Sreda, 13.10.2021.

17:30

Prvi čovek FIFA "odgovorio" Piksiju: Kako mogu Super Boul i Vimbldon?

Sve ozbiljnija postaje ideja da se Mundijal u fudbalu igra na svake dve godine.

Izvor: MS

Prvi èovek FIFA "odgovorio" Piksiju: Kako mogu Super Boul i Vimbldon? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

56 Komentari

Sortiraj po:

*

pre 2 godine

Toliko od FIFA-e... Glavno da su sve sile upotrebili protiv Superlige kako im slučajno ni paricu ne bi izbili iz džepa. Jer FIFA i UEFA su tu za "razvoj fudbala" i "ljubav prema igri", dok su ostali samo gramzivi, je l'? Koliko je samo velikih takmičenja prodato? Koliko smo tokom decenija imali prilike da vidimo spornih sudijskih odluka, nesportskog ponašanja i generalno nepravde na terenima koja, ne da nije sankcionisana, već naprotiv. Vinovnici iste su svesrdno nagrađeni od strane gorepomenutih organizacija. Koliko se gura selektivna politika što uključuje rasizam prema belcima i mizandriju? Jedan sam od retkih koji nikad nije naseo na Šapurikinu i Infantilnu propagandu i otpočetka sam tvrdio da je Superliga dobra ideja. A ova dvojica preuzeli Platinijev i Blaterov lopovski metod i unapredili ga. Sa ovim maloumnim projektom svi u organizaciji će se nafatirati, pa, samim tim, više nema opasnosti da će neko drukati o neregularnostima pravosuđu i da će iko od čelnika ikad odgovarati. Fudbaleri će početi da umiru na terenu jer nema tog super-organizma koji može ispratiti ovakav suludi tempo, iako ovde pojedini geniji pišu kako "za te pare treba da trče odavde do Kuvajta" i sl. Sujeta malog i neukog čoveka.

Centurion

pre 2 godine

Finale Lige Šampiona i Superbol se igraju svake godine, zato sto su to finala redovnih, sezonskih, klupskih takmicenja.
I pošto se prvenstva odigravaju svake godine logicno je da imamo i ta finala na kraju sezona.
Wimbldon je potpuno drugi tip sporta, odnosno individualni sport i samim tim neuporediv.

Teska je glupost odrzavati SP tako cesto, ubilo bi draz tog takmicenja, da ne govorim o potencijalnim otkazima zbog umora i povreda.

RiL

pre 2 godine

Može po kup sistemu. Dok se ne završi na najbolje 4 ekipe na kontinentu (ostali kontinenti na 3 ekipe, šampion Okeanije igra sa drugim iz Azije). Ukupno ostaje 4 + 4 * 3 = 16 ekipa. Ove dalje igraju po kup sistemu, s tim što u osmini finala ne igraju sa ekipama sa svog kontinenta. Na 211 timova teoretski je moguće u 8 utakmica doći do titule prvaka, ako se ne igraju utakmice kući i u gostima, nego samo jedna.

Ex hokejaš

pre 2 godine

Svetksko prventstvo u hokeju se igra svake godine i to negde u maju. Interesovanje je skoro ravno nuli i svi veliki igraci gledaju da to izbegnu. Reprzentacije salju B i C ekipe i jedva da ima publike u grupnoj fazi takmicenja. Lako moze da se dogodi da i fudbal dozivi slicnu sudbinu ako se previse forsira. Ne treba pretervati niucemu.
(sasha, 13. oktobar 2021 19:45)

Momče, hokej ima pune dvorane kada se organizuju u Rusiji, Kanadi, Švedskoj, Finskoj, Češkoj, Slovačkoj uopšte tamo gde se hokej kao sport visoko pozicionira. Hokej nema kfalifikacije, hokej nije široko. rasprostranjen kao fudbal
NHL ne prekida sezonu zbog SP i OI. Igraju igrači koji igraju za timove koji ispadnu rano u Stenley cup. Ruska KHL, Švedska liga, Finska, I sve ostale se prekidaju i ekipe igraju u najjačim sastavima

нс бој

pre 2 godine

Можемо ми да млатимо колико хоћемо,све је уништено свакако, што не би докрајчили фудбал.Једноставно све се прави да би се што више зарађивало,небитан је квалитет,смисао,традиција,навијачка драж.Кога интересује лига нација и лига конференција,зашто је уклоњено куп победника купова и куп УЕФА.Ако су хтели ново такмичење требали су вратити куп победника купова,ал у том такмичењу су измешани квалитети клубова,па има од најквалитетнијих до клубова из нижих лига који су преко националног купа дошли до Европе,драж је велика ал зарада мала .Овако су направили прву,другу и трећу лигу Европе и скроз је реално да се направи и Супер лига Европе где би испадао један,највише два клуба а победник или финалиста лиге шампиона би улазили у Супер лигу Европе.

ProkopijeElGrande

pre 2 godine

Bice i SP i EP na dve godine, polako samo. Profit iznad svega. U godini u kojoj je takmicenje, rokas kvalifikacije za ono drugo i to je to. Parice se kote, mnoze, celnici FIFA i UEFA grokcu, uzivaju...

Sunce Slobode

pre 2 godine

Utorkom svetsko neka se igra. Ali bez domacina. Recimo dobijes Juznu Afriku u grupi igras u Johanesburgu i onda u sredu ovi bolji iz reprezentacije igraju Ligu Sampiona. Ili cetvrtkom LE, ali tu vec imaju mnogo odmora. Petkom evropsko i to je to.

Masariko

pre 2 godine

Zanimljivi su komentatori ovde što se suprotstavljaju. Pa šta je vama? Hoćete li vi igrati? Pa što se mene lično tiče, bolje je da uživam u SP svake druge nego svake četvrte godine. Sada je životni ritam dosta brži u odnosu na prethodni vek.

sasha

pre 2 godine

Svetksko prventstvo u hokeju se igra svake godine i to negde u maju. Interesovanje je skoro ravno nuli i svi veliki igraci gledaju da to izbegnu. Reprzentacije salju B i C ekipe i jedva da ima publike u grupnoj fazi takmicenja. Lako moze da se dogodi da i fudbal dozivi slicnu sudbinu ako se previse forsira. Ne treba pretervati niucemu.

Dokonjak

pre 2 godine

Zašto se zaustaviti na tome? U sezoni se igraju 4 grand slam-a, zašto ne bi onda moglo i 4 svetska prvenstva? A između toga neka se igraju kvalifikacije...

Vule

pre 2 godine

Па не би се и Европско и Свјетско играло исте године. Ако би ово усвојили, Свјетско би се играло непарним годинама. Ја лично не мислим да је то добро. Више ми се свиђа овако, свакако има један велики турнир сваке двије године. И не може у том смислу да се пореди са Супербоулом, јер код њих сезона не траје дуго, плус има размака између плеј офа и Супербоула, а уз то, то је само једна утакмица. У фудбалу имају претрпану клупску сезону, па онда бројне утакмице са репрезентацијом, плус практично сваке године Европско или Свјетско. Није баш за поређење.

igor

pre 2 godine

Pa onda nije samo Vimbldon u rangu svetskog prvenstva. Tu su i ostala 3 grand slam-a. Tako da mislim da bi SP u fudbalu trebalo da bude 4 puta godišnje.

rampa

pre 2 godine

Nemam problem da se to radi svake dve godine. Neka se odrzava svake polusezone ako hocete. Samo molim da mi to ne pravdaju "magijom turnira" ili "ljubavlju prema igri" isl. Kazite posteno da se ogromne pare okrecu, da vi volite pare, i ovo je najbolji nacin da se jos obogatite. Nesto slicno Superligi koju ste sahranili zbog "pohlepe".

kaokakao

pre 2 godine

Samo nek pogleda koliko traje sezona u NFL-u i koliko igraci imaju meceva, plus nemaju reprezentativnih obaveza. A fudbaleri kao da su sa PS-a, pa igraj dok te je volja.

Sub013

pre 2 godine

Ma sta bre svake 2, svake da se odrzava i Olimpijada isto, da namlatite jos koju milijardu dok ste zivi, a posle nek umre sport sta vas briga ionako vam nista nije sveto. Ranije su se ljudi trudili da ostane nesto dobro iza njih, da sacuvaju sport koji vole novim generacijama, danas im je bitno jedino ko ce vise da namlati para, kao da ce da ih nose na onaj svet, uzas.

Aron

pre 2 godine

Iako ne volim Infabtina podržavam ideju da SP bude na svake dve godine. Ono što je tu problem je broj od 48 učesnika što je malo besmisleno. Ali besmisleno je i EP sa 24 ekipa. Sa druge strane ova kontinentalna prvenstva su apsurdna i dosadna. Niko ne priča o njima. Evo sad je Italija bila evropski prvak i niko se i ne seća njihovih utakmica. A svi se sećaju utakmica i igrača recimo kad je Italija bila prvak SP-a 2006. I Kanavara, Pirla, Materacija Luke Tonija. To važi i za Južnu Ameriku. Brazil ima skoro pa duplo manje Kopa Amerike od Urugvaja i Argentine. To tamo nikog ne interesuje niti vidi kao neki skandal i tome slično. Baš su sad izgubili finale od Argentine na svom terenu i kao da se ništa nije desilo. Brazilce ti prosto ne zanima i bitno im je SP i ponosni su na to što imaju najviše titula tog takmičenja. U ostalim kontinentalnim takmičenjima stvar je još gora. Njih tek ne zanimaju ta takmičenja. Koga briga iz tih zemalja za šampiona Azije, Afrike i Severne Amerike? Nikog. Pre par godina u Africi je Zambia bila prvak, a u kvalifikacijama za SP je uvek bila daleko od mogućnosti da se plasira.

Stop kapitalizmu

pre 2 godine

Voleo bih da se i EP i SP u fudbalu igraju svake 4 godine, kao i do sada.
Na EP da igra 16 ekipa, a na SP 32. Mislim da je tako najbolje.

Jim Beam

pre 2 godine

Evropsko prvenstvo u košarci je potpuno izgubilo na značaju od kada se organizuje svake dve godine. Većina najboljih igrača se više ne odaziva na okupljanja, a to dovodi slabijeg kvaliteta i gubitka interesovanja javnosti. Tako da ima i drugih primera, koji su daleko bliži ovoj situaciji...

plavi bechar

pre 2 godine

Nije problem da SP bude na svake 2 godine. Ne bi to bilo neka velika katastrofa. Problem je sto onda tek posebno ne ide ono prosirenje od 48 timova. Neka bude svake 2 godine ali najvise 32 kako je sad. Problem je i domacinstvo. Organizacija SP je jako zahtevan poduhvat i malo zemalja moze da to uradi. Kako ce se nalaziti domacini na svake 2 osim ako ne misle da vrte stalno iste? Ukinuti glupost sa 3 domacina poput 2026. kao Kanada, SAD, Meksiko. Previse je. Najvise 2 domacina.

Aca86ar

pre 2 godine

Ja samo ne kapiram sta bi tada bilo da evropskim prvenstvom. Ne moze u isto vreme oba. ili da se jedno igra na zimu a drugo na leto, tada trpe prvenstva. A jos su u Evropi dodali Ligu nacija. Neko ce da pukne, ne moze sve.

Ispravks

pre 2 godine

Wimbldon i Super bol se održavaju svake godine.Zašto se SP u fudbalu ne bi održavalo svake godine.Pa SP u biciklizmu se održava svake godine.A da ipak pitate igrače jer bez njih nema igre.

Aca bg

pre 2 godine

Svake druge godine po 48 reprezentacija?Pa da li ste vi normalni?Nista vam nije sveto.Mislim da je FIFA najmocnija svetska organizacija.Kakvi UN,NATO,BRICS..FIFA je iznad svih!

Jim Beam

pre 2 godine

Evropsko prvenstvo u košarci je potpuno izgubilo na značaju od kada se organizuje svake dve godine. Većina najboljih igrača se više ne odaziva na okupljanja, a to dovodi slabijeg kvaliteta i gubitka interesovanja javnosti. Tako da ima i drugih primera, koji su daleko bliži ovoj situaciji...

Aca bg

pre 2 godine

Svake druge godine po 48 reprezentacija?Pa da li ste vi normalni?Nista vam nije sveto.Mislim da je FIFA najmocnija svetska organizacija.Kakvi UN,NATO,BRICS..FIFA je iznad svih!

Aca86ar

pre 2 godine

Ja samo ne kapiram sta bi tada bilo da evropskim prvenstvom. Ne moze u isto vreme oba. ili da se jedno igra na zimu a drugo na leto, tada trpe prvenstva. A jos su u Evropi dodali Ligu nacija. Neko ce da pukne, ne moze sve.

igor

pre 2 godine

Pa onda nije samo Vimbldon u rangu svetskog prvenstva. Tu su i ostala 3 grand slam-a. Tako da mislim da bi SP u fudbalu trebalo da bude 4 puta godišnje.

kaokakao

pre 2 godine

Samo nek pogleda koliko traje sezona u NFL-u i koliko igraci imaju meceva, plus nemaju reprezentativnih obaveza. A fudbaleri kao da su sa PS-a, pa igraj dok te je volja.

plavi bechar

pre 2 godine

Nije problem da SP bude na svake 2 godine. Ne bi to bilo neka velika katastrofa. Problem je sto onda tek posebno ne ide ono prosirenje od 48 timova. Neka bude svake 2 godine ali najvise 32 kako je sad. Problem je i domacinstvo. Organizacija SP je jako zahtevan poduhvat i malo zemalja moze da to uradi. Kako ce se nalaziti domacini na svake 2 osim ako ne misle da vrte stalno iste? Ukinuti glupost sa 3 domacina poput 2026. kao Kanada, SAD, Meksiko. Previse je. Najvise 2 domacina.

Stop kapitalizmu

pre 2 godine

Voleo bih da se i EP i SP u fudbalu igraju svake 4 godine, kao i do sada.
Na EP da igra 16 ekipa, a na SP 32. Mislim da je tako najbolje.

rampa

pre 2 godine

Nemam problem da se to radi svake dve godine. Neka se odrzava svake polusezone ako hocete. Samo molim da mi to ne pravdaju "magijom turnira" ili "ljubavlju prema igri" isl. Kazite posteno da se ogromne pare okrecu, da vi volite pare, i ovo je najbolji nacin da se jos obogatite. Nesto slicno Superligi koju ste sahranili zbog "pohlepe".

Sub013

pre 2 godine

Ma sta bre svake 2, svake da se odrzava i Olimpijada isto, da namlatite jos koju milijardu dok ste zivi, a posle nek umre sport sta vas briga ionako vam nista nije sveto. Ranije su se ljudi trudili da ostane nesto dobro iza njih, da sacuvaju sport koji vole novim generacijama, danas im je bitno jedino ko ce vise da namlati para, kao da ce da ih nose na onaj svet, uzas.

Sunce Slobode

pre 2 godine

Utorkom svetsko neka se igra. Ali bez domacina. Recimo dobijes Juznu Afriku u grupi igras u Johanesburgu i onda u sredu ovi bolji iz reprezentacije igraju Ligu Sampiona. Ili cetvrtkom LE, ali tu vec imaju mnogo odmora. Petkom evropsko i to je to.

Dokonjak

pre 2 godine

Zašto se zaustaviti na tome? U sezoni se igraju 4 grand slam-a, zašto ne bi onda moglo i 4 svetska prvenstva? A između toga neka se igraju kvalifikacije...

sasha

pre 2 godine

Svetksko prventstvo u hokeju se igra svake godine i to negde u maju. Interesovanje je skoro ravno nuli i svi veliki igraci gledaju da to izbegnu. Reprzentacije salju B i C ekipe i jedva da ima publike u grupnoj fazi takmicenja. Lako moze da se dogodi da i fudbal dozivi slicnu sudbinu ako se previse forsira. Ne treba pretervati niucemu.

ProkopijeElGrande

pre 2 godine

Bice i SP i EP na dve godine, polako samo. Profit iznad svega. U godini u kojoj je takmicenje, rokas kvalifikacije za ono drugo i to je to. Parice se kote, mnoze, celnici FIFA i UEFA grokcu, uzivaju...

Ispravks

pre 2 godine

Wimbldon i Super bol se održavaju svake godine.Zašto se SP u fudbalu ne bi održavalo svake godine.Pa SP u biciklizmu se održava svake godine.A da ipak pitate igrače jer bez njih nema igre.

Vule

pre 2 godine

Па не би се и Европско и Свјетско играло исте године. Ако би ово усвојили, Свјетско би се играло непарним годинама. Ја лично не мислим да је то добро. Више ми се свиђа овако, свакако има један велики турнир сваке двије године. И не може у том смислу да се пореди са Супербоулом, јер код њих сезона не траје дуго, плус има размака између плеј офа и Супербоула, а уз то, то је само једна утакмица. У фудбалу имају претрпану клупску сезону, па онда бројне утакмице са репрезентацијом, плус практично сваке године Европско или Свјетско. Није баш за поређење.

Centurion

pre 2 godine

Finale Lige Šampiona i Superbol se igraju svake godine, zato sto su to finala redovnih, sezonskih, klupskih takmicenja.
I pošto se prvenstva odigravaju svake godine logicno je da imamo i ta finala na kraju sezona.
Wimbldon je potpuno drugi tip sporta, odnosno individualni sport i samim tim neuporediv.

Teska je glupost odrzavati SP tako cesto, ubilo bi draz tog takmicenja, da ne govorim o potencijalnim otkazima zbog umora i povreda.

нс бој

pre 2 godine

Можемо ми да млатимо колико хоћемо,све је уништено свакако, што не би докрајчили фудбал.Једноставно све се прави да би се што више зарађивало,небитан је квалитет,смисао,традиција,навијачка драж.Кога интересује лига нација и лига конференција,зашто је уклоњено куп победника купова и куп УЕФА.Ако су хтели ново такмичење требали су вратити куп победника купова,ал у том такмичењу су измешани квалитети клубова,па има од најквалитетнијих до клубова из нижих лига који су преко националног купа дошли до Европе,драж је велика ал зарада мала .Овако су направили прву,другу и трећу лигу Европе и скроз је реално да се направи и Супер лига Европе где би испадао један,највише два клуба а победник или финалиста лиге шампиона би улазили у Супер лигу Европе.

Aron

pre 2 godine

Iako ne volim Infabtina podržavam ideju da SP bude na svake dve godine. Ono što je tu problem je broj od 48 učesnika što je malo besmisleno. Ali besmisleno je i EP sa 24 ekipa. Sa druge strane ova kontinentalna prvenstva su apsurdna i dosadna. Niko ne priča o njima. Evo sad je Italija bila evropski prvak i niko se i ne seća njihovih utakmica. A svi se sećaju utakmica i igrača recimo kad je Italija bila prvak SP-a 2006. I Kanavara, Pirla, Materacija Luke Tonija. To važi i za Južnu Ameriku. Brazil ima skoro pa duplo manje Kopa Amerike od Urugvaja i Argentine. To tamo nikog ne interesuje niti vidi kao neki skandal i tome slično. Baš su sad izgubili finale od Argentine na svom terenu i kao da se ništa nije desilo. Brazilce ti prosto ne zanima i bitno im je SP i ponosni su na to što imaju najviše titula tog takmičenja. U ostalim kontinentalnim takmičenjima stvar je još gora. Njih tek ne zanimaju ta takmičenja. Koga briga iz tih zemalja za šampiona Azije, Afrike i Severne Amerike? Nikog. Pre par godina u Africi je Zambia bila prvak, a u kvalifikacijama za SP je uvek bila daleko od mogućnosti da se plasira.

*

pre 2 godine

Toliko od FIFA-e... Glavno da su sve sile upotrebili protiv Superlige kako im slučajno ni paricu ne bi izbili iz džepa. Jer FIFA i UEFA su tu za "razvoj fudbala" i "ljubav prema igri", dok su ostali samo gramzivi, je l'? Koliko je samo velikih takmičenja prodato? Koliko smo tokom decenija imali prilike da vidimo spornih sudijskih odluka, nesportskog ponašanja i generalno nepravde na terenima koja, ne da nije sankcionisana, već naprotiv. Vinovnici iste su svesrdno nagrađeni od strane gorepomenutih organizacija. Koliko se gura selektivna politika što uključuje rasizam prema belcima i mizandriju? Jedan sam od retkih koji nikad nije naseo na Šapurikinu i Infantilnu propagandu i otpočetka sam tvrdio da je Superliga dobra ideja. A ova dvojica preuzeli Platinijev i Blaterov lopovski metod i unapredili ga. Sa ovim maloumnim projektom svi u organizaciji će se nafatirati, pa, samim tim, više nema opasnosti da će neko drukati o neregularnostima pravosuđu i da će iko od čelnika ikad odgovarati. Fudbaleri će početi da umiru na terenu jer nema tog super-organizma koji može ispratiti ovakav suludi tempo, iako ovde pojedini geniji pišu kako "za te pare treba da trče odavde do Kuvajta" i sl. Sujeta malog i neukog čoveka.

Masariko

pre 2 godine

Zanimljivi su komentatori ovde što se suprotstavljaju. Pa šta je vama? Hoćete li vi igrati? Pa što se mene lično tiče, bolje je da uživam u SP svake druge nego svake četvrte godine. Sada je životni ritam dosta brži u odnosu na prethodni vek.

Ex hokejaš

pre 2 godine

Svetksko prventstvo u hokeju se igra svake godine i to negde u maju. Interesovanje je skoro ravno nuli i svi veliki igraci gledaju da to izbegnu. Reprzentacije salju B i C ekipe i jedva da ima publike u grupnoj fazi takmicenja. Lako moze da se dogodi da i fudbal dozivi slicnu sudbinu ako se previse forsira. Ne treba pretervati niucemu.
(sasha, 13. oktobar 2021 19:45)

Momče, hokej ima pune dvorane kada se organizuju u Rusiji, Kanadi, Švedskoj, Finskoj, Češkoj, Slovačkoj uopšte tamo gde se hokej kao sport visoko pozicionira. Hokej nema kfalifikacije, hokej nije široko. rasprostranjen kao fudbal
NHL ne prekida sezonu zbog SP i OI. Igraju igrači koji igraju za timove koji ispadnu rano u Stenley cup. Ruska KHL, Švedska liga, Finska, I sve ostale se prekidaju i ekipe igraju u najjačim sastavima

RiL

pre 2 godine

Može po kup sistemu. Dok se ne završi na najbolje 4 ekipe na kontinentu (ostali kontinenti na 3 ekipe, šampion Okeanije igra sa drugim iz Azije). Ukupno ostaje 4 + 4 * 3 = 16 ekipa. Ove dalje igraju po kup sistemu, s tim što u osmini finala ne igraju sa ekipama sa svog kontinenta. Na 211 timova teoretski je moguće u 8 utakmica doći do titule prvaka, ako se ne igraju utakmice kući i u gostima, nego samo jedna.

Aron

pre 2 godine

Iako ne volim Infabtina podržavam ideju da SP bude na svake dve godine. Ono što je tu problem je broj od 48 učesnika što je malo besmisleno. Ali besmisleno je i EP sa 24 ekipa. Sa druge strane ova kontinentalna prvenstva su apsurdna i dosadna. Niko ne priča o njima. Evo sad je Italija bila evropski prvak i niko se i ne seća njihovih utakmica. A svi se sećaju utakmica i igrača recimo kad je Italija bila prvak SP-a 2006. I Kanavara, Pirla, Materacija Luke Tonija. To važi i za Južnu Ameriku. Brazil ima skoro pa duplo manje Kopa Amerike od Urugvaja i Argentine. To tamo nikog ne interesuje niti vidi kao neki skandal i tome slično. Baš su sad izgubili finale od Argentine na svom terenu i kao da se ništa nije desilo. Brazilce ti prosto ne zanima i bitno im je SP i ponosni su na to što imaju najviše titula tog takmičenja. U ostalim kontinentalnim takmičenjima stvar je još gora. Njih tek ne zanimaju ta takmičenja. Koga briga iz tih zemalja za šampiona Azije, Afrike i Severne Amerike? Nikog. Pre par godina u Africi je Zambia bila prvak, a u kvalifikacijama za SP je uvek bila daleko od mogućnosti da se plasira.

Masariko

pre 2 godine

Zanimljivi su komentatori ovde što se suprotstavljaju. Pa šta je vama? Hoćete li vi igrati? Pa što se mene lično tiče, bolje je da uživam u SP svake druge nego svake četvrte godine. Sada je životni ritam dosta brži u odnosu na prethodni vek.

Jim Beam

pre 2 godine

Evropsko prvenstvo u košarci je potpuno izgubilo na značaju od kada se organizuje svake dve godine. Većina najboljih igrača se više ne odaziva na okupljanja, a to dovodi slabijeg kvaliteta i gubitka interesovanja javnosti. Tako da ima i drugih primera, koji su daleko bliži ovoj situaciji...

Stop kapitalizmu

pre 2 godine

Voleo bih da se i EP i SP u fudbalu igraju svake 4 godine, kao i do sada.
Na EP da igra 16 ekipa, a na SP 32. Mislim da je tako najbolje.

sasha

pre 2 godine

Svetksko prventstvo u hokeju se igra svake godine i to negde u maju. Interesovanje je skoro ravno nuli i svi veliki igraci gledaju da to izbegnu. Reprzentacije salju B i C ekipe i jedva da ima publike u grupnoj fazi takmicenja. Lako moze da se dogodi da i fudbal dozivi slicnu sudbinu ako se previse forsira. Ne treba pretervati niucemu.

Aca bg

pre 2 godine

Svake druge godine po 48 reprezentacija?Pa da li ste vi normalni?Nista vam nije sveto.Mislim da je FIFA najmocnija svetska organizacija.Kakvi UN,NATO,BRICS..FIFA je iznad svih!

Vule

pre 2 godine

Па не би се и Европско и Свјетско играло исте године. Ако би ово усвојили, Свјетско би се играло непарним годинама. Ја лично не мислим да је то добро. Више ми се свиђа овако, свакако има један велики турнир сваке двије године. И не може у том смислу да се пореди са Супербоулом, јер код њих сезона не траје дуго, плус има размака између плеј офа и Супербоула, а уз то, то је само једна утакмица. У фудбалу имају претрпану клупску сезону, па онда бројне утакмице са репрезентацијом, плус практично сваке године Европско или Свјетско. Није баш за поређење.

plavi bechar

pre 2 godine

Nije problem da SP bude na svake 2 godine. Ne bi to bilo neka velika katastrofa. Problem je sto onda tek posebno ne ide ono prosirenje od 48 timova. Neka bude svake 2 godine ali najvise 32 kako je sad. Problem je i domacinstvo. Organizacija SP je jako zahtevan poduhvat i malo zemalja moze da to uradi. Kako ce se nalaziti domacini na svake 2 osim ako ne misle da vrte stalno iste? Ukinuti glupost sa 3 domacina poput 2026. kao Kanada, SAD, Meksiko. Previse je. Najvise 2 domacina.

Ispravks

pre 2 godine

Wimbldon i Super bol se održavaju svake godine.Zašto se SP u fudbalu ne bi održavalo svake godine.Pa SP u biciklizmu se održava svake godine.A da ipak pitate igrače jer bez njih nema igre.

rampa

pre 2 godine

Nemam problem da se to radi svake dve godine. Neka se odrzava svake polusezone ako hocete. Samo molim da mi to ne pravdaju "magijom turnira" ili "ljubavlju prema igri" isl. Kazite posteno da se ogromne pare okrecu, da vi volite pare, i ovo je najbolji nacin da se jos obogatite. Nesto slicno Superligi koju ste sahranili zbog "pohlepe".

Ex hokejaš

pre 2 godine

Svetksko prventstvo u hokeju se igra svake godine i to negde u maju. Interesovanje je skoro ravno nuli i svi veliki igraci gledaju da to izbegnu. Reprzentacije salju B i C ekipe i jedva da ima publike u grupnoj fazi takmicenja. Lako moze da se dogodi da i fudbal dozivi slicnu sudbinu ako se previse forsira. Ne treba pretervati niucemu.
(sasha, 13. oktobar 2021 19:45)

Momče, hokej ima pune dvorane kada se organizuju u Rusiji, Kanadi, Švedskoj, Finskoj, Češkoj, Slovačkoj uopšte tamo gde se hokej kao sport visoko pozicionira. Hokej nema kfalifikacije, hokej nije široko. rasprostranjen kao fudbal
NHL ne prekida sezonu zbog SP i OI. Igraju igrači koji igraju za timove koji ispadnu rano u Stenley cup. Ruska KHL, Švedska liga, Finska, I sve ostale se prekidaju i ekipe igraju u najjačim sastavima

Aca86ar

pre 2 godine

Ja samo ne kapiram sta bi tada bilo da evropskim prvenstvom. Ne moze u isto vreme oba. ili da se jedno igra na zimu a drugo na leto, tada trpe prvenstva. A jos su u Evropi dodali Ligu nacija. Neko ce da pukne, ne moze sve.

Dokonjak

pre 2 godine

Zašto se zaustaviti na tome? U sezoni se igraju 4 grand slam-a, zašto ne bi onda moglo i 4 svetska prvenstva? A između toga neka se igraju kvalifikacije...

RiL

pre 2 godine

Može po kup sistemu. Dok se ne završi na najbolje 4 ekipe na kontinentu (ostali kontinenti na 3 ekipe, šampion Okeanije igra sa drugim iz Azije). Ukupno ostaje 4 + 4 * 3 = 16 ekipa. Ove dalje igraju po kup sistemu, s tim što u osmini finala ne igraju sa ekipama sa svog kontinenta. Na 211 timova teoretski je moguće u 8 utakmica doći do titule prvaka, ako se ne igraju utakmice kući i u gostima, nego samo jedna.

kaokakao

pre 2 godine

Samo nek pogleda koliko traje sezona u NFL-u i koliko igraci imaju meceva, plus nemaju reprezentativnih obaveza. A fudbaleri kao da su sa PS-a, pa igraj dok te je volja.

Sub013

pre 2 godine

Ma sta bre svake 2, svake da se odrzava i Olimpijada isto, da namlatite jos koju milijardu dok ste zivi, a posle nek umre sport sta vas briga ionako vam nista nije sveto. Ranije su se ljudi trudili da ostane nesto dobro iza njih, da sacuvaju sport koji vole novim generacijama, danas im je bitno jedino ko ce vise da namlati para, kao da ce da ih nose na onaj svet, uzas.

igor

pre 2 godine

Pa onda nije samo Vimbldon u rangu svetskog prvenstva. Tu su i ostala 3 grand slam-a. Tako da mislim da bi SP u fudbalu trebalo da bude 4 puta godišnje.

нс бој

pre 2 godine

Можемо ми да млатимо колико хоћемо,све је уништено свакако, што не би докрајчили фудбал.Једноставно све се прави да би се што више зарађивало,небитан је квалитет,смисао,традиција,навијачка драж.Кога интересује лига нација и лига конференција,зашто је уклоњено куп победника купова и куп УЕФА.Ако су хтели ново такмичење требали су вратити куп победника купова,ал у том такмичењу су измешани квалитети клубова,па има од најквалитетнијих до клубова из нижих лига који су преко националног купа дошли до Европе,драж је велика ал зарада мала .Овако су направили прву,другу и трећу лигу Европе и скроз је реално да се направи и Супер лига Европе где би испадао један,највише два клуба а победник или финалиста лиге шампиона би улазили у Супер лигу Европе.

ProkopijeElGrande

pre 2 godine

Bice i SP i EP na dve godine, polako samo. Profit iznad svega. U godini u kojoj je takmicenje, rokas kvalifikacije za ono drugo i to je to. Parice se kote, mnoze, celnici FIFA i UEFA grokcu, uzivaju...

Sunce Slobode

pre 2 godine

Utorkom svetsko neka se igra. Ali bez domacina. Recimo dobijes Juznu Afriku u grupi igras u Johanesburgu i onda u sredu ovi bolji iz reprezentacije igraju Ligu Sampiona. Ili cetvrtkom LE, ali tu vec imaju mnogo odmora. Petkom evropsko i to je to.

Centurion

pre 2 godine

Finale Lige Šampiona i Superbol se igraju svake godine, zato sto su to finala redovnih, sezonskih, klupskih takmicenja.
I pošto se prvenstva odigravaju svake godine logicno je da imamo i ta finala na kraju sezona.
Wimbldon je potpuno drugi tip sporta, odnosno individualni sport i samim tim neuporediv.

Teska je glupost odrzavati SP tako cesto, ubilo bi draz tog takmicenja, da ne govorim o potencijalnim otkazima zbog umora i povreda.

*

pre 2 godine

Toliko od FIFA-e... Glavno da su sve sile upotrebili protiv Superlige kako im slučajno ni paricu ne bi izbili iz džepa. Jer FIFA i UEFA su tu za "razvoj fudbala" i "ljubav prema igri", dok su ostali samo gramzivi, je l'? Koliko je samo velikih takmičenja prodato? Koliko smo tokom decenija imali prilike da vidimo spornih sudijskih odluka, nesportskog ponašanja i generalno nepravde na terenima koja, ne da nije sankcionisana, već naprotiv. Vinovnici iste su svesrdno nagrađeni od strane gorepomenutih organizacija. Koliko se gura selektivna politika što uključuje rasizam prema belcima i mizandriju? Jedan sam od retkih koji nikad nije naseo na Šapurikinu i Infantilnu propagandu i otpočetka sam tvrdio da je Superliga dobra ideja. A ova dvojica preuzeli Platinijev i Blaterov lopovski metod i unapredili ga. Sa ovim maloumnim projektom svi u organizaciji će se nafatirati, pa, samim tim, više nema opasnosti da će neko drukati o neregularnostima pravosuđu i da će iko od čelnika ikad odgovarati. Fudbaleri će početi da umiru na terenu jer nema tog super-organizma koji može ispratiti ovakav suludi tempo, iako ovde pojedini geniji pišu kako "za te pare treba da trče odavde do Kuvajta" i sl. Sujeta malog i neukog čoveka.