Subota, 27.11.2021.

15:30

Srbija ispustila Nemačku – četvrtfinale pod znakom pitanja!

Dejvis kup reprezentacija Srbije poražena je od Nemačke (2-1) u drugom kolu grupe F.

Izvor: MT

Srbija ispustila Nemaèku – èetvrtfinale pod znakom pitanja! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

170 Komentari

Sortiraj po:

Otac i sin

pre 2 godine

Kad je reč o selektoru, nije pitanje da li Troicki zna da igra tenis, ovde se radi o tome da neko ko je selektor bude stručan, da zna da savetuje igrača tokom igre, a on to ne zna, nema kvalitet u sebi za to, osim toga on ne zna kako da savetuje i tenisere u dublu jer pojma nema o strategiji, igri, taktici...
Zimonjić je bio neko vreme prvi dubl igrač sveta, on bar zna kako se igra na najvišem nivou.
Zahvalimo se Troickom i nemuštom Krajinoviću za ispadanje iz daljeg takmičenja.
(veder, 28. novembar 2021 00:43)

Sve si lepo napisao, a sad budi hrabar i postavi sebi jedino logično pitanje:
Ko je smenio Zimonjića i doveo Troickog i zašto ?
Ne treba mnogo da razmišljaš, kašće ti se samo.
Tada ćeš shvatiti da je Troicki selektor i da se pita koliko ja i ti.

Borkes

pre 2 godine

@херцеговац
dubl,a usput se totalno neprofesionalno ponasao na samim igrama troseci snagu na selfiranje i glupiranje
За разлику од свих осталих спотриста који су након такмиченја и оброка легли у кревет и пали у хибернсцију до следећег меча!!!
Ја не знам како изгледа дан врхунског спортисте професионалца али херцеговац вероватно мисли да Новак треба да устане у 4.00 да џогира док не изађе сунце па да након доручка буде у теретани до ручка. Док руча тренер му износи тактичке варијанте за следећи меч. Након тога иде на терен где вежба тениске ударце до 19.00 затим туширање, вечера. Следи јога сат- два, онда лагани футинг и одлазак у кревет. Дутра све изнова. Једино је недељом дозвољена посета породици али у време ручка како ви негативан утицај на физичкку спрему био минималан.
Идемо даље.

prcnemtigamamiuusta

pre 2 godine

Opet se Đoković gura u dubl i normalno Srbija izgubi.
(zvezdoprc, 27. novembar 2021 23:40)

Sto volim kada se jave "strucnjaci" koji u zivotu nisu imali reket u rukama.

bane

pre 2 godine

srbija 4:2 86:73, svedska 4:2 66:60.. ostaje jedino spanija i amerika, jer ocekujem pobedu rusa 2:1 i amerikanaca 2:1 ili 3:0…ako ameri dobiju 2:1 - cetvrtfinale.

očajno pero

pre 2 godine

Mogu samo jednustvar da primetim, od kako je Troicki došao na mesto selektora mi nemamo kompaktan tim i kompaktnu igru. Sve je stihijski i bez nekog plana. Smeniti Troickog hitno, jer on je suviše sujetan da bi sam podneo ostavku što bi bilo normalno.

Jelena

pre 2 godine

(mickeyrs, 28. novembar 2021 01:22) 

Zimonjic je zgresio to sto je u intervjuu Sportskom zurnalu posle US opena i cuvene diskvalifikacije Djokovica, izjavio da je sve uradjeno po pravilima, da sudije nisu imale drugog izbora i da je siguran da bi se isto desilo i bilo kom drugom teniseru. To sujetni Djokovic nije mogao da mu oprosti i ubrzo posle toga su skovali plan da ga smene sa mesta selektora, nekim marifetlucima su to i uradili, cak posle zakonskog roka, a sav prljav posao u javnosti je obavio Troicki koji je o smeni Zimonjica obavestio-telefonom! Novak je o ovako vaznoj stvari ostao potpuno nem da ne kvari reputaciju, iako se inace oglasava i o klimi na Madagaskaru.

Razmisli

pre 2 godine

@Dejandddddd

Neznanje.Kada već želiš biti pametan.
Inače,momci su se borili ali postoje limiti preko kojih se ne može ići.Nebitan je selektor.

VIT

pre 2 godine

Budimo iskreni, jedan je Novak, ostalo je teški prosek ili čak i ispod toga. Dokle Novak mora da vuče ? Ovako svako može biti drugi i treći igrač, čak i neki pioniri, jer Novak uradi sve.

Nesa

pre 2 godine

Da nam selektor nena neku sugu mozda?Pa on se non stop cese,aj to i nekako,ali kad je poceo da se plazi i oblizuje morao sam da promenim kanal.

Delije Jug

pre 2 godine

Troicki selektor. Mogu i ja da budem, pozovem pet najbolje rangiranih igrača i to je sva mudrost. Nikad ga nisam voleo kao igrača, ali sam navijao za njega jer je naš.

mikin

pre 2 godine

"Stoga, valjalo bi da u nedelju pobede Hrvatska, Kanada, te da maksimalni trijumf ostvari Rusija ili Španija..."

E, ovu kombinaciju koja nas vodi u CEVRTfinale (ceTvrtfinale je za njega misaona imenica) jedva je docekao da nam kaze onaj lik od komentatora! A tokom mece nam je silno objasnjavao kako bi bilo da najbolji teniser planete, posle svega sto je osvojio ove godine, osvoji i Davis cup!
A Djokovic ni ovaj put nije poslo za rukom da nesto uradi kao ni na Olimpijadi. Nisu badava izostali Zverev, Tim ...

wea

pre 2 godine

Djokovic je izgubio sve velike turnite:Olimpiske, Ameriku, Toronto i sada ovo...Nije on ni malo veliki teniser, samo su drugi jos gori.
(beba, 27. novembar 2021 22:20)

Turniti, Olimpiske....??
polusvet.com

Tommy

pre 2 godine

Nevjerojatno da je prokleti kapital uspio uništiti i Davis Cup, jedno prekrasno natjecanje, u kojem bi publika u manjim zemljama mogla uživati u velikim imenima tenisa. Hrvatska, a i Srbija, baš su živjele i uživate u tim nastupima. Ovo danas po meni nije Davisov kup. Mojoj maloj zemlji ostaje ponos što je dvaput osvojila onaj pravi...

Pirocanac od kude Pirot

pre 2 godine

Djokovic je izgubio sve velike turnite:Olimpiske, Ameriku, Toronto i sada ovo...Nije on ni malo veliki teniser, samo su drugi jos gori.
beba
(beba, 27. novembar 2021 22:20)

Otkad je Torino Toronto?

na pragu seste (sam ja) ovo u zagradi jerbo pojasnjenja

pre 2 godine

Ajmo “borci” za Srbiju iz fotelja, pljujte jos malo po Djokovicu a onda trazite koju kintu on keve za pivo ispred trgovine !
(Canadaboy, 27. novembar 2021 20:10)

Evo za pocetak, izazivam i tebe i troickog (malo slovo) u fizickoj spremi. Tenis ne igram, igram drugo ... i penjem se (drugo).
Pali, bre, ...
Mozda je trebalo se potpisem kao Nalbandijan, Stepanek ... nastavi niz - kapiras niz ili ne ... Smejurija od igraca, preostali deo od igraca/licnosti da ne komentarisemo.
Tenis i bitisanje u deset i u dvadeset i u trideset i u pedeset i u devedeset ...

Milanche

pre 2 godine

I zasto je Novak izabrao bas sada da igra ovo takmicenje, kada on najbolje zna da su sanse - minimalne.
(vilsonovo, 27. novembar 2021 23:42)

Pa.npr. zato sto smo mi degenerisan narod koji bi ga razapeo na krst da je odbio da igra. Ne bi mu pomogli ni svi GS, Mastersi i sve nedelje na 1.mestu. To je jedina istina i njemu je savest cista, jer zna sa kim ima posla. E sad, to sto su ostali igraci van forme ili ne mogu bolje, to je vec neka druga prica.

Samo realno

pre 2 godine

U DK je mnogo važan dubl, pogotovo sada kada se igraju samo tri meča. U ranijem formatu jako bitan je bio i drugi igrač, i od njega je mnogo zavisilo, pa mi smo ga i osvojili kada je baš Viktor osvojio odlučujući poen, uzgred, čudna odluka Francuza da igra Lodra, jači dubl nego singl igrač, imali su i bolja rešenja. Novak uvek dobije svoje mečeve, ali drugi igrači odlučuju. Sećate se, uvek smo u poslednji dan ulazili protiv najjačih sa 1-2. Na ATP kupu je presudila nestvarna igra Lajovića, sada nam to nedostaje. Imamo četiri igrača u 50-60, ali nijedan ni blizu forme. Dubl nam je slabost oduvek, imali smo Zimonjića i svi su se menjali sa njime, ali sve singl igrači, sada imamo Ćaćića, ali nikad nismo imali dva dubl igrača koji bi igrali stalno, i na turnirima. To nam nedostaje, ne može Novak sam, trudi se, želi, igra i dublove, daje se maksimalno, ali to nije dovoljno. Uloga selektora u tenisu nije presudna. Setite se Obradovića, sa Zimonjićem smo uzeli trofej u Australiji. Oni se uvek dogovore i znaju između sebe ko može i kako se oseća.

Dejanmi

pre 2 godine

@@@Ukoliko Nemačka u nedelju opravda ulogu favorita i dobije domaćina Austrija, Srbija će biti druga u grupi.
U tom slučaju, šansa za prolaz dalje biće da se među dve najbolje drugoplasirane selekcije na takmičenju.
Stoga, valjalo bi da u nedelju pobede Hrvatska, Kanada, te da maksimalni trijumf ostvari Rusija ili Španija...


Jednu dobili i jednu izgubili sad kao svi imaju vece sanse od nas? Cak i ne pise da li mi igramo u grupi jos jedan mec ili ne!?? Ma niste vi ni prosli pored sportskog novinara,nesposobnjakovici!!

bojan

pre 2 godine

Cetvrtfinale nije pod znakom pitanja. Po meni je sigurno 100 posto. Tesko je poverovati da ce neko kao drugi imati bolji set kolicnik od nas . Svaka cast momci na prolazu.
(sasa, 27. novembar 2021 23:42)

Već sada ima Švedska. prvi meč dobila 3:0 i svi po 2:0,a redni izgubila od Kazahstana. Sutra ako završi Španija i Rusija 2:1,što se ne bi čudio, bićemo prvi ispod crte.

mickeyrs

pre 2 godine

Pratim tenis solidno i nemam pojma šta je to toliko Zimonjić-selektor zgrešio pa ga ni dojučerašnji saigrači ne vole, može li neko od upućenih komentatora da napiše ukratko, i tako su anonimni komentari a više puta je pomenuto.

Zaista me zanima, Zimonjić mi baš deluje kao dobar lik, nije se previše eksponirao, nije imao bahate izjave, ekscese/gafove, solidna teniska karijera (odlična dubl), kome je stao na žulj i čime, verujem da mnoge zanima.

Nije da bismo imali ne znam kako bolje rezultate sa njim kao selektorom, više je pitanje u čemu je to bio problem pa sada Troicki glumi selektora jer nema ko drugi... Kapiram da je nešto na relaciji sa Novakom, samo dajte malo detaljnije to. ?

veder

pre 2 godine

Najodgovorniji za poraz je Troicki, njegov amaterski pristup, neznanje i nestručnost. Meč je izgubljen odlukom da najgori od svih tenisera u timu igra prvi meč, i naravno, očekivano, Krajinović gubi, teniser koji nema hrabrosti da izađe na crtu i da se bori srcem, jednostavno nema kuraži. Svi drugi bi po mom mišljenju dobili prvi meč.
Dubl je bio solidan obzirom da igraju prvi put zajedno Novak i Nikola, meč su nesrećno izgubili, prokockali servis na 4:2 i tri brejk šanse na 5:5, i to je odlučilo pobednika u dublu.
Kad je reč o selektoru, nije pitanje da li Troicki zna da igra tenis, ovde se radi o tome da neko ko je selektor bude stručan, da zna da savetuje igrača tokom igre, a on to ne zna, nema kvalitet u sebi za to, osim toga on ne zna kako da savetuje i tenisere u dublu jer pojma nema o strategiji, igri, taktici...
Zimonjić je bio neko vreme prvi dubl igrač sveta, on bar zna kako se igra na najvišem nivou.
Zahvalimo se Troickom i nemuštom Krajinoviću za ispadanje iz daljeg takmičenja.

Dragan RS

pre 2 godine

Ovo je cirkus gledati Troickog kao selektora, nije bio previse bistar za tenis sem talenta plus uzasno ponasanje i dok je igrao aktivno. Gdje su manekenke i starlete. Sve u svemu jako los primjer i izbor.

Kao da smo stavili DJanija Curcica za selektora repke.

Ako se Djokoviceva porodica pita za sve u vezi davis cup repke i ako vec mora tako iz neke osvete sto se ovi vise nisu posvetilu Novaku dok je bio klinac, OK nemamo pravo da zucnemo bilo sta, dali su nam najveceg teniskog igraca u istoriji i mnogo mnogo radosti. Ali da su doveli cak i nekog svog pa i stranca bio bi bolji potez. Zimonjic je dusa do covjeka i veliki sampion i autoritet, ne znam sta im je smetao.

Budimo realni Srbija je bila u haosu tih godina, znali smo za kolektivne sportove gdje smo razbijali i bez ikakvih drzavnih uslova i da vam neko dodje i kaze imam klinca talentovanog za tenis svako bi se nasmijao naravno, daleko da ikog pravdam ali stvarno je kod nas tenis bio na jako niskim granama. Kod Hrvata je to vec uveliko bio popularan sport.

opusti se Nole

pre 2 godine

Nije mi jasno što se nervirate? Rusi uzimaju trofej i nema tu pomoći. Dzaba Srbi, džaba, Francuzi, dzaba Španci, dzaba Amerikanci.. Zverev je to shvatio i ne igra. Pet igrača iz top 10 ne igra turnir a Rusi igraju sa dva igrača iz top 5. Sve je jasno. Hrvati dobiše meč sa Gojom koji je 253. igrač (ili tako nekako). I šta da se traži protiv Rusa iz top 5?

gile pecinci

pre 2 godine

@Lakic
Toliki je patriota da od osvajanja one salatare jedva da je i igrao za repku(o Olimpijskim krahovima da ne govorim dok istovremeno za pare gine),nije ga bilo 2011,2014,2015,2016,tj igrao nebitne meceve a odlucujuce propustao zbog bizarluja tipa"spasavanja" zavejanih u Feketicu ili letovanja u Hrvatskoj,dok su drugi vukli iako su celu karijeru od ovog naroda omalovazavani i nipodastavani da se Novak uzdigne,danas imamo cetiri momka mimo Novaka u top 60,nikad nisu odbili DK a za narod bukvalno ne postoje,svaki prosecni ling long stoper je prepoznatljiviji od naroda od npr.Lajovica,tako da je pitanje ko tu treba da digne sidro,ionako djokovici postavljaju selektore,predsednike saveza cak i tv komentatore...

hakala

pre 2 godine

Zimonjic preko 20 godina nije odsustvovao nijedan mec za DK tim,Troicki samo jednom onomad protiv Britanaca,Krajinovic,Lajovic takodje nikad nisu preskocili nijedno okupljanje,za razliku od njih Djokovic preskocio bezbroj okupljanja,sto je i razumljivo,ali malo je budalasto prozivati prve(koji za ovaj narod bukvalno ne postoje),pa opet su uvek tu,a velicati Djokovica(za kog bi ovaj narod skocio u reku)koji ipak kalkulise kada je reprezentacija u pitanju,okej lepo je sto pred zenit karijere se odlucio da manje vise redovno igra,ali ovo je reprezentacija,svaki clan je vazan,da su ostali bas totalne rupe ne bi nam pomoglo ni 3 Djokovica,ovako se odrzavamo u vrhu,kada smo imali ovoliko igraca u top 100,maltene top 50 i u staroj jugi,postovanja za sve,jer svako daje onoliko koliko je u mogucnosti

Otiš'o Niš u tri lepe...

pre 2 godine

Ćorak! Možda je bolje da GOAT ne primi bocku, da se ne arči u Melburnu.
(pc, Niš,, 27. novembar 2021 23:55)
Sećam se da su Nišlije nekada bili pristojni ljudi, ali izgleda da se svi do jednog arče po taj sendvič.

Baghdatis

pre 2 godine

Ovo je bila razumna opcija što se tiče postave. Još jedna mogućnost je bila sa Kecmanovićem u singlu i Krajinovićem umesto Čaćića u dublu. Nije niko kriv, dubl je oduvek bio slaba tačka. Jedina svetla tačka je bila pobeda Zimonjića i Bozoljca protiv braće Bryan one godine kad smo uzeli Davis Cup. U finalu nam tada nije trebao pošto je Viktor uzeo taj treći poen. U ovoj konstelaciji pošto protiv Rusije, Italije, Španije… ne možemo računati na dva poena u singlu moramo čupati pobedu u dublu što nije jednostavno. Tako da je to realnost, nije Viktor ništa kriv…

Coabree

pre 2 godine

Da je Novak uspeo bar 30% svog karaktera i radne etike da prenese na Krajinovica bio bi glatko top 10 igrac sveta. Ali sta reci za Filipa koji ima takav potencijal, ali nijednu atp titulu. Bez teskog rada nema uspeha u tenisu. A Filip nije gradio svoj talenat, zaista steta sto se zadovoljavao da bude top 50 igrac sveta.

Mikii

pre 2 godine

To bre majstori! Napravljen brejk i u trećem setu, popuštaju nemci, samo hrabro do pobede!
(sportista, 27. novembar 2021 22:45)

Gde si pos'o? Hahahahahahahaha

Pantagruel

pre 2 godine

Не знам што се уопште тртимо кад немамо екипу за Дејвис куп. Све нам се заснива на једном играчу. Немамо чак ни пар за дубл какав је чинио Зимоњић. Не може чак ни Новак сам да игра уместо свих. Није могао ни кад је био млађи.

no1e

pre 2 godine

Za nas je bolji rezultat da budemo drugoplasirani u grupi i prođemo dalje kao jedna od dve najbolje drugoplasirane ekipe (što jesmo). U tom slučaju imamo 50% šanse da odemo u drugu polovinu žreba gde nije Rusija, a 50% da igramo odmah protiv Rusije. Inače ako smo pobednici grupe, oni nas sigurno čekaju u polufinalu.

Deki-Španija

pre 2 godine

Djokovic je izgubio sve velike turnite:Olimpiske, Ameriku, Toronto i sada ovo...Nije on ni malo veliki teniser, samo su drugi jos gori.
beba
(beba, 27. novembar 2021 22:20)
Да…изгубио и аустралију,и ролан гарос и Вимблдон … Стварно лош тенисер

hahahhaa

pre 2 godine

Djokovic je izgubio sve velike turnite:Olimpiske, Ameriku, Toronto i sada ovo...Nije on ni malo veliki teniser, samo su drugi jos gori.
beba
(beba, 27. novembar 2021 22:20)

HAHAHAHA stvarno neverovatno da je cak i Toronto izgubio. Hahhaahaha od svih komentara koje moderator ostavlja ovaj je najsmesniji. Hahahahah trebao si mu nabrojati da nije osvojio ni turnir u Cernobilu 1989, hahahahaha.

dragan

pre 2 godine

Kakav trener takva i igra. Kad je on bio dobar teniser. Igrač koji vodi 6:0i 5:0 i izgubi meč. I on nekoga da savetuje. Nole nije ti rebala ova glupost sa njim.

vilsonovo

pre 2 godine

Cemu uopste spekulacije kako ici u cetrvtfinale kada Srbija i u singlu i u dublu ima JEDNOG igraca? Koga pristojnijeg mozes pobediti sa jednim igracem? Koga moze pobediti Krajinovic? Momak koji nije u stanju d apodnese nikakav pritisak. Ili prosecni Lajovic, uz svo postovanje za njegovu borbenost. Videli ste Cacica u dublu? Prokockao je pobedu - ajde on je neiskusan, ali opet nemamo drugog dubl igaraca, a amnoge reprezentacije imaju i bolje dublove od ovog nemackog. Cemu lozenje za osvajanje Dejvis kupa? I zasto je Novak izabrao bas sada da igra ovo takmicenje, kada on najbolje zna da su sanse - minimalne. Tuzno je da Srbija nema ni jednog igraca koji bi bar koliko-toliko ispratio Djokovica.

Kaha Kaladze

pre 2 godine

Niko nikada nije osvojio Davis cup sa jednim igračem. Naši teniseri izuzev Đokovića su bili očajni čitave ove sezone. Krajinović čovek uopšte nema kondicije, Ćaćić je užasno ranjiv na drugom servisu. Sve u svemu neka Nole istera do kraja ovaj Davis cup i polako neka se oprašta od reprezentacije.

hercegovac

pre 2 godine

@Nikol Dž. Femija
To ipak vise govori o (ne)karakteru Djokovica,pod njegovim uticajem smenjen Zimonjic samo zato sto nije hteo da se dodvorava Djokovicevim fanovima u vezi sa diskvalifikacijom na USO pretprosle godine vec je rekao ono sto jeste,na Olimpijadi ga Viktor lepo savetovao da igra samo singl,ali Djokovic valjda hteo da iskoristi tadasnju antiJokic histeriju pa da sebe napravi na neprikosnovenog patriotu igrajuci i singl i dubl,a usput se totalno neprofesionalno ponasao na samim igrama troseci snagu na selfiranje i glupiranje,naravno Viktor ga nije smeo javno kritikovati jer bi ga smozdili,nazalost mi na kraju od ove vrhunske generacije tenisera i teniserki smo jako malo imali kada je u pitanju drzavni tim,DK ekipa je ustvari putujuci cirkus "Novak Djokovic u vasem gradu",jedino ozbiljno bese kada smo doveli Pilica ko je stvar zategao i tada smo osvojili Salataru,FED kup reprezentacija je tek posebna prica,svojevrsni vasar tastine i sudar sujeta Jelene i Ane,ono finale ostvarimo zahvaljujuci nestvarnim igrama tada klinke Kruniceve u dublovima.E to nama fali,takvi igraci,Novak megazvezda moze mu se sta hoce,ostali u debeloj njegovoj senci,indisponirani,kod devojaka medjusobna netrpeljivost nepremostiva prepreka,sada recimo imamo super FED kup repku,cure ginu za svaki poen ali jednostavno nema tu kvaliteta za vise od B grupe

patriot

pre 2 godine

Bilo bi sjajno da Troicki ne daje izjave i što manje se eksponira. Svima je jasno da nema autorotet, ni stil, niti uliva poverenje. Namestio ga Nole da ima neku utehu kada više ne može da dobije nijedan meč.

Gambeeet

pre 2 godine

Glavu gore momci, pristojne su šanse da će biti popravnog, pa treba gledati napred, iako je ovaj poraz nesumnjivo svima teško pao. Jako dobar meč su odigrali Novak i Nikola, ali su na kraju sitnice presudile i nešto više koncentracije i naravno iskustva odličnog nemačkog para. Ne mogu da se otmem utisku da je i sportska sreća, koju opet treba zaslužiti, bila na strani Nemaca, samo tako su čistili linije teškim volejima, pa čak i smečevima, naročito u 3. setu. Kravic, koji je dobar deo meča proveo u "hibernaciji", prosto je eksplodirao u završnici odlučujućeg seta, dojmim da čovek nije promašio niti jedan prvi servis u tom intervalu, a izređao je i mnoštvo kvalitetnih voleja, od toga jedan bacivši se u stilu Bekera i to u jako bitnom trenutku. Puc je izvukao prvi set perfektnom igrom, a na kraju mu se Kevin revanširao za pobedu. Jasno je da nismo imali oružje u Nikolinom servisu, ali ne treba mu zameriti - ovo mu je bio tek 2. meč u Dejvis Kupu, još sa Noletom u paru, teško je a ne popustiti pod pritiskom, sva podrška ovom divnom momku, reklo bi se, a i Viško je potvrdio sa onim "da ga mažeš na 'lebac". Noleta, ispostaviće se, dosta poremetio onaj forhend u mrežu na đusu kod Kravicovog servisa na 5:5, nije mogao posle servis da ubode, a i intenzitet igre na mreži mu je opao. Idemo dalje, nadamo se svi prolasku, pa možda tim težim putem i izvučemo nešto i da nam se malo vrati za ovaj poraz, zaslužili su to momci!

BGD

pre 2 godine

Dakle ponovo se potvrdilo da od ovih tenisera osim Novaka nema vecih luzera medju nasim sportistima.Imas brejk prednosti u odlucujucem setu,igras na betonu i ne mozes da zavrsis mec.Onda bolje radi nesto drugo u zivotu jer ocigledno nemas glavu za to.

Petar

pre 2 godine

Pošto vidim mnogo loših komentara na račun Viktora kao selektora. Čisto da vas podsetim da je Viktor bio 12. igrač sveta, svetska klasa tenisera. Da li znate šta znači biti u 30 najboljih godinama? To je kao u fudbalu biti prvotimac Bajerna sezonama. Možda čak i više. Viktor je doneo i jedinu salataru svojom pobedom. Sve priče protiv njega su smešne. Viktor je baš primer selektora kakvog Srbija treba. Između ostalog on je zajednički izbor igrača i zaista je tako. Viktora svi od igrača mnogo vole i cene. Lično sam iz teniskih krugova i to veoma duboko u našem tenisu. Viktor je vrhunski stručnjak i mnogo dobar čovek. A zašto Ziki nije selektor, vrlo se dobro zna razlog među igračima. Nije kod njega bilo nikakve ljubavi prema zemlji, a mogu vam samo reći kad bi čuli celu priču za njega, prvi bi ga oterali oni što ga hvale. I da se osvrnem na poraz. Ne znam šta se čudite. Novak sam vuče tim, a saigrači, vuku i kontra njega. Cele sezone niko od naših nije u formi, sem Ćaćka, koji je dobar dubl igrač. Ovo je poraz u meču u kome su Nole i Nikola dali sve što su imali. Svaka im čast na tome. Od njih ne možete uvek očekivati salataru, što ne možete ni od koga, ali da će svi ostaviti srce na terenu, hoće!

Batko

pre 2 godine

Šta ako propuste, šta će se desiti? Baš ništa. Hrvati ako idu u četvrt finale to im je ujedno i kraj. Niti mogu u polufinale niti u finale, a kad bi i kogli u finale koja korist kad Rusi uzimaju trofej. Rusi dolaze sa dva igrača iz top pet. Koja jos reprezentacija to ima? Nijedna.

sasa

pre 2 godine

Cetvrtfinale nije pod znakom pitanja. Po meni je sigurno 100 posto. Tesko je poverovati da ce neko kao drugi imati bolji set kolicnik od nas . Svaka cast momci na prolazu.

celinc

pre 2 godine

Nemci specijalisti zs dubl,nema lobovanja,samo prangijanje u gustoj situaciji cesto kroz sredinu,Novak i Nikola kostantno pokusavaju lobom i Nemcima daju zicere za lob,nemam neko znanje u tenisu ,ali vidim da lobovanje ne prolazi,cudno da to ne vide Nikola i Novak

Vlajzi

pre 2 godine

Djokovic je izgubio sve velike turnite:Olimpiske, Ameriku, Toronto i sada ovo...Nije on ni malo veliki teniser, samo su drugi jos gori.
beba
(beba, 27. novembar 2021 22:20)

Slazem se, osvojio je prošle godine samo nebitne turnire, Melburn, Rolan Garos i Vimbldon. Da je uzeo barem Čelendžer u Donjoj Kopašnici... Hahahahahha
Ej, ko sve ima pristup internetu, zabrinjavajuće...

Gledalac

pre 2 godine

Prvo Viktor nije nikakav selektor, jer ne moze davati savete najboljem igracu na
svetu, a pogotvo psiholoski nezna utecati na igrace kad je to potrebno.
Drugo, nasi su igrali u prvom, a pogotovo u 3 setu kao amateri. Barem bi Djokovic
trebao znati kakvu taktiku treba odraditi. Umesto da obojica traze prazan prostor
gde mogu smestiti loptu, oni uporno igraju na igraca, koji ima svaki put direktno
vracaju loptu i pravi poene. Zato nije ni cudo da su izgubili mec.
Sutra se mogu samo pozdraviti i cekati sledecu sansu.

dzeki

pre 2 godine

Favorizovani nemci, 900 i 1100 na Atp listi... ???
(Koji ti je pin? Gvin, 27. novembar 2021 23:39)

zapravo 14. i 18. na atp listi posto se ipak igra dubl, a ne singl

vilsonovo

pre 2 godine

Cemu uopste spekulacije kako ici u cetrvtfinale kada Srbija i u singlu i u dublu ima JEDNOG igraca? Koga pristojnijeg mozes pobediti sa jednim igracem? Koga moze pobediti Krajinovic? Momak koji nije u stanju d apodnese nikakav pritisak. Ili prosecni Lajovic, uz svo postovanje za njegovu borbenost. Videli ste Cacica u dublu? Prokockao je pobedu - ajde on je neiskusan, ali opet nemamo drugog dubl igaraca, a amnoge reprezentacije imaju i bolje dublove od ovog nemackog. Cemu lozenje za osvajanje Dejvis kupa? I zasto je Novak izabrao bas sada da igra ovo takmicenje, kada on najbolje zna da su sanse - minimalne. Tuzno je da Srbija nema ni jednog igraca koji bi bar koliko-toliko ispratio Djokovica.

Lakic

pre 2 godine

Nole je istinski patriota,i to je dokazao svih ovih godina...on je uvek 99% siguran poen u repr. Ja da sam na njegovom mestu ne bi vise igrao i gubio vreme i energiju,a drugi se kite posle njegovim perjem.ne treba on vise nikome da dokazuje svoj patriotizam...A ovaj Troicki covek veze nema sa vodjenjem rep. Uvek je falio taj drugi poen u reprez.i to 95%skucajeva...

mali mikica

pre 2 godine

Nije mi jasno da posle toliko vremena i prilika nismo u stanju da formiramo i treniramo dubl sastav koji ce da igra u duzem periodu. Ovoliko iskusnih i prekaljenih tenisera a nikako da ubodemo pravu kombinaciju. Nismo bili nesto uspesni i efikasni ni kada je Zimonjic, dobar dubl igrac bio aktivan a sad je tek stani pani. Jer nikada u Dejvis kupu (pa i po starom sistemu) pobednika nije odlucivao najbolji igrac. Od njega se uvek ocekivalo da pobedi u oba susreta, odluka je padala kada drugi igrac pobedi onog drugog igraca protivnika ili na kraju krajeva kada pobedi dubl. Prosta racunica.

Milojko

pre 2 godine

Ovi Nemci su treci timski dubl na svetu trenutno i osvojili su prvi set bukvalno zahvaljujuci jednom super srecnom riternu.
Nama treba samo jedan vrhunski dubl igrac koji bi sa Noletom bio strah i trepet.
Nikola je dobar i perspektivan ali ima 2 velike mane za sada (nadamo se da ce ih ispraviti u buducnosti): los ritern pogotovu na bekendu i servis mu jako pada pod pritiskom.

Nikol Dž. Femija

pre 2 godine

Zasto Monika nije igrala u Fedkupu za SFRJ ? ZATO STO JE BILA SAMA.

Sada NOVAK IGRA SAM.

A Troicki i bilo koji selektor , za razliku od Armenulica nekad, nista nisu savetovali ni Novaka ni Anu ni Jelenu nego su samo stajali i gledali ili dodavali peskire i vodu. Jednostavno ljudima upala kasika u med.

Nikakvo bodrenje i nikakva taktika po pitanju igre i komponovanja tima.

Tako daaa tužno.

Dušan , zašto nije igrao i danas ? Zasto ne igra dubl od juče ? Dzsan je jzce pobedio i Ćaćić sa Krajinovićem je juče pobedio. Zasto ne igraju i danas svi oni u istim kategorijama ? Opet je Viktoru neko nesto naredio ??

Kakav je to selektorov integrotet i autoritet ako ga igrač ne poštuje, ne sluša njegovu reč - jer u Tokiju je izjavio da nije bio za to da Novak igra miks i ? Igrač nije poslušao ? Neka se igrač zove i Novak Đoković, nedopustivo i nedopzstiva izjava Viktora Troickog.

milan

pre 2 godine

kako sad Novak nine dubl igrac, pa jel nisu svi pisali da je Nina zahvaljujuci njemu dosla do polufinala OI koje inace ne bi videla, jer je Novak dubl igrac, a ona nije?!

Konfučije

pre 2 godine

Jedva čekam da se povredi da odmorimo malo i da ne čitam o njemu svakog dana
(Gol, 27. novembar 2021

Voleo bih te sresti negde, druškane, pa da mi potvrdiš ovo što si napisao... pa da popričamo po neku.

cvarci i kavurma

pre 2 godine

@Jedva čekam da se povredi da odmorimo malo i da ne čitam o njemu svakog dana
(Gol, 27. novembar 2021 19:35)

Imas i 'laksu varijantu', preskocis svaku vest koja te 'sekira' i ne citas iste, a ne da nekome zelis 'zlo', zlo se inace uvek 'vraca' onome ko ga zeli...

maštar

pre 2 godine

Jedva čekam da se povredi da odmorimo malo i da ne čitam o njemu svakog dana
(Gol, 27. novembar 2021 19:35)

Sram te bilo...kakva ljudska ništarija treba da budeš da napišeš, pomisliš ovako nešto. Dno dna. Fuj!

Nikol Dž. Femija

pre 2 godine

Kepfer je izmislio tenis i za Krajinovica i za Lajovica jer kako je igrao na gren slemu ove godine protiv Federera, iako u godinama, naša dvojica mogu samo da sanjaju, tako da je na kraju svejedno koji je od njih igrao.

Sale

pre 2 godine

Očekivano od Krajinovića! Trebao je da igra Kecmanović koji je već pobedio ovog nemačkog igrača i zna kako sa njim. Ali kakvog selektora imamo nije ni čudo. Trebao je da to zna svaki ozbiljniji selektor!

vilsonovo

pre 2 godine

Napisa neko: Filip je igrao dobro?!..Filip je igrao bez trunke samopouzdanja i sa STRAHOM u ocima od prve lopte. Na pocetku 2. seta izgledao je kao covek koji zeli da sto pre napustu+i salu i to protiv igraca koji je po rejtingu daleko od solidnog. Nije problem poraz, problem ja STAV. Pa on je 2 sata udarao loptice posredini na 2 metra od osnoven linije. Kao kakva juniorka. Ne moze se tako igrati za reprezentaciju bez energije i hrabosti, a Krajinovic je sampion nemanja samopouzdanja. On ne da nije za meceve reprezentacije vec ni za spisak da u njoj igra. Svaki momak na pocetku reprezentativne karijere danas bi odigrao hrabrije. Ni prosli put u reperzentaciji Krajinovic nije odigrao NISTA. Pa neka ga Novak nosi na ledjima i u dublu, ako mu se da.

Nebojša

pre 2 godine

Troicki izbacio pobjedničkog startera Lajovića i ubacio
mekušca Krajinovića. Znači propast, a zbog ove greške, Troicki, mrš napolje.
(Angel Blake, 27. novembar 2021 18:21)

Juče su komentari išli pa zašto Lajović on je u lošoj formi trebalo je Krajinović da igra a danas kada je Filip igrao i izgubio ispada da je bolje da je igrao Lajović a da je Lajović igrao i izgubio onda biste pisali pa ko bi od ovoga očekivao dve pobede u dva dana ovaj Viktor nema pojma... poenta je ne možeš ljudima udovoljiti.

Nemaš pojma!

pre 2 godine

Ovaj Krajinovic ima snagu samo za jedan set i to protiv isto tako prosecnog ili ispod prosecnog igraca. Sta dalje reci...(Zox, 27. novembar 2021 18:24)

Ne razumeš tennis. Ne vidiš da večeras ovaj 'ispodprosečni' igrač ubija bekhendom. Levak, odličan servis, Filip igra dobro. Jednostavno... Nije dovoljno. Nadam se pobedi Noleta i u dublu...

Optimista pripravnik

pre 2 godine

Dobro igra Krajinović, ali Kepfleru sve neverovatno ulazi, da poludiš!! Drugi servis mora da popravi, pogotovo što je našao na protivnika koji iz bekhenda pali kao sumanut! Troicki je iritantan. Treba nam ozbiljan selektor a ne splavar Sunčica.

Angel Blake

pre 2 godine

Troicki izbacio pobjedničkog startera Lajovića i ubacio
mekušca Krajinovića. Znači propast, a zbog ove greške, Troicki, mrš napolje.

dejandddddd

pre 2 godine

Troicki pokazuje svoje NE ZNANJE, juče u singlu je trebao da igra Krainović I dobio bi lagano meč,va danas protiv Nemačke I ovog protivnika na terenu je trebao da izadje Lajović.
P.S.

Ima Djokovica I siguram je u jedan siguran bod, a onda se nada da ce u dva preostala meča da pogodi iz ne znanja.

mirjana simionska

pre 2 godine

Ma,sta se okomili na Troickog! Koga god da stavi ista stvar,osim Novaka ovi drugi su svi ''opstinska' liga,nema nista od Velikog Tanjira. Nece Novak moci sam ''protiv svih''Nit ima dvadesetak godina ,nit je dubl igrac.Lepo sto je patriota,ali ovaj turnir mu je bio visak.A za Ruse igraju ''artiljerci'',pa san o pobedi je ipak samo san.

beograd_92

pre 2 godine

Nemamo mi ekipu za nešto više. Imamo Novaka a nemamo drugog igrača a tek nemamo dubl. Novak mora da igra i dubl a nije dubl igrač. Nismo uspeli da napravimo dubl a nemamo dubl ni na turnirima. Svi hoće da budu singl igrači koji dodju do drugog kola i tu je kraj
(Johny, 27. novembar 2021 17:15)

Imamo dubl: Ivan i Matej, dok se samo malo "uhodaju".

Johny

pre 2 godine

Nemamo mi ekipu za nešto više. Imamo Novaka a nemamo drugog igrača a tek nemamo dubl. Novak mora da igra i dubl a nije dubl igrač. Nismo uspeli da napravimo dubl a nemamo dubl ni na turnirima. Svi hoće da budu singl igrači koji dodju do drugog kola i tu je kraj

box

pre 2 godine

Objasite mi zasto je probelm da Troicki bude selektor. Svi znate da to nije za njega a ja pitam zasto ste toliko uvereni, koji su razlozi?
Viktor koji nije narocito simpatican mladic je bio vrhunski teniser top 15 igrac, dakle neko zna sta je igranje na vrhu. Zimonjic protiv kog nemam nista, je bio nizerazredni singl igrac npr., pri tome covek nikako nije mogao da nadje zajedniciki jezik sa igracima zbog cega su svi do jednog bili protov njega. Nije napravio rezultat a eto mnogo je bolji od Viktora za selektora po vama. Dajte da vidimo da li ce Viktor uspeti pa onda da mu sudimo.

Isterivac botova

pre 2 godine

Koja glupost za dubl. Cacic je nas ubedljivo najbolji dubl igrac i on bi morao da igra stalno s kim god od ostalih. I to konstantno

maštar

pre 2 godine

Jedva čekam da se povredi da odmorimo malo i da ne čitam o njemu svakog dana
(Gol, 27. novembar 2021 19:35)

Sram te bilo...kakva ljudska ništarija treba da budeš da napišeš, pomisliš ovako nešto. Dno dna. Fuj!

Isterivac botova

pre 2 godine

Koja glupost za dubl. Cacic je nas ubedljivo najbolji dubl igrac i on bi morao da igra stalno s kim god od ostalih. I to konstantno

Konfučije

pre 2 godine

Jedva čekam da se povredi da odmorimo malo i da ne čitam o njemu svakog dana
(Gol, 27. novembar 2021

Voleo bih te sresti negde, druškane, pa da mi potvrdiš ovo što si napisao... pa da popričamo po neku.

cvarci i kavurma

pre 2 godine

@Jedva čekam da se povredi da odmorimo malo i da ne čitam o njemu svakog dana
(Gol, 27. novembar 2021 19:35)

Imas i 'laksu varijantu', preskocis svaku vest koja te 'sekira' i ne citas iste, a ne da nekome zelis 'zlo', zlo se inace uvek 'vraca' onome ko ga zeli...

hahahhaa

pre 2 godine

Djokovic je izgubio sve velike turnite:Olimpiske, Ameriku, Toronto i sada ovo...Nije on ni malo veliki teniser, samo su drugi jos gori.
beba
(beba, 27. novembar 2021 22:20)

HAHAHAHA stvarno neverovatno da je cak i Toronto izgubio. Hahhaahaha od svih komentara koje moderator ostavlja ovaj je najsmesniji. Hahahahah trebao si mu nabrojati da nije osvojio ni turnir u Cernobilu 1989, hahahahaha.

opusti se Nole

pre 2 godine

Nije mi jasno što se nervirate? Rusi uzimaju trofej i nema tu pomoći. Dzaba Srbi, džaba, Francuzi, dzaba Španci, dzaba Amerikanci.. Zverev je to shvatio i ne igra. Pet igrača iz top 10 ne igra turnir a Rusi igraju sa dva igrača iz top 5. Sve je jasno. Hrvati dobiše meč sa Gojom koji je 253. igrač (ili tako nekako). I šta da se traži protiv Rusa iz top 5?

dragan

pre 2 godine

Kakav trener takva i igra. Kad je on bio dobar teniser. Igrač koji vodi 6:0i 5:0 i izgubi meč. I on nekoga da savetuje. Nole nije ti rebala ova glupost sa njim.

Johny

pre 2 godine

Nemamo mi ekipu za nešto više. Imamo Novaka a nemamo drugog igrača a tek nemamo dubl. Novak mora da igra i dubl a nije dubl igrač. Nismo uspeli da napravimo dubl a nemamo dubl ni na turnirima. Svi hoće da budu singl igrači koji dodju do drugog kola i tu je kraj

mirjana simionska

pre 2 godine

Ma,sta se okomili na Troickog! Koga god da stavi ista stvar,osim Novaka ovi drugi su svi ''opstinska' liga,nema nista od Velikog Tanjira. Nece Novak moci sam ''protiv svih''Nit ima dvadesetak godina ,nit je dubl igrac.Lepo sto je patriota,ali ovaj turnir mu je bio visak.A za Ruse igraju ''artiljerci'',pa san o pobedi je ipak samo san.

Sale

pre 2 godine

Očekivano od Krajinovića! Trebao je da igra Kecmanović koji je već pobedio ovog nemačkog igrača i zna kako sa njim. Ali kakvog selektora imamo nije ni čudo. Trebao je da to zna svaki ozbiljniji selektor!

Deki-Španija

pre 2 godine

Djokovic je izgubio sve velike turnite:Olimpiske, Ameriku, Toronto i sada ovo...Nije on ni malo veliki teniser, samo su drugi jos gori.
beba
(beba, 27. novembar 2021 22:20)
Да…изгубио и аустралију,и ролан гарос и Вимблдон … Стварно лош тенисер

Petar

pre 2 godine

Pošto vidim mnogo loših komentara na račun Viktora kao selektora. Čisto da vas podsetim da je Viktor bio 12. igrač sveta, svetska klasa tenisera. Da li znate šta znači biti u 30 najboljih godinama? To je kao u fudbalu biti prvotimac Bajerna sezonama. Možda čak i više. Viktor je doneo i jedinu salataru svojom pobedom. Sve priče protiv njega su smešne. Viktor je baš primer selektora kakvog Srbija treba. Između ostalog on je zajednički izbor igrača i zaista je tako. Viktora svi od igrača mnogo vole i cene. Lično sam iz teniskih krugova i to veoma duboko u našem tenisu. Viktor je vrhunski stručnjak i mnogo dobar čovek. A zašto Ziki nije selektor, vrlo se dobro zna razlog među igračima. Nije kod njega bilo nikakve ljubavi prema zemlji, a mogu vam samo reći kad bi čuli celu priču za njega, prvi bi ga oterali oni što ga hvale. I da se osvrnem na poraz. Ne znam šta se čudite. Novak sam vuče tim, a saigrači, vuku i kontra njega. Cele sezone niko od naših nije u formi, sem Ćaćka, koji je dobar dubl igrač. Ovo je poraz u meču u kome su Nole i Nikola dali sve što su imali. Svaka im čast na tome. Od njih ne možete uvek očekivati salataru, što ne možete ni od koga, ali da će svi ostaviti srce na terenu, hoće!

vilsonovo

pre 2 godine

Cemu uopste spekulacije kako ici u cetrvtfinale kada Srbija i u singlu i u dublu ima JEDNOG igraca? Koga pristojnijeg mozes pobediti sa jednim igracem? Koga moze pobediti Krajinovic? Momak koji nije u stanju d apodnese nikakav pritisak. Ili prosecni Lajovic, uz svo postovanje za njegovu borbenost. Videli ste Cacica u dublu? Prokockao je pobedu - ajde on je neiskusan, ali opet nemamo drugog dubl igaraca, a amnoge reprezentacije imaju i bolje dublove od ovog nemackog. Cemu lozenje za osvajanje Dejvis kupa? I zasto je Novak izabrao bas sada da igra ovo takmicenje, kada on najbolje zna da su sanse - minimalne. Tuzno je da Srbija nema ni jednog igraca koji bi bar koliko-toliko ispratio Djokovica.

Angel Blake

pre 2 godine

Troicki izbacio pobjedničkog startera Lajovića i ubacio
mekušca Krajinovića. Znači propast, a zbog ove greške, Troicki, mrš napolje.

vilsonovo

pre 2 godine

Napisa neko: Filip je igrao dobro?!..Filip je igrao bez trunke samopouzdanja i sa STRAHOM u ocima od prve lopte. Na pocetku 2. seta izgledao je kao covek koji zeli da sto pre napustu+i salu i to protiv igraca koji je po rejtingu daleko od solidnog. Nije problem poraz, problem ja STAV. Pa on je 2 sata udarao loptice posredini na 2 metra od osnoven linije. Kao kakva juniorka. Ne moze se tako igrati za reprezentaciju bez energije i hrabosti, a Krajinovic je sampion nemanja samopouzdanja. On ne da nije za meceve reprezentacije vec ni za spisak da u njoj igra. Svaki momak na pocetku reprezentativne karijere danas bi odigrao hrabrije. Ni prosli put u reperzentaciji Krajinovic nije odigrao NISTA. Pa neka ga Novak nosi na ledjima i u dublu, ako mu se da.

patriot

pre 2 godine

Bilo bi sjajno da Troicki ne daje izjave i što manje se eksponira. Svima je jasno da nema autorotet, ni stil, niti uliva poverenje. Namestio ga Nole da ima neku utehu kada više ne može da dobije nijedan meč.

dzeki

pre 2 godine

Favorizovani nemci, 900 i 1100 na Atp listi... ???
(Koji ti je pin? Gvin, 27. novembar 2021 23:39)

zapravo 14. i 18. na atp listi posto se ipak igra dubl, a ne singl

hercegovac

pre 2 godine

@Nikol Dž. Femija
To ipak vise govori o (ne)karakteru Djokovica,pod njegovim uticajem smenjen Zimonjic samo zato sto nije hteo da se dodvorava Djokovicevim fanovima u vezi sa diskvalifikacijom na USO pretprosle godine vec je rekao ono sto jeste,na Olimpijadi ga Viktor lepo savetovao da igra samo singl,ali Djokovic valjda hteo da iskoristi tadasnju antiJokic histeriju pa da sebe napravi na neprikosnovenog patriotu igrajuci i singl i dubl,a usput se totalno neprofesionalno ponasao na samim igrama troseci snagu na selfiranje i glupiranje,naravno Viktor ga nije smeo javno kritikovati jer bi ga smozdili,nazalost mi na kraju od ove vrhunske generacije tenisera i teniserki smo jako malo imali kada je u pitanju drzavni tim,DK ekipa je ustvari putujuci cirkus "Novak Djokovic u vasem gradu",jedino ozbiljno bese kada smo doveli Pilica ko je stvar zategao i tada smo osvojili Salataru,FED kup reprezentacija je tek posebna prica,svojevrsni vasar tastine i sudar sujeta Jelene i Ane,ono finale ostvarimo zahvaljujuci nestvarnim igrama tada klinke Kruniceve u dublovima.E to nama fali,takvi igraci,Novak megazvezda moze mu se sta hoce,ostali u debeloj njegovoj senci,indisponirani,kod devojaka medjusobna netrpeljivost nepremostiva prepreka,sada recimo imamo super FED kup repku,cure ginu za svaki poen ali jednostavno nema tu kvaliteta za vise od B grupe

beograd_92

pre 2 godine

Nemamo mi ekipu za nešto više. Imamo Novaka a nemamo drugog igrača a tek nemamo dubl. Novak mora da igra i dubl a nije dubl igrač. Nismo uspeli da napravimo dubl a nemamo dubl ni na turnirima. Svi hoće da budu singl igrači koji dodju do drugog kola i tu je kraj
(Johny, 27. novembar 2021 17:15)

Imamo dubl: Ivan i Matej, dok se samo malo "uhodaju".

dejandddddd

pre 2 godine

Troicki pokazuje svoje NE ZNANJE, juče u singlu je trebao da igra Krainović I dobio bi lagano meč,va danas protiv Nemačke I ovog protivnika na terenu je trebao da izadje Lajović.
P.S.

Ima Djokovica I siguram je u jedan siguran bod, a onda se nada da ce u dva preostala meča da pogodi iz ne znanja.

mali mikica

pre 2 godine

Nije mi jasno da posle toliko vremena i prilika nismo u stanju da formiramo i treniramo dubl sastav koji ce da igra u duzem periodu. Ovoliko iskusnih i prekaljenih tenisera a nikako da ubodemo pravu kombinaciju. Nismo bili nesto uspesni i efikasni ni kada je Zimonjic, dobar dubl igrac bio aktivan a sad je tek stani pani. Jer nikada u Dejvis kupu (pa i po starom sistemu) pobednika nije odlucivao najbolji igrac. Od njega se uvek ocekivalo da pobedi u oba susreta, odluka je padala kada drugi igrac pobedi onog drugog igraca protivnika ili na kraju krajeva kada pobedi dubl. Prosta racunica.

Vlajzi

pre 2 godine

Djokovic je izgubio sve velike turnite:Olimpiske, Ameriku, Toronto i sada ovo...Nije on ni malo veliki teniser, samo su drugi jos gori.
beba
(beba, 27. novembar 2021 22:20)

Slazem se, osvojio je prošle godine samo nebitne turnire, Melburn, Rolan Garos i Vimbldon. Da je uzeo barem Čelendžer u Donjoj Kopašnici... Hahahahahha
Ej, ko sve ima pristup internetu, zabrinjavajuće...

Lakic

pre 2 godine

Nole je istinski patriota,i to je dokazao svih ovih godina...on je uvek 99% siguran poen u repr. Ja da sam na njegovom mestu ne bi vise igrao i gubio vreme i energiju,a drugi se kite posle njegovim perjem.ne treba on vise nikome da dokazuje svoj patriotizam...A ovaj Troicki covek veze nema sa vodjenjem rep. Uvek je falio taj drugi poen u reprez.i to 95%skucajeva...

Gambeeet

pre 2 godine

Glavu gore momci, pristojne su šanse da će biti popravnog, pa treba gledati napred, iako je ovaj poraz nesumnjivo svima teško pao. Jako dobar meč su odigrali Novak i Nikola, ali su na kraju sitnice presudile i nešto više koncentracije i naravno iskustva odličnog nemačkog para. Ne mogu da se otmem utisku da je i sportska sreća, koju opet treba zaslužiti, bila na strani Nemaca, samo tako su čistili linije teškim volejima, pa čak i smečevima, naročito u 3. setu. Kravic, koji je dobar deo meča proveo u "hibernaciji", prosto je eksplodirao u završnici odlučujućeg seta, dojmim da čovek nije promašio niti jedan prvi servis u tom intervalu, a izređao je i mnoštvo kvalitetnih voleja, od toga jedan bacivši se u stilu Bekera i to u jako bitnom trenutku. Puc je izvukao prvi set perfektnom igrom, a na kraju mu se Kevin revanširao za pobedu. Jasno je da nismo imali oružje u Nikolinom servisu, ali ne treba mu zameriti - ovo mu je bio tek 2. meč u Dejvis Kupu, još sa Noletom u paru, teško je a ne popustiti pod pritiskom, sva podrška ovom divnom momku, reklo bi se, a i Viško je potvrdio sa onim "da ga mažeš na 'lebac". Noleta, ispostaviće se, dosta poremetio onaj forhend u mrežu na đusu kod Kravicovog servisa na 5:5, nije mogao posle servis da ubode, a i intenzitet igre na mreži mu je opao. Idemo dalje, nadamo se svi prolasku, pa možda tim težim putem i izvučemo nešto i da nam se malo vrati za ovaj poraz, zaslužili su to momci!

Nebojša

pre 2 godine

Troicki izbacio pobjedničkog startera Lajovića i ubacio
mekušca Krajinovića. Znači propast, a zbog ove greške, Troicki, mrš napolje.
(Angel Blake, 27. novembar 2021 18:21)

Juče su komentari išli pa zašto Lajović on je u lošoj formi trebalo je Krajinović da igra a danas kada je Filip igrao i izgubio ispada da je bolje da je igrao Lajović a da je Lajović igrao i izgubio onda biste pisali pa ko bi od ovoga očekivao dve pobede u dva dana ovaj Viktor nema pojma... poenta je ne možeš ljudima udovoljiti.

Delije Jug

pre 2 godine

Troicki selektor. Mogu i ja da budem, pozovem pet najbolje rangiranih igrača i to je sva mudrost. Nikad ga nisam voleo kao igrača, ali sam navijao za njega jer je naš.

Gledalac

pre 2 godine

Prvo Viktor nije nikakav selektor, jer ne moze davati savete najboljem igracu na
svetu, a pogotvo psiholoski nezna utecati na igrace kad je to potrebno.
Drugo, nasi su igrali u prvom, a pogotovo u 3 setu kao amateri. Barem bi Djokovic
trebao znati kakvu taktiku treba odraditi. Umesto da obojica traze prazan prostor
gde mogu smestiti loptu, oni uporno igraju na igraca, koji ima svaki put direktno
vracaju loptu i pravi poene. Zato nije ni cudo da su izgubili mec.
Sutra se mogu samo pozdraviti i cekati sledecu sansu.

box

pre 2 godine

Objasite mi zasto je probelm da Troicki bude selektor. Svi znate da to nije za njega a ja pitam zasto ste toliko uvereni, koji su razlozi?
Viktor koji nije narocito simpatican mladic je bio vrhunski teniser top 15 igrac, dakle neko zna sta je igranje na vrhu. Zimonjic protiv kog nemam nista, je bio nizerazredni singl igrac npr., pri tome covek nikako nije mogao da nadje zajedniciki jezik sa igracima zbog cega su svi do jednog bili protov njega. Nije napravio rezultat a eto mnogo je bolji od Viktora za selektora po vama. Dajte da vidimo da li ce Viktor uspeti pa onda da mu sudimo.

Pantagruel

pre 2 godine

Не знам што се уопште тртимо кад немамо екипу за Дејвис куп. Све нам се заснива на једном играчу. Немамо чак ни пар за дубл какав је чинио Зимоњић. Не може чак ни Новак сам да игра уместо свих. Није могао ни кад је био млађи.

Optimista pripravnik

pre 2 godine

Dobro igra Krajinović, ali Kepfleru sve neverovatno ulazi, da poludiš!! Drugi servis mora da popravi, pogotovo što je našao na protivnika koji iz bekhenda pali kao sumanut! Troicki je iritantan. Treba nam ozbiljan selektor a ne splavar Sunčica.

Mikii

pre 2 godine

To bre majstori! Napravljen brejk i u trećem setu, popuštaju nemci, samo hrabro do pobede!
(sportista, 27. novembar 2021 22:45)

Gde si pos'o? Hahahahahahahaha

Kaha Kaladze

pre 2 godine

Niko nikada nije osvojio Davis cup sa jednim igračem. Naši teniseri izuzev Đokovića su bili očajni čitave ove sezone. Krajinović čovek uopšte nema kondicije, Ćaćić je užasno ranjiv na drugom servisu. Sve u svemu neka Nole istera do kraja ovaj Davis cup i polako neka se oprašta od reprezentacije.

vilsonovo

pre 2 godine

Cemu uopste spekulacije kako ici u cetrvtfinale kada Srbija i u singlu i u dublu ima JEDNOG igraca? Koga pristojnijeg mozes pobediti sa jednim igracem? Koga moze pobediti Krajinovic? Momak koji nije u stanju d apodnese nikakav pritisak. Ili prosecni Lajovic, uz svo postovanje za njegovu borbenost. Videli ste Cacica u dublu? Prokockao je pobedu - ajde on je neiskusan, ali opet nemamo drugog dubl igaraca, a amnoge reprezentacije imaju i bolje dublove od ovog nemackog. Cemu lozenje za osvajanje Dejvis kupa? I zasto je Novak izabrao bas sada da igra ovo takmicenje, kada on najbolje zna da su sanse - minimalne. Tuzno je da Srbija nema ni jednog igraca koji bi bar koliko-toliko ispratio Djokovica.

wea

pre 2 godine

Djokovic je izgubio sve velike turnite:Olimpiske, Ameriku, Toronto i sada ovo...Nije on ni malo veliki teniser, samo su drugi jos gori.
(beba, 27. novembar 2021 22:20)

Turniti, Olimpiske....??
polusvet.com

Milojko

pre 2 godine

Ovi Nemci su treci timski dubl na svetu trenutno i osvojili su prvi set bukvalno zahvaljujuci jednom super srecnom riternu.
Nama treba samo jedan vrhunski dubl igrac koji bi sa Noletom bio strah i trepet.
Nikola je dobar i perspektivan ali ima 2 velike mane za sada (nadamo se da ce ih ispraviti u buducnosti): los ritern pogotovu na bekendu i servis mu jako pada pod pritiskom.

VIT

pre 2 godine

Budimo iskreni, jedan je Novak, ostalo je teški prosek ili čak i ispod toga. Dokle Novak mora da vuče ? Ovako svako može biti drugi i treći igrač, čak i neki pioniri, jer Novak uradi sve.

Jelena

pre 2 godine

(mickeyrs, 28. novembar 2021 01:22) 

Zimonjic je zgresio to sto je u intervjuu Sportskom zurnalu posle US opena i cuvene diskvalifikacije Djokovica, izjavio da je sve uradjeno po pravilima, da sudije nisu imale drugog izbora i da je siguran da bi se isto desilo i bilo kom drugom teniseru. To sujetni Djokovic nije mogao da mu oprosti i ubrzo posle toga su skovali plan da ga smene sa mesta selektora, nekim marifetlucima su to i uradili, cak posle zakonskog roka, a sav prljav posao u javnosti je obavio Troicki koji je o smeni Zimonjica obavestio-telefonom! Novak je o ovako vaznoj stvari ostao potpuno nem da ne kvari reputaciju, iako se inace oglasava i o klimi na Madagaskaru.

Nikol Dž. Femija

pre 2 godine

Zasto Monika nije igrala u Fedkupu za SFRJ ? ZATO STO JE BILA SAMA.

Sada NOVAK IGRA SAM.

A Troicki i bilo koji selektor , za razliku od Armenulica nekad, nista nisu savetovali ni Novaka ni Anu ni Jelenu nego su samo stajali i gledali ili dodavali peskire i vodu. Jednostavno ljudima upala kasika u med.

Nikakvo bodrenje i nikakva taktika po pitanju igre i komponovanja tima.

Tako daaa tužno.

Dušan , zašto nije igrao i danas ? Zasto ne igra dubl od juče ? Dzsan je jzce pobedio i Ćaćić sa Krajinovićem je juče pobedio. Zasto ne igraju i danas svi oni u istim kategorijama ? Opet je Viktoru neko nesto naredio ??

Kakav je to selektorov integrotet i autoritet ako ga igrač ne poštuje, ne sluša njegovu reč - jer u Tokiju je izjavio da nije bio za to da Novak igra miks i ? Igrač nije poslušao ? Neka se igrač zove i Novak Đoković, nedopustivo i nedopzstiva izjava Viktora Troickog.

Nikol Dž. Femija

pre 2 godine

Kepfer je izmislio tenis i za Krajinovica i za Lajovica jer kako je igrao na gren slemu ove godine protiv Federera, iako u godinama, naša dvojica mogu samo da sanjaju, tako da je na kraju svejedno koji je od njih igrao.

celinc

pre 2 godine

Nemci specijalisti zs dubl,nema lobovanja,samo prangijanje u gustoj situaciji cesto kroz sredinu,Novak i Nikola kostantno pokusavaju lobom i Nemcima daju zicere za lob,nemam neko znanje u tenisu ,ali vidim da lobovanje ne prolazi,cudno da to ne vide Nikola i Novak

sasa

pre 2 godine

Cetvrtfinale nije pod znakom pitanja. Po meni je sigurno 100 posto. Tesko je poverovati da ce neko kao drugi imati bolji set kolicnik od nas . Svaka cast momci na prolazu.

BGD

pre 2 godine

Dakle ponovo se potvrdilo da od ovih tenisera osim Novaka nema vecih luzera medju nasim sportistima.Imas brejk prednosti u odlucujucem setu,igras na betonu i ne mozes da zavrsis mec.Onda bolje radi nesto drugo u zivotu jer ocigledno nemas glavu za to.

Nemaš pojma!

pre 2 godine

Ovaj Krajinovic ima snagu samo za jedan set i to protiv isto tako prosecnog ili ispod prosecnog igraca. Sta dalje reci...(Zox, 27. novembar 2021 18:24)

Ne razumeš tennis. Ne vidiš da večeras ovaj 'ispodprosečni' igrač ubija bekhendom. Levak, odličan servis, Filip igra dobro. Jednostavno... Nije dovoljno. Nadam se pobedi Noleta i u dublu...

Milanche

pre 2 godine

I zasto je Novak izabrao bas sada da igra ovo takmicenje, kada on najbolje zna da su sanse - minimalne.
(vilsonovo, 27. novembar 2021 23:42)

Pa.npr. zato sto smo mi degenerisan narod koji bi ga razapeo na krst da je odbio da igra. Ne bi mu pomogli ni svi GS, Mastersi i sve nedelje na 1.mestu. To je jedina istina i njemu je savest cista, jer zna sa kim ima posla. E sad, to sto su ostali igraci van forme ili ne mogu bolje, to je vec neka druga prica.

Tommy

pre 2 godine

Nevjerojatno da je prokleti kapital uspio uništiti i Davis Cup, jedno prekrasno natjecanje, u kojem bi publika u manjim zemljama mogla uživati u velikim imenima tenisa. Hrvatska, a i Srbija, baš su živjele i uživate u tim nastupima. Ovo danas po meni nije Davisov kup. Mojoj maloj zemlji ostaje ponos što je dvaput osvojila onaj pravi...

Samo realno

pre 2 godine

U DK je mnogo važan dubl, pogotovo sada kada se igraju samo tri meča. U ranijem formatu jako bitan je bio i drugi igrač, i od njega je mnogo zavisilo, pa mi smo ga i osvojili kada je baš Viktor osvojio odlučujući poen, uzgred, čudna odluka Francuza da igra Lodra, jači dubl nego singl igrač, imali su i bolja rešenja. Novak uvek dobije svoje mečeve, ali drugi igrači odlučuju. Sećate se, uvek smo u poslednji dan ulazili protiv najjačih sa 1-2. Na ATP kupu je presudila nestvarna igra Lajovića, sada nam to nedostaje. Imamo četiri igrača u 50-60, ali nijedan ni blizu forme. Dubl nam je slabost oduvek, imali smo Zimonjića i svi su se menjali sa njime, ali sve singl igrači, sada imamo Ćaćića, ali nikad nismo imali dva dubl igrača koji bi igrali stalno, i na turnirima. To nam nedostaje, ne može Novak sam, trudi se, želi, igra i dublove, daje se maksimalno, ali to nije dovoljno. Uloga selektora u tenisu nije presudna. Setite se Obradovića, sa Zimonjićem smo uzeli trofej u Australiji. Oni se uvek dogovore i znaju između sebe ko može i kako se oseća.

Pirocanac od kude Pirot

pre 2 godine

Djokovic je izgubio sve velike turnite:Olimpiske, Ameriku, Toronto i sada ovo...Nije on ni malo veliki teniser, samo su drugi jos gori.
beba
(beba, 27. novembar 2021 22:20)

Otkad je Torino Toronto?

mickeyrs

pre 2 godine

Pratim tenis solidno i nemam pojma šta je to toliko Zimonjić-selektor zgrešio pa ga ni dojučerašnji saigrači ne vole, može li neko od upućenih komentatora da napiše ukratko, i tako su anonimni komentari a više puta je pomenuto.

Zaista me zanima, Zimonjić mi baš deluje kao dobar lik, nije se previše eksponirao, nije imao bahate izjave, ekscese/gafove, solidna teniska karijera (odlična dubl), kome je stao na žulj i čime, verujem da mnoge zanima.

Nije da bismo imali ne znam kako bolje rezultate sa njim kao selektorom, više je pitanje u čemu je to bio problem pa sada Troicki glumi selektora jer nema ko drugi... Kapiram da je nešto na relaciji sa Novakom, samo dajte malo detaljnije to. ?

Nesa

pre 2 godine

Da nam selektor nena neku sugu mozda?Pa on se non stop cese,aj to i nekako,ali kad je poceo da se plazi i oblizuje morao sam da promenim kanal.

milan

pre 2 godine

kako sad Novak nine dubl igrac, pa jel nisu svi pisali da je Nina zahvaljujuci njemu dosla do polufinala OI koje inace ne bi videla, jer je Novak dubl igrac, a ona nije?!

Batko

pre 2 godine

Šta ako propuste, šta će se desiti? Baš ništa. Hrvati ako idu u četvrt finale to im je ujedno i kraj. Niti mogu u polufinale niti u finale, a kad bi i kogli u finale koja korist kad Rusi uzimaju trofej. Rusi dolaze sa dva igrača iz top pet. Koja jos reprezentacija to ima? Nijedna.

očajno pero

pre 2 godine

Mogu samo jednustvar da primetim, od kako je Troicki došao na mesto selektora mi nemamo kompaktan tim i kompaktnu igru. Sve je stihijski i bez nekog plana. Smeniti Troickog hitno, jer on je suviše sujetan da bi sam podneo ostavku što bi bilo normalno.

no1e

pre 2 godine

Za nas je bolji rezultat da budemo drugoplasirani u grupi i prođemo dalje kao jedna od dve najbolje drugoplasirane ekipe (što jesmo). U tom slučaju imamo 50% šanse da odemo u drugu polovinu žreba gde nije Rusija, a 50% da igramo odmah protiv Rusije. Inače ako smo pobednici grupe, oni nas sigurno čekaju u polufinalu.

Dejanmi

pre 2 godine

@@@Ukoliko Nemačka u nedelju opravda ulogu favorita i dobije domaćina Austrija, Srbija će biti druga u grupi.
U tom slučaju, šansa za prolaz dalje biće da se među dve najbolje drugoplasirane selekcije na takmičenju.
Stoga, valjalo bi da u nedelju pobede Hrvatska, Kanada, te da maksimalni trijumf ostvari Rusija ili Španija...


Jednu dobili i jednu izgubili sad kao svi imaju vece sanse od nas? Cak i ne pise da li mi igramo u grupi jos jedan mec ili ne!?? Ma niste vi ni prosli pored sportskog novinara,nesposobnjakovici!!

mikin

pre 2 godine

"Stoga, valjalo bi da u nedelju pobede Hrvatska, Kanada, te da maksimalni trijumf ostvari Rusija ili Španija..."

E, ovu kombinaciju koja nas vodi u CEVRTfinale (ceTvrtfinale je za njega misaona imenica) jedva je docekao da nam kaze onaj lik od komentatora! A tokom mece nam je silno objasnjavao kako bi bilo da najbolji teniser planete, posle svega sto je osvojio ove godine, osvoji i Davis cup!
A Djokovic ni ovaj put nije poslo za rukom da nesto uradi kao ni na Olimpijadi. Nisu badava izostali Zverev, Tim ...

veder

pre 2 godine

Najodgovorniji za poraz je Troicki, njegov amaterski pristup, neznanje i nestručnost. Meč je izgubljen odlukom da najgori od svih tenisera u timu igra prvi meč, i naravno, očekivano, Krajinović gubi, teniser koji nema hrabrosti da izađe na crtu i da se bori srcem, jednostavno nema kuraži. Svi drugi bi po mom mišljenju dobili prvi meč.
Dubl je bio solidan obzirom da igraju prvi put zajedno Novak i Nikola, meč su nesrećno izgubili, prokockali servis na 4:2 i tri brejk šanse na 5:5, i to je odlučilo pobednika u dublu.
Kad je reč o selektoru, nije pitanje da li Troicki zna da igra tenis, ovde se radi o tome da neko ko je selektor bude stručan, da zna da savetuje igrača tokom igre, a on to ne zna, nema kvalitet u sebi za to, osim toga on ne zna kako da savetuje i tenisere u dublu jer pojma nema o strategiji, igri, taktici...
Zimonjić je bio neko vreme prvi dubl igrač sveta, on bar zna kako se igra na najvišem nivou.
Zahvalimo se Troickom i nemuštom Krajinoviću za ispadanje iz daljeg takmičenja.

Dragan RS

pre 2 godine

Ovo je cirkus gledati Troickog kao selektora, nije bio previse bistar za tenis sem talenta plus uzasno ponasanje i dok je igrao aktivno. Gdje su manekenke i starlete. Sve u svemu jako los primjer i izbor.

Kao da smo stavili DJanija Curcica za selektora repke.

Ako se Djokoviceva porodica pita za sve u vezi davis cup repke i ako vec mora tako iz neke osvete sto se ovi vise nisu posvetilu Novaku dok je bio klinac, OK nemamo pravo da zucnemo bilo sta, dali su nam najveceg teniskog igraca u istoriji i mnogo mnogo radosti. Ali da su doveli cak i nekog svog pa i stranca bio bi bolji potez. Zimonjic je dusa do covjeka i veliki sampion i autoritet, ne znam sta im je smetao.

Budimo realni Srbija je bila u haosu tih godina, znali smo za kolektivne sportove gdje smo razbijali i bez ikakvih drzavnih uslova i da vam neko dodje i kaze imam klinca talentovanog za tenis svako bi se nasmijao naravno, daleko da ikog pravdam ali stvarno je kod nas tenis bio na jako niskim granama. Kod Hrvata je to vec uveliko bio popularan sport.

Otiš'o Niš u tri lepe...

pre 2 godine

Ćorak! Možda je bolje da GOAT ne primi bocku, da se ne arči u Melburnu.
(pc, Niš,, 27. novembar 2021 23:55)
Sećam se da su Nišlije nekada bili pristojni ljudi, ali izgleda da se svi do jednog arče po taj sendvič.

prcnemtigamamiuusta

pre 2 godine

Opet se Đoković gura u dubl i normalno Srbija izgubi.
(zvezdoprc, 27. novembar 2021 23:40)

Sto volim kada se jave "strucnjaci" koji u zivotu nisu imali reket u rukama.

gile pecinci

pre 2 godine

@Lakic
Toliki je patriota da od osvajanja one salatare jedva da je i igrao za repku(o Olimpijskim krahovima da ne govorim dok istovremeno za pare gine),nije ga bilo 2011,2014,2015,2016,tj igrao nebitne meceve a odlucujuce propustao zbog bizarluja tipa"spasavanja" zavejanih u Feketicu ili letovanja u Hrvatskoj,dok su drugi vukli iako su celu karijeru od ovog naroda omalovazavani i nipodastavani da se Novak uzdigne,danas imamo cetiri momka mimo Novaka u top 60,nikad nisu odbili DK a za narod bukvalno ne postoje,svaki prosecni ling long stoper je prepoznatljiviji od naroda od npr.Lajovica,tako da je pitanje ko tu treba da digne sidro,ionako djokovici postavljaju selektore,predsednike saveza cak i tv komentatore...

hakala

pre 2 godine

Zimonjic preko 20 godina nije odsustvovao nijedan mec za DK tim,Troicki samo jednom onomad protiv Britanaca,Krajinovic,Lajovic takodje nikad nisu preskocili nijedno okupljanje,za razliku od njih Djokovic preskocio bezbroj okupljanja,sto je i razumljivo,ali malo je budalasto prozivati prve(koji za ovaj narod bukvalno ne postoje),pa opet su uvek tu,a velicati Djokovica(za kog bi ovaj narod skocio u reku)koji ipak kalkulise kada je reprezentacija u pitanju,okej lepo je sto pred zenit karijere se odlucio da manje vise redovno igra,ali ovo je reprezentacija,svaki clan je vazan,da su ostali bas totalne rupe ne bi nam pomoglo ni 3 Djokovica,ovako se odrzavamo u vrhu,kada smo imali ovoliko igraca u top 100,maltene top 50 i u staroj jugi,postovanja za sve,jer svako daje onoliko koliko je u mogucnosti

Coabree

pre 2 godine

Da je Novak uspeo bar 30% svog karaktera i radne etike da prenese na Krajinovica bio bi glatko top 10 igrac sveta. Ali sta reci za Filipa koji ima takav potencijal, ali nijednu atp titulu. Bez teskog rada nema uspeha u tenisu. A Filip nije gradio svoj talenat, zaista steta sto se zadovoljavao da bude top 50 igrac sveta.

bojan

pre 2 godine

Cetvrtfinale nije pod znakom pitanja. Po meni je sigurno 100 posto. Tesko je poverovati da ce neko kao drugi imati bolji set kolicnik od nas . Svaka cast momci na prolazu.
(sasa, 27. novembar 2021 23:42)

Već sada ima Švedska. prvi meč dobila 3:0 i svi po 2:0,a redni izgubila od Kazahstana. Sutra ako završi Španija i Rusija 2:1,što se ne bi čudio, bićemo prvi ispod crte.

na pragu seste (sam ja) ovo u zagradi jerbo pojasnjenja

pre 2 godine

Ajmo “borci” za Srbiju iz fotelja, pljujte jos malo po Djokovicu a onda trazite koju kintu on keve za pivo ispred trgovine !
(Canadaboy, 27. novembar 2021 20:10)

Evo za pocetak, izazivam i tebe i troickog (malo slovo) u fizickoj spremi. Tenis ne igram, igram drugo ... i penjem se (drugo).
Pali, bre, ...
Mozda je trebalo se potpisem kao Nalbandijan, Stepanek ... nastavi niz - kapiras niz ili ne ... Smejurija od igraca, preostali deo od igraca/licnosti da ne komentarisemo.
Tenis i bitisanje u deset i u dvadeset i u trideset i u pedeset i u devedeset ...

Razmisli

pre 2 godine

@Dejandddddd

Neznanje.Kada već želiš biti pametan.
Inače,momci su se borili ali postoje limiti preko kojih se ne može ići.Nebitan je selektor.

Baghdatis

pre 2 godine

Ovo je bila razumna opcija što se tiče postave. Još jedna mogućnost je bila sa Kecmanovićem u singlu i Krajinovićem umesto Čaćića u dublu. Nije niko kriv, dubl je oduvek bio slaba tačka. Jedina svetla tačka je bila pobeda Zimonjića i Bozoljca protiv braće Bryan one godine kad smo uzeli Davis Cup. U finalu nam tada nije trebao pošto je Viktor uzeo taj treći poen. U ovoj konstelaciji pošto protiv Rusije, Italije, Španije… ne možemo računati na dva poena u singlu moramo čupati pobedu u dublu što nije jednostavno. Tako da je to realnost, nije Viktor ništa kriv…

bane

pre 2 godine

srbija 4:2 86:73, svedska 4:2 66:60.. ostaje jedino spanija i amerika, jer ocekujem pobedu rusa 2:1 i amerikanaca 2:1 ili 3:0…ako ameri dobiju 2:1 - cetvrtfinale.

Otac i sin

pre 2 godine

Kad je reč o selektoru, nije pitanje da li Troicki zna da igra tenis, ovde se radi o tome da neko ko je selektor bude stručan, da zna da savetuje igrača tokom igre, a on to ne zna, nema kvalitet u sebi za to, osim toga on ne zna kako da savetuje i tenisere u dublu jer pojma nema o strategiji, igri, taktici...
Zimonjić je bio neko vreme prvi dubl igrač sveta, on bar zna kako se igra na najvišem nivou.
Zahvalimo se Troickom i nemuštom Krajinoviću za ispadanje iz daljeg takmičenja.
(veder, 28. novembar 2021 00:43)

Sve si lepo napisao, a sad budi hrabar i postavi sebi jedino logično pitanje:
Ko je smenio Zimonjića i doveo Troickog i zašto ?
Ne treba mnogo da razmišljaš, kašće ti se samo.
Tada ćeš shvatiti da je Troicki selektor i da se pita koliko ja i ti.

Borkes

pre 2 godine

@херцеговац
dubl,a usput se totalno neprofesionalno ponasao na samim igrama troseci snagu na selfiranje i glupiranje
За разлику од свих осталих спотриста који су након такмиченја и оброка легли у кревет и пали у хибернсцију до следећег меча!!!
Ја не знам како изгледа дан врхунског спортисте професионалца али херцеговац вероватно мисли да Новак треба да устане у 4.00 да џогира док не изађе сунце па да након доручка буде у теретани до ручка. Док руча тренер му износи тактичке варијанте за следећи меч. Након тога иде на терен где вежба тениске ударце до 19.00 затим туширање, вечера. Следи јога сат- два, онда лагани футинг и одлазак у кревет. Дутра све изнова. Једино је недељом дозвољена посета породици али у време ручка како ви негативан утицај на физичкку спрему био минималан.
Идемо даље.

box

pre 2 godine

Objasite mi zasto je probelm da Troicki bude selektor. Svi znate da to nije za njega a ja pitam zasto ste toliko uvereni, koji su razlozi?
Viktor koji nije narocito simpatican mladic je bio vrhunski teniser top 15 igrac, dakle neko zna sta je igranje na vrhu. Zimonjic protiv kog nemam nista, je bio nizerazredni singl igrac npr., pri tome covek nikako nije mogao da nadje zajedniciki jezik sa igracima zbog cega su svi do jednog bili protov njega. Nije napravio rezultat a eto mnogo je bolji od Viktora za selektora po vama. Dajte da vidimo da li ce Viktor uspeti pa onda da mu sudimo.

hercegovac

pre 2 godine

@Nikol Dž. Femija
To ipak vise govori o (ne)karakteru Djokovica,pod njegovim uticajem smenjen Zimonjic samo zato sto nije hteo da se dodvorava Djokovicevim fanovima u vezi sa diskvalifikacijom na USO pretprosle godine vec je rekao ono sto jeste,na Olimpijadi ga Viktor lepo savetovao da igra samo singl,ali Djokovic valjda hteo da iskoristi tadasnju antiJokic histeriju pa da sebe napravi na neprikosnovenog patriotu igrajuci i singl i dubl,a usput se totalno neprofesionalno ponasao na samim igrama troseci snagu na selfiranje i glupiranje,naravno Viktor ga nije smeo javno kritikovati jer bi ga smozdili,nazalost mi na kraju od ove vrhunske generacije tenisera i teniserki smo jako malo imali kada je u pitanju drzavni tim,DK ekipa je ustvari putujuci cirkus "Novak Djokovic u vasem gradu",jedino ozbiljno bese kada smo doveli Pilica ko je stvar zategao i tada smo osvojili Salataru,FED kup reprezentacija je tek posebna prica,svojevrsni vasar tastine i sudar sujeta Jelene i Ane,ono finale ostvarimo zahvaljujuci nestvarnim igrama tada klinke Kruniceve u dublovima.E to nama fali,takvi igraci,Novak megazvezda moze mu se sta hoce,ostali u debeloj njegovoj senci,indisponirani,kod devojaka medjusobna netrpeljivost nepremostiva prepreka,sada recimo imamo super FED kup repku,cure ginu za svaki poen ali jednostavno nema tu kvaliteta za vise od B grupe

Petar

pre 2 godine

Pošto vidim mnogo loših komentara na račun Viktora kao selektora. Čisto da vas podsetim da je Viktor bio 12. igrač sveta, svetska klasa tenisera. Da li znate šta znači biti u 30 najboljih godinama? To je kao u fudbalu biti prvotimac Bajerna sezonama. Možda čak i više. Viktor je doneo i jedinu salataru svojom pobedom. Sve priče protiv njega su smešne. Viktor je baš primer selektora kakvog Srbija treba. Između ostalog on je zajednički izbor igrača i zaista je tako. Viktora svi od igrača mnogo vole i cene. Lično sam iz teniskih krugova i to veoma duboko u našem tenisu. Viktor je vrhunski stručnjak i mnogo dobar čovek. A zašto Ziki nije selektor, vrlo se dobro zna razlog među igračima. Nije kod njega bilo nikakve ljubavi prema zemlji, a mogu vam samo reći kad bi čuli celu priču za njega, prvi bi ga oterali oni što ga hvale. I da se osvrnem na poraz. Ne znam šta se čudite. Novak sam vuče tim, a saigrači, vuku i kontra njega. Cele sezone niko od naših nije u formi, sem Ćaćka, koji je dobar dubl igrač. Ovo je poraz u meču u kome su Nole i Nikola dali sve što su imali. Svaka im čast na tome. Od njih ne možete uvek očekivati salataru, što ne možete ni od koga, ali da će svi ostaviti srce na terenu, hoće!

milan

pre 2 godine

kako sad Novak nine dubl igrac, pa jel nisu svi pisali da je Nina zahvaljujuci njemu dosla do polufinala OI koje inace ne bi videla, jer je Novak dubl igrac, a ona nije?!

dragan

pre 2 godine

Kakav trener takva i igra. Kad je on bio dobar teniser. Igrač koji vodi 6:0i 5:0 i izgubi meč. I on nekoga da savetuje. Nole nije ti rebala ova glupost sa njim.

Konfučije

pre 2 godine

Jedva čekam da se povredi da odmorimo malo i da ne čitam o njemu svakog dana
(Gol, 27. novembar 2021

Voleo bih te sresti negde, druškane, pa da mi potvrdiš ovo što si napisao... pa da popričamo po neku.

opusti se Nole

pre 2 godine

Nije mi jasno što se nervirate? Rusi uzimaju trofej i nema tu pomoći. Dzaba Srbi, džaba, Francuzi, dzaba Španci, dzaba Amerikanci.. Zverev je to shvatio i ne igra. Pet igrača iz top 10 ne igra turnir a Rusi igraju sa dva igrača iz top 5. Sve je jasno. Hrvati dobiše meč sa Gojom koji je 253. igrač (ili tako nekako). I šta da se traži protiv Rusa iz top 5?

Nikol Dž. Femija

pre 2 godine

Zasto Monika nije igrala u Fedkupu za SFRJ ? ZATO STO JE BILA SAMA.

Sada NOVAK IGRA SAM.

A Troicki i bilo koji selektor , za razliku od Armenulica nekad, nista nisu savetovali ni Novaka ni Anu ni Jelenu nego su samo stajali i gledali ili dodavali peskire i vodu. Jednostavno ljudima upala kasika u med.

Nikakvo bodrenje i nikakva taktika po pitanju igre i komponovanja tima.

Tako daaa tužno.

Dušan , zašto nije igrao i danas ? Zasto ne igra dubl od juče ? Dzsan je jzce pobedio i Ćaćić sa Krajinovićem je juče pobedio. Zasto ne igraju i danas svi oni u istim kategorijama ? Opet je Viktoru neko nesto naredio ??

Kakav je to selektorov integrotet i autoritet ako ga igrač ne poštuje, ne sluša njegovu reč - jer u Tokiju je izjavio da nije bio za to da Novak igra miks i ? Igrač nije poslušao ? Neka se igrač zove i Novak Đoković, nedopustivo i nedopzstiva izjava Viktora Troickog.

Mikii

pre 2 godine

To bre majstori! Napravljen brejk i u trećem setu, popuštaju nemci, samo hrabro do pobede!
(sportista, 27. novembar 2021 22:45)

Gde si pos'o? Hahahahahahahaha

hahahhaa

pre 2 godine

Djokovic je izgubio sve velike turnite:Olimpiske, Ameriku, Toronto i sada ovo...Nije on ni malo veliki teniser, samo su drugi jos gori.
beba
(beba, 27. novembar 2021 22:20)

HAHAHAHA stvarno neverovatno da je cak i Toronto izgubio. Hahhaahaha od svih komentara koje moderator ostavlja ovaj je najsmesniji. Hahahahah trebao si mu nabrojati da nije osvojio ni turnir u Cernobilu 1989, hahahahaha.

Gambeeet

pre 2 godine

Glavu gore momci, pristojne su šanse da će biti popravnog, pa treba gledati napred, iako je ovaj poraz nesumnjivo svima teško pao. Jako dobar meč su odigrali Novak i Nikola, ali su na kraju sitnice presudile i nešto više koncentracije i naravno iskustva odličnog nemačkog para. Ne mogu da se otmem utisku da je i sportska sreća, koju opet treba zaslužiti, bila na strani Nemaca, samo tako su čistili linije teškim volejima, pa čak i smečevima, naročito u 3. setu. Kravic, koji je dobar deo meča proveo u "hibernaciji", prosto je eksplodirao u završnici odlučujućeg seta, dojmim da čovek nije promašio niti jedan prvi servis u tom intervalu, a izređao je i mnoštvo kvalitetnih voleja, od toga jedan bacivši se u stilu Bekera i to u jako bitnom trenutku. Puc je izvukao prvi set perfektnom igrom, a na kraju mu se Kevin revanširao za pobedu. Jasno je da nismo imali oružje u Nikolinom servisu, ali ne treba mu zameriti - ovo mu je bio tek 2. meč u Dejvis Kupu, još sa Noletom u paru, teško je a ne popustiti pod pritiskom, sva podrška ovom divnom momku, reklo bi se, a i Viško je potvrdio sa onim "da ga mažeš na 'lebac". Noleta, ispostaviće se, dosta poremetio onaj forhend u mrežu na đusu kod Kravicovog servisa na 5:5, nije mogao posle servis da ubode, a i intenzitet igre na mreži mu je opao. Idemo dalje, nadamo se svi prolasku, pa možda tim težim putem i izvučemo nešto i da nam se malo vrati za ovaj poraz, zaslužili su to momci!

maštar

pre 2 godine

Jedva čekam da se povredi da odmorimo malo i da ne čitam o njemu svakog dana
(Gol, 27. novembar 2021 19:35)

Sram te bilo...kakva ljudska ništarija treba da budeš da napišeš, pomisliš ovako nešto. Dno dna. Fuj!

Gledalac

pre 2 godine

Prvo Viktor nije nikakav selektor, jer ne moze davati savete najboljem igracu na
svetu, a pogotvo psiholoski nezna utecati na igrace kad je to potrebno.
Drugo, nasi su igrali u prvom, a pogotovo u 3 setu kao amateri. Barem bi Djokovic
trebao znati kakvu taktiku treba odraditi. Umesto da obojica traze prazan prostor
gde mogu smestiti loptu, oni uporno igraju na igraca, koji ima svaki put direktno
vracaju loptu i pravi poene. Zato nije ni cudo da su izgubili mec.
Sutra se mogu samo pozdraviti i cekati sledecu sansu.

dejandddddd

pre 2 godine

Troicki pokazuje svoje NE ZNANJE, juče u singlu je trebao da igra Krainović I dobio bi lagano meč,va danas protiv Nemačke I ovog protivnika na terenu je trebao da izadje Lajović.
P.S.

Ima Djokovica I siguram je u jedan siguran bod, a onda se nada da ce u dva preostala meča da pogodi iz ne znanja.

Angel Blake

pre 2 godine

Troicki izbacio pobjedničkog startera Lajovića i ubacio
mekušca Krajinovića. Znači propast, a zbog ove greške, Troicki, mrš napolje.

Lakic

pre 2 godine

Nole je istinski patriota,i to je dokazao svih ovih godina...on je uvek 99% siguran poen u repr. Ja da sam na njegovom mestu ne bi vise igrao i gubio vreme i energiju,a drugi se kite posle njegovim perjem.ne treba on vise nikome da dokazuje svoj patriotizam...A ovaj Troicki covek veze nema sa vodjenjem rep. Uvek je falio taj drugi poen u reprez.i to 95%skucajeva...

patriot

pre 2 godine

Bilo bi sjajno da Troicki ne daje izjave i što manje se eksponira. Svima je jasno da nema autorotet, ni stil, niti uliva poverenje. Namestio ga Nole da ima neku utehu kada više ne može da dobije nijedan meč.

Nemaš pojma!

pre 2 godine

Ovaj Krajinovic ima snagu samo za jedan set i to protiv isto tako prosecnog ili ispod prosecnog igraca. Sta dalje reci...(Zox, 27. novembar 2021 18:24)

Ne razumeš tennis. Ne vidiš da večeras ovaj 'ispodprosečni' igrač ubija bekhendom. Levak, odličan servis, Filip igra dobro. Jednostavno... Nije dovoljno. Nadam se pobedi Noleta i u dublu...

Nikol Dž. Femija

pre 2 godine

Kepfer je izmislio tenis i za Krajinovica i za Lajovica jer kako je igrao na gren slemu ove godine protiv Federera, iako u godinama, naša dvojica mogu samo da sanjaju, tako da je na kraju svejedno koji je od njih igrao.

Milanche

pre 2 godine

I zasto je Novak izabrao bas sada da igra ovo takmicenje, kada on najbolje zna da su sanse - minimalne.
(vilsonovo, 27. novembar 2021 23:42)

Pa.npr. zato sto smo mi degenerisan narod koji bi ga razapeo na krst da je odbio da igra. Ne bi mu pomogli ni svi GS, Mastersi i sve nedelje na 1.mestu. To je jedina istina i njemu je savest cista, jer zna sa kim ima posla. E sad, to sto su ostali igraci van forme ili ne mogu bolje, to je vec neka druga prica.

na pragu seste (sam ja) ovo u zagradi jerbo pojasnjenja

pre 2 godine

Ajmo “borci” za Srbiju iz fotelja, pljujte jos malo po Djokovicu a onda trazite koju kintu on keve za pivo ispred trgovine !
(Canadaboy, 27. novembar 2021 20:10)

Evo za pocetak, izazivam i tebe i troickog (malo slovo) u fizickoj spremi. Tenis ne igram, igram drugo ... i penjem se (drugo).
Pali, bre, ...
Mozda je trebalo se potpisem kao Nalbandijan, Stepanek ... nastavi niz - kapiras niz ili ne ... Smejurija od igraca, preostali deo od igraca/licnosti da ne komentarisemo.
Tenis i bitisanje u deset i u dvadeset i u trideset i u pedeset i u devedeset ...

Deki-Španija

pre 2 godine

Djokovic je izgubio sve velike turnite:Olimpiske, Ameriku, Toronto i sada ovo...Nije on ni malo veliki teniser, samo su drugi jos gori.
beba
(beba, 27. novembar 2021 22:20)
Да…изгубио и аустралију,и ролан гарос и Вимблдон … Стварно лош тенисер

sasa

pre 2 godine

Cetvrtfinale nije pod znakom pitanja. Po meni je sigurno 100 posto. Tesko je poverovati da ce neko kao drugi imati bolji set kolicnik od nas . Svaka cast momci na prolazu.

vilsonovo

pre 2 godine

Cemu uopste spekulacije kako ici u cetrvtfinale kada Srbija i u singlu i u dublu ima JEDNOG igraca? Koga pristojnijeg mozes pobediti sa jednim igracem? Koga moze pobediti Krajinovic? Momak koji nije u stanju d apodnese nikakav pritisak. Ili prosecni Lajovic, uz svo postovanje za njegovu borbenost. Videli ste Cacica u dublu? Prokockao je pobedu - ajde on je neiskusan, ali opet nemamo drugog dubl igaraca, a amnoge reprezentacije imaju i bolje dublove od ovog nemackog. Cemu lozenje za osvajanje Dejvis kupa? I zasto je Novak izabrao bas sada da igra ovo takmicenje, kada on najbolje zna da su sanse - minimalne. Tuzno je da Srbija nema ni jednog igraca koji bi bar koliko-toliko ispratio Djokovica.

prcnemtigamamiuusta

pre 2 godine

Opet se Đoković gura u dubl i normalno Srbija izgubi.
(zvezdoprc, 27. novembar 2021 23:40)

Sto volim kada se jave "strucnjaci" koji u zivotu nisu imali reket u rukama.

Batko

pre 2 godine

Šta ako propuste, šta će se desiti? Baš ništa. Hrvati ako idu u četvrt finale to im je ujedno i kraj. Niti mogu u polufinale niti u finale, a kad bi i kogli u finale koja korist kad Rusi uzimaju trofej. Rusi dolaze sa dva igrača iz top pet. Koja jos reprezentacija to ima? Nijedna.

BGD

pre 2 godine

Dakle ponovo se potvrdilo da od ovih tenisera osim Novaka nema vecih luzera medju nasim sportistima.Imas brejk prednosti u odlucujucem setu,igras na betonu i ne mozes da zavrsis mec.Onda bolje radi nesto drugo u zivotu jer ocigledno nemas glavu za to.

beograd_92

pre 2 godine

Nemamo mi ekipu za nešto više. Imamo Novaka a nemamo drugog igrača a tek nemamo dubl. Novak mora da igra i dubl a nije dubl igrač. Nismo uspeli da napravimo dubl a nemamo dubl ni na turnirima. Svi hoće da budu singl igrači koji dodju do drugog kola i tu je kraj
(Johny, 27. novembar 2021 17:15)

Imamo dubl: Ivan i Matej, dok se samo malo "uhodaju".

Johny

pre 2 godine

Nemamo mi ekipu za nešto više. Imamo Novaka a nemamo drugog igrača a tek nemamo dubl. Novak mora da igra i dubl a nije dubl igrač. Nismo uspeli da napravimo dubl a nemamo dubl ni na turnirima. Svi hoće da budu singl igrači koji dodju do drugog kola i tu je kraj

Sale

pre 2 godine

Očekivano od Krajinovića! Trebao je da igra Kecmanović koji je već pobedio ovog nemačkog igrača i zna kako sa njim. Ali kakvog selektora imamo nije ni čudo. Trebao je da to zna svaki ozbiljniji selektor!

cvarci i kavurma

pre 2 godine

@Jedva čekam da se povredi da odmorimo malo i da ne čitam o njemu svakog dana
(Gol, 27. novembar 2021 19:35)

Imas i 'laksu varijantu', preskocis svaku vest koja te 'sekira' i ne citas iste, a ne da nekome zelis 'zlo', zlo se inace uvek 'vraca' onome ko ga zeli...

Vlajzi

pre 2 godine

Djokovic je izgubio sve velike turnite:Olimpiske, Ameriku, Toronto i sada ovo...Nije on ni malo veliki teniser, samo su drugi jos gori.
beba
(beba, 27. novembar 2021 22:20)

Slazem se, osvojio je prošle godine samo nebitne turnire, Melburn, Rolan Garos i Vimbldon. Da je uzeo barem Čelendžer u Donjoj Kopašnici... Hahahahahha
Ej, ko sve ima pristup internetu, zabrinjavajuće...

mirjana simionska

pre 2 godine

Ma,sta se okomili na Troickog! Koga god da stavi ista stvar,osim Novaka ovi drugi su svi ''opstinska' liga,nema nista od Velikog Tanjira. Nece Novak moci sam ''protiv svih''Nit ima dvadesetak godina ,nit je dubl igrac.Lepo sto je patriota,ali ovaj turnir mu je bio visak.A za Ruse igraju ''artiljerci'',pa san o pobedi je ipak samo san.

vilsonovo

pre 2 godine

Cemu uopste spekulacije kako ici u cetrvtfinale kada Srbija i u singlu i u dublu ima JEDNOG igraca? Koga pristojnijeg mozes pobediti sa jednim igracem? Koga moze pobediti Krajinovic? Momak koji nije u stanju d apodnese nikakav pritisak. Ili prosecni Lajovic, uz svo postovanje za njegovu borbenost. Videli ste Cacica u dublu? Prokockao je pobedu - ajde on je neiskusan, ali opet nemamo drugog dubl igaraca, a amnoge reprezentacije imaju i bolje dublove od ovog nemackog. Cemu lozenje za osvajanje Dejvis kupa? I zasto je Novak izabrao bas sada da igra ovo takmicenje, kada on najbolje zna da su sanse - minimalne. Tuzno je da Srbija nema ni jednog igraca koji bi bar koliko-toliko ispratio Djokovica.

Jelena

pre 2 godine

(mickeyrs, 28. novembar 2021 01:22) 

Zimonjic je zgresio to sto je u intervjuu Sportskom zurnalu posle US opena i cuvene diskvalifikacije Djokovica, izjavio da je sve uradjeno po pravilima, da sudije nisu imale drugog izbora i da je siguran da bi se isto desilo i bilo kom drugom teniseru. To sujetni Djokovic nije mogao da mu oprosti i ubrzo posle toga su skovali plan da ga smene sa mesta selektora, nekim marifetlucima su to i uradili, cak posle zakonskog roka, a sav prljav posao u javnosti je obavio Troicki koji je o smeni Zimonjica obavestio-telefonom! Novak je o ovako vaznoj stvari ostao potpuno nem da ne kvari reputaciju, iako se inace oglasava i o klimi na Madagaskaru.

Kaha Kaladze

pre 2 godine

Niko nikada nije osvojio Davis cup sa jednim igračem. Naši teniseri izuzev Đokovića su bili očajni čitave ove sezone. Krajinović čovek uopšte nema kondicije, Ćaćić je užasno ranjiv na drugom servisu. Sve u svemu neka Nole istera do kraja ovaj Davis cup i polako neka se oprašta od reprezentacije.

VIT

pre 2 godine

Budimo iskreni, jedan je Novak, ostalo je teški prosek ili čak i ispod toga. Dokle Novak mora da vuče ? Ovako svako može biti drugi i treći igrač, čak i neki pioniri, jer Novak uradi sve.

gile pecinci

pre 2 godine

@Lakic
Toliki je patriota da od osvajanja one salatare jedva da je i igrao za repku(o Olimpijskim krahovima da ne govorim dok istovremeno za pare gine),nije ga bilo 2011,2014,2015,2016,tj igrao nebitne meceve a odlucujuce propustao zbog bizarluja tipa"spasavanja" zavejanih u Feketicu ili letovanja u Hrvatskoj,dok su drugi vukli iako su celu karijeru od ovog naroda omalovazavani i nipodastavani da se Novak uzdigne,danas imamo cetiri momka mimo Novaka u top 60,nikad nisu odbili DK a za narod bukvalno ne postoje,svaki prosecni ling long stoper je prepoznatljiviji od naroda od npr.Lajovica,tako da je pitanje ko tu treba da digne sidro,ionako djokovici postavljaju selektore,predsednike saveza cak i tv komentatore...

mikin

pre 2 godine

"Stoga, valjalo bi da u nedelju pobede Hrvatska, Kanada, te da maksimalni trijumf ostvari Rusija ili Španija..."

E, ovu kombinaciju koja nas vodi u CEVRTfinale (ceTvrtfinale je za njega misaona imenica) jedva je docekao da nam kaze onaj lik od komentatora! A tokom mece nam je silno objasnjavao kako bi bilo da najbolji teniser planete, posle svega sto je osvojio ove godine, osvoji i Davis cup!
A Djokovic ni ovaj put nije poslo za rukom da nesto uradi kao ni na Olimpijadi. Nisu badava izostali Zverev, Tim ...

Optimista pripravnik

pre 2 godine

Dobro igra Krajinović, ali Kepfleru sve neverovatno ulazi, da poludiš!! Drugi servis mora da popravi, pogotovo što je našao na protivnika koji iz bekhenda pali kao sumanut! Troicki je iritantan. Treba nam ozbiljan selektor a ne splavar Sunčica.

vilsonovo

pre 2 godine

Napisa neko: Filip je igrao dobro?!..Filip je igrao bez trunke samopouzdanja i sa STRAHOM u ocima od prve lopte. Na pocetku 2. seta izgledao je kao covek koji zeli da sto pre napustu+i salu i to protiv igraca koji je po rejtingu daleko od solidnog. Nije problem poraz, problem ja STAV. Pa on je 2 sata udarao loptice posredini na 2 metra od osnoven linije. Kao kakva juniorka. Ne moze se tako igrati za reprezentaciju bez energije i hrabosti, a Krajinovic je sampion nemanja samopouzdanja. On ne da nije za meceve reprezentacije vec ni za spisak da u njoj igra. Svaki momak na pocetku reprezentativne karijere danas bi odigrao hrabrije. Ni prosli put u reperzentaciji Krajinovic nije odigrao NISTA. Pa neka ga Novak nosi na ledjima i u dublu, ako mu se da.

Milojko

pre 2 godine

Ovi Nemci su treci timski dubl na svetu trenutno i osvojili su prvi set bukvalno zahvaljujuci jednom super srecnom riternu.
Nama treba samo jedan vrhunski dubl igrac koji bi sa Noletom bio strah i trepet.
Nikola je dobar i perspektivan ali ima 2 velike mane za sada (nadamo se da ce ih ispraviti u buducnosti): los ritern pogotovu na bekendu i servis mu jako pada pod pritiskom.

dzeki

pre 2 godine

Favorizovani nemci, 900 i 1100 na Atp listi... ???
(Koji ti je pin? Gvin, 27. novembar 2021 23:39)

zapravo 14. i 18. na atp listi posto se ipak igra dubl, a ne singl

wea

pre 2 godine

Djokovic je izgubio sve velike turnite:Olimpiske, Ameriku, Toronto i sada ovo...Nije on ni malo veliki teniser, samo su drugi jos gori.
(beba, 27. novembar 2021 22:20)

Turniti, Olimpiske....??
polusvet.com

Isterivac botova

pre 2 godine

Koja glupost za dubl. Cacic je nas ubedljivo najbolji dubl igrac i on bi morao da igra stalno s kim god od ostalih. I to konstantno

Nebojša

pre 2 godine

Troicki izbacio pobjedničkog startera Lajovića i ubacio
mekušca Krajinovića. Znači propast, a zbog ove greške, Troicki, mrš napolje.
(Angel Blake, 27. novembar 2021 18:21)

Juče su komentari išli pa zašto Lajović on je u lošoj formi trebalo je Krajinović da igra a danas kada je Filip igrao i izgubio ispada da je bolje da je igrao Lajović a da je Lajović igrao i izgubio onda biste pisali pa ko bi od ovoga očekivao dve pobede u dva dana ovaj Viktor nema pojma... poenta je ne možeš ljudima udovoljiti.

Pantagruel

pre 2 godine

Не знам што се уопште тртимо кад немамо екипу за Дејвис куп. Све нам се заснива на једном играчу. Немамо чак ни пар за дубл какав је чинио Зимоњић. Не може чак ни Новак сам да игра уместо свих. Није могао ни кад је био млађи.

celinc

pre 2 godine

Nemci specijalisti zs dubl,nema lobovanja,samo prangijanje u gustoj situaciji cesto kroz sredinu,Novak i Nikola kostantno pokusavaju lobom i Nemcima daju zicere za lob,nemam neko znanje u tenisu ,ali vidim da lobovanje ne prolazi,cudno da to ne vide Nikola i Novak

Pirocanac od kude Pirot

pre 2 godine

Djokovic je izgubio sve velike turnite:Olimpiske, Ameriku, Toronto i sada ovo...Nije on ni malo veliki teniser, samo su drugi jos gori.
beba
(beba, 27. novembar 2021 22:20)

Otkad je Torino Toronto?

Razmisli

pre 2 godine

@Dejandddddd

Neznanje.Kada već želiš biti pametan.
Inače,momci su se borili ali postoje limiti preko kojih se ne može ići.Nebitan je selektor.

očajno pero

pre 2 godine

Mogu samo jednustvar da primetim, od kako je Troicki došao na mesto selektora mi nemamo kompaktan tim i kompaktnu igru. Sve je stihijski i bez nekog plana. Smeniti Troickog hitno, jer on je suviše sujetan da bi sam podneo ostavku što bi bilo normalno.

hakala

pre 2 godine

Zimonjic preko 20 godina nije odsustvovao nijedan mec za DK tim,Troicki samo jednom onomad protiv Britanaca,Krajinovic,Lajovic takodje nikad nisu preskocili nijedno okupljanje,za razliku od njih Djokovic preskocio bezbroj okupljanja,sto je i razumljivo,ali malo je budalasto prozivati prve(koji za ovaj narod bukvalno ne postoje),pa opet su uvek tu,a velicati Djokovica(za kog bi ovaj narod skocio u reku)koji ipak kalkulise kada je reprezentacija u pitanju,okej lepo je sto pred zenit karijere se odlucio da manje vise redovno igra,ali ovo je reprezentacija,svaki clan je vazan,da su ostali bas totalne rupe ne bi nam pomoglo ni 3 Djokovica,ovako se odrzavamo u vrhu,kada smo imali ovoliko igraca u top 100,maltene top 50 i u staroj jugi,postovanja za sve,jer svako daje onoliko koliko je u mogucnosti

Nesa

pre 2 godine

Da nam selektor nena neku sugu mozda?Pa on se non stop cese,aj to i nekako,ali kad je poceo da se plazi i oblizuje morao sam da promenim kanal.

bojan

pre 2 godine

Cetvrtfinale nije pod znakom pitanja. Po meni je sigurno 100 posto. Tesko je poverovati da ce neko kao drugi imati bolji set kolicnik od nas . Svaka cast momci na prolazu.
(sasa, 27. novembar 2021 23:42)

Već sada ima Švedska. prvi meč dobila 3:0 i svi po 2:0,a redni izgubila od Kazahstana. Sutra ako završi Španija i Rusija 2:1,što se ne bi čudio, bićemo prvi ispod crte.

Dejanmi

pre 2 godine

@@@Ukoliko Nemačka u nedelju opravda ulogu favorita i dobije domaćina Austrija, Srbija će biti druga u grupi.
U tom slučaju, šansa za prolaz dalje biće da se među dve najbolje drugoplasirane selekcije na takmičenju.
Stoga, valjalo bi da u nedelju pobede Hrvatska, Kanada, te da maksimalni trijumf ostvari Rusija ili Španija...


Jednu dobili i jednu izgubili sad kao svi imaju vece sanse od nas? Cak i ne pise da li mi igramo u grupi jos jedan mec ili ne!?? Ma niste vi ni prosli pored sportskog novinara,nesposobnjakovici!!

Delije Jug

pre 2 godine

Troicki selektor. Mogu i ja da budem, pozovem pet najbolje rangiranih igrača i to je sva mudrost. Nikad ga nisam voleo kao igrača, ali sam navijao za njega jer je naš.

no1e

pre 2 godine

Za nas je bolji rezultat da budemo drugoplasirani u grupi i prođemo dalje kao jedna od dve najbolje drugoplasirane ekipe (što jesmo). U tom slučaju imamo 50% šanse da odemo u drugu polovinu žreba gde nije Rusija, a 50% da igramo odmah protiv Rusije. Inače ako smo pobednici grupe, oni nas sigurno čekaju u polufinalu.

veder

pre 2 godine

Najodgovorniji za poraz je Troicki, njegov amaterski pristup, neznanje i nestručnost. Meč je izgubljen odlukom da najgori od svih tenisera u timu igra prvi meč, i naravno, očekivano, Krajinović gubi, teniser koji nema hrabrosti da izađe na crtu i da se bori srcem, jednostavno nema kuraži. Svi drugi bi po mom mišljenju dobili prvi meč.
Dubl je bio solidan obzirom da igraju prvi put zajedno Novak i Nikola, meč su nesrećno izgubili, prokockali servis na 4:2 i tri brejk šanse na 5:5, i to je odlučilo pobednika u dublu.
Kad je reč o selektoru, nije pitanje da li Troicki zna da igra tenis, ovde se radi o tome da neko ko je selektor bude stručan, da zna da savetuje igrača tokom igre, a on to ne zna, nema kvalitet u sebi za to, osim toga on ne zna kako da savetuje i tenisere u dublu jer pojma nema o strategiji, igri, taktici...
Zimonjić je bio neko vreme prvi dubl igrač sveta, on bar zna kako se igra na najvišem nivou.
Zahvalimo se Troickom i nemuštom Krajinoviću za ispadanje iz daljeg takmičenja.

mali mikica

pre 2 godine

Nije mi jasno da posle toliko vremena i prilika nismo u stanju da formiramo i treniramo dubl sastav koji ce da igra u duzem periodu. Ovoliko iskusnih i prekaljenih tenisera a nikako da ubodemo pravu kombinaciju. Nismo bili nesto uspesni i efikasni ni kada je Zimonjic, dobar dubl igrac bio aktivan a sad je tek stani pani. Jer nikada u Dejvis kupu (pa i po starom sistemu) pobednika nije odlucivao najbolji igrac. Od njega se uvek ocekivalo da pobedi u oba susreta, odluka je padala kada drugi igrac pobedi onog drugog igraca protivnika ili na kraju krajeva kada pobedi dubl. Prosta racunica.

Otiš'o Niš u tri lepe...

pre 2 godine

Ćorak! Možda je bolje da GOAT ne primi bocku, da se ne arči u Melburnu.
(pc, Niš,, 27. novembar 2021 23:55)
Sećam se da su Nišlije nekada bili pristojni ljudi, ali izgleda da se svi do jednog arče po taj sendvič.

Tommy

pre 2 godine

Nevjerojatno da je prokleti kapital uspio uništiti i Davis Cup, jedno prekrasno natjecanje, u kojem bi publika u manjim zemljama mogla uživati u velikim imenima tenisa. Hrvatska, a i Srbija, baš su živjele i uživate u tim nastupima. Ovo danas po meni nije Davisov kup. Mojoj maloj zemlji ostaje ponos što je dvaput osvojila onaj pravi...

bane

pre 2 godine

srbija 4:2 86:73, svedska 4:2 66:60.. ostaje jedino spanija i amerika, jer ocekujem pobedu rusa 2:1 i amerikanaca 2:1 ili 3:0…ako ameri dobiju 2:1 - cetvrtfinale.

Baghdatis

pre 2 godine

Ovo je bila razumna opcija što se tiče postave. Još jedna mogućnost je bila sa Kecmanovićem u singlu i Krajinovićem umesto Čaćića u dublu. Nije niko kriv, dubl je oduvek bio slaba tačka. Jedina svetla tačka je bila pobeda Zimonjića i Bozoljca protiv braće Bryan one godine kad smo uzeli Davis Cup. U finalu nam tada nije trebao pošto je Viktor uzeo taj treći poen. U ovoj konstelaciji pošto protiv Rusije, Italije, Španije… ne možemo računati na dva poena u singlu moramo čupati pobedu u dublu što nije jednostavno. Tako da je to realnost, nije Viktor ništa kriv…

mickeyrs

pre 2 godine

Pratim tenis solidno i nemam pojma šta je to toliko Zimonjić-selektor zgrešio pa ga ni dojučerašnji saigrači ne vole, može li neko od upućenih komentatora da napiše ukratko, i tako su anonimni komentari a više puta je pomenuto.

Zaista me zanima, Zimonjić mi baš deluje kao dobar lik, nije se previše eksponirao, nije imao bahate izjave, ekscese/gafove, solidna teniska karijera (odlična dubl), kome je stao na žulj i čime, verujem da mnoge zanima.

Nije da bismo imali ne znam kako bolje rezultate sa njim kao selektorom, više je pitanje u čemu je to bio problem pa sada Troicki glumi selektora jer nema ko drugi... Kapiram da je nešto na relaciji sa Novakom, samo dajte malo detaljnije to. ?

Samo realno

pre 2 godine

U DK je mnogo važan dubl, pogotovo sada kada se igraju samo tri meča. U ranijem formatu jako bitan je bio i drugi igrač, i od njega je mnogo zavisilo, pa mi smo ga i osvojili kada je baš Viktor osvojio odlučujući poen, uzgred, čudna odluka Francuza da igra Lodra, jači dubl nego singl igrač, imali su i bolja rešenja. Novak uvek dobije svoje mečeve, ali drugi igrači odlučuju. Sećate se, uvek smo u poslednji dan ulazili protiv najjačih sa 1-2. Na ATP kupu je presudila nestvarna igra Lajovića, sada nam to nedostaje. Imamo četiri igrača u 50-60, ali nijedan ni blizu forme. Dubl nam je slabost oduvek, imali smo Zimonjića i svi su se menjali sa njime, ali sve singl igrači, sada imamo Ćaćića, ali nikad nismo imali dva dubl igrača koji bi igrali stalno, i na turnirima. To nam nedostaje, ne može Novak sam, trudi se, želi, igra i dublove, daje se maksimalno, ali to nije dovoljno. Uloga selektora u tenisu nije presudna. Setite se Obradovića, sa Zimonjićem smo uzeli trofej u Australiji. Oni se uvek dogovore i znaju između sebe ko može i kako se oseća.

Borkes

pre 2 godine

@херцеговац
dubl,a usput se totalno neprofesionalno ponasao na samim igrama troseci snagu na selfiranje i glupiranje
За разлику од свих осталих спотриста који су након такмиченја и оброка легли у кревет и пали у хибернсцију до следећег меча!!!
Ја не знам како изгледа дан врхунског спортисте професионалца али херцеговац вероватно мисли да Новак треба да устане у 4.00 да џогира док не изађе сунце па да након доручка буде у теретани до ручка. Док руча тренер му износи тактичке варијанте за следећи меч. Након тога иде на терен где вежба тениске ударце до 19.00 затим туширање, вечера. Следи јога сат- два, онда лагани футинг и одлазак у кревет. Дутра све изнова. Једино је недељом дозвољена посета породици али у време ручка како ви негативан утицај на физичкку спрему био минималан.
Идемо даље.

Coabree

pre 2 godine

Da je Novak uspeo bar 30% svog karaktera i radne etike da prenese na Krajinovica bio bi glatko top 10 igrac sveta. Ali sta reci za Filipa koji ima takav potencijal, ali nijednu atp titulu. Bez teskog rada nema uspeha u tenisu. A Filip nije gradio svoj talenat, zaista steta sto se zadovoljavao da bude top 50 igrac sveta.

Dragan RS

pre 2 godine

Ovo je cirkus gledati Troickog kao selektora, nije bio previse bistar za tenis sem talenta plus uzasno ponasanje i dok je igrao aktivno. Gdje su manekenke i starlete. Sve u svemu jako los primjer i izbor.

Kao da smo stavili DJanija Curcica za selektora repke.

Ako se Djokoviceva porodica pita za sve u vezi davis cup repke i ako vec mora tako iz neke osvete sto se ovi vise nisu posvetilu Novaku dok je bio klinac, OK nemamo pravo da zucnemo bilo sta, dali su nam najveceg teniskog igraca u istoriji i mnogo mnogo radosti. Ali da su doveli cak i nekog svog pa i stranca bio bi bolji potez. Zimonjic je dusa do covjeka i veliki sampion i autoritet, ne znam sta im je smetao.

Budimo realni Srbija je bila u haosu tih godina, znali smo za kolektivne sportove gdje smo razbijali i bez ikakvih drzavnih uslova i da vam neko dodje i kaze imam klinca talentovanog za tenis svako bi se nasmijao naravno, daleko da ikog pravdam ali stvarno je kod nas tenis bio na jako niskim granama. Kod Hrvata je to vec uveliko bio popularan sport.

Otac i sin

pre 2 godine

Kad je reč o selektoru, nije pitanje da li Troicki zna da igra tenis, ovde se radi o tome da neko ko je selektor bude stručan, da zna da savetuje igrača tokom igre, a on to ne zna, nema kvalitet u sebi za to, osim toga on ne zna kako da savetuje i tenisere u dublu jer pojma nema o strategiji, igri, taktici...
Zimonjić je bio neko vreme prvi dubl igrač sveta, on bar zna kako se igra na najvišem nivou.
Zahvalimo se Troickom i nemuštom Krajinoviću za ispadanje iz daljeg takmičenja.
(veder, 28. novembar 2021 00:43)

Sve si lepo napisao, a sad budi hrabar i postavi sebi jedino logično pitanje:
Ko je smenio Zimonjića i doveo Troickog i zašto ?
Ne treba mnogo da razmišljaš, kašće ti se samo.
Tada ćeš shvatiti da je Troicki selektor i da se pita koliko ja i ti.