Ponedeljak, 19.10.2020.

13:40

"Federer nije spomenuo Đokovića – pomislila sam 'Oh, možda je to samo previd'"

Poznata britanska novinarka Ketrin Vitaker govorila je o poruci Rodžera Federera upućenoj Rafaelu Nadalu posle finala Rolan Garosa.

Izvor: MT

"Federer nije spomenuo Ðokoviæa – pomislila sam 'Oh, možda je to samo previd'" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

126 Komentari

Sortiraj po:

Vlada

pre 3 godine

(šta bi bilo a nije..., 20. oktobar 2020 16:21)

Federer nikada nije pobedio Đokovića u finalu Vimbldona. Igrali su ukupno 4 puta. Dobio ga je jednom u polufinalu, a sva tri finala je izgubio. Toliko...

šta bi bilo a nije...

pre 3 godine

...Jos jedno pitanje za nolomane koliko bi Federer imao GS da postoje 2 GS na travi ili Nadal da postoje 2 na sljaci?.
(Keiser Roger, 19. oktobar 2020 14:41)

Za Nadala vjerovatno da bi imao više i tu si u pravu kad bi bilo vise GS na šljaci. A za tvog Šajzera pa vjerovatno onoliko koliko ima i sada jer ga Novak redovno dere na bilo kojoj podlozi. Možda su 2-3 meča kad je Federer dobio Novaka u mečevima na GS turnirima, sjećam se polufinala RG, finala USO i možda jednog finala na Wimbldonu tako da je Novak u odnosu na Šajzera u velikoj prednosti. Ali evo više pitanja da se malo pozamisliš. Koga su proglasili za tenisra protekle decenije, koliko bi Nadal i Federer imali danas GS titula da Novak nije imao problema sa ishranom dok je bio mlađi i da nije morao operisati lakat nakon osvajanja RG 2016. Da ti pomognem 20+++++

Hmmm

pre 3 godine

Ovi novinari sto brane Novaka, kasne u proseku po 7 dana. Onaj na USO, već uveliko ljudi zaboravili da je Novak diskvalifikovan, on se setio da napise nešto. Ovde, već i zaboravili da je Federer čestitao, ona se setila. Kao da kasne sa događajima po 7 dana. Inače, ovo su isti oni Britanci koji nas mrze, jer mrze Nola.

cinik ovdašnji

pre 3 godine

Spominjite, ne spominjite, drhtite ili ne drhtite, ali on je će kao GOAT otići u penziju. Džaba plaćeni novinari, džaba što ova dvojica dosadnih likova, koji osim tenisa ne znaju dve prostoproširene da sastave, kalkulišu i čine sve da bi zadržali svoje rekorde, oni će biti oboreni, uz sva ludila sa energijama i piramidama, ženom i familijom koja se gura u prvi plan, sindikalnim glupostima oko prava manje talentovanih igrača i ostalim.

Futre

pre 3 godine

(realno, 19. oktobar 2020 21:15)

Ne pominji Lejvera i njegovu konkurenciju kad o tome ne znaš ništa. Upravo je najgora konkurencija u istoriji tenisa od 2013 do danas, sa povredjenim Nadalom, matorim Federerom i povredjenim Marejem i Del Potrom.
Lejveru nije dozvoljeno da igra nekoliko sezona, i to kad je bio najbolji, od 1962 do 1968. Propustio je u najboljim godinama dvadesetak GS-a jer tada profesionalnim igračima nisu dozvoljavali da igraju velike turnire. Čovek bi imao najmanje još deset GS-a da mu je bilo dopušteno da igra. Čim su mu ponovo dozvolili odmah je uzeo Vimbldon '68 i sva četiri GS-a 1969, a već je prešao tridesetu. Čovek je verovatno najveći igrač u istoriji tenisa. Konkurencija su mu bili legende Ken Rouzvel, Emerson, Artur Eš, Santana, Njukomb...Bolje da se držiš svojih projekcija realnosti u ovoj eri takozvane velike trojke, jer samo tu eru tenisa i poznaješ. A da se nije pojavio Novak, ne bi znao ni pravila te igre.

objašnjenje

pre 3 godine

@ko to tamo peva,Moj komentar su iz straha od klana Đoković iskasapili moj komentar,pa si ti imao priliku da komentarišeš samo prvu rečenicu iz njega.Da si pročitao kompletan komentar možda bi drugačije reagovao,ali ja odustajem od pisanja i slanja komentara,kad ovo rade.

realno

pre 3 godine

3) jedini je u poslednjih 50 godina osvojio 4 GS zaredom 4) ima najbolju sezonu u istoriji tenisa 5) imao je najvise poena ikada osvojenih na ATP listi
(realno, 19. oktobar 2020 16:58)

3. Ali nije ni prvi ni jedini u Open Eri, niti je osvojio sva četiri u jednoj sezoni kao Lejver, već u dve različite godine, što uopšte nije ista stvar.
Probaj da osvojiš RG i WB zaredom u okviru mesec dana i shvatićeš zašto to nije isto.
(Nikola, 19. oktobar 2020 19:18)

Pricali smo o RF i Novaku, a vi odoste kod Lejvera. Ali hajde da vas ispostujem... kada govorite da li je Novaku ili Lejveru bilo teze, setite se samo da su u vreme Lejvera bile SAMO dve podloge (sljaka u RG, ostalo je bila trava). Dakle, pored neuporedivo slabije konkurencije u vreme Rod Lejvera (za pocetak nije imalo nikoga kao Nadala i Federera kao konkurente), on je imao manje razlicitih podloga i nije morao da ima tako raznovrsnu igru kao Novak.
Takodje ste uveli Lendla za mastere, mozda je on osvojio sve u to vreme, ali opet se moze reci da ih je NOvak osvojio vise (slozicete se da je to teze postici kada morate da osvojite vise turnira, i to dva puta!)
Da skratimo, RF ima jos dva rekorda, jedan veci deli sa Nadalom, drugi ce izgubiti za 6 meseci. Novak ima dosta vaznih rekorda koje drzi sam.

Dragance

pre 3 godine

Ceo teniski svet zna da je Novak broj 1. Samo neinformisani i dalje misle da je elegantni Roger GOAT. Pa i Nadal je bolji od Rogera, koji ce na kraju zavrsiti na dobrom trecem mestu:) Roger je proslost i to ce se desiti u martu naredne godine. Istina boli, zar ne...

Nikola

pre 3 godine

3) jedini je u poslednjih 50 godina osvojio 4 GS zaredom 4) ima najbolju sezonu u istoriji tenisa 5) imao je najvise poena ikada osvojenih na ATP listi
(realno, 19. oktobar 2020 16:58)

3. Ali nije ni prvi ni jedini u Open Eri, niti je osvojio sva četiri u jednoj sezoni kao Lejver, već u dve različite godine, što uopšte nije ista stvar.
Probaj da osvojiš RG i WB zaredom u okviru mesec dana i shvatićeš zašto to nije isto.
4 i 5, To je sve relativno, nije se uvek igralo u ovom formatu, niti se bodovalo na isti način, kada je recimo Federer bio u zenitu, tako da on nije ni teoretski mogao da osvoji toliko bodova.
Sampras je bio surovo dominantan u svoje vreme ali iz istih razloga nije mogao da ima toliko bodova.
Lendl je prvi imao osvojene sve tadašnje Masterse ali ih nije bilo toliko kao danas i naravno da nije ni mogao da osvoji one koji tada nisu postojali itd.

CroFed

pre 3 godine

@Sirano

Nadal je jedino bolji zemljaš od Rogera (igrali 6 puta samo na Roland Garrosu), kada se makne Nadalova podloga, drugačiji su omjeri. Isto kao i s Novakom i Rafom, više od pola pobjeda je Rafa ostvario na svojoj podlozi gdje je jači od Novaka, dok je Novak bolji na travi i betonu (pogotovo zadnjih 5-6 godina)

Donato

pre 3 godine

I onda se nama Noletovim fanovima prividjaju teorije zavere. Kao nprm da Federer ne gotivi mozda cak i mrzi Djokovica. Sta kazu ovi Djokomrsci u Fedexovu odbranu?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (To je to..., 19. oktobar 2020 15:08)

Da li je moguće da ste toliko ograničeni. Zašto bi neko ko čestita drugome uspeh lično, pominjao finalistu.
Šta je trebao da napiše, da spomene Djoku, a da to ima smisla.
Ajde predloži nešto.

alfabet

pre 3 godine

Mene je na neki način i drago što ga nije pomenuo uopšte. Jer Novaka ovakve stvari pokreću, daju mu dodatnu motivaciju. Sad će za inat da napravi bolje rezultate nego ikad i onda kad ostavi ovu dvojicu iza sebe, onda će moći da se sladi kako hoće, jer će on biti taj koji je najbolji, kad bude imao i sedmice i grand slamove na svojoj strani moćiće ladno da unizi federera baš onako kulturica kao što on to radi svo ovo vreme, sem što če Novak to moći da radi do kraja njihovih života. A za kraj ona dobra stara...na kraju karijera svih iz velike trojke svu dobro znamo da će Federer biti taj treći točak. Deal with it guys!

Tamni vilajet

pre 3 godine

(Sirano, 19. oktobar 2020 18:23)

Nije svaki međusobni susret podjednako važan, niti par pojedinačnih pobeda više, može da se meri sa osvojanjem trofeja.
Zamisli da ja i ti igramo 18 puta i ti mene pobediš 10 puta pre finala, a ja tebe 8 puta u finalu gde samim tim uzimam i trofej.
Ja imam sigurnih osam titula, a ti nisi uspeo kasnije da pobediš i osvojiš trofeje u svakom od tih 10 slučajeva ali imaš bolji h2h 10-8.
h2h prosto nije dovoljno merodavan, jer se u sportu ne igra za međusobne sustrete, nego za trofeje, posebno one najveće a GS ti je isto što i titula prvaka sveta u drugim sportovima.
Tek kada su rivali jednaki po broju najvrednijeg odličja, gleda se sledeći trofej po vrednosti, pa onda sledeći itd.
Jasno je da su GS titule prvi kriterijum, nakon toga može da se raspravlja da li su to Mastersi, broj nedelja na prvom mestu, oimpijske medalje itd.
h2h je nedovoljno precizan pokazatelj u najvećem broju situacija, posebno ako je razlika tako mala kao između Nadala i Novaka.

Sirano

pre 3 godine

Ko je bolji izmedju Nadala i Federera? Pa naravno bolji je Nadal jer u medjusobnom skoru ima vise pobeda. Ne sad zato sto i Nadal ima 20 GS. I dok je imao 15 titula GS Nadal je bio bolji od Federera jer ima medjusobni skor bolji. Ako ja i moj komsija obojica igramo tablic, i ako od 50 odigranih partija ja imam 30 pobeda a on ima 20, onda sam ja bolji igrac tablica od njega,a on moze da pobedjuje druge igrace do mile volje. Tako je i sa tenisom. Djokovic ima bolji skor i sa Nadalom i sa Federerom, i verovatno je jedini teniser koji se time moze pohvaliti. Dakle Nole je bolji od obojice. Oni nisu odigrali medjusobno po par meceva pa da tu bude nesto slucajno. Igrali su bar po 50 meceva i sve je jasno. Ima tenisera koji su igrali protiv Novaka ili Federera jedan ili dva meca,i imaju pozitivan skor,ali to nije relevatno.A to da je bolji koji ima vise osvojenih GS, pa to moze da vazi ako poredimo Mareja sa recimo Nadalom,pa naravno da je bolji Nadal jer ima 20 a Marej 1-2. Ali Nole ima 17 i ne zaostaje mnogo za Rafom i Federerom. U ostalom Nole ima vise nedelja na 1. mestu od Nadala. Uskoro ce imati vise i od Federera a Rodzer nece vise osvojiti nijedan GS.

Just Do Nothing

pre 3 godine

'Kakva je korist coveku da ceo svet zadobije, a dusi svojoj naudi'. Ova misao je iz Jevandjelja i direktno se tice sve trojice protagonista, Federera, Nadala I Djokovica. Uzmimo Novaka i njegova energetska lutanja, hipnotisanje vode, sirenje ljubavi i negativne jone. Uzmimo Nadala, sa milion tikova, covek je psihijatrijski slucaj, I to neizlecivi. Uzmimo najzad Federera koji jeste najtalentovaniji I ali, samo prividno, najnormalniji. Naime, poznato je da njegova orijentacija nije standardna,iako ima zenu I decu. Sve u svemu, u Jevandjelju je sve receno. Primeri super tenisera koji su ostali i relativno normalni, I mental o zdravi, bi bili Sampras I Agasi

Ko to tamo peva

pre 3 godine

Nije mi jasno zašto je Federer morao da pomene i Novaka.Novakovi roditelji su u više navrata demonstrirali svoju nekulturu govoreći o Federeru.
(jasno da jasnije ne može biti., 19. oktobar 2020 18:27)

Cekaj... jel ti nije jasno zasto je trebalo da pomene Novaka ili Novakovog oca, ne razumem analogiju?

jasno da jasnije ne može biti.

pre 3 godine

Nije mi jasno zašto je Federer morao da pomene i Novaka.Novakovi roditelji su u više navrata demonstrirali svoju nekulturu govoreći o Federeru,a Novak na te njihove izjavenije nije reagovao,što znači da se slaže sa onim što su izjavili i sada se neki čude što Rodžer nije pomenuo Novaka.Voljela bih da vidim da li bi ti koji prozivaju Federera reagovali drgačije da ih bez osnova blate u medijima porodice njihovih kolega. Federer je reagovao gospodski-čestitao Nadalu i tu je kraj priče.To što nije pomenuo Novaka treba prije svih da se zapita Novak zašto ga nije pomenuo ,a pogotovo njegovi roditelji.

Sasa

pre 3 godine

Ova zena pise potpune gluposti. Prvo niko nije pricao o Federeru. To je njena izmišljotina. Drugo , Federer je Rafi poslao cestitku povodom osvajanja. Zasto bi uopste spominjao u svojoj cestitki bilo koga. Obratio se Rafi i to je to. Kao kad cestitas Trampu dan nezavisnosti SAD , a ne spomenes potpredsednika.
(Hahahahahaha, 19. oktobar 2020 14:45)


Pa druze stvarno neverovatno. Izgleda si ti jedini i procitao tekst i shvatio. Ovde pola ludaka prica o ljubomori kod Federera. A on slao cestitku drugom. Primer je odličan. A ja bi dodao. Kao kad Novak čestita rodjendan Rafi, a neki novinar kaze da nije spomenuo Rodzera.
Onda ona druga polovina ludaka pise o istoriji tenisa . Kao Novak tu ne spada sto bi ga spominjao . U stvari nisu ni pročitali tekst i ne znaju da je Rodzer poslao čestitku. Niko nikakvu istoriju i ne spominje. Uglavnom kao na sajmu ludaka

Hahahahahaha

pre 3 godine

Zasto bi spomenuo Djokovica koji nema nikakve veze sa najboljima u istoriji?
Nadal je osvojio 20 GS, kao i Federer, kakve Djokovic veze s tim ima? Mogao je da spomene njega, isto kao i Vavrinku ili Mareja. Nebitni ljudi.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (sms, 19. oktobar 2020 16:36)

Kad se neko pravi pametan, a on upravo suprotno. Jel ti znas o cemu se radi u ovom tekstu? Kakvi najbolji u istoriji? Ko je pomenuo najbolje u istoriji? Rodzer salje cestitku Rafi na osvojenom RG. Ne zna se ko je gluplji , da li ti koji nisi procitao tekst ili ovi sto se pale na glupost novinara.

Bok stari

pre 3 godine

Ali "budibok.."

Samo deca i nolomani veruju u sve što pročitaju, tako gospodin noloman Zdravković budiboksnama listu nekog budiboksnama portala "Ultimate tennis", citira kao zvaničnu ATP goat listu. Ne postoji nikakav goat, prestanite da se zanosite, goati postoje samo u manipulacijama medija, zbog tiraža i gledanosti. Niko nikada neće biti bolji od Novaka, kad mi glasamo, i nikad Novak neće biti najbolji kad svet glasa. Ovako je bilo na B92 uoči RG: osvaja Novak 6798, osvaja Rafa 237.
(Tako znači, 19. oktobar 2020 17:23)

VUK

pre 3 godine

Zasto bi spomenuo Djokovica koji nema nikakve veze sa najboljima u istoriji? 
Nadal je osvojio 20 GS, kao i Federer, kakve Djokovic veze s tim ima? Mogao je da spomene njega, isto kao i Vavrinku ili Mareja. Nebitni ljudi.
(sms, 19. oktobar 2020 16:36) Što bi me tvoja keva spomenula ,kad ti nisam ćale ? To što je uredno trpam , nema veze ! Đe je tu logika ??!!?

kako je lepo biti glup

pre 3 godine

@Keiser Roger
Odgovor je prost,opet bi imao više od svih,a naročito više od lažnog kralja koga je uništio u tri finala Wimbledona koji se,vidi čuda igra,na omiljenoj podlozi švajcarskog licemera.Tek ćete da patite i nalazite nove razloge da tvrdite da Novak nije najbolji ikada,teške godine su pred vama,ljubiteljima lika i dela Mirkinog muža.

Tako znači

pre 3 godine

Samo deca i nolomani veruju u sve što pročitaju, tako gospodin noloman Zdravković budiboksnama listu nekog budiboksnama portala "Ultimate tennis", citira kao zvaničnu ATP goat listu. Ne postoji nikakav goat, prestanite da se zanosite, goati postoje samo u manipulacijama medija, zbog tiraža i gledanosti. Niko nikada neće biti bolji od Novaka, kad mi glasamo, i nikad Novak neće biti najbolji kad svet glasa. Ovako je bilo na B92 uoči RG: osvaja Novak 6798, osvaja Rafa 237.

toka

pre 3 godine

Zasto bi spomenuo Djokovica koji nema nikakve veze sa najboljima u istoriji? 
Nadal je osvojio 20 GS, kao i Federer, kakve Djokovic veze s tim ima? Mogao je da spomene njega, isto kao i Vavrinku ili Mareja. Nebitni ljudi.
(sms, 19. oktobar 2020 16:36)

Tebi je Djokovicevih 17 GS isto kao Marejovih ili Wawrinkinih 3..? Ti sine pricas ko da Djokovic zaostaje jedno 10 GS za Federerom i Nadalom i ko da nema vise nikakve sanse da ih stigne.

Klub 20

pre 3 godine

Aposutno nebitan je i za trecinu u Srbiji a tek za ostatak teniskog sveta. Nolomani ne vrti se svet oko ovog vaseg nervoznog kabadahije!

Just sayin'

pre 3 godine

Federer je najveći, ali i najlepši u muškom tenisu. Lice, kosa, zadnjica, kretanje, sve je na njemu savršeno, on je prelep. Svi drugi na turu izgledaju kao primitivni geaci, bljak.
(Boban iz BG, 19. oktobar 2020 15:29

Eto nama novog parametra za kozu iliti GOAT.
Jer u svemu ostalom izgubio je svaku trku.
Nema vise najvise GS- ova, nema najvise Mastersa, slabiji od obojice rivala u medjusobnim duelima a i broj nedelja na prvom mestu uskoro ce pasti.
Zapravo, da ne bi korone ...

Eggy

pre 3 godine

Ima nesto zanimljivo na toj GOAT listi, poeni za dostignuca. A tu spadaju velike pobede, velika rivalstva, najbolje sezone id. I sta mislite ko tu ima najvise poena? Gle iznenadenja: Novak. Mada ta GOAT lista nije kompletna, dok se ne ubaci umetnicki dojam,stjling i pojava, mislim to jedino spasava RF od gubitka prvog mesta na GOAT listi....

sms

pre 3 godine

@Just sayin'
Ima najvise GS, ko ima vise od njega? A ima i najvise nedelja na prvom mestu, vise titula od glavnih rivala, kao i vise zavrsnih mastersa. U kojoj kategoriji je Novak prvi?
NIGDE! Svuda na drugom ili najcesce tek na trecem mestu. Tako da on nije ni u konkurenciji za najboljeg. Kapiras?

sms

pre 3 godine

Zasto bi spomenuo Djokovica koji nema nikakve veze sa najboljima u istoriji?
Nadal je osvojio 20 GS, kao i Federer, kakve Djokovic veze s tim ima? Mogao je da spomene njega, isto kao i Vavrinku ili Mareja. Nebitni ljudi.

realno

pre 3 godine

Ima najvise GS, ko ima vise od njega? A ima i najvise nedelja na prvom mestu, vise titula od glavnih rivala, kao i vise zavrsnih mastersa. U kojoj kategoriji je Novak prvi?
NIGDE! Svuda na drugom ili najcesce tek na trecem mestu. Tako da on nije ni u konkurenciji za najboljeg. Kapiras?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (sms, 19. oktobar 2020 16:38)

Samo cu reci ono sto se odmah secam a ima jos mnogo toga na internetu: 1) Novak ima bolji medjusobni rezultat; 2) Novak ima najvise turnira serije 1000, jedini koji je osvojio svaki od njih 2 puta (niko drugi nie osvojio ni po jednom); 3) jedini je u poslednjih 50 godina osvojio 4 GS zaredom 4) ima najbolju sezonu u istoriji tenisa 5) imao je najvise poena ikada osvojenih na ATP listi
Meni licno nije jasno zasto ste pomenuli samo zavrsni master - taj master nije nista vazniji od ostalih mastera, ni ATP ga ne tretira drugacije... cak je i nesto laksi jer se ne igra na ispadanje, desavalo se da igraci sa dva poraza dodju do finala. Ako se taj zavrsni master eliminise kao posebna kategorija (i posmatra u kontekstu svih mastera gde je NOle najbolji), onda RF ostaju samo dve kategorije GS i broj nedelja na prvom mestu... ovo poslednje ce Nole prestici uskoro, a sto se tice broja GS ni tu RF nije vise jedini.
Ukratko za nekoliko meseci RF nece imati NIJEDNU bitnu kategoriju u kojoj je SAM na vrhu.

Just sayin'

pre 3 godine

Federer je najveći, ali i najlepši u muškom tenisu. Lice, kosa, zadnjica, kretanje, sve je na njemu savršeno, on je prelep. Svi drugi na turu izgledaju kao primitivni geaci, bljak.
(Boban iz BG, 19. oktobar 2020 15:29

Eto nama novog parametra za kozu iliti GOAT.
Jer u svemu ostalom izgubio je svaku trku.
Nema vise najvise GS- ova, nema najvise Mastersa, slabiji od obojice rivala u medjusobnim duelima a i broj nedelja na prvom mestu uskoro ce pasti.
Zapravo, da ne bi korone ...

Blok 61 NBg

pre 3 godine

Federer ce pre pomenuti i Partizan, nego ovoga. Niko ga, bre ne voli toliko koliko bi on zeleo. Pa jesmo li mi krivi za to? Nismo. On sam je glavni krivac i sva ona svita oko njega - porodica i strucni stab. Nepodnosljivi su i zato su tu gde su.

ninepi

pre 3 godine

Oh mozda ga jos drzi 40-15
(Defo, 19. oktobar 2020 15:04

Viljeme, to je to, siguran sam. Cist kompleks. Ono kad mislis da u ruci drzis vrapca, a ono u stvari drzis....

Радивоје

pre 3 godine

@Jumko, 19. oktobar 2020 15:06

Hahhahah, ма како да не. Види се одавно ко овде најчешће међу првима коментарише, тј. не спава.

ej bre

pre 3 godine

Ajde sada ozbiljno Federer je polovinu GS uzeo protiv poluigraca i mladih Nadala i Novaka. Cim su oni stasali nema ga nigde. Sutra da RF i RN odu u penziju isto bi tako pricali i o Novakovim buducim GS. Prema tome RF je veliki teniser ali realno na 3 mestu trke. Tu ce i ostati dugo.

Yanko

pre 3 godine

Djokovic je Federeru unistio karijeru, pobedio ga je u 3 finala Vimbldona, Federer bi sad imao 10 Vimbldona jer niko drugi osim Djokovica ga tu ne bi pobedio. Da ne oricam na desetine turnira gde ga je Djokovic pobedjivao u polufinalu i finalu. Mnogo teskih poraza mu je Novak naneo.

Boban iz BG

pre 3 godine

Federer je najveći, ali i najlepši u muškom tenisu. Lice, kosa, zadnjica, kretanje, sve je na njemu savršeno, on je prelep. Svi drugi na turu izgledaju kao primitivni geaci, bljak.

Hugo

pre 3 godine

(Jumko, 19. oktobar 2020 15:10)

Nije to najjace, najjace je to sto ja odem na posao 8 sati i vratim se ti i dalje pises komentare o Djokovicu, stani ispred ogledala ili ukljuci selfi kameru i pitaj sebe, 'da li sam ja normalan'?

To je to...

pre 3 godine

I onda se nama Noletovim fanovima prividjaju teorije zavere. Kao nprm da Federer ne gotivi mozda cak i mrzi Djokovica. Sta kazu ovi Djokomrsci u Fedexovu odbranu?

Djed Gavrilo

pre 3 godine

Nezavisno od Novaka,ali Federer mi nije sportska faca.Nema taj gaf kao Rafa,Novak,Tim...
Ima neku potrebu da na neki čudan način ignorise Novaka.Boji ga se ili mu zavidi,svejedno,ali to se oseća.On to možda ne vidi.On je drugačije naspanovan .Ima svoje standarde,protiv kojih nemam ništa,ali nije to tip sportiste zbog koga bih kupio kartu i otišao da ga gledam.Rafa je drugo.
U Federeru se prelama zapad i istok.U Rafi ne,mada ga ovaj konstantno pokušava uvući u to.Radi to suviše napadno i umanjuje svoja dostignuća.3/4 covecanstva to ne voli.Prezire takvu gradaciju.

Ročište

pre 3 godine

Nije on dao izjavu na televiziji o meču, čestitao je privatno pobedu Nadalu. Ne znam šta je uopšte bitno da se pominje jedna "anglosaksonka", koja je nešto rekla, forsira u srpskim medijima. Anglosaksonki ima 250 miliona, kad će sve doći na red.

miodrag

pre 3 godine

Naravno da nije previd. Ta netrpeljivost između njih dvojice nikada nije bila preterano skrivana. To je započeo Federer još dok je Novak bio tinejdzer, i nastavilo se do današnjih dana. Doduše ni njega Novak baš ne miriše.
(Milan, 19. oktobar 2020 13:43)

Ovo prvo je tacno 100% a ovo drugo verovatno, ali.....Novak je bar u izjavama i "javnim nastupima" krajnje korektan I prema Foci I prema njegovoj marioneti….ali to nije vazno...."gospodin I skroman" - Foco!!!!!! Ha ha ha!

Hahahahahaha

pre 3 godine

Ova zena pise potpune gluposti. Prvo niko nije pricao o Federeru. To je njena izmišljotina. Drugo , Federer je Rafi poslao cestitku povodom osvajanja. Zasto bi uopste spominjao u svojoj cestitki bilo koga. Obratio se Rafi i to je to. Kao kad cestitas Trampu dan nezavisnosti SAD , a ne spomenes potpredsednika.

Djed Gavrilo

pre 3 godine

NAJVECI IKADA - Federer, Rafa, Novak.

NAJPOPULARNIJI IKADA - Federer, Rafa, Novak.

NAJBOLJI IKADA - Novak, Rafa, Federer.

P.S.
Treba napraviti razliku izmedju
najveci, najpopularniji i najbolji.
(Cole, 19. oktobar 2020 14:12)

Nesta si pobrkao.
Najpopularniji?
Kako si merio?Kina,Inđija,Brazil,evropa....
Tu je diskutabilno.Anketa bi pokazala,najverovatnije,da je to Novak.
Najveći?
Tu te nisam razumeo.
Najbolji?
To odredjuju parametri i verovatno si u pravu.

coas

pre 3 godine

Šta ima da spominje kad je on iza njih, i njih dvojica znaju da su dva najbolja tenisera ikada dok će Novak uvek biti treći. Za par godina niko neće pominjati ni broj mastersa ni broj nedelja nego grend slemove a to ovim botovima u Srbiji se ne može dokazati. Federer i Nadal su dva najbolja tenisera ikada a to misli svaki stručnjak i svako ko prati tenis. Oni su dva najbolja i najpopularnija tenisera ikada i ikone sporta. Naravno i Novak je veliki ali iza ove dvojice.
(Jesse, 19. oktobar 2020 13:50)
A bolji skor i sa jednim i sa drugim.
Kako to?

Tom

pre 3 godine

Roger je pokazao da nije klasa. Mogao je da čestita Nadalu pristojno i da takođe čestita Novaku na dobrom turniru. To rade veliki! I samo da znate u tenisu ne postoji 'mi' nego samo 'ja' tako da njegova poruka 'velikom prijatelju' je ništa drugo nego marketinška poruka za sve Fedal navijače. Vreme će pokazati ko je najbolji svih vremena. Za ove Federerove navijače: ne postoji razlika između najtrofejnijeg i najboljeg 😁.

Sulja

pre 3 godine

Još par meseci da obori rekord nedelja na br 1, i Nole može da se posveti isključivo GS turnirima. A onda će se videti ko kosi, a ko džemper...ovaj...vodu nosi ;)

Razocarani Srbin

pre 3 godine

Jesse, svako ima pravo da iznese misljenje da li mu se svidja ovaj ili onaj, ali tvoja premisa je potpuno pogresna. Ne mozes ljude koji navijaju za svog sunarodnika nazivati botovima. kao sto neko drugi navija za spomenutu dvojicu, pa ih ne zoves botom, nemas onda nikakav razlog da na taj nacin onalovazavas Novakove navojace. Drugo, jesi ti mozda vidovit pa znas da ce ova dvojica imato vise GS od Novaka? Znas nesto sto drugi ne znaju? Ako je tako, ako ce biti zanemarljiva statistika ko ima najvise mastersa ili broja nedelja, zasto je onda vode?! I sta ce se desiti ako kojim slucajem Novak uzme i najveci broj GS? i bude u svim parametrima bolji od obojice? Bas bih voleo da znam koji stav ces onda imati i cime ces onda omalovazavati ono sto je ovaj covek uradio za sebe, tenis, Srbiju...

Glava nije samo za šišanje

pre 3 godine

Za one koji nisu informisani, evo linka za zvanicnu GOAT listu ATP-a: [link] Ovde mozete pogledati i uveriti se da Novak trenutno crvsto drzi drugo mesto sa realnim izgledima da prestigne Federera u dogledno vreme. Mozemo voleti bilo kog tenisera vise od drugih, ali ako diskutujemo oko GOAT tenisera, onda tu postoji zvanicna evidencija koja beleze sve potrebne kriterijume, potrebne da budete GOAT. Pozdrav.
(Branislav Zdravkovic, 19. oktobar 2020 14:23)

Lažeš i još drugima pričaš da su neupućeni.
To nije nikakva ATP goat lista, jer takva ne postoji.
U pitanju je privatna lista jednog sajta, prilično neoubiljna (bez obzira što je Novak na drugom mestu), gde se parametri nerealno mešaju kao babe i žabe.
Da si pogledao celu listu, a ne samo gde je Novak, video bi smejuriju gde je Marej iznad Lejvera ili još gore recimo Lendl osetno ispred Samprasa i Borga, što ni pas s maslom ne bi pojeo.
Zato, mister "upućeni", drugi put proveri o čemu pišeš, pre nego što kreneš da pametuješ.

Saša

pre 3 godine

Gospodska cestitka pobedniku GS! Posto ta pobeda znaci i članstvo u elitnom klubu 20 i da je hteo nije mogao da čestita Nolu koji nije član kluba najvećih. Kada ih stigne čestitaće mu oba velemajstora. Ovako neka trenira i ljušti krompire.

Maximus Decimus Meridius

pre 3 godine

Stvarno ne znam zašto pljujete Noleta a veličate ovu dvojicu. Vide ćemo za koju godinu, Nole će oboriti sve rekorde a ovog iz Švajcarske retko da će neko pomenuti, on je odavno druga klasa tenisera.

H20

pre 3 godine

20=20>17.Jel sad malo jasnije.

Volio bih da Nole dodje do 20 samo da bih vidio koji ce statisticki podatak izmisliti. Mozda klasiku: "Federer igra najljepsi tenis" ili "On se najljepse oblaci".
Da se razumijemo, mislim da je Nole vec sad najbolji svih vremena.

Šumadinac

pre 3 godine

Bravo Rodjo za čestitku Rafi. Stigao ga čovek a on čestita sportski. Legenda, zato ga ceo svet i obožava. Dobroćudni, ljubazni čovek iz zemlje čokolade. Apsolutno najvoljeniji sportista ikada.

izhlapjeli starac

pre 3 godine

Jesse, 19. oktobar 2020 13:50)

Vidi, ja sam samo potpuno realan, ako neko ima bolji skor u 50 mečeva, nikako ne može da bude lošiji u bilo kom sportu.
Popularnost (na zapadu) je nešto sasvim drugo. Ona sa brojevima i merilima nema veze. Tako da u tvom komentaru nedostaje objektivnost a i za GS ćemo tek da vidimo. Najvažniji patametri su već tu. Da li je neko lepši, da li elegantije igra, da li ga više vole u Engleskoj, to se ne meri. Upamti: semafor nikad ne laže!

Joja

pre 3 godine

https://www.b92.net/sport/komentari.php?nav_id=1749983#k34344503

39 godina > 33 godine. Je l ti sad malo jasnije koliko ce Nole da ih pokida do 39-te?

Romi

pre 3 godine

Ja se iskreno brinem za mentalno zdravlje svih ovih koji jedva dočekaju da pljuju i omalovažavaju Novaka. Iz dana u dan na svaku vijest slijedi salva negativnih i podrugljivih komentara.
To im je valjda duševna hrana, a ta potreba da provociraju i izazivaju je u najmanju ruku bolesna.
Novaka neko može voljeti ili ne, stvar ukusa. Ali ne poštovati to što je uradio može samo zavidni idiot.
Kakvi god da su vaši motivi, razmislite kud to vodi, prije svega vas same.

Mister No

pre 3 godine

20=20>17.Jel sad malo jasnije.
(Keiser Roger, 19. oktobar 2020 13:44)

Cudna godina,
hronologija dogadjaja:

1. RF najavljuje da zbog povrede ne igra do kraja godine - gubitak renkinga (>100 mesto).
2. Pojavljuje se korona
3. Sezona i bodovi se zamrzavaju - RF ne gubi ranking.
4. RG se ne otkazuje vec odlaze za kisni okotobar i gle srece po prvi put ima krov i reflektore.
5. WB se otkazuje, RF nema a glavni kandidat NDJ. (No18)
6. Adria tour, u poredjenju sa kasnijim turnirima nije bilo dozvoljeno odrzavanje ako igraci imaju koronu.
7. US open se odrzava pod uslovima pod kojim sada RF trazi za AO, ali svi napljuvase NDJ
8. US open izbacuje NDJ (No19) na necuven nacin.
9. RN se 6 meseci sprema za RG, placuci da ne moze da igra zbog korone, ali samo u Parizu moze.
10. RN osvoja najkisniji RG, a RF cestita najvecem rivalu zajednicki uspeh u eri NDJ.
11. RF se sprema za AO i da pozove sve da sprece NDJ u pokusaju da osvoji AO.
12. ATP suspenduje listu posle zavrsnog mastera zbog korone.

Da 20=20 > 17, kad jedan mora da igra sa vezanom jednom rukom i nogom, a ponekad i povezom preko ociju.

NebaCar

pre 3 godine

Kako objasniti Nolo botovima da su Rafa i Rodja dva Musketara, gospodina, dva iskrena prijatelja i ljuta rivala. Oni žive za tenis i samo za tenis. Ne obilaze piramide i ne šetaju bosi sa lokalnim šerifima. I da matematika kaže da je 20 ipak puno, puno veće od 17...
(Kluzo, 19. oktobar 2020 14:19)

I to ipak puno puno veće je dostižno u samo samo jednoj kalendarskoj godini.

Ti pojma nemaš šta privatno rade Federer i Nadal jer se to kod nas ne piše i malo koga zanima, jedino što znamo je da Federer voli da "krade peškire" a Nadal izvlači gaće iz buljsona, naravno da će se najviše pisati o Novaku jer je logično sa ovih prostora.

Milan_PT

pre 3 godine

20=20>17.Jel sad malo jasnije.
(Keiser Roger, 19. oktobar 2020 13:44)

Dobro je, mališa, savladao si poređenje celih brojeva. Sad počni da učiš srpski jezik...

Anksiozan_91

pre 3 godine

Mene interesuje kada ce Nadal da osvoji Masterse u Majamiju, Sangaju i Parizu, a Federer u Monte Karlu i Rimu? Da li neko ima podatak o tome?

ccvvrrcc

pre 3 godine

Starac Fočo od stotinu ljeta čestito Nadalu a Novaka sanja li sanja jer ga ovaj razmontira u zadnjih 10-12g.
Novaku nije ni do koljena....zna to on dobro.Uz to je kvaran ko švajcarski sir.

Ni g od gospodina!!

NASDQ100

pre 3 godine

Meni je drago samo sto Rafa stigao Rodju u GS a sledeće godine će ga prestići sa RS i imati 21 GS. Nole će uzeti bar još četri GS u karijeri tako da će Rodjo biti tamo neki teniser koji je vladao tenisom dok se pravi igrači nisu pojavili

Dragan88

pre 3 godine

Moje mislenje je da bash to njega sad motivise da obori negove rekorde ne verujem da je novac ili slava nego bash taj deo da Federer ga ne voli iz pocetka zato se i plasim da on mozda i ne juri Rafu i da ce cim dogje do 21 rastereticese a Nadal ke osvoiti josh minimum 2 GS, broj nedelja je gotova stvar.

Keiser Roger

pre 3 godine

Ne razumem noline kad pocnu da broje GS zavrsni masters i masterse i onda sabiraju.Da Vas pitam nesto kako mozete sabirati GS koji ima 2000 GS i duplo manji turnir od 1000 poena.Zasto onda tu stajete i ne idete recimo i 500 i 250 da sabirate.Po cemu bi to trebalo da se sabira GS i mastersi?.To se sve zasebno broji ne mogu babe i zabe zajedno.Druga stvar je da od 9 mastersa 6 su na betonu, 3 na sljaci i nijedan na travi.I opet je pitanje da li ce Nolo biti prvi po broju mastersa iako postoje 6 mastersa na betonu.Zamislite koliko bi imao Federer mastersa da postoje 6 na travi ili Nadal da postoje 6 na sljaci.Pa Nolo ne bi imao ni 25 do sada.Da je Nolo stvarno najbolji odavno bi imao najvise GS sobzirom da ima bolji H2H koji Vi stalno pominjate, jer se 2 GS igraju na betonu a On je jelte "Kralj Betona".Jos jedno pitanje za nolomane koliko bi Federer imao GS da postoje 2 GS na travi ili Nadal da postoje 2 na sljaci?.

Lukavi

pre 3 godine

Svako ko misli da je normalno ovo sto je Federer(ili ko je vec zaduzen za njegov twitter nalog :D) uradio da razmisli malo.

Naravno ne vrti se ceo svet oko Djokovica, to je bio Rafin momenat, izjednacio je njegov rekord pa je i normalno da prica o rivalstvu sa Rafom.

Medjutim, prilikom cestitanja coveku na osvojenom slemu prosto je normalno da se pomene finalista, samo cestitati coveku na ucescu, pa to je potpuno normalno i to svi rade kada cestitaju nekome preko tvitera itd. I tu se vidi ta mala doza netrepeljivosti koja je po meni nejasna.

Ne kontam odakle ona dolazi, pogotovu od navijaca, to je samo sport. Ja recimo ne mrzim Federera, nije mi simpatican ali bez obzira sto sam naravno Novakov navijac, ne mogu da kazem da Federer nije veliki teniser, to je prosto cinjenica, a Novaku to konstanto osporavaju, a zasto nemam pojma.

Kluzo

pre 3 godine

Kako objasniti Nolo botovima da su Rafa i Rodja dva Musketara, gospodina, dva iskrena prijatelja i ljuta rivala. Oni žive za tenis i samo za tenis. Ne obilaze piramide i ne šetaju bosi sa lokalnim šerifima. I da matematika kaže da je 20 ipak puno, puno veće od 17...

c i t i z e n

pre 3 godine

@Keiser Roger: Изгледа да имате и језичке и математичке потешкоће. Није правилно “помињају”. Каже се “помињу”. Осим тога, не можете у истом реду ставити два различита математичка компаратора, “=“ и “>”. Сигуран сам са ваш љубимац, Роџер, зна понешто и о томе. Угледајте се на њега.

Goran

pre 3 godine

Nije valjda trebao da uputi saucesce Novaku ili da mu cestita ulazak u finale i poraz od 3:0. Ne volim Federera ali nista mi ovde nije sporno.

dare slovenac

pre 3 godine

Šta ima da spominje kad je on iza njih, i njih dvojica znaju da su dva najbolja tenisera ikada dok će Novak uvek biti treći. Za par godina niko neće pominjati ni broj mastersa ni broj nedelja nego grend slemove a to ovim botovima u Srbiji se ne može dokazati. Federer i Nadal su dva najbolja tenisera ikada a to misli svaki stručnjak i svako ko prati tenis. Oni su dva najbolja i najpopularnija tenisera ikada i ikone sporta. Naravno i Novak je veliki ali iza ove dvojice.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jesse, 19. oktobar 2020 13:50) # Link komentara

Kada Novak napuni 39 godina, Rogera če se sečati samo po elegantnom forhendu...

Keiser Roger

pre 3 godine

Ne razumem noline kad pocnu da broje GS zavrsni masters i masterse i onda sabiraju.Da Vas pitam nesto kako mozete sabirati GS koji ima 2000 GS i duplo manji turnir od 1000 poena.Zasto onda tu stajete i ne idete recimo i 500 i 250 da sabirate.Po cemu bi to trebalo da se sabira GS i mastersi?.To se sve zasebno broji ne mogu babe i zabe zajedno.Druga stvar je da od 9 mastersa 6 su na betonu, 3 na sljaci i nijedan na travi.I opet je pitanje da li ce Nolo biti prvi po broju mastersa iako postoje 6 mastersa na betonu.Zamislite koliko bi imao Federer mastersa da postoje 6 na travi ili Nadal da postoje 6 na sljaci.Pa Nolo ne bi imao ni 25 do sada.Da je Nolo stvarno najbolji odavno bi imao najvise GS sobzirom da ima bolji H2H koji Vi stalno pominjate, jer se 2 GS igraju na betonu a On je jelte "Kralj Betona".Jos jedno pitanje za nolomane koliko bi Federer imao GS da postoje 2 GS na travi ili Nadal da postoje 2 na sljaci?.

Радивоје

pre 3 godine

Није га Федерер споменуо? Ма да, Ноле због тога неће моћи да спава целе ноћи...

ns gari

pre 3 godine

sta ce Federer mora da skrene paznju na sebe,uskoro ostaje bez svih bitnih rekorda.Novak zavrsava 6 put godinu kao broj 1,u martu ga prelazi po nedeljama.Najvise mastersa i bolji medjusobni skor.Za par godina i slemove obara i to je kraj price.Federer ce biti treci najbolji ikada,iza Novaka i Rafaela

Cole

pre 3 godine

NAJVECI IKADA - Federer, Rafa, Novak.

NAJPOPULARNIJI IKADA - Federer, Rafa, Novak.

NAJBOLJI IKADA - Novak, Rafa, Federer.

P.S.
Treba napraviti razliku izmedju
najveci, najpopularniji i najbolji.

ahila

pre 3 godine

6 godina mladji od Djemperka,godinu dana mladji od vadigaće ,a uz to nije mogao da igra ,onako kako zna, dok nije operisao devijaciju u nosu i rijesio problem s glutenom.Osim toga sve ove godine su mu otezavali sto je kulminiralo na US Openu ove godine.Udruzili su se jer se osjecaju ugrozeni od Noleta na sve načine.Sve u svoje vrijeme!Noleta volimo i znamo koliko je spreman uz Bozju pomoc.

Branislav Zdravkovic

pre 3 godine

Za one koji nisu informisani, evo linka za zvanicnu GOAT listu ATP-a: https://www.ultimatetennisstatistics.com/goatList Ovde mozete pogledati i uveriti se da Novak trenutno crvsto drzi drugo mesto sa realnim izgledima da prestigne Federera u dogledno vreme. Mozemo voleti bilo kog tenisera vise od drugih, ali ako diskutujemo oko GOAT tenisera, onda tu postoji zvanicna evidencija koja beleze sve potrebne kriterijume, potrebne da budete GOAT. Pozdrav.

//,,

pre 3 godine

Covjek cestitao Rafi ulazak u "klub 20":) a pojedinci zamjeraju sto u toj
cestitki nije spomenuo Djokovica. Od ove gluposti veca bi bila samo da je
spomenuo Novaka. Ko ce doljevati ulje na vatru ako nece novinari. Dva oka
u glavi bi zavadili.

Simke_007

pre 3 godine

Da,da....Treci tocak koji ce uskoro imati najvise nedelja na broju 1 u istoriji....Covjek koji ima najvise mastersa i istoriji,covjek koji ima najvise najvecih titula,covjek koji ima bolji medjusobni skor od Federera i Nadala,covjek koji je vezao preko 40 pobjeda 2011 a i ove godine igra fenomenalno...Covjek koji je pobjedio Federera 3 puta u finalima Vimbldona,7 puta za redom je dobio Nadala...I jos mnogo,mnogo drugih rokorda koje je oborio i tek ce da obori....Ehhh,tjesi te se Britanci,Novak odavno nije vise treci tocak,nego mu Nadal i Federer gledaju u ledja.Jer nisu tenis samo gren slemovi.....Kako lukavi Britanci zele da nametnu da je Novak 3 tocak....Covjek koji ce uskoro drzati mnoge rekorde i sad ih drzi,nikako ne moze biti 3 tocak.

deki

pre 3 godine

Šta ima da ga spominje kad ga je Novak razvaljivao kao niko do tada. To udje u podsvest, kao i to što je Novak bolji u međusobnim duelima.

Keiser Roger

pre 3 godine

Pa pominjaju je samo pobednici, a ovde smo culi kako je ovo bio najvazniji mec i GS i zna se ko je pobedio.Prema tome nema sta da trazi "Goat 17".

humanista

pre 3 godine

Sta ce jadan ostalo mu jos malo do okoncanja uspesne karijere, ali to ga ne sprcava da bude zloban kao sto je i bio.
Mogao je bar kulturan da bude.

Imay

pre 3 godine

Najvažniji rekord je broj nedelja na 1. mestu. Posle toga broj GS, Završni Masters i međusobni dueli. Pa Mastersi i onda ostalo...
Novak će u martu imati više od 310 nedelja i 4/5 najvažnijih parametara za GOAT! Za godinu ili dve i svih 5! To je to.

Radoslav

pre 3 godine

20=20>17.Jel sad malo jasnije.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Keiser Roger, 19. oktobar) Nije,a mastersi a h2h a nedelje,onda ce biti jasnije ovo tvojevje samo jedan parametar a sta cemo sa ostalima?

Keiser Roger

pre 3 godine

Sta uma da ga pominje kad nije usao u Klub 20.E kad udje onda ce da ga pomene.A do tad ljudi uzivajmo do sledeceg GS lep je dan danas.

Kanidja PG

pre 3 godine

Kako vas boli ovih trenutno 17 gs mislim na pojedince naravno. Ne interesuju vas Rodzer i Rafa samo kontra Novaku.
Stvarno je mnogim unistio zivot i jos ce bar 3 godine.

Jesse

pre 3 godine

Šta ima da spominje kad je on iza njih, i njih dvojica znaju da su dva najbolja tenisera ikada dok će Novak uvek biti treći. Za par godina niko neće pominjati ni broj mastersa ni broj nedelja nego grend slemove a to ovim botovima u Srbiji se ne može dokazati. Federer i Nadal su dva najbolja tenisera ikada a to misli svaki stručnjak i svako ko prati tenis. Oni su dva najbolja i najpopularnija tenisera ikada i ikone sporta. Naravno i Novak je veliki ali iza ove dvojice.

Milan

pre 3 godine

Naravno da nije previd. Ta netrpeljivost između njih dvojice nikada nije bila preterano skrivana. To je započeo Federer još dok je Novak bio tinejdzer, i nastavilo se do današnjih dana. Doduše ni njega Novak baš ne miriše.

srbija

pre 3 godine

@Keiser Roger Vidim ja da ce u Svajcarskoj nastati neka reka od silnih suza, mozda se bude izlio Dunav koji izvire sa Svarcvalda u Nemackoj. Teska vremena dolaze za navijace Rodzera Federera. Ja se nadam da Nole osvaja 6. ATP Finale i izjednacava taj rekord sa Federerom, 6. put biva broj jedan na kraju godine i izjednacava rekord sa Samprasom, obara rekord po broju nedelja kao broj jedan u martu, oborio je vec rekord po masters titulama, i kroz 2-3 godine da obori GS rekord. Medjusobni skor je takodje 27-23, tako da je Nole i tu bolji.

Milan

pre 3 godine

Naravno da nije previd. Ta netrpeljivost između njih dvojice nikada nije bila preterano skrivana. To je započeo Federer još dok je Novak bio tinejdzer, i nastavilo se do današnjih dana. Doduše ni njega Novak baš ne miriše.

NASDQ100

pre 3 godine

Meni je drago samo sto Rafa stigao Rodju u GS a sledeće godine će ga prestići sa RS i imati 21 GS. Nole će uzeti bar još četri GS u karijeri tako da će Rodjo biti tamo neki teniser koji je vladao tenisom dok se pravi igrači nisu pojavili

dare slovenac

pre 3 godine

Šta ima da spominje kad je on iza njih, i njih dvojica znaju da su dva najbolja tenisera ikada dok će Novak uvek biti treći. Za par godina niko neće pominjati ni broj mastersa ni broj nedelja nego grend slemove a to ovim botovima u Srbiji se ne može dokazati. Federer i Nadal su dva najbolja tenisera ikada a to misli svaki stručnjak i svako ko prati tenis. Oni su dva najbolja i najpopularnija tenisera ikada i ikone sporta. Naravno i Novak je veliki ali iza ove dvojice.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jesse, 19. oktobar 2020 13:50) # Link komentara

Kada Novak napuni 39 godina, Rogera če se sečati samo po elegantnom forhendu...

Milan_PT

pre 3 godine

20=20>17.Jel sad malo jasnije.
(Keiser Roger, 19. oktobar 2020 13:44)

Dobro je, mališa, savladao si poređenje celih brojeva. Sad počni da učiš srpski jezik...

Yanko

pre 3 godine

Djokovic je Federeru unistio karijeru, pobedio ga je u 3 finala Vimbldona, Federer bi sad imao 10 Vimbldona jer niko drugi osim Djokovica ga tu ne bi pobedio. Da ne oricam na desetine turnira gde ga je Djokovic pobedjivao u polufinalu i finalu. Mnogo teskih poraza mu je Novak naneo.

Anksiozan_91

pre 3 godine

Mene interesuje kada ce Nadal da osvoji Masterse u Majamiju, Sangaju i Parizu, a Federer u Monte Karlu i Rimu? Da li neko ima podatak o tome?

H20

pre 3 godine

20=20>17.Jel sad malo jasnije.

Volio bih da Nole dodje do 20 samo da bih vidio koji ce statisticki podatak izmisliti. Mozda klasiku: "Federer igra najljepsi tenis" ili "On se najljepse oblaci".
Da se razumijemo, mislim da je Nole vec sad najbolji svih vremena.

Branislav Zdravkovic

pre 3 godine

Za one koji nisu informisani, evo linka za zvanicnu GOAT listu ATP-a: https://www.ultimatetennisstatistics.com/goatList Ovde mozete pogledati i uveriti se da Novak trenutno crvsto drzi drugo mesto sa realnim izgledima da prestigne Federera u dogledno vreme. Mozemo voleti bilo kog tenisera vise od drugih, ali ako diskutujemo oko GOAT tenisera, onda tu postoji zvanicna evidencija koja beleze sve potrebne kriterijume, potrebne da budete GOAT. Pozdrav.

Tom

pre 3 godine

Roger je pokazao da nije klasa. Mogao je da čestita Nadalu pristojno i da takođe čestita Novaku na dobrom turniru. To rade veliki! I samo da znate u tenisu ne postoji 'mi' nego samo 'ja' tako da njegova poruka 'velikom prijatelju' je ništa drugo nego marketinška poruka za sve Fedal navijače. Vreme će pokazati ko je najbolji svih vremena. Za ove Federerove navijače: ne postoji razlika između najtrofejnijeg i najboljeg 😁.

Mister No

pre 3 godine

20=20>17.Jel sad malo jasnije.
(Keiser Roger, 19. oktobar 2020 13:44)

Cudna godina,
hronologija dogadjaja:

1. RF najavljuje da zbog povrede ne igra do kraja godine - gubitak renkinga (>100 mesto).
2. Pojavljuje se korona
3. Sezona i bodovi se zamrzavaju - RF ne gubi ranking.
4. RG se ne otkazuje vec odlaze za kisni okotobar i gle srece po prvi put ima krov i reflektore.
5. WB se otkazuje, RF nema a glavni kandidat NDJ. (No18)
6. Adria tour, u poredjenju sa kasnijim turnirima nije bilo dozvoljeno odrzavanje ako igraci imaju koronu.
7. US open se odrzava pod uslovima pod kojim sada RF trazi za AO, ali svi napljuvase NDJ
8. US open izbacuje NDJ (No19) na necuven nacin.
9. RN se 6 meseci sprema za RG, placuci da ne moze da igra zbog korone, ali samo u Parizu moze.
10. RN osvoja najkisniji RG, a RF cestita najvecem rivalu zajednicki uspeh u eri NDJ.
11. RF se sprema za AO i da pozove sve da sprece NDJ u pokusaju da osvoji AO.
12. ATP suspenduje listu posle zavrsnog mastera zbog korone.

Da 20=20 > 17, kad jedan mora da igra sa vezanom jednom rukom i nogom, a ponekad i povezom preko ociju.

ej bre

pre 3 godine

Ajde sada ozbiljno Federer je polovinu GS uzeo protiv poluigraca i mladih Nadala i Novaka. Cim su oni stasali nema ga nigde. Sutra da RF i RN odu u penziju isto bi tako pricali i o Novakovim buducim GS. Prema tome RF je veliki teniser ali realno na 3 mestu trke. Tu ce i ostati dugo.

ahila

pre 3 godine

6 godina mladji od Djemperka,godinu dana mladji od vadigaće ,a uz to nije mogao da igra ,onako kako zna, dok nije operisao devijaciju u nosu i rijesio problem s glutenom.Osim toga sve ove godine su mu otezavali sto je kulminiralo na US Openu ove godine.Udruzili su se jer se osjecaju ugrozeni od Noleta na sve načine.Sve u svoje vrijeme!Noleta volimo i znamo koliko je spreman uz Bozju pomoc.

Simke_007

pre 3 godine

Da,da....Treci tocak koji ce uskoro imati najvise nedelja na broju 1 u istoriji....Covjek koji ima najvise mastersa i istoriji,covjek koji ima najvise najvecih titula,covjek koji ima bolji medjusobni skor od Federera i Nadala,covjek koji je vezao preko 40 pobjeda 2011 a i ove godine igra fenomenalno...Covjek koji je pobjedio Federera 3 puta u finalima Vimbldona,7 puta za redom je dobio Nadala...I jos mnogo,mnogo drugih rokorda koje je oborio i tek ce da obori....Ehhh,tjesi te se Britanci,Novak odavno nije vise treci tocak,nego mu Nadal i Federer gledaju u ledja.Jer nisu tenis samo gren slemovi.....Kako lukavi Britanci zele da nametnu da je Novak 3 tocak....Covjek koji ce uskoro drzati mnoge rekorde i sad ih drzi,nikako ne moze biti 3 tocak.

Romi

pre 3 godine

Ja se iskreno brinem za mentalno zdravlje svih ovih koji jedva dočekaju da pljuju i omalovažavaju Novaka. Iz dana u dan na svaku vijest slijedi salva negativnih i podrugljivih komentara.
To im je valjda duševna hrana, a ta potreba da provociraju i izazivaju je u najmanju ruku bolesna.
Novaka neko može voljeti ili ne, stvar ukusa. Ali ne poštovati to što je uradio može samo zavidni idiot.
Kakvi god da su vaši motivi, razmislite kud to vodi, prije svega vas same.

ccvvrrcc

pre 3 godine

Starac Fočo od stotinu ljeta čestito Nadalu a Novaka sanja li sanja jer ga ovaj razmontira u zadnjih 10-12g.
Novaku nije ni do koljena....zna to on dobro.Uz to je kvaran ko švajcarski sir.

Ni g od gospodina!!

Just sayin'

pre 3 godine

Federer je najveći, ali i najlepši u muškom tenisu. Lice, kosa, zadnjica, kretanje, sve je na njemu savršeno, on je prelep. Svi drugi na turu izgledaju kao primitivni geaci, bljak.
(Boban iz BG, 19. oktobar 2020 15:29

Eto nama novog parametra za kozu iliti GOAT.
Jer u svemu ostalom izgubio je svaku trku.
Nema vise najvise GS- ova, nema najvise Mastersa, slabiji od obojice rivala u medjusobnim duelima a i broj nedelja na prvom mestu uskoro ce pasti.
Zapravo, da ne bi korone ...

Радивоје

pre 3 godine

Није га Федерер споменуо? Ма да, Ноле због тога неће моћи да спава целе ноћи...

Razocarani Srbin

pre 3 godine

Jesse, svako ima pravo da iznese misljenje da li mu se svidja ovaj ili onaj, ali tvoja premisa je potpuno pogresna. Ne mozes ljude koji navijaju za svog sunarodnika nazivati botovima. kao sto neko drugi navija za spomenutu dvojicu, pa ih ne zoves botom, nemas onda nikakav razlog da na taj nacin onalovazavas Novakove navojace. Drugo, jesi ti mozda vidovit pa znas da ce ova dvojica imato vise GS od Novaka? Znas nesto sto drugi ne znaju? Ako je tako, ako ce biti zanemarljiva statistika ko ima najvise mastersa ili broja nedelja, zasto je onda vode?! I sta ce se desiti ako kojim slucajem Novak uzme i najveci broj GS? i bude u svim parametrima bolji od obojice? Bas bih voleo da znam koji stav ces onda imati i cime ces onda omalovazavati ono sto je ovaj covek uradio za sebe, tenis, Srbiju...

Keiser Roger

pre 3 godine

Pa pominjaju je samo pobednici, a ovde smo culi kako je ovo bio najvazniji mec i GS i zna se ko je pobedio.Prema tome nema sta da trazi "Goat 17".

realno

pre 3 godine

Ima najvise GS, ko ima vise od njega? A ima i najvise nedelja na prvom mestu, vise titula od glavnih rivala, kao i vise zavrsnih mastersa. U kojoj kategoriji je Novak prvi?
NIGDE! Svuda na drugom ili najcesce tek na trecem mestu. Tako da on nije ni u konkurenciji za najboljeg. Kapiras?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (sms, 19. oktobar 2020 16:38)

Samo cu reci ono sto se odmah secam a ima jos mnogo toga na internetu: 1) Novak ima bolji medjusobni rezultat; 2) Novak ima najvise turnira serije 1000, jedini koji je osvojio svaki od njih 2 puta (niko drugi nie osvojio ni po jednom); 3) jedini je u poslednjih 50 godina osvojio 4 GS zaredom 4) ima najbolju sezonu u istoriji tenisa 5) imao je najvise poena ikada osvojenih na ATP listi
Meni licno nije jasno zasto ste pomenuli samo zavrsni master - taj master nije nista vazniji od ostalih mastera, ni ATP ga ne tretira drugacije... cak je i nesto laksi jer se ne igra na ispadanje, desavalo se da igraci sa dva poraza dodju do finala. Ako se taj zavrsni master eliminise kao posebna kategorija (i posmatra u kontekstu svih mastera gde je NOle najbolji), onda RF ostaju samo dve kategorije GS i broj nedelja na prvom mestu... ovo poslednje ce Nole prestici uskoro, a sto se tice broja GS ni tu RF nije vise jedini.
Ukratko za nekoliko meseci RF nece imati NIJEDNU bitnu kategoriju u kojoj je SAM na vrhu.

Jesse

pre 3 godine

Šta ima da spominje kad je on iza njih, i njih dvojica znaju da su dva najbolja tenisera ikada dok će Novak uvek biti treći. Za par godina niko neće pominjati ni broj mastersa ni broj nedelja nego grend slemove a to ovim botovima u Srbiji se ne može dokazati. Federer i Nadal su dva najbolja tenisera ikada a to misli svaki stručnjak i svako ko prati tenis. Oni su dva najbolja i najpopularnija tenisera ikada i ikone sporta. Naravno i Novak je veliki ali iza ove dvojice.

deki

pre 3 godine

Šta ima da ga spominje kad ga je Novak razvaljivao kao niko do tada. To udje u podsvest, kao i to što je Novak bolji u međusobnim duelima.

Keiser Roger

pre 3 godine

Sta uma da ga pominje kad nije usao u Klub 20.E kad udje onda ce da ga pomene.A do tad ljudi uzivajmo do sledeceg GS lep je dan danas.

ns gari

pre 3 godine

sta ce Federer mora da skrene paznju na sebe,uskoro ostaje bez svih bitnih rekorda.Novak zavrsava 6 put godinu kao broj 1,u martu ga prelazi po nedeljama.Najvise mastersa i bolji medjusobni skor.Za par godina i slemove obara i to je kraj price.Federer ce biti treci najbolji ikada,iza Novaka i Rafaela

Hugo

pre 3 godine

(Jumko, 19. oktobar 2020 15:10)

Nije to najjace, najjace je to sto ja odem na posao 8 sati i vratim se ti i dalje pises komentare o Djokovicu, stani ispred ogledala ili ukljuci selfi kameru i pitaj sebe, 'da li sam ja normalan'?

Lukavi

pre 3 godine

Svako ko misli da je normalno ovo sto je Federer(ili ko je vec zaduzen za njegov twitter nalog :D) uradio da razmisli malo.

Naravno ne vrti se ceo svet oko Djokovica, to je bio Rafin momenat, izjednacio je njegov rekord pa je i normalno da prica o rivalstvu sa Rafom.

Medjutim, prilikom cestitanja coveku na osvojenom slemu prosto je normalno da se pomene finalista, samo cestitati coveku na ucescu, pa to je potpuno normalno i to svi rade kada cestitaju nekome preko tvitera itd. I tu se vidi ta mala doza netrepeljivosti koja je po meni nejasna.

Ne kontam odakle ona dolazi, pogotovu od navijaca, to je samo sport. Ja recimo ne mrzim Federera, nije mi simpatican ali bez obzira sto sam naravno Novakov navijac, ne mogu da kazem da Federer nije veliki teniser, to je prosto cinjenica, a Novaku to konstanto osporavaju, a zasto nemam pojma.

Goran

pre 3 godine

Nije valjda trebao da uputi saucesce Novaku ili da mu cestita ulazak u finale i poraz od 3:0. Ne volim Federera ali nista mi ovde nije sporno.

realno

pre 3 godine

3) jedini je u poslednjih 50 godina osvojio 4 GS zaredom 4) ima najbolju sezonu u istoriji tenisa 5) imao je najvise poena ikada osvojenih na ATP listi
(realno, 19. oktobar 2020 16:58)

3. Ali nije ni prvi ni jedini u Open Eri, niti je osvojio sva četiri u jednoj sezoni kao Lejver, već u dve različite godine, što uopšte nije ista stvar.
Probaj da osvojiš RG i WB zaredom u okviru mesec dana i shvatićeš zašto to nije isto.
(Nikola, 19. oktobar 2020 19:18)

Pricali smo o RF i Novaku, a vi odoste kod Lejvera. Ali hajde da vas ispostujem... kada govorite da li je Novaku ili Lejveru bilo teze, setite se samo da su u vreme Lejvera bile SAMO dve podloge (sljaka u RG, ostalo je bila trava). Dakle, pored neuporedivo slabije konkurencije u vreme Rod Lejvera (za pocetak nije imalo nikoga kao Nadala i Federera kao konkurente), on je imao manje razlicitih podloga i nije morao da ima tako raznovrsnu igru kao Novak.
Takodje ste uveli Lendla za mastere, mozda je on osvojio sve u to vreme, ali opet se moze reci da ih je NOvak osvojio vise (slozicete se da je to teze postici kada morate da osvojite vise turnira, i to dva puta!)
Da skratimo, RF ima jos dva rekorda, jedan veci deli sa Nadalom, drugi ce izgubiti za 6 meseci. Novak ima dosta vaznih rekorda koje drzi sam.

Sulja

pre 3 godine

Još par meseci da obori rekord nedelja na br 1, i Nole može da se posveti isključivo GS turnirima. A onda će se videti ko kosi, a ko džemper...ovaj...vodu nosi ;)

Dragance

pre 3 godine

Ceo teniski svet zna da je Novak broj 1. Samo neinformisani i dalje misle da je elegantni Roger GOAT. Pa i Nadal je bolji od Rogera, koji ce na kraju zavrsiti na dobrom trecem mestu:) Roger je proslost i to ce se desiti u martu naredne godine. Istina boli, zar ne...

srbija

pre 3 godine

@Keiser Roger Vidim ja da ce u Svajcarskoj nastati neka reka od silnih suza, mozda se bude izlio Dunav koji izvire sa Svarcvalda u Nemackoj. Teska vremena dolaze za navijace Rodzera Federera. Ja se nadam da Nole osvaja 6. ATP Finale i izjednacava taj rekord sa Federerom, 6. put biva broj jedan na kraju godine i izjednacava rekord sa Samprasom, obara rekord po broju nedelja kao broj jedan u martu, oborio je vec rekord po masters titulama, i kroz 2-3 godine da obori GS rekord. Medjusobni skor je takodje 27-23, tako da je Nole i tu bolji.

humanista

pre 3 godine

Sta ce jadan ostalo mu jos malo do okoncanja uspesne karijere, ali to ga ne sprcava da bude zloban kao sto je i bio.
Mogao je bar kulturan da bude.

coas

pre 3 godine

Šta ima da spominje kad je on iza njih, i njih dvojica znaju da su dva najbolja tenisera ikada dok će Novak uvek biti treći. Za par godina niko neće pominjati ni broj mastersa ni broj nedelja nego grend slemove a to ovim botovima u Srbiji se ne može dokazati. Federer i Nadal su dva najbolja tenisera ikada a to misli svaki stručnjak i svako ko prati tenis. Oni su dva najbolja i najpopularnija tenisera ikada i ikone sporta. Naravno i Novak je veliki ali iza ove dvojice.
(Jesse, 19. oktobar 2020 13:50)
A bolji skor i sa jednim i sa drugim.
Kako to?

Maximus Decimus Meridius

pre 3 godine

Stvarno ne znam zašto pljujete Noleta a veličate ovu dvojicu. Vide ćemo za koju godinu, Nole će oboriti sve rekorde a ovog iz Švajcarske retko da će neko pomenuti, on je odavno druga klasa tenisera.

Kanidja PG

pre 3 godine

Kako vas boli ovih trenutno 17 gs mislim na pojedince naravno. Ne interesuju vas Rodzer i Rafa samo kontra Novaku.
Stvarno je mnogim unistio zivot i jos ce bar 3 godine.

Imay

pre 3 godine

Najvažniji rekord je broj nedelja na 1. mestu. Posle toga broj GS, Završni Masters i međusobni dueli. Pa Mastersi i onda ostalo...
Novak će u martu imati više od 310 nedelja i 4/5 najvažnijih parametara za GOAT! Za godinu ili dve i svih 5! To je to.

Eggy

pre 3 godine

Ima nesto zanimljivo na toj GOAT listi, poeni za dostignuca. A tu spadaju velike pobede, velika rivalstva, najbolje sezone id. I sta mislite ko tu ima najvise poena? Gle iznenadenja: Novak. Mada ta GOAT lista nije kompletna, dok se ne ubaci umetnicki dojam,stjling i pojava, mislim to jedino spasava RF od gubitka prvog mesta na GOAT listi....

izhlapjeli starac

pre 3 godine

Jesse, 19. oktobar 2020 13:50)

Vidi, ja sam samo potpuno realan, ako neko ima bolji skor u 50 mečeva, nikako ne može da bude lošiji u bilo kom sportu.
Popularnost (na zapadu) je nešto sasvim drugo. Ona sa brojevima i merilima nema veze. Tako da u tvom komentaru nedostaje objektivnost a i za GS ćemo tek da vidimo. Najvažniji patametri su već tu. Da li je neko lepši, da li elegantije igra, da li ga više vole u Engleskoj, to se ne meri. Upamti: semafor nikad ne laže!

Ročište

pre 3 godine

Nije on dao izjavu na televiziji o meču, čestitao je privatno pobedu Nadalu. Ne znam šta je uopšte bitno da se pominje jedna "anglosaksonka", koja je nešto rekla, forsira u srpskim medijima. Anglosaksonki ima 250 miliona, kad će sve doći na red.

alfabet

pre 3 godine

Mene je na neki način i drago što ga nije pomenuo uopšte. Jer Novaka ovakve stvari pokreću, daju mu dodatnu motivaciju. Sad će za inat da napravi bolje rezultate nego ikad i onda kad ostavi ovu dvojicu iza sebe, onda će moći da se sladi kako hoće, jer će on biti taj koji je najbolji, kad bude imao i sedmice i grand slamove na svojoj strani moćiće ladno da unizi federera baš onako kulturica kao što on to radi svo ovo vreme, sem što če Novak to moći da radi do kraja njihovih života. A za kraj ona dobra stara...na kraju karijera svih iz velike trojke svu dobro znamo da će Federer biti taj treći točak. Deal with it guys!

miodrag

pre 3 godine

Naravno da nije previd. Ta netrpeljivost između njih dvojice nikada nije bila preterano skrivana. To je započeo Federer još dok je Novak bio tinejdzer, i nastavilo se do današnjih dana. Doduše ni njega Novak baš ne miriše.
(Milan, 19. oktobar 2020 13:43)

Ovo prvo je tacno 100% a ovo drugo verovatno, ali.....Novak je bar u izjavama i "javnim nastupima" krajnje korektan I prema Foci I prema njegovoj marioneti….ali to nije vazno...."gospodin I skroman" - Foco!!!!!! Ha ha ha!

NebaCar

pre 3 godine

Kako objasniti Nolo botovima da su Rafa i Rodja dva Musketara, gospodina, dva iskrena prijatelja i ljuta rivala. Oni žive za tenis i samo za tenis. Ne obilaze piramide i ne šetaju bosi sa lokalnim šerifima. I da matematika kaže da je 20 ipak puno, puno veće od 17...
(Kluzo, 19. oktobar 2020 14:19)

I to ipak puno puno veće je dostižno u samo samo jednoj kalendarskoj godini.

Ti pojma nemaš šta privatno rade Federer i Nadal jer se to kod nas ne piše i malo koga zanima, jedino što znamo je da Federer voli da "krade peškire" a Nadal izvlači gaće iz buljsona, naravno da će se najviše pisati o Novaku jer je logično sa ovih prostora.

Just sayin'

pre 3 godine

Federer je najveći, ali i najlepši u muškom tenisu. Lice, kosa, zadnjica, kretanje, sve je na njemu savršeno, on je prelep. Svi drugi na turu izgledaju kao primitivni geaci, bljak.
(Boban iz BG, 19. oktobar 2020 15:29

Eto nama novog parametra za kozu iliti GOAT.
Jer u svemu ostalom izgubio je svaku trku.
Nema vise najvise GS- ova, nema najvise Mastersa, slabiji od obojice rivala u medjusobnim duelima a i broj nedelja na prvom mestu uskoro ce pasti.
Zapravo, da ne bi korone ...

Klub 20

pre 3 godine

Aposutno nebitan je i za trecinu u Srbiji a tek za ostatak teniskog sveta. Nolomani ne vrti se svet oko ovog vaseg nervoznog kabadahije!

CroFed

pre 3 godine

@Sirano

Nadal je jedino bolji zemljaš od Rogera (igrali 6 puta samo na Roland Garrosu), kada se makne Nadalova podloga, drugačiji su omjeri. Isto kao i s Novakom i Rafom, više od pola pobjeda je Rafa ostvario na svojoj podlozi gdje je jači od Novaka, dok je Novak bolji na travi i betonu (pogotovo zadnjih 5-6 godina)

Dragan88

pre 3 godine

Moje mislenje je da bash to njega sad motivise da obori negove rekorde ne verujem da je novac ili slava nego bash taj deo da Federer ga ne voli iz pocetka zato se i plasim da on mozda i ne juri Rafu i da ce cim dogje do 21 rastereticese a Nadal ke osvoiti josh minimum 2 GS, broj nedelja je gotova stvar.

//,,

pre 3 godine

Covjek cestitao Rafi ulazak u "klub 20":) a pojedinci zamjeraju sto u toj
cestitki nije spomenuo Djokovica. Od ove gluposti veca bi bila samo da je
spomenuo Novaka. Ko ce doljevati ulje na vatru ako nece novinari. Dva oka
u glavi bi zavadili.

To je to...

pre 3 godine

I onda se nama Noletovim fanovima prividjaju teorije zavere. Kao nprm da Federer ne gotivi mozda cak i mrzi Djokovica. Sta kazu ovi Djokomrsci u Fedexovu odbranu?

Radoslav

pre 3 godine

20=20>17.Jel sad malo jasnije.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Keiser Roger, 19. oktobar) Nije,a mastersi a h2h a nedelje,onda ce biti jasnije ovo tvojevje samo jedan parametar a sta cemo sa ostalima?

Hahahahahaha

pre 3 godine

Ova zena pise potpune gluposti. Prvo niko nije pricao o Federeru. To je njena izmišljotina. Drugo , Federer je Rafi poslao cestitku povodom osvajanja. Zasto bi uopste spominjao u svojoj cestitki bilo koga. Obratio se Rafi i to je to. Kao kad cestitas Trampu dan nezavisnosti SAD , a ne spomenes potpredsednika.

toka

pre 3 godine

Zasto bi spomenuo Djokovica koji nema nikakve veze sa najboljima u istoriji? 
Nadal je osvojio 20 GS, kao i Federer, kakve Djokovic veze s tim ima? Mogao je da spomene njega, isto kao i Vavrinku ili Mareja. Nebitni ljudi.
(sms, 19. oktobar 2020 16:36)

Tebi je Djokovicevih 17 GS isto kao Marejovih ili Wawrinkinih 3..? Ti sine pricas ko da Djokovic zaostaje jedno 10 GS za Federerom i Nadalom i ko da nema vise nikakve sanse da ih stigne.

Cole

pre 3 godine

NAJVECI IKADA - Federer, Rafa, Novak.

NAJPOPULARNIJI IKADA - Federer, Rafa, Novak.

NAJBOLJI IKADA - Novak, Rafa, Federer.

P.S.
Treba napraviti razliku izmedju
najveci, najpopularniji i najbolji.

Šumadinac

pre 3 godine

Bravo Rodjo za čestitku Rafi. Stigao ga čovek a on čestita sportski. Legenda, zato ga ceo svet i obožava. Dobroćudni, ljubazni čovek iz zemlje čokolade. Apsolutno najvoljeniji sportista ikada.

c i t i z e n

pre 3 godine

@Keiser Roger: Изгледа да имате и језичке и математичке потешкоће. Није правилно “помињају”. Каже се “помињу”. Осим тога, не можете у истом реду ставити два различита математичка компаратора, “=“ и “>”. Сигуран сам са ваш љубимац, Роџер, зна понешто и о томе. Угледајте се на њега.

Sasa

pre 3 godine

Ova zena pise potpune gluposti. Prvo niko nije pricao o Federeru. To je njena izmišljotina. Drugo , Federer je Rafi poslao cestitku povodom osvajanja. Zasto bi uopste spominjao u svojoj cestitki bilo koga. Obratio se Rafi i to je to. Kao kad cestitas Trampu dan nezavisnosti SAD , a ne spomenes potpredsednika.
(Hahahahahaha, 19. oktobar 2020 14:45)


Pa druze stvarno neverovatno. Izgleda si ti jedini i procitao tekst i shvatio. Ovde pola ludaka prica o ljubomori kod Federera. A on slao cestitku drugom. Primer je odličan. A ja bi dodao. Kao kad Novak čestita rodjendan Rafi, a neki novinar kaze da nije spomenuo Rodzera.
Onda ona druga polovina ludaka pise o istoriji tenisa . Kao Novak tu ne spada sto bi ga spominjao . U stvari nisu ni pročitali tekst i ne znaju da je Rodzer poslao čestitku. Niko nikakvu istoriju i ne spominje. Uglavnom kao na sajmu ludaka

jasno da jasnije ne može biti.

pre 3 godine

Nije mi jasno zašto je Federer morao da pomene i Novaka.Novakovi roditelji su u više navrata demonstrirali svoju nekulturu govoreći o Federeru,a Novak na te njihove izjavenije nije reagovao,što znači da se slaže sa onim što su izjavili i sada se neki čude što Rodžer nije pomenuo Novaka.Voljela bih da vidim da li bi ti koji prozivaju Federera reagovali drgačije da ih bez osnova blate u medijima porodice njihovih kolega. Federer je reagovao gospodski-čestitao Nadalu i tu je kraj priče.To što nije pomenuo Novaka treba prije svih da se zapita Novak zašto ga nije pomenuo ,a pogotovo njegovi roditelji.

Kluzo

pre 3 godine

Kako objasniti Nolo botovima da su Rafa i Rodja dva Musketara, gospodina, dva iskrena prijatelja i ljuta rivala. Oni žive za tenis i samo za tenis. Ne obilaze piramide i ne šetaju bosi sa lokalnim šerifima. I da matematika kaže da je 20 ipak puno, puno veće od 17...

Djed Gavrilo

pre 3 godine

Nezavisno od Novaka,ali Federer mi nije sportska faca.Nema taj gaf kao Rafa,Novak,Tim...
Ima neku potrebu da na neki čudan način ignorise Novaka.Boji ga se ili mu zavidi,svejedno,ali to se oseća.On to možda ne vidi.On je drugačije naspanovan .Ima svoje standarde,protiv kojih nemam ništa,ali nije to tip sportiste zbog koga bih kupio kartu i otišao da ga gledam.Rafa je drugo.
U Federeru se prelama zapad i istok.U Rafi ne,mada ga ovaj konstantno pokušava uvući u to.Radi to suviše napadno i umanjuje svoja dostignuća.3/4 covecanstva to ne voli.Prezire takvu gradaciju.

Boban iz BG

pre 3 godine

Federer je najveći, ali i najlepši u muškom tenisu. Lice, kosa, zadnjica, kretanje, sve je na njemu savršeno, on je prelep. Svi drugi na turu izgledaju kao primitivni geaci, bljak.

Ko to tamo peva

pre 3 godine

Nije mi jasno zašto je Federer morao da pomene i Novaka.Novakovi roditelji su u više navrata demonstrirali svoju nekulturu govoreći o Federeru.
(jasno da jasnije ne može biti., 19. oktobar 2020 18:27)

Cekaj... jel ti nije jasno zasto je trebalo da pomene Novaka ili Novakovog oca, ne razumem analogiju?

Keiser Roger

pre 3 godine

Ne razumem noline kad pocnu da broje GS zavrsni masters i masterse i onda sabiraju.Da Vas pitam nesto kako mozete sabirati GS koji ima 2000 GS i duplo manji turnir od 1000 poena.Zasto onda tu stajete i ne idete recimo i 500 i 250 da sabirate.Po cemu bi to trebalo da se sabira GS i mastersi?.To se sve zasebno broji ne mogu babe i zabe zajedno.Druga stvar je da od 9 mastersa 6 su na betonu, 3 na sljaci i nijedan na travi.I opet je pitanje da li ce Nolo biti prvi po broju mastersa iako postoje 6 mastersa na betonu.Zamislite koliko bi imao Federer mastersa da postoje 6 na travi ili Nadal da postoje 6 na sljaci.Pa Nolo ne bi imao ni 25 do sada.Da je Nolo stvarno najbolji odavno bi imao najvise GS sobzirom da ima bolji H2H koji Vi stalno pominjate, jer se 2 GS igraju na betonu a On je jelte "Kralj Betona".Jos jedno pitanje za nolomane koliko bi Federer imao GS da postoje 2 GS na travi ili Nadal da postoje 2 na sljaci?.

Glava nije samo za šišanje

pre 3 godine

Za one koji nisu informisani, evo linka za zvanicnu GOAT listu ATP-a: [link] Ovde mozete pogledati i uveriti se da Novak trenutno crvsto drzi drugo mesto sa realnim izgledima da prestigne Federera u dogledno vreme. Mozemo voleti bilo kog tenisera vise od drugih, ali ako diskutujemo oko GOAT tenisera, onda tu postoji zvanicna evidencija koja beleze sve potrebne kriterijume, potrebne da budete GOAT. Pozdrav.
(Branislav Zdravkovic, 19. oktobar 2020 14:23)

Lažeš i još drugima pričaš da su neupućeni.
To nije nikakva ATP goat lista, jer takva ne postoji.
U pitanju je privatna lista jednog sajta, prilično neoubiljna (bez obzira što je Novak na drugom mestu), gde se parametri nerealno mešaju kao babe i žabe.
Da si pogledao celu listu, a ne samo gde je Novak, video bi smejuriju gde je Marej iznad Lejvera ili još gore recimo Lendl osetno ispred Samprasa i Borga, što ni pas s maslom ne bi pojeo.
Zato, mister "upućeni", drugi put proveri o čemu pišeš, pre nego što kreneš da pametuješ.

Keiser Roger

pre 3 godine

Ne razumem noline kad pocnu da broje GS zavrsni masters i masterse i onda sabiraju.Da Vas pitam nesto kako mozete sabirati GS koji ima 2000 GS i duplo manji turnir od 1000 poena.Zasto onda tu stajete i ne idete recimo i 500 i 250 da sabirate.Po cemu bi to trebalo da se sabira GS i mastersi?.To se sve zasebno broji ne mogu babe i zabe zajedno.Druga stvar je da od 9 mastersa 6 su na betonu, 3 na sljaci i nijedan na travi.I opet je pitanje da li ce Nolo biti prvi po broju mastersa iako postoje 6 mastersa na betonu.Zamislite koliko bi imao Federer mastersa da postoje 6 na travi ili Nadal da postoje 6 na sljaci.Pa Nolo ne bi imao ni 25 do sada.Da je Nolo stvarno najbolji odavno bi imao najvise GS sobzirom da ima bolji H2H koji Vi stalno pominjate, jer se 2 GS igraju na betonu a On je jelte "Kralj Betona".Jos jedno pitanje za nolomane koliko bi Federer imao GS da postoje 2 GS na travi ili Nadal da postoje 2 na sljaci?.

sms

pre 3 godine

Zasto bi spomenuo Djokovica koji nema nikakve veze sa najboljima u istoriji?
Nadal je osvojio 20 GS, kao i Federer, kakve Djokovic veze s tim ima? Mogao je da spomene njega, isto kao i Vavrinku ili Mareja. Nebitni ljudi.

VUK

pre 3 godine

Zasto bi spomenuo Djokovica koji nema nikakve veze sa najboljima u istoriji? 
Nadal je osvojio 20 GS, kao i Federer, kakve Djokovic veze s tim ima? Mogao je da spomene njega, isto kao i Vavrinku ili Mareja. Nebitni ljudi.
(sms, 19. oktobar 2020 16:36) Što bi me tvoja keva spomenula ,kad ti nisam ćale ? To što je uredno trpam , nema veze ! Đe je tu logika ??!!?

ninepi

pre 3 godine

Oh mozda ga jos drzi 40-15
(Defo, 19. oktobar 2020 15:04

Viljeme, to je to, siguran sam. Cist kompleks. Ono kad mislis da u ruci drzis vrapca, a ono u stvari drzis....

Saša

pre 3 godine

Gospodska cestitka pobedniku GS! Posto ta pobeda znaci i članstvo u elitnom klubu 20 i da je hteo nije mogao da čestita Nolu koji nije član kluba najvećih. Kada ih stigne čestitaće mu oba velemajstora. Ovako neka trenira i ljušti krompire.

Радивоје

pre 3 godine

@Jumko, 19. oktobar 2020 15:06

Hahhahah, ма како да не. Види се одавно ко овде најчешће међу првима коментарише, тј. не спава.

Blok 61 NBg

pre 3 godine

Federer ce pre pomenuti i Partizan, nego ovoga. Niko ga, bre ne voli toliko koliko bi on zeleo. Pa jesmo li mi krivi za to? Nismo. On sam je glavni krivac i sva ona svita oko njega - porodica i strucni stab. Nepodnosljivi su i zato su tu gde su.

Sirano

pre 3 godine

Ko je bolji izmedju Nadala i Federera? Pa naravno bolji je Nadal jer u medjusobnom skoru ima vise pobeda. Ne sad zato sto i Nadal ima 20 GS. I dok je imao 15 titula GS Nadal je bio bolji od Federera jer ima medjusobni skor bolji. Ako ja i moj komsija obojica igramo tablic, i ako od 50 odigranih partija ja imam 30 pobeda a on ima 20, onda sam ja bolji igrac tablica od njega,a on moze da pobedjuje druge igrace do mile volje. Tako je i sa tenisom. Djokovic ima bolji skor i sa Nadalom i sa Federerom, i verovatno je jedini teniser koji se time moze pohvaliti. Dakle Nole je bolji od obojice. Oni nisu odigrali medjusobno po par meceva pa da tu bude nesto slucajno. Igrali su bar po 50 meceva i sve je jasno. Ima tenisera koji su igrali protiv Novaka ili Federera jedan ili dva meca,i imaju pozitivan skor,ali to nije relevatno.A to da je bolji koji ima vise osvojenih GS, pa to moze da vazi ako poredimo Mareja sa recimo Nadalom,pa naravno da je bolji Nadal jer ima 20 a Marej 1-2. Ali Nole ima 17 i ne zaostaje mnogo za Rafom i Federerom. U ostalom Nole ima vise nedelja na 1. mestu od Nadala. Uskoro ce imati vise i od Federera a Rodzer nece vise osvojiti nijedan GS.

Joja

pre 3 godine

https://www.b92.net/sport/komentari.php?nav_id=1749983#k34344503

39 godina > 33 godine. Je l ti sad malo jasnije koliko ce Nole da ih pokida do 39-te?

Hahahahahaha

pre 3 godine

Zasto bi spomenuo Djokovica koji nema nikakve veze sa najboljima u istoriji?
Nadal je osvojio 20 GS, kao i Federer, kakve Djokovic veze s tim ima? Mogao je da spomene njega, isto kao i Vavrinku ili Mareja. Nebitni ljudi.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (sms, 19. oktobar 2020 16:36)

Kad se neko pravi pametan, a on upravo suprotno. Jel ti znas o cemu se radi u ovom tekstu? Kakvi najbolji u istoriji? Ko je pomenuo najbolje u istoriji? Rodzer salje cestitku Rafi na osvojenom RG. Ne zna se ko je gluplji , da li ti koji nisi procitao tekst ili ovi sto se pale na glupost novinara.

kako je lepo biti glup

pre 3 godine

@Keiser Roger
Odgovor je prost,opet bi imao više od svih,a naročito više od lažnog kralja koga je uništio u tri finala Wimbledona koji se,vidi čuda igra,na omiljenoj podlozi švajcarskog licemera.Tek ćete da patite i nalazite nove razloge da tvrdite da Novak nije najbolji ikada,teške godine su pred vama,ljubiteljima lika i dela Mirkinog muža.

Donato

pre 3 godine

I onda se nama Noletovim fanovima prividjaju teorije zavere. Kao nprm da Federer ne gotivi mozda cak i mrzi Djokovica. Sta kazu ovi Djokomrsci u Fedexovu odbranu?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (To je to..., 19. oktobar 2020 15:08)

Da li je moguće da ste toliko ograničeni. Zašto bi neko ko čestita drugome uspeh lično, pominjao finalistu.
Šta je trebao da napiše, da spomene Djoku, a da to ima smisla.
Ajde predloži nešto.

Tako znači

pre 3 godine

Samo deca i nolomani veruju u sve što pročitaju, tako gospodin noloman Zdravković budiboksnama listu nekog budiboksnama portala "Ultimate tennis", citira kao zvaničnu ATP goat listu. Ne postoji nikakav goat, prestanite da se zanosite, goati postoje samo u manipulacijama medija, zbog tiraža i gledanosti. Niko nikada neće biti bolji od Novaka, kad mi glasamo, i nikad Novak neće biti najbolji kad svet glasa. Ovako je bilo na B92 uoči RG: osvaja Novak 6798, osvaja Rafa 237.

sms

pre 3 godine

@Just sayin'
Ima najvise GS, ko ima vise od njega? A ima i najvise nedelja na prvom mestu, vise titula od glavnih rivala, kao i vise zavrsnih mastersa. U kojoj kategoriji je Novak prvi?
NIGDE! Svuda na drugom ili najcesce tek na trecem mestu. Tako da on nije ni u konkurenciji za najboljeg. Kapiras?

Tamni vilajet

pre 3 godine

(Sirano, 19. oktobar 2020 18:23)

Nije svaki međusobni susret podjednako važan, niti par pojedinačnih pobeda više, može da se meri sa osvojanjem trofeja.
Zamisli da ja i ti igramo 18 puta i ti mene pobediš 10 puta pre finala, a ja tebe 8 puta u finalu gde samim tim uzimam i trofej.
Ja imam sigurnih osam titula, a ti nisi uspeo kasnije da pobediš i osvojiš trofeje u svakom od tih 10 slučajeva ali imaš bolji h2h 10-8.
h2h prosto nije dovoljno merodavan, jer se u sportu ne igra za međusobne sustrete, nego za trofeje, posebno one najveće a GS ti je isto što i titula prvaka sveta u drugim sportovima.
Tek kada su rivali jednaki po broju najvrednijeg odličja, gleda se sledeći trofej po vrednosti, pa onda sledeći itd.
Jasno je da su GS titule prvi kriterijum, nakon toga može da se raspravlja da li su to Mastersi, broj nedelja na prvom mestu, oimpijske medalje itd.
h2h je nedovoljno precizan pokazatelj u najvećem broju situacija, posebno ako je razlika tako mala kao između Nadala i Novaka.

Nikola

pre 3 godine

3) jedini je u poslednjih 50 godina osvojio 4 GS zaredom 4) ima najbolju sezonu u istoriji tenisa 5) imao je najvise poena ikada osvojenih na ATP listi
(realno, 19. oktobar 2020 16:58)

3. Ali nije ni prvi ni jedini u Open Eri, niti je osvojio sva četiri u jednoj sezoni kao Lejver, već u dve različite godine, što uopšte nije ista stvar.
Probaj da osvojiš RG i WB zaredom u okviru mesec dana i shvatićeš zašto to nije isto.
4 i 5, To je sve relativno, nije se uvek igralo u ovom formatu, niti se bodovalo na isti način, kada je recimo Federer bio u zenitu, tako da on nije ni teoretski mogao da osvoji toliko bodova.
Sampras je bio surovo dominantan u svoje vreme ali iz istih razloga nije mogao da ima toliko bodova.
Lendl je prvi imao osvojene sve tadašnje Masterse ali ih nije bilo toliko kao danas i naravno da nije ni mogao da osvoji one koji tada nisu postojali itd.

Djed Gavrilo

pre 3 godine

NAJVECI IKADA - Federer, Rafa, Novak.

NAJPOPULARNIJI IKADA - Federer, Rafa, Novak.

NAJBOLJI IKADA - Novak, Rafa, Federer.

P.S.
Treba napraviti razliku izmedju
najveci, najpopularniji i najbolji.
(Cole, 19. oktobar 2020 14:12)

Nesta si pobrkao.
Najpopularniji?
Kako si merio?Kina,Inđija,Brazil,evropa....
Tu je diskutabilno.Anketa bi pokazala,najverovatnije,da je to Novak.
Najveći?
Tu te nisam razumeo.
Najbolji?
To odredjuju parametri i verovatno si u pravu.

Vlada

pre 3 godine

(šta bi bilo a nije..., 20. oktobar 2020 16:21)

Federer nikada nije pobedio Đokovića u finalu Vimbldona. Igrali su ukupno 4 puta. Dobio ga je jednom u polufinalu, a sva tri finala je izgubio. Toliko...

Just Do Nothing

pre 3 godine

'Kakva je korist coveku da ceo svet zadobije, a dusi svojoj naudi'. Ova misao je iz Jevandjelja i direktno se tice sve trojice protagonista, Federera, Nadala I Djokovica. Uzmimo Novaka i njegova energetska lutanja, hipnotisanje vode, sirenje ljubavi i negativne jone. Uzmimo Nadala, sa milion tikova, covek je psihijatrijski slucaj, I to neizlecivi. Uzmimo najzad Federera koji jeste najtalentovaniji I ali, samo prividno, najnormalniji. Naime, poznato je da njegova orijentacija nije standardna,iako ima zenu I decu. Sve u svemu, u Jevandjelju je sve receno. Primeri super tenisera koji su ostali i relativno normalni, I mental o zdravi, bi bili Sampras I Agasi

Bok stari

pre 3 godine

Ali "budibok.."

Samo deca i nolomani veruju u sve što pročitaju, tako gospodin noloman Zdravković budiboksnama listu nekog budiboksnama portala "Ultimate tennis", citira kao zvaničnu ATP goat listu. Ne postoji nikakav goat, prestanite da se zanosite, goati postoje samo u manipulacijama medija, zbog tiraža i gledanosti. Niko nikada neće biti bolji od Novaka, kad mi glasamo, i nikad Novak neće biti najbolji kad svet glasa. Ovako je bilo na B92 uoči RG: osvaja Novak 6798, osvaja Rafa 237.
(Tako znači, 19. oktobar 2020 17:23)

Futre

pre 3 godine

(realno, 19. oktobar 2020 21:15)

Ne pominji Lejvera i njegovu konkurenciju kad o tome ne znaš ništa. Upravo je najgora konkurencija u istoriji tenisa od 2013 do danas, sa povredjenim Nadalom, matorim Federerom i povredjenim Marejem i Del Potrom.
Lejveru nije dozvoljeno da igra nekoliko sezona, i to kad je bio najbolji, od 1962 do 1968. Propustio je u najboljim godinama dvadesetak GS-a jer tada profesionalnim igračima nisu dozvoljavali da igraju velike turnire. Čovek bi imao najmanje još deset GS-a da mu je bilo dopušteno da igra. Čim su mu ponovo dozvolili odmah je uzeo Vimbldon '68 i sva četiri GS-a 1969, a već je prešao tridesetu. Čovek je verovatno najveći igrač u istoriji tenisa. Konkurencija su mu bili legende Ken Rouzvel, Emerson, Artur Eš, Santana, Njukomb...Bolje da se držiš svojih projekcija realnosti u ovoj eri takozvane velike trojke, jer samo tu eru tenisa i poznaješ. A da se nije pojavio Novak, ne bi znao ni pravila te igre.

cinik ovdašnji

pre 3 godine

Spominjite, ne spominjite, drhtite ili ne drhtite, ali on je će kao GOAT otići u penziju. Džaba plaćeni novinari, džaba što ova dvojica dosadnih likova, koji osim tenisa ne znaju dve prostoproširene da sastave, kalkulišu i čine sve da bi zadržali svoje rekorde, oni će biti oboreni, uz sva ludila sa energijama i piramidama, ženom i familijom koja se gura u prvi plan, sindikalnim glupostima oko prava manje talentovanih igrača i ostalim.

Hmmm

pre 3 godine

Ovi novinari sto brane Novaka, kasne u proseku po 7 dana. Onaj na USO, već uveliko ljudi zaboravili da je Novak diskvalifikovan, on se setio da napise nešto. Ovde, već i zaboravili da je Federer čestitao, ona se setila. Kao da kasne sa događajima po 7 dana. Inače, ovo su isti oni Britanci koji nas mrze, jer mrze Nola.

šta bi bilo a nije...

pre 3 godine

...Jos jedno pitanje za nolomane koliko bi Federer imao GS da postoje 2 GS na travi ili Nadal da postoje 2 na sljaci?.
(Keiser Roger, 19. oktobar 2020 14:41)

Za Nadala vjerovatno da bi imao više i tu si u pravu kad bi bilo vise GS na šljaci. A za tvog Šajzera pa vjerovatno onoliko koliko ima i sada jer ga Novak redovno dere na bilo kojoj podlozi. Možda su 2-3 meča kad je Federer dobio Novaka u mečevima na GS turnirima, sjećam se polufinala RG, finala USO i možda jednog finala na Wimbldonu tako da je Novak u odnosu na Šajzera u velikoj prednosti. Ali evo više pitanja da se malo pozamisliš. Koga su proglasili za tenisra protekle decenije, koliko bi Nadal i Federer imali danas GS titula da Novak nije imao problema sa ishranom dok je bio mlađi i da nije morao operisati lakat nakon osvajanja RG 2016. Da ti pomognem 20+++++

objašnjenje

pre 3 godine

@ko to tamo peva,Moj komentar su iz straha od klana Đoković iskasapili moj komentar,pa si ti imao priliku da komentarišeš samo prvu rečenicu iz njega.Da si pročitao kompletan komentar možda bi drugačije reagovao,ali ja odustajem od pisanja i slanja komentara,kad ovo rade.

Keiser Roger

pre 3 godine

Pa pominjaju je samo pobednici, a ovde smo culi kako je ovo bio najvazniji mec i GS i zna se ko je pobedio.Prema tome nema sta da trazi "Goat 17".

Jesse

pre 3 godine

Šta ima da spominje kad je on iza njih, i njih dvojica znaju da su dva najbolja tenisera ikada dok će Novak uvek biti treći. Za par godina niko neće pominjati ni broj mastersa ni broj nedelja nego grend slemove a to ovim botovima u Srbiji se ne može dokazati. Federer i Nadal su dva najbolja tenisera ikada a to misli svaki stručnjak i svako ko prati tenis. Oni su dva najbolja i najpopularnija tenisera ikada i ikone sporta. Naravno i Novak je veliki ali iza ove dvojice.

Keiser Roger

pre 3 godine

Sta uma da ga pominje kad nije usao u Klub 20.E kad udje onda ce da ga pomene.A do tad ljudi uzivajmo do sledeceg GS lep je dan danas.

Kluzo

pre 3 godine

Kako objasniti Nolo botovima da su Rafa i Rodja dva Musketara, gospodina, dva iskrena prijatelja i ljuta rivala. Oni žive za tenis i samo za tenis. Ne obilaze piramide i ne šetaju bosi sa lokalnim šerifima. I da matematika kaže da je 20 ipak puno, puno veće od 17...

sms

pre 3 godine

Zasto bi spomenuo Djokovica koji nema nikakve veze sa najboljima u istoriji?
Nadal je osvojio 20 GS, kao i Federer, kakve Djokovic veze s tim ima? Mogao je da spomene njega, isto kao i Vavrinku ili Mareja. Nebitni ljudi.

Klub 20

pre 3 godine

Aposutno nebitan je i za trecinu u Srbiji a tek za ostatak teniskog sveta. Nolomani ne vrti se svet oko ovog vaseg nervoznog kabadahije!

Boban iz BG

pre 3 godine

Federer je najveći, ali i najlepši u muškom tenisu. Lice, kosa, zadnjica, kretanje, sve je na njemu savršeno, on je prelep. Svi drugi na turu izgledaju kao primitivni geaci, bljak.

Šumadinac

pre 3 godine

Bravo Rodjo za čestitku Rafi. Stigao ga čovek a on čestita sportski. Legenda, zato ga ceo svet i obožava. Dobroćudni, ljubazni čovek iz zemlje čokolade. Apsolutno najvoljeniji sportista ikada.

Saša

pre 3 godine

Gospodska cestitka pobedniku GS! Posto ta pobeda znaci i članstvo u elitnom klubu 20 i da je hteo nije mogao da čestita Nolu koji nije član kluba najvećih. Kada ih stigne čestitaće mu oba velemajstora. Ovako neka trenira i ljušti krompire.

sms

pre 3 godine

@Just sayin'
Ima najvise GS, ko ima vise od njega? A ima i najvise nedelja na prvom mestu, vise titula od glavnih rivala, kao i vise zavrsnih mastersa. U kojoj kategoriji je Novak prvi?
NIGDE! Svuda na drugom ili najcesce tek na trecem mestu. Tako da on nije ni u konkurenciji za najboljeg. Kapiras?

Blok 61 NBg

pre 3 godine

Federer ce pre pomenuti i Partizan, nego ovoga. Niko ga, bre ne voli toliko koliko bi on zeleo. Pa jesmo li mi krivi za to? Nismo. On sam je glavni krivac i sva ona svita oko njega - porodica i strucni stab. Nepodnosljivi su i zato su tu gde su.

Milan

pre 3 godine

Naravno da nije previd. Ta netrpeljivost između njih dvojice nikada nije bila preterano skrivana. To je započeo Federer još dok je Novak bio tinejdzer, i nastavilo se do današnjih dana. Doduše ni njega Novak baš ne miriše.

Cole

pre 3 godine

NAJVECI IKADA - Federer, Rafa, Novak.

NAJPOPULARNIJI IKADA - Federer, Rafa, Novak.

NAJBOLJI IKADA - Novak, Rafa, Federer.

P.S.
Treba napraviti razliku izmedju
najveci, najpopularniji i najbolji.

Keiser Roger

pre 3 godine

Ne razumem noline kad pocnu da broje GS zavrsni masters i masterse i onda sabiraju.Da Vas pitam nesto kako mozete sabirati GS koji ima 2000 GS i duplo manji turnir od 1000 poena.Zasto onda tu stajete i ne idete recimo i 500 i 250 da sabirate.Po cemu bi to trebalo da se sabira GS i mastersi?.To se sve zasebno broji ne mogu babe i zabe zajedno.Druga stvar je da od 9 mastersa 6 su na betonu, 3 na sljaci i nijedan na travi.I opet je pitanje da li ce Nolo biti prvi po broju mastersa iako postoje 6 mastersa na betonu.Zamislite koliko bi imao Federer mastersa da postoje 6 na travi ili Nadal da postoje 6 na sljaci.Pa Nolo ne bi imao ni 25 do sada.Da je Nolo stvarno najbolji odavno bi imao najvise GS sobzirom da ima bolji H2H koji Vi stalno pominjate, jer se 2 GS igraju na betonu a On je jelte "Kralj Betona".Jos jedno pitanje za nolomane koliko bi Federer imao GS da postoje 2 GS na travi ili Nadal da postoje 2 na sljaci?.

Keiser Roger

pre 3 godine

Ne razumem noline kad pocnu da broje GS zavrsni masters i masterse i onda sabiraju.Da Vas pitam nesto kako mozete sabirati GS koji ima 2000 GS i duplo manji turnir od 1000 poena.Zasto onda tu stajete i ne idete recimo i 500 i 250 da sabirate.Po cemu bi to trebalo da se sabira GS i mastersi?.To se sve zasebno broji ne mogu babe i zabe zajedno.Druga stvar je da od 9 mastersa 6 su na betonu, 3 na sljaci i nijedan na travi.I opet je pitanje da li ce Nolo biti prvi po broju mastersa iako postoje 6 mastersa na betonu.Zamislite koliko bi imao Federer mastersa da postoje 6 na travi ili Nadal da postoje 6 na sljaci.Pa Nolo ne bi imao ni 25 do sada.Da je Nolo stvarno najbolji odavno bi imao najvise GS sobzirom da ima bolji H2H koji Vi stalno pominjate, jer se 2 GS igraju na betonu a On je jelte "Kralj Betona".Jos jedno pitanje za nolomane koliko bi Federer imao GS da postoje 2 GS na travi ili Nadal da postoje 2 na sljaci?.

jasno da jasnije ne može biti.

pre 3 godine

Nije mi jasno zašto je Federer morao da pomene i Novaka.Novakovi roditelji su u više navrata demonstrirali svoju nekulturu govoreći o Federeru,a Novak na te njihove izjavenije nije reagovao,što znači da se slaže sa onim što su izjavili i sada se neki čude što Rodžer nije pomenuo Novaka.Voljela bih da vidim da li bi ti koji prozivaju Federera reagovali drgačije da ih bez osnova blate u medijima porodice njihovih kolega. Federer je reagovao gospodski-čestitao Nadalu i tu je kraj priče.To što nije pomenuo Novaka treba prije svih da se zapita Novak zašto ga nije pomenuo ,a pogotovo njegovi roditelji.

Nikola

pre 3 godine

3) jedini je u poslednjih 50 godina osvojio 4 GS zaredom 4) ima najbolju sezonu u istoriji tenisa 5) imao je najvise poena ikada osvojenih na ATP listi
(realno, 19. oktobar 2020 16:58)

3. Ali nije ni prvi ni jedini u Open Eri, niti je osvojio sva četiri u jednoj sezoni kao Lejver, već u dve različite godine, što uopšte nije ista stvar.
Probaj da osvojiš RG i WB zaredom u okviru mesec dana i shvatićeš zašto to nije isto.
4 i 5, To je sve relativno, nije se uvek igralo u ovom formatu, niti se bodovalo na isti način, kada je recimo Federer bio u zenitu, tako da on nije ni teoretski mogao da osvoji toliko bodova.
Sampras je bio surovo dominantan u svoje vreme ali iz istih razloga nije mogao da ima toliko bodova.
Lendl je prvi imao osvojene sve tadašnje Masterse ali ih nije bilo toliko kao danas i naravno da nije ni mogao da osvoji one koji tada nisu postojali itd.

Anksiozan_91

pre 3 godine

Mene interesuje kada ce Nadal da osvoji Masterse u Majamiju, Sangaju i Parizu, a Federer u Monte Karlu i Rimu? Da li neko ima podatak o tome?

Branislav Zdravkovic

pre 3 godine

Za one koji nisu informisani, evo linka za zvanicnu GOAT listu ATP-a: https://www.ultimatetennisstatistics.com/goatList Ovde mozete pogledati i uveriti se da Novak trenutno crvsto drzi drugo mesto sa realnim izgledima da prestigne Federera u dogledno vreme. Mozemo voleti bilo kog tenisera vise od drugih, ali ako diskutujemo oko GOAT tenisera, onda tu postoji zvanicna evidencija koja beleze sve potrebne kriterijume, potrebne da budete GOAT. Pozdrav.

NASDQ100

pre 3 godine

Meni je drago samo sto Rafa stigao Rodju u GS a sledeće godine će ga prestići sa RS i imati 21 GS. Nole će uzeti bar još četri GS u karijeri tako da će Rodjo biti tamo neki teniser koji je vladao tenisom dok se pravi igrači nisu pojavili

coas

pre 3 godine

Šta ima da spominje kad je on iza njih, i njih dvojica znaju da su dva najbolja tenisera ikada dok će Novak uvek biti treći. Za par godina niko neće pominjati ni broj mastersa ni broj nedelja nego grend slemove a to ovim botovima u Srbiji se ne može dokazati. Federer i Nadal su dva najbolja tenisera ikada a to misli svaki stručnjak i svako ko prati tenis. Oni su dva najbolja i najpopularnija tenisera ikada i ikone sporta. Naravno i Novak je veliki ali iza ove dvojice.
(Jesse, 19. oktobar 2020 13:50)
A bolji skor i sa jednim i sa drugim.
Kako to?

Hahahahahaha

pre 3 godine

Ova zena pise potpune gluposti. Prvo niko nije pricao o Federeru. To je njena izmišljotina. Drugo , Federer je Rafi poslao cestitku povodom osvajanja. Zasto bi uopste spominjao u svojoj cestitki bilo koga. Obratio se Rafi i to je to. Kao kad cestitas Trampu dan nezavisnosti SAD , a ne spomenes potpredsednika.

Ročište

pre 3 godine

Nije on dao izjavu na televiziji o meču, čestitao je privatno pobedu Nadalu. Ne znam šta je uopšte bitno da se pominje jedna "anglosaksonka", koja je nešto rekla, forsira u srpskim medijima. Anglosaksonki ima 250 miliona, kad će sve doći na red.

Maximus Decimus Meridius

pre 3 godine

Stvarno ne znam zašto pljujete Noleta a veličate ovu dvojicu. Vide ćemo za koju godinu, Nole će oboriti sve rekorde a ovog iz Švajcarske retko da će neko pomenuti, on je odavno druga klasa tenisera.

VUK

pre 3 godine

Zasto bi spomenuo Djokovica koji nema nikakve veze sa najboljima u istoriji? 
Nadal je osvojio 20 GS, kao i Federer, kakve Djokovic veze s tim ima? Mogao je da spomene njega, isto kao i Vavrinku ili Mareja. Nebitni ljudi.
(sms, 19. oktobar 2020 16:36) Što bi me tvoja keva spomenula ,kad ti nisam ćale ? To što je uredno trpam , nema veze ! Đe je tu logika ??!!?

Sirano

pre 3 godine

Ko je bolji izmedju Nadala i Federera? Pa naravno bolji je Nadal jer u medjusobnom skoru ima vise pobeda. Ne sad zato sto i Nadal ima 20 GS. I dok je imao 15 titula GS Nadal je bio bolji od Federera jer ima medjusobni skor bolji. Ako ja i moj komsija obojica igramo tablic, i ako od 50 odigranih partija ja imam 30 pobeda a on ima 20, onda sam ja bolji igrac tablica od njega,a on moze da pobedjuje druge igrace do mile volje. Tako je i sa tenisom. Djokovic ima bolji skor i sa Nadalom i sa Federerom, i verovatno je jedini teniser koji se time moze pohvaliti. Dakle Nole je bolji od obojice. Oni nisu odigrali medjusobno po par meceva pa da tu bude nesto slucajno. Igrali su bar po 50 meceva i sve je jasno. Ima tenisera koji su igrali protiv Novaka ili Federera jedan ili dva meca,i imaju pozitivan skor,ali to nije relevatno.A to da je bolji koji ima vise osvojenih GS, pa to moze da vazi ako poredimo Mareja sa recimo Nadalom,pa naravno da je bolji Nadal jer ima 20 a Marej 1-2. Ali Nole ima 17 i ne zaostaje mnogo za Rafom i Federerom. U ostalom Nole ima vise nedelja na 1. mestu od Nadala. Uskoro ce imati vise i od Federera a Rodzer nece vise osvojiti nijedan GS.

dare slovenac

pre 3 godine

Šta ima da spominje kad je on iza njih, i njih dvojica znaju da su dva najbolja tenisera ikada dok će Novak uvek biti treći. Za par godina niko neće pominjati ni broj mastersa ni broj nedelja nego grend slemove a to ovim botovima u Srbiji se ne može dokazati. Federer i Nadal su dva najbolja tenisera ikada a to misli svaki stručnjak i svako ko prati tenis. Oni su dva najbolja i najpopularnija tenisera ikada i ikone sporta. Naravno i Novak je veliki ali iza ove dvojice.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jesse, 19. oktobar 2020 13:50) # Link komentara

Kada Novak napuni 39 godina, Rogera če se sečati samo po elegantnom forhendu...

Mister No

pre 3 godine

20=20>17.Jel sad malo jasnije.
(Keiser Roger, 19. oktobar 2020 13:44)

Cudna godina,
hronologija dogadjaja:

1. RF najavljuje da zbog povrede ne igra do kraja godine - gubitak renkinga (>100 mesto).
2. Pojavljuje se korona
3. Sezona i bodovi se zamrzavaju - RF ne gubi ranking.
4. RG se ne otkazuje vec odlaze za kisni okotobar i gle srece po prvi put ima krov i reflektore.
5. WB se otkazuje, RF nema a glavni kandidat NDJ. (No18)
6. Adria tour, u poredjenju sa kasnijim turnirima nije bilo dozvoljeno odrzavanje ako igraci imaju koronu.
7. US open se odrzava pod uslovima pod kojim sada RF trazi za AO, ali svi napljuvase NDJ
8. US open izbacuje NDJ (No19) na necuven nacin.
9. RN se 6 meseci sprema za RG, placuci da ne moze da igra zbog korone, ali samo u Parizu moze.
10. RN osvoja najkisniji RG, a RF cestita najvecem rivalu zajednicki uspeh u eri NDJ.
11. RF se sprema za AO i da pozove sve da sprece NDJ u pokusaju da osvoji AO.
12. ATP suspenduje listu posle zavrsnog mastera zbog korone.

Da 20=20 > 17, kad jedan mora da igra sa vezanom jednom rukom i nogom, a ponekad i povezom preko ociju.

Djed Gavrilo

pre 3 godine

Nezavisno od Novaka,ali Federer mi nije sportska faca.Nema taj gaf kao Rafa,Novak,Tim...
Ima neku potrebu da na neki čudan način ignorise Novaka.Boji ga se ili mu zavidi,svejedno,ali to se oseća.On to možda ne vidi.On je drugačije naspanovan .Ima svoje standarde,protiv kojih nemam ništa,ali nije to tip sportiste zbog koga bih kupio kartu i otišao da ga gledam.Rafa je drugo.
U Federeru se prelama zapad i istok.U Rafi ne,mada ga ovaj konstantno pokušava uvući u to.Radi to suviše napadno i umanjuje svoja dostignuća.3/4 covecanstva to ne voli.Prezire takvu gradaciju.

Just Do Nothing

pre 3 godine

'Kakva je korist coveku da ceo svet zadobije, a dusi svojoj naudi'. Ova misao je iz Jevandjelja i direktno se tice sve trojice protagonista, Federera, Nadala I Djokovica. Uzmimo Novaka i njegova energetska lutanja, hipnotisanje vode, sirenje ljubavi i negativne jone. Uzmimo Nadala, sa milion tikova, covek je psihijatrijski slucaj, I to neizlecivi. Uzmimo najzad Federera koji jeste najtalentovaniji I ali, samo prividno, najnormalniji. Naime, poznato je da njegova orijentacija nije standardna,iako ima zenu I decu. Sve u svemu, u Jevandjelju je sve receno. Primeri super tenisera koji su ostali i relativno normalni, I mental o zdravi, bi bili Sampras I Agasi

Donato

pre 3 godine

I onda se nama Noletovim fanovima prividjaju teorije zavere. Kao nprm da Federer ne gotivi mozda cak i mrzi Djokovica. Sta kazu ovi Djokomrsci u Fedexovu odbranu?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (To je to..., 19. oktobar 2020 15:08)

Da li je moguće da ste toliko ograničeni. Zašto bi neko ko čestita drugome uspeh lično, pominjao finalistu.
Šta je trebao da napiše, da spomene Djoku, a da to ima smisla.
Ajde predloži nešto.

Dragance

pre 3 godine

Ceo teniski svet zna da je Novak broj 1. Samo neinformisani i dalje misle da je elegantni Roger GOAT. Pa i Nadal je bolji od Rogera, koji ce na kraju zavrsiti na dobrom trecem mestu:) Roger je proslost i to ce se desiti u martu naredne godine. Istina boli, zar ne...

c i t i z e n

pre 3 godine

@Keiser Roger: Изгледа да имате и језичке и математичке потешкоће. Није правилно “помињају”. Каже се “помињу”. Осим тога, не можете у истом реду ставити два различита математичка компаратора, “=“ и “>”. Сигуран сам са ваш љубимац, Роџер, зна понешто и о томе. Угледајте се на њега.

Djed Gavrilo

pre 3 godine

NAJVECI IKADA - Federer, Rafa, Novak.

NAJPOPULARNIJI IKADA - Federer, Rafa, Novak.

NAJBOLJI IKADA - Novak, Rafa, Federer.

P.S.
Treba napraviti razliku izmedju
najveci, najpopularniji i najbolji.
(Cole, 19. oktobar 2020 14:12)

Nesta si pobrkao.
Najpopularniji?
Kako si merio?Kina,Inđija,Brazil,evropa....
Tu je diskutabilno.Anketa bi pokazala,najverovatnije,da je to Novak.
Najveći?
Tu te nisam razumeo.
Najbolji?
To odredjuju parametri i verovatno si u pravu.

H20

pre 3 godine

20=20>17.Jel sad malo jasnije.

Volio bih da Nole dodje do 20 samo da bih vidio koji ce statisticki podatak izmisliti. Mozda klasiku: "Federer igra najljepsi tenis" ili "On se najljepse oblaci".
Da se razumijemo, mislim da je Nole vec sad najbolji svih vremena.

miodrag

pre 3 godine

Naravno da nije previd. Ta netrpeljivost između njih dvojice nikada nije bila preterano skrivana. To je započeo Federer još dok je Novak bio tinejdzer, i nastavilo se do današnjih dana. Doduše ni njega Novak baš ne miriše.
(Milan, 19. oktobar 2020 13:43)

Ovo prvo je tacno 100% a ovo drugo verovatno, ali.....Novak je bar u izjavama i "javnim nastupima" krajnje korektan I prema Foci I prema njegovoj marioneti….ali to nije vazno...."gospodin I skroman" - Foco!!!!!! Ha ha ha!

ccvvrrcc

pre 3 godine

Starac Fočo od stotinu ljeta čestito Nadalu a Novaka sanja li sanja jer ga ovaj razmontira u zadnjih 10-12g.
Novaku nije ni do koljena....zna to on dobro.Uz to je kvaran ko švajcarski sir.

Ni g od gospodina!!

Yanko

pre 3 godine

Djokovic je Federeru unistio karijeru, pobedio ga je u 3 finala Vimbldona, Federer bi sad imao 10 Vimbldona jer niko drugi osim Djokovica ga tu ne bi pobedio. Da ne oricam na desetine turnira gde ga je Djokovic pobedjivao u polufinalu i finalu. Mnogo teskih poraza mu je Novak naneo.

Tamni vilajet

pre 3 godine

(Sirano, 19. oktobar 2020 18:23)

Nije svaki međusobni susret podjednako važan, niti par pojedinačnih pobeda više, može da se meri sa osvojanjem trofeja.
Zamisli da ja i ti igramo 18 puta i ti mene pobediš 10 puta pre finala, a ja tebe 8 puta u finalu gde samim tim uzimam i trofej.
Ja imam sigurnih osam titula, a ti nisi uspeo kasnije da pobediš i osvojiš trofeje u svakom od tih 10 slučajeva ali imaš bolji h2h 10-8.
h2h prosto nije dovoljno merodavan, jer se u sportu ne igra za međusobne sustrete, nego za trofeje, posebno one najveće a GS ti je isto što i titula prvaka sveta u drugim sportovima.
Tek kada su rivali jednaki po broju najvrednijeg odličja, gleda se sledeći trofej po vrednosti, pa onda sledeći itd.
Jasno je da su GS titule prvi kriterijum, nakon toga može da se raspravlja da li su to Mastersi, broj nedelja na prvom mestu, oimpijske medalje itd.
h2h je nedovoljno precizan pokazatelj u najvećem broju situacija, posebno ako je razlika tako mala kao između Nadala i Novaka.

deki

pre 3 godine

Šta ima da ga spominje kad ga je Novak razvaljivao kao niko do tada. To udje u podsvest, kao i to što je Novak bolji u međusobnim duelima.

Imay

pre 3 godine

Najvažniji rekord je broj nedelja na 1. mestu. Posle toga broj GS, Završni Masters i međusobni dueli. Pa Mastersi i onda ostalo...
Novak će u martu imati više od 310 nedelja i 4/5 najvažnijih parametara za GOAT! Za godinu ili dve i svih 5! To je to.

Milan_PT

pre 3 godine

20=20>17.Jel sad malo jasnije.
(Keiser Roger, 19. oktobar 2020 13:44)

Dobro je, mališa, savladao si poređenje celih brojeva. Sad počni da učiš srpski jezik...

Goran

pre 3 godine

Nije valjda trebao da uputi saucesce Novaku ili da mu cestita ulazak u finale i poraz od 3:0. Ne volim Federera ali nista mi ovde nije sporno.

ej bre

pre 3 godine

Ajde sada ozbiljno Federer je polovinu GS uzeo protiv poluigraca i mladih Nadala i Novaka. Cim su oni stasali nema ga nigde. Sutra da RF i RN odu u penziju isto bi tako pricali i o Novakovim buducim GS. Prema tome RF je veliki teniser ali realno na 3 mestu trke. Tu ce i ostati dugo.

Eggy

pre 3 godine

Ima nesto zanimljivo na toj GOAT listi, poeni za dostignuca. A tu spadaju velike pobede, velika rivalstva, najbolje sezone id. I sta mislite ko tu ima najvise poena? Gle iznenadenja: Novak. Mada ta GOAT lista nije kompletna, dok se ne ubaci umetnicki dojam,stjling i pojava, mislim to jedino spasava RF od gubitka prvog mesta na GOAT listi....

Kanidja PG

pre 3 godine

Kako vas boli ovih trenutno 17 gs mislim na pojedince naravno. Ne interesuju vas Rodzer i Rafa samo kontra Novaku.
Stvarno je mnogim unistio zivot i jos ce bar 3 godine.

//,,

pre 3 godine

Covjek cestitao Rafi ulazak u "klub 20":) a pojedinci zamjeraju sto u toj
cestitki nije spomenuo Djokovica. Od ove gluposti veca bi bila samo da je
spomenuo Novaka. Ko ce doljevati ulje na vatru ako nece novinari. Dva oka
u glavi bi zavadili.

Simke_007

pre 3 godine

Da,da....Treci tocak koji ce uskoro imati najvise nedelja na broju 1 u istoriji....Covjek koji ima najvise mastersa i istoriji,covjek koji ima najvise najvecih titula,covjek koji ima bolji medjusobni skor od Federera i Nadala,covjek koji je vezao preko 40 pobjeda 2011 a i ove godine igra fenomenalno...Covjek koji je pobjedio Federera 3 puta u finalima Vimbldona,7 puta za redom je dobio Nadala...I jos mnogo,mnogo drugih rokorda koje je oborio i tek ce da obori....Ehhh,tjesi te se Britanci,Novak odavno nije vise treci tocak,nego mu Nadal i Federer gledaju u ledja.Jer nisu tenis samo gren slemovi.....Kako lukavi Britanci zele da nametnu da je Novak 3 tocak....Covjek koji ce uskoro drzati mnoge rekorde i sad ih drzi,nikako ne moze biti 3 tocak.

srbija

pre 3 godine

@Keiser Roger Vidim ja da ce u Svajcarskoj nastati neka reka od silnih suza, mozda se bude izlio Dunav koji izvire sa Svarcvalda u Nemackoj. Teska vremena dolaze za navijace Rodzera Federera. Ja se nadam da Nole osvaja 6. ATP Finale i izjednacava taj rekord sa Federerom, 6. put biva broj jedan na kraju godine i izjednacava rekord sa Samprasom, obara rekord po broju nedelja kao broj jedan u martu, oborio je vec rekord po masters titulama, i kroz 2-3 godine da obori GS rekord. Medjusobni skor je takodje 27-23, tako da je Nole i tu bolji.

Radoslav

pre 3 godine

20=20>17.Jel sad malo jasnije.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Keiser Roger, 19. oktobar) Nije,a mastersi a h2h a nedelje,onda ce biti jasnije ovo tvojevje samo jedan parametar a sta cemo sa ostalima?

Sulja

pre 3 godine

Još par meseci da obori rekord nedelja na br 1, i Nole može da se posveti isključivo GS turnirima. A onda će se videti ko kosi, a ko džemper...ovaj...vodu nosi ;)

Tom

pre 3 godine

Roger je pokazao da nije klasa. Mogao je da čestita Nadalu pristojno i da takođe čestita Novaku na dobrom turniru. To rade veliki! I samo da znate u tenisu ne postoji 'mi' nego samo 'ja' tako da njegova poruka 'velikom prijatelju' je ništa drugo nego marketinška poruka za sve Fedal navijače. Vreme će pokazati ko je najbolji svih vremena. Za ove Federerove navijače: ne postoji razlika između najtrofejnijeg i najboljeg 😁.

Just sayin'

pre 3 godine

Federer je najveći, ali i najlepši u muškom tenisu. Lice, kosa, zadnjica, kretanje, sve je na njemu savršeno, on je prelep. Svi drugi na turu izgledaju kao primitivni geaci, bljak.
(Boban iz BG, 19. oktobar 2020 15:29

Eto nama novog parametra za kozu iliti GOAT.
Jer u svemu ostalom izgubio je svaku trku.
Nema vise najvise GS- ova, nema najvise Mastersa, slabiji od obojice rivala u medjusobnim duelima a i broj nedelja na prvom mestu uskoro ce pasti.
Zapravo, da ne bi korone ...

humanista

pre 3 godine

Sta ce jadan ostalo mu jos malo do okoncanja uspesne karijere, ali to ga ne sprcava da bude zloban kao sto je i bio.
Mogao je bar kulturan da bude.

ahila

pre 3 godine

6 godina mladji od Djemperka,godinu dana mladji od vadigaće ,a uz to nije mogao da igra ,onako kako zna, dok nije operisao devijaciju u nosu i rijesio problem s glutenom.Osim toga sve ove godine su mu otezavali sto je kulminiralo na US Openu ove godine.Udruzili su se jer se osjecaju ugrozeni od Noleta na sve načine.Sve u svoje vrijeme!Noleta volimo i znamo koliko je spreman uz Bozju pomoc.

Joja

pre 3 godine

https://www.b92.net/sport/komentari.php?nav_id=1749983#k34344503

39 godina > 33 godine. Je l ti sad malo jasnije koliko ce Nole da ih pokida do 39-te?

To je to...

pre 3 godine

I onda se nama Noletovim fanovima prividjaju teorije zavere. Kao nprm da Federer ne gotivi mozda cak i mrzi Djokovica. Sta kazu ovi Djokomrsci u Fedexovu odbranu?

NebaCar

pre 3 godine

Kako objasniti Nolo botovima da su Rafa i Rodja dva Musketara, gospodina, dva iskrena prijatelja i ljuta rivala. Oni žive za tenis i samo za tenis. Ne obilaze piramide i ne šetaju bosi sa lokalnim šerifima. I da matematika kaže da je 20 ipak puno, puno veće od 17...
(Kluzo, 19. oktobar 2020 14:19)

I to ipak puno puno veće je dostižno u samo samo jednoj kalendarskoj godini.

Ti pojma nemaš šta privatno rade Federer i Nadal jer se to kod nas ne piše i malo koga zanima, jedino što znamo je da Federer voli da "krade peškire" a Nadal izvlači gaće iz buljsona, naravno da će se najviše pisati o Novaku jer je logično sa ovih prostora.

Hugo

pre 3 godine

(Jumko, 19. oktobar 2020 15:10)

Nije to najjace, najjace je to sto ja odem na posao 8 sati i vratim se ti i dalje pises komentare o Djokovicu, stani ispred ogledala ili ukljuci selfi kameru i pitaj sebe, 'da li sam ja normalan'?

Futre

pre 3 godine

(realno, 19. oktobar 2020 21:15)

Ne pominji Lejvera i njegovu konkurenciju kad o tome ne znaš ništa. Upravo je najgora konkurencija u istoriji tenisa od 2013 do danas, sa povredjenim Nadalom, matorim Federerom i povredjenim Marejem i Del Potrom.
Lejveru nije dozvoljeno da igra nekoliko sezona, i to kad je bio najbolji, od 1962 do 1968. Propustio je u najboljim godinama dvadesetak GS-a jer tada profesionalnim igračima nisu dozvoljavali da igraju velike turnire. Čovek bi imao najmanje još deset GS-a da mu je bilo dopušteno da igra. Čim su mu ponovo dozvolili odmah je uzeo Vimbldon '68 i sva četiri GS-a 1969, a već je prešao tridesetu. Čovek je verovatno najveći igrač u istoriji tenisa. Konkurencija su mu bili legende Ken Rouzvel, Emerson, Artur Eš, Santana, Njukomb...Bolje da se držiš svojih projekcija realnosti u ovoj eri takozvane velike trojke, jer samo tu eru tenisa i poznaješ. A da se nije pojavio Novak, ne bi znao ni pravila te igre.

Romi

pre 3 godine

Ja se iskreno brinem za mentalno zdravlje svih ovih koji jedva dočekaju da pljuju i omalovažavaju Novaka. Iz dana u dan na svaku vijest slijedi salva negativnih i podrugljivih komentara.
To im je valjda duševna hrana, a ta potreba da provociraju i izazivaju je u najmanju ruku bolesna.
Novaka neko može voljeti ili ne, stvar ukusa. Ali ne poštovati to što je uradio može samo zavidni idiot.
Kakvi god da su vaši motivi, razmislite kud to vodi, prije svega vas same.

Lukavi

pre 3 godine

Svako ko misli da je normalno ovo sto je Federer(ili ko je vec zaduzen za njegov twitter nalog :D) uradio da razmisli malo.

Naravno ne vrti se ceo svet oko Djokovica, to je bio Rafin momenat, izjednacio je njegov rekord pa je i normalno da prica o rivalstvu sa Rafom.

Medjutim, prilikom cestitanja coveku na osvojenom slemu prosto je normalno da se pomene finalista, samo cestitati coveku na ucescu, pa to je potpuno normalno i to svi rade kada cestitaju nekome preko tvitera itd. I tu se vidi ta mala doza netrepeljivosti koja je po meni nejasna.

Ne kontam odakle ona dolazi, pogotovu od navijaca, to je samo sport. Ja recimo ne mrzim Federera, nije mi simpatican ali bez obzira sto sam naravno Novakov navijac, ne mogu da kazem da Federer nije veliki teniser, to je prosto cinjenica, a Novaku to konstanto osporavaju, a zasto nemam pojma.

Glava nije samo za šišanje

pre 3 godine

Za one koji nisu informisani, evo linka za zvanicnu GOAT listu ATP-a: [link] Ovde mozete pogledati i uveriti se da Novak trenutno crvsto drzi drugo mesto sa realnim izgledima da prestigne Federera u dogledno vreme. Mozemo voleti bilo kog tenisera vise od drugih, ali ako diskutujemo oko GOAT tenisera, onda tu postoji zvanicna evidencija koja beleze sve potrebne kriterijume, potrebne da budete GOAT. Pozdrav.
(Branislav Zdravkovic, 19. oktobar 2020 14:23)

Lažeš i još drugima pričaš da su neupućeni.
To nije nikakva ATP goat lista, jer takva ne postoji.
U pitanju je privatna lista jednog sajta, prilično neoubiljna (bez obzira što je Novak na drugom mestu), gde se parametri nerealno mešaju kao babe i žabe.
Da si pogledao celu listu, a ne samo gde je Novak, video bi smejuriju gde je Marej iznad Lejvera ili još gore recimo Lendl osetno ispred Samprasa i Borga, što ni pas s maslom ne bi pojeo.
Zato, mister "upućeni", drugi put proveri o čemu pišeš, pre nego što kreneš da pametuješ.

Just sayin'

pre 3 godine

Federer je najveći, ali i najlepši u muškom tenisu. Lice, kosa, zadnjica, kretanje, sve je na njemu savršeno, on je prelep. Svi drugi na turu izgledaju kao primitivni geaci, bljak.
(Boban iz BG, 19. oktobar 2020 15:29

Eto nama novog parametra za kozu iliti GOAT.
Jer u svemu ostalom izgubio je svaku trku.
Nema vise najvise GS- ova, nema najvise Mastersa, slabiji od obojice rivala u medjusobnim duelima a i broj nedelja na prvom mestu uskoro ce pasti.
Zapravo, da ne bi korone ...

kako je lepo biti glup

pre 3 godine

@Keiser Roger
Odgovor je prost,opet bi imao više od svih,a naročito više od lažnog kralja koga je uništio u tri finala Wimbledona koji se,vidi čuda igra,na omiljenoj podlozi švajcarskog licemera.Tek ćete da patite i nalazite nove razloge da tvrdite da Novak nije najbolji ikada,teške godine su pred vama,ljubiteljima lika i dela Mirkinog muža.

ns gari

pre 3 godine

sta ce Federer mora da skrene paznju na sebe,uskoro ostaje bez svih bitnih rekorda.Novak zavrsava 6 put godinu kao broj 1,u martu ga prelazi po nedeljama.Najvise mastersa i bolji medjusobni skor.Za par godina i slemove obara i to je kraj price.Federer ce biti treci najbolji ikada,iza Novaka i Rafaela

Радивоје

pre 3 godine

Није га Федерер споменуо? Ма да, Ноле због тога неће моћи да спава целе ноћи...

realno

pre 3 godine

Ima najvise GS, ko ima vise od njega? A ima i najvise nedelja na prvom mestu, vise titula od glavnih rivala, kao i vise zavrsnih mastersa. U kojoj kategoriji je Novak prvi?
NIGDE! Svuda na drugom ili najcesce tek na trecem mestu. Tako da on nije ni u konkurenciji za najboljeg. Kapiras?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (sms, 19. oktobar 2020 16:38)

Samo cu reci ono sto se odmah secam a ima jos mnogo toga na internetu: 1) Novak ima bolji medjusobni rezultat; 2) Novak ima najvise turnira serije 1000, jedini koji je osvojio svaki od njih 2 puta (niko drugi nie osvojio ni po jednom); 3) jedini je u poslednjih 50 godina osvojio 4 GS zaredom 4) ima najbolju sezonu u istoriji tenisa 5) imao je najvise poena ikada osvojenih na ATP listi
Meni licno nije jasno zasto ste pomenuli samo zavrsni master - taj master nije nista vazniji od ostalih mastera, ni ATP ga ne tretira drugacije... cak je i nesto laksi jer se ne igra na ispadanje, desavalo se da igraci sa dva poraza dodju do finala. Ako se taj zavrsni master eliminise kao posebna kategorija (i posmatra u kontekstu svih mastera gde je NOle najbolji), onda RF ostaju samo dve kategorije GS i broj nedelja na prvom mestu... ovo poslednje ce Nole prestici uskoro, a sto se tice broja GS ni tu RF nije vise jedini.
Ukratko za nekoliko meseci RF nece imati NIJEDNU bitnu kategoriju u kojoj je SAM na vrhu.

toka

pre 3 godine

Zasto bi spomenuo Djokovica koji nema nikakve veze sa najboljima u istoriji? 
Nadal je osvojio 20 GS, kao i Federer, kakve Djokovic veze s tim ima? Mogao je da spomene njega, isto kao i Vavrinku ili Mareja. Nebitni ljudi.
(sms, 19. oktobar 2020 16:36)

Tebi je Djokovicevih 17 GS isto kao Marejovih ili Wawrinkinih 3..? Ti sine pricas ko da Djokovic zaostaje jedno 10 GS za Federerom i Nadalom i ko da nema vise nikakve sanse da ih stigne.

Sasa

pre 3 godine

Ova zena pise potpune gluposti. Prvo niko nije pricao o Federeru. To je njena izmišljotina. Drugo , Federer je Rafi poslao cestitku povodom osvajanja. Zasto bi uopste spominjao u svojoj cestitki bilo koga. Obratio se Rafi i to je to. Kao kad cestitas Trampu dan nezavisnosti SAD , a ne spomenes potpredsednika.
(Hahahahahaha, 19. oktobar 2020 14:45)


Pa druze stvarno neverovatno. Izgleda si ti jedini i procitao tekst i shvatio. Ovde pola ludaka prica o ljubomori kod Federera. A on slao cestitku drugom. Primer je odličan. A ja bi dodao. Kao kad Novak čestita rodjendan Rafi, a neki novinar kaze da nije spomenuo Rodzera.
Onda ona druga polovina ludaka pise o istoriji tenisa . Kao Novak tu ne spada sto bi ga spominjao . U stvari nisu ni pročitali tekst i ne znaju da je Rodzer poslao čestitku. Niko nikakvu istoriju i ne spominje. Uglavnom kao na sajmu ludaka

alfabet

pre 3 godine

Mene je na neki način i drago što ga nije pomenuo uopšte. Jer Novaka ovakve stvari pokreću, daju mu dodatnu motivaciju. Sad će za inat da napravi bolje rezultate nego ikad i onda kad ostavi ovu dvojicu iza sebe, onda će moći da se sladi kako hoće, jer će on biti taj koji je najbolji, kad bude imao i sedmice i grand slamove na svojoj strani moćiće ladno da unizi federera baš onako kulturica kao što on to radi svo ovo vreme, sem što če Novak to moći da radi do kraja njihovih života. A za kraj ona dobra stara...na kraju karijera svih iz velike trojke svu dobro znamo da će Federer biti taj treći točak. Deal with it guys!

Razocarani Srbin

pre 3 godine

Jesse, svako ima pravo da iznese misljenje da li mu se svidja ovaj ili onaj, ali tvoja premisa je potpuno pogresna. Ne mozes ljude koji navijaju za svog sunarodnika nazivati botovima. kao sto neko drugi navija za spomenutu dvojicu, pa ih ne zoves botom, nemas onda nikakav razlog da na taj nacin onalovazavas Novakove navojace. Drugo, jesi ti mozda vidovit pa znas da ce ova dvojica imato vise GS od Novaka? Znas nesto sto drugi ne znaju? Ako je tako, ako ce biti zanemarljiva statistika ko ima najvise mastersa ili broja nedelja, zasto je onda vode?! I sta ce se desiti ako kojim slucajem Novak uzme i najveci broj GS? i bude u svim parametrima bolji od obojice? Bas bih voleo da znam koji stav ces onda imati i cime ces onda omalovazavati ono sto je ovaj covek uradio za sebe, tenis, Srbiju...

Tako znači

pre 3 godine

Samo deca i nolomani veruju u sve što pročitaju, tako gospodin noloman Zdravković budiboksnama listu nekog budiboksnama portala "Ultimate tennis", citira kao zvaničnu ATP goat listu. Ne postoji nikakav goat, prestanite da se zanosite, goati postoje samo u manipulacijama medija, zbog tiraža i gledanosti. Niko nikada neće biti bolji od Novaka, kad mi glasamo, i nikad Novak neće biti najbolji kad svet glasa. Ovako je bilo na B92 uoči RG: osvaja Novak 6798, osvaja Rafa 237.

izhlapjeli starac

pre 3 godine

Jesse, 19. oktobar 2020 13:50)

Vidi, ja sam samo potpuno realan, ako neko ima bolji skor u 50 mečeva, nikako ne može da bude lošiji u bilo kom sportu.
Popularnost (na zapadu) je nešto sasvim drugo. Ona sa brojevima i merilima nema veze. Tako da u tvom komentaru nedostaje objektivnost a i za GS ćemo tek da vidimo. Najvažniji patametri su već tu. Da li je neko lepši, da li elegantije igra, da li ga više vole u Engleskoj, to se ne meri. Upamti: semafor nikad ne laže!

Dragan88

pre 3 godine

Moje mislenje je da bash to njega sad motivise da obori negove rekorde ne verujem da je novac ili slava nego bash taj deo da Federer ga ne voli iz pocetka zato se i plasim da on mozda i ne juri Rafu i da ce cim dogje do 21 rastereticese a Nadal ke osvoiti josh minimum 2 GS, broj nedelja je gotova stvar.

ninepi

pre 3 godine

Oh mozda ga jos drzi 40-15
(Defo, 19. oktobar 2020 15:04

Viljeme, to je to, siguran sam. Cist kompleks. Ono kad mislis da u ruci drzis vrapca, a ono u stvari drzis....

Радивоје

pre 3 godine

@Jumko, 19. oktobar 2020 15:06

Hahhahah, ма како да не. Види се одавно ко овде најчешће међу првима коментарише, тј. не спава.

Bok stari

pre 3 godine

Ali "budibok.."

Samo deca i nolomani veruju u sve što pročitaju, tako gospodin noloman Zdravković budiboksnama listu nekog budiboksnama portala "Ultimate tennis", citira kao zvaničnu ATP goat listu. Ne postoji nikakav goat, prestanite da se zanosite, goati postoje samo u manipulacijama medija, zbog tiraža i gledanosti. Niko nikada neće biti bolji od Novaka, kad mi glasamo, i nikad Novak neće biti najbolji kad svet glasa. Ovako je bilo na B92 uoči RG: osvaja Novak 6798, osvaja Rafa 237.
(Tako znači, 19. oktobar 2020 17:23)

Hahahahahaha

pre 3 godine

Zasto bi spomenuo Djokovica koji nema nikakve veze sa najboljima u istoriji?
Nadal je osvojio 20 GS, kao i Federer, kakve Djokovic veze s tim ima? Mogao je da spomene njega, isto kao i Vavrinku ili Mareja. Nebitni ljudi.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (sms, 19. oktobar 2020 16:36)

Kad se neko pravi pametan, a on upravo suprotno. Jel ti znas o cemu se radi u ovom tekstu? Kakvi najbolji u istoriji? Ko je pomenuo najbolje u istoriji? Rodzer salje cestitku Rafi na osvojenom RG. Ne zna se ko je gluplji , da li ti koji nisi procitao tekst ili ovi sto se pale na glupost novinara.

CroFed

pre 3 godine

@Sirano

Nadal je jedino bolji zemljaš od Rogera (igrali 6 puta samo na Roland Garrosu), kada se makne Nadalova podloga, drugačiji su omjeri. Isto kao i s Novakom i Rafom, više od pola pobjeda je Rafa ostvario na svojoj podlozi gdje je jači od Novaka, dok je Novak bolji na travi i betonu (pogotovo zadnjih 5-6 godina)

Ko to tamo peva

pre 3 godine

Nije mi jasno zašto je Federer morao da pomene i Novaka.Novakovi roditelji su u više navrata demonstrirali svoju nekulturu govoreći o Federeru.
(jasno da jasnije ne može biti., 19. oktobar 2020 18:27)

Cekaj... jel ti nije jasno zasto je trebalo da pomene Novaka ili Novakovog oca, ne razumem analogiju?

realno

pre 3 godine

3) jedini je u poslednjih 50 godina osvojio 4 GS zaredom 4) ima najbolju sezonu u istoriji tenisa 5) imao je najvise poena ikada osvojenih na ATP listi
(realno, 19. oktobar 2020 16:58)

3. Ali nije ni prvi ni jedini u Open Eri, niti je osvojio sva četiri u jednoj sezoni kao Lejver, već u dve različite godine, što uopšte nije ista stvar.
Probaj da osvojiš RG i WB zaredom u okviru mesec dana i shvatićeš zašto to nije isto.
(Nikola, 19. oktobar 2020 19:18)

Pricali smo o RF i Novaku, a vi odoste kod Lejvera. Ali hajde da vas ispostujem... kada govorite da li je Novaku ili Lejveru bilo teze, setite se samo da su u vreme Lejvera bile SAMO dve podloge (sljaka u RG, ostalo je bila trava). Dakle, pored neuporedivo slabije konkurencije u vreme Rod Lejvera (za pocetak nije imalo nikoga kao Nadala i Federera kao konkurente), on je imao manje razlicitih podloga i nije morao da ima tako raznovrsnu igru kao Novak.
Takodje ste uveli Lendla za mastere, mozda je on osvojio sve u to vreme, ali opet se moze reci da ih je NOvak osvojio vise (slozicete se da je to teze postici kada morate da osvojite vise turnira, i to dva puta!)
Da skratimo, RF ima jos dva rekorda, jedan veci deli sa Nadalom, drugi ce izgubiti za 6 meseci. Novak ima dosta vaznih rekorda koje drzi sam.

cinik ovdašnji

pre 3 godine

Spominjite, ne spominjite, drhtite ili ne drhtite, ali on je će kao GOAT otići u penziju. Džaba plaćeni novinari, džaba što ova dvojica dosadnih likova, koji osim tenisa ne znaju dve prostoproširene da sastave, kalkulišu i čine sve da bi zadržali svoje rekorde, oni će biti oboreni, uz sva ludila sa energijama i piramidama, ženom i familijom koja se gura u prvi plan, sindikalnim glupostima oko prava manje talentovanih igrača i ostalim.

objašnjenje

pre 3 godine

@ko to tamo peva,Moj komentar su iz straha od klana Đoković iskasapili moj komentar,pa si ti imao priliku da komentarišeš samo prvu rečenicu iz njega.Da si pročitao kompletan komentar možda bi drugačije reagovao,ali ja odustajem od pisanja i slanja komentara,kad ovo rade.

Hmmm

pre 3 godine

Ovi novinari sto brane Novaka, kasne u proseku po 7 dana. Onaj na USO, već uveliko ljudi zaboravili da je Novak diskvalifikovan, on se setio da napise nešto. Ovde, već i zaboravili da je Federer čestitao, ona se setila. Kao da kasne sa događajima po 7 dana. Inače, ovo su isti oni Britanci koji nas mrze, jer mrze Nola.

šta bi bilo a nije...

pre 3 godine

...Jos jedno pitanje za nolomane koliko bi Federer imao GS da postoje 2 GS na travi ili Nadal da postoje 2 na sljaci?.
(Keiser Roger, 19. oktobar 2020 14:41)

Za Nadala vjerovatno da bi imao više i tu si u pravu kad bi bilo vise GS na šljaci. A za tvog Šajzera pa vjerovatno onoliko koliko ima i sada jer ga Novak redovno dere na bilo kojoj podlozi. Možda su 2-3 meča kad je Federer dobio Novaka u mečevima na GS turnirima, sjećam se polufinala RG, finala USO i možda jednog finala na Wimbldonu tako da je Novak u odnosu na Šajzera u velikoj prednosti. Ali evo više pitanja da se malo pozamisliš. Koga su proglasili za tenisra protekle decenije, koliko bi Nadal i Federer imali danas GS titula da Novak nije imao problema sa ishranom dok je bio mlađi i da nije morao operisati lakat nakon osvajanja RG 2016. Da ti pomognem 20+++++

Vlada

pre 3 godine

(šta bi bilo a nije..., 20. oktobar 2020 16:21)

Federer nikada nije pobedio Đokovića u finalu Vimbldona. Igrali su ukupno 4 puta. Dobio ga je jednom u polufinalu, a sva tri finala je izgubio. Toliko...