Petak, 05.11.2021.

09:30

Vreme je da pričamo o Karmelu Entoniju

Izvor: Stefan Nikoliæ

Vreme je da prièamo o Karmelu Entoniju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

50 Komentari

Sortiraj po:

Milisav Vokri

pre 2 godine

Karmelu su idealno pali ovakvi Lejkersi,koji trenutno imaju 6-5 skor,sa prenapumpanim zvezdama u timu,tipa Rasel tripl dabl,sklonimi se za skok,Westbruk. Stakleni povreda,posle 7 minuta igre boli me stomak Davis, Matori Rondo i LBJ koji zaigraju ponekad kad im se igra, De Andrej Jordan, Dwight Howard i kompanija. Sve izvikani i kod sudija imamo prodju bivsi asovi, koji se kao sto je i u Karmelovoj karijeri taman uklapaju u borbu za 9 8 mesto i ulazak u plej of. Opustena igra,ispucam svojih 15 tak 20 suteva i nebitno dal se pobedjuje ili gubi.

Marko Antonije

pre 2 godine

pre 5 6 godina kad smo svaki dan cepali basket,imali smo (jos uvek fala bogu imamo) druga od 195cm i 110kg koji ima sjajan sut i samo suta trojke i poludostancu a ledja kao sifonjer moze da nas izgira sve ali ne,covek samo sutira..pogodite ko mu je omiljeni igrac i ciji dres ima?

Zozo

pre 2 godine

@Banat
Nemoj mnogo da se jediš zbog Karmela, samo se malo hvališemo zbog Bodiroge koji je tadašnjeg predstavnika SAD, najjače sile u košarci, nekoliko puta tako prošetao da ovaj nije znao gde je lopta.

The Unforgiven

pre 2 godine

NBA draft 2003
#1 LBJ, #2 Darko Miličić, #3 Karmelo Entoni, #4 Kris Boš i #5 Dvejn Vejd
Šta je bilo u glavi Pistonsima da ispred Karmela i ostalih biraju Darka to ni sveti Bog ne zna.
(Dosadnjaković, 5. novembar 2021 13:40)
------------------------------

Javno je svima, ukljucujuci i svetom Bogu, samo tebi izgleda nije ... ;)

bb

pre 2 godine

Jedna od najvećih prevara. On je onaj igrač kojem u očima vidiš da nema onu "žicu" da osvaja titule. Dobar igrač, ali tu se priča završava. Počela nba sezona pre par dana i sad odmah uzdižu ovoga, čekaj plejof da se malo i odbrane poprave pa da ga vidim.

Aleksandar

pre 2 godine

Dobar tekst. Btw kad već pričamo o veličini gubitnika Mela - koliko je on plejof serija dobio u karieri? Dobar, jako dobar igrač ali daleko od onoga koji pravi razliku.

Memfis

pre 2 godine

Да није њега имали би најгори скор у лиги. Све победе су им биле на кашичицу, а имали су најлакши распоред који се замислити може.

smeh

pre 2 godine

Čovek koji je najbolji kada je kao treća ili četvrta opcija u napadu. Sa njim kao glavnim igračem ekipe ništa nisu postigle niti će postići. Hteo je da bude nešto što nije, glumio je neku superzvezdu i zato je i dotakao dno NBA.

Drax

pre 2 godine

Ko ga je gledao zna da je ekstra igrac ima sve fore i lep sut mesto mu je u NBA dok god zeli da igra.Problem kod njega je sto je uvek bio uobrazena primadona i nikad nije imao trenera da ga sutne u tur kad pocne da se glupira sa losim sutevima i nula odbranom.Zadnjih godina je bukvalno umalo ispao iz NBA pa se proradio i unapredio sut za 3 koji mu je zadnjih nekoliko sezona bio totalni krs...

Iamarobot

pre 2 godine

Jeste dobar "skorer", ali efikasan nikad nije bio i nece ni biti. Sada je samo sveden na ono sto je trebalo da bude od početka - 4. ili 5. opcija u timu. Nista manje, nista vise. Videlo se i u olimpijskim timovima da mu ta uloga najviše odgovara.

Džoni

pre 2 godine

1) Melo je sjajan strelac i jedan od 75 najboljih igrača u istoriji, ali nije šampion ni vođa.
2) Miličić je zasluženo bio izabran drugi na NBA draftu, mogao je eventualno biti treći (iza Mela). Bio je vrhunski talenat i svi su očekivali mnogo od Darka. Niko nije bio blesav, ali nekada stvari jednostano ne rade.

Qwerty

pre 2 godine

Zamerali su mu poludistancu jer nije imao dobar procenat suta sa te distance. Ovo je samo pocetak sezone I naravno da nece ostati na ovako visokim procentima pogotovo za tri poena. Setite se teorije naajgoreg trenera ikada, Majk Di Antonija, koji je dok je trenirao Hjuston govorio kako je poludistanca nepotreban sut vec gledajuci matematicki samo sutirajte trojke. Znamo da su ih upravo zbog toga izbacili Voriorsi u finalu zapada 2018. Pa cak ni Kari ne moze da se uvek osloni na trojke a on je licno bog trojki.

BRE!

pre 2 godine

Lebron gq pozvao i rekao mu trebas mi? Pa imaju li oni skaute, GM-a ili sve to mora Lebron da radi, kao i u Klivlendu, pa i Majamiju, pa opet u Klivlendu i sada u Lejkersima. Ne verujem sto jos ne radi na blagajni.

banat

pre 2 godine

@zozo
Nase hvalisanje da je Bodiroga od 30-tak godina poslao Karmela po burem mi ide na zivce. Karmelo je tad bio jedva profesionalac, a Bodiroga najbolji igrac izvan NBA i to u vreme kada dosta sjajnih evropljana ostajalo u Evropi. To hvaljenje je cak neposteno prema Dejanu jer je on bio bolji igrac tada od Karmela

Napolitanac

pre 2 godine

neka mi neko navede jedan (košarkaški razlog) zašto je Melo u 75, a Alex English nije? Brojevima i dostignućima na istom nivou. A, da, hajp.

Vrhunski strucnjak, samo se uzbudjava

pre 2 godine

Zasto je vreme da se prica o Melu? Covek ne predstavlja nikakvu pretnju kad krene ozbiljno (citaj play off), bukvalno ima opet da ga love po terenu i unistavaju njegovu nepostojecu odbranu. Ako LAL spadne na to da im je on ozbiljan adut, onda su u vecem problemu nego sto se inace cini (uklapanje Russ-a sa ostatkom ekipe i njegova uloga, celokupna odbrana koja je trenutno najgora u ligi itd.)

dule

pre 2 godine

NBA draft 2003
#1 LBJ, #2 Darko Miličić, #3 Karmelo Entoni, #4 Kris Boš i #5 Dvejn Vejd
Šta je bilo u glavi Pistonsima da ispred Karmela i ostalih biraju Darka to ni sveti Bog ne zna.
(Dosadnjaković, 05. novembar 2021 13:40)

Imalu skockanu ekipu, hteli centra.

šalu na stranu

pre 2 godine

Osim u LA-u, Legendarna 15-ka će se zasigurno zavioriti i u hali Nagetsa, jer Karmelo je u Koloradu i dalje po nekim statistikama najveće košarkaško ime koje je koračalo tom saveznom državom.

Dejan

pre 2 godine

Melo i Alen Ajverson su najtalentovaniji igraci koje sam gledao. A kada krenu tvrdi mecevi u plej ofu, ako Lebron bude zdrav, Melova poludistanca bi mogla doneti prsten Lejkersima.

Dušan THC

pre 2 godine

Melo je faca. Definitivno jedan od igrača o kome će se pričati i za 20 godina. Iako mu racionalnost nikada nije bila jača strana (u najmanju ruku), njegova igra i mehanika šuta subjednostavno fantazija.

Dosadnjaković

pre 2 godine

@ CJC @ dule
Sve stoji, jeste u tom momentu Detroit bio jak kao crna zemlja, ali mogli su da naprave sign&trade dil sa nekim od drugih timova. Npr, Det uzme Karmela, taj drugi tim uzme Darka, a onda pošalju Darka uz par budućih pikova u Det za Karmela. Na taj način bi imali i Darka, i još par pikova pride. Ovako niti su iskoristili taj drugi pik kako treba, niti su dobili upotrebljivog igrača. Čak i ako ti drugi pik na draftu "padne s neba" to još uvek ne znači da treba olako da ga se rešiš. Karmelo je bio "projektovani" #2 na tom draftu i Pistonsi su morali uzeti najboljeg raspoloživog igrača, IMHO

Back in Black

pre 2 godine

Melovo vreme je prošlo a ako cemo realno nikada nije ni bilo.On je dobar igrac ali dzaba sve kada nije pobednik.
On je bio kao mladiji igrac za statistiku i to je to.Da on svoje brojke ispuni a boli ga uši da li ce da pobede ili ne.To su cak i neki igraci Njujorka javno izjavili.
Može on nekom da bude fan ali realnost je realnost.U pej-ofu nece da se vidi.
Dok je igrao u Njujorku bio je klasicni privatnik.

CJC

pre 2 godine

NBA draft 2003
#1 LBJ, #2 Darko Miličić, #3 Karmelo Entoni, #4 Kris Boš i #5 Dvejn Vejd
Šta je bilo u glavi Pistonsima da ispred Karmela i ostalih biraju Darka to ni sveti Bog ne zna.
(Dosadnjaković, 05. novembar 2021 13:40)

Muka mi je ali moraću opet... Na Vejdovoj poziciji SG je igrao Rip Hamilton, vrhunski defanzivac, pouzdan šuter i prekaljen veteran tada. Na poziciji Karmela je igrao Prince, možda i najbolji defanzivac lige kad su u pitanju 1,2, i 3. Na poziciji Boša Rašid Valas, lud čovek ali odličan košarkaš, i u napadu i u odbrani. Na 5 Ben Valas, mislim tada i najbolji defanzivac lige... Tako da, ko god da je došao tada u Pistonse proveo bi se isto jer nijedan od njih 4 ne bi igrao više od 15 - 20 minuta po tekmi a pogotovo ne bi imao luksuz da oprangija 20 šuteva po tekmi. U raspad ekipama Majami, Toronto i Denver su to mogli... Nažalost, taj 2 pik je Detroitu ostao iz nekog trejda iz 1998, skoro nikad se ne dešava da tako jaka ekipa ima 2 pika na draftu. Luda glava ali i velika nesreca za Darka što je tamo završio.

NastyB

pre 2 godine

Karmelo Entoni, jedan od mnogih NBA igrača sa ogromnim talentom i još luđom glavom. Karmelo je u svom prajmu napadački bio nešto priblićno Džordanu - ne možeš da ga zaustaviš. Ali to je trajalo manje od dve godine.

Među svim igračima u NBA postoji ona zašto je Majkl Džordan GOAT. Kad je bio najveći i najslavniji on je samo još više trenirao. To nije nikakva izmišljena "urbana legenda" nego je po tome apsolutno jedinstvaen u svakom pogledu.

Snima "Space Jam" 1996 kad osvaja prvu od tri sledeće titule. LeBron to radi prošle godine i košarka mu postaje rekreacija i nazivaju ga "kraljem"???

U vreme snimanja "Space Jam" i dve godine kasnije Majkl osvaja tri titule, dva puta MVP, tri puta u najboljoj odbrambenoj petorci, najbolji strelac, ne znam da li je šta od "najbolji" nije osvojio.

LeBron od trenutka prelaska u Lejkerse osvaja titulu u bablu koju mu je Silver obećao i ostvario. Baš kao i kad je došao u Klivlend. Imao je mnogo bolji tim kad je bio "klinac" ali je bio "klinac" a kad je postao marketinška ikona onda mora d amu se udovolji. Da li iko misli da je u svemu tome bilo nešto košarkaške igre i takmičenja?? HA! Onda je vama lepo i jedva čekate deda mraza.

Odličan tekst o Karmelu koji sam sa uživanjem pročitao.

Dosadnjaković

pre 2 godine

NBA draft 2003
#1 LBJ, #2 Darko Miličić, #3 Karmelo Entoni, #4 Kris Boš i #5 Dvejn Vejd
Šta je bilo u glavi Pistonsima da ispred Karmela i ostalih biraju Darka to ni sveti Bog ne zna.

Јам Дармар

pre 2 godine

Колико готивим овог човека! Било ми је јако жао када је дошао период у ком није могао да нађе клуб. Мело је доктор и то показује. Посебно ми је драго што је заиграо са својим, како каже, братом Леброном и заиста бих волео да освоје прстен заједно. Играч као што је Мело мора да има макар један прстен на крају каријере. Иако ћемо га сви памтити и без тога, за њега лично би прстен представљао круну сјајне каријере.

banat

pre 2 godine

U glavi Detroita je bilo da imaju vec gotov tim i da je ok da uzmu igraca koji trenutno dobar , ali ima ogromni upside. Medjutim Milicic kao i mnogi nasi sportisti( Lazar Markovic npr) cim se dokopaju para zadovolje se time i vise ih ne interesuje sport. Detroit je pogresio sto nije skenirao srpski mentalitet. Daj Milicicevu gradju i talenat nekome ko je veliki radnik i imas all star centra minimalno.
Sto se tice Karmela on je shvatio da vise nije zvezda i da ulazak sa klupe nije sramota i da biti sesti igrac u dobrom timu nije tako losa uloga.
Da je ostao stari Melo sa ogromnim egom vec bi bio van lige.

dS>0

pre 2 godine

Deluje mi kao je dobar lik i cini mi se da je jedan od onih veterana koji zasluzuju prsten u svojoj karijeri (kao npr i Chris Paul) za svoj doprinos ovoj igri, 27,5k poena nije mala stvar...mislim da se lepo uklopio u ovu rotaciju lakersa i da se snasao u svojoj ulozi catch&shoot igraca, preko 50% za 3pt govori o tome, nema previse komplikovanja kao recimo dok je igrao u Knicksima, zapravo to nije potrebno jer vise nije prva opcija u napadu kao nekad, okruzen je dobrim igracima od kojih se ocekuje da komplikuju i da mu izbacuju lopte na 3pt...

Beast Mode

pre 2 godine

Još jednom Stefan pogađa gde treba ali hteo bih da ga zamolim za još neku priču kao ono o kletvi Klipersa jer dugo nije pisao takve stvari a to baš ume tako da ima tih nba tema na pretek pa nek izabere neku. Znam da će da pročita ovo :)

Mislilac

pre 2 godine

Potcenjen je dosta bio otkad je napustio Nikse. Ona sezona pod Vudsonom je bila zabavna za gledanje kada je postao najbolji strelac lige i pokazao da je mašina za koševe. Lepo je videti ga da pravi prostor Lebronu i "otvara" reket jer niko neće pustiti Mela da bi skupio u odbrani baš zbog njegovog šuta, prava olimpijska igra. On može uvek ubaciti 20 poena na povratne lopte i to mnogo znači Lejkersima jer su nagomilani igrači koji igraju unutar linije za 3 poena prevashodno (Vestbruk, Lebron, AD).

CJC

pre 2 godine

NBA draft 2003
#1 LBJ, #2 Darko Miličić, #3 Karmelo Entoni, #4 Kris Boš i #5 Dvejn Vejd
Šta je bilo u glavi Pistonsima da ispred Karmela i ostalih biraju Darka to ni sveti Bog ne zna.
(Dosadnjaković, 05. novembar 2021 13:40)

Muka mi je ali moraću opet... Na Vejdovoj poziciji SG je igrao Rip Hamilton, vrhunski defanzivac, pouzdan šuter i prekaljen veteran tada. Na poziciji Karmela je igrao Prince, možda i najbolji defanzivac lige kad su u pitanju 1,2, i 3. Na poziciji Boša Rašid Valas, lud čovek ali odličan košarkaš, i u napadu i u odbrani. Na 5 Ben Valas, mislim tada i najbolji defanzivac lige... Tako da, ko god da je došao tada u Pistonse proveo bi se isto jer nijedan od njih 4 ne bi igrao više od 15 - 20 minuta po tekmi a pogotovo ne bi imao luksuz da oprangija 20 šuteva po tekmi. U raspad ekipama Majami, Toronto i Denver su to mogli... Nažalost, taj 2 pik je Detroitu ostao iz nekog trejda iz 1998, skoro nikad se ne dešava da tako jaka ekipa ima 2 pika na draftu. Luda glava ali i velika nesreca za Darka što je tamo završio.

dule

pre 2 godine

NBA draft 2003
#1 LBJ, #2 Darko Miličić, #3 Karmelo Entoni, #4 Kris Boš i #5 Dvejn Vejd
Šta je bilo u glavi Pistonsima da ispred Karmela i ostalih biraju Darka to ni sveti Bog ne zna.
(Dosadnjaković, 05. novembar 2021 13:40)

Imalu skockanu ekipu, hteli centra.

banat

pre 2 godine

U glavi Detroita je bilo da imaju vec gotov tim i da je ok da uzmu igraca koji trenutno dobar , ali ima ogromni upside. Medjutim Milicic kao i mnogi nasi sportisti( Lazar Markovic npr) cim se dokopaju para zadovolje se time i vise ih ne interesuje sport. Detroit je pogresio sto nije skenirao srpski mentalitet. Daj Milicicevu gradju i talenat nekome ko je veliki radnik i imas all star centra minimalno.
Sto se tice Karmela on je shvatio da vise nije zvezda i da ulazak sa klupe nije sramota i da biti sesti igrac u dobrom timu nije tako losa uloga.
Da je ostao stari Melo sa ogromnim egom vec bi bio van lige.

Јам Дармар

pre 2 godine

Колико готивим овог човека! Било ми је јако жао када је дошао период у ком није могао да нађе клуб. Мело је доктор и то показује. Посебно ми је драго што је заиграо са својим, како каже, братом Леброном и заиста бих волео да освоје прстен заједно. Играч као што је Мело мора да има макар један прстен на крају каријере. Иако ћемо га сви памтити и без тога, за њега лично би прстен представљао круну сјајне каријере.

Mislilac

pre 2 godine

Potcenjen je dosta bio otkad je napustio Nikse. Ona sezona pod Vudsonom je bila zabavna za gledanje kada je postao najbolji strelac lige i pokazao da je mašina za koševe. Lepo je videti ga da pravi prostor Lebronu i "otvara" reket jer niko neće pustiti Mela da bi skupio u odbrani baš zbog njegovog šuta, prava olimpijska igra. On može uvek ubaciti 20 poena na povratne lopte i to mnogo znači Lejkersima jer su nagomilani igrači koji igraju unutar linije za 3 poena prevashodno (Vestbruk, Lebron, AD).

Back in Black

pre 2 godine

Melovo vreme je prošlo a ako cemo realno nikada nije ni bilo.On je dobar igrac ali dzaba sve kada nije pobednik.
On je bio kao mladiji igrac za statistiku i to je to.Da on svoje brojke ispuni a boli ga uši da li ce da pobede ili ne.To su cak i neki igraci Njujorka javno izjavili.
Može on nekom da bude fan ali realnost je realnost.U pej-ofu nece da se vidi.
Dok je igrao u Njujorku bio je klasicni privatnik.

banat

pre 2 godine

@zozo
Nase hvalisanje da je Bodiroga od 30-tak godina poslao Karmela po burem mi ide na zivce. Karmelo je tad bio jedva profesionalac, a Bodiroga najbolji igrac izvan NBA i to u vreme kada dosta sjajnih evropljana ostajalo u Evropi. To hvaljenje je cak neposteno prema Dejanu jer je on bio bolji igrac tada od Karmela

NastyB

pre 2 godine

Karmelo Entoni, jedan od mnogih NBA igrača sa ogromnim talentom i još luđom glavom. Karmelo je u svom prajmu napadački bio nešto priblićno Džordanu - ne možeš da ga zaustaviš. Ali to je trajalo manje od dve godine.

Među svim igračima u NBA postoji ona zašto je Majkl Džordan GOAT. Kad je bio najveći i najslavniji on je samo još više trenirao. To nije nikakva izmišljena "urbana legenda" nego je po tome apsolutno jedinstvaen u svakom pogledu.

Snima "Space Jam" 1996 kad osvaja prvu od tri sledeće titule. LeBron to radi prošle godine i košarka mu postaje rekreacija i nazivaju ga "kraljem"???

U vreme snimanja "Space Jam" i dve godine kasnije Majkl osvaja tri titule, dva puta MVP, tri puta u najboljoj odbrambenoj petorci, najbolji strelac, ne znam da li je šta od "najbolji" nije osvojio.

LeBron od trenutka prelaska u Lejkerse osvaja titulu u bablu koju mu je Silver obećao i ostvario. Baš kao i kad je došao u Klivlend. Imao je mnogo bolji tim kad je bio "klinac" ali je bio "klinac" a kad je postao marketinška ikona onda mora d amu se udovolji. Da li iko misli da je u svemu tome bilo nešto košarkaške igre i takmičenja?? HA! Onda je vama lepo i jedva čekate deda mraza.

Odličan tekst o Karmelu koji sam sa uživanjem pročitao.

Dosadnjaković

pre 2 godine

NBA draft 2003
#1 LBJ, #2 Darko Miličić, #3 Karmelo Entoni, #4 Kris Boš i #5 Dvejn Vejd
Šta je bilo u glavi Pistonsima da ispred Karmela i ostalih biraju Darka to ni sveti Bog ne zna.

Vrhunski strucnjak, samo se uzbudjava

pre 2 godine

Zasto je vreme da se prica o Melu? Covek ne predstavlja nikakvu pretnju kad krene ozbiljno (citaj play off), bukvalno ima opet da ga love po terenu i unistavaju njegovu nepostojecu odbranu. Ako LAL spadne na to da im je on ozbiljan adut, onda su u vecem problemu nego sto se inace cini (uklapanje Russ-a sa ostatkom ekipe i njegova uloga, celokupna odbrana koja je trenutno najgora u ligi itd.)

Džoni

pre 2 godine

1) Melo je sjajan strelac i jedan od 75 najboljih igrača u istoriji, ali nije šampion ni vođa.
2) Miličić je zasluženo bio izabran drugi na NBA draftu, mogao je eventualno biti treći (iza Mela). Bio je vrhunski talenat i svi su očekivali mnogo od Darka. Niko nije bio blesav, ali nekada stvari jednostano ne rade.

BRE!

pre 2 godine

Lebron gq pozvao i rekao mu trebas mi? Pa imaju li oni skaute, GM-a ili sve to mora Lebron da radi, kao i u Klivlendu, pa i Majamiju, pa opet u Klivlendu i sada u Lejkersima. Ne verujem sto jos ne radi na blagajni.

Drax

pre 2 godine

Ko ga je gledao zna da je ekstra igrac ima sve fore i lep sut mesto mu je u NBA dok god zeli da igra.Problem kod njega je sto je uvek bio uobrazena primadona i nikad nije imao trenera da ga sutne u tur kad pocne da se glupira sa losim sutevima i nula odbranom.Zadnjih godina je bukvalno umalo ispao iz NBA pa se proradio i unapredio sut za 3 koji mu je zadnjih nekoliko sezona bio totalni krs...

dS>0

pre 2 godine

Deluje mi kao je dobar lik i cini mi se da je jedan od onih veterana koji zasluzuju prsten u svojoj karijeri (kao npr i Chris Paul) za svoj doprinos ovoj igri, 27,5k poena nije mala stvar...mislim da se lepo uklopio u ovu rotaciju lakersa i da se snasao u svojoj ulozi catch&shoot igraca, preko 50% za 3pt govori o tome, nema previse komplikovanja kao recimo dok je igrao u Knicksima, zapravo to nije potrebno jer vise nije prva opcija u napadu kao nekad, okruzen je dobrim igracima od kojih se ocekuje da komplikuju i da mu izbacuju lopte na 3pt...

Beast Mode

pre 2 godine

Još jednom Stefan pogađa gde treba ali hteo bih da ga zamolim za još neku priču kao ono o kletvi Klipersa jer dugo nije pisao takve stvari a to baš ume tako da ima tih nba tema na pretek pa nek izabere neku. Znam da će da pročita ovo :)

Dušan THC

pre 2 godine

Melo je faca. Definitivno jedan od igrača o kome će se pričati i za 20 godina. Iako mu racionalnost nikada nije bila jača strana (u najmanju ruku), njegova igra i mehanika šuta subjednostavno fantazija.

Napolitanac

pre 2 godine

neka mi neko navede jedan (košarkaški razlog) zašto je Melo u 75, a Alex English nije? Brojevima i dostignućima na istom nivou. A, da, hajp.

Dosadnjaković

pre 2 godine

@ CJC @ dule
Sve stoji, jeste u tom momentu Detroit bio jak kao crna zemlja, ali mogli su da naprave sign&trade dil sa nekim od drugih timova. Npr, Det uzme Karmela, taj drugi tim uzme Darka, a onda pošalju Darka uz par budućih pikova u Det za Karmela. Na taj način bi imali i Darka, i još par pikova pride. Ovako niti su iskoristili taj drugi pik kako treba, niti su dobili upotrebljivog igrača. Čak i ako ti drugi pik na draftu "padne s neba" to još uvek ne znači da treba olako da ga se rešiš. Karmelo je bio "projektovani" #2 na tom draftu i Pistonsi su morali uzeti najboljeg raspoloživog igrača, IMHO

Qwerty

pre 2 godine

Zamerali su mu poludistancu jer nije imao dobar procenat suta sa te distance. Ovo je samo pocetak sezone I naravno da nece ostati na ovako visokim procentima pogotovo za tri poena. Setite se teorije naajgoreg trenera ikada, Majk Di Antonija, koji je dok je trenirao Hjuston govorio kako je poludistanca nepotreban sut vec gledajuci matematicki samo sutirajte trojke. Znamo da su ih upravo zbog toga izbacili Voriorsi u finalu zapada 2018. Pa cak ni Kari ne moze da se uvek osloni na trojke a on je licno bog trojki.

smeh

pre 2 godine

Čovek koji je najbolji kada je kao treća ili četvrta opcija u napadu. Sa njim kao glavnim igračem ekipe ništa nisu postigle niti će postići. Hteo je da bude nešto što nije, glumio je neku superzvezdu i zato je i dotakao dno NBA.

Aleksandar

pre 2 godine

Dobar tekst. Btw kad već pričamo o veličini gubitnika Mela - koliko je on plejof serija dobio u karieri? Dobar, jako dobar igrač ali daleko od onoga koji pravi razliku.

Dejan

pre 2 godine

Melo i Alen Ajverson su najtalentovaniji igraci koje sam gledao. A kada krenu tvrdi mecevi u plej ofu, ako Lebron bude zdrav, Melova poludistanca bi mogla doneti prsten Lejkersima.

šalu na stranu

pre 2 godine

Osim u LA-u, Legendarna 15-ka će se zasigurno zavioriti i u hali Nagetsa, jer Karmelo je u Koloradu i dalje po nekim statistikama najveće košarkaško ime koje je koračalo tom saveznom državom.

bb

pre 2 godine

Jedna od najvećih prevara. On je onaj igrač kojem u očima vidiš da nema onu "žicu" da osvaja titule. Dobar igrač, ali tu se priča završava. Počela nba sezona pre par dana i sad odmah uzdižu ovoga, čekaj plejof da se malo i odbrane poprave pa da ga vidim.

Memfis

pre 2 godine

Да није њега имали би најгори скор у лиги. Све победе су им биле на кашичицу, а имали су најлакши распоред који се замислити може.

Iamarobot

pre 2 godine

Jeste dobar "skorer", ali efikasan nikad nije bio i nece ni biti. Sada je samo sveden na ono sto je trebalo da bude od početka - 4. ili 5. opcija u timu. Nista manje, nista vise. Videlo se i u olimpijskim timovima da mu ta uloga najviše odgovara.

The Unforgiven

pre 2 godine

NBA draft 2003
#1 LBJ, #2 Darko Miličić, #3 Karmelo Entoni, #4 Kris Boš i #5 Dvejn Vejd
Šta je bilo u glavi Pistonsima da ispred Karmela i ostalih biraju Darka to ni sveti Bog ne zna.
(Dosadnjaković, 5. novembar 2021 13:40)
------------------------------

Javno je svima, ukljucujuci i svetom Bogu, samo tebi izgleda nije ... ;)

Marko Antonije

pre 2 godine

pre 5 6 godina kad smo svaki dan cepali basket,imali smo (jos uvek fala bogu imamo) druga od 195cm i 110kg koji ima sjajan sut i samo suta trojke i poludostancu a ledja kao sifonjer moze da nas izgira sve ali ne,covek samo sutira..pogodite ko mu je omiljeni igrac i ciji dres ima?

Zozo

pre 2 godine

@Banat
Nemoj mnogo da se jediš zbog Karmela, samo se malo hvališemo zbog Bodiroge koji je tadašnjeg predstavnika SAD, najjače sile u košarci, nekoliko puta tako prošetao da ovaj nije znao gde je lopta.

Milisav Vokri

pre 2 godine

Karmelu su idealno pali ovakvi Lejkersi,koji trenutno imaju 6-5 skor,sa prenapumpanim zvezdama u timu,tipa Rasel tripl dabl,sklonimi se za skok,Westbruk. Stakleni povreda,posle 7 minuta igre boli me stomak Davis, Matori Rondo i LBJ koji zaigraju ponekad kad im se igra, De Andrej Jordan, Dwight Howard i kompanija. Sve izvikani i kod sudija imamo prodju bivsi asovi, koji se kao sto je i u Karmelovoj karijeri taman uklapaju u borbu za 9 8 mesto i ulazak u plej of. Opustena igra,ispucam svojih 15 tak 20 suteva i nebitno dal se pobedjuje ili gubi.

Јам Дармар

pre 2 godine

Колико готивим овог човека! Било ми је јако жао када је дошао период у ком није могао да нађе клуб. Мело је доктор и то показује. Посебно ми је драго што је заиграо са својим, како каже, братом Леброном и заиста бих волео да освоје прстен заједно. Играч као што је Мело мора да има макар један прстен на крају каријере. Иако ћемо га сви памтити и без тога, за њега лично би прстен представљао круну сјајне каријере.

Dosadnjaković

pre 2 godine

NBA draft 2003
#1 LBJ, #2 Darko Miličić, #3 Karmelo Entoni, #4 Kris Boš i #5 Dvejn Vejd
Šta je bilo u glavi Pistonsima da ispred Karmela i ostalih biraju Darka to ni sveti Bog ne zna.

Dejan

pre 2 godine

Melo i Alen Ajverson su najtalentovaniji igraci koje sam gledao. A kada krenu tvrdi mecevi u plej ofu, ako Lebron bude zdrav, Melova poludistanca bi mogla doneti prsten Lejkersima.

šalu na stranu

pre 2 godine

Osim u LA-u, Legendarna 15-ka će se zasigurno zavioriti i u hali Nagetsa, jer Karmelo je u Koloradu i dalje po nekim statistikama najveće košarkaško ime koje je koračalo tom saveznom državom.

NastyB

pre 2 godine

Karmelo Entoni, jedan od mnogih NBA igrača sa ogromnim talentom i još luđom glavom. Karmelo je u svom prajmu napadački bio nešto priblićno Džordanu - ne možeš da ga zaustaviš. Ali to je trajalo manje od dve godine.

Među svim igračima u NBA postoji ona zašto je Majkl Džordan GOAT. Kad je bio najveći i najslavniji on je samo još više trenirao. To nije nikakva izmišljena "urbana legenda" nego je po tome apsolutno jedinstvaen u svakom pogledu.

Snima "Space Jam" 1996 kad osvaja prvu od tri sledeće titule. LeBron to radi prošle godine i košarka mu postaje rekreacija i nazivaju ga "kraljem"???

U vreme snimanja "Space Jam" i dve godine kasnije Majkl osvaja tri titule, dva puta MVP, tri puta u najboljoj odbrambenoj petorci, najbolji strelac, ne znam da li je šta od "najbolji" nije osvojio.

LeBron od trenutka prelaska u Lejkerse osvaja titulu u bablu koju mu je Silver obećao i ostvario. Baš kao i kad je došao u Klivlend. Imao je mnogo bolji tim kad je bio "klinac" ali je bio "klinac" a kad je postao marketinška ikona onda mora d amu se udovolji. Da li iko misli da je u svemu tome bilo nešto košarkaške igre i takmičenja?? HA! Onda je vama lepo i jedva čekate deda mraza.

Odličan tekst o Karmelu koji sam sa uživanjem pročitao.

Back in Black

pre 2 godine

Melovo vreme je prošlo a ako cemo realno nikada nije ni bilo.On je dobar igrac ali dzaba sve kada nije pobednik.
On je bio kao mladiji igrac za statistiku i to je to.Da on svoje brojke ispuni a boli ga uši da li ce da pobede ili ne.To su cak i neki igraci Njujorka javno izjavili.
Može on nekom da bude fan ali realnost je realnost.U pej-ofu nece da se vidi.
Dok je igrao u Njujorku bio je klasicni privatnik.

smeh

pre 2 godine

Čovek koji je najbolji kada je kao treća ili četvrta opcija u napadu. Sa njim kao glavnim igračem ekipe ništa nisu postigle niti će postići. Hteo je da bude nešto što nije, glumio je neku superzvezdu i zato je i dotakao dno NBA.

Napolitanac

pre 2 godine

neka mi neko navede jedan (košarkaški razlog) zašto je Melo u 75, a Alex English nije? Brojevima i dostignućima na istom nivou. A, da, hajp.

Vrhunski strucnjak, samo se uzbudjava

pre 2 godine

Zasto je vreme da se prica o Melu? Covek ne predstavlja nikakvu pretnju kad krene ozbiljno (citaj play off), bukvalno ima opet da ga love po terenu i unistavaju njegovu nepostojecu odbranu. Ako LAL spadne na to da im je on ozbiljan adut, onda su u vecem problemu nego sto se inace cini (uklapanje Russ-a sa ostatkom ekipe i njegova uloga, celokupna odbrana koja je trenutno najgora u ligi itd.)

Iamarobot

pre 2 godine

Jeste dobar "skorer", ali efikasan nikad nije bio i nece ni biti. Sada je samo sveden na ono sto je trebalo da bude od početka - 4. ili 5. opcija u timu. Nista manje, nista vise. Videlo se i u olimpijskim timovima da mu ta uloga najviše odgovara.

Dušan THC

pre 2 godine

Melo je faca. Definitivno jedan od igrača o kome će se pričati i za 20 godina. Iako mu racionalnost nikada nije bila jača strana (u najmanju ruku), njegova igra i mehanika šuta subjednostavno fantazija.

banat

pre 2 godine

@zozo
Nase hvalisanje da je Bodiroga od 30-tak godina poslao Karmela po burem mi ide na zivce. Karmelo je tad bio jedva profesionalac, a Bodiroga najbolji igrac izvan NBA i to u vreme kada dosta sjajnih evropljana ostajalo u Evropi. To hvaljenje je cak neposteno prema Dejanu jer je on bio bolji igrac tada od Karmela

dS>0

pre 2 godine

Deluje mi kao je dobar lik i cini mi se da je jedan od onih veterana koji zasluzuju prsten u svojoj karijeri (kao npr i Chris Paul) za svoj doprinos ovoj igri, 27,5k poena nije mala stvar...mislim da se lepo uklopio u ovu rotaciju lakersa i da se snasao u svojoj ulozi catch&shoot igraca, preko 50% za 3pt govori o tome, nema previse komplikovanja kao recimo dok je igrao u Knicksima, zapravo to nije potrebno jer vise nije prva opcija u napadu kao nekad, okruzen je dobrim igracima od kojih se ocekuje da komplikuju i da mu izbacuju lopte na 3pt...

Aleksandar

pre 2 godine

Dobar tekst. Btw kad već pričamo o veličini gubitnika Mela - koliko je on plejof serija dobio u karieri? Dobar, jako dobar igrač ali daleko od onoga koji pravi razliku.

CJC

pre 2 godine

NBA draft 2003
#1 LBJ, #2 Darko Miličić, #3 Karmelo Entoni, #4 Kris Boš i #5 Dvejn Vejd
Šta je bilo u glavi Pistonsima da ispred Karmela i ostalih biraju Darka to ni sveti Bog ne zna.
(Dosadnjaković, 05. novembar 2021 13:40)

Muka mi je ali moraću opet... Na Vejdovoj poziciji SG je igrao Rip Hamilton, vrhunski defanzivac, pouzdan šuter i prekaljen veteran tada. Na poziciji Karmela je igrao Prince, možda i najbolji defanzivac lige kad su u pitanju 1,2, i 3. Na poziciji Boša Rašid Valas, lud čovek ali odličan košarkaš, i u napadu i u odbrani. Na 5 Ben Valas, mislim tada i najbolji defanzivac lige... Tako da, ko god da je došao tada u Pistonse proveo bi se isto jer nijedan od njih 4 ne bi igrao više od 15 - 20 minuta po tekmi a pogotovo ne bi imao luksuz da oprangija 20 šuteva po tekmi. U raspad ekipama Majami, Toronto i Denver su to mogli... Nažalost, taj 2 pik je Detroitu ostao iz nekog trejda iz 1998, skoro nikad se ne dešava da tako jaka ekipa ima 2 pika na draftu. Luda glava ali i velika nesreca za Darka što je tamo završio.

BRE!

pre 2 godine

Lebron gq pozvao i rekao mu trebas mi? Pa imaju li oni skaute, GM-a ili sve to mora Lebron da radi, kao i u Klivlendu, pa i Majamiju, pa opet u Klivlendu i sada u Lejkersima. Ne verujem sto jos ne radi na blagajni.

Dosadnjaković

pre 2 godine

@ CJC @ dule
Sve stoji, jeste u tom momentu Detroit bio jak kao crna zemlja, ali mogli su da naprave sign&trade dil sa nekim od drugih timova. Npr, Det uzme Karmela, taj drugi tim uzme Darka, a onda pošalju Darka uz par budućih pikova u Det za Karmela. Na taj način bi imali i Darka, i još par pikova pride. Ovako niti su iskoristili taj drugi pik kako treba, niti su dobili upotrebljivog igrača. Čak i ako ti drugi pik na draftu "padne s neba" to još uvek ne znači da treba olako da ga se rešiš. Karmelo je bio "projektovani" #2 na tom draftu i Pistonsi su morali uzeti najboljeg raspoloživog igrača, IMHO

Qwerty

pre 2 godine

Zamerali su mu poludistancu jer nije imao dobar procenat suta sa te distance. Ovo je samo pocetak sezone I naravno da nece ostati na ovako visokim procentima pogotovo za tri poena. Setite se teorije naajgoreg trenera ikada, Majk Di Antonija, koji je dok je trenirao Hjuston govorio kako je poludistanca nepotreban sut vec gledajuci matematicki samo sutirajte trojke. Znamo da su ih upravo zbog toga izbacili Voriorsi u finalu zapada 2018. Pa cak ni Kari ne moze da se uvek osloni na trojke a on je licno bog trojki.

Memfis

pre 2 godine

Да није њега имали би најгори скор у лиги. Све победе су им биле на кашичицу, а имали су најлакши распоред који се замислити може.

Zozo

pre 2 godine

@Banat
Nemoj mnogo da se jediš zbog Karmela, samo se malo hvališemo zbog Bodiroge koji je tadašnjeg predstavnika SAD, najjače sile u košarci, nekoliko puta tako prošetao da ovaj nije znao gde je lopta.

banat

pre 2 godine

U glavi Detroita je bilo da imaju vec gotov tim i da je ok da uzmu igraca koji trenutno dobar , ali ima ogromni upside. Medjutim Milicic kao i mnogi nasi sportisti( Lazar Markovic npr) cim se dokopaju para zadovolje se time i vise ih ne interesuje sport. Detroit je pogresio sto nije skenirao srpski mentalitet. Daj Milicicevu gradju i talenat nekome ko je veliki radnik i imas all star centra minimalno.
Sto se tice Karmela on je shvatio da vise nije zvezda i da ulazak sa klupe nije sramota i da biti sesti igrac u dobrom timu nije tako losa uloga.
Da je ostao stari Melo sa ogromnim egom vec bi bio van lige.

Džoni

pre 2 godine

1) Melo je sjajan strelac i jedan od 75 najboljih igrača u istoriji, ali nije šampion ni vođa.
2) Miličić je zasluženo bio izabran drugi na NBA draftu, mogao je eventualno biti treći (iza Mela). Bio je vrhunski talenat i svi su očekivali mnogo od Darka. Niko nije bio blesav, ali nekada stvari jednostano ne rade.

bb

pre 2 godine

Jedna od najvećih prevara. On je onaj igrač kojem u očima vidiš da nema onu "žicu" da osvaja titule. Dobar igrač, ali tu se priča završava. Počela nba sezona pre par dana i sad odmah uzdižu ovoga, čekaj plejof da se malo i odbrane poprave pa da ga vidim.

Mislilac

pre 2 godine

Potcenjen je dosta bio otkad je napustio Nikse. Ona sezona pod Vudsonom je bila zabavna za gledanje kada je postao najbolji strelac lige i pokazao da je mašina za koševe. Lepo je videti ga da pravi prostor Lebronu i "otvara" reket jer niko neće pustiti Mela da bi skupio u odbrani baš zbog njegovog šuta, prava olimpijska igra. On može uvek ubaciti 20 poena na povratne lopte i to mnogo znači Lejkersima jer su nagomilani igrači koji igraju unutar linije za 3 poena prevashodno (Vestbruk, Lebron, AD).

Beast Mode

pre 2 godine

Još jednom Stefan pogađa gde treba ali hteo bih da ga zamolim za još neku priču kao ono o kletvi Klipersa jer dugo nije pisao takve stvari a to baš ume tako da ima tih nba tema na pretek pa nek izabere neku. Znam da će da pročita ovo :)

dule

pre 2 godine

NBA draft 2003
#1 LBJ, #2 Darko Miličić, #3 Karmelo Entoni, #4 Kris Boš i #5 Dvejn Vejd
Šta je bilo u glavi Pistonsima da ispred Karmela i ostalih biraju Darka to ni sveti Bog ne zna.
(Dosadnjaković, 05. novembar 2021 13:40)

Imalu skockanu ekipu, hteli centra.

Drax

pre 2 godine

Ko ga je gledao zna da je ekstra igrac ima sve fore i lep sut mesto mu je u NBA dok god zeli da igra.Problem kod njega je sto je uvek bio uobrazena primadona i nikad nije imao trenera da ga sutne u tur kad pocne da se glupira sa losim sutevima i nula odbranom.Zadnjih godina je bukvalno umalo ispao iz NBA pa se proradio i unapredio sut za 3 koji mu je zadnjih nekoliko sezona bio totalni krs...

The Unforgiven

pre 2 godine

NBA draft 2003
#1 LBJ, #2 Darko Miličić, #3 Karmelo Entoni, #4 Kris Boš i #5 Dvejn Vejd
Šta je bilo u glavi Pistonsima da ispred Karmela i ostalih biraju Darka to ni sveti Bog ne zna.
(Dosadnjaković, 5. novembar 2021 13:40)
------------------------------

Javno je svima, ukljucujuci i svetom Bogu, samo tebi izgleda nije ... ;)

Marko Antonije

pre 2 godine

pre 5 6 godina kad smo svaki dan cepali basket,imali smo (jos uvek fala bogu imamo) druga od 195cm i 110kg koji ima sjajan sut i samo suta trojke i poludostancu a ledja kao sifonjer moze da nas izgira sve ali ne,covek samo sutira..pogodite ko mu je omiljeni igrac i ciji dres ima?

Milisav Vokri

pre 2 godine

Karmelu su idealno pali ovakvi Lejkersi,koji trenutno imaju 6-5 skor,sa prenapumpanim zvezdama u timu,tipa Rasel tripl dabl,sklonimi se za skok,Westbruk. Stakleni povreda,posle 7 minuta igre boli me stomak Davis, Matori Rondo i LBJ koji zaigraju ponekad kad im se igra, De Andrej Jordan, Dwight Howard i kompanija. Sve izvikani i kod sudija imamo prodju bivsi asovi, koji se kao sto je i u Karmelovoj karijeri taman uklapaju u borbu za 9 8 mesto i ulazak u plej of. Opustena igra,ispucam svojih 15 tak 20 suteva i nebitno dal se pobedjuje ili gubi.