Sreda, 23.06.2021.

08:00

Ejton prestigao Barklija i zakucavanjem preko Hrvata doneo pobedu Finiksu

Košarkaši Finiks Sansa slavili su u drugom meču finala Zapada protiv Klipersa rezultatom 104:103.

Izvor:

Ejton prestigao Barklija i zakucavanjem preko Hrvata doneo pobedu Finiksu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

47 Komentari

Sortiraj po:

jsx

pre 2 godine

Sansima svaka cast, mada ne daju se Klipersi ove sezone. Mislio sam za Lua da je pacer, ali izgleda da je i on imao ulogu u okretanju 3-1 kad su sad Klipersi sa njim dvaput okrenuli 0:2. Ipak, ocekujem pobedu Sansa.
Inace, sad se vidi zasto je samo Divac (mada mislim da ni sadasnja uprava nije bolja) bio na tapetu za Doncica. I Jang i Ejton su u finalima konferencije. Cak i ako nisu bolji od Doncica (a ja bih ipak rekao da nisu vec da je Fila losija od Klipersa, a pogotovo Porzingis od Pola i Bukera), vrlo su blizu i vec su vrhunski igraci, a tek ce biti. Ejton je cak i bolji za Sanse jer oni vec imaju Bukera (koji nije mnogo stariji). Bagli zato... Ruku na srce, dobro je ispalo. Mislim da bi Sakramento nekako uspeo da ne udje u po cak i svu trojicu da je imao.

KJ7

pre 2 godine

Obe utakmice u Az su zapravo pravi primer šta se zove tim. Ispravicu se,Sansi su timcina.. Momci igraju srcem,hrabri su i puni samopouzdanja. Pejn je najbolji primer. Svi danas pričaju o Valley oupu DA ali utakmicu je dobio KP. Monti ga je pozvao za bouble,ostalo je istorija. Njegovih 29 jutros je donelo prevagu. Dalje,moram da kažem,sramota je kako je suđenje bilo. Šta PB treba još da uradi,da mu se zabrani da igra? Book je doslovno pretučen. Šta sve nisu svirali nad njim,a šta njemu jesu to je sramota. Pa kad je Monty poludeo, čovek koji nikada ne diže glasa-onda stvarno. Onaj faul u napadu na minut do kraja,a biju ga sa jedne strane Beverli,a s druge Kenard-za anale.. Da ne pominjemo isfoliranu ZVEZDU P Georgea i njegove suteve koji prvo traže faul. Majstore,daj koš. Nemoj da tražiš kontakt prvo .. E zato je neka kosmička pravda ovo kucanje Ejtona u poslednjoj sekundi. I asistencija Jae Crowdera,hladan ko špricer. I blokada Devina koja govori koliko je već veliki igrač..
Klipersi se jesu dva puta vratili od 0&2. Ovaj put se bojim da će to biti nemoguća misija. Bez Lenarda..
Sansi su trenutno ekipa za koju navija čitava Amerika. Osvojili su je dobrom košarkom, poštenim odnosom.. Čistim srcem. Šta ima lepše u sportu?

Grdoje

pre 2 godine

Jedan detalj mi je zapao za oko. Buker bez ikakve sujete u zadnjoj akciji igra udicu tj. pravi blok Ajtonu. Kao nekad MJ sa Kerom. Znači da dečko razmišlja i da nije sujetan, već želi da pobedi. Ako neko misli da je ostalo malo vremena, za to vreme moze da se šutne, i to bi uzeli Džordž, Dončić, Lilard... jer žele da budu meč vineri po svaku cenu. Dalje, Džordž je pre promašenih bacanja već promašio 3.komada, ali ne, ne može niko drugi da šutira. Recimo Džekson, koji šutira 93% u plej ofu. To je razlika izmedju vrhunskog igrača i vodje. Vodja zna ili oseća kada treba da pusti nekog drugog da iskoči u prvi plan, inače je sve jednosmerna ulica.
Batler to ima u sebi, od malo starije garde koji nisu osvojili prsten. Džordž to nema, biće i dalje vrhunski, i dalje je sepski zet ali...

hakeem

pre 2 godine

Verovao sam u prolazak Phile, ali sam po ko zna koji put, zanemario cinjenicu da na klupi Phile sedi smejurija od trenera Dov.Rivers.
Tako isto, koliko god navijao za K.Leonarda zanemarujem cinjenicu da u Clippersima igra teska, nedestilisana bud..la P.George.
Covek napravi jedan dobar potez a zatim tri losa, i tako celu utakmicu.
Kada ga krene sut nesto i odigra, ali sve je to kod njega uvek upitno i cudno. Promasi dva vazna bacanja, izgubi kljucnu loptu, u zavrsnici se ponasa kao da je drogiran. On umesto da je ovde glavni kada nema Leonarda, on kao ruki igra.
Clippersi igraju neku negledljivu kosarku sa besumicnim ispucavanjem trojki, nije ni Phoenix bio mnogo bolji, Monti koristi Aytona da kupi otpatke, umesto da gradi igru vise na njemu jer nema ko da ga cuva.
Lu je sa druge strane trener bez autoriteta. Njemu Rondo i Beverli sutiraju trojke kao da su elitni suteri, bez ikakve akcije, prangijaju pa gde zavrsi lopta. To ne sme da dozvoli. Mann koji je odlucio seriju protiv Utah, igra ponovo epizodnu ulogu. Zasto?
Najveci biser u ekipi, ipak je I.Zubac.
Kada u playoff krenes sa takvim centrom nemas mnogo cemu da se nadas.
Nije on ofanzivno toliko los, ali defanzivno je gori od Jokica, ako to u ligi neko moze da bude. Jeste udario odlicnu blokadu Peynu pri kraju utakmice, ali do tada je bio rupa bez dna u odbrani, gde jednostavno stoji ispod obruca i posmatra kako igraci Phoenixa lagano poentiraju. 5min na parketu za takvog igraca je mnogo

Tragikomedija

pre 2 godine

(MPP, 23. jun 2021 08:23)

Atakumba?!?!

Hahahahahahahahahah, svako li voli da komentariše....
(Gm, 23. jun 2021 08:56)

Ako ćemo iskreno, ni ja ne znam kako se pravilno piše više. Novinari na portalima pišu "Adetokumbo", a originalno prezime mu je "Antetokounmpo", ne znam gde su našli ova slova "d" i "b". Sad sam i ja krenuo da pišem kad ga spominjem "Adetokumbo", al mi pravilnije zvuči "Antetokumpo".

bskfan

pre 2 godine

Navijao sam za Kliperse ali izgubise zbog losih pravila. Monti Vilijams je ispucao sve tajmaute a onda sudije pregledaju snimak i Monti dobije sansu da nacrta akciju iako nema tajmaut.

Dosta toga je bilo cudno u ovoj utakmici. Mislio sam da ce Lu Tajron da igra sa nizom postavom a on se odlucio za Zupca i Morisa. Koliko je to bilo dobro tesko je reci jer je Ajton dobio svoje sa 24 poena, 14 skokova i sutom od 80%.

Beverli je dobro cuvao Bukera i zato je ovaj sutirao samo 31%.

PG13 trojke sutirao 0/7 a onda pogodio jednu kad se lomio rezultat.

Pejn odigrao utakmicu karijere a onda promasio polaganje kad se lomio rezultat.

I na kraju opet PG13 u glavnoj ulozi kada promasuje dva slobodna bacanja sto je omogucilo Sansima da dobiju utakmicu.

Sve u svemu, stice se utisak da su ovu utakmicu Sansi dobili nezasluzeno. Da su Klipersi dobili ovu utakmicu prednost bi bila na njihovoj strani; ovako Sansi su sada favoriti.

Sudije lose, pravila jos losija.

Aleksandar iz Osla

pre 2 godine

Baš mi je drago za Ejtona, skroz OK momak - dobar prototip sportiste. Izuzetno koristan i zahvalan igrač na oba kraja terena.
Sansi su radili pažljivo na njegovom razvoju i dobili odličan trio za budućnost (Buker, Ejton, Bridžes).

Wllaxy

pre 2 godine

Tomas Man je morao vise da igra!
(Nikola, 23. jun 2021 09:11)

Teško da je mogao više da igra pošto je Tomas Man ipak samo pisac pa još i pokojan više od pola veka...

A ako si mislio na Terensa Mana onda se već mogu složiti sa tobom...

NBA live

pre 2 godine

Sansi imaju vec 9 pobeda zaredom u pley of,ekipa koja prosle godine nije ni igrala pley of a dosli samo Kris Pol(dokaz da mogu i bez njega)i Krauder...

Hakeem

pre 2 godine

Cist faul u napadu, on mu je bukvalno rukama promenio poziciju i stavio ga da udari u Bukera. Razumem da navijate za sanse ali da ovo niko ne prokomentarise je smesno. Kao ragbi da su igrali.

znanje-imanje

pre 2 godine

Lu je igrao više Zubca nego Tatuma, opravdano, i Ivica je bio dobar. Završavao meč sa Kenjardom - logično, igra onaj kog u datom trenutku hoće lopta. Došunjao se kroz neurotičnu utakmicu do šanse. A sam kraj potpuno sulud. Prvo su Sansi imali pobedu na 100:95 kada je Džordž počeo svoj standardni krah kad je frka. Pa se ispostavilo da njegov idiotski aut ipak nije poklon lopta za Feniks. Tu je sam Feniks pukao, pa su Klipersi dobili meč. Ali nisu jer je Džordž i promašio oba bacanja. Ali jesu - jer su Sansi ipak psihološki pukli.
I tada neverovatna zadnja sekunda. Prvo su loptu koju Ejton nije uhvatio, dakle aut je za Kliperse - dodelili Feniksu? I to - nakon pregleda snimka?! Pa su pustili da Ejton da koš u zadnjoj sekundi. Obaška dodirivanje koša nego se lepo vidi kako Ejton vuče Zubca za dres da bi ga navukao na Bukera. Čist, 100% nesumnjiv faul u napadu. I sudije više puta pogledaju snimak i - ništa?!
Sport je već na razne načine postao odbojan a sad je plus nagrđen tehnologijom i seckanjem. Gde plus nakon korišćenja tehnologije je redovno samo još gore. A NBA sudije su fenomen koji pokazuje da kada ih ne guraš ka kvalitetu, i selekciji itd. nego su ti potrebni (i) za dirigovanje rezultata onda se i oni sami pretvore u nebulozne dunstere. Sinoć su lako moguće nepravdom odlučili pobednka Zapada.
https://twitter.com/NBATV/status/1407549989220323328
Ovde se najbolje vidi oko 48 sekunde. Sudije su nakon pregleda morale da sviraju faul u napadu Ejtona i pobeda Klipersa.

drvobradi

pre 2 godine

Kako je Kazins lose branio ubacivanje. Pa stani izmedju kosa i coveka, ostavio rupu da igrac probaci loptu, a Crowder je to maestralno bacio, imam osecaj da bih i ja ovo ubacio na to dodavanje. Dzordzova bacanja ne bih komentarisao.

Боки

pre 2 godine

Пејн ми је мистерија, не знам да ли ће бити једносезонско чудо, али ја њега у нба памтим по оним дебилним "плесним ритуалима" пред почетак меча са Вестбруком ономад у Оклахоми. А вид' га сад, докле догурао, имам утисак као да је могао да спакује лаганих 40 поена и то све на ЈЕДНУ ИСТУ ФОРУ, брзи искорак у лево и, што би Денда рекао, јако и до самог краја. :)

sgdp

pre 2 godine

Šta ti je karma. Silazak sa postolja, da da
(Risar, 23. jun 2021 08:29)

Kakve veze ima Ivica Zubac igrajući za Kliperse u 2021. godini sa time što su Hrvati sišli sa postolja 1995?

P.S. Karma ne postoji.

Srba Patrijota

pre 2 godine

Sa ovakvim centrima se osvajaju titule.
Jokic najbolji centar na svijetu? Da, kako da ne.
Centar treba da igra kao Ejton a ne kao Jokic. Tacka.

GanDra Šajkaš

pre 2 godine

Вук, 23. jun 2021 08:28)

Pa da pratis i da te interesuje znao bi da je 2:0 za Sanse....
Ovako, udjes na vest reda radi i ono kao cudis se sta i kako se izvestava.

gremlin je dosao da kaze sta mu je na duši,plagijator može....

pre 2 godine

Najbolji potez sam napravio sto sam ustao,košarka ludnica i druga dimenzija,u odnosu na sve i regularni deo NBA i EL,jedno 3 koplja iznad…koliko je velika sekunda u košarci…Ejton majstor,ipak je centar centar…

JPR24

pre 2 godine

Nisu mi jasni Klipersi… Mann sa klupe, Batum sa klupe… limitirane minute. I naravno, Pol Džordž maši dva bacanja 8 sekundi pre kraja, Bridžes šutira za tri i Finiks ipak stiže do lopte, Ejton uz blok saigrača zaobilazi Zubca i bum !! No dobro, već dva puta su Klipersi bili na 0-2, pa su prošli, sad će to ipak biti teze.

Banjaluka

pre 2 godine

PG unistio Kliperse. Promasio dva kljucna slobodna bacanja na kraju plus sut za tri 1/8. Dobar igrac za NBA, ali nikako u isti kos sa Lebronom, Kavajem, Djurentom, Dejvisiom...ovdje je situacija jasna, ako se vrati Kavaj prolaze Klipersi, ako se ne vrati 4-1 za Sanse.

Fox

pre 2 godine

Prava plej off utakmica, cvrsta i neizvesna. Moze se zakljuciti u ovogodisnjem plej off-u da je najopasniji rezultat za protivnicku ekipu kada vode 2-0 protiv Klipersa, ali videcemo. Dzordz posle sjajnog zavrsetka protiv Jute i dobrog prvog meca pre dva dana, opet trema i kako kazu Ameri choker kada ne treba, dva bacanja za tri razlike na sedam sekundi, ali oba promasaja. Medjutim, i pored bloka Bukera, neshvatljiva je izuzetno glupa odbrana Klipersa u poslednjem napadu, prilikom izvodjenja lopte. Jedina sansa je bila lob pas u reketu i odbojka ili kucanje, ali oni ni to nisu znali da odbrane, vec je glupi Zubac izasao visoko na Ejtonu i time napravio kardinalnu gresku, jer Bukeru nije tesko bilo da napravi blok i posle cao. Dovoljno je bilo da je zatvorio reket i ostavio Ejtona izvan reketa, jer sansa da on uhvati i uzbaci loptu za 0.9 sekundi a da nije na obrucu, je nemoguca. Ali ipak treba odati priznanje Montiju za napad i Krauderu za pas.

Bocko

pre 2 godine

Na kraju zasluzena pobeda Feniksa. Vodili su veci deo utakmice. Mozda bi bilo najpravednije da oni uzmu titulu. U seriji sa Denverom izasao je podatak da su oni ekipa sa najvise pobeda u plej - ofu, a da nije osvojila titulu. Ne znam sta bih rekao za Pol Dzordza. Sramota

MarkoSimpson

pre 2 godine

Sansi ubise protivnike Pik en Rol igrom..kako je krenulo, ako se Kavaj ne vrati, ni ovima ne gine metla...Evidentno je da su eksplodirali jos od babla prosle godine , e sad da li je Pejn "one season wonder" kao Tajler Hiro ili ne, vidjecemo sl. sezone kad se budu vratili svi oporavljeni igraci drugih timova

DukiNS

pre 2 godine

Auu šta promaši PG na kraju. Utisak mi je da Klipersi nedovoljno u ovoj seriji koriste najiskusnije igrače. Batum bi recimo sigurno čovek dao koju trojku više kada bi mu dali više lopti na šutu. Ako im ne iskoči neko poput Manna, kao što je sada Pejn u Finiksu, crno se piše Klipersima. Ako se i Kavaj vrati pitanje je koliko će jako moći da igra na obe strane. Miriše ovo na prolaz Finiksa u veliko finale, potpuno zasluženo.

Боки

pre 2 godine

Два центра и опет нису могли да одбране алеј уп за победу. Букеров блок је вероватно фаул у нападу, али након што га је Беверли 'пребио', некако ми је баш драго што му нису свирали. Ђорђе очајан, шутирао је слободна бацања као Симонс, тројке да не спомињем и опет је (као и у првом мечу) скоро директно одговоран за још један пораз. Не врати ли се Кавај, иде овде метла, евентуално 4-1.

MPP

pre 2 godine

BILO MI JE


pomalo čudno kada je Jokić onoliko nahvalio Ajtona. Mislio sam evo pravi "alibi" za "METLU"...Medjutim....sad mi je jasno zašto.
Momak je, a za svoj tim korisniji od Atakumba & Embida ZAJEDNO.
Ima razoružavajući osmeh na licu , iskren dečko , bez glumatanja ikakvog. Ima i šut i brzinu , snagu , skočnost , hrabrost ….ima SVE….Zaslužio je ovaj zadnji koš , kucanje i ….odlazak u istorijski zapis kao jedan od najfenomenalnijih završnih koševa u NBA ikada. I…...JEDNA OD NAJBOLJIH I NAJKVALITETNIKIH , NAJNEIZVESNIJIH PL.OFF UTAKMICA KOJE SAM GLEDAO. Uključujući i Lejkerse sa Medjikom , Bulse sa Jordanom , Rakete sa Oladjuvanom….APSOLUTNI VRH VRHOVA. A Klipersi si igrali fenomenalno , sve su probali , pa je palo, ne malo, i krvi po terenu ,na obe strane….a o proveravanju snimaka da i ne govorim. Slobodna bacanja Pol D…..ajoj ….kakva završnica ni najbolje filmadjije Holivuda ne bi bolje smislili….
KO REČE ONO... DA JE NBA SAMO CIRKUS ?!?
DA ,DA kako da ne….

Brkajlo

pre 2 godine

Kako su igrali Klipersi u odlučujućim momentima, čudo je što su i ovoliko dogurali. Moraju pod hitno aktivirati prethodne džokere, ako PG bude odlučivao neće se dobro provesti.

Uzgred, Tomas Man? Ozbiljno? Hehehehe

Вук

pre 2 godine

Нигде у тексту немаш колико је сад у дуелима? Ко води, дал је 1-1, дал је 2-0 за некога. Најбитнија ствар.

Mladen

pre 2 godine

Finiks je prvi favorit za titulu!!!
Poezija kako momci igraju...
Bez Pola (koga nikada nisam licno simpatisao), ovako igrati...
Pejn,Saric,Dzonson, ljudi koji su bili igraci rotacije, u mnogim ekipama ne bi imali neku znacajniju ulogu,povuku kada treba, svako ima svoj zadatak.
Monti je skockao ovu grupu ljudi za svaku pohvalu, zaista bi bila prelepa prica da PS uzmu titulu...
Ejton je masina!
Old school centar,bez previse mudrovanja, fenomenalan saigrac, pozitivac, ispostavilo se da nisu napravili gresku kako du mnogi ocelivali, nebiranjem Luke.
Za tim nerealno bitan igrac,samo da ga povrede zaobidju...

Lex

pre 2 godine

Али Камерун Пејн, какав заокрет у каријери, пре пар година сам га гледао у Булсима или Хорнетсима чини ми се, човек је био испод просечан играч, а гледај га сад, лаганих 29/9 у финалу конференције.Стварно невероватан напредак.

Mladen

pre 2 godine

Finiks je prvi favorit za titulu!!!
Poezija kako momci igraju...
Bez Pola (koga nikada nisam licno simpatisao), ovako igrati...
Pejn,Saric,Dzonson, ljudi koji su bili igraci rotacije, u mnogim ekipama ne bi imali neku znacajniju ulogu,povuku kada treba, svako ima svoj zadatak.
Monti je skockao ovu grupu ljudi za svaku pohvalu, zaista bi bila prelepa prica da PS uzmu titulu...
Ejton je masina!
Old school centar,bez previse mudrovanja, fenomenalan saigrac, pozitivac, ispostavilo se da nisu napravili gresku kako du mnogi ocelivali, nebiranjem Luke.
Za tim nerealno bitan igrac,samo da ga povrede zaobidju...

Вук

pre 2 godine

Нигде у тексту немаш колико је сад у дуелима? Ко води, дал је 1-1, дал је 2-0 за некога. Најбитнија ствар.

MarkoSimpson

pre 2 godine

Sansi ubise protivnike Pik en Rol igrom..kako je krenulo, ako se Kavaj ne vrati, ni ovima ne gine metla...Evidentno je da su eksplodirali jos od babla prosle godine , e sad da li je Pejn "one season wonder" kao Tajler Hiro ili ne, vidjecemo sl. sezone kad se budu vratili svi oporavljeni igraci drugih timova

MPP

pre 2 godine

BILO MI JE


pomalo čudno kada je Jokić onoliko nahvalio Ajtona. Mislio sam evo pravi "alibi" za "METLU"...Medjutim....sad mi je jasno zašto.
Momak je, a za svoj tim korisniji od Atakumba & Embida ZAJEDNO.
Ima razoružavajući osmeh na licu , iskren dečko , bez glumatanja ikakvog. Ima i šut i brzinu , snagu , skočnost , hrabrost ….ima SVE….Zaslužio je ovaj zadnji koš , kucanje i ….odlazak u istorijski zapis kao jedan od najfenomenalnijih završnih koševa u NBA ikada. I…...JEDNA OD NAJBOLJIH I NAJKVALITETNIKIH , NAJNEIZVESNIJIH PL.OFF UTAKMICA KOJE SAM GLEDAO. Uključujući i Lejkerse sa Medjikom , Bulse sa Jordanom , Rakete sa Oladjuvanom….APSOLUTNI VRH VRHOVA. A Klipersi si igrali fenomenalno , sve su probali , pa je palo, ne malo, i krvi po terenu ,na obe strane….a o proveravanju snimaka da i ne govorim. Slobodna bacanja Pol D…..ajoj ….kakva završnica ni najbolje filmadjije Holivuda ne bi bolje smislili….
KO REČE ONO... DA JE NBA SAMO CIRKUS ?!?
DA ,DA kako da ne….

Wllaxy

pre 2 godine

Tomas Man je morao vise da igra!
(Nikola, 23. jun 2021 09:11)

Teško da je mogao više da igra pošto je Tomas Man ipak samo pisac pa još i pokojan više od pola veka...

A ako si mislio na Terensa Mana onda se već mogu složiti sa tobom...

Lex

pre 2 godine

Али Камерун Пејн, какав заокрет у каријери, пре пар година сам га гледао у Булсима или Хорнетсима чини ми се, човек је био испод просечан играч, а гледај га сад, лаганих 29/9 у финалу конференције.Стварно невероватан напредак.

Banjaluka

pre 2 godine

PG unistio Kliperse. Promasio dva kljucna slobodna bacanja na kraju plus sut za tri 1/8. Dobar igrac za NBA, ali nikako u isti kos sa Lebronom, Kavajem, Djurentom, Dejvisiom...ovdje je situacija jasna, ako se vrati Kavaj prolaze Klipersi, ako se ne vrati 4-1 za Sanse.

Bocko

pre 2 godine

Na kraju zasluzena pobeda Feniksa. Vodili su veci deo utakmice. Mozda bi bilo najpravednije da oni uzmu titulu. U seriji sa Denverom izasao je podatak da su oni ekipa sa najvise pobeda u plej - ofu, a da nije osvojila titulu. Ne znam sta bih rekao za Pol Dzordza. Sramota

Fox

pre 2 godine

Prava plej off utakmica, cvrsta i neizvesna. Moze se zakljuciti u ovogodisnjem plej off-u da je najopasniji rezultat za protivnicku ekipu kada vode 2-0 protiv Klipersa, ali videcemo. Dzordz posle sjajnog zavrsetka protiv Jute i dobrog prvog meca pre dva dana, opet trema i kako kazu Ameri choker kada ne treba, dva bacanja za tri razlike na sedam sekundi, ali oba promasaja. Medjutim, i pored bloka Bukera, neshvatljiva je izuzetno glupa odbrana Klipersa u poslednjem napadu, prilikom izvodjenja lopte. Jedina sansa je bila lob pas u reketu i odbojka ili kucanje, ali oni ni to nisu znali da odbrane, vec je glupi Zubac izasao visoko na Ejtonu i time napravio kardinalnu gresku, jer Bukeru nije tesko bilo da napravi blok i posle cao. Dovoljno je bilo da je zatvorio reket i ostavio Ejtona izvan reketa, jer sansa da on uhvati i uzbaci loptu za 0.9 sekundi a da nije na obrucu, je nemoguca. Ali ipak treba odati priznanje Montiju za napad i Krauderu za pas.

Боки

pre 2 godine

Два центра и опет нису могли да одбране алеј уп за победу. Букеров блок је вероватно фаул у нападу, али након што га је Беверли 'пребио', некако ми је баш драго што му нису свирали. Ђорђе очајан, шутирао је слободна бацања као Симонс, тројке да не спомињем и опет је (као и у првом мечу) скоро директно одговоран за још један пораз. Не врати ли се Кавај, иде овде метла, евентуално 4-1.

gremlin je dosao da kaze sta mu je na duši,plagijator može....

pre 2 godine

Najbolji potez sam napravio sto sam ustao,košarka ludnica i druga dimenzija,u odnosu na sve i regularni deo NBA i EL,jedno 3 koplja iznad…koliko je velika sekunda u košarci…Ejton majstor,ipak je centar centar…

DukiNS

pre 2 godine

Auu šta promaši PG na kraju. Utisak mi je da Klipersi nedovoljno u ovoj seriji koriste najiskusnije igrače. Batum bi recimo sigurno čovek dao koju trojku više kada bi mu dali više lopti na šutu. Ako im ne iskoči neko poput Manna, kao što je sada Pejn u Finiksu, crno se piše Klipersima. Ako se i Kavaj vrati pitanje je koliko će jako moći da igra na obe strane. Miriše ovo na prolaz Finiksa u veliko finale, potpuno zasluženo.

Aleksandar iz Osla

pre 2 godine

Baš mi je drago za Ejtona, skroz OK momak - dobar prototip sportiste. Izuzetno koristan i zahvalan igrač na oba kraja terena.
Sansi su radili pažljivo na njegovom razvoju i dobili odličan trio za budućnost (Buker, Ejton, Bridžes).

sgdp

pre 2 godine

Šta ti je karma. Silazak sa postolja, da da
(Risar, 23. jun 2021 08:29)

Kakve veze ima Ivica Zubac igrajući za Kliperse u 2021. godini sa time što su Hrvati sišli sa postolja 1995?

P.S. Karma ne postoji.

Боки

pre 2 godine

Пејн ми је мистерија, не знам да ли ће бити једносезонско чудо, али ја њега у нба памтим по оним дебилним "плесним ритуалима" пред почетак меча са Вестбруком ономад у Оклахоми. А вид' га сад, докле догурао, имам утисак као да је могао да спакује лаганих 40 поена и то све на ЈЕДНУ ИСТУ ФОРУ, брзи искорак у лево и, што би Денда рекао, јако и до самог краја. :)

JPR24

pre 2 godine

Nisu mi jasni Klipersi… Mann sa klupe, Batum sa klupe… limitirane minute. I naravno, Pol Džordž maši dva bacanja 8 sekundi pre kraja, Bridžes šutira za tri i Finiks ipak stiže do lopte, Ejton uz blok saigrača zaobilazi Zubca i bum !! No dobro, već dva puta su Klipersi bili na 0-2, pa su prošli, sad će to ipak biti teze.

Brkajlo

pre 2 godine

Kako su igrali Klipersi u odlučujućim momentima, čudo je što su i ovoliko dogurali. Moraju pod hitno aktivirati prethodne džokere, ako PG bude odlučivao neće se dobro provesti.

Uzgred, Tomas Man? Ozbiljno? Hehehehe

Hakeem

pre 2 godine

Cist faul u napadu, on mu je bukvalno rukama promenio poziciju i stavio ga da udari u Bukera. Razumem da navijate za sanse ali da ovo niko ne prokomentarise je smesno. Kao ragbi da su igrali.

Srba Patrijota

pre 2 godine

Sa ovakvim centrima se osvajaju titule.
Jokic najbolji centar na svijetu? Da, kako da ne.
Centar treba da igra kao Ejton a ne kao Jokic. Tacka.

Grdoje

pre 2 godine

Jedan detalj mi je zapao za oko. Buker bez ikakve sujete u zadnjoj akciji igra udicu tj. pravi blok Ajtonu. Kao nekad MJ sa Kerom. Znači da dečko razmišlja i da nije sujetan, već želi da pobedi. Ako neko misli da je ostalo malo vremena, za to vreme moze da se šutne, i to bi uzeli Džordž, Dončić, Lilard... jer žele da budu meč vineri po svaku cenu. Dalje, Džordž je pre promašenih bacanja već promašio 3.komada, ali ne, ne može niko drugi da šutira. Recimo Džekson, koji šutira 93% u plej ofu. To je razlika izmedju vrhunskog igrača i vodje. Vodja zna ili oseća kada treba da pusti nekog drugog da iskoči u prvi plan, inače je sve jednosmerna ulica.
Batler to ima u sebi, od malo starije garde koji nisu osvojili prsten. Džordž to nema, biće i dalje vrhunski, i dalje je sepski zet ali...

znanje-imanje

pre 2 godine

Lu je igrao više Zubca nego Tatuma, opravdano, i Ivica je bio dobar. Završavao meč sa Kenjardom - logično, igra onaj kog u datom trenutku hoće lopta. Došunjao se kroz neurotičnu utakmicu do šanse. A sam kraj potpuno sulud. Prvo su Sansi imali pobedu na 100:95 kada je Džordž počeo svoj standardni krah kad je frka. Pa se ispostavilo da njegov idiotski aut ipak nije poklon lopta za Feniks. Tu je sam Feniks pukao, pa su Klipersi dobili meč. Ali nisu jer je Džordž i promašio oba bacanja. Ali jesu - jer su Sansi ipak psihološki pukli.
I tada neverovatna zadnja sekunda. Prvo su loptu koju Ejton nije uhvatio, dakle aut je za Kliperse - dodelili Feniksu? I to - nakon pregleda snimka?! Pa su pustili da Ejton da koš u zadnjoj sekundi. Obaška dodirivanje koša nego se lepo vidi kako Ejton vuče Zubca za dres da bi ga navukao na Bukera. Čist, 100% nesumnjiv faul u napadu. I sudije više puta pogledaju snimak i - ništa?!
Sport je već na razne načine postao odbojan a sad je plus nagrđen tehnologijom i seckanjem. Gde plus nakon korišćenja tehnologije je redovno samo još gore. A NBA sudije su fenomen koji pokazuje da kada ih ne guraš ka kvalitetu, i selekciji itd. nego su ti potrebni (i) za dirigovanje rezultata onda se i oni sami pretvore u nebulozne dunstere. Sinoć su lako moguće nepravdom odlučili pobednka Zapada.
https://twitter.com/NBATV/status/1407549989220323328
Ovde se najbolje vidi oko 48 sekunde. Sudije su nakon pregleda morale da sviraju faul u napadu Ejtona i pobeda Klipersa.

bskfan

pre 2 godine

Navijao sam za Kliperse ali izgubise zbog losih pravila. Monti Vilijams je ispucao sve tajmaute a onda sudije pregledaju snimak i Monti dobije sansu da nacrta akciju iako nema tajmaut.

Dosta toga je bilo cudno u ovoj utakmici. Mislio sam da ce Lu Tajron da igra sa nizom postavom a on se odlucio za Zupca i Morisa. Koliko je to bilo dobro tesko je reci jer je Ajton dobio svoje sa 24 poena, 14 skokova i sutom od 80%.

Beverli je dobro cuvao Bukera i zato je ovaj sutirao samo 31%.

PG13 trojke sutirao 0/7 a onda pogodio jednu kad se lomio rezultat.

Pejn odigrao utakmicu karijere a onda promasio polaganje kad se lomio rezultat.

I na kraju opet PG13 u glavnoj ulozi kada promasuje dva slobodna bacanja sto je omogucilo Sansima da dobiju utakmicu.

Sve u svemu, stice se utisak da su ovu utakmicu Sansi dobili nezasluzeno. Da su Klipersi dobili ovu utakmicu prednost bi bila na njihovoj strani; ovako Sansi su sada favoriti.

Sudije lose, pravila jos losija.

GanDra Šajkaš

pre 2 godine

Вук, 23. jun 2021 08:28)

Pa da pratis i da te interesuje znao bi da je 2:0 za Sanse....
Ovako, udjes na vest reda radi i ono kao cudis se sta i kako se izvestava.

drvobradi

pre 2 godine

Kako je Kazins lose branio ubacivanje. Pa stani izmedju kosa i coveka, ostavio rupu da igrac probaci loptu, a Crowder je to maestralno bacio, imam osecaj da bih i ja ovo ubacio na to dodavanje. Dzordzova bacanja ne bih komentarisao.

NBA live

pre 2 godine

Sansi imaju vec 9 pobeda zaredom u pley of,ekipa koja prosle godine nije ni igrala pley of a dosli samo Kris Pol(dokaz da mogu i bez njega)i Krauder...

KJ7

pre 2 godine

Obe utakmice u Az su zapravo pravi primer šta se zove tim. Ispravicu se,Sansi su timcina.. Momci igraju srcem,hrabri su i puni samopouzdanja. Pejn je najbolji primer. Svi danas pričaju o Valley oupu DA ali utakmicu je dobio KP. Monti ga je pozvao za bouble,ostalo je istorija. Njegovih 29 jutros je donelo prevagu. Dalje,moram da kažem,sramota je kako je suđenje bilo. Šta PB treba još da uradi,da mu se zabrani da igra? Book je doslovno pretučen. Šta sve nisu svirali nad njim,a šta njemu jesu to je sramota. Pa kad je Monty poludeo, čovek koji nikada ne diže glasa-onda stvarno. Onaj faul u napadu na minut do kraja,a biju ga sa jedne strane Beverli,a s druge Kenard-za anale.. Da ne pominjemo isfoliranu ZVEZDU P Georgea i njegove suteve koji prvo traže faul. Majstore,daj koš. Nemoj da tražiš kontakt prvo .. E zato je neka kosmička pravda ovo kucanje Ejtona u poslednjoj sekundi. I asistencija Jae Crowdera,hladan ko špricer. I blokada Devina koja govori koliko je već veliki igrač..
Klipersi se jesu dva puta vratili od 0&2. Ovaj put se bojim da će to biti nemoguća misija. Bez Lenarda..
Sansi su trenutno ekipa za koju navija čitava Amerika. Osvojili su je dobrom košarkom, poštenim odnosom.. Čistim srcem. Šta ima lepše u sportu?

hakeem

pre 2 godine

Verovao sam u prolazak Phile, ali sam po ko zna koji put, zanemario cinjenicu da na klupi Phile sedi smejurija od trenera Dov.Rivers.
Tako isto, koliko god navijao za K.Leonarda zanemarujem cinjenicu da u Clippersima igra teska, nedestilisana bud..la P.George.
Covek napravi jedan dobar potez a zatim tri losa, i tako celu utakmicu.
Kada ga krene sut nesto i odigra, ali sve je to kod njega uvek upitno i cudno. Promasi dva vazna bacanja, izgubi kljucnu loptu, u zavrsnici se ponasa kao da je drogiran. On umesto da je ovde glavni kada nema Leonarda, on kao ruki igra.
Clippersi igraju neku negledljivu kosarku sa besumicnim ispucavanjem trojki, nije ni Phoenix bio mnogo bolji, Monti koristi Aytona da kupi otpatke, umesto da gradi igru vise na njemu jer nema ko da ga cuva.
Lu je sa druge strane trener bez autoriteta. Njemu Rondo i Beverli sutiraju trojke kao da su elitni suteri, bez ikakve akcije, prangijaju pa gde zavrsi lopta. To ne sme da dozvoli. Mann koji je odlucio seriju protiv Utah, igra ponovo epizodnu ulogu. Zasto?
Najveci biser u ekipi, ipak je I.Zubac.
Kada u playoff krenes sa takvim centrom nemas mnogo cemu da se nadas.
Nije on ofanzivno toliko los, ali defanzivno je gori od Jokica, ako to u ligi neko moze da bude. Jeste udario odlicnu blokadu Peynu pri kraju utakmice, ali do tada je bio rupa bez dna u odbrani, gde jednostavno stoji ispod obruca i posmatra kako igraci Phoenixa lagano poentiraju. 5min na parketu za takvog igraca je mnogo

Tragikomedija

pre 2 godine

(MPP, 23. jun 2021 08:23)

Atakumba?!?!

Hahahahahahahahahah, svako li voli da komentariše....
(Gm, 23. jun 2021 08:56)

Ako ćemo iskreno, ni ja ne znam kako se pravilno piše više. Novinari na portalima pišu "Adetokumbo", a originalno prezime mu je "Antetokounmpo", ne znam gde su našli ova slova "d" i "b". Sad sam i ja krenuo da pišem kad ga spominjem "Adetokumbo", al mi pravilnije zvuči "Antetokumpo".

jsx

pre 2 godine

Sansima svaka cast, mada ne daju se Klipersi ove sezone. Mislio sam za Lua da je pacer, ali izgleda da je i on imao ulogu u okretanju 3-1 kad su sad Klipersi sa njim dvaput okrenuli 0:2. Ipak, ocekujem pobedu Sansa.
Inace, sad se vidi zasto je samo Divac (mada mislim da ni sadasnja uprava nije bolja) bio na tapetu za Doncica. I Jang i Ejton su u finalima konferencije. Cak i ako nisu bolji od Doncica (a ja bih ipak rekao da nisu vec da je Fila losija od Klipersa, a pogotovo Porzingis od Pola i Bukera), vrlo su blizu i vec su vrhunski igraci, a tek ce biti. Ejton je cak i bolji za Sanse jer oni vec imaju Bukera (koji nije mnogo stariji). Bagli zato... Ruku na srce, dobro je ispalo. Mislim da bi Sakramento nekako uspeo da ne udje u po cak i svu trojicu da je imao.

Srba Patrijota

pre 2 godine

Sa ovakvim centrima se osvajaju titule.
Jokic najbolji centar na svijetu? Da, kako da ne.
Centar treba da igra kao Ejton a ne kao Jokic. Tacka.

Banjaluka

pre 2 godine

PG unistio Kliperse. Promasio dva kljucna slobodna bacanja na kraju plus sut za tri 1/8. Dobar igrac za NBA, ali nikako u isti kos sa Lebronom, Kavajem, Djurentom, Dejvisiom...ovdje je situacija jasna, ako se vrati Kavaj prolaze Klipersi, ako se ne vrati 4-1 za Sanse.

znanje-imanje

pre 2 godine

Lu je igrao više Zubca nego Tatuma, opravdano, i Ivica je bio dobar. Završavao meč sa Kenjardom - logično, igra onaj kog u datom trenutku hoće lopta. Došunjao se kroz neurotičnu utakmicu do šanse. A sam kraj potpuno sulud. Prvo su Sansi imali pobedu na 100:95 kada je Džordž počeo svoj standardni krah kad je frka. Pa se ispostavilo da njegov idiotski aut ipak nije poklon lopta za Feniks. Tu je sam Feniks pukao, pa su Klipersi dobili meč. Ali nisu jer je Džordž i promašio oba bacanja. Ali jesu - jer su Sansi ipak psihološki pukli.
I tada neverovatna zadnja sekunda. Prvo su loptu koju Ejton nije uhvatio, dakle aut je za Kliperse - dodelili Feniksu? I to - nakon pregleda snimka?! Pa su pustili da Ejton da koš u zadnjoj sekundi. Obaška dodirivanje koša nego se lepo vidi kako Ejton vuče Zubca za dres da bi ga navukao na Bukera. Čist, 100% nesumnjiv faul u napadu. I sudije više puta pogledaju snimak i - ništa?!
Sport je već na razne načine postao odbojan a sad je plus nagrđen tehnologijom i seckanjem. Gde plus nakon korišćenja tehnologije je redovno samo još gore. A NBA sudije su fenomen koji pokazuje da kada ih ne guraš ka kvalitetu, i selekciji itd. nego su ti potrebni (i) za dirigovanje rezultata onda se i oni sami pretvore u nebulozne dunstere. Sinoć su lako moguće nepravdom odlučili pobednka Zapada.
https://twitter.com/NBATV/status/1407549989220323328
Ovde se najbolje vidi oko 48 sekunde. Sudije su nakon pregleda morale da sviraju faul u napadu Ejtona i pobeda Klipersa.

bskfan

pre 2 godine

Navijao sam za Kliperse ali izgubise zbog losih pravila. Monti Vilijams je ispucao sve tajmaute a onda sudije pregledaju snimak i Monti dobije sansu da nacrta akciju iako nema tajmaut.

Dosta toga je bilo cudno u ovoj utakmici. Mislio sam da ce Lu Tajron da igra sa nizom postavom a on se odlucio za Zupca i Morisa. Koliko je to bilo dobro tesko je reci jer je Ajton dobio svoje sa 24 poena, 14 skokova i sutom od 80%.

Beverli je dobro cuvao Bukera i zato je ovaj sutirao samo 31%.

PG13 trojke sutirao 0/7 a onda pogodio jednu kad se lomio rezultat.

Pejn odigrao utakmicu karijere a onda promasio polaganje kad se lomio rezultat.

I na kraju opet PG13 u glavnoj ulozi kada promasuje dva slobodna bacanja sto je omogucilo Sansima da dobiju utakmicu.

Sve u svemu, stice se utisak da su ovu utakmicu Sansi dobili nezasluzeno. Da su Klipersi dobili ovu utakmicu prednost bi bila na njihovoj strani; ovako Sansi su sada favoriti.

Sudije lose, pravila jos losija.

Hakeem

pre 2 godine

Cist faul u napadu, on mu je bukvalno rukama promenio poziciju i stavio ga da udari u Bukera. Razumem da navijate za sanse ali da ovo niko ne prokomentarise je smesno. Kao ragbi da su igrali.

sgdp

pre 2 godine

Šta ti je karma. Silazak sa postolja, da da
(Risar, 23. jun 2021 08:29)

Kakve veze ima Ivica Zubac igrajući za Kliperse u 2021. godini sa time što su Hrvati sišli sa postolja 1995?

P.S. Karma ne postoji.

hakeem

pre 2 godine

Verovao sam u prolazak Phile, ali sam po ko zna koji put, zanemario cinjenicu da na klupi Phile sedi smejurija od trenera Dov.Rivers.
Tako isto, koliko god navijao za K.Leonarda zanemarujem cinjenicu da u Clippersima igra teska, nedestilisana bud..la P.George.
Covek napravi jedan dobar potez a zatim tri losa, i tako celu utakmicu.
Kada ga krene sut nesto i odigra, ali sve je to kod njega uvek upitno i cudno. Promasi dva vazna bacanja, izgubi kljucnu loptu, u zavrsnici se ponasa kao da je drogiran. On umesto da je ovde glavni kada nema Leonarda, on kao ruki igra.
Clippersi igraju neku negledljivu kosarku sa besumicnim ispucavanjem trojki, nije ni Phoenix bio mnogo bolji, Monti koristi Aytona da kupi otpatke, umesto da gradi igru vise na njemu jer nema ko da ga cuva.
Lu je sa druge strane trener bez autoriteta. Njemu Rondo i Beverli sutiraju trojke kao da su elitni suteri, bez ikakve akcije, prangijaju pa gde zavrsi lopta. To ne sme da dozvoli. Mann koji je odlucio seriju protiv Utah, igra ponovo epizodnu ulogu. Zasto?
Najveci biser u ekipi, ipak je I.Zubac.
Kada u playoff krenes sa takvim centrom nemas mnogo cemu da se nadas.
Nije on ofanzivno toliko los, ali defanzivno je gori od Jokica, ako to u ligi neko moze da bude. Jeste udario odlicnu blokadu Peynu pri kraju utakmice, ali do tada je bio rupa bez dna u odbrani, gde jednostavno stoji ispod obruca i posmatra kako igraci Phoenixa lagano poentiraju. 5min na parketu za takvog igraca je mnogo

MPP

pre 2 godine

BILO MI JE


pomalo čudno kada je Jokić onoliko nahvalio Ajtona. Mislio sam evo pravi "alibi" za "METLU"...Medjutim....sad mi je jasno zašto.
Momak je, a za svoj tim korisniji od Atakumba & Embida ZAJEDNO.
Ima razoružavajući osmeh na licu , iskren dečko , bez glumatanja ikakvog. Ima i šut i brzinu , snagu , skočnost , hrabrost ….ima SVE….Zaslužio je ovaj zadnji koš , kucanje i ….odlazak u istorijski zapis kao jedan od najfenomenalnijih završnih koševa u NBA ikada. I…...JEDNA OD NAJBOLJIH I NAJKVALITETNIKIH , NAJNEIZVESNIJIH PL.OFF UTAKMICA KOJE SAM GLEDAO. Uključujući i Lejkerse sa Medjikom , Bulse sa Jordanom , Rakete sa Oladjuvanom….APSOLUTNI VRH VRHOVA. A Klipersi si igrali fenomenalno , sve su probali , pa je palo, ne malo, i krvi po terenu ,na obe strane….a o proveravanju snimaka da i ne govorim. Slobodna bacanja Pol D…..ajoj ….kakva završnica ni najbolje filmadjije Holivuda ne bi bolje smislili….
KO REČE ONO... DA JE NBA SAMO CIRKUS ?!?
DA ,DA kako da ne….

Вук

pre 2 godine

Нигде у тексту немаш колико је сад у дуелима? Ко води, дал је 1-1, дал је 2-0 за некога. Најбитнија ствар.

Mladen

pre 2 godine

Finiks je prvi favorit za titulu!!!
Poezija kako momci igraju...
Bez Pola (koga nikada nisam licno simpatisao), ovako igrati...
Pejn,Saric,Dzonson, ljudi koji su bili igraci rotacije, u mnogim ekipama ne bi imali neku znacajniju ulogu,povuku kada treba, svako ima svoj zadatak.
Monti je skockao ovu grupu ljudi za svaku pohvalu, zaista bi bila prelepa prica da PS uzmu titulu...
Ejton je masina!
Old school centar,bez previse mudrovanja, fenomenalan saigrac, pozitivac, ispostavilo se da nisu napravili gresku kako du mnogi ocelivali, nebiranjem Luke.
Za tim nerealno bitan igrac,samo da ga povrede zaobidju...

Tragikomedija

pre 2 godine

(MPP, 23. jun 2021 08:23)

Atakumba?!?!

Hahahahahahahahahah, svako li voli da komentariše....
(Gm, 23. jun 2021 08:56)

Ako ćemo iskreno, ni ja ne znam kako se pravilno piše više. Novinari na portalima pišu "Adetokumbo", a originalno prezime mu je "Antetokounmpo", ne znam gde su našli ova slova "d" i "b". Sad sam i ja krenuo da pišem kad ga spominjem "Adetokumbo", al mi pravilnije zvuči "Antetokumpo".

MarkoSimpson

pre 2 godine

Sansi ubise protivnike Pik en Rol igrom..kako je krenulo, ako se Kavaj ne vrati, ni ovima ne gine metla...Evidentno je da su eksplodirali jos od babla prosle godine , e sad da li je Pejn "one season wonder" kao Tajler Hiro ili ne, vidjecemo sl. sezone kad se budu vratili svi oporavljeni igraci drugih timova

Bocko

pre 2 godine

Na kraju zasluzena pobeda Feniksa. Vodili su veci deo utakmice. Mozda bi bilo najpravednije da oni uzmu titulu. U seriji sa Denverom izasao je podatak da su oni ekipa sa najvise pobeda u plej - ofu, a da nije osvojila titulu. Ne znam sta bih rekao za Pol Dzordza. Sramota

Brkajlo

pre 2 godine

Kako su igrali Klipersi u odlučujućim momentima, čudo je što su i ovoliko dogurali. Moraju pod hitno aktivirati prethodne džokere, ako PG bude odlučivao neće se dobro provesti.

Uzgred, Tomas Man? Ozbiljno? Hehehehe

Fox

pre 2 godine

Prava plej off utakmica, cvrsta i neizvesna. Moze se zakljuciti u ovogodisnjem plej off-u da je najopasniji rezultat za protivnicku ekipu kada vode 2-0 protiv Klipersa, ali videcemo. Dzordz posle sjajnog zavrsetka protiv Jute i dobrog prvog meca pre dva dana, opet trema i kako kazu Ameri choker kada ne treba, dva bacanja za tri razlike na sedam sekundi, ali oba promasaja. Medjutim, i pored bloka Bukera, neshvatljiva je izuzetno glupa odbrana Klipersa u poslednjem napadu, prilikom izvodjenja lopte. Jedina sansa je bila lob pas u reketu i odbojka ili kucanje, ali oni ni to nisu znali da odbrane, vec je glupi Zubac izasao visoko na Ejtonu i time napravio kardinalnu gresku, jer Bukeru nije tesko bilo da napravi blok i posle cao. Dovoljno je bilo da je zatvorio reket i ostavio Ejtona izvan reketa, jer sansa da on uhvati i uzbaci loptu za 0.9 sekundi a da nije na obrucu, je nemoguca. Ali ipak treba odati priznanje Montiju za napad i Krauderu za pas.

DukiNS

pre 2 godine

Auu šta promaši PG na kraju. Utisak mi je da Klipersi nedovoljno u ovoj seriji koriste najiskusnije igrače. Batum bi recimo sigurno čovek dao koju trojku više kada bi mu dali više lopti na šutu. Ako im ne iskoči neko poput Manna, kao što je sada Pejn u Finiksu, crno se piše Klipersima. Ako se i Kavaj vrati pitanje je koliko će jako moći da igra na obe strane. Miriše ovo na prolaz Finiksa u veliko finale, potpuno zasluženo.

JPR24

pre 2 godine

Nisu mi jasni Klipersi… Mann sa klupe, Batum sa klupe… limitirane minute. I naravno, Pol Džordž maši dva bacanja 8 sekundi pre kraja, Bridžes šutira za tri i Finiks ipak stiže do lopte, Ejton uz blok saigrača zaobilazi Zubca i bum !! No dobro, već dva puta su Klipersi bili na 0-2, pa su prošli, sad će to ipak biti teze.

Боки

pre 2 godine

Два центра и опет нису могли да одбране алеј уп за победу. Букеров блок је вероватно фаул у нападу, али након што га је Беверли 'пребио', некако ми је баш драго што му нису свирали. Ђорђе очајан, шутирао је слободна бацања као Симонс, тројке да не спомињем и опет је (као и у првом мечу) скоро директно одговоран за још један пораз. Не врати ли се Кавај, иде овде метла, евентуално 4-1.

gremlin je dosao da kaze sta mu je na duši,plagijator može....

pre 2 godine

Najbolji potez sam napravio sto sam ustao,košarka ludnica i druga dimenzija,u odnosu na sve i regularni deo NBA i EL,jedno 3 koplja iznad…koliko je velika sekunda u košarci…Ejton majstor,ipak je centar centar…

NBA live

pre 2 godine

Sansi imaju vec 9 pobeda zaredom u pley of,ekipa koja prosle godine nije ni igrala pley of a dosli samo Kris Pol(dokaz da mogu i bez njega)i Krauder...

Wllaxy

pre 2 godine

Tomas Man je morao vise da igra!
(Nikola, 23. jun 2021 09:11)

Teško da je mogao više da igra pošto je Tomas Man ipak samo pisac pa još i pokojan više od pola veka...

A ako si mislio na Terensa Mana onda se već mogu složiti sa tobom...

KJ7

pre 2 godine

Obe utakmice u Az su zapravo pravi primer šta se zove tim. Ispravicu se,Sansi su timcina.. Momci igraju srcem,hrabri su i puni samopouzdanja. Pejn je najbolji primer. Svi danas pričaju o Valley oupu DA ali utakmicu je dobio KP. Monti ga je pozvao za bouble,ostalo je istorija. Njegovih 29 jutros je donelo prevagu. Dalje,moram da kažem,sramota je kako je suđenje bilo. Šta PB treba još da uradi,da mu se zabrani da igra? Book je doslovno pretučen. Šta sve nisu svirali nad njim,a šta njemu jesu to je sramota. Pa kad je Monty poludeo, čovek koji nikada ne diže glasa-onda stvarno. Onaj faul u napadu na minut do kraja,a biju ga sa jedne strane Beverli,a s druge Kenard-za anale.. Da ne pominjemo isfoliranu ZVEZDU P Georgea i njegove suteve koji prvo traže faul. Majstore,daj koš. Nemoj da tražiš kontakt prvo .. E zato je neka kosmička pravda ovo kucanje Ejtona u poslednjoj sekundi. I asistencija Jae Crowdera,hladan ko špricer. I blokada Devina koja govori koliko je već veliki igrač..
Klipersi se jesu dva puta vratili od 0&2. Ovaj put se bojim da će to biti nemoguća misija. Bez Lenarda..
Sansi su trenutno ekipa za koju navija čitava Amerika. Osvojili su je dobrom košarkom, poštenim odnosom.. Čistim srcem. Šta ima lepše u sportu?

GanDra Šajkaš

pre 2 godine

Вук, 23. jun 2021 08:28)

Pa da pratis i da te interesuje znao bi da je 2:0 za Sanse....
Ovako, udjes na vest reda radi i ono kao cudis se sta i kako se izvestava.

drvobradi

pre 2 godine

Kako je Kazins lose branio ubacivanje. Pa stani izmedju kosa i coveka, ostavio rupu da igrac probaci loptu, a Crowder je to maestralno bacio, imam osecaj da bih i ja ovo ubacio na to dodavanje. Dzordzova bacanja ne bih komentarisao.

Grdoje

pre 2 godine

Jedan detalj mi je zapao za oko. Buker bez ikakve sujete u zadnjoj akciji igra udicu tj. pravi blok Ajtonu. Kao nekad MJ sa Kerom. Znači da dečko razmišlja i da nije sujetan, već želi da pobedi. Ako neko misli da je ostalo malo vremena, za to vreme moze da se šutne, i to bi uzeli Džordž, Dončić, Lilard... jer žele da budu meč vineri po svaku cenu. Dalje, Džordž je pre promašenih bacanja već promašio 3.komada, ali ne, ne može niko drugi da šutira. Recimo Džekson, koji šutira 93% u plej ofu. To je razlika izmedju vrhunskog igrača i vodje. Vodja zna ili oseća kada treba da pusti nekog drugog da iskoči u prvi plan, inače je sve jednosmerna ulica.
Batler to ima u sebi, od malo starije garde koji nisu osvojili prsten. Džordž to nema, biće i dalje vrhunski, i dalje je sepski zet ali...

Боки

pre 2 godine

Пејн ми је мистерија, не знам да ли ће бити једносезонско чудо, али ја њега у нба памтим по оним дебилним "плесним ритуалима" пред почетак меча са Вестбруком ономад у Оклахоми. А вид' га сад, докле догурао, имам утисак као да је могао да спакује лаганих 40 поена и то све на ЈЕДНУ ИСТУ ФОРУ, брзи искорак у лево и, што би Денда рекао, јако и до самог краја. :)

Aleksandar iz Osla

pre 2 godine

Baš mi je drago za Ejtona, skroz OK momak - dobar prototip sportiste. Izuzetno koristan i zahvalan igrač na oba kraja terena.
Sansi su radili pažljivo na njegovom razvoju i dobili odličan trio za budućnost (Buker, Ejton, Bridžes).

Lex

pre 2 godine

Али Камерун Пејн, какав заокрет у каријери, пре пар година сам га гледао у Булсима или Хорнетсима чини ми се, човек је био испод просечан играч, а гледај га сад, лаганих 29/9 у финалу конференције.Стварно невероватан напредак.

jsx

pre 2 godine

Sansima svaka cast, mada ne daju se Klipersi ove sezone. Mislio sam za Lua da je pacer, ali izgleda da je i on imao ulogu u okretanju 3-1 kad su sad Klipersi sa njim dvaput okrenuli 0:2. Ipak, ocekujem pobedu Sansa.
Inace, sad se vidi zasto je samo Divac (mada mislim da ni sadasnja uprava nije bolja) bio na tapetu za Doncica. I Jang i Ejton su u finalima konferencije. Cak i ako nisu bolji od Doncica (a ja bih ipak rekao da nisu vec da je Fila losija od Klipersa, a pogotovo Porzingis od Pola i Bukera), vrlo su blizu i vec su vrhunski igraci, a tek ce biti. Ejton je cak i bolji za Sanse jer oni vec imaju Bukera (koji nije mnogo stariji). Bagli zato... Ruku na srce, dobro je ispalo. Mislim da bi Sakramento nekako uspeo da ne udje u po cak i svu trojicu da je imao.