Ponedeljak, 21.06.2021.

17:02

"Nisam siguran da će Đoković igrati na Olimpijskim igrama"

Osvajač bronzane medalje u Sidneju Aleks Koreča izrazio je sumnju u pogledu nastupa Novaka Đokovića na Olimpijskim igrama.

Izvor:

"Nisam siguran da æe Ðokoviæ igrati na Olimpijskim igrama" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

109 Komentari

Sortiraj po:

Dejan

pre 2 godine

Ni slučajno ne treba da ide na olimpijske igre!!
Ta sportska manifestacija je po svojoj prirodi satanistička a pri tom je u potpunosti u suprotnosti sa duhom tenisa.
Ako ode isprazniće dragocenu energiju koja mu je neophodna da dođe do svog "sna"!!
Obavezno zaobići ovu glupost ili mu se ne piše dobro!!!

DC

pre 2 godine

Zasto ne bi igrao OI? Svakog leta se prvom polovinom jula igra Wimbledone, pa tri nedelje pauze, Montreal, odmah za njim Cincinnati, nedelju dana pauze pa US Open. Ove godine ce se igrati Wimbledone, dve nedelje pauze, OI koji nije nista vise nego kao jedan Masters, zatim cetiri nedelje pauze pa US Open. Ne vidim u cemu je problem. Ono sto ce sigurno preskociti su Montreal i Cincinnati, taman da sebi da vise vremena da se aklimatizuje na vremenske razlike.

Zdenko

pre 2 godine

Mislim da je najvažnije da uzme Wimbldon. Ostalo posle toga je manje važno. Ako se poravna sa ovom dvojicom u tom parametru, padaju priče u vodu da nije najbolji svih vremena. Neće se spominjati Federer i Nadal samo, mora se pričati o svoj trojici istovremeno a to je već uspeh u krugovima koji vladaju tenisom. Zato Novače brate, udri po Wimbldonu i zakucaj ekser sa tablom: Best of the best.

е

pre 2 godine

Novak Đoković se dokazao kao sportista, pošten čovek, patriota. Dali će i gde igrati samo će on i njegov štab odlučiti. Nije on tako povodljiv kako bi neko želeo. Njega nisu iznedrili političari već njegovi roditelji i pravi prijatelji.

Jelenče

pre 2 godine

No1e je najbolji teniser na svetu. Verovatno je i najbolji sportista u istoriji. Da bi ga proglasili za najboljeg sportistu na svetu, red je da uzme i titulu olimpijskog šampiona!

pa

pre 2 godine

naravno da nece da igra. postujem ve sportiste koj isvojim trudom dodju do trona ali me nerviraju svi koji se busju u grdui kao patriota a cim postignu cilj ne pomisljaju na reprezentaciju. najvise takvih pprimea je u fudbal, kosarci. ali to je njihovo pravo. ali bar onda neka cute i ne prdstavljaj usebe kao patriote. Kao ipoliticari kad treba tu su na recima a kad treba da se doakzu kao patriote da se gine onda guraju nas. Svi koj isu pozivali u rat kril isu se sa svojo mdecom. Patriota je sin mog drugara koj ije da os voj zaivot za srbiju imao je 18 godina, do ks eon borio deca politicara i oficira a i slavnih licnosti se se krila. a posle svi oni sto su s ekrili dobili odlikovanja, unapredjenja i pohvale

No name

pre 2 godine

Aleksa Koreća ima bronzu sa igaraa iz 2000 godine.

E sad Novak je taj koji se pita dosad tri puta učestovao ima bronzu iz Pekinga 2008 2012 izgubio od Mareja za finale i možda šansu uzme zlato. Dok u Riju podbacio ili naišao na Delpa nošen publikom koja jeste Brazil ali je poznato da je veliki fudbalski rivalitet Brazila i Argentina pa ne čudi što je bilo pubiåke kao da se igralo kod kuće.

armadajj

pre 2 godine

Uopste ne mora da igra. Iskreno bih najvise voleo da se fokusira na sto vise GS-ova. Jer svaki uspeh je Novakov, svakako igra pod nasom zastavom. A olimpijsko zlato niko ziv ne racuna u tenisu.

Djordje NS

pre 2 godine

Naravno da bi bio pun pogodak da ove godine osvoji sva četiri Grand Slam-a i zlato na Olimpijskim igrama. To svi želimo. Ali ako negde već mora da kiksne, ili nešto da preskoči zbog čuvanja energije ja bih voleo da preskoči Olimpijske igre. Prvo, taj trofej je skoro pa potpuno nebitan u tenisu a kao drugo, to bi igrao samo da bi prezentovao državu Srbiju na OI. A ta ista država za njega nije uradila apsolutno ništa pa ne bih bio nezadovoljan da joj vrati istom merom. Mada je već osvajao Davis Cup sa reprezentacijom.

Mile

pre 2 godine

Mora i zlato s Olimpijade da osvoji, teško će to uraditi u 38.godini !
(Boris Banović, 21. jun 2021 18:48)

Sledeća OI je za samo 3 godine, Novak će napuniti 37 godina života i igraće vrlo konkurentan tenis, u to ne sumnjam.

Kiki

pre 2 godine

Tenis i fudbal su posebni sportovi kojima olimpijada nista ne znači fudbaleri imaju mundijal i to je san svakog fudbalera.to je kruna karijere.imate jako dobre fudbalere koji nikada to nisu uspeli.teniseri imaju GS koji je san svakog tenisera i po kojem će ga pamtiti ceo život i dok je vremena.niko neće pitati tenisera da li ima medalju sa olimpijade.neki to uopšte ne kontaju.olimpijada je nebitan turnir za fudbalera i tenisera.ja stvarno ne razumem Djokovica?recimo uzmes zlato na olimpijadi a promasis 2 GS ili 1.sta je vrednije?

Bane

pre 2 godine

Kakve crne Olimpijske igre i tenis! OI su za tenis važne koliko i za fudbal. Svaki teniski profesionalac bi menjao 6 zlata sa OI za jedan GS. Idite slavite mačevanje i skokove u vodu, a tenis ostavite za Grend Slemove.
Zamislite tenisera za kog bi rekli: osvojio je OI, a da pritom ni jedan GS nema. Niko ga ne bi pamtio, niko ga ne bi konstatovao ni u jednoj teniskoj statistici.

Riki

pre 2 godine

@ Jelena

Olimpijske igre bitne samo u grupnom sportu a ne u pojedinacnom ?
Da bi javno iznosila svoja razmisljanja moras znat da objasnis o cemu pricas. A ovo nije nikakvo pravilo nego tvoja izmisljotina.Naravo, netacna.

Kralj Rone

pre 2 godine

Ide sigurno samo vas lozi, to mu je poslednja sansa, mada ovo ce biti trece zaredom kako pricamo da su mu poslednje, a on i dalje dominira. Legenda.

Jelena

pre 2 godine

Olimpijske igre su bitne u ekipnom sportu,ne pojedinačnom. Meni lično bi bilo draže da osvoji Grand Slam više nego OI. U njegovim okolnostima, godine, trka za večnost i svi pritisci i podmetanja sa kojima je suočen, dobronamerni bi mu savetovali da ne ide, da se čuva za bitnije stvari.

blic

pre 2 godine

@(Марко, 21. jun 2021 18:35)

Cuj ovog, Federer i Nadal imaju zlato sa OI.?? Najjaci su ovi sto racunaju sing i dubl kao isto, a singl i dubl ustvari dva razlicita sporta, to nema veze jedno s drugim. Eej cuj ti njega molim te, lik racuna Federerovo zlato iz dubla, pa jel realno to.??

BLuka

pre 2 godine

Kako vidim iz komentara raspored ne vidim razloga da ne igra,naravno nećemo mu zameriti i ako ne odigra...Zlatni Slem mi je mnogo primamljiviji od OI.
Dajte neku anketu...Da li bi više voleli da Osvoji neku medalju pa i zlatnu na OI ili da osvoji Zlatni Slem!!??

x

pre 2 godine

Od zavrsetka OI do pocetka USOpena ima skoro mesec dana, o kakvom zgusnutom rasporedu pricate. Od zavrsetka W do OI ima dve nedelje. I jedno i drugo je saavim dovoljno za Novaka da se odmori i spremi za naredni turnir. Ovo je zivotna prilika da uzme sva 4 turnira uz OI i Novak sigurno nece da je tako lako propusti. A kada prodje USOpen moze da odmara do Australije jer ce biti apsolutni rekorder u svim kategorijama.
(Ja original, 21. jun 2021 17:35)

Da je Nadal već penziji, ubeđen sam da bi na kraju takve sezone rekao "to je to" i završio karijeru!
Ovako će verovatno čekati da Nadal prvi popusti i penzioniše se kako bi "bezbedno" karijeru priveo kraju.

Milutin

pre 2 godine

olimpijada za tenisere nema nikakvog znacaja,ne boduje se za ATP,ne racuna se i ne uzima kao neki bitan uticaj za GOAT trku,racuna se samo GS.olimpijada je bespotrebno zamaranje i gubljenje vremena za svakog tenisera.mozes da imas 5 zlatnih olimpijskih medalja ali jedan VIMBLDON ubije te medalje ko nemca.

ucestvovanje na olimpijadi bi mu bila zivotna greska,ne daj boze da se povredi.sad kada su mu rivali na kolenima,ima sansu za zlatni slem i vecnost.nemoj Nole ko boga te molim,i sam znas da olimpijada nema uticaja u karijeri jednog tenisera!!!fokusiraj se za zlatni slem brate!!!
(dd, 21. jun 2021 17:44)

Burazeru, "zlatni slem" koji ti uporno ponavljaš, uključuje i Olimpijsko zlato. Zato se zove "zlatni", kapiraš? Inače bi bio samo Grand Slam (sva četiri velika turnira u godini).

Samo je Štefi Graf uspela u istoriji da osvoji Zlatni Slem, niko više ni kod muškaraca ni kod žena.

spock

pre 2 godine

A koga vise briga za bodove!? O tome sad misle Medvedev, Tsitsipas, Zverev i to drustvo. Nikom od Big3 oni vise ama bas nista ne znace.
(neispravan kod, 21. jun 2021 18:30)

Jako je bitno. 1. Dobijaš kvalifikante u prva 2,3 kola, 2. Sponzori.

Dokholiday

pre 2 godine

Tenisko zlato na olimpijadi nema tezinu kao zlato u basketu ili rukometu, odbojci. Novak ako osvoji W nema razloga da juri medalju koja nema tezinu GS titule.

garda

pre 2 godine

Ako misli da moze sve, u redu, ali ako ne, onda treba da zrtvuje ono sto je, cak i po Koreci, najmanje vazno u svetu tenisa od navedenog. To svakako nisu GS. Olimpijada je vazna u tenisu taman koliko i u fudbalu. Za neke druge sportove je najvaznija.

idemo po W

pre 2 godine

ucestvovanje na olimpijadi bi mu bila zivotna greska,ne daj boze da se povredi.sad kada su mu rivali na kolenima,ima sansu za zlatni slem i vecnost.nemoj Nole ko boga te molim,i sam znas da olimpijada nema uticaja u karijeri jednog tenisera!!!fokusiraj se za zlatni slem brate!!!
(dd, 21. jun 2021 17:44)

pa zlatni slem je olimpijada i 4 GS u jednoj godini. mislim, dogovori se sta zelis. oces zlatni slem ili samo obican gren slem

inace, ne vidim zasto ne bi isao na olimpijadu. skoro uvek je izmedju wimbledona i us opena igrao dva turnira na betonu, kanada i cincinnati. sad bi samo malo trebao da poremeti termine i da odigra tokyo i cincinnati.ok, znam nije bas isto, al nije ni bogzna kako razlicito. a tokyo i cincinnati nisu u uzastopnim nedeljama. ima malo da se cima, nije kao prethodnih godina, letovi traju malo duze, ima slobodno dvaput po dve nedelje, umesto 4 vezane slobodne nedelje. nakon olimipjade u londonu je odmah igrao toronto te godine, bukvalno odma iduce nedelja, i cak i osvojio

sto se mene tice, ne mora ni da ide na olipmijadu, nije sad da ga teram da ide, samo mislim da termini mogu da se uklope. jedino mislim da nece biti vremena za obilazak nekih ostrva po mediteranu, al to moze i posle us opena. ako ne po mediteranu, onda bilo gde na svetu, bar on to moze

po mom ukusu, vise bih voleo da osvoji naredna dva GS nego bilo sta vezano za olimpijadu

vojnik Markovic Marko

pre 2 godine

Ne razumem samo zasto li on lupa glavu time. BTW, valjda ce se u svakom slucaju nakon sljake i trave igrati na tvrdoj podlozi!? Ili on ima neke informacije da ce ove godine US Open biti na sljaci?

NikolaKG80

pre 2 godine

Volim Srbiju, želim da osvojimo što više zlatnih medalja, ali kada je tenis u pitanju, ne razmišljam o Srbiji. Želim da Novak osvoji tu zlatnu medalju zbog njega samog, ne zbog Srbije. On je Srbiji dao više nego bilo koji sportista ikada, ne mora uopšte da se piše Srbiji ta zlatna medalja, samo neka on osvoji i to.

Марко

pre 2 godine

(sale, 21. jun 2021 17:24)

Прави спортиста на Олимпијским играма учествује и због Олимпијских игара, а не само да би представљао своју земљу. Олимпијске игре су најмасовнији спортски догађај са традицијом која је дужа и од хришћанства, на пример. Стога су за спортисте Олимпијске игре исто оно што је, на пример, ходочашће за вернике.

Има ту и још једна ствар у трци са Федерером и Надалом. Федерер и Надал 99,9999% никада неће освојити четири Грен слема у једној години, па нико ни Новака неће моћи да прозива ако ни он то не постигне. Међутим, и Федерер и Надал имају злато са Олимпијских игара, а Новак нема, па би сутра неко баш због тога могао да га прозива.

Посебно се цени ако неко узме сва четири Грен слема у години и злато на Олимпијским играма. То је нешто што је до сада једино успела да уради Штефи Граф. Она је 1988. остварила Golden Slam (сва четири Грен слема и злато на Олимпијским играма). То може и Новак да уради. Боље нека одустане или испадне у раној фази неких мастерса, а нека да све од себе само на преостала два Грен слема и Олимпијским играма. С обзиром да је баш у години, у којој се одржавају Олимпијске игре, стекао шансу да освоји сва четири Грен слема, сасвим је рационално да покуша да оствари и Golden Slam. Треба му још 20 победа за то.

Има две недеље паузе после Вимблдона и месец дана паузе после Токија. Мастерсе у Торонту и Синсинатију може да прескочи елегантним испадањем у првим колима тек да се аклиматизује за US Open. Узеће он Golden Slam.

Jos ce se No1e naosvajati!!!

pre 2 godine

Pa nije No1e ciklama kao Nadal ili kalkulant kao rodja dzemperko pa da se ne pojavi na OI. Ima da osvoji sve redom - i Wimbledon i OI i USO. Radi se o 3 turnira a ne o 25 turnira. Na Wimbledonu treba da se pazi servera tipa Beretinija, Sapovalova, Iznera i Uga Imbera. Ostale dobija lako. Na OI se igra na dva seta i tu mu treba maksimalan fokus jer nema puno mesta za povratak ako kojim slucajem ne udje dobro u neki mec. A na USO ce biti toliko koncentrisan kako bi dokazao organizatorima i celom svetu da ono sto su mu uradili prosle godine nije bilo opravdano.

Kako god da se zavrsi - trka za GOAT je gotova! Novak drzi vec sada 9 od 10 najvaznijih teniskih rekorda. On se utrkuje sam sa sobom i pitanje je da li zavrsava karijeru kao GOAT ili kao apsolutno GOAT! Ja verujem u ovo drugo!!!

srle

pre 2 godine

Biće jako teško da Novak igra sva tri turnira za kratko vreme u punom kapacitetu snage. Realno, neće biti uopšte lako. Jedno je sigurno, igraće na Vimbldonu i Olimpijskim igrama 100 posto. Možda žrtvuje US Open u smislu da ode i odigra koliko može, ako bude emotivno i fizički ispražnjen. Siguran sam da je Novak dobro analizirao sa svojim timom plan i raspored. Ima prostora za odmor i oporavak, ne sumnjam da će dati sve od sebe da uzme zlato u Tokiju, bez obzira šta god uradio na Vimbldonu. Želim mu svu sreću ovoga sveta i da ostvari svoje snove, velika podrška za Novaka.

Oliver

pre 2 godine

Shvatite vec jednom:olimpijada je nebitna u fudbalu i tenisu!! Ona je najbitnija za sve druge sportove,ali za ova dva je totalno nebitna!!

nikos

pre 2 godine

Mislim da će igrati, voleo bi on da uzme i zlato na oi, ovo mu je verovatno poslednja prilika, verovatno nije ni on još uvek načisto šta sa radi, pretpostavljam da prvo čeka da vidi šta će se desiti na vimbldonu.

Toka

pre 2 godine

Kakve crne Olimpiske igre, ako osvoji Wimbldon, onda da se fino odmori mjesec ipo dana ko covjek i zatim napdne treci Sinsinati i US Open. A da igra i Olimpiske izmedju, to je onda vec previse tenisa u njegovim godinama. Te Olimpiske ga onda vrlo lako mogu kostati US Opena i istorije. Dajte ljudi, koje Olimpiske igre i tenis, Olimpiske igre su za tenis bitne koliko i za fudbal.

@Sima

pre 2 godine

A da OI ne donose pare, prece mu je da igra za sebe na turnirima nego jednom u 4 godine da obuce dres reprezentacije.
(Sima, 21. jun 2021 17:57)

Koliko ti nista ne kontas strasno! Ako osvoji Vimbldon ovo bi bio jedini put jos u zivotu da moze da kompletira kalendarski sva cetiri GS. Niko to nije jos uradio. Ne racunam ni ja, a ni niko ozbiljan ono vreme Lejvera. Niti je tenis bio profesionalan, niti je bilo tri podloge, niti je tenis bio na tom nivou. S druge strane i OI su sada i sto se Novaka tice verovatno poslednje. Mislis da on sa toliko para misli sa tolikim ulozima i izazovima da udje u legendu da mu pare predstavljaju bilo kakav teg na tasu koji ce da presudi??? Mozda tebi koji krpi od meseca do meseca, ali ovde je ulog mnooogo veci. Naravno uvek postoji mogucnost da je sve to tebi jasno, ali si prosto zlonameran. A sa druge strane on nista jos nije rekao. Da se on pita verovatno bi voleo sve i GS i OI, ali mi ne mozemo ni blizu da se stavimo u njegovu poziciju.

Oliver

pre 2 godine

Svi zaboravljaju jos jedan vazan faktor-koronu. 80% Japanaca je protiv održavanja OI zbog toga. Tu ce biti sportisti sa svih strana sveta i nemoguće je održavati epidemiološke mere,imacemo sve moguće sojeve virusa na jednom mestu. Novak je prosle godine imao koronu,a nije se vakcinisao u medjuvremenu,sto znaci da moze ponovo da se zarazi. I sta onda,da mu zabrane ulazak u Ameriku,da mora u karantin,da ne moze da trenira? Nije sada vreme za Olimpijske igre,to je bespotreban rizik u svakom smislu. Treba da se baci na kalendarski slem,ne na zlatni,nego na kalendarski!

neispravan kod

pre 2 godine

Olimpijski turnir u tenisu nije toliko cenjen. On nosi manje bodova od jednog Mastersa tako da nije toliko bitan. (Fonsi, 21. jun 2021 17:51)

A koga vise briga za bodove!? O tome sad misle Medvedev, Tsitsipas, Zverev i to drustvo. Nikom od Big3 oni vise ama bas nista ne znace.

milos

pre 2 godine

(Oliver, 21. jun 2021 18:09)

A u Londonu ili Americi su kao manje sanse da se zarazi? Novak je vec bio u olimpijskom selu i ne treba mu vise to iskustvo. Bice u privatnom smestaju i dolazice samo na meceve. Rizik da se zarazi u Japanu je potpuno isti kao i na svakom drugom turniru, tako da ne talasajte previse.

Milutin

pre 2 godine

Od zavrsetka OI do pocetka USOpena ima skoro mesec dana, o kakvom zgusnutom rasporedu pricate. Od zavrsetka W do OI ima dve nedelje. I jedno i drugo je saavim dovoljno za Novaka da se odmori i spremi za naredni turnir.
(Ja original, 21. jun 2021 17:35)

Pa baš i nije. Dve nedelje izmedju Vimbldona i Olimpijade nije baš dovoljno. Bukvalno drugi kraj sveta, ogromna vremenska razlika, ogromna klimatska razlika, potpuno drugačija teniska podloga (trava pa onda beton). Nije nemoguće, ali da je "sasvim dovoljno" dve nedelje prilagodjavanja, baš i nije.

Nemojte pogrešno da me razumete, ja bi najviše na svetu voleo da Novak osvoji sva četiri Slema i Olimpijadu ove godine i zacementira ovu godinu kao najbolju sezonu u istoriji tenisa. Ali ako učestvovanje na sva tri (Vimbldon, Olimpijada, US Open) znači da jedno od ta tri MORA da izgubi, ja ne znam šta bi preskočio. Verovatno Olimpijadu, jer Grand Slem je Grand Slem i to će se pamtiti za sva vremena, a Olimpijada i nije nešto prestižna u svetu tenisa (ko još pamti i slavi Olimpijske pobednike Masua, Mečira i Rozeta?).

Ali znajući Novaka, on će verovatno igrati na Olimpijadi kako god bude mogao. Toliko mu to znači.

M

pre 2 godine

Trol ili ne zna sta prica. Ovo su Novaku verovatno poslednje OI na kojima ce moci da igra u punoj snazi. Sledece OI 2024 Novak ce imati 37 godina i tesko da ce moci da igra na ovom nivou kao sad. Ako uopste bude tada igrao tenis. Nema POJMA da ne ode ove godine. Bice Wimbldona i US opena koliko hoce narednih godina, OI su samo jedne.

ameno

pre 2 godine

Glupa izjava kad je Djokovic vec izjavio da mu je zlato na OI prioritet. To je na 4 godine, a ne svake kao slemovi, pa je i logicno da ne propusti sigurno zadnju priliku.

Postar al Kosarkaski

pre 2 godine

Platio mu Novak da vidi reakciju u Srbiji. Novace ne budi Jokic! Srbija zeli olimpijsko zlato koje niakd niej imala u tenisu.

X men

pre 2 godine

Ma igrace Djokovic naravno .To preskakanje je lose.Federer tako radi pa nista.Samo je bitno da ne naleti opet na Cicipasa.Tesko je pobedjivati tako jakog protivnika vise puta uzastopno .

dd

pre 2 godine

olimpijada za tenisere nema nikakvog znacaja,ne boduje se za ATP,ne racuna se i ne uzima kao neki bitan uticaj za GOAT trku,racuna se samo GS.olimpijada je bespotrebno zamaranje i gubljenje vremena za svakog tenisera.mozes da imas 5 zlatnih olimpijskih medalja ali jedan VIMBLDON ubije te medalje ko nemca.

ucestvovanje na olimpijadi bi mu bila zivotna greska,ne daj boze da se povredi.sad kada su mu rivali na kolenima,ima sansu za zlatni slem i vecnost.nemoj Nole ko boga te molim,i sam znas da olimpijada nema uticaja u karijeri jednog tenisera!!!fokusiraj se za zlatni slem brate!!!

Samo realno

pre 2 godine

Samo dva puta sam video Novaka da je pustio suzu nakon izgubljenog meča. Prvi put u Pekingu 2008 posle poraza od Nadala u polufinalu, sećate se promašenog smeča na kraju, i drugi put nakon poraza 2016 u Riju od Del Potra bez izgubljenog brejka. To samo govori koliko mu je važno da igra za svoju zemlju. Nikada nije zaplakao kada je izgubio neki važan meč na turniru, a bilo je i te kako bolnih poraza u nekim finalima.

Nikola

pre 2 godine

Ima celih mesec dana izmedju finala na olimpijskim igrama i pocetka US Opena. Mnogo ce veci problem biti doci sa Vimbldona na olimpijske igre jer je tu mali raspon izmedju. Ali ne vidim sto ne bi probao, imace dovoljno vremena da se odmori za US open.

potterhead

pre 2 godine

A zamislite kako bi ga velika većina ovde razapela kad bi odlučio da ne ide. Jokićev linč bi bio mala beba.

Elem, ovo što Koreča kaže nema baš smisla, on će u Tokiju igrati na betonu, a ne ponovo na šljaci pa da mu to bude problem pred USO. Jednostavno neće igrati Rodžers kup i eto.

Novak neće sigurno ispustiti priliku da: pod jedan igra i bori se da Srbiji donese zlato, pod dva, da proba da osvoji Zlatni slem, i time bukvalno stavi ključ u bravu na raspravu o tome ko je tzv. GOAT.

samo jako

pre 2 godine

Možda je u pravu ali znajući našeg Srbina neće taj propustiti šansu da uzme OI jer su mu verovatno poslednje ….da će mu biti teško posle za U.S open hoće ali ima 3 nedelje između tako da je to ok vremena za pripremu i odmor…znaci bez Cincy-a i Kanade,pravac Njujork…idemooooo

Nebojša

pre 2 godine

U tenisu je menjanje vremenskih zona nešto od čega ne možeš da pobegneš posle wimbildona svejedno ide tvrda podloga pa mu to ne ide na štetu posle Tokia će imati vremena da se oporavi za us open čak mesec dana ovaj nije dao ni jedan pravi razlog da Novak ne ode a pošto Novak nema zlato a želi da ima sve trofeje što je više puta ponovio ne verujem da će propustiti verovatno poslednju šansu da osvoji zadnje što nema i tako još jednom sebe učini besmrtnim.

MrMagooFrance

pre 2 godine

Rezultat Wimbledon bice mu uslov za odluku. Ako osvoji onda bice cilj US Open da osvoji Gold GC. Ako izgubi na Wimbledon onda bez pritiska na OI pa sta bude.

NekaTamo

pre 2 godine

Igrace. Ako osvoji Vimbldon, igrace jer ce se nalaziti u jedinstvenoj poziciji da osvoji 4GS i zlato na OI u jednoj godini, i nema sanse da propusti to da svima zapusi usta. A ako ne osvoji Vimbldon, igrace zbog zlata koje mu jedino fali, jer je osvojio sve sem toga. Jedino ako bude neka povreda, onda ce preskociti. Novak ove godine, ide na sve bez odustajanja jer mu je poslednja prilika za ovako nesto.

Nikola

pre 2 godine

Ima celih mesec dana izmedju finala na olimpijskim igrama i pocetka US Opena. Mnogo ce veci problem biti doci sa Vimbldona na olimpijske igre jer je tu mali raspon izmedju. Ali ne vidim sto ne bi probao, imace dovoljno vremena da se odmori za US open.

Sinke

pre 2 godine

S obzirom koliko je mentalno i fizicki izdrzljiv,mogao bi osvojiti Vimbldon,Zlato na Olimpijadi i Us Open.Ako to Novak uradi,mogli bi ga slobodno proglasiti najboljim sportistom svih vremena.

mr

pre 2 godine

Ма какве олимпијске игре. Где ћеш да путујеш у Азију више пута у кратком времену. Не знају се ни правила на ОИ а и да ли ће их уопште и бити. Питање је и почетка пошто многи траже одлагање. Одмах у старту нек планира да не иде тамо и губи време, и да се лепо одмори после Вимблдона за америчку турнеју где УС Опен треба да буде круна сезоне. После опет пауза па завршни. Нема ту места за млаћење по Јапану и пут у непознато.

Petar

pre 2 godine

Ne razumeš ti Novaka i njegov način razmišljanja. Nema šanse da propusti OI, taj trofej mu jedini nedostaje, a prilika teško da će više biti.

Borko Psihijatar

pre 2 godine

Igrace. Koreča je vrsan stručnjak i analitičar ali mislim da gresi. Novak neće igrati Rodzers kup i Sinsinsti. Kada nemate travu u gradu u kom se nalazite trenutno vi se spremate na betonu za travu, kao što se Nole prije dvije godine spremao. Što može i obrnuto da se primjeni. Trava na W će biti priprema za OI. Nakon OI neće igrati Sinsi i Rodzers kup. Nakon US Opena preskace celu azijsku turneju i masters u Parizu. Potom igra London. I nije to samo zbog potencijalne iscrpljenosti, nego već planira gde može da prikupi bodove za narednu sezonu. A po svemu sudeći branice sva 4 GS naredne godine ili barem 3.

connected

pre 2 godine

Meni je važnije da Djoković predstavlja našu zemlju na US openu nego na OI. Baš je bilo super kada smo u Parizu slušali himnu i podigli zastavu. Olimpijada u tenisu nema poseban značaj GS titule imaju. Novak ih je sve osvojio pod zastavom Srbije važno je da ih osvaja i dalje. Olimpijada bi mu samo smetala u tome.

Dubioza

pre 2 godine

Pa Novak je pretprošle godine išao u Tokio da se pripremi za olimpijske igre i navikne na uslove. Taj tunir je osvojio sa 20% snage. Podloga koja Novaku odgovara, atmosfera, samo mora da se priprema kao za svaki drugi turnir, da malo smanji i očekivanja i druženja pred prve mečeve da mu ne naleti mina. Uglavnom, Novak igra na igrama i zna najbolje sta je dobro za njega!

smeh

pre 2 godine

Zašto ljudi donose odluke umesto druge osobe ili predlažu neke odluke a nemaju veze sa tom osobom? Jedino ako se preporučuje kao neka vrsta savetnika pa možemo razumeti ove baljezgarije. Šta ako je Djokovićev cilj za ovu godinu da još osvoji Vimbldon i potom da uzme odmor do AO i posveti se neko vreme porodici i da jednostavno uživa u životu? Eto, mogu i ja isto da budem savetnik Djokoviću pa ako neko od njegovih, ili ko ima veze sa Djokovićem, kojim slučajem čita ovo da me uzme u obzir pored Koreče.

a

pre 2 godine

Ovi sa zapada loše procenjuju Đokovoća.Zaista je teško posle Vimldona otići na OI
u Japan.Ali Đoković će otići iako su mu male šanse da osvoji zlato(premor).Zašto ?
Samo jednom se živi.Uostalom on je prožet budizmom i japanskim uticajima.Teško da
će propustiti ovu priliku.

Smart

pre 2 godine

Nema šanse da propusti, nole obozava da igra za srbiju pogotovo OI. Us open nije toliko vazan kad uskoro dolazi i au gde moze oboriti rekord

Kolimor

pre 2 godine

Novak nije Jokić. Ovo mu je poslednja šansa za zlato na OI, i ne vidim problem da bude prvi teniser sa zlatnim slemom, što je samo Štefi Graf u ženskoj konkurenciji ostvarila. Nama svaka medalja na oi puno znači

Čeki opinionista del cazzo

pre 2 godine

To je sve ukupno 20 ili 21 meč. Razvučenih na dosta dana. Sa danom pauze između mečeva.
Može to Nole.
Bio je u Japanu, osvojio turnir, video uslove,plus ga Japanci gotive,plus ima sponzore iz Japana.
Biće mu kao kući.
Bilo bi lepo da uzme sve kao Štefi Graf i da
Fedal retardima zapuši usta.
To bi bio zadnji ekser u kovčegu.
Debata bi se svela na priču o tome čiji ti se stil sviđa, ostalo ne bi moglo da se polemiše...

magla svuda oko nas

pre 2 godine

sigurno ce pre rizikovati US open nego olimpijadu.. ali opet, olimpijada pocinje 2 nedelje nakon Wimbldona a zavrsava se mesec dana pre US opena?? kako na taj nacin rizikuje US open???

Nemanja Milosevic

pre 2 godine

Ja stvarno ne razumem zasto ne bi isao na OI. Prvo, cak i da osvoji Vimbldon, imace 3 nedelje za trening i da se presaltuje sa trave na beton. Druga stvar, 3 nedelje su dovoljne za provikavanje na sve. nakon toga postoji barem jos mesec dana do US opena. Ako vec hoce nesto da preskace, nek preskoci Montreal ili Sinsinati, ionako je to osvajao sve 2 puta :D a Montreal 5 puta. Tako da sce u svemu, najpametnije mu je da igra Vimbldon, potom OI, potom jedan od 2 mastersa (ili Montreal ili Sinsinati) potom US open, i do kraja samo da cepa Sangaj, Pariz, i Zavrsni masters u Turinu. Sve u svemu to je jos 7 turnira sve sa olimpijadom. Nije toliko mnogo koliko je umeo da igra, prilicno miran raspored. ako je previse nek preskoci i Sangaj, i boli ga uvo.

Umalo da zaborsvim, igra se i Inidan Vels, tako da moze da kalkulise koliko hoce posle US opena

Ćorava posla

pre 2 godine

Razmak između Vimbldona i olimpijskog turnira u tenisu je dvije sedmice, a US open je mjesec dana nakon olimpijskog turnira u tenisu.

Fonsi

pre 2 godine

Olimpijski turnir u tenisu nije toliko cenjen. On nosi manje bodova od jednog Mastersa tako da nije toliko bitan. Novak treba da se fokusira na zadnji bitan rekord koji mu fali, a to je broj osvojenih slemova. Sve ostalo je nebitno. Ko imalo prati tenis ce vam to i potvrditi.

Rale

pre 2 godine

Možda stvarno neće igrati na olimpijskim igrama,jer će posle Vimbldona biti prilično umoran,potrošen i igraće tek pred US Open najverovatnije u Sinsinatiju

Ja original

pre 2 godine

Od zavrsetka OI do pocetka USOpena ima skoro mesec dana, o kakvom zgusnutom rasporedu pricate. Od zavrsetka W do OI ima dve nedelje. I jedno i drugo je saavim dovoljno za Novaka da se odmori i spremi za naredni turnir. Ovo je zivotna prilika da uzme sva 4 turnira uz OI i Novak sigurno nece da je tako lako propusti. A kada prodje USOpen moze da odmara do Australije jer ce biti apsolutni rekorder u svim kategorijama.

sale

pre 2 godine

Nadam se da je Novak dovljno mudar da izbegne turnir u rangu atp500. Ne sme da pomislja da ide na Oi posbno ako osvoji W, kajace se dok je ziv. Drugo je sto vecina Srba gleda Novaka kao borbu Srbije protiv sveta i leci komlekse radeci za 500e

Oliver

pre 2 godine

Ako osvoji W,ne treba da ide u Tokio. Ako ne osvoji W,treba da ide. Zamislite da osvoji W i Olimpijske igre,a onda izgubi US Open,pa kajao bi se celog života. Olimpijske igre su nebitne u tenisu.Eno Endi Marej ima 2 zlata i ko se toga seca,to nikom nije bitno. Samo Gren Slemovi su sada bitni.

magla svuda oko nas

pre 2 godine

vec je preskocio Dubaji i 3 mastersa ove sezone i to sa namerom da ostavi energije za ovaj najbitniji deo sezone... previse je bilo odmaranja, jedino je diskitabilna ova razlika izmedju RG i W od 2 nedelje i to zbog promene podloge, mada Novak pametno radi, 5 dana je samo odmarao nakon RG, sada lagano krece, bukvalno ce tempirati formu kroz prvih nekoliko kola na Wimbldonu..razlika izmedju Olimpijade i Us opena je tacno 4 nedelje, cak i previse za odmor, to nije diskutabilno..

NekaTamo

pre 2 godine

Igrace. Ako osvoji Vimbldon, igrace jer ce se nalaziti u jedinstvenoj poziciji da osvoji 4GS i zlato na OI u jednoj godini, i nema sanse da propusti to da svima zapusi usta. A ako ne osvoji Vimbldon, igrace zbog zlata koje mu jedino fali, jer je osvojio sve sem toga. Jedino ako bude neka povreda, onda ce preskociti. Novak ove godine, ide na sve bez odustajanja jer mu je poslednja prilika za ovako nesto.

sale

pre 2 godine

Nadam se da je Novak dovljno mudar da izbegne turnir u rangu atp500. Ne sme da pomislja da ide na Oi posbno ako osvoji W, kajace se dok je ziv. Drugo je sto vecina Srba gleda Novaka kao borbu Srbije protiv sveta i leci komlekse radeci za 500e

Petar

pre 2 godine

Ne razumeš ti Novaka i njegov način razmišljanja. Nema šanse da propusti OI, taj trofej mu jedini nedostaje, a prilika teško da će više biti.

Samo realno

pre 2 godine

Samo dva puta sam video Novaka da je pustio suzu nakon izgubljenog meča. Prvi put u Pekingu 2008 posle poraza od Nadala u polufinalu, sećate se promašenog smeča na kraju, i drugi put nakon poraza 2016 u Riju od Del Potra bez izgubljenog brejka. To samo govori koliko mu je važno da igra za svoju zemlju. Nikada nije zaplakao kada je izgubio neki važan meč na turniru, a bilo je i te kako bolnih poraza u nekim finalima.

Sinke

pre 2 godine

S obzirom koliko je mentalno i fizicki izdrzljiv,mogao bi osvojiti Vimbldon,Zlato na Olimpijadi i Us Open.Ako to Novak uradi,mogli bi ga slobodno proglasiti najboljim sportistom svih vremena.

Ja original

pre 2 godine

Od zavrsetka OI do pocetka USOpena ima skoro mesec dana, o kakvom zgusnutom rasporedu pricate. Od zavrsetka W do OI ima dve nedelje. I jedno i drugo je saavim dovoljno za Novaka da se odmori i spremi za naredni turnir. Ovo je zivotna prilika da uzme sva 4 turnira uz OI i Novak sigurno nece da je tako lako propusti. A kada prodje USOpen moze da odmara do Australije jer ce biti apsolutni rekorder u svim kategorijama.

Dubioza

pre 2 godine

Pa Novak je pretprošle godine išao u Tokio da se pripremi za olimpijske igre i navikne na uslove. Taj tunir je osvojio sa 20% snage. Podloga koja Novaku odgovara, atmosfera, samo mora da se priprema kao za svaki drugi turnir, da malo smanji i očekivanja i druženja pred prve mečeve da mu ne naleti mina. Uglavnom, Novak igra na igrama i zna najbolje sta je dobro za njega!

ameno

pre 2 godine

Glupa izjava kad je Djokovic vec izjavio da mu je zlato na OI prioritet. To je na 4 godine, a ne svake kao slemovi, pa je i logicno da ne propusti sigurno zadnju priliku.

blic

pre 2 godine

@(Марко, 21. jun 2021 18:35)

Cuj ovog, Federer i Nadal imaju zlato sa OI.?? Najjaci su ovi sto racunaju sing i dubl kao isto, a singl i dubl ustvari dva razlicita sporta, to nema veze jedno s drugim. Eej cuj ti njega molim te, lik racuna Federerovo zlato iz dubla, pa jel realno to.??

NikolaKG80

pre 2 godine

Volim Srbiju, želim da osvojimo što više zlatnih medalja, ali kada je tenis u pitanju, ne razmišljam o Srbiji. Želim da Novak osvoji tu zlatnu medalju zbog njega samog, ne zbog Srbije. On je Srbiji dao više nego bilo koji sportista ikada, ne mora uopšte da se piše Srbiji ta zlatna medalja, samo neka on osvoji i to.

Марко

pre 2 godine

(sale, 21. jun 2021 17:24)

Прави спортиста на Олимпијским играма учествује и због Олимпијских игара, а не само да би представљао своју земљу. Олимпијске игре су најмасовнији спортски догађај са традицијом која је дужа и од хришћанства, на пример. Стога су за спортисте Олимпијске игре исто оно што је, на пример, ходочашће за вернике.

Има ту и још једна ствар у трци са Федерером и Надалом. Федерер и Надал 99,9999% никада неће освојити четири Грен слема у једној години, па нико ни Новака неће моћи да прозива ако ни он то не постигне. Међутим, и Федерер и Надал имају злато са Олимпијских игара, а Новак нема, па би сутра неко баш због тога могао да га прозива.

Посебно се цени ако неко узме сва четири Грен слема у години и злато на Олимпијским играма. То је нешто што је до сада једино успела да уради Штефи Граф. Она је 1988. остварила Golden Slam (сва четири Грен слема и злато на Олимпијским играма). То може и Новак да уради. Боље нека одустане или испадне у раној фази неких мастерса, а нека да све од себе само на преостала два Грен слема и Олимпијским играма. С обзиром да је баш у години, у којој се одржавају Олимпијске игре, стекао шансу да освоји сва четири Грен слема, сасвим је рационално да покуша да оствари и Golden Slam. Треба му још 20 победа за то.

Има две недеље паузе после Вимблдона и месец дана паузе после Токија. Мастерсе у Торонту и Синсинатију може да прескочи елегантним испадањем у првим колима тек да се аклиматизује за US Open. Узеће он Golden Slam.

Nemanja Milosevic

pre 2 godine

Ja stvarno ne razumem zasto ne bi isao na OI. Prvo, cak i da osvoji Vimbldon, imace 3 nedelje za trening i da se presaltuje sa trave na beton. Druga stvar, 3 nedelje su dovoljne za provikavanje na sve. nakon toga postoji barem jos mesec dana do US opena. Ako vec hoce nesto da preskace, nek preskoci Montreal ili Sinsinati, ionako je to osvajao sve 2 puta :D a Montreal 5 puta. Tako da sce u svemu, najpametnije mu je da igra Vimbldon, potom OI, potom jedan od 2 mastersa (ili Montreal ili Sinsinati) potom US open, i do kraja samo da cepa Sangaj, Pariz, i Zavrsni masters u Turinu. Sve u svemu to je jos 7 turnira sve sa olimpijadom. Nije toliko mnogo koliko je umeo da igra, prilicno miran raspored. ako je previse nek preskoci i Sangaj, i boli ga uvo.

Umalo da zaborsvim, igra se i Inidan Vels, tako da moze da kalkulise koliko hoce posle US opena

Jos ce se No1e naosvajati!!!

pre 2 godine

Pa nije No1e ciklama kao Nadal ili kalkulant kao rodja dzemperko pa da se ne pojavi na OI. Ima da osvoji sve redom - i Wimbledon i OI i USO. Radi se o 3 turnira a ne o 25 turnira. Na Wimbledonu treba da se pazi servera tipa Beretinija, Sapovalova, Iznera i Uga Imbera. Ostale dobija lako. Na OI se igra na dva seta i tu mu treba maksimalan fokus jer nema puno mesta za povratak ako kojim slucajem ne udje dobro u neki mec. A na USO ce biti toliko koncentrisan kako bi dokazao organizatorima i celom svetu da ono sto su mu uradili prosle godine nije bilo opravdano.

Kako god da se zavrsi - trka za GOAT je gotova! Novak drzi vec sada 9 od 10 najvaznijih teniskih rekorda. On se utrkuje sam sa sobom i pitanje je da li zavrsava karijeru kao GOAT ili kao apsolutno GOAT! Ja verujem u ovo drugo!!!

Nebojša

pre 2 godine

U tenisu je menjanje vremenskih zona nešto od čega ne možeš da pobegneš posle wimbildona svejedno ide tvrda podloga pa mu to ne ide na štetu posle Tokia će imati vremena da se oporavi za us open čak mesec dana ovaj nije dao ni jedan pravi razlog da Novak ne ode a pošto Novak nema zlato a želi da ima sve trofeje što je više puta ponovio ne verujem da će propustiti verovatno poslednju šansu da osvoji zadnje što nema i tako još jednom sebe učini besmrtnim.

Milutin

pre 2 godine

olimpijada za tenisere nema nikakvog znacaja,ne boduje se za ATP,ne racuna se i ne uzima kao neki bitan uticaj za GOAT trku,racuna se samo GS.olimpijada je bespotrebno zamaranje i gubljenje vremena za svakog tenisera.mozes da imas 5 zlatnih olimpijskih medalja ali jedan VIMBLDON ubije te medalje ko nemca.

ucestvovanje na olimpijadi bi mu bila zivotna greska,ne daj boze da se povredi.sad kada su mu rivali na kolenima,ima sansu za zlatni slem i vecnost.nemoj Nole ko boga te molim,i sam znas da olimpijada nema uticaja u karijeri jednog tenisera!!!fokusiraj se za zlatni slem brate!!!
(dd, 21. jun 2021 17:44)

Burazeru, "zlatni slem" koji ti uporno ponavljaš, uključuje i Olimpijsko zlato. Zato se zove "zlatni", kapiraš? Inače bi bio samo Grand Slam (sva četiri velika turnira u godini).

Samo je Štefi Graf uspela u istoriji da osvoji Zlatni Slem, niko više ni kod muškaraca ni kod žena.

srle

pre 2 godine

Biće jako teško da Novak igra sva tri turnira za kratko vreme u punom kapacitetu snage. Realno, neće biti uopšte lako. Jedno je sigurno, igraće na Vimbldonu i Olimpijskim igrama 100 posto. Možda žrtvuje US Open u smislu da ode i odigra koliko može, ako bude emotivno i fizički ispražnjen. Siguran sam da je Novak dobro analizirao sa svojim timom plan i raspored. Ima prostora za odmor i oporavak, ne sumnjam da će dati sve od sebe da uzme zlato u Tokiju, bez obzira šta god uradio na Vimbldonu. Želim mu svu sreću ovoga sveta i da ostvari svoje snove, velika podrška za Novaka.

@Sima

pre 2 godine

A da OI ne donose pare, prece mu je da igra za sebe na turnirima nego jednom u 4 godine da obuce dres reprezentacije.
(Sima, 21. jun 2021 17:57)

Koliko ti nista ne kontas strasno! Ako osvoji Vimbldon ovo bi bio jedini put jos u zivotu da moze da kompletira kalendarski sva cetiri GS. Niko to nije jos uradio. Ne racunam ni ja, a ni niko ozbiljan ono vreme Lejvera. Niti je tenis bio profesionalan, niti je bilo tri podloge, niti je tenis bio na tom nivou. S druge strane i OI su sada i sto se Novaka tice verovatno poslednje. Mislis da on sa toliko para misli sa tolikim ulozima i izazovima da udje u legendu da mu pare predstavljaju bilo kakav teg na tasu koji ce da presudi??? Mozda tebi koji krpi od meseca do meseca, ali ovde je ulog mnooogo veci. Naravno uvek postoji mogucnost da je sve to tebi jasno, ali si prosto zlonameran. A sa druge strane on nista jos nije rekao. Da se on pita verovatno bi voleo sve i GS i OI, ali mi ne mozemo ni blizu da se stavimo u njegovu poziciju.

samo jako

pre 2 godine

Možda je u pravu ali znajući našeg Srbina neće taj propustiti šansu da uzme OI jer su mu verovatno poslednje ….da će mu biti teško posle za U.S open hoće ali ima 3 nedelje između tako da je to ok vremena za pripremu i odmor…znaci bez Cincy-a i Kanade,pravac Njujork…idemooooo

Bane

pre 2 godine

Kakve crne Olimpijske igre i tenis! OI su za tenis važne koliko i za fudbal. Svaki teniski profesionalac bi menjao 6 zlata sa OI za jedan GS. Idite slavite mačevanje i skokove u vodu, a tenis ostavite za Grend Slemove.
Zamislite tenisera za kog bi rekli: osvojio je OI, a da pritom ni jedan GS nema. Niko ga ne bi pamtio, niko ga ne bi konstatovao ni u jednoj teniskoj statistici.

magla svuda oko nas

pre 2 godine

sigurno ce pre rizikovati US open nego olimpijadu.. ali opet, olimpijada pocinje 2 nedelje nakon Wimbldona a zavrsava se mesec dana pre US opena?? kako na taj nacin rizikuje US open???

idemo po W

pre 2 godine

ucestvovanje na olimpijadi bi mu bila zivotna greska,ne daj boze da se povredi.sad kada su mu rivali na kolenima,ima sansu za zlatni slem i vecnost.nemoj Nole ko boga te molim,i sam znas da olimpijada nema uticaja u karijeri jednog tenisera!!!fokusiraj se za zlatni slem brate!!!
(dd, 21. jun 2021 17:44)

pa zlatni slem je olimpijada i 4 GS u jednoj godini. mislim, dogovori se sta zelis. oces zlatni slem ili samo obican gren slem

inace, ne vidim zasto ne bi isao na olimpijadu. skoro uvek je izmedju wimbledona i us opena igrao dva turnira na betonu, kanada i cincinnati. sad bi samo malo trebao da poremeti termine i da odigra tokyo i cincinnati.ok, znam nije bas isto, al nije ni bogzna kako razlicito. a tokyo i cincinnati nisu u uzastopnim nedeljama. ima malo da se cima, nije kao prethodnih godina, letovi traju malo duze, ima slobodno dvaput po dve nedelje, umesto 4 vezane slobodne nedelje. nakon olimipjade u londonu je odmah igrao toronto te godine, bukvalno odma iduce nedelja, i cak i osvojio

sto se mene tice, ne mora ni da ide na olipmijadu, nije sad da ga teram da ide, samo mislim da termini mogu da se uklope. jedino mislim da nece biti vremena za obilazak nekih ostrva po mediteranu, al to moze i posle us opena. ako ne po mediteranu, onda bilo gde na svetu, bar on to moze

po mom ukusu, vise bih voleo da osvoji naredna dva GS nego bilo sta vezano za olimpijadu

spock

pre 2 godine

A koga vise briga za bodove!? O tome sad misle Medvedev, Tsitsipas, Zverev i to drustvo. Nikom od Big3 oni vise ama bas nista ne znace.
(neispravan kod, 21. jun 2021 18:30)

Jako je bitno. 1. Dobijaš kvalifikante u prva 2,3 kola, 2. Sponzori.

Jelena

pre 2 godine

Olimpijske igre su bitne u ekipnom sportu,ne pojedinačnom. Meni lično bi bilo draže da osvoji Grand Slam više nego OI. U njegovim okolnostima, godine, trka za večnost i svi pritisci i podmetanja sa kojima je suočen, dobronamerni bi mu savetovali da ne ide, da se čuva za bitnije stvari.

nikos

pre 2 godine

Mislim da će igrati, voleo bi on da uzme i zlato na oi, ovo mu je verovatno poslednja prilika, verovatno nije ni on još uvek načisto šta sa radi, pretpostavljam da prvo čeka da vidi šta će se desiti na vimbldonu.

Oliver

pre 2 godine

Shvatite vec jednom:olimpijada je nebitna u fudbalu i tenisu!! Ona je najbitnija za sve druge sportove,ali za ova dva je totalno nebitna!!

garda

pre 2 godine

Ako misli da moze sve, u redu, ali ako ne, onda treba da zrtvuje ono sto je, cak i po Koreci, najmanje vazno u svetu tenisa od navedenog. To svakako nisu GS. Olimpijada je vazna u tenisu taman koliko i u fudbalu. Za neke druge sportove je najvaznija.

x

pre 2 godine

Od zavrsetka OI do pocetka USOpena ima skoro mesec dana, o kakvom zgusnutom rasporedu pricate. Od zavrsetka W do OI ima dve nedelje. I jedno i drugo je saavim dovoljno za Novaka da se odmori i spremi za naredni turnir. Ovo je zivotna prilika da uzme sva 4 turnira uz OI i Novak sigurno nece da je tako lako propusti. A kada prodje USOpen moze da odmara do Australije jer ce biti apsolutni rekorder u svim kategorijama.
(Ja original, 21. jun 2021 17:35)

Da je Nadal već penziji, ubeđen sam da bi na kraju takve sezone rekao "to je to" i završio karijeru!
Ovako će verovatno čekati da Nadal prvi popusti i penzioniše se kako bi "bezbedno" karijeru priveo kraju.

Dokholiday

pre 2 godine

Tenisko zlato na olimpijadi nema tezinu kao zlato u basketu ili rukometu, odbojci. Novak ako osvoji W nema razloga da juri medalju koja nema tezinu GS titule.

Čeki opinionista del cazzo

pre 2 godine

To je sve ukupno 20 ili 21 meč. Razvučenih na dosta dana. Sa danom pauze između mečeva.
Može to Nole.
Bio je u Japanu, osvojio turnir, video uslove,plus ga Japanci gotive,plus ima sponzore iz Japana.
Biće mu kao kući.
Bilo bi lepo da uzme sve kao Štefi Graf i da
Fedal retardima zapuši usta.
To bi bio zadnji ekser u kovčegu.
Debata bi se svela na priču o tome čiji ti se stil sviđa, ostalo ne bi moglo da se polemiše...

potterhead

pre 2 godine

A zamislite kako bi ga velika većina ovde razapela kad bi odlučio da ne ide. Jokićev linč bi bio mala beba.

Elem, ovo što Koreča kaže nema baš smisla, on će u Tokiju igrati na betonu, a ne ponovo na šljaci pa da mu to bude problem pred USO. Jednostavno neće igrati Rodžers kup i eto.

Novak neće sigurno ispustiti priliku da: pod jedan igra i bori se da Srbiji donese zlato, pod dva, da proba da osvoji Zlatni slem, i time bukvalno stavi ključ u bravu na raspravu o tome ko je tzv. GOAT.

magla svuda oko nas

pre 2 godine

vec je preskocio Dubaji i 3 mastersa ove sezone i to sa namerom da ostavi energije za ovaj najbitniji deo sezone... previse je bilo odmaranja, jedino je diskitabilna ova razlika izmedju RG i W od 2 nedelje i to zbog promene podloge, mada Novak pametno radi, 5 dana je samo odmarao nakon RG, sada lagano krece, bukvalno ce tempirati formu kroz prvih nekoliko kola na Wimbldonu..razlika izmedju Olimpijade i Us opena je tacno 4 nedelje, cak i previse za odmor, to nije diskutabilno..

neispravan kod

pre 2 godine

Olimpijski turnir u tenisu nije toliko cenjen. On nosi manje bodova od jednog Mastersa tako da nije toliko bitan. (Fonsi, 21. jun 2021 17:51)

A koga vise briga za bodove!? O tome sad misle Medvedev, Tsitsipas, Zverev i to drustvo. Nikom od Big3 oni vise ama bas nista ne znace.

Milutin

pre 2 godine

Od zavrsetka OI do pocetka USOpena ima skoro mesec dana, o kakvom zgusnutom rasporedu pricate. Od zavrsetka W do OI ima dve nedelje. I jedno i drugo je saavim dovoljno za Novaka da se odmori i spremi za naredni turnir.
(Ja original, 21. jun 2021 17:35)

Pa baš i nije. Dve nedelje izmedju Vimbldona i Olimpijade nije baš dovoljno. Bukvalno drugi kraj sveta, ogromna vremenska razlika, ogromna klimatska razlika, potpuno drugačija teniska podloga (trava pa onda beton). Nije nemoguće, ali da je "sasvim dovoljno" dve nedelje prilagodjavanja, baš i nije.

Nemojte pogrešno da me razumete, ja bi najviše na svetu voleo da Novak osvoji sva četiri Slema i Olimpijadu ove godine i zacementira ovu godinu kao najbolju sezonu u istoriji tenisa. Ali ako učestvovanje na sva tri (Vimbldon, Olimpijada, US Open) znači da jedno od ta tri MORA da izgubi, ja ne znam šta bi preskočio. Verovatno Olimpijadu, jer Grand Slem je Grand Slem i to će se pamtiti za sva vremena, a Olimpijada i nije nešto prestižna u svetu tenisa (ko još pamti i slavi Olimpijske pobednike Masua, Mečira i Rozeta?).

Ali znajući Novaka, on će verovatno igrati na Olimpijadi kako god bude mogao. Toliko mu to znači.

milos

pre 2 godine

(Oliver, 21. jun 2021 18:09)

A u Londonu ili Americi su kao manje sanse da se zarazi? Novak je vec bio u olimpijskom selu i ne treba mu vise to iskustvo. Bice u privatnom smestaju i dolazice samo na meceve. Rizik da se zarazi u Japanu je potpuno isti kao i na svakom drugom turniru, tako da ne talasajte previse.

Nikola

pre 2 godine

Ima celih mesec dana izmedju finala na olimpijskim igrama i pocetka US Opena. Mnogo ce veci problem biti doci sa Vimbldona na olimpijske igre jer je tu mali raspon izmedju. Ali ne vidim sto ne bi probao, imace dovoljno vremena da se odmori za US open.

smeh

pre 2 godine

Zašto ljudi donose odluke umesto druge osobe ili predlažu neke odluke a nemaju veze sa tom osobom? Jedino ako se preporučuje kao neka vrsta savetnika pa možemo razumeti ove baljezgarije. Šta ako je Djokovićev cilj za ovu godinu da još osvoji Vimbldon i potom da uzme odmor do AO i posveti se neko vreme porodici i da jednostavno uživa u životu? Eto, mogu i ja isto da budem savetnik Djokoviću pa ako neko od njegovih, ili ko ima veze sa Djokovićem, kojim slučajem čita ovo da me uzme u obzir pored Koreče.

Kiki

pre 2 godine

Tenis i fudbal su posebni sportovi kojima olimpijada nista ne znači fudbaleri imaju mundijal i to je san svakog fudbalera.to je kruna karijere.imate jako dobre fudbalere koji nikada to nisu uspeli.teniseri imaju GS koji je san svakog tenisera i po kojem će ga pamtiti ceo život i dok je vremena.niko neće pitati tenisera da li ima medalju sa olimpijade.neki to uopšte ne kontaju.olimpijada je nebitan turnir za fudbalera i tenisera.ja stvarno ne razumem Djokovica?recimo uzmes zlato na olimpijadi a promasis 2 GS ili 1.sta je vrednije?

Djordje NS

pre 2 godine

Naravno da bi bio pun pogodak da ove godine osvoji sva četiri Grand Slam-a i zlato na Olimpijskim igrama. To svi želimo. Ali ako negde već mora da kiksne, ili nešto da preskoči zbog čuvanja energije ja bih voleo da preskoči Olimpijske igre. Prvo, taj trofej je skoro pa potpuno nebitan u tenisu a kao drugo, to bi igrao samo da bi prezentovao državu Srbiju na OI. A ta ista država za njega nije uradila apsolutno ništa pa ne bih bio nezadovoljan da joj vrati istom merom. Mada je već osvajao Davis Cup sa reprezentacijom.

Borko Psihijatar

pre 2 godine

Igrace. Koreča je vrsan stručnjak i analitičar ali mislim da gresi. Novak neće igrati Rodzers kup i Sinsinsti. Kada nemate travu u gradu u kom se nalazite trenutno vi se spremate na betonu za travu, kao što se Nole prije dvije godine spremao. Što može i obrnuto da se primjeni. Trava na W će biti priprema za OI. Nakon OI neće igrati Sinsi i Rodzers kup. Nakon US Opena preskace celu azijsku turneju i masters u Parizu. Potom igra London. I nije to samo zbog potencijalne iscrpljenosti, nego već planira gde može da prikupi bodove za narednu sezonu. A po svemu sudeći branice sva 4 GS naredne godine ili barem 3.

mr

pre 2 godine

Ма какве олимпијске игре. Где ћеш да путујеш у Азију више пута у кратком времену. Не знају се ни правила на ОИ а и да ли ће их уопште и бити. Питање је и почетка пошто многи траже одлагање. Одмах у старту нек планира да не иде тамо и губи време, и да се лепо одмори после Вимблдона за америчку турнеју где УС Опен треба да буде круна сезоне. После опет пауза па завршни. Нема ту места за млаћење по Јапану и пут у непознато.

Mile

pre 2 godine

Mora i zlato s Olimpijade da osvoji, teško će to uraditi u 38.godini !
(Boris Banović, 21. jun 2021 18:48)

Sledeća OI je za samo 3 godine, Novak će napuniti 37 godina života i igraće vrlo konkurentan tenis, u to ne sumnjam.

armadajj

pre 2 godine

Uopste ne mora da igra. Iskreno bih najvise voleo da se fokusira na sto vise GS-ova. Jer svaki uspeh je Novakov, svakako igra pod nasom zastavom. A olimpijsko zlato niko ziv ne racuna u tenisu.

Smart

pre 2 godine

Nema šanse da propusti, nole obozava da igra za srbiju pogotovo OI. Us open nije toliko vazan kad uskoro dolazi i au gde moze oboriti rekord

Oliver

pre 2 godine

Ako osvoji W,ne treba da ide u Tokio. Ako ne osvoji W,treba da ide. Zamislite da osvoji W i Olimpijske igre,a onda izgubi US Open,pa kajao bi se celog života. Olimpijske igre su nebitne u tenisu.Eno Endi Marej ima 2 zlata i ko se toga seca,to nikom nije bitno. Samo Gren Slemovi su sada bitni.

Zdenko

pre 2 godine

Mislim da je najvažnije da uzme Wimbldon. Ostalo posle toga je manje važno. Ako se poravna sa ovom dvojicom u tom parametru, padaju priče u vodu da nije najbolji svih vremena. Neće se spominjati Federer i Nadal samo, mora se pričati o svoj trojici istovremeno a to je već uspeh u krugovima koji vladaju tenisom. Zato Novače brate, udri po Wimbldonu i zakucaj ekser sa tablom: Best of the best.

Ćorava posla

pre 2 godine

Razmak između Vimbldona i olimpijskog turnira u tenisu je dvije sedmice, a US open je mjesec dana nakon olimpijskog turnira u tenisu.

Nikola

pre 2 godine

Ima celih mesec dana izmedju finala na olimpijskim igrama i pocetka US Opena. Mnogo ce veci problem biti doci sa Vimbldona na olimpijske igre jer je tu mali raspon izmedju. Ali ne vidim sto ne bi probao, imace dovoljno vremena da se odmori za US open.

Kolimor

pre 2 godine

Novak nije Jokić. Ovo mu je poslednja šansa za zlato na OI, i ne vidim problem da bude prvi teniser sa zlatnim slemom, što je samo Štefi Graf u ženskoj konkurenciji ostvarila. Nama svaka medalja na oi puno znači

M

pre 2 godine

Trol ili ne zna sta prica. Ovo su Novaku verovatno poslednje OI na kojima ce moci da igra u punoj snazi. Sledece OI 2024 Novak ce imati 37 godina i tesko da ce moci da igra na ovom nivou kao sad. Ako uopste bude tada igrao tenis. Nema POJMA da ne ode ove godine. Bice Wimbldona i US opena koliko hoce narednih godina, OI su samo jedne.

Fonsi

pre 2 godine

Olimpijski turnir u tenisu nije toliko cenjen. On nosi manje bodova od jednog Mastersa tako da nije toliko bitan. Novak treba da se fokusira na zadnji bitan rekord koji mu fali, a to je broj osvojenih slemova. Sve ostalo je nebitno. Ko imalo prati tenis ce vam to i potvrditi.

a

pre 2 godine

Ovi sa zapada loše procenjuju Đokovoća.Zaista je teško posle Vimldona otići na OI
u Japan.Ali Đoković će otići iako su mu male šanse da osvoji zlato(premor).Zašto ?
Samo jednom se živi.Uostalom on je prožet budizmom i japanskim uticajima.Teško da
će propustiti ovu priliku.

Riki

pre 2 godine

@ Jelena

Olimpijske igre bitne samo u grupnom sportu a ne u pojedinacnom ?
Da bi javno iznosila svoja razmisljanja moras znat da objasnis o cemu pricas. A ovo nije nikakvo pravilo nego tvoja izmisljotina.Naravo, netacna.

Postar al Kosarkaski

pre 2 godine

Platio mu Novak da vidi reakciju u Srbiji. Novace ne budi Jokic! Srbija zeli olimpijsko zlato koje niakd niej imala u tenisu.

connected

pre 2 godine

Meni je važnije da Djoković predstavlja našu zemlju na US openu nego na OI. Baš je bilo super kada smo u Parizu slušali himnu i podigli zastavu. Olimpijada u tenisu nema poseban značaj GS titule imaju. Novak ih je sve osvojio pod zastavom Srbije važno je da ih osvaja i dalje. Olimpijada bi mu samo smetala u tome.

Kralj Rone

pre 2 godine

Ide sigurno samo vas lozi, to mu je poslednja sansa, mada ovo ce biti trece zaredom kako pricamo da su mu poslednje, a on i dalje dominira. Legenda.

е

pre 2 godine

Novak Đoković se dokazao kao sportista, pošten čovek, patriota. Dali će i gde igrati samo će on i njegov štab odlučiti. Nije on tako povodljiv kako bi neko želeo. Njega nisu iznedrili političari već njegovi roditelji i pravi prijatelji.

MrMagooFrance

pre 2 godine

Rezultat Wimbledon bice mu uslov za odluku. Ako osvoji onda bice cilj US Open da osvoji Gold GC. Ako izgubi na Wimbledon onda bez pritiska na OI pa sta bude.

dd

pre 2 godine

olimpijada za tenisere nema nikakvog znacaja,ne boduje se za ATP,ne racuna se i ne uzima kao neki bitan uticaj za GOAT trku,racuna se samo GS.olimpijada je bespotrebno zamaranje i gubljenje vremena za svakog tenisera.mozes da imas 5 zlatnih olimpijskih medalja ali jedan VIMBLDON ubije te medalje ko nemca.

ucestvovanje na olimpijadi bi mu bila zivotna greska,ne daj boze da se povredi.sad kada su mu rivali na kolenima,ima sansu za zlatni slem i vecnost.nemoj Nole ko boga te molim,i sam znas da olimpijada nema uticaja u karijeri jednog tenisera!!!fokusiraj se za zlatni slem brate!!!

Toka

pre 2 godine

Kakve crne Olimpiske igre, ako osvoji Wimbldon, onda da se fino odmori mjesec ipo dana ko covjek i zatim napdne treci Sinsinati i US Open. A da igra i Olimpiske izmedju, to je onda vec previse tenisa u njegovim godinama. Te Olimpiske ga onda vrlo lako mogu kostati US Opena i istorije. Dajte ljudi, koje Olimpiske igre i tenis, Olimpiske igre su za tenis bitne koliko i za fudbal.

vojnik Markovic Marko

pre 2 godine

Ne razumem samo zasto li on lupa glavu time. BTW, valjda ce se u svakom slucaju nakon sljake i trave igrati na tvrdoj podlozi!? Ili on ima neke informacije da ce ove godine US Open biti na sljaci?

Oliver

pre 2 godine

Svi zaboravljaju jos jedan vazan faktor-koronu. 80% Japanaca je protiv održavanja OI zbog toga. Tu ce biti sportisti sa svih strana sveta i nemoguće je održavati epidemiološke mere,imacemo sve moguće sojeve virusa na jednom mestu. Novak je prosle godine imao koronu,a nije se vakcinisao u medjuvremenu,sto znaci da moze ponovo da se zarazi. I sta onda,da mu zabrane ulazak u Ameriku,da mora u karantin,da ne moze da trenira? Nije sada vreme za Olimpijske igre,to je bespotreban rizik u svakom smislu. Treba da se baci na kalendarski slem,ne na zlatni,nego na kalendarski!

Jelenče

pre 2 godine

No1e je najbolji teniser na svetu. Verovatno je i najbolji sportista u istoriji. Da bi ga proglasili za najboljeg sportistu na svetu, red je da uzme i titulu olimpijskog šampiona!

DC

pre 2 godine

Zasto ne bi igrao OI? Svakog leta se prvom polovinom jula igra Wimbledone, pa tri nedelje pauze, Montreal, odmah za njim Cincinnati, nedelju dana pauze pa US Open. Ove godine ce se igrati Wimbledone, dve nedelje pauze, OI koji nije nista vise nego kao jedan Masters, zatim cetiri nedelje pauze pa US Open. Ne vidim u cemu je problem. Ono sto ce sigurno preskociti su Montreal i Cincinnati, taman da sebi da vise vremena da se aklimatizuje na vremenske razlike.

BLuka

pre 2 godine

Kako vidim iz komentara raspored ne vidim razloga da ne igra,naravno nećemo mu zameriti i ako ne odigra...Zlatni Slem mi je mnogo primamljiviji od OI.
Dajte neku anketu...Da li bi više voleli da Osvoji neku medalju pa i zlatnu na OI ili da osvoji Zlatni Slem!!??

X men

pre 2 godine

Ma igrace Djokovic naravno .To preskakanje je lose.Federer tako radi pa nista.Samo je bitno da ne naleti opet na Cicipasa.Tesko je pobedjivati tako jakog protivnika vise puta uzastopno .

pa

pre 2 godine

naravno da nece da igra. postujem ve sportiste koj isvojim trudom dodju do trona ali me nerviraju svi koji se busju u grdui kao patriota a cim postignu cilj ne pomisljaju na reprezentaciju. najvise takvih pprimea je u fudbal, kosarci. ali to je njihovo pravo. ali bar onda neka cute i ne prdstavljaj usebe kao patriote. Kao ipoliticari kad treba tu su na recima a kad treba da se doakzu kao patriote da se gine onda guraju nas. Svi koj isu pozivali u rat kril isu se sa svojo mdecom. Patriota je sin mog drugara koj ije da os voj zaivot za srbiju imao je 18 godina, do ks eon borio deca politicara i oficira a i slavnih licnosti se se krila. a posle svi oni sto su s ekrili dobili odlikovanja, unapredjenja i pohvale

Rale

pre 2 godine

Možda stvarno neće igrati na olimpijskim igrama,jer će posle Vimbldona biti prilično umoran,potrošen i igraće tek pred US Open najverovatnije u Sinsinatiju

No name

pre 2 godine

Aleksa Koreća ima bronzu sa igaraa iz 2000 godine.

E sad Novak je taj koji se pita dosad tri puta učestovao ima bronzu iz Pekinga 2008 2012 izgubio od Mareja za finale i možda šansu uzme zlato. Dok u Riju podbacio ili naišao na Delpa nošen publikom koja jeste Brazil ali je poznato da je veliki fudbalski rivalitet Brazila i Argentina pa ne čudi što je bilo pubiåke kao da se igralo kod kuće.

Dejan

pre 2 godine

Ni slučajno ne treba da ide na olimpijske igre!!
Ta sportska manifestacija je po svojoj prirodi satanistička a pri tom je u potpunosti u suprotnosti sa duhom tenisa.
Ako ode isprazniće dragocenu energiju koja mu je neophodna da dođe do svog "sna"!!
Obavezno zaobići ovu glupost ili mu se ne piše dobro!!!

sale

pre 2 godine

Nadam se da je Novak dovljno mudar da izbegne turnir u rangu atp500. Ne sme da pomislja da ide na Oi posbno ako osvoji W, kajace se dok je ziv. Drugo je sto vecina Srba gleda Novaka kao borbu Srbije protiv sveta i leci komlekse radeci za 500e

dd

pre 2 godine

olimpijada za tenisere nema nikakvog znacaja,ne boduje se za ATP,ne racuna se i ne uzima kao neki bitan uticaj za GOAT trku,racuna se samo GS.olimpijada je bespotrebno zamaranje i gubljenje vremena za svakog tenisera.mozes da imas 5 zlatnih olimpijskih medalja ali jedan VIMBLDON ubije te medalje ko nemca.

ucestvovanje na olimpijadi bi mu bila zivotna greska,ne daj boze da se povredi.sad kada su mu rivali na kolenima,ima sansu za zlatni slem i vecnost.nemoj Nole ko boga te molim,i sam znas da olimpijada nema uticaja u karijeri jednog tenisera!!!fokusiraj se za zlatni slem brate!!!

Dokholiday

pre 2 godine

Tenisko zlato na olimpijadi nema tezinu kao zlato u basketu ili rukometu, odbojci. Novak ako osvoji W nema razloga da juri medalju koja nema tezinu GS titule.

Oliver

pre 2 godine

Ako osvoji W,ne treba da ide u Tokio. Ako ne osvoji W,treba da ide. Zamislite da osvoji W i Olimpijske igre,a onda izgubi US Open,pa kajao bi se celog života. Olimpijske igre su nebitne u tenisu.Eno Endi Marej ima 2 zlata i ko se toga seca,to nikom nije bitno. Samo Gren Slemovi su sada bitni.

Postar al Kosarkaski

pre 2 godine

Platio mu Novak da vidi reakciju u Srbiji. Novace ne budi Jokic! Srbija zeli olimpijsko zlato koje niakd niej imala u tenisu.

Jelena

pre 2 godine

Olimpijske igre su bitne u ekipnom sportu,ne pojedinačnom. Meni lično bi bilo draže da osvoji Grand Slam više nego OI. U njegovim okolnostima, godine, trka za večnost i svi pritisci i podmetanja sa kojima je suočen, dobronamerni bi mu savetovali da ne ide, da se čuva za bitnije stvari.

Rale

pre 2 godine

Možda stvarno neće igrati na olimpijskim igrama,jer će posle Vimbldona biti prilično umoran,potrošen i igraće tek pred US Open najverovatnije u Sinsinatiju

connected

pre 2 godine

Meni je važnije da Djoković predstavlja našu zemlju na US openu nego na OI. Baš je bilo super kada smo u Parizu slušali himnu i podigli zastavu. Olimpijada u tenisu nema poseban značaj GS titule imaju. Novak ih je sve osvojio pod zastavom Srbije važno je da ih osvaja i dalje. Olimpijada bi mu samo smetala u tome.

Toka

pre 2 godine

Kakve crne Olimpiske igre, ako osvoji Wimbldon, onda da se fino odmori mjesec ipo dana ko covjek i zatim napdne treci Sinsinati i US Open. A da igra i Olimpiske izmedju, to je onda vec previse tenisa u njegovim godinama. Te Olimpiske ga onda vrlo lako mogu kostati US Opena i istorije. Dajte ljudi, koje Olimpiske igre i tenis, Olimpiske igre su za tenis bitne koliko i za fudbal.

Oliver

pre 2 godine

Svi zaboravljaju jos jedan vazan faktor-koronu. 80% Japanaca je protiv održavanja OI zbog toga. Tu ce biti sportisti sa svih strana sveta i nemoguće je održavati epidemiološke mere,imacemo sve moguće sojeve virusa na jednom mestu. Novak je prosle godine imao koronu,a nije se vakcinisao u medjuvremenu,sto znaci da moze ponovo da se zarazi. I sta onda,da mu zabrane ulazak u Ameriku,da mora u karantin,da ne moze da trenira? Nije sada vreme za Olimpijske igre,to je bespotreban rizik u svakom smislu. Treba da se baci na kalendarski slem,ne na zlatni,nego na kalendarski!

Fonsi

pre 2 godine

Olimpijski turnir u tenisu nije toliko cenjen. On nosi manje bodova od jednog Mastersa tako da nije toliko bitan. Novak treba da se fokusira na zadnji bitan rekord koji mu fali, a to je broj osvojenih slemova. Sve ostalo je nebitno. Ko imalo prati tenis ce vam to i potvrditi.

X men

pre 2 godine

Ma igrace Djokovic naravno .To preskakanje je lose.Federer tako radi pa nista.Samo je bitno da ne naleti opet na Cicipasa.Tesko je pobedjivati tako jakog protivnika vise puta uzastopno .

BLuka

pre 2 godine

Kako vidim iz komentara raspored ne vidim razloga da ne igra,naravno nećemo mu zameriti i ako ne odigra...Zlatni Slem mi je mnogo primamljiviji od OI.
Dajte neku anketu...Da li bi više voleli da Osvoji neku medalju pa i zlatnu na OI ili da osvoji Zlatni Slem!!??

Марко

pre 2 godine

(sale, 21. jun 2021 17:24)

Прави спортиста на Олимпијским играма учествује и због Олимпијских игара, а не само да би представљао своју земљу. Олимпијске игре су најмасовнији спортски догађај са традицијом која је дужа и од хришћанства, на пример. Стога су за спортисте Олимпијске игре исто оно што је, на пример, ходочашће за вернике.

Има ту и још једна ствар у трци са Федерером и Надалом. Федерер и Надал 99,9999% никада неће освојити четири Грен слема у једној години, па нико ни Новака неће моћи да прозива ако ни он то не постигне. Међутим, и Федерер и Надал имају злато са Олимпијских игара, а Новак нема, па би сутра неко баш због тога могао да га прозива.

Посебно се цени ако неко узме сва четири Грен слема у години и злато на Олимпијским играма. То је нешто што је до сада једино успела да уради Штефи Граф. Она је 1988. остварила Golden Slam (сва четири Грен слема и злато на Олимпијским играма). То може и Новак да уради. Боље нека одустане или испадне у раној фази неких мастерса, а нека да све од себе само на преостала два Грен слема и Олимпијским играма. С обзиром да је баш у години, у којој се одржавају Олимпијске игре, стекао шансу да освоји сва четири Грен слема, сасвим је рационално да покуша да оствари и Golden Slam. Треба му још 20 победа за то.

Има две недеље паузе после Вимблдона и месец дана паузе после Токија. Мастерсе у Торонту и Синсинатију може да прескочи елегантним испадањем у првим колима тек да се аклиматизује за US Open. Узеће он Golden Slam.

pa

pre 2 godine

naravno da nece da igra. postujem ve sportiste koj isvojim trudom dodju do trona ali me nerviraju svi koji se busju u grdui kao patriota a cim postignu cilj ne pomisljaju na reprezentaciju. najvise takvih pprimea je u fudbal, kosarci. ali to je njihovo pravo. ali bar onda neka cute i ne prdstavljaj usebe kao patriote. Kao ipoliticari kad treba tu su na recima a kad treba da se doakzu kao patriote da se gine onda guraju nas. Svi koj isu pozivali u rat kril isu se sa svojo mdecom. Patriota je sin mog drugara koj ije da os voj zaivot za srbiju imao je 18 godina, do ks eon borio deca politicara i oficira a i slavnih licnosti se se krila. a posle svi oni sto su s ekrili dobili odlikovanja, unapredjenja i pohvale

mr

pre 2 godine

Ма какве олимпијске игре. Где ћеш да путујеш у Азију више пута у кратком времену. Не знају се ни правила на ОИ а и да ли ће их уопште и бити. Питање је и почетка пошто многи траже одлагање. Одмах у старту нек планира да не иде тамо и губи време, и да се лепо одмори после Вимблдона за америчку турнеју где УС Опен треба да буде круна сезоне. После опет пауза па завршни. Нема ту места за млаћење по Јапану и пут у непознато.

Oliver

pre 2 godine

Shvatite vec jednom:olimpijada je nebitna u fudbalu i tenisu!! Ona je najbitnija za sve druge sportove,ali za ova dva je totalno nebitna!!

Bane

pre 2 godine

Kakve crne Olimpijske igre i tenis! OI su za tenis važne koliko i za fudbal. Svaki teniski profesionalac bi menjao 6 zlata sa OI za jedan GS. Idite slavite mačevanje i skokove u vodu, a tenis ostavite za Grend Slemove.
Zamislite tenisera za kog bi rekli: osvojio je OI, a da pritom ni jedan GS nema. Niko ga ne bi pamtio, niko ga ne bi konstatovao ni u jednoj teniskoj statistici.

NekaTamo

pre 2 godine

Igrace. Ako osvoji Vimbldon, igrace jer ce se nalaziti u jedinstvenoj poziciji da osvoji 4GS i zlato na OI u jednoj godini, i nema sanse da propusti to da svima zapusi usta. A ako ne osvoji Vimbldon, igrace zbog zlata koje mu jedino fali, jer je osvojio sve sem toga. Jedino ako bude neka povreda, onda ce preskociti. Novak ove godine, ide na sve bez odustajanja jer mu je poslednja prilika za ovako nesto.

Kiki

pre 2 godine

Tenis i fudbal su posebni sportovi kojima olimpijada nista ne znači fudbaleri imaju mundijal i to je san svakog fudbalera.to je kruna karijere.imate jako dobre fudbalere koji nikada to nisu uspeli.teniseri imaju GS koji je san svakog tenisera i po kojem će ga pamtiti ceo život i dok je vremena.niko neće pitati tenisera da li ima medalju sa olimpijade.neki to uopšte ne kontaju.olimpijada je nebitan turnir za fudbalera i tenisera.ja stvarno ne razumem Djokovica?recimo uzmes zlato na olimpijadi a promasis 2 GS ili 1.sta je vrednije?

armadajj

pre 2 godine

Uopste ne mora da igra. Iskreno bih najvise voleo da se fokusira na sto vise GS-ova. Jer svaki uspeh je Novakov, svakako igra pod nasom zastavom. A olimpijsko zlato niko ziv ne racuna u tenisu.

ameno

pre 2 godine

Glupa izjava kad je Djokovic vec izjavio da mu je zlato na OI prioritet. To je na 4 godine, a ne svake kao slemovi, pa je i logicno da ne propusti sigurno zadnju priliku.

Petar

pre 2 godine

Ne razumeš ti Novaka i njegov način razmišljanja. Nema šanse da propusti OI, taj trofej mu jedini nedostaje, a prilika teško da će više biti.

Nemanja Milosevic

pre 2 godine

Ja stvarno ne razumem zasto ne bi isao na OI. Prvo, cak i da osvoji Vimbldon, imace 3 nedelje za trening i da se presaltuje sa trave na beton. Druga stvar, 3 nedelje su dovoljne za provikavanje na sve. nakon toga postoji barem jos mesec dana do US opena. Ako vec hoce nesto da preskace, nek preskoci Montreal ili Sinsinati, ionako je to osvajao sve 2 puta :D a Montreal 5 puta. Tako da sce u svemu, najpametnije mu je da igra Vimbldon, potom OI, potom jedan od 2 mastersa (ili Montreal ili Sinsinati) potom US open, i do kraja samo da cepa Sangaj, Pariz, i Zavrsni masters u Turinu. Sve u svemu to je jos 7 turnira sve sa olimpijadom. Nije toliko mnogo koliko je umeo da igra, prilicno miran raspored. ako je previse nek preskoci i Sangaj, i boli ga uvo.

Umalo da zaborsvim, igra se i Inidan Vels, tako da moze da kalkulise koliko hoce posle US opena

Mile

pre 2 godine

Mora i zlato s Olimpijade da osvoji, teško će to uraditi u 38.godini !
(Boris Banović, 21. jun 2021 18:48)

Sledeća OI je za samo 3 godine, Novak će napuniti 37 godina života i igraće vrlo konkurentan tenis, u to ne sumnjam.

Ja original

pre 2 godine

Od zavrsetka OI do pocetka USOpena ima skoro mesec dana, o kakvom zgusnutom rasporedu pricate. Od zavrsetka W do OI ima dve nedelje. I jedno i drugo je saavim dovoljno za Novaka da se odmori i spremi za naredni turnir. Ovo je zivotna prilika da uzme sva 4 turnira uz OI i Novak sigurno nece da je tako lako propusti. A kada prodje USOpen moze da odmara do Australije jer ce biti apsolutni rekorder u svim kategorijama.

srle

pre 2 godine

Biće jako teško da Novak igra sva tri turnira za kratko vreme u punom kapacitetu snage. Realno, neće biti uopšte lako. Jedno je sigurno, igraće na Vimbldonu i Olimpijskim igrama 100 posto. Možda žrtvuje US Open u smislu da ode i odigra koliko može, ako bude emotivno i fizički ispražnjen. Siguran sam da je Novak dobro analizirao sa svojim timom plan i raspored. Ima prostora za odmor i oporavak, ne sumnjam da će dati sve od sebe da uzme zlato u Tokiju, bez obzira šta god uradio na Vimbldonu. Želim mu svu sreću ovoga sveta i da ostvari svoje snove, velika podrška za Novaka.

Borko Psihijatar

pre 2 godine

Igrace. Koreča je vrsan stručnjak i analitičar ali mislim da gresi. Novak neće igrati Rodzers kup i Sinsinsti. Kada nemate travu u gradu u kom se nalazite trenutno vi se spremate na betonu za travu, kao što se Nole prije dvije godine spremao. Što može i obrnuto da se primjeni. Trava na W će biti priprema za OI. Nakon OI neće igrati Sinsi i Rodzers kup. Nakon US Opena preskace celu azijsku turneju i masters u Parizu. Potom igra London. I nije to samo zbog potencijalne iscrpljenosti, nego već planira gde može da prikupi bodove za narednu sezonu. A po svemu sudeći branice sva 4 GS naredne godine ili barem 3.

Djordje NS

pre 2 godine

Naravno da bi bio pun pogodak da ove godine osvoji sva četiri Grand Slam-a i zlato na Olimpijskim igrama. To svi želimo. Ali ako negde već mora da kiksne, ili nešto da preskoči zbog čuvanja energije ja bih voleo da preskoči Olimpijske igre. Prvo, taj trofej je skoro pa potpuno nebitan u tenisu a kao drugo, to bi igrao samo da bi prezentovao državu Srbiju na OI. A ta ista država za njega nije uradila apsolutno ništa pa ne bih bio nezadovoljan da joj vrati istom merom. Mada je već osvajao Davis Cup sa reprezentacijom.

Nebojša

pre 2 godine

U tenisu je menjanje vremenskih zona nešto od čega ne možeš da pobegneš posle wimbildona svejedno ide tvrda podloga pa mu to ne ide na štetu posle Tokia će imati vremena da se oporavi za us open čak mesec dana ovaj nije dao ni jedan pravi razlog da Novak ne ode a pošto Novak nema zlato a želi da ima sve trofeje što je više puta ponovio ne verujem da će propustiti verovatno poslednju šansu da osvoji zadnje što nema i tako još jednom sebe učini besmrtnim.

MrMagooFrance

pre 2 godine

Rezultat Wimbledon bice mu uslov za odluku. Ako osvoji onda bice cilj US Open da osvoji Gold GC. Ako izgubi na Wimbledon onda bez pritiska na OI pa sta bude.

Milutin

pre 2 godine

Od zavrsetka OI do pocetka USOpena ima skoro mesec dana, o kakvom zgusnutom rasporedu pricate. Od zavrsetka W do OI ima dve nedelje. I jedno i drugo je saavim dovoljno za Novaka da se odmori i spremi za naredni turnir.
(Ja original, 21. jun 2021 17:35)

Pa baš i nije. Dve nedelje izmedju Vimbldona i Olimpijade nije baš dovoljno. Bukvalno drugi kraj sveta, ogromna vremenska razlika, ogromna klimatska razlika, potpuno drugačija teniska podloga (trava pa onda beton). Nije nemoguće, ali da je "sasvim dovoljno" dve nedelje prilagodjavanja, baš i nije.

Nemojte pogrešno da me razumete, ja bi najviše na svetu voleo da Novak osvoji sva četiri Slema i Olimpijadu ove godine i zacementira ovu godinu kao najbolju sezonu u istoriji tenisa. Ali ako učestvovanje na sva tri (Vimbldon, Olimpijada, US Open) znači da jedno od ta tri MORA da izgubi, ja ne znam šta bi preskočio. Verovatno Olimpijadu, jer Grand Slem je Grand Slem i to će se pamtiti za sva vremena, a Olimpijada i nije nešto prestižna u svetu tenisa (ko još pamti i slavi Olimpijske pobednike Masua, Mečira i Rozeta?).

Ali znajući Novaka, on će verovatno igrati na Olimpijadi kako god bude mogao. Toliko mu to znači.

idemo po W

pre 2 godine

ucestvovanje na olimpijadi bi mu bila zivotna greska,ne daj boze da se povredi.sad kada su mu rivali na kolenima,ima sansu za zlatni slem i vecnost.nemoj Nole ko boga te molim,i sam znas da olimpijada nema uticaja u karijeri jednog tenisera!!!fokusiraj se za zlatni slem brate!!!
(dd, 21. jun 2021 17:44)

pa zlatni slem je olimpijada i 4 GS u jednoj godini. mislim, dogovori se sta zelis. oces zlatni slem ili samo obican gren slem

inace, ne vidim zasto ne bi isao na olimpijadu. skoro uvek je izmedju wimbledona i us opena igrao dva turnira na betonu, kanada i cincinnati. sad bi samo malo trebao da poremeti termine i da odigra tokyo i cincinnati.ok, znam nije bas isto, al nije ni bogzna kako razlicito. a tokyo i cincinnati nisu u uzastopnim nedeljama. ima malo da se cima, nije kao prethodnih godina, letovi traju malo duze, ima slobodno dvaput po dve nedelje, umesto 4 vezane slobodne nedelje. nakon olimipjade u londonu je odmah igrao toronto te godine, bukvalno odma iduce nedelja, i cak i osvojio

sto se mene tice, ne mora ni da ide na olipmijadu, nije sad da ga teram da ide, samo mislim da termini mogu da se uklope. jedino mislim da nece biti vremena za obilazak nekih ostrva po mediteranu, al to moze i posle us opena. ako ne po mediteranu, onda bilo gde na svetu, bar on to moze

po mom ukusu, vise bih voleo da osvoji naredna dva GS nego bilo sta vezano za olimpijadu

milos

pre 2 godine

(Oliver, 21. jun 2021 18:09)

A u Londonu ili Americi su kao manje sanse da se zarazi? Novak je vec bio u olimpijskom selu i ne treba mu vise to iskustvo. Bice u privatnom smestaju i dolazice samo na meceve. Rizik da se zarazi u Japanu je potpuno isti kao i na svakom drugom turniru, tako da ne talasajte previse.

garda

pre 2 godine

Ako misli da moze sve, u redu, ali ako ne, onda treba da zrtvuje ono sto je, cak i po Koreci, najmanje vazno u svetu tenisa od navedenog. To svakako nisu GS. Olimpijada je vazna u tenisu taman koliko i u fudbalu. Za neke druge sportove je najvaznija.

blic

pre 2 godine

@(Марко, 21. jun 2021 18:35)

Cuj ovog, Federer i Nadal imaju zlato sa OI.?? Najjaci su ovi sto racunaju sing i dubl kao isto, a singl i dubl ustvari dva razlicita sporta, to nema veze jedno s drugim. Eej cuj ti njega molim te, lik racuna Federerovo zlato iz dubla, pa jel realno to.??

Riki

pre 2 godine

@ Jelena

Olimpijske igre bitne samo u grupnom sportu a ne u pojedinacnom ?
Da bi javno iznosila svoja razmisljanja moras znat da objasnis o cemu pricas. A ovo nije nikakvo pravilo nego tvoja izmisljotina.Naravo, netacna.

Sinke

pre 2 godine

S obzirom koliko je mentalno i fizicki izdrzljiv,mogao bi osvojiti Vimbldon,Zlato na Olimpijadi i Us Open.Ako to Novak uradi,mogli bi ga slobodno proglasiti najboljim sportistom svih vremena.

samo jako

pre 2 godine

Možda je u pravu ali znajući našeg Srbina neće taj propustiti šansu da uzme OI jer su mu verovatno poslednje ….da će mu biti teško posle za U.S open hoće ali ima 3 nedelje između tako da je to ok vremena za pripremu i odmor…znaci bez Cincy-a i Kanade,pravac Njujork…idemooooo

Nikola

pre 2 godine

Ima celih mesec dana izmedju finala na olimpijskim igrama i pocetka US Opena. Mnogo ce veci problem biti doci sa Vimbldona na olimpijske igre jer je tu mali raspon izmedju. Ali ne vidim sto ne bi probao, imace dovoljno vremena da se odmori za US open.

magla svuda oko nas

pre 2 godine

sigurno ce pre rizikovati US open nego olimpijadu.. ali opet, olimpijada pocinje 2 nedelje nakon Wimbldona a zavrsava se mesec dana pre US opena?? kako na taj nacin rizikuje US open???

Samo realno

pre 2 godine

Samo dva puta sam video Novaka da je pustio suzu nakon izgubljenog meča. Prvi put u Pekingu 2008 posle poraza od Nadala u polufinalu, sećate se promašenog smeča na kraju, i drugi put nakon poraza 2016 u Riju od Del Potra bez izgubljenog brejka. To samo govori koliko mu je važno da igra za svoju zemlju. Nikada nije zaplakao kada je izgubio neki važan meč na turniru, a bilo je i te kako bolnih poraza u nekim finalima.

Kolimor

pre 2 godine

Novak nije Jokić. Ovo mu je poslednja šansa za zlato na OI, i ne vidim problem da bude prvi teniser sa zlatnim slemom, što je samo Štefi Graf u ženskoj konkurenciji ostvarila. Nama svaka medalja na oi puno znači

DC

pre 2 godine

Zasto ne bi igrao OI? Svakog leta se prvom polovinom jula igra Wimbledone, pa tri nedelje pauze, Montreal, odmah za njim Cincinnati, nedelju dana pauze pa US Open. Ove godine ce se igrati Wimbledone, dve nedelje pauze, OI koji nije nista vise nego kao jedan Masters, zatim cetiri nedelje pauze pa US Open. Ne vidim u cemu je problem. Ono sto ce sigurno preskociti su Montreal i Cincinnati, taman da sebi da vise vremena da se aklimatizuje na vremenske razlike.

Dubioza

pre 2 godine

Pa Novak je pretprošle godine išao u Tokio da se pripremi za olimpijske igre i navikne na uslove. Taj tunir je osvojio sa 20% snage. Podloga koja Novaku odgovara, atmosfera, samo mora da se priprema kao za svaki drugi turnir, da malo smanji i očekivanja i druženja pred prve mečeve da mu ne naleti mina. Uglavnom, Novak igra na igrama i zna najbolje sta je dobro za njega!

Smart

pre 2 godine

Nema šanse da propusti, nole obozava da igra za srbiju pogotovo OI. Us open nije toliko vazan kad uskoro dolazi i au gde moze oboriti rekord

Nikola

pre 2 godine

Ima celih mesec dana izmedju finala na olimpijskim igrama i pocetka US Opena. Mnogo ce veci problem biti doci sa Vimbldona na olimpijske igre jer je tu mali raspon izmedju. Ali ne vidim sto ne bi probao, imace dovoljno vremena da se odmori za US open.

M

pre 2 godine

Trol ili ne zna sta prica. Ovo su Novaku verovatno poslednje OI na kojima ce moci da igra u punoj snazi. Sledece OI 2024 Novak ce imati 37 godina i tesko da ce moci da igra na ovom nivou kao sad. Ako uopste bude tada igrao tenis. Nema POJMA da ne ode ove godine. Bice Wimbldona i US opena koliko hoce narednih godina, OI su samo jedne.

Čeki opinionista del cazzo

pre 2 godine

To je sve ukupno 20 ili 21 meč. Razvučenih na dosta dana. Sa danom pauze između mečeva.
Može to Nole.
Bio je u Japanu, osvojio turnir, video uslove,plus ga Japanci gotive,plus ima sponzore iz Japana.
Biće mu kao kući.
Bilo bi lepo da uzme sve kao Štefi Graf i da
Fedal retardima zapuši usta.
To bi bio zadnji ekser u kovčegu.
Debata bi se svela na priču o tome čiji ti se stil sviđa, ostalo ne bi moglo da se polemiše...

Milutin

pre 2 godine

olimpijada za tenisere nema nikakvog znacaja,ne boduje se za ATP,ne racuna se i ne uzima kao neki bitan uticaj za GOAT trku,racuna se samo GS.olimpijada je bespotrebno zamaranje i gubljenje vremena za svakog tenisera.mozes da imas 5 zlatnih olimpijskih medalja ali jedan VIMBLDON ubije te medalje ko nemca.

ucestvovanje na olimpijadi bi mu bila zivotna greska,ne daj boze da se povredi.sad kada su mu rivali na kolenima,ima sansu za zlatni slem i vecnost.nemoj Nole ko boga te molim,i sam znas da olimpijada nema uticaja u karijeri jednog tenisera!!!fokusiraj se za zlatni slem brate!!!
(dd, 21. jun 2021 17:44)

Burazeru, "zlatni slem" koji ti uporno ponavljaš, uključuje i Olimpijsko zlato. Zato se zove "zlatni", kapiraš? Inače bi bio samo Grand Slam (sva četiri velika turnira u godini).

Samo je Štefi Graf uspela u istoriji da osvoji Zlatni Slem, niko više ni kod muškaraca ni kod žena.

NikolaKG80

pre 2 godine

Volim Srbiju, želim da osvojimo što više zlatnih medalja, ali kada je tenis u pitanju, ne razmišljam o Srbiji. Želim da Novak osvoji tu zlatnu medalju zbog njega samog, ne zbog Srbije. On je Srbiji dao više nego bilo koji sportista ikada, ne mora uopšte da se piše Srbiji ta zlatna medalja, samo neka on osvoji i to.

Kralj Rone

pre 2 godine

Ide sigurno samo vas lozi, to mu je poslednja sansa, mada ovo ce biti trece zaredom kako pricamo da su mu poslednje, a on i dalje dominira. Legenda.

magla svuda oko nas

pre 2 godine

vec je preskocio Dubaji i 3 mastersa ove sezone i to sa namerom da ostavi energije za ovaj najbitniji deo sezone... previse je bilo odmaranja, jedino je diskitabilna ova razlika izmedju RG i W od 2 nedelje i to zbog promene podloge, mada Novak pametno radi, 5 dana je samo odmarao nakon RG, sada lagano krece, bukvalno ce tempirati formu kroz prvih nekoliko kola na Wimbldonu..razlika izmedju Olimpijade i Us opena je tacno 4 nedelje, cak i previse za odmor, to nije diskutabilno..

a

pre 2 godine

Ovi sa zapada loše procenjuju Đokovoća.Zaista je teško posle Vimldona otići na OI
u Japan.Ali Đoković će otići iako su mu male šanse da osvoji zlato(premor).Zašto ?
Samo jednom se živi.Uostalom on je prožet budizmom i japanskim uticajima.Teško da
će propustiti ovu priliku.

neispravan kod

pre 2 godine

Olimpijski turnir u tenisu nije toliko cenjen. On nosi manje bodova od jednog Mastersa tako da nije toliko bitan. (Fonsi, 21. jun 2021 17:51)

A koga vise briga za bodove!? O tome sad misle Medvedev, Tsitsipas, Zverev i to drustvo. Nikom od Big3 oni vise ama bas nista ne znace.

@Sima

pre 2 godine

A da OI ne donose pare, prece mu je da igra za sebe na turnirima nego jednom u 4 godine da obuce dres reprezentacije.
(Sima, 21. jun 2021 17:57)

Koliko ti nista ne kontas strasno! Ako osvoji Vimbldon ovo bi bio jedini put jos u zivotu da moze da kompletira kalendarski sva cetiri GS. Niko to nije jos uradio. Ne racunam ni ja, a ni niko ozbiljan ono vreme Lejvera. Niti je tenis bio profesionalan, niti je bilo tri podloge, niti je tenis bio na tom nivou. S druge strane i OI su sada i sto se Novaka tice verovatno poslednje. Mislis da on sa toliko para misli sa tolikim ulozima i izazovima da udje u legendu da mu pare predstavljaju bilo kakav teg na tasu koji ce da presudi??? Mozda tebi koji krpi od meseca do meseca, ali ovde je ulog mnooogo veci. Naravno uvek postoji mogucnost da je sve to tebi jasno, ali si prosto zlonameran. A sa druge strane on nista jos nije rekao. Da se on pita verovatno bi voleo sve i GS i OI, ali mi ne mozemo ni blizu da se stavimo u njegovu poziciju.

Jelenče

pre 2 godine

No1e je najbolji teniser na svetu. Verovatno je i najbolji sportista u istoriji. Da bi ga proglasili za najboljeg sportistu na svetu, red je da uzme i titulu olimpijskog šampiona!

Dejan

pre 2 godine

Ni slučajno ne treba da ide na olimpijske igre!!
Ta sportska manifestacija je po svojoj prirodi satanistička a pri tom je u potpunosti u suprotnosti sa duhom tenisa.
Ako ode isprazniće dragocenu energiju koja mu je neophodna da dođe do svog "sna"!!
Obavezno zaobići ovu glupost ili mu se ne piše dobro!!!

smeh

pre 2 godine

Zašto ljudi donose odluke umesto druge osobe ili predlažu neke odluke a nemaju veze sa tom osobom? Jedino ako se preporučuje kao neka vrsta savetnika pa možemo razumeti ove baljezgarije. Šta ako je Djokovićev cilj za ovu godinu da još osvoji Vimbldon i potom da uzme odmor do AO i posveti se neko vreme porodici i da jednostavno uživa u životu? Eto, mogu i ja isto da budem savetnik Djokoviću pa ako neko od njegovih, ili ko ima veze sa Djokovićem, kojim slučajem čita ovo da me uzme u obzir pored Koreče.

Jos ce se No1e naosvajati!!!

pre 2 godine

Pa nije No1e ciklama kao Nadal ili kalkulant kao rodja dzemperko pa da se ne pojavi na OI. Ima da osvoji sve redom - i Wimbledon i OI i USO. Radi se o 3 turnira a ne o 25 turnira. Na Wimbledonu treba da se pazi servera tipa Beretinija, Sapovalova, Iznera i Uga Imbera. Ostale dobija lako. Na OI se igra na dva seta i tu mu treba maksimalan fokus jer nema puno mesta za povratak ako kojim slucajem ne udje dobro u neki mec. A na USO ce biti toliko koncentrisan kako bi dokazao organizatorima i celom svetu da ono sto su mu uradili prosle godine nije bilo opravdano.

Kako god da se zavrsi - trka za GOAT je gotova! Novak drzi vec sada 9 od 10 najvaznijih teniskih rekorda. On se utrkuje sam sa sobom i pitanje je da li zavrsava karijeru kao GOAT ili kao apsolutno GOAT! Ja verujem u ovo drugo!!!

vojnik Markovic Marko

pre 2 godine

Ne razumem samo zasto li on lupa glavu time. BTW, valjda ce se u svakom slucaju nakon sljake i trave igrati na tvrdoj podlozi!? Ili on ima neke informacije da ce ove godine US Open biti na sljaci?

spock

pre 2 godine

A koga vise briga za bodove!? O tome sad misle Medvedev, Tsitsipas, Zverev i to drustvo. Nikom od Big3 oni vise ama bas nista ne znace.
(neispravan kod, 21. jun 2021 18:30)

Jako je bitno. 1. Dobijaš kvalifikante u prva 2,3 kola, 2. Sponzori.

Ćorava posla

pre 2 godine

Razmak između Vimbldona i olimpijskog turnira u tenisu je dvije sedmice, a US open je mjesec dana nakon olimpijskog turnira u tenisu.

potterhead

pre 2 godine

A zamislite kako bi ga velika većina ovde razapela kad bi odlučio da ne ide. Jokićev linč bi bio mala beba.

Elem, ovo što Koreča kaže nema baš smisla, on će u Tokiju igrati na betonu, a ne ponovo na šljaci pa da mu to bude problem pred USO. Jednostavno neće igrati Rodžers kup i eto.

Novak neće sigurno ispustiti priliku da: pod jedan igra i bori se da Srbiji donese zlato, pod dva, da proba da osvoji Zlatni slem, i time bukvalno stavi ključ u bravu na raspravu o tome ko je tzv. GOAT.

x

pre 2 godine

Od zavrsetka OI do pocetka USOpena ima skoro mesec dana, o kakvom zgusnutom rasporedu pricate. Od zavrsetka W do OI ima dve nedelje. I jedno i drugo je saavim dovoljno za Novaka da se odmori i spremi za naredni turnir. Ovo je zivotna prilika da uzme sva 4 turnira uz OI i Novak sigurno nece da je tako lako propusti. A kada prodje USOpen moze da odmara do Australije jer ce biti apsolutni rekorder u svim kategorijama.
(Ja original, 21. jun 2021 17:35)

Da je Nadal već penziji, ubeđen sam da bi na kraju takve sezone rekao "to je to" i završio karijeru!
Ovako će verovatno čekati da Nadal prvi popusti i penzioniše se kako bi "bezbedno" karijeru priveo kraju.

nikos

pre 2 godine

Mislim da će igrati, voleo bi on da uzme i zlato na oi, ovo mu je verovatno poslednja prilika, verovatno nije ni on još uvek načisto šta sa radi, pretpostavljam da prvo čeka da vidi šta će se desiti na vimbldonu.

Zdenko

pre 2 godine

Mislim da je najvažnije da uzme Wimbldon. Ostalo posle toga je manje važno. Ako se poravna sa ovom dvojicom u tom parametru, padaju priče u vodu da nije najbolji svih vremena. Neće se spominjati Federer i Nadal samo, mora se pričati o svoj trojici istovremeno a to je već uspeh u krugovima koji vladaju tenisom. Zato Novače brate, udri po Wimbldonu i zakucaj ekser sa tablom: Best of the best.

е

pre 2 godine

Novak Đoković se dokazao kao sportista, pošten čovek, patriota. Dali će i gde igrati samo će on i njegov štab odlučiti. Nije on tako povodljiv kako bi neko želeo. Njega nisu iznedrili političari već njegovi roditelji i pravi prijatelji.

No name

pre 2 godine

Aleksa Koreća ima bronzu sa igaraa iz 2000 godine.

E sad Novak je taj koji se pita dosad tri puta učestovao ima bronzu iz Pekinga 2008 2012 izgubio od Mareja za finale i možda šansu uzme zlato. Dok u Riju podbacio ili naišao na Delpa nošen publikom koja jeste Brazil ali je poznato da je veliki fudbalski rivalitet Brazila i Argentina pa ne čudi što je bilo pubiåke kao da se igralo kod kuće.