Nedelja, 27.09.2020.

08:08

Jokić je ponosan: Samo kad se setim gde smo bili pre pet godina VIDEO

Nikola Jokić bio je pomalo tužan nakon eliminacije iz NBA plej-ofa, ali i ponosan na sve što su Nagetsi sa njim učinili u poslednjih nekoliko godina.

Izvor: SS

Jokiæ je ponosan: Samo kad se setim gde smo bili pre pet godina VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

63 Komentari

Sortiraj po:

Hm

pre 3 godine

Potpuno je pogrešan utisak da Porter ne igra odbranu, u odnosu na prvi meč protiv Jute on je drastično napredovao u postavljanju i kretnjama, ali ga još sputava nedostatak iskustva, i još više nedostatak navike da odbrana mora da se igra.
(KOSTA1703, 27. septembar 2020 16:00)

Kakav crni pogresan utisak? Pa decko je totalno zalutao. Njegovo postavljanje je posledica toga sto ga ostali usmeravaju sta i kako da radi. S' njim u odbrani dva igraca manje a u napadu jedan igrac manje. Zakuca se negde u cosak i ceka loptu za sut. Jedino sto ima je skok i sut, mada se ni tu nije proslavio koliko je igrao.

Denver ima nekoliko ogromnih problema...

Prvi je "trener". Covek koji nema pojma o zoni. Niti da igra, niti da brani. Bruka. Covek koji dozvoljava Mareju da glumi lidera-pleja, asistenta..u 4. a pogotovo u 5. utakmici kada se ovaj jedva vukao, ne usudjujuci se da ga zameni. Covek koji ne zna da organizuje igru. Samo uporediti kretnje u napadu Majamija i Denvera. Nebo i zemlja.

Drugi problem je Marej. Upao je u neki egotrip pa se na silu namece kao Bogomdan za tim. Umesto da igra svoju igru on se na silu namece kao vodja. Mislim, moze on i da bude superstar ali onda od rezultata nista.

Treci problem je Jokic. Covek koji nema onaj ubilacki karakter, koji ne zeli da bude lider, koji ne shvata da je to sto radi posao u kome se vrte velike pare a ne neka igra. Covek koji odbija odgovornost i obaveze koje ima kao vodja tima i sa zadovoljstvom tu ulogu prepusta Mareju.

ultrasrbin

pre 3 godine

Bero, 27. septembar 2020 10:09

Ala si se nalupao. Pa bas ti drugi su doneli prevagu na stranu LA, kao i cinjenica da su LJ i Ad sutirali vise slobodnih nego cela ekipa Denvera.

ultrasrbin

pre 3 godine

Ufo, 27. septembar 2020 08:34

Ti evo mozes da budes ponosan na broj minusa i debilan komentar.
Mada te molim da se ne opustas posto su tu Jumko, Mikii i ekipa.

ultrasrbin

pre 3 godine

bskfan, 27. septembar 2020 09:46

Ajde sto se palis na LBJ, ali zasto lazes sebe i pokusavas da slazes ostale. A sa kim igra LJ. Sto nije ostao u Klivlendu? Idi malo uporedi statistiku pre nego sto otpust na vikend zavrsis serijom lazi.

neca

pre 3 godine

Šta je tačno “Sombor šafl”?


Sve izgleda potpuno mirno i neko bi neupućen mogao da pomisli da je Jokić držeći loptu odlutao u mislima da svojih konja, do ravnice i rezanaca sa makom. A onda kao da se prene iz duboke zamišljenosti, centar Denvera brzo spusti loptu na parket, napravi dva mini-koraka udesno i sa desne noge se odrazi – ako to može da se nazove odrazom – kako bi šutnuo preko svog čuvara. Taj je somborski ringišpil, za koji svi znaju kako izgleda a retko ko uspe da ga izbegne, sve što ostane zanesenjaku u dresu sa brojem 15 od one čežnje za mirom. Neko taj potez opisuje kao “pokušaj debelog dečaka da imitira Dirka Novickog”, drugi ga vide kao odraz Jokićeve lucidnosti, a mnogi čuvari, uključujući i Pola Džordža, ne uspeju ni da ga vide. Svakako postoji mnogo pragmatičnijih načina da se reše određene situacije u napadu, naročito u igri jedan na jedan, ali Jokić je nosilac ordena časti košarkaškog larpurlartizma. Umetnost radi umetnosti, da bude lepo, a ako je i korisno, onda svima dobro.
A i za pamćenje je...

neca

pre 3 godine

Rekoše komentatori: u nekoliko sezona Oklahoma Siti je gradila tim sa Kavinom Durantom, Raselom Vestbrukom, Džejmsom Hardenom koji su vršnjaci i sa još nekoliko asova drugih generacija, da ne nabrajam. Igrali su zajedno do 25.te i razišli se bez nekog uspeha osim jednog finala. Bili su mladi i nisu uspeli. I danas su zvezde a primer Oklahome je da talentovana ekipa ne mora da zrelošću donese uspeh. Nikola to shvatio. a kakva karijera ga čeka videćemo. Do sada je već postao neka vrsta mita i čestitam mu na tome. A šta dalje? Bezbroj faktora može da utiče na to. U svakom slučaja Nikoli BRAVO za unikatnost i ponašanje u svemu!

bskfan

pre 3 godine

Jokic je cudo od igraca. Da je hteo, mogao je on sinoc sam da ih dobije, ali ga je ocigledno sve ovo smorilo jer je znao da Lejkresi moraju da prodju dalje i cemu onda uzaludno trosenje energije. Jokic je toliko superioran da svoju igru dozira po potrebi, svake godine jedan korak dalje, i po rezultatima i po svojoj statistici, samo ga je ove godine Malone zeznuo pa mu smanjio minutazu u nekoliko poslednjih utakmica. Prva godina kao starter, najbolji napad u ligi. Druga godina, 46 pobeda i tesno ispadanje protiv Minesote. Treca godina 56 pobeda i prolazak prvog kruga plejofa. Cetvrta godina prolazak drugog kruga plejofa i verovatno najveca pobeda u istoriji Denvera. Sad je na Denveru da vidimo sta ce da uradi, ali za iducu godinu je plan finale, ako se uopste bude igrala kosarka.

Inace skroz nerezonska igra Denvera u cetvrtoj cetvrtini gde im sutiraju Moris, Milsap i Grant, a Marej gubi lopte. Grant postize poene ali je neefikasan, nije on igrac koji treba da sutne 18 puta na utakmici. Od svih igraca na LeBronu najbolje se pokazao Kreg a on sinoc bio najmanje na njemu. Lejkersi imali jasan plan, udvajati Jokica i Mareja a ostali sta daju. Njih je sinoc unistio Karuzo a ne LeBron, a Denver i dalje nema igraca koji moze da cuva igrace tipa Trej Jang, Ish Smit, Karuzo itd. Vreme je da se Denver pozdravi sa Plamlijem, Milsapom, Morisom a bilo bi dobro da se pozdrave i sa Harisom i Bartonom. Haris je imao puno sansi i sve ih je prokockao, kad god se igra jaka utakmica on potone.

Bocko

pre 3 godine

Po meni Denveru nedostaju tri igraca, sva trojica da su solidni u odbrani. Jedan plej, koji nije veliki potrosac lopti, ali pogodi kad treba, kao nekad Pakson i Ker u Cikagu.Jedna visoka , a jaka, skocna cetvorka.I jedan centar, zamena za Jokica, koji bi trebao da ima 5-6 poena po mecu i otprilike toliko skokova. Naspram Plamlija, cak i Bobi izgleda kao solidno pojacanje Jeste rupa u odbrani ( kao i Plamli ), ali bi bar u napadu uradio nesto. I to za mnogo manje novca..

JeRemija

pre 3 godine

@mr

Legendo, Lebron je postigao mnogo vise trojki od Dzordana uz, pazi sad, bolji procenat suta i vise udaljenu liniju za 3 poena. Njih dvojicu su neuporedivi u tom segmentu, kao i u segmentu asistencija, u kojima je Lebron mnogo bolji. Eto cak je uspeo da bude i najbolji asistent lige.
Majkl je bio cistokrvni skorer a i pored svega toga, on ima 3 poena vise od Dzejmsa u proseku a dva upucena suta vise prosecno.
Jednostavno, razlika izmedju njih dvojice gotovo da ne postoji, a po misljenju mnogih Lebron je bolji igrac. Njegova dosadasnja karijera to potvrdjuje.
Pricas o Majklovoj i Lebronovoj volji?! Pa Majkl je odigrao ukupno 15 sezona u NBA a Dzejms je najbolji igrac sveta u 17.sezoni.
Majkl toliko dugo nije ni trajao, u Vasingtonu je vec bio za penziju.

KOSTA1703

pre 3 godine

Mislim da Denver neće mnogo menjati po pitanju sastava za sledeću sezonu.
Da Milsap potpiše veteranski ugovor, da se malo isprse i više plate Granta, da ne potpišu Plamlija, i da polako spremaju ekipu za varijante smallball petorke sa Bolom ili čak Porterom na petici(kada Jokić odmara).
Potpuno je pogrešan utisak da Porter ne igra odbranu, u odnosu na prvi meč protiv Jute on je drastično napredovao u postavljanju i kretnjama, ali ga još sputava nedostatak iskustva, i još više nedostatak navike da odbrana mora da se igra.
Sad jasno vidi šta mu fali, i radom izmedju sezona on bi po svojim fizičkim karakteristikama trebalo da postane vrhunski zaštitnik obruča(ako želi visok ugovor ond aje to jedini put).
Takodje Bol je doveden sa nekom idejom, i iskreno rečeno ne može nikako biti lošiji od Plamlija.Možda ima nedostatak kilograma, ali oni mu i ne trebaju sa onakvim rasponom ruku(ne gura se sa centrima nego se povuče korak nazad i lovi blokade).
Vraća se i Barton, jedini igrač uz Jokića koji na najvišem nivou može da iskreira nešto za ekipu, i koji bi potpuno kompenzovao onu zonu Lejkersa i zatvaranje Jokića, a istovremeno bio i dodatni adrenalin ekipi.
Takodje Dozier zaslužuje mnogo veću pažnju, na obe strane terena, posebno u trenucima kada je Jokić onemogućen da igra pleja nego ga udvajaju.
Pokazalo se da je Marej sa loptom u rukama kao plej loš za ekipu, i da je potreban igrač sa bržim protokom lopte, a da Marej igra prvo bez lopte.

Kimi

pre 3 godine

Marej se popravio ali je veliko pitanje koliko je to do ovih takoreci trening uslova bez publike. Nesto mi govori nazalost da ce se vratiti na svojih 18, 19 poena i nekonstantnost. U zadnje 2 utakmice imao je 0- 7 za 3 poena i 10 izgubljenih. Daleko je on jos od vrhunskog igraca. Vrhunskim igracima poput Bredli Bila ili Lilarda se ne desava da ne postignu nijednu trojku u 2 utakmice. Trojke su ih i prosle godine izbacile. Toliko su puta sami promasili za 3 poena. Da su pogadjali neku trojku vise kada su bili sami igrali bi i sedam utakmica. Marej ce u regularnim uslovima opet imati 35% trojku. Denveru trebaju vrhunski suter i jaka cetvorka.

јд123

pre 3 godine

Definitivno Plamli i Milsap treba da odu. Tu se otvara prostor od 45 miliona za plate.
(Obelix, 27. septembar 2020 09:19)

Где је ту простор од 45 милииона када долази Маријев уговор на наплату?

Plamli ne moze da bude zamena Jokicu. Ja trenutno ne vidim takvog igraca na trzistu cak i kada se oslobodi prostor odlaskom Milsapa.
(Straight Outta München, 27. septembar 2020 10:14)

Још једном, не отвара се никакав простор одласком Милсапа, долази Маријев уговор на наплату. Идеална замена за Јокића би био Џајлс из Сакрамента, јер играју слично. Не би био тај који треба да појача одбрану као Пламли, него само да ради исте ствари као Јокић офанзивно. За дефанзиву им требају јаке 3. и 4. у одбрани, како у првој постави, тако на клупи.

Denver treba da dovede Tobiasa Harrisa i jednog pristojnog centra i tek onda opet imaju šansu da igraju dobru košarku i budu kandidati i za titulu.
(Goran, 27. septembar 2020 12:02)

Да ли ти знаш колика је плата Т. Хериса? Њега је Филаделфија преплатила, да им сада представља проблем ако би га хтели трејдовати. Могли би га довести, једино ако дају Мареја или Јокића за њега, иначе немају пара за њега.

Једина шанса да доведу некога је да у трејд укључе Бартона и Хериса. Иначе неће имати новца за неког доброг играча, који кошта 15-20 мил. годишње.

Dragan Borca

pre 3 godine

Legendo Nikola
Imao je
Koronu
Gobera
Leonarda i Kliperse
Lebrona i plus sadasnjeg i nekadasnjeg najboljeg dafanzivca u isto vreme protiv sebe. Provocirali ga, potcenjivali, niko im nije davao sanse protiv placenika vestacki stvorenih timova
I plus ga americke sudije diskriminisale sa nekoliko nepostojecih faulova u seriji
I plus mu Plamli upropasti onih neverovatnih 2 minute na 1- 1
Ko zna kako bi se ovo zavrsilo da uprava nije katastrofalno dala 44 miliona Milsapu i Plamliju
Odmagali su mu i uprava i sudije pa cak i neki saigraci
Kapa dole za genija sta je sve imao protiv sebe

Milivoje

pre 3 godine

Kakva je ovo franšiza kad ne mogu da dovedu 2 igrača koja vrede i da napadnu titulu ako tim ima potencijal za tako nešto? Kako nemaju 200 miliona da dovedu 2 dobra i proverena nego ovo "razvijanje" anonimusa? Od ovih nema ništa pa niko to nije uspeo da uradi u istoriji a ne Denver. Sad će oni kao Barselona u fidbalu od mladih igrača i svojih pikova da uzmu titulu? Pa to niko nikada nije uradio u NBA.

Goran

pre 3 godine

Denver treba da dovede Tobiasa Harrisa i jednog pristojnog centra i tek onda opet imaju šansu da igraju dobru košarku i budu kandidati i za titulu.

mr

pre 3 godine

Досадила више поређења са Џорданом. Као прво лига је бизнис, и увек ће бити поређења Џорданом јер тако мора. Сви смо заборавили да се тако и Коби гурао, и да Коби никад није био ни приближно популаран док је играо као што је данас. Џејмс није популаран мислим чак ни као Коби. Има Џејмс маркетинг, гура га пре свега лига. АЛи свако ко гледа кошрарку воли исту никад у животу неће ставити Џејмса у исту корпу са Џорданом. Како да га ставиш када му пре свега погледаш понашање, затим његово фолирање и падање, па његово бацање цигли. Џордан који је симбол је исто био свестан својих тројки и лимита, а овај је спреман да без блама млати са 7 и више метара и да маши обруч. Па само прошлу је бацио ја мислим једно 3-4 испод или лево и десно од обруча. Изгубљена финала где Џејмса поједе значај тек нема смисла ни причати и поредити са Џорданом. Џејмсу свака част за жељом да траје и улагањем у себе, ипак је то нека воља, али сви знамо и за Џорданова два повратка назад у кошарку, која је тек то воља.

nenad

pre 3 godine

Cetiri su uslova da bi Denver napredovaо: Odlazak Milsepa, Krejega, Plamlija i Melouna (sto se nece desiti). Denver igra bez suvisle cetvorke - i prve i rezervne. Plamlija niko normalan ni iz ABA lige ne bi uzeo. Mareju treba pristojan saigrac na bekovskim pozicijama, je r Moris nije dovljno dobar. Novi trener treba, koji ima opciju B i C , a ne samo pik dva igraca i tacka. Takodje Melounov odbijanje da igra bilo sta suvislo sem coveka u odbrani je veoma lose. Jokic zadnje dve utakmice nije lico na sebe. Zasto? Uzet im je pik i on je postao - "visak" na sedam metara od losa, a trener mu ne dozvoljava da odigra na pozicij pet u napadu ni dve minute. Jokic uospte ne ulazi ledjima prema kosu sem slucajno. Bez ozbiljih pojacanja na pozicijama beka i cetvorke i dovodjenja iole prostojnijeg trenera, ovo ce ostati najbolji rezultat ove generacije Denvera. Ne zaboravite ovaj plej of je igran bez publike i u specificnim uslovima. Pitanje je kako bi sve teklo da nije bilo korone. Ja mislim da bi Denver tesko dogurao do ovde. Nadam se da ce Majami proci , jer, mozda, mogu da disiplinom u igri i odbranom nesto da urade.I da, Jokic je dobio , u igrackom smislu, batine od Dejvi sa, koji je pokazao da je objektivo osetno jaci igrac.

colorado

pre 3 godine

Definitivno, ljudi ne poznaju materiju, pa dozvoljavaju ovde sebi svašta da pišu. Ugovor je istekao sada milsapu (30m), plamliju (14m), krejgu (2m), i grent ima mogućnost da ostane još godinu dana (9m) ili da traži veći ugovor, što mislim da će učiniti. Mislim da i bol bol sada treba da potpiše novi ugovor. Bez ovih igrača denver ima 105m vredne ugovore i nema mnogo prostora za neko poboljšanje, jedino ako milsap prihvati veteranski ugovor (3m) to bi već bilo pojacanje za denver. Krejg će sigurno tražiti znatno veći ugovor od sadašnjih 2m, a mislim da će i grant tražiti za par miliona veći ugovor od sadašnjih 9m. Malo je prostora za neka poboljšanja , jedino barton, haris da se uključe u neki trejd, ali je i tu pitanje šta bi dobili. Ovako samo da se nadaju da će se ovi mladi igrači još razvijati, i uz eventualno neki trejd i milsapov veteranski ugovor da naprave kirak dalje.

Neo@

pre 3 godine

Često Bog namesti poraze u životu da bi kasnije trijumfovao na veličanstveniji način i u boljoj prilici, no kad si bio poražen.
Samo što je potrebno za to boriti se, biti uporan, istrajan i strpljiv.
A kad dodjes u tom trenutku do cilja, onda je i satisfakcija veća, pa često i Bog dragi da više nego što si očekivao.
Ako Denver nastavi pametno da radi, pre ili kasnije će biti šampioni NBA lige.
Za godinu dve, ova dvojica Marej i Jokic će biti još veće zveri, a ako dovedu još jednog izvrsnog šutera, i dok sazri onaj junior Porter, to će biti tim za velika dela!

panter pudlica

pre 3 godine

Izvini prijatelju, zaboravio sam isplaženi jezik Dzordana i njegovu gracioznost. Nema veze što je igrao sa Pipenom, Rodmanom i Kukocem, i što je Lebron igrao sa krševima u Klivlendu 10 godina i ima više poena, asistencija, skokova i blokada od Dzordana u regularnom delu i više poena, skokova, asistncija, blokada i ukradenih lopti od Dzordana u plej ofu. I čak četiri finala više. Sitnica! Ali isplaženi jezik je prevagnuo. Priznajem!
(bskfan, 27. septembar 2020 09:46)

Prosto ne mogu da verujem koliko su neki ovde i dalje uporni da dokažu da je floper lebron bolji od Džordana. Dokle treba da doseže nečija glupost pa reći da lebon igrao sa krševima (Šekil o'Nil, Entoan Džejmison, Kajri Irving, Kevin Lov, Kris Boš, Dvejn Vejd su samo neki od tih nazovi krševa), a da je Džordan igrao sa vanserijskim Rodmanom, još većim Luk Longlijem, Horas Grantom ili Bilom Veningtonom...

Apsolutno ne kapiram potrebu za takvim stvarima da se komentariše nešto o vremenu kada još nije bio ni rođen i za šta si čuo samo iz priče. Vidiš, ja ne komentarišem igrače kakvi su bili recimo Bil Rasel, Vilt Čembrlen i slični jer nisam iz tog vremena i totalno bi bilo nenormalno da kažem bilo šta negativno u vezi njihovih dostignuća jer za njih znam samo iz priče i sa snimaka.

Klinci, živite u svom vremenu i uživajte u njemu, niko vam to ne brani. Ali nemojte
Pljuvati i ismevati prošlost, jer život na zemlji je normalno postojao i pre vašeg rođenja. Ja sam vaspitavan da poštujem starije, a izgleda da je problem što se to poštovanje kod vas mladih izgubilo neadekvatnim vaspitavanjem.

Lebron jeste veliki igrač, niko to ne spori. Ali reću da je veći od Džordana je uvreda za zdrav razum.

panter pudlica

pre 3 godine

Izvini prijatelju, zaboravio sam isplaženi jezik Dzordana i njegovu gracioznost. Nema veze što je igrao sa Pipenom, Rodmanom i Kukocem, i što je Lebron igrao sa krševima u Klivlendu 10 godina i ima više poena, asistencija, skokova i blokada od Dzordana u regularnom delu i više poena, skokova, asistncija, blokada i ukradenih lopti od Dzordana u plej ofu. I čak četiri finala više. Sitnica! Ali isplaženi jezik je prevagnuo. Priznajem!
(bskfan, 27. septembar 2020 09:46)

Prosto ne mogu da verujem koliko su neki ovde i dalje uporni da dokažu da je floper lebron bolji od Džordana. Dokle treba da doseže nečija glupost pa reći da lebon igrao sa krševima (Šekil o'Nil, Entoan Džejmison, Kajri Irving, Kevin Lov, Kris Boš, Dvejn Vejd su samo neki od tih nazovi krševa), a da je Džordan igrao sa vanserijskim Rodmanom, još većim Luk Longlijem, Horas Grantom ili Bilom Veningtonom...

Apsolutno ne kapiram potrebu za takvim stvarima da se komentariše nešto o vremenu kada još nije bio ni rođen i za šta si čuo samo iz priče. Vidiš, ja ne komentarišem igrače kakvi su bili recimo Bil Rasel, Vilt Čembrlen i slični jer nisam iz tog vremena i totalno bi bilo nenormalno da kažem bilo šta negativno u vezi njihovih dostignuća jer za njih znam samo iz priče i sa snimaka.

Klinci, živite u svom vremenu i uživajte u njemu, niko vam to ne brani. Ali nemojte
Pljuvati i ismevati prošlost, jer život na zemlji je normalno postojao i pre vašeg rođenja. Ja sam vaspitavan da poštujem starije, a izgleda da je problem što se to poštovanje kod vas mladih izgubilo neadekvatnim vaspitavanjem.

Lebron jeste veliki igrač, niko to ne spori. Ali reću da je veći od Džordana je uvreda za zdrav razum.

Konfučije

pre 3 godine

Ovo je otprilike realnost Denvera. Za nešto više tim mora da se popuni sa još kvalitetnih igrača. Koliko je to realno, pitanje je. Denver i slični timovi, koje zovu malim tržištima, su prilično limitirani. I svaka propuštena šansa se ne vraća tako brzo. U godinama koje dolaze Dalas će praviti moćnu ekipu, LA obe ekipe su tu, Niksi moraju nešto uraditi, GSW ne treba otpisati, Boston, Čikago...sve ove ekipe mogu i ulagaće veliki novac u izgradnju tima. Voleo bih da grešim, ali ove godine Nagetsi su bili bliže tituli nego što će biti u godinama koje dolaze.

JeRemija

pre 3 godine

@panter pudlica

Da li cemo dobiti odgovor ko gura Lejkerse ka tituli? Zar vas nije bar malo sramota da pisete pausalne stvari, bez ikakvog argumentovanog utemeljenja?

Do pre samo 10 dana ste isti vi pisali da je finale Lejkersi-Klipersi gotova stvar, jer to liga zeli, navijaci hoce, Silver namesta, mediji su vec to sredili i slicne nebuloze...Kada je vreme pokazalo da je to naravno besmislica, onda ste okrenuli plocu i kao papagaji ponavljate da su Lejkersi vec sampioni, valjda zeleci da relativizujete uspeh LA i Lebrona na celu istog.

Ako se desi da Lejkersi izgube Finale ( u sta iskreno sumnjam jer nema Lebrona ko da zaustavi) onda cete pisati kako je LBJ smesan igrac, gubi finala, svi ga deru i slicno.

Odrastite.

Pera Ždera

pre 3 godine

Umoran Denver + sudije u dosta situacija + Vise fizicke snage / Vise visokih

Hauard ( prebijanje, provociranje, ogromna prisutnost u skoku i odbrani. Zadatak jako uspesan. )

Javal (dovoljno da udje i odmori ostale visoke tabadzije na Jokicu. )

Dejvis ( dodatno mrcvarenje Jokica, protekcija kod sudija omogucava konstantno stavljanje u rizik licnih gresaka Nikole i drugih - dista bacanja. Svakako odlicno odigrao seriju. Nekako i mirniji, normalniji, bez veceg lozenja i provokacija u skladu sa ostatkom LA. Iznenadjenje u tom pogledu. )

LeBron (opet protekcija, bacanja na tudji pogled na njega bukvalno ali svakako ubica. Sinoc Razvalio. Dodatni fizicki pritisak u odbrani. )

Sa druge strane ...

Plamli ( nikada nisam video toliku ofanzivnu impotenciju, igrac manje u napadu sve vreme. Matori Hauard dao 10ak poena u proseku u ovoj seriji. Za odbranu precenjen. Brdo propusta na toj strani. Glupih licnih, da ne spominjemo gresku serije u drugoj utakmici (Dejvisova trojka u zadnjoj sekundi). Svasta bi bilo da je to Denver dobio. Nadam se neupitan trejd. )

Milsap ( vec neko vreme proslost ozbiljnije kosarke. Koristan iskustvom ali nikako za prvu postavu i tolike minute ovako ozbiljne serije. Sa druge strane nemas koga umesto njega ali svakako ne u toj ulozi. Previse "kratak" (no homo :D ) za cuvanje Dejvisa a najvise vremena ga cuvao. Takodje trejd ili veteranski ugovor, nadam se. )

Grent ( odlican celu seriju posmatrajuci njegovu bitnost i ulogu. Uz neke propuste, u svojoj ulozi, minutima daleko prevazisao trazeno. Posebno u poenima. U odbrani takodje odlican. Zadrzati ga uz trio Jokic, Marej, Porter, ako bude izvodljivo. )

Jokic (isprebijan, def na kraju i umoran (19ta utakmica sinoc za Denver u PO, 4 vise od LA). Pored minimalnog razigravanja od strane bekova, nedovoljno snage (rotacija 4 vrhunska odbrambena na njemu) da iskljucivo igrom 1 na 1, izolacijskom kosarkom, postize 30+ celu seriju. Svakako doktor kosarke.)

Dakle Hauard, Javal, Dejvis, Lebron VS Plamli, Milsap, Grent, Jokic. Nedovoljno fizike, bezobrazluka i protekcije kod sudija na strani Denvera.

U svakom slucaju FENOMENALAN uspeh Denvera. Daleko iznad ocekivanja javnosti i mnogih koji ih nisu detaljnije pratili. Brine samo ta situacija guranja od strane sudija. Jasno je da toga mora imati prema velikim timovima ali u ovolikoj meri namece se razmisljanje da li ikada marktetinski mali tim poput Denvera moze do titule pored faktora van kosarke? Hmm...

Banjaluka

pre 3 godine

Vidis jarane, ja sam gledao i Majkla Dzefri Dzordana i Lebrona. Ja to gledam i na ovaj nacin. Pricajuci samo o njima dvojici omalovazavaju se ostali velikani, Wilt, Karim, Medzik, Leri, Kobi itd...medjutim mislim da nije bilo u istoriji dvojice kosarkasa koji su tako dugo igrali na tom nivou, bukvalno svaku sezonu. Majkl kaze da ne postoji najbolji ikada jer se ne mogu porediti razlicite ere. Lebron kaze da mu je cast da ga porede sa Majklom znaci sa radi dobar posao. Vecina svijeta smatra Majkla najvecim sa razlogom i znamo svi ko je on, ali nije stvar u uzdizanju Majkla vec omalovazavanju Lebrona, jer isto kao sto ono sto je radio on u 90-im, tako ovaj radi od 2003 sto je isto mozda nevidjeno do sada. Krs od ekipe Klivlend dovesti do finala toliko puta je nestvarno, pogotovo 2007 godine...malo objektivnosti.

paspalj chandler

pre 3 godine

Oblak u bermudama

Hamilton je bolji i od Sumahera i od Sene,a lebron je prevazisao tog vaseg jordana, dosadni ste vise s njim. Najveci egoista u istoriji, osim lebrona bolji su od njega i Magic i Bird i Kobi.

Bero

pre 3 godine

Dva igraca su sasvim dovoljna da nose teret,evo nprJames i Davis su oslonci ekipe,kosgeteri i drze obranu...ostali popune broj odrade svoje uloge,10 ak koseva max..cinjenica je da je u ovoj seriji Denver imao malo bolje igrace u rotaciji ali je duo Lakersa jaci od Nikole i Murraya i to je bilo presudno..Denver ce tesko do velike zvijezde zbog grada i trzista,treba razviti ovog malog sto bolje,ostatak se moze popuniti uvjek iskusnim igracima,na nevelikim ugovorima prosjecne klase koji znaju sta im je raditi..ima tu primjera koliko hoces,Miami dovede na kraju sezone Iggija i Crowdera za sicu,Lakersi imaju Ronda,Morrisa,Howarda..taj tip veterana njina treba..ne traze puno loptu ni veliku placu vec momcad koja ima ambiciju i jasnu hijerarhiju u timu, igdje se uvjek zna "ko kosi a tko vodu nosi"

panter pudlica

pre 3 godine

Sa jedne strane Jokić, sa druge Dejvis, Hauvard i Mekgi. Neko kaže ovde ugasio da Dejvis... Ja stvarno ne znam da li postoji igrač koji bi izašao kao pobednik u odnosu 1-3.
Jokić da je bar imao neku dostojnu zamenu (a ne jedno drvo zvano plamli), drugačija bi slika bila.
Uz sve to, LA su imali ponovo blagi vetar u leđa od strane sudija i uz očiglednu razliku u energiji (Denver je u PO odigrao 6 utakmica više od LA) što se verovatno odrazilo i na loš šut sa distance, epilog nije mogao biti drugačiji.
Nadam se da će čelnici Denvera promeniti ekipu na bolje, da će se zahvaliti plamliju i milsapu i dovesti igrače koji će davati veći doprinos ekipi u odnosu na ovu dvojicu (čisto podsećanja, ova dvojica od budžeta vuku godišnje preko 40 miliona).
To da je urađeno na kraju prošle sezone što je već tada bilo očigledno, verujem da bi sada gledali Denver u finalu.
Za mene je ova sezona NBA završena, jer jednostavno ne želim da pratim dalje ovo besomučno i toliko očigledno guranje lejkersa ka tituli.

Чир на желудцу

pre 3 godine

Занимљиво,да су се исти људи разболели од Новака и од Николе.Мслим на наше сународнике,јер су комшије одавно болесни на све што је српско.И за једне и за друге спас је у медикаментима,јер они неће стати.И да се зна,не славимо поразе него наше јунаке.

kfd

pre 3 godine

Nagetsi sledeće godine neće imati prostora u salary capu, ne znam zašto uporno pišete te gluposti. Geri Heris će imati 20 miliona sam.

Oblak u bermudama

pre 3 godine

@Oblak u bermudama

Izvini prijatelju, zaboravio sam isplaženi jezik Dzordana i njegovu gracioznost. Nema veze što je igrao sa Pipenom, Rodmanom i Kukocem, i što je Lebron igrao sa krševima u Klivlendu 10 godina i ima više poena, asistencija, skokova i blokada od Dzordana u regularnom delu i više poena, skokova, asistncija, blokada i ukradenih lopti od Dzordana u plej ofu. I čak četiri finala više. Sitnica! Ali isplaženi jezik je prevagnuo. Priznajem!
(bskfan, 27. septembar 2020 09:46)

Jezik je samo propratni detalj, poenta je da brojke nisu sve u životu. Ne želim da umanjim uspehe i brojke LBJ, naprotiv samo smatram da nema taj iks faktor koji pomenuti sportisti imaju.

Straight Outta München

pre 3 godine

Imaju dobar tandem Jokic-Marej. To je za sada dovoljno za finale. Ali za veliki iskorak je potreban jos jedan ekstremno dobar igrac na oba kraja terena. Idealno na poziciji broj 4. Plamli ne moze da bude zamena Jokicu. Ja trenutno ne vidim takvog igraca na trzistu cak i kada se oslobodi prostor odlaskom Milsapa. U Denveru su odlicno razmisljali kada su doveli Milsapa, bio je skroz logicno resenje, odlican na oba kraja, cetvorka... Ali... Da je Porter bolji u odbrani, imali bi opciju vise. Zbog slabije odbrane Nikole Jokica Denveru su potrebne dve defanzivne zveri na pozicijama 3 i 4.

Oblak u bermudama

pre 3 godine

P.S. Da pitam ove iz History kanala jel još smatraju da je njihov idol najbolji, i ako smatraju, šta još treba da uradi Lebron da bi priznali da ga je on prevazišao? Sve brojke su mu bolje od Dzordanovih, a razlika se sve više povećava.
(bskfan, 27. septembar 2020 08:58)

Prijatelju nije sve u brojkama! Ko je gledao MJ kako lebdi sa isplazenim jezikom, dok svi ostali koji su skocili u isto vreme odavno su na parketu to zna. Takodje Sumaher je najtrofejniji vozac formule, ali Sena je Sena, Mateus ima vise trofeja od Maradone ali.... to su sportisti koji imaju nesto plus u sebi osim suvih brojeva.

bskfan

pre 3 godine

@Oblak u bermudama

Izvini prijatelju, zaboravio sam isplaženi jezik Dzordana i njegovu gracioznost. Nema veze što je igrao sa Pipenom, Rodmanom i Kukocem, i što je Lebron igrao sa krševima u Klivlendu 10 godina i ima više poena, asistencija, skokova i blokada od Dzordana u regularnom delu i više poena, skokova, asistncija, blokada i ukradenih lopti od Dzordana u plej ofu. I čak četiri finala više. Sitnica! Ali isplaženi jezik je prevagnuo. Priznajem!

uzzaaassss

pre 3 godine

Hoce biti docek za Jokica? Ipak je igrao u polufinalu Nba lige! Da mu se oduze gradski drug clanovi...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jumko, 27. septembar 2020 08:57)

Idi pred skupstinu pa cekaj ... ako nesto saznas javi ...

Goran

pre 3 godine

Evo i sam Jokic javno kaze da je Muri lider Nageca.
(BB, 27. septembar 2020 08:37)

Meni se čini da Jokic javno kaze da je on lično lider Nageca.

Cvele

pre 3 godine

Lepo je rekao Jokic,Marej je lider jer prima 180 miliona... I to je pametnom coveku dosta. Sada ce krenuti trejdovi, i nadam se da ce Jokic otici od ovog tima koji ga ne ceni...

Obelix

pre 3 godine

Neko napisa ovde da oteraju Herisa?! Pa covek im je preokrenuo seriju protiv Jute svojom odbranom. Cinjenica je da je ove godine los u napadu, ali odbrana kida. Definitivno Plamli i Milsap treba da odu. Tu se otvara prostor od 45 miliona za plate. Grenta zadrzati. Mada i Milsap moze da ostane, ali za veteranski ugovor. Ne verujem da ce nekoga specijalno dovesti, sem centra. Posle sledece sezone trebalo bi MPJ da ponude maximalni ugovor. Moris, Kreg, Barton su sasvim dobri igraci za rotaciju, pogotovi Barton. Dosta je i on falio u ovim serijama.

X

pre 3 godine

Neko napisa ovde da oteraju Herisa?! Pa covek im je preokrenuo seriju protiv Jute svojom odbranom. Cinjenica je da je ove godine los u napadu, ali odbrana kida. Definitivno Plamli i Milsap treba da odu. Tu se otvara prostor od 45 miliona za plate. Grenta zadrzati. Mada i Milsap moze da ostane, ali za veteranski ugovor. Ne verujem da ce nekoga specijalno dovesti, sem centra. Posle sledece sezone trebalo bi MPJ da ponude maximalni ugovor. Moris, Kreg, Barton su sasvim dobri igraci za rotaciju, pogotovi Barton. Dosta je i on falio u ovim serijama.
(Obelix, 27. septembar 2020 09:19)

Mora MPJ još da radi na sebi da bi zaslužio maksimalni ugovor.
Denveru treba četvorka - visok i dobar u odbrani (a Milsep može da ostane za veteranski ugovor da bude backup). Pored toga treba još jedan dobar šuter. Što se tiče rezervnog centra, to je bar lako naći za male pare. Može da se dovede solidan centar da odigra 10-15min po utakmici.

Što se tiče trejda/otpustanja po meni svi dolaze u opticaj osim Jokića, Marija i MPJ.

Soko sivi

pre 3 godine

Pre pet godina Nikola je kuburio sa problemom zvanim broj ličnih grešaka... Evo nas sad, u finalu konferencije dve utakmice propadoše jer je morao da presedi na klupi.
Denver mora da ojača roster. Nadam se takođe da su ove dve godine učešća u plej-ofu dovoljne da se prođe “period inicijacije” kod sudija i da sledeće dobiju suđenje kakvo dolikuje.
Mora to izgleda tako kod njih, i Džordana su Pistonsi batinali dve godine dok nije ojačao.

Pegone

pre 3 godine

@Dovesti koje pojacanje da ne bude sav teret na Jokicu i Mareju, i smesi im se lepa buducnost.
(Makaveli, 27. septembar 2020 08:30)

I to nekog sa visinom,imaju previse niskih igraca .Protiv LA se to osetilo ne mogu Jokic i Plamli sami protiv 4-5 visokh jezerasa.

Nba

pre 3 godine

Svi mi koji pratimo Nba i pre Jokica i ovih što sve kao hemija, e pa Nuggetsi su vam novi Memphis Grizzlies ako se secate sa Alenom,Conley, Randolphom i ostalima, uvek dominacija do playoffa i onda nista... Ovaj Denver mora da nabavi 2 superstara, jednog trojkasa i jednog centra.. ako želi da nešto postigne ako ne, dzaba se mi svi lozimo

bskfan

pre 3 godine

Svaka cast za Jokića, još jedna sjajna sezona. Napravljen je iskorak u odnosu na prošlu sezonu i to je plafon. Protiv najboljeg igrača svih vremena Lebrona se nije moglo i svako ko je tu oekivao prolaz nije realan ili nema pojma o košarci. Denver treba još danas oterati Melouna, jer je ovek ograničen trener. Plamli, Milsap i Heris aut, a pošto poto dovesti Bila!
P.S. Da pitam ove iz History kanala jel još smatraju da je njihov idol najbolji, i ako smatraju, šta još treba da uradi Lebron da bi priznali da ga je on prevazišao? Sve brojke su mu bolje od Dzordanovih, a razlika se sve više povećava.

Jumko

pre 3 godine

Bravo Jezerasi, bravo Lebron, bravo Dejvis! Jasno, brzo, precizno... Resili ste ovo po kratkom postupku, kako smo i ocekivali. Puno srece u borbi za titulu, pa da uzivamo u finalu!

Soko sivi

pre 3 godine

Pre pet godina Nikola je kuburio sa problemom zvanim broj ličnih grešaka... Evo nas sad, u finalu konferencije dve utakmice propadoše jer je morao da presedi na klupi.
Denver mora da ojača roster. Nadam se takođe da su ove dve godine učešća u plej-ofu dovoljne da se prođe “period inicijacije” kod sudija i da sledeće dobiju suđenje kakvo dolikuje.
Mora to izgleda tako kod njih, i Džordana su Pistonsi batinali dve godine dok nije ojačao.

Oblak u bermudama

pre 3 godine

P.S. Da pitam ove iz History kanala jel još smatraju da je njihov idol najbolji, i ako smatraju, šta još treba da uradi Lebron da bi priznali da ga je on prevazišao? Sve brojke su mu bolje od Dzordanovih, a razlika se sve više povećava.
(bskfan, 27. septembar 2020 08:58)

Prijatelju nije sve u brojkama! Ko je gledao MJ kako lebdi sa isplazenim jezikom, dok svi ostali koji su skocili u isto vreme odavno su na parketu to zna. Takodje Sumaher je najtrofejniji vozac formule, ali Sena je Sena, Mateus ima vise trofeja od Maradone ali.... to su sportisti koji imaju nesto plus u sebi osim suvih brojeva.

Pegone

pre 3 godine

@Dovesti koje pojacanje da ne bude sav teret na Jokicu i Mareju, i smesi im se lepa buducnost.
(Makaveli, 27. septembar 2020 08:30)

I to nekog sa visinom,imaju previse niskih igraca .Protiv LA se to osetilo ne mogu Jokic i Plamli sami protiv 4-5 visokh jezerasa.

panter pudlica

pre 3 godine

Sa jedne strane Jokić, sa druge Dejvis, Hauvard i Mekgi. Neko kaže ovde ugasio da Dejvis... Ja stvarno ne znam da li postoji igrač koji bi izašao kao pobednik u odnosu 1-3.
Jokić da je bar imao neku dostojnu zamenu (a ne jedno drvo zvano plamli), drugačija bi slika bila.
Uz sve to, LA su imali ponovo blagi vetar u leđa od strane sudija i uz očiglednu razliku u energiji (Denver je u PO odigrao 6 utakmica više od LA) što se verovatno odrazilo i na loš šut sa distance, epilog nije mogao biti drugačiji.
Nadam se da će čelnici Denvera promeniti ekipu na bolje, da će se zahvaliti plamliju i milsapu i dovesti igrače koji će davati veći doprinos ekipi u odnosu na ovu dvojicu (čisto podsećanja, ova dvojica od budžeta vuku godišnje preko 40 miliona).
To da je urađeno na kraju prošle sezone što je već tada bilo očigledno, verujem da bi sada gledali Denver u finalu.
Za mene je ova sezona NBA završena, jer jednostavno ne želim da pratim dalje ovo besomučno i toliko očigledno guranje lejkersa ka tituli.

Goran

pre 3 godine

Evo i sam Jokic javno kaze da je Muri lider Nageca.
(BB, 27. septembar 2020 08:37)

Meni se čini da Jokic javno kaze da je on lično lider Nageca.

Pera Ždera

pre 3 godine

Umoran Denver + sudije u dosta situacija + Vise fizicke snage / Vise visokih

Hauard ( prebijanje, provociranje, ogromna prisutnost u skoku i odbrani. Zadatak jako uspesan. )

Javal (dovoljno da udje i odmori ostale visoke tabadzije na Jokicu. )

Dejvis ( dodatno mrcvarenje Jokica, protekcija kod sudija omogucava konstantno stavljanje u rizik licnih gresaka Nikole i drugih - dista bacanja. Svakako odlicno odigrao seriju. Nekako i mirniji, normalniji, bez veceg lozenja i provokacija u skladu sa ostatkom LA. Iznenadjenje u tom pogledu. )

LeBron (opet protekcija, bacanja na tudji pogled na njega bukvalno ali svakako ubica. Sinoc Razvalio. Dodatni fizicki pritisak u odbrani. )

Sa druge strane ...

Plamli ( nikada nisam video toliku ofanzivnu impotenciju, igrac manje u napadu sve vreme. Matori Hauard dao 10ak poena u proseku u ovoj seriji. Za odbranu precenjen. Brdo propusta na toj strani. Glupih licnih, da ne spominjemo gresku serije u drugoj utakmici (Dejvisova trojka u zadnjoj sekundi). Svasta bi bilo da je to Denver dobio. Nadam se neupitan trejd. )

Milsap ( vec neko vreme proslost ozbiljnije kosarke. Koristan iskustvom ali nikako za prvu postavu i tolike minute ovako ozbiljne serije. Sa druge strane nemas koga umesto njega ali svakako ne u toj ulozi. Previse "kratak" (no homo :D ) za cuvanje Dejvisa a najvise vremena ga cuvao. Takodje trejd ili veteranski ugovor, nadam se. )

Grent ( odlican celu seriju posmatrajuci njegovu bitnost i ulogu. Uz neke propuste, u svojoj ulozi, minutima daleko prevazisao trazeno. Posebno u poenima. U odbrani takodje odlican. Zadrzati ga uz trio Jokic, Marej, Porter, ako bude izvodljivo. )

Jokic (isprebijan, def na kraju i umoran (19ta utakmica sinoc za Denver u PO, 4 vise od LA). Pored minimalnog razigravanja od strane bekova, nedovoljno snage (rotacija 4 vrhunska odbrambena na njemu) da iskljucivo igrom 1 na 1, izolacijskom kosarkom, postize 30+ celu seriju. Svakako doktor kosarke.)

Dakle Hauard, Javal, Dejvis, Lebron VS Plamli, Milsap, Grent, Jokic. Nedovoljno fizike, bezobrazluka i protekcije kod sudija na strani Denvera.

U svakom slucaju FENOMENALAN uspeh Denvera. Daleko iznad ocekivanja javnosti i mnogih koji ih nisu detaljnije pratili. Brine samo ta situacija guranja od strane sudija. Jasno je da toga mora imati prema velikim timovima ali u ovolikoj meri namece se razmisljanje da li ikada marktetinski mali tim poput Denvera moze do titule pored faktora van kosarke? Hmm...

Obelix

pre 3 godine

Neko napisa ovde da oteraju Herisa?! Pa covek im je preokrenuo seriju protiv Jute svojom odbranom. Cinjenica je da je ove godine los u napadu, ali odbrana kida. Definitivno Plamli i Milsap treba da odu. Tu se otvara prostor od 45 miliona za plate. Grenta zadrzati. Mada i Milsap moze da ostane, ali za veteranski ugovor. Ne verujem da ce nekoga specijalno dovesti, sem centra. Posle sledece sezone trebalo bi MPJ da ponude maximalni ugovor. Moris, Kreg, Barton su sasvim dobri igraci za rotaciju, pogotovi Barton. Dosta je i on falio u ovim serijama.

Чир на желудцу

pre 3 godine

Занимљиво,да су се исти људи разболели од Новака и од Николе.Мслим на наше сународнике,јер су комшије одавно болесни на све што је српско.И за једне и за друге спас је у медикаментима,јер они неће стати.И да се зна,не славимо поразе него наше јунаке.

panter pudlica

pre 3 godine

Izvini prijatelju, zaboravio sam isplaženi jezik Dzordana i njegovu gracioznost. Nema veze što je igrao sa Pipenom, Rodmanom i Kukocem, i što je Lebron igrao sa krševima u Klivlendu 10 godina i ima više poena, asistencija, skokova i blokada od Dzordana u regularnom delu i više poena, skokova, asistncija, blokada i ukradenih lopti od Dzordana u plej ofu. I čak četiri finala više. Sitnica! Ali isplaženi jezik je prevagnuo. Priznajem!
(bskfan, 27. septembar 2020 09:46)

Prosto ne mogu da verujem koliko su neki ovde i dalje uporni da dokažu da je floper lebron bolji od Džordana. Dokle treba da doseže nečija glupost pa reći da lebon igrao sa krševima (Šekil o'Nil, Entoan Džejmison, Kajri Irving, Kevin Lov, Kris Boš, Dvejn Vejd su samo neki od tih nazovi krševa), a da je Džordan igrao sa vanserijskim Rodmanom, još većim Luk Longlijem, Horas Grantom ili Bilom Veningtonom...

Apsolutno ne kapiram potrebu za takvim stvarima da se komentariše nešto o vremenu kada još nije bio ni rođen i za šta si čuo samo iz priče. Vidiš, ja ne komentarišem igrače kakvi su bili recimo Bil Rasel, Vilt Čembrlen i slični jer nisam iz tog vremena i totalno bi bilo nenormalno da kažem bilo šta negativno u vezi njihovih dostignuća jer za njih znam samo iz priče i sa snimaka.

Klinci, živite u svom vremenu i uživajte u njemu, niko vam to ne brani. Ali nemojte
Pljuvati i ismevati prošlost, jer život na zemlji je normalno postojao i pre vašeg rođenja. Ja sam vaspitavan da poštujem starije, a izgleda da je problem što se to poštovanje kod vas mladih izgubilo neadekvatnim vaspitavanjem.

Lebron jeste veliki igrač, niko to ne spori. Ali reću da je veći od Džordana je uvreda za zdrav razum.

Dragan Borca

pre 3 godine

Legendo Nikola
Imao je
Koronu
Gobera
Leonarda i Kliperse
Lebrona i plus sadasnjeg i nekadasnjeg najboljeg dafanzivca u isto vreme protiv sebe. Provocirali ga, potcenjivali, niko im nije davao sanse protiv placenika vestacki stvorenih timova
I plus ga americke sudije diskriminisale sa nekoliko nepostojecih faulova u seriji
I plus mu Plamli upropasti onih neverovatnih 2 minute na 1- 1
Ko zna kako bi se ovo zavrsilo da uprava nije katastrofalno dala 44 miliona Milsapu i Plamliju
Odmagali su mu i uprava i sudije pa cak i neki saigraci
Kapa dole za genija sta je sve imao protiv sebe

Oblak u bermudama

pre 3 godine

@Oblak u bermudama

Izvini prijatelju, zaboravio sam isplaženi jezik Dzordana i njegovu gracioznost. Nema veze što je igrao sa Pipenom, Rodmanom i Kukocem, i što je Lebron igrao sa krševima u Klivlendu 10 godina i ima više poena, asistencija, skokova i blokada od Dzordana u regularnom delu i više poena, skokova, asistncija, blokada i ukradenih lopti od Dzordana u plej ofu. I čak četiri finala više. Sitnica! Ali isplaženi jezik je prevagnuo. Priznajem!
(bskfan, 27. septembar 2020 09:46)

Jezik je samo propratni detalj, poenta je da brojke nisu sve u životu. Ne želim da umanjim uspehe i brojke LBJ, naprotiv samo smatram da nema taj iks faktor koji pomenuti sportisti imaju.

uzzaaassss

pre 3 godine

Hoce biti docek za Jokica? Ipak je igrao u polufinalu Nba lige! Da mu se oduze gradski drug clanovi...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jumko, 27. septembar 2020 08:57)

Idi pred skupstinu pa cekaj ... ako nesto saznas javi ...

Bero

pre 3 godine

Dva igraca su sasvim dovoljna da nose teret,evo nprJames i Davis su oslonci ekipe,kosgeteri i drze obranu...ostali popune broj odrade svoje uloge,10 ak koseva max..cinjenica je da je u ovoj seriji Denver imao malo bolje igrace u rotaciji ali je duo Lakersa jaci od Nikole i Murraya i to je bilo presudno..Denver ce tesko do velike zvijezde zbog grada i trzista,treba razviti ovog malog sto bolje,ostatak se moze popuniti uvjek iskusnim igracima,na nevelikim ugovorima prosjecne klase koji znaju sta im je raditi..ima tu primjera koliko hoces,Miami dovede na kraju sezone Iggija i Crowdera za sicu,Lakersi imaju Ronda,Morrisa,Howarda..taj tip veterana njina treba..ne traze puno loptu ni veliku placu vec momcad koja ima ambiciju i jasnu hijerarhiju u timu, igdje se uvjek zna "ko kosi a tko vodu nosi"

Straight Outta München

pre 3 godine

Imaju dobar tandem Jokic-Marej. To je za sada dovoljno za finale. Ali za veliki iskorak je potreban jos jedan ekstremno dobar igrac na oba kraja terena. Idealno na poziciji broj 4. Plamli ne moze da bude zamena Jokicu. Ja trenutno ne vidim takvog igraca na trzistu cak i kada se oslobodi prostor odlaskom Milsapa. U Denveru su odlicno razmisljali kada su doveli Milsapa, bio je skroz logicno resenje, odlican na oba kraja, cetvorka... Ali... Da je Porter bolji u odbrani, imali bi opciju vise. Zbog slabije odbrane Nikole Jokica Denveru su potrebne dve defanzivne zveri na pozicijama 3 i 4.

panter pudlica

pre 3 godine

Izvini prijatelju, zaboravio sam isplaženi jezik Dzordana i njegovu gracioznost. Nema veze što je igrao sa Pipenom, Rodmanom i Kukocem, i što je Lebron igrao sa krševima u Klivlendu 10 godina i ima više poena, asistencija, skokova i blokada od Dzordana u regularnom delu i više poena, skokova, asistncija, blokada i ukradenih lopti od Dzordana u plej ofu. I čak četiri finala više. Sitnica! Ali isplaženi jezik je prevagnuo. Priznajem!
(bskfan, 27. septembar 2020 09:46)

Prosto ne mogu da verujem koliko su neki ovde i dalje uporni da dokažu da je floper lebron bolji od Džordana. Dokle treba da doseže nečija glupost pa reći da lebon igrao sa krševima (Šekil o'Nil, Entoan Džejmison, Kajri Irving, Kevin Lov, Kris Boš, Dvejn Vejd su samo neki od tih nazovi krševa), a da je Džordan igrao sa vanserijskim Rodmanom, još većim Luk Longlijem, Horas Grantom ili Bilom Veningtonom...

Apsolutno ne kapiram potrebu za takvim stvarima da se komentariše nešto o vremenu kada još nije bio ni rođen i za šta si čuo samo iz priče. Vidiš, ja ne komentarišem igrače kakvi su bili recimo Bil Rasel, Vilt Čembrlen i slični jer nisam iz tog vremena i totalno bi bilo nenormalno da kažem bilo šta negativno u vezi njihovih dostignuća jer za njih znam samo iz priče i sa snimaka.

Klinci, živite u svom vremenu i uživajte u njemu, niko vam to ne brani. Ali nemojte
Pljuvati i ismevati prošlost, jer život na zemlji je normalno postojao i pre vašeg rođenja. Ja sam vaspitavan da poštujem starije, a izgleda da je problem što se to poštovanje kod vas mladih izgubilo neadekvatnim vaspitavanjem.

Lebron jeste veliki igrač, niko to ne spori. Ali reću da je veći od Džordana je uvreda za zdrav razum.

Nba

pre 3 godine

Svi mi koji pratimo Nba i pre Jokica i ovih što sve kao hemija, e pa Nuggetsi su vam novi Memphis Grizzlies ako se secate sa Alenom,Conley, Randolphom i ostalima, uvek dominacija do playoffa i onda nista... Ovaj Denver mora da nabavi 2 superstara, jednog trojkasa i jednog centra.. ako želi da nešto postigne ako ne, dzaba se mi svi lozimo

colorado

pre 3 godine

Definitivno, ljudi ne poznaju materiju, pa dozvoljavaju ovde sebi svašta da pišu. Ugovor je istekao sada milsapu (30m), plamliju (14m), krejgu (2m), i grent ima mogućnost da ostane još godinu dana (9m) ili da traži veći ugovor, što mislim da će učiniti. Mislim da i bol bol sada treba da potpiše novi ugovor. Bez ovih igrača denver ima 105m vredne ugovore i nema mnogo prostora za neko poboljšanje, jedino ako milsap prihvati veteranski ugovor (3m) to bi već bilo pojacanje za denver. Krejg će sigurno tražiti znatno veći ugovor od sadašnjih 2m, a mislim da će i grant tražiti za par miliona veći ugovor od sadašnjih 9m. Malo je prostora za neka poboljšanja , jedino barton, haris da se uključe u neki trejd, ali je i tu pitanje šta bi dobili. Ovako samo da se nadaju da će se ovi mladi igrači još razvijati, i uz eventualno neki trejd i milsapov veteranski ugovor da naprave kirak dalje.

X

pre 3 godine

Neko napisa ovde da oteraju Herisa?! Pa covek im je preokrenuo seriju protiv Jute svojom odbranom. Cinjenica je da je ove godine los u napadu, ali odbrana kida. Definitivno Plamli i Milsap treba da odu. Tu se otvara prostor od 45 miliona za plate. Grenta zadrzati. Mada i Milsap moze da ostane, ali za veteranski ugovor. Ne verujem da ce nekoga specijalno dovesti, sem centra. Posle sledece sezone trebalo bi MPJ da ponude maximalni ugovor. Moris, Kreg, Barton su sasvim dobri igraci za rotaciju, pogotovi Barton. Dosta je i on falio u ovim serijama.
(Obelix, 27. septembar 2020 09:19)

Mora MPJ još da radi na sebi da bi zaslužio maksimalni ugovor.
Denveru treba četvorka - visok i dobar u odbrani (a Milsep može da ostane za veteranski ugovor da bude backup). Pored toga treba još jedan dobar šuter. Što se tiče rezervnog centra, to je bar lako naći za male pare. Može da se dovede solidan centar da odigra 10-15min po utakmici.

Što se tiče trejda/otpustanja po meni svi dolaze u opticaj osim Jokića, Marija i MPJ.

neca

pre 3 godine

Šta je tačno “Sombor šafl”?


Sve izgleda potpuno mirno i neko bi neupućen mogao da pomisli da je Jokić držeći loptu odlutao u mislima da svojih konja, do ravnice i rezanaca sa makom. A onda kao da se prene iz duboke zamišljenosti, centar Denvera brzo spusti loptu na parket, napravi dva mini-koraka udesno i sa desne noge se odrazi – ako to može da se nazove odrazom – kako bi šutnuo preko svog čuvara. Taj je somborski ringišpil, za koji svi znaju kako izgleda a retko ko uspe da ga izbegne, sve što ostane zanesenjaku u dresu sa brojem 15 od one čežnje za mirom. Neko taj potez opisuje kao “pokušaj debelog dečaka da imitira Dirka Novickog”, drugi ga vide kao odraz Jokićeve lucidnosti, a mnogi čuvari, uključujući i Pola Džordža, ne uspeju ni da ga vide. Svakako postoji mnogo pragmatičnijih načina da se reše određene situacije u napadu, naročito u igri jedan na jedan, ali Jokić je nosilac ordena časti košarkaškog larpurlartizma. Umetnost radi umetnosti, da bude lepo, a ako je i korisno, onda svima dobro.
A i za pamćenje je...

neca

pre 3 godine

Rekoše komentatori: u nekoliko sezona Oklahoma Siti je gradila tim sa Kavinom Durantom, Raselom Vestbrukom, Džejmsom Hardenom koji su vršnjaci i sa još nekoliko asova drugih generacija, da ne nabrajam. Igrali su zajedno do 25.te i razišli se bez nekog uspeha osim jednog finala. Bili su mladi i nisu uspeli. I danas su zvezde a primer Oklahome je da talentovana ekipa ne mora da zrelošću donese uspeh. Nikola to shvatio. a kakva karijera ga čeka videćemo. Do sada je već postao neka vrsta mita i čestitam mu na tome. A šta dalje? Bezbroj faktora može da utiče na to. U svakom slučaja Nikoli BRAVO za unikatnost i ponašanje u svemu!

Banjaluka

pre 3 godine

Vidis jarane, ja sam gledao i Majkla Dzefri Dzordana i Lebrona. Ja to gledam i na ovaj nacin. Pricajuci samo o njima dvojici omalovazavaju se ostali velikani, Wilt, Karim, Medzik, Leri, Kobi itd...medjutim mislim da nije bilo u istoriji dvojice kosarkasa koji su tako dugo igrali na tom nivou, bukvalno svaku sezonu. Majkl kaze da ne postoji najbolji ikada jer se ne mogu porediti razlicite ere. Lebron kaze da mu je cast da ga porede sa Majklom znaci sa radi dobar posao. Vecina svijeta smatra Majkla najvecim sa razlogom i znamo svi ko je on, ali nije stvar u uzdizanju Majkla vec omalovazavanju Lebrona, jer isto kao sto ono sto je radio on u 90-im, tako ovaj radi od 2003 sto je isto mozda nevidjeno do sada. Krs od ekipe Klivlend dovesti do finala toliko puta je nestvarno, pogotovo 2007 godine...malo objektivnosti.

kfd

pre 3 godine

Nagetsi sledeće godine neće imati prostora u salary capu, ne znam zašto uporno pišete te gluposti. Geri Heris će imati 20 miliona sam.

Neo@

pre 3 godine

Često Bog namesti poraze u životu da bi kasnije trijumfovao na veličanstveniji način i u boljoj prilici, no kad si bio poražen.
Samo što je potrebno za to boriti se, biti uporan, istrajan i strpljiv.
A kad dodjes u tom trenutku do cilja, onda je i satisfakcija veća, pa često i Bog dragi da više nego što si očekivao.
Ako Denver nastavi pametno da radi, pre ili kasnije će biti šampioni NBA lige.
Za godinu dve, ova dvojica Marej i Jokic će biti još veće zveri, a ako dovedu još jednog izvrsnog šutera, i dok sazri onaj junior Porter, to će biti tim za velika dela!

KOSTA1703

pre 3 godine

Mislim da Denver neće mnogo menjati po pitanju sastava za sledeću sezonu.
Da Milsap potpiše veteranski ugovor, da se malo isprse i više plate Granta, da ne potpišu Plamlija, i da polako spremaju ekipu za varijante smallball petorke sa Bolom ili čak Porterom na petici(kada Jokić odmara).
Potpuno je pogrešan utisak da Porter ne igra odbranu, u odnosu na prvi meč protiv Jute on je drastično napredovao u postavljanju i kretnjama, ali ga još sputava nedostatak iskustva, i još više nedostatak navike da odbrana mora da se igra.
Sad jasno vidi šta mu fali, i radom izmedju sezona on bi po svojim fizičkim karakteristikama trebalo da postane vrhunski zaštitnik obruča(ako želi visok ugovor ond aje to jedini put).
Takodje Bol je doveden sa nekom idejom, i iskreno rečeno ne može nikako biti lošiji od Plamlija.Možda ima nedostatak kilograma, ali oni mu i ne trebaju sa onakvim rasponom ruku(ne gura se sa centrima nego se povuče korak nazad i lovi blokade).
Vraća se i Barton, jedini igrač uz Jokića koji na najvišem nivou može da iskreira nešto za ekipu, i koji bi potpuno kompenzovao onu zonu Lejkersa i zatvaranje Jokića, a istovremeno bio i dodatni adrenalin ekipi.
Takodje Dozier zaslužuje mnogo veću pažnju, na obe strane terena, posebno u trenucima kada je Jokić onemogućen da igra pleja nego ga udvajaju.
Pokazalo se da je Marej sa loptom u rukama kao plej loš za ekipu, i da je potreban igrač sa bržim protokom lopte, a da Marej igra prvo bez lopte.

Konfučije

pre 3 godine

Ovo je otprilike realnost Denvera. Za nešto više tim mora da se popuni sa još kvalitetnih igrača. Koliko je to realno, pitanje je. Denver i slični timovi, koje zovu malim tržištima, su prilično limitirani. I svaka propuštena šansa se ne vraća tako brzo. U godinama koje dolaze Dalas će praviti moćnu ekipu, LA obe ekipe su tu, Niksi moraju nešto uraditi, GSW ne treba otpisati, Boston, Čikago...sve ove ekipe mogu i ulagaće veliki novac u izgradnju tima. Voleo bih da grešim, ali ove godine Nagetsi su bili bliže tituli nego što će biti u godinama koje dolaze.

Kimi

pre 3 godine

Marej se popravio ali je veliko pitanje koliko je to do ovih takoreci trening uslova bez publike. Nesto mi govori nazalost da ce se vratiti na svojih 18, 19 poena i nekonstantnost. U zadnje 2 utakmice imao je 0- 7 za 3 poena i 10 izgubljenih. Daleko je on jos od vrhunskog igraca. Vrhunskim igracima poput Bredli Bila ili Lilarda se ne desava da ne postignu nijednu trojku u 2 utakmice. Trojke su ih i prosle godine izbacile. Toliko su puta sami promasili za 3 poena. Da su pogadjali neku trojku vise kada su bili sami igrali bi i sedam utakmica. Marej ce u regularnim uslovima opet imati 35% trojku. Denveru trebaju vrhunski suter i jaka cetvorka.

Jumko

pre 3 godine

Bravo Jezerasi, bravo Lebron, bravo Dejvis! Jasno, brzo, precizno... Resili ste ovo po kratkom postupku, kako smo i ocekivali. Puno srece u borbi za titulu, pa da uzivamo u finalu!

Goran

pre 3 godine

Denver treba da dovede Tobiasa Harrisa i jednog pristojnog centra i tek onda opet imaju šansu da igraju dobru košarku i budu kandidati i za titulu.

bskfan

pre 3 godine

@Oblak u bermudama

Izvini prijatelju, zaboravio sam isplaženi jezik Dzordana i njegovu gracioznost. Nema veze što je igrao sa Pipenom, Rodmanom i Kukocem, i što je Lebron igrao sa krševima u Klivlendu 10 godina i ima više poena, asistencija, skokova i blokada od Dzordana u regularnom delu i više poena, skokova, asistncija, blokada i ukradenih lopti od Dzordana u plej ofu. I čak četiri finala više. Sitnica! Ali isplaženi jezik je prevagnuo. Priznajem!

JeRemija

pre 3 godine

@panter pudlica

Da li cemo dobiti odgovor ko gura Lejkerse ka tituli? Zar vas nije bar malo sramota da pisete pausalne stvari, bez ikakvog argumentovanog utemeljenja?

Do pre samo 10 dana ste isti vi pisali da je finale Lejkersi-Klipersi gotova stvar, jer to liga zeli, navijaci hoce, Silver namesta, mediji su vec to sredili i slicne nebuloze...Kada je vreme pokazalo da je to naravno besmislica, onda ste okrenuli plocu i kao papagaji ponavljate da su Lejkersi vec sampioni, valjda zeleci da relativizujete uspeh LA i Lebrona na celu istog.

Ako se desi da Lejkersi izgube Finale ( u sta iskreno sumnjam jer nema Lebrona ko da zaustavi) onda cete pisati kako je LBJ smesan igrac, gubi finala, svi ga deru i slicno.

Odrastite.

Bocko

pre 3 godine

Po meni Denveru nedostaju tri igraca, sva trojica da su solidni u odbrani. Jedan plej, koji nije veliki potrosac lopti, ali pogodi kad treba, kao nekad Pakson i Ker u Cikagu.Jedna visoka , a jaka, skocna cetvorka.I jedan centar, zamena za Jokica, koji bi trebao da ima 5-6 poena po mecu i otprilike toliko skokova. Naspram Plamlija, cak i Bobi izgleda kao solidno pojacanje Jeste rupa u odbrani ( kao i Plamli ), ali bi bar u napadu uradio nesto. I to za mnogo manje novca..

Cvele

pre 3 godine

Lepo je rekao Jokic,Marej je lider jer prima 180 miliona... I to je pametnom coveku dosta. Sada ce krenuti trejdovi, i nadam se da ce Jokic otici od ovog tima koji ga ne ceni...

JeRemija

pre 3 godine

@mr

Legendo, Lebron je postigao mnogo vise trojki od Dzordana uz, pazi sad, bolji procenat suta i vise udaljenu liniju za 3 poena. Njih dvojicu su neuporedivi u tom segmentu, kao i u segmentu asistencija, u kojima je Lebron mnogo bolji. Eto cak je uspeo da bude i najbolji asistent lige.
Majkl je bio cistokrvni skorer a i pored svega toga, on ima 3 poena vise od Dzejmsa u proseku a dva upucena suta vise prosecno.
Jednostavno, razlika izmedju njih dvojice gotovo da ne postoji, a po misljenju mnogih Lebron je bolji igrac. Njegova dosadasnja karijera to potvrdjuje.
Pricas o Majklovoj i Lebronovoj volji?! Pa Majkl je odigrao ukupno 15 sezona u NBA a Dzejms je najbolji igrac sveta u 17.sezoni.
Majkl toliko dugo nije ni trajao, u Vasingtonu je vec bio za penziju.

јд123

pre 3 godine

Definitivno Plamli i Milsap treba da odu. Tu se otvara prostor od 45 miliona za plate.
(Obelix, 27. septembar 2020 09:19)

Где је ту простор од 45 милииона када долази Маријев уговор на наплату?

Plamli ne moze da bude zamena Jokicu. Ja trenutno ne vidim takvog igraca na trzistu cak i kada se oslobodi prostor odlaskom Milsapa.
(Straight Outta München, 27. septembar 2020 10:14)

Још једном, не отвара се никакав простор одласком Милсапа, долази Маријев уговор на наплату. Идеална замена за Јокића би био Џајлс из Сакрамента, јер играју слично. Не би био тај који треба да појача одбрану као Пламли, него само да ради исте ствари као Јокић офанзивно. За дефанзиву им требају јаке 3. и 4. у одбрани, како у првој постави, тако на клупи.

Denver treba da dovede Tobiasa Harrisa i jednog pristojnog centra i tek onda opet imaju šansu da igraju dobru košarku i budu kandidati i za titulu.
(Goran, 27. septembar 2020 12:02)

Да ли ти знаш колика је плата Т. Хериса? Њега је Филаделфија преплатила, да им сада представља проблем ако би га хтели трејдовати. Могли би га довести, једино ако дају Мареја или Јокића за њега, иначе немају пара за њега.

Једина шанса да доведу некога је да у трејд укључе Бартона и Хериса. Иначе неће имати новца за неког доброг играча, који кошта 15-20 мил. годишње.

bskfan

pre 3 godine

Svaka cast za Jokića, još jedna sjajna sezona. Napravljen je iskorak u odnosu na prošlu sezonu i to je plafon. Protiv najboljeg igrača svih vremena Lebrona se nije moglo i svako ko je tu oekivao prolaz nije realan ili nema pojma o košarci. Denver treba još danas oterati Melouna, jer je ovek ograničen trener. Plamli, Milsap i Heris aut, a pošto poto dovesti Bila!
P.S. Da pitam ove iz History kanala jel još smatraju da je njihov idol najbolji, i ako smatraju, šta još treba da uradi Lebron da bi priznali da ga je on prevazišao? Sve brojke su mu bolje od Dzordanovih, a razlika se sve više povećava.

mr

pre 3 godine

Досадила више поређења са Џорданом. Као прво лига је бизнис, и увек ће бити поређења Џорданом јер тако мора. Сви смо заборавили да се тако и Коби гурао, и да Коби никад није био ни приближно популаран док је играо као што је данас. Џејмс није популаран мислим чак ни као Коби. Има Џејмс маркетинг, гура га пре свега лига. АЛи свако ко гледа кошрарку воли исту никад у животу неће ставити Џејмса у исту корпу са Џорданом. Како да га ставиш када му пре свега погледаш понашање, затим његово фолирање и падање, па његово бацање цигли. Џордан који је симбол је исто био свестан својих тројки и лимита, а овај је спреман да без блама млати са 7 и више метара и да маши обруч. Па само прошлу је бацио ја мислим једно 3-4 испод или лево и десно од обруча. Изгубљена финала где Џејмса поједе значај тек нема смисла ни причати и поредити са Џорданом. Џејмсу свака част за жељом да траје и улагањем у себе, ипак је то нека воља, али сви знамо и за Џорданова два повратка назад у кошарку, која је тек то воља.

Hm

pre 3 godine

Potpuno je pogrešan utisak da Porter ne igra odbranu, u odnosu na prvi meč protiv Jute on je drastično napredovao u postavljanju i kretnjama, ali ga još sputava nedostatak iskustva, i još više nedostatak navike da odbrana mora da se igra.
(KOSTA1703, 27. septembar 2020 16:00)

Kakav crni pogresan utisak? Pa decko je totalno zalutao. Njegovo postavljanje je posledica toga sto ga ostali usmeravaju sta i kako da radi. S' njim u odbrani dva igraca manje a u napadu jedan igrac manje. Zakuca se negde u cosak i ceka loptu za sut. Jedino sto ima je skok i sut, mada se ni tu nije proslavio koliko je igrao.

Denver ima nekoliko ogromnih problema...

Prvi je "trener". Covek koji nema pojma o zoni. Niti da igra, niti da brani. Bruka. Covek koji dozvoljava Mareju da glumi lidera-pleja, asistenta..u 4. a pogotovo u 5. utakmici kada se ovaj jedva vukao, ne usudjujuci se da ga zameni. Covek koji ne zna da organizuje igru. Samo uporediti kretnje u napadu Majamija i Denvera. Nebo i zemlja.

Drugi problem je Marej. Upao je u neki egotrip pa se na silu namece kao Bogomdan za tim. Umesto da igra svoju igru on se na silu namece kao vodja. Mislim, moze on i da bude superstar ali onda od rezultata nista.

Treci problem je Jokic. Covek koji nema onaj ubilacki karakter, koji ne zeli da bude lider, koji ne shvata da je to sto radi posao u kome se vrte velike pare a ne neka igra. Covek koji odbija odgovornost i obaveze koje ima kao vodja tima i sa zadovoljstvom tu ulogu prepusta Mareju.

nenad

pre 3 godine

Cetiri su uslova da bi Denver napredovaо: Odlazak Milsepa, Krejega, Plamlija i Melouna (sto se nece desiti). Denver igra bez suvisle cetvorke - i prve i rezervne. Plamlija niko normalan ni iz ABA lige ne bi uzeo. Mareju treba pristojan saigrac na bekovskim pozicijama, je r Moris nije dovljno dobar. Novi trener treba, koji ima opciju B i C , a ne samo pik dva igraca i tacka. Takodje Melounov odbijanje da igra bilo sta suvislo sem coveka u odbrani je veoma lose. Jokic zadnje dve utakmice nije lico na sebe. Zasto? Uzet im je pik i on je postao - "visak" na sedam metara od losa, a trener mu ne dozvoljava da odigra na pozicij pet u napadu ni dve minute. Jokic uospte ne ulazi ledjima prema kosu sem slucajno. Bez ozbiljih pojacanja na pozicijama beka i cetvorke i dovodjenja iole prostojnijeg trenera, ovo ce ostati najbolji rezultat ove generacije Denvera. Ne zaboravite ovaj plej of je igran bez publike i u specificnim uslovima. Pitanje je kako bi sve teklo da nije bilo korone. Ja mislim da bi Denver tesko dogurao do ovde. Nadam se da ce Majami proci , jer, mozda, mogu da disiplinom u igri i odbranom nesto da urade.I da, Jokic je dobio , u igrackom smislu, batine od Dejvi sa, koji je pokazao da je objektivo osetno jaci igrac.

Milivoje

pre 3 godine

Kakva je ovo franšiza kad ne mogu da dovedu 2 igrača koja vrede i da napadnu titulu ako tim ima potencijal za tako nešto? Kako nemaju 200 miliona da dovedu 2 dobra i proverena nego ovo "razvijanje" anonimusa? Od ovih nema ništa pa niko to nije uspeo da uradi u istoriji a ne Denver. Sad će oni kao Barselona u fidbalu od mladih igrača i svojih pikova da uzmu titulu? Pa to niko nikada nije uradio u NBA.

bskfan

pre 3 godine

Jokic je cudo od igraca. Da je hteo, mogao je on sinoc sam da ih dobije, ali ga je ocigledno sve ovo smorilo jer je znao da Lejkresi moraju da prodju dalje i cemu onda uzaludno trosenje energije. Jokic je toliko superioran da svoju igru dozira po potrebi, svake godine jedan korak dalje, i po rezultatima i po svojoj statistici, samo ga je ove godine Malone zeznuo pa mu smanjio minutazu u nekoliko poslednjih utakmica. Prva godina kao starter, najbolji napad u ligi. Druga godina, 46 pobeda i tesno ispadanje protiv Minesote. Treca godina 56 pobeda i prolazak prvog kruga plejofa. Cetvrta godina prolazak drugog kruga plejofa i verovatno najveca pobeda u istoriji Denvera. Sad je na Denveru da vidimo sta ce da uradi, ali za iducu godinu je plan finale, ako se uopste bude igrala kosarka.

Inace skroz nerezonska igra Denvera u cetvrtoj cetvrtini gde im sutiraju Moris, Milsap i Grant, a Marej gubi lopte. Grant postize poene ali je neefikasan, nije on igrac koji treba da sutne 18 puta na utakmici. Od svih igraca na LeBronu najbolje se pokazao Kreg a on sinoc bio najmanje na njemu. Lejkersi imali jasan plan, udvajati Jokica i Mareja a ostali sta daju. Njih je sinoc unistio Karuzo a ne LeBron, a Denver i dalje nema igraca koji moze da cuva igrace tipa Trej Jang, Ish Smit, Karuzo itd. Vreme je da se Denver pozdravi sa Plamlijem, Milsapom, Morisom a bilo bi dobro da se pozdrave i sa Harisom i Bartonom. Haris je imao puno sansi i sve ih je prokockao, kad god se igra jaka utakmica on potone.

ultrasrbin

pre 3 godine

Bero, 27. septembar 2020 10:09

Ala si se nalupao. Pa bas ti drugi su doneli prevagu na stranu LA, kao i cinjenica da su LJ i Ad sutirali vise slobodnih nego cela ekipa Denvera.

paspalj chandler

pre 3 godine

Oblak u bermudama

Hamilton je bolji i od Sumahera i od Sene,a lebron je prevazisao tog vaseg jordana, dosadni ste vise s njim. Najveci egoista u istoriji, osim lebrona bolji su od njega i Magic i Bird i Kobi.

ultrasrbin

pre 3 godine

bskfan, 27. septembar 2020 09:46

Ajde sto se palis na LBJ, ali zasto lazes sebe i pokusavas da slazes ostale. A sa kim igra LJ. Sto nije ostao u Klivlendu? Idi malo uporedi statistiku pre nego sto otpust na vikend zavrsis serijom lazi.

ultrasrbin

pre 3 godine

Ufo, 27. septembar 2020 08:34

Ti evo mozes da budes ponosan na broj minusa i debilan komentar.
Mada te molim da se ne opustas posto su tu Jumko, Mikii i ekipa.

Jumko

pre 3 godine

Bravo Jezerasi, bravo Lebron, bravo Dejvis! Jasno, brzo, precizno... Resili ste ovo po kratkom postupku, kako smo i ocekivali. Puno srece u borbi za titulu, pa da uzivamo u finalu!

Nba

pre 3 godine

Svi mi koji pratimo Nba i pre Jokica i ovih što sve kao hemija, e pa Nuggetsi su vam novi Memphis Grizzlies ako se secate sa Alenom,Conley, Randolphom i ostalima, uvek dominacija do playoffa i onda nista... Ovaj Denver mora da nabavi 2 superstara, jednog trojkasa i jednog centra.. ako želi da nešto postigne ako ne, dzaba se mi svi lozimo

bskfan

pre 3 godine

Svaka cast za Jokića, još jedna sjajna sezona. Napravljen je iskorak u odnosu na prošlu sezonu i to je plafon. Protiv najboljeg igrača svih vremena Lebrona se nije moglo i svako ko je tu oekivao prolaz nije realan ili nema pojma o košarci. Denver treba još danas oterati Melouna, jer je ovek ograničen trener. Plamli, Milsap i Heris aut, a pošto poto dovesti Bila!
P.S. Da pitam ove iz History kanala jel još smatraju da je njihov idol najbolji, i ako smatraju, šta još treba da uradi Lebron da bi priznali da ga je on prevazišao? Sve brojke su mu bolje od Dzordanovih, a razlika se sve više povećava.

Cvele

pre 3 godine

Lepo je rekao Jokic,Marej je lider jer prima 180 miliona... I to je pametnom coveku dosta. Sada ce krenuti trejdovi, i nadam se da ce Jokic otici od ovog tima koji ga ne ceni...

bskfan

pre 3 godine

@Oblak u bermudama

Izvini prijatelju, zaboravio sam isplaženi jezik Dzordana i njegovu gracioznost. Nema veze što je igrao sa Pipenom, Rodmanom i Kukocem, i što je Lebron igrao sa krševima u Klivlendu 10 godina i ima više poena, asistencija, skokova i blokada od Dzordana u regularnom delu i više poena, skokova, asistncija, blokada i ukradenih lopti od Dzordana u plej ofu. I čak četiri finala više. Sitnica! Ali isplaženi jezik je prevagnuo. Priznajem!

paspalj chandler

pre 3 godine

Oblak u bermudama

Hamilton je bolji i od Sumahera i od Sene,a lebron je prevazisao tog vaseg jordana, dosadni ste vise s njim. Najveci egoista u istoriji, osim lebrona bolji su od njega i Magic i Bird i Kobi.

nenad

pre 3 godine

Cetiri su uslova da bi Denver napredovaо: Odlazak Milsepa, Krejega, Plamlija i Melouna (sto se nece desiti). Denver igra bez suvisle cetvorke - i prve i rezervne. Plamlija niko normalan ni iz ABA lige ne bi uzeo. Mareju treba pristojan saigrac na bekovskim pozicijama, je r Moris nije dovljno dobar. Novi trener treba, koji ima opciju B i C , a ne samo pik dva igraca i tacka. Takodje Melounov odbijanje da igra bilo sta suvislo sem coveka u odbrani je veoma lose. Jokic zadnje dve utakmice nije lico na sebe. Zasto? Uzet im je pik i on je postao - "visak" na sedam metara od losa, a trener mu ne dozvoljava da odigra na pozicij pet u napadu ni dve minute. Jokic uospte ne ulazi ledjima prema kosu sem slucajno. Bez ozbiljih pojacanja na pozicijama beka i cetvorke i dovodjenja iole prostojnijeg trenera, ovo ce ostati najbolji rezultat ove generacije Denvera. Ne zaboravite ovaj plej of je igran bez publike i u specificnim uslovima. Pitanje je kako bi sve teklo da nije bilo korone. Ja mislim da bi Denver tesko dogurao do ovde. Nadam se da ce Majami proci , jer, mozda, mogu da disiplinom u igri i odbranom nesto da urade.I da, Jokic je dobio , u igrackom smislu, batine od Dejvi sa, koji je pokazao da je objektivo osetno jaci igrac.

Banjaluka

pre 3 godine

Vidis jarane, ja sam gledao i Majkla Dzefri Dzordana i Lebrona. Ja to gledam i na ovaj nacin. Pricajuci samo o njima dvojici omalovazavaju se ostali velikani, Wilt, Karim, Medzik, Leri, Kobi itd...medjutim mislim da nije bilo u istoriji dvojice kosarkasa koji su tako dugo igrali na tom nivou, bukvalno svaku sezonu. Majkl kaze da ne postoji najbolji ikada jer se ne mogu porediti razlicite ere. Lebron kaze da mu je cast da ga porede sa Majklom znaci sa radi dobar posao. Vecina svijeta smatra Majkla najvecim sa razlogom i znamo svi ko je on, ali nije stvar u uzdizanju Majkla vec omalovazavanju Lebrona, jer isto kao sto ono sto je radio on u 90-im, tako ovaj radi od 2003 sto je isto mozda nevidjeno do sada. Krs od ekipe Klivlend dovesti do finala toliko puta je nestvarno, pogotovo 2007 godine...malo objektivnosti.

JeRemija

pre 3 godine

@panter pudlica

Da li cemo dobiti odgovor ko gura Lejkerse ka tituli? Zar vas nije bar malo sramota da pisete pausalne stvari, bez ikakvog argumentovanog utemeljenja?

Do pre samo 10 dana ste isti vi pisali da je finale Lejkersi-Klipersi gotova stvar, jer to liga zeli, navijaci hoce, Silver namesta, mediji su vec to sredili i slicne nebuloze...Kada je vreme pokazalo da je to naravno besmislica, onda ste okrenuli plocu i kao papagaji ponavljate da su Lejkersi vec sampioni, valjda zeleci da relativizujete uspeh LA i Lebrona na celu istog.

Ako se desi da Lejkersi izgube Finale ( u sta iskreno sumnjam jer nema Lebrona ko da zaustavi) onda cete pisati kako je LBJ smesan igrac, gubi finala, svi ga deru i slicno.

Odrastite.

JeRemija

pre 3 godine

@mr

Legendo, Lebron je postigao mnogo vise trojki od Dzordana uz, pazi sad, bolji procenat suta i vise udaljenu liniju za 3 poena. Njih dvojicu su neuporedivi u tom segmentu, kao i u segmentu asistencija, u kojima je Lebron mnogo bolji. Eto cak je uspeo da bude i najbolji asistent lige.
Majkl je bio cistokrvni skorer a i pored svega toga, on ima 3 poena vise od Dzejmsa u proseku a dva upucena suta vise prosecno.
Jednostavno, razlika izmedju njih dvojice gotovo da ne postoji, a po misljenju mnogih Lebron je bolji igrac. Njegova dosadasnja karijera to potvrdjuje.
Pricas o Majklovoj i Lebronovoj volji?! Pa Majkl je odigrao ukupno 15 sezona u NBA a Dzejms je najbolji igrac sveta u 17.sezoni.
Majkl toliko dugo nije ni trajao, u Vasingtonu je vec bio za penziju.

Oblak u bermudama

pre 3 godine

P.S. Da pitam ove iz History kanala jel još smatraju da je njihov idol najbolji, i ako smatraju, šta još treba da uradi Lebron da bi priznali da ga je on prevazišao? Sve brojke su mu bolje od Dzordanovih, a razlika se sve više povećava.
(bskfan, 27. septembar 2020 08:58)

Prijatelju nije sve u brojkama! Ko je gledao MJ kako lebdi sa isplazenim jezikom, dok svi ostali koji su skocili u isto vreme odavno su na parketu to zna. Takodje Sumaher je najtrofejniji vozac formule, ali Sena je Sena, Mateus ima vise trofeja od Maradone ali.... to su sportisti koji imaju nesto plus u sebi osim suvih brojeva.

Milivoje

pre 3 godine

Kakva je ovo franšiza kad ne mogu da dovedu 2 igrača koja vrede i da napadnu titulu ako tim ima potencijal za tako nešto? Kako nemaju 200 miliona da dovedu 2 dobra i proverena nego ovo "razvijanje" anonimusa? Od ovih nema ništa pa niko to nije uspeo da uradi u istoriji a ne Denver. Sad će oni kao Barselona u fidbalu od mladih igrača i svojih pikova da uzmu titulu? Pa to niko nikada nije uradio u NBA.

Чир на желудцу

pre 3 godine

Занимљиво,да су се исти људи разболели од Новака и од Николе.Мслим на наше сународнике,јер су комшије одавно болесни на све што је српско.И за једне и за друге спас је у медикаментима,јер они неће стати.И да се зна,не славимо поразе него наше јунаке.

Goran

pre 3 godine

Denver treba da dovede Tobiasa Harrisa i jednog pristojnog centra i tek onda opet imaju šansu da igraju dobru košarku i budu kandidati i za titulu.

panter pudlica

pre 3 godine

Sa jedne strane Jokić, sa druge Dejvis, Hauvard i Mekgi. Neko kaže ovde ugasio da Dejvis... Ja stvarno ne znam da li postoji igrač koji bi izašao kao pobednik u odnosu 1-3.
Jokić da je bar imao neku dostojnu zamenu (a ne jedno drvo zvano plamli), drugačija bi slika bila.
Uz sve to, LA su imali ponovo blagi vetar u leđa od strane sudija i uz očiglednu razliku u energiji (Denver je u PO odigrao 6 utakmica više od LA) što se verovatno odrazilo i na loš šut sa distance, epilog nije mogao biti drugačiji.
Nadam se da će čelnici Denvera promeniti ekipu na bolje, da će se zahvaliti plamliju i milsapu i dovesti igrače koji će davati veći doprinos ekipi u odnosu na ovu dvojicu (čisto podsećanja, ova dvojica od budžeta vuku godišnje preko 40 miliona).
To da je urađeno na kraju prošle sezone što je već tada bilo očigledno, verujem da bi sada gledali Denver u finalu.
Za mene je ova sezona NBA završena, jer jednostavno ne želim da pratim dalje ovo besomučno i toliko očigledno guranje lejkersa ka tituli.

Obelix

pre 3 godine

Neko napisa ovde da oteraju Herisa?! Pa covek im je preokrenuo seriju protiv Jute svojom odbranom. Cinjenica je da je ove godine los u napadu, ali odbrana kida. Definitivno Plamli i Milsap treba da odu. Tu se otvara prostor od 45 miliona za plate. Grenta zadrzati. Mada i Milsap moze da ostane, ali za veteranski ugovor. Ne verujem da ce nekoga specijalno dovesti, sem centra. Posle sledece sezone trebalo bi MPJ da ponude maximalni ugovor. Moris, Kreg, Barton su sasvim dobri igraci za rotaciju, pogotovi Barton. Dosta je i on falio u ovim serijama.

Neo@

pre 3 godine

Često Bog namesti poraze u životu da bi kasnije trijumfovao na veličanstveniji način i u boljoj prilici, no kad si bio poražen.
Samo što je potrebno za to boriti se, biti uporan, istrajan i strpljiv.
A kad dodjes u tom trenutku do cilja, onda je i satisfakcija veća, pa često i Bog dragi da više nego što si očekivao.
Ako Denver nastavi pametno da radi, pre ili kasnije će biti šampioni NBA lige.
Za godinu dve, ova dvojica Marej i Jokic će biti još veće zveri, a ako dovedu još jednog izvrsnog šutera, i dok sazri onaj junior Porter, to će biti tim za velika dela!

mr

pre 3 godine

Досадила више поређења са Џорданом. Као прво лига је бизнис, и увек ће бити поређења Џорданом јер тако мора. Сви смо заборавили да се тако и Коби гурао, и да Коби никад није био ни приближно популаран док је играо као што је данас. Џејмс није популаран мислим чак ни као Коби. Има Џејмс маркетинг, гура га пре свега лига. АЛи свако ко гледа кошрарку воли исту никад у животу неће ставити Џејмса у исту корпу са Џорданом. Како да га ставиш када му пре свега погледаш понашање, затим његово фолирање и падање, па његово бацање цигли. Џордан који је симбол је исто био свестан својих тројки и лимита, а овај је спреман да без блама млати са 7 и више метара и да маши обруч. Па само прошлу је бацио ја мислим једно 3-4 испод или лево и десно од обруча. Изгубљена финала где Џејмса поједе значај тек нема смисла ни причати и поредити са Џорданом. Џејмсу свака част за жељом да траје и улагањем у себе, ипак је то нека воља, али сви знамо и за Џорданова два повратка назад у кошарку, која је тек то воља.

Soko sivi

pre 3 godine

Pre pet godina Nikola je kuburio sa problemom zvanim broj ličnih grešaka... Evo nas sad, u finalu konferencije dve utakmice propadoše jer je morao da presedi na klupi.
Denver mora da ojača roster. Nadam se takođe da su ove dve godine učešća u plej-ofu dovoljne da se prođe “period inicijacije” kod sudija i da sledeće dobiju suđenje kakvo dolikuje.
Mora to izgleda tako kod njih, i Džordana su Pistonsi batinali dve godine dok nije ojačao.

Oblak u bermudama

pre 3 godine

@Oblak u bermudama

Izvini prijatelju, zaboravio sam isplaženi jezik Dzordana i njegovu gracioznost. Nema veze što je igrao sa Pipenom, Rodmanom i Kukocem, i što je Lebron igrao sa krševima u Klivlendu 10 godina i ima više poena, asistencija, skokova i blokada od Dzordana u regularnom delu i više poena, skokova, asistncija, blokada i ukradenih lopti od Dzordana u plej ofu. I čak četiri finala više. Sitnica! Ali isplaženi jezik je prevagnuo. Priznajem!
(bskfan, 27. septembar 2020 09:46)

Jezik je samo propratni detalj, poenta je da brojke nisu sve u životu. Ne želim da umanjim uspehe i brojke LBJ, naprotiv samo smatram da nema taj iks faktor koji pomenuti sportisti imaju.

Konfučije

pre 3 godine

Ovo je otprilike realnost Denvera. Za nešto više tim mora da se popuni sa još kvalitetnih igrača. Koliko je to realno, pitanje je. Denver i slični timovi, koje zovu malim tržištima, su prilično limitirani. I svaka propuštena šansa se ne vraća tako brzo. U godinama koje dolaze Dalas će praviti moćnu ekipu, LA obe ekipe su tu, Niksi moraju nešto uraditi, GSW ne treba otpisati, Boston, Čikago...sve ove ekipe mogu i ulagaće veliki novac u izgradnju tima. Voleo bih da grešim, ali ove godine Nagetsi su bili bliže tituli nego što će biti u godinama koje dolaze.

panter pudlica

pre 3 godine

Izvini prijatelju, zaboravio sam isplaženi jezik Dzordana i njegovu gracioznost. Nema veze što je igrao sa Pipenom, Rodmanom i Kukocem, i što je Lebron igrao sa krševima u Klivlendu 10 godina i ima više poena, asistencija, skokova i blokada od Dzordana u regularnom delu i više poena, skokova, asistncija, blokada i ukradenih lopti od Dzordana u plej ofu. I čak četiri finala više. Sitnica! Ali isplaženi jezik je prevagnuo. Priznajem!
(bskfan, 27. septembar 2020 09:46)

Prosto ne mogu da verujem koliko su neki ovde i dalje uporni da dokažu da je floper lebron bolji od Džordana. Dokle treba da doseže nečija glupost pa reći da lebon igrao sa krševima (Šekil o'Nil, Entoan Džejmison, Kajri Irving, Kevin Lov, Kris Boš, Dvejn Vejd su samo neki od tih nazovi krševa), a da je Džordan igrao sa vanserijskim Rodmanom, još većim Luk Longlijem, Horas Grantom ili Bilom Veningtonom...

Apsolutno ne kapiram potrebu za takvim stvarima da se komentariše nešto o vremenu kada još nije bio ni rođen i za šta si čuo samo iz priče. Vidiš, ja ne komentarišem igrače kakvi su bili recimo Bil Rasel, Vilt Čembrlen i slični jer nisam iz tog vremena i totalno bi bilo nenormalno da kažem bilo šta negativno u vezi njihovih dostignuća jer za njih znam samo iz priče i sa snimaka.

Klinci, živite u svom vremenu i uživajte u njemu, niko vam to ne brani. Ali nemojte
Pljuvati i ismevati prošlost, jer život na zemlji je normalno postojao i pre vašeg rođenja. Ja sam vaspitavan da poštujem starije, a izgleda da je problem što se to poštovanje kod vas mladih izgubilo neadekvatnim vaspitavanjem.

Lebron jeste veliki igrač, niko to ne spori. Ali reću da je veći od Džordana je uvreda za zdrav razum.

Pera Ždera

pre 3 godine

Umoran Denver + sudije u dosta situacija + Vise fizicke snage / Vise visokih

Hauard ( prebijanje, provociranje, ogromna prisutnost u skoku i odbrani. Zadatak jako uspesan. )

Javal (dovoljno da udje i odmori ostale visoke tabadzije na Jokicu. )

Dejvis ( dodatno mrcvarenje Jokica, protekcija kod sudija omogucava konstantno stavljanje u rizik licnih gresaka Nikole i drugih - dista bacanja. Svakako odlicno odigrao seriju. Nekako i mirniji, normalniji, bez veceg lozenja i provokacija u skladu sa ostatkom LA. Iznenadjenje u tom pogledu. )

LeBron (opet protekcija, bacanja na tudji pogled na njega bukvalno ali svakako ubica. Sinoc Razvalio. Dodatni fizicki pritisak u odbrani. )

Sa druge strane ...

Plamli ( nikada nisam video toliku ofanzivnu impotenciju, igrac manje u napadu sve vreme. Matori Hauard dao 10ak poena u proseku u ovoj seriji. Za odbranu precenjen. Brdo propusta na toj strani. Glupih licnih, da ne spominjemo gresku serije u drugoj utakmici (Dejvisova trojka u zadnjoj sekundi). Svasta bi bilo da je to Denver dobio. Nadam se neupitan trejd. )

Milsap ( vec neko vreme proslost ozbiljnije kosarke. Koristan iskustvom ali nikako za prvu postavu i tolike minute ovako ozbiljne serije. Sa druge strane nemas koga umesto njega ali svakako ne u toj ulozi. Previse "kratak" (no homo :D ) za cuvanje Dejvisa a najvise vremena ga cuvao. Takodje trejd ili veteranski ugovor, nadam se. )

Grent ( odlican celu seriju posmatrajuci njegovu bitnost i ulogu. Uz neke propuste, u svojoj ulozi, minutima daleko prevazisao trazeno. Posebno u poenima. U odbrani takodje odlican. Zadrzati ga uz trio Jokic, Marej, Porter, ako bude izvodljivo. )

Jokic (isprebijan, def na kraju i umoran (19ta utakmica sinoc za Denver u PO, 4 vise od LA). Pored minimalnog razigravanja od strane bekova, nedovoljno snage (rotacija 4 vrhunska odbrambena na njemu) da iskljucivo igrom 1 na 1, izolacijskom kosarkom, postize 30+ celu seriju. Svakako doktor kosarke.)

Dakle Hauard, Javal, Dejvis, Lebron VS Plamli, Milsap, Grent, Jokic. Nedovoljno fizike, bezobrazluka i protekcije kod sudija na strani Denvera.

U svakom slucaju FENOMENALAN uspeh Denvera. Daleko iznad ocekivanja javnosti i mnogih koji ih nisu detaljnije pratili. Brine samo ta situacija guranja od strane sudija. Jasno je da toga mora imati prema velikim timovima ali u ovolikoj meri namece se razmisljanje da li ikada marktetinski mali tim poput Denvera moze do titule pored faktora van kosarke? Hmm...

uzzaaassss

pre 3 godine

Hoce biti docek za Jokica? Ipak je igrao u polufinalu Nba lige! Da mu se oduze gradski drug clanovi...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jumko, 27. septembar 2020 08:57)

Idi pred skupstinu pa cekaj ... ako nesto saznas javi ...

panter pudlica

pre 3 godine

Izvini prijatelju, zaboravio sam isplaženi jezik Dzordana i njegovu gracioznost. Nema veze što je igrao sa Pipenom, Rodmanom i Kukocem, i što je Lebron igrao sa krševima u Klivlendu 10 godina i ima više poena, asistencija, skokova i blokada od Dzordana u regularnom delu i više poena, skokova, asistncija, blokada i ukradenih lopti od Dzordana u plej ofu. I čak četiri finala više. Sitnica! Ali isplaženi jezik je prevagnuo. Priznajem!
(bskfan, 27. septembar 2020 09:46)

Prosto ne mogu da verujem koliko su neki ovde i dalje uporni da dokažu da je floper lebron bolji od Džordana. Dokle treba da doseže nečija glupost pa reći da lebon igrao sa krševima (Šekil o'Nil, Entoan Džejmison, Kajri Irving, Kevin Lov, Kris Boš, Dvejn Vejd su samo neki od tih nazovi krševa), a da je Džordan igrao sa vanserijskim Rodmanom, još većim Luk Longlijem, Horas Grantom ili Bilom Veningtonom...

Apsolutno ne kapiram potrebu za takvim stvarima da se komentariše nešto o vremenu kada još nije bio ni rođen i za šta si čuo samo iz priče. Vidiš, ja ne komentarišem igrače kakvi su bili recimo Bil Rasel, Vilt Čembrlen i slični jer nisam iz tog vremena i totalno bi bilo nenormalno da kažem bilo šta negativno u vezi njihovih dostignuća jer za njih znam samo iz priče i sa snimaka.

Klinci, živite u svom vremenu i uživajte u njemu, niko vam to ne brani. Ali nemojte
Pljuvati i ismevati prošlost, jer život na zemlji je normalno postojao i pre vašeg rođenja. Ja sam vaspitavan da poštujem starije, a izgleda da je problem što se to poštovanje kod vas mladih izgubilo neadekvatnim vaspitavanjem.

Lebron jeste veliki igrač, niko to ne spori. Ali reću da je veći od Džordana je uvreda za zdrav razum.

Dragan Borca

pre 3 godine

Legendo Nikola
Imao je
Koronu
Gobera
Leonarda i Kliperse
Lebrona i plus sadasnjeg i nekadasnjeg najboljeg dafanzivca u isto vreme protiv sebe. Provocirali ga, potcenjivali, niko im nije davao sanse protiv placenika vestacki stvorenih timova
I plus ga americke sudije diskriminisale sa nekoliko nepostojecih faulova u seriji
I plus mu Plamli upropasti onih neverovatnih 2 minute na 1- 1
Ko zna kako bi se ovo zavrsilo da uprava nije katastrofalno dala 44 miliona Milsapu i Plamliju
Odmagali su mu i uprava i sudije pa cak i neki saigraci
Kapa dole za genija sta je sve imao protiv sebe

Goran

pre 3 godine

Evo i sam Jokic javno kaze da je Muri lider Nageca.
(BB, 27. septembar 2020 08:37)

Meni se čini da Jokic javno kaze da je on lično lider Nageca.

Bero

pre 3 godine

Dva igraca su sasvim dovoljna da nose teret,evo nprJames i Davis su oslonci ekipe,kosgeteri i drze obranu...ostali popune broj odrade svoje uloge,10 ak koseva max..cinjenica je da je u ovoj seriji Denver imao malo bolje igrace u rotaciji ali je duo Lakersa jaci od Nikole i Murraya i to je bilo presudno..Denver ce tesko do velike zvijezde zbog grada i trzista,treba razviti ovog malog sto bolje,ostatak se moze popuniti uvjek iskusnim igracima,na nevelikim ugovorima prosjecne klase koji znaju sta im je raditi..ima tu primjera koliko hoces,Miami dovede na kraju sezone Iggija i Crowdera za sicu,Lakersi imaju Ronda,Morrisa,Howarda..taj tip veterana njina treba..ne traze puno loptu ni veliku placu vec momcad koja ima ambiciju i jasnu hijerarhiju u timu, igdje se uvjek zna "ko kosi a tko vodu nosi"

bskfan

pre 3 godine

Jokic je cudo od igraca. Da je hteo, mogao je on sinoc sam da ih dobije, ali ga je ocigledno sve ovo smorilo jer je znao da Lejkresi moraju da prodju dalje i cemu onda uzaludno trosenje energije. Jokic je toliko superioran da svoju igru dozira po potrebi, svake godine jedan korak dalje, i po rezultatima i po svojoj statistici, samo ga je ove godine Malone zeznuo pa mu smanjio minutazu u nekoliko poslednjih utakmica. Prva godina kao starter, najbolji napad u ligi. Druga godina, 46 pobeda i tesno ispadanje protiv Minesote. Treca godina 56 pobeda i prolazak prvog kruga plejofa. Cetvrta godina prolazak drugog kruga plejofa i verovatno najveca pobeda u istoriji Denvera. Sad je na Denveru da vidimo sta ce da uradi, ali za iducu godinu je plan finale, ako se uopste bude igrala kosarka.

Inace skroz nerezonska igra Denvera u cetvrtoj cetvrtini gde im sutiraju Moris, Milsap i Grant, a Marej gubi lopte. Grant postize poene ali je neefikasan, nije on igrac koji treba da sutne 18 puta na utakmici. Od svih igraca na LeBronu najbolje se pokazao Kreg a on sinoc bio najmanje na njemu. Lejkersi imali jasan plan, udvajati Jokica i Mareja a ostali sta daju. Njih je sinoc unistio Karuzo a ne LeBron, a Denver i dalje nema igraca koji moze da cuva igrace tipa Trej Jang, Ish Smit, Karuzo itd. Vreme je da se Denver pozdravi sa Plamlijem, Milsapom, Morisom a bilo bi dobro da se pozdrave i sa Harisom i Bartonom. Haris je imao puno sansi i sve ih je prokockao, kad god se igra jaka utakmica on potone.

neca

pre 3 godine

Šta je tačno “Sombor šafl”?


Sve izgleda potpuno mirno i neko bi neupućen mogao da pomisli da je Jokić držeći loptu odlutao u mislima da svojih konja, do ravnice i rezanaca sa makom. A onda kao da se prene iz duboke zamišljenosti, centar Denvera brzo spusti loptu na parket, napravi dva mini-koraka udesno i sa desne noge se odrazi – ako to može da se nazove odrazom – kako bi šutnuo preko svog čuvara. Taj je somborski ringišpil, za koji svi znaju kako izgleda a retko ko uspe da ga izbegne, sve što ostane zanesenjaku u dresu sa brojem 15 od one čežnje za mirom. Neko taj potez opisuje kao “pokušaj debelog dečaka da imitira Dirka Novickog”, drugi ga vide kao odraz Jokićeve lucidnosti, a mnogi čuvari, uključujući i Pola Džordža, ne uspeju ni da ga vide. Svakako postoji mnogo pragmatičnijih načina da se reše određene situacije u napadu, naročito u igri jedan na jedan, ali Jokić je nosilac ordena časti košarkaškog larpurlartizma. Umetnost radi umetnosti, da bude lepo, a ako je i korisno, onda svima dobro.
A i za pamćenje je...

Pegone

pre 3 godine

@Dovesti koje pojacanje da ne bude sav teret na Jokicu i Mareju, i smesi im se lepa buducnost.
(Makaveli, 27. septembar 2020 08:30)

I to nekog sa visinom,imaju previse niskih igraca .Protiv LA se to osetilo ne mogu Jokic i Plamli sami protiv 4-5 visokh jezerasa.

X

pre 3 godine

Neko napisa ovde da oteraju Herisa?! Pa covek im je preokrenuo seriju protiv Jute svojom odbranom. Cinjenica je da je ove godine los u napadu, ali odbrana kida. Definitivno Plamli i Milsap treba da odu. Tu se otvara prostor od 45 miliona za plate. Grenta zadrzati. Mada i Milsap moze da ostane, ali za veteranski ugovor. Ne verujem da ce nekoga specijalno dovesti, sem centra. Posle sledece sezone trebalo bi MPJ da ponude maximalni ugovor. Moris, Kreg, Barton su sasvim dobri igraci za rotaciju, pogotovi Barton. Dosta je i on falio u ovim serijama.
(Obelix, 27. septembar 2020 09:19)

Mora MPJ još da radi na sebi da bi zaslužio maksimalni ugovor.
Denveru treba četvorka - visok i dobar u odbrani (a Milsep može da ostane za veteranski ugovor da bude backup). Pored toga treba još jedan dobar šuter. Što se tiče rezervnog centra, to je bar lako naći za male pare. Može da se dovede solidan centar da odigra 10-15min po utakmici.

Što se tiče trejda/otpustanja po meni svi dolaze u opticaj osim Jokića, Marija i MPJ.

KOSTA1703

pre 3 godine

Mislim da Denver neće mnogo menjati po pitanju sastava za sledeću sezonu.
Da Milsap potpiše veteranski ugovor, da se malo isprse i više plate Granta, da ne potpišu Plamlija, i da polako spremaju ekipu za varijante smallball petorke sa Bolom ili čak Porterom na petici(kada Jokić odmara).
Potpuno je pogrešan utisak da Porter ne igra odbranu, u odnosu na prvi meč protiv Jute on je drastično napredovao u postavljanju i kretnjama, ali ga još sputava nedostatak iskustva, i još više nedostatak navike da odbrana mora da se igra.
Sad jasno vidi šta mu fali, i radom izmedju sezona on bi po svojim fizičkim karakteristikama trebalo da postane vrhunski zaštitnik obruča(ako želi visok ugovor ond aje to jedini put).
Takodje Bol je doveden sa nekom idejom, i iskreno rečeno ne može nikako biti lošiji od Plamlija.Možda ima nedostatak kilograma, ali oni mu i ne trebaju sa onakvim rasponom ruku(ne gura se sa centrima nego se povuče korak nazad i lovi blokade).
Vraća se i Barton, jedini igrač uz Jokića koji na najvišem nivou može da iskreira nešto za ekipu, i koji bi potpuno kompenzovao onu zonu Lejkersa i zatvaranje Jokića, a istovremeno bio i dodatni adrenalin ekipi.
Takodje Dozier zaslužuje mnogo veću pažnju, na obe strane terena, posebno u trenucima kada je Jokić onemogućen da igra pleja nego ga udvajaju.
Pokazalo se da je Marej sa loptom u rukama kao plej loš za ekipu, i da je potreban igrač sa bržim protokom lopte, a da Marej igra prvo bez lopte.

ultrasrbin

pre 3 godine

bskfan, 27. septembar 2020 09:46

Ajde sto se palis na LBJ, ali zasto lazes sebe i pokusavas da slazes ostale. A sa kim igra LJ. Sto nije ostao u Klivlendu? Idi malo uporedi statistiku pre nego sto otpust na vikend zavrsis serijom lazi.

Hm

pre 3 godine

Potpuno je pogrešan utisak da Porter ne igra odbranu, u odnosu na prvi meč protiv Jute on je drastično napredovao u postavljanju i kretnjama, ali ga još sputava nedostatak iskustva, i još više nedostatak navike da odbrana mora da se igra.
(KOSTA1703, 27. septembar 2020 16:00)

Kakav crni pogresan utisak? Pa decko je totalno zalutao. Njegovo postavljanje je posledica toga sto ga ostali usmeravaju sta i kako da radi. S' njim u odbrani dva igraca manje a u napadu jedan igrac manje. Zakuca se negde u cosak i ceka loptu za sut. Jedino sto ima je skok i sut, mada se ni tu nije proslavio koliko je igrao.

Denver ima nekoliko ogromnih problema...

Prvi je "trener". Covek koji nema pojma o zoni. Niti da igra, niti da brani. Bruka. Covek koji dozvoljava Mareju da glumi lidera-pleja, asistenta..u 4. a pogotovo u 5. utakmici kada se ovaj jedva vukao, ne usudjujuci se da ga zameni. Covek koji ne zna da organizuje igru. Samo uporediti kretnje u napadu Majamija i Denvera. Nebo i zemlja.

Drugi problem je Marej. Upao je u neki egotrip pa se na silu namece kao Bogomdan za tim. Umesto da igra svoju igru on se na silu namece kao vodja. Mislim, moze on i da bude superstar ali onda od rezultata nista.

Treci problem je Jokic. Covek koji nema onaj ubilacki karakter, koji ne zeli da bude lider, koji ne shvata da je to sto radi posao u kome se vrte velike pare a ne neka igra. Covek koji odbija odgovornost i obaveze koje ima kao vodja tima i sa zadovoljstvom tu ulogu prepusta Mareju.

Straight Outta München

pre 3 godine

Imaju dobar tandem Jokic-Marej. To je za sada dovoljno za finale. Ali za veliki iskorak je potreban jos jedan ekstremno dobar igrac na oba kraja terena. Idealno na poziciji broj 4. Plamli ne moze da bude zamena Jokicu. Ja trenutno ne vidim takvog igraca na trzistu cak i kada se oslobodi prostor odlaskom Milsapa. U Denveru su odlicno razmisljali kada su doveli Milsapa, bio je skroz logicno resenje, odlican na oba kraja, cetvorka... Ali... Da je Porter bolji u odbrani, imali bi opciju vise. Zbog slabije odbrane Nikole Jokica Denveru su potrebne dve defanzivne zveri na pozicijama 3 i 4.

kfd

pre 3 godine

Nagetsi sledeće godine neće imati prostora u salary capu, ne znam zašto uporno pišete te gluposti. Geri Heris će imati 20 miliona sam.

neca

pre 3 godine

Rekoše komentatori: u nekoliko sezona Oklahoma Siti je gradila tim sa Kavinom Durantom, Raselom Vestbrukom, Džejmsom Hardenom koji su vršnjaci i sa još nekoliko asova drugih generacija, da ne nabrajam. Igrali su zajedno do 25.te i razišli se bez nekog uspeha osim jednog finala. Bili su mladi i nisu uspeli. I danas su zvezde a primer Oklahome je da talentovana ekipa ne mora da zrelošću donese uspeh. Nikola to shvatio. a kakva karijera ga čeka videćemo. Do sada je već postao neka vrsta mita i čestitam mu na tome. A šta dalje? Bezbroj faktora može da utiče na to. U svakom slučaja Nikoli BRAVO za unikatnost i ponašanje u svemu!

ultrasrbin

pre 3 godine

Ufo, 27. septembar 2020 08:34

Ti evo mozes da budes ponosan na broj minusa i debilan komentar.
Mada te molim da se ne opustas posto su tu Jumko, Mikii i ekipa.

ultrasrbin

pre 3 godine

Bero, 27. septembar 2020 10:09

Ala si se nalupao. Pa bas ti drugi su doneli prevagu na stranu LA, kao i cinjenica da su LJ i Ad sutirali vise slobodnih nego cela ekipa Denvera.

јд123

pre 3 godine

Definitivno Plamli i Milsap treba da odu. Tu se otvara prostor od 45 miliona za plate.
(Obelix, 27. septembar 2020 09:19)

Где је ту простор од 45 милииона када долази Маријев уговор на наплату?

Plamli ne moze da bude zamena Jokicu. Ja trenutno ne vidim takvog igraca na trzistu cak i kada se oslobodi prostor odlaskom Milsapa.
(Straight Outta München, 27. septembar 2020 10:14)

Још једном, не отвара се никакав простор одласком Милсапа, долази Маријев уговор на наплату. Идеална замена за Јокића би био Џајлс из Сакрамента, јер играју слично. Не би био тај који треба да појача одбрану као Пламли, него само да ради исте ствари као Јокић офанзивно. За дефанзиву им требају јаке 3. и 4. у одбрани, како у првој постави, тако на клупи.

Denver treba da dovede Tobiasa Harrisa i jednog pristojnog centra i tek onda opet imaju šansu da igraju dobru košarku i budu kandidati i za titulu.
(Goran, 27. septembar 2020 12:02)

Да ли ти знаш колика је плата Т. Хериса? Њега је Филаделфија преплатила, да им сада представља проблем ако би га хтели трејдовати. Могли би га довести, једино ако дају Мареја или Јокића за њега, иначе немају пара за њега.

Једина шанса да доведу некога је да у трејд укључе Бартона и Хериса. Иначе неће имати новца за неког доброг играча, који кошта 15-20 мил. годишње.

Kimi

pre 3 godine

Marej se popravio ali je veliko pitanje koliko je to do ovih takoreci trening uslova bez publike. Nesto mi govori nazalost da ce se vratiti na svojih 18, 19 poena i nekonstantnost. U zadnje 2 utakmice imao je 0- 7 za 3 poena i 10 izgubljenih. Daleko je on jos od vrhunskog igraca. Vrhunskim igracima poput Bredli Bila ili Lilarda se ne desava da ne postignu nijednu trojku u 2 utakmice. Trojke su ih i prosle godine izbacile. Toliko su puta sami promasili za 3 poena. Da su pogadjali neku trojku vise kada su bili sami igrali bi i sedam utakmica. Marej ce u regularnim uslovima opet imati 35% trojku. Denveru trebaju vrhunski suter i jaka cetvorka.

Bocko

pre 3 godine

Po meni Denveru nedostaju tri igraca, sva trojica da su solidni u odbrani. Jedan plej, koji nije veliki potrosac lopti, ali pogodi kad treba, kao nekad Pakson i Ker u Cikagu.Jedna visoka , a jaka, skocna cetvorka.I jedan centar, zamena za Jokica, koji bi trebao da ima 5-6 poena po mecu i otprilike toliko skokova. Naspram Plamlija, cak i Bobi izgleda kao solidno pojacanje Jeste rupa u odbrani ( kao i Plamli ), ali bi bar u napadu uradio nesto. I to za mnogo manje novca..

colorado

pre 3 godine

Definitivno, ljudi ne poznaju materiju, pa dozvoljavaju ovde sebi svašta da pišu. Ugovor je istekao sada milsapu (30m), plamliju (14m), krejgu (2m), i grent ima mogućnost da ostane još godinu dana (9m) ili da traži veći ugovor, što mislim da će učiniti. Mislim da i bol bol sada treba da potpiše novi ugovor. Bez ovih igrača denver ima 105m vredne ugovore i nema mnogo prostora za neko poboljšanje, jedino ako milsap prihvati veteranski ugovor (3m) to bi već bilo pojacanje za denver. Krejg će sigurno tražiti znatno veći ugovor od sadašnjih 2m, a mislim da će i grant tražiti za par miliona veći ugovor od sadašnjih 9m. Malo je prostora za neka poboljšanja , jedino barton, haris da se uključe u neki trejd, ali je i tu pitanje šta bi dobili. Ovako samo da se nadaju da će se ovi mladi igrači još razvijati, i uz eventualno neki trejd i milsapov veteranski ugovor da naprave kirak dalje.