Sreda, 24.06.2020.

14:29

DW: Ljudskoj gluposti nema kraja

U priči oko infekcije Novaka Đokovića koronom, potresno je videti koliko je naivno bilo ponašanje najboljeg tenisera sveta.

Izvor: MT

DW: Ljudskoj gluposti nema kraja IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

121 Komentari

Sortiraj po:

batko

pre 3 godine

Tekst samo pokazuje koliko je tenis rizičan u vreme korone. Naročito kada ga upražnjavate po klubovima u Zadru i Beogradu, ili klanicama u Nemačkoj. Taj nemački Tenis (Tonnies) samo je dokaz da te turnire treba organizovati na otvorenom, uz obaveznu distancu na pokretnoj traci...

advokat

pre 3 godine

Ima jedna stvar; svi ovi kritičari koji su se obrušili na Noleta,imaju kompleks niže vrednosti koji se hrani time što će najvećeg,dakle,broja 1 da povuku na niže,da mu napakoste,da ga spuste sa te ogromne visine na kojoj se on nalazi.Osećaju se ,lično, bolje kad ga pljuju,misleći da će kao igrač biti slabiji kada se vrati,a samim tim i prihvatljiviji za njihove pojmove:kako neko takav može da bude najveći.

Oliver

pre 3 godine

Deutsche Welle je ogavan,odvratan,levicarski,komunjarski medijski servis. Klasican levicarski fake news,lazovi,izmisljaju vesti,to su komunjare dostojne najdubljeg prezira!

Dragivoje

pre 3 godine

Umesto podrške za što brže ozdravljenje i povratak na teren ovaj gnusni, pakosni ološ likuje. Kakva bagra, kakve ništarije, kakvi licemeri!!! Fuj!!!
NOLE, ŠTO PRE DA OZDRAVIŠ I U INAT SVIMA NJIMA OSVOJIŠ US OPEN!!! ŽIVEO I SREĆNO!!!

Darbo

pre 3 godine

@ pekinska_patka. Dragi i ,,pametni" zemljače. Ko li je tebe ,,zatrovao" austrijanci, politička korektnost ili želja da se dopadneš sam sebi. Da su oni takvi kako ti pričaš ne bi svaki dan pljuvali po Novaku, a našao bi se i neko od njih ko bi rekao. OK desilo se bila je greška ali je namera bila veoma humana i ljudska. Od tako ,,divnih" ljudi od krvi i mesa kako reče ništa od toga nismo čuli. Prema tome ćuti i nastavi da se uvlačiš austrijancima.

Radoslav

pre 3 godine

pristupom svakome ko pokusa imalo da nas kritikuje pa taman imali i pravo.A u ovom slucaju , citav svet ima pravo sto kritikuje Novaka . I sam je toga svestan i izvinio se u pocetku, ali to nije dovoljno. POtrebno je jos peglanja imidza . Napravio je gresku i ne razumem sve ove koji ne mogu to sazvakati . Nebitno ko je sta uradio u istoriji ,on je pogresio i tacka ! Zato jesmo tu gde jesmo i tapkacemo jos dugo vremena, na zalost. Tuzno je citati ove sve komentare.
(Gvozdeni, 25. jun 2020 15:45 Pa gvozdeni tebra,kao prvo Nole je priznao i pokajao se,sta po tebi jos treba da uradi,da se samozapali na Terazijama mozda?Drugo,da su se Nemci istinski i sustinski odrekli nacizma postoji samo u tvojoj naivnoj glavi.Pa mi zivimo u nemackom nacizmu danas samo nema logora.Trece sto se uopste kritikuje Novak a ne npr.Svedi koji imaju opusten stav?Ja cu ti reci;zato sto smo Srbi i zato jer Nole igra pod srpskom zastavom cika gvozdeni.

Mr. Bojangles

pre 3 godine

Kako reče onaj Italijan onomad na Australian Open-u "Okay Novak, Seven Australian Opens, 15 Grand Slams... not too bad, not too bad."

Pozdrav za DW.

dr psi

pre 3 godine

Tačno kao i ljudskoj pakosti! A ovo što se sručilo na Đokovića je i više od pakosti! Ovo je udružena namera da se Đoković potpuno disjvalifikuje kao teniser ( koji ugrožava ljubimce), kao spirtista i kao ČOVEK! Jednostavno ga isključiti, precrtati, izopštiti! Da li je zaista toliko naudio i on i njegova pirodica drugima da je žestina ovog iživljavanja (bez preterivanja) ravna količini nanete štete?
Nemački mediji bi mogli da se pozabave masovnom zarazom u klanici koja se broji u stotinama, umesto što se bave Đokovićem! Šta je sa Šveđanima i njihovom nonšalantnom ponašanju u vezi aktuelnog virusa, Francuzima ili Britancima? O SAD tek da ne govorimo. Ali ne, Đokovića samo što još nisu predložili za Hag ! Zaista ljudskoj pakosti ( pokvarenosti) nema granica!

Boza

pre 3 godine

I od sada pa do kraj Novakove teniske karijere niko i nikada ne ce mu odati bilo kakvo priznanje, i kada zavrsi karijeru odlazi u zaborav. Nikada najveci.

Guardianov novinar je tacno rekao da Novak zivi u svom svetu vrednosti. On licno nije uspo da pokaze licnu odgovornost za situaciju u kojoj se svi mi nalazimo.

Clanovi njegove porodice veruju da i oni moraju nesto da dobace, jer nisu dovoljno obrazovani za teme o kojima pricaju (uticaj G5 mreze na viruse ili procena rizika pri organizovanju masovnih okupljana u slucaju kolektivne zaraze).

Nemci treniraju strogocu, zastrasivanjenm uvode red i disciplinu. PORUKA je "vidite sta se desava ako se ne postuju pravila". Nasi teniseri su legende.

Srbi kao i uvek osecaju mrznju drugih, i svako obracanje drugih osecaju kao
licni napad (oni nas mrze, a vidi njih).

Marko pg

pre 3 godine

Nemci i njihova DW bez pakosti ne bi bili Njemci. Vjerovatno bi bili Rusi, ili tako nešto.
Dakle, Njemci bez pakosti, to je kao ruže bez trnja. Što se opet vidi na kraju ovog članka.

Dusan 1

pre 3 godine

Upravo tako sto se tice ljudske gluposti. I ja sam se bas cudio priglupim potezima koje su nemaci vukli u vezi pandemije Korone u njihovoj zemlji. A da ne govorimo o cuvenoj nemackoj solidarnosti I bratskoj pomoci recimo Talijanima ! Ali sta cete glupost je glupost !

Garavi

pre 3 godine

Nemackoj aroganciji takodje nema kraja... zapravo ima - dva puta u 20. veku su joj stali u kraj oni koje je probala da unisti, ukljucujuci Srbe. Ako treba, opet cemo Nemce uciti pameti...

Mica

pre 3 godine

Tekst nije tako negativan, samo kriticki nastrojen. Ne nasladjuju se Novakovoj bolesti, a na kraju kazu i sta je zapravo problem: to sto se sad svi hvataju za glavu kako da dalje organizuju turnire...
Osim nekih zajedljivih komentara prema Djokovicu na Zapadu, vecina ipak pise obazrivo i nema razloga da sad komentarisemo kao evo mrze ga. Na kraju, on sam je zakacio virus. Meni je najveci problem u celoj prici ono sto je Srdjan Dj. izjavio protiv Dimitrova i sto ga Novak nije demantovao, mozda jeste ali ja za to ne znam?! To je bilo dno dna.

Pilipenda

pre 3 godine

A u Nemačkoj klali Moniku na sred terena, uništili joj život i karijeru. Ne smem ni da pomislim, šta bi se sa nama desilo, da je Štefi Graf tako nešto doživela u Beogradu, Novom Sadu...

Gvozdeni

pre 3 godine

(Robert, 25. jun 2020 14:55)
(pekinska_patka, 25. jun 2020 15:17)

Dva komentara vredna citanja i replike.Ima ih mozda jos samo par. Sta nam to govori? Upravo ono o cemu ste vas dvojica pisali. Hvali nam elokventnosti, emancipacije te emotivne zrelosti i stabilnosti. Ne prihvatamo kritiku i odgovornost. To nam je u DNK nasledju , ali i politicke elite nam kreiraju takvu klimu u kojoj nema mesta empatiji , vec samo mrznji i netoleranciji. Ne mozemo prihvatiti da smo pogresili a i ako cak prihvatimo delimicno , odmah se hvatamo za ono , " jeste, ali i oni su uradili to i to " , dakle sledi odmah marginalizovanje i diskreditovanje druge strane. Nemci su se ogradili od nacizma, svog tog zla, u skolama uce i dan danas o tome i upozoravaju mlade narastaje na potencijalne zamke te im ugradjuju veci stepen samokritike i postovanja. Mi ne mozemo da predjemo preko takvih stvari. Previse smo sirovi i u kombinaciji sa politickim eksploatisanjem sirih narodnih masa, dobijamo totalnu zatucanu sredinu sa veoma agresivnim pristupom svakome ko pokusa imalo da nas kritikuje pa taman imali i pravo.A u ovom slucaju , citav svet ima pravo sto kritikuje Novaka . I sam je toga svestan i izvinio se u pocetku, ali to nije dovoljno. POtrebno je jos peglanja imidza . Napravio je gresku i ne razumem sve ove koji ne mogu to sazvakati . Nebitno ko je sta uradio u istoriji ,on je pogresio i tacka ! Zato jesmo tu gde jesmo i tapkacemo jos dugo vremena, na zalost. Tuzno je citati ove sve komentare.

Stari čačanin

pre 3 godine

Igra se bez publike i to JESTE OK. Bože dragi koliko idiota ima po srbiji, dobro nismo još više siromašni i bedni nego što jesmo...
(neutralno zapažanje, 25. jun 2020 14:29)

Koliko idiota ima , ja to vidim po tebi i tebi slicnima. Vi i treba da budete i siromašni i bedni.
(Hahahhahah, 25. jun 2020 15:01)

Vrlo ti je simpatičan nik, kako li si samo uspeo da ga smisliš.

aaaauuuu breeee

pre 3 godine

Upamtite ovo ,posle svega ovoga on vise nece osvojiti nista, jednostavno ce se slomiti,ne zato sto ja to zelim ,nego ce nesto puci u njemu.

Raramuri

pre 3 godine

(Sasa, 25. jun 2020 15:07)
Da, ispostovao je sve propise, ali samo mu je falio zdrav razum. Gotivim Novaka i stvarno je decko 1000 % na mestu i ljudina, sto je jos teze biti ako se pogleda kako ga na zapadu ne vole. Imajuci to na umu, mora se reci i da je ovde ispao prilicno naivan. Nema potrebe sakrivati se iza raznih propisa i tehnikalija. Samo da je izvagao rizik i potencijalnu korist (u ovom slucaju, da se pomogne slabije rangiranim teniserima), dosao bi do zakljucka da ne bi trebalo da se organizuje ovaj turnir.

Sad dobija po usima zbog svega sto se desilo, a svakako mu ne pomaze to sto mu je otac Srdjan, tj. sto ima dripca za caleta i strica. U ovoj situaciji ta Srdjanova izjava o Grigoru odmaze debelo. Naravno, ne mozemo da biramo ko su nam roditelji i rodjaci, ali morao je bolje promisliti pre svega. Sada mu ostaje da saceka da prodje oluja, a neka mu ovo bude nauk.

Svi koji su jedva docekali da ga pljuju su posebna sorta o kojoj nema potrebe da se diskutuje, ali da je Novak u ovoj situaciji ispao naivan - ispao je.

Hahahhahah

pre 3 godine

Igra se bez publike i to JESTE OK. Bože dragi koliko idiota ima po srbiji, dobro nismo još više siromašni i bedni nego što jesmo...
(neutralno zapažanje, 25. jun 2020 14:29)

Koliko idiota ima , ja to vidim po tebi i tebi slicnima. Vi i treba da budete i siromašni i bedni.

pekinska_patka

pre 3 godine

Ko kaze da nemci ne pisu o svojim propustima? Ko kaze da se nemci nisu zgrozili i osudili slucaj " Seles" ? Jel znate koliko su austrijanci razapeli sve one koji su zataskavali virus u skijalistu Isglu u Tirolu? Da li ste svesni koliko bi javnost razapala Dominka Tima ovde u Austriji da je tako nesto organizovao ?? Zivim evo vec skoro 6 god u Becu i ovde, u Becu je 48% dece u osnovnim i srednjim skolama stranog porekla !! Recite mi kako bi reagovali da je npr u Bg-u ili vasem gradu pola dece romskog, bugarskog, makedonskog, bosanskog porekla ,da ne govorim o turskom, sirijskom, afganistasnkom, irackom poreklu?? Recite mi kako bi se osecali ?? Gde bi vam bio prag tolerancije ?? U ovih mojih 6 god, imao sam mozda samo jednu jedinu neprijatnost sa austrijancima na osnovu mog porekla, jer sam auslender ! Toliko normalnih ljudi sam upoznao ,koji su isto tako satkani od krvi, mesa i emocija ,ali koji imaju mnogo visi prag tolerancije, empatije, razumevanja nego mi..Nismo svesni koliko nas truju,koliko nam usadjuju mrznju, stvaraju totalno drugaciju sliku o zapadu, o ljudima, koliko nam stereotipa i predrasuda kreriraju ,koliko nas jednom recju -ZATUPLJUJU ! Emocionalno i intelektualno ! Ovo je samo jedan primer spinovanja! Naravno da je ova vest bila na svim portalima i novinama sirom sveta i sta rade nasi ? Svaki dan prenesu po jednu i kreiraju osecaj da nas 80 mil nemaca npr mrzi ! Nemamo samokritiku, ne prihvatamo krivicu, uvek imamo ono "ALI ONI SU ONO I OVO" ,nema nam spasa !

Granota

pre 3 godine

Da pokušam još jednom da nešto kažem o slučaju Đoković, a da mi B92 objavi. Verovatno nisam na partijskoj liniji, šta li...

Veličina čoveka je da se bori do kraja kad je u pravu, ali da kad nije u pravu, i kada pogreši, to prizna i pokuša da što pre ispravi svoju grešku. Cele ove hajke ne bi bilo da je Novak ODMAH izašao i umesto da njegova porodica deli krivicu levo i desno, kaže - jeste, pogrešio sam, olako sam shvatio situaciju, pokušajmo da sve to popravimo.

Đoković mora da se oslobodi očajnog uticaja porodice i "prijatelja" i da nađe ozbiljne saradnike i savetnike. Jer, na žalost, u poslednje vreme tone u ponor van terena...

Ivan

pre 3 godine

O propustima u organizaciji govore Nemci! Nemci koji su dopustili da u sred teniskog terena uđe manijak sa NOŽEM u ruci i da tim nožem GAĐA u leđa Moniku Seleš u sred meča i tv prenosa! Još ga pravdaju potom objavljujući izjavu da je tim ludačkim činom hteo da pomogne Štefi Graf da ostane najbolje! Užas! I oni takvi se usuđuju posle tog čina da nekome sole pamet o organizaciji? Bruke jedne!

Sasa

pre 3 godine

Kolege, kao prvo, Nole nije organizovao tur bez ikakvih dozvola, dobio je sva ovlascenja,saglasnost,dozvole Vlada zemalja,u kojima se turnir odrzavao ili je trebalo da se odrzi. Takodje,oslanjao se na izjave zvanicnika i struke, da je virus oslabio, ma sta god to znacilo, sve je uradjeno u skladu sa popustanjem mera i dozvolama da na otvorenom nema ogranicenja. Dalje, pojedine zemlje su donele odluku da je ulaz u zemlju slobodan, da nema testiranja(Srbija, Hrvatska...,da ne nabrajam...), odnosno da test ne mora da se radi pri prelasku granica. Pa gde je onda njegova greska, sto je promovisao druzenje, igru, smeh, sto je pokusao da nas sve polako vrati zivotu, i njegovim radostima... Dalje, manifestacija je promovisala sve zemlje u kojima je bio plan da se odrzi turnir, a imala je i humanitaran karakter. Pre turnira imali smo veliku manifestaciju - derbi sa oko 20-25000 gledalaca, pa nije bilo ovoliko pompe i nepristojnih reci upucenih na racun jednog od najboljih sportista, kojeg je Srbija ikada imala. Ponavljam, kao covek, Nole je sve uradio u skladu sa tada AKTUELNOM epid. situacijom uz saglasnost nadleznih. Da se danas organizuje turnir, vrv. bi odluka struke i Vlade, usled pogorsanja epid.situacije u Srbiji bila negativna. Sagledajmo stvari ljudski, posteno i uz uvazavanje argumenata, ostavimo zavist i lose misli na stranu u donosenju konacnog suda o ovom lepom dogadjaju. Da li je Dimitrov nesto osetio, da li je mogao da se povuce pre, tu ostajemo bez odgovora...

dejan

pre 3 godine

Apsolutno tacno ljudskoj gluposti nema kraja.Dragi Nemci pogledajte svoju istoriju da ne idemo dalje u proslom veku.Visa rasa lupa packe.Cudi me da se njihovi gradovi zatvaraju zbog korone.Pa odakle ta korona kod vas nemaca kad se drzite svih pravila.

Marko

pre 3 godine

Jel to ono kao kad 3 miliona vojnika krenu na Moskvu u letnjim uniformama? Ili ono kad se obeca snabdevanje 300 hiljada odsecenih vojnika kod Staljingrada samo avionima? Ili ono kada poverujes da si samo ti visa rasa, a svi ostali niza?

Jon Bon Jovi

pre 3 godine

u Tvornici prwrade messa Tönnis,1500 radnika se zarazilo,svi sutjeli o tome...pitaj Boga koliko su radnici dalje ljudi zarazili,eto o tome Njemci ne pisu...
(K1M2, 25. jun 2020 13:17)

U toj celoj priči je vrh gluposti da je vlasnik fabrike rekao da će brigu oko testiranja svojih radnika preuzeti na sebe da olakša Nemačkoj državi u borbi protiv korone. Kakav vic :)

djura

pre 3 godine

za mesec i po dana počinje prvi ATP turnir. zar neko misli da će to uopšte biti drugačije!! ovo im je pokazalo kako će biti, a što više ljudi prebrodi ovu bolest to bolje.

Mihajlo

pre 3 godine

U Srbiji vlada jos uvek misljenje da ovaj virus je obican grip i da su ga izmislili belosvetske lopuze Bil Gejts i ostali.(DWDD, 25. jun 2020 13:51)

Druze, koliko je preminulo u poslednjih 48 sati? Nula.

Zagor

pre 3 godine

Samo je falila Deutsche Welle. Mislim da svako ima pravo da kritikuje, ali DW je nesto najgore u nemackom novinarstvu/radiju. Pamtim ih jos od 1990 kada su nas proglasili novim nacistima. Sve do danas nisam cuo goru propagandu iz Nemacke. Tako da, primite kritiku, ali otkacite ove agitore.

Stari čačanin

pre 3 godine

Tvornici prwrade messa Tönnis,1500 radnika se zarazilo,svi sutjeli o tome...pitaj Boga koliko su radnici dalje ljudi zarazili,eto o tome Njemci ne pisu...
(K1M2)

A kako ti znaš za to, šapnula ti ptičica.

tako mi je drago sto sam daleko

pre 3 godine

Znaci najvise pluseva dobise komentari za Moniku Seles, kakve veze ali kakve veze Monika ima sa ovim, zato i jesmo gde jesmo kao nacija i drzava, kad te neko napadne ti njega napadni isto, kao deca u fazonu, ja mogu ovo jer je Pera uradio ono, tj ovo je opravdano jer ovi sto napadaju su bili jos gori pre jedno 30tak godina...hej pameti !!!
Novak je pogresio i to je cinjenica voleli mi to ili ne, samo jedan dokaz da decko nije bog kako je predstavljen u nasim medijima i da je daleko od savrsene osobe ili nekoga ko je uvek ispravan, nije!
I dodat cu samo jos jedno kad vidim ovakve prepiske: TAKO MI JE DRAGO STO SAM DALEKO ! Ajd zdravo

Keynes

pre 3 godine

Pozdrav za DW uz komentar da ni ljudska zavist nema granica.

Ako vec pricamo o ljudskoj gluposti, a vezano za tenis, mislim da imate i vise nego dovoljno materijala kod vaseg Borisa Bekera koji je uspeo da bankrotira.

P. S. Koliko god ovaj nas bio "neograniceno glup", ponovo ce vam pobediti miljenika u finalu Wimbledon-a. Ako miljenik ne ode u penziju u medjuvremenu.

Некад се дивили Хитлеру,данас се диве Краљ

pre 3 godine

Сви Немци углас: "Ми нисмо нацисти,научили смо из своје историје"!
Сви немци кад се "мало" забораве и нема неког Давида близу,показују исто то НАЦИ лице које су енглези тако добро искористили да их укопају за сва времена!
Двоструки стандарди као звезда водиља,а плитки су као тепсија. Сви што Вам кажу другачије-су маркетинг радници немачког "сна"!

Branko

pre 3 godine

Ко мисли да превазиђе Федерера и Надала мора бити професионалац и гладијатор а не сваштар и дилетант који инфантилно упада у небрано грожђе. Мора имати менаџера који мисли и одлучује о маркетингу и паблик рилејшн, а он да ради оно што зна боље од иког. Овако ће уместо ГОАТ постати краљ глупости који од готовог направи вересију.

Što kaže Vedrana Rudan, ovi ko englezi, misle belji od WC šolje...

pre 3 godine

A DW ne pište da su organizoatori turnira u Zadru preko pacovskih kanala vatikana prebačeni u Argentinu, Peru... da malo karikiramo.

Tisućljetnja kifla, ona je u celoj priči ko stepinac - samo što nije sveta!

No dobro, svi znamo "gebelsova" škola kome pripada, pa je logično da se tradicija ispoštuje.

wer

pre 3 godine

da da, nole je uspeo...

da krug ljudi koji ga postuju svede na one mentalnog sklopa "korona prevara, mi srbi sve provalili"

a da, i na botove sendvicare, otvorio se tata srle sa njegovim kesom...

zavidan uspeh, nema sta!

Himna ljubavi

pre 3 godine

Ma bravo, ovako ste i Dzesija Ovensa na OI 1936 izvredjali na sve nacine plus sto mu vas najveci vodja nije pruzio ruku! Tragicno je sto Djokoviva napadate iz potouno istih pobuda, nacionalnoj i verskoj, i sta reci osim da ste jadni. Dragi Nemci slican scenario ceka i vas kao u SAD samo je pitanje ko ce se pobuniti protiv laznog moralizma i skrivanja istine. Svoje proizvode mozete orodavati svuda po svetu ali svoja nakaradna zivotna pravila nama sugurno necete. NOLE PODRSKA!

neutralno zapažanje

pre 3 godine

@a bundes liga se igra i to je ok...
(deda, 25. jun 2020 14:16)

Igra se bez publike i to JESTE OK. Bože dragi koliko idiota ima po srbiji, dobro nismo još više siromašni i bedni nego što jesmo...

Ja

pre 3 godine

Vi ste glupi, kakva opasnost i rizik, stvarno smo glup narod i ovce za sisanje, ceo dan provedemo ispred tv-a i verujemo i sve sto nam serviraju, kakva korona, kakve gluposti, virus kao svaki drugi, samo sto je lepo iskoristen i neko je na njemu lepo profitirao. Naravno da se treba cuvati i biti odgovoran kao i za obican grip, ali majku mu ajde da zaustavimo svet samo zato sto to nekome odgovara!

NY

pre 3 godine

Svemir ima kraj,Nolova glupost ne lebe mekani
(Goran Loznica, 25. jun 2020 13:02)

Dnevna dozo Srbendo, pametnjakoviću šta bi mi bez tvojih komentara
Umesto da gledaš da ti voda ne udje u kuću ti si neumoran u kucanju gluposti. Ajde uključi mozak zašto je Novakova glupost? Svako je odgovoran za sebe. Je li neko na silu terao igrače da dodju na turnire?

Гинтер Парх

pre 3 godine

Кад немац убије,добије медаљу за част. Као ономад Давид Ферк у Призрену.

gradjanin

pre 3 godine

Savršeni Nemci, to je propust u organizaciji, neuporedivo manji od onog propusta kada je dopušteno da neko uđe sa tribina i zabije nož u leđa Moniki Seleš.
(e moj druže, 25. jun 2020 13:13)

Da, to bese na Berlin Open-u....

panter pudlica

pre 3 godine

Ne mogu da čitam više ovakve gluposti, ovo konstantno napadanje i likovanje je prevršilosvaku meru. Novak jeste ispao neozbiljan i glup, ali ovo što rade razni kritičari od medija do raznih sportista i javnih ličnosti je tek debilizam prve klase.

Back in Black

pre 3 godine

Mi srbi nebeski narod smo ti sinonim za ljudsku glupost.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Back in Black, 25. jun 2020 13:09)

Opet hrvati ostavljaju komentare. Lažno predstavljanje im je u krvi....
(Pekar, 25. jun 2020 13:56)
Mislis da sam hrvat zato sto mislim da smo glup narod.Znaci ovcama kada spomeneš srbe one umiru od smeha.I da da ti odgovorim Srbin sam iz Banatskog sela.

hejl de tundra wetter

pre 3 godine

E, da smo ulagali u Super galeba (avion, bre!), sada bi mogli jedan poslati da leti iznad Berlina, i da pobaca kese sa bombonama, da Nemci vide da smo sladak i sjajan narod. Umesto toga, mi ulažemo silne milione u teniske objekte i finansiramo ogroman broj mladih igrača! Ovo mora da se menja, što je otac jednog našeg ministra ukapirao na vreme, i bacio se na izvoz puški i metaka. Dakle, Vlast da se oma baci na otvaranje novih fabrika za proizvodnju pušaka i metaka, i - naravno - u Super galeba, pa da nas vide Nemci, i ostatak ovog neiskrenog sveta!

Smuki

pre 3 godine

Proveselio se, podigao formu u odnosu na ostale tenisere, prelezace koronu i stvoriti imunitet pa moze ice na US open i ostale turnire bez straha a pritom i uzeo pare.

Postavlja se pitanje ko je ovde glup DW.

mica ubica

pre 3 godine

Ostavio bih sve isto izuzev dve stvari: nočni klub - ne, i testiranje tenisera da su bila na svaka dva dana a za sve ostalo:

"Isla sam u subotu na sopstvenu odgovornost.Niko me nije terao. Na ulazu u kompleks su nam prskali ruke za dezinfekciuju, a onda na ulazu u tribine su nam dali maske i rukavice i kulturno nas zamolili da ih stavimo cim sednemo. E to sto niko od nas to nije ispostovao je druga prica. Novak nema odgovornost prema nama jer je on uradio svoj deo posla."

"Bio sam u petak na egzibiciji, ako sam se zarazio nije mi Novak kriv, Novak je bio na utakmici Mege, da li mu je Janković kriv, tamo je bio i jedan veliki trener ali i vrlo bolestan čovek, šta ako se Vujošević zarazio tamo i umre usled toga. Da li mu je Janković kriv ili je on sam kriv, nije ni morao da ide ali je ipak otišao."

Ovo je istina i realnost, to nikoga ne interesuje, bitno je da se istakneš u pljuvanju i lažima, i još se Novak nekome izvinjava, licemerima i mrziteljima, ispranim mozgovima...
(Kikujiro, 25. jun 2020 13:48)

@kikujiro
bravo za komentar!!! skroz na mestu. ja bih dodala I zamolila Novaka da se ne izvinjava!!! Uradio je veliku stvar!! Ceo svet treba da mu je zahvalan posto je pokazao zajedno sa Srbijom da korona I publika mogu zajedno! utakmice pred publikom uopste ne povecavaju broj zarazenih!! zatvoreni prostori kao nocni klubovi jesu opasni! to sto je novak partijao, to je svako radio na svoju odgovornost. da je postojao propis koji to zabranjuje bio bi kriv I trebao bi da se izvinjava. propis nije postojao!

Robert

pre 3 godine

Nebitno o kojoj temi se radi, ali primećujem jedan čudnovat fenomen. Ne znam da li je svojstven samo nama.

Elem, ko god da nas nešto napadne, mi ne umemo da se branimo argumentima, već pokušavamo kontranapadom da diskreditujemo "napadača". Nemci kažu nešto, a mi: ah, vi ćete o organizaciji, a vaš čovek ranio Seleš. Evans kaže nešto: šta lupeta kokainski zavisnik. Britanci kažu nešto: ah, to su Britanci, ljubomorni. Hrvati kažu nešto: oduvek nas mrze. Itd, itd.

Znači, od koga god da stigne napad, mi ne umemo argumentima da odgovorimo i tako se odbranimo ako već smatramo da nismo krivi, nego odmah pljuvačina i diskreditovanje po napadaču. Kao kada te policija zaustavi u saobraćaju, a ti upireš prstom u onog drugog kako je i on vozi prebrzo. Čoveče, možeš samo sebe da braniš i odgovaraš za svoje postupke, a nema nikakve veze šta je neko drugi radio.

A, opet, barem da se držimo tih kriterijuma stalno, pa i da ima smisla, ali vraga. Čim stignu pohvale, postaje nebitno iz čijih su usta i nećemo da ih odbacimo sa gađenjem jer su, eto, iz usta Britanca, Hrvata, ovoga ili onoga. Naprotiv, dajemo im još više na značaju komentarima "surovo iskreno". Eh, majko mila. Ako već ne volite neku naciju, ne bi trebalo da vas zanima šta pričaju, ni dobro ni loše. A ne juče jedan kokainski zavisnik (Evans) izjavi nešto loše pa ga napljujemo na račun prošlosti, a drugog zavisnika (Gaskea) tapšemo po ramenu kako je pametan i iskren jer je, eto, branio Noleta.

Kriptonit za gospodina

pre 3 godine

Kada se radnici u, gle ironije, Tenisu, klanici, zaraze i to preko 1000 njih, to je eto moralo da se desi, jer boze moj, moramo da jedemo. Medjutim kada procitate kakvi su uslovi utamo, kao i u klanicama uSD gde su se iste stotine radnika zarazile, vidite da je Djokovic primenio bolje zastitne mere nego oni. E, znaci u nekom drugom zecu lezi grm, mozda u onom za sta ga je dr `sledece dve nedelje su kljucne` nazvao majstorom.....

mica ubica

pre 3 godine

Ugrozio je zdravlje drugih. Možda njemu neće biti ništa jer je mlad i zdrav, ali šta će biti sa stotinama starijih i ljudi slabijeg zdravlja koji će dobiti virus zbog nemarnosti Novaka i drugih tenisera koji su sa njim organizovali turnir. Izuzetno neodgovorno.
(Duca, 25. jun 2020 13:18)

@duca
objasni mi kako je novak ugrozio zdravlje drugih??? pitao je vlasti da li sme da odrzi turnir kao sto su partizan I vojvodina pitali vlasti da li mogu da igraju sinoc finale kupa pred publikom. kakav si ti balvan!

roten

pre 3 godine

U normalnim zemljama anti-vakcinasi,teoretičari zavera(izmisljen virus,zli Bil Gejts,Soros i ekipa prave pare na koroni jer su bili teška socijala pre toga pa sad koriste priliku...)i slični su na marginama društva i izvrgnuti ruglu,jer je ovo ipak 21 vek.O ovoj nedođiji oni su pokret koji ima pristup svim medijima i njihovo mišljenje se pažljivo sluša.I nisu samo BG klubovi "sigurno mesto" za koronu,to je praktično cela Srbija.

dejan

pre 3 godine

Ovaj dw bukvalno ni jedan jedini lep teks nema o Srbiji,mrze nas od kad su se osnovali.Bolje da malo pisu o ratnom zlocincu Davidu Ferku koji je mucki ubio dva neduzna Srbina u Prizrenu tako sto je u njih ispalio 120 metaka.Eno ga,slobodno se seta po Nemackoj.

DWDD

pre 3 godine

U Srbiji vlada jos uvek misljenje da ovaj virus je obican grip i da su ga izmislili belosvetske lopuze Bil Gejts i ostali. Zato i ovakva organizacija i senlucenje po klubovima. Novak takodje negira opasnost od korone ali mi nije jasno zasto je toliko relativno mladih ljudi umirlo od ovog virusa. . Da nisu mozda i oni za debelu lovu umrli u kampanji.

Штилцована катаболцна

pre 3 godine

Како ове речи чудно звуче кад их изговори неко из земље која је дала Хитлера...

Kikujiro

pre 3 godine

Ostavio bih sve isto izuzev dve stvari: nočni klub - ne, i testiranje tenisera da su bila na svaka dva dana a za sve ostalo:

"Isla sam u subotu na sopstvenu odgovornost.Niko me nije terao. Na ulazu u kompleks su nam prskali ruke za dezinfekciuju, a onda na ulazu u tribine su nam dali maske i rukavice i kulturno nas zamolili da ih stavimo cim sednemo. E to sto niko od nas to nije ispostovao je druga prica. Novak nema odgovornost prema nama jer je on uradio svoj deo posla."

"Bio sam u petak na egzibiciji, ako sam se zarazio nije mi Novak kriv, Novak je bio na utakmici Mege, da li mu je Janković kriv, tamo je bio i jedan veliki trener ali i vrlo bolestan čovek, šta ako se Vujošević zarazio tamo i umre usled toga. Da li mu je Janković kriv ili je on sam kriv, nije ni morao da ide ali je ipak otišao."

Ovo je istina i realnost, to nikoga ne interesuje, bitno je da se istakneš u pljuvanju i lažima, i još se Novak nekome izvinjava, licemerima i mrziteljima, ispranim mozgovima...

K1M2

pre 3 godine

Savršeni Nemci, to je propust u organizaciji, neuporedivo manji od onog propusta kada je dopušteno da neko uđe sa tribina i zabije nož u leđa Moniki Seleš.
(e moj druže, 25. jun 2020 13:13)


u Tvornici prwrade messa Tönnis,1500 radnika se zarazilo,svi sutjeli o tome...pitaj Boga koliko su radnici dalje ljudi zarazili,eto o tome Njemci ne pisu...

Pizza majstor

pre 3 godine

Gluposti. Ako su već ozbiljne organizacije u pitanju, smanjeni broj gledalaca, staviti nalepnice na stolice na koje ne može da se sedi, razmak dve stolice između gledalaca i jedan red razmaka, umesto 9 hiljada, neka bude pušteno 3000 hiljade karata sa jačom cenom, da i oni koji bi inače došli, ne mogu, već da bude za "fenseraj" - cilj opravdava sredstvo u ovom slučaju. Mada, ionako bogati i idu na te GS mečeve. Svi kažu ko može da gleda fudbal bez publike, ali ako smem da primetim, nikad više golova nije bilo i ovako zanimljivo, igraju bez pritiska i raduju se povratnu profesiji koju vole i od koje žive. Naravno da je lepše sa navijačima, ali neka sačekaju svi...pola godine, godinu.

Đorđe

pre 3 godine

Novakov veliki problem je konstantan pokušaj da se dopadne svima, da širi pozitivnu energiju, jedinstvo među balkanskim narodima, ali uz sve najbolje namere, on to čini na iritantan način. Sve objavljuje na društvenim mrežama, izlaske, provod, hranu koju jede itd. Takođe, iznosi mišljenja van svoje ekspertize i to ih iznosi kao aksiome, iako ništa od toga nije dokazano i provereno. Još kad se na to dodaju svakodnevni komentari njegove žene i oca, nije ni čudo što ima negativan imidž u svetu.
Nadal i Federer se drže tenisa, jer je to manje više jedino u čemu su dobri, ne umišljaju da su naučnici, filozofi, ljudi jednostavno prebacuju lopticu i žive normalno.
Ne mrzi publika Đokivića što je Srbin. Npr Divac je bio obožavan u NBA, kao i Peđa, Vidić u Mančesteru, sada Jokić u Denveru, niko od njih nije imao problem što je iz Srbije, nego smo mi umislili da je poreklo razlog što publika ne voli Đokovića, jer imamo problem da shvatimo da svetu nismo previše bitni.
Ja sam siguran da je Novak sjajan i ispravan momak, ali ako hoće da promeni sliku kod publike, treba da prestane da se ulizuje svima i da se skine već jednom sa društvenih mreža, da prestane da o svemu iznosi mišljenje i da se lepo drži tenisa. Neka živi kako hoće, neka jede šta hoće, ali neka prestane o tome da izveštava javnost.

Topnik

pre 3 godine

Tolika strka oko ničega. U Zadru bilo svega nekoliko oboljelih od tada, i to sa blagim ili nikakvim simptomima. Ovi pričaju kao da je Đoković ubio nekoga.

Jelena

pre 3 godine

Tvornici prwrade messa Tönnis,1500 radnika se zarazilo,svi sutjeli o tome...pitaj Boga koliko su radnici dalje ljudi zarazili,eto o tome Njemci ne pisu...
(K1M2)
Ma nije valjda? Ne pišu? Ne testiraju se i kriju? Ne laži.

Mile

pre 3 godine

Sta je ovo, sada ce Novak Djokovic jos biti žrtva? Alo bre tri meseca prica i radi na svoju i nasu stetu i jos treba da ga podrzavam u tome. Kriv je i treba ga kazniti. Želim mu brz oporavak!

mica ubica

pre 3 godine

ektremno glup clanak! Novak mora da im zatvori usta I da iskoristi ovaj momenat za Srbiju! Ovo sto Srbija radi je fenomenalno. Sinoc smo imali petu utakmicu za redom sa preko hiljadu gledaoca. rezultat!? Nema znacajan zarazenih!!!! To je uspeh za ceo svet!!! Novak mora da se obrusi na ove idiote iz zapadnih medija I napadne ih za neozbiljnost, glupost I zrtve koje njihove zemlje imaju. Srbija je I dalje otvorena, a za razliku od Svedske koja je bila odvazna, mi smo pametno postupili I skinuli mere tek kad je virus oslabio. Novak je samo pratio propise u svojoj zemlji I organizovao je fenomenalan turnir. Novache, iskoristi momenat! oni su idioti, ne ti. Ceo svet treba da ti je zahvalan sto si pokazao da moze publika I korona. ispostavlja se da nocni klubovi ne mogu. njih cemo da zatvorimo. ali skupovi na otvorenom su okejj! ni protesti u americi nisu pojacali znacajno broj zarazenih!

MiM

pre 3 godine

Sada sve postaje jasno kao dan- globalna zavera je stvarna, tu prednjače nemački mediji. Od izmišljene epidemije stvaraju paniku, po nečijem diktatu. Zbog čega i zarad čijeg interesa, videćemo. Podrška Noletu!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Milanche, 25. jun 2020 13:11)

Ne postoji zavera čitavog Zapada protiv Srbije jer niko nije lud da troši energiju na državu koja je već pokorena. Ovo je čist zdrav razum i čuđenje primitivnoj populaciji na ovim prostorima. Nikome u Brazilu ili Indiji nije čudno što mi ovo radimo, ali u nekim državama koji imaju viši nivo svesti i obrazovanja ovo predstavlja problem. Pošto se busamo u grudi i branimo uticajne ljudi koji posle nekoliko meseci ništa ne kapiraju, tako će nas lepo opet zatvoriti u kavez.

Pekar

pre 3 godine

Mi srbi nebeski narod smo ti sinonim za ljudsku glupost.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Back in Black, 25. jun 2020 13:09)

Opet hrvati ostavljaju komentare. Lažno predstavljanje im je u krvi....

Rale Dobri Bralee

pre 3 godine

Nerealno kako je ovo dobro doslo vakcinaskom lobiju da ospe paljbu po osobi koja im je najveca kost u grlu. Koji ih je ponizio. Pa sta ako se svi zarazimo, i treba to da se desi, i desice se pre ili kasnije. Svesni su valjda ljudi u kojoj smo zabludi bili sa karantinima, jer virus ne moze da ispari. A sigurno necemo sedeti u kucama do kraja zivota, pa makar po cenu dobijanja korone. Sta se desilo sa Svedskom, zasto nema vesti o tome da je njihov metod bio najpametnije resenje.. Svaka cast Nole, ti si heroj a ne zlocinac. Pobedice univerzalna pravda.

jackie

pre 3 godine

Ja mogu da pitam gde su granice ljudske pakosti i licemerja... Godišnje više ljudi umre od gripa ili malarije, pa se o tome ni malo ne trubi... Novak je jedino pogrešio što se opet suprostavio svetskom scenariju zvanom Covid (čitaj vakcinisanje) i opet prima udarce od kerbera WHO tj. režisera ove lakrdije u koju više ne veruju ni mala deca.

Duca

pre 3 godine

Ugrozio je zdravlje drugih. Možda njemu neće biti ništa jer je mlad i zdrav, ali šta će biti sa stotinama starijih i ljudi slabijeg zdravlja koji će dobiti virus zbog nemarnosti Novaka i drugih tenisera koji su sa njim organizovali turnir. Izuzetno neodgovorno.

Bla

pre 3 godine

Njima iz dw-a bi bilo bolje da se bave pravim novinarstvom nego sto pisu o nekom licnom misljenju koje se bazira na cistoj propagandi. Sto ne pisu o dokumentima koji su procurili iz vlade gde se lepo vidi kakva je ovo prevara? Ili recimo o Dr Sucharit Bhakdi-u koji misli da mere karanti ne sluze da se sacuva zdravlje ljudi a uz to je ekspert i najvitiraniji naucnik u nemackoj? o cemu se tu radi? To bilo novinarstvo a ovo je samo budalastina

boris

pre 3 godine

Kao prvo: ova histerija oko korone pokazuje da je zemaljska kugla domovina 80 posto mentalno jadnih ljudskih bića. Da nema onih par postotaka normalnih uopće ne bih razmišljao isplati li se i dalje živjeti na ovoj planeti. Drugo: osim nešto idiota u Splitu, mi ostali iz Hrvatske zahvalni smo Noletu na dolasku i ne zamjeramo na dobrim namjerama. Turizma tako i tako ovog ljeta ne bi bilo tako da Nole nije ništa pokvario. Neka dođe opet. Treće: propao mi je u travnju (aprilu) put u Texas, ali iduće godine idem tamo, odgovorno i pod cijenu korone. Ako mogu birati jednu godinu kao čovjek ili 50 godina ovako kako je sada, biram jednu godinu i kažem ovom svijetu s najvećim veseljem - baj, baj. Molim da ovo objavite.

Mr Majestyk

pre 3 godine

Savršeni Nemci, to je propust u organizaciji, neuporedivo manji od onog propusta kada je dopušteno da neko uđe sa tribina i zabije nož u leđa Moniki Seleš. (e moj druže, 25. jun 2020 13:13)

Kako to misliš? Ovde je propušteno da se učesnici zaštite od opasnosti koja je bila poznata, prisutna i očigledna, a u slučaju Monike Seleš desio se napad psihopate koji niko nije mogao da pretpostavi.

Lev

pre 3 godine

Koja je ovo masovna histerija, evo jos jedan dan bez ljudskih zrtava u srbiji (u svetu se procenat zrtava takodje smanjuje), a ovi idalje pisu o njemu kao da je virus ebole.

Dokholiday

pre 3 godine

Nije samo Novak ispao glup nego i mediji, novinari svi koji su izvestavali sa ovog turnira. Dok je na Zapadu se narod krstio i levom i desnom rukom SK naprimer izvestava svakog dana da je BG teniski svetski centar i da nas gleda cela planeta. Saljemo predivnu sliku u svet kaze Viskovic itd itd. To je toliko suprotno onome kako nas je svet video u svemu ovome da meni uopste nije bilo jasno da li novinari citaju reakcije na ovaj turnir. To je bio blam i bez korone a kad je ona stigla potpuni fiasko i misija rupa

J

pre 3 godine

"Od izmišljene epidemije stvaraju paniku, po nečijem diktatu."
Milanche
Zbog izmišljene panike stotine ljudi u bolnicama, u teškom stanju, u Beogradu?

kaokakao

pre 3 godine

Odgovorni njemci. One milione sto smo pobili za vrijeme rata, ma to nema veze, bilo pa proslo. Onaj napada na Moniku Seles, nikad zabiljezen u istoriji tenisa, ma nema veze, zaboravimo to. Djokovic je kriv za sve, to je bitno, ovo ostalo nema veze.

Kiklop

pre 3 godine

Sam je sebi kriv. Doslovno pucao sma sebi u nogu. Zaista ne razumem da se organizuje ovako nesto u vreme kad pandemija nije gotova, dok se jos mnogi bore s tim. Svaka kritika je na mestu. Ne razumem jesu toliko glupi ili sta? Jel moramo uvek biti neki negativan primer? Prvi sa fudbalskim navijacima, prvi sa teniskim u Evropi! Sta se desava s nama? Cak i da su bilo kakva vlast ili struka dali zeleno svetlo, zar ti nije jasno da je preuranjeno ovako nesto organizovati, jos i izlaziti, pjanciti.. Djokovic je nas, navijam za njega, ali ovo sto su uradili ne podrzavam ni najmanje. Njegov otac jos vise doleva ulje na vatru skandaloznim izjavama i prebacivanjem krivice i umesto da Novak izadje u javnost i izvine se najiskrenije za sve, prizna da je pogresio , izvine se i bugaru i tako se i ogradi od caleta, on suti! Pa mozemo li bar jednom biti deo civilizovakog sveta, stati muski i ljudski, izviniti se za svoje greske bez alibija, bez opravdanja, bez svaljivanja krivice na druge ...? Mozemo li? Produbljuje se kriza dodatno na ovaj nacin, mnoge zemlje ce nas imati i dalje na crnoj listi za putovanja, bacamo ljagu na sebe . Novace, budi covek i izadji u javnost i probaj bar delimicno sprati blato sa svih nas. Veliki si sportista, sad budi i jos veci covek, muskarac! Ne dozvoli da potones u ocima ljudi ne samo u svetu, nego i u svojoj zemlji! Dokle cemo se busati u grudi seljackim egom i ponosom?

lanny

pre 3 godine

Da li je vama sumnjivo se ovako grcevito forsira panika cenzura i demonizacija osoba koje generalno izrazavaju skepticnosto oko korone kao i potencijalne vakcinacije?
Samo pitam,nista ne zakljucujem.

analiticar_amater

pre 3 godine

Po komentarima se najbolje vidi zasto smo tu gde jesmo i koliko smo kolektivno zatucani. Da Djokovic je napravio niz gresaka i na njegov racun je stiglo mnogo argumentovanih i utemeljenih kritika poput ove sad. Ali retko ko procita dalje od naslova. Naravno tu su i neizbezni argumenti generalizacije citavih naroda, pa tako ni jedan Nemac sad ne sme nista da kaze zbog napada na Moniku Seles. Svi su oni sad kolektivno krivi, svih 80 i nesto miliona. Boze me sacuvaj.

Milanche

pre 3 godine

Sada sve postaje jasno kao dan- globalna zavera je stvarna, tu prednjače nemački mediji. Od izmišljene epidemije stvaraju paniku, po nečijem diktatu. Zbog čega i zarad čijeg interesa, videćemo. Podrška Noletu!

e moj druže

pre 3 godine

Savršeni Nemci, to je propust u organizaciji, neuporedivo manji od onog propusta kada je dopušteno da neko uđe sa tribina i zabije nož u leđa Moniki Seleš.

Saša 2.

pre 3 godine

Glupi su oni koji nisu shvatili da je to i bila poenta okupljanja i da virus za Novaka ne predstavlja nikakav bauk, što od početka i zastupa i što će im sada i dokazati jer je svesno hteo da ga preboli sada kada je virus oslabio. Iza tog shvatanja stoje i mnogi lekari i ne bi on to sam forsirao da se prethodno nije konsultovao.

e moj druže

pre 3 godine

Savršeni Nemci, to je propust u organizaciji, neuporedivo manji od onog propusta kada je dopušteno da neko uđe sa tribina i zabije nož u leđa Moniki Seleš.

Kiklop

pre 3 godine

Sam je sebi kriv. Doslovno pucao sma sebi u nogu. Zaista ne razumem da se organizuje ovako nesto u vreme kad pandemija nije gotova, dok se jos mnogi bore s tim. Svaka kritika je na mestu. Ne razumem jesu toliko glupi ili sta? Jel moramo uvek biti neki negativan primer? Prvi sa fudbalskim navijacima, prvi sa teniskim u Evropi! Sta se desava s nama? Cak i da su bilo kakva vlast ili struka dali zeleno svetlo, zar ti nije jasno da je preuranjeno ovako nesto organizovati, jos i izlaziti, pjanciti.. Djokovic je nas, navijam za njega, ali ovo sto su uradili ne podrzavam ni najmanje. Njegov otac jos vise doleva ulje na vatru skandaloznim izjavama i prebacivanjem krivice i umesto da Novak izadje u javnost i izvine se najiskrenije za sve, prizna da je pogresio , izvine se i bugaru i tako se i ogradi od caleta, on suti! Pa mozemo li bar jednom biti deo civilizovakog sveta, stati muski i ljudski, izviniti se za svoje greske bez alibija, bez opravdanja, bez svaljivanja krivice na druge ...? Mozemo li? Produbljuje se kriza dodatno na ovaj nacin, mnoge zemlje ce nas imati i dalje na crnoj listi za putovanja, bacamo ljagu na sebe . Novace, budi covek i izadji u javnost i probaj bar delimicno sprati blato sa svih nas. Veliki si sportista, sad budi i jos veci covek, muskarac! Ne dozvoli da potones u ocima ljudi ne samo u svetu, nego i u svojoj zemlji! Dokle cemo se busati u grudi seljackim egom i ponosom?

J

pre 3 godine

"Od izmišljene epidemije stvaraju paniku, po nečijem diktatu."
Milanche
Zbog izmišljene panike stotine ljudi u bolnicama, u teškom stanju, u Beogradu?

kaokakao

pre 3 godine

Odgovorni njemci. One milione sto smo pobili za vrijeme rata, ma to nema veze, bilo pa proslo. Onaj napada na Moniku Seles, nikad zabiljezen u istoriji tenisa, ma nema veze, zaboravimo to. Djokovic je kriv za sve, to je bitno, ovo ostalo nema veze.

Pizza majstor

pre 3 godine

Gluposti. Ako su već ozbiljne organizacije u pitanju, smanjeni broj gledalaca, staviti nalepnice na stolice na koje ne može da se sedi, razmak dve stolice između gledalaca i jedan red razmaka, umesto 9 hiljada, neka bude pušteno 3000 hiljade karata sa jačom cenom, da i oni koji bi inače došli, ne mogu, već da bude za "fenseraj" - cilj opravdava sredstvo u ovom slučaju. Mada, ionako bogati i idu na te GS mečeve. Svi kažu ko može da gleda fudbal bez publike, ali ako smem da primetim, nikad više golova nije bilo i ovako zanimljivo, igraju bez pritiska i raduju se povratnu profesiji koju vole i od koje žive. Naravno da je lepše sa navijačima, ali neka sačekaju svi...pola godine, godinu.

Đorđe

pre 3 godine

Novakov veliki problem je konstantan pokušaj da se dopadne svima, da širi pozitivnu energiju, jedinstvo među balkanskim narodima, ali uz sve najbolje namere, on to čini na iritantan način. Sve objavljuje na društvenim mrežama, izlaske, provod, hranu koju jede itd. Takođe, iznosi mišljenja van svoje ekspertize i to ih iznosi kao aksiome, iako ništa od toga nije dokazano i provereno. Još kad se na to dodaju svakodnevni komentari njegove žene i oca, nije ni čudo što ima negativan imidž u svetu.
Nadal i Federer se drže tenisa, jer je to manje više jedino u čemu su dobri, ne umišljaju da su naučnici, filozofi, ljudi jednostavno prebacuju lopticu i žive normalno.
Ne mrzi publika Đokivića što je Srbin. Npr Divac je bio obožavan u NBA, kao i Peđa, Vidić u Mančesteru, sada Jokić u Denveru, niko od njih nije imao problem što je iz Srbije, nego smo mi umislili da je poreklo razlog što publika ne voli Đokovića, jer imamo problem da shvatimo da svetu nismo previše bitni.
Ja sam siguran da je Novak sjajan i ispravan momak, ali ako hoće da promeni sliku kod publike, treba da prestane da se ulizuje svima i da se skine već jednom sa društvenih mreža, da prestane da o svemu iznosi mišljenje i da se lepo drži tenisa. Neka živi kako hoće, neka jede šta hoće, ali neka prestane o tome da izveštava javnost.

Robert

pre 3 godine

Nebitno o kojoj temi se radi, ali primećujem jedan čudnovat fenomen. Ne znam da li je svojstven samo nama.

Elem, ko god da nas nešto napadne, mi ne umemo da se branimo argumentima, već pokušavamo kontranapadom da diskreditujemo "napadača". Nemci kažu nešto, a mi: ah, vi ćete o organizaciji, a vaš čovek ranio Seleš. Evans kaže nešto: šta lupeta kokainski zavisnik. Britanci kažu nešto: ah, to su Britanci, ljubomorni. Hrvati kažu nešto: oduvek nas mrze. Itd, itd.

Znači, od koga god da stigne napad, mi ne umemo argumentima da odgovorimo i tako se odbranimo ako već smatramo da nismo krivi, nego odmah pljuvačina i diskreditovanje po napadaču. Kao kada te policija zaustavi u saobraćaju, a ti upireš prstom u onog drugog kako je i on vozi prebrzo. Čoveče, možeš samo sebe da braniš i odgovaraš za svoje postupke, a nema nikakve veze šta je neko drugi radio.

A, opet, barem da se držimo tih kriterijuma stalno, pa i da ima smisla, ali vraga. Čim stignu pohvale, postaje nebitno iz čijih su usta i nećemo da ih odbacimo sa gađenjem jer su, eto, iz usta Britanca, Hrvata, ovoga ili onoga. Naprotiv, dajemo im još više na značaju komentarima "surovo iskreno". Eh, majko mila. Ako već ne volite neku naciju, ne bi trebalo da vas zanima šta pričaju, ni dobro ni loše. A ne juče jedan kokainski zavisnik (Evans) izjavi nešto loše pa ga napljujemo na račun prošlosti, a drugog zavisnika (Gaskea) tapšemo po ramenu kako je pametan i iskren jer je, eto, branio Noleta.

analiticar_amater

pre 3 godine

Po komentarima se najbolje vidi zasto smo tu gde jesmo i koliko smo kolektivno zatucani. Da Djokovic je napravio niz gresaka i na njegov racun je stiglo mnogo argumentovanih i utemeljenih kritika poput ove sad. Ali retko ko procita dalje od naslova. Naravno tu su i neizbezni argumenti generalizacije citavih naroda, pa tako ni jedan Nemac sad ne sme nista da kaze zbog napada na Moniku Seles. Svi su oni sad kolektivno krivi, svih 80 i nesto miliona. Boze me sacuvaj.

Branko

pre 3 godine

Ко мисли да превазиђе Федерера и Надала мора бити професионалац и гладијатор а не сваштар и дилетант који инфантилно упада у небрано грожђе. Мора имати менаџера који мисли и одлучује о маркетингу и паблик рилејшн, а он да ради оно што зна боље од иког. Овако ће уместо ГОАТ постати краљ глупости који од готовог направи вересију.

Milanche

pre 3 godine

Sada sve postaje jasno kao dan- globalna zavera je stvarna, tu prednjače nemački mediji. Od izmišljene epidemije stvaraju paniku, po nečijem diktatu. Zbog čega i zarad čijeg interesa, videćemo. Podrška Noletu!

K1M2

pre 3 godine

Savršeni Nemci, to je propust u organizaciji, neuporedivo manji od onog propusta kada je dopušteno da neko uđe sa tribina i zabije nož u leđa Moniki Seleš.
(e moj druže, 25. jun 2020 13:13)


u Tvornici prwrade messa Tönnis,1500 radnika se zarazilo,svi sutjeli o tome...pitaj Boga koliko su radnici dalje ljudi zarazili,eto o tome Njemci ne pisu...

Mr Majestyk

pre 3 godine

Savršeni Nemci, to je propust u organizaciji, neuporedivo manji od onog propusta kada je dopušteno da neko uđe sa tribina i zabije nož u leđa Moniki Seleš. (e moj druže, 25. jun 2020 13:13)

Kako to misliš? Ovde je propušteno da se učesnici zaštite od opasnosti koja je bila poznata, prisutna i očigledna, a u slučaju Monike Seleš desio se napad psihopate koji niko nije mogao da pretpostavi.

Dokholiday

pre 3 godine

Nije samo Novak ispao glup nego i mediji, novinari svi koji su izvestavali sa ovog turnira. Dok je na Zapadu se narod krstio i levom i desnom rukom SK naprimer izvestava svakog dana da je BG teniski svetski centar i da nas gleda cela planeta. Saljemo predivnu sliku u svet kaze Viskovic itd itd. To je toliko suprotno onome kako nas je svet video u svemu ovome da meni uopste nije bilo jasno da li novinari citaju reakcije na ovaj turnir. To je bio blam i bez korone a kad je ona stigla potpuni fiasko i misija rupa

mica ubica

pre 3 godine

Ugrozio je zdravlje drugih. Možda njemu neće biti ništa jer je mlad i zdrav, ali šta će biti sa stotinama starijih i ljudi slabijeg zdravlja koji će dobiti virus zbog nemarnosti Novaka i drugih tenisera koji su sa njim organizovali turnir. Izuzetno neodgovorno.
(Duca, 25. jun 2020 13:18)

@duca
objasni mi kako je novak ugrozio zdravlje drugih??? pitao je vlasti da li sme da odrzi turnir kao sto su partizan I vojvodina pitali vlasti da li mogu da igraju sinoc finale kupa pred publikom. kakav si ti balvan!

Rale Dobri Bralee

pre 3 godine

Nerealno kako je ovo dobro doslo vakcinaskom lobiju da ospe paljbu po osobi koja im je najveca kost u grlu. Koji ih je ponizio. Pa sta ako se svi zarazimo, i treba to da se desi, i desice se pre ili kasnije. Svesni su valjda ljudi u kojoj smo zabludi bili sa karantinima, jer virus ne moze da ispari. A sigurno necemo sedeti u kucama do kraja zivota, pa makar po cenu dobijanja korone. Sta se desilo sa Svedskom, zasto nema vesti o tome da je njihov metod bio najpametnije resenje.. Svaka cast Nole, ti si heroj a ne zlocinac. Pobedice univerzalna pravda.

pekinska_patka

pre 3 godine

Ko kaze da nemci ne pisu o svojim propustima? Ko kaze da se nemci nisu zgrozili i osudili slucaj " Seles" ? Jel znate koliko su austrijanci razapeli sve one koji su zataskavali virus u skijalistu Isglu u Tirolu? Da li ste svesni koliko bi javnost razapala Dominka Tima ovde u Austriji da je tako nesto organizovao ?? Zivim evo vec skoro 6 god u Becu i ovde, u Becu je 48% dece u osnovnim i srednjim skolama stranog porekla !! Recite mi kako bi reagovali da je npr u Bg-u ili vasem gradu pola dece romskog, bugarskog, makedonskog, bosanskog porekla ,da ne govorim o turskom, sirijskom, afganistasnkom, irackom poreklu?? Recite mi kako bi se osecali ?? Gde bi vam bio prag tolerancije ?? U ovih mojih 6 god, imao sam mozda samo jednu jedinu neprijatnost sa austrijancima na osnovu mog porekla, jer sam auslender ! Toliko normalnih ljudi sam upoznao ,koji su isto tako satkani od krvi, mesa i emocija ,ali koji imaju mnogo visi prag tolerancije, empatije, razumevanja nego mi..Nismo svesni koliko nas truju,koliko nam usadjuju mrznju, stvaraju totalno drugaciju sliku o zapadu, o ljudima, koliko nam stereotipa i predrasuda kreriraju ,koliko nas jednom recju -ZATUPLJUJU ! Emocionalno i intelektualno ! Ovo je samo jedan primer spinovanja! Naravno da je ova vest bila na svim portalima i novinama sirom sveta i sta rade nasi ? Svaki dan prenesu po jednu i kreiraju osecaj da nas 80 mil nemaca npr mrzi ! Nemamo samokritiku, ne prihvatamo krivicu, uvek imamo ono "ALI ONI SU ONO I OVO" ,nema nam spasa !

MiM

pre 3 godine

Sada sve postaje jasno kao dan- globalna zavera je stvarna, tu prednjače nemački mediji. Od izmišljene epidemije stvaraju paniku, po nečijem diktatu. Zbog čega i zarad čijeg interesa, videćemo. Podrška Noletu!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Milanche, 25. jun 2020 13:11)

Ne postoji zavera čitavog Zapada protiv Srbije jer niko nije lud da troši energiju na državu koja je već pokorena. Ovo je čist zdrav razum i čuđenje primitivnoj populaciji na ovim prostorima. Nikome u Brazilu ili Indiji nije čudno što mi ovo radimo, ali u nekim državama koji imaju viši nivo svesti i obrazovanja ovo predstavlja problem. Pošto se busamo u grudi i branimo uticajne ljudi koji posle nekoliko meseci ništa ne kapiraju, tako će nas lepo opet zatvoriti u kavez.

Штилцована катаболцна

pre 3 godine

Како ове речи чудно звуче кад их изговори неко из земље која је дала Хитлера...

roten

pre 3 godine

U normalnim zemljama anti-vakcinasi,teoretičari zavera(izmisljen virus,zli Bil Gejts,Soros i ekipa prave pare na koroni jer su bili teška socijala pre toga pa sad koriste priliku...)i slični su na marginama društva i izvrgnuti ruglu,jer je ovo ipak 21 vek.O ovoj nedođiji oni su pokret koji ima pristup svim medijima i njihovo mišljenje se pažljivo sluša.I nisu samo BG klubovi "sigurno mesto" za koronu,to je praktično cela Srbija.

Duca

pre 3 godine

Ugrozio je zdravlje drugih. Možda njemu neće biti ništa jer je mlad i zdrav, ali šta će biti sa stotinama starijih i ljudi slabijeg zdravlja koji će dobiti virus zbog nemarnosti Novaka i drugih tenisera koji su sa njim organizovali turnir. Izuzetno neodgovorno.

Mile

pre 3 godine

Sta je ovo, sada ce Novak Djokovic jos biti žrtva? Alo bre tri meseca prica i radi na svoju i nasu stetu i jos treba da ga podrzavam u tome. Kriv je i treba ga kazniti. Želim mu brz oporavak!

Granota

pre 3 godine

Da pokušam još jednom da nešto kažem o slučaju Đoković, a da mi B92 objavi. Verovatno nisam na partijskoj liniji, šta li...

Veličina čoveka je da se bori do kraja kad je u pravu, ali da kad nije u pravu, i kada pogreši, to prizna i pokuša da što pre ispravi svoju grešku. Cele ove hajke ne bi bilo da je Novak ODMAH izašao i umesto da njegova porodica deli krivicu levo i desno, kaže - jeste, pogrešio sam, olako sam shvatio situaciju, pokušajmo da sve to popravimo.

Đoković mora da se oslobodi očajnog uticaja porodice i "prijatelja" i da nađe ozbiljne saradnike i savetnike. Jer, na žalost, u poslednje vreme tone u ponor van terena...

tako mi je drago sto sam daleko

pre 3 godine

Znaci najvise pluseva dobise komentari za Moniku Seles, kakve veze ali kakve veze Monika ima sa ovim, zato i jesmo gde jesmo kao nacija i drzava, kad te neko napadne ti njega napadni isto, kao deca u fazonu, ja mogu ovo jer je Pera uradio ono, tj ovo je opravdano jer ovi sto napadaju su bili jos gori pre jedno 30tak godina...hej pameti !!!
Novak je pogresio i to je cinjenica voleli mi to ili ne, samo jedan dokaz da decko nije bog kako je predstavljen u nasim medijima i da je daleko od savrsene osobe ili nekoga ko je uvek ispravan, nije!
I dodat cu samo jos jedno kad vidim ovakve prepiske: TAKO MI JE DRAGO STO SAM DALEKO ! Ajd zdravo

Topnik

pre 3 godine

Tolika strka oko ničega. U Zadru bilo svega nekoliko oboljelih od tada, i to sa blagim ili nikakvim simptomima. Ovi pričaju kao da je Đoković ubio nekoga.

boris

pre 3 godine

Kao prvo: ova histerija oko korone pokazuje da je zemaljska kugla domovina 80 posto mentalno jadnih ljudskih bića. Da nema onih par postotaka normalnih uopće ne bih razmišljao isplati li se i dalje živjeti na ovoj planeti. Drugo: osim nešto idiota u Splitu, mi ostali iz Hrvatske zahvalni smo Noletu na dolasku i ne zamjeramo na dobrim namjerama. Turizma tako i tako ovog ljeta ne bi bilo tako da Nole nije ništa pokvario. Neka dođe opet. Treće: propao mi je u travnju (aprilu) put u Texas, ali iduće godine idem tamo, odgovorno i pod cijenu korone. Ako mogu birati jednu godinu kao čovjek ili 50 godina ovako kako je sada, biram jednu godinu i kažem ovom svijetu s najvećim veseljem - baj, baj. Molim da ovo objavite.

Jelena

pre 3 godine

Tvornici prwrade messa Tönnis,1500 radnika se zarazilo,svi sutjeli o tome...pitaj Boga koliko su radnici dalje ljudi zarazili,eto o tome Njemci ne pisu...
(K1M2)
Ma nije valjda? Ne pišu? Ne testiraju se i kriju? Ne laži.

neutralno zapažanje

pre 3 godine

@a bundes liga se igra i to je ok...
(deda, 25. jun 2020 14:16)

Igra se bez publike i to JESTE OK. Bože dragi koliko idiota ima po srbiji, dobro nismo još više siromašni i bedni nego što jesmo...

DWDD

pre 3 godine

U Srbiji vlada jos uvek misljenje da ovaj virus je obican grip i da su ga izmislili belosvetske lopuze Bil Gejts i ostali. Zato i ovakva organizacija i senlucenje po klubovima. Novak takodje negira opasnost od korone ali mi nije jasno zasto je toliko relativno mladih ljudi umirlo od ovog virusa. . Da nisu mozda i oni za debelu lovu umrli u kampanji.

Back in Black

pre 3 godine

Mi srbi nebeski narod smo ti sinonim za ljudsku glupost.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Back in Black, 25. jun 2020 13:09)

Opet hrvati ostavljaju komentare. Lažno predstavljanje im je u krvi....
(Pekar, 25. jun 2020 13:56)
Mislis da sam hrvat zato sto mislim da smo glup narod.Znaci ovcama kada spomeneš srbe one umiru od smeha.I da da ti odgovorim Srbin sam iz Banatskog sela.

Mica

pre 3 godine

Tekst nije tako negativan, samo kriticki nastrojen. Ne nasladjuju se Novakovoj bolesti, a na kraju kazu i sta je zapravo problem: to sto se sad svi hvataju za glavu kako da dalje organizuju turnire...
Osim nekih zajedljivih komentara prema Djokovicu na Zapadu, vecina ipak pise obazrivo i nema razloga da sad komentarisemo kao evo mrze ga. Na kraju, on sam je zakacio virus. Meni je najveci problem u celoj prici ono sto je Srdjan Dj. izjavio protiv Dimitrova i sto ga Novak nije demantovao, mozda jeste ali ja za to ne znam?! To je bilo dno dna.

lanny

pre 3 godine

Da li je vama sumnjivo se ovako grcevito forsira panika cenzura i demonizacija osoba koje generalno izrazavaju skepticnosto oko korone kao i potencijalne vakcinacije?
Samo pitam,nista ne zakljucujem.

Zagor

pre 3 godine

Samo je falila Deutsche Welle. Mislim da svako ima pravo da kritikuje, ali DW je nesto najgore u nemackom novinarstvu/radiju. Pamtim ih jos od 1990 kada su nas proglasili novim nacistima. Sve do danas nisam cuo goru propagandu iz Nemacke. Tako da, primite kritiku, ali otkacite ove agitore.

mica ubica

pre 3 godine

Ostavio bih sve isto izuzev dve stvari: nočni klub - ne, i testiranje tenisera da su bila na svaka dva dana a za sve ostalo:

"Isla sam u subotu na sopstvenu odgovornost.Niko me nije terao. Na ulazu u kompleks su nam prskali ruke za dezinfekciuju, a onda na ulazu u tribine su nam dali maske i rukavice i kulturno nas zamolili da ih stavimo cim sednemo. E to sto niko od nas to nije ispostovao je druga prica. Novak nema odgovornost prema nama jer je on uradio svoj deo posla."

"Bio sam u petak na egzibiciji, ako sam se zarazio nije mi Novak kriv, Novak je bio na utakmici Mege, da li mu je Janković kriv, tamo je bio i jedan veliki trener ali i vrlo bolestan čovek, šta ako se Vujošević zarazio tamo i umre usled toga. Da li mu je Janković kriv ili je on sam kriv, nije ni morao da ide ali je ipak otišao."

Ovo je istina i realnost, to nikoga ne interesuje, bitno je da se istakneš u pljuvanju i lažima, i još se Novak nekome izvinjava, licemerima i mrziteljima, ispranim mozgovima...
(Kikujiro, 25. jun 2020 13:48)

@kikujiro
bravo za komentar!!! skroz na mestu. ja bih dodala I zamolila Novaka da se ne izvinjava!!! Uradio je veliku stvar!! Ceo svet treba da mu je zahvalan posto je pokazao zajedno sa Srbijom da korona I publika mogu zajedno! utakmice pred publikom uopste ne povecavaju broj zarazenih!! zatvoreni prostori kao nocni klubovi jesu opasni! to sto je novak partijao, to je svako radio na svoju odgovornost. da je postojao propis koji to zabranjuje bio bi kriv I trebao bi da se izvinjava. propis nije postojao!

Ivan

pre 3 godine

O propustima u organizaciji govore Nemci! Nemci koji su dopustili da u sred teniskog terena uđe manijak sa NOŽEM u ruci i da tim nožem GAĐA u leđa Moniku Seleš u sred meča i tv prenosa! Još ga pravdaju potom objavljujući izjavu da je tim ludačkim činom hteo da pomogne Štefi Graf da ostane najbolje! Užas! I oni takvi se usuđuju posle tog čina da nekome sole pamet o organizaciji? Bruke jedne!

Gvozdeni

pre 3 godine

(Robert, 25. jun 2020 14:55)
(pekinska_patka, 25. jun 2020 15:17)

Dva komentara vredna citanja i replike.Ima ih mozda jos samo par. Sta nam to govori? Upravo ono o cemu ste vas dvojica pisali. Hvali nam elokventnosti, emancipacije te emotivne zrelosti i stabilnosti. Ne prihvatamo kritiku i odgovornost. To nam je u DNK nasledju , ali i politicke elite nam kreiraju takvu klimu u kojoj nema mesta empatiji , vec samo mrznji i netoleranciji. Ne mozemo prihvatiti da smo pogresili a i ako cak prihvatimo delimicno , odmah se hvatamo za ono , " jeste, ali i oni su uradili to i to " , dakle sledi odmah marginalizovanje i diskreditovanje druge strane. Nemci su se ogradili od nacizma, svog tog zla, u skolama uce i dan danas o tome i upozoravaju mlade narastaje na potencijalne zamke te im ugradjuju veci stepen samokritike i postovanja. Mi ne mozemo da predjemo preko takvih stvari. Previse smo sirovi i u kombinaciji sa politickim eksploatisanjem sirih narodnih masa, dobijamo totalnu zatucanu sredinu sa veoma agresivnim pristupom svakome ko pokusa imalo da nas kritikuje pa taman imali i pravo.A u ovom slucaju , citav svet ima pravo sto kritikuje Novaka . I sam je toga svestan i izvinio se u pocetku, ali to nije dovoljno. POtrebno je jos peglanja imidza . Napravio je gresku i ne razumem sve ove koji ne mogu to sazvakati . Nebitno ko je sta uradio u istoriji ,on je pogresio i tacka ! Zato jesmo tu gde jesmo i tapkacemo jos dugo vremena, na zalost. Tuzno je citati ove sve komentare.

Keynes

pre 3 godine

Pozdrav za DW uz komentar da ni ljudska zavist nema granica.

Ako vec pricamo o ljudskoj gluposti, a vezano za tenis, mislim da imate i vise nego dovoljno materijala kod vaseg Borisa Bekera koji je uspeo da bankrotira.

P. S. Koliko god ovaj nas bio "neograniceno glup", ponovo ce vam pobediti miljenika u finalu Wimbledon-a. Ako miljenik ne ode u penziju u medjuvremenu.

Jon Bon Jovi

pre 3 godine

u Tvornici prwrade messa Tönnis,1500 radnika se zarazilo,svi sutjeli o tome...pitaj Boga koliko su radnici dalje ljudi zarazili,eto o tome Njemci ne pisu...
(K1M2, 25. jun 2020 13:17)

U toj celoj priči je vrh gluposti da je vlasnik fabrike rekao da će brigu oko testiranja svojih radnika preuzeti na sebe da olakša Nemačkoj državi u borbi protiv korone. Kakav vic :)

Pilipenda

pre 3 godine

A u Nemačkoj klali Moniku na sred terena, uništili joj život i karijeru. Ne smem ni da pomislim, šta bi se sa nama desilo, da je Štefi Graf tako nešto doživela u Beogradu, Novom Sadu...

Smuki

pre 3 godine

Proveselio se, podigao formu u odnosu na ostale tenisere, prelezace koronu i stvoriti imunitet pa moze ice na US open i ostale turnire bez straha a pritom i uzeo pare.

Postavlja se pitanje ko je ovde glup DW.

panter pudlica

pre 3 godine

Ne mogu da čitam više ovakve gluposti, ovo konstantno napadanje i likovanje je prevršilosvaku meru. Novak jeste ispao neozbiljan i glup, ali ovo što rade razni kritičari od medija do raznih sportista i javnih ličnosti je tek debilizam prve klase.

Kikujiro

pre 3 godine

Ostavio bih sve isto izuzev dve stvari: nočni klub - ne, i testiranje tenisera da su bila na svaka dva dana a za sve ostalo:

"Isla sam u subotu na sopstvenu odgovornost.Niko me nije terao. Na ulazu u kompleks su nam prskali ruke za dezinfekciuju, a onda na ulazu u tribine su nam dali maske i rukavice i kulturno nas zamolili da ih stavimo cim sednemo. E to sto niko od nas to nije ispostovao je druga prica. Novak nema odgovornost prema nama jer je on uradio svoj deo posla."

"Bio sam u petak na egzibiciji, ako sam se zarazio nije mi Novak kriv, Novak je bio na utakmici Mege, da li mu je Janković kriv, tamo je bio i jedan veliki trener ali i vrlo bolestan čovek, šta ako se Vujošević zarazio tamo i umre usled toga. Da li mu je Janković kriv ili je on sam kriv, nije ni morao da ide ali je ipak otišao."

Ovo je istina i realnost, to nikoga ne interesuje, bitno je da se istakneš u pljuvanju i lažima, i još se Novak nekome izvinjava, licemerima i mrziteljima, ispranim mozgovima...

jackie

pre 3 godine

Ja mogu da pitam gde su granice ljudske pakosti i licemerja... Godišnje više ljudi umre od gripa ili malarije, pa se o tome ni malo ne trubi... Novak je jedino pogrešio što se opet suprostavio svetskom scenariju zvanom Covid (čitaj vakcinisanje) i opet prima udarce od kerbera WHO tj. režisera ove lakrdije u koju više ne veruju ni mala deca.

Lev

pre 3 godine

Koja je ovo masovna histerija, evo jos jedan dan bez ljudskih zrtava u srbiji (u svetu se procenat zrtava takodje smanjuje), a ovi idalje pisu o njemu kao da je virus ebole.

dejan

pre 3 godine

Ovaj dw bukvalno ni jedan jedini lep teks nema o Srbiji,mrze nas od kad su se osnovali.Bolje da malo pisu o ratnom zlocincu Davidu Ferku koji je mucki ubio dva neduzna Srbina u Prizrenu tako sto je u njih ispalio 120 metaka.Eno ga,slobodno se seta po Nemackoj.

Ja

pre 3 godine

Vi ste glupi, kakva opasnost i rizik, stvarno smo glup narod i ovce za sisanje, ceo dan provedemo ispred tv-a i verujemo i sve sto nam serviraju, kakva korona, kakve gluposti, virus kao svaki drugi, samo sto je lepo iskoristen i neko je na njemu lepo profitirao. Naravno da se treba cuvati i biti odgovoran kao i za obican grip, ali majku mu ajde da zaustavimo svet samo zato sto to nekome odgovara!

Saša 2.

pre 3 godine

Glupi su oni koji nisu shvatili da je to i bila poenta okupljanja i da virus za Novaka ne predstavlja nikakav bauk, što od početka i zastupa i što će im sada i dokazati jer je svesno hteo da ga preboli sada kada je virus oslabio. Iza tog shvatanja stoje i mnogi lekari i ne bi on to sam forsirao da se prethodno nije konsultovao.

Marko

pre 3 godine

Jel to ono kao kad 3 miliona vojnika krenu na Moskvu u letnjim uniformama? Ili ono kad se obeca snabdevanje 300 hiljada odsecenih vojnika kod Staljingrada samo avionima? Ili ono kada poverujes da si samo ti visa rasa, a svi ostali niza?

wer

pre 3 godine

da da, nole je uspeo...

da krug ljudi koji ga postuju svede na one mentalnog sklopa "korona prevara, mi srbi sve provalili"

a da, i na botove sendvicare, otvorio se tata srle sa njegovim kesom...

zavidan uspeh, nema sta!

Himna ljubavi

pre 3 godine

Ma bravo, ovako ste i Dzesija Ovensa na OI 1936 izvredjali na sve nacine plus sto mu vas najveci vodja nije pruzio ruku! Tragicno je sto Djokoviva napadate iz potouno istih pobuda, nacionalnoj i verskoj, i sta reci osim da ste jadni. Dragi Nemci slican scenario ceka i vas kao u SAD samo je pitanje ko ce se pobuniti protiv laznog moralizma i skrivanja istine. Svoje proizvode mozete orodavati svuda po svetu ali svoja nakaradna zivotna pravila nama sugurno necete. NOLE PODRSKA!

dr psi

pre 3 godine

Tačno kao i ljudskoj pakosti! A ovo što se sručilo na Đokovića je i više od pakosti! Ovo je udružena namera da se Đoković potpuno disjvalifikuje kao teniser ( koji ugrožava ljubimce), kao spirtista i kao ČOVEK! Jednostavno ga isključiti, precrtati, izopštiti! Da li je zaista toliko naudio i on i njegova pirodica drugima da je žestina ovog iživljavanja (bez preterivanja) ravna količini nanete štete?
Nemački mediji bi mogli da se pozabave masovnom zarazom u klanici koja se broji u stotinama, umesto što se bave Đokovićem! Šta je sa Šveđanima i njihovom nonšalantnom ponašanju u vezi aktuelnog virusa, Francuzima ili Britancima? O SAD tek da ne govorimo. Ali ne, Đokovića samo što još nisu predložili za Hag ! Zaista ljudskoj pakosti ( pokvarenosti) nema granica!

Sasa

pre 3 godine

Kolege, kao prvo, Nole nije organizovao tur bez ikakvih dozvola, dobio je sva ovlascenja,saglasnost,dozvole Vlada zemalja,u kojima se turnir odrzavao ili je trebalo da se odrzi. Takodje,oslanjao se na izjave zvanicnika i struke, da je virus oslabio, ma sta god to znacilo, sve je uradjeno u skladu sa popustanjem mera i dozvolama da na otvorenom nema ogranicenja. Dalje, pojedine zemlje su donele odluku da je ulaz u zemlju slobodan, da nema testiranja(Srbija, Hrvatska...,da ne nabrajam...), odnosno da test ne mora da se radi pri prelasku granica. Pa gde je onda njegova greska, sto je promovisao druzenje, igru, smeh, sto je pokusao da nas sve polako vrati zivotu, i njegovim radostima... Dalje, manifestacija je promovisala sve zemlje u kojima je bio plan da se odrzi turnir, a imala je i humanitaran karakter. Pre turnira imali smo veliku manifestaciju - derbi sa oko 20-25000 gledalaca, pa nije bilo ovoliko pompe i nepristojnih reci upucenih na racun jednog od najboljih sportista, kojeg je Srbija ikada imala. Ponavljam, kao covek, Nole je sve uradio u skladu sa tada AKTUELNOM epid. situacijom uz saglasnost nadleznih. Da se danas organizuje turnir, vrv. bi odluka struke i Vlade, usled pogorsanja epid.situacije u Srbiji bila negativna. Sagledajmo stvari ljudski, posteno i uz uvazavanje argumenata, ostavimo zavist i lose misli na stranu u donosenju konacnog suda o ovom lepom dogadjaju. Da li je Dimitrov nesto osetio, da li je mogao da se povuce pre, tu ostajemo bez odgovora...

Raramuri

pre 3 godine

(Sasa, 25. jun 2020 15:07)
Da, ispostovao je sve propise, ali samo mu je falio zdrav razum. Gotivim Novaka i stvarno je decko 1000 % na mestu i ljudina, sto je jos teze biti ako se pogleda kako ga na zapadu ne vole. Imajuci to na umu, mora se reci i da je ovde ispao prilicno naivan. Nema potrebe sakrivati se iza raznih propisa i tehnikalija. Samo da je izvagao rizik i potencijalnu korist (u ovom slucaju, da se pomogne slabije rangiranim teniserima), dosao bi do zakljucka da ne bi trebalo da se organizuje ovaj turnir.

Sad dobija po usima zbog svega sto se desilo, a svakako mu ne pomaze to sto mu je otac Srdjan, tj. sto ima dripca za caleta i strica. U ovoj situaciji ta Srdjanova izjava o Grigoru odmaze debelo. Naravno, ne mozemo da biramo ko su nam roditelji i rodjaci, ali morao je bolje promisliti pre svega. Sada mu ostaje da saceka da prodje oluja, a neka mu ovo bude nauk.

Svi koji su jedva docekali da ga pljuju su posebna sorta o kojoj nema potrebe da se diskutuje, ali da je Novak u ovoj situaciji ispao naivan - ispao je.

Boza

pre 3 godine

I od sada pa do kraj Novakove teniske karijere niko i nikada ne ce mu odati bilo kakvo priznanje, i kada zavrsi karijeru odlazi u zaborav. Nikada najveci.

Guardianov novinar je tacno rekao da Novak zivi u svom svetu vrednosti. On licno nije uspo da pokaze licnu odgovornost za situaciju u kojoj se svi mi nalazimo.

Clanovi njegove porodice veruju da i oni moraju nesto da dobace, jer nisu dovoljno obrazovani za teme o kojima pricaju (uticaj G5 mreze na viruse ili procena rizika pri organizovanju masovnih okupljana u slucaju kolektivne zaraze).

Nemci treniraju strogocu, zastrasivanjenm uvode red i disciplinu. PORUKA je "vidite sta se desava ako se ne postuju pravila". Nasi teniseri su legende.

Srbi kao i uvek osecaju mrznju drugih, i svako obracanje drugih osecaju kao
licni napad (oni nas mrze, a vidi njih).

gradjanin

pre 3 godine

Savršeni Nemci, to je propust u organizaciji, neuporedivo manji od onog propusta kada je dopušteno da neko uđe sa tribina i zabije nož u leđa Moniki Seleš.
(e moj druže, 25. jun 2020 13:13)

Da, to bese na Berlin Open-u....

Stari čačanin

pre 3 godine

Tvornici prwrade messa Tönnis,1500 radnika se zarazilo,svi sutjeli o tome...pitaj Boga koliko su radnici dalje ljudi zarazili,eto o tome Njemci ne pisu...
(K1M2)

A kako ti znaš za to, šapnula ti ptičica.

mica ubica

pre 3 godine

ektremno glup clanak! Novak mora da im zatvori usta I da iskoristi ovaj momenat za Srbiju! Ovo sto Srbija radi je fenomenalno. Sinoc smo imali petu utakmicu za redom sa preko hiljadu gledaoca. rezultat!? Nema znacajan zarazenih!!!! To je uspeh za ceo svet!!! Novak mora da se obrusi na ove idiote iz zapadnih medija I napadne ih za neozbiljnost, glupost I zrtve koje njihove zemlje imaju. Srbija je I dalje otvorena, a za razliku od Svedske koja je bila odvazna, mi smo pametno postupili I skinuli mere tek kad je virus oslabio. Novak je samo pratio propise u svojoj zemlji I organizovao je fenomenalan turnir. Novache, iskoristi momenat! oni su idioti, ne ti. Ceo svet treba da ti je zahvalan sto si pokazao da moze publika I korona. ispostavlja se da nocni klubovi ne mogu. njih cemo da zatvorimo. ali skupovi na otvorenom su okejj! ni protesti u americi nisu pojacali znacajno broj zarazenih!

Dusan 1

pre 3 godine

Upravo tako sto se tice ljudske gluposti. I ja sam se bas cudio priglupim potezima koje su nemaci vukli u vezi pandemije Korone u njihovoj zemlji. A da ne govorimo o cuvenoj nemackoj solidarnosti I bratskoj pomoci recimo Talijanima ! Ali sta cete glupost je glupost !

Garavi

pre 3 godine

Nemackoj aroganciji takodje nema kraja... zapravo ima - dva puta u 20. veku su joj stali u kraj oni koje je probala da unisti, ukljucujuci Srbe. Ako treba, opet cemo Nemce uciti pameti...

dejan

pre 3 godine

Apsolutno tacno ljudskoj gluposti nema kraja.Dragi Nemci pogledajte svoju istoriju da ne idemo dalje u proslom veku.Visa rasa lupa packe.Cudi me da se njihovi gradovi zatvaraju zbog korone.Pa odakle ta korona kod vas nemaca kad se drzite svih pravila.

Bla

pre 3 godine

Njima iz dw-a bi bilo bolje da se bave pravim novinarstvom nego sto pisu o nekom licnom misljenju koje se bazira na cistoj propagandi. Sto ne pisu o dokumentima koji su procurili iz vlade gde se lepo vidi kakva je ovo prevara? Ili recimo o Dr Sucharit Bhakdi-u koji misli da mere karanti ne sluze da se sacuva zdravlje ljudi a uz to je ekspert i najvitiraniji naucnik u nemackoj? o cemu se tu radi? To bilo novinarstvo a ovo je samo budalastina

Гинтер Парх

pre 3 godine

Кад немац убије,добије медаљу за част. Као ономад Давид Ферк у Призрену.

NY

pre 3 godine

Svemir ima kraj,Nolova glupost ne lebe mekani
(Goran Loznica, 25. jun 2020 13:02)

Dnevna dozo Srbendo, pametnjakoviću šta bi mi bez tvojih komentara
Umesto da gledaš da ti voda ne udje u kuću ti si neumoran u kucanju gluposti. Ajde uključi mozak zašto je Novakova glupost? Svako je odgovoran za sebe. Je li neko na silu terao igrače da dodju na turnire?

Dragivoje

pre 3 godine

Umesto podrške za što brže ozdravljenje i povratak na teren ovaj gnusni, pakosni ološ likuje. Kakva bagra, kakve ništarije, kakvi licemeri!!! Fuj!!!
NOLE, ŠTO PRE DA OZDRAVIŠ I U INAT SVIMA NJIMA OSVOJIŠ US OPEN!!! ŽIVEO I SREĆNO!!!

Mihajlo

pre 3 godine

U Srbiji vlada jos uvek misljenje da ovaj virus je obican grip i da su ga izmislili belosvetske lopuze Bil Gejts i ostali.(DWDD, 25. jun 2020 13:51)

Druze, koliko je preminulo u poslednjih 48 sati? Nula.

Oliver

pre 3 godine

Deutsche Welle je ogavan,odvratan,levicarski,komunjarski medijski servis. Klasican levicarski fake news,lazovi,izmisljaju vesti,to su komunjare dostojne najdubljeg prezira!

Kriptonit za gospodina

pre 3 godine

Kada se radnici u, gle ironije, Tenisu, klanici, zaraze i to preko 1000 njih, to je eto moralo da se desi, jer boze moj, moramo da jedemo. Medjutim kada procitate kakvi su uslovi utamo, kao i u klanicama uSD gde su se iste stotine radnika zarazile, vidite da je Djokovic primenio bolje zastitne mere nego oni. E, znaci u nekom drugom zecu lezi grm, mozda u onom za sta ga je dr `sledece dve nedelje su kljucne` nazvao majstorom.....

hejl de tundra wetter

pre 3 godine

E, da smo ulagali u Super galeba (avion, bre!), sada bi mogli jedan poslati da leti iznad Berlina, i da pobaca kese sa bombonama, da Nemci vide da smo sladak i sjajan narod. Umesto toga, mi ulažemo silne milione u teniske objekte i finansiramo ogroman broj mladih igrača! Ovo mora da se menja, što je otac jednog našeg ministra ukapirao na vreme, i bacio se na izvoz puški i metaka. Dakle, Vlast da se oma baci na otvaranje novih fabrika za proizvodnju pušaka i metaka, i - naravno - u Super galeba, pa da nas vide Nemci, i ostatak ovog neiskrenog sveta!

Некад се дивили Хитлеру,данас се диве Краљ

pre 3 godine

Сви Немци углас: "Ми нисмо нацисти,научили смо из своје историје"!
Сви немци кад се "мало" забораве и нема неког Давида близу,показују исто то НАЦИ лице које су енглези тако добро искористили да их укопају за сва времена!
Двоструки стандарди као звезда водиља,а плитки су као тепсија. Сви што Вам кажу другачије-су маркетинг радници немачког "сна"!

Marko pg

pre 3 godine

Nemci i njihova DW bez pakosti ne bi bili Njemci. Vjerovatno bi bili Rusi, ili tako nešto.
Dakle, Njemci bez pakosti, to je kao ruže bez trnja. Što se opet vidi na kraju ovog članka.

Pekar

pre 3 godine

Mi srbi nebeski narod smo ti sinonim za ljudsku glupost.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Back in Black, 25. jun 2020 13:09)

Opet hrvati ostavljaju komentare. Lažno predstavljanje im je u krvi....

aaaauuuu breeee

pre 3 godine

Upamtite ovo ,posle svega ovoga on vise nece osvojiti nista, jednostavno ce se slomiti,ne zato sto ja to zelim ,nego ce nesto puci u njemu.

Radoslav

pre 3 godine

pristupom svakome ko pokusa imalo da nas kritikuje pa taman imali i pravo.A u ovom slucaju , citav svet ima pravo sto kritikuje Novaka . I sam je toga svestan i izvinio se u pocetku, ali to nije dovoljno. POtrebno je jos peglanja imidza . Napravio je gresku i ne razumem sve ove koji ne mogu to sazvakati . Nebitno ko je sta uradio u istoriji ,on je pogresio i tacka ! Zato jesmo tu gde jesmo i tapkacemo jos dugo vremena, na zalost. Tuzno je citati ove sve komentare.
(Gvozdeni, 25. jun 2020 15:45 Pa gvozdeni tebra,kao prvo Nole je priznao i pokajao se,sta po tebi jos treba da uradi,da se samozapali na Terazijama mozda?Drugo,da su se Nemci istinski i sustinski odrekli nacizma postoji samo u tvojoj naivnoj glavi.Pa mi zivimo u nemackom nacizmu danas samo nema logora.Trece sto se uopste kritikuje Novak a ne npr.Svedi koji imaju opusten stav?Ja cu ti reci;zato sto smo Srbi i zato jer Nole igra pod srpskom zastavom cika gvozdeni.

Darbo

pre 3 godine

@ pekinska_patka. Dragi i ,,pametni" zemljače. Ko li je tebe ,,zatrovao" austrijanci, politička korektnost ili želja da se dopadneš sam sebi. Da su oni takvi kako ti pričaš ne bi svaki dan pljuvali po Novaku, a našao bi se i neko od njih ko bi rekao. OK desilo se bila je greška ali je namera bila veoma humana i ljudska. Od tako ,,divnih" ljudi od krvi i mesa kako reče ništa od toga nismo čuli. Prema tome ćuti i nastavi da se uvlačiš austrijancima.

Stari čačanin

pre 3 godine

Igra se bez publike i to JESTE OK. Bože dragi koliko idiota ima po srbiji, dobro nismo još više siromašni i bedni nego što jesmo...
(neutralno zapažanje, 25. jun 2020 14:29)

Koliko idiota ima , ja to vidim po tebi i tebi slicnima. Vi i treba da budete i siromašni i bedni.
(Hahahhahah, 25. jun 2020 15:01)

Vrlo ti je simpatičan nik, kako li si samo uspeo da ga smisliš.

Što kaže Vedrana Rudan, ovi ko englezi, misle belji od WC šolje...

pre 3 godine

A DW ne pište da su organizoatori turnira u Zadru preko pacovskih kanala vatikana prebačeni u Argentinu, Peru... da malo karikiramo.

Tisućljetnja kifla, ona je u celoj priči ko stepinac - samo što nije sveta!

No dobro, svi znamo "gebelsova" škola kome pripada, pa je logično da se tradicija ispoštuje.

advokat

pre 3 godine

Ima jedna stvar; svi ovi kritičari koji su se obrušili na Noleta,imaju kompleks niže vrednosti koji se hrani time što će najvećeg,dakle,broja 1 da povuku na niže,da mu napakoste,da ga spuste sa te ogromne visine na kojoj se on nalazi.Osećaju se ,lično, bolje kad ga pljuju,misleći da će kao igrač biti slabiji kada se vrati,a samim tim i prihvatljiviji za njihove pojmove:kako neko takav može da bude najveći.

Hahahhahah

pre 3 godine

Igra se bez publike i to JESTE OK. Bože dragi koliko idiota ima po srbiji, dobro nismo još više siromašni i bedni nego što jesmo...
(neutralno zapažanje, 25. jun 2020 14:29)

Koliko idiota ima , ja to vidim po tebi i tebi slicnima. Vi i treba da budete i siromašni i bedni.

djura

pre 3 godine

za mesec i po dana počinje prvi ATP turnir. zar neko misli da će to uopšte biti drugačije!! ovo im je pokazalo kako će biti, a što više ljudi prebrodi ovu bolest to bolje.

Mr. Bojangles

pre 3 godine

Kako reče onaj Italijan onomad na Australian Open-u "Okay Novak, Seven Australian Opens, 15 Grand Slams... not too bad, not too bad."

Pozdrav za DW.

batko

pre 3 godine

Tekst samo pokazuje koliko je tenis rizičan u vreme korone. Naročito kada ga upražnjavate po klubovima u Zadru i Beogradu, ili klanicama u Nemačkoj. Taj nemački Tenis (Tonnies) samo je dokaz da te turnire treba organizovati na otvorenom, uz obaveznu distancu na pokretnoj traci...

Milanche

pre 3 godine

Sada sve postaje jasno kao dan- globalna zavera je stvarna, tu prednjače nemački mediji. Od izmišljene epidemije stvaraju paniku, po nečijem diktatu. Zbog čega i zarad čijeg interesa, videćemo. Podrška Noletu!

e moj druže

pre 3 godine

Savršeni Nemci, to je propust u organizaciji, neuporedivo manji od onog propusta kada je dopušteno da neko uđe sa tribina i zabije nož u leđa Moniki Seleš.

Rale Dobri Bralee

pre 3 godine

Nerealno kako je ovo dobro doslo vakcinaskom lobiju da ospe paljbu po osobi koja im je najveca kost u grlu. Koji ih je ponizio. Pa sta ako se svi zarazimo, i treba to da se desi, i desice se pre ili kasnije. Svesni su valjda ljudi u kojoj smo zabludi bili sa karantinima, jer virus ne moze da ispari. A sigurno necemo sedeti u kucama do kraja zivota, pa makar po cenu dobijanja korone. Sta se desilo sa Svedskom, zasto nema vesti o tome da je njihov metod bio najpametnije resenje.. Svaka cast Nole, ti si heroj a ne zlocinac. Pobedice univerzalna pravda.

kaokakao

pre 3 godine

Odgovorni njemci. One milione sto smo pobili za vrijeme rata, ma to nema veze, bilo pa proslo. Onaj napada na Moniku Seles, nikad zabiljezen u istoriji tenisa, ma nema veze, zaboravimo to. Djokovic je kriv za sve, to je bitno, ovo ostalo nema veze.

Штилцована катаболцна

pre 3 godine

Како ове речи чудно звуче кад их изговори неко из земље која је дала Хитлера...

mica ubica

pre 3 godine

ektremno glup clanak! Novak mora da im zatvori usta I da iskoristi ovaj momenat za Srbiju! Ovo sto Srbija radi je fenomenalno. Sinoc smo imali petu utakmicu za redom sa preko hiljadu gledaoca. rezultat!? Nema znacajan zarazenih!!!! To je uspeh za ceo svet!!! Novak mora da se obrusi na ove idiote iz zapadnih medija I napadne ih za neozbiljnost, glupost I zrtve koje njihove zemlje imaju. Srbija je I dalje otvorena, a za razliku od Svedske koja je bila odvazna, mi smo pametno postupili I skinuli mere tek kad je virus oslabio. Novak je samo pratio propise u svojoj zemlji I organizovao je fenomenalan turnir. Novache, iskoristi momenat! oni su idioti, ne ti. Ceo svet treba da ti je zahvalan sto si pokazao da moze publika I korona. ispostavlja se da nocni klubovi ne mogu. njih cemo da zatvorimo. ali skupovi na otvorenom su okejj! ni protesti u americi nisu pojacali znacajno broj zarazenih!

Saša 2.

pre 3 godine

Glupi su oni koji nisu shvatili da je to i bila poenta okupljanja i da virus za Novaka ne predstavlja nikakav bauk, što od početka i zastupa i što će im sada i dokazati jer je svesno hteo da ga preboli sada kada je virus oslabio. Iza tog shvatanja stoje i mnogi lekari i ne bi on to sam forsirao da se prethodno nije konsultovao.

mica ubica

pre 3 godine

Ugrozio je zdravlje drugih. Možda njemu neće biti ništa jer je mlad i zdrav, ali šta će biti sa stotinama starijih i ljudi slabijeg zdravlja koji će dobiti virus zbog nemarnosti Novaka i drugih tenisera koji su sa njim organizovali turnir. Izuzetno neodgovorno.
(Duca, 25. jun 2020 13:18)

@duca
objasni mi kako je novak ugrozio zdravlje drugih??? pitao je vlasti da li sme da odrzi turnir kao sto su partizan I vojvodina pitali vlasti da li mogu da igraju sinoc finale kupa pred publikom. kakav si ti balvan!

jackie

pre 3 godine

Ja mogu da pitam gde su granice ljudske pakosti i licemerja... Godišnje više ljudi umre od gripa ili malarije, pa se o tome ni malo ne trubi... Novak je jedino pogrešio što se opet suprostavio svetskom scenariju zvanom Covid (čitaj vakcinisanje) i opet prima udarce od kerbera WHO tj. režisera ove lakrdije u koju više ne veruju ni mala deca.

Kiklop

pre 3 godine

Sam je sebi kriv. Doslovno pucao sma sebi u nogu. Zaista ne razumem da se organizuje ovako nesto u vreme kad pandemija nije gotova, dok se jos mnogi bore s tim. Svaka kritika je na mestu. Ne razumem jesu toliko glupi ili sta? Jel moramo uvek biti neki negativan primer? Prvi sa fudbalskim navijacima, prvi sa teniskim u Evropi! Sta se desava s nama? Cak i da su bilo kakva vlast ili struka dali zeleno svetlo, zar ti nije jasno da je preuranjeno ovako nesto organizovati, jos i izlaziti, pjanciti.. Djokovic je nas, navijam za njega, ali ovo sto su uradili ne podrzavam ni najmanje. Njegov otac jos vise doleva ulje na vatru skandaloznim izjavama i prebacivanjem krivice i umesto da Novak izadje u javnost i izvine se najiskrenije za sve, prizna da je pogresio , izvine se i bugaru i tako se i ogradi od caleta, on suti! Pa mozemo li bar jednom biti deo civilizovakog sveta, stati muski i ljudski, izviniti se za svoje greske bez alibija, bez opravdanja, bez svaljivanja krivice na druge ...? Mozemo li? Produbljuje se kriza dodatno na ovaj nacin, mnoge zemlje ce nas imati i dalje na crnoj listi za putovanja, bacamo ljagu na sebe . Novace, budi covek i izadji u javnost i probaj bar delimicno sprati blato sa svih nas. Veliki si sportista, sad budi i jos veci covek, muskarac! Ne dozvoli da potones u ocima ljudi ne samo u svetu, nego i u svojoj zemlji! Dokle cemo se busati u grudi seljackim egom i ponosom?

Kikujiro

pre 3 godine

Ostavio bih sve isto izuzev dve stvari: nočni klub - ne, i testiranje tenisera da su bila na svaka dva dana a za sve ostalo:

"Isla sam u subotu na sopstvenu odgovornost.Niko me nije terao. Na ulazu u kompleks su nam prskali ruke za dezinfekciuju, a onda na ulazu u tribine su nam dali maske i rukavice i kulturno nas zamolili da ih stavimo cim sednemo. E to sto niko od nas to nije ispostovao je druga prica. Novak nema odgovornost prema nama jer je on uradio svoj deo posla."

"Bio sam u petak na egzibiciji, ako sam se zarazio nije mi Novak kriv, Novak je bio na utakmici Mege, da li mu je Janković kriv, tamo je bio i jedan veliki trener ali i vrlo bolestan čovek, šta ako se Vujošević zarazio tamo i umre usled toga. Da li mu je Janković kriv ili je on sam kriv, nije ni morao da ide ali je ipak otišao."

Ovo je istina i realnost, to nikoga ne interesuje, bitno je da se istakneš u pljuvanju i lažima, i još se Novak nekome izvinjava, licemerima i mrziteljima, ispranim mozgovima...

Mile

pre 3 godine

Sta je ovo, sada ce Novak Djokovic jos biti žrtva? Alo bre tri meseca prica i radi na svoju i nasu stetu i jos treba da ga podrzavam u tome. Kriv je i treba ga kazniti. Želim mu brz oporavak!

K1M2

pre 3 godine

Savršeni Nemci, to je propust u organizaciji, neuporedivo manji od onog propusta kada je dopušteno da neko uđe sa tribina i zabije nož u leđa Moniki Seleš.
(e moj druže, 25. jun 2020 13:13)


u Tvornici prwrade messa Tönnis,1500 radnika se zarazilo,svi sutjeli o tome...pitaj Boga koliko su radnici dalje ljudi zarazili,eto o tome Njemci ne pisu...

dejan

pre 3 godine

Ovaj dw bukvalno ni jedan jedini lep teks nema o Srbiji,mrze nas od kad su se osnovali.Bolje da malo pisu o ratnom zlocincu Davidu Ferku koji je mucki ubio dva neduzna Srbina u Prizrenu tako sto je u njih ispalio 120 metaka.Eno ga,slobodno se seta po Nemackoj.

Lev

pre 3 godine

Koja je ovo masovna histerija, evo jos jedan dan bez ljudskih zrtava u srbiji (u svetu se procenat zrtava takodje smanjuje), a ovi idalje pisu o njemu kao da je virus ebole.

Topnik

pre 3 godine

Tolika strka oko ničega. U Zadru bilo svega nekoliko oboljelih od tada, i to sa blagim ili nikakvim simptomima. Ovi pričaju kao da je Đoković ubio nekoga.

Duca

pre 3 godine

Ugrozio je zdravlje drugih. Možda njemu neće biti ništa jer je mlad i zdrav, ali šta će biti sa stotinama starijih i ljudi slabijeg zdravlja koji će dobiti virus zbog nemarnosti Novaka i drugih tenisera koji su sa njim organizovali turnir. Izuzetno neodgovorno.

mica ubica

pre 3 godine

Ostavio bih sve isto izuzev dve stvari: nočni klub - ne, i testiranje tenisera da su bila na svaka dva dana a za sve ostalo:

"Isla sam u subotu na sopstvenu odgovornost.Niko me nije terao. Na ulazu u kompleks su nam prskali ruke za dezinfekciuju, a onda na ulazu u tribine su nam dali maske i rukavice i kulturno nas zamolili da ih stavimo cim sednemo. E to sto niko od nas to nije ispostovao je druga prica. Novak nema odgovornost prema nama jer je on uradio svoj deo posla."

"Bio sam u petak na egzibiciji, ako sam se zarazio nije mi Novak kriv, Novak je bio na utakmici Mege, da li mu je Janković kriv, tamo je bio i jedan veliki trener ali i vrlo bolestan čovek, šta ako se Vujošević zarazio tamo i umre usled toga. Da li mu je Janković kriv ili je on sam kriv, nije ni morao da ide ali je ipak otišao."

Ovo je istina i realnost, to nikoga ne interesuje, bitno je da se istakneš u pljuvanju i lažima, i još se Novak nekome izvinjava, licemerima i mrziteljima, ispranim mozgovima...
(Kikujiro, 25. jun 2020 13:48)

@kikujiro
bravo za komentar!!! skroz na mestu. ja bih dodala I zamolila Novaka da se ne izvinjava!!! Uradio je veliku stvar!! Ceo svet treba da mu je zahvalan posto je pokazao zajedno sa Srbijom da korona I publika mogu zajedno! utakmice pred publikom uopste ne povecavaju broj zarazenih!! zatvoreni prostori kao nocni klubovi jesu opasni! to sto je novak partijao, to je svako radio na svoju odgovornost. da je postojao propis koji to zabranjuje bio bi kriv I trebao bi da se izvinjava. propis nije postojao!

Branko

pre 3 godine

Ко мисли да превазиђе Федерера и Надала мора бити професионалац и гладијатор а не сваштар и дилетант који инфантилно упада у небрано грожђе. Мора имати менаџера који мисли и одлучује о маркетингу и паблик рилејшн, а он да ради оно што зна боље од иког. Овако ће уместо ГОАТ постати краљ глупости који од готовог направи вересију.

lanny

pre 3 godine

Da li je vama sumnjivo se ovako grcevito forsira panika cenzura i demonizacija osoba koje generalno izrazavaju skepticnosto oko korone kao i potencijalne vakcinacije?
Samo pitam,nista ne zakljucujem.

Ivan

pre 3 godine

O propustima u organizaciji govore Nemci! Nemci koji su dopustili da u sred teniskog terena uđe manijak sa NOŽEM u ruci i da tim nožem GAĐA u leđa Moniku Seleš u sred meča i tv prenosa! Još ga pravdaju potom objavljujući izjavu da je tim ludačkim činom hteo da pomogne Štefi Graf da ostane najbolje! Užas! I oni takvi se usuđuju posle tog čina da nekome sole pamet o organizaciji? Bruke jedne!

Pekar

pre 3 godine

Mi srbi nebeski narod smo ti sinonim za ljudsku glupost.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Back in Black, 25. jun 2020 13:09)

Opet hrvati ostavljaju komentare. Lažno predstavljanje im je u krvi....

Što kaže Vedrana Rudan, ovi ko englezi, misle belji od WC šolje...

pre 3 godine

A DW ne pište da su organizoatori turnira u Zadru preko pacovskih kanala vatikana prebačeni u Argentinu, Peru... da malo karikiramo.

Tisućljetnja kifla, ona je u celoj priči ko stepinac - samo što nije sveta!

No dobro, svi znamo "gebelsova" škola kome pripada, pa je logično da se tradicija ispoštuje.

Mr Majestyk

pre 3 godine

Savršeni Nemci, to je propust u organizaciji, neuporedivo manji od onog propusta kada je dopušteno da neko uđe sa tribina i zabije nož u leđa Moniki Seleš. (e moj druže, 25. jun 2020 13:13)

Kako to misliš? Ovde je propušteno da se učesnici zaštite od opasnosti koja je bila poznata, prisutna i očigledna, a u slučaju Monike Seleš desio se napad psihopate koji niko nije mogao da pretpostavi.

Stari čačanin

pre 3 godine

Tvornici prwrade messa Tönnis,1500 radnika se zarazilo,svi sutjeli o tome...pitaj Boga koliko su radnici dalje ljudi zarazili,eto o tome Njemci ne pisu...
(K1M2)

A kako ti znaš za to, šapnula ti ptičica.

Oliver

pre 3 godine

Deutsche Welle je ogavan,odvratan,levicarski,komunjarski medijski servis. Klasican levicarski fake news,lazovi,izmisljaju vesti,to su komunjare dostojne najdubljeg prezira!

Marko

pre 3 godine

Jel to ono kao kad 3 miliona vojnika krenu na Moskvu u letnjim uniformama? Ili ono kad se obeca snabdevanje 300 hiljada odsecenih vojnika kod Staljingrada samo avionima? Ili ono kada poverujes da si samo ti visa rasa, a svi ostali niza?

Ja

pre 3 godine

Vi ste glupi, kakva opasnost i rizik, stvarno smo glup narod i ovce za sisanje, ceo dan provedemo ispred tv-a i verujemo i sve sto nam serviraju, kakva korona, kakve gluposti, virus kao svaki drugi, samo sto je lepo iskoristen i neko je na njemu lepo profitirao. Naravno da se treba cuvati i biti odgovoran kao i za obican grip, ali majku mu ajde da zaustavimo svet samo zato sto to nekome odgovara!

Keynes

pre 3 godine

Pozdrav za DW uz komentar da ni ljudska zavist nema granica.

Ako vec pricamo o ljudskoj gluposti, a vezano za tenis, mislim da imate i vise nego dovoljno materijala kod vaseg Borisa Bekera koji je uspeo da bankrotira.

P. S. Koliko god ovaj nas bio "neograniceno glup", ponovo ce vam pobediti miljenika u finalu Wimbledon-a. Ako miljenik ne ode u penziju u medjuvremenu.

Mihajlo

pre 3 godine

U Srbiji vlada jos uvek misljenje da ovaj virus je obican grip i da su ga izmislili belosvetske lopuze Bil Gejts i ostali.(DWDD, 25. jun 2020 13:51)

Druze, koliko je preminulo u poslednjih 48 sati? Nula.

Pilipenda

pre 3 godine

A u Nemačkoj klali Moniku na sred terena, uništili joj život i karijeru. Ne smem ni da pomislim, šta bi se sa nama desilo, da je Štefi Graf tako nešto doživela u Beogradu, Novom Sadu...

analiticar_amater

pre 3 godine

Po komentarima se najbolje vidi zasto smo tu gde jesmo i koliko smo kolektivno zatucani. Da Djokovic je napravio niz gresaka i na njegov racun je stiglo mnogo argumentovanih i utemeljenih kritika poput ove sad. Ali retko ko procita dalje od naslova. Naravno tu su i neizbezni argumenti generalizacije citavih naroda, pa tako ni jedan Nemac sad ne sme nista da kaze zbog napada na Moniku Seles. Svi su oni sad kolektivno krivi, svih 80 i nesto miliona. Boze me sacuvaj.

MiM

pre 3 godine

Sada sve postaje jasno kao dan- globalna zavera je stvarna, tu prednjače nemački mediji. Od izmišljene epidemije stvaraju paniku, po nečijem diktatu. Zbog čega i zarad čijeg interesa, videćemo. Podrška Noletu!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Milanche, 25. jun 2020 13:11)

Ne postoji zavera čitavog Zapada protiv Srbije jer niko nije lud da troši energiju na državu koja je već pokorena. Ovo je čist zdrav razum i čuđenje primitivnoj populaciji na ovim prostorima. Nikome u Brazilu ili Indiji nije čudno što mi ovo radimo, ali u nekim državama koji imaju viši nivo svesti i obrazovanja ovo predstavlja problem. Pošto se busamo u grudi i branimo uticajne ljudi koji posle nekoliko meseci ništa ne kapiraju, tako će nas lepo opet zatvoriti u kavez.

Smuki

pre 3 godine

Proveselio se, podigao formu u odnosu na ostale tenisere, prelezace koronu i stvoriti imunitet pa moze ice na US open i ostale turnire bez straha a pritom i uzeo pare.

Postavlja se pitanje ko je ovde glup DW.

J

pre 3 godine

"Od izmišljene epidemije stvaraju paniku, po nečijem diktatu."
Milanche
Zbog izmišljene panike stotine ljudi u bolnicama, u teškom stanju, u Beogradu?

Некад се дивили Хитлеру,данас се диве Краљ

pre 3 godine

Сви Немци углас: "Ми нисмо нацисти,научили смо из своје историје"!
Сви немци кад се "мало" забораве и нема неког Давида близу,показују исто то НАЦИ лице које су енглези тако добро искористили да их укопају за сва времена!
Двоструки стандарди као звезда водиља,а плитки су као тепсија. Сви што Вам кажу другачије-су маркетинг радници немачког "сна"!

Garavi

pre 3 godine

Nemackoj aroganciji takodje nema kraja... zapravo ima - dva puta u 20. veku su joj stali u kraj oni koje je probala da unisti, ukljucujuci Srbe. Ako treba, opet cemo Nemce uciti pameti...

roten

pre 3 godine

U normalnim zemljama anti-vakcinasi,teoretičari zavera(izmisljen virus,zli Bil Gejts,Soros i ekipa prave pare na koroni jer su bili teška socijala pre toga pa sad koriste priliku...)i slični su na marginama društva i izvrgnuti ruglu,jer je ovo ipak 21 vek.O ovoj nedođiji oni su pokret koji ima pristup svim medijima i njihovo mišljenje se pažljivo sluša.I nisu samo BG klubovi "sigurno mesto" za koronu,to je praktično cela Srbija.

Himna ljubavi

pre 3 godine

Ma bravo, ovako ste i Dzesija Ovensa na OI 1936 izvredjali na sve nacine plus sto mu vas najveci vodja nije pruzio ruku! Tragicno je sto Djokoviva napadate iz potouno istih pobuda, nacionalnoj i verskoj, i sta reci osim da ste jadni. Dragi Nemci slican scenario ceka i vas kao u SAD samo je pitanje ko ce se pobuniti protiv laznog moralizma i skrivanja istine. Svoje proizvode mozete orodavati svuda po svetu ali svoja nakaradna zivotna pravila nama sugurno necete. NOLE PODRSKA!

Zagor

pre 3 godine

Samo je falila Deutsche Welle. Mislim da svako ima pravo da kritikuje, ali DW je nesto najgore u nemackom novinarstvu/radiju. Pamtim ih jos od 1990 kada su nas proglasili novim nacistima. Sve do danas nisam cuo goru propagandu iz Nemacke. Tako da, primite kritiku, ali otkacite ove agitore.

Back in Black

pre 3 godine

Mi srbi nebeski narod smo ti sinonim za ljudsku glupost.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Back in Black, 25. jun 2020 13:09)

Opet hrvati ostavljaju komentare. Lažno predstavljanje im je u krvi....
(Pekar, 25. jun 2020 13:56)
Mislis da sam hrvat zato sto mislim da smo glup narod.Znaci ovcama kada spomeneš srbe one umiru od smeha.I da da ti odgovorim Srbin sam iz Banatskog sela.

Dusan 1

pre 3 godine

Upravo tako sto se tice ljudske gluposti. I ja sam se bas cudio priglupim potezima koje su nemaci vukli u vezi pandemije Korone u njihovoj zemlji. A da ne govorimo o cuvenoj nemackoj solidarnosti I bratskoj pomoci recimo Talijanima ! Ali sta cete glupost je glupost !

boris

pre 3 godine

Kao prvo: ova histerija oko korone pokazuje da je zemaljska kugla domovina 80 posto mentalno jadnih ljudskih bića. Da nema onih par postotaka normalnih uopće ne bih razmišljao isplati li se i dalje živjeti na ovoj planeti. Drugo: osim nešto idiota u Splitu, mi ostali iz Hrvatske zahvalni smo Noletu na dolasku i ne zamjeramo na dobrim namjerama. Turizma tako i tako ovog ljeta ne bi bilo tako da Nole nije ništa pokvario. Neka dođe opet. Treće: propao mi je u travnju (aprilu) put u Texas, ali iduće godine idem tamo, odgovorno i pod cijenu korone. Ako mogu birati jednu godinu kao čovjek ili 50 godina ovako kako je sada, biram jednu godinu i kažem ovom svijetu s najvećim veseljem - baj, baj. Molim da ovo objavite.

hejl de tundra wetter

pre 3 godine

E, da smo ulagali u Super galeba (avion, bre!), sada bi mogli jedan poslati da leti iznad Berlina, i da pobaca kese sa bombonama, da Nemci vide da smo sladak i sjajan narod. Umesto toga, mi ulažemo silne milione u teniske objekte i finansiramo ogroman broj mladih igrača! Ovo mora da se menja, što je otac jednog našeg ministra ukapirao na vreme, i bacio se na izvoz puški i metaka. Dakle, Vlast da se oma baci na otvaranje novih fabrika za proizvodnju pušaka i metaka, i - naravno - u Super galeba, pa da nas vide Nemci, i ostatak ovog neiskrenog sveta!

dejan

pre 3 godine

Apsolutno tacno ljudskoj gluposti nema kraja.Dragi Nemci pogledajte svoju istoriju da ne idemo dalje u proslom veku.Visa rasa lupa packe.Cudi me da se njihovi gradovi zatvaraju zbog korone.Pa odakle ta korona kod vas nemaca kad se drzite svih pravila.

panter pudlica

pre 3 godine

Ne mogu da čitam više ovakve gluposti, ovo konstantno napadanje i likovanje je prevršilosvaku meru. Novak jeste ispao neozbiljan i glup, ali ovo što rade razni kritičari od medija do raznih sportista i javnih ličnosti je tek debilizam prve klase.

aaaauuuu breeee

pre 3 godine

Upamtite ovo ,posle svega ovoga on vise nece osvojiti nista, jednostavno ce se slomiti,ne zato sto ja to zelim ,nego ce nesto puci u njemu.

Marko pg

pre 3 godine

Nemci i njihova DW bez pakosti ne bi bili Njemci. Vjerovatno bi bili Rusi, ili tako nešto.
Dakle, Njemci bez pakosti, to je kao ruže bez trnja. Što se opet vidi na kraju ovog članka.

tako mi je drago sto sam daleko

pre 3 godine

Znaci najvise pluseva dobise komentari za Moniku Seles, kakve veze ali kakve veze Monika ima sa ovim, zato i jesmo gde jesmo kao nacija i drzava, kad te neko napadne ti njega napadni isto, kao deca u fazonu, ja mogu ovo jer je Pera uradio ono, tj ovo je opravdano jer ovi sto napadaju su bili jos gori pre jedno 30tak godina...hej pameti !!!
Novak je pogresio i to je cinjenica voleli mi to ili ne, samo jedan dokaz da decko nije bog kako je predstavljen u nasim medijima i da je daleko od savrsene osobe ili nekoga ko je uvek ispravan, nije!
I dodat cu samo jos jedno kad vidim ovakve prepiske: TAKO MI JE DRAGO STO SAM DALEKO ! Ajd zdravo

Гинтер Парх

pre 3 godine

Кад немац убије,добије медаљу за част. Као ономад Давид Ферк у Призрену.

Jelena

pre 3 godine

Tvornici prwrade messa Tönnis,1500 radnika se zarazilo,svi sutjeli o tome...pitaj Boga koliko su radnici dalje ljudi zarazili,eto o tome Njemci ne pisu...
(K1M2)
Ma nije valjda? Ne pišu? Ne testiraju se i kriju? Ne laži.

DWDD

pre 3 godine

U Srbiji vlada jos uvek misljenje da ovaj virus je obican grip i da su ga izmislili belosvetske lopuze Bil Gejts i ostali. Zato i ovakva organizacija i senlucenje po klubovima. Novak takodje negira opasnost od korone ali mi nije jasno zasto je toliko relativno mladih ljudi umirlo od ovog virusa. . Da nisu mozda i oni za debelu lovu umrli u kampanji.

Bla

pre 3 godine

Njima iz dw-a bi bilo bolje da se bave pravim novinarstvom nego sto pisu o nekom licnom misljenju koje se bazira na cistoj propagandi. Sto ne pisu o dokumentima koji su procurili iz vlade gde se lepo vidi kakva je ovo prevara? Ili recimo o Dr Sucharit Bhakdi-u koji misli da mere karanti ne sluze da se sacuva zdravlje ljudi a uz to je ekspert i najvitiraniji naucnik u nemackoj? o cemu se tu radi? To bilo novinarstvo a ovo je samo budalastina

Hahahhahah

pre 3 godine

Igra se bez publike i to JESTE OK. Bože dragi koliko idiota ima po srbiji, dobro nismo još više siromašni i bedni nego što jesmo...
(neutralno zapažanje, 25. jun 2020 14:29)

Koliko idiota ima , ja to vidim po tebi i tebi slicnima. Vi i treba da budete i siromašni i bedni.

Sasa

pre 3 godine

Kolege, kao prvo, Nole nije organizovao tur bez ikakvih dozvola, dobio je sva ovlascenja,saglasnost,dozvole Vlada zemalja,u kojima se turnir odrzavao ili je trebalo da se odrzi. Takodje,oslanjao se na izjave zvanicnika i struke, da je virus oslabio, ma sta god to znacilo, sve je uradjeno u skladu sa popustanjem mera i dozvolama da na otvorenom nema ogranicenja. Dalje, pojedine zemlje su donele odluku da je ulaz u zemlju slobodan, da nema testiranja(Srbija, Hrvatska...,da ne nabrajam...), odnosno da test ne mora da se radi pri prelasku granica. Pa gde je onda njegova greska, sto je promovisao druzenje, igru, smeh, sto je pokusao da nas sve polako vrati zivotu, i njegovim radostima... Dalje, manifestacija je promovisala sve zemlje u kojima je bio plan da se odrzi turnir, a imala je i humanitaran karakter. Pre turnira imali smo veliku manifestaciju - derbi sa oko 20-25000 gledalaca, pa nije bilo ovoliko pompe i nepristojnih reci upucenih na racun jednog od najboljih sportista, kojeg je Srbija ikada imala. Ponavljam, kao covek, Nole je sve uradio u skladu sa tada AKTUELNOM epid. situacijom uz saglasnost nadleznih. Da se danas organizuje turnir, vrv. bi odluka struke i Vlade, usled pogorsanja epid.situacije u Srbiji bila negativna. Sagledajmo stvari ljudski, posteno i uz uvazavanje argumenata, ostavimo zavist i lose misli na stranu u donosenju konacnog suda o ovom lepom dogadjaju. Da li je Dimitrov nesto osetio, da li je mogao da se povuce pre, tu ostajemo bez odgovora...

Gvozdeni

pre 3 godine

(Robert, 25. jun 2020 14:55)
(pekinska_patka, 25. jun 2020 15:17)

Dva komentara vredna citanja i replike.Ima ih mozda jos samo par. Sta nam to govori? Upravo ono o cemu ste vas dvojica pisali. Hvali nam elokventnosti, emancipacije te emotivne zrelosti i stabilnosti. Ne prihvatamo kritiku i odgovornost. To nam je u DNK nasledju , ali i politicke elite nam kreiraju takvu klimu u kojoj nema mesta empatiji , vec samo mrznji i netoleranciji. Ne mozemo prihvatiti da smo pogresili a i ako cak prihvatimo delimicno , odmah se hvatamo za ono , " jeste, ali i oni su uradili to i to " , dakle sledi odmah marginalizovanje i diskreditovanje druge strane. Nemci su se ogradili od nacizma, svog tog zla, u skolama uce i dan danas o tome i upozoravaju mlade narastaje na potencijalne zamke te im ugradjuju veci stepen samokritike i postovanja. Mi ne mozemo da predjemo preko takvih stvari. Previse smo sirovi i u kombinaciji sa politickim eksploatisanjem sirih narodnih masa, dobijamo totalnu zatucanu sredinu sa veoma agresivnim pristupom svakome ko pokusa imalo da nas kritikuje pa taman imali i pravo.A u ovom slucaju , citav svet ima pravo sto kritikuje Novaka . I sam je toga svestan i izvinio se u pocetku, ali to nije dovoljno. POtrebno je jos peglanja imidza . Napravio je gresku i ne razumem sve ove koji ne mogu to sazvakati . Nebitno ko je sta uradio u istoriji ,on je pogresio i tacka ! Zato jesmo tu gde jesmo i tapkacemo jos dugo vremena, na zalost. Tuzno je citati ove sve komentare.

Dokholiday

pre 3 godine

Nije samo Novak ispao glup nego i mediji, novinari svi koji su izvestavali sa ovog turnira. Dok je na Zapadu se narod krstio i levom i desnom rukom SK naprimer izvestava svakog dana da je BG teniski svetski centar i da nas gleda cela planeta. Saljemo predivnu sliku u svet kaze Viskovic itd itd. To je toliko suprotno onome kako nas je svet video u svemu ovome da meni uopste nije bilo jasno da li novinari citaju reakcije na ovaj turnir. To je bio blam i bez korone a kad je ona stigla potpuni fiasko i misija rupa

dr psi

pre 3 godine

Tačno kao i ljudskoj pakosti! A ovo što se sručilo na Đokovića je i više od pakosti! Ovo je udružena namera da se Đoković potpuno disjvalifikuje kao teniser ( koji ugrožava ljubimce), kao spirtista i kao ČOVEK! Jednostavno ga isključiti, precrtati, izopštiti! Da li je zaista toliko naudio i on i njegova pirodica drugima da je žestina ovog iživljavanja (bez preterivanja) ravna količini nanete štete?
Nemački mediji bi mogli da se pozabave masovnom zarazom u klanici koja se broji u stotinama, umesto što se bave Đokovićem! Šta je sa Šveđanima i njihovom nonšalantnom ponašanju u vezi aktuelnog virusa, Francuzima ili Britancima? O SAD tek da ne govorimo. Ali ne, Đokovića samo što još nisu predložili za Hag ! Zaista ljudskoj pakosti ( pokvarenosti) nema granica!

NY

pre 3 godine

Svemir ima kraj,Nolova glupost ne lebe mekani
(Goran Loznica, 25. jun 2020 13:02)

Dnevna dozo Srbendo, pametnjakoviću šta bi mi bez tvojih komentara
Umesto da gledaš da ti voda ne udje u kuću ti si neumoran u kucanju gluposti. Ajde uključi mozak zašto je Novakova glupost? Svako je odgovoran za sebe. Je li neko na silu terao igrače da dodju na turnire?

pekinska_patka

pre 3 godine

Ko kaze da nemci ne pisu o svojim propustima? Ko kaze da se nemci nisu zgrozili i osudili slucaj " Seles" ? Jel znate koliko su austrijanci razapeli sve one koji su zataskavali virus u skijalistu Isglu u Tirolu? Da li ste svesni koliko bi javnost razapala Dominka Tima ovde u Austriji da je tako nesto organizovao ?? Zivim evo vec skoro 6 god u Becu i ovde, u Becu je 48% dece u osnovnim i srednjim skolama stranog porekla !! Recite mi kako bi reagovali da je npr u Bg-u ili vasem gradu pola dece romskog, bugarskog, makedonskog, bosanskog porekla ,da ne govorim o turskom, sirijskom, afganistasnkom, irackom poreklu?? Recite mi kako bi se osecali ?? Gde bi vam bio prag tolerancije ?? U ovih mojih 6 god, imao sam mozda samo jednu jedinu neprijatnost sa austrijancima na osnovu mog porekla, jer sam auslender ! Toliko normalnih ljudi sam upoznao ,koji su isto tako satkani od krvi, mesa i emocija ,ali koji imaju mnogo visi prag tolerancije, empatije, razumevanja nego mi..Nismo svesni koliko nas truju,koliko nam usadjuju mrznju, stvaraju totalno drugaciju sliku o zapadu, o ljudima, koliko nam stereotipa i predrasuda kreriraju ,koliko nas jednom recju -ZATUPLJUJU ! Emocionalno i intelektualno ! Ovo je samo jedan primer spinovanja! Naravno da je ova vest bila na svim portalima i novinama sirom sveta i sta rade nasi ? Svaki dan prenesu po jednu i kreiraju osecaj da nas 80 mil nemaca npr mrzi ! Nemamo samokritiku, ne prihvatamo krivicu, uvek imamo ono "ALI ONI SU ONO I OVO" ,nema nam spasa !

Kriptonit za gospodina

pre 3 godine

Kada se radnici u, gle ironije, Tenisu, klanici, zaraze i to preko 1000 njih, to je eto moralo da se desi, jer boze moj, moramo da jedemo. Medjutim kada procitate kakvi su uslovi utamo, kao i u klanicama uSD gde su se iste stotine radnika zarazile, vidite da je Djokovic primenio bolje zastitne mere nego oni. E, znaci u nekom drugom zecu lezi grm, mozda u onom za sta ga je dr `sledece dve nedelje su kljucne` nazvao majstorom.....

wer

pre 3 godine

da da, nole je uspeo...

da krug ljudi koji ga postuju svede na one mentalnog sklopa "korona prevara, mi srbi sve provalili"

a da, i na botove sendvicare, otvorio se tata srle sa njegovim kesom...

zavidan uspeh, nema sta!

advokat

pre 3 godine

Ima jedna stvar; svi ovi kritičari koji su se obrušili na Noleta,imaju kompleks niže vrednosti koji se hrani time što će najvećeg,dakle,broja 1 da povuku na niže,da mu napakoste,da ga spuste sa te ogromne visine na kojoj se on nalazi.Osećaju se ,lično, bolje kad ga pljuju,misleći da će kao igrač biti slabiji kada se vrati,a samim tim i prihvatljiviji za njihove pojmove:kako neko takav može da bude najveći.

Dragivoje

pre 3 godine

Umesto podrške za što brže ozdravljenje i povratak na teren ovaj gnusni, pakosni ološ likuje. Kakva bagra, kakve ništarije, kakvi licemeri!!! Fuj!!!
NOLE, ŠTO PRE DA OZDRAVIŠ I U INAT SVIMA NJIMA OSVOJIŠ US OPEN!!! ŽIVEO I SREĆNO!!!

Radoslav

pre 3 godine

pristupom svakome ko pokusa imalo da nas kritikuje pa taman imali i pravo.A u ovom slucaju , citav svet ima pravo sto kritikuje Novaka . I sam je toga svestan i izvinio se u pocetku, ali to nije dovoljno. POtrebno je jos peglanja imidza . Napravio je gresku i ne razumem sve ove koji ne mogu to sazvakati . Nebitno ko je sta uradio u istoriji ,on je pogresio i tacka ! Zato jesmo tu gde jesmo i tapkacemo jos dugo vremena, na zalost. Tuzno je citati ove sve komentare.
(Gvozdeni, 25. jun 2020 15:45 Pa gvozdeni tebra,kao prvo Nole je priznao i pokajao se,sta po tebi jos treba da uradi,da se samozapali na Terazijama mozda?Drugo,da su se Nemci istinski i sustinski odrekli nacizma postoji samo u tvojoj naivnoj glavi.Pa mi zivimo u nemackom nacizmu danas samo nema logora.Trece sto se uopste kritikuje Novak a ne npr.Svedi koji imaju opusten stav?Ja cu ti reci;zato sto smo Srbi i zato jer Nole igra pod srpskom zastavom cika gvozdeni.

neutralno zapažanje

pre 3 godine

@a bundes liga se igra i to je ok...
(deda, 25. jun 2020 14:16)

Igra se bez publike i to JESTE OK. Bože dragi koliko idiota ima po srbiji, dobro nismo još više siromašni i bedni nego što jesmo...

gradjanin

pre 3 godine

Savršeni Nemci, to je propust u organizaciji, neuporedivo manji od onog propusta kada je dopušteno da neko uđe sa tribina i zabije nož u leđa Moniki Seleš.
(e moj druže, 25. jun 2020 13:13)

Da, to bese na Berlin Open-u....

djura

pre 3 godine

za mesec i po dana počinje prvi ATP turnir. zar neko misli da će to uopšte biti drugačije!! ovo im je pokazalo kako će biti, a što više ljudi prebrodi ovu bolest to bolje.

Đorđe

pre 3 godine

Novakov veliki problem je konstantan pokušaj da se dopadne svima, da širi pozitivnu energiju, jedinstvo među balkanskim narodima, ali uz sve najbolje namere, on to čini na iritantan način. Sve objavljuje na društvenim mrežama, izlaske, provod, hranu koju jede itd. Takođe, iznosi mišljenja van svoje ekspertize i to ih iznosi kao aksiome, iako ništa od toga nije dokazano i provereno. Još kad se na to dodaju svakodnevni komentari njegove žene i oca, nije ni čudo što ima negativan imidž u svetu.
Nadal i Federer se drže tenisa, jer je to manje više jedino u čemu su dobri, ne umišljaju da su naučnici, filozofi, ljudi jednostavno prebacuju lopticu i žive normalno.
Ne mrzi publika Đokivića što je Srbin. Npr Divac je bio obožavan u NBA, kao i Peđa, Vidić u Mančesteru, sada Jokić u Denveru, niko od njih nije imao problem što je iz Srbije, nego smo mi umislili da je poreklo razlog što publika ne voli Đokovića, jer imamo problem da shvatimo da svetu nismo previše bitni.
Ja sam siguran da je Novak sjajan i ispravan momak, ali ako hoće da promeni sliku kod publike, treba da prestane da se ulizuje svima i da se skine već jednom sa društvenih mreža, da prestane da o svemu iznosi mišljenje i da se lepo drži tenisa. Neka živi kako hoće, neka jede šta hoće, ali neka prestane o tome da izveštava javnost.

Granota

pre 3 godine

Da pokušam još jednom da nešto kažem o slučaju Đoković, a da mi B92 objavi. Verovatno nisam na partijskoj liniji, šta li...

Veličina čoveka je da se bori do kraja kad je u pravu, ali da kad nije u pravu, i kada pogreši, to prizna i pokuša da što pre ispravi svoju grešku. Cele ove hajke ne bi bilo da je Novak ODMAH izašao i umesto da njegova porodica deli krivicu levo i desno, kaže - jeste, pogrešio sam, olako sam shvatio situaciju, pokušajmo da sve to popravimo.

Đoković mora da se oslobodi očajnog uticaja porodice i "prijatelja" i da nađe ozbiljne saradnike i savetnike. Jer, na žalost, u poslednje vreme tone u ponor van terena...

Mr. Bojangles

pre 3 godine

Kako reče onaj Italijan onomad na Australian Open-u "Okay Novak, Seven Australian Opens, 15 Grand Slams... not too bad, not too bad."

Pozdrav za DW.

Robert

pre 3 godine

Nebitno o kojoj temi se radi, ali primećujem jedan čudnovat fenomen. Ne znam da li je svojstven samo nama.

Elem, ko god da nas nešto napadne, mi ne umemo da se branimo argumentima, već pokušavamo kontranapadom da diskreditujemo "napadača". Nemci kažu nešto, a mi: ah, vi ćete o organizaciji, a vaš čovek ranio Seleš. Evans kaže nešto: šta lupeta kokainski zavisnik. Britanci kažu nešto: ah, to su Britanci, ljubomorni. Hrvati kažu nešto: oduvek nas mrze. Itd, itd.

Znači, od koga god da stigne napad, mi ne umemo argumentima da odgovorimo i tako se odbranimo ako već smatramo da nismo krivi, nego odmah pljuvačina i diskreditovanje po napadaču. Kao kada te policija zaustavi u saobraćaju, a ti upireš prstom u onog drugog kako je i on vozi prebrzo. Čoveče, možeš samo sebe da braniš i odgovaraš za svoje postupke, a nema nikakve veze šta je neko drugi radio.

A, opet, barem da se držimo tih kriterijuma stalno, pa i da ima smisla, ali vraga. Čim stignu pohvale, postaje nebitno iz čijih su usta i nećemo da ih odbacimo sa gađenjem jer su, eto, iz usta Britanca, Hrvata, ovoga ili onoga. Naprotiv, dajemo im još više na značaju komentarima "surovo iskreno". Eh, majko mila. Ako već ne volite neku naciju, ne bi trebalo da vas zanima šta pričaju, ni dobro ni loše. A ne juče jedan kokainski zavisnik (Evans) izjavi nešto loše pa ga napljujemo na račun prošlosti, a drugog zavisnika (Gaskea) tapšemo po ramenu kako je pametan i iskren jer je, eto, branio Noleta.

Pizza majstor

pre 3 godine

Gluposti. Ako su već ozbiljne organizacije u pitanju, smanjeni broj gledalaca, staviti nalepnice na stolice na koje ne može da se sedi, razmak dve stolice između gledalaca i jedan red razmaka, umesto 9 hiljada, neka bude pušteno 3000 hiljade karata sa jačom cenom, da i oni koji bi inače došli, ne mogu, već da bude za "fenseraj" - cilj opravdava sredstvo u ovom slučaju. Mada, ionako bogati i idu na te GS mečeve. Svi kažu ko može da gleda fudbal bez publike, ali ako smem da primetim, nikad više golova nije bilo i ovako zanimljivo, igraju bez pritiska i raduju se povratnu profesiji koju vole i od koje žive. Naravno da je lepše sa navijačima, ali neka sačekaju svi...pola godine, godinu.

Darbo

pre 3 godine

@ pekinska_patka. Dragi i ,,pametni" zemljače. Ko li je tebe ,,zatrovao" austrijanci, politička korektnost ili želja da se dopadneš sam sebi. Da su oni takvi kako ti pričaš ne bi svaki dan pljuvali po Novaku, a našao bi se i neko od njih ko bi rekao. OK desilo se bila je greška ali je namera bila veoma humana i ljudska. Od tako ,,divnih" ljudi od krvi i mesa kako reče ništa od toga nismo čuli. Prema tome ćuti i nastavi da se uvlačiš austrijancima.

Jon Bon Jovi

pre 3 godine

u Tvornici prwrade messa Tönnis,1500 radnika se zarazilo,svi sutjeli o tome...pitaj Boga koliko su radnici dalje ljudi zarazili,eto o tome Njemci ne pisu...
(K1M2, 25. jun 2020 13:17)

U toj celoj priči je vrh gluposti da je vlasnik fabrike rekao da će brigu oko testiranja svojih radnika preuzeti na sebe da olakša Nemačkoj državi u borbi protiv korone. Kakav vic :)

Boza

pre 3 godine

I od sada pa do kraj Novakove teniske karijere niko i nikada ne ce mu odati bilo kakvo priznanje, i kada zavrsi karijeru odlazi u zaborav. Nikada najveci.

Guardianov novinar je tacno rekao da Novak zivi u svom svetu vrednosti. On licno nije uspo da pokaze licnu odgovornost za situaciju u kojoj se svi mi nalazimo.

Clanovi njegove porodice veruju da i oni moraju nesto da dobace, jer nisu dovoljno obrazovani za teme o kojima pricaju (uticaj G5 mreze na viruse ili procena rizika pri organizovanju masovnih okupljana u slucaju kolektivne zaraze).

Nemci treniraju strogocu, zastrasivanjenm uvode red i disciplinu. PORUKA je "vidite sta se desava ako se ne postuju pravila". Nasi teniseri su legende.

Srbi kao i uvek osecaju mrznju drugih, i svako obracanje drugih osecaju kao
licni napad (oni nas mrze, a vidi njih).

Raramuri

pre 3 godine

(Sasa, 25. jun 2020 15:07)
Da, ispostovao je sve propise, ali samo mu je falio zdrav razum. Gotivim Novaka i stvarno je decko 1000 % na mestu i ljudina, sto je jos teze biti ako se pogleda kako ga na zapadu ne vole. Imajuci to na umu, mora se reci i da je ovde ispao prilicno naivan. Nema potrebe sakrivati se iza raznih propisa i tehnikalija. Samo da je izvagao rizik i potencijalnu korist (u ovom slucaju, da se pomogne slabije rangiranim teniserima), dosao bi do zakljucka da ne bi trebalo da se organizuje ovaj turnir.

Sad dobija po usima zbog svega sto se desilo, a svakako mu ne pomaze to sto mu je otac Srdjan, tj. sto ima dripca za caleta i strica. U ovoj situaciji ta Srdjanova izjava o Grigoru odmaze debelo. Naravno, ne mozemo da biramo ko su nam roditelji i rodjaci, ali morao je bolje promisliti pre svega. Sada mu ostaje da saceka da prodje oluja, a neka mu ovo bude nauk.

Svi koji su jedva docekali da ga pljuju su posebna sorta o kojoj nema potrebe da se diskutuje, ali da je Novak u ovoj situaciji ispao naivan - ispao je.

Mica

pre 3 godine

Tekst nije tako negativan, samo kriticki nastrojen. Ne nasladjuju se Novakovoj bolesti, a na kraju kazu i sta je zapravo problem: to sto se sad svi hvataju za glavu kako da dalje organizuju turnire...
Osim nekih zajedljivih komentara prema Djokovicu na Zapadu, vecina ipak pise obazrivo i nema razloga da sad komentarisemo kao evo mrze ga. Na kraju, on sam je zakacio virus. Meni je najveci problem u celoj prici ono sto je Srdjan Dj. izjavio protiv Dimitrova i sto ga Novak nije demantovao, mozda jeste ali ja za to ne znam?! To je bilo dno dna.

batko

pre 3 godine

Tekst samo pokazuje koliko je tenis rizičan u vreme korone. Naročito kada ga upražnjavate po klubovima u Zadru i Beogradu, ili klanicama u Nemačkoj. Taj nemački Tenis (Tonnies) samo je dokaz da te turnire treba organizovati na otvorenom, uz obaveznu distancu na pokretnoj traci...

Stari čačanin

pre 3 godine

Igra se bez publike i to JESTE OK. Bože dragi koliko idiota ima po srbiji, dobro nismo još više siromašni i bedni nego što jesmo...
(neutralno zapažanje, 25. jun 2020 14:29)

Koliko idiota ima , ja to vidim po tebi i tebi slicnima. Vi i treba da budete i siromašni i bedni.
(Hahahhahah, 25. jun 2020 15:01)

Vrlo ti je simpatičan nik, kako li si samo uspeo da ga smisliš.