar 2021 14:54)

Teo se inace bas proslavio u NBA

Ich

pre 2 godine

Jokic ispred Kukoca?! Kukoc 3 prstena osvojio, bio clan najboljeg tima u istoriji, a Jokic koji igra u smesnom timu u kojem ga svi hrane loptama da bi nabijao statistiku, na 8 mestu? Neverovatno!
(ooo, 08. decembar 2021 16:40)

Kukoč je bio fantastičan, bez sumnje najtalentovaniji HR igrač, ali ipak je uvijek počinjao utakmicu na klupi. Nikada nije bio MVP!

Cubaka

pre 2 godine

Ko Bodirogu stavi na 50 mesto taj blage veze nema sa kosarkom. Bodiroga je za 95% ovih doktor. Za Jokica jedino sto mogu reci da bi verovatno bio bolje plasiran da nije umoran u nekim momentima.

selfie

pre 2 godine

Vidiš da je Bodiroga 50-ti i shvatiš u momentu da je ovo smejurija. Bodiroga je verovatno najbolji evropski igrač uz Novickog svih vremena.
(Džoni, 08. decembar 2021 15:31)

Ili Bojan Bogdanovic ispred Danilovica. Buahahahaha..... Kao da si stavio Ivicu Zupca ispred Divca.

SubmisivniDominator

pre 2 godine

objektivno Jokic ce tesko prestici Hakima. on je bio cudo. sa kakvim je timom bio sampion. ako se dobro sjecam posebno 2 put.

Pogba

pre 2 godine

Петровић не може у исти кош са Пеђом. Стојаковић је био други стрелац НБА, 3 пута ол-стар играч. Петровић није био ни близу таквог учинка.
(aco, 08. decembar 2021 15:06)

E bas si me od srca nasmijao.. Jel to onaj stojakovic koji je promasio ne kos il tablu vec teren kad je bio sam ko duh na trici? O njemu pricas? Inace od njega je od srba bio bolji i paspalj i danilovic, a divac i bodiroga, grijeh ih je i usporedjivati sa stojakovicem. A statistika, all star igraci, prva druga treca petorka, s tim nek se zabavljaju jokicevi fanovi, mene to ne zanima. Ja sam gledao sa ovih prostorima doktore kosarke, stojakovic nije medju njima.
Sto se tice ove liste, prvih 10 bi izgledalo ovako, bar sto se tice zadnjih 30 godina:

1. Drazen Petrovic
2. Hakeem
3. Toni Kukoč
4. Sabonis
5. Bodiroga
6. Nowitzki
7. Divac
8. Marciulionis
9. Ginobili
10. Paul Gasol
(croata, 8. decembar 2021 16:10)

Volim kad je neko ovako objektivan. Realno i ja bih takav bio da godinama me neka ekipa pobedjuje.

" Ne mozemo nista uraditi za jednu sekundu, to mogu samo Srbi"

uuu

pre 2 godine

@ ooo

Vidi se da ni ne gledaš Denver, prijatelju Jokić hrani loptama sve njih a ne oni njega, kada bi Jokić "silovao" loptu imao bi "nabijeniju" statistiku. Ali tebi je važno da hejtuješ Jokića.

Bolton

pre 2 godine

Trenutno sam pod utiskom Galisa,grckog majsotra kosarke koji je imao nestvarne brojke, klasa za sebe. Tako je i igrao. Kazem trenutno jer da nije youtuba ne bih znao o kakvom geniju se radilo, prvi igrac u evropi koji je potpisao milionski ugovor. Nije hteo u NBA. Slobodno neka neko napise nesto o Galisu jer je stvarno bio bog kosarke
(Milos Simeunovic, 08. decembar 2021 15:13)

Verovatno nije na listi posto je rodjen i odrastao u USA,cak je i izabran na draftu od nekog NBA tima,ali nikad nije zaigrao u NBA.
Slazem se,neverovatan igrac,kad su Grci osvojili titulu prvaka Evrope 1987,imao je prosek 37 koseva.
Generalno,secam se da je uvek imao prosek oko 30 koseva.
Za Grcku uvek veliku vecinu koseva davali Galis i Janakis,a ostatak ekipe nije bio na tom nivou

Qwerty

pre 2 godine

Svaki 4 iz bivše Jugoslavije a opet u top 10 samo Jokić. Da ne govorim da što je igrač skorije igrao to je bolje plasiran.
Nema ovo veze sa životom.

TrIsTaN

pre 2 godine

@croata

Drazen Petrovic ispred Hakeema??????? Vecu glupost u zivotu nisam procitao. Samo kako bih ti dokazao kolike su razmere gluposti koju si napisao napisacu da je to isto kao da si rekao da je Mario Hezonja bolji od Jokica.

Dragan Borca

pre 2 godine

Okur, Mils, Nene, Galinari itd ispred Bodiroge 😄

Pa Bodiroga je realno bolji od svih na listi osim 7-8 igraca i to je to

Lista je komicna, aj ovo gore ok ali eskapade krecu vec posle 7-8

Tristan drvoseca Tompson ispred Galisa i Danilovica 🤣 Pa od njega je i Rebraca bolji mati mila, tj i Krle a kamoli Galis i Danilovic

Ich

pre 2 godine

On (Dražen) je bio vođa svake svoje ekipe, dok je Peđa bio igrač zadatka.
(monden, 08. decembar 2021 16:03)

Naročito u Portlandu! Kasnije je prešao u najgori tim NBA lige (New Jersey), gdje je svaka lopta bila njegova. Imao je 28-29 godina kada je nastradao, ali imaj u vidu da su tada igrači imali i nešto kraću karijeru nego danas. Pored toga je, za razliku od Kukoča, imao izuzetno loš karakter, a o oholosti da ne govorim. Peđin tim je, za razliku od New Jersey-ja, igrao finale "zapada", a on je bio glavni šuter. Sa Dallas-om je uzeo i prsten.

Ostin A

pre 2 godine

Svaki 4 iz bivše Jugoslavije a opet u top 10 samo Jokić. Da ne govorim da što je igrač skorije igrao to je bolje plasiran.
Nema ovo veze sa životom.
(Qwerty, 8. decembar 2021 15:57)

Ne što skorije već što je veće uspehe imao. Jokić je bio MVP i 3x na All staru, 2x u najboljem NBA timu, 1x u drugom najboljem NBA timu, prvom ruki timu godine. Lider je jednog NBA kluba već 4 godine.

Ko je od igrača iza Jokića imao više uspeha u NBA-u?

Neplivač

pre 2 godine

Trenutno sam pod utiskom Galisa,grckog majsotra kosarke koji je imao nestvarne brojke, klasa za sebe. Tako je i igrao. Kazem trenutno jer da nije youtuba ne bih znao o kakvom geniju se radilo, prvi igrac u evropi koji je potpisao milionski ugovor. Nije hteo u NBA. Slobodno neka neko napise nesto o Galisu jer je stvarno bio bog kosarke
(Milos Simeunovic, 08. decembar 2021 15:13)

On ti je igrač koji kada gledaš utakmicu jedva čekaš da dobije petu ličnu, a on ih u toku utakmice dobije dve, tri je plafon. Celu utakmicu gledaš u agoniji i pitaš se dal će nekad da promaši (naravno, ovo važi za navijače protivničke ekipe tj. nas :)). Takav sam ja utisak stekao o njemu kad sam ga gledao.

Car Dušan

pre 2 godine

Vučevic je zauzeo, na OVOJ listi - 24 mjesto! OVAJ koji je, napisao tekst ladno nabroja imena " igrača iz regiona" - bez Vučevica... Ne znam, na KOJI region je mislio? Uzgred budi rečeno, Nikola je reprezentativac Crne Gore! Čitavu zadnju deceniju igra SJAJNO ( Orlando, sad je u Čikagu)...Jedan je od rijetkih igrača, sa ovih prostora koji je nastupio u ALL STAR takmičenju! Samo kažem...

hercegovac

pre 2 godine

Kad zavrse karijere Jokic i Doncic ce biti broj 1 i 2,pitanje samo ko ce imati od njih vecu karijeru,za sada Luka preti da prevazidje Dzordana licno,jer niko nikad nije imao ovakvu karijeru sa toliko malo godina,ali opet moze i ovaj nas da bude na kraju bolji,iz godine u godinu toliko napreduje da se pitas gde su granice,a mi toga uopste nismo svesni,cak ga i stalno potcenjijemo,najvise zbog nostalgije jer uvek su nekako bolji igraci iz proslosti,a ranija vremena bila bolja,kapa dole svima njima,Bodirogi,Kici pogotovo ali ti ljudi nikad nisu bili u ravni sa onim najvecim,cak da su igrali NBA utopili bi se u gornji prosek,realno jedino bi Cosic uspeo kao polivalentni igrac(ali pitanje da li bi bio creme de la crem)i Drazen da je otisao ranije jer se takav radja jednom,to je sve ipak sbb kbb,kao sto u tenisu se danasnja trojka smatra najboljom iako bi mozda Borg da je igrao kao ovi danas imao 25-30 Slemova,racuna se samo stvarnost a ona je takva da su ipak samo Luka i Jokic belci koji se priblizavaju nivou apsolutno najboljeg belog u istoriji Birda,taj level nije ni Dirk,i prosto umesto zapomaganja za prosloscu,jugoslovenskom ligom,prvenstvima sa 2 ozbiljne reprezentacije,uzivajmo u trenutku gde 2 momka sa ovih prostora rade ono sto niko nije,apsolutno konkurentni sa najvecima od najvecih

Freak on a Leash

pre 2 godine

Nba vec dugo godina nije mjerilo kvalitete za igrace. Lista:
1. Ćosić
2. Korać
3. Galis
4. D.Petrović
5. Bodiroga
6. Sabonis
7. Oscar
8. Dalipagić
9. Kićanović
10. Delibašić
(Stipe, 8. decembar 2021 17:18)
Ma noralno da NBA nije merilo zato što u Evropi imamo sve same majstore košarke.
A u NBA trenutno otisli sve oni koji se nisu snašli u Evropi.Tipa Jokic,Doncic,Vucevic,Dragic,Bogdanovic jedan i drugi itd,itd.
Cak tamo imaš igrace kojma je NBA razvojna liga za Evropu kao što su Stef Kari,Klej Tompson,Lebron,Lenard,Kavaj,Durent,
Irving,Harden,Dejvis,Batler,Buker,Kris Pol,Bedli Bil,Tejtum,Brown,Embid,Trej Janf,Morant,Derozan,Zek Levin,Rendl,Hejvord,McColum,Vestbruk,
Adebajo,Janis,Midlton,Dru Holidej,Donovan Michel itd,itd.
Oni muku muce i pitanje je da li ce ikada da zaigraju u Evropi.
Jer recimo trenutno najbolji NBA tim Golden Stejt bi izgubio najmanje 30 razlike od Efesa i Barselone.
Gde može NBA da bude merilo valjda je merilo Grcka,Italijanska i Španska liga jer tamo igraju najbolji košarkaši na svetu celom pa i šire.
Isto kao što nije merilo kvaliteta Evropski fudbal vec je to Kina.

nbc

pre 2 godine

delboj, 8. decembar 2021 15:21
Zaboravio si pored Dražena, Galisa i Šmita recimo Dalipagića i Kićanovića ili Koraća. Oni su redovno bili najbolji strijelci na svim prvenstvima na kojima su učestvovali. I teže je njima bilo to postići nego ovoj trojici jer su pored njih dvojice koji su iz iste ekipe, tu je bio i recimo Delibašić koji je isto tako mogao da bude veliki skorer. Ono što sam već napisao, košarka postoji i prije 2000. ili 1985. Ali valjda su Kićo i Praja igrali za srpske ekipe pa onda nisu bitni.

Dox

pre 2 godine

Trenutno sam pod utiskom Galisa,grckog majsotra kosarke koji je imao nestvarne brojke, klasa za sebe. Tako je i igrao. Kazem trenutno jer da nije youtuba ne bih znao o kakvom geniju se radilo, prvi igrac u evropi koji je potpisao milionski ugovor. Nije hteo u NBA. Slobodno neka neko napise nesto o Galisu jer je stvarno bio bog kosarke
(Milos Simeunovic, 08. decembar 2021 15:13)

Mi jesmo gubili razne utakmice, ali ni jedan čovek pojedinačno nas nije bacio na kolena kao Galis. Što bi rekli komentatori, nerešiva enigma.

A što se tiče liste, Kukoč potcenjen.

Pedja

pre 2 godine

Trenutno sam pod utiskom Galisa,grckog majsotra kosarke koji je imao nestvarne brojke, klasa za sebe. Tako je i igrao. Kazem trenutno jer da nije youtuba ne bih znao o kakvom geniju se radilo, prvi igrac u evropi koji je potpisao milionski ugovor. Nije hteo u NBA. Slobodno neka neko napise nesto o Galisu jer je stvarno bio bog kosarke
(Milos Simeunovic, 08. decembar 2021 15:13)

Verovatno nije na listi posto je rodjen i odrastao u USA,cak je i izabran na draftu od nekog NBA tima,ali nikad nije zaigrao u NBA.
Slazem se,neverovatan igrac,kad su Grci osvojili titulu prvaka Evrope 1987,imao je prosek 37 koseva.
Generalno,secam se da je uvek imao prosek oko 30 koseva.
Za Grcku uvek veliku vecinu koseva davali Galis i Janakis,a ostatak ekipe nije bio na tom nivou
(Bolton, 08. decembar 2021 15:38)

Bio je Fasulas. Kao deckic sam obozavao Drazena ali fakat je da ga je Galis u direktnim kosgeterskim duelima uglavnom razbijao kako na reprezentativnom tako i na klupskom nivou. Uvek je davao vise poena i pogadjao bitnije suteve. Covek nije promasivao. Nestvarni procenti. Ne kazem da je Galis bio bolji igrac, tu su negde, ali u tim direktnim okrsajima gotovo uvek je izlazio kao pobednik. Jedan od razloga je svakako i veci broj dobrih igraca u Yu reprezentaciji i Ciboni nego u Grckoj i Arisu.

vince carter

pre 2 godine

Ovaj proziva Dirka Novickog sta je osvojio sa Nemackom a najbolji saigrac mu bio Marko Pesic🤣🤣 Ko bi sta osvojio sa Nemackom? To sto je Novicki odveo Nemce do svetske bronze 02 i Evropskog srebra kod nas 05 je ravno cudu,pa lik je izbacio premocne Spance u polufinalu! Osvajao je Parker vise u Nba? Sa Popovicem,Djinobilijem,Dankanom potom Kavajem pored sebe,jak si nema sta :D

super slavko

pre 2 godine

Slovenija, Hrvatska, BIH i Srbija imaju zajedno oko 16 miliona stanovnika ( taman kao recimo Boston i Chicago zajedno) a imaju 12 od 75. Izvin’te ne bih ja više zadržav’o.

monden

pre 2 godine

Петровић не може у исти кош са Пеђом. Стојаковић је био други стрелац НБА, 3 пута ол-стар играч. Петровић није био ни близу таквог учинка.
(aco, 8. decembar 2021 15:06)

Užasno poređenje. Prvo, Stojaković je bio jednodimenzionalan igrač - šut, doduše, zaista vrhunski, i to je to. Dražen Petrović je bio daleko kompletniji igrač - izvanredan šuter, sjajan dribler i asistent sa savršenim pregledom igre. Takođe je bio i mnogo inteligentniji od Stojakovića. Osim toga, poginuo je sa 28 godina, na vrhuncu karijere. On je bio vođa svake svoje ekipe, dok je Peđa bio igrač zadatka.

Nemanja

pre 2 godine

Prilično realna lista, za sada, sa izuzetkom Bodiroge koji je morao da bude malo bolje plasiran.. Ljudi ovde ne mogu da shvate da evropska košarka ne interesuje 70% evropskih zemalja, a o ostatku sveta da ne govorimo.. Tako da je njih poprilično briga šta je ko osvojio u Evropi (računajući i evropsko prvenstvo).. kada je Nba u pitanju, najviše cene individulane nagrade i učinke (mvp, prvu, drugu i treću petorku lige, učešće na all star-u...), pa tek onda titule.. Titule imaju najveću vrednost samo ako se radi o tzv franšiznim igračima koji su ih osvajali (Novicki, Janis, Hakim).. Iz tog razloga je Kukoč tek na 22. mestu, uprkos 3 prstena, jer nikada nije bio ni blizu nosioca franšize (kluba), a nema ni jedno značajno individulno dostignuće, osim najmanje vrednog (najbolji 6-i igrač)..
Kad se bude pravila sledeća lista za npr 5 godina, Jokić i Dončić će sigurno biti plasirani za 3-4 mesta bolje nego sada, jer će imati još nekoliko učešća na all staru, biti u prvim petorkama lige, možda opet Mvp, a ni titula za nekog od njih dvojice nije isključena..
Znam da ljubitelji evropske košarke i nostalgičari ne priznaju ovu listu, ali je uz par sitnih korekcija, ona prilično objektivna, gledajući kako na košarku gleda ceo svet, a ne samo jedan deo evropskih zemalja u kojima se koliko-toliko prati evroliga i evropsko prvenstvo..

Milan Petrov

pre 2 godine

Vidis listu na kojoj je Bodiroga na 50. mestu samo zato sto nije igrao u NBA. Covek je kosarkaski potkovaniji od 99% igraca te NBA i mesto mu je medju prvih pet. Onda vidis Stgojakovica koji je na 16.mestu. Jeste nas je, bio je dobar strelac, al posteno ne bi mogao da bude ni medju prvih 10 iz SFRJ. Drazen, Bodiroga, Kukoc, Divac, Radja, Kicanovic, Dalipagic (koga cak ni na listu nisu stavili), Korac, Danilovic, sve su to bolji igraci od Stojakovica. Smesna lista.

JPR24

pre 2 godine

U prvih pet Janis… Kukoc, Bodiroga, Rađa itd iza Dončića, Dragića !! I Jokića… Vidi se da su ameri pravili listu i da nemaju pojma ! To ti je kao da mi blakanci pravimo listi najboljih igrača u Bejzbolu !

Aleks

pre 2 godine

hercegovac

Sa čitanjem tvojih komentara treba stati tamo gde pišeš kako je Đoković PRECENJEN dok istovremeno glorifikuješ Jokića... Novak je doslovno najbolji teniser svih vremena i to čak više nije ni debatable.

svasta

pre 2 godine

Bodiroga na 50 mestu? Hahahahaahahahaha
(L! nK, 8. decembar 2021 14:51

Da, to zaista upada u oci. A nama malo starijim upada i to da Kicanovic nije usao u listu (a bio je MVP svetskog prvenstva bas kao i Bodiroga, Drazen i Kukoc), a Dalipagic, koji je bio takodje bio MVP svetskog nije bio ni razmatran. Za Kicu i Praju je Gomeljski jos 1978.godine rekao da bi bili zvezde u NBA.

Hrvat bez zlobe

pre 2 godine

Milos Simeunovic, 8. decembar 2021 15:13)
Miloše, tačno je da je Nikos Galis bio čudo od igrača. Ali isključivo kao strelac. Neverovatnu skok šut, ali tzv skok unazad. Dvaput sam ga gledao uživo, samo napad, al tako superioran u igri jedan na jedan. To je čudo.Prvo se bavio boksom pa košarkom al mu u USA nije išlo pa se došao u Grčku tj Stid Inače pre je više bila izražena igračka inteligencija. Npr Krešo Ćosić, Kićanović, Mirza Delibašić, pa mlađi osobito Kukoč i Bodiroga u tome su ipak naj. Bilo je mnogo drugih sjajnih eks YU ali navedeni su vrh.

mislim...

pre 2 godine

Nba vec dugo godina nije mjerilo kvalitete za igrace. Lista:
1. Ćosić
2. Korać
3. Galis
4. D.Petrović
5. Bodiroga
6. Sabonis
7. Oscar
8. Dalipagić
9. Kićanović
10. Delibašić
(Stipe, 8. decembar 2021 17:18)

Dobra lista, mada se sa redosledom ne slazem. Ne moze Cosic biti ispred Kice i Praje koji su bili MVP svetskog.
I, mozda najvaznije, nema Kukoca - to ne moze biti, i on je bio MVP stetskog. Iako je Mirza bio fenomenalan igrac i covek, treba da zameniti Kukocem.

Mali Hijavata

pre 2 godine

Nisu najbolji vec najusspesniji,a tome zdusno doprineo nekvalitet ostalih,pa smesni Troicki bio daleko bolje plasiran na listi od nekada jednog Bobe Zivojinovica.Naravno sva trojica iz big3 su legende za sebe ali pitanje kako bi se oni snasli kasnih osamdesetih i devedesetih kada je bilo daleko kvalitetnijih tkz.drugopozivaca,niko ne moze da me ubedi da je onakav Pit Sampras losiji od npr.Nadala,a eto skoro duplo manje slemova
(hercegovac, 8. decembar 2021 19:59)

Svaka čast za komentar, ovde jako malo ima ljudi koji poznaju sport. U vreme Samprasa u prvih trideset na listi, bilo je 16 osvjača GS-a.
Što se basketa tiče, niko na ovoj listi, osim Olajdžuvona, ne može da pridje Kukoču, najvećem belom igraču posle Lari Birda.
Haug.

Kosarka

pre 2 godine

Svakakve liste se prave.Veze nema.Amerikanci su sampioni u tome.Bodiroga 50. Marculionis koji je uz Drazena pionir na 40.mestu.Drazen 14.Kukoc 22.Gluposti

ooo

pre 2 godine

Jokic ispred Kukoca?! Kukoc 3 prstena osvojio, bio clan najboljeg tima u istoriji, a Jokic koji igra u smesnom timu u kojem ga svi hrane loptama da bi nabijao statistiku, na 8 mestu? Neverovatno!

IgorBG

pre 2 godine

Smorili ste sa Drazenom. Bio je veliki talenat ali prerano je otisao s ove zemlje i samim tim ne moze da se kaze da li je bio bolji od nekog ili ne. Tako da svako mesto za njega u top 25 je odlicno jer se ne zna kako bi islo do kraja sa njim. Sto se Galisa tice on se smatra amerikancom grckog porekla i nema ga na listi. Dankan je amer i zato ga nema na listi.
Gasol stariji je imao mnogo bolju karijeru od svih evropskih kosarkasa. Covek je SVE osvojio sto se osvojiti moze. Personalne statistike ce mu biti gore skoro sigurno od Jokica i Doncica ali to tek treba videti. Bodiroga je kose plasiran jer nije igrao u NBA i samo zato. Ameri ne gledaju mnogokosqrku van svoje zemlje zato neki ce biti ispred drugih pomalo nezasluzno ali to jebiskljucivo jer gledaju nba prvo pa ostalo sta dohvate

tdot

pre 2 godine

A Parker, Djinobili … koji bre crni AtetodjdkdkdjBO!?
:)
(vlada, 08. decembar 2021 15:08)

Jedan sam od onih koji su odrasli uz ovu dvojicu + tim duncana i svakako su mi jedan od omiljenih timova ikada, ali atejtkgodow je barem 20 puta bolji od ginobilija a jedno 4 puta bolji od parkera. Govorimo o dvostrukom mvpu sa jednom titulom mvp finala i ima prsten i to u uzasnom timu (san antonio je isto krs grad, ali su imali po mom misljenju top 3 trenera svih vremena).
Svako dobro

Arnautović Marko

pre 2 godine

Duci Simonović je verovatno najbolji igrač ikada u ex SFRJ,do dolaska generacije Petrović,Divac,Kukoč,Radja...
To šta je on radio na terenu i koliko je postizao koševe sa lakoćom nisu mogli ni jedan Kića ni Dražen...
Problem sa ovom listom je što na njoj ima malo igrača koji su igrali pre 80-ih,a fale Ćosić,Slavnić,Simonović,Kićanović i Dalipagić,možda čak i Kapičić...
Takođe,Igor Rakočević je igrao i NBA i 2 puta osvajao titulu Alfonso Ford kao najbolji strelac Evrolige...

Hok

pre 2 godine

Ne znam šta vam je smešno ili nejasno.

Bodiroga nije smeo da ode u NBA jer bi njegova svilena struktura bila preslaba za taj nivo posebno devedesetih. Bio je svestan toga. I bolje što nije otišao.

Đorđević je na primer bio treći plej u Portlandu u naponu snage. Spanulis takođe, bezbroj puta najbolji u Evropi, u NBA velika nula. Zatim Huan Karlos navaro isti slučaj.

Svi ste vrištali zašto Teodosić mađioničar ne igra NBA. Kad je kao zreo plej otišao nije mogao da igra ono što je u Evropi. Nika Kaltes takođe ništa, Papalukas, Šved. Primera puno.

Ok, prošla bi ponekad ta čuvena finta ali bi brzo bio pročitan.

vince carter

pre 2 godine

Kao sto rekoh Dragan Borca pise samo kako njemu odgovara,juce pise kako je kosarka napredovla,danas kako su Bodiroga,Danilovic i drugi bolji od vecine,sve zavisi ko mu je miljenik,tako i komentarise. Evo videh kako je Janis 20X bolji od Ginobilija kosarkas🤣 Mozda po statistici ali po nijednom kosarkaskom umecu osim odbrane mozda,evo sta znaci biti laik,posto je Ginobili morao da se prilagodi i igra u sistemu gde loptu deli sa drugim igracima,ali covek odluke u mnogim velikim mecevima. Igraci Spursa su se slozili da je odluka Ginobilija da prihvati tu ulogu donela i uspehe jer je mogao da bude superstar u nekom drugom timu. Odveo Kinder do titule sampiona evrope i Argentinu do Olimpijskog zlata pobedivsi Sjedinjenje Drzave na putu. U fudbalu mozes da uspes u Engleskoj a punkes u Spaniji ili Italiji ili obrnuto ili da ubijas recimo za Liverpul a puknes u Celziju,niko ti nece reci da ne znas. Dok sto se kosarke tice ako ne igras u Nba onda ne znas. I to je teret Dejanu Bodirogi koji je recimo za klasu bolji igrac od Riki Rubia koji godinama igra uspesno u Nba ili u njegovo vreme od Turkoglua ili Radmanovica,realno bio je kompletniji igrac i od Pedje i njegove finte i inteligencija bi savrseno pasovali protiv atletskih igraca,sto ih vise fintiras to dalje odlete od tebe😃 Recimo Mark Madsen koji je igrao za Lejkerse nije znao obruc da pogodi ili cepanka Luk Walton koji daje autokoseve,ali eto oni su igrali Nba i znaju :))

smeh

pre 2 godine

Ljudi ne znaju dalje od NBA lige pa otuda i ovakva lista. Verovatno su stavili prvo igrače za koje su čuli i koji igraju ili su igrali u NBA a potom redom sve ostale igrače. Da su se držali igrača u NBA bilo bi u redu. Ovako su ispali smešni jer ne znaju.

Freak on a Leash

pre 2 godine

objektivno Jokic ce tesko prestici Hakima. on je bio cudo. sa kakvim je timom bio sampion. ako se dobro sjecam posebno 2 put.
(SubmisivniDominator, 08. decembar 2021 15:08)
Izvini a sa kakvim je to timom bio šampion?
Skor Bruks,Robert Hori,Sem Kasel,Keni Smit,Mario Eli,Otis Torp,Vernon Maksvel itd,itd.
Jordan je napravio pauzu i tada je svima laknulo jer su skontali da mogu da postanu šampioni.
I Hjuston je pored Njujorka,Indijane,Orlanda,Sijetla,Jute,San Antonija bio jedan od glavnih favorita.
Posle se Jordan vratio i ostalo je istorija.
Koliko je Jordan bio veliki i to pokazuje.Gde jedan igrac reši da napravi pauzu i bukvalno svi timovi ono evo konacno šanse da i mi budemo šampioni.

dtegaq62

pre 2 godine

Smešna lista sa još smešniji rasporedom igrača . Suština je da Bodirogi svi mogu da se poklone sa liste a već sad velika većina i Jokiću . Pa Dejan dok je davao časove Gasolu i Novickom velika većina omladine je bila u pelene . Šta je Novicki osvojio sa rep. ? A to što je imao par sezona gde je vodio glavnu reč u Dalasu i osvojio taj jedan prsten to ne mora da znači da je Novicki nešto posebno jeste strašan igrač ali samo je previše hajpa napravljeno oko njega jer je Nemac . Pa Parker je više osvajao i doprinosio SAS nego Novicki dalasu .

gavra

pre 2 godine

@mrkela
Pedjin udeo u tituli,one trojke u jednom polufinalnom mecu,finale igrao ukupno 2 minuta za celu seriju,u Sakramentu uvek druga violina,dok Jokic MVP cele lige,sa mnogo slabijim Denverom prestigao ondasnje Kingse,reprezentacija nij merilo,nekad Pedja uz sebe imao Bodirogu,Divca,Jarica,Tomasevica,Vujanica,Gurovica,Rakocevica,Drobnjaka,danas petorku nam igra jedan Guduric,treca zvezda Bjelica koji ne moze obruc da pogodi,inace obozavam Pedju ali realnosti radi Jokic je vec sad daleko ispred svih

Sasa

pre 2 godine

Biće Jokić ispred svih do kraja karijere.
(***, 8. decembar 2021 19:01)

Vec sada su Jokic i Doncic ispred svih, ako se pise iskljucivo o kosarkaskom umecu i uticaju na igru, a ne o osvojenim prstenovima za koje se zna da su posledica timskog doprinosa, nikako i eksplicitno pojedinca.

randja

pre 2 godine

Po cemu je to Jokic bolji od Divca, Kukoca, Danilovica, Kicanovica, Bodiroge?
Ovo sto Jokic igra u danasnjoj kecerskoj Nba je smesno. Pa njega je Skola izblamirao za celu karijeru. Prosečan evropski centar, ne sme da se poredi sa Divcom, Gasolom.

croata

pre 2 godine

Петровић не може у исти кош са Пеђом. Стојаковић је био други стрелац НБА, 3 пута ол-стар играч. Петровић није био ни близу таквог учинка.
(aco, 08. decembar 2021 15:06)

E bas si me od srca nasmijao.. Jel to onaj stojakovic koji je promasio ne kos il tablu vec teren kad je bio sam ko duh na trici? O njemu pricas? Inace od njega je od srba bio bolji i paspalj i danilovic, a divac i bodiroga, grijeh ih je i usporedjivati sa stojakovicem. A statistika, all star igraci, prva druga treca petorka, s tim nek se zabavljaju jokicevi fanovi, mene to ne zanima. Ja sam gledao sa ovih prostorima doktore kosarke, stojakovic nije medju njima.
Sto se tice ove liste, prvih 10 bi izgledalo ovako, bar sto se tice zadnjih 30 godina:

1. Drazen Petrovic
2. Hakeem
3. Toni Kukoč
4. Sabonis
5. Bodiroga
6. Nowitzki
7. Divac
8. Marciulionis
9. Ginobili
10. Paul Gasol

Ostin A

pre 2 godine

Ajmo realno, Nikola Peković je bolji igrač od Nurkića. Kad se prilagodio na NBA, niko nije mogao da ga zaustavi. Šteta što mu je povreda prerano okončala karijeru.
(ZV, 8. decembar 2021 14:57)

Jel pod "niko nije mogao da ga zaustavi" smatraš što je imao 2 ok sezone u raspalom klubu koji je tankovao. Jusuf Nurkić je i statistički bolji, igra u boljem klubu, igrao je daleko više utakmica.

Ali ajde da sklonimo povrede i uzmemo te dve dobre sezone Pekovića i dve najbolje Nurkića. Nurkić je imao poeni/skokovi/asistencije - 18-11-4, a Peković 17-9-1

Jaaa

pre 2 godine

Nba vec dugo godina nije mjerilo kvalitete za igrace. Lista:
1. Ćosić
2. Korać
3. Galis
4. D.Petrović
5. Bodiroga
6. Sabonis
7. Oscar
8. Dalipagić
9. Kićanović
10. Delibašić
(Stipe, 8. decembar 2021 17:18)

Pošto sam uglavnom skoro sve nabrojane gledao broj 1 je bez konkurencije Dražen Petrović! Da li ste svesni da je on bio vođa najbolje reprezentacije u istori evropske košarke?!? Da li ste svesni da je imao prosek preko 30 poena u karijeri, čak i u jednom Realu?

U traganju za izgubljenim vremenom

pre 2 godine

Pročitao sam neke komentare samo da bih video koliko ima besposlenih "stručnjaka". Nisam se razočarao.

Djoksa

pre 2 godine

Bodiroga je napravio tako dobru odluku što nije otišao u NBA, rekao bih da mu je to bio potez karijere. U današnjem NBA bi možda nešto i postigao tamo, ali u njegovo vreme kad se još igrala jaka odbrana sigurno ne. Pa jeste li videli šta je Moris uradio Jokiću, a posle Jokić njemu..? Pa to je bilo tad kao dobar dan! Previše slab, zamislite da on uđe u frku kao Jokić, znam nezamislivo sa njegovom slabić... ovaj, pomirljivom naravi. A tamo moraš da pokažeš zube da te ne bi pojele crne zveri. Pa onda taj njegov izbačaj lopte sa čela... Pa popio bi blokada i najeo se banana samo tako. Ovako će ostati zauvek košarkaška legenda.

bane

pre 2 godine

Trenutno sam pod utiskom Galisa,grckog majsotra kosarke koji je imao nestvarne brojke, klasa za sebe. Tako je i igrao. Kazem trenutno jer da nije youtuba ne bih znao o kakvom geniju se radilo, prvi igrac u evropi koji je potpisao milionski ugovor. Nije hteo u NBA. Slobodno neka neko napise nesto o Galisu jer je stvarno bio bog kosarke
(Milos Simeunovic, 08. decembar 2021 15:13)

Potpuno si u pravu ali Nikos Galis nije evropski nego američki igrač jer je rodjen u USA, zato nije na listi. Oni koji nisu gledali Petrovića i Galisa treba da žale za Galisom jer je to igrač za klasu iznad Petrovića. Imao sam prilike da gledam Galisa uživo ali eto, zaboravih ga jer o tom igraču vlada muk, ne znam zašto. Hvala ti što si me podsetio na njega.

laki

pre 2 godine

Izgleda da ljudi nisu gledali Kukoča.....MSM ne znaju o kakvom se igraču radi.
1. Kukoč-Novicki
2. Parker
3. Gasol
4. Dončič
5. Divac
6. Sabonis....

Avangar

pre 2 godine

Pogledao sam listu na tviteru hoopshype, kao sto sam i mislio, stavili su likove koji su uglavnom igrali u NBA iako nisu ni prismrdili prstenju niti su relevantni u bilo kom smislu, sem u blokadama i tako nekim stvarima. Na listi nema Djordjevica, Bogdana, Bodiroga na 50. mestu, a na 25 Ben Simons, tu su i legende poput Marcina Gortata, Shrudera i ostalih padavicara u poredjenju sa Kicanovicem i ostalim majstorima, ne bi smeli u istu recenicu da udju, ova lista je kao i lista NBA, mnoge istinske legende citavih nacija su izostavljene, ali je bitno sto je neko bio najbolji defanzivac u regularnoj sezoni nego sto je npr osvojio zlatnu medalju na olimpijadi, sv. prvenstvu, doneo titulu Evrolige u poslednjim sekundama.

HeadsUp

pre 2 godine

"sa druge strane pominjes Djokovica,on se ovde oduvek ekstrmeno precenjuje u smislu vremenskog perioda u kome igra koje smatramo zlatnom erom tenisa gde mu konkurencija u prajmu mimo one trojice bila boranija..."

A i ta trojica nisu nesto, samo drugi i treci najbolji teniser svih vremena. Treci jeste zalutao tu.

wolweine

pre 2 godine

Za sada:Novicki, Gasol, Kukoc, Stojakovic od evrooljana, kada završe karijere:Jokić, Doncic, Novicki.... Pa ostali neka se ređaju... A Bodiroga svakako najbolji ikada Evropski igrač!!

Sturm

pre 2 godine

Na toj listi
Hrvatska ima 4 igrača
Srbija ima 5 igrača
BiH 1 igrača

Ako se gleda broj stanovnika države, jasno da ?hrvatska najvise proizvodi kvalitete po glavi.
Hrvtska prva u tenisu.
Hrvatska visoko u nogometu.
Dobra u mnogim drugim sportovima, u nekim sportovima u vrhu.

sash

pre 2 godine

Lista uglavnom OK, samo sto Nurkic nije ni 74000 igrac, a za Doncica su se malo preracunali jer tek treba da padne za nekih par stotina mjesta, gdje mu i jeste realno mjesto...

Mali Hijavata

pre 2 godine

Bodiroga je napravio tako dobru odluku što nije otišao u NBA, rekao bih da mu je to bio potez karijere. U današnjem NBA bi možda nešto i postigao tamo, ali u njegovo vreme kad se još igrala jaka odbrana sigurno ne. Pa jeste li videli šta je Moris uradio Jokiću, a posle Jokić njemu..? Pa to je bilo tad kao dobar dan! Previše slab, zamislite da on uđe u frku kao Jokić, znam nezamislivo sa njegovom slabić... ovaj, pomirljivom naravi. A tamo moraš da pokažeš zube da te ne bi pojele crne zveri. Pa onda taj njegov izbačaj lopte sa čela... Pa popio bi blokada i najeo se banana samo tako. Ovako će ostati zauvek košarkaška legenda.
(Djoksa, 8. decembar 2021 16:39)

Elementarno nepoznavanje košarke. Najgora odluka Bodiroge u karijeri je da ne ode u NBA. Ja sam generacija Kukoča, Radje, Divca...ne samo da sam ih gledao uživo bar tridesetak puta, već sam imao sreće i da u kadetskom uzrastu igram protiv njih. Bodirogu sam uživo gledao desetak puta, on je imao, pored fantastične inteligencije i pregleda igre, i visinu i fizičku snagu da se nosi sa najboljim igračima NBA u to vreme (koji su za klasu bili bolji od današnjih). Uostalom, pogledaj njegove ulaze pored Pipena, Barklija i Melouna na OI 1996. Razbijao ih je kao dete zvečku.
Ne znam zašto je doneo takvu odluku, ali bila je katastrofalna za nas, njegove fanove.
Da danas igraju Kukoč i Bodiroga u NBA, u ovoj konkurenciji, bili bi po pet puta MVP, najmanje.

vince carter

pre 2 godine

@Hercegovac Idi spavaj nije ovo za tebe,da se vi pitate oni su vec sad 1 i 2 ali nije Balkan ceo svet,ti ne znas ni sta znaci biti "Najveci" cuj preti da skine Dzordana🤣🤣 Najveci,pored toga sto moras biti sampion visestruki,moras biti i globalna pojava koja ce Sport podici na visi nivo,to jest da se mladji sirom sveta interesuju da izadju na sportske terene i zele da budu kao taj neki "Najveci". Da se vi pitate Jokic je i trenutno MVP,apsolutno nema veze sto Kari kida,ma Jokic igra sa cunjevima i nema veze sto je i Portland ubedljivo izgubio sve duele bez Lilarda i to od slabijih timova nego sto je Denver,ali eto..samo Jokic ima uticaj na igru tima. Po nekima vec je veci od Djokovica,jer kao kosarka je popularnija od tenisa,pa eto Jokic je veci od Novaka,srecom to je manjina i toliko ih zavarava ovaj sajt da ladno misle da se ceo svet vrti ovde,Youtube je mesto gde mogu da udju ljudi iz svih delova sveta,od 280 hiljada glasova na jednom kanalu Kari 85% Durant i Derozan 6% i Jokic 3% glasova od ponudjenih ko je mvp trenutno. A ovde ispade da je Jokic lice Nba i da je najpopularniji kosarkas na svetu.

DCL

pre 2 godine

(vince carter, 08. decembar 2021 18:06)



Što onda prozivke za Lebrona jer ie gubio finala? Po toj logici jedino što treba da mu se zameri je izgubljeno finale protiv Dalasa, jer je u finalima maltene svaki put imao slabiji tim. Sa npr onim Kavsima iz prvog mandata nijedan igrač ikada ne bi ušao u finale.

hercegovac

pre 2 godine

@vince carter
Au gde ti odluta,prvo ako se neko potcenjuje na ovom sajtu onda je to Jokic,trenutno smo u apsolutno zlatnoj eri kosarke a konstantno je ismevamo i patimo za "staaarim dobrim vremenima",sa druge strane pominjes Djokovica,on se ovde oduvek ekstrmeno precenjuje u smislu vremenskog perioda u kome igra koje smatramo zlatnom erom tenisa gde mu konkurencija u prajmu mimo one trojice bila boranija tipa Berdih,Nisikori,Ferer,Gaske...naravno da niko ne misli da je Jokic bolji od Novaka,skoro deceniju je mladji,kad zavrsi karijeru onda mozemo da merimo ali ako popularnost sporta nije vazna kod rangiranja onda ni Novak nije veci od Sekaric i Filipa Filipovica a svi ga stavljaju na prvo mesto zbog popularnosti tenisa u odnosu na npr.streljastvo.A da li je Jokic najbolji na svetu,pa njih par poput Karija,Janisa,KD,koga god izaberes neces puno pogresiti,ispod toga nije,top 5 igrac sveta,malo li je za zemlju gde nismo imali pre njega obicnog nosioca fransize.E o tome se radi,svi ti velikani nase kosarke,koliko god ih voleli nikad nisu dosegli nivo onih najvecih,do Jokica i Doncica,sta po tebi Doncic treba da uradi da ima bolju karijeru sa 22,Dirk koga toliko uzdizes sa onakvim Dalasom igrao jedno finale konferencije za tolike godine,titulu u zenitu karijere ne racunam jer su veliku ulogu imali i ostari veterani koji su pripomogli Novickom,inace da ne mislis da sam klinac secam se i tih famoznih "bed boysa"(koje bi danas pljuvali kao drvosece),a glorifikuju se zbog nostalgije

IgorBG

pre 2 godine

@Komšija Mile

Tim Dankan je iz US Virgin Isle sto je US teritorija. Hakim moze jer nije Amer, vec je posle dugog niza godina uzeo drzavljanstvo.

Sto se tice Nikosa Galisa on je rodjeni amerikanac grckog porekla i zato ga nema na listi.

Stipe

pre 2 godine

Nba vec dugo godina nije mjerilo kvalitete za igrace. Lista:
1. Ćosić
2. Korać
3. Galis
4. D.Petrović
5. Bodiroga
6. Sabonis
7. Oscar
8. Dalipagić
9. Kićanović
10. Delibašić

Viktor

pre 2 godine

Najveće iznenađenje je elitni plasman hrvatskog reprezentativca i braniča Leipziga, Joška Gvardiola. Gvardiol je uz Barcelonina Erica Garciju proglašen najskupljim mladim braničem svijeta i vrijedi prema CIES-u čak 80 milijuna eura. A iza sebe je ostavio neka vrlo zvučna imena poput Matthijsa De Ligta iz Juventusa i Alessandra Bastonija iz Intera.

Moja lista

pre 2 godine

1. Drazen Petrovic 2. Bodiroga 3. Novicki 4. Dalipagic 5. Cosic 6. Kicanovic 7. Djordjevic 8. Danilovic 9. Jokic 10 Sabonis 11 Kukoc 12 Divac 13 Gasol 14 Stojakovic 15 Radja 16 Doncic

vlažno groždje

pre 2 godine

Gledano čisto po košarkaškim individualnim kvalitetima Jokić je bez premca ubedljivo broj 1, plus Jokić bi u bilo kojoj epohi NBA bio medju najboljim igračim lige.

U isto vreme možemo reći da je Jokić smehotres, na primer noćas će Valjančujunas da napravi klovna od njega.

A onda će Goberu da ubaci 40 poena, lagano.

Jokić genije.

U traganju za izgubljenim vremenom

pre 2 godine

Pročitao sam neke komentare samo da bih video koliko ima besposlenih "stručnjaka". Nisam se razočarao.

hercegovac

pre 2 godine

@Jaaa
Jel Dzordan imao karijeru Luke Doncica sa 21-22?Pa nije.Dakle ako Doncic ovako nastavi,po onome ako se po jutru dan poznaje moze da bude bolji i od Dzordana.I sta tu nije nasno,jel Dzordan izmislio kosarku pa da niko nikad ne moze da ga prevazidje.Eto nekad se mislilo ne moze bolje od Pelea,danas realno tesko da je u top 3 ikad.Inace ja mislim da nijedan belac neamerikanac nece imati karijeru Majla Dzordana iz vise razloga,ali za nase tvrdnje vreme je jedino merilo,i za 10-15 godina tek,mozemo da istinski dajemo ocene i zakljucke

vince carter

pre 2 godine

@Hercegovac Blam me hvata od takvih kao sto si ti,dokaz da ne znas nista o Nba je oslovljavanje Bad Boysa kao drvosece,to nije bio ni Bil Laimber koji ima status grubijana a covek je imao i mid range sut i sut za 3 poena. Covek je na jednoj utakmici finala Portlandu ubacio 7 trojki!! A koliko ovi tek preteruju o Doncicu to je neverovatno,Dalas ne zna gde se nalazi ove sezone. Kaze Novicki uzeo samo jednu titulu sa onakvim Dalasom. Pa zato sto su u njegovoj eri igrali Spursi,Shaqovi Lejkersi pa potom Kobijevi i Gasolovi Lejkersi,Nashovi Sunsi,Kingsi posle Durantova Oklahoma itd. Kakvi laici i pojmasi ovde komentarisu,ovo nije normalno. Po kosarkaskom umecu kaze Jokic i Doncic vec najbolji. Udri ih Janise svake sezone molim te i ucutkuj ove bolesnike!!!

mrkela

pre 2 godine

Interesantno je da Peja ima prsten, ali da je Jokić ispred njega.Da ne govorim šta je sve još Peja osvojio, što individualno u NBA, što igrajući za reprezentaciju i u Evropi.Šteta za te povrede koje su ga kočile da napravi i mnogo više, ali i ovako je i više nego dosta postigao.

hercegovac

pre 2 godine

@HeadsUp
Nisu najbolji vec najusspesniji,a tome zdusno doprineo nekvalitet ostalih,pa smesni Troicki bio daleko bolje plasiran na listi od nekada jednog Bobe Zivojinovica.Naravno sva trojica iz big3 su legende za sebe ali pitanje kako bi se oni snasli kasnih osamdesetih i devedesetih kada je bilo daleko kvalitetnijih tkz.drugopozivaca,niko ne moze da me ubedi da je onakav Pit Sampras losiji od npr.Nadala,a eto skoro duplo manje slemova

HeadsUp

pre 2 godine

@hercegovac

Uuuu izvini, mislio sam da je ovo tenis, gde moras da nadigras protivnika, a ne klizanje na ledu ili sinhrono plivanje gde je bitan umetnicki dojam.

Salu na stranu, zamisli da igras turnir na kome imas X kvalitetnih igraca, ili turnir gde pored tebe igraju jos dvojica NAJUSPESNIJIH (samim tim i igraci sa najvise osvojenih trofeja) IKADA. Da li bi vise voleo da igras protiv recimo tri-cetiri igraca koje dobijas u 9 od 10 meceva, ili protiv jednog kog dobijas otprilike svaki drugi put?

vince carter

pre 2 godine

@DCL Do finala prvo trebas da dodjes a istok je bio presmesan,ne budi tako siguran jer Ajverson je uradio isto,defanzivno ekipa Klivlenda je bila odlicna 07,Tracy Mcgrady je mnogo losiji Orlando cini mi se 2002 odveo Detroit Pistonse do 7 utakmica,da nije mozda neiskusna mlada Oklahoma bila jaca od Majamija. U koliko bi finala sa svojim timovima Lebron usao na zapadu u tom periodu. Dakle gde bi se sa Wariorsima,Spursima,Mavsima ranije Lejkersima i ostalima sretao pre finala. @Hok A koliko ima Evropskih igraca koji su u Evropi bili smesni u odnosu na te sto si nabrojao pa su u Nba napravili bolje karijere. Dzo Ingles na primer,vi sve pripisujete ligama kako u kosarci tako u fudbalu,a ne gledate dal se neko uklopio u tim u kojem je i u kakvoj ulozi igra. Tores..Liverpul Celzi..dva razlicita igraca.

Vlade

pre 1 godinu

Realno...
1. Novicki
2. Olajdžuvon
3. Jokić
4. Adetokumbo
5. Dončić
6. Neš
7. Petrović
8. Gasol
9. Kukoč
10. Divac
11. Sabonis
12. Bodiroga
13. Galis
14. Danilović
15. Rađa

Izvinjavam se što nema starijih generacija (Dalipagić, Ćosić, Kićanović...). Naravno da zaslužuju da su na listi, ali nisam ih gledao, pa da ne lupam.

croata

pre 2 godine

Петровић не може у исти кош са Пеђом. Стојаковић је био други стрелац НБА, 3 пута ол-стар играч. Петровић није био ни близу таквог учинка.
(aco, 08. decembar 2021 15:06)

E bas si me od srca nasmijao.. Jel to onaj stojakovic koji je promasio ne kos il tablu vec teren kad je bio sam ko duh na trici? O njemu pricas? Inace od njega je od srba bio bolji i paspalj i danilovic, a divac i bodiroga, grijeh ih je i usporedjivati sa stojakovicem. A statistika, all star igraci, prva druga treca petorka, s tim nek se zabavljaju jokicevi fanovi, mene to ne zanima. Ja sam gledao sa ovih prostorima doktore kosarke, stojakovic nije medju njima.
Sto se tice ove liste, prvih 10 bi izgledalo ovako, bar sto se tice zadnjih 30 godina:

1. Drazen Petrovic
2. Hakeem
3. Toni Kukoč
4. Sabonis
5. Bodiroga
6. Nowitzki
7. Divac
8. Marciulionis
9. Ginobili
10. Paul Gasol

aco

pre 2 godine

Петровић не може у исти кош са Пеђом. Стојаковић је био други стрелац НБА, 3 пута ол-стар играч. Петровић није био ни близу таквог учинка.

Sturm

pre 2 godine

Na toj listi
Hrvatska ima 4 igrača
Srbija ima 5 igrača
BiH 1 igrača

Ako se gleda broj stanovnika države, jasno da ?hrvatska najvise proizvodi kvalitete po glavi.
Hrvtska prva u tenisu.
Hrvatska visoko u nogometu.
Dobra u mnogim drugim sportovima, u nekim sportovima u vrhu.

xd

pre 2 godine

Veoma realna lista. Nurkić je definitivno bolji i uspešniji od Miloša Teodosića. Svašta...
(MDSM, 8. decembar 2021 14:54)

Teo se inace bas proslavio u NBA

Džoni

pre 2 godine

Vidiš da je Bodiroga 50-ti i shvatiš u momentu da je ovo smejurija. Bodiroga je verovatno najbolji evropski igrač uz Novickog svih vremena.

ooo

pre 2 godine

Jokic ispred Kukoca?! Kukoc 3 prstena osvojio, bio clan najboljeg tima u istoriji, a Jokic koji igra u smesnom timu u kojem ga svi hrane loptama da bi nabijao statistiku, na 8 mestu? Neverovatno!

laki

pre 2 godine

Izgleda da ljudi nisu gledali Kukoča.....MSM ne znaju o kakvom se igraču radi.
1. Kukoč-Novicki
2. Parker
3. Gasol
4. Dončič
5. Divac
6. Sabonis....

monden

pre 2 godine

Петровић не може у исти кош са Пеђом. Стојаковић је био други стрелац НБА, 3 пута ол-стар играч. Петровић није био ни близу таквог учинка.
(aco, 8. decembar 2021 15:06)

Užasno poređenje. Prvo, Stojaković je bio jednodimenzionalan igrač - šut, doduše, zaista vrhunski, i to je to. Dražen Petrović je bio daleko kompletniji igrač - izvanredan šuter, sjajan dribler i asistent sa savršenim pregledom igre. Takođe je bio i mnogo inteligentniji od Stojakovića. Osim toga, poginuo je sa 28 godina, na vrhuncu karijere. On je bio vođa svake svoje ekipe, dok je Peđa bio igrač zadatka.

Marko

pre 2 godine

Ovo je za sad...kad svi zavrse katijere realno je da Jokic bude najbolji...on i Hakeem su najbolji neamericki igraci u istoriji kosarke po talentu.

Moja lista

pre 2 godine

1. Drazen Petrovic 2. Bodiroga 3. Novicki 4. Dalipagic 5. Cosic 6. Kicanovic 7. Djordjevic 8. Danilovic 9. Jokic 10 Sabonis 11 Kukoc 12 Divac 13 Gasol 14 Stojakovic 15 Radja 16 Doncic

dtegaq62

pre 2 godine

Smešna lista sa još smešniji rasporedom igrača . Suština je da Bodirogi svi mogu da se poklone sa liste a već sad velika većina i Jokiću . Pa Dejan dok je davao časove Gasolu i Novickom velika većina omladine je bila u pelene . Šta je Novicki osvojio sa rep. ? A to što je imao par sezona gde je vodio glavnu reč u Dalasu i osvojio taj jedan prsten to ne mora da znači da je Novicki nešto posebno jeste strašan igrač ali samo je previše hajpa napravljeno oko njega jer je Nemac . Pa Parker je više osvajao i doprinosio SAS nego Novicki dalasu .

Viktor

pre 2 godine

Najveće iznenađenje je elitni plasman hrvatskog reprezentativca i braniča Leipziga, Joška Gvardiola. Gvardiol je uz Barcelonina Erica Garciju proglašen najskupljim mladim braničem svijeta i vrijedi prema CIES-u čak 80 milijuna eura. A iza sebe je ostavio neka vrlo zvučna imena poput Matthijsa De Ligta iz Juventusa i Alessandra Bastonija iz Intera.

vince carter

pre 2 godine

@Hercegovac Idi spavaj nije ovo za tebe,da se vi pitate oni su vec sad 1 i 2 ali nije Balkan ceo svet,ti ne znas ni sta znaci biti "Najveci" cuj preti da skine Dzordana🤣🤣 Najveci,pored toga sto moras biti sampion visestruki,moras biti i globalna pojava koja ce Sport podici na visi nivo,to jest da se mladji sirom sveta interesuju da izadju na sportske terene i zele da budu kao taj neki "Najveci". Da se vi pitate Jokic je i trenutno MVP,apsolutno nema veze sto Kari kida,ma Jokic igra sa cunjevima i nema veze sto je i Portland ubedljivo izgubio sve duele bez Lilarda i to od slabijih timova nego sto je Denver,ali eto..samo Jokic ima uticaj na igru tima. Po nekima vec je veci od Djokovica,jer kao kosarka je popularnija od tenisa,pa eto Jokic je veci od Novaka,srecom to je manjina i toliko ih zavarava ovaj sajt da ladno misle da se ceo svet vrti ovde,Youtube je mesto gde mogu da udju ljudi iz svih delova sveta,od 280 hiljada glasova na jednom kanalu Kari 85% Durant i Derozan 6% i Jokic 3% glasova od ponudjenih ko je mvp trenutno. A ovde ispade da je Jokic lice Nba i da je najpopularniji kosarkas na svetu.

Stipe

pre 2 godine

Nba vec dugo godina nije mjerilo kvalitete za igrace. Lista:
1. Ćosić
2. Korać
3. Galis
4. D.Petrović
5. Bodiroga
6. Sabonis
7. Oscar
8. Dalipagić
9. Kićanović
10. Delibašić

Djoksa

pre 2 godine

Bodiroga je napravio tako dobru odluku što nije otišao u NBA, rekao bih da mu je to bio potez karijere. U današnjem NBA bi možda nešto i postigao tamo, ali u njegovo vreme kad se još igrala jaka odbrana sigurno ne. Pa jeste li videli šta je Moris uradio Jokiću, a posle Jokić njemu..? Pa to je bilo tad kao dobar dan! Previše slab, zamislite da on uđe u frku kao Jokić, znam nezamislivo sa njegovom slabić... ovaj, pomirljivom naravi. A tamo moraš da pokažeš zube da te ne bi pojele crne zveri. Pa onda taj njegov izbačaj lopte sa čela... Pa popio bi blokada i najeo se banana samo tako. Ovako će ostati zauvek košarkaška legenda.

hercegovac

pre 2 godine

Kad zavrse karijere Jokic i Doncic ce biti broj 1 i 2,pitanje samo ko ce imati od njih vecu karijeru,za sada Luka preti da prevazidje Dzordana licno,jer niko nikad nije imao ovakvu karijeru sa toliko malo godina,ali opet moze i ovaj nas da bude na kraju bolji,iz godine u godinu toliko napreduje da se pitas gde su granice,a mi toga uopste nismo svesni,cak ga i stalno potcenjijemo,najvise zbog nostalgije jer uvek su nekako bolji igraci iz proslosti,a ranija vremena bila bolja,kapa dole svima njima,Bodirogi,Kici pogotovo ali ti ljudi nikad nisu bili u ravni sa onim najvecim,cak da su igrali NBA utopili bi se u gornji prosek,realno jedino bi Cosic uspeo kao polivalentni igrac(ali pitanje da li bi bio creme de la crem)i Drazen da je otisao ranije jer se takav radja jednom,to je sve ipak sbb kbb,kao sto u tenisu se danasnja trojka smatra najboljom iako bi mozda Borg da je igrao kao ovi danas imao 25-30 Slemova,racuna se samo stvarnost a ona je takva da su ipak samo Luka i Jokic belci koji se priblizavaju nivou apsolutno najboljeg belog u istoriji Birda,taj level nije ni Dirk,i prosto umesto zapomaganja za prosloscu,jugoslovenskom ligom,prvenstvima sa 2 ozbiljne reprezentacije,uzivajmo u trenutku gde 2 momka sa ovih prostora rade ono sto niko nije,apsolutno konkurentni sa najvecima od najvecih

Jaaa

pre 2 godine

Nba vec dugo godina nije mjerilo kvalitete za igrace. Lista:
1. Ćosić
2. Korać
3. Galis
4. D.Petrović
5. Bodiroga
6. Sabonis
7. Oscar
8. Dalipagić
9. Kićanović
10. Delibašić
(Stipe, 8. decembar 2021 17:18)

Pošto sam uglavnom skoro sve nabrojane gledao broj 1 je bez konkurencije Dražen Petrović! Da li ste svesni da je on bio vođa najbolje reprezentacije u istori evropske košarke?!? Da li ste svesni da je imao prosek preko 30 poena u karijeri, čak i u jednom Realu?

ZV

pre 2 godine

Ajmo realno, Nikola Peković je bolji igrač od Nurkića. Kad se prilagodio na NBA, niko nije mogao da ga zaustavi. Šteta što mu je povreda prerano okončala karijeru.

Straight Outta München

pre 2 godine

Jusuf Nurkic ispred Kresimira Cosica i Radivoja Koraca???? Jusuf nurkic je rang Zeljka Rebrace, a Teodosicu ne moze pertle da vezuje.

Mali Hijavata

pre 2 godine

Nisu najbolji vec najusspesniji,a tome zdusno doprineo nekvalitet ostalih,pa smesni Troicki bio daleko bolje plasiran na listi od nekada jednog Bobe Zivojinovica.Naravno sva trojica iz big3 su legende za sebe ali pitanje kako bi se oni snasli kasnih osamdesetih i devedesetih kada je bilo daleko kvalitetnijih tkz.drugopozivaca,niko ne moze da me ubedi da je onakav Pit Sampras losiji od npr.Nadala,a eto skoro duplo manje slemova
(hercegovac, 8. decembar 2021 19:59)

Svaka čast za komentar, ovde jako malo ima ljudi koji poznaju sport. U vreme Samprasa u prvih trideset na listi, bilo je 16 osvjača GS-a.
Što se basketa tiče, niko na ovoj listi, osim Olajdžuvona, ne može da pridje Kukoču, najvećem belom igraču posle Lari Birda.
Haug.

Cubaka

pre 2 godine

Ko Bodirogu stavi na 50 mesto taj blage veze nema sa kosarkom. Bodiroga je za 95% ovih doktor. Za Jokica jedino sto mogu reci da bi verovatno bio bolje plasiran da nije umoran u nekim momentima.

Milan Petrov

pre 2 godine

Vidis listu na kojoj je Bodiroga na 50. mestu samo zato sto nije igrao u NBA. Covek je kosarkaski potkovaniji od 99% igraca te NBA i mesto mu je medju prvih pet. Onda vidis Stgojakovica koji je na 16.mestu. Jeste nas je, bio je dobar strelac, al posteno ne bi mogao da bude ni medju prvih 10 iz SFRJ. Drazen, Bodiroga, Kukoc, Divac, Radja, Kicanovic, Dalipagic (koga cak ni na listu nisu stavili), Korac, Danilovic, sve su to bolji igraci od Stojakovica. Smesna lista.

Hok

pre 2 godine

Ne znam šta vam je smešno ili nejasno.

Bodiroga nije smeo da ode u NBA jer bi njegova svilena struktura bila preslaba za taj nivo posebno devedesetih. Bio je svestan toga. I bolje što nije otišao.

Đorđević je na primer bio treći plej u Portlandu u naponu snage. Spanulis takođe, bezbroj puta najbolji u Evropi, u NBA velika nula. Zatim Huan Karlos navaro isti slučaj.

Svi ste vrištali zašto Teodosić mađioničar ne igra NBA. Kad je kao zreo plej otišao nije mogao da igra ono što je u Evropi. Nika Kaltes takođe ništa, Papalukas, Šved. Primera puno.

Ok, prošla bi ponekad ta čuvena finta ali bi brzo bio pročitan.

randja

pre 2 godine

Po cemu je to Jokic bolji od Divca, Kukoca, Danilovica, Kicanovica, Bodiroge?
Ovo sto Jokic igra u danasnjoj kecerskoj Nba je smesno. Pa njega je Skola izblamirao za celu karijeru. Prosečan evropski centar, ne sme da se poredi sa Divcom, Gasolom.

vlažno groždje

pre 2 godine

Gledano čisto po košarkaškim individualnim kvalitetima Jokić je bez premca ubedljivo broj 1, plus Jokić bi u bilo kojoj epohi NBA bio medju najboljim igračim lige.

U isto vreme možemo reći da je Jokić smehotres, na primer noćas će Valjančujunas da napravi klovna od njega.

A onda će Goberu da ubaci 40 poena, lagano.

Jokić genije.

nbc

pre 2 godine

Ova lista je potvrda ovakvih nebuloznih lista. Jusuf Nurkić na listi a recimo Kićanović, Dalipagić ili Ćosić nisu??? Ova trojica bi sigurno imala mjesta među 12 najboljih igrača Evrope svih vremena. Bivši igrači Bosne, Delibašić, Radovanović i Varajić su bolji igrači od njega kao predstavnika BiH. Ili Alibegović. Ovo je samo jedan primjer. Pretpostavljam da ima vjerovatno 40 njih koji bi bili potisnuti sa ove liste. Kao da košarka postoji od 2000.
(nbc, 8. decembar 2021 14:59)

A sada sam vidio i kompletnu listu. Jedna opšta smijurija. Valanciunas, Mehmet Okur, Nicolas Batum, Hidayet Turkoglu ili Danilo Gallinari su ispred recimo Bodiroge. Na stranu to što recimo Okur nije ni u 100 najboljih. Nema ni Bjelova??? Samo Kirilenko iz Rusije? Domantas Sabonis oko 30 mjesta??? Među 75 bi trebalo da bude barem 10 Srba i 6-7 Rusa. Ali zato su i više od norme tu Francuzi i Španci. Fernadez recimo na listi a nisu Kićo, Praja ili Bjelov? Kao lista i onih koji nisu bili u NBA a onda prvi koji nije bio u NBA Bodiroga na 50. mjestu? A trebao bi da bude bar među prvih 10. Sjećam se Šramfa. Dalipagić, Kukoč i Paspalj su za njega Džordan. A on oko 15. mjesta.

Sasa

pre 2 godine

Biće Jokić ispred svih do kraja karijere.
(***, 8. decembar 2021 19:01)

Vec sada su Jokic i Doncic ispred svih, ako se pise iskljucivo o kosarkaskom umecu i uticaju na igru, a ne o osvojenim prstenovima za koje se zna da su posledica timskog doprinosa, nikako i eksplicitno pojedinca.

selfie

pre 2 godine

Vidiš da je Bodiroga 50-ti i shvatiš u momentu da je ovo smejurija. Bodiroga je verovatno najbolji evropski igrač uz Novickog svih vremena.
(Džoni, 08. decembar 2021 15:31)

Ili Bojan Bogdanovic ispred Danilovica. Buahahahaha..... Kao da si stavio Ivicu Zupca ispred Divca.

hercegovac

pre 2 godine

@Jaaa
Jel Dzordan imao karijeru Luke Doncica sa 21-22?Pa nije.Dakle ako Doncic ovako nastavi,po onome ako se po jutru dan poznaje moze da bude bolji i od Dzordana.I sta tu nije nasno,jel Dzordan izmislio kosarku pa da niko nikad ne moze da ga prevazidje.Eto nekad se mislilo ne moze bolje od Pelea,danas realno tesko da je u top 3 ikad.Inace ja mislim da nijedan belac neamerikanac nece imati karijeru Majla Dzordana iz vise razloga,ali za nase tvrdnje vreme je jedino merilo,i za 10-15 godina tek,mozemo da istinski dajemo ocene i zakljucke

JPR24

pre 2 godine

U prvih pet Janis… Kukoc, Bodiroga, Rađa itd iza Dončića, Dragića !! I Jokića… Vidi se da su ameri pravili listu i da nemaju pojma ! To ti je kao da mi blakanci pravimo listi najboljih igrača u Bejzbolu !

hercegovac

pre 2 godine

@vince carter
Au gde ti odluta,prvo ako se neko potcenjuje na ovom sajtu onda je to Jokic,trenutno smo u apsolutno zlatnoj eri kosarke a konstantno je ismevamo i patimo za "staaarim dobrim vremenima",sa druge strane pominjes Djokovica,on se ovde oduvek ekstrmeno precenjuje u smislu vremenskog perioda u kome igra koje smatramo zlatnom erom tenisa gde mu konkurencija u prajmu mimo one trojice bila boranija tipa Berdih,Nisikori,Ferer,Gaske...naravno da niko ne misli da je Jokic bolji od Novaka,skoro deceniju je mladji,kad zavrsi karijeru onda mozemo da merimo ali ako popularnost sporta nije vazna kod rangiranja onda ni Novak nije veci od Sekaric i Filipa Filipovica a svi ga stavljaju na prvo mesto zbog popularnosti tenisa u odnosu na npr.streljastvo.A da li je Jokic najbolji na svetu,pa njih par poput Karija,Janisa,KD,koga god izaberes neces puno pogresiti,ispod toga nije,top 5 igrac sveta,malo li je za zemlju gde nismo imali pre njega obicnog nosioca fransize.E o tome se radi,svi ti velikani nase kosarke,koliko god ih voleli nikad nisu dosegli nivo onih najvecih,do Jokica i Doncica,sta po tebi Doncic treba da uradi da ima bolju karijeru sa 22,Dirk koga toliko uzdizes sa onakvim Dalasom igrao jedno finale konferencije za tolike godine,titulu u zenitu karijere ne racunam jer su veliku ulogu imali i ostari veterani koji su pripomogli Novickom,inace da ne mislis da sam klinac secam se i tih famoznih "bed boysa"(koje bi danas pljuvali kao drvosece),a glorifikuju se zbog nostalgije

delboj

pre 2 godine

Trenutno sam pod utiskom Galisa,grckog majsotra kosarke koji je imao nestvarne brojke, klasa za sebe. Tako je i igrao. Kazem trenutno jer da nije youtuba ne bih znao o kakvom geniju se radilo, prvi igrac u evropi koji je potpisao milionski ugovor. Nije hteo u NBA. Slobodno neka neko napise nesto o Galisu jer je stvarno bio bog kosarke
(Milos Simeunovic, 8. decembar 2021 15:13)

Definitivno, dizac tegova, sa odrazom od preko metar iz mjesta, neuhvatljiv, nepromasiv sa poludistance. Uz Drazena Petrovica sigurno najbolji skorer ikada od neamerickih igraca, uz jos Oskara Smita. To su tri najbolja skorera u svjetskoj kosarci (bez NBA). E sad bilo je kosarkaskijih i kompletnijih igraca (Kukoc, Djinobili, Bodiroga...) ali skorera ne.

wolweine

pre 2 godine

Za sada:Novicki, Gasol, Kukoc, Stojakovic od evrooljana, kada završe karijere:Jokić, Doncic, Novicki.... Pa ostali neka se ređaju... A Bodiroga svakako najbolji ikada Evropski igrač!!

gavra

pre 2 godine

@mrkela
Pedjin udeo u tituli,one trojke u jednom polufinalnom mecu,finale igrao ukupno 2 minuta za celu seriju,u Sakramentu uvek druga violina,dok Jokic MVP cele lige,sa mnogo slabijim Denverom prestigao ondasnje Kingse,reprezentacija nij merilo,nekad Pedja uz sebe imao Bodirogu,Divca,Jarica,Tomasevica,Vujanica,Gurovica,Rakocevica,Drobnjaka,danas petorku nam igra jedan Guduric,treca zvezda Bjelica koji ne moze obruc da pogodi,inace obozavam Pedju ali realnosti radi Jokic je vec sad daleko ispred svih

hercegovac

pre 2 godine

@HeadsUp
Nisu najbolji vec najusspesniji,a tome zdusno doprineo nekvalitet ostalih,pa smesni Troicki bio daleko bolje plasiran na listi od nekada jednog Bobe Zivojinovica.Naravno sva trojica iz big3 su legende za sebe ali pitanje kako bi se oni snasli kasnih osamdesetih i devedesetih kada je bilo daleko kvalitetnijih tkz.drugopozivaca,niko ne moze da me ubedi da je onakav Pit Sampras losiji od npr.Nadala,a eto skoro duplo manje slemova

nbc

pre 2 godine

Ova lista je potvrda ovakvih nebuloznih lista. Jusuf Nurkić na listi a recimo Kićanović, Dalipagić ili Ćosić nisu??? Ova trojica bi sigurno imala mjesta među 12 najboljih igrača Evrope svih vremena. Bivši igrači Bosne, Delibašić, Radovanović i Varajić su bolji igrači od njega kao predstavnika BiH. Ili Alibegović. Ovo je samo jedan primjer. Pretpostavljam da ima vjerovatno 40 njih koji bi bili potisnuti sa ove liste. Kao da košarka postoji od 2000.

Arnautović Marko

pre 2 godine

Duci Simonović je verovatno najbolji igrač ikada u ex SFRJ,do dolaska generacije Petrović,Divac,Kukoč,Radja...
To šta je on radio na terenu i koliko je postizao koševe sa lakoćom nisu mogli ni jedan Kića ni Dražen...
Problem sa ovom listom je što na njoj ima malo igrača koji su igrali pre 80-ih,a fale Ćosić,Slavnić,Simonović,Kićanović i Dalipagić,možda čak i Kapičić...
Takođe,Igor Rakočević je igrao i NBA i 2 puta osvajao titulu Alfonso Ford kao najbolji strelac Evrolige...

mrkela

pre 2 godine

Interesantno je da Peja ima prsten, ali da je Jokić ispred njega.Da ne govorim šta je sve još Peja osvojio, što individualno u NBA, što igrajući za reprezentaciju i u Evropi.Šteta za te povrede koje su ga kočile da napravi i mnogo više, ali i ovako je i više nego dosta postigao.

DCL

pre 2 godine

(vince carter, 08. decembar 2021 18:06)



Što onda prozivke za Lebrona jer ie gubio finala? Po toj logici jedino što treba da mu se zameri je izgubljeno finale protiv Dalasa, jer je u finalima maltene svaki put imao slabiji tim. Sa npr onim Kavsima iz prvog mandata nijedan igrač ikada ne bi ušao u finale.

mislim...

pre 2 godine

Nba vec dugo godina nije mjerilo kvalitete za igrace. Lista:
1. Ćosić
2. Korać
3. Galis
4. D.Petrović
5. Bodiroga
6. Sabonis
7. Oscar
8. Dalipagić
9. Kićanović
10. Delibašić
(Stipe, 8. decembar 2021 17:18)

Dobra lista, mada se sa redosledom ne slazem. Ne moze Cosic biti ispred Kice i Praje koji su bili MVP svetskog.
I, mozda najvaznije, nema Kukoca - to ne moze biti, i on je bio MVP stetskog. Iako je Mirza bio fenomenalan igrac i covek, treba da zameniti Kukocem.

sash

pre 2 godine

Lista uglavnom OK, samo sto Nurkic nije ni 74000 igrac, a za Doncica su se malo preracunali jer tek treba da padne za nekih par stotina mjesta, gdje mu i jeste realno mjesto...

Qwerty

pre 2 godine

Svaki 4 iz bivše Jugoslavije a opet u top 10 samo Jokić. Da ne govorim da što je igrač skorije igrao to je bolje plasiran.
Nema ovo veze sa životom.

Ostin A

pre 2 godine

Ajmo realno, Nikola Peković je bolji igrač od Nurkića. Kad se prilagodio na NBA, niko nije mogao da ga zaustavi. Šteta što mu je povreda prerano okončala karijeru.
(ZV, 8. decembar 2021 14:57)

Jel pod "niko nije mogao da ga zaustavi" smatraš što je imao 2 ok sezone u raspalom klubu koji je tankovao. Jusuf Nurkić je i statistički bolji, igra u boljem klubu, igrao je daleko više utakmica.

Ali ajde da sklonimo povrede i uzmemo te dve dobre sezone Pekovića i dve najbolje Nurkića. Nurkić je imao poeni/skokovi/asistencije - 18-11-4, a Peković 17-9-1

bane

pre 2 godine

Trenutno sam pod utiskom Galisa,grckog majsotra kosarke koji je imao nestvarne brojke, klasa za sebe. Tako je i igrao. Kazem trenutno jer da nije youtuba ne bih znao o kakvom geniju se radilo, prvi igrac u evropi koji je potpisao milionski ugovor. Nije hteo u NBA. Slobodno neka neko napise nesto o Galisu jer je stvarno bio bog kosarke
(Milos Simeunovic, 08. decembar 2021 15:13)

Potpuno si u pravu ali Nikos Galis nije evropski nego američki igrač jer je rodjen u USA, zato nije na listi. Oni koji nisu gledali Petrovića i Galisa treba da žale za Galisom jer je to igrač za klasu iznad Petrovića. Imao sam prilike da gledam Galisa uživo ali eto, zaboravih ga jer o tom igraču vlada muk, ne znam zašto. Hvala ti što si me podsetio na njega.

Ich

pre 2 godine

On (Dražen) je bio vođa svake svoje ekipe, dok je Peđa bio igrač zadatka.
(monden, 08. decembar 2021 16:03)

Naročito u Portlandu! Kasnije je prešao u najgori tim NBA lige (New Jersey), gdje je svaka lopta bila njegova. Imao je 28-29 godina kada je nastradao, ali imaj u vidu da su tada igrači imali i nešto kraću karijeru nego danas. Pored toga je, za razliku od Kukoča, imao izuzetno loš karakter, a o oholosti da ne govorim. Peđin tim je, za razliku od New Jersey-ja, igrao finale "zapada", a on je bio glavni šuter. Sa Dallas-om je uzeo i prsten.

Avangar

pre 2 godine

Pogledao sam listu na tviteru hoopshype, kao sto sam i mislio, stavili su likove koji su uglavnom igrali u NBA iako nisu ni prismrdili prstenju niti su relevantni u bilo kom smislu, sem u blokadama i tako nekim stvarima. Na listi nema Djordjevica, Bogdana, Bodiroga na 50. mestu, a na 25 Ben Simons, tu su i legende poput Marcina Gortata, Shrudera i ostalih padavicara u poredjenju sa Kicanovicem i ostalim majstorima, ne bi smeli u istu recenicu da udju, ova lista je kao i lista NBA, mnoge istinske legende citavih nacija su izostavljene, ali je bitno sto je neko bio najbolji defanzivac u regularnoj sezoni nego sto je npr osvojio zlatnu medalju na olimpijadi, sv. prvenstvu, doneo titulu Evrolige u poslednjim sekundama.

Freak on a Leash

pre 2 godine

Nba vec dugo godina nije mjerilo kvalitete za igrace. Lista:
1. Ćosić
2. Korać
3. Galis
4. D.Petrović
5. Bodiroga
6. Sabonis
7. Oscar
8. Dalipagić
9. Kićanović
10. Delibašić
(Stipe, 8. decembar 2021 17:18)
Ma noralno da NBA nije merilo zato što u Evropi imamo sve same majstore košarke.
A u NBA trenutno otisli sve oni koji se nisu snašli u Evropi.Tipa Jokic,Doncic,Vucevic,Dragic,Bogdanovic jedan i drugi itd,itd.
Cak tamo imaš igrace kojma je NBA razvojna liga za Evropu kao što su Stef Kari,Klej Tompson,Lebron,Lenard,Kavaj,Durent,
Irving,Harden,Dejvis,Batler,Buker,Kris Pol,Bedli Bil,Tejtum,Brown,Embid,Trej Janf,Morant,Derozan,Zek Levin,Rendl,Hejvord,McColum,Vestbruk,
Adebajo,Janis,Midlton,Dru Holidej,Donovan Michel itd,itd.
Oni muku muce i pitanje je da li ce ikada da zaigraju u Evropi.
Jer recimo trenutno najbolji NBA tim Golden Stejt bi izgubio najmanje 30 razlike od Efesa i Barselone.
Gde može NBA da bude merilo valjda je merilo Grcka,Italijanska i Španska liga jer tamo igraju najbolji košarkaši na svetu celom pa i šire.
Isto kao što nije merilo kvaliteta Evropski fudbal vec je to Kina.

vince carter

pre 2 godine

@Hercegovac Blam me hvata od takvih kao sto si ti,dokaz da ne znas nista o Nba je oslovljavanje Bad Boysa kao drvosece,to nije bio ni Bil Laimber koji ima status grubijana a covek je imao i mid range sut i sut za 3 poena. Covek je na jednoj utakmici finala Portlandu ubacio 7 trojki!! A koliko ovi tek preteruju o Doncicu to je neverovatno,Dalas ne zna gde se nalazi ove sezone. Kaze Novicki uzeo samo jednu titulu sa onakvim Dalasom. Pa zato sto su u njegovoj eri igrali Spursi,Shaqovi Lejkersi pa potom Kobijevi i Gasolovi Lejkersi,Nashovi Sunsi,Kingsi posle Durantova Oklahoma itd. Kakvi laici i pojmasi ovde komentarisu,ovo nije normalno. Po kosarkaskom umecu kaze Jokic i Doncic vec najbolji. Udri ih Janise svake sezone molim te i ucutkuj ove bolesnike!!!

SubmisivniDominator

pre 2 godine

objektivno Jokic ce tesko prestici Hakima. on je bio cudo. sa kakvim je timom bio sampion. ako se dobro sjecam posebno 2 put.

Milos Simeunovic

pre 2 godine

Trenutno sam pod utiskom Galisa,grckog majsotra kosarke koji je imao nestvarne brojke, klasa za sebe. Tako je i igrao. Kazem trenutno jer da nije youtuba ne bih znao o kakvom geniju se radilo, prvi igrac u evropi koji je potpisao milionski ugovor. Nije hteo u NBA. Slobodno neka neko napise nesto o Galisu jer je stvarno bio bog kosarke

Pogba

pre 2 godine

Петровић не може у исти кош са Пеђом. Стојаковић је био други стрелац НБА, 3 пута ол-стар играч. Петровић није био ни близу таквог учинка.
(aco, 08. decembar 2021 15:06)

E bas si me od srca nasmijao.. Jel to onaj stojakovic koji je promasio ne kos il tablu vec teren kad je bio sam ko duh na trici? O njemu pricas? Inace od njega je od srba bio bolji i paspalj i danilovic, a divac i bodiroga, grijeh ih je i usporedjivati sa stojakovicem. A statistika, all star igraci, prva druga treca petorka, s tim nek se zabavljaju jokicevi fanovi, mene to ne zanima. Ja sam gledao sa ovih prostorima doktore kosarke, stojakovic nije medju njima.
Sto se tice ove liste, prvih 10 bi izgledalo ovako, bar sto se tice zadnjih 30 godina:

1. Drazen Petrovic
2. Hakeem
3. Toni Kukoč
4. Sabonis
5. Bodiroga
6. Nowitzki
7. Divac
8. Marciulionis
9. Ginobili
10. Paul Gasol
(croata, 8. decembar 2021 16:10)

Volim kad je neko ovako objektivan. Realno i ja bih takav bio da godinama me neka ekipa pobedjuje.

" Ne mozemo nista uraditi za jednu sekundu, to mogu samo Srbi"

Nemanja

pre 2 godine

Prilično realna lista, za sada, sa izuzetkom Bodiroge koji je morao da bude malo bolje plasiran.. Ljudi ovde ne mogu da shvate da evropska košarka ne interesuje 70% evropskih zemalja, a o ostatku sveta da ne govorimo.. Tako da je njih poprilično briga šta je ko osvojio u Evropi (računajući i evropsko prvenstvo).. kada je Nba u pitanju, najviše cene individulane nagrade i učinke (mvp, prvu, drugu i treću petorku lige, učešće na all star-u...), pa tek onda titule.. Titule imaju najveću vrednost samo ako se radi o tzv franšiznim igračima koji su ih osvajali (Novicki, Janis, Hakim).. Iz tog razloga je Kukoč tek na 22. mestu, uprkos 3 prstena, jer nikada nije bio ni blizu nosioca franšize (kluba), a nema ni jedno značajno individulno dostignuće, osim najmanje vrednog (najbolji 6-i igrač)..
Kad se bude pravila sledeća lista za npr 5 godina, Jokić i Dončić će sigurno biti plasirani za 3-4 mesta bolje nego sada, jer će imati još nekoliko učešća na all staru, biti u prvim petorkama lige, možda opet Mvp, a ni titula za nekog od njih dvojice nije isključena..
Znam da ljubitelji evropske košarke i nostalgičari ne priznaju ovu listu, ali je uz par sitnih korekcija, ona prilično objektivna, gledajući kako na košarku gleda ceo svet, a ne samo jedan deo evropskih zemalja u kojima se koliko-toliko prati evroliga i evropsko prvenstvo..

smeh

pre 2 godine

Ljudi ne znaju dalje od NBA lige pa otuda i ovakva lista. Verovatno su stavili prvo igrače za koje su čuli i koji igraju ili su igrali u NBA a potom redom sve ostale igrače. Da su se držali igrača u NBA bilo bi u redu. Ovako su ispali smešni jer ne znaju.

Ich

pre 2 godine

Jokic ispred Kukoca?! Kukoc 3 prstena osvojio, bio clan najboljeg tima u istoriji, a Jokic koji igra u smesnom timu u kojem ga svi hrane loptama da bi nabijao statistiku, na 8 mestu? Neverovatno!
(ooo, 08. decembar 2021 16:40)

Kukoč je bio fantastičan, bez sumnje najtalentovaniji HR igrač, ali ipak je uvijek počinjao utakmicu na klupi. Nikada nije bio MVP!

Boki

pre 2 godine

Ako je Hakim u konkurenciji kao "stranac", onda nedostaje najbolji "stranac" svih vremena (po mom skromnom mišljenju uz Novickog, za sada) Tim Dankan.

nbc

pre 2 godine

delboj, 8. decembar 2021 15:21
Zaboravio si pored Dražena, Galisa i Šmita recimo Dalipagića i Kićanovića ili Koraća. Oni su redovno bili najbolji strijelci na svim prvenstvima na kojima su učestvovali. I teže je njima bilo to postići nego ovoj trojici jer su pored njih dvojice koji su iz iste ekipe, tu je bio i recimo Delibašić koji je isto tako mogao da bude veliki skorer. Ono što sam već napisao, košarka postoji i prije 2000. ili 1985. Ali valjda su Kićo i Praja igrali za srpske ekipe pa onda nisu bitni.

tdot

pre 2 godine

A Parker, Djinobili … koji bre crni AtetodjdkdkdjBO!?
:)
(vlada, 08. decembar 2021 15:08)

Jedan sam od onih koji su odrasli uz ovu dvojicu + tim duncana i svakako su mi jedan od omiljenih timova ikada, ali atejtkgodow je barem 20 puta bolji od ginobilija a jedno 4 puta bolji od parkera. Govorimo o dvostrukom mvpu sa jednom titulom mvp finala i ima prsten i to u uzasnom timu (san antonio je isto krs grad, ali su imali po mom misljenju top 3 trenera svih vremena).
Svako dobro

vince carter

pre 2 godine

Kao sto rekoh Dragan Borca pise samo kako njemu odgovara,juce pise kako je kosarka napredovla,danas kako su Bodiroga,Danilovic i drugi bolji od vecine,sve zavisi ko mu je miljenik,tako i komentarise. Evo videh kako je Janis 20X bolji od Ginobilija kosarkas🤣 Mozda po statistici ali po nijednom kosarkaskom umecu osim odbrane mozda,evo sta znaci biti laik,posto je Ginobili morao da se prilagodi i igra u sistemu gde loptu deli sa drugim igracima,ali covek odluke u mnogim velikim mecevima. Igraci Spursa su se slozili da je odluka Ginobilija da prihvati tu ulogu donela i uspehe jer je mogao da bude superstar u nekom drugom timu. Odveo Kinder do titule sampiona evrope i Argentinu do Olimpijskog zlata pobedivsi Sjedinjenje Drzave na putu. U fudbalu mozes da uspes u Engleskoj a punkes u Spaniji ili Italiji ili obrnuto ili da ubijas recimo za Liverpul a puknes u Celziju,niko ti nece reci da ne znas. Dok sto se kosarke tice ako ne igras u Nba onda ne znas. I to je teret Dejanu Bodirogi koji je recimo za klasu bolji igrac od Riki Rubia koji godinama igra uspesno u Nba ili u njegovo vreme od Turkoglua ili Radmanovica,realno bio je kompletniji igrac i od Pedje i njegove finte i inteligencija bi savrseno pasovali protiv atletskih igraca,sto ih vise fintiras to dalje odlete od tebe😃 Recimo Mark Madsen koji je igrao za Lejkerse nije znao obruc da pogodi ili cepanka Luk Walton koji daje autokoseve,ali eto oni su igrali Nba i znaju :))

Žarko Petrović

pre 2 godine

Oskra Šmit 56. Dražen Dalipagić nije na listi. Arvidas Sabonis iza braće Gasol. Mehmet Okur ispred Dejana Bodiroge...Šta vi znate uopšte o košarci...

vince carter

pre 2 godine

Ovaj proziva Dirka Novickog sta je osvojio sa Nemackom a najbolji saigrac mu bio Marko Pesic🤣🤣 Ko bi sta osvojio sa Nemackom? To sto je Novicki odveo Nemce do svetske bronze 02 i Evropskog srebra kod nas 05 je ravno cudu,pa lik je izbacio premocne Spance u polufinalu! Osvajao je Parker vise u Nba? Sa Popovicem,Djinobilijem,Dankanom potom Kavajem pored sebe,jak si nema sta :D

Pedja

pre 2 godine

Trenutno sam pod utiskom Galisa,grckog majsotra kosarke koji je imao nestvarne brojke, klasa za sebe. Tako je i igrao. Kazem trenutno jer da nije youtuba ne bih znao o kakvom geniju se radilo, prvi igrac u evropi koji je potpisao milionski ugovor. Nije hteo u NBA. Slobodno neka neko napise nesto o Galisu jer je stvarno bio bog kosarke
(Milos Simeunovic, 08. decembar 2021 15:13)

Verovatno nije na listi posto je rodjen i odrastao u USA,cak je i izabran na draftu od nekog NBA tima,ali nikad nije zaigrao u NBA.
Slazem se,neverovatan igrac,kad su Grci osvojili titulu prvaka Evrope 1987,imao je prosek 37 koseva.
Generalno,secam se da je uvek imao prosek oko 30 koseva.
Za Grcku uvek veliku vecinu koseva davali Galis i Janakis,a ostatak ekipe nije bio na tom nivou
(Bolton, 08. decembar 2021 15:38)

Bio je Fasulas. Kao deckic sam obozavao Drazena ali fakat je da ga je Galis u direktnim kosgeterskim duelima uglavnom razbijao kako na reprezentativnom tako i na klupskom nivou. Uvek je davao vise poena i pogadjao bitnije suteve. Covek nije promasivao. Nestvarni procenti. Ne kazem da je Galis bio bolji igrac, tu su negde, ali u tim direktnim okrsajima gotovo uvek je izlazio kao pobednik. Jedan od razloga je svakako i veci broj dobrih igraca u Yu reprezentaciji i Ciboni nego u Grckoj i Arisu.

Aleks

pre 2 godine

hercegovac

Sa čitanjem tvojih komentara treba stati tamo gde pišeš kako je Đoković PRECENJEN dok istovremeno glorifikuješ Jokića... Novak je doslovno najbolji teniser svih vremena i to čak više nije ni debatable.

U traganju za izgubljenim vremenom

pre 2 godine

Pročitao sam neke komentare samo da bih video koliko ima besposlenih "stručnjaka". Nisam se razočarao.

TrIsTaN

pre 2 godine

@croata

Drazen Petrovic ispred Hakeema??????? Vecu glupost u zivotu nisam procitao. Samo kako bih ti dokazao kolike su razmere gluposti koju si napisao napisacu da je to isto kao da si rekao da je Mario Hezonja bolji od Jokica.

Ostin A

pre 2 godine

Svaki 4 iz bivše Jugoslavije a opet u top 10 samo Jokić. Da ne govorim da što je igrač skorije igrao to je bolje plasiran.
Nema ovo veze sa životom.
(Qwerty, 8. decembar 2021 15:57)

Ne što skorije već što je veće uspehe imao. Jokić je bio MVP i 3x na All staru, 2x u najboljem NBA timu, 1x u drugom najboljem NBA timu, prvom ruki timu godine. Lider je jednog NBA kluba već 4 godine.

Ko je od igrača iza Jokića imao više uspeha u NBA-u?

U traganju za izgubljenim vremenom

pre 2 godine

Pročitao sam neke komentare samo da bih video koliko ima besposlenih "stručnjaka". Nisam se razočarao.

Dragan Borca

pre 2 godine

Okur, Mils, Nene, Galinari itd ispred Bodiroge 😄

Pa Bodiroga je realno bolji od svih na listi osim 7-8 igraca i to je to

Lista je komicna, aj ovo gore ok ali eskapade krecu vec posle 7-8

Tristan drvoseca Tompson ispred Galisa i Danilovica 🤣 Pa od njega je i Rebraca bolji mati mila, tj i Krle a kamoli Galis i Danilovic

uuu

pre 2 godine

@ ooo

Vidi se da ni ne gledaš Denver, prijatelju Jokić hrani loptama sve njih a ne oni njega, kada bi Jokić "silovao" loptu imao bi "nabijeniju" statistiku. Ali tebi je važno da hejtuješ Jokića.

HeadsUp

pre 2 godine

@hercegovac

Uuuu izvini, mislio sam da je ovo tenis, gde moras da nadigras protivnika, a ne klizanje na ledu ili sinhrono plivanje gde je bitan umetnicki dojam.

Salu na stranu, zamisli da igras turnir na kome imas X kvalitetnih igraca, ili turnir gde pored tebe igraju jos dvojica NAJUSPESNIJIH (samim tim i igraci sa najvise osvojenih trofeja) IKADA. Da li bi vise voleo da igras protiv recimo tri-cetiri igraca koje dobijas u 9 od 10 meceva, ili protiv jednog kog dobijas otprilike svaki drugi put?

Kosarka

pre 2 godine

Svakakve liste se prave.Veze nema.Amerikanci su sampioni u tome.Bodiroga 50. Marculionis koji je uz Drazena pionir na 40.mestu.Drazen 14.Kukoc 22.Gluposti

super slavko

pre 2 godine

Slovenija, Hrvatska, BIH i Srbija imaju zajedno oko 16 miliona stanovnika ( taman kao recimo Boston i Chicago zajedno) a imaju 12 od 75. Izvin’te ne bih ja više zadržav’o.

IgorBG

pre 2 godine

@Komšija Mile

Tim Dankan je iz US Virgin Isle sto je US teritorija. Hakim moze jer nije Amer, vec je posle dugog niza godina uzeo drzavljanstvo.

Sto se tice Nikosa Galisa on je rodjeni amerikanac grckog porekla i zato ga nema na listi.

Car Dušan

pre 2 godine

Vučevic je zauzeo, na OVOJ listi - 24 mjesto! OVAJ koji je, napisao tekst ladno nabroja imena " igrača iz regiona" - bez Vučevica... Ne znam, na KOJI region je mislio? Uzgred budi rečeno, Nikola je reprezentativac Crne Gore! Čitavu zadnju deceniju igra SJAJNO ( Orlando, sad je u Čikagu)...Jedan je od rijetkih igrača, sa ovih prostora koji je nastupio u ALL STAR takmičenju! Samo kažem...

Dox

pre 2 godine

Trenutno sam pod utiskom Galisa,grckog majsotra kosarke koji je imao nestvarne brojke, klasa za sebe. Tako je i igrao. Kazem trenutno jer da nije youtuba ne bih znao o kakvom geniju se radilo, prvi igrac u evropi koji je potpisao milionski ugovor. Nije hteo u NBA. Slobodno neka neko napise nesto o Galisu jer je stvarno bio bog kosarke
(Milos Simeunovic, 08. decembar 2021 15:13)

Mi jesmo gubili razne utakmice, ali ni jedan čovek pojedinačno nas nije bacio na kolena kao Galis. Što bi rekli komentatori, nerešiva enigma.

A što se tiče liste, Kukoč potcenjen.

IgorBG

pre 2 godine

Smorili ste sa Drazenom. Bio je veliki talenat ali prerano je otisao s ove zemlje i samim tim ne moze da se kaze da li je bio bolji od nekog ili ne. Tako da svako mesto za njega u top 25 je odlicno jer se ne zna kako bi islo do kraja sa njim. Sto se Galisa tice on se smatra amerikancom grckog porekla i nema ga na listi. Dankan je amer i zato ga nema na listi.
Gasol stariji je imao mnogo bolju karijeru od svih evropskih kosarkasa. Covek je SVE osvojio sto se osvojiti moze. Personalne statistike ce mu biti gore skoro sigurno od Jokica i Doncica ali to tek treba videti. Bodiroga je kose plasiran jer nije igrao u NBA i samo zato. Ameri ne gledaju mnogokosqrku van svoje zemlje zato neki ce biti ispred drugih pomalo nezasluzno ali to jebiskljucivo jer gledaju nba prvo pa ostalo sta dohvate

Freak on a Leash

pre 2 godine

objektivno Jokic ce tesko prestici Hakima. on je bio cudo. sa kakvim je timom bio sampion. ako se dobro sjecam posebno 2 put.
(SubmisivniDominator, 08. decembar 2021 15:08)
Izvini a sa kakvim je to timom bio šampion?
Skor Bruks,Robert Hori,Sem Kasel,Keni Smit,Mario Eli,Otis Torp,Vernon Maksvel itd,itd.
Jordan je napravio pauzu i tada je svima laknulo jer su skontali da mogu da postanu šampioni.
I Hjuston je pored Njujorka,Indijane,Orlanda,Sijetla,Jute,San Antonija bio jedan od glavnih favorita.
Posle se Jordan vratio i ostalo je istorija.
Koliko je Jordan bio veliki i to pokazuje.Gde jedan igrac reši da napravi pauzu i bukvalno svi timovi ono evo konacno šanse da i mi budemo šampioni.

Hrvat bez zlobe

pre 2 godine

Milos Simeunovic, 8. decembar 2021 15:13)
Miloše, tačno je da je Nikos Galis bio čudo od igrača. Ali isključivo kao strelac. Neverovatnu skok šut, ali tzv skok unazad. Dvaput sam ga gledao uživo, samo napad, al tako superioran u igri jedan na jedan. To je čudo.Prvo se bavio boksom pa košarkom al mu u USA nije išlo pa se došao u Grčku tj Stid Inače pre je više bila izražena igračka inteligencija. Npr Krešo Ćosić, Kićanović, Mirza Delibašić, pa mlađi osobito Kukoč i Bodiroga u tome su ipak naj. Bilo je mnogo drugih sjajnih eks YU ali navedeni su vrh.

svasta

pre 2 godine

Bodiroga na 50 mestu? Hahahahaahahahaha
(L! nK, 8. decembar 2021 14:51

Da, to zaista upada u oci. A nama malo starijim upada i to da Kicanovic nije usao u listu (a bio je MVP svetskog prvenstva bas kao i Bodiroga, Drazen i Kukoc), a Dalipagic, koji je bio takodje bio MVP svetskog nije bio ni razmatran. Za Kicu i Praju je Gomeljski jos 1978.godine rekao da bi bili zvezde u NBA.

vince carter

pre 2 godine

@DCL Do finala prvo trebas da dodjes a istok je bio presmesan,ne budi tako siguran jer Ajverson je uradio isto,defanzivno ekipa Klivlenda je bila odlicna 07,Tracy Mcgrady je mnogo losiji Orlando cini mi se 2002 odveo Detroit Pistonse do 7 utakmica,da nije mozda neiskusna mlada Oklahoma bila jaca od Majamija. U koliko bi finala sa svojim timovima Lebron usao na zapadu u tom periodu. Dakle gde bi se sa Wariorsima,Spursima,Mavsima ranije Lejkersima i ostalima sretao pre finala. @Hok A koliko ima Evropskih igraca koji su u Evropi bili smesni u odnosu na te sto si nabrojao pa su u Nba napravili bolje karijere. Dzo Ingles na primer,vi sve pripisujete ligama kako u kosarci tako u fudbalu,a ne gledate dal se neko uklopio u tim u kojem je i u kakvoj ulozi igra. Tores..Liverpul Celzi..dva razlicita igraca.

HeadsUp

pre 2 godine

"sa druge strane pominjes Djokovica,on se ovde oduvek ekstrmeno precenjuje u smislu vremenskog perioda u kome igra koje smatramo zlatnom erom tenisa gde mu konkurencija u prajmu mimo one trojice bila boranija..."

A i ta trojica nisu nesto, samo drugi i treci najbolji teniser svih vremena. Treci jeste zalutao tu.

Bolton

pre 2 godine

Trenutno sam pod utiskom Galisa,grckog majsotra kosarke koji je imao nestvarne brojke, klasa za sebe. Tako je i igrao. Kazem trenutno jer da nije youtuba ne bih znao o kakvom geniju se radilo, prvi igrac u evropi koji je potpisao milionski ugovor. Nije hteo u NBA. Slobodno neka neko napise nesto o Galisu jer je stvarno bio bog kosarke
(Milos Simeunovic, 08. decembar 2021 15:13)

Verovatno nije na listi posto je rodjen i odrastao u USA,cak je i izabran na draftu od nekog NBA tima,ali nikad nije zaigrao u NBA.
Slazem se,neverovatan igrac,kad su Grci osvojili titulu prvaka Evrope 1987,imao je prosek 37 koseva.
Generalno,secam se da je uvek imao prosek oko 30 koseva.
Za Grcku uvek veliku vecinu koseva davali Galis i Janakis,a ostatak ekipe nije bio na tom nivou

Neplivač

pre 2 godine

Trenutno sam pod utiskom Galisa,grckog majsotra kosarke koji je imao nestvarne brojke, klasa za sebe. Tako je i igrao. Kazem trenutno jer da nije youtuba ne bih znao o kakvom geniju se radilo, prvi igrac u evropi koji je potpisao milionski ugovor. Nije hteo u NBA. Slobodno neka neko napise nesto o Galisu jer je stvarno bio bog kosarke
(Milos Simeunovic, 08. decembar 2021 15:13)

On ti je igrač koji kada gledaš utakmicu jedva čekaš da dobije petu ličnu, a on ih u toku utakmice dobije dve, tri je plafon. Celu utakmicu gledaš u agoniji i pitaš se dal će nekad da promaši (naravno, ovo važi za navijače protivničke ekipe tj. nas :)). Takav sam ja utisak stekao o njemu kad sam ga gledao.

Mali Hijavata

pre 2 godine

Bodiroga je napravio tako dobru odluku što nije otišao u NBA, rekao bih da mu je to bio potez karijere. U današnjem NBA bi možda nešto i postigao tamo, ali u njegovo vreme kad se još igrala jaka odbrana sigurno ne. Pa jeste li videli šta je Moris uradio Jokiću, a posle Jokić njemu..? Pa to je bilo tad kao dobar dan! Previše slab, zamislite da on uđe u frku kao Jokić, znam nezamislivo sa njegovom slabić... ovaj, pomirljivom naravi. A tamo moraš da pokažeš zube da te ne bi pojele crne zveri. Pa onda taj njegov izbačaj lopte sa čela... Pa popio bi blokada i najeo se banana samo tako. Ovako će ostati zauvek košarkaška legenda.
(Djoksa, 8. decembar 2021 16:39)

Elementarno nepoznavanje košarke. Najgora odluka Bodiroge u karijeri je da ne ode u NBA. Ja sam generacija Kukoča, Radje, Divca...ne samo da sam ih gledao uživo bar tridesetak puta, već sam imao sreće i da u kadetskom uzrastu igram protiv njih. Bodirogu sam uživo gledao desetak puta, on je imao, pored fantastične inteligencije i pregleda igre, i visinu i fizičku snagu da se nosi sa najboljim igračima NBA u to vreme (koji su za klasu bili bolji od današnjih). Uostalom, pogledaj njegove ulaze pored Pipena, Barklija i Melouna na OI 1996. Razbijao ih je kao dete zvečku.
Ne znam zašto je doneo takvu odluku, ali bila je katastrofalna za nas, njegove fanove.
Da danas igraju Kukoč i Bodiroga u NBA, u ovoj konkurenciji, bili bi po pet puta MVP, najmanje.

Vlade

pre 1 godinu

Realno...
1. Novicki
2. Olajdžuvon
3. Jokić
4. Adetokumbo
5. Dončić
6. Neš
7. Petrović
8. Gasol
9. Kukoč
10. Divac
11. Sabonis
12. Bodiroga
13. Galis
14. Danilović
15. Rađa

Izvinjavam se što nema starijih generacija (Dalipagić, Ćosić, Kićanović...). Naravno da zaslužuju da su na listi, ali nisam ih gledao, pa da ne lupam.