Sreda, 16.06.2021.

14:00

Kako je do sada Jokić igrao za Srbiju?

Izvor: SS

Kako je do sada Jokiæ igrao za Srbiju? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

108 Komentari

Sortiraj po:

Иван

pre 2 godine

Јокић је мени омиљени играч, али овде нису у праву они који га бране. Поготово уз аргументе: његова је ствар шта ће да ради, није нам ништа дужан...

Пођимо од основног. Основне људске потребе су прехрањивање и сан. Све остало је споредно. Кошарка је споредна ствар. Јокић зарађује месечно око 2,5 милиона евра, неки пекар зарађује месечно 250 евра. То је 10 хиљада пута више. Ниједан човек не може да ради 10 хиљада пута више од другог човека, не поседује толику енергију. Значи, у суштини је апсурдно да неко ко се бави споредном делатношћу толико зарађује. Да, али, рећи ће други, тај човек што зарађује 2,5 милиона месечно доноси публицитет средини у којој се налази, доноси инвеститоре, нова радна места итд. У реду, и то је тачно, али те инвестиције се напослетку заснивају на популарности одређене личности, кошаркашке звезде, Николе Јокића. Он, та зведа, дужан је стога много својим навијачима, обожаваоцима, који су му ту популарност обезбедили. Да нема њих, као саставног дела тог система који њему доноси 2,5 милиона евра месечно, и он би зарађивао 250 евра месечно, као и онај пекар што га обожава. Отпада сваки аргумент типа: "Јокић никоме није ништа дужан", или "он да ради преко лета, а ти да седиш у фотељи". Да, али ја који седим у фотељи зарађујем 250 евра месечно, а он који игра "за мене" зарађује 2,5 милиона, баш зато што га такви као ја гледају. Овде је проблем заправо то што се Јокић очигледно не осећа дужним нашем гледаоцу из фотеље, него само оном америчком.

Mali Hijavata

pre 2 godine

Klasican primer pogubnog roditeljstva. Tvoje je da ga edukujes zasto je nesto bitno a na njemu je odluka. Sto vise direktno uticete na odluke vase dece to ce ona biti nesposobnija za zivot.

Tema Jokic - Sacekao bih sa komentarima do pocetka olimpijade. Ako se setimo i pred Kinu je bilo isto pa je isao. Ako se odluci da ne ide, to je ok a na nama je izbor kako cemo ga posmatrati. Niko nas ne tera da prisvajamo njegove uspehe, gledamo utakmice i citamo vesti o njemu. Na kraju, sto manje klikova to manje clanaka na portalima ;)
(papaja, 17. jun 2021 13:45)

Dobio si četiri puta više minusa nego pluseva za jedan objektivan i pametan komentar. Ovom narodu je odavno odzvonilo, samo ga još o tome nisu obavestili.

Piro

pre 2 godine

@ Teo-Bogdan-Lučić-Kalinić-Jokić. No more.

Teo pre Vase i Kalinic pre Bjelice? Ne ide to.

Micic - Bogdanovic - Lucic (Kalinic) - Bjelica - Milutinov (Marjanovic), ziveo Partizan i majka Srbija!

Dezurni smarac

pre 2 godine

Micic, Teodosic, Nedovic/Jovic
Bogdanovic, Milosavljevic (Guduric)
Lucic, Kalinic
Bjelica, Petrusev
Milutinov, Marjanovic, Raduljica

pera genije

pre 2 godine

Svaka njemu cast na svemu, zelim mu sve najbolje i jos veci ugovor u NBA.
Zbog ove odluke samo ga ne postujem i mislim da ga ne treba vise zvati u reprezentaciju!

Ponos nacije je Djokovic!

RK86

pre 2 godine

Zamisli da si MVP NBA lige, na vrhuncu karijere, svima si pokazao sta mozes, milioni dece se ugledaju na tebe, cela nacija gleda u tebe kao kosarkaskog genija. Imas priliku da igras na Olimpijadi, najvecem sportskom dogadjaju na planeti, sa saigracima poput Teodosica, Bogdanovica, Bjelice, Vase Micica, da pokazete celom svetu moc jedne talentovane generacije iz zemlje kosarke. Svako normalan bi se lozio da ispise zlatnim slovima istoriju, udje u legendu, da plese po terenu i zeza se sa saigracima. A ti u fazonu, ma jok, moram malo odmoriti. Malo je psovki za takvog tipa. Kakvo crno razumevanje.

Ivana

pre 2 godine

Teodosic
Micic
Jaramaz
Nedovic
Bogdanovic
Avramovic/Guduric
Kalinic
Lucic
Bjelica
Petrusev
Marjanovic
Milutinov/Raduljica
(Ivan, 16. jun 2021 20:40)

a birča?

Mlađa

pre 2 godine

Meni nije jasno da oko 30% ljudi ima razumevawe za ovu nikolinu odluku... Da li ima pravo na ovakvu odluku? Apsolutno da. Da li mi treba da imamo razumevanje za ovakvu odluku? Ni 1%.

slaviša šmigič

pre 2 godine

Nek neko kaze Jokicu da nece biti veliki igrac ako osvoji prsten sa Denverom, vec zlato ili srebro sa reprezentacijom

Neče Jokič osvojiti niti sa Denverom niti sa Reprezentacijom uostalom bez Jokiča smo jači nema veče rupe u odbrani.

papaja

pre 2 godine

Sve to iz kuće polazi. Samo da vidim ovog mog malog od 11 godina što trenira košarku da li će smjeti da mu padne na pamet da nekad u budućnosti odbije poziv reprezentacije. :)))
(Ogi, 16. jun 2021 18:59)

Klasican primer pogubnog roditeljstva. Tvoje je da ga edukujes zasto je nesto bitno a na njemu je odluka. Sto vise direktno uticete na odluke vase dece to ce ona biti nesposobnija za zivot.

Tema Jokic - Sacekao bih sa komentarima do pocetka olimpijade. Ako se setimo i pred Kinu je bilo isto pa je isao. Ako se odluci da ne ide, to je ok a na nama je izbor kako cemo ga posmatrati. Niko nas ne tera da prisvajamo njegove uspehe, gledamo utakmice i citamo vesti o njemu. Na kraju, sto manje klikova to manje clanaka na portalima ;)

deki

pre 2 godine

Lepo je Srb@ sve objasnio.Svi smo mi razliciti,nekome je bitno samo da uzme kintu i Jokic je to uradio,neko hoce pored kinte i da bude zapisan kao osvajac zlata na Olimpijadi,svetskom prvenstvu....Ja na primer da sam Jokic i da sam uzeo tolike pare,nijedno dete u Srbiji ne bi cekalo na lecenje ali opet kazem,nismo svi isti.Ipak razumem Nikolinu odluku,ritam u NBA je zaista ubitacan a na kraju krajeva i bez Nikole imamo respektablan tim

djiha djiha sve cetiri krute

pre 2 godine

Nije bitno kako je do sad igrao..
Bitno je da od sad nikad nece igrati, i to mu treba otvoreno reci.

Bilo bi jako dobro i da mu se sad ponudi da npr. odigra 5 minuta na nekoj pripremnoj utakmici protiv Malog Mokrog Luga ili tako nekog protivnika(da se konjusar ne umori puno)
I tu mu fino uruciti buket cveca i zahvaliti se na igrama u reprezentaciji i dati mu do znanja da vise nije dobrodosao osim u stalu i na svoj hipodrom.

koki

pre 2 godine

Koliko puta je Novak Djokovic otkazao reprezentaciju,period 2011-16 bukvalno nepobediv a za to vreme nijedan uspeh u Devis Kupu,nijedna medalja na Olimpijadama kao apsoutni favorit,skoro sve u karijeri ostvario u pojedinacnoj konkurenciji predstavljajuci samog sebe pa opet je ovde Bog licno u meri da je to odavno postalo patologija.
(kojot, 16. jun 2021 22:06)

Nije osvojio medalju ali je igrao i povredjen na OI.
Osvojio je i Dejvis kup i ATP kup. Sta je Jokic osvojio. Nista.
Tenis je takav sport da No1e ne moze nista sam da uradi. Treba mu jos kolega koji su u teniskom vrhu.
U tom periodu koji pominjes 2013-te Troicki je kaznjen sa 18 meseci suspenzije. I nikada se nije vratio na stari nivo.
A u istom periodu 2014-te je Janko oboleo i otisao na prvu od mnogobrojnih operacija i nikada se nije vratio na stari nivo.
Tako da No1e nije imao sa kim da igra do pojave next-gen igraca sa kojima je osvojio ATP kup.

Jokic ima sve uslove, ima i sa kim da igra. Ima dva MVP-a Tea i Vasu ne bekovskim pozicijama, Bogdana, iskusne igrace poput Bjelice, ove sto ginu na terenu kao Gagi, Jovic i Lucic... Sve.

Tako da je stvarno sramota porediti Novaka i Jokica.

slobodan

pre 2 godine

Teodosic
Micic
Jaramaz
Nedovic
Bogdanovic
Avramovic/Guduric
Kalinic
Lucic
Bjelica
Petrusev
Marjanovic
Milutinov/Raduljica
(Ivan, 16. jun 2021 20:40)

Ne moze osam niskih da ide i cetiri visoka, nema sanse.

Nikol Dž. Femija

pre 2 godine

Ko neće da igra ne mora. Ne treba nikoga terati. Igranje za reprezentaciju je čast.

Nikola Jokić je već igrao na OI 2016. i doneo srebrnu vicešampionsku medalju. Igrao jei na Svetskom juniorskom do 21.godine kada je isto doneo srebro.

Od njega je i dosta. Zar ne? Neka svako ko je bio učesnik svetskog bilo kog i olimpijskog turnira donese po medalju, bilo koju, pa dosta. Zašto bi pa i morao da igra na svakom takmičenju i svakim OI ? Nema tu potrebu, nema tu želju, nema tu ljubav ili ne može, iscrpljen je i to je to, a svoju dužnost prema zemlji je obaovio ipak je em igrao na jednim igrama em doneo i medalju. To je to.

Srećno mladom NIkoli Jokiću nadalje i sve čestitke za ovaj ogroman uspeh sa samo 25 godina ! Živ bio !!

VELIKI SRPSKI SPORTISTA KOJI BI VEROVATNO, DA UČESTVUJE, NOSIO ZASTAVU SRBIJE, ali zna Zapad znanje pa brani,lukavo vrlo, ali lova je iznad svega, na žalost.

OVAKO LEPO JE DA ZASTAVU NOSI, RECIMO , IVANA ŠPANOVIĆ !!

Brane

pre 2 godine

Od pet ponuđenih odgovora na pitanje "da li se slažete sa Jokicevom odlukom?" nijedan nije "da, slažem se". Neverovatni ste. Evo ja se slažem sa njegovom odlukom i ne mislim da mora da ima ista sa umorom. Njegova stvar.

Vladimir

pre 2 godine

Kojot

Novak je tada igrao za reprezentaciju u Dejvis kupu, jedno finale, dva polufinala, ali nije osvojio jer nismo imali jaku drugu tablu,Troicki bio suspendovan, Tipsarevic povredjen.Kako si zaboravio da je igrao pet sati sa Kukuskinom i Iznerom i mnogim drugima.Osvojio je takodje ATP kup.Novak je sve dao, Jokic nista.Svako poredjenje je smesno,Novak je legenda kako svetska, tako i legenda Srbije.Jokic mozda bude legenda NBA, ali ako ovako nastavi, nece nikad biti legenda srbije.Tu ce prica biti gotova

Raci

pre 2 godine

Veliki sam navijac Jokica, ali sam jos više razočaran njegovom odlukom. Znam da je umoran i sve, ali opet nije u redu, mogao je doci kasnije...

Pendula

pre 2 godine

Jokicu i Djokovicu za sve sto ste uradili za nasu zemlju, hvala do neba. Kad god dosli u Suboticu klopa i pice na moj racun. Srecu i ponos koji ste mi dali novcem se ne mogu kupiti.

kojot

pre 2 godine

Koliko puta je Novak Djokovic otkazao reprezentaciju,period 2011-16 bukvalno nepobediv a za to vreme nijedan uspeh u Devis Kupu,nijedna medalja na Olimpijadama kao apsoutni favorit,skoro sve u karijeri ostvario u pojedinacnoj konkurenciji predstavljajuci samog sebe pa opet je ovde Bog licno u meri da je to odavno postalo patologija.Sa druge strane sta je sve Sasa Djordjevic dao kao igrac i selektor pa opet ljudima vazniji Kalina ili cak neki Micov.Bukvalno narod sinonim za iracionalno.Tako da Jokic ne treba da se osvrce sta govore oni koji bi oca prodali za 3000,nikom on u Srbiji nista ne duguje sem svojoj porodici,prvim trenerima,Misku i Miloju,koji su jedini verovali u njega,on nije produkt sistema,sve je postigao sam i vise je sputavan nego podrzavan,nema on potrebe se ikom pravdati,a ove sto kazu da ga ne treba nikad vise zvati bih bas voleo videti da ga Kokoskov ne pozove dogodine,kako bi tada reagovali,pa zar se nismo vec jednom opekli sa Stojakovicem igrajuci se igre "niko nije iznad reprezentacije",citava decenija nam je trebala da se oporavimo odricanjem od takvih imena

Obrad

pre 2 godine

Realno možemo da mu pljunemo pod prozor.
Uzeo je ozbiljan keš uveseljavajući dokone američke babe,nek to nastavi da radi za bolje i nije. Biti patriota to ne može svako,to se nosi u duši i srcu. Ja lično volim ovu zemlju i ovaj narod. Da li ima boljih zemalja, ima. Ovde je moja busija i ja bih za tu busiju dao sve.
(Srb, 16. jun 2021 20:25) # Link komentara

Samo mogu da kažem BRAVO!

Statistika ogolila Golijata

pre 2 godine

Skolovanje protiv Argentine u direktnom duelu...
Trenutni najboji centar u NBa,ALI je prava je sreća da NBA ne igra protiv Dankana, Garnenta, da ne pricam o K.Melounu, Morningu, Juingu, Hakimu, Seku...
Doduse bolji od Ostertaga, Welingtona,....NIKO NIJE VEĆI OD REPREZENTACIJe!!! NIKAD ViSe u reprezantaciju ga ne treba zvati.Neja odnori majstor!!

Splavar

pre 2 godine

Jedan od retkih NBA stranaca koji se ne snalazi dobro u svom nacionalnom timu. Da li je to zbog specificnog stila Denvera ili cega vec, cinjenica da i u najboljim igrama za reprezentaciju on nije isti igrac kao u Denveru. Ocigledno je i sam flustriran time, kao sto je i deo nase javnosti, pa i strucnjaka. Moguc je i skriveni pritisak Denvera, mnogo su investirali. Kako bilo, Jokic nikad nije bio najbitniji nas igrac, ne vidim zasto bi se njegovo odsustvo nesto posebno odrazilo na reprezentaciju, vise me brine situacija s Milutinovim

dzo

pre 2 godine

@Khal Drogo
Emotivno istrosen??
Covek ispao u drugoj rundi I to sa 4:0..nije osvojio sampionat niti bio I blizu a kao emotivno istrosen.
Gasol u Torontu.. Osvojio sampionat NBA.. Posle par nedelje otisao na svetsko.. I osvojio.. Ne mora nikad ni da ga zovu.. Zna se da ce da igra makar sa jednom nogom

GanDra Šajkaš

pre 2 godine

Izabrao je kes i denver umesto reprezentacije. I to je ok, to treba postovati.
I sto se mene licno tice, nikad vise ne trebaju ni da ga zovu. Koga nema bez njega se mora i moze.
Praviti tim kao da ne postoji. Ima jos igraca, ne tog kalibra, ali ih ima. Praviti tim sa njima.

Zmaj

pre 2 godine

a kada će da igra ako ne sada i na Olimpijadi?
Nije sportista već profesionalni igrač košarke.
Jedan naš veliki um je rekao da je svak rođen da po jednom umre a da čast i bruka žive dovjeka.

Dokholiday

pre 2 godine

Da li ste stvarno mislili da ce on ici u Tokijo pa posle toga ponovo Denver pa pripreme. Naravno da nece jer je covek profesionalac - igra za pare. Nista on nema od medalje za Srbiju. Pa pogledajte Amere iz NBA, niko od aal star igraca nece igrati i niko im ne zamera.

Milivoje

pre 2 godine

Ako bi neko mogao da mi objasni zašto je ovaj čovek zaslužio mural?

Zašto firma moga prijatelja treba da plaća opštini reklamu za mnogo manje kvadrata a ovaj čovek ne?

Čime je to on zadužio ovu zemlju, grad, opštinu?

Da budem jasniji mural zaslužuju svi oni koji su društvu (opštini, gradu,zemlji) dali nešto ili učinili nešto, a ne oni koji su činili sebi.
(pera, 16. jun 2021 19:24
Nemaš ti pojma koliko Jokic ulaže u svoje mesto i šta je on zaslužio. MVP priznanje kao jedini Evropljanin uz Dirka Novickog to je ponos nacije. Kada pogledaš ko je MVP vidiš srpsku zastavu uz njegovo ime a ne zastavu Nigerije i tako će da ostane zauvek. Toliko je bitan da o njemu svi jaki sportski listovi danas pišu da je odustao ovog leta od reprezentacije. Prva postava NBA tima pa ne mural da nacrtaju nego spomenik da podignu. Eno leto će provesti u svom mestu sa svojim sugrađanima pod okom novinarskih listova iz SAD.

Fenomen

pre 2 godine

Kako je do sada igrao za reprezentaciju? Kao da su ga puškom naterali...ako neće, neće...ne treba mu više pridavati pažnju. Igraće se košarka i bez njega...a on neka gura traktorske gume, dolari su prioritet...što je potpuno legitimno.

Srb

pre 2 godine

Realno možemo da mu pljunemo pod prozor.
Uzeo je ozbiljan keš uveseljavajući dokone američke babe,nek to nastavi da radi za bolje i nije. Biti patriota to ne može svako,to se nosi u duši i srcu. Ja lično volim ovu zemlju i ovaj narod. Da li ima boljih zemalja, ima. Ovde je moja busija i ja bih za tu busiju dao sve.

Jaaa

pre 2 godine

A sprdao se s njim Đorđević u Kini, pa potom Bogi proglašen za kosarkasa godine, pa Danilovic i Đorđević ga prozivali da bi u njihovo vreme on i Luka dodavali peškire. E sad je sve to stiglo na naplatu, a Danilovic i dalje predsednik KSS. Pa nek sad Saša i Saša obuku dresove i zaigraju za Srbiju.
(Bane, 16. jun 2021 19:47)

Saša i Saša su legende zauvek što onaj nikad neće biti!

Gaston

pre 2 godine

Sada žalim za svaku neprospavanu noć gledajući Jokića i Denver. Sledeča sezona za mene Denver ne postoji.
(realista, 16. jun 2021 18:59)

Ja cu nastaviti da gledam Denver i navijacu isto kao i pre ovoga. Protiv. :)

DUŠAN KG

pre 2 godine

Gasol koji je igracina za Jokica, Novicki koji je igracina za Jokica, Navaro koji je igracina za Jokica, u 10 od 9 prvenstava su se odazivali pozivima svoje zemlje. A umor u 24 godine, ne mogu da priznam. Iskreno, Ronaldo u 37 igra srcem za Portugal. Zato Jokic moze da bude MVP samo u ligaskom delu sezone gde se realno ne igra odbrana . Kada to bude i Play of-u onda se moze reci da je najbolji ma svetu. Sve najbolje Nikola i idi u tvoj Sombor, glumi skromnost.

A mater je domaćica...

pre 2 godine

Због Сакрамента сан остајао будан до јутра, због Денвера нисам, нити ћу.

prevaranti

pre 2 godine

ja ga volim i svaka cast,ali cemu se cela srbija radovala gledala denver navijala za njih bila ponosna sto je MVP kao da je svaki gradjanin to licno osvojio,tako smo se svi osecali,cemu sve to ako neigra za svoju zemlju za svoj narod.Sve ok igra za sebe odricao se,ali eto razocaran sam.

Srba Patrijota

pre 2 godine

Svi znaju kakav je bio moj stav prema ovom decku, koji ni sa cim nije zasluzio idolopoklonstvo kakvo ima. Dobar igrac kojem se tim podredio, dok je bio bucmast pricao da mu je bitnije da asistira, kad je tijelo doveo u stanje da se bolje krece odjednom mu bitnije postalo da poentira.
Sve te neke stvari, ponasanje na terenu, ukazuje na to da i nije sad neki toliko moralni gigant, a kosarka mu nije moja solja caja...
Ali ja sam, kao pravi patriota, koji cijeni sve one koji su nesto stvarno dali ovoj zemlji, zapamtio sve one njegove momente kad je reprezentacija u pitanju. A lako je bilo, jer ih ima malo.
On nikad vise nece igrati za reprezentaciju. A vala nije ni do sad igrao. On je odlucio da kaze da ga boli uvo za srecu srpske djece, male radosti srpskog naroda koji je unistavao svoj zivot gledajuci utakmice u 4 ujutru...
A mnogo mi je zao sto je mnogo tih koji ga podrzavaju. Moralni liliputanci koji nemaju pojma sta je u zivotu vrijedno.
E pa nije uopste vrijedno je li tamo neki ... iz Sombora u timu koji je podredio sve njemu nabucio neku statistiku za MVP nagradu, u vrijeme kad su svi dozivjeli inflaciju brojki, i u vrijeme kada je realno bilo 5 boljih igraca...
To uopste nije bilo vazno. Mnogo vaznije je bilo nakon sve ove muke u pandemije organizovati OI i takmiceci se protiv najjacih osvojiti medalju.
On je eto 'umoran'. Odjednom umoran. Posto se nije dalo primijetiti u toku sezone.
Zao mi vas je mali ljudi jer vam je bitnije da jedan mali covjek ostvari dobru lovu i statistiku nego da se nesto vrati nesto ovom narodu.

Bane

pre 2 godine

A sprdao se s njim Đorđević u Kini, pa potom Bogi proglašen za kosarkasa godine, pa Danilovic i Đorđević ga prozivali da bi u njihovo vreme on i Luka dodavali peškire. E sad je sve to stiglo na naplatu, a Danilovic i dalje predsednik KSS. Pa nek sad Saša i Saša obuku dresove i zaigraju za Srbiju.

Samo svoj

pre 2 godine

Moj predlog:Totalni bojkot ovog lika,od medija do običnih ljudi iz Srbije...predlog za sugradjane iz Sombora:kada se vrati letos u svoj rodni grad da mu se niko ne javlja na ulici,da ga ne uslužuju u prodavnici,pumpi,apoteci....pa da vidi malo svoga boga....ja sam iz Rekovca kod velike Plane,ako ovuda prodje od mene zdravo dobiti neće sigurno...konje mu ne bi dirao,oni nisu ništa krivi

ep

pre 2 godine

Epsko razočarenje, i baš sada kada imamo najbolju ekipu i nikad veća šansa za uspeh...a Ameri oslabljeni.
Jednostavno nema opravdanja ne znam kako će moći od sramote da šeta ovom zemljom za vreme OI.

Darkside

pre 2 godine

Nije podelio, ima više ljudi koji su, da ne upotrebim neku grublju reč, razočarani što neće da igra nego oni kojima je to razuman potez.

Marko

pre 2 godine

Razlog zasto nece igrati je to sto potpisuje novi ugovor sledece sezone.. zna se da 2017, 2021,2026 nece igrati zbog novog ugovora...Sledece leto ce sigurno igrati na evropskim. Doncic je vec potpisao novi ugovor los vam je primer. Objavite mi komentar nikog ne vredjam.

ostali samo dugmići

pre 2 godine

Знаш када би га у убудуће звао да игра за Србију? НИКАД, НИКАД па таман да немамо ни минималне шансе да се пласирамо на било које такмичење. Било би ме срамота да се појавим у Србији, као да остали играчи нису имали напорну сезону. Нула од човека, џаба му сви новци које је зарадио кад је лош човек.

Boris Banović

pre 2 godine

Dokle ćemo od ovih momaka, poput Jokića, očekivati nekakav patriotizam ?
Lažni da, ali stavimo se u poziciju da zarađujemo stotine miliona dolara, da li bi sutra uzeli oružje i krenuli u rat, žrtvovali se za domovinu Srbiju, a kamoli loptu i krenuli da obradujemo malo svoje sunarodnike u ovim otužnim životnim okolnostima, dodatno opterećenih covid-om !?
On je Joker koji zabavlja Ametikance i ništa više.
Zaboravimo simpatičnog debeljucu, nema ga više !

Crven Cvet

pre 2 godine

Mislim da postoji izjava americkog trenera Melouna, kako kaze, da je "molio" Nikolu da odmori par utakmica, a ovaj je to kategoricki odbio.. Sad kad te Srbija zove, ti kazes da si umoran ! Nikola, nemam reci da opisem koliko si pao u ocima mnogih u Srbiji, odlukom da neces da igras..

lol

pre 2 godine

Jokicu, uzivaj u nagradi i odmori se za sledecu sezonu, zasluzio si. Pusti ove nesrecne slucajeve sto tudje uspehe dozivljavaju kao svoje jer sopstvenih i nemaju...

Hrundi Bakshi

pre 2 godine

Jedino logicno je sad da se on ptpuno zaboravi kao ptencijalni reprezentativac, i tacka.
Jednostavno, ne zoves ga vise, i s tim je kraj. Lakse njemu i nama.
Ajde, molim te. Novicki, Gasol, Parker, Djinobili zaradili para za 10 zivota, pa, cini mi se, nisu ni ttebali da ih zovu, sami dolazili.
Kića i Praja, u intervjuu, na pitanje koji im je najsvetliji momenat karijere, ko iz topa, prvi poziv selektora,i tu je kraj, nema dalje.
Umor, važi! Evo EP u fudbalu, onomad zavrsili prvenstva, i gledaj sta rade. Ronaldo, koga inace ne gotivim, skoro duplo stariji, pa grize ko zver.
Bavio sam se poluprof. fudbalo. Kolk god da si umoran, 2 nedelje su vise nego dovoljne za potpuni oporavak.
Umor je prica za neupucene. Kinta je tu u pitanju. Ako je tako, putuj, brate, do finala cemo i bez tebe

Ambalaza Rotira

pre 2 godine

Meni je laknulo kad sam cuo da nece igrati. Posle ovako teske, skracene sezone, gde su se svi zivi ispovredjivali, sigurno bi se i on povredio na olimpijadi, i cela sledeca sezona bi otisla kroz prozor. Zaista - koga briga za kosarku na olimpijadi, kad (siguran sam) nijedan NBA igrac nece doci.

kb15

pre 2 godine

Samo da potpiše mega max ugovor, pa za dve godine super mega max, pa posle toga ultra super vasionski sega mega car ugovor, i tako dalje..
Da je živ i zdrav, neko se izgleda njemu zamerio iz KSS-a, a on je prgav momak. Želim mu sve najbolje. Ja pratim naše košarkaše, a pod naše podrazumevam one što igraju za reprezentaciju. Znači malo manje će me zanimati Denver u budućnosti…

braca

pre 2 godine

Kad budete shvatili da Jokic svojom igrom doprinosi promociji Srbije i srpskog naroda u svetu vise nego bilo koji politicar i biznismen ikada shvatili bi da ne mora nikada vise da igra za reprezentaciju, ponovo je uradio dovoljno. Covek ima svoje razloge i mi smo tu da postujemo tu odluku, dal je u pitanju umor, trudna zena, 241 miliona dolara nije na nama. Svu srecu selektoru sa razpolozivim igracima i NAPRED SRBIJA!!!!!

Koja

pre 2 godine

Koliko neko treba da bude neuk pa da pomišlja o oduzimanju državljanstva. On ga je dobio rodjenjem i niko mu ga ne može oduzeti. Većini je bitno da on igra kako bi se praznili i lečili svoje komplekse po kladionicama.

hoodie

pre 2 godine

Ja sam iskreno jako razocaran u ovu njegovu odluku, posebno u svetlu ovih izjava od pre par nedelja gde kaze da nije umoran, i da nije neko ko ce ekipu ostaviti na cedilu, ako moze da igra. I onda uradi ovo kad je reprezentacija u pitanju. Ali kad vidim da ovde pojedini pozivaju da mu se oduzme pasos, da ce mu se sve vratiti, da ce ga stici neka sudbina itd itd. pomislim da ga ni ne zasluzujemo u reprezentaciji.
Nemojte ljudi napadati licnost, napadajte postupak koji je neko ucinio. Kritikujte, argumentujte, ali nemojte vredjati i napadati coveka. Nista on nama nije duzan. Ne oseca dres nacionalnog tima kao neki drugi igraci i to je to. Ima covek bitnijih stvari i tako je kako je. Treba to prihvatiti, nemojmo se ponizavati.

nnn

pre 2 godine

Nikada vise Denver necu pogledati.
Znam i da njega bas briga za to. Ali nije vise zasluzio ni vest da procitam o njemu. Sramota koji mlitavko.

Khal Drogo

pre 2 godine

Најгласнији у осуди Јокића јесте аутоповинизмом заражен део међу Србљем, који навијају да Србија потоне у сваком спорту и који и тако само вребају било какве негативне вијестиукључујућии спреченост неког спортисте да наступиу најдражем дресу како би пропратили злурадим и малициозним коментаром.
Јокић је наступио за А националну селекцију на ОКТ и ОИ 2016-е, те на СП 2019-е, одиграо је јако добро.
Сад што неки "експерти" који наравно нису у животу убацили лопту кроз обруч, очекују на великом такмичењу на сваком мечу 30+ кошева и 15+ скокова, то тако ићи неће.

Никола Јокић је, без сумње, физички и емотивно истрошен, вјерујем да је то основни разлог што није у могућности помоћи колегама из репрезентаџије на ОКТ. О некој "препоруци" или "сугестији" клуба па да је то утицало, бесмислено је говорити, није то ситуација од прије четири године када се морао борити за третман и гдје би се оглушавање о "препоруке" могло протумачити као ароганција што би му тада могло штетити око статуса у клубу, сада је Никола лидер екипе, ту ће клуб сваку његову одлуку прихватити и подржати. Вјерујем да је једини разлог, као што написах физичка исцепљеност и емотивна истрошеност, процјена да у таквом стању не може испунити оно што се од њега очекује.

Шта је ту је, кога нема без њега се мора, Кокошкову и српским кошаркашима пуно среће на ОКТ

pera

pre 2 godine

Ako bi neko mogao da mi objasni zašto je ovaj čovek zaslužio mural?

Zašto firma moga prijatelja treba da plaća opštini reklamu za mnogo manje kvadrata a ovaj čovek ne?

Čime je to on zadužio ovu zemlju, grad, opštinu?

Da budem jasniji mural zaslužuju svi oni koji su društvu (opštini, gradu,zemlji) dali nešto ili učinili nešto, a ne oni koji su činili sebi.

pravednik

pre 2 godine

Po cemu ljudi u Srbiji smatraju da je Jokic mega zvezda?Jeste ,istina je da je zaista odlican igrac.Ali to zaista nije dovoljno.Jer pre svega moras biti patriota i koliko god umoran i potrosen ,DUZNOST i OBAVEZA je reprezentativni grb.A to ovaj igrac nikada nije i nece biti.Zato je apsurdno njega poredjivati sa gromadama od ljudi kao sto su Divac,Paspalj ,Savic, Djordjevic,,Danilovic,koji su za reprezentaciju i pored klupskih obaveza ostavljali i srce i dusu za grb svoje zemlje.Po cemu Jokic zasluzuje da ga cenimo ?Ljudi pamte koliko je Srbija osvojila evropu i svet ,koliko samo srece i radosti su nam priredili navedeni igraci.Jednostavno taj covek po nicemu ne zasluzuje da ga se ceni osim njegovih licnih uspeha u krugu porodice.

roten

pre 2 godine

Njegov izbor, njegova odluka.Ali,dajte mi ime jednog elitnog sportiste nivoa Jokića(jer MVP NBA lige jeste sami vrh) koji je odbio da igra na OI, samo jednog(da ne računamo tenis).Čak i američki košarkaši rado igraju OI,Entoni je igrao čak 4 puta, Lebron 3 puta, Kobi ima 2 zlata... Odluka Jokića je presedan,Olimpijske Igre, pa nije moguće da je baš sve u novcu.Jokić rizikuje povredu,a ostali ne rizikuju? Jokić "ne oseća" reprezentaciju i treba da bude pošten do kraja i da javno kaže da jednostavno ne želi da igra za Srbiju.I još nešto, sve ključne minute na SP(protiv Španije i Argentine) PROVEO JE NA POZICIJI 5, kako je prošao protiv mlađeg Gasola i Skole znamo svi.

bostanseltiks

pre 2 godine

Ja sam navijac partizana ali kad vidim Raduljicu a pogotovo Stimca na ovoj slici puno mi srce! Znaci svaka cast Jokicu za svoje igre ali osecaj koji u meni budi Stimac koji skace sa klupe na svaki kos je nezamenjiv! To je ta razlika, stimac realno losiji igrac ali za mane ipak miljama iznad Jokare zbog ovih njegovih ODLUKA!

ff

pre 2 godine

Želim ovom Amerikancu da se lepo provodi u Srbiji i troši svoj teško zarađeni novac,a novinarima poručujem da izveštavaju samo o Bogdanu ,pošto ovaj MVP nema veze sa nama. Prato sam ga samo što sam mislio da je naš, ovako me interesuje ko i Kavaj Lenard(a zna se kakav je Kavaj "čovek").

Maverick

pre 2 godine

Veliki igrač, mali čovek. Zna on veoma dobro koliko ga u Srbiji volu ljudi, koliko se o njemu piše, koliko se prati svaki njegov meč. Svako ko se bavio sportom zna da je telu dovoljno dve nedelje da se lepo odmoriš fizički i psihički. Da je lepo rekao da mu se da nedelju dana više odmora i da ga koriste u kvalifikacijama samo koliko bude potrebno a onda na igrama pun gas niko mu ne bi ni reč prigovorio. Ovako je dokazao koliko mu je stalo do države, dresa i grba. Nikada ne treba više poziv da dobije, pa uživaj u svom super star statusu tamo preko bare.

Zeljko Andonov

pre 2 godine

Mislim da je uradio dobru stvar za Nas drzavni Tim.Em igra lose u odbrani,em bezvoljno u napadu em kvari ratnicku atmosferu sa stavom"ma opusteno".Bicemo bolji bez njega.

prijatelj nekih prijatelja

pre 2 godine

Teo-Bogdan-Lučić-Kalinić-Jokić. No more.

E moj brate Nidžo. Zalio si nas led tušem.

Teramo dalje, puna podrška momcima koji su tu. Bez pljuvanja, samo ljubav Teu, Bogdanu, Vasi, Bjelkanu, Luči, Kalini, Jovketu, Bobiju i ostalima. Oni su taj tim. Drugi ne trebaju.

rna njojze

pre 2 godine

Ej zove te reprezentacija zemlje koja ima priliku da se pošiba sa Amerima na OI.
I ti si umoran, imaš preča posla? Stvarno?

Da me sad zove pikado, karling, skvoš, badminton reprezentacija otrčao bi bez glave. Dres i himna, dosta. Možda smo mi svi budale i idealizujemo neke stvari. Ili Nikolu malo jače zabole za sve nas i draži mu konji i salaši. Nešto jeste. Ali treba da otvoreno da kaže. Mani Denver i umor. Pa nismo deca.

FM Ludak

pre 2 godine

Izgovora nema, i nemam razumevanja za ovakvu odluka, Bogdan koji i dalje u plej-ofu možda ode Atlanta i u finale istoka pa i u NBA finale i svi znamo da će Bogdan igrati kakav umor, dres Srbije na OI je iznad bilo kog umora.

Izdajnik, al najlepši

pre 2 godine

Potpuno ispravno Nikola! Neka ti Divac bude primer kako se srbi odnose prema ljudima su srce davali za Srbiju. Drago mi je da si pametan momak!

trt

pre 2 godine

Nije poenta koliko je davao, poenta je sta ce da da sad kada je na vrhuncu svoje igre, sem toga igra za reprezentaciju i njen rezultat podize cenu, njemu to vise ne treba, zinulo dupe za jos koju stotinu miliona, toliko.

Ogi

pre 2 godine

Sve to iz kuće polazi. Samo da vidim ovog mog malog od 11 godina što trenira košarku da li će smjeti da mu padne na pamet da nekad u budućnosti odbije poziv reprezentacije. :)))

iks

pre 2 godine

Pitam se kako se nije umorio posle 103 utakmice i rekao da hoće da se odmori! Ili posle 97 ili posle 105. Nego baš kad je odigrao poslednju utakmicu sezone, onda je umoran. A šta bi bilo da se Denver plasirao dalje? Da li bi onda odbio da igra zbog umora?

Sarkazam

pre 2 godine

Navijao sam za Denver i navijacu i dalje. Razocaran sam samo sto nece Nole i on nece biti na celu tima Srbije da svet vidi. Mada je verovatno dovoljno da najbolji teniser svih vremena ponese zastavu zemlje koja i dalje ima velike ljude i sportiste uprkos naporima zapada i Rusije da nam "pomognu"

cxy

pre 2 godine

Jokić je u Kini u proseku beležio 11,5 poena, 7,5 skokova i 4,8 asistencija šutirajući iz igre čak 68 odsto.

Ništa bolji ne bi bio ni na OI.

Za Dnevnjak

pre 2 godine

Jokić je MVP.Svi naši košarkaški radnici ikada sva ljubav koju imamo mi kao nacija za ovaj sport.Ali i sav višedecenijski rad je ove sezone došao na naplatu.MVP u NBA.To je besmrtnost ali i znak da se u tamo nekoj Srbiji igra opasno dobra košarka.Španci,Francuzi,Australija,Litvanija...dali bi sve da imaju što mi imamo.Eto to je Nikola postigao ove sezone alal vera majstore.
Iako bi sa njim u timu bili kandidati za zlato.Ja i dalje verujem da imamo solidnu ekipu čak i bez Nikole,Pokuševskog,Smajilagića pa možda i Bogdana.
Treba sačekati da vidimo druge ekipe u kakvim sastavima će doći.Tu je mladi Petrušev biće otkrovenje.Tu su skautima nepoznanice Jaramaz i Avramović.Kao i svi već provereni asovi.Možemo na OI a možemo i po medalju.Napred Srbija!

Boki

pre 2 godine

Da se ne lažemo, nije ni prvi ni poslednji koji je 'odjavio' reprezentativno takmičenje (Divac, Paspalj, Rebrača, Stojaković, Đorđević, itd, svi oni su propustili bar jedno leto i prvenstvo). Ono što je meni smeta je što su u pitanju Olimpijske igre, takmičenje na koje je svakom sportisti (ili bi barem trebalo da bude) cilj i što za razliku od igrača koje sam nabrojao a koji su propustili neko takmičenje, svaki od njih ima zlato sa reprezentacijom i direktno je zaslužan za najsjajnije odličje. Jokić, iako je uzeo MVP titulu, što je samo po sebi veliko dostignuće, nikada neće imati status kao ovi igrači zbog rezultata i pre svega odnosa prema reprezentaciji.

stranger

pre 2 godine

Jokic ignorise srpske medije. Sada ignorise i reprezentaciju. Odgovor srpske javnosti treba da bude identican. Treba ga ignorisati, unfollow Denverove naloge na FB i twiteru. Kosarka se igra zbog gledalaca, da nema tolikog interesovanja ne bi kosarkasi bili toliko placeni. Zato je njegovo ponasanje cist bezobrazluk i ne treba mu davati paznju. Ovo pisem kao jedan od najvecih njegovih fanova. Za mene je postao nebitan a i Ejtn mu je pokazao gde mu je mesto.

Broz

pre 2 godine

Mnogo volim ovog momka... Ali, da se razumemo,volim NBA jokića... Onog koji uveseljava narod... Ono što je uradio za reprezentaciju, to je već za svaku kritiku... Prvo, jedan sam od onih koji smatra da on treba NIKAD da igra za nacionalnu selekciju... Nema osećaj propadnosti, nije sa ovim momcima rastao... Nije sazrevao kao takmičar, nego kao zabavljač... Apsolutno ne vidim kako bi se pokrila rupa koja ostaje iza njega u odbrani... Nije trebao ni na svetsko prvenstvo da ide, poremetio je atmosferu... Sećate se incidenta sa militinovom??? Za reprezentaciju treba da igraju oni koji se na to prže, makar bio to i branko lazić, veća je korist od njega, nego od nezadovoljnog i odsutnog, recimo, lebrona... A što se tiče razloga, mogao bi jokara da porazgovara sa adetokumbom i dončićem

Ilija čvorović

pre 2 godine

Samo polako,doći će maca na vratanca vrlo brzo....sve će se ovo njemu vratiti po zasluzi ,jadna je sudbina onog koji izda svoju rodnu zemlju i odrekne se svog porekla...imaće on i milijarde dolara na računu ali će mu duša goreti,zapamtite moje reči....kajaće se ali biće kasno

borisc

pre 2 godine

Prvensto evrope je odbio. Sada nikola hvala tebi , ali ne postojis za SRBIJU... najbitnije odbijas... uzeti mu pasos tacka kraj. A da si najbolji na svetu jesi...

FM Ludak

pre 2 godine

Izgovora nema, i nemam razumevanja za ovakvu odluka, Bogdan koji i dalje u plej-ofu možda ode Atlanta i u finale istoka pa i u NBA finale i svi znamo da će Bogdan igrati kakav umor, dres Srbije na OI je iznad bilo kog umora.

Boki

pre 2 godine

Da se ne lažemo, nije ni prvi ni poslednji koji je 'odjavio' reprezentativno takmičenje (Divac, Paspalj, Rebrača, Stojaković, Đorđević, itd, svi oni su propustili bar jedno leto i prvenstvo). Ono što je meni smeta je što su u pitanju Olimpijske igre, takmičenje na koje je svakom sportisti (ili bi barem trebalo da bude) cilj i što za razliku od igrača koje sam nabrojao a koji su propustili neko takmičenje, svaki od njih ima zlato sa reprezentacijom i direktno je zaslužan za najsjajnije odličje. Jokić, iako je uzeo MVP titulu, što je samo po sebi veliko dostignuće, nikada neće imati status kao ovi igrači zbog rezultata i pre svega odnosa prema reprezentaciji.

ep

pre 2 godine

Epsko razočarenje, i baš sada kada imamo najbolju ekipu i nikad veća šansa za uspeh...a Ameri oslabljeni.
Jednostavno nema opravdanja ne znam kako će moći od sramote da šeta ovom zemljom za vreme OI.

Hrundi Bakshi

pre 2 godine

Jedino logicno je sad da se on ptpuno zaboravi kao ptencijalni reprezentativac, i tacka.
Jednostavno, ne zoves ga vise, i s tim je kraj. Lakse njemu i nama.
Ajde, molim te. Novicki, Gasol, Parker, Djinobili zaradili para za 10 zivota, pa, cini mi se, nisu ni ttebali da ih zovu, sami dolazili.
Kića i Praja, u intervjuu, na pitanje koji im je najsvetliji momenat karijere, ko iz topa, prvi poziv selektora,i tu je kraj, nema dalje.
Umor, važi! Evo EP u fudbalu, onomad zavrsili prvenstva, i gledaj sta rade. Ronaldo, koga inace ne gotivim, skoro duplo stariji, pa grize ko zver.
Bavio sam se poluprof. fudbalo. Kolk god da si umoran, 2 nedelje su vise nego dovoljne za potpuni oporavak.
Umor je prica za neupucene. Kinta je tu u pitanju. Ako je tako, putuj, brate, do finala cemo i bez tebe

Crven Cvet

pre 2 godine

Mislim da postoji izjava americkog trenera Melouna, kako kaze, da je "molio" Nikolu da odmori par utakmica, a ovaj je to kategoricki odbio.. Sad kad te Srbija zove, ti kazes da si umoran ! Nikola, nemam reci da opisem koliko si pao u ocima mnogih u Srbiji, odlukom da neces da igras..

iks

pre 2 godine

Pitam se kako se nije umorio posle 103 utakmice i rekao da hoće da se odmori! Ili posle 97 ili posle 105. Nego baš kad je odigrao poslednju utakmicu sezone, onda je umoran. A šta bi bilo da se Denver plasirao dalje? Da li bi onda odbio da igra zbog umora?

Ogi

pre 2 godine

Sve to iz kuće polazi. Samo da vidim ovog mog malog od 11 godina što trenira košarku da li će smjeti da mu padne na pamet da nekad u budućnosti odbije poziv reprezentacije. :)))

stranger

pre 2 godine

Jokic ignorise srpske medije. Sada ignorise i reprezentaciju. Odgovor srpske javnosti treba da bude identican. Treba ga ignorisati, unfollow Denverove naloge na FB i twiteru. Kosarka se igra zbog gledalaca, da nema tolikog interesovanja ne bi kosarkasi bili toliko placeni. Zato je njegovo ponasanje cist bezobrazluk i ne treba mu davati paznju. Ovo pisem kao jedan od najvecih njegovih fanova. Za mene je postao nebitan a i Ejtn mu je pokazao gde mu je mesto.

Broz

pre 2 godine

Mnogo volim ovog momka... Ali, da se razumemo,volim NBA jokića... Onog koji uveseljava narod... Ono što je uradio za reprezentaciju, to je već za svaku kritiku... Prvo, jedan sam od onih koji smatra da on treba NIKAD da igra za nacionalnu selekciju... Nema osećaj propadnosti, nije sa ovim momcima rastao... Nije sazrevao kao takmičar, nego kao zabavljač... Apsolutno ne vidim kako bi se pokrila rupa koja ostaje iza njega u odbrani... Nije trebao ni na svetsko prvenstvo da ide, poremetio je atmosferu... Sećate se incidenta sa militinovom??? Za reprezentaciju treba da igraju oni koji se na to prže, makar bio to i branko lazić, veća je korist od njega, nego od nezadovoljnog i odsutnog, recimo, lebrona... A što se tiče razloga, mogao bi jokara da porazgovara sa adetokumbom i dončićem

borisc

pre 2 godine

Prvensto evrope je odbio. Sada nikola hvala tebi , ali ne postojis za SRBIJU... najbitnije odbijas... uzeti mu pasos tacka kraj. A da si najbolji na svetu jesi...

roten

pre 2 godine

Njegov izbor, njegova odluka.Ali,dajte mi ime jednog elitnog sportiste nivoa Jokića(jer MVP NBA lige jeste sami vrh) koji je odbio da igra na OI, samo jednog(da ne računamo tenis).Čak i američki košarkaši rado igraju OI,Entoni je igrao čak 4 puta, Lebron 3 puta, Kobi ima 2 zlata... Odluka Jokića je presedan,Olimpijske Igre, pa nije moguće da je baš sve u novcu.Jokić rizikuje povredu,a ostali ne rizikuju? Jokić "ne oseća" reprezentaciju i treba da bude pošten do kraja i da javno kaže da jednostavno ne želi da igra za Srbiju.I još nešto, sve ključne minute na SP(protiv Španije i Argentine) PROVEO JE NA POZICIJI 5, kako je prošao protiv mlađeg Gasola i Skole znamo svi.

pera

pre 2 godine

Ako bi neko mogao da mi objasni zašto je ovaj čovek zaslužio mural?

Zašto firma moga prijatelja treba da plaća opštini reklamu za mnogo manje kvadrata a ovaj čovek ne?

Čime je to on zadužio ovu zemlju, grad, opštinu?

Da budem jasniji mural zaslužuju svi oni koji su društvu (opštini, gradu,zemlji) dali nešto ili učinili nešto, a ne oni koji su činili sebi.

rna njojze

pre 2 godine

Ej zove te reprezentacija zemlje koja ima priliku da se pošiba sa Amerima na OI.
I ti si umoran, imaš preča posla? Stvarno?

Da me sad zove pikado, karling, skvoš, badminton reprezentacija otrčao bi bez glave. Dres i himna, dosta. Možda smo mi svi budale i idealizujemo neke stvari. Ili Nikolu malo jače zabole za sve nas i draži mu konji i salaši. Nešto jeste. Ali treba da otvoreno da kaže. Mani Denver i umor. Pa nismo deca.

Samo svoj

pre 2 godine

Moj predlog:Totalni bojkot ovog lika,od medija do običnih ljudi iz Srbije...predlog za sugradjane iz Sombora:kada se vrati letos u svoj rodni grad da mu se niko ne javlja na ulici,da ga ne uslužuju u prodavnici,pumpi,apoteci....pa da vidi malo svoga boga....ja sam iz Rekovca kod velike Plane,ako ovuda prodje od mene zdravo dobiti neće sigurno...konje mu ne bi dirao,oni nisu ništa krivi

bostanseltiks

pre 2 godine

Ja sam navijac partizana ali kad vidim Raduljicu a pogotovo Stimca na ovoj slici puno mi srce! Znaci svaka cast Jokicu za svoje igre ali osecaj koji u meni budi Stimac koji skace sa klupe na svaki kos je nezamenjiv! To je ta razlika, stimac realno losiji igrac ali za mane ipak miljama iznad Jokare zbog ovih njegovih ODLUKA!

Srba Patrijota

pre 2 godine

Svi znaju kakav je bio moj stav prema ovom decku, koji ni sa cim nije zasluzio idolopoklonstvo kakvo ima. Dobar igrac kojem se tim podredio, dok je bio bucmast pricao da mu je bitnije da asistira, kad je tijelo doveo u stanje da se bolje krece odjednom mu bitnije postalo da poentira.
Sve te neke stvari, ponasanje na terenu, ukazuje na to da i nije sad neki toliko moralni gigant, a kosarka mu nije moja solja caja...
Ali ja sam, kao pravi patriota, koji cijeni sve one koji su nesto stvarno dali ovoj zemlji, zapamtio sve one njegove momente kad je reprezentacija u pitanju. A lako je bilo, jer ih ima malo.
On nikad vise nece igrati za reprezentaciju. A vala nije ni do sad igrao. On je odlucio da kaze da ga boli uvo za srecu srpske djece, male radosti srpskog naroda koji je unistavao svoj zivot gledajuci utakmice u 4 ujutru...
A mnogo mi je zao sto je mnogo tih koji ga podrzavaju. Moralni liliputanci koji nemaju pojma sta je u zivotu vrijedno.
E pa nije uopste vrijedno je li tamo neki ... iz Sombora u timu koji je podredio sve njemu nabucio neku statistiku za MVP nagradu, u vrijeme kad su svi dozivjeli inflaciju brojki, i u vrijeme kada je realno bilo 5 boljih igraca...
To uopste nije bilo vazno. Mnogo vaznije je bilo nakon sve ove muke u pandemije organizovati OI i takmiceci se protiv najjacih osvojiti medalju.
On je eto 'umoran'. Odjednom umoran. Posto se nije dalo primijetiti u toku sezone.
Zao mi vas je mali ljudi jer vam je bitnije da jedan mali covjek ostvari dobru lovu i statistiku nego da se nesto vrati nesto ovom narodu.

Maverick

pre 2 godine

Veliki igrač, mali čovek. Zna on veoma dobro koliko ga u Srbiji volu ljudi, koliko se o njemu piše, koliko se prati svaki njegov meč. Svako ko se bavio sportom zna da je telu dovoljno dve nedelje da se lepo odmoriš fizički i psihički. Da je lepo rekao da mu se da nedelju dana više odmora i da ga koriste u kvalifikacijama samo koliko bude potrebno a onda na igrama pun gas niko mu ne bi ni reč prigovorio. Ovako je dokazao koliko mu je stalo do države, dresa i grba. Nikada ne treba više poziv da dobije, pa uživaj u svom super star statusu tamo preko bare.

ostali samo dugmići

pre 2 godine

Знаш када би га у убудуће звао да игра за Србију? НИКАД, НИКАД па таман да немамо ни минималне шансе да се пласирамо на било које такмичење. Било би ме срамота да се појавим у Србији, као да остали играчи нису имали напорну сезону. Нула од човека, џаба му сви новци које је зарадио кад је лош човек.

DUŠAN KG

pre 2 godine

Gasol koji je igracina za Jokica, Novicki koji je igracina za Jokica, Navaro koji je igracina za Jokica, u 10 od 9 prvenstava su se odazivali pozivima svoje zemlje. A umor u 24 godine, ne mogu da priznam. Iskreno, Ronaldo u 37 igra srcem za Portugal. Zato Jokic moze da bude MVP samo u ligaskom delu sezone gde se realno ne igra odbrana . Kada to bude i Play of-u onda se moze reci da je najbolji ma svetu. Sve najbolje Nikola i idi u tvoj Sombor, glumi skromnost.

ff

pre 2 godine

Želim ovom Amerikancu da se lepo provodi u Srbiji i troši svoj teško zarađeni novac,a novinarima poručujem da izveštavaju samo o Bogdanu ,pošto ovaj MVP nema veze sa nama. Prato sam ga samo što sam mislio da je naš, ovako me interesuje ko i Kavaj Lenard(a zna se kakav je Kavaj "čovek").

Jaaa

pre 2 godine

A sprdao se s njim Đorđević u Kini, pa potom Bogi proglašen za kosarkasa godine, pa Danilovic i Đorđević ga prozivali da bi u njihovo vreme on i Luka dodavali peškire. E sad je sve to stiglo na naplatu, a Danilovic i dalje predsednik KSS. Pa nek sad Saša i Saša obuku dresove i zaigraju za Srbiju.
(Bane, 16. jun 2021 19:47)

Saša i Saša su legende zauvek što onaj nikad neće biti!

Boris Banović

pre 2 godine

Dokle ćemo od ovih momaka, poput Jokića, očekivati nekakav patriotizam ?
Lažni da, ali stavimo se u poziciju da zarađujemo stotine miliona dolara, da li bi sutra uzeli oružje i krenuli u rat, žrtvovali se za domovinu Srbiju, a kamoli loptu i krenuli da obradujemo malo svoje sunarodnike u ovim otužnim životnim okolnostima, dodatno opterećenih covid-om !?
On je Joker koji zabavlja Ametikance i ništa više.
Zaboravimo simpatičnog debeljucu, nema ga više !

kb15

pre 2 godine

Samo da potpiše mega max ugovor, pa za dve godine super mega max, pa posle toga ultra super vasionski sega mega car ugovor, i tako dalje..
Da je živ i zdrav, neko se izgleda njemu zamerio iz KSS-a, a on je prgav momak. Želim mu sve najbolje. Ja pratim naše košarkaše, a pod naše podrazumevam one što igraju za reprezentaciju. Znači malo manje će me zanimati Denver u budućnosti…

Zeljko Andonov

pre 2 godine

Mislim da je uradio dobru stvar za Nas drzavni Tim.Em igra lose u odbrani,em bezvoljno u napadu em kvari ratnicku atmosferu sa stavom"ma opusteno".Bicemo bolji bez njega.

hoodie

pre 2 godine

Ja sam iskreno jako razocaran u ovu njegovu odluku, posebno u svetlu ovih izjava od pre par nedelja gde kaze da nije umoran, i da nije neko ko ce ekipu ostaviti na cedilu, ako moze da igra. I onda uradi ovo kad je reprezentacija u pitanju. Ali kad vidim da ovde pojedini pozivaju da mu se oduzme pasos, da ce mu se sve vratiti, da ce ga stici neka sudbina itd itd. pomislim da ga ni ne zasluzujemo u reprezentaciji.
Nemojte ljudi napadati licnost, napadajte postupak koji je neko ucinio. Kritikujte, argumentujte, ali nemojte vredjati i napadati coveka. Nista on nama nije duzan. Ne oseca dres nacionalnog tima kao neki drugi igraci i to je to. Ima covek bitnijih stvari i tako je kako je. Treba to prihvatiti, nemojmo se ponizavati.

nnn

pre 2 godine

Nikada vise Denver necu pogledati.
Znam i da njega bas briga za to. Ali nije vise zasluzio ni vest da procitam o njemu. Sramota koji mlitavko.

Fenomen

pre 2 godine

Kako je do sada igrao za reprezentaciju? Kao da su ga puškom naterali...ako neće, neće...ne treba mu više pridavati pažnju. Igraće se košarka i bez njega...a on neka gura traktorske gume, dolari su prioritet...što je potpuno legitimno.

prijatelj nekih prijatelja

pre 2 godine

Teo-Bogdan-Lučić-Kalinić-Jokić. No more.

E moj brate Nidžo. Zalio si nas led tušem.

Teramo dalje, puna podrška momcima koji su tu. Bez pljuvanja, samo ljubav Teu, Bogdanu, Vasi, Bjelkanu, Luči, Kalini, Jovketu, Bobiju i ostalima. Oni su taj tim. Drugi ne trebaju.

Srb

pre 2 godine

Realno možemo da mu pljunemo pod prozor.
Uzeo je ozbiljan keš uveseljavajući dokone američke babe,nek to nastavi da radi za bolje i nije. Biti patriota to ne može svako,to se nosi u duši i srcu. Ja lično volim ovu zemlju i ovaj narod. Da li ima boljih zemalja, ima. Ovde je moja busija i ja bih za tu busiju dao sve.

dzo

pre 2 godine

@Khal Drogo
Emotivno istrosen??
Covek ispao u drugoj rundi I to sa 4:0..nije osvojio sampionat niti bio I blizu a kao emotivno istrosen.
Gasol u Torontu.. Osvojio sampionat NBA.. Posle par nedelje otisao na svetsko.. I osvojio.. Ne mora nikad ni da ga zovu.. Zna se da ce da igra makar sa jednom nogom

GanDra Šajkaš

pre 2 godine

Izabrao je kes i denver umesto reprezentacije. I to je ok, to treba postovati.
I sto se mene licno tice, nikad vise ne trebaju ni da ga zovu. Koga nema bez njega se mora i moze.
Praviti tim kao da ne postoji. Ima jos igraca, ne tog kalibra, ali ih ima. Praviti tim sa njima.

trt

pre 2 godine

Nije poenta koliko je davao, poenta je sta ce da da sad kada je na vrhuncu svoje igre, sem toga igra za reprezentaciju i njen rezultat podize cenu, njemu to vise ne treba, zinulo dupe za jos koju stotinu miliona, toliko.

Darkside

pre 2 godine

Nije podelio, ima više ljudi koji su, da ne upotrebim neku grublju reč, razočarani što neće da igra nego oni kojima je to razuman potez.

pravednik

pre 2 godine

Po cemu ljudi u Srbiji smatraju da je Jokic mega zvezda?Jeste ,istina je da je zaista odlican igrac.Ali to zaista nije dovoljno.Jer pre svega moras biti patriota i koliko god umoran i potrosen ,DUZNOST i OBAVEZA je reprezentativni grb.A to ovaj igrac nikada nije i nece biti.Zato je apsurdno njega poredjivati sa gromadama od ljudi kao sto su Divac,Paspalj ,Savic, Djordjevic,,Danilovic,koji su za reprezentaciju i pored klupskih obaveza ostavljali i srce i dusu za grb svoje zemlje.Po cemu Jokic zasluzuje da ga cenimo ?Ljudi pamte koliko je Srbija osvojila evropu i svet ,koliko samo srece i radosti su nam priredili navedeni igraci.Jednostavno taj covek po nicemu ne zasluzuje da ga se ceni osim njegovih licnih uspeha u krugu porodice.

prevaranti

pre 2 godine

ja ga volim i svaka cast,ali cemu se cela srbija radovala gledala denver navijala za njih bila ponosna sto je MVP kao da je svaki gradjanin to licno osvojio,tako smo se svi osecali,cemu sve to ako neigra za svoju zemlju za svoj narod.Sve ok igra za sebe odricao se,ali eto razocaran sam.

Zmaj

pre 2 godine

a kada će da igra ako ne sada i na Olimpijadi?
Nije sportista već profesionalni igrač košarke.
Jedan naš veliki um je rekao da je svak rođen da po jednom umre a da čast i bruka žive dovjeka.

A mater je domaćica...

pre 2 godine

Због Сакрамента сан остајао будан до јутра, због Денвера нисам, нити ћу.

Splavar

pre 2 godine

Jedan od retkih NBA stranaca koji se ne snalazi dobro u svom nacionalnom timu. Da li je to zbog specificnog stila Denvera ili cega vec, cinjenica da i u najboljim igrama za reprezentaciju on nije isti igrac kao u Denveru. Ocigledno je i sam flustriran time, kao sto je i deo nase javnosti, pa i strucnjaka. Moguc je i skriveni pritisak Denvera, mnogo su investirali. Kako bilo, Jokic nikad nije bio najbitniji nas igrac, ne vidim zasto bi se njegovo odsustvo nesto posebno odrazilo na reprezentaciju, vise me brine situacija s Milutinovim

Ilija čvorović

pre 2 godine

Samo polako,doći će maca na vratanca vrlo brzo....sve će se ovo njemu vratiti po zasluzi ,jadna je sudbina onog koji izda svoju rodnu zemlju i odrekne se svog porekla...imaće on i milijarde dolara na računu ali će mu duša goreti,zapamtite moje reči....kajaće se ali biće kasno

Raci

pre 2 godine

Veliki sam navijac Jokica, ali sam jos više razočaran njegovom odlukom. Znam da je umoran i sve, ali opet nije u redu, mogao je doci kasnije...

Sarkazam

pre 2 godine

Navijao sam za Denver i navijacu i dalje. Razocaran sam samo sto nece Nole i on nece biti na celu tima Srbije da svet vidi. Mada je verovatno dovoljno da najbolji teniser svih vremena ponese zastavu zemlje koja i dalje ima velike ljude i sportiste uprkos naporima zapada i Rusije da nam "pomognu"

Bane

pre 2 godine

A sprdao se s njim Đorđević u Kini, pa potom Bogi proglašen za kosarkasa godine, pa Danilovic i Đorđević ga prozivali da bi u njihovo vreme on i Luka dodavali peškire. E sad je sve to stiglo na naplatu, a Danilovic i dalje predsednik KSS. Pa nek sad Saša i Saša obuku dresove i zaigraju za Srbiju.

Koja

pre 2 godine

Koliko neko treba da bude neuk pa da pomišlja o oduzimanju državljanstva. On ga je dobio rodjenjem i niko mu ga ne može oduzeti. Većini je bitno da on igra kako bi se praznili i lečili svoje komplekse po kladionicama.

braca

pre 2 godine

Kad budete shvatili da Jokic svojom igrom doprinosi promociji Srbije i srpskog naroda u svetu vise nego bilo koji politicar i biznismen ikada shvatili bi da ne mora nikada vise da igra za reprezentaciju, ponovo je uradio dovoljno. Covek ima svoje razloge i mi smo tu da postujemo tu odluku, dal je u pitanju umor, trudna zena, 241 miliona dolara nije na nama. Svu srecu selektoru sa razpolozivim igracima i NAPRED SRBIJA!!!!!

Obrad

pre 2 godine

Realno možemo da mu pljunemo pod prozor.
Uzeo je ozbiljan keš uveseljavajući dokone američke babe,nek to nastavi da radi za bolje i nije. Biti patriota to ne može svako,to se nosi u duši i srcu. Ja lično volim ovu zemlju i ovaj narod. Da li ima boljih zemalja, ima. Ovde je moja busija i ja bih za tu busiju dao sve.
(Srb, 16. jun 2021 20:25) # Link komentara

Samo mogu da kažem BRAVO!

cxy

pre 2 godine

Jokić je u Kini u proseku beležio 11,5 poena, 7,5 skokova i 4,8 asistencija šutirajući iz igre čak 68 odsto.

Ništa bolji ne bi bio ni na OI.

Vladimir

pre 2 godine

Kojot

Novak je tada igrao za reprezentaciju u Dejvis kupu, jedno finale, dva polufinala, ali nije osvojio jer nismo imali jaku drugu tablu,Troicki bio suspendovan, Tipsarevic povredjen.Kako si zaboravio da je igrao pet sati sa Kukuskinom i Iznerom i mnogim drugima.Osvojio je takodje ATP kup.Novak je sve dao, Jokic nista.Svako poredjenje je smesno,Novak je legenda kako svetska, tako i legenda Srbije.Jokic mozda bude legenda NBA, ali ako ovako nastavi, nece nikad biti legenda srbije.Tu ce prica biti gotova

Statistika ogolila Golijata

pre 2 godine

Skolovanje protiv Argentine u direktnom duelu...
Trenutni najboji centar u NBa,ALI je prava je sreća da NBA ne igra protiv Dankana, Garnenta, da ne pricam o K.Melounu, Morningu, Juingu, Hakimu, Seku...
Doduse bolji od Ostertaga, Welingtona,....NIKO NIJE VEĆI OD REPREZENTACIJe!!! NIKAD ViSe u reprezantaciju ga ne treba zvati.Neja odnori majstor!!

RK86

pre 2 godine

Zamisli da si MVP NBA lige, na vrhuncu karijere, svima si pokazao sta mozes, milioni dece se ugledaju na tebe, cela nacija gleda u tebe kao kosarkaskog genija. Imas priliku da igras na Olimpijadi, najvecem sportskom dogadjaju na planeti, sa saigracima poput Teodosica, Bogdanovica, Bjelice, Vase Micica, da pokazete celom svetu moc jedne talentovane generacije iz zemlje kosarke. Svako normalan bi se lozio da ispise zlatnim slovima istoriju, udje u legendu, da plese po terenu i zeza se sa saigracima. A ti u fazonu, ma jok, moram malo odmoriti. Malo je psovki za takvog tipa. Kakvo crno razumevanje.

Marko

pre 2 godine

Razlog zasto nece igrati je to sto potpisuje novi ugovor sledece sezone.. zna se da 2017, 2021,2026 nece igrati zbog novog ugovora...Sledece leto ce sigurno igrati na evropskim. Doncic je vec potpisao novi ugovor los vam je primer. Objavite mi komentar nikog ne vredjam.

koki

pre 2 godine

Koliko puta je Novak Djokovic otkazao reprezentaciju,period 2011-16 bukvalno nepobediv a za to vreme nijedan uspeh u Devis Kupu,nijedna medalja na Olimpijadama kao apsoutni favorit,skoro sve u karijeri ostvario u pojedinacnoj konkurenciji predstavljajuci samog sebe pa opet je ovde Bog licno u meri da je to odavno postalo patologija.
(kojot, 16. jun 2021 22:06)

Nije osvojio medalju ali je igrao i povredjen na OI.
Osvojio je i Dejvis kup i ATP kup. Sta je Jokic osvojio. Nista.
Tenis je takav sport da No1e ne moze nista sam da uradi. Treba mu jos kolega koji su u teniskom vrhu.
U tom periodu koji pominjes 2013-te Troicki je kaznjen sa 18 meseci suspenzije. I nikada se nije vratio na stari nivo.
A u istom periodu 2014-te je Janko oboleo i otisao na prvu od mnogobrojnih operacija i nikada se nije vratio na stari nivo.
Tako da No1e nije imao sa kim da igra do pojave next-gen igraca sa kojima je osvojio ATP kup.

Jokic ima sve uslove, ima i sa kim da igra. Ima dva MVP-a Tea i Vasu ne bekovskim pozicijama, Bogdana, iskusne igrace poput Bjelice, ove sto ginu na terenu kao Gagi, Jovic i Lucic... Sve.

Tako da je stvarno sramota porediti Novaka i Jokica.

lol

pre 2 godine

Jokicu, uzivaj u nagradi i odmori se za sledecu sezonu, zasluzio si. Pusti ove nesrecne slucajeve sto tudje uspehe dozivljavaju kao svoje jer sopstvenih i nemaju...

Milivoje

pre 2 godine

Ako bi neko mogao da mi objasni zašto je ovaj čovek zaslužio mural?

Zašto firma moga prijatelja treba da plaća opštini reklamu za mnogo manje kvadrata a ovaj čovek ne?

Čime je to on zadužio ovu zemlju, grad, opštinu?

Da budem jasniji mural zaslužuju svi oni koji su društvu (opštini, gradu,zemlji) dali nešto ili učinili nešto, a ne oni koji su činili sebi.
(pera, 16. jun 2021 19:24
Nemaš ti pojma koliko Jokic ulaže u svoje mesto i šta je on zaslužio. MVP priznanje kao jedini Evropljanin uz Dirka Novickog to je ponos nacije. Kada pogledaš ko je MVP vidiš srpsku zastavu uz njegovo ime a ne zastavu Nigerije i tako će da ostane zauvek. Toliko je bitan da o njemu svi jaki sportski listovi danas pišu da je odustao ovog leta od reprezentacije. Prva postava NBA tima pa ne mural da nacrtaju nego spomenik da podignu. Eno leto će provesti u svom mestu sa svojim sugrađanima pod okom novinarskih listova iz SAD.

Brane

pre 2 godine

Od pet ponuđenih odgovora na pitanje "da li se slažete sa Jokicevom odlukom?" nijedan nije "da, slažem se". Neverovatni ste. Evo ja se slažem sa njegovom odlukom i ne mislim da mora da ima ista sa umorom. Njegova stvar.

Dokholiday

pre 2 godine

Da li ste stvarno mislili da ce on ici u Tokijo pa posle toga ponovo Denver pa pripreme. Naravno da nece jer je covek profesionalac - igra za pare. Nista on nema od medalje za Srbiju. Pa pogledajte Amere iz NBA, niko od aal star igraca nece igrati i niko im ne zamera.

Izdajnik, al najlepši

pre 2 godine

Potpuno ispravno Nikola! Neka ti Divac bude primer kako se srbi odnose prema ljudima su srce davali za Srbiju. Drago mi je da si pametan momak!

Za Dnevnjak

pre 2 godine

Jokić je MVP.Svi naši košarkaški radnici ikada sva ljubav koju imamo mi kao nacija za ovaj sport.Ali i sav višedecenijski rad je ove sezone došao na naplatu.MVP u NBA.To je besmrtnost ali i znak da se u tamo nekoj Srbiji igra opasno dobra košarka.Španci,Francuzi,Australija,Litvanija...dali bi sve da imaju što mi imamo.Eto to je Nikola postigao ove sezone alal vera majstore.
Iako bi sa njim u timu bili kandidati za zlato.Ja i dalje verujem da imamo solidnu ekipu čak i bez Nikole,Pokuševskog,Smajilagića pa možda i Bogdana.
Treba sačekati da vidimo druge ekipe u kakvim sastavima će doći.Tu je mladi Petrušev biće otkrovenje.Tu su skautima nepoznanice Jaramaz i Avramović.Kao i svi već provereni asovi.Možemo na OI a možemo i po medalju.Napred Srbija!

Mlađa

pre 2 godine

Meni nije jasno da oko 30% ljudi ima razumevawe za ovu nikolinu odluku... Da li ima pravo na ovakvu odluku? Apsolutno da. Da li mi treba da imamo razumevanje za ovakvu odluku? Ni 1%.

Khal Drogo

pre 2 godine

Најгласнији у осуди Јокића јесте аутоповинизмом заражен део међу Србљем, који навијају да Србија потоне у сваком спорту и који и тако само вребају било какве негативне вијестиукључујућии спреченост неког спортисте да наступиу најдражем дресу како би пропратили злурадим и малициозним коментаром.
Јокић је наступио за А националну селекцију на ОКТ и ОИ 2016-е, те на СП 2019-е, одиграо је јако добро.
Сад што неки "експерти" који наравно нису у животу убацили лопту кроз обруч, очекују на великом такмичењу на сваком мечу 30+ кошева и 15+ скокова, то тако ићи неће.

Никола Јокић је, без сумње, физички и емотивно истрошен, вјерујем да је то основни разлог што није у могућности помоћи колегама из репрезентаџије на ОКТ. О некој "препоруци" или "сугестији" клуба па да је то утицало, бесмислено је говорити, није то ситуација од прије четири године када се морао борити за третман и гдје би се оглушавање о "препоруке" могло протумачити као ароганција што би му тада могло штетити око статуса у клубу, сада је Никола лидер екипе, ту ће клуб сваку његову одлуку прихватити и подржати. Вјерујем да је једини разлог, као што написах физичка исцепљеност и емотивна истрошеност, процјена да у таквом стању не може испунити оно што се од њега очекује.

Шта је ту је, кога нема без њега се мора, Кокошкову и српским кошаркашима пуно среће на ОКТ

Gaston

pre 2 godine

Sada žalim za svaku neprospavanu noć gledajući Jokića i Denver. Sledeča sezona za mene Denver ne postoji.
(realista, 16. jun 2021 18:59)

Ja cu nastaviti da gledam Denver i navijacu isto kao i pre ovoga. Protiv. :)

Pendula

pre 2 godine

Jokicu i Djokovicu za sve sto ste uradili za nasu zemlju, hvala do neba. Kad god dosli u Suboticu klopa i pice na moj racun. Srecu i ponos koji ste mi dali novcem se ne mogu kupiti.

Ambalaza Rotira

pre 2 godine

Meni je laknulo kad sam cuo da nece igrati. Posle ovako teske, skracene sezone, gde su se svi zivi ispovredjivali, sigurno bi se i on povredio na olimpijadi, i cela sledeca sezona bi otisla kroz prozor. Zaista - koga briga za kosarku na olimpijadi, kad (siguran sam) nijedan NBA igrac nece doci.

kojot

pre 2 godine

Koliko puta je Novak Djokovic otkazao reprezentaciju,period 2011-16 bukvalno nepobediv a za to vreme nijedan uspeh u Devis Kupu,nijedna medalja na Olimpijadama kao apsoutni favorit,skoro sve u karijeri ostvario u pojedinacnoj konkurenciji predstavljajuci samog sebe pa opet je ovde Bog licno u meri da je to odavno postalo patologija.Sa druge strane sta je sve Sasa Djordjevic dao kao igrac i selektor pa opet ljudima vazniji Kalina ili cak neki Micov.Bukvalno narod sinonim za iracionalno.Tako da Jokic ne treba da se osvrce sta govore oni koji bi oca prodali za 3000,nikom on u Srbiji nista ne duguje sem svojoj porodici,prvim trenerima,Misku i Miloju,koji su jedini verovali u njega,on nije produkt sistema,sve je postigao sam i vise je sputavan nego podrzavan,nema on potrebe se ikom pravdati,a ove sto kazu da ga ne treba nikad vise zvati bih bas voleo videti da ga Kokoskov ne pozove dogodine,kako bi tada reagovali,pa zar se nismo vec jednom opekli sa Stojakovicem igrajuci se igre "niko nije iznad reprezentacije",citava decenija nam je trebala da se oporavimo odricanjem od takvih imena

djiha djiha sve cetiri krute

pre 2 godine

Nije bitno kako je do sad igrao..
Bitno je da od sad nikad nece igrati, i to mu treba otvoreno reci.

Bilo bi jako dobro i da mu se sad ponudi da npr. odigra 5 minuta na nekoj pripremnoj utakmici protiv Malog Mokrog Luga ili tako nekog protivnika(da se konjusar ne umori puno)
I tu mu fino uruciti buket cveca i zahvaliti se na igrama u reprezentaciji i dati mu do znanja da vise nije dobrodosao osim u stalu i na svoj hipodrom.

Mali Hijavata

pre 2 godine

Klasican primer pogubnog roditeljstva. Tvoje je da ga edukujes zasto je nesto bitno a na njemu je odluka. Sto vise direktno uticete na odluke vase dece to ce ona biti nesposobnija za zivot.

Tema Jokic - Sacekao bih sa komentarima do pocetka olimpijade. Ako se setimo i pred Kinu je bilo isto pa je isao. Ako se odluci da ne ide, to je ok a na nama je izbor kako cemo ga posmatrati. Niko nas ne tera da prisvajamo njegove uspehe, gledamo utakmice i citamo vesti o njemu. Na kraju, sto manje klikova to manje clanaka na portalima ;)
(papaja, 17. jun 2021 13:45)

Dobio si četiri puta više minusa nego pluseva za jedan objektivan i pametan komentar. Ovom narodu je odavno odzvonilo, samo ga još o tome nisu obavestili.

slaviša šmigič

pre 2 godine

Nek neko kaze Jokicu da nece biti veliki igrac ako osvoji prsten sa Denverom, vec zlato ili srebro sa reprezentacijom

Neče Jokič osvojiti niti sa Denverom niti sa Reprezentacijom uostalom bez Jokiča smo jači nema veče rupe u odbrani.

pera genije

pre 2 godine

Svaka njemu cast na svemu, zelim mu sve najbolje i jos veci ugovor u NBA.
Zbog ove odluke samo ga ne postujem i mislim da ga ne treba vise zvati u reprezentaciju!

Ponos nacije je Djokovic!

Nikol Dž. Femija

pre 2 godine

Ko neće da igra ne mora. Ne treba nikoga terati. Igranje za reprezentaciju je čast.

Nikola Jokić je već igrao na OI 2016. i doneo srebrnu vicešampionsku medalju. Igrao jei na Svetskom juniorskom do 21.godine kada je isto doneo srebro.

Od njega je i dosta. Zar ne? Neka svako ko je bio učesnik svetskog bilo kog i olimpijskog turnira donese po medalju, bilo koju, pa dosta. Zašto bi pa i morao da igra na svakom takmičenju i svakim OI ? Nema tu potrebu, nema tu želju, nema tu ljubav ili ne može, iscrpljen je i to je to, a svoju dužnost prema zemlji je obaovio ipak je em igrao na jednim igrama em doneo i medalju. To je to.

Srećno mladom NIkoli Jokiću nadalje i sve čestitke za ovaj ogroman uspeh sa samo 25 godina ! Živ bio !!

VELIKI SRPSKI SPORTISTA KOJI BI VEROVATNO, DA UČESTVUJE, NOSIO ZASTAVU SRBIJE, ali zna Zapad znanje pa brani,lukavo vrlo, ali lova je iznad svega, na žalost.

OVAKO LEPO JE DA ZASTAVU NOSI, RECIMO , IVANA ŠPANOVIĆ !!

deki

pre 2 godine

Lepo je Srb@ sve objasnio.Svi smo mi razliciti,nekome je bitno samo da uzme kintu i Jokic je to uradio,neko hoce pored kinte i da bude zapisan kao osvajac zlata na Olimpijadi,svetskom prvenstvu....Ja na primer da sam Jokic i da sam uzeo tolike pare,nijedno dete u Srbiji ne bi cekalo na lecenje ali opet kazem,nismo svi isti.Ipak razumem Nikolinu odluku,ritam u NBA je zaista ubitacan a na kraju krajeva i bez Nikole imamo respektablan tim

papaja

pre 2 godine

Sve to iz kuće polazi. Samo da vidim ovog mog malog od 11 godina što trenira košarku da li će smjeti da mu padne na pamet da nekad u budućnosti odbije poziv reprezentacije. :)))
(Ogi, 16. jun 2021 18:59)

Klasican primer pogubnog roditeljstva. Tvoje je da ga edukujes zasto je nesto bitno a na njemu je odluka. Sto vise direktno uticete na odluke vase dece to ce ona biti nesposobnija za zivot.

Tema Jokic - Sacekao bih sa komentarima do pocetka olimpijade. Ako se setimo i pred Kinu je bilo isto pa je isao. Ako se odluci da ne ide, to je ok a na nama je izbor kako cemo ga posmatrati. Niko nas ne tera da prisvajamo njegove uspehe, gledamo utakmice i citamo vesti o njemu. Na kraju, sto manje klikova to manje clanaka na portalima ;)

Ivana

pre 2 godine

Teodosic
Micic
Jaramaz
Nedovic
Bogdanovic
Avramovic/Guduric
Kalinic
Lucic
Bjelica
Petrusev
Marjanovic
Milutinov/Raduljica
(Ivan, 16. jun 2021 20:40)

a birča?

slobodan

pre 2 godine

Teodosic
Micic
Jaramaz
Nedovic
Bogdanovic
Avramovic/Guduric
Kalinic
Lucic
Bjelica
Petrusev
Marjanovic
Milutinov/Raduljica
(Ivan, 16. jun 2021 20:40)

Ne moze osam niskih da ide i cetiri visoka, nema sanse.

Piro

pre 2 godine

@ Teo-Bogdan-Lučić-Kalinić-Jokić. No more.

Teo pre Vase i Kalinic pre Bjelice? Ne ide to.

Micic - Bogdanovic - Lucic (Kalinic) - Bjelica - Milutinov (Marjanovic), ziveo Partizan i majka Srbija!

Иван

pre 2 godine

Јокић је мени омиљени играч, али овде нису у праву они који га бране. Поготово уз аргументе: његова је ствар шта ће да ради, није нам ништа дужан...

Пођимо од основног. Основне људске потребе су прехрањивање и сан. Све остало је споредно. Кошарка је споредна ствар. Јокић зарађује месечно око 2,5 милиона евра, неки пекар зарађује месечно 250 евра. То је 10 хиљада пута више. Ниједан човек не може да ради 10 хиљада пута више од другог човека, не поседује толику енергију. Значи, у суштини је апсурдно да неко ко се бави споредном делатношћу толико зарађује. Да, али, рећи ће други, тај човек што зарађује 2,5 милиона месечно доноси публицитет средини у којој се налази, доноси инвеститоре, нова радна места итд. У реду, и то је тачно, али те инвестиције се напослетку заснивају на популарности одређене личности, кошаркашке звезде, Николе Јокића. Он, та зведа, дужан је стога много својим навијачима, обожаваоцима, који су му ту популарност обезбедили. Да нема њих, као саставног дела тог система који њему доноси 2,5 милиона евра месечно, и он би зарађивао 250 евра месечно, као и онај пекар што га обожава. Отпада сваки аргумент типа: "Јокић никоме није ништа дужан", или "он да ради преко лета, а ти да седиш у фотељи". Да, али ја који седим у фотељи зарађујем 250 евра месечно, а он који игра "за мене" зарађује 2,5 милиона, баш зато што га такви као ја гледају. Овде је проблем заправо то што се Јокић очигледно не осећа дужним нашем гледаоцу из фотеље, него само оном америчком.

Dezurni smarac

pre 2 godine

Micic, Teodosic, Nedovic/Jovic
Bogdanovic, Milosavljevic (Guduric)
Lucic, Kalinic
Bjelica, Petrusev
Milutinov, Marjanovic, Raduljica

borisc

pre 2 godine

Prvensto evrope je odbio. Sada nikola hvala tebi , ali ne postojis za SRBIJU... najbitnije odbijas... uzeti mu pasos tacka kraj. A da si najbolji na svetu jesi...

Izdajnik, al najlepši

pre 2 godine

Potpuno ispravno Nikola! Neka ti Divac bude primer kako se srbi odnose prema ljudima su srce davali za Srbiju. Drago mi je da si pametan momak!

lol

pre 2 godine

Jokicu, uzivaj u nagradi i odmori se za sledecu sezonu, zasluzio si. Pusti ove nesrecne slucajeve sto tudje uspehe dozivljavaju kao svoje jer sopstvenih i nemaju...

braca

pre 2 godine

Kad budete shvatili da Jokic svojom igrom doprinosi promociji Srbije i srpskog naroda u svetu vise nego bilo koji politicar i biznismen ikada shvatili bi da ne mora nikada vise da igra za reprezentaciju, ponovo je uradio dovoljno. Covek ima svoje razloge i mi smo tu da postujemo tu odluku, dal je u pitanju umor, trudna zena, 241 miliona dolara nije na nama. Svu srecu selektoru sa razpolozivim igracima i NAPRED SRBIJA!!!!!

Bane

pre 2 godine

A sprdao se s njim Đorđević u Kini, pa potom Bogi proglašen za kosarkasa godine, pa Danilovic i Đorđević ga prozivali da bi u njihovo vreme on i Luka dodavali peškire. E sad je sve to stiglo na naplatu, a Danilovic i dalje predsednik KSS. Pa nek sad Saša i Saša obuku dresove i zaigraju za Srbiju.

Ambalaza Rotira

pre 2 godine

Meni je laknulo kad sam cuo da nece igrati. Posle ovako teske, skracene sezone, gde su se svi zivi ispovredjivali, sigurno bi se i on povredio na olimpijadi, i cela sledeca sezona bi otisla kroz prozor. Zaista - koga briga za kosarku na olimpijadi, kad (siguran sam) nijedan NBA igrac nece doci.

Marko

pre 2 godine

Razlog zasto nece igrati je to sto potpisuje novi ugovor sledece sezone.. zna se da 2017, 2021,2026 nece igrati zbog novog ugovora...Sledece leto ce sigurno igrati na evropskim. Doncic je vec potpisao novi ugovor los vam je primer. Objavite mi komentar nikog ne vredjam.

Dokholiday

pre 2 godine

Da li ste stvarno mislili da ce on ici u Tokijo pa posle toga ponovo Denver pa pripreme. Naravno da nece jer je covek profesionalac - igra za pare. Nista on nema od medalje za Srbiju. Pa pogledajte Amere iz NBA, niko od aal star igraca nece igrati i niko im ne zamera.

Milivoje

pre 2 godine

Ako bi neko mogao da mi objasni zašto je ovaj čovek zaslužio mural?

Zašto firma moga prijatelja treba da plaća opštini reklamu za mnogo manje kvadrata a ovaj čovek ne?

Čime je to on zadužio ovu zemlju, grad, opštinu?

Da budem jasniji mural zaslužuju svi oni koji su društvu (opštini, gradu,zemlji) dali nešto ili učinili nešto, a ne oni koji su činili sebi.
(pera, 16. jun 2021 19:24
Nemaš ti pojma koliko Jokic ulaže u svoje mesto i šta je on zaslužio. MVP priznanje kao jedini Evropljanin uz Dirka Novickog to je ponos nacije. Kada pogledaš ko je MVP vidiš srpsku zastavu uz njegovo ime a ne zastavu Nigerije i tako će da ostane zauvek. Toliko je bitan da o njemu svi jaki sportski listovi danas pišu da je odustao ovog leta od reprezentacije. Prva postava NBA tima pa ne mural da nacrtaju nego spomenik da podignu. Eno leto će provesti u svom mestu sa svojim sugrađanima pod okom novinarskih listova iz SAD.

kojot

pre 2 godine

Koliko puta je Novak Djokovic otkazao reprezentaciju,period 2011-16 bukvalno nepobediv a za to vreme nijedan uspeh u Devis Kupu,nijedna medalja na Olimpijadama kao apsoutni favorit,skoro sve u karijeri ostvario u pojedinacnoj konkurenciji predstavljajuci samog sebe pa opet je ovde Bog licno u meri da je to odavno postalo patologija.Sa druge strane sta je sve Sasa Djordjevic dao kao igrac i selektor pa opet ljudima vazniji Kalina ili cak neki Micov.Bukvalno narod sinonim za iracionalno.Tako da Jokic ne treba da se osvrce sta govore oni koji bi oca prodali za 3000,nikom on u Srbiji nista ne duguje sem svojoj porodici,prvim trenerima,Misku i Miloju,koji su jedini verovali u njega,on nije produkt sistema,sve je postigao sam i vise je sputavan nego podrzavan,nema on potrebe se ikom pravdati,a ove sto kazu da ga ne treba nikad vise zvati bih bas voleo videti da ga Kokoskov ne pozove dogodine,kako bi tada reagovali,pa zar se nismo vec jednom opekli sa Stojakovicem igrajuci se igre "niko nije iznad reprezentacije",citava decenija nam je trebala da se oporavimo odricanjem od takvih imena

Ilija čvorović

pre 2 godine

Samo polako,doći će maca na vratanca vrlo brzo....sve će se ovo njemu vratiti po zasluzi ,jadna je sudbina onog koji izda svoju rodnu zemlju i odrekne se svog porekla...imaće on i milijarde dolara na računu ali će mu duša goreti,zapamtite moje reči....kajaće se ali biće kasno

Gaston

pre 2 godine

Sada žalim za svaku neprospavanu noć gledajući Jokića i Denver. Sledeča sezona za mene Denver ne postoji.
(realista, 16. jun 2021 18:59)

Ja cu nastaviti da gledam Denver i navijacu isto kao i pre ovoga. Protiv. :)

Srba Patrijota

pre 2 godine

Svi znaju kakav je bio moj stav prema ovom decku, koji ni sa cim nije zasluzio idolopoklonstvo kakvo ima. Dobar igrac kojem se tim podredio, dok je bio bucmast pricao da mu je bitnije da asistira, kad je tijelo doveo u stanje da se bolje krece odjednom mu bitnije postalo da poentira.
Sve te neke stvari, ponasanje na terenu, ukazuje na to da i nije sad neki toliko moralni gigant, a kosarka mu nije moja solja caja...
Ali ja sam, kao pravi patriota, koji cijeni sve one koji su nesto stvarno dali ovoj zemlji, zapamtio sve one njegove momente kad je reprezentacija u pitanju. A lako je bilo, jer ih ima malo.
On nikad vise nece igrati za reprezentaciju. A vala nije ni do sad igrao. On je odlucio da kaze da ga boli uvo za srecu srpske djece, male radosti srpskog naroda koji je unistavao svoj zivot gledajuci utakmice u 4 ujutru...
A mnogo mi je zao sto je mnogo tih koji ga podrzavaju. Moralni liliputanci koji nemaju pojma sta je u zivotu vrijedno.
E pa nije uopste vrijedno je li tamo neki ... iz Sombora u timu koji je podredio sve njemu nabucio neku statistiku za MVP nagradu, u vrijeme kad su svi dozivjeli inflaciju brojki, i u vrijeme kada je realno bilo 5 boljih igraca...
To uopste nije bilo vazno. Mnogo vaznije je bilo nakon sve ove muke u pandemije organizovati OI i takmiceci se protiv najjacih osvojiti medalju.
On je eto 'umoran'. Odjednom umoran. Posto se nije dalo primijetiti u toku sezone.
Zao mi vas je mali ljudi jer vam je bitnije da jedan mali covjek ostvari dobru lovu i statistiku nego da se nesto vrati nesto ovom narodu.

Khal Drogo

pre 2 godine

Најгласнији у осуди Јокића јесте аутоповинизмом заражен део међу Србљем, који навијају да Србија потоне у сваком спорту и који и тако само вребају било какве негативне вијестиукључујућии спреченост неког спортисте да наступиу најдражем дресу како би пропратили злурадим и малициозним коментаром.
Јокић је наступио за А националну селекцију на ОКТ и ОИ 2016-е, те на СП 2019-е, одиграо је јако добро.
Сад што неки "експерти" који наравно нису у животу убацили лопту кроз обруч, очекују на великом такмичењу на сваком мечу 30+ кошева и 15+ скокова, то тако ићи неће.

Никола Јокић је, без сумње, физички и емотивно истрошен, вјерујем да је то основни разлог што није у могућности помоћи колегама из репрезентаџије на ОКТ. О некој "препоруци" или "сугестији" клуба па да је то утицало, бесмислено је говорити, није то ситуација од прије четири године када се морао борити за третман и гдје би се оглушавање о "препоруке" могло протумачити као ароганција што би му тада могло штетити око статуса у клубу, сада је Никола лидер екипе, ту ће клуб сваку његову одлуку прихватити и подржати. Вјерујем да је једини разлог, као што написах физичка исцепљеност и емотивна истрошеност, процјена да у таквом стању не може испунити оно што се од њега очекује.

Шта је ту је, кога нема без њега се мора, Кокошкову и српским кошаркашима пуно среће на ОКТ

FM Ludak

pre 2 godine

Izgovora nema, i nemam razumevanja za ovakvu odluka, Bogdan koji i dalje u plej-ofu možda ode Atlanta i u finale istoka pa i u NBA finale i svi znamo da će Bogdan igrati kakav umor, dres Srbije na OI je iznad bilo kog umora.

Brane

pre 2 godine

Od pet ponuđenih odgovora na pitanje "da li se slažete sa Jokicevom odlukom?" nijedan nije "da, slažem se". Neverovatni ste. Evo ja se slažem sa njegovom odlukom i ne mislim da mora da ima ista sa umorom. Njegova stvar.

Pendula

pre 2 godine

Jokicu i Djokovicu za sve sto ste uradili za nasu zemlju, hvala do neba. Kad god dosli u Suboticu klopa i pice na moj racun. Srecu i ponos koji ste mi dali novcem se ne mogu kupiti.

Samo svoj

pre 2 godine

Moj predlog:Totalni bojkot ovog lika,od medija do običnih ljudi iz Srbije...predlog za sugradjane iz Sombora:kada se vrati letos u svoj rodni grad da mu se niko ne javlja na ulici,da ga ne uslužuju u prodavnici,pumpi,apoteci....pa da vidi malo svoga boga....ja sam iz Rekovca kod velike Plane,ako ovuda prodje od mene zdravo dobiti neće sigurno...konje mu ne bi dirao,oni nisu ništa krivi

Za Dnevnjak

pre 2 godine

Jokić je MVP.Svi naši košarkaški radnici ikada sva ljubav koju imamo mi kao nacija za ovaj sport.Ali i sav višedecenijski rad je ove sezone došao na naplatu.MVP u NBA.To je besmrtnost ali i znak da se u tamo nekoj Srbiji igra opasno dobra košarka.Španci,Francuzi,Australija,Litvanija...dali bi sve da imaju što mi imamo.Eto to je Nikola postigao ove sezone alal vera majstore.
Iako bi sa njim u timu bili kandidati za zlato.Ja i dalje verujem da imamo solidnu ekipu čak i bez Nikole,Pokuševskog,Smajilagića pa možda i Bogdana.
Treba sačekati da vidimo druge ekipe u kakvim sastavima će doći.Tu je mladi Petrušev biće otkrovenje.Tu su skautima nepoznanice Jaramaz i Avramović.Kao i svi već provereni asovi.Možemo na OI a možemo i po medalju.Napred Srbija!

Jaaa

pre 2 godine

A sprdao se s njim Đorđević u Kini, pa potom Bogi proglašen za kosarkasa godine, pa Danilovic i Đorđević ga prozivali da bi u njihovo vreme on i Luka dodavali peškire. E sad je sve to stiglo na naplatu, a Danilovic i dalje predsednik KSS. Pa nek sad Saša i Saša obuku dresove i zaigraju za Srbiju.
(Bane, 16. jun 2021 19:47)

Saša i Saša su legende zauvek što onaj nikad neće biti!

ep

pre 2 godine

Epsko razočarenje, i baš sada kada imamo najbolju ekipu i nikad veća šansa za uspeh...a Ameri oslabljeni.
Jednostavno nema opravdanja ne znam kako će moći od sramote da šeta ovom zemljom za vreme OI.

Boki

pre 2 godine

Da se ne lažemo, nije ni prvi ni poslednji koji je 'odjavio' reprezentativno takmičenje (Divac, Paspalj, Rebrača, Stojaković, Đorđević, itd, svi oni su propustili bar jedno leto i prvenstvo). Ono što je meni smeta je što su u pitanju Olimpijske igre, takmičenje na koje je svakom sportisti (ili bi barem trebalo da bude) cilj i što za razliku od igrača koje sam nabrojao a koji su propustili neko takmičenje, svaki od njih ima zlato sa reprezentacijom i direktno je zaslužan za najsjajnije odličje. Jokić, iako je uzeo MVP titulu, što je samo po sebi veliko dostignuće, nikada neće imati status kao ovi igrači zbog rezultata i pre svega odnosa prema reprezentaciji.

Ogi

pre 2 godine

Sve to iz kuće polazi. Samo da vidim ovog mog malog od 11 godina što trenira košarku da li će smjeti da mu padne na pamet da nekad u budućnosti odbije poziv reprezentacije. :)))

Hrundi Bakshi

pre 2 godine

Jedino logicno je sad da se on ptpuno zaboravi kao ptencijalni reprezentativac, i tacka.
Jednostavno, ne zoves ga vise, i s tim je kraj. Lakse njemu i nama.
Ajde, molim te. Novicki, Gasol, Parker, Djinobili zaradili para za 10 zivota, pa, cini mi se, nisu ni ttebali da ih zovu, sami dolazili.
Kića i Praja, u intervjuu, na pitanje koji im je najsvetliji momenat karijere, ko iz topa, prvi poziv selektora,i tu je kraj, nema dalje.
Umor, važi! Evo EP u fudbalu, onomad zavrsili prvenstva, i gledaj sta rade. Ronaldo, koga inace ne gotivim, skoro duplo stariji, pa grize ko zver.
Bavio sam se poluprof. fudbalo. Kolk god da si umoran, 2 nedelje su vise nego dovoljne za potpuni oporavak.
Umor je prica za neupucene. Kinta je tu u pitanju. Ako je tako, putuj, brate, do finala cemo i bez tebe

stranger

pre 2 godine

Jokic ignorise srpske medije. Sada ignorise i reprezentaciju. Odgovor srpske javnosti treba da bude identican. Treba ga ignorisati, unfollow Denverove naloge na FB i twiteru. Kosarka se igra zbog gledalaca, da nema tolikog interesovanja ne bi kosarkasi bili toliko placeni. Zato je njegovo ponasanje cist bezobrazluk i ne treba mu davati paznju. Ovo pisem kao jedan od najvecih njegovih fanova. Za mene je postao nebitan a i Ejtn mu je pokazao gde mu je mesto.

ff

pre 2 godine

Želim ovom Amerikancu da se lepo provodi u Srbiji i troši svoj teško zarađeni novac,a novinarima poručujem da izveštavaju samo o Bogdanu ,pošto ovaj MVP nema veze sa nama. Prato sam ga samo što sam mislio da je naš, ovako me interesuje ko i Kavaj Lenard(a zna se kakav je Kavaj "čovek").

iks

pre 2 godine

Pitam se kako se nije umorio posle 103 utakmice i rekao da hoće da se odmori! Ili posle 97 ili posle 105. Nego baš kad je odigrao poslednju utakmicu sezone, onda je umoran. A šta bi bilo da se Denver plasirao dalje? Da li bi onda odbio da igra zbog umora?

Koja

pre 2 godine

Koliko neko treba da bude neuk pa da pomišlja o oduzimanju državljanstva. On ga je dobio rodjenjem i niko mu ga ne može oduzeti. Većini je bitno da on igra kako bi se praznili i lečili svoje komplekse po kladionicama.

Crven Cvet

pre 2 godine

Mislim da postoji izjava americkog trenera Melouna, kako kaze, da je "molio" Nikolu da odmori par utakmica, a ovaj je to kategoricki odbio.. Sad kad te Srbija zove, ti kazes da si umoran ! Nikola, nemam reci da opisem koliko si pao u ocima mnogih u Srbiji, odlukom da neces da igras..

Nikol Dž. Femija

pre 2 godine

Ko neće da igra ne mora. Ne treba nikoga terati. Igranje za reprezentaciju je čast.

Nikola Jokić je već igrao na OI 2016. i doneo srebrnu vicešampionsku medalju. Igrao jei na Svetskom juniorskom do 21.godine kada je isto doneo srebro.

Od njega je i dosta. Zar ne? Neka svako ko je bio učesnik svetskog bilo kog i olimpijskog turnira donese po medalju, bilo koju, pa dosta. Zašto bi pa i morao da igra na svakom takmičenju i svakim OI ? Nema tu potrebu, nema tu želju, nema tu ljubav ili ne može, iscrpljen je i to je to, a svoju dužnost prema zemlji je obaovio ipak je em igrao na jednim igrama em doneo i medalju. To je to.

Srećno mladom NIkoli Jokiću nadalje i sve čestitke za ovaj ogroman uspeh sa samo 25 godina ! Živ bio !!

VELIKI SRPSKI SPORTISTA KOJI BI VEROVATNO, DA UČESTVUJE, NOSIO ZASTAVU SRBIJE, ali zna Zapad znanje pa brani,lukavo vrlo, ali lova je iznad svega, na žalost.

OVAKO LEPO JE DA ZASTAVU NOSI, RECIMO , IVANA ŠPANOVIĆ !!

Broz

pre 2 godine

Mnogo volim ovog momka... Ali, da se razumemo,volim NBA jokića... Onog koji uveseljava narod... Ono što je uradio za reprezentaciju, to je već za svaku kritiku... Prvo, jedan sam od onih koji smatra da on treba NIKAD da igra za nacionalnu selekciju... Nema osećaj propadnosti, nije sa ovim momcima rastao... Nije sazrevao kao takmičar, nego kao zabavljač... Apsolutno ne vidim kako bi se pokrila rupa koja ostaje iza njega u odbrani... Nije trebao ni na svetsko prvenstvo da ide, poremetio je atmosferu... Sećate se incidenta sa militinovom??? Za reprezentaciju treba da igraju oni koji se na to prže, makar bio to i branko lazić, veća je korist od njega, nego od nezadovoljnog i odsutnog, recimo, lebrona... A što se tiče razloga, mogao bi jokara da porazgovara sa adetokumbom i dončićem

DUŠAN KG

pre 2 godine

Gasol koji je igracina za Jokica, Novicki koji je igracina za Jokica, Navaro koji je igracina za Jokica, u 10 od 9 prvenstava su se odazivali pozivima svoje zemlje. A umor u 24 godine, ne mogu da priznam. Iskreno, Ronaldo u 37 igra srcem za Portugal. Zato Jokic moze da bude MVP samo u ligaskom delu sezone gde se realno ne igra odbrana . Kada to bude i Play of-u onda se moze reci da je najbolji ma svetu. Sve najbolje Nikola i idi u tvoj Sombor, glumi skromnost.

Srb

pre 2 godine

Realno možemo da mu pljunemo pod prozor.
Uzeo je ozbiljan keš uveseljavajući dokone američke babe,nek to nastavi da radi za bolje i nije. Biti patriota to ne može svako,to se nosi u duši i srcu. Ja lično volim ovu zemlju i ovaj narod. Da li ima boljih zemalja, ima. Ovde je moja busija i ja bih za tu busiju dao sve.

djiha djiha sve cetiri krute

pre 2 godine

Nije bitno kako je do sad igrao..
Bitno je da od sad nikad nece igrati, i to mu treba otvoreno reci.

Bilo bi jako dobro i da mu se sad ponudi da npr. odigra 5 minuta na nekoj pripremnoj utakmici protiv Malog Mokrog Luga ili tako nekog protivnika(da se konjusar ne umori puno)
I tu mu fino uruciti buket cveca i zahvaliti se na igrama u reprezentaciji i dati mu do znanja da vise nije dobrodosao osim u stalu i na svoj hipodrom.

Boris Banović

pre 2 godine

Dokle ćemo od ovih momaka, poput Jokića, očekivati nekakav patriotizam ?
Lažni da, ali stavimo se u poziciju da zarađujemo stotine miliona dolara, da li bi sutra uzeli oružje i krenuli u rat, žrtvovali se za domovinu Srbiju, a kamoli loptu i krenuli da obradujemo malo svoje sunarodnike u ovim otužnim životnim okolnostima, dodatno opterećenih covid-om !?
On je Joker koji zabavlja Ametikance i ništa više.
Zaboravimo simpatičnog debeljucu, nema ga više !

Sarkazam

pre 2 godine

Navijao sam za Denver i navijacu i dalje. Razocaran sam samo sto nece Nole i on nece biti na celu tima Srbije da svet vidi. Mada je verovatno dovoljno da najbolji teniser svih vremena ponese zastavu zemlje koja i dalje ima velike ljude i sportiste uprkos naporima zapada i Rusije da nam "pomognu"

roten

pre 2 godine

Njegov izbor, njegova odluka.Ali,dajte mi ime jednog elitnog sportiste nivoa Jokića(jer MVP NBA lige jeste sami vrh) koji je odbio da igra na OI, samo jednog(da ne računamo tenis).Čak i američki košarkaši rado igraju OI,Entoni je igrao čak 4 puta, Lebron 3 puta, Kobi ima 2 zlata... Odluka Jokića je presedan,Olimpijske Igre, pa nije moguće da je baš sve u novcu.Jokić rizikuje povredu,a ostali ne rizikuju? Jokić "ne oseća" reprezentaciju i treba da bude pošten do kraja i da javno kaže da jednostavno ne želi da igra za Srbiju.I još nešto, sve ključne minute na SP(protiv Španije i Argentine) PROVEO JE NA POZICIJI 5, kako je prošao protiv mlađeg Gasola i Skole znamo svi.

ostali samo dugmići

pre 2 godine

Знаш када би га у убудуће звао да игра за Србију? НИКАД, НИКАД па таман да немамо ни минималне шансе да се пласирамо на било које такмичење. Било би ме срамота да се појавим у Србији, као да остали играчи нису имали напорну сезону. Нула од човека, џаба му сви новци које је зарадио кад је лош човек.

pera

pre 2 godine

Ako bi neko mogao da mi objasni zašto je ovaj čovek zaslužio mural?

Zašto firma moga prijatelja treba da plaća opštini reklamu za mnogo manje kvadrata a ovaj čovek ne?

Čime je to on zadužio ovu zemlju, grad, opštinu?

Da budem jasniji mural zaslužuju svi oni koji su društvu (opštini, gradu,zemlji) dali nešto ili učinili nešto, a ne oni koji su činili sebi.

Maverick

pre 2 godine

Veliki igrač, mali čovek. Zna on veoma dobro koliko ga u Srbiji volu ljudi, koliko se o njemu piše, koliko se prati svaki njegov meč. Svako ko se bavio sportom zna da je telu dovoljno dve nedelje da se lepo odmoriš fizički i psihički. Da je lepo rekao da mu se da nedelju dana više odmora i da ga koriste u kvalifikacijama samo koliko bude potrebno a onda na igrama pun gas niko mu ne bi ni reč prigovorio. Ovako je dokazao koliko mu je stalo do države, dresa i grba. Nikada ne treba više poziv da dobije, pa uživaj u svom super star statusu tamo preko bare.

bostanseltiks

pre 2 godine

Ja sam navijac partizana ali kad vidim Raduljicu a pogotovo Stimca na ovoj slici puno mi srce! Znaci svaka cast Jokicu za svoje igre ali osecaj koji u meni budi Stimac koji skace sa klupe na svaki kos je nezamenjiv! To je ta razlika, stimac realno losiji igrac ali za mane ipak miljama iznad Jokare zbog ovih njegovih ODLUKA!

pravednik

pre 2 godine

Po cemu ljudi u Srbiji smatraju da je Jokic mega zvezda?Jeste ,istina je da je zaista odlican igrac.Ali to zaista nije dovoljno.Jer pre svega moras biti patriota i koliko god umoran i potrosen ,DUZNOST i OBAVEZA je reprezentativni grb.A to ovaj igrac nikada nije i nece biti.Zato je apsurdno njega poredjivati sa gromadama od ljudi kao sto su Divac,Paspalj ,Savic, Djordjevic,,Danilovic,koji su za reprezentaciju i pored klupskih obaveza ostavljali i srce i dusu za grb svoje zemlje.Po cemu Jokic zasluzuje da ga cenimo ?Ljudi pamte koliko je Srbija osvojila evropu i svet ,koliko samo srece i radosti su nam priredili navedeni igraci.Jednostavno taj covek po nicemu ne zasluzuje da ga se ceni osim njegovih licnih uspeha u krugu porodice.

cxy

pre 2 godine

Jokić je u Kini u proseku beležio 11,5 poena, 7,5 skokova i 4,8 asistencija šutirajući iz igre čak 68 odsto.

Ništa bolji ne bi bio ni na OI.

Zeljko Andonov

pre 2 godine

Mislim da je uradio dobru stvar za Nas drzavni Tim.Em igra lose u odbrani,em bezvoljno u napadu em kvari ratnicku atmosferu sa stavom"ma opusteno".Bicemo bolji bez njega.

nnn

pre 2 godine

Nikada vise Denver necu pogledati.
Znam i da njega bas briga za to. Ali nije vise zasluzio ni vest da procitam o njemu. Sramota koji mlitavko.

Obrad

pre 2 godine

Realno možemo da mu pljunemo pod prozor.
Uzeo je ozbiljan keš uveseljavajući dokone američke babe,nek to nastavi da radi za bolje i nije. Biti patriota to ne može svako,to se nosi u duši i srcu. Ja lično volim ovu zemlju i ovaj narod. Da li ima boljih zemalja, ima. Ovde je moja busija i ja bih za tu busiju dao sve.
(Srb, 16. jun 2021 20:25) # Link komentara

Samo mogu da kažem BRAVO!

papaja

pre 2 godine

Sve to iz kuće polazi. Samo da vidim ovog mog malog od 11 godina što trenira košarku da li će smjeti da mu padne na pamet da nekad u budućnosti odbije poziv reprezentacije. :)))
(Ogi, 16. jun 2021 18:59)

Klasican primer pogubnog roditeljstva. Tvoje je da ga edukujes zasto je nesto bitno a na njemu je odluka. Sto vise direktno uticete na odluke vase dece to ce ona biti nesposobnija za zivot.

Tema Jokic - Sacekao bih sa komentarima do pocetka olimpijade. Ako se setimo i pred Kinu je bilo isto pa je isao. Ako se odluci da ne ide, to je ok a na nama je izbor kako cemo ga posmatrati. Niko nas ne tera da prisvajamo njegove uspehe, gledamo utakmice i citamo vesti o njemu. Na kraju, sto manje klikova to manje clanaka na portalima ;)

trt

pre 2 godine

Nije poenta koliko je davao, poenta je sta ce da da sad kada je na vrhuncu svoje igre, sem toga igra za reprezentaciju i njen rezultat podize cenu, njemu to vise ne treba, zinulo dupe za jos koju stotinu miliona, toliko.

kb15

pre 2 godine

Samo da potpiše mega max ugovor, pa za dve godine super mega max, pa posle toga ultra super vasionski sega mega car ugovor, i tako dalje..
Da je živ i zdrav, neko se izgleda njemu zamerio iz KSS-a, a on je prgav momak. Želim mu sve najbolje. Ja pratim naše košarkaše, a pod naše podrazumevam one što igraju za reprezentaciju. Znači malo manje će me zanimati Denver u budućnosti…

GanDra Šajkaš

pre 2 godine

Izabrao je kes i denver umesto reprezentacije. I to je ok, to treba postovati.
I sto se mene licno tice, nikad vise ne trebaju ni da ga zovu. Koga nema bez njega se mora i moze.
Praviti tim kao da ne postoji. Ima jos igraca, ne tog kalibra, ali ih ima. Praviti tim sa njima.

Statistika ogolila Golijata

pre 2 godine

Skolovanje protiv Argentine u direktnom duelu...
Trenutni najboji centar u NBa,ALI je prava je sreća da NBA ne igra protiv Dankana, Garnenta, da ne pricam o K.Melounu, Morningu, Juingu, Hakimu, Seku...
Doduse bolji od Ostertaga, Welingtona,....NIKO NIJE VEĆI OD REPREZENTACIJe!!! NIKAD ViSe u reprezantaciju ga ne treba zvati.Neja odnori majstor!!

deki

pre 2 godine

Lepo je Srb@ sve objasnio.Svi smo mi razliciti,nekome je bitno samo da uzme kintu i Jokic je to uradio,neko hoce pored kinte i da bude zapisan kao osvajac zlata na Olimpijadi,svetskom prvenstvu....Ja na primer da sam Jokic i da sam uzeo tolike pare,nijedno dete u Srbiji ne bi cekalo na lecenje ali opet kazem,nismo svi isti.Ipak razumem Nikolinu odluku,ritam u NBA je zaista ubitacan a na kraju krajeva i bez Nikole imamo respektablan tim

rna njojze

pre 2 godine

Ej zove te reprezentacija zemlje koja ima priliku da se pošiba sa Amerima na OI.
I ti si umoran, imaš preča posla? Stvarno?

Da me sad zove pikado, karling, skvoš, badminton reprezentacija otrčao bi bez glave. Dres i himna, dosta. Možda smo mi svi budale i idealizujemo neke stvari. Ili Nikolu malo jače zabole za sve nas i draži mu konji i salaši. Nešto jeste. Ali treba da otvoreno da kaže. Mani Denver i umor. Pa nismo deca.

hoodie

pre 2 godine

Ja sam iskreno jako razocaran u ovu njegovu odluku, posebno u svetlu ovih izjava od pre par nedelja gde kaze da nije umoran, i da nije neko ko ce ekipu ostaviti na cedilu, ako moze da igra. I onda uradi ovo kad je reprezentacija u pitanju. Ali kad vidim da ovde pojedini pozivaju da mu se oduzme pasos, da ce mu se sve vratiti, da ce ga stici neka sudbina itd itd. pomislim da ga ni ne zasluzujemo u reprezentaciji.
Nemojte ljudi napadati licnost, napadajte postupak koji je neko ucinio. Kritikujte, argumentujte, ali nemojte vredjati i napadati coveka. Nista on nama nije duzan. Ne oseca dres nacionalnog tima kao neki drugi igraci i to je to. Ima covek bitnijih stvari i tako je kako je. Treba to prihvatiti, nemojmo se ponizavati.

Fenomen

pre 2 godine

Kako je do sada igrao za reprezentaciju? Kao da su ga puškom naterali...ako neće, neće...ne treba mu više pridavati pažnju. Igraće se košarka i bez njega...a on neka gura traktorske gume, dolari su prioritet...što je potpuno legitimno.

Raci

pre 2 godine

Veliki sam navijac Jokica, ali sam jos više razočaran njegovom odlukom. Znam da je umoran i sve, ali opet nije u redu, mogao je doci kasnije...

RK86

pre 2 godine

Zamisli da si MVP NBA lige, na vrhuncu karijere, svima si pokazao sta mozes, milioni dece se ugledaju na tebe, cela nacija gleda u tebe kao kosarkaskog genija. Imas priliku da igras na Olimpijadi, najvecem sportskom dogadjaju na planeti, sa saigracima poput Teodosica, Bogdanovica, Bjelice, Vase Micica, da pokazete celom svetu moc jedne talentovane generacije iz zemlje kosarke. Svako normalan bi se lozio da ispise zlatnim slovima istoriju, udje u legendu, da plese po terenu i zeza se sa saigracima. A ti u fazonu, ma jok, moram malo odmoriti. Malo je psovki za takvog tipa. Kakvo crno razumevanje.

prijatelj nekih prijatelja

pre 2 godine

Teo-Bogdan-Lučić-Kalinić-Jokić. No more.

E moj brate Nidžo. Zalio si nas led tušem.

Teramo dalje, puna podrška momcima koji su tu. Bez pljuvanja, samo ljubav Teu, Bogdanu, Vasi, Bjelkanu, Luči, Kalini, Jovketu, Bobiju i ostalima. Oni su taj tim. Drugi ne trebaju.

Zmaj

pre 2 godine

a kada će da igra ako ne sada i na Olimpijadi?
Nije sportista već profesionalni igrač košarke.
Jedan naš veliki um je rekao da je svak rođen da po jednom umre a da čast i bruka žive dovjeka.

Vladimir

pre 2 godine

Kojot

Novak je tada igrao za reprezentaciju u Dejvis kupu, jedno finale, dva polufinala, ali nije osvojio jer nismo imali jaku drugu tablu,Troicki bio suspendovan, Tipsarevic povredjen.Kako si zaboravio da je igrao pet sati sa Kukuskinom i Iznerom i mnogim drugima.Osvojio je takodje ATP kup.Novak je sve dao, Jokic nista.Svako poredjenje je smesno,Novak je legenda kako svetska, tako i legenda Srbije.Jokic mozda bude legenda NBA, ali ako ovako nastavi, nece nikad biti legenda srbije.Tu ce prica biti gotova

Darkside

pre 2 godine

Nije podelio, ima više ljudi koji su, da ne upotrebim neku grublju reč, razočarani što neće da igra nego oni kojima je to razuman potez.

A mater je domaćica...

pre 2 godine

Због Сакрамента сан остајао будан до јутра, због Денвера нисам, нити ћу.

dzo

pre 2 godine

@Khal Drogo
Emotivno istrosen??
Covek ispao u drugoj rundi I to sa 4:0..nije osvojio sampionat niti bio I blizu a kao emotivno istrosen.
Gasol u Torontu.. Osvojio sampionat NBA.. Posle par nedelje otisao na svetsko.. I osvojio.. Ne mora nikad ni da ga zovu.. Zna se da ce da igra makar sa jednom nogom

Mlađa

pre 2 godine

Meni nije jasno da oko 30% ljudi ima razumevawe za ovu nikolinu odluku... Da li ima pravo na ovakvu odluku? Apsolutno da. Da li mi treba da imamo razumevanje za ovakvu odluku? Ni 1%.

slaviša šmigič

pre 2 godine

Nek neko kaze Jokicu da nece biti veliki igrac ako osvoji prsten sa Denverom, vec zlato ili srebro sa reprezentacijom

Neče Jokič osvojiti niti sa Denverom niti sa Reprezentacijom uostalom bez Jokiča smo jači nema veče rupe u odbrani.

prevaranti

pre 2 godine

ja ga volim i svaka cast,ali cemu se cela srbija radovala gledala denver navijala za njih bila ponosna sto je MVP kao da je svaki gradjanin to licno osvojio,tako smo se svi osecali,cemu sve to ako neigra za svoju zemlju za svoj narod.Sve ok igra za sebe odricao se,ali eto razocaran sam.

slobodan

pre 2 godine

Teodosic
Micic
Jaramaz
Nedovic
Bogdanovic
Avramovic/Guduric
Kalinic
Lucic
Bjelica
Petrusev
Marjanovic
Milutinov/Raduljica
(Ivan, 16. jun 2021 20:40)

Ne moze osam niskih da ide i cetiri visoka, nema sanse.

koki

pre 2 godine

Koliko puta je Novak Djokovic otkazao reprezentaciju,period 2011-16 bukvalno nepobediv a za to vreme nijedan uspeh u Devis Kupu,nijedna medalja na Olimpijadama kao apsoutni favorit,skoro sve u karijeri ostvario u pojedinacnoj konkurenciji predstavljajuci samog sebe pa opet je ovde Bog licno u meri da je to odavno postalo patologija.
(kojot, 16. jun 2021 22:06)

Nije osvojio medalju ali je igrao i povredjen na OI.
Osvojio je i Dejvis kup i ATP kup. Sta je Jokic osvojio. Nista.
Tenis je takav sport da No1e ne moze nista sam da uradi. Treba mu jos kolega koji su u teniskom vrhu.
U tom periodu koji pominjes 2013-te Troicki je kaznjen sa 18 meseci suspenzije. I nikada se nije vratio na stari nivo.
A u istom periodu 2014-te je Janko oboleo i otisao na prvu od mnogobrojnih operacija i nikada se nije vratio na stari nivo.
Tako da No1e nije imao sa kim da igra do pojave next-gen igraca sa kojima je osvojio ATP kup.

Jokic ima sve uslove, ima i sa kim da igra. Ima dva MVP-a Tea i Vasu ne bekovskim pozicijama, Bogdana, iskusne igrace poput Bjelice, ove sto ginu na terenu kao Gagi, Jovic i Lucic... Sve.

Tako da je stvarno sramota porediti Novaka i Jokica.

pera genije

pre 2 godine

Svaka njemu cast na svemu, zelim mu sve najbolje i jos veci ugovor u NBA.
Zbog ove odluke samo ga ne postujem i mislim da ga ne treba vise zvati u reprezentaciju!

Ponos nacije je Djokovic!

Splavar

pre 2 godine

Jedan od retkih NBA stranaca koji se ne snalazi dobro u svom nacionalnom timu. Da li je to zbog specificnog stila Denvera ili cega vec, cinjenica da i u najboljim igrama za reprezentaciju on nije isti igrac kao u Denveru. Ocigledno je i sam flustriran time, kao sto je i deo nase javnosti, pa i strucnjaka. Moguc je i skriveni pritisak Denvera, mnogo su investirali. Kako bilo, Jokic nikad nije bio najbitniji nas igrac, ne vidim zasto bi se njegovo odsustvo nesto posebno odrazilo na reprezentaciju, vise me brine situacija s Milutinovim

Ivana

pre 2 godine

Teodosic
Micic
Jaramaz
Nedovic
Bogdanovic
Avramovic/Guduric
Kalinic
Lucic
Bjelica
Petrusev
Marjanovic
Milutinov/Raduljica
(Ivan, 16. jun 2021 20:40)

a birča?

Mali Hijavata

pre 2 godine

Klasican primer pogubnog roditeljstva. Tvoje je da ga edukujes zasto je nesto bitno a na njemu je odluka. Sto vise direktno uticete na odluke vase dece to ce ona biti nesposobnija za zivot.

Tema Jokic - Sacekao bih sa komentarima do pocetka olimpijade. Ako se setimo i pred Kinu je bilo isto pa je isao. Ako se odluci da ne ide, to je ok a na nama je izbor kako cemo ga posmatrati. Niko nas ne tera da prisvajamo njegove uspehe, gledamo utakmice i citamo vesti o njemu. Na kraju, sto manje klikova to manje clanaka na portalima ;)
(papaja, 17. jun 2021 13:45)

Dobio si četiri puta više minusa nego pluseva za jedan objektivan i pametan komentar. Ovom narodu je odavno odzvonilo, samo ga još o tome nisu obavestili.

Piro

pre 2 godine

@ Teo-Bogdan-Lučić-Kalinić-Jokić. No more.

Teo pre Vase i Kalinic pre Bjelice? Ne ide to.

Micic - Bogdanovic - Lucic (Kalinic) - Bjelica - Milutinov (Marjanovic), ziveo Partizan i majka Srbija!

Dezurni smarac

pre 2 godine

Micic, Teodosic, Nedovic/Jovic
Bogdanovic, Milosavljevic (Guduric)
Lucic, Kalinic
Bjelica, Petrusev
Milutinov, Marjanovic, Raduljica

Иван

pre 2 godine

Јокић је мени омиљени играч, али овде нису у праву они који га бране. Поготово уз аргументе: његова је ствар шта ће да ради, није нам ништа дужан...

Пођимо од основног. Основне људске потребе су прехрањивање и сан. Све остало је споредно. Кошарка је споредна ствар. Јокић зарађује месечно око 2,5 милиона евра, неки пекар зарађује месечно 250 евра. То је 10 хиљада пута више. Ниједан човек не може да ради 10 хиљада пута више од другог човека, не поседује толику енергију. Значи, у суштини је апсурдно да неко ко се бави споредном делатношћу толико зарађује. Да, али, рећи ће други, тај човек што зарађује 2,5 милиона месечно доноси публицитет средини у којој се налази, доноси инвеститоре, нова радна места итд. У реду, и то је тачно, али те инвестиције се напослетку заснивају на популарности одређене личности, кошаркашке звезде, Николе Јокића. Он, та зведа, дужан је стога много својим навијачима, обожаваоцима, који су му ту популарност обезбедили. Да нема њих, као саставног дела тог система који њему доноси 2,5 милиона евра месечно, и он би зарађивао 250 евра месечно, као и онај пекар што га обожава. Отпада сваки аргумент типа: "Јокић никоме није ништа дужан", или "он да ради преко лета, а ти да седиш у фотељи". Да, али ја који седим у фотељи зарађујем 250 евра месечно, а он који игра "за мене" зарађује 2,5 милиона, баш зато што га такви као ја гледају. Овде је проблем заправо то што се Јокић очигледно не осећа дужним нашем гледаоцу из фотеље, него само оном америчком.