Ponedeljak, 30.11.2020.

09:00

Đoković korak bliže večnosti

Kao i svakog ponedeljka, krovna teniska asocijacija (ATP) objavila je rang listu.

Izvor: MT

Ðokoviæ korak bliže veènosti IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

73 Komentari

Sortiraj po:

Novak je Srbin i goat

pre 3 godine

Šta će biti ako se ATP ugasi, a sa njima i njihova lista? Ništa od večnosti. Kako je ta lista jednog će dana nastala tako će jednog dana i nestati, zakon dijalektik3, izvesna na svetu samo mena jest, ko zna kakva će onda nova lista nadrealista da važi?

srki s

pre 3 godine

koja bolest-patologija, uživajte u sportu,niko ne može biti večan(svi su smrtni),sutra ili za 10-20 godine može Medvedev,Zverev ili Cicipas ili Sinkler ili X igrač biti igrač sa 35 gren slemova i 100 mastersa..tako da izađite iz tog bolesnog-psihijatrijskog stanja-to je samo prebacivanje loptice preko mreže..

Ni do kolena

pre 3 godine

Imace nas Novak najvise nedelja, mastersa, najvise puta prvi na kraju godine i uz to bolji medjusobni skor od zapadnjaka, pocrkace od muke pojedinci...
(Vox, 30. novembar 2020 15:39)

I nikada neće biti teniska legenda kao što je to Federer.

Jack

pre 3 godine

Odavno sam rekao da ce Novak imati oko 400 nedelja na prvom mestu, sto se Slemova tice realno je da prebaci 20+ po svim parametrima ce biti najuspešniji teniser ikada, Rogeru verovatno ostaje ukupan broj titula, a Rafa je naravno kralj seljake. Uzivajte u pisanju istorije...

Nemanja Milosevic

pre 3 godine

Nikad ali nikad nece uzeti 20 GS a pitanje i ovo za sedmice jer ce ga veroverno Nadal prestici na AO a posle svi redom.
(Kaiser Roger, 30. novembar 2020 09:01)

Vidi. . . Opsednutost nekim ili necim je bolest. Realno ti ne znas da li ce neko osvojiti 20 GS ili ne. Sto se tice nedelja, ta 310 je mnogo bitna nedelja jer to ujedno znaci da ce Nole imati vise od 100 nedelja prednosti nad Nadalom. Tako da slabo ide racunica 20 GS i 100 nedelja manja, a i mastersa manje, a i bez zavrsnih mastersa. Osim toga Djokovic ima 6 godina zavrsenih na prvom mestu q cak 7 puta je bio ITF sampion? Sta je Federer osvojio u poslednjih 8 godina?

IP adresa jumko poznata

pre 3 godine

Bože koliko zaludnih i zlih pa čak i kretenskih komentara objavi b 92 to je prosto za ne verovati ,a normalne ljudske ispravne komentare ne .Bog sve vidi i da se ovako ponašam ,ja ne bih mogao nikad ,jedino kad nebi imao zrnce pameti ili mozga u glavi
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (SRBIN, 30. novembar 2020 13:31)


Defamation case!
Djoković treba da pokrene tužbu za pomenuti slučaj, da vidite kako bi se opametili kada bi ih kaznili novčano a još i posebno za kršenje Zakona o informisanju .

profesi(j)oznalac

pre 3 godine

Primetio sam nešto...

kad lepo izanaliziraš zašto se Novak nikad neće smatrati najvećim, taj komentar se ne pušta.

Ako ga izvređaš, to puste... valjda im je interesantno kako se glože dve suprotstavljene grupe.

Kalevra

pre 3 godine

Marc Gasol ima mnogo više osvojenih trofeja nego Nikola Jokić i Bogdanović zajedno....Jel neko misli da je ovo što sam napisao laž ....!!!!

Poštovalac igre

pre 3 godine

Lista je takva kakva je zbog korone trenutne.

Usudio bi se reći Novak kompletan teniser od Rafa i Rodžera po rezultatima raspoređenim na svim mastersima i GS svugde po dva ili više puta osvajao izuzem na RG. Nadal nije fale mu neki mastersi i završni turnir koji nikad nije osvojio do sad. Federer fali Rim i MC na tim turnirima je stizao puno puta do finala i gubio.

Prle Srbadija

pre 3 godine

Nikad ali nikad nece uzeti 20 GS a pitanje i ovo za sedmice jer ce ga veroverno Nadal prestici na AO a posle svi redom.
(Kaiser Roger, 30. novembar 2020 09:01)

Kaiser schutt kaputt! Alles kaputt!!!

nikol dz femija

pre 3 godine

BRAVO.
VEORVATNO nikada Srbija nije imala više igrača međuprvih 201.

SVAKA ČAST MOMCIMA I RODITELJIMA NJIHOVIM.

BRAVO, NOVAKU ĐOKOVIĆU. I roditeljima. ALI I NAMA NAVIJAČIMA srčanim.

Hak Fin

pre 3 godine

@ime Ne znam koju GOAT listu pratite, na onoj na Ultimate tennis stat, jos uvek je Fed prvi. Prvi je zbog titula, po rezultatima iz rankinga Novak ga uskoro stize, a po dostignucima (rekordi,statistika) ubedljivo vodi Npvak. Ipak RF ima 6 sezona vise, pa i onih manjih turnira, pa plus ta 3 GS vise, tako da to za sada pravi razliku na njegovoj strani....

Kalevra

pre 3 godine

Paceri

I ja do sutra mogu da nabrajamo koliko više odvojenih trofeja ima Mark Gasol od Jokića i Bogdanovića zajedno ali ne vrijedi to budalama pričati.....!!!!!

Vox

pre 3 godine

Imace nas Novak najvise nedelja, mastersa, najvise puta prvi na kraju godine i uz to bolji medjusobni skor od zapadnjaka, pocrkace od muke pojedinci...

Paceri..

pre 3 godine

Pa ja do sutra mogu da nabrajam šta sve Novak ima osvojeno više od Nadala i RF...ali opet nekome kao vi deco koja ne razumeju tenis već isključivo mrze, teško da mogu bilo šta pojasniti.Šteta u koje pacere izraste.

pera zdera

pre 3 godine

@GOAT
Kad bi najbolje reprezentacije igrale SVAKE godine po 3-4 puta itekako bi se racunalo. Ovako se najbolje reprezentacije sretnu (mozda) JEDNOM u 4 godine pa je normalno da se gledaju uspesi sa svetskih.
Argentina i Nemacka su igrale 23 puta za 100 godina a svega 6 puta za poslednjih 10 godina od cega 4 prijateljske. Nemacka je pobedjivala kad se racunalo - 2 puta na svetskim a Argentina 3 puta u prijateljskim.
E sad pogledaj koliko je Djokovic igrao i pobedjivao Federera i Nadala u tih istoh 10 godina.

Mirko

pre 3 godine

U martu 2021. osniva se Klub 311. Prijema novih članova neće biti decenijama, a za neke nikada.
(Djido, 30. novembar 2020 09:19)

Ujedno postaje i GOAT, Novak Djokovic G.O.A.T.

SRBIN

pre 3 godine

Bože koliko zaludnih i zlih pa čak i kretenskih komentara objavi b 92 to je prosto za ne verovati ,a normalne ljudske ispravne komentare ne .Bog sve vidi i da se ovako ponašam ,ja ne bih mogao nikad ,jedino kad nebi imao zrnce pameti ili mozga u glavi

RAOE

pre 3 godine

Simo, znaš ti odlično zašto.I ne samo zbog nedelja..Ali pošto vidim da ne znaš ili ne razumeš da ti objasnim.Tenis je pojedinačni sport.Broj nedelja na prvom mestu znači koliko je neko vremenski bio na prvom mestu.Samim tim kada provedeš najviše na toj poziciji postaneš najbolji ikada.Jako je prosto zar ne?Ili tebi možda nije.Tvoje ,njakanje oko GSa je samo pokušaj umanjenja Onoga što svi znamo.....Da od marta je Novak Bog tenisa a ti laprdaj i dalje o GS titulama.

sumadinac

pre 3 godine

Uvek bio svetlo na kraju tunela kad posrnem i padnem u ocaj zapadnih velikih kapitalista u poslu! Svaka tvoja pobedan mi je dala zelju da nastavim dalje a posebno kada cujem ili vidim da si nekoga pobedio na terenu od igraca iz tih kapitalistickih zemalja!
Hvala ti!
Samo napred! To the max!
Ziv bio Srbine moj!

mr mark

pre 3 godine

Pozdrav svima, želio bih zahvaliti Marku Williamsu, koji mi je posudio zajam za liječenje mog bolesnog djeteta. Tako mi je drago što sam danas upoznao Marka Williamsa, kontaktirajte ga e-poštom ako vam treba hitna posudba (markwilliamstrustfirm@gmail.com)

mrki

pre 3 godine

kako li se oseca Federer,pred ocima mu izmice rekord za koji je mislio da je neoboriv i to od coveka koju mu je najvise zagorcao karijeru a nista ne moze da uradi....nebi mu bio u kozi...

Igor Obrenovac

pre 3 godine

Ako pogledate tabelu broja provedenih nedelja na mestu broj 1, Novaku su upisane već 302 nedelje, jer je još 5 nedelja ostalo do početka AO. Ove godine AO kasni nedelju ili dve, a sam turnir traje još dve nedelje. Dolazimo do brojke 305 ili 306. Nadal i da osvoji AO ne može da preskoči Novaka, a nakon AO sledi pauza, tako da je Federerov rekord gotovo sigurno oboren. Kažem gotovo sigurno jer Rafa može da prijavi neki turnir ATP 250 pre ili posle AO l, u šta čisto sumnjam, ali isto to može i Nole ako bude potrebe.

Djordje NS

pre 3 godine

Vodis na listi, ali drugi osvajaju gren slemove...to je to
(olimpus mons, 30. novembar 2020 10:03)

Koliko je samo ovo glup komentar da nemam reči. A koje to godine Nole nije osvojio Grand Slam? Jedino on ih i osvaja više od jednog skoro svake godine.

RAOE

pre 3 godine

GOAT..Koliko tebe boli što će Novak nedvosmisleno u martu postati najbolji ikada.Mogo vidim.Vidim da vas dvoje troje ovde sa 10 nikova pokušavate nešto da osporite .Jadno je to...dečaci u rupu odmah nemoj te se blamirati svojom ograničenošću.

Goran

pre 3 godine

Kako je samo kolosalno nepravedan sistem bodovanja ove godine. Federer peti a nije uzeo reket u ruke. Cicipas iga kao lud ove godine a ispod Federera.

654

pre 3 godine

Recite vi meni ko najvise.. Zaradjuje.. Jel zna neko.
(Milos, 30. novembar 2020 09:42)

Ti Milose, eto skupio si vec 5 minusa a tek poceo dan.

caslav

pre 3 godine

Tesko je ne postovati ovo sto je Nole uradio i radi, tesko je ne konstatovati da je njegov put bio trnovitiji i kudikamo tezi od puta Federera i Nadala, koji dolaze iz nazovi prestiznih zemalja, nazovi velikih nacija belog sporta, koji su od pocetka imali jake sponzore iza njih koji su ih nemilice gurali i stitili, kojima su a narocito Federeru stimovani zrebovi po turnirima.
Novak je u tenisu, ono sto je Maradona bio u fudbalu, simbol svih gradjana na kugli zemaljskoj, simbol da moze da se uspe i dok treniras pod bombama, simbol da ma koliko pokusavali da otezaju put Novaku na kraju se sve ipak desava i resava na terenu, jedan na jedan, loptica i mreza.
Novak je vaspitan, pristojan, tolerantan, ulaze u sebe, jezike naucio, jednostavno decko, covek za primer.
Svaka mu cast, ziv bio.

zoran

pre 3 godine

Moze i danas da prestane da igra jer je već legenda ali ako već igra treba da bude na svom nivo a ne da nam glavna tema bude broj nedelja na 1. mestu

Maksa

pre 3 godine

Ja ne mogu da razumem hrvate koji dodju ovde i omalovazavaju Djokovica. Pa mama mu je hrvatica,pola je vas. Ja licno sam bio srecan kad je Modric postao najbolji fudbaler sveta. On je pola srbin,srpsko mleko ga je dojilo,srpska krv je u njemu. Isto tako volim Drazena,i 80% hrvatske nacije..Cak i tih 20% hrvata koji nemaju srpsko poreklo,nemam mista protiv njih,sto bih imao??? Isto tako i za Bosance i Sandzaklije.To sto ste druge veroispovesti pa sta?? znaci nije sribin onaj koji ne veruje u Boga??? jeste i on je,jeste i vi ste..

NarodPrica1

pre 3 godine

Nikad nisam cuo da se obraca paznja na to koja je reprezentacija bila najduze na Fifinoj rang listi prva.
Pa cak je i Belgija skoro bila prva a nikad nije igrala neko finale. Isto u zenskom tenisu imali smo igracice prve na listi bez GS-a.
Tako da je ovaj podatak skroz nebitan i bespotrebno mu se daje paznja.
(GOAT, 30. novembar 2020 09:30)

Promašen komentar, rekao bih. Bilo bi nebirno da je razlika među ovim divovima drastična. Ovako, u pitanju su takve nijanse da je bukvalno sve važno. Kao u fudbalu kada u grupi ekipe imaju isti broj bodova, istu gol razliku pa odlučje broj datih golova, fer plej i druge, na prvi pogled, nevažne stvari. Novak je bolji u međusobnom duelu u odnosu na Rafu i Rođu i realno je da tako ostane. Ima solidne šanse da ih stigne, daj Bože i prestigne po broju GS. Ako se ro desi, ilo ako budu izjednačeni i te kako će ove manje važne stvari biti važne. U svakom slučaju Novak i ako ne bude GOAT sigurno je rame uz rame sa njim.

legolas

pre 3 godine

U martu 2021. osniva se Klub 311. Prijema novih članova neće biti decenijama, a za neke nikada.
(Djido, 30. novembar 2020 09:19)

Tako se brani gospodar!

Sima

pre 3 godine

@RAOE... Novak u martu postaje najbolji u istoriji? Osvaja 4GS u martu... Gde se to igraju ti slemovi? Ili ti računaš ovu statistiku kao nešto bitno? GS rodjače...

koki

pre 3 godine

Nikad nisam cuo da se obraca paznja na to koja je reprezentacija bila najduze na Fifinoj rang listi prva.
Pa cak je i Belgija skoro bila prva a nikad nije igrala neko finale. Isto u zenskom tenisu imali smo igracice prve na listi bez GS-a.
Tako da je ovaj podatak skroz nebitan i bespotrebno mu se daje paznja.
(GOAT, 30. novembar 2020 09:30)

Ala si nasao primer. Pa JJ je bila 9-ta igracica u istoriji koja je bila broj 1 u open eri, a do sada ih ima 14. A osvajacica GS-a ima 50. Sta je onda teze i sta je veci uspeh.

Marko

pre 3 godine

A kada Novak po GS prestigne Federera i Nadala, šta će onda biti najvažnije? Na kraju sledeće godine će i dalje dva gospodina sami da pijuckaju čaj u klubu 20, a jedan gospodin će da pije čaj sam u klubu 21.... živi bili pa videli

GOAT

pre 3 godine

Nikad nisam cuo da se obraca paznja na to koja je reprezentacija bila najduze na Fifinoj rang listi prva.
Pa cak je i Belgija skoro bila prva a nikad nije igrala neko finale. Isto u zenskom tenisu imali smo igracice prve na listi bez GS-a.
Tako da je ovaj podatak skroz nebitan i bespotrebno mu se daje paznja.

alba greaca

pre 3 godine

@Nikad ali nikad nece uzeti 20 GS a pitanje i ovo za sedmice jer ce ga veroverno Nadal prestici na AO a posle svi redom.
(Kaiser Roger, 30. novembar 2020 09:01

Tužno je biti ovako nepismen, a onda i sadržaj ima objašnjenje!

Karakondžula

pre 3 godine

... Pažljivo sad, lako ce to da se otopi... Zato, samo pametno, oprezno i bez povreda... Biće to super ako uspe da pređe 310... Navijamo za nedelje i nova 4 GS u nizu... Molio bih da ovig puta bude niz od AO do USopen, bez prekida... ;)

alfabet

pre 3 godine

kako zvanična teniska asocijacija ATP javlja najnovija lista gde se računa kombinovano za svakog tenisera ukupni broj sedmica na prvom i 68. mestu gde je Novak tek treći na toj važnoj listi. ta lista izgleda ovako:
1. Federer 312 sedmica, dakle 311 sedmica na prvom i jedna na drugom mestu
2. nadal 310 , dakle 209 na prvom mestu i 101 na 68. mestu
3. Novak 302, dakle 302 na prvom mestu i 0 na 68.

Karakondžula

pre 3 godine

... Pažljivo sad, lako ce to da se otopi... Zato, samo pametno, oprezno i bez povreda... Biće to super ako uspe da pređe 310... Navijamo za nedelje i nova 4 GS u nizu... Molio bih da ovig puta bude niz od AO do USopen, bez prekida... ;)

alba greaca

pre 3 godine

@Nikad ali nikad nece uzeti 20 GS a pitanje i ovo za sedmice jer ce ga veroverno Nadal prestici na AO a posle svi redom.
(Kaiser Roger, 30. novembar 2020 09:01

Tužno je biti ovako nepismen, a onda i sadržaj ima objašnjenje!

caslav

pre 3 godine

Tesko je ne postovati ovo sto je Nole uradio i radi, tesko je ne konstatovati da je njegov put bio trnovitiji i kudikamo tezi od puta Federera i Nadala, koji dolaze iz nazovi prestiznih zemalja, nazovi velikih nacija belog sporta, koji su od pocetka imali jake sponzore iza njih koji su ih nemilice gurali i stitili, kojima su a narocito Federeru stimovani zrebovi po turnirima.
Novak je u tenisu, ono sto je Maradona bio u fudbalu, simbol svih gradjana na kugli zemaljskoj, simbol da moze da se uspe i dok treniras pod bombama, simbol da ma koliko pokusavali da otezaju put Novaku na kraju se sve ipak desava i resava na terenu, jedan na jedan, loptica i mreza.
Novak je vaspitan, pristojan, tolerantan, ulaze u sebe, jezike naucio, jednostavno decko, covek za primer.
Svaka mu cast, ziv bio.

koki

pre 3 godine

Nikad nisam cuo da se obraca paznja na to koja je reprezentacija bila najduze na Fifinoj rang listi prva.
Pa cak je i Belgija skoro bila prva a nikad nije igrala neko finale. Isto u zenskom tenisu imali smo igracice prve na listi bez GS-a.
Tako da je ovaj podatak skroz nebitan i bespotrebno mu se daje paznja.
(GOAT, 30. novembar 2020 09:30)

Ala si nasao primer. Pa JJ je bila 9-ta igracica u istoriji koja je bila broj 1 u open eri, a do sada ih ima 14. A osvajacica GS-a ima 50. Sta je onda teze i sta je veci uspeh.

Maksa

pre 3 godine

Ja ne mogu da razumem hrvate koji dodju ovde i omalovazavaju Djokovica. Pa mama mu je hrvatica,pola je vas. Ja licno sam bio srecan kad je Modric postao najbolji fudbaler sveta. On je pola srbin,srpsko mleko ga je dojilo,srpska krv je u njemu. Isto tako volim Drazena,i 80% hrvatske nacije..Cak i tih 20% hrvata koji nemaju srpsko poreklo,nemam mista protiv njih,sto bih imao??? Isto tako i za Bosance i Sandzaklije.To sto ste druge veroispovesti pa sta?? znaci nije sribin onaj koji ne veruje u Boga??? jeste i on je,jeste i vi ste..

mrki

pre 3 godine

kako li se oseca Federer,pred ocima mu izmice rekord za koji je mislio da je neoboriv i to od coveka koju mu je najvise zagorcao karijeru a nista ne moze da uradi....nebi mu bio u kozi...

Marko

pre 3 godine

A kada Novak po GS prestigne Federera i Nadala, šta će onda biti najvažnije? Na kraju sledeće godine će i dalje dva gospodina sami da pijuckaju čaj u klubu 20, a jedan gospodin će da pije čaj sam u klubu 21.... živi bili pa videli

Djordje NS

pre 3 godine

Vodis na listi, ali drugi osvajaju gren slemove...to je to
(olimpus mons, 30. novembar 2020 10:03)

Koliko je samo ovo glup komentar da nemam reči. A koje to godine Nole nije osvojio Grand Slam? Jedino on ih i osvaja više od jednog skoro svake godine.

Goran

pre 3 godine

Kako je samo kolosalno nepravedan sistem bodovanja ove godine. Federer peti a nije uzeo reket u ruke. Cicipas iga kao lud ove godine a ispod Federera.

654

pre 3 godine

Recite vi meni ko najvise.. Zaradjuje.. Jel zna neko.
(Milos, 30. novembar 2020 09:42)

Ti Milose, eto skupio si vec 5 minusa a tek poceo dan.

NarodPrica1

pre 3 godine

Nikad nisam cuo da se obraca paznja na to koja je reprezentacija bila najduze na Fifinoj rang listi prva.
Pa cak je i Belgija skoro bila prva a nikad nije igrala neko finale. Isto u zenskom tenisu imali smo igracice prve na listi bez GS-a.
Tako da je ovaj podatak skroz nebitan i bespotrebno mu se daje paznja.
(GOAT, 30. novembar 2020 09:30)

Promašen komentar, rekao bih. Bilo bi nebirno da je razlika među ovim divovima drastična. Ovako, u pitanju su takve nijanse da je bukvalno sve važno. Kao u fudbalu kada u grupi ekipe imaju isti broj bodova, istu gol razliku pa odlučje broj datih golova, fer plej i druge, na prvi pogled, nevažne stvari. Novak je bolji u međusobnom duelu u odnosu na Rafu i Rođu i realno je da tako ostane. Ima solidne šanse da ih stigne, daj Bože i prestigne po broju GS. Ako se ro desi, ilo ako budu izjednačeni i te kako će ove manje važne stvari biti važne. U svakom slučaju Novak i ako ne bude GOAT sigurno je rame uz rame sa njim.

RAOE

pre 3 godine

GOAT..Koliko tebe boli što će Novak nedvosmisleno u martu postati najbolji ikada.Mogo vidim.Vidim da vas dvoje troje ovde sa 10 nikova pokušavate nešto da osporite .Jadno je to...dečaci u rupu odmah nemoj te se blamirati svojom ograničenošću.

zoran

pre 3 godine

Moze i danas da prestane da igra jer je već legenda ali ako već igra treba da bude na svom nivo a ne da nam glavna tema bude broj nedelja na 1. mestu

sumadinac

pre 3 godine

Uvek bio svetlo na kraju tunela kad posrnem i padnem u ocaj zapadnih velikih kapitalista u poslu! Svaka tvoja pobedan mi je dala zelju da nastavim dalje a posebno kada cujem ili vidim da si nekoga pobedio na terenu od igraca iz tih kapitalistickih zemalja!
Hvala ti!
Samo napred! To the max!
Ziv bio Srbine moj!

Igor Obrenovac

pre 3 godine

Ako pogledate tabelu broja provedenih nedelja na mestu broj 1, Novaku su upisane već 302 nedelje, jer je još 5 nedelja ostalo do početka AO. Ove godine AO kasni nedelju ili dve, a sam turnir traje još dve nedelje. Dolazimo do brojke 305 ili 306. Nadal i da osvoji AO ne može da preskoči Novaka, a nakon AO sledi pauza, tako da je Federerov rekord gotovo sigurno oboren. Kažem gotovo sigurno jer Rafa može da prijavi neki turnir ATP 250 pre ili posle AO l, u šta čisto sumnjam, ali isto to može i Nole ako bude potrebe.

legolas

pre 3 godine

U martu 2021. osniva se Klub 311. Prijema novih članova neće biti decenijama, a za neke nikada.
(Djido, 30. novembar 2020 09:19)

Tako se brani gospodar!

RAOE

pre 3 godine

Simo, znaš ti odlično zašto.I ne samo zbog nedelja..Ali pošto vidim da ne znaš ili ne razumeš da ti objasnim.Tenis je pojedinačni sport.Broj nedelja na prvom mestu znači koliko je neko vremenski bio na prvom mestu.Samim tim kada provedeš najviše na toj poziciji postaneš najbolji ikada.Jako je prosto zar ne?Ili tebi možda nije.Tvoje ,njakanje oko GSa je samo pokušaj umanjenja Onoga što svi znamo.....Da od marta je Novak Bog tenisa a ti laprdaj i dalje o GS titulama.

alfabet

pre 3 godine

kako zvanična teniska asocijacija ATP javlja najnovija lista gde se računa kombinovano za svakog tenisera ukupni broj sedmica na prvom i 68. mestu gde je Novak tek treći na toj važnoj listi. ta lista izgleda ovako:
1. Federer 312 sedmica, dakle 311 sedmica na prvom i jedna na drugom mestu
2. nadal 310 , dakle 209 na prvom mestu i 101 na 68. mestu
3. Novak 302, dakle 302 na prvom mestu i 0 na 68.

Nemanja Milosevic

pre 3 godine

Nikad ali nikad nece uzeti 20 GS a pitanje i ovo za sedmice jer ce ga veroverno Nadal prestici na AO a posle svi redom.
(Kaiser Roger, 30. novembar 2020 09:01)

Vidi. . . Opsednutost nekim ili necim je bolest. Realno ti ne znas da li ce neko osvojiti 20 GS ili ne. Sto se tice nedelja, ta 310 je mnogo bitna nedelja jer to ujedno znaci da ce Nole imati vise od 100 nedelja prednosti nad Nadalom. Tako da slabo ide racunica 20 GS i 100 nedelja manja, a i mastersa manje, a i bez zavrsnih mastersa. Osim toga Djokovic ima 6 godina zavrsenih na prvom mestu q cak 7 puta je bio ITF sampion? Sta je Federer osvojio u poslednjih 8 godina?

Vox

pre 3 godine

Imace nas Novak najvise nedelja, mastersa, najvise puta prvi na kraju godine i uz to bolji medjusobni skor od zapadnjaka, pocrkace od muke pojedinci...

SRBIN

pre 3 godine

Bože koliko zaludnih i zlih pa čak i kretenskih komentara objavi b 92 to je prosto za ne verovati ,a normalne ljudske ispravne komentare ne .Bog sve vidi i da se ovako ponašam ,ja ne bih mogao nikad ,jedino kad nebi imao zrnce pameti ili mozga u glavi

GOAT

pre 3 godine

Nikad nisam cuo da se obraca paznja na to koja je reprezentacija bila najduze na Fifinoj rang listi prva.
Pa cak je i Belgija skoro bila prva a nikad nije igrala neko finale. Isto u zenskom tenisu imali smo igracice prve na listi bez GS-a.
Tako da je ovaj podatak skroz nebitan i bespotrebno mu se daje paznja.

Mirko

pre 3 godine

U martu 2021. osniva se Klub 311. Prijema novih članova neće biti decenijama, a za neke nikada.
(Djido, 30. novembar 2020 09:19)

Ujedno postaje i GOAT, Novak Djokovic G.O.A.T.

pera zdera

pre 3 godine

@GOAT
Kad bi najbolje reprezentacije igrale SVAKE godine po 3-4 puta itekako bi se racunalo. Ovako se najbolje reprezentacije sretnu (mozda) JEDNOM u 4 godine pa je normalno da se gledaju uspesi sa svetskih.
Argentina i Nemacka su igrale 23 puta za 100 godina a svega 6 puta za poslednjih 10 godina od cega 4 prijateljske. Nemacka je pobedjivala kad se racunalo - 2 puta na svetskim a Argentina 3 puta u prijateljskim.
E sad pogledaj koliko je Djokovic igrao i pobedjivao Federera i Nadala u tih istoh 10 godina.

nikol dz femija

pre 3 godine

BRAVO.
VEORVATNO nikada Srbija nije imala više igrača međuprvih 201.

SVAKA ČAST MOMCIMA I RODITELJIMA NJIHOVIM.

BRAVO, NOVAKU ĐOKOVIĆU. I roditeljima. ALI I NAMA NAVIJAČIMA srčanim.

Hak Fin

pre 3 godine

@ime Ne znam koju GOAT listu pratite, na onoj na Ultimate tennis stat, jos uvek je Fed prvi. Prvi je zbog titula, po rezultatima iz rankinga Novak ga uskoro stize, a po dostignucima (rekordi,statistika) ubedljivo vodi Npvak. Ipak RF ima 6 sezona vise, pa i onih manjih turnira, pa plus ta 3 GS vise, tako da to za sada pravi razliku na njegovoj strani....

Sima

pre 3 godine

@RAOE... Novak u martu postaje najbolji u istoriji? Osvaja 4GS u martu... Gde se to igraju ti slemovi? Ili ti računaš ovu statistiku kao nešto bitno? GS rodjače...

Prle Srbadija

pre 3 godine

Nikad ali nikad nece uzeti 20 GS a pitanje i ovo za sedmice jer ce ga veroverno Nadal prestici na AO a posle svi redom.
(Kaiser Roger, 30. novembar 2020 09:01)

Kaiser schutt kaputt! Alles kaputt!!!

Paceri..

pre 3 godine

Pa ja do sutra mogu da nabrajam šta sve Novak ima osvojeno više od Nadala i RF...ali opet nekome kao vi deco koja ne razumeju tenis već isključivo mrze, teško da mogu bilo šta pojasniti.Šteta u koje pacere izraste.

Jack

pre 3 godine

Odavno sam rekao da ce Novak imati oko 400 nedelja na prvom mestu, sto se Slemova tice realno je da prebaci 20+ po svim parametrima ce biti najuspešniji teniser ikada, Rogeru verovatno ostaje ukupan broj titula, a Rafa je naravno kralj seljake. Uzivajte u pisanju istorije...

profesi(j)oznalac

pre 3 godine

Primetio sam nešto...

kad lepo izanaliziraš zašto se Novak nikad neće smatrati najvećim, taj komentar se ne pušta.

Ako ga izvređaš, to puste... valjda im je interesantno kako se glože dve suprotstavljene grupe.

Poštovalac igre

pre 3 godine

Lista je takva kakva je zbog korone trenutne.

Usudio bi se reći Novak kompletan teniser od Rafa i Rodžera po rezultatima raspoređenim na svim mastersima i GS svugde po dva ili više puta osvajao izuzem na RG. Nadal nije fale mu neki mastersi i završni turnir koji nikad nije osvojio do sad. Federer fali Rim i MC na tim turnirima je stizao puno puta do finala i gubio.

mr mark

pre 3 godine

Pozdrav svima, želio bih zahvaliti Marku Williamsu, koji mi je posudio zajam za liječenje mog bolesnog djeteta. Tako mi je drago što sam danas upoznao Marka Williamsa, kontaktirajte ga e-poštom ako vam treba hitna posudba (markwilliamstrustfirm@gmail.com)

IP adresa jumko poznata

pre 3 godine

Bože koliko zaludnih i zlih pa čak i kretenskih komentara objavi b 92 to je prosto za ne verovati ,a normalne ljudske ispravne komentare ne .Bog sve vidi i da se ovako ponašam ,ja ne bih mogao nikad ,jedino kad nebi imao zrnce pameti ili mozga u glavi
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (SRBIN, 30. novembar 2020 13:31)


Defamation case!
Djoković treba da pokrene tužbu za pomenuti slučaj, da vidite kako bi se opametili kada bi ih kaznili novčano a još i posebno za kršenje Zakona o informisanju .

Ni do kolena

pre 3 godine

Imace nas Novak najvise nedelja, mastersa, najvise puta prvi na kraju godine i uz to bolji medjusobni skor od zapadnjaka, pocrkace od muke pojedinci...
(Vox, 30. novembar 2020 15:39)

I nikada neće biti teniska legenda kao što je to Federer.

Kalevra

pre 3 godine

Marc Gasol ima mnogo više osvojenih trofeja nego Nikola Jokić i Bogdanović zajedno....Jel neko misli da je ovo što sam napisao laž ....!!!!

srki s

pre 3 godine

koja bolest-patologija, uživajte u sportu,niko ne može biti večan(svi su smrtni),sutra ili za 10-20 godine može Medvedev,Zverev ili Cicipas ili Sinkler ili X igrač biti igrač sa 35 gren slemova i 100 mastersa..tako da izađite iz tog bolesnog-psihijatrijskog stanja-to je samo prebacivanje loptice preko mreže..

Kalevra

pre 3 godine

Paceri

I ja do sutra mogu da nabrajamo koliko više odvojenih trofeja ima Mark Gasol od Jokića i Bogdanovića zajedno ali ne vrijedi to budalama pričati.....!!!!!

Novak je Srbin i goat

pre 3 godine

Šta će biti ako se ATP ugasi, a sa njima i njihova lista? Ništa od večnosti. Kako je ta lista jednog će dana nastala tako će jednog dana i nestati, zakon dijalektik3, izvesna na svetu samo mena jest, ko zna kakva će onda nova lista nadrealista da važi?

GOAT

pre 3 godine

Nikad nisam cuo da se obraca paznja na to koja je reprezentacija bila najduze na Fifinoj rang listi prva.
Pa cak je i Belgija skoro bila prva a nikad nije igrala neko finale. Isto u zenskom tenisu imali smo igracice prve na listi bez GS-a.
Tako da je ovaj podatak skroz nebitan i bespotrebno mu se daje paznja.

alfabet

pre 3 godine

kako zvanična teniska asocijacija ATP javlja najnovija lista gde se računa kombinovano za svakog tenisera ukupni broj sedmica na prvom i 68. mestu gde je Novak tek treći na toj važnoj listi. ta lista izgleda ovako:
1. Federer 312 sedmica, dakle 311 sedmica na prvom i jedna na drugom mestu
2. nadal 310 , dakle 209 na prvom mestu i 101 na 68. mestu
3. Novak 302, dakle 302 na prvom mestu i 0 na 68.

mr mark

pre 3 godine

Pozdrav svima, želio bih zahvaliti Marku Williamsu, koji mi je posudio zajam za liječenje mog bolesnog djeteta. Tako mi je drago što sam danas upoznao Marka Williamsa, kontaktirajte ga e-poštom ako vam treba hitna posudba (markwilliamstrustfirm@gmail.com)

Sima

pre 3 godine

@RAOE... Novak u martu postaje najbolji u istoriji? Osvaja 4GS u martu... Gde se to igraju ti slemovi? Ili ti računaš ovu statistiku kao nešto bitno? GS rodjače...

Ni do kolena

pre 3 godine

Imace nas Novak najvise nedelja, mastersa, najvise puta prvi na kraju godine i uz to bolji medjusobni skor od zapadnjaka, pocrkace od muke pojedinci...
(Vox, 30. novembar 2020 15:39)

I nikada neće biti teniska legenda kao što je to Federer.

alba greaca

pre 3 godine

@Nikad ali nikad nece uzeti 20 GS a pitanje i ovo za sedmice jer ce ga veroverno Nadal prestici na AO a posle svi redom.
(Kaiser Roger, 30. novembar 2020 09:01

Tužno je biti ovako nepismen, a onda i sadržaj ima objašnjenje!

Marko

pre 3 godine

A kada Novak po GS prestigne Federera i Nadala, šta će onda biti najvažnije? Na kraju sledeće godine će i dalje dva gospodina sami da pijuckaju čaj u klubu 20, a jedan gospodin će da pije čaj sam u klubu 21.... živi bili pa videli

Maksa

pre 3 godine

Ja ne mogu da razumem hrvate koji dodju ovde i omalovazavaju Djokovica. Pa mama mu je hrvatica,pola je vas. Ja licno sam bio srecan kad je Modric postao najbolji fudbaler sveta. On je pola srbin,srpsko mleko ga je dojilo,srpska krv je u njemu. Isto tako volim Drazena,i 80% hrvatske nacije..Cak i tih 20% hrvata koji nemaju srpsko poreklo,nemam mista protiv njih,sto bih imao??? Isto tako i za Bosance i Sandzaklije.To sto ste druge veroispovesti pa sta?? znaci nije sribin onaj koji ne veruje u Boga??? jeste i on je,jeste i vi ste..

Karakondžula

pre 3 godine

... Pažljivo sad, lako ce to da se otopi... Zato, samo pametno, oprezno i bez povreda... Biće to super ako uspe da pređe 310... Navijamo za nedelje i nova 4 GS u nizu... Molio bih da ovig puta bude niz od AO do USopen, bez prekida... ;)

legolas

pre 3 godine

U martu 2021. osniva se Klub 311. Prijema novih članova neće biti decenijama, a za neke nikada.
(Djido, 30. novembar 2020 09:19)

Tako se brani gospodar!

RAOE

pre 3 godine

GOAT..Koliko tebe boli što će Novak nedvosmisleno u martu postati najbolji ikada.Mogo vidim.Vidim da vas dvoje troje ovde sa 10 nikova pokušavate nešto da osporite .Jadno je to...dečaci u rupu odmah nemoj te se blamirati svojom ograničenošću.

Djordje NS

pre 3 godine

Vodis na listi, ali drugi osvajaju gren slemove...to je to
(olimpus mons, 30. novembar 2020 10:03)

Koliko je samo ovo glup komentar da nemam reči. A koje to godine Nole nije osvojio Grand Slam? Jedino on ih i osvaja više od jednog skoro svake godine.

caslav

pre 3 godine

Tesko je ne postovati ovo sto je Nole uradio i radi, tesko je ne konstatovati da je njegov put bio trnovitiji i kudikamo tezi od puta Federera i Nadala, koji dolaze iz nazovi prestiznih zemalja, nazovi velikih nacija belog sporta, koji su od pocetka imali jake sponzore iza njih koji su ih nemilice gurali i stitili, kojima su a narocito Federeru stimovani zrebovi po turnirima.
Novak je u tenisu, ono sto je Maradona bio u fudbalu, simbol svih gradjana na kugli zemaljskoj, simbol da moze da se uspe i dok treniras pod bombama, simbol da ma koliko pokusavali da otezaju put Novaku na kraju se sve ipak desava i resava na terenu, jedan na jedan, loptica i mreza.
Novak je vaspitan, pristojan, tolerantan, ulaze u sebe, jezike naucio, jednostavno decko, covek za primer.
Svaka mu cast, ziv bio.

Goran

pre 3 godine

Kako je samo kolosalno nepravedan sistem bodovanja ove godine. Federer peti a nije uzeo reket u ruke. Cicipas iga kao lud ove godine a ispod Federera.

Kalevra

pre 3 godine

Paceri

I ja do sutra mogu da nabrajamo koliko više odvojenih trofeja ima Mark Gasol od Jokića i Bogdanovića zajedno ali ne vrijedi to budalama pričati.....!!!!!

mrki

pre 3 godine

kako li se oseca Federer,pred ocima mu izmice rekord za koji je mislio da je neoboriv i to od coveka koju mu je najvise zagorcao karijeru a nista ne moze da uradi....nebi mu bio u kozi...

zoran

pre 3 godine

Moze i danas da prestane da igra jer je već legenda ali ako već igra treba da bude na svom nivo a ne da nam glavna tema bude broj nedelja na 1. mestu

654

pre 3 godine

Recite vi meni ko najvise.. Zaradjuje.. Jel zna neko.
(Milos, 30. novembar 2020 09:42)

Ti Milose, eto skupio si vec 5 minusa a tek poceo dan.

sumadinac

pre 3 godine

Uvek bio svetlo na kraju tunela kad posrnem i padnem u ocaj zapadnih velikih kapitalista u poslu! Svaka tvoja pobedan mi je dala zelju da nastavim dalje a posebno kada cujem ili vidim da si nekoga pobedio na terenu od igraca iz tih kapitalistickih zemalja!
Hvala ti!
Samo napred! To the max!
Ziv bio Srbine moj!

NarodPrica1

pre 3 godine

Nikad nisam cuo da se obraca paznja na to koja je reprezentacija bila najduze na Fifinoj rang listi prva.
Pa cak je i Belgija skoro bila prva a nikad nije igrala neko finale. Isto u zenskom tenisu imali smo igracice prve na listi bez GS-a.
Tako da je ovaj podatak skroz nebitan i bespotrebno mu se daje paznja.
(GOAT, 30. novembar 2020 09:30)

Promašen komentar, rekao bih. Bilo bi nebirno da je razlika među ovim divovima drastična. Ovako, u pitanju su takve nijanse da je bukvalno sve važno. Kao u fudbalu kada u grupi ekipe imaju isti broj bodova, istu gol razliku pa odlučje broj datih golova, fer plej i druge, na prvi pogled, nevažne stvari. Novak je bolji u međusobnom duelu u odnosu na Rafu i Rođu i realno je da tako ostane. Ima solidne šanse da ih stigne, daj Bože i prestigne po broju GS. Ako se ro desi, ilo ako budu izjednačeni i te kako će ove manje važne stvari biti važne. U svakom slučaju Novak i ako ne bude GOAT sigurno je rame uz rame sa njim.

srki s

pre 3 godine

koja bolest-patologija, uživajte u sportu,niko ne može biti večan(svi su smrtni),sutra ili za 10-20 godine može Medvedev,Zverev ili Cicipas ili Sinkler ili X igrač biti igrač sa 35 gren slemova i 100 mastersa..tako da izađite iz tog bolesnog-psihijatrijskog stanja-to je samo prebacivanje loptice preko mreže..

Novak je Srbin i goat

pre 3 godine

Šta će biti ako se ATP ugasi, a sa njima i njihova lista? Ništa od večnosti. Kako je ta lista jednog će dana nastala tako će jednog dana i nestati, zakon dijalektik3, izvesna na svetu samo mena jest, ko zna kakva će onda nova lista nadrealista da važi?

koki

pre 3 godine

Nikad nisam cuo da se obraca paznja na to koja je reprezentacija bila najduze na Fifinoj rang listi prva.
Pa cak je i Belgija skoro bila prva a nikad nije igrala neko finale. Isto u zenskom tenisu imali smo igracice prve na listi bez GS-a.
Tako da je ovaj podatak skroz nebitan i bespotrebno mu se daje paznja.
(GOAT, 30. novembar 2020 09:30)

Ala si nasao primer. Pa JJ je bila 9-ta igracica u istoriji koja je bila broj 1 u open eri, a do sada ih ima 14. A osvajacica GS-a ima 50. Sta je onda teze i sta je veci uspeh.

Jack

pre 3 godine

Odavno sam rekao da ce Novak imati oko 400 nedelja na prvom mestu, sto se Slemova tice realno je da prebaci 20+ po svim parametrima ce biti najuspešniji teniser ikada, Rogeru verovatno ostaje ukupan broj titula, a Rafa je naravno kralj seljake. Uzivajte u pisanju istorije...

Kalevra

pre 3 godine

Marc Gasol ima mnogo više osvojenih trofeja nego Nikola Jokić i Bogdanović zajedno....Jel neko misli da je ovo što sam napisao laž ....!!!!

RAOE

pre 3 godine

Simo, znaš ti odlično zašto.I ne samo zbog nedelja..Ali pošto vidim da ne znaš ili ne razumeš da ti objasnim.Tenis je pojedinačni sport.Broj nedelja na prvom mestu znači koliko je neko vremenski bio na prvom mestu.Samim tim kada provedeš najviše na toj poziciji postaneš najbolji ikada.Jako je prosto zar ne?Ili tebi možda nije.Tvoje ,njakanje oko GSa je samo pokušaj umanjenja Onoga što svi znamo.....Da od marta je Novak Bog tenisa a ti laprdaj i dalje o GS titulama.

Paceri..

pre 3 godine

Pa ja do sutra mogu da nabrajam šta sve Novak ima osvojeno više od Nadala i RF...ali opet nekome kao vi deco koja ne razumeju tenis već isključivo mrze, teško da mogu bilo šta pojasniti.Šteta u koje pacere izraste.

Mirko

pre 3 godine

U martu 2021. osniva se Klub 311. Prijema novih članova neće biti decenijama, a za neke nikada.
(Djido, 30. novembar 2020 09:19)

Ujedno postaje i GOAT, Novak Djokovic G.O.A.T.

Igor Obrenovac

pre 3 godine

Ako pogledate tabelu broja provedenih nedelja na mestu broj 1, Novaku su upisane već 302 nedelje, jer je još 5 nedelja ostalo do početka AO. Ove godine AO kasni nedelju ili dve, a sam turnir traje još dve nedelje. Dolazimo do brojke 305 ili 306. Nadal i da osvoji AO ne može da preskoči Novaka, a nakon AO sledi pauza, tako da je Federerov rekord gotovo sigurno oboren. Kažem gotovo sigurno jer Rafa može da prijavi neki turnir ATP 250 pre ili posle AO l, u šta čisto sumnjam, ali isto to može i Nole ako bude potrebe.

SRBIN

pre 3 godine

Bože koliko zaludnih i zlih pa čak i kretenskih komentara objavi b 92 to je prosto za ne verovati ,a normalne ljudske ispravne komentare ne .Bog sve vidi i da se ovako ponašam ,ja ne bih mogao nikad ,jedino kad nebi imao zrnce pameti ili mozga u glavi

Vox

pre 3 godine

Imace nas Novak najvise nedelja, mastersa, najvise puta prvi na kraju godine i uz to bolji medjusobni skor od zapadnjaka, pocrkace od muke pojedinci...

Prle Srbadija

pre 3 godine

Nikad ali nikad nece uzeti 20 GS a pitanje i ovo za sedmice jer ce ga veroverno Nadal prestici na AO a posle svi redom.
(Kaiser Roger, 30. novembar 2020 09:01)

Kaiser schutt kaputt! Alles kaputt!!!

pera zdera

pre 3 godine

@GOAT
Kad bi najbolje reprezentacije igrale SVAKE godine po 3-4 puta itekako bi se racunalo. Ovako se najbolje reprezentacije sretnu (mozda) JEDNOM u 4 godine pa je normalno da se gledaju uspesi sa svetskih.
Argentina i Nemacka su igrale 23 puta za 100 godina a svega 6 puta za poslednjih 10 godina od cega 4 prijateljske. Nemacka je pobedjivala kad se racunalo - 2 puta na svetskim a Argentina 3 puta u prijateljskim.
E sad pogledaj koliko je Djokovic igrao i pobedjivao Federera i Nadala u tih istoh 10 godina.

profesi(j)oznalac

pre 3 godine

Primetio sam nešto...

kad lepo izanaliziraš zašto se Novak nikad neće smatrati najvećim, taj komentar se ne pušta.

Ako ga izvređaš, to puste... valjda im je interesantno kako se glože dve suprotstavljene grupe.

Poštovalac igre

pre 3 godine

Lista je takva kakva je zbog korone trenutne.

Usudio bi se reći Novak kompletan teniser od Rafa i Rodžera po rezultatima raspoređenim na svim mastersima i GS svugde po dva ili više puta osvajao izuzem na RG. Nadal nije fale mu neki mastersi i završni turnir koji nikad nije osvojio do sad. Federer fali Rim i MC na tim turnirima je stizao puno puta do finala i gubio.

IP adresa jumko poznata

pre 3 godine

Bože koliko zaludnih i zlih pa čak i kretenskih komentara objavi b 92 to je prosto za ne verovati ,a normalne ljudske ispravne komentare ne .Bog sve vidi i da se ovako ponašam ,ja ne bih mogao nikad ,jedino kad nebi imao zrnce pameti ili mozga u glavi
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (SRBIN, 30. novembar 2020 13:31)


Defamation case!
Djoković treba da pokrene tužbu za pomenuti slučaj, da vidite kako bi se opametili kada bi ih kaznili novčano a još i posebno za kršenje Zakona o informisanju .

nikol dz femija

pre 3 godine

BRAVO.
VEORVATNO nikada Srbija nije imala više igrača međuprvih 201.

SVAKA ČAST MOMCIMA I RODITELJIMA NJIHOVIM.

BRAVO, NOVAKU ĐOKOVIĆU. I roditeljima. ALI I NAMA NAVIJAČIMA srčanim.

Hak Fin

pre 3 godine

@ime Ne znam koju GOAT listu pratite, na onoj na Ultimate tennis stat, jos uvek je Fed prvi. Prvi je zbog titula, po rezultatima iz rankinga Novak ga uskoro stize, a po dostignucima (rekordi,statistika) ubedljivo vodi Npvak. Ipak RF ima 6 sezona vise, pa i onih manjih turnira, pa plus ta 3 GS vise, tako da to za sada pravi razliku na njegovoj strani....

Nemanja Milosevic

pre 3 godine

Nikad ali nikad nece uzeti 20 GS a pitanje i ovo za sedmice jer ce ga veroverno Nadal prestici na AO a posle svi redom.
(Kaiser Roger, 30. novembar 2020 09:01)

Vidi. . . Opsednutost nekim ili necim je bolest. Realno ti ne znas da li ce neko osvojiti 20 GS ili ne. Sto se tice nedelja, ta 310 je mnogo bitna nedelja jer to ujedno znaci da ce Nole imati vise od 100 nedelja prednosti nad Nadalom. Tako da slabo ide racunica 20 GS i 100 nedelja manja, a i mastersa manje, a i bez zavrsnih mastersa. Osim toga Djokovic ima 6 godina zavrsenih na prvom mestu q cak 7 puta je bio ITF sampion? Sta je Federer osvojio u poslednjih 8 godina?