Utorak, 15.06.2021.

08:00

Bogdanović pogađao kada je bilo bitno – Atlanta izjednačila

Atlanta Hoksi pobedili su Filadelfija Seventisikserse 103:100 i izjednačili na 2-2 u polufinalu Istoka.

Izvor:

Bogdanoviæ pogaðao kada je bilo bitno – Atlanta izjednaèila IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

129 Komentari

Sortiraj po:

bla

pre 2 godine

Bogdan je šutirao iz igre 9/24 i postigao 22 poena, imao je 5 skokova i 1 izgubljenu loptu.

Jang je šutirao iz igre 8/26 + sl.bacanja 6/8 i postigao je 25 poena..imao je 18 asistencija, 4 skoka i 2 izgubljene lopte, a ne 0.

Bogdan je odigrao za 3 klase bolju odbranu od Janga i tom razlikom u igranju odbrane je "iznivelisao" tih 18 Jangovih asistencija. Taman je tolika i razlika u Bogdanovoj i Jangovoj odbrani. Kapiraš? Trebao bi, ovo je dosta slikovit opis.

Atlanta je sinoć pobedila zahvaljujući, isključivo, sjajnoj odbrani u drugom poluvremenu, i ničemu drugom, sem toj odbrani. Odbrana im je sinoć bila, i otac, i majka. A Bogdan je "tata" odbrane, dok je Jang, u najboljem slučaju, "seka" odbrane. Je li ti sad jasno zašto je Bogdan, u najmanju ruku, zaslužan za pobedu koliko i Jang.
(boris, 15. jun 2021 14:33)

ovo je sjajno. izgleda da je bogdanova ekipa pobedila zato sto je on nadigrao janga? koji su ovo mozgovi

Sasa

pre 2 godine

(google, 15. jun 2021 21:51) # Link komentara
Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.

Ironicno je kako ti, nesvesno, pljujes po jednima i drugima daleko gore, dok se implicitno nazivas intelektualcem. I na kraju das uzasanu analizu meca koja skoro nema nikakve veze sa istim. Cudan covek koji i te kako precenjuje sebe.

google

pre 2 godine

@veljko

Ne zna se ko je rđaviji, ovi koji pljuju napamet Bogdana ili ovi “intelektualci” koji ga brane. Prvi nemaju mere ni kada čovek odigra realno osrednju ili dobru partiju, drugi nemaju mere nikada već ga “brane” na svaki besmisleni način, izmišljaju taktike, lupetaju, teoretišu.

Kakvo odbrambeno trošenje ti spominješ crni sine? Malo je čuvao Herisa, izbušio ga kao balon, posle prešao na Karija nižeg od njega za 10 cm. Potpuno nebitan deo meča.

U ovom duelu se sve, sve i sve vrti oko toga koliko će Embid dati poena i kako će igrati defanzivno. Znači sve te vaše “teorije” kako je bitno ovo ili ono bacite niz vodu. Embid je ubedljivo najbolji igrač u seriji. Nemaju nikakvu ideju ni plan kako da ga zaustave. To što on ludak igra sa vrlo ozbiljnom povredom, to je druga stvar. Kapela, za kojeg nikada ne bih rekao da je loš defanzivac izgleda kao malo dete naspram ove mrge. Ovaj plan Atlante da ga čuva 1:1 je presmešan, što smo videli u game 3 i u prvom poluvremenu game 4. Šta mi se desilo u drugom poluvremenu verovatno ćemo saznati uskoro.

Ja bih voleo Atlanta da dobije i baš mi je žao mladog Huntera koji bi im itekako dobro došao. Ovaj meč je “prelomio” Kolins sa onih par kucanja u trećoj i trojkom ključnom u 4/4. I pored svega, Fila
Bila na šut od produžetaka.

WillyWonka

pre 2 godine

Baš sam pogledao utakmicu i obratio pažnju na Bogdanovu odbranu u 4/4. Po komentarima ovdje, mislio sam da je igrao strašnu odbranu, a realno, statirao je. Evo, da mi neko kaže koji su to njegovi odbrambeni potezi u 4/4?
Sve u svemu, pobjeda je bitna i želim i njemu i Atlanti prolaz dalje, ali budimo realni.

PimPong

pre 2 godine

Moram da priznam da sam nakon prve utakmice mislio da ce se Atlanta na tome zaustaviti, i da ce Philadelphia dobiti sa 4:1 (samo na osnovu toga kako su ih pustili da se vrate na kraju). A Embiid je radio sta hoce sve do sad. Ali, ako ova povreda bude uticala mnogo na njega, Atlanta ima sansu da ide dalje, mada ce i to da bude dosta tesko. Ipak, nadam se brzom oporavku Embiid-a.

jednostavno

pre 2 godine

Pa sto nije ostao u kingsima
(Milos, 15. jun 2021 19:08)

Zato što mu je Atlanta ponudila puno bolji ugovor (puno višr novca). Sada se Atlanta bori za ulazak u finale Istoka, a Sakramento i dalje sanja ulazak u plej-of, iako je prošle sezone SAC bio pojam košarke za Atlantu.

viborg

pre 2 godine

....Bogdan nestao u poslednjoj četvrtini, samo dva poena.

Kokoškova čeka težak posao kakvu će košarku da forsira, bojim se da Bogdan i Jokić ne mogu da igraju zajedno u startnoj petorci, najbolje da Jokić ulazi sa klupe.
(Kikujiro, 15. jun 2021 17:47)

U poslednjoj četvrtini je postigao 5 poena, a ne 2. Samo je Jang imao više, odnosno 8 poena. Svi ostali su postigli manje od Bogdana. Nije se ni Atlanta nadavala poena u 4/4, samo 23.

Kada je mogao igrati sa Foksom i sad sa Jangom, može i sa Jokom. Nema igrača s kojim Bogdan ne može uspešno igrati u postavi. Slično je i sa Jokićem. Kakva klupa. Osnovu treba da čine Jokić-Bogdanović-Micić. To je taj tzv. košarkaški trougao...plejmejker-bek šuter-centar. Šteta zbog povrede Milutinova. I on bi bio izrazito koristan. S njim bi dobili na snazi, čvrstini, skoku i odbrani. Posle Jokića ubedljivo naša najbolja "petica".

Pogan

pre 2 godine

(vasa gustav, 15. jun 2021 14:52)

Ne znam bas, prijatelju. Jang vise ide da izvuce faul jureci kontakt sa protivnickim igracem, a kontakt je uglavnom nesporan. Jeste to da kazemo "zloupotreba" pravila, jer takva kretnja u sutu cesto nije prirodna, napr bacanje u stranu tokom suta za 3 poena. Al takva su pravila. Takodje, Jang je jako sitan i ne treba mnogo snage da se izbaci iz koloseka.

S druge strane, Embid je volina od 140 kila koja glumata padanjem i prosipanjem po parketu i jos to otvoreno priznaje. Juce je bila akcija gde su ga ispod kosa udvojili Kapela i Kolins i obojica skocili vertikalno sa podignutim rukama iznad glave, pravo u vis. Embid, koji je skocio u njih, se odbio na kontra stranu od kosa i svoje kretnje, kao da je sleper naleteo na njega. Meni se zeludac mnogo kvalitetnije prevrce od takvog foliranja.

Aleks

pre 2 godine

vasa gustav

Naravno da to radi i tokom sezone. Trae radi isto što i svi drugi vrhunski bekovi - pri šutu zamlatara nožicama ili se praktično baci u svog čuvara. Harden, Kari, Lilard, Dončić, Mekalum...svi imaju identičan "modus operandi". Ali, oni to rade jer im liga dozvoljava. Kada sudije prestanu da takve poteze nagrađuju slobodnjacima, prestaće i oni da flopuju. Ja sam govorila o momentumu kada to Trae radi konkretno u ovoj seriji, zato što zna da sa druge strane ima još jednog flopera. Kao što je neko lepo napisao ovde, ne možeš pobeđivati kao ekipa i bez slobodnih bacanja, ili jako teško. Jang zna da u svojoj ekipi samo on to može da iznudi. A što se Embiida tiče, on pada na najmanji kontakt i baš se prenemaže, još pride napravi 5-6 faulova u napadu. Tako da mi nimalo nije krivo zbog ovog što Jang radi.

Dave Hester

pre 2 godine

Pre neki dan čitam zanimljiv tekst o Bogdanu koji pise jedan od americkih novinara koji prati NBA. Navodi Bogdana kao primer igrača koji ne flopuje, čak i kada je dobio udarac od Embida za flagrant II samo je nastavio da igra, nije padao kao Pirs ili Lebron (naveo ih je autor). Dalje piše o BB kao o fanatiku rada i treninga koji je iskoristio 110% svojih (za NBA prosečnih) fizikalija i igra maksimalno efikasno. Zaključuje da Bogdan nije NBA superstar ali jeste najbolje što NBA košarka moze da ponudi.
Eto zbog čega Bogdan igra 42' , najviše od svih. Zato što je dobar primer radne i igračke etike za svoje saigrače.

vito

pre 2 godine

Opet se traži dlaka u jajetu u Bogdanovoj igri. Sinoć je bio veoma dobar, čak i napadački je bio najbolji , istina,u sinoć,napadački slaboj Atlanti. Ko je to dobro šutirao u Atlanti? Niko, čak ni Kapela koji je imao 6/9. On i Kolins su promašivali mrtve zicere, pa i otvorena zakucavanja. Svi Kapelini šutevi su sa razdaljine od "12 cm" od obruča ili zakucavanja, tu bez 90% nema dobre realizacije. Jang šuterski još slabiji od Bogdana,apsolutno. Galinari oko 15% iz igre, a to mu je jedini posao u ovoj ekipi. Kod Bogdanovića je primetno u pposlednjih par utakmica da mu procenti šuta padaju kako utakmica odmiče.Odlično šutira prve dve četvrtine, posle to počinje da pada. Jasno je da se radi o umoru i skoro je stalno u igri, bez odmora i uz ogromnu potrošnju energije u odbrani. Dobro je da pogađa uopšte.

vasa gustav

pre 2 godine

Nisam stigla da pogledam ovu utakmicu, ali nijedan igrač nema minutažu od 40+ minuta ako je štetočina za ekipu... Bogdan trenutno igra najbolju odbranu od svih igrača Atlante i mnogo im znači. Za šut se ne brinem, on je (k)varljiva kategorija.

Što se tiče flopovanja, prošli put sam pisala o tome. Nad Embiidom sude dosta postojećih faulova jer nema ko da ga čuva kako spada u Atlanti, ali jeste i floper. Međutim Jang vrlo često nakon Embiidovog flopovanja i iznuđivanja slobodnih bacanja, zaleti da iznudi sam za svoju ekipu, što je po mom mišljenju odraz inteligencije i korišćenja prednosti koje ima - brzine. Jednostavno jako brzo switchuje u napadu tako da odbrambeni igrač nema izbora.
(Aleks, 15. jun 2021 12:21)

Što se tiče tih Jangovih "flopovanja", on to radi celu sezonu, a ne samo u ovoj seriji. Ima, bar, po 2 takva "flopa" na svakoj utakmici. Embid je obični šegrt "flopovanja" u odnosu na Janga i Lua koji su "doktori" flopovanja. Ovaj drugi je, možda, i veći "doktor" ali igra puno manje, pa toliko i ne upada u oči.

dj max

pre 2 godine

Jang i bogdan slican ucinak poenterski i slicni proenti suta razlika je samo u 18 asistencija naspram bogijevih nula.
(petarczv, 15. jun 2021 08:52)

I jedno 30 poena više primljenih preko Janga...Odbranu si zaboravio. Slučajno.

Odbrana je ovde presudila. Defanzivno, Atlantino i Bogdanovo, 2.poluvreme je za udžbenike. Posebno 4/4 kad niko od Filadelfijinih "startera" nije uspeo da poentira iz igre. Bukvalno, 0 ubačaja. Spakovani su u mali džep. Tako da je Atlanta, uprkos, lošem šutu iz igre (36%) uspela da pobedi.

bla

pre 2 godine

opet se pojavljuju ovi fantomi koji tvrde kako je bb bolji igrac od Jokica i Doncica. pa bb nosi vodu jangu i vezuje pertle kolinsu! da li ste vi ljudi cisti! i najbolje je da bi izdigli bb-a moraju da unize druge. Jokic je u svakom aspektu kosarke bolji igrac, i u odbrani i u napadu. bas te analize pokazuju koliko je Nikola napredovao. JJ Redick je rekao kako je on igrac bez mane i napadu i u odbrani. da je pri pokrivanju pick and roll-a najbolji centar u nba.
bb je solidan igrac uloge koji igra kako mu jang kaze.

Vuki

pre 2 godine

76ers - i nisu iskoristili momentum, imali su samopouzdanje, energiju, ogromno vođstvo... Sada Hawks - i imaju šansu da na izuzetan individualni kvalitet dođu do brejka i verovatno predlože seriju. Ukoliko Young, Bogdan, možda i Lu budu imali svoj dan, uz standardno sjajnih Colinsa i Capelu, bliži pobedi su Hawks - i.

air jordan

pre 2 godine

air jordan
Prva stvar: I ostali igraju odbranu

Druga stvar: Ti ne gledas kosarku

Treca stvar: Bojan i Juta i dalje igraju

Cetvrta stvar: Ti ne gledas kosarku

Peta stvar: Jokic i Doncic su pruzili daleko bolje partije od Bogdana

Sesta stvar: Ti ne gledas kosarku

Sedma stvar: Jadni ste svi vi koji i dalje smarate o partizanu i zvezdi


Jel sam spomenuo da ne gledas kosarku???


Prva stvar decace:

Jokic ne igra odbranu u to se mozes uveriti gledanjem utakmice i mozes videti u analizama koje Ameri vrse posle i pre tekmi, isto vazi i za Doncica..

druga stvar deckonja:
Bojan ne igra onu kosarku sto je igrao u regularnom delu, dal je to razlog bolje odbrane ili nesto drugo pitanje je...

treca stvar decko:
Statisticki su Jokic i Doncic imali bolje partije od Bogdana, ali to nije pomoglo njihovim ekipama da prodju dalje, razlog moze da bude u tom neigranju odbrane..

Cetvrta stvar mozda i najvaznija Bogdan je nas najbolji igrac, nekoliko puta je to dokazao u reprezentaciji, sto igrom sto zalaganjem sto ponasanjem, i tako ce biti dok neko drugi ne iskoci i povede repku ka visinama.

baltazar

pre 2 godine

Nisam gledao mec, ali volim da bacim pogled na staristiku. Embid 5/20, Atlanta 4 izgubljene lopte za ceo mec, i pobeda od samo 3 poena razlike. Ovo ne obecava, ali nadamo se najboljem.
Bogi do titule!
(abc, 15. jun 2021 08:03)

Filadelfija je imala bolji šut iz igre 37/85 (43.5%),trojka 11/27 (40,7%), u odnosu na Atlantinih 37/101 (36,6%), trojka 12/40 (30%). Filadelfija je imala i bolji skok 55-49. Ovo ostalo je bilo vrlo slično, osim izgubljenih lopti, tu je Atlanta bila bolja samo 4, u odnosu na 12 Atlantinih.

Od Filadelfinijih startera samo se Embid ispromašivao i imao šut ispod 50%, ostali su imali šut između 50-70% . Kod Atlante samo je Kapela imao šut iznad 50%, ostali starteri su imali šut između 30 i 40%. Jang i Bogdan kombinovano 17/50. Tako da ne čudi ovih, "samo", +3. Moglo bi se reći da je zanimljivo to što je Atlanta pobedila, uprkos ovih, dosta loših 36,6% šuta iz igre.

Zanimljivo je i to, da niko od ove četvorice Filinih najboljih igrača (Embid, Heris, Simons i Kari) u 4/4 nije uspeo da poentira iz igre (0/8).

Salle

pre 2 godine

Izgleda da je bolje odigrao Bogdanovic sa 9/24 iz igre od Janga koji je dao 25 poena i 18 asistencija sa 0 izgubljenih lopti. Tuzno
(Luka top 5 u ligi, 15. jun 2021 11:14)

Možeš i sa 0 poena da odigraš dobro. Ne možeš da sudiš na osnovu statističke brojke što se tiče samo napada. Očigledno je da je Bogi mnogo više zaduženiji za defanzivu od Janga. Inače slažem se, napromašivao se, ali ne određuje pobedu samo napad.

Srba Patrijota

pre 2 godine

@Dragan Borca, Denver Portland serija je odlucena flopom Nikole Jokica. Krenuo Nurkic u klasicno remplovanje kod igre posta, ovaj se prostro koliko je dug na parketu i Nurkicu svirana 5. licna, klupa. Nakon toga sve otislo do djavola po Portland.
To je kad si zvijezda. S druge strane u Dramonda su ulijecalu u punom trku, on skolski s dvije noge na parketu, padne, nista svirano, igrac se proseta do kosa. Tri put u PO, sva tri puta klasicni faul u napadu, i nista.
U Jokicevom slucaju su tumacili da remplovanje ramenom iz mjesta je dovoljno da se prostre na parket, u Dramondovom pun trk u tijelo je flopovanje jer Dramond je snazan decko moze on to da podnese.

Aleks

pre 2 godine

Nisam stigla da pogledam ovu utakmicu, ali nijedan igrač nema minutažu od 40+ minuta ako je štetočina za ekipu... Bogdan trenutno igra najbolju odbranu od svih igrača Atlante i mnogo im znači. Za šut se ne brinem, on je (k)varljiva kategorija.

Što se tiče flopovanja, prošli put sam pisala o tome. Nad Embiidom sude dosta postojećih faulova jer nema ko da ga čuva kako spada u Atlanti, ali jeste i floper. Međutim Jang vrlo često nakon Embiidovog flopovanja i iznuđivanja slobodnih bacanja, zaleti da iznudi sam za svoju ekipu, što je po mom mišljenju odraz inteligencije i korišćenja prednosti koje ima - brzine. Jednostavno jako brzo switchuje u napadu tako da odbrambeni igrač nema izbora.

GoranRS

pre 2 godine

Nakon uvodnih dva tri minuta vidjelo se da će biti utakmica visokog intenziteta jer su igrači Atlante ušli sa velikom željom i puno borbenije nego u prethodne dvije(ovo su i svi stručnjaci rekli da Atlanti ne odgovara onako spora utakmica kao što je bila treća).Bogdan otvara utakmicu sa dvije vezane trojke , treću promašuje iz trka na asistenciju Janga na samom početku napada i onda kreće jedna totalno nenormalna prva četvrtina a i prvo poluvrijeme u globalu. Jang i Kolins imaju šut 0/10 , Kapela prepun straha od embiida promašuje nekoliko zakucavanja i polaganja i umjesto da Atlanta riješi i poluvrijeme i utakmicu tad dolaze u situaciju da gube 18 razlike u trećoj četvrtini ( Šek na poluvremenu kaže da je ljut na Kapelu jer ne igra čvrsto). Kolins u trećoj radi čuda pod reketom i svojom energijom diže i ekipu i navijače a Bogdan počinje preuzimati sve njihove igrače koji su u tom trenutku najbolji i daje veliki doprinos zašto Fila se ne može odlijepiti. Pisao sam već o ovom , nije sporno da je imao loš procenat Bogdan ali zašto Galinari nije ništa pogodio(pogotovo za dva poena) i plus Herter radi ne vidjene gluposti. Ajde što promaši šut ali onda pravi bespotrebne faulove(ovdje je vjerovatno mladost i neiskustvo u pitanju) i par puta ga je trener vadio van baš zbog toga. Sve u svemu Atlanti odgovara brza igra a šut će valjda doći u iduće dvije ili tri utakmice. I da izgube obe iduće utakmice pokazali su da imaju potencijala za iduću sezonu

Kozuki Oden

pre 2 godine

air jordan
Prva stvar: I ostali igraju odbranu

Druga stvar: Ti ne gledas kosarku

Treca stvar: Bojan i Juta i dalje igraju

Cetvrta stvar: Ti ne gledas kosarku

Peta stvar: Jokic i Doncic su pruzili daleko bolje partije od Bogdana

Sesta stvar: Ti ne gledas kosarku

Sedma stvar: Jadni ste svi vi koji i dalje smarate o partizanu i zvezdi


Jel sam spomenuo da ne gledas kosarku???

jackie

pre 2 godine

Nikad nisam video tako snažnog centra kao Embida, a da se toliko valja po parketu. Bogdan mora bolje za 3, jeste igrao skoro ceo meč, al' trebao je da ubaci još 2-3.

Paja

pre 2 godine

Gledao sam celu utakmicu, kao i prosle i naredne. Bogdan je odigrao savim solidno, dovoljno za pobedu. Ovde neki strucnjaci pisu da je los procenat suta, ali nemaju pojma sta znaci tracati 42 minuta, cuvati malo Karija pa malo Tobija. Naravno da strucnjaci ne znaju sta znaci gurati 110 kila misica i primati laktove u telo, dobro je ostao na terenu, mnogi bi sami trazili izmenu. Jang je bio los celu utakmicu sa nenormalnim sutevima sa 10 metara, ali je ipak resio na kraju. Napred Atlanta.

H. Reiss

pre 2 godine

Nisam trol, niti želim da provociram nekog, ali na kraju će ispasti da će Bogdan dogurati do završnice NBA lige, a Nikola (koji je zasluženo proglašen za MVP-a) da ispadne/je ispao pre nje.

Luka top 5 u ligi

pre 2 godine

Izgleda da je bolje odigrao Bogdanovic sa 9/24 iz igre od Janga koji je dao 25 poena i 18 asistencija sa 0 izgubljenih lopti. Tuzno

Cetko

pre 2 godine

Najbolja stvar za Bogdana je sto trener vjeruje u njega i daje mu ovoliku minutazu. Bice sve bolji iz godine u godinu i ostavice znacajan trag u svojoj fransizi.

Kalevra

pre 2 godine

Gledam utakmice i ne mogu vjerovati koji divljaci su Young,Mitchell,Leonard,Georg.....
Da nema Young koji je najsebičniji igrač u NBA i koji guši Bogdana Bogu bi bio prvi strijelac lige....
Curry,Lilard,Irving,Harden,Bell, LeBron,Durant,Dončić,Janis,Embid,Leonard,Georg,Davis, Westbrook....sve su to divljaci,privatnici,nabijači statistike i svi su dopingovani.....

Dragan Borca

pre 2 godine

NBA se pretvara u festival flopovanja i u sistem " pobedice ko najvise izdrzi fizicki i ko najvise odmara igrace tokom sezone sa najvise uspesnih flopovanja"
Cini mi se da su zlatne godine NBA bile negde 2015-2019. Bilo je i tada flopovanja ali Harden i jos njih 10 ak i to retko ko je zabacivao telo unapred kao sto sada to masovno rade zadnje 2 sezone. Sada svaki treci igrac nekad flopuje i pola velikih zvezda. Nije to slucajnost sto su najveci floperi u zavrsnicama. Nakaci se po 5-6 poena u proseku sto cesto bude presudno. A i kod velikih zvezda- totalno drugi utisak daje kada neko ima 23, 24 poena i na primer 27,28,30. Upravo sa flopovanjem odredjene zvezde nakace dodatno poene. Embid je svoj prosek poena znatno podigao kada je poceo masovno flopovati

Trej Jang koliko god talentovan asistent opet poene dosta nakacinje flopovanjem

Embid kad ne dobije 10-15 bacanja totalno druga dimenzija

Moraju menjati makar malo pravila. Ako ce pobedjivati onaj ko najvise flopuje onda im niko nece gledati NBA za 2 godine

Uvek je bilo glume ali ovo je odjednom eskaliralo toliko da mi ubilo volju za gledanjem

Cak mi tu Leonard jos i najpostenija preostala zvezda. Denver je prosle godine pobedio Kliperse izmedju ostalog i sto Pol Dzordz i Leonard nisu bas teski floperi ma koliko ja ne voleo Kliperse makar su tu najposteniji i dodao bih Duranta koji retko flopuje. Embid, Trej, Kris Pol, Harden, Lilard, itd festival glumatanja a najgore od svega sto su i mladji poceli masovno 🙄

Under KV

pre 2 godine

Da li je pogadjao kad je bitno ili ne, nije važno. Suština je da je pogadjao jedini maltene u prvom poluvremenu. Niko nista nije mogao da ubode i da nije bilo njega, Phila bi na poluvremenu vodila 30 razlike. Posle se evidentno umorio, jer je cuvao Herisa, Simonsa koji su mnogo jaci od njega. Idemo dalje

Srba Patrijota

pre 2 godine

За сличан фаул је Бобан добио искључење, не због јаког фаула него због ударца по лицу.
(veljko, 15. jun 2021 10:45)
Koliko slican? Pratim NBA vec 40 godina i nisam nijednom vidio da je iskljucen igrac nakon blokade/pokusaja blokade a da je nakon toga jedva takao lice igraca kog blokira.
Jedva da se vidi na usporenom snimku, ne postoji ni trzaj glave Janga, i tek nakon sto su sudije vidjele da lezi i drzi se za glavu su svirale faul.
Pa ako moze link tog snimka gdje je Bobi jedva dotakao glavu igraca nakon skolskog pokusaja blokade, pa da eto za 40 godina prvi put vidim i takvo iskljucenje.

Stampar

pre 2 godine

Nisam gledao mec, ali volim da bacim pogled na staristiku. Embid 5/20, Atlanta 4 izgubljene lopte za ceo mec, i pobeda od samo 3 poena razlike. Ovo ne obecava, ali nadamo se najboljem.
Bogi do titule!
(abc, 15. jun 2021 08:03)

Pogledaj sut u Atlanti, Jang 26/8, Bogi 24/9, Colins 15/6, Galo 6/1. Tesko da mogu gore od ovoga a dobili su...

veljko

pre 2 godine

Jak faul Simonsa kakav se radi u tim situacijama. Je li se onako zalijecu igraci na igraca koji tek ce da krene u prenosenje lopte pa da se iscudjujemo kao ti i ostali svjedoci?
Ti si upravo jak faul pod kosem da ne bude 2+1 i blagi kontakt ruke s licem nakon blokade uporedio sa zalijecanjem centra na pleja u ranoj fazi organizacije igre...
Bravo za mozak. Da ja imam takav mnogo bi mi ljepsi zivot bio.
(Srba Patrijota, 15. jun 2021 09:38)
За сличан фаул је Бобан добио искључење, не због јаког фаула него због ударца по лицу.

veljko

pre 2 godine

"pogađao kada je bilo bitno". Pa da nije toliko promašivao nebi bila frka. Realno više šteti ekipi nego što doprinosi.
(ludilo mozga, 15. jun 2021 08:59)
Ево Мекмилану се тресу гаће, сада ћеш да му преузмеш клупу. Најбољи су они који гледају само бројеве, а не утакмицу. Богдан целу утакмицу мења играче које чува. Када је Херису ишло прешао је на њега, онда је кренуло Карију онда је њега чувао, а све време је удвајао Ембида са Капелом. Тако је било све 4 утакмице. У почетку утакмице су му проценти више него добри. Вероватно је то тактика тренера. Нема бољег одбрамбеног играча у екипи, па вероватно шутира на почетку највише од свих играча и погађа у великом броју. У нападу он није тип играча који стоји у ћошку и чека лопту да би увалио тројку, него се сво време креће да би нашао простор за шут.

NNN

pre 2 godine

Loše šutersko veče obe ekipe
(Embid 0/12 u 2. poluvremenu!!! ali zamalo da pogodi za verovatno pobedu)
Atlanta loša u 1. poluvremenu (samo Bogdanović bio pristojan),
ali u 2. stegli odbranu i vratili se u seriju (da su izgubili sledeći meč bi bio formalnost).

air jordan

pre 2 godine

Mislim da niko nikada nije imao ovako dobar marketing kao Bogdanović, pa šta rade Jokić, Doncic, Vucevic, Bojan Bogdanović... Bogdan pa Bogdan, sad kad mu statistika loša jer realno u Nba je otišao sa pedigreom vrhusnskog sutera, mada to nije ni bio, lik napise da je pogadjao kad je najpotrebnije, ej, dajte malo realnosti, 25 puta je čovek šutnuo...

Decko, od ovih igraca sto si nabrojao samo Bogdan igra defanzivno, ovi ostali si igraci u jednom pravcu a to je ofanzivno. Druga stvar vrlo bitna je to da svi su ispali iz plej ofa samo on ostao u igri, takodje vrlo bitna stvar kad igras odbranu fizicki se vise trosis i dolazi do pada procenta u sutu....Treca stvar veoma bitna svi ovi igraci gore imali su neke zapazene role u regularnom delu takmicenja, u plej ofu nisu mogli da se nametnu vise zbog odbrane koja se igra...cetvrta stvar i mozda najbitnija Bogdanu ne mogu da oproste onih 123 poena protiv FMP.

Oskar de La Penja

pre 2 godine

Dve interesantne stvari sa danasnje utakmice:Divljacki faul Simensa direktan udarac u grudi Kolinsa u skoku(trenutak kada je igrač najraniviji)-nije izbačen. Druga situacija Embild skceni udara u lice Trej Janga bez ikakve šanse da dotakne loptu - faul.

Donato

pre 2 godine

Sta je mlk na dresu?
(Corba, 15. jun 2021 08:26)

Martin Luther King
(nenadn22, 15. jun 2021 08:52) 

# Link komentara

E sad objasni coveku ko je bio navedeni. Da ne misli da jw u pitanje lanac hotela ili reastorana. :)

Dusan

pre 2 godine

Siksersi bez Grina petog- sestog igraca i odmah se oseti na igru. Na utakmici su bila najmanje 3 grublja faula od Jokicevog. Hauard laktom igraca udara- nista ni flagrant 1. Simons krvnicki zaustavlja igraca u skoku- flagrant 1. Embid udara u doskoku namerno Treja po glavi. Neki su privilegovani u NBA.

petarczv

pre 2 godine

Fila je imala + 4 na dva min do kraja a onda su na scenu stupili kolins i jang i dali sve poene do zadnjeg. Ali Bogdan je pogadjao pa me zanima sta je dao kad je tad bilo najpotrebnije.
(Baki, 15. jun 2021 09:07)

A snajper pronasio 4 poslednja suta ali na b92 je mal drugačije

srba

pre 2 godine

Bez da umanjim znacaj Bogdanove igre, sutirao je ocajno. Da je bolje sutirao ne bi ni morao da pogađa u važnim trenutcima. Sut za 3 mu je baš bio loš.

Marko

pre 2 godine

Mislim da niko nikada nije imao ovako dobar marketing kao Bogdanović, pa šta rade Jokić, Doncic, Vucevic, Bojan Bogdanović... Bogdan pa Bogdan, sad kad mu statistika loša jer realno u Nba je otišao sa pedigreom vrhusnskog sutera, mada to nije ni bio, lik napise da je pogadjao kad je najpotrebnije, ej, dajte malo realnosti, 25 puta je čovek šutnuo...

Nenad

pre 2 godine

Bogi care, ako citas ove komentare vidis i sam da je najbolje da radis na sebi ovog leta, da se odmoris, zalecis sve povrede i da iskuliras reprezentaciju. Ovaj narod tebe ocito ne zasluzuje.

Baki

pre 2 godine

Fila je imala + 4 na dva min do kraja a onda su na scenu stupili kolins i jang i dali sve poene do zadnjeg. Ali Bogdan je pogadjao pa me zanima sta je dao kad je tad bilo najpotrebnije.

panter pudlica

pre 2 godine

Eto, sad odjednom Bogi nije plejmejker. Da nema bogibotova i nolina, trebalo bi ih izmisliti.
(Kukatilo, 15. jun 2021 09:07)

Da nema mrzitelja istih, bio bi lepši svet. Ne bi mi palo na pamet da kažem "trebalo bi vas izmisliti", jer ste nepotrebni apsolutno.

Srba Patrijota

pre 2 godine

Slazem se da Bogi treba da odmori.
On je stariji od Joke a i svako ljeto je igrao za reprezentaciju, i evo ce duze igrati u PO od Joke. Bar 3 utakmice duze.
Ako odmori ne bih mu nista zamjerio. Razumio bih ga. Kao Jokica.
OI igre su manje vazne. Ti momci nam dosta przaju tokom godine.

Kukatilo

pre 2 godine

Bogi care, ako citas ove komentare vidis i sam da je najbolje da radis na sebi ovog leta, da se odmoris, zalecis sve povrede i da iskuliras reprezentaciju. Ovaj narod tebe ocito ne zasluzuje.
(Nenad, 15. jun 2021 09:17)

Dace Bog.

nenad

pre 2 godine

"pogađao kada je bilo bitno". Pa da nije toliko promašivao nebi bila frka. Realno više šteti ekipi nego što doprinosi.
(ludilo mozga, 15. jun 2021 08:59)

Da ti se razumes bolje od njih tamo, cudo te neko nije vec angazovao tako strucnog i pametnog.

Ranko

pre 2 godine

A sad plejmejker vise nije. Da mi je znati sta li je taj Bogdan. Nije skolovao izgleda ... a koja to skola bese? A da, ona tamo neka crno bela.

Srba Patrijota

pre 2 godine

Pre bilo kakvog palamuđenja o procentu šuta, treba reći da u izuzetno fizičkoj utakmici Bogdan igra 42 minuta, najviše od svih, jer je strahovito bitan igrač u oba pravca za Atlantu. Embid 4/20, ali sad će da ga brane i kažu "igra povređen, dešava se itd.". Faul Simonsa u kontri na Jangu bio je jači od Jokićevog i nikom ništa, pa Embid Janga u glavu i nikom ništa.Proći će Fila, ali bar će da se satru.
(Laki, 15. jun 2021 08:12)
Jak faul Simonsa kakav se radi u tim situacijama. Je li se onako zalijecu igraci na igraca koji tek ce da krene u prenosenje lopte pa da se iscudjujemo kao ti i ostali svjedoci?
Ti si upravo jak faul pod kosem da ne bude 2+1 i blagi kontakt ruke s licem nakon blokade uporedio sa zalijecanjem centra na pleja u ranoj fazi organizacije igre...
Bravo za mozak. Da ja imam takav mnogo bi mi ljepsi zivot bio.

Leonardo

pre 2 godine

"pogađao kada je bilo bitno". Pa da nije toliko promašivao nebi bila frka. Realno više šteti ekipi nego što doprinosi.
(ludilo mozga, 15. jun 2021 08:59) # Link komentara

Potpis ti je sasvim u skladu sa onim sto pises. Aj sad nazad na RSB ili gde se vec skupljaju panteri

Diletant

pre 2 godine

-Bogi se mnogo troši u odbrani, zato i lošiji procenti šuta. On im je jedan od najboljih defanzivaca. Svidja mi se sve više ide na ulaze i ne ćoškari sve vreme.
-Jang izuzetno kreativan igrač, neverovatne asistencije i njegovi ulazi su gotovo neodbranjivi. Samo kad bi prestao da divlja sa onim šutiranjem sa 9 i više metara, jer uglavnom promašuje.
-Kapela dobar u oba smera ali fizički inferioran protiv Embida.
-Kolins takođe dobar u oba smera.
-Kevin Huerter me najviše oduševio u ovoj seriji, odličan u odbrani, zahvalan u napadu. Uglavnom ima i dobre procente šuta, malo troši loptu, sposoban da sam iskreira šut.
-Galinari šut za tri do besvesti, ako ne ide šut totalno beskoristan. Neverovatno da je igrač sa takvim fizičkim predispozicijama limitiran u napadu. Ne znam da li je do trenera ili je prosto takav igrač, ali mogao bi mnogo više da napada koš ulazom. Drugo, kod Galinarija ne postoji asistencija, kad dobije loptu samo na koš gleda.
Klupa tanka, osim Vilijamsa i Okogvua ništa posebno, fale im Rediš i Hanter.

Dragan

pre 2 godine

Ipak treba isfiltrirati komentare od strane admina na ovom portalu prema tome da li je neko gledao utakmicu ili nije. Filadelfija bila neuporedivo bolja u prvoj polovini meca i imala kontrolu meca. Embid igrao racionalno i dovoljno. Zatim je izasao na teren u drugom u potpuno drugom izdanju, jedva se kretao, nije mogao da ide u duel i forsirao je sut i imao 0-12 u celom drugom poluvremenu. To sto je izasao u drugom poluvremenu da igra uprkos povredi i problemu dovelo je do toga da je svom timu napravio problem, jer da nije ulazio u igru sigurno bi dobili. Dovoljno je videti njegovo promaseno polaganje za pobedu na 7 sekundi do kraja. Izjavio je posle meca da bi to obicno lagano zakucao, ali sada nije mogao da se odrazi nikako i da ne zeli da govori o problemu jer to nije izgovor.
Nekad zelja za igrom i da se pomogne ekipi moze ispasti kontraproudktivno. Valjda ce biti spreman za sledece meceve!

ja

pre 2 godine

Fila je imala + 4 na dva min do kraja a onda su na scenu stupili kolins i jang i dali sve poene do zadnjeg. Ali Bogdan je pogadjao pa me zanima sta je dao kad je tad bilo najpotrebnije.
(Baki, 15. jun 2021 09:07)

A snajper pronasio 4 poslednja suta ali na b92 je mal drugačije
(petarczv, 15. jun 2021 09:42)

Aj prestani da kmečiš.

znanje-imanje

pre 2 godine

@auu i dr. pogrešni komentari:
2 SF Istoka 2:2. Basket malo dobar, malo intenzivan, puno loš. Sve neminovna posledica spičene sezone pa su svi igrači na ivici mogućnosti.
At(a)lanta je ukrala 5 lopti, jedva više nego Fila 2. Opet imala je 6 skokova manje. Ipak je šutnula čak 16 puta više - a pobedila za samo 3 poena više. Tek pola tog objašnjenja je u tome što je domaćin izgubio samo 4 lopte a gosti 12. Uostalom 11 od 27 trojki gostiju je loše, ali ipak bolje nego 12 od 40 trojki domaćina (pre svega Bogdanovi promašaji). Sveukupno to pokazuje samo jedno: Filadelfiji je ispadala lopta iz ruku. Mogli su ovo da dobiju ali, u stvari, nisu mogli.
Bogdan je iznenadio kao nikad bolji u zadnjoj trećini sezone. Međutim njegov pik forme je prošao, što je isto prirodno. Sad je opet "solidan" tj. maši puno. Ali McMilan nema opciju: pošto nije igrao mnogo u sezoni on mu je najmanje izraubovan igrač. Embid se sve više tetura, on izgleda ne samo da mu koleno ne podnesi uzastopne mečeve nego ne može ni fitnesom. Simonsa nije moguće naučiti da pogodi slobodna bacanja. I uopšte: što su borci umorniji turnir je turobniji. Odlučiće, kao i sa Denverom, kao i 3/4 svih NBA PO dvoboja ikada, medicinsko stanje timova.

Alija Sirotanović

pre 2 godine

Sta je mlk na dresu?
(Corba, 15. jun 2021 08:26)

Martin Luther King najpoznatiji građanin Atlante.
Mada, može biti i IMLEK, kao prikriveni sponzor!

PredragDrobnjak

pre 2 godine

Atlanta je ispod prosečna ekipa.
(dr. man, 15. jun 2021 08:07)

Ljudi stigli do polufinala i 2-2 sa Filadelfijom, sta bi tek bilo da nisu tako losi?

Pojedini treba da skontaju da je ovo playoff, vaze se samo pobede, kakvi crni procenti suta.Proslu partiju je imao 75% pa su izgubili.

marka

pre 2 godine

Bogdan 9/24 (bukvalno nista nije pogodio u poslednjoj cet, par otvorenih trojki)
Jang 8/26 (izvadile ass)
Herter 4/10 (jos i najbolji procenat)
Galo 1/6
Embid 4/20
Ko je gledao mec mogao je da vidi uzasno sutersko vece svih, izuzev Karija. Kako god, Bogi 22 poena, izjednacenje u seriji, idemo dalje!

nebojsa

pre 2 godine

Bogi razigrao saigrace sa 0 asistencija. Strasan plejmejker.
(Ranko, 15. jun 2021 08:10)

Neke traume nikad ne prolaze, kažu psiholozi... Razigrao je on sebe, Ranko sokole, onomad 136 puta i ti to iz glave ne možeš da izbaciš. Čak i ne spavaš noću da bi ga opet gledao a kroz glavu ti samo prolaze one mučne slike. Što to sebi radiš, bilo pa prošlo, pusti... A pitaj neke drugare koji prate košarku malo duže da ti objasne na kojoj poziciji igra Bogdanović, nije sramota ne znati, sramota je ne saznati.

111

pre 2 godine

Bogi razigrao saigrace sa 0 asistencija. Strasan plejmejker.
(Ranko, 15. jun 2021 08:10)


Nije plejmejker ali ima vreme, naucices. Za to vreme, nastavi da se sramotis.

petarczv

pre 2 godine

Bogi razigrao saigrace sa 0 asistencija. Strasan plejmejker.
(Ranko, 15. jun 2021 08:10)

On nije plejmejker
(IMAM 115 KG, 15. jun 2021 08:25)

A sad nije...

123

pre 2 godine

Treba da bude jasno da je sut bio los svima u Atlanti ali su utakmicu dobili odlicnom igrom u odbrani u drugom poluvremenu. Pre svega zaustavljen je Kari i Embiid. BB je pogodio za 3 i napokon vodjstvo a gubili su i 17 poena razlike, Kolins je imao par izvanrednih zakucavanja i bitnu trojku. Ali je Kari zaustavljen koji ih je ubijao u prvom poluvremenu. Zasluzna pobeda i izjednacenje. Jang isto los sut ali veliki broj asistencija sto mu je i posao kao pleja. Bice tesko kod File , koji su sigurno favoriri ali Atlanta ima veliko srce..

abc

pre 2 godine

Nisam gledao mec, ali volim da bacim pogled na staristiku. Embid 5/20, Atlanta 4 izgubljene lopte za ceo mec, i pobeda od samo 3 poena razlike. Ovo ne obecava, ali nadamo se najboljem.
Bogi do titule!

Pogan

pre 2 godine

Pobedi se u zube ne gleda. Meni iskreno ne smetaju procenti suta generalno jer je dosta puta dobio vruc krompir, ali mi smeta cinjenica da Bogdan bas mnogo masi otvorene nebranjene suteve koje poluigraci poput Korkmaza ne mase skoro nikad. Da je recimo od 5-6 takvih omasaja dao 3 ili 4, imao bi 30 poena lagano.

Marica se ipak razume malo

pre 2 godine

Bogi razigrao saigrace sa 0 asistencija. Strasan plejmejker.
(Ranko, 15. jun 2021 08:10)

Razumeš se ti u plejmerkere kao Marica u k.... k.... .

petar-nbg

pre 2 godine

Obe ekipe nisu imale bas neko sutersko vece i dobro je da je Atlanta dobila ovu utakmicu jer ce im to znaciti pre svega na psiholoskom planu. Bogdan nije bio sjajan, ali svakako jedan od boljih na terenu bez obzira na losije procente suta. Bice ovde jos drame do kraja serije. Cini mi se da su obe ekipe slicnog kvaliteta i da zbog toga nema izrazitog favorita i da bi najpravednije bilo da se u sedmoj utakmici odlucuje ko ide dalje. Nadam se da ce fortuna biti na strani Atlante. Napred Bogi !!!

Ћирилица

pre 2 godine

Da je pogađao u korektnim procentima pobedu bi obezbedili ranije. Popravi malo te procente čoveče, valjda će biti bolje za OI.
(metalstorm, 15. jun 2021 07:58)

Па добро, да је имао у регуларној сезони 95% за три и 97% за два, био би вероватно МВП и Атланта би се лагано прошетала, али није...

Laki

pre 2 godine

Pre bilo kakvog palamuđenja o procentu šuta, treba reći da u izuzetno fizičkoj utakmici Bogdan igra 42 minuta, najviše od svih, jer je strahovito bitan igrač u oba pravca za Atlantu. Embid 4/20, ali sad će da ga brane i kažu "igra povređen, dešava se itd.". Faul Simonsa u kontri na Jangu bio je jači od Jokićevog i nikom ništa, pa Embid Janga u glavu i nikom ništa.Proći će Fila, ali bar će da se satru.

Fox

pre 2 godine

Katastrofalna Filadelfija u drugom poluvremenu posle dvocifrenog vodjstva u prvom. Embid je previse silovao na kraju i sve se islo na njega, sto je ispalo kontraproduktivno. Fila dobija seriju definitivno, samo je pitanje hoce li priustiti sebi luksuz jos jednog loseg meca u napadu.

petarczv

pre 2 godine

Bogi razigrao saigrace sa 0 asistencija. Strasan plejmejker.
(Ranko, 15. jun 2021 08:10)


Nije plejmejker ali ima vreme, naucices. Za to vreme, nastavi da se sramotis.
(111, 15. jun 2021 08:20)

Kaze se "ima vremena" a ne "ima vreme" Za to vreme nastavi da se sramotis...a inace ovde su vam bila puna usta da bogi moze da igra i kao play i da to radi odlcno...nego vama po potrebi

IMAM 70 KG SA KREVETOM

pre 2 godine

Bogi razigrao saigrace sa 0 asistencija. Strasan plejmejker.
(Ranko, 15. jun 2021 08:10)

A sto pa mora da ima asistencije? Zar smo samo mi Srbi zaduzeni da delimo lopte a oni da sutiraju do besvesti?

glisa

pre 2 godine

metalstorm...нема потребе да поправља проценте, има једне од најбољих процената сута у лиги, обрио рекорд клуба у тројкама у једном месецу, имао преко 40% сута за три. Нека проценте шута поправе харден, Дурент, Јанг, Кари, Лилард, Мичел...

А. Петров

pre 2 godine

Сви су лоше шутирали, и Атланта и Филаделфија. .Богдан се држао изнад просека тима и тек у финишу га је Јанг престигао.
Ипак је тај Јанг фаца. Потрошио је море лопти, али је на крају ипак он био одлучујући фактор. А и надавао се асистенција.

auu

pre 2 godine

Kakva igra i jedni i drugi pa ovi su gori nego oni u aba lige. Ovako nesto jos lose nisam gledao. Prvo poluvreme trce kao muve bez glave i jedni i drugi, odbrane ne postoje, bacaju se pasovi od kosa do kosa... Pa ovo nema nigde, hahahaha

petarczv

pre 2 godine

Bogi razigrao saigrace sa 0 asistencija. Strasan plejmejker.
(Ranko, 15. jun 2021 08:10)

Strasno je citati ove komentare od ljudi koji nisu ni gledali utakmicu !
(JPR24, 15. jun 2021 08:19)

Strasno da je gledao utakmicu video bi da ih je ipak razigravao i asistirao e sad ne znam kako ima 0 ass ali nema veze

JPR24

pre 2 godine

Bogi razigrao saigrace sa 0 asistencija. Strasan plejmejker.
(Ranko, 15. jun 2021 08:10)

Strasno je citati ove komentare od ljudi koji nisu ni gledali utakmicu !

marka

pre 2 godine

Bogdan 9/24 (bukvalno nista nije pogodio u poslednjoj cet, par otvorenih trojki)
Jang 8/26 (izvadile ass)
Herter 4/10 (jos i najbolji procenat)
Galo 1/6
Embid 4/20
Ko je gledao mec mogao je da vidi uzasno sutersko vece svih, izuzev Karija. Kako god, Bogi 22 poena, izjednacenje u seriji, idemo dalje!

abc

pre 2 godine

Nisam gledao mec, ali volim da bacim pogled na staristiku. Embid 5/20, Atlanta 4 izgubljene lopte za ceo mec, i pobeda od samo 3 poena razlike. Ovo ne obecava, ali nadamo se najboljem.
Bogi do titule!

Laki

pre 2 godine

Pre bilo kakvog palamuđenja o procentu šuta, treba reći da u izuzetno fizičkoj utakmici Bogdan igra 42 minuta, najviše od svih, jer je strahovito bitan igrač u oba pravca za Atlantu. Embid 4/20, ali sad će da ga brane i kažu "igra povređen, dešava se itd.". Faul Simonsa u kontri na Jangu bio je jači od Jokićevog i nikom ništa, pa Embid Janga u glavu i nikom ništa.Proći će Fila, ali bar će da se satru.

111

pre 2 godine

Bogi razigrao saigrace sa 0 asistencija. Strasan plejmejker.
(Ranko, 15. jun 2021 08:10)


Nije plejmejker ali ima vreme, naucices. Za to vreme, nastavi da se sramotis.

JPR24

pre 2 godine

Bogi razigrao saigrace sa 0 asistencija. Strasan plejmejker.
(Ranko, 15. jun 2021 08:10)

Strasno je citati ove komentare od ljudi koji nisu ni gledali utakmicu !

Alija Sirotanović

pre 2 godine

Sta je mlk na dresu?
(Corba, 15. jun 2021 08:26)

Martin Luther King najpoznatiji građanin Atlante.
Mada, može biti i IMLEK, kao prikriveni sponzor!

glisa

pre 2 godine

metalstorm...нема потребе да поправља проценте, има једне од најбољих процената сута у лиги, обрио рекорд клуба у тројкама у једном месецу, имао преко 40% сута за три. Нека проценте шута поправе харден, Дурент, Јанг, Кари, Лилард, Мичел...

А. Петров

pre 2 godine

Сви су лоше шутирали, и Атланта и Филаделфија. .Богдан се држао изнад просека тима и тек у финишу га је Јанг престигао.
Ипак је тај Јанг фаца. Потрошио је море лопти, али је на крају ипак он био одлучујући фактор. А и надавао се асистенција.

Nenad

pre 2 godine

Bogi care, ako citas ove komentare vidis i sam da je najbolje da radis na sebi ovog leta, da se odmoris, zalecis sve povrede i da iskuliras reprezentaciju. Ovaj narod tebe ocito ne zasluzuje.

nebojsa

pre 2 godine

Bogi razigrao saigrace sa 0 asistencija. Strasan plejmejker.
(Ranko, 15. jun 2021 08:10)

Neke traume nikad ne prolaze, kažu psiholozi... Razigrao je on sebe, Ranko sokole, onomad 136 puta i ti to iz glave ne možeš da izbaciš. Čak i ne spavaš noću da bi ga opet gledao a kroz glavu ti samo prolaze one mučne slike. Što to sebi radiš, bilo pa prošlo, pusti... A pitaj neke drugare koji prate košarku malo duže da ti objasne na kojoj poziciji igra Bogdanović, nije sramota ne znati, sramota je ne saznati.

PredragDrobnjak

pre 2 godine

Atlanta je ispod prosečna ekipa.
(dr. man, 15. jun 2021 08:07)

Ljudi stigli do polufinala i 2-2 sa Filadelfijom, sta bi tek bilo da nisu tako losi?

Pojedini treba da skontaju da je ovo playoff, vaze se samo pobede, kakvi crni procenti suta.Proslu partiju je imao 75% pa su izgubili.

petar-nbg

pre 2 godine

Obe ekipe nisu imale bas neko sutersko vece i dobro je da je Atlanta dobila ovu utakmicu jer ce im to znaciti pre svega na psiholoskom planu. Bogdan nije bio sjajan, ali svakako jedan od boljih na terenu bez obzira na losije procente suta. Bice ovde jos drame do kraja serije. Cini mi se da su obe ekipe slicnog kvaliteta i da zbog toga nema izrazitog favorita i da bi najpravednije bilo da se u sedmoj utakmici odlucuje ko ide dalje. Nadam se da ce fortuna biti na strani Atlante. Napred Bogi !!!

ja

pre 2 godine

Fila je imala + 4 na dva min do kraja a onda su na scenu stupili kolins i jang i dali sve poene do zadnjeg. Ali Bogdan je pogadjao pa me zanima sta je dao kad je tad bilo najpotrebnije.
(Baki, 15. jun 2021 09:07)

A snajper pronasio 4 poslednja suta ali na b92 je mal drugačije
(petarczv, 15. jun 2021 09:42)

Aj prestani da kmečiš.

Marica se ipak razume malo

pre 2 godine

Bogi razigrao saigrace sa 0 asistencija. Strasan plejmejker.
(Ranko, 15. jun 2021 08:10)

Razumeš se ti u plejmerkere kao Marica u k.... k.... .

auu

pre 2 godine

Kakva igra i jedni i drugi pa ovi su gori nego oni u aba lige. Ovako nesto jos lose nisam gledao. Prvo poluvreme trce kao muve bez glave i jedni i drugi, odbrane ne postoje, bacaju se pasovi od kosa do kosa... Pa ovo nema nigde, hahahaha

air jordan

pre 2 godine

Mislim da niko nikada nije imao ovako dobar marketing kao Bogdanović, pa šta rade Jokić, Doncic, Vucevic, Bojan Bogdanović... Bogdan pa Bogdan, sad kad mu statistika loša jer realno u Nba je otišao sa pedigreom vrhusnskog sutera, mada to nije ni bio, lik napise da je pogadjao kad je najpotrebnije, ej, dajte malo realnosti, 25 puta je čovek šutnuo...

Decko, od ovih igraca sto si nabrojao samo Bogdan igra defanzivno, ovi ostali si igraci u jednom pravcu a to je ofanzivno. Druga stvar vrlo bitna je to da svi su ispali iz plej ofa samo on ostao u igri, takodje vrlo bitna stvar kad igras odbranu fizicki se vise trosis i dolazi do pada procenta u sutu....Treca stvar veoma bitna svi ovi igraci gore imali su neke zapazene role u regularnom delu takmicenja, u plej ofu nisu mogli da se nametnu vise zbog odbrane koja se igra...cetvrta stvar i mozda najbitnija Bogdanu ne mogu da oproste onih 123 poena protiv FMP.

IMAM 70 KG SA KREVETOM

pre 2 godine

Bogi razigrao saigrace sa 0 asistencija. Strasan plejmejker.
(Ranko, 15. jun 2021 08:10)

A sto pa mora da ima asistencije? Zar smo samo mi Srbi zaduzeni da delimo lopte a oni da sutiraju do besvesti?

veljko

pre 2 godine

"pogađao kada je bilo bitno". Pa da nije toliko promašivao nebi bila frka. Realno više šteti ekipi nego što doprinosi.
(ludilo mozga, 15. jun 2021 08:59)
Ево Мекмилану се тресу гаће, сада ћеш да му преузмеш клупу. Најбољи су они који гледају само бројеве, а не утакмицу. Богдан целу утакмицу мења играче које чува. Када је Херису ишло прешао је на њега, онда је кренуло Карију онда је њега чувао, а све време је удвајао Ембида са Капелом. Тако је било све 4 утакмице. У почетку утакмице су му проценти више него добри. Вероватно је то тактика тренера. Нема бољег одбрамбеног играча у екипи, па вероватно шутира на почетку највише од свих играча и погађа у великом броју. У нападу он није тип играча који стоји у ћошку и чека лопту да би увалио тројку, него се сво време креће да би нашао простор за шут.

Fox

pre 2 godine

Katastrofalna Filadelfija u drugom poluvremenu posle dvocifrenog vodjstva u prvom. Embid je previse silovao na kraju i sve se islo na njega, sto je ispalo kontraproduktivno. Fila dobija seriju definitivno, samo je pitanje hoce li priustiti sebi luksuz jos jednog loseg meca u napadu.

nenad

pre 2 godine

"pogađao kada je bilo bitno". Pa da nije toliko promašivao nebi bila frka. Realno više šteti ekipi nego što doprinosi.
(ludilo mozga, 15. jun 2021 08:59)

Da ti se razumes bolje od njih tamo, cudo te neko nije vec angazovao tako strucnog i pametnog.

Stampar

pre 2 godine

Nisam gledao mec, ali volim da bacim pogled na staristiku. Embid 5/20, Atlanta 4 izgubljene lopte za ceo mec, i pobeda od samo 3 poena razlike. Ovo ne obecava, ali nadamo se najboljem.
Bogi do titule!
(abc, 15. jun 2021 08:03)

Pogledaj sut u Atlanti, Jang 26/8, Bogi 24/9, Colins 15/6, Galo 6/1. Tesko da mogu gore od ovoga a dobili su...

Pogan

pre 2 godine

Pobedi se u zube ne gleda. Meni iskreno ne smetaju procenti suta generalno jer je dosta puta dobio vruc krompir, ali mi smeta cinjenica da Bogdan bas mnogo masi otvorene nebranjene suteve koje poluigraci poput Korkmaza ne mase skoro nikad. Da je recimo od 5-6 takvih omasaja dao 3 ili 4, imao bi 30 poena lagano.

Paja

pre 2 godine

Gledao sam celu utakmicu, kao i prosle i naredne. Bogdan je odigrao savim solidno, dovoljno za pobedu. Ovde neki strucnjaci pisu da je los procenat suta, ali nemaju pojma sta znaci tracati 42 minuta, cuvati malo Karija pa malo Tobija. Naravno da strucnjaci ne znaju sta znaci gurati 110 kila misica i primati laktove u telo, dobro je ostao na terenu, mnogi bi sami trazili izmenu. Jang je bio los celu utakmicu sa nenormalnim sutevima sa 10 metara, ali je ipak resio na kraju. Napred Atlanta.

Dave Hester

pre 2 godine

Pre neki dan čitam zanimljiv tekst o Bogdanu koji pise jedan od americkih novinara koji prati NBA. Navodi Bogdana kao primer igrača koji ne flopuje, čak i kada je dobio udarac od Embida za flagrant II samo je nastavio da igra, nije padao kao Pirs ili Lebron (naveo ih je autor). Dalje piše o BB kao o fanatiku rada i treninga koji je iskoristio 110% svojih (za NBA prosečnih) fizikalija i igra maksimalno efikasno. Zaključuje da Bogdan nije NBA superstar ali jeste najbolje što NBA košarka moze da ponudi.
Eto zbog čega Bogdan igra 42' , najviše od svih. Zato što je dobar primer radne i igračke etike za svoje saigrače.

Leonardo

pre 2 godine

"pogađao kada je bilo bitno". Pa da nije toliko promašivao nebi bila frka. Realno više šteti ekipi nego što doprinosi.
(ludilo mozga, 15. jun 2021 08:59) # Link komentara

Potpis ti je sasvim u skladu sa onim sto pises. Aj sad nazad na RSB ili gde se vec skupljaju panteri

123

pre 2 godine

Treba da bude jasno da je sut bio los svima u Atlanti ali su utakmicu dobili odlicnom igrom u odbrani u drugom poluvremenu. Pre svega zaustavljen je Kari i Embiid. BB je pogodio za 3 i napokon vodjstvo a gubili su i 17 poena razlike, Kolins je imao par izvanrednih zakucavanja i bitnu trojku. Ali je Kari zaustavljen koji ih je ubijao u prvom poluvremenu. Zasluzna pobeda i izjednacenje. Jang isto los sut ali veliki broj asistencija sto mu je i posao kao pleja. Bice tesko kod File , koji su sigurno favoriri ali Atlanta ima veliko srce..

Diletant

pre 2 godine

-Bogi se mnogo troši u odbrani, zato i lošiji procenti šuta. On im je jedan od najboljih defanzivaca. Svidja mi se sve više ide na ulaze i ne ćoškari sve vreme.
-Jang izuzetno kreativan igrač, neverovatne asistencije i njegovi ulazi su gotovo neodbranjivi. Samo kad bi prestao da divlja sa onim šutiranjem sa 9 i više metara, jer uglavnom promašuje.
-Kapela dobar u oba smera ali fizički inferioran protiv Embida.
-Kolins takođe dobar u oba smera.
-Kevin Huerter me najviše oduševio u ovoj seriji, odličan u odbrani, zahvalan u napadu. Uglavnom ima i dobre procente šuta, malo troši loptu, sposoban da sam iskreira šut.
-Galinari šut za tri do besvesti, ako ne ide šut totalno beskoristan. Neverovatno da je igrač sa takvim fizičkim predispozicijama limitiran u napadu. Ne znam da li je do trenera ili je prosto takav igrač, ali mogao bi mnogo više da napada koš ulazom. Drugo, kod Galinarija ne postoji asistencija, kad dobije loptu samo na koš gleda.
Klupa tanka, osim Vilijamsa i Okogvua ništa posebno, fale im Rediš i Hanter.

panter pudlica

pre 2 godine

Eto, sad odjednom Bogi nije plejmejker. Da nema bogibotova i nolina, trebalo bi ih izmisliti.
(Kukatilo, 15. jun 2021 09:07)

Da nema mrzitelja istih, bio bi lepši svet. Ne bi mi palo na pamet da kažem "trebalo bi vas izmisliti", jer ste nepotrebni apsolutno.

Under KV

pre 2 godine

Da li je pogadjao kad je bitno ili ne, nije važno. Suština je da je pogadjao jedini maltene u prvom poluvremenu. Niko nista nije mogao da ubode i da nije bilo njega, Phila bi na poluvremenu vodila 30 razlike. Posle se evidentno umorio, jer je cuvao Herisa, Simonsa koji su mnogo jaci od njega. Idemo dalje

GoranRS

pre 2 godine

Nakon uvodnih dva tri minuta vidjelo se da će biti utakmica visokog intenziteta jer su igrači Atlante ušli sa velikom željom i puno borbenije nego u prethodne dvije(ovo su i svi stručnjaci rekli da Atlanti ne odgovara onako spora utakmica kao što je bila treća).Bogdan otvara utakmicu sa dvije vezane trojke , treću promašuje iz trka na asistenciju Janga na samom početku napada i onda kreće jedna totalno nenormalna prva četvrtina a i prvo poluvrijeme u globalu. Jang i Kolins imaju šut 0/10 , Kapela prepun straha od embiida promašuje nekoliko zakucavanja i polaganja i umjesto da Atlanta riješi i poluvrijeme i utakmicu tad dolaze u situaciju da gube 18 razlike u trećoj četvrtini ( Šek na poluvremenu kaže da je ljut na Kapelu jer ne igra čvrsto). Kolins u trećoj radi čuda pod reketom i svojom energijom diže i ekipu i navijače a Bogdan počinje preuzimati sve njihove igrače koji su u tom trenutku najbolji i daje veliki doprinos zašto Fila se ne može odlijepiti. Pisao sam već o ovom , nije sporno da je imao loš procenat Bogdan ali zašto Galinari nije ništa pogodio(pogotovo za dva poena) i plus Herter radi ne vidjene gluposti. Ajde što promaši šut ali onda pravi bespotrebne faulove(ovdje je vjerovatno mladost i neiskustvo u pitanju) i par puta ga je trener vadio van baš zbog toga. Sve u svemu Atlanti odgovara brza igra a šut će valjda doći u iduće dvije ili tri utakmice. I da izgube obe iduće utakmice pokazali su da imaju potencijala za iduću sezonu

znanje-imanje

pre 2 godine

@auu i dr. pogrešni komentari:
2 SF Istoka 2:2. Basket malo dobar, malo intenzivan, puno loš. Sve neminovna posledica spičene sezone pa su svi igrači na ivici mogućnosti.
At(a)lanta je ukrala 5 lopti, jedva više nego Fila 2. Opet imala je 6 skokova manje. Ipak je šutnula čak 16 puta više - a pobedila za samo 3 poena više. Tek pola tog objašnjenja je u tome što je domaćin izgubio samo 4 lopte a gosti 12. Uostalom 11 od 27 trojki gostiju je loše, ali ipak bolje nego 12 od 40 trojki domaćina (pre svega Bogdanovi promašaji). Sveukupno to pokazuje samo jedno: Filadelfiji je ispadala lopta iz ruku. Mogli su ovo da dobiju ali, u stvari, nisu mogli.
Bogdan je iznenadio kao nikad bolji u zadnjoj trećini sezone. Međutim njegov pik forme je prošao, što je isto prirodno. Sad je opet "solidan" tj. maši puno. Ali McMilan nema opciju: pošto nije igrao mnogo u sezoni on mu je najmanje izraubovan igrač. Embid se sve više tetura, on izgleda ne samo da mu koleno ne podnesi uzastopne mečeve nego ne može ni fitnesom. Simonsa nije moguće naučiti da pogodi slobodna bacanja. I uopšte: što su borci umorniji turnir je turobniji. Odlučiće, kao i sa Denverom, kao i 3/4 svih NBA PO dvoboja ikada, medicinsko stanje timova.

NNN

pre 2 godine

Loše šutersko veče obe ekipe
(Embid 0/12 u 2. poluvremenu!!! ali zamalo da pogodi za verovatno pobedu)
Atlanta loša u 1. poluvremenu (samo Bogdanović bio pristojan),
ali u 2. stegli odbranu i vratili se u seriju (da su izgubili sledeći meč bi bio formalnost).

Ћирилица

pre 2 godine

Da je pogađao u korektnim procentima pobedu bi obezbedili ranije. Popravi malo te procente čoveče, valjda će biti bolje za OI.
(metalstorm, 15. jun 2021 07:58)

Па добро, да је имао у регуларној сезони 95% за три и 97% за два, био би вероватно МВП и Атланта би се лагано прошетала, али није...

Dusan

pre 2 godine

Siksersi bez Grina petog- sestog igraca i odmah se oseti na igru. Na utakmici su bila najmanje 3 grublja faula od Jokicevog. Hauard laktom igraca udara- nista ni flagrant 1. Simons krvnicki zaustavlja igraca u skoku- flagrant 1. Embid udara u doskoku namerno Treja po glavi. Neki su privilegovani u NBA.

Donato

pre 2 godine

Sta je mlk na dresu?
(Corba, 15. jun 2021 08:26)

Martin Luther King
(nenadn22, 15. jun 2021 08:52) 

# Link komentara

E sad objasni coveku ko je bio navedeni. Da ne misli da jw u pitanje lanac hotela ili reastorana. :)

vito

pre 2 godine

Opet se traži dlaka u jajetu u Bogdanovoj igri. Sinoć je bio veoma dobar, čak i napadački je bio najbolji , istina,u sinoć,napadački slaboj Atlanti. Ko je to dobro šutirao u Atlanti? Niko, čak ni Kapela koji je imao 6/9. On i Kolins su promašivali mrtve zicere, pa i otvorena zakucavanja. Svi Kapelini šutevi su sa razdaljine od "12 cm" od obruča ili zakucavanja, tu bez 90% nema dobre realizacije. Jang šuterski još slabiji od Bogdana,apsolutno. Galinari oko 15% iz igre, a to mu je jedini posao u ovoj ekipi. Kod Bogdanovića je primetno u pposlednjih par utakmica da mu procenti šuta padaju kako utakmica odmiče.Odlično šutira prve dve četvrtine, posle to počinje da pada. Jasno je da se radi o umoru i skoro je stalno u igri, bez odmora i uz ogromnu potrošnju energije u odbrani. Dobro je da pogađa uopšte.

Srba Patrijota

pre 2 godine

Slazem se da Bogi treba da odmori.
On je stariji od Joke a i svako ljeto je igrao za reprezentaciju, i evo ce duze igrati u PO od Joke. Bar 3 utakmice duze.
Ako odmori ne bih mu nista zamjerio. Razumio bih ga. Kao Jokica.
OI igre su manje vazne. Ti momci nam dosta przaju tokom godine.

Cetko

pre 2 godine

Najbolja stvar za Bogdana je sto trener vjeruje u njega i daje mu ovoliku minutazu. Bice sve bolji iz godine u godinu i ostavice znacajan trag u svojoj fransizi.

Salle

pre 2 godine

Izgleda da je bolje odigrao Bogdanovic sa 9/24 iz igre od Janga koji je dao 25 poena i 18 asistencija sa 0 izgubljenih lopti. Tuzno
(Luka top 5 u ligi, 15. jun 2021 11:14)

Možeš i sa 0 poena da odigraš dobro. Ne možeš da sudiš na osnovu statističke brojke što se tiče samo napada. Očigledno je da je Bogi mnogo više zaduženiji za defanzivu od Janga. Inače slažem se, napromašivao se, ali ne određuje pobedu samo napad.

Kukatilo

pre 2 godine

Bogi care, ako citas ove komentare vidis i sam da je najbolje da radis na sebi ovog leta, da se odmoris, zalecis sve povrede i da iskuliras reprezentaciju. Ovaj narod tebe ocito ne zasluzuje.
(Nenad, 15. jun 2021 09:17)

Dace Bog.

Oskar de La Penja

pre 2 godine

Dve interesantne stvari sa danasnje utakmice:Divljacki faul Simensa direktan udarac u grudi Kolinsa u skoku(trenutak kada je igrač najraniviji)-nije izbačen. Druga situacija Embild skceni udara u lice Trej Janga bez ikakve šanse da dotakne loptu - faul.

dj max

pre 2 godine

Jang i bogdan slican ucinak poenterski i slicni proenti suta razlika je samo u 18 asistencija naspram bogijevih nula.
(petarczv, 15. jun 2021 08:52)

I jedno 30 poena više primljenih preko Janga...Odbranu si zaboravio. Slučajno.

Odbrana je ovde presudila. Defanzivno, Atlantino i Bogdanovo, 2.poluvreme je za udžbenike. Posebno 4/4 kad niko od Filadelfijinih "startera" nije uspeo da poentira iz igre. Bukvalno, 0 ubačaja. Spakovani su u mali džep. Tako da je Atlanta, uprkos, lošem šutu iz igre (36%) uspela da pobedi.

Dragan Borca

pre 2 godine

NBA se pretvara u festival flopovanja i u sistem " pobedice ko najvise izdrzi fizicki i ko najvise odmara igrace tokom sezone sa najvise uspesnih flopovanja"
Cini mi se da su zlatne godine NBA bile negde 2015-2019. Bilo je i tada flopovanja ali Harden i jos njih 10 ak i to retko ko je zabacivao telo unapred kao sto sada to masovno rade zadnje 2 sezone. Sada svaki treci igrac nekad flopuje i pola velikih zvezda. Nije to slucajnost sto su najveci floperi u zavrsnicama. Nakaci se po 5-6 poena u proseku sto cesto bude presudno. A i kod velikih zvezda- totalno drugi utisak daje kada neko ima 23, 24 poena i na primer 27,28,30. Upravo sa flopovanjem odredjene zvezde nakace dodatno poene. Embid je svoj prosek poena znatno podigao kada je poceo masovno flopovati

Trej Jang koliko god talentovan asistent opet poene dosta nakacinje flopovanjem

Embid kad ne dobije 10-15 bacanja totalno druga dimenzija

Moraju menjati makar malo pravila. Ako ce pobedjivati onaj ko najvise flopuje onda im niko nece gledati NBA za 2 godine

Uvek je bilo glume ali ovo je odjednom eskaliralo toliko da mi ubilo volju za gledanjem

Cak mi tu Leonard jos i najpostenija preostala zvezda. Denver je prosle godine pobedio Kliperse izmedju ostalog i sto Pol Dzordz i Leonard nisu bas teski floperi ma koliko ja ne voleo Kliperse makar su tu najposteniji i dodao bih Duranta koji retko flopuje. Embid, Trej, Kris Pol, Harden, Lilard, itd festival glumatanja a najgore od svega sto su i mladji poceli masovno 🙄

Aleks

pre 2 godine

Nisam stigla da pogledam ovu utakmicu, ali nijedan igrač nema minutažu od 40+ minuta ako je štetočina za ekipu... Bogdan trenutno igra najbolju odbranu od svih igrača Atlante i mnogo im znači. Za šut se ne brinem, on je (k)varljiva kategorija.

Što se tiče flopovanja, prošli put sam pisala o tome. Nad Embiidom sude dosta postojećih faulova jer nema ko da ga čuva kako spada u Atlanti, ali jeste i floper. Međutim Jang vrlo često nakon Embiidovog flopovanja i iznuđivanja slobodnih bacanja, zaleti da iznudi sam za svoju ekipu, što je po mom mišljenju odraz inteligencije i korišćenja prednosti koje ima - brzine. Jednostavno jako brzo switchuje u napadu tako da odbrambeni igrač nema izbora.

viborg

pre 2 godine

....Bogdan nestao u poslednjoj četvrtini, samo dva poena.

Kokoškova čeka težak posao kakvu će košarku da forsira, bojim se da Bogdan i Jokić ne mogu da igraju zajedno u startnoj petorci, najbolje da Jokić ulazi sa klupe.
(Kikujiro, 15. jun 2021 17:47)

U poslednjoj četvrtini je postigao 5 poena, a ne 2. Samo je Jang imao više, odnosno 8 poena. Svi ostali su postigli manje od Bogdana. Nije se ni Atlanta nadavala poena u 4/4, samo 23.

Kada je mogao igrati sa Foksom i sad sa Jangom, može i sa Jokom. Nema igrača s kojim Bogdan ne može uspešno igrati u postavi. Slično je i sa Jokićem. Kakva klupa. Osnovu treba da čine Jokić-Bogdanović-Micić. To je taj tzv. košarkaški trougao...plejmejker-bek šuter-centar. Šteta zbog povrede Milutinova. I on bi bio izrazito koristan. S njim bi dobili na snazi, čvrstini, skoku i odbrani. Posle Jokića ubedljivo naša najbolja "petica".

Dragan

pre 2 godine

Ipak treba isfiltrirati komentare od strane admina na ovom portalu prema tome da li je neko gledao utakmicu ili nije. Filadelfija bila neuporedivo bolja u prvoj polovini meca i imala kontrolu meca. Embid igrao racionalno i dovoljno. Zatim je izasao na teren u drugom u potpuno drugom izdanju, jedva se kretao, nije mogao da ide u duel i forsirao je sut i imao 0-12 u celom drugom poluvremenu. To sto je izasao u drugom poluvremenu da igra uprkos povredi i problemu dovelo je do toga da je svom timu napravio problem, jer da nije ulazio u igru sigurno bi dobili. Dovoljno je videti njegovo promaseno polaganje za pobedu na 7 sekundi do kraja. Izjavio je posle meca da bi to obicno lagano zakucao, ali sada nije mogao da se odrazi nikako i da ne zeli da govori o problemu jer to nije izgovor.
Nekad zelja za igrom i da se pomogne ekipi moze ispasti kontraproudktivno. Valjda ce biti spreman za sledece meceve!

Pogan

pre 2 godine

(vasa gustav, 15. jun 2021 14:52)

Ne znam bas, prijatelju. Jang vise ide da izvuce faul jureci kontakt sa protivnickim igracem, a kontakt je uglavnom nesporan. Jeste to da kazemo "zloupotreba" pravila, jer takva kretnja u sutu cesto nije prirodna, napr bacanje u stranu tokom suta za 3 poena. Al takva su pravila. Takodje, Jang je jako sitan i ne treba mnogo snage da se izbaci iz koloseka.

S druge strane, Embid je volina od 140 kila koja glumata padanjem i prosipanjem po parketu i jos to otvoreno priznaje. Juce je bila akcija gde su ga ispod kosa udvojili Kapela i Kolins i obojica skocili vertikalno sa podignutim rukama iznad glave, pravo u vis. Embid, koji je skocio u njih, se odbio na kontra stranu od kosa i svoje kretnje, kao da je sleper naleteo na njega. Meni se zeludac mnogo kvalitetnije prevrce od takvog foliranja.

petarczv

pre 2 godine

Bogi razigrao saigrace sa 0 asistencija. Strasan plejmejker.
(Ranko, 15. jun 2021 08:10)

On nije plejmejker
(IMAM 115 KG, 15. jun 2021 08:25)

A sad nije...

jednostavno

pre 2 godine

Pa sto nije ostao u kingsima
(Milos, 15. jun 2021 19:08)

Zato što mu je Atlanta ponudila puno bolji ugovor (puno višr novca). Sada se Atlanta bori za ulazak u finale Istoka, a Sakramento i dalje sanja ulazak u plej-of, iako je prošle sezone SAC bio pojam košarke za Atlantu.

Baki

pre 2 godine

Fila je imala + 4 na dva min do kraja a onda su na scenu stupili kolins i jang i dali sve poene do zadnjeg. Ali Bogdan je pogadjao pa me zanima sta je dao kad je tad bilo najpotrebnije.

petarczv

pre 2 godine

Fila je imala + 4 na dva min do kraja a onda su na scenu stupili kolins i jang i dali sve poene do zadnjeg. Ali Bogdan je pogadjao pa me zanima sta je dao kad je tad bilo najpotrebnije.
(Baki, 15. jun 2021 09:07)

A snajper pronasio 4 poslednja suta ali na b92 je mal drugačije

veljko

pre 2 godine

Jak faul Simonsa kakav se radi u tim situacijama. Je li se onako zalijecu igraci na igraca koji tek ce da krene u prenosenje lopte pa da se iscudjujemo kao ti i ostali svjedoci?
Ti si upravo jak faul pod kosem da ne bude 2+1 i blagi kontakt ruke s licem nakon blokade uporedio sa zalijecanjem centra na pleja u ranoj fazi organizacije igre...
Bravo za mozak. Da ja imam takav mnogo bi mi ljepsi zivot bio.
(Srba Patrijota, 15. jun 2021 09:38)
За сличан фаул је Бобан добио искључење, не због јаког фаула него због ударца по лицу.

air jordan

pre 2 godine

air jordan
Prva stvar: I ostali igraju odbranu

Druga stvar: Ti ne gledas kosarku

Treca stvar: Bojan i Juta i dalje igraju

Cetvrta stvar: Ti ne gledas kosarku

Peta stvar: Jokic i Doncic su pruzili daleko bolje partije od Bogdana

Sesta stvar: Ti ne gledas kosarku

Sedma stvar: Jadni ste svi vi koji i dalje smarate o partizanu i zvezdi


Jel sam spomenuo da ne gledas kosarku???


Prva stvar decace:

Jokic ne igra odbranu u to se mozes uveriti gledanjem utakmice i mozes videti u analizama koje Ameri vrse posle i pre tekmi, isto vazi i za Doncica..

druga stvar deckonja:
Bojan ne igra onu kosarku sto je igrao u regularnom delu, dal je to razlog bolje odbrane ili nesto drugo pitanje je...

treca stvar decko:
Statisticki su Jokic i Doncic imali bolje partije od Bogdana, ali to nije pomoglo njihovim ekipama da prodju dalje, razlog moze da bude u tom neigranju odbrane..

Cetvrta stvar mozda i najvaznija Bogdan je nas najbolji igrac, nekoliko puta je to dokazao u reprezentaciji, sto igrom sto zalaganjem sto ponasanjem, i tako ce biti dok neko drugi ne iskoci i povede repku ka visinama.

petarczv

pre 2 godine

Bogi razigrao saigrace sa 0 asistencija. Strasan plejmejker.
(Ranko, 15. jun 2021 08:10)


Nije plejmejker ali ima vreme, naucices. Za to vreme, nastavi da se sramotis.
(111, 15. jun 2021 08:20)

Kaze se "ima vremena" a ne "ima vreme" Za to vreme nastavi da se sramotis...a inace ovde su vam bila puna usta da bogi moze da igra i kao play i da to radi odlcno...nego vama po potrebi

petarczv

pre 2 godine

Bogi razigrao saigrace sa 0 asistencija. Strasan plejmejker.
(Ranko, 15. jun 2021 08:10)

Strasno je citati ove komentare od ljudi koji nisu ni gledali utakmicu !
(JPR24, 15. jun 2021 08:19)

Strasno da je gledao utakmicu video bi da ih je ipak razigravao i asistirao e sad ne znam kako ima 0 ass ali nema veze

srba

pre 2 godine

Bez da umanjim znacaj Bogdanove igre, sutirao je ocajno. Da je bolje sutirao ne bi ni morao da pogađa u važnim trenutcima. Sut za 3 mu je baš bio loš.

Srba Patrijota

pre 2 godine

Pre bilo kakvog palamuđenja o procentu šuta, treba reći da u izuzetno fizičkoj utakmici Bogdan igra 42 minuta, najviše od svih, jer je strahovito bitan igrač u oba pravca za Atlantu. Embid 4/20, ali sad će da ga brane i kažu "igra povređen, dešava se itd.". Faul Simonsa u kontri na Jangu bio je jači od Jokićevog i nikom ništa, pa Embid Janga u glavu i nikom ništa.Proći će Fila, ali bar će da se satru.
(Laki, 15. jun 2021 08:12)
Jak faul Simonsa kakav se radi u tim situacijama. Je li se onako zalijecu igraci na igraca koji tek ce da krene u prenosenje lopte pa da se iscudjujemo kao ti i ostali svjedoci?
Ti si upravo jak faul pod kosem da ne bude 2+1 i blagi kontakt ruke s licem nakon blokade uporedio sa zalijecanjem centra na pleja u ranoj fazi organizacije igre...
Bravo za mozak. Da ja imam takav mnogo bi mi ljepsi zivot bio.

H. Reiss

pre 2 godine

Nisam trol, niti želim da provociram nekog, ali na kraju će ispasti da će Bogdan dogurati do završnice NBA lige, a Nikola (koji je zasluženo proglašen za MVP-a) da ispadne/je ispao pre nje.

jackie

pre 2 godine

Nikad nisam video tako snažnog centra kao Embida, a da se toliko valja po parketu. Bogdan mora bolje za 3, jeste igrao skoro ceo meč, al' trebao je da ubaci još 2-3.

Marko

pre 2 godine

Mislim da niko nikada nije imao ovako dobar marketing kao Bogdanović, pa šta rade Jokić, Doncic, Vucevic, Bojan Bogdanović... Bogdan pa Bogdan, sad kad mu statistika loša jer realno u Nba je otišao sa pedigreom vrhusnskog sutera, mada to nije ni bio, lik napise da je pogadjao kad je najpotrebnije, ej, dajte malo realnosti, 25 puta je čovek šutnuo...

Luka top 5 u ligi

pre 2 godine

Izgleda da je bolje odigrao Bogdanovic sa 9/24 iz igre od Janga koji je dao 25 poena i 18 asistencija sa 0 izgubljenih lopti. Tuzno

WillyWonka

pre 2 godine

Baš sam pogledao utakmicu i obratio pažnju na Bogdanovu odbranu u 4/4. Po komentarima ovdje, mislio sam da je igrao strašnu odbranu, a realno, statirao je. Evo, da mi neko kaže koji su to njegovi odbrambeni potezi u 4/4?
Sve u svemu, pobjeda je bitna i želim i njemu i Atlanti prolaz dalje, ali budimo realni.

Kozuki Oden

pre 2 godine

air jordan
Prva stvar: I ostali igraju odbranu

Druga stvar: Ti ne gledas kosarku

Treca stvar: Bojan i Juta i dalje igraju

Cetvrta stvar: Ti ne gledas kosarku

Peta stvar: Jokic i Doncic su pruzili daleko bolje partije od Bogdana

Sesta stvar: Ti ne gledas kosarku

Sedma stvar: Jadni ste svi vi koji i dalje smarate o partizanu i zvezdi


Jel sam spomenuo da ne gledas kosarku???

Aleks

pre 2 godine

vasa gustav

Naravno da to radi i tokom sezone. Trae radi isto što i svi drugi vrhunski bekovi - pri šutu zamlatara nožicama ili se praktično baci u svog čuvara. Harden, Kari, Lilard, Dončić, Mekalum...svi imaju identičan "modus operandi". Ali, oni to rade jer im liga dozvoljava. Kada sudije prestanu da takve poteze nagrađuju slobodnjacima, prestaće i oni da flopuju. Ja sam govorila o momentumu kada to Trae radi konkretno u ovoj seriji, zato što zna da sa druge strane ima još jednog flopera. Kao što je neko lepo napisao ovde, ne možeš pobeđivati kao ekipa i bez slobodnih bacanja, ili jako teško. Jang zna da u svojoj ekipi samo on to može da iznudi. A što se Embiida tiče, on pada na najmanji kontakt i baš se prenemaže, još pride napravi 5-6 faulova u napadu. Tako da mi nimalo nije krivo zbog ovog što Jang radi.

baltazar

pre 2 godine

Nisam gledao mec, ali volim da bacim pogled na staristiku. Embid 5/20, Atlanta 4 izgubljene lopte za ceo mec, i pobeda od samo 3 poena razlike. Ovo ne obecava, ali nadamo se najboljem.
Bogi do titule!
(abc, 15. jun 2021 08:03)

Filadelfija je imala bolji šut iz igre 37/85 (43.5%),trojka 11/27 (40,7%), u odnosu na Atlantinih 37/101 (36,6%), trojka 12/40 (30%). Filadelfija je imala i bolji skok 55-49. Ovo ostalo je bilo vrlo slično, osim izgubljenih lopti, tu je Atlanta bila bolja samo 4, u odnosu na 12 Atlantinih.

Od Filadelfinijih startera samo se Embid ispromašivao i imao šut ispod 50%, ostali su imali šut između 50-70% . Kod Atlante samo je Kapela imao šut iznad 50%, ostali starteri su imali šut između 30 i 40%. Jang i Bogdan kombinovano 17/50. Tako da ne čudi ovih, "samo", +3. Moglo bi se reći da je zanimljivo to što je Atlanta pobedila, uprkos ovih, dosta loših 36,6% šuta iz igre.

Zanimljivo je i to, da niko od ove četvorice Filinih najboljih igrača (Embid, Heris, Simons i Kari) u 4/4 nije uspeo da poentira iz igre (0/8).

Kalevra

pre 2 godine

Gledam utakmice i ne mogu vjerovati koji divljaci su Young,Mitchell,Leonard,Georg.....
Da nema Young koji je najsebičniji igrač u NBA i koji guši Bogdana Bogu bi bio prvi strijelac lige....
Curry,Lilard,Irving,Harden,Bell, LeBron,Durant,Dončić,Janis,Embid,Leonard,Georg,Davis, Westbrook....sve su to divljaci,privatnici,nabijači statistike i svi su dopingovani.....

Vuki

pre 2 godine

76ers - i nisu iskoristili momentum, imali su samopouzdanje, energiju, ogromno vođstvo... Sada Hawks - i imaju šansu da na izuzetan individualni kvalitet dođu do brejka i verovatno predlože seriju. Ukoliko Young, Bogdan, možda i Lu budu imali svoj dan, uz standardno sjajnih Colinsa i Capelu, bliži pobedi su Hawks - i.

vasa gustav

pre 2 godine

Nisam stigla da pogledam ovu utakmicu, ali nijedan igrač nema minutažu od 40+ minuta ako je štetočina za ekipu... Bogdan trenutno igra najbolju odbranu od svih igrača Atlante i mnogo im znači. Za šut se ne brinem, on je (k)varljiva kategorija.

Što se tiče flopovanja, prošli put sam pisala o tome. Nad Embiidom sude dosta postojećih faulova jer nema ko da ga čuva kako spada u Atlanti, ali jeste i floper. Međutim Jang vrlo često nakon Embiidovog flopovanja i iznuđivanja slobodnih bacanja, zaleti da iznudi sam za svoju ekipu, što je po mom mišljenju odraz inteligencije i korišćenja prednosti koje ima - brzine. Jednostavno jako brzo switchuje u napadu tako da odbrambeni igrač nema izbora.
(Aleks, 15. jun 2021 12:21)

Što se tiče tih Jangovih "flopovanja", on to radi celu sezonu, a ne samo u ovoj seriji. Ima, bar, po 2 takva "flopa" na svakoj utakmici. Embid je obični šegrt "flopovanja" u odnosu na Janga i Lua koji su "doktori" flopovanja. Ovaj drugi je, možda, i veći "doktor" ali igra puno manje, pa toliko i ne upada u oči.

Srba Patrijota

pre 2 godine

За сличан фаул је Бобан добио искључење, не због јаког фаула него због ударца по лицу.
(veljko, 15. jun 2021 10:45)
Koliko slican? Pratim NBA vec 40 godina i nisam nijednom vidio da je iskljucen igrac nakon blokade/pokusaja blokade a da je nakon toga jedva takao lice igraca kog blokira.
Jedva da se vidi na usporenom snimku, ne postoji ni trzaj glave Janga, i tek nakon sto su sudije vidjele da lezi i drzi se za glavu su svirale faul.
Pa ako moze link tog snimka gdje je Bobi jedva dotakao glavu igraca nakon skolskog pokusaja blokade, pa da eto za 40 godina prvi put vidim i takvo iskljucenje.

bla

pre 2 godine

opet se pojavljuju ovi fantomi koji tvrde kako je bb bolji igrac od Jokica i Doncica. pa bb nosi vodu jangu i vezuje pertle kolinsu! da li ste vi ljudi cisti! i najbolje je da bi izdigli bb-a moraju da unize druge. Jokic je u svakom aspektu kosarke bolji igrac, i u odbrani i u napadu. bas te analize pokazuju koliko je Nikola napredovao. JJ Redick je rekao kako je on igrac bez mane i napadu i u odbrani. da je pri pokrivanju pick and roll-a najbolji centar u nba.
bb je solidan igrac uloge koji igra kako mu jang kaze.

bla

pre 2 godine

Bogdan je šutirao iz igre 9/24 i postigao 22 poena, imao je 5 skokova i 1 izgubljenu loptu.

Jang je šutirao iz igre 8/26 + sl.bacanja 6/8 i postigao je 25 poena..imao je 18 asistencija, 4 skoka i 2 izgubljene lopte, a ne 0.

Bogdan je odigrao za 3 klase bolju odbranu od Janga i tom razlikom u igranju odbrane je "iznivelisao" tih 18 Jangovih asistencija. Taman je tolika i razlika u Bogdanovoj i Jangovoj odbrani. Kapiraš? Trebao bi, ovo je dosta slikovit opis.

Atlanta je sinoć pobedila zahvaljujući, isključivo, sjajnoj odbrani u drugom poluvremenu, i ničemu drugom, sem toj odbrani. Odbrana im je sinoć bila, i otac, i majka. A Bogdan je "tata" odbrane, dok je Jang, u najboljem slučaju, "seka" odbrane. Je li ti sad jasno zašto je Bogdan, u najmanju ruku, zaslužan za pobedu koliko i Jang.
(boris, 15. jun 2021 14:33)

ovo je sjajno. izgleda da je bogdanova ekipa pobedila zato sto je on nadigrao janga? koji su ovo mozgovi

Ranko

pre 2 godine

A sad plejmejker vise nije. Da mi je znati sta li je taj Bogdan. Nije skolovao izgleda ... a koja to skola bese? A da, ona tamo neka crno bela.

Srba Patrijota

pre 2 godine

@Dragan Borca, Denver Portland serija je odlucena flopom Nikole Jokica. Krenuo Nurkic u klasicno remplovanje kod igre posta, ovaj se prostro koliko je dug na parketu i Nurkicu svirana 5. licna, klupa. Nakon toga sve otislo do djavola po Portland.
To je kad si zvijezda. S druge strane u Dramonda su ulijecalu u punom trku, on skolski s dvije noge na parketu, padne, nista svirano, igrac se proseta do kosa. Tri put u PO, sva tri puta klasicni faul u napadu, i nista.
U Jokicevom slucaju su tumacili da remplovanje ramenom iz mjesta je dovoljno da se prostre na parket, u Dramondovom pun trk u tijelo je flopovanje jer Dramond je snazan decko moze on to da podnese.

PimPong

pre 2 godine

Moram da priznam da sam nakon prve utakmice mislio da ce se Atlanta na tome zaustaviti, i da ce Philadelphia dobiti sa 4:1 (samo na osnovu toga kako su ih pustili da se vrate na kraju). A Embiid je radio sta hoce sve do sad. Ali, ako ova povreda bude uticala mnogo na njega, Atlanta ima sansu da ide dalje, mada ce i to da bude dosta tesko. Ipak, nadam se brzom oporavku Embiid-a.

google

pre 2 godine

@veljko

Ne zna se ko je rđaviji, ovi koji pljuju napamet Bogdana ili ovi “intelektualci” koji ga brane. Prvi nemaju mere ni kada čovek odigra realno osrednju ili dobru partiju, drugi nemaju mere nikada već ga “brane” na svaki besmisleni način, izmišljaju taktike, lupetaju, teoretišu.

Kakvo odbrambeno trošenje ti spominješ crni sine? Malo je čuvao Herisa, izbušio ga kao balon, posle prešao na Karija nižeg od njega za 10 cm. Potpuno nebitan deo meča.

U ovom duelu se sve, sve i sve vrti oko toga koliko će Embid dati poena i kako će igrati defanzivno. Znači sve te vaše “teorije” kako je bitno ovo ili ono bacite niz vodu. Embid je ubedljivo najbolji igrač u seriji. Nemaju nikakvu ideju ni plan kako da ga zaustave. To što on ludak igra sa vrlo ozbiljnom povredom, to je druga stvar. Kapela, za kojeg nikada ne bih rekao da je loš defanzivac izgleda kao malo dete naspram ove mrge. Ovaj plan Atlante da ga čuva 1:1 je presmešan, što smo videli u game 3 i u prvom poluvremenu game 4. Šta mi se desilo u drugom poluvremenu verovatno ćemo saznati uskoro.

Ja bih voleo Atlanta da dobije i baš mi je žao mladog Huntera koji bi im itekako dobro došao. Ovaj meč je “prelomio” Kolins sa onih par kucanja u trećoj i trojkom ključnom u 4/4. I pored svega, Fila
Bila na šut od produžetaka.

Sasa

pre 2 godine

(google, 15. jun 2021 21:51) # Link komentara
Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.

Ironicno je kako ti, nesvesno, pljujes po jednima i drugima daleko gore, dok se implicitno nazivas intelektualcem. I na kraju das uzasanu analizu meca koja skoro nema nikakve veze sa istim. Cudan covek koji i te kako precenjuje sebe.

auu

pre 2 godine

Kakva igra i jedni i drugi pa ovi su gori nego oni u aba lige. Ovako nesto jos lose nisam gledao. Prvo poluvreme trce kao muve bez glave i jedni i drugi, odbrane ne postoje, bacaju se pasovi od kosa do kosa... Pa ovo nema nigde, hahahaha

Kukatilo

pre 2 godine

Bogi care, ako citas ove komentare vidis i sam da je najbolje da radis na sebi ovog leta, da se odmoris, zalecis sve povrede i da iskuliras reprezentaciju. Ovaj narod tebe ocito ne zasluzuje.
(Nenad, 15. jun 2021 09:17)

Dace Bog.

petarczv

pre 2 godine

Bogi razigrao saigrace sa 0 asistencija. Strasan plejmejker.
(Ranko, 15. jun 2021 08:10)


Nije plejmejker ali ima vreme, naucices. Za to vreme, nastavi da se sramotis.
(111, 15. jun 2021 08:20)

Kaze se "ima vremena" a ne "ima vreme" Za to vreme nastavi da se sramotis...a inace ovde su vam bila puna usta da bogi moze da igra i kao play i da to radi odlcno...nego vama po potrebi

petarczv

pre 2 godine

Fila je imala + 4 na dva min do kraja a onda su na scenu stupili kolins i jang i dali sve poene do zadnjeg. Ali Bogdan je pogadjao pa me zanima sta je dao kad je tad bilo najpotrebnije.
(Baki, 15. jun 2021 09:07)

A snajper pronasio 4 poslednja suta ali na b92 je mal drugačije

Baki

pre 2 godine

Fila je imala + 4 na dva min do kraja a onda su na scenu stupili kolins i jang i dali sve poene do zadnjeg. Ali Bogdan je pogadjao pa me zanima sta je dao kad je tad bilo najpotrebnije.

srba

pre 2 godine

Bez da umanjim znacaj Bogdanove igre, sutirao je ocajno. Da je bolje sutirao ne bi ni morao da pogađa u važnim trenutcima. Sut za 3 mu je baš bio loš.

Marko

pre 2 godine

Mislim da niko nikada nije imao ovako dobar marketing kao Bogdanović, pa šta rade Jokić, Doncic, Vucevic, Bojan Bogdanović... Bogdan pa Bogdan, sad kad mu statistika loša jer realno u Nba je otišao sa pedigreom vrhusnskog sutera, mada to nije ni bio, lik napise da je pogadjao kad je najpotrebnije, ej, dajte malo realnosti, 25 puta je čovek šutnuo...

Ranko

pre 2 godine

A sad plejmejker vise nije. Da mi je znati sta li je taj Bogdan. Nije skolovao izgleda ... a koja to skola bese? A da, ona tamo neka crno bela.

petarczv

pre 2 godine

Bogi razigrao saigrace sa 0 asistencija. Strasan plejmejker.
(Ranko, 15. jun 2021 08:10)

On nije plejmejker
(IMAM 115 KG, 15. jun 2021 08:25)

A sad nije...

petarczv

pre 2 godine

Bogi razigrao saigrace sa 0 asistencija. Strasan plejmejker.
(Ranko, 15. jun 2021 08:10)

Strasno je citati ove komentare od ljudi koji nisu ni gledali utakmicu !
(JPR24, 15. jun 2021 08:19)

Strasno da je gledao utakmicu video bi da ih je ipak razigravao i asistirao e sad ne znam kako ima 0 ass ali nema veze

Luka top 5 u ligi

pre 2 godine

Izgleda da je bolje odigrao Bogdanovic sa 9/24 iz igre od Janga koji je dao 25 poena i 18 asistencija sa 0 izgubljenih lopti. Tuzno

Srba Patrijota

pre 2 godine

Pre bilo kakvog palamuđenja o procentu šuta, treba reći da u izuzetno fizičkoj utakmici Bogdan igra 42 minuta, najviše od svih, jer je strahovito bitan igrač u oba pravca za Atlantu. Embid 4/20, ali sad će da ga brane i kažu "igra povređen, dešava se itd.". Faul Simonsa u kontri na Jangu bio je jači od Jokićevog i nikom ništa, pa Embid Janga u glavu i nikom ništa.Proći će Fila, ali bar će da se satru.
(Laki, 15. jun 2021 08:12)
Jak faul Simonsa kakav se radi u tim situacijama. Je li se onako zalijecu igraci na igraca koji tek ce da krene u prenosenje lopte pa da se iscudjujemo kao ti i ostali svjedoci?
Ti si upravo jak faul pod kosem da ne bude 2+1 i blagi kontakt ruke s licem nakon blokade uporedio sa zalijecanjem centra na pleja u ranoj fazi organizacije igre...
Bravo za mozak. Da ja imam takav mnogo bi mi ljepsi zivot bio.

Srba Patrijota

pre 2 godine

@Dragan Borca, Denver Portland serija je odlucena flopom Nikole Jokica. Krenuo Nurkic u klasicno remplovanje kod igre posta, ovaj se prostro koliko je dug na parketu i Nurkicu svirana 5. licna, klupa. Nakon toga sve otislo do djavola po Portland.
To je kad si zvijezda. S druge strane u Dramonda su ulijecalu u punom trku, on skolski s dvije noge na parketu, padne, nista svirano, igrac se proseta do kosa. Tri put u PO, sva tri puta klasicni faul u napadu, i nista.
U Jokicevom slucaju su tumacili da remplovanje ramenom iz mjesta je dovoljno da se prostre na parket, u Dramondovom pun trk u tijelo je flopovanje jer Dramond je snazan decko moze on to da podnese.

Kalevra

pre 2 godine

Gledam utakmice i ne mogu vjerovati koji divljaci su Young,Mitchell,Leonard,Georg.....
Da nema Young koji je najsebičniji igrač u NBA i koji guši Bogdana Bogu bi bio prvi strijelac lige....
Curry,Lilard,Irving,Harden,Bell, LeBron,Durant,Dončić,Janis,Embid,Leonard,Georg,Davis, Westbrook....sve su to divljaci,privatnici,nabijači statistike i svi su dopingovani.....

nebojsa

pre 2 godine

Bogi razigrao saigrace sa 0 asistencija. Strasan plejmejker.
(Ranko, 15. jun 2021 08:10)

Neke traume nikad ne prolaze, kažu psiholozi... Razigrao je on sebe, Ranko sokole, onomad 136 puta i ti to iz glave ne možeš da izbaciš. Čak i ne spavaš noću da bi ga opet gledao a kroz glavu ti samo prolaze one mučne slike. Što to sebi radiš, bilo pa prošlo, pusti... A pitaj neke drugare koji prate košarku malo duže da ti objasne na kojoj poziciji igra Bogdanović, nije sramota ne znati, sramota je ne saznati.

Srba Patrijota

pre 2 godine

Slazem se da Bogi treba da odmori.
On je stariji od Joke a i svako ljeto je igrao za reprezentaciju, i evo ce duze igrati u PO od Joke. Bar 3 utakmice duze.
Ako odmori ne bih mu nista zamjerio. Razumio bih ga. Kao Jokica.
OI igre su manje vazne. Ti momci nam dosta przaju tokom godine.

znanje-imanje

pre 2 godine

@auu i dr. pogrešni komentari:
2 SF Istoka 2:2. Basket malo dobar, malo intenzivan, puno loš. Sve neminovna posledica spičene sezone pa su svi igrači na ivici mogućnosti.
At(a)lanta je ukrala 5 lopti, jedva više nego Fila 2. Opet imala je 6 skokova manje. Ipak je šutnula čak 16 puta više - a pobedila za samo 3 poena više. Tek pola tog objašnjenja je u tome što je domaćin izgubio samo 4 lopte a gosti 12. Uostalom 11 od 27 trojki gostiju je loše, ali ipak bolje nego 12 od 40 trojki domaćina (pre svega Bogdanovi promašaji). Sveukupno to pokazuje samo jedno: Filadelfiji je ispadala lopta iz ruku. Mogli su ovo da dobiju ali, u stvari, nisu mogli.
Bogdan je iznenadio kao nikad bolji u zadnjoj trećini sezone. Međutim njegov pik forme je prošao, što je isto prirodno. Sad je opet "solidan" tj. maši puno. Ali McMilan nema opciju: pošto nije igrao mnogo u sezoni on mu je najmanje izraubovan igrač. Embid se sve više tetura, on izgleda ne samo da mu koleno ne podnesi uzastopne mečeve nego ne može ni fitnesom. Simonsa nije moguće naučiti da pogodi slobodna bacanja. I uopšte: što su borci umorniji turnir je turobniji. Odlučiće, kao i sa Denverom, kao i 3/4 svih NBA PO dvoboja ikada, medicinsko stanje timova.

glisa

pre 2 godine

metalstorm...нема потребе да поправља проценте, има једне од најбољих процената сута у лиги, обрио рекорд клуба у тројкама у једном месецу, имао преко 40% сута за три. Нека проценте шута поправе харден, Дурент, Јанг, Кари, Лилард, Мичел...

H. Reiss

pre 2 godine

Nisam trol, niti želim da provociram nekog, ali na kraju će ispasti da će Bogdan dogurati do završnice NBA lige, a Nikola (koji je zasluženo proglašen za MVP-a) da ispadne/je ispao pre nje.

bla

pre 2 godine

opet se pojavljuju ovi fantomi koji tvrde kako je bb bolji igrac od Jokica i Doncica. pa bb nosi vodu jangu i vezuje pertle kolinsu! da li ste vi ljudi cisti! i najbolje je da bi izdigli bb-a moraju da unize druge. Jokic je u svakom aspektu kosarke bolji igrac, i u odbrani i u napadu. bas te analize pokazuju koliko je Nikola napredovao. JJ Redick je rekao kako je on igrac bez mane i napadu i u odbrani. da je pri pokrivanju pick and roll-a najbolji centar u nba.
bb je solidan igrac uloge koji igra kako mu jang kaze.

air jordan

pre 2 godine

Mislim da niko nikada nije imao ovako dobar marketing kao Bogdanović, pa šta rade Jokić, Doncic, Vucevic, Bojan Bogdanović... Bogdan pa Bogdan, sad kad mu statistika loša jer realno u Nba je otišao sa pedigreom vrhusnskog sutera, mada to nije ni bio, lik napise da je pogadjao kad je najpotrebnije, ej, dajte malo realnosti, 25 puta je čovek šutnuo...

Decko, od ovih igraca sto si nabrojao samo Bogdan igra defanzivno, ovi ostali si igraci u jednom pravcu a to je ofanzivno. Druga stvar vrlo bitna je to da svi su ispali iz plej ofa samo on ostao u igri, takodje vrlo bitna stvar kad igras odbranu fizicki se vise trosis i dolazi do pada procenta u sutu....Treca stvar veoma bitna svi ovi igraci gore imali su neke zapazene role u regularnom delu takmicenja, u plej ofu nisu mogli da se nametnu vise zbog odbrane koja se igra...cetvrta stvar i mozda najbitnija Bogdanu ne mogu da oproste onih 123 poena protiv FMP.

Laki

pre 2 godine

Pre bilo kakvog palamuđenja o procentu šuta, treba reći da u izuzetno fizičkoj utakmici Bogdan igra 42 minuta, najviše od svih, jer je strahovito bitan igrač u oba pravca za Atlantu. Embid 4/20, ali sad će da ga brane i kažu "igra povređen, dešava se itd.". Faul Simonsa u kontri na Jangu bio je jači od Jokićevog i nikom ništa, pa Embid Janga u glavu i nikom ništa.Proći će Fila, ali bar će da se satru.

Nenad

pre 2 godine

Bogi care, ako citas ove komentare vidis i sam da je najbolje da radis na sebi ovog leta, da se odmoris, zalecis sve povrede i da iskuliras reprezentaciju. Ovaj narod tebe ocito ne zasluzuje.

marka

pre 2 godine

Bogdan 9/24 (bukvalno nista nije pogodio u poslednjoj cet, par otvorenih trojki)
Jang 8/26 (izvadile ass)
Herter 4/10 (jos i najbolji procenat)
Galo 1/6
Embid 4/20
Ko je gledao mec mogao je da vidi uzasno sutersko vece svih, izuzev Karija. Kako god, Bogi 22 poena, izjednacenje u seriji, idemo dalje!

air jordan

pre 2 godine

air jordan
Prva stvar: I ostali igraju odbranu

Druga stvar: Ti ne gledas kosarku

Treca stvar: Bojan i Juta i dalje igraju

Cetvrta stvar: Ti ne gledas kosarku

Peta stvar: Jokic i Doncic su pruzili daleko bolje partije od Bogdana

Sesta stvar: Ti ne gledas kosarku

Sedma stvar: Jadni ste svi vi koji i dalje smarate o partizanu i zvezdi


Jel sam spomenuo da ne gledas kosarku???


Prva stvar decace:

Jokic ne igra odbranu u to se mozes uveriti gledanjem utakmice i mozes videti u analizama koje Ameri vrse posle i pre tekmi, isto vazi i za Doncica..

druga stvar deckonja:
Bojan ne igra onu kosarku sto je igrao u regularnom delu, dal je to razlog bolje odbrane ili nesto drugo pitanje je...

treca stvar decko:
Statisticki su Jokic i Doncic imali bolje partije od Bogdana, ali to nije pomoglo njihovim ekipama da prodju dalje, razlog moze da bude u tom neigranju odbrane..

Cetvrta stvar mozda i najvaznija Bogdan je nas najbolji igrac, nekoliko puta je to dokazao u reprezentaciji, sto igrom sto zalaganjem sto ponasanjem, i tako ce biti dok neko drugi ne iskoci i povede repku ka visinama.

111

pre 2 godine

Bogi razigrao saigrace sa 0 asistencija. Strasan plejmejker.
(Ranko, 15. jun 2021 08:10)


Nije plejmejker ali ima vreme, naucices. Za to vreme, nastavi da se sramotis.

Kozuki Oden

pre 2 godine

air jordan
Prva stvar: I ostali igraju odbranu

Druga stvar: Ti ne gledas kosarku

Treca stvar: Bojan i Juta i dalje igraju

Cetvrta stvar: Ti ne gledas kosarku

Peta stvar: Jokic i Doncic su pruzili daleko bolje partije od Bogdana

Sesta stvar: Ti ne gledas kosarku

Sedma stvar: Jadni ste svi vi koji i dalje smarate o partizanu i zvezdi


Jel sam spomenuo da ne gledas kosarku???

IMAM 70 KG SA KREVETOM

pre 2 godine

Bogi razigrao saigrace sa 0 asistencija. Strasan plejmejker.
(Ranko, 15. jun 2021 08:10)

A sto pa mora da ima asistencije? Zar smo samo mi Srbi zaduzeni da delimo lopte a oni da sutiraju do besvesti?

google

pre 2 godine

@veljko

Ne zna se ko je rđaviji, ovi koji pljuju napamet Bogdana ili ovi “intelektualci” koji ga brane. Prvi nemaju mere ni kada čovek odigra realno osrednju ili dobru partiju, drugi nemaju mere nikada već ga “brane” na svaki besmisleni način, izmišljaju taktike, lupetaju, teoretišu.

Kakvo odbrambeno trošenje ti spominješ crni sine? Malo je čuvao Herisa, izbušio ga kao balon, posle prešao na Karija nižeg od njega za 10 cm. Potpuno nebitan deo meča.

U ovom duelu se sve, sve i sve vrti oko toga koliko će Embid dati poena i kako će igrati defanzivno. Znači sve te vaše “teorije” kako je bitno ovo ili ono bacite niz vodu. Embid je ubedljivo najbolji igrač u seriji. Nemaju nikakvu ideju ni plan kako da ga zaustave. To što on ludak igra sa vrlo ozbiljnom povredom, to je druga stvar. Kapela, za kojeg nikada ne bih rekao da je loš defanzivac izgleda kao malo dete naspram ove mrge. Ovaj plan Atlante da ga čuva 1:1 je presmešan, što smo videli u game 3 i u prvom poluvremenu game 4. Šta mi se desilo u drugom poluvremenu verovatno ćemo saznati uskoro.

Ja bih voleo Atlanta da dobije i baš mi je žao mladog Huntera koji bi im itekako dobro došao. Ovaj meč je “prelomio” Kolins sa onih par kucanja u trećoj i trojkom ključnom u 4/4. I pored svega, Fila
Bila na šut od produžetaka.

JPR24

pre 2 godine

Bogi razigrao saigrace sa 0 asistencija. Strasan plejmejker.
(Ranko, 15. jun 2021 08:10)

Strasno je citati ove komentare od ljudi koji nisu ni gledali utakmicu !

Dragan

pre 2 godine

Ipak treba isfiltrirati komentare od strane admina na ovom portalu prema tome da li je neko gledao utakmicu ili nije. Filadelfija bila neuporedivo bolja u prvoj polovini meca i imala kontrolu meca. Embid igrao racionalno i dovoljno. Zatim je izasao na teren u drugom u potpuno drugom izdanju, jedva se kretao, nije mogao da ide u duel i forsirao je sut i imao 0-12 u celom drugom poluvremenu. To sto je izasao u drugom poluvremenu da igra uprkos povredi i problemu dovelo je do toga da je svom timu napravio problem, jer da nije ulazio u igru sigurno bi dobili. Dovoljno je videti njegovo promaseno polaganje za pobedu na 7 sekundi do kraja. Izjavio je posle meca da bi to obicno lagano zakucao, ali sada nije mogao da se odrazi nikako i da ne zeli da govori o problemu jer to nije izgovor.
Nekad zelja za igrom i da se pomogne ekipi moze ispasti kontraproudktivno. Valjda ce biti spreman za sledece meceve!

abc

pre 2 godine

Nisam gledao mec, ali volim da bacim pogled na staristiku. Embid 5/20, Atlanta 4 izgubljene lopte za ceo mec, i pobeda od samo 3 poena razlike. Ovo ne obecava, ali nadamo se najboljem.
Bogi do titule!

Ћирилица

pre 2 godine

Da je pogađao u korektnim procentima pobedu bi obezbedili ranije. Popravi malo te procente čoveče, valjda će biti bolje za OI.
(metalstorm, 15. jun 2021 07:58)

Па добро, да је имао у регуларној сезони 95% за три и 97% за два, био би вероватно МВП и Атланта би се лагано прошетала, али није...

ja

pre 2 godine

Fila je imala + 4 na dva min do kraja a onda su na scenu stupili kolins i jang i dali sve poene do zadnjeg. Ali Bogdan je pogadjao pa me zanima sta je dao kad je tad bilo najpotrebnije.
(Baki, 15. jun 2021 09:07)

A snajper pronasio 4 poslednja suta ali na b92 je mal drugačije
(petarczv, 15. jun 2021 09:42)

Aj prestani da kmečiš.

WillyWonka

pre 2 godine

Baš sam pogledao utakmicu i obratio pažnju na Bogdanovu odbranu u 4/4. Po komentarima ovdje, mislio sam da je igrao strašnu odbranu, a realno, statirao je. Evo, da mi neko kaže koji su to njegovi odbrambeni potezi u 4/4?
Sve u svemu, pobjeda je bitna i želim i njemu i Atlanti prolaz dalje, ali budimo realni.

Oskar de La Penja

pre 2 godine

Dve interesantne stvari sa danasnje utakmice:Divljacki faul Simensa direktan udarac u grudi Kolinsa u skoku(trenutak kada je igrač najraniviji)-nije izbačen. Druga situacija Embild skceni udara u lice Trej Janga bez ikakve šanse da dotakne loptu - faul.

Srba Patrijota

pre 2 godine

За сличан фаул је Бобан добио искључење, не због јаког фаула него због ударца по лицу.
(veljko, 15. jun 2021 10:45)
Koliko slican? Pratim NBA vec 40 godina i nisam nijednom vidio da je iskljucen igrac nakon blokade/pokusaja blokade a da je nakon toga jedva takao lice igraca kog blokira.
Jedva da se vidi na usporenom snimku, ne postoji ni trzaj glave Janga, i tek nakon sto su sudije vidjele da lezi i drzi se za glavu su svirale faul.
Pa ako moze link tog snimka gdje je Bobi jedva dotakao glavu igraca nakon skolskog pokusaja blokade, pa da eto za 40 godina prvi put vidim i takvo iskljucenje.

Fox

pre 2 godine

Katastrofalna Filadelfija u drugom poluvremenu posle dvocifrenog vodjstva u prvom. Embid je previse silovao na kraju i sve se islo na njega, sto je ispalo kontraproduktivno. Fila dobija seriju definitivno, samo je pitanje hoce li priustiti sebi luksuz jos jednog loseg meca u napadu.

Pogan

pre 2 godine

Pobedi se u zube ne gleda. Meni iskreno ne smetaju procenti suta generalno jer je dosta puta dobio vruc krompir, ali mi smeta cinjenica da Bogdan bas mnogo masi otvorene nebranjene suteve koje poluigraci poput Korkmaza ne mase skoro nikad. Da je recimo od 5-6 takvih omasaja dao 3 ili 4, imao bi 30 poena lagano.

Leonardo

pre 2 godine

"pogađao kada je bilo bitno". Pa da nije toliko promašivao nebi bila frka. Realno više šteti ekipi nego što doprinosi.
(ludilo mozga, 15. jun 2021 08:59) # Link komentara

Potpis ti je sasvim u skladu sa onim sto pises. Aj sad nazad na RSB ili gde se vec skupljaju panteri

Marica se ipak razume malo

pre 2 godine

Bogi razigrao saigrace sa 0 asistencija. Strasan plejmejker.
(Ranko, 15. jun 2021 08:10)

Razumeš se ti u plejmerkere kao Marica u k.... k.... .

Donato

pre 2 godine

Sta je mlk na dresu?
(Corba, 15. jun 2021 08:26)

Martin Luther King
(nenadn22, 15. jun 2021 08:52) 

# Link komentara

E sad objasni coveku ko je bio navedeni. Da ne misli da jw u pitanje lanac hotela ili reastorana. :)

PimPong

pre 2 godine

Moram da priznam da sam nakon prve utakmice mislio da ce se Atlanta na tome zaustaviti, i da ce Philadelphia dobiti sa 4:1 (samo na osnovu toga kako su ih pustili da se vrate na kraju). A Embiid je radio sta hoce sve do sad. Ali, ako ova povreda bude uticala mnogo na njega, Atlanta ima sansu da ide dalje, mada ce i to da bude dosta tesko. Ipak, nadam se brzom oporavku Embiid-a.

А. Петров

pre 2 godine

Сви су лоше шутирали, и Атланта и Филаделфија. .Богдан се држао изнад просека тима и тек у финишу га је Јанг престигао.
Ипак је тај Јанг фаца. Потрошио је море лопти, али је на крају ипак он био одлучујући фактор. А и надавао се асистенција.

petar-nbg

pre 2 godine

Obe ekipe nisu imale bas neko sutersko vece i dobro je da je Atlanta dobila ovu utakmicu jer ce im to znaciti pre svega na psiholoskom planu. Bogdan nije bio sjajan, ali svakako jedan od boljih na terenu bez obzira na losije procente suta. Bice ovde jos drame do kraja serije. Cini mi se da su obe ekipe slicnog kvaliteta i da zbog toga nema izrazitog favorita i da bi najpravednije bilo da se u sedmoj utakmici odlucuje ko ide dalje. Nadam se da ce fortuna biti na strani Atlante. Napred Bogi !!!

Dusan

pre 2 godine

Siksersi bez Grina petog- sestog igraca i odmah se oseti na igru. Na utakmici su bila najmanje 3 grublja faula od Jokicevog. Hauard laktom igraca udara- nista ni flagrant 1. Simons krvnicki zaustavlja igraca u skoku- flagrant 1. Embid udara u doskoku namerno Treja po glavi. Neki su privilegovani u NBA.

veljko

pre 2 godine

"pogađao kada je bilo bitno". Pa da nije toliko promašivao nebi bila frka. Realno više šteti ekipi nego što doprinosi.
(ludilo mozga, 15. jun 2021 08:59)
Ево Мекмилану се тресу гаће, сада ћеш да му преузмеш клупу. Најбољи су они који гледају само бројеве, а не утакмицу. Богдан целу утакмицу мења играче које чува. Када је Херису ишло прешао је на њега, онда је кренуло Карију онда је њега чувао, а све време је удвајао Ембида са Капелом. Тако је било све 4 утакмице. У почетку утакмице су му проценти више него добри. Вероватно је то тактика тренера. Нема бољег одбрамбеног играча у екипи, па вероватно шутира на почетку највише од свих играча и погађа у великом броју. У нападу он није тип играча који стоји у ћошку и чека лопту да би увалио тројку, него се сво време креће да би нашао простор за шут.

Paja

pre 2 godine

Gledao sam celu utakmicu, kao i prosle i naredne. Bogdan je odigrao savim solidno, dovoljno za pobedu. Ovde neki strucnjaci pisu da je los procenat suta, ali nemaju pojma sta znaci tracati 42 minuta, cuvati malo Karija pa malo Tobija. Naravno da strucnjaci ne znaju sta znaci gurati 110 kila misica i primati laktove u telo, dobro je ostao na terenu, mnogi bi sami trazili izmenu. Jang je bio los celu utakmicu sa nenormalnim sutevima sa 10 metara, ali je ipak resio na kraju. Napred Atlanta.

jackie

pre 2 godine

Nikad nisam video tako snažnog centra kao Embida, a da se toliko valja po parketu. Bogdan mora bolje za 3, jeste igrao skoro ceo meč, al' trebao je da ubaci još 2-3.

Alija Sirotanović

pre 2 godine

Sta je mlk na dresu?
(Corba, 15. jun 2021 08:26)

Martin Luther King najpoznatiji građanin Atlante.
Mada, može biti i IMLEK, kao prikriveni sponzor!

nenad

pre 2 godine

"pogađao kada je bilo bitno". Pa da nije toliko promašivao nebi bila frka. Realno više šteti ekipi nego što doprinosi.
(ludilo mozga, 15. jun 2021 08:59)

Da ti se razumes bolje od njih tamo, cudo te neko nije vec angazovao tako strucnog i pametnog.

vasa gustav

pre 2 godine

Nisam stigla da pogledam ovu utakmicu, ali nijedan igrač nema minutažu od 40+ minuta ako je štetočina za ekipu... Bogdan trenutno igra najbolju odbranu od svih igrača Atlante i mnogo im znači. Za šut se ne brinem, on je (k)varljiva kategorija.

Što se tiče flopovanja, prošli put sam pisala o tome. Nad Embiidom sude dosta postojećih faulova jer nema ko da ga čuva kako spada u Atlanti, ali jeste i floper. Međutim Jang vrlo često nakon Embiidovog flopovanja i iznuđivanja slobodnih bacanja, zaleti da iznudi sam za svoju ekipu, što je po mom mišljenju odraz inteligencije i korišćenja prednosti koje ima - brzine. Jednostavno jako brzo switchuje u napadu tako da odbrambeni igrač nema izbora.
(Aleks, 15. jun 2021 12:21)

Što se tiče tih Jangovih "flopovanja", on to radi celu sezonu, a ne samo u ovoj seriji. Ima, bar, po 2 takva "flopa" na svakoj utakmici. Embid je obični šegrt "flopovanja" u odnosu na Janga i Lua koji su "doktori" flopovanja. Ovaj drugi je, možda, i veći "doktor" ali igra puno manje, pa toliko i ne upada u oči.

panter pudlica

pre 2 godine

Eto, sad odjednom Bogi nije plejmejker. Da nema bogibotova i nolina, trebalo bi ih izmisliti.
(Kukatilo, 15. jun 2021 09:07)

Da nema mrzitelja istih, bio bi lepši svet. Ne bi mi palo na pamet da kažem "trebalo bi vas izmisliti", jer ste nepotrebni apsolutno.

Diletant

pre 2 godine

-Bogi se mnogo troši u odbrani, zato i lošiji procenti šuta. On im je jedan od najboljih defanzivaca. Svidja mi se sve više ide na ulaze i ne ćoškari sve vreme.
-Jang izuzetno kreativan igrač, neverovatne asistencije i njegovi ulazi su gotovo neodbranjivi. Samo kad bi prestao da divlja sa onim šutiranjem sa 9 i više metara, jer uglavnom promašuje.
-Kapela dobar u oba smera ali fizički inferioran protiv Embida.
-Kolins takođe dobar u oba smera.
-Kevin Huerter me najviše oduševio u ovoj seriji, odličan u odbrani, zahvalan u napadu. Uglavnom ima i dobre procente šuta, malo troši loptu, sposoban da sam iskreira šut.
-Galinari šut za tri do besvesti, ako ne ide šut totalno beskoristan. Neverovatno da je igrač sa takvim fizičkim predispozicijama limitiran u napadu. Ne znam da li je do trenera ili je prosto takav igrač, ali mogao bi mnogo više da napada koš ulazom. Drugo, kod Galinarija ne postoji asistencija, kad dobije loptu samo na koš gleda.
Klupa tanka, osim Vilijamsa i Okogvua ništa posebno, fale im Rediš i Hanter.

veljko

pre 2 godine

Jak faul Simonsa kakav se radi u tim situacijama. Je li se onako zalijecu igraci na igraca koji tek ce da krene u prenosenje lopte pa da se iscudjujemo kao ti i ostali svjedoci?
Ti si upravo jak faul pod kosem da ne bude 2+1 i blagi kontakt ruke s licem nakon blokade uporedio sa zalijecanjem centra na pleja u ranoj fazi organizacije igre...
Bravo za mozak. Da ja imam takav mnogo bi mi ljepsi zivot bio.
(Srba Patrijota, 15. jun 2021 09:38)
За сличан фаул је Бобан добио искључење, не због јаког фаула него због ударца по лицу.

Dragan Borca

pre 2 godine

NBA se pretvara u festival flopovanja i u sistem " pobedice ko najvise izdrzi fizicki i ko najvise odmara igrace tokom sezone sa najvise uspesnih flopovanja"
Cini mi se da su zlatne godine NBA bile negde 2015-2019. Bilo je i tada flopovanja ali Harden i jos njih 10 ak i to retko ko je zabacivao telo unapred kao sto sada to masovno rade zadnje 2 sezone. Sada svaki treci igrac nekad flopuje i pola velikih zvezda. Nije to slucajnost sto su najveci floperi u zavrsnicama. Nakaci se po 5-6 poena u proseku sto cesto bude presudno. A i kod velikih zvezda- totalno drugi utisak daje kada neko ima 23, 24 poena i na primer 27,28,30. Upravo sa flopovanjem odredjene zvezde nakace dodatno poene. Embid je svoj prosek poena znatno podigao kada je poceo masovno flopovati

Trej Jang koliko god talentovan asistent opet poene dosta nakacinje flopovanjem

Embid kad ne dobije 10-15 bacanja totalno druga dimenzija

Moraju menjati makar malo pravila. Ako ce pobedjivati onaj ko najvise flopuje onda im niko nece gledati NBA za 2 godine

Uvek je bilo glume ali ovo je odjednom eskaliralo toliko da mi ubilo volju za gledanjem

Cak mi tu Leonard jos i najpostenija preostala zvezda. Denver je prosle godine pobedio Kliperse izmedju ostalog i sto Pol Dzordz i Leonard nisu bas teski floperi ma koliko ja ne voleo Kliperse makar su tu najposteniji i dodao bih Duranta koji retko flopuje. Embid, Trej, Kris Pol, Harden, Lilard, itd festival glumatanja a najgore od svega sto su i mladji poceli masovno 🙄

Vuki

pre 2 godine

76ers - i nisu iskoristili momentum, imali su samopouzdanje, energiju, ogromno vođstvo... Sada Hawks - i imaju šansu da na izuzetan individualni kvalitet dođu do brejka i verovatno predlože seriju. Ukoliko Young, Bogdan, možda i Lu budu imali svoj dan, uz standardno sjajnih Colinsa i Capelu, bliži pobedi su Hawks - i.

bla

pre 2 godine

Bogdan je šutirao iz igre 9/24 i postigao 22 poena, imao je 5 skokova i 1 izgubljenu loptu.

Jang je šutirao iz igre 8/26 + sl.bacanja 6/8 i postigao je 25 poena..imao je 18 asistencija, 4 skoka i 2 izgubljene lopte, a ne 0.

Bogdan je odigrao za 3 klase bolju odbranu od Janga i tom razlikom u igranju odbrane je "iznivelisao" tih 18 Jangovih asistencija. Taman je tolika i razlika u Bogdanovoj i Jangovoj odbrani. Kapiraš? Trebao bi, ovo je dosta slikovit opis.

Atlanta je sinoć pobedila zahvaljujući, isključivo, sjajnoj odbrani u drugom poluvremenu, i ničemu drugom, sem toj odbrani. Odbrana im je sinoć bila, i otac, i majka. A Bogdan je "tata" odbrane, dok je Jang, u najboljem slučaju, "seka" odbrane. Je li ti sad jasno zašto je Bogdan, u najmanju ruku, zaslužan za pobedu koliko i Jang.
(boris, 15. jun 2021 14:33)

ovo je sjajno. izgleda da je bogdanova ekipa pobedila zato sto je on nadigrao janga? koji su ovo mozgovi

Aleks

pre 2 godine

Nisam stigla da pogledam ovu utakmicu, ali nijedan igrač nema minutažu od 40+ minuta ako je štetočina za ekipu... Bogdan trenutno igra najbolju odbranu od svih igrača Atlante i mnogo im znači. Za šut se ne brinem, on je (k)varljiva kategorija.

Što se tiče flopovanja, prošli put sam pisala o tome. Nad Embiidom sude dosta postojećih faulova jer nema ko da ga čuva kako spada u Atlanti, ali jeste i floper. Međutim Jang vrlo često nakon Embiidovog flopovanja i iznuđivanja slobodnih bacanja, zaleti da iznudi sam za svoju ekipu, što je po mom mišljenju odraz inteligencije i korišćenja prednosti koje ima - brzine. Jednostavno jako brzo switchuje u napadu tako da odbrambeni igrač nema izbora.

Salle

pre 2 godine

Izgleda da je bolje odigrao Bogdanovic sa 9/24 iz igre od Janga koji je dao 25 poena i 18 asistencija sa 0 izgubljenih lopti. Tuzno
(Luka top 5 u ligi, 15. jun 2021 11:14)

Možeš i sa 0 poena da odigraš dobro. Ne možeš da sudiš na osnovu statističke brojke što se tiče samo napada. Očigledno je da je Bogi mnogo više zaduženiji za defanzivu od Janga. Inače slažem se, napromašivao se, ali ne određuje pobedu samo napad.

dj max

pre 2 godine

Jang i bogdan slican ucinak poenterski i slicni proenti suta razlika je samo u 18 asistencija naspram bogijevih nula.
(petarczv, 15. jun 2021 08:52)

I jedno 30 poena više primljenih preko Janga...Odbranu si zaboravio. Slučajno.

Odbrana je ovde presudila. Defanzivno, Atlantino i Bogdanovo, 2.poluvreme je za udžbenike. Posebno 4/4 kad niko od Filadelfijinih "startera" nije uspeo da poentira iz igre. Bukvalno, 0 ubačaja. Spakovani su u mali džep. Tako da je Atlanta, uprkos, lošem šutu iz igre (36%) uspela da pobedi.

Aleks

pre 2 godine

vasa gustav

Naravno da to radi i tokom sezone. Trae radi isto što i svi drugi vrhunski bekovi - pri šutu zamlatara nožicama ili se praktično baci u svog čuvara. Harden, Kari, Lilard, Dončić, Mekalum...svi imaju identičan "modus operandi". Ali, oni to rade jer im liga dozvoljava. Kada sudije prestanu da takve poteze nagrađuju slobodnjacima, prestaće i oni da flopuju. Ja sam govorila o momentumu kada to Trae radi konkretno u ovoj seriji, zato što zna da sa druge strane ima još jednog flopera. Kao što je neko lepo napisao ovde, ne možeš pobeđivati kao ekipa i bez slobodnih bacanja, ili jako teško. Jang zna da u svojoj ekipi samo on to može da iznudi. A što se Embiida tiče, on pada na najmanji kontakt i baš se prenemaže, još pride napravi 5-6 faulova u napadu. Tako da mi nimalo nije krivo zbog ovog što Jang radi.

jednostavno

pre 2 godine

Pa sto nije ostao u kingsima
(Milos, 15. jun 2021 19:08)

Zato što mu je Atlanta ponudila puno bolji ugovor (puno višr novca). Sada se Atlanta bori za ulazak u finale Istoka, a Sakramento i dalje sanja ulazak u plej-of, iako je prošle sezone SAC bio pojam košarke za Atlantu.

123

pre 2 godine

Treba da bude jasno da je sut bio los svima u Atlanti ali su utakmicu dobili odlicnom igrom u odbrani u drugom poluvremenu. Pre svega zaustavljen je Kari i Embiid. BB je pogodio za 3 i napokon vodjstvo a gubili su i 17 poena razlike, Kolins je imao par izvanrednih zakucavanja i bitnu trojku. Ali je Kari zaustavljen koji ih je ubijao u prvom poluvremenu. Zasluzna pobeda i izjednacenje. Jang isto los sut ali veliki broj asistencija sto mu je i posao kao pleja. Bice tesko kod File , koji su sigurno favoriri ali Atlanta ima veliko srce..

NNN

pre 2 godine

Loše šutersko veče obe ekipe
(Embid 0/12 u 2. poluvremenu!!! ali zamalo da pogodi za verovatno pobedu)
Atlanta loša u 1. poluvremenu (samo Bogdanović bio pristojan),
ali u 2. stegli odbranu i vratili se u seriju (da su izgubili sledeći meč bi bio formalnost).

Stampar

pre 2 godine

Nisam gledao mec, ali volim da bacim pogled na staristiku. Embid 5/20, Atlanta 4 izgubljene lopte za ceo mec, i pobeda od samo 3 poena razlike. Ovo ne obecava, ali nadamo se najboljem.
Bogi do titule!
(abc, 15. jun 2021 08:03)

Pogledaj sut u Atlanti, Jang 26/8, Bogi 24/9, Colins 15/6, Galo 6/1. Tesko da mogu gore od ovoga a dobili su...

Under KV

pre 2 godine

Da li je pogadjao kad je bitno ili ne, nije važno. Suština je da je pogadjao jedini maltene u prvom poluvremenu. Niko nista nije mogao da ubode i da nije bilo njega, Phila bi na poluvremenu vodila 30 razlike. Posle se evidentno umorio, jer je cuvao Herisa, Simonsa koji su mnogo jaci od njega. Idemo dalje

Cetko

pre 2 godine

Najbolja stvar za Bogdana je sto trener vjeruje u njega i daje mu ovoliku minutazu. Bice sve bolji iz godine u godinu i ostavice znacajan trag u svojoj fransizi.

GoranRS

pre 2 godine

Nakon uvodnih dva tri minuta vidjelo se da će biti utakmica visokog intenziteta jer su igrači Atlante ušli sa velikom željom i puno borbenije nego u prethodne dvije(ovo su i svi stručnjaci rekli da Atlanti ne odgovara onako spora utakmica kao što je bila treća).Bogdan otvara utakmicu sa dvije vezane trojke , treću promašuje iz trka na asistenciju Janga na samom početku napada i onda kreće jedna totalno nenormalna prva četvrtina a i prvo poluvrijeme u globalu. Jang i Kolins imaju šut 0/10 , Kapela prepun straha od embiida promašuje nekoliko zakucavanja i polaganja i umjesto da Atlanta riješi i poluvrijeme i utakmicu tad dolaze u situaciju da gube 18 razlike u trećoj četvrtini ( Šek na poluvremenu kaže da je ljut na Kapelu jer ne igra čvrsto). Kolins u trećoj radi čuda pod reketom i svojom energijom diže i ekipu i navijače a Bogdan počinje preuzimati sve njihove igrače koji su u tom trenutku najbolji i daje veliki doprinos zašto Fila se ne može odlijepiti. Pisao sam već o ovom , nije sporno da je imao loš procenat Bogdan ali zašto Galinari nije ništa pogodio(pogotovo za dva poena) i plus Herter radi ne vidjene gluposti. Ajde što promaši šut ali onda pravi bespotrebne faulove(ovdje je vjerovatno mladost i neiskustvo u pitanju) i par puta ga je trener vadio van baš zbog toga. Sve u svemu Atlanti odgovara brza igra a šut će valjda doći u iduće dvije ili tri utakmice. I da izgube obe iduće utakmice pokazali su da imaju potencijala za iduću sezonu

vito

pre 2 godine

Opet se traži dlaka u jajetu u Bogdanovoj igri. Sinoć je bio veoma dobar, čak i napadački je bio najbolji , istina,u sinoć,napadački slaboj Atlanti. Ko je to dobro šutirao u Atlanti? Niko, čak ni Kapela koji je imao 6/9. On i Kolins su promašivali mrtve zicere, pa i otvorena zakucavanja. Svi Kapelini šutevi su sa razdaljine od "12 cm" od obruča ili zakucavanja, tu bez 90% nema dobre realizacije. Jang šuterski još slabiji od Bogdana,apsolutno. Galinari oko 15% iz igre, a to mu je jedini posao u ovoj ekipi. Kod Bogdanovića je primetno u pposlednjih par utakmica da mu procenti šuta padaju kako utakmica odmiče.Odlično šutira prve dve četvrtine, posle to počinje da pada. Jasno je da se radi o umoru i skoro je stalno u igri, bez odmora i uz ogromnu potrošnju energije u odbrani. Dobro je da pogađa uopšte.

Dave Hester

pre 2 godine

Pre neki dan čitam zanimljiv tekst o Bogdanu koji pise jedan od americkih novinara koji prati NBA. Navodi Bogdana kao primer igrača koji ne flopuje, čak i kada je dobio udarac od Embida za flagrant II samo je nastavio da igra, nije padao kao Pirs ili Lebron (naveo ih je autor). Dalje piše o BB kao o fanatiku rada i treninga koji je iskoristio 110% svojih (za NBA prosečnih) fizikalija i igra maksimalno efikasno. Zaključuje da Bogdan nije NBA superstar ali jeste najbolje što NBA košarka moze da ponudi.
Eto zbog čega Bogdan igra 42' , najviše od svih. Zato što je dobar primer radne i igračke etike za svoje saigrače.

Pogan

pre 2 godine

(vasa gustav, 15. jun 2021 14:52)

Ne znam bas, prijatelju. Jang vise ide da izvuce faul jureci kontakt sa protivnickim igracem, a kontakt je uglavnom nesporan. Jeste to da kazemo "zloupotreba" pravila, jer takva kretnja u sutu cesto nije prirodna, napr bacanje u stranu tokom suta za 3 poena. Al takva su pravila. Takodje, Jang je jako sitan i ne treba mnogo snage da se izbaci iz koloseka.

S druge strane, Embid je volina od 140 kila koja glumata padanjem i prosipanjem po parketu i jos to otvoreno priznaje. Juce je bila akcija gde su ga ispod kosa udvojili Kapela i Kolins i obojica skocili vertikalno sa podignutim rukama iznad glave, pravo u vis. Embid, koji je skocio u njih, se odbio na kontra stranu od kosa i svoje kretnje, kao da je sleper naleteo na njega. Meni se zeludac mnogo kvalitetnije prevrce od takvog foliranja.

viborg

pre 2 godine

....Bogdan nestao u poslednjoj četvrtini, samo dva poena.

Kokoškova čeka težak posao kakvu će košarku da forsira, bojim se da Bogdan i Jokić ne mogu da igraju zajedno u startnoj petorci, najbolje da Jokić ulazi sa klupe.
(Kikujiro, 15. jun 2021 17:47)

U poslednjoj četvrtini je postigao 5 poena, a ne 2. Samo je Jang imao više, odnosno 8 poena. Svi ostali su postigli manje od Bogdana. Nije se ni Atlanta nadavala poena u 4/4, samo 23.

Kada je mogao igrati sa Foksom i sad sa Jangom, može i sa Jokom. Nema igrača s kojim Bogdan ne može uspešno igrati u postavi. Slično je i sa Jokićem. Kakva klupa. Osnovu treba da čine Jokić-Bogdanović-Micić. To je taj tzv. košarkaški trougao...plejmejker-bek šuter-centar. Šteta zbog povrede Milutinova. I on bi bio izrazito koristan. S njim bi dobili na snazi, čvrstini, skoku i odbrani. Posle Jokića ubedljivo naša najbolja "petica".

Sasa

pre 2 godine

(google, 15. jun 2021 21:51) # Link komentara
Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.

Ironicno je kako ti, nesvesno, pljujes po jednima i drugima daleko gore, dok se implicitno nazivas intelektualcem. I na kraju das uzasanu analizu meca koja skoro nema nikakve veze sa istim. Cudan covek koji i te kako precenjuje sebe.

PredragDrobnjak

pre 2 godine

Atlanta je ispod prosečna ekipa.
(dr. man, 15. jun 2021 08:07)

Ljudi stigli do polufinala i 2-2 sa Filadelfijom, sta bi tek bilo da nisu tako losi?

Pojedini treba da skontaju da je ovo playoff, vaze se samo pobede, kakvi crni procenti suta.Proslu partiju je imao 75% pa su izgubili.

baltazar

pre 2 godine

Nisam gledao mec, ali volim da bacim pogled na staristiku. Embid 5/20, Atlanta 4 izgubljene lopte za ceo mec, i pobeda od samo 3 poena razlike. Ovo ne obecava, ali nadamo se najboljem.
Bogi do titule!
(abc, 15. jun 2021 08:03)

Filadelfija je imala bolji šut iz igre 37/85 (43.5%),trojka 11/27 (40,7%), u odnosu na Atlantinih 37/101 (36,6%), trojka 12/40 (30%). Filadelfija je imala i bolji skok 55-49. Ovo ostalo je bilo vrlo slično, osim izgubljenih lopti, tu je Atlanta bila bolja samo 4, u odnosu na 12 Atlantinih.

Od Filadelfinijih startera samo se Embid ispromašivao i imao šut ispod 50%, ostali su imali šut između 50-70% . Kod Atlante samo je Kapela imao šut iznad 50%, ostali starteri su imali šut između 30 i 40%. Jang i Bogdan kombinovano 17/50. Tako da ne čudi ovih, "samo", +3. Moglo bi se reći da je zanimljivo to što je Atlanta pobedila, uprkos ovih, dosta loših 36,6% šuta iz igre.

Zanimljivo je i to, da niko od ove četvorice Filinih najboljih igrača (Embid, Heris, Simons i Kari) u 4/4 nije uspeo da poentira iz igre (0/8).