Petak, 27.11.2020.

13:20

"Sramota je šta smo sve radili Maradoni"

Proslavljeni italijanski defanzivac Paolo Maldini se prisetio svog upoznavanja sa preminulim Dijegom Armandom Maradonom.

Izvor: SS

"Sramota je šta smo sve radili Maradoni" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

65 Komentari

Sortiraj po:

johnny

pre 3 godine

i verujem da je posle onog antologijskog lažnjaka kad ih je obojicu sa golmanom poslao po burek morao razvući onaj dečački osmeh i izgovorti svoje čuveno
"iho ciao"

johnny

pre 3 godine

Bob
taj za koga kažeš da nije tema,dao je gol najjačoj ekipi u istoriji klupskog fudbala na San Siru,a onda im je zakucao pod prečku još jedan na Marakani
bacio na kolena Real Madrid na-10
sam pobedio Španiju
skoro polomio prečku u Firenci
dao gol iz kornera
da,i svaku u Bariju je poslao u prazno,nijedna nije imala oči
a ono što je osvojio su srca svih onih koji vole,razumeju i žive fudbal,igru u kojoj mera svega jeste
Dijego Armando Maradona

djedmedjed

pre 3 godine

Maradona je imao bogovsku tehniku, ali je imao i odlične fizičke predispozicije. Iako izrazito malen, bio je vrlo brz i imao je noge jake poput trkaćeg konja. Nisko težište tijela i mišićave noge su mu davale posebnu kompaktnost te je bio vrlo otporan na udarce, i zbog toga u guranju nije nikad zaostajao za daleko višim i fizički jačim igračima.George Best, jedan od najvećih tehnišara svih vremena, u vrijeme onih mesara upravo zbog toga i nije mogao trajati duže, jer je sa svojim tankim nožicama bio jako izložen faulu. Neko spominje Garrinchu ; koliko god da je bio dobar, kad pogledamo stare snimke vidi se da je često driblao samog sebe i nije se rješavao lopte. S druge strane, Maradona je efektivnije driblao, nije se vrtio stalno po istom mjestu samo da se vrti nego je uvijek driblao s konkretnom namjerom. I najčešće se pravodobno rješavao lopte ; kad je suigrač bio u boljoj poziciji, uvijek bi dodao. A ono što su mu radili Gentile i slični buzdovani, to se danas kažnjava direktnim crvenim.Na 1982. je Gentile trebao dobiti crveni već nakon 10 minuta, a nije ga dobio uopće. Tad je Argentina imala najjaču momčad u svojoj historiji i da su suci objektivnije sudili faulove na Maradoni, možda bi i tad postali prvaci !

Misa

pre 3 godine

Eto sve je receno koliko je maradona bio velik i genije, kad jedan od najboljih defanzivaca u istoriji igre tek posle zavrsetka karijere i odgledanih snimaka shvati koliko je ovaj u stvari bio previse dobar.

bob

pre 3 godine

@Bob..Piksi nije tema pod A , a pod B nista nije osvojio ... D.M. I D.S.P. u istu recenicu je ne umesno I ne ukusno ...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (g.m., 27. novembar 2020 17:25)

Piksi i nije tema, ali ti od silnih kompleksa koje vam je nabijao, ocito ne mozes da razumes kontest.

Mirko Kojotovski

pre 3 godine

Za one dve tekme sa Zvezdom ste izudarali Piksija za sva vremena.Anceloti je predvodio svu nemoc tadasnjeg najjaceg tima Evrope.Mogu misliti kako ste Maradonu tek ubili.Prvo oni mesari Španci a onda žabari.
Sad zamislite kroz sta je prolazio Pele!?
Tada su bekovi ulazili u bubreg izbijajuci kamenac.
Danas ovim baletanima smeta malo vise trave.Malo pipnes laktom vec crveni.
Lepo je videti ovako kad se covek stidi za ono sto je iz nemoci radio.
Maradona,Pele,Piksi,Platini,Ziko su jos veci jer su mesare pravili volovima

jojufff

pre 3 godine

Danas se samo vise trči, nece me niko ubijediti da su danas bolji igrači nego prije 20-30 godina.
sada u evropi mozes nabrojati na prste jedne ruke igrace koji driblaju, na prste jedne ruke veznjake koji šutaju sa distance..kvalitet je dosta opao.
ima tu dobrih pojedinaca ali tanko je to kada se pogleda npr kraj 90-ih
puno vise se trci, vise se radi na taktici..
ali znanje u nogama..toga je sve manje i manje.

Neso

pre 3 godine

Maradona je bio za klasu bolji od Ronalda zube, a Ronaldo je bio zver. Dovoljno govori i izjava Siniše Mihajlovića kad su igrali Inter-Lazio, Ronaldo krene u kontru, a Nesta i ja sami u odbrani.
(Spale, 27. novembar 2020 16:45

Bas to. Koliko god da je tesko zamisliti da je postojao neko bolji od brazilskog Ronalda, postojao je... Kontrola lopte, promena pravca, ta carobna levica i ta neizbezna njegova harizma. Prosto je zracio nekom posebnom energijom. Obarao je s nogu sve oko sebe samo svojom pojavom, stavom. A o igri da ne pricam. Tacno je da se danas vise trci, fudbal je rasprostranjeniji, ali 80 ih nije bilo takve zastite. Na svetskom kupu je Gentile tako udarao Maradonu da bi danas dobio 3 crvena za jednu utakmicu. Strasno je sta su mu sve radili, sto evo vidimo priznaje i Maldini. Brazilski Ronaldo je mene najvise odusevio od svih posle Diega. Bio je nestvaran talenat, brz, eksplozivan, sjajan dribler, finiser. Mesi je broj 3. Mozda veci uticaj na igru ima od Ronalda , al je jednolicniji. Nema toliko sirok repertoar trikova i driblinga kao brazilac. Top 5 zatvaraju Zidan i Romario. Gracias Diego za sve!

Sid

pre 3 godine

Cek cek jos jednom,jer ne verujem sta je "Ucha" izjavio. Maldini koji je igrao u periodu od 25 godina protiv igraca koje sam naveo u prvom komentaru,dao izjavu..covek koji je osvajao kup samoiona 89 i ligu sampiona 2007 i dodje covek da se prospe komentarom kako u zadnjih 20 godina treba da se trazi najveci...auu sineeee. Ma sta zna Maldini on je samo gubio skudeta od Maradone sa drim timom a izbacivao Kristiana Ronalda,runija,teveza iz lige sampiona :)

Stevan

pre 3 godine

Sve, ali sve- od religije pa do sporta ima JEDNOG jedinog koji ostaje upamcen i koji sluzi kao konstanta za sve ostale.
I pre i posle Isusa bilo je proroka.
I pre i posle Dzordana bilo je kosarkasa.
I pre i posle Maradone bilo je fudbalera... ali ipak.
Shvatate sta hocu da kazem.
Klinci rodjeni posle 2000. najboljeg svih vremena traze u poslednjih 10-20 godina.
Moja generacija ‘90 i priblizno tom godistu najboljeg ikada trazi u periodu izmedju 1995.-2005.
Ali to je nas subjektivni osecaj, jer ja cu uvek voleti vise Zidana, Ronalda zubu, Del Piera i Henry-a od Maradone u Pelea.
Klinci ce vise voleti Messija, Ronalda, Neymara, Mbappe a.
Ali objektivno, Maradona je bio najbolji.

Gorki

pre 3 godine

e to je talenat, iz bede dotakao vrh sveta . koštalo ga zivota to , verovatno da ga pitaju dali bi menjao nesto u svom životu mislim da bi rekao NE
(milos,

Nema potrebe da mislis. On JESTE to i rekao kada su mu postavili to pitanje. Rekao je, da kada bi se ponovo rodio da bi sve radio isto i da bi bio fudbaler.

anti_dot_pardon_bot

pre 3 godine

Da je mogao da se sačuva svih ovozemaljskih iskušenja, verovatno ne bi ni postigao u tolikoj meri sve što jeste.
Što se mene lično tiče, da ništa drugo sem gola Englezima (čitaj najvećim imperijalistima) nije uradio, bio bi kralj fudbala. Ovako je postao najveći ikada.
P. S. Ono za šta se sada daje karton, nekada nije bio ni "f" od faula

Moltisanti

pre 3 godine

..slazem se za Garrinchu, legendarna sedmica , najbolji dribler svih vremena, 2 titule Sampiona Sveta _nazalost samounistio se u 50-oj godini i nikada nije bio hvaljen koliko to zasluzuje

Gorki

pre 3 godine

Secam se dosta dobro, kada su Maradoni uklizavali, da su to radili tako sto su kopackom isli na potkolenicu, a ne nisko na loptu. Ostalo mi je u secanju i to da kada su ga obarali, on bi u vecini slucajeva ustajao i nastavljao da trci po loptu. Nije se prevrtao po terenu kao da ga je grom pogodio. Stariji se verovatno secaju svetskog prvenstva kada su ga bas ti Italijani tukli kao vola. Imao je cak i jednog striktnog cuvara koji je uvek bio pored Maradone kojem nije dozvoljavao ni da primi loptu, vec ga je uvek faulirao i pre nego sto bi do njega stigla lopta. Kasnije je valjda i izjavio da je on tu utakmicu imao zadatak da non stop bude pored Maradone i da ga nista drugo ne interesuje. Rekao je i to da je Maradona kojim slucajem krenuo van terena(na tribine ili W.C.) ovaj bi posao za njim. Koliko i kako ga je tukao, nikome nije bilo jasno kako nije dobio crveni karton.
Pozdrav

Spale

pre 3 godine

Maradona je bio za klasu bolji od Ronalda zube, a Ronaldo je bio zver. Dovoljno govori i izjava Siniše Mihajlovića kad su igrali Inter-Lazio, Ronaldo krene u kontru, a Nesta i ja sami u odbrani.

Гиле

pre 3 godine

Кад гледам шарм у игри Марадона и Роналдињо су ми испред Месија. Меси је дао више голова, а и Роналдо. Можда ће њих да претекне Халанд. Прву двојицу бих увек пре гледао. А који је најбољи, нек други одлуче.

Dzoni

pre 3 godine

(rezervista, 27. novembar 2020 15:26) #

Upravo Messi fanovi osporavaju Maradonu.

A ko je bolji CR7 ili Messi to nek istorija kaže za jedno 20 godina.

dacha Zvezda

pre 3 godine

Zvezdaši su tukli Sašu Ilića, pa im to ništa nije vredelo.
(Grobarchina, 27. novembar 2020 14:50)

Kad na vesti o MARADONI i Maldiniju hoćeš da istakneš koliko si glup...

rezervista

pre 3 godine

(rezervista, 27. novembar 2020 14:42)

Pa normalno da fanove LM10 nervira Cristiano kad im je upropastio detinjstvo.
(Dzoni, 27. novembar 2020 15:00)

Ne razumem sta si time hteo meni da kazes i zasto se mene to tice? Ovde se radi o Maradoni koji je nedodirljiv i vi to mladji ne mozete da shvatite. Ali bar probajte da postujete.Kada se svadjate i raspravljate, to radite u okviru vremena kojeg zivite, a starija vremena koja ne pamtite ostavite kompetentnijim ljudima da raspravljaju. U svakom slucaju, danas Cristiano nije bolji od Mesija, a Mesi nije bolji od Maradone .I to je poenta citavog mog kometara. A sad sklonite nam se sa ociju, ovo nije ni mesto ni trenutak za vase decije bubice. Dovoljno, ustvari i previse ste vec dobili prostora i vremena od mene.

milos

pre 3 godine

e to je talenat, iz bede dotakao vrh sveta . koštalo ga zivota to , verovatno da ga pitaju dali bi menjao nesto u svom životu mislim da bi rekao NE

garymac

pre 3 godine

Заправо, многи то говоре. Као данас је најтеже да се игра и да они који су раније играли, данас не би издржали. Нешто као кад прозивају Месија да не би издржао у Премијер лиги јер је физички тешка (сачувај боже). Разумем да су то коментари клинаца, али ја имам неки проблем са живцима у последње време па морам да избацим то из себе. Што би рекао Чварков, ви млади сте г.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Бабинџем, 27. novembar 2020 14:33)

Premijer liga sto se tice zestine i fizickog pristupa igri zivi na staroj slavi. To danas nema veze sa onom ligom od pre 30 godina. Sumnjam da bi i 10% danasnjih fudbalera moglo da igra u tadasnjoj PL, a pogotovo englezi, koji su uzasno smeksali pored stranaca, sto igraca sto trenera.
Zamisli ligu gde je Roj Kin povucen i tih momak, cak je i sam pricao o tome. Neuporedivo sa ovim danas. A opet ti igraci su se i pored ludacke igre daleko manje povredjivali. Cinjenica je takodje da je engleska liga tada imala najveci procenat efektivne igre i tim se dicila. Bio je negde izmedju 65-70% vremena, danas je 55%.

Ucha

pre 3 godine

Bio najtalentovaniji svog vremena. Mozda i najbolji svog vremena. Mozda i najtalentovaniji svih vremena. I tu je kraj. Najboljeg svih vremena treba traziti u poslednjih dvadesetak godina. I tako ce uvek biti. Fudbal u Maradonino - moje vreme, deluje kao poluamaterski u odnosu na danasnji. Tako ce i ovaj danasnji delovati u odnosu na onaj za 30 g. A Dijega smo svi voleli.

☢ Иду дани...☢

pre 3 godine

Имате на ЈуТјубу више снимака чувене туче играча Барсе и Билбаоа.На једном од њих налази се и историја њихових дуела,тј зашто је Марадона реаговао онако како је реаговао.Оно што му је радио Гојкочеа је за затвор.И поврх свега јавно се хвалио и био поносан на себе за све што је радио Марадони.Али није било много боље ни у Италији.И тамо је имао крвника до миле воље али барем му нико од њих није сломио ногу...

mladići borovi, devojke jele

pre 3 godine

Zvezdaši su tukli Sašu Ilića, pa im to ništa nije vredelo.
(Grobarchina, 27. novembar 2020 14:50)

Kad na vesti o MARADONI i Maldiniju hoćeš da istakneš koliko si glup...
(dacha Zvezda, 27. novembar 2020 15:11)






a, da li je ac milan ikada pobedio real sa 0:0 šansom maldinija, m?

citalac

pre 3 godine

ako to kaze Maldini, jedan od najboljih defanzivaca koje sam ja ispratio, onda to ima svoju tezinu.. Mada generalno ko god malo bolje poznaje fudbal svestan je da je El Pibe najveci ikada ili kedan od dvojice najvecih ikada.. zao mi je sto nisam imao priliku da njegove predstave pratim u najboljim danima... secam ga se tek sa WC 1994. i gola protiv grcke..

mladići borovi, devojke jele

pre 3 godine

Najboljeg svih vremena treba traziti u poslednjih dvadesetak godina
(Ucha, 27. novembar 2020 15:21)


:)))))
mda, šta maldini zna...

pele je, verovatno, najveći, zuba ronaldo, ronaldinjo, krojf, zidan, piksi, mesi, ronaldo i još neki su suvo zlato, ali - fudbaleri, igrači.

maradona, još tada, nije bio sa ovoga sveta...

toba

pre 3 godine

E moj Mesi, Ronaldo i ostale primadone, da vas dohvate Maldini i ostali vrhunski mesari tadasnjeg vremena, a redom su svi igrali u italiji, ne bi trajali ni godinu dana.

B.Živković

pre 3 godine

Životne okolnosti mu nisu išle na ruku, sve je osvojio potpuno sam, slično Peleu i Garinči, a njih trojica su i tri najveća fudbalera u istoriji fudbala. Sve počasti za Maradonu, ali nešto i o Garinči, o Peleu se već sve zna. Mnogi zaboravljaju da je Garinča bio zaslužan za dve titule svetskog prvaka Brazila, drugu u Čileu kada je Pele već bio povređen. Garinća je imao desnu kraću nogu, obe noge relativno krive, driblovao uvek u istu stranu i nikada niko nije mogao da ga zaustavi. Sličan Maradoni, više žena, jedan sin i desetak kćeri, alkoholičar koji je prerano umro. Pele je upoređivao tim Brazila iz 1958. i 1970. gde je osvojio obe titule prvaka sveta i rekao:"Pod istim okolnostima, taktike, pripreme, načina igre, tim iz 1958. je bio bolji. Pele je tada osvojio prvu titulu, zajedno sa Garinčom, statistika kaže da Brazil nikada nije izgubio utakmicu kada su njih dvojica igrali zajedno. Kao i Maradonu, lomili su i Pelea i Garinču. Da je Menoti bio hrabriji ubacio bi Maradonu još 1978. u prvi tim. Maradona je bio u 40 igrača, a onda je verovatno zbog sujete Kempesa, koji je i doneo prvu titulu Argentincima, Maradona izostao iz prvih 22. Upravo je tada Maradona imao godina, koliko i Pele kada ga je brazilski selektor ubacio u vatru sa nepunih 18 godina. Da je Maradona ubačen u tim 1978. od strane Menotija, verovatno bi osvojio ttulu 1978. (lakše nego da se potkupe Peruanci) i imao isti broj osvojenih "Zlatnih boginja" kao i Pele i Garinča. Pozdrav!

Dzoni

pre 3 godine

rezervista, 27. novembar 2020 15:26)

Upravo Messijevi fanovi osporavaju Maradonu.Govore da bi i Messi bio prvak sveta da je imao Burruchagu, da su titule sa Napolijem beznacajne,da je bilo Vara da bi ispali jos u cetvrtfinalu... A tebi smeta Ronaldo.

Ridah

pre 3 godine

Tada nije bilo ferpleja. Za krvnički start sa dve noge se dobijala uglavnom opomena. Čovek od 1,65 je čuda pravio po terenu. Diego Armando Maradona je najveći. Tačka. Laka mu zemlja.

Sid

pre 3 godine

To kaze lik koji je cuvao i Ronalda,Kristiana,Runija,Adriana,Ibrahimovica,Sevcenka,Anrija,Badja i mnoge druge i razlicite generacije igraca.

Бабинџем

pre 3 godine

Ма како га тукли, зар се тад није слабо улазило у дуеле? Зар није сад најтеже да се игра? Зар нису раније најбољи играчи били заштићени више него данас?

Mr.White

pre 3 godine

A kod danasnjih zvezdica se gleda koliko imaju zlatnih lopti i koliko se dresova proda sa njihovim imenom, u vreme kad je Maradona igrao oni ne bi smeli ni izaci na teren. Covek je fakticki sam osvojio sampionat italije i uefa kup sa jednim osrednjim klubom + osvojio svetsko prvenstvo sa timom argentine koji bez njega grupu ne bi prosli. Nikad ga niko nece nadmasiti.

Sala Zabava

pre 3 godine

I onda neko uporedi Maradonu sa danasnjim zvezdama. Danas cim krivo pogledas Ronalda, Mesija, Nejmara to je zuti karton. A da ne govorim o kvalitetu defanzivaca koji su 2 klasa ispod tadasnjih.
A njega tukli samo tako, covek nije padao, igrao je fudbal i uradio to sto je uradio..... Dovoljno je reci MARADONA!

Бабинџем

pre 3 godine

@BBR

Заправо, многи то говоре. Као данас је најтеже да се игра и да они који су раније играли, данас не би издржали. Нешто као кад прозивају Месија да не би издржао у Премијер лиги јер је физички тешка (сачувај боже). Разумем да су то коментари клинаца, али ја имам неки проблем са живцима у последње време па морам да избацим то из себе. Што би рекао Чварков, ви млади сте г.

bob

pre 3 godine

Danas su igraci mnogo vise zasticeni nego nekada.
Koga ne mrzi neka pogleda Piksijeve duele protiv Milana u Beogradu, sa danasnje perspektive to je cisto kasapljnje ali u to vreme grubi startovi su bili dozvoljeni.

Goran Loznica

pre 3 godine

Najveći igrač svih vremena. Za mene koji ga je gledao. A Englezima što zabi golove. Za anale. Kao što se dobije dar za pevanje tako je on dobio za loptanje. Ljepila mu se za noge...

zmajognjeni

pre 3 godine

I onda neko uporedi Maradonu sa danasnjim zvezdama. Danas cim krivo pogledas Ronalda, Mesija, Nejmara to je zuti karton. A da ne govorim o kvalitetu defanzivaca koji su 2 klasa ispod tadasnjih.
A njega tukli samo tako, covek nije padao, igrao je fudbal i uradio to sto je uradio..... Dovoljno je reci MARADONA!
(Sala Zabava, 27. novembar 2020 14:15)

Zbog povreda nas njim i nad drugim vrhunskim igracima su zasticeni danasnji vrhunski igraci, Maradoni i Peleu polomljena noga, Ronaldu ligamenti kolena itd.

Zoki

pre 3 godine

Ма како га тукли, зар се тад није слабо улазило у дуеле? Зар није сад најтеже да се игра? Зар нису раније најбољи играчи били заштићени више него данас?
(Бабинџем, 27. novembar 2020 14:00)

Bukvalno niko nikad to nije rekao... Čak naprotiv
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (BBR, 27. novembar 2020 14:10)

Ma lik se svađa sa samim sobom. Niko nikad nije rekao da su nekada igrači bili zaštićeniji. Danas se više štite od brutalinih startova, to je poznato. Ali danas jeste najteže da se igra u smislu kvaliteta. Konkurencija je veća, igrači su spremniji i jači, igra se svuda, cela jedna Afrika se priključila vrhunskom fudbalu, evropski timovi su skoncentrisali kvalitet (nekada je moglo dva stranca po timu, danas vodeći timovi mogu bilo koga na svetu). Mnogo je teže.

Naravno, Dijego je jedan, on bi i danas bio najbolji.

Trabant

pre 3 godine

Samo pogledajte ovaj video i bice dovoljno da covek primeti kakav je to boziji dar, kakav talenat , kontrola lopte, leva noga, anticipacija, aksceleracija..Ogromno, veliko postovanja i hvala svim legendama koje sam i koje smo imali priliku da gledamo, ali jednostavno nije postojao bolji od njega. Kao da je doslovno pao s Marsa ili neke druge planete iz naseg sazvezdja. Kao Kevin Spejsi u onom filmu Q-pax. Odvojite 10 min i necete se pokajat. Neverovatno sta je ovaj covek radio i to u vreme kad se igrao brutalan fudbal.

https://www.youtube.com/watch?v=aX3QnlG9Sic&t=499s&ab_channel=FootballGOD

Sasa

pre 3 godine

Ма како га тукли, зар се тад није слабо улазило у дуеле? Зар није сад најтеже да се игра? Зар нису раније најбољи играчи били заштићени више него данас?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Бабинџем, 27. novembar 2020 14:00) # Link komentara

Ocekujes od barsadiota i idolopoklonika da kazu istinu. Oni prvo moraju da je razumeju. A kada dodju do tog stadijuma, vise nece biti Mesidioti.

BBR

pre 3 godine

Ма како га тукли, зар се тад није слабо улазило у дуеле? Зар није сад најтеже да се игра? Зар нису раније најбољи играчи били заштићени више него данас?
(Бабинџем, 27. novembar 2020 14:00)

Bukvalno niko nikad to nije rekao... Čak naprotiv

rezervista

pre 3 godine

Ocekujes od barsadiota i idolopoklonika da kazu istinu. Oni prvo moraju da je razumeju. A kada dodju do tog stadijuma, vise nece biti Mesidioti.
(Sasa, 27. novembar 2020 14:18)

Ne znam zasto ne stavis i one druge u isti kos koji su jos gori. Ako cemo iskreno, ako se neko priblizio Diegu, to je Mesi. Mnogo su slicni tipovi igraca. Veliki znalci sa loptom, dribleri, majstori malog prostora . Dok za CR to ne mozemo reci. Diego je vecan i neponovljiv. Niko pre i posle njega nije igrao fudbal kao on, ali oko broja dva bar posle njega se mogu lomiti koplja izmedju zube Ronalda i Mesija. Cristiano nikako ne moze u taj kos. I njegovi botovi su ustvari meni jos mucniji jer nemaju pokrica stavljati tog igraca medju one najbolje posle Maradone. Nije im jednostavno ravan i zato me oni jos vise nerviraju od klinaca koji su na Mesiju. Doduse, verovatno utice i samo ponasanje Ronalda na terenu. Mnogi ga dodatno ne vole jer je simulator i padavicar. To ga jos vise marginalizuje. U svakom slucaju, fudbal iz 80-ih i danas je kao da poredimo ragbi sa klizanjem otprilike. Mnogo grublji, snazniji fudbal se igrao ranije. Sa mnogo vise kvalitete. Danas je ovo sve samo ne fudbal . Diego je bio simbol i glas radnicke klase. Simbol potlacenih i siromasnih, ali ponosnih i nesalomljivih ! Imao je stav i igrao je fudbal sa kohones do poda. To fali danas i Mesiju i Ronaldu i svima ostalim. Ne stavljajte nikog u isti kos s njim , ne bogohulite. Najveci bez dileme!

bobrock

pre 3 godine

Maldinija vozio na Floridi, ostavio mi 1 dolar baksis.
(Cicija, 27. 

A šta je trebao? Da ti ostavi kuću na Moru što si ga prevezo od Aerodruma do Hotela.

Sid

pre 3 godine

To kaze lik koji je cuvao i Ronalda,Kristiana,Runija,Adriana,Ibrahimovica,Sevcenka,Anrija,Badja i mnoge druge i razlicite generacije igraca.

Sala Zabava

pre 3 godine

I onda neko uporedi Maradonu sa danasnjim zvezdama. Danas cim krivo pogledas Ronalda, Mesija, Nejmara to je zuti karton. A da ne govorim o kvalitetu defanzivaca koji su 2 klasa ispod tadasnjih.
A njega tukli samo tako, covek nije padao, igrao je fudbal i uradio to sto je uradio..... Dovoljno je reci MARADONA!

Бабинџем

pre 3 godine

Ма како га тукли, зар се тад није слабо улазило у дуеле? Зар није сад најтеже да се игра? Зар нису раније најбољи играчи били заштићени више него данас?

Goran Loznica

pre 3 godine

Najveći igrač svih vremena. Za mene koji ga je gledao. A Englezima što zabi golove. Za anale. Kao što se dobije dar za pevanje tako je on dobio za loptanje. Ljepila mu se za noge...

Ridah

pre 3 godine

Tada nije bilo ferpleja. Za krvnički start sa dve noge se dobijala uglavnom opomena. Čovek od 1,65 je čuda pravio po terenu. Diego Armando Maradona je najveći. Tačka. Laka mu zemlja.

BBR

pre 3 godine

Ма како га тукли, зар се тад није слабо улазило у дуеле? Зар није сад најтеже да се игра? Зар нису раније најбољи играчи били заштићени више него данас?
(Бабинџем, 27. novembar 2020 14:00)

Bukvalno niko nikad to nije rekao... Čak naprotiv

Mr.White

pre 3 godine

A kod danasnjih zvezdica se gleda koliko imaju zlatnih lopti i koliko se dresova proda sa njihovim imenom, u vreme kad je Maradona igrao oni ne bi smeli ni izaci na teren. Covek je fakticki sam osvojio sampionat italije i uefa kup sa jednim osrednjim klubom + osvojio svetsko prvenstvo sa timom argentine koji bez njega grupu ne bi prosli. Nikad ga niko nece nadmasiti.

dacha Zvezda

pre 3 godine

Zvezdaši su tukli Sašu Ilića, pa im to ništa nije vredelo.
(Grobarchina, 27. novembar 2020 14:50)

Kad na vesti o MARADONI i Maldiniju hoćeš da istakneš koliko si glup...

bobrock

pre 3 godine

Maldinija vozio na Floridi, ostavio mi 1 dolar baksis.
(Cicija, 27. 

A šta je trebao? Da ti ostavi kuću na Moru što si ga prevezo od Aerodruma do Hotela.

mladići borovi, devojke jele

pre 3 godine

Najboljeg svih vremena treba traziti u poslednjih dvadesetak godina
(Ucha, 27. novembar 2020 15:21)


:)))))
mda, šta maldini zna...

pele je, verovatno, najveći, zuba ronaldo, ronaldinjo, krojf, zidan, piksi, mesi, ronaldo i još neki su suvo zlato, ali - fudbaleri, igrači.

maradona, još tada, nije bio sa ovoga sveta...

Sasa

pre 3 godine

Ма како га тукли, зар се тад није слабо улазило у дуеле? Зар није сад најтеже да се игра? Зар нису раније најбољи играчи били заштићени више него данас?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Бабинџем, 27. novembar 2020 14:00) # Link komentara

Ocekujes od barsadiota i idolopoklonika da kazu istinu. Oni prvo moraju da je razumeju. A kada dodju do tog stadijuma, vise nece biti Mesidioti.

Gorki

pre 3 godine

Secam se dosta dobro, kada su Maradoni uklizavali, da su to radili tako sto su kopackom isli na potkolenicu, a ne nisko na loptu. Ostalo mi je u secanju i to da kada su ga obarali, on bi u vecini slucajeva ustajao i nastavljao da trci po loptu. Nije se prevrtao po terenu kao da ga je grom pogodio. Stariji se verovatno secaju svetskog prvenstva kada su ga bas ti Italijani tukli kao vola. Imao je cak i jednog striktnog cuvara koji je uvek bio pored Maradone kojem nije dozvoljavao ni da primi loptu, vec ga je uvek faulirao i pre nego sto bi do njega stigla lopta. Kasnije je valjda i izjavio da je on tu utakmicu imao zadatak da non stop bude pored Maradone i da ga nista drugo ne interesuje. Rekao je i to da je Maradona kojim slucajem krenuo van terena(na tribine ili W.C.) ovaj bi posao za njim. Koliko i kako ga je tukao, nikome nije bilo jasno kako nije dobio crveni karton.
Pozdrav

B.Živković

pre 3 godine

Životne okolnosti mu nisu išle na ruku, sve je osvojio potpuno sam, slično Peleu i Garinči, a njih trojica su i tri najveća fudbalera u istoriji fudbala. Sve počasti za Maradonu, ali nešto i o Garinči, o Peleu se već sve zna. Mnogi zaboravljaju da je Garinča bio zaslužan za dve titule svetskog prvaka Brazila, drugu u Čileu kada je Pele već bio povređen. Garinća je imao desnu kraću nogu, obe noge relativno krive, driblovao uvek u istu stranu i nikada niko nije mogao da ga zaustavi. Sličan Maradoni, više žena, jedan sin i desetak kćeri, alkoholičar koji je prerano umro. Pele je upoređivao tim Brazila iz 1958. i 1970. gde je osvojio obe titule prvaka sveta i rekao:"Pod istim okolnostima, taktike, pripreme, načina igre, tim iz 1958. je bio bolji. Pele je tada osvojio prvu titulu, zajedno sa Garinčom, statistika kaže da Brazil nikada nije izgubio utakmicu kada su njih dvojica igrali zajedno. Kao i Maradonu, lomili su i Pelea i Garinču. Da je Menoti bio hrabriji ubacio bi Maradonu još 1978. u prvi tim. Maradona je bio u 40 igrača, a onda je verovatno zbog sujete Kempesa, koji je i doneo prvu titulu Argentincima, Maradona izostao iz prvih 22. Upravo je tada Maradona imao godina, koliko i Pele kada ga je brazilski selektor ubacio u vatru sa nepunih 18 godina. Da je Maradona ubačen u tim 1978. od strane Menotija, verovatno bi osvojio ttulu 1978. (lakše nego da se potkupe Peruanci) i imao isti broj osvojenih "Zlatnih boginja" kao i Pele i Garinča. Pozdrav!

Бабинџем

pre 3 godine

@BBR

Заправо, многи то говоре. Као данас је најтеже да се игра и да они који су раније играли, данас не би издржали. Нешто као кад прозивају Месија да не би издржао у Премијер лиги јер је физички тешка (сачувај боже). Разумем да су то коментари клинаца, али ја имам неки проблем са живцима у последње време па морам да избацим то из себе. Што би рекао Чварков, ви млади сте г.

zmajognjeni

pre 3 godine

I onda neko uporedi Maradonu sa danasnjim zvezdama. Danas cim krivo pogledas Ronalda, Mesija, Nejmara to je zuti karton. A da ne govorim o kvalitetu defanzivaca koji su 2 klasa ispod tadasnjih.
A njega tukli samo tako, covek nije padao, igrao je fudbal i uradio to sto je uradio..... Dovoljno je reci MARADONA!
(Sala Zabava, 27. novembar 2020 14:15)

Zbog povreda nas njim i nad drugim vrhunskim igracima su zasticeni danasnji vrhunski igraci, Maradoni i Peleu polomljena noga, Ronaldu ligamenti kolena itd.

bob

pre 3 godine

Danas su igraci mnogo vise zasticeni nego nekada.
Koga ne mrzi neka pogleda Piksijeve duele protiv Milana u Beogradu, sa danasnje perspektive to je cisto kasapljnje ali u to vreme grubi startovi su bili dozvoljeni.

toba

pre 3 godine

E moj Mesi, Ronaldo i ostale primadone, da vas dohvate Maldini i ostali vrhunski mesari tadasnjeg vremena, a redom su svi igrali u italiji, ne bi trajali ni godinu dana.

Stevan

pre 3 godine

Sve, ali sve- od religije pa do sporta ima JEDNOG jedinog koji ostaje upamcen i koji sluzi kao konstanta za sve ostale.
I pre i posle Isusa bilo je proroka.
I pre i posle Dzordana bilo je kosarkasa.
I pre i posle Maradone bilo je fudbalera... ali ipak.
Shvatate sta hocu da kazem.
Klinci rodjeni posle 2000. najboljeg svih vremena traze u poslednjih 10-20 godina.
Moja generacija ‘90 i priblizno tom godistu najboljeg ikada trazi u periodu izmedju 1995.-2005.
Ali to je nas subjektivni osecaj, jer ja cu uvek voleti vise Zidana, Ronalda zubu, Del Piera i Henry-a od Maradone u Pelea.
Klinci ce vise voleti Messija, Ronalda, Neymara, Mbappe a.
Ali objektivno, Maradona je bio najbolji.

rezervista

pre 3 godine

Ocekujes od barsadiota i idolopoklonika da kazu istinu. Oni prvo moraju da je razumeju. A kada dodju do tog stadijuma, vise nece biti Mesidioti.
(Sasa, 27. novembar 2020 14:18)

Ne znam zasto ne stavis i one druge u isti kos koji su jos gori. Ako cemo iskreno, ako se neko priblizio Diegu, to je Mesi. Mnogo su slicni tipovi igraca. Veliki znalci sa loptom, dribleri, majstori malog prostora . Dok za CR to ne mozemo reci. Diego je vecan i neponovljiv. Niko pre i posle njega nije igrao fudbal kao on, ali oko broja dva bar posle njega se mogu lomiti koplja izmedju zube Ronalda i Mesija. Cristiano nikako ne moze u taj kos. I njegovi botovi su ustvari meni jos mucniji jer nemaju pokrica stavljati tog igraca medju one najbolje posle Maradone. Nije im jednostavno ravan i zato me oni jos vise nerviraju od klinaca koji su na Mesiju. Doduse, verovatno utice i samo ponasanje Ronalda na terenu. Mnogi ga dodatno ne vole jer je simulator i padavicar. To ga jos vise marginalizuje. U svakom slucaju, fudbal iz 80-ih i danas je kao da poredimo ragbi sa klizanjem otprilike. Mnogo grublji, snazniji fudbal se igrao ranije. Sa mnogo vise kvalitete. Danas je ovo sve samo ne fudbal . Diego je bio simbol i glas radnicke klase. Simbol potlacenih i siromasnih, ali ponosnih i nesalomljivih ! Imao je stav i igrao je fudbal sa kohones do poda. To fali danas i Mesiju i Ronaldu i svima ostalim. Ne stavljajte nikog u isti kos s njim , ne bogohulite. Najveci bez dileme!

rezervista

pre 3 godine

(rezervista, 27. novembar 2020 14:42)

Pa normalno da fanove LM10 nervira Cristiano kad im je upropastio detinjstvo.
(Dzoni, 27. novembar 2020 15:00)

Ne razumem sta si time hteo meni da kazes i zasto se mene to tice? Ovde se radi o Maradoni koji je nedodirljiv i vi to mladji ne mozete da shvatite. Ali bar probajte da postujete.Kada se svadjate i raspravljate, to radite u okviru vremena kojeg zivite, a starija vremena koja ne pamtite ostavite kompetentnijim ljudima da raspravljaju. U svakom slucaju, danas Cristiano nije bolji od Mesija, a Mesi nije bolji od Maradone .I to je poenta citavog mog kometara. A sad sklonite nam se sa ociju, ovo nije ni mesto ni trenutak za vase decije bubice. Dovoljno, ustvari i previse ste vec dobili prostora i vremena od mene.

☢ Иду дани...☢

pre 3 godine

Имате на ЈуТјубу више снимака чувене туче играча Барсе и Билбаоа.На једном од њих налази се и историја њихових дуела,тј зашто је Марадона реаговао онако како је реаговао.Оно што му је радио Гојкочеа је за затвор.И поврх свега јавно се хвалио и био поносан на себе за све што је радио Марадони.Али није било много боље ни у Италији.И тамо је имао крвника до миле воље али барем му нико од њих није сломио ногу...

anti_dot_pardon_bot

pre 3 godine

Da je mogao da se sačuva svih ovozemaljskih iskušenja, verovatno ne bi ni postigao u tolikoj meri sve što jeste.
Što se mene lično tiče, da ništa drugo sem gola Englezima (čitaj najvećim imperijalistima) nije uradio, bio bi kralj fudbala. Ovako je postao najveći ikada.
P. S. Ono za šta se sada daje karton, nekada nije bio ni "f" od faula

Spale

pre 3 godine

Maradona je bio za klasu bolji od Ronalda zube, a Ronaldo je bio zver. Dovoljno govori i izjava Siniše Mihajlovića kad su igrali Inter-Lazio, Ronaldo krene u kontru, a Nesta i ja sami u odbrani.

Moltisanti

pre 3 godine

..slazem se za Garrinchu, legendarna sedmica , najbolji dribler svih vremena, 2 titule Sampiona Sveta _nazalost samounistio se u 50-oj godini i nikada nije bio hvaljen koliko to zasluzuje

Trabant

pre 3 godine

Samo pogledajte ovaj video i bice dovoljno da covek primeti kakav je to boziji dar, kakav talenat , kontrola lopte, leva noga, anticipacija, aksceleracija..Ogromno, veliko postovanja i hvala svim legendama koje sam i koje smo imali priliku da gledamo, ali jednostavno nije postojao bolji od njega. Kao da je doslovno pao s Marsa ili neke druge planete iz naseg sazvezdja. Kao Kevin Spejsi u onom filmu Q-pax. Odvojite 10 min i necete se pokajat. Neverovatno sta je ovaj covek radio i to u vreme kad se igrao brutalan fudbal.

https://www.youtube.com/watch?v=aX3QnlG9Sic&t=499s&ab_channel=FootballGOD

Zoki

pre 3 godine

Ма како га тукли, зар се тад није слабо улазило у дуеле? Зар није сад најтеже да се игра? Зар нису раније најбољи играчи били заштићени више него данас?
(Бабинџем, 27. novembar 2020 14:00)

Bukvalno niko nikad to nije rekao... Čak naprotiv
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (BBR, 27. novembar 2020 14:10)

Ma lik se svađa sa samim sobom. Niko nikad nije rekao da su nekada igrači bili zaštićeniji. Danas se više štite od brutalinih startova, to je poznato. Ali danas jeste najteže da se igra u smislu kvaliteta. Konkurencija je veća, igrači su spremniji i jači, igra se svuda, cela jedna Afrika se priključila vrhunskom fudbalu, evropski timovi su skoncentrisali kvalitet (nekada je moglo dva stranca po timu, danas vodeći timovi mogu bilo koga na svetu). Mnogo je teže.

Naravno, Dijego je jedan, on bi i danas bio najbolji.

Neso

pre 3 godine

Maradona je bio za klasu bolji od Ronalda zube, a Ronaldo je bio zver. Dovoljno govori i izjava Siniše Mihajlovića kad su igrali Inter-Lazio, Ronaldo krene u kontru, a Nesta i ja sami u odbrani.
(Spale, 27. novembar 2020 16:45

Bas to. Koliko god da je tesko zamisliti da je postojao neko bolji od brazilskog Ronalda, postojao je... Kontrola lopte, promena pravca, ta carobna levica i ta neizbezna njegova harizma. Prosto je zracio nekom posebnom energijom. Obarao je s nogu sve oko sebe samo svojom pojavom, stavom. A o igri da ne pricam. Tacno je da se danas vise trci, fudbal je rasprostranjeniji, ali 80 ih nije bilo takve zastite. Na svetskom kupu je Gentile tako udarao Maradonu da bi danas dobio 3 crvena za jednu utakmicu. Strasno je sta su mu sve radili, sto evo vidimo priznaje i Maldini. Brazilski Ronaldo je mene najvise odusevio od svih posle Diega. Bio je nestvaran talenat, brz, eksplozivan, sjajan dribler, finiser. Mesi je broj 3. Mozda veci uticaj na igru ima od Ronalda , al je jednolicniji. Nema toliko sirok repertoar trikova i driblinga kao brazilac. Top 5 zatvaraju Zidan i Romario. Gracias Diego za sve!

Dzoni

pre 3 godine

rezervista, 27. novembar 2020 15:26)

Upravo Messijevi fanovi osporavaju Maradonu.Govore da bi i Messi bio prvak sveta da je imao Burruchagu, da su titule sa Napolijem beznacajne,da je bilo Vara da bi ispali jos u cetvrtfinalu... A tebi smeta Ronaldo.

djedmedjed

pre 3 godine

Maradona je imao bogovsku tehniku, ali je imao i odlične fizičke predispozicije. Iako izrazito malen, bio je vrlo brz i imao je noge jake poput trkaćeg konja. Nisko težište tijela i mišićave noge su mu davale posebnu kompaktnost te je bio vrlo otporan na udarce, i zbog toga u guranju nije nikad zaostajao za daleko višim i fizički jačim igračima.George Best, jedan od najvećih tehnišara svih vremena, u vrijeme onih mesara upravo zbog toga i nije mogao trajati duže, jer je sa svojim tankim nožicama bio jako izložen faulu. Neko spominje Garrinchu ; koliko god da je bio dobar, kad pogledamo stare snimke vidi se da je često driblao samog sebe i nije se rješavao lopte. S druge strane, Maradona je efektivnije driblao, nije se vrtio stalno po istom mjestu samo da se vrti nego je uvijek driblao s konkretnom namjerom. I najčešće se pravodobno rješavao lopte ; kad je suigrač bio u boljoj poziciji, uvijek bi dodao. A ono što su mu radili Gentile i slični buzdovani, to se danas kažnjava direktnim crvenim.Na 1982. je Gentile trebao dobiti crveni već nakon 10 minuta, a nije ga dobio uopće. Tad je Argentina imala najjaču momčad u svojoj historiji i da su suci objektivnije sudili faulove na Maradoni, možda bi i tad postali prvaci !

milos

pre 3 godine

e to je talenat, iz bede dotakao vrh sveta . koštalo ga zivota to , verovatno da ga pitaju dali bi menjao nesto u svom životu mislim da bi rekao NE

citalac

pre 3 godine

ako to kaze Maldini, jedan od najboljih defanzivaca koje sam ja ispratio, onda to ima svoju tezinu.. Mada generalno ko god malo bolje poznaje fudbal svestan je da je El Pibe najveci ikada ili kedan od dvojice najvecih ikada.. zao mi je sto nisam imao priliku da njegove predstave pratim u najboljim danima... secam ga se tek sa WC 1994. i gola protiv grcke..

jojufff

pre 3 godine

Danas se samo vise trči, nece me niko ubijediti da su danas bolji igrači nego prije 20-30 godina.
sada u evropi mozes nabrojati na prste jedne ruke igrace koji driblaju, na prste jedne ruke veznjake koji šutaju sa distance..kvalitet je dosta opao.
ima tu dobrih pojedinaca ali tanko je to kada se pogleda npr kraj 90-ih
puno vise se trci, vise se radi na taktici..
ali znanje u nogama..toga je sve manje i manje.

Gorki

pre 3 godine

e to je talenat, iz bede dotakao vrh sveta . koštalo ga zivota to , verovatno da ga pitaju dali bi menjao nesto u svom životu mislim da bi rekao NE
(milos,

Nema potrebe da mislis. On JESTE to i rekao kada su mu postavili to pitanje. Rekao je, da kada bi se ponovo rodio da bi sve radio isto i da bi bio fudbaler.

Mirko Kojotovski

pre 3 godine

Za one dve tekme sa Zvezdom ste izudarali Piksija za sva vremena.Anceloti je predvodio svu nemoc tadasnjeg najjaceg tima Evrope.Mogu misliti kako ste Maradonu tek ubili.Prvo oni mesari Španci a onda žabari.
Sad zamislite kroz sta je prolazio Pele!?
Tada su bekovi ulazili u bubreg izbijajuci kamenac.
Danas ovim baletanima smeta malo vise trave.Malo pipnes laktom vec crveni.
Lepo je videti ovako kad se covek stidi za ono sto je iz nemoci radio.
Maradona,Pele,Piksi,Platini,Ziko su jos veci jer su mesare pravili volovima

garymac

pre 3 godine

Заправо, многи то говоре. Као данас је најтеже да се игра и да они који су раније играли, данас не би издржали. Нешто као кад прозивају Месија да не би издржао у Премијер лиги јер је физички тешка (сачувај боже). Разумем да су то коментари клинаца, али ја имам неки проблем са живцима у последње време па морам да избацим то из себе. Што би рекао Чварков, ви млади сте г.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Бабинџем, 27. novembar 2020 14:33)

Premijer liga sto se tice zestine i fizickog pristupa igri zivi na staroj slavi. To danas nema veze sa onom ligom od pre 30 godina. Sumnjam da bi i 10% danasnjih fudbalera moglo da igra u tadasnjoj PL, a pogotovo englezi, koji su uzasno smeksali pored stranaca, sto igraca sto trenera.
Zamisli ligu gde je Roj Kin povucen i tih momak, cak je i sam pricao o tome. Neuporedivo sa ovim danas. A opet ti igraci su se i pored ludacke igre daleko manje povredjivali. Cinjenica je takodje da je engleska liga tada imala najveci procenat efektivne igre i tim se dicila. Bio je negde izmedju 65-70% vremena, danas je 55%.

Гиле

pre 3 godine

Кад гледам шарм у игри Марадона и Роналдињо су ми испред Месија. Меси је дао више голова, а и Роналдо. Можда ће њих да претекне Халанд. Прву двојицу бих увек пре гледао. А који је најбољи, нек други одлуче.

Sid

pre 3 godine

Cek cek jos jednom,jer ne verujem sta je "Ucha" izjavio. Maldini koji je igrao u periodu od 25 godina protiv igraca koje sam naveo u prvom komentaru,dao izjavu..covek koji je osvajao kup samoiona 89 i ligu sampiona 2007 i dodje covek da se prospe komentarom kako u zadnjih 20 godina treba da se trazi najveci...auu sineeee. Ma sta zna Maldini on je samo gubio skudeta od Maradone sa drim timom a izbacivao Kristiana Ronalda,runija,teveza iz lige sampiona :)

mladići borovi, devojke jele

pre 3 godine

Zvezdaši su tukli Sašu Ilića, pa im to ništa nije vredelo.
(Grobarchina, 27. novembar 2020 14:50)

Kad na vesti o MARADONI i Maldiniju hoćeš da istakneš koliko si glup...
(dacha Zvezda, 27. novembar 2020 15:11)






a, da li je ac milan ikada pobedio real sa 0:0 šansom maldinija, m?

Misa

pre 3 godine

Eto sve je receno koliko je maradona bio velik i genije, kad jedan od najboljih defanzivaca u istoriji igre tek posle zavrsetka karijere i odgledanih snimaka shvati koliko je ovaj u stvari bio previse dobar.

Dzoni

pre 3 godine

(rezervista, 27. novembar 2020 15:26) #

Upravo Messi fanovi osporavaju Maradonu.

A ko je bolji CR7 ili Messi to nek istorija kaže za jedno 20 godina.

bob

pre 3 godine

@Bob..Piksi nije tema pod A , a pod B nista nije osvojio ... D.M. I D.S.P. u istu recenicu je ne umesno I ne ukusno ...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (g.m., 27. novembar 2020 17:25)

Piksi i nije tema, ali ti od silnih kompleksa koje vam je nabijao, ocito ne mozes da razumes kontest.

Ucha

pre 3 godine

Bio najtalentovaniji svog vremena. Mozda i najbolji svog vremena. Mozda i najtalentovaniji svih vremena. I tu je kraj. Najboljeg svih vremena treba traziti u poslednjih dvadesetak godina. I tako ce uvek biti. Fudbal u Maradonino - moje vreme, deluje kao poluamaterski u odnosu na danasnji. Tako ce i ovaj danasnji delovati u odnosu na onaj za 30 g. A Dijega smo svi voleli.

johnny

pre 3 godine

Bob
taj za koga kažeš da nije tema,dao je gol najjačoj ekipi u istoriji klupskog fudbala na San Siru,a onda im je zakucao pod prečku još jedan na Marakani
bacio na kolena Real Madrid na-10
sam pobedio Španiju
skoro polomio prečku u Firenci
dao gol iz kornera
da,i svaku u Bariju je poslao u prazno,nijedna nije imala oči
a ono što je osvojio su srca svih onih koji vole,razumeju i žive fudbal,igru u kojoj mera svega jeste
Dijego Armando Maradona

johnny

pre 3 godine

i verujem da je posle onog antologijskog lažnjaka kad ih je obojicu sa golmanom poslao po burek morao razvući onaj dečački osmeh i izgovorti svoje čuveno
"iho ciao"

Ucha

pre 3 godine

Bio najtalentovaniji svog vremena. Mozda i najbolji svog vremena. Mozda i najtalentovaniji svih vremena. I tu je kraj. Najboljeg svih vremena treba traziti u poslednjih dvadesetak godina. I tako ce uvek biti. Fudbal u Maradonino - moje vreme, deluje kao poluamaterski u odnosu na danasnji. Tako ce i ovaj danasnji delovati u odnosu na onaj za 30 g. A Dijega smo svi voleli.

Бабинџем

pre 3 godine

Ма како га тукли, зар се тад није слабо улазило у дуеле? Зар није сад најтеже да се игра? Зар нису раније најбољи играчи били заштићени више него данас?

BBR

pre 3 godine

Ма како га тукли, зар се тад није слабо улазило у дуеле? Зар није сад најтеже да се игра? Зар нису раније најбољи играчи били заштићени више него данас?
(Бабинџем, 27. novembar 2020 14:00)

Bukvalno niko nikad to nije rekao... Čak naprotiv

Sasa

pre 3 godine

Ма како га тукли, зар се тад није слабо улазило у дуеле? Зар није сад најтеже да се игра? Зар нису раније најбољи играчи били заштићени више него данас?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Бабинџем, 27. novembar 2020 14:00) # Link komentara

Ocekujes od barsadiota i idolopoklonika da kazu istinu. Oni prvo moraju da je razumeju. A kada dodju do tog stadijuma, vise nece biti Mesidioti.

bobrock

pre 3 godine

Maldinija vozio na Floridi, ostavio mi 1 dolar baksis.
(Cicija, 27. 

A šta je trebao? Da ti ostavi kuću na Moru što si ga prevezo od Aerodruma do Hotela.

rezervista

pre 3 godine

Ocekujes od barsadiota i idolopoklonika da kazu istinu. Oni prvo moraju da je razumeju. A kada dodju do tog stadijuma, vise nece biti Mesidioti.
(Sasa, 27. novembar 2020 14:18)

Ne znam zasto ne stavis i one druge u isti kos koji su jos gori. Ako cemo iskreno, ako se neko priblizio Diegu, to je Mesi. Mnogo su slicni tipovi igraca. Veliki znalci sa loptom, dribleri, majstori malog prostora . Dok za CR to ne mozemo reci. Diego je vecan i neponovljiv. Niko pre i posle njega nije igrao fudbal kao on, ali oko broja dva bar posle njega se mogu lomiti koplja izmedju zube Ronalda i Mesija. Cristiano nikako ne moze u taj kos. I njegovi botovi su ustvari meni jos mucniji jer nemaju pokrica stavljati tog igraca medju one najbolje posle Maradone. Nije im jednostavno ravan i zato me oni jos vise nerviraju od klinaca koji su na Mesiju. Doduse, verovatno utice i samo ponasanje Ronalda na terenu. Mnogi ga dodatno ne vole jer je simulator i padavicar. To ga jos vise marginalizuje. U svakom slucaju, fudbal iz 80-ih i danas je kao da poredimo ragbi sa klizanjem otprilike. Mnogo grublji, snazniji fudbal se igrao ranije. Sa mnogo vise kvalitete. Danas je ovo sve samo ne fudbal . Diego je bio simbol i glas radnicke klase. Simbol potlacenih i siromasnih, ali ponosnih i nesalomljivih ! Imao je stav i igrao je fudbal sa kohones do poda. To fali danas i Mesiju i Ronaldu i svima ostalim. Ne stavljajte nikog u isti kos s njim , ne bogohulite. Najveci bez dileme!

Dzoni

pre 3 godine

rezervista, 27. novembar 2020 15:26)

Upravo Messijevi fanovi osporavaju Maradonu.Govore da bi i Messi bio prvak sveta da je imao Burruchagu, da su titule sa Napolijem beznacajne,da je bilo Vara da bi ispali jos u cetvrtfinalu... A tebi smeta Ronaldo.

bob

pre 3 godine

@Bob..Piksi nije tema pod A , a pod B nista nije osvojio ... D.M. I D.S.P. u istu recenicu je ne umesno I ne ukusno ...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (g.m., 27. novembar 2020 17:25)

Piksi i nije tema, ali ti od silnih kompleksa koje vam je nabijao, ocito ne mozes da razumes kontest.

dacha Zvezda

pre 3 godine

Zvezdaši su tukli Sašu Ilića, pa im to ništa nije vredelo.
(Grobarchina, 27. novembar 2020 14:50)

Kad na vesti o MARADONI i Maldiniju hoćeš da istakneš koliko si glup...

Sala Zabava

pre 3 godine

I onda neko uporedi Maradonu sa danasnjim zvezdama. Danas cim krivo pogledas Ronalda, Mesija, Nejmara to je zuti karton. A da ne govorim o kvalitetu defanzivaca koji su 2 klasa ispod tadasnjih.
A njega tukli samo tako, covek nije padao, igrao je fudbal i uradio to sto je uradio..... Dovoljno je reci MARADONA!

toba

pre 3 godine

E moj Mesi, Ronaldo i ostale primadone, da vas dohvate Maldini i ostali vrhunski mesari tadasnjeg vremena, a redom su svi igrali u italiji, ne bi trajali ni godinu dana.

Бабинџем

pre 3 godine

@BBR

Заправо, многи то говоре. Као данас је најтеже да се игра и да они који су раније играли, данас не би издржали. Нешто као кад прозивају Месија да не би издржао у Премијер лиги јер је физички тешка (сачувај боже). Разумем да су то коментари клинаца, али ја имам неки проблем са живцима у последње време па морам да избацим то из себе. Што би рекао Чварков, ви млади сте г.

Goran Loznica

pre 3 godine

Najveći igrač svih vremena. Za mene koji ga je gledao. A Englezima što zabi golove. Za anale. Kao što se dobije dar za pevanje tako je on dobio za loptanje. Ljepila mu se za noge...

mladići borovi, devojke jele

pre 3 godine

Zvezdaši su tukli Sašu Ilića, pa im to ništa nije vredelo.
(Grobarchina, 27. novembar 2020 14:50)

Kad na vesti o MARADONI i Maldiniju hoćeš da istakneš koliko si glup...
(dacha Zvezda, 27. novembar 2020 15:11)






a, da li je ac milan ikada pobedio real sa 0:0 šansom maldinija, m?

Mr.White

pre 3 godine

A kod danasnjih zvezdica se gleda koliko imaju zlatnih lopti i koliko se dresova proda sa njihovim imenom, u vreme kad je Maradona igrao oni ne bi smeli ni izaci na teren. Covek je fakticki sam osvojio sampionat italije i uefa kup sa jednim osrednjim klubom + osvojio svetsko prvenstvo sa timom argentine koji bez njega grupu ne bi prosli. Nikad ga niko nece nadmasiti.

Dzoni

pre 3 godine

(rezervista, 27. novembar 2020 15:26) #

Upravo Messi fanovi osporavaju Maradonu.

A ko je bolji CR7 ili Messi to nek istorija kaže za jedno 20 godina.

Sid

pre 3 godine

To kaze lik koji je cuvao i Ronalda,Kristiana,Runija,Adriana,Ibrahimovica,Sevcenka,Anrija,Badja i mnoge druge i razlicite generacije igraca.

B.Živković

pre 3 godine

Životne okolnosti mu nisu išle na ruku, sve je osvojio potpuno sam, slično Peleu i Garinči, a njih trojica su i tri najveća fudbalera u istoriji fudbala. Sve počasti za Maradonu, ali nešto i o Garinči, o Peleu se već sve zna. Mnogi zaboravljaju da je Garinča bio zaslužan za dve titule svetskog prvaka Brazila, drugu u Čileu kada je Pele već bio povređen. Garinća je imao desnu kraću nogu, obe noge relativno krive, driblovao uvek u istu stranu i nikada niko nije mogao da ga zaustavi. Sličan Maradoni, više žena, jedan sin i desetak kćeri, alkoholičar koji je prerano umro. Pele je upoređivao tim Brazila iz 1958. i 1970. gde je osvojio obe titule prvaka sveta i rekao:"Pod istim okolnostima, taktike, pripreme, načina igre, tim iz 1958. je bio bolji. Pele je tada osvojio prvu titulu, zajedno sa Garinčom, statistika kaže da Brazil nikada nije izgubio utakmicu kada su njih dvojica igrali zajedno. Kao i Maradonu, lomili su i Pelea i Garinču. Da je Menoti bio hrabriji ubacio bi Maradonu još 1978. u prvi tim. Maradona je bio u 40 igrača, a onda je verovatno zbog sujete Kempesa, koji je i doneo prvu titulu Argentincima, Maradona izostao iz prvih 22. Upravo je tada Maradona imao godina, koliko i Pele kada ga je brazilski selektor ubacio u vatru sa nepunih 18 godina. Da je Maradona ubačen u tim 1978. od strane Menotija, verovatno bi osvojio ttulu 1978. (lakše nego da se potkupe Peruanci) i imao isti broj osvojenih "Zlatnih boginja" kao i Pele i Garinča. Pozdrav!

rezervista

pre 3 godine

(rezervista, 27. novembar 2020 14:42)

Pa normalno da fanove LM10 nervira Cristiano kad im je upropastio detinjstvo.
(Dzoni, 27. novembar 2020 15:00)

Ne razumem sta si time hteo meni da kazes i zasto se mene to tice? Ovde se radi o Maradoni koji je nedodirljiv i vi to mladji ne mozete da shvatite. Ali bar probajte da postujete.Kada se svadjate i raspravljate, to radite u okviru vremena kojeg zivite, a starija vremena koja ne pamtite ostavite kompetentnijim ljudima da raspravljaju. U svakom slucaju, danas Cristiano nije bolji od Mesija, a Mesi nije bolji od Maradone .I to je poenta citavog mog kometara. A sad sklonite nam se sa ociju, ovo nije ni mesto ni trenutak za vase decije bubice. Dovoljno, ustvari i previse ste vec dobili prostora i vremena od mene.

Mirko Kojotovski

pre 3 godine

Za one dve tekme sa Zvezdom ste izudarali Piksija za sva vremena.Anceloti je predvodio svu nemoc tadasnjeg najjaceg tima Evrope.Mogu misliti kako ste Maradonu tek ubili.Prvo oni mesari Španci a onda žabari.
Sad zamislite kroz sta je prolazio Pele!?
Tada su bekovi ulazili u bubreg izbijajuci kamenac.
Danas ovim baletanima smeta malo vise trave.Malo pipnes laktom vec crveni.
Lepo je videti ovako kad se covek stidi za ono sto je iz nemoci radio.
Maradona,Pele,Piksi,Platini,Ziko su jos veci jer su mesare pravili volovima

mladići borovi, devojke jele

pre 3 godine

Najboljeg svih vremena treba traziti u poslednjih dvadesetak godina
(Ucha, 27. novembar 2020 15:21)


:)))))
mda, šta maldini zna...

pele je, verovatno, najveći, zuba ronaldo, ronaldinjo, krojf, zidan, piksi, mesi, ronaldo i još neki su suvo zlato, ali - fudbaleri, igrači.

maradona, još tada, nije bio sa ovoga sveta...

Neso

pre 3 godine

Maradona je bio za klasu bolji od Ronalda zube, a Ronaldo je bio zver. Dovoljno govori i izjava Siniše Mihajlovića kad su igrali Inter-Lazio, Ronaldo krene u kontru, a Nesta i ja sami u odbrani.
(Spale, 27. novembar 2020 16:45

Bas to. Koliko god da je tesko zamisliti da je postojao neko bolji od brazilskog Ronalda, postojao je... Kontrola lopte, promena pravca, ta carobna levica i ta neizbezna njegova harizma. Prosto je zracio nekom posebnom energijom. Obarao je s nogu sve oko sebe samo svojom pojavom, stavom. A o igri da ne pricam. Tacno je da se danas vise trci, fudbal je rasprostranjeniji, ali 80 ih nije bilo takve zastite. Na svetskom kupu je Gentile tako udarao Maradonu da bi danas dobio 3 crvena za jednu utakmicu. Strasno je sta su mu sve radili, sto evo vidimo priznaje i Maldini. Brazilski Ronaldo je mene najvise odusevio od svih posle Diega. Bio je nestvaran talenat, brz, eksplozivan, sjajan dribler, finiser. Mesi je broj 3. Mozda veci uticaj na igru ima od Ronalda , al je jednolicniji. Nema toliko sirok repertoar trikova i driblinga kao brazilac. Top 5 zatvaraju Zidan i Romario. Gracias Diego za sve!

Sid

pre 3 godine

Cek cek jos jednom,jer ne verujem sta je "Ucha" izjavio. Maldini koji je igrao u periodu od 25 godina protiv igraca koje sam naveo u prvom komentaru,dao izjavu..covek koji je osvajao kup samoiona 89 i ligu sampiona 2007 i dodje covek da se prospe komentarom kako u zadnjih 20 godina treba da se trazi najveci...auu sineeee. Ma sta zna Maldini on je samo gubio skudeta od Maradone sa drim timom a izbacivao Kristiana Ronalda,runija,teveza iz lige sampiona :)

bob

pre 3 godine

Danas su igraci mnogo vise zasticeni nego nekada.
Koga ne mrzi neka pogleda Piksijeve duele protiv Milana u Beogradu, sa danasnje perspektive to je cisto kasapljnje ali u to vreme grubi startovi su bili dozvoljeni.

Zoki

pre 3 godine

Ма како га тукли, зар се тад није слабо улазило у дуеле? Зар није сад најтеже да се игра? Зар нису раније најбољи играчи били заштићени више него данас?
(Бабинџем, 27. novembar 2020 14:00)

Bukvalno niko nikad to nije rekao... Čak naprotiv
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (BBR, 27. novembar 2020 14:10)

Ma lik se svađa sa samim sobom. Niko nikad nije rekao da su nekada igrači bili zaštićeniji. Danas se više štite od brutalinih startova, to je poznato. Ali danas jeste najteže da se igra u smislu kvaliteta. Konkurencija je veća, igrači su spremniji i jači, igra se svuda, cela jedna Afrika se priključila vrhunskom fudbalu, evropski timovi su skoncentrisali kvalitet (nekada je moglo dva stranca po timu, danas vodeći timovi mogu bilo koga na svetu). Mnogo je teže.

Naravno, Dijego je jedan, on bi i danas bio najbolji.

anti_dot_pardon_bot

pre 3 godine

Da je mogao da se sačuva svih ovozemaljskih iskušenja, verovatno ne bi ni postigao u tolikoj meri sve što jeste.
Što se mene lično tiče, da ništa drugo sem gola Englezima (čitaj najvećim imperijalistima) nije uradio, bio bi kralj fudbala. Ovako je postao najveći ikada.
P. S. Ono za šta se sada daje karton, nekada nije bio ni "f" od faula

Stevan

pre 3 godine

Sve, ali sve- od religije pa do sporta ima JEDNOG jedinog koji ostaje upamcen i koji sluzi kao konstanta za sve ostale.
I pre i posle Isusa bilo je proroka.
I pre i posle Dzordana bilo je kosarkasa.
I pre i posle Maradone bilo je fudbalera... ali ipak.
Shvatate sta hocu da kazem.
Klinci rodjeni posle 2000. najboljeg svih vremena traze u poslednjih 10-20 godina.
Moja generacija ‘90 i priblizno tom godistu najboljeg ikada trazi u periodu izmedju 1995.-2005.
Ali to je nas subjektivni osecaj, jer ja cu uvek voleti vise Zidana, Ronalda zubu, Del Piera i Henry-a od Maradone u Pelea.
Klinci ce vise voleti Messija, Ronalda, Neymara, Mbappe a.
Ali objektivno, Maradona je bio najbolji.

Гиле

pre 3 godine

Кад гледам шарм у игри Марадона и Роналдињо су ми испред Месија. Меси је дао више голова, а и Роналдо. Можда ће њих да претекне Халанд. Прву двојицу бих увек пре гледао. А који је најбољи, нек други одлуче.

Gorki

pre 3 godine

Secam se dosta dobro, kada su Maradoni uklizavali, da su to radili tako sto su kopackom isli na potkolenicu, a ne nisko na loptu. Ostalo mi je u secanju i to da kada su ga obarali, on bi u vecini slucajeva ustajao i nastavljao da trci po loptu. Nije se prevrtao po terenu kao da ga je grom pogodio. Stariji se verovatno secaju svetskog prvenstva kada su ga bas ti Italijani tukli kao vola. Imao je cak i jednog striktnog cuvara koji je uvek bio pored Maradone kojem nije dozvoljavao ni da primi loptu, vec ga je uvek faulirao i pre nego sto bi do njega stigla lopta. Kasnije je valjda i izjavio da je on tu utakmicu imao zadatak da non stop bude pored Maradone i da ga nista drugo ne interesuje. Rekao je i to da je Maradona kojim slucajem krenuo van terena(na tribine ili W.C.) ovaj bi posao za njim. Koliko i kako ga je tukao, nikome nije bilo jasno kako nije dobio crveni karton.
Pozdrav

zmajognjeni

pre 3 godine

I onda neko uporedi Maradonu sa danasnjim zvezdama. Danas cim krivo pogledas Ronalda, Mesija, Nejmara to je zuti karton. A da ne govorim o kvalitetu defanzivaca koji su 2 klasa ispod tadasnjih.
A njega tukli samo tako, covek nije padao, igrao je fudbal i uradio to sto je uradio..... Dovoljno je reci MARADONA!
(Sala Zabava, 27. novembar 2020 14:15)

Zbog povreda nas njim i nad drugim vrhunskim igracima su zasticeni danasnji vrhunski igraci, Maradoni i Peleu polomljena noga, Ronaldu ligamenti kolena itd.

Ridah

pre 3 godine

Tada nije bilo ferpleja. Za krvnički start sa dve noge se dobijala uglavnom opomena. Čovek od 1,65 je čuda pravio po terenu. Diego Armando Maradona je najveći. Tačka. Laka mu zemlja.

Trabant

pre 3 godine

Samo pogledajte ovaj video i bice dovoljno da covek primeti kakav je to boziji dar, kakav talenat , kontrola lopte, leva noga, anticipacija, aksceleracija..Ogromno, veliko postovanja i hvala svim legendama koje sam i koje smo imali priliku da gledamo, ali jednostavno nije postojao bolji od njega. Kao da je doslovno pao s Marsa ili neke druge planete iz naseg sazvezdja. Kao Kevin Spejsi u onom filmu Q-pax. Odvojite 10 min i necete se pokajat. Neverovatno sta je ovaj covek radio i to u vreme kad se igrao brutalan fudbal.

https://www.youtube.com/watch?v=aX3QnlG9Sic&t=499s&ab_channel=FootballGOD

garymac

pre 3 godine

Заправо, многи то говоре. Као данас је најтеже да се игра и да они који су раније играли, данас не би издржали. Нешто као кад прозивају Месија да не би издржао у Премијер лиги јер је физички тешка (сачувај боже). Разумем да су то коментари клинаца, али ја имам неки проблем са живцима у последње време па морам да избацим то из себе. Што би рекао Чварков, ви млади сте г.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Бабинџем, 27. novembar 2020 14:33)

Premijer liga sto se tice zestine i fizickog pristupa igri zivi na staroj slavi. To danas nema veze sa onom ligom od pre 30 godina. Sumnjam da bi i 10% danasnjih fudbalera moglo da igra u tadasnjoj PL, a pogotovo englezi, koji su uzasno smeksali pored stranaca, sto igraca sto trenera.
Zamisli ligu gde je Roj Kin povucen i tih momak, cak je i sam pricao o tome. Neuporedivo sa ovim danas. A opet ti igraci su se i pored ludacke igre daleko manje povredjivali. Cinjenica je takodje da je engleska liga tada imala najveci procenat efektivne igre i tim se dicila. Bio je negde izmedju 65-70% vremena, danas je 55%.

citalac

pre 3 godine

ako to kaze Maldini, jedan od najboljih defanzivaca koje sam ja ispratio, onda to ima svoju tezinu.. Mada generalno ko god malo bolje poznaje fudbal svestan je da je El Pibe najveci ikada ili kedan od dvojice najvecih ikada.. zao mi je sto nisam imao priliku da njegove predstave pratim u najboljim danima... secam ga se tek sa WC 1994. i gola protiv grcke..

Gorki

pre 3 godine

e to je talenat, iz bede dotakao vrh sveta . koštalo ga zivota to , verovatno da ga pitaju dali bi menjao nesto u svom životu mislim da bi rekao NE
(milos,

Nema potrebe da mislis. On JESTE to i rekao kada su mu postavili to pitanje. Rekao je, da kada bi se ponovo rodio da bi sve radio isto i da bi bio fudbaler.

Spale

pre 3 godine

Maradona je bio za klasu bolji od Ronalda zube, a Ronaldo je bio zver. Dovoljno govori i izjava Siniše Mihajlovića kad su igrali Inter-Lazio, Ronaldo krene u kontru, a Nesta i ja sami u odbrani.

☢ Иду дани...☢

pre 3 godine

Имате на ЈуТјубу више снимака чувене туче играча Барсе и Билбаоа.На једном од њих налази се и историја њихових дуела,тј зашто је Марадона реаговао онако како је реаговао.Оно што му је радио Гојкочеа је за затвор.И поврх свега јавно се хвалио и био поносан на себе за све што је радио Марадони.Али није било много боље ни у Италији.И тамо је имао крвника до миле воље али барем му нико од њих није сломио ногу...

Moltisanti

pre 3 godine

..slazem se za Garrinchu, legendarna sedmica , najbolji dribler svih vremena, 2 titule Sampiona Sveta _nazalost samounistio se u 50-oj godini i nikada nije bio hvaljen koliko to zasluzuje

jojufff

pre 3 godine

Danas se samo vise trči, nece me niko ubijediti da su danas bolji igrači nego prije 20-30 godina.
sada u evropi mozes nabrojati na prste jedne ruke igrace koji driblaju, na prste jedne ruke veznjake koji šutaju sa distance..kvalitet je dosta opao.
ima tu dobrih pojedinaca ali tanko je to kada se pogleda npr kraj 90-ih
puno vise se trci, vise se radi na taktici..
ali znanje u nogama..toga je sve manje i manje.

djedmedjed

pre 3 godine

Maradona je imao bogovsku tehniku, ali je imao i odlične fizičke predispozicije. Iako izrazito malen, bio je vrlo brz i imao je noge jake poput trkaćeg konja. Nisko težište tijela i mišićave noge su mu davale posebnu kompaktnost te je bio vrlo otporan na udarce, i zbog toga u guranju nije nikad zaostajao za daleko višim i fizički jačim igračima.George Best, jedan od najvećih tehnišara svih vremena, u vrijeme onih mesara upravo zbog toga i nije mogao trajati duže, jer je sa svojim tankim nožicama bio jako izložen faulu. Neko spominje Garrinchu ; koliko god da je bio dobar, kad pogledamo stare snimke vidi se da je često driblao samog sebe i nije se rješavao lopte. S druge strane, Maradona je efektivnije driblao, nije se vrtio stalno po istom mjestu samo da se vrti nego je uvijek driblao s konkretnom namjerom. I najčešće se pravodobno rješavao lopte ; kad je suigrač bio u boljoj poziciji, uvijek bi dodao. A ono što su mu radili Gentile i slični buzdovani, to se danas kažnjava direktnim crvenim.Na 1982. je Gentile trebao dobiti crveni već nakon 10 minuta, a nije ga dobio uopće. Tad je Argentina imala najjaču momčad u svojoj historiji i da su suci objektivnije sudili faulove na Maradoni, možda bi i tad postali prvaci !

milos

pre 3 godine

e to je talenat, iz bede dotakao vrh sveta . koštalo ga zivota to , verovatno da ga pitaju dali bi menjao nesto u svom životu mislim da bi rekao NE

Misa

pre 3 godine

Eto sve je receno koliko je maradona bio velik i genije, kad jedan od najboljih defanzivaca u istoriji igre tek posle zavrsetka karijere i odgledanih snimaka shvati koliko je ovaj u stvari bio previse dobar.

johnny

pre 3 godine

Bob
taj za koga kažeš da nije tema,dao je gol najjačoj ekipi u istoriji klupskog fudbala na San Siru,a onda im je zakucao pod prečku još jedan na Marakani
bacio na kolena Real Madrid na-10
sam pobedio Španiju
skoro polomio prečku u Firenci
dao gol iz kornera
da,i svaku u Bariju je poslao u prazno,nijedna nije imala oči
a ono što je osvojio su srca svih onih koji vole,razumeju i žive fudbal,igru u kojoj mera svega jeste
Dijego Armando Maradona

johnny

pre 3 godine

i verujem da je posle onog antologijskog lažnjaka kad ih je obojicu sa golmanom poslao po burek morao razvući onaj dečački osmeh i izgovorti svoje čuveno
"iho ciao"