Subota, 20.07.2019.

17:30

Košarkaši Srbije "degradirani" u B diviziju

Košarkaški reprezentativci Srbije do 20 godina poraženi su od Italije sa 86:63 i tim porazom napuštaju elitnu evropsku grupu.

Izvor: SN

Košarkaši Srbije "degradirani" u B diviziju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

93 Komentari

Sortiraj po:

my way

pre 4 godine

(Vlada, 20. jul 2019 23:16)
Tacno, kod zena su kadetkinje, a sada i juniorke u B diviziji, ali treba reci da je to delo iste generacije. Videcemo da li ce sadasnje kadetkinje da se vrate u A diviziju, ali buducnost zenske kosarke mene ne brine uopste. Tu je generacija devojaka do 20 godina (i nekoliko starijih) u koje ne sumnjam ni najmanje. Od 3. avgusta se one oprastaju od mladjih selekcija na EP-u. Igraju bez 2 najbolje kosarkasice, Ivane Race i Teodore Turudic, ali sigurno nece razocarati i onaj ko ih bude pratio imace u cemu da uziva.

tanko

pre 4 godine

Prvo ona stara izreka: "Ako ekipa pobedi zaslužni su igraci, ako ekipa izgubi kriv je trener." Ali daleko od toga da branim igrace, koji cinjenica da imaju loš sistem i razvoj u svojim klubovima, kao i predugacke sezone gde posle besmislene Superlige idu pravo na pripreme reprezentacije bez pauze i oporavka, ali deo neuspeha je i na njima. Ego, sujeta, odgovornost, poštovanje. Bucan je sve bio u pravu, ali majstore, to ne pricaš na kraju prvenstva, nego seceš u korenu na pocetku priprema.

Sto se tice trenera, u ovom slucaju celog strucnog štaba i KSS iza njih, jako loše odraden posao. Greška u startu je Pecarski, koji svakako ima svojih kvaliteta (napadacki talenat), ali ima i mana (odbrana, atleticizam, ego), ali i sve da je najbolji, dovodjenjem njega tik pred prvenstvo kompletno poremetiš hijerarhiju i hemiju ekipe. Drugo, neverovatno mi je da oni posle 2 meseca priprema nemaju spreman napad na presing i na zonu (a znaš da te to ceka od 90% ekipa). Da su ekipa sa najlošijom odbranom kontra-napada na prvenstvu. Da se drže ideja odbrane pika iako ocigledno ne funkcionišu (Miško preuzimanje kao 4rka, Pecarski drop kao 5ica, primismo 50% poena iz toga, drugih 50% na tranzit odbranu). Da ceo staff recimo ne prepozna da udvaja Sanona iz UKR na piku, da ga nateraš da pusti pas i dobio si utakmicu. Jok, switch sa Miškom, dao covek 30+p. Da su pokušali da igraju turnir koji se igra dan za dan utakmice sa 6-7 igraca u rotaciji.

Mnogo grešaka, poslednje mesto je realan ishod.

OTAC

pre 4 godine

Za mene čije je dete u ovom sportu 11 godina uopšte ovo nije iznenađenje. Da li vi znate ko sve radi po klubovima, kako se radi selekcija za reprezentacije, po kom ključu se biraju selektori itd. Na temu rada sa mlađim selekcijama mogao bi napisati debelu knjigu, ali neću predao sam se. Dete je apliciralo u USA za nastavak školovanja i za mali novac će nastaviti svoju akademsku i sportsku edukaciju. Muka mi je od svega i jedva čekam da ode. Posebnu dozu odvratnosti i gorčine kao roditelj nosim u sebi zbog javašluka i nestručnog rada sa decom. Zbogom zemljo košarke.

Dervis Jug

pre 4 godine

da ali kad ode vujošević onda će sve...o, čekaj.
(efendija server, 20. jul 2019 22:56)

Sta vredi kad je Danilovic predsednik saveza ponovo instalirao Partizanov sistem rada - to znaci Novi Zeland, Kina, Nigerija, Crna Gora vise puta, Makedonija vise puta, Finska, Estonija.

U kratkom periodu bez bolesnog sistema - tri srebra na velikim takmicenja i jedno 4. mesto. Onda se vratio nakaradni sistem - sad opet krece raspad.

matori

pre 4 godine

@(Vlada, 20. jul 2019 23:16)

nije to baš tako...
pričao je Zufer da su vagali za koga da igra. dečko je državljanin Izraela. da je igrao za Srbiju, morao bi 2 godine u vojsku, ovako ne mora... a te dve godine u razvoju sportiste mnogo znače... odabrali su Izrael.
inače što se tiče "uspeha" ove mlade selekcije, sve je do organizacije.
u A selekciji baza i igrači su napravljeni ranije, ali budućnost nije svetla ako se ovako nastavi...
Đilase, vrati se !

Milena

pre 4 godine

Iz ličnog iskustva pišem. Moj sin na pripremama reprezentacije MK pre vise godina. Trener posle završnog okupljanja dođe do mene i prezadovoljan njegovom igrom ga izuzetno nahvali. Sutradan konačan spisak a mog sina nema.
Posle 4 godine se sretnemo u gradu, prilazi trener i kaže mi da ga je stavio prvog na spisku.. Ali da njegovo mišljenje nije uvaženo nego da se spisak unapred zna.
U principu savez da menadžerima po X mesta. I to je to.

23

pre 4 godine

A zamislite sledece godine B divizija.. Luksemburg, Jermenija, Kosovo, Albanija, Bugarska, Rumunija, Holandija.. neki osrednji timovi poput Gruzije, Belgije, Belorusije.. i mi sa njima..

323

pre 4 godine

@FMP2011
Prvo kreni od tvog Partizana.Taj Pecarski je trecu godinu u Partizanu i umesto da je dobio neku sansu on nije ni u sastavu.E tako vi pravite igrace a puna vam usta drugih.A da je ostao DULE umesto ovog MILIONCETA taj Pecarski bi vec bio odlican ABA igrac.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (POPE, 20. jul 2019 23:06)

Pricaj mi nesto o tome? Pa kako taj Pecarski moze da se nosi sa tvojim Cibersom ili Odzom? Pa ima fizicki da ga pojedu. Zasto tvoj tim ne razvija mlade igrace, evo o centrima se radi? Zato sto svi hoce u EL a uskoro nece tamo da igra ni jedan nas tim a mladi igraci propadaju jer klubovi traze rezultate. Niko nece da ceka i razvija mlade nego se dovode po 5 stranih igraca? Neko pise da ce da se prodaju preko i igraju za 50 hilada eu jer je ovde plata 300 i zele da pobegnu iz bede. A sta ovde da rade, da sede na klupi, masu peskirima jer im niko neda sansu? Kosarka nije profitabilan sport za klubove u ovoj zemlji. Malo je trziste, klubovi ne zaradjuju od svoj markentinga milione kao u nekim zemljama. Bez pomoci drzave ne moze da se opstane a i pored toga se uvlace u dugove. Mislis da tvoj tim nije duzan?? Vec je milione duzan i tek ce da se do guse zaglibi kao i Partizan koji ne moze da se iscupa. Ovako kako se radi a nasa liga je primer, sprdaju se svi i ne interesuje nikoga, za desetak godina tek padamo na dno. Ejjj neka Engleska napreduje u kosarci?? Da se covek nasmeje i to slatko.

xxx

pre 4 godine

(deki, 20. jul 2019 20:30)

Da Kalinic prica o Kurdima u Turskoj vise ne bi video Fener.Shvatas? Ali mu tamo maca pojela jezik. To sto ti pominjes Fener kako je dobar Zocu a los Saletu..malo si promasio temu. Mislis da gazde u Feneru briga sta on prica o KIM? Da nece Zoc da ga odstrani iz tima pa da ga pitaju gazde, sta to radis? Ali on prica o politici umesto da igras kosarku, to mu je posao a onda bi da igra za tu istu zemlju od koje odvaja KIM?? Ne znas ti decko nista. Takvi kao ti podrzavaju onu barabu Kirjosa. To je ta svest..I onda debelog obraza dodjes ovde da solis pamet ljudima??

Posmatrač

pre 4 godine

Drugi su radili na sebi dok smo mi tapkali u mestu i umišljali da smo zvezde!Ništa gore nego kad se od prosečnog igrača(Pecarski)na silu pravi zvezda!

POPE

pre 4 godine

@FMP2011
Prvo kreni od tvog Partizana.Taj Pecarski je trecu godinu u Partizanu i umesto da je dobio neku sansu on nije ni u sastavu.E tako vi pravite igrace a puna vam usta drugih.A da je ostao DULE umesto ovog MILIONCETA taj Pecarski bi vec bio odlican ABA igrac.

Vlada

pre 4 godine

Najveća sramota je što je Zufer Avdija (Srbin, Goranac) doveo svog sina iz Izraela, Denija Avdiju u Srbiju pre tri ili četri godine da igra za SRBIJU a stručnjaci iz KSS-a su rekli da nije talentovan. Deni je sada najbolji mladi igrač Evrope. Samo zbog toga treba da daju ostavke i da se nikada više ne pojave u KSS-u.
Rezultat je tragičan i imače posledica i na sledeću generaciju koja će igrati B diviziju a krivaca za rezultat je mnogo sa Popovićem na čelu!
Čelnici se kriju iza rezultata A selekcije a tu učestvuju samo organizaciono (hoteli, sale, avioni...)
Kod žena, kadetkinje a sada i juniorke u B diviziji!
Pravi rad saveza se vidi u mlađim selekcijama a ne sa A selekcijama!

роле

pre 4 godine

важно је продати дете са 18 година да игра за 50.000 евра годишње у Мађарској, Пољској, Румунији,...то је сва суштина. Јер је то једини спас од беде која је овде која даје плате од 300 евра месечно.

MilanChe...ge...

pre 4 godine

Glavni igrac je Pecarski koji da 20 poena, ali zato preko njega primimo 40.
Pitajte Trinkojerija, zasto Pecarski kod njega nije mogao da skrpi 1 minut u iole ozbiljnijoj utakmici?
I ne samo kod njega.
Zasto ga je se Bayern oslobodio za smesnih 100.0000 eur ako je toliko ludilo od talenta?
Decko prosto ne zna da igra odbranu, ne zna gde se nalazi i nijedna postavka mu ne ulazi u glavu.
Nije on jedini krivac, ali je vrlo simptomaticno da njegovim ulaskom u reprezntacije iste prolaze katastrofalno.

NekoKo

pre 4 godine

Ako se ubrzo od KSS-a ne napravi ozbiljna institucija srpska košarka vrlo brzo pada na grane niže od fudbala i rukometa. Sve funkcioniše na ličnom nivou i pojedinim legendama i bivšim košarkašima je dozvoljeno faktički da rade šta hoće. Ako neko u medijima skrene pažnju na njihovu bahatost, biva brzinom svetlosti ućutkan na najsramniji način od strane medija i pojedinih novinara koji imaju izuzetan uticaj na javnost koja prati košarku. Današnji predednik saveza je u teško iskompromitovan i ako za reprezentativca važi da mora da vodi računa o ponašanju i u svom privatnom životu, kako skoro reče naš selektor, onda to mora da važi i za predsednika KSS-a i svakog drugog člana. Ko je kome kum, prijatelj, simpatičan, ko je čije dete, ko je koga na ličnom nivou podržao, a ko koga pljunuo, ko je kome privatno krvni neprijatelj isl. je nešto što je nedopustivo da ima bilo kakav uticaj kada je reč o srpskoj košarci. Ko nije spreman da pređe preko svega, da za interese srpske košarke da i dušu i telo, a kamoli da lobira i ako treba kleči na kolenima, taj nema šta da traži u KSS-u. Takođe, radi se o ljudima koji su veoma slabo obrazovani. Imali smo izjavu i gospodina koji je i zvanično bio deo KSS-a, pre par godina, a koji je rekao da mu ne pada na pamet da lobira za srpske klubove kod svog prijatelja Bartomeua.

Аспера

pre 4 godine

A cetiri godine ranije U20 sampioni Evrope, Guduric i Zagorac bili predvodnici. 
Slaba je ovo generacija, tu ce samo Miskovic i Pecarski biti igraci.
(sryugos, 20. jul 2019 19:47)

A koliko bi ti igraca iz jedne generacije generacije?
Sada na spisku od 16 mozda ima po 2 ili 3 igraca na spisku. Na prvenstvu ce mozda biti 3 igraca koja su rodjena 1989. (Macvan, Lucic, Milosavljevic) i po 2 rodjena 1994. (Guduric i Milutinov), 1995. (Jokic i Micic) i 1987. (Marjanovic i Teodosic).
Slicno i je bilo i pre. Retko je vise od 3 igraca iz jedne generacije, dva su neki prosek.

Miroslav

pre 4 godine

Ovo je bas bruka.Ali ako mislite da ne moze jos gore,varate se.Vidim dosta komentara na racun Pecarskog.Pa decko je bio najbolji nas igrac.Verovatno mu je ne oprostivi greh sto igra u Partizanu.Sam rezultat je verovatno posledica neke svadje unutar ekipe.Ali je isto tako cinjenica da smo dosta losi.Svi pricaju o sutu.To nije jedini problem nase spoljne linije.Pogledajte samo tehniku igraca.Tako se baratalo sa loptom pre 30 godina.Jeste li videli da je neko napravio neki dribling?Poslednje 3 utakmice ne mozemo da damo 70 poena.Treba stvarati mnogo veci individualni kvalitet kod igraca.I to jos u osnovnoj skoli treba izvrsiti slekciju.Ko se razume u kosarku lako moze da vidi dali dete od 14-15 godina ima kefalo za igru.Tako ce mo doci do kvantiteta,koji ce kasnije dati kvalitet.Onda ce mo imati 5-6 igraca koji kao Pecarski mogu da ubace 20 poena po mecu.Od njih 5-6,jedan da dostigne nivo NBA lige,i to je "puna kapa".Iz svake generacije po jedan vrhunski igrac...

Boki

pre 4 godine

Ljudi zapitajte se zašto Dejan Milojević ne dođe da vodi Partizan?
Vrlo prosto,zato što taj novac, koji dobija u Megi,nikad nebi zaradio ni u jednom drugom timu Aba lige!!!
E tu vam leži ceo naš problem!!!
Naš najbolji Mišković ,mora da igra ,iako odbranu ni ne pomišlja da igra!20 lopti po meču potroši !!!
Realizacija očaj!!!
A vidim neki se okomili na Pecarskog ,dečka koji je jedini ostavio kakav takav utisak!!
Očigledna greška trenera da je neopravdano dao Miškoviću,Uskooviću i Momirovu toliko poverenja.
Pouzdano znam da je bilo OPRAVDANOG nezadovoljstva kod pojedinih igrača.Pozdrav

Daca Francuz

pre 4 godine

Ja licno mislim da se slabo radi s maldim igracima i da to nije samo stvar necije bogato-poznate-tatine maze ! Mislim da se sasvim slabo radi na odbranom, atletickom, teknicno-suterskom i takodje na mentalnom kadru i to ne da se samo odrazuje u srpski timova vec i u nasim mladim reprezentacijama. Nije vise vreme za urlanje vec za menjanje nacin rada jer na ovakav nacin je prevazidjen i tehnicki se vise ne uklapa niti uopste odgovora modernoj kosarci.
Promena glave nije toliko bitna koliko je bitno razmisliti za novu i modernu orientaciju nacin rada dase nebi nastivilo sa modelima koji su nekada odgovorali kosarci !
Toliko mislim...

deki

pre 4 godine

FMP 19:30@ Decko tebi je samo Covic u glavi, pa evo vam ga Danilovic u savezu, zu je i savetnica predsednika za medije sta ce ona tamo, zasto je Danilovic dozvolio da politicari umesaju prste i tamo gde jos nisu nista pokvarili. Jer je to cena da se ne pozove Kalinic a zovu se igraci bez kluba ,povredjeni ili iz Kineske lige. Jer to cena da se kazni igrac koji valja Zocu a ne valja Saletu koji je sto godina iza Zoca samo zbog politickih stavova.Da li je virus iz FSS zahvatio i KSS posto vidim sta ljudi pisu kako se stize do reprezentacije, menadzeri muvanje i slicno

veljko

pre 4 godine

Neko je već napisao...pre 2 godine ovaj sastav, nedostaje Petrušev igrao za U19, Tadija, Matić....momci presedeše prvenstvo, je osvojila evropsko zlato u Slovačkoj sa Vladom Jovanovićem
....znači ceo STRUČNI ŠTAB sa sve kondicionim zabrana bavljenja bilo kakvom sportskom aktivnošću narednih 5 godina!!!., a naravno bravo i čestitamo Beo Basketu...sve naj na sledećem nba draftu!!! malobrojni navijači i entuzijasti....samo napred!!!

Kole

pre 4 godine

Pa ova reprezentacija nema kvalitet, hvala Pecarskom sto se iscimao da dodje inace ne bismo imali nijednog centra. I verovatno bismo se obrukali jos vise. Da se nadamo da ce Nakic da igra za nas jer bekova ni za leba. Mogli su Pazina pozvati, jedan jedini decko u celokupnim mladjim kategorijama Srbije da zna da pogodi 3.

Aleksej

pre 4 godine

Zemlja kosarke! Hahaha...
(Jumko, 20. jul 2019 18:19)Ni ovaj komentar nije dovoljan,bravo Nole 3:2 protiv Ferera 3:0 u finalima Wimbledona.Oh bre oh.GOAT Nole...

long rider

pre 4 godine

@ duhs, 20. jul 2019 18:27
@ dan, 20. jul 2019 18:21
Kuzmanović skoro dve godine nije direktor košarkaških selekcija.
Njegov sin u selekciji U18? Dečka ne zanima sport i još ide u osnovnu školu.
Pre nego što lupetate, informišite se malo.
Ili ste samo zlonamerni?

Demar Derosan

pre 4 godine

Svi ovi treneri koji su prodefilovali kroz mladje kategorije Bucan, Djokic, O Popovic, Nikitovic, Klipa itd. nisu strucni za rad sa mladim igracima. Jedino su postizali ponekad uspeh kad su imali igrace koji igraju seniorsku kosarku, poput Gudurine generacije, koja je fizicki i psihicki za nivo bila iznad konkurencije. To je pogresan put, jer treba da igraju i da se razigravaju klinci, zato treba neko poput Dragana Jakovljevica da vodi njih i igracki ih opismeni. Ove trenere iz srpskog KLS-a treba izbegavati u najsirem luku.

sryugos

pre 4 godine

A cetiri godine ranije U20 sampioni Evrope, Guduric i Zagorac bili predvodnici.
Slaba je ovo generacija, tu ce samo Miskovic i Pecarski biti igraci.

zulupn

pre 4 godine

Nekada nije bio problem ugurati jednog igraca preko veze.E polovina je vec mnogo.A samo im je trebao jos jedan red u cv-ju.Menadzeri malo ste se preigrali.Zenske i muska selekcija zavrsile u b diviziji.Pa se pitajte sto nam deca igraju za madjarsku,spaniju,italiju,nemacku,svajcarsku...Vreme je za resetovanje kss_a.Svi kojima cerke i sinovi treniraju kosarku znaju kako se dolazi do selekcija, znaju kako se unistavaju mali centri(rudnici).OSTAVKE ODMAH!

Teo

pre 4 godine

Ne moze Dinanik da vodi ali moze selekciju. Pa I da hoce ne moze od silnih interesa. Sve sto vredi ode iz zemlje pre 20. godine zbog velicina koji bi trebalo da ih zastupaju. Dakle, znaci dokle?

ja

pre 4 godine

Sta znam da vam kazem.Mislim da Zvezda i Partizan zbog pritiska javnosti ne forsiraju mlade igrace jer jure rezultat a Mega(Misko) juri zaradu od prodaje mladih igraca drigih nacionalnosti,isto je poceo i FMP sto je apsolutno legitimno i tu gube nase mlade selekcije jer nasi mladi nemaju minutazu ako su kojim slucajem u nekom od ovih timova.Jos jedan problem po meni je struka koja je zaduzena za rad sa mladjim selekcijama,ti ljudi uz duzno postovanje imaju neko igracko ime ali trenersko nemaju i zato se plasim da ce i kosarka doziveti sudbinu ovog naseg nesretnog fudbala(za 10-12god.)Ps daj Boze da gresim.

milos_no6

pre 4 godine

Možda jedini spas je da klubovi iz naše lige počnu da igraju fibinu lš i fibin kup, imaće više utakmica i više prilike da se pokažu mlađi igrači. Mislim na timove iz aba2 i kls jer očigledno 4 tima iz bg-a gledaju samo lični stav.

FMP 2011

pre 4 godine

Ova generacija treba da nasledi aktuelnu. Ova generacija ce pokazati kako se radi u poslednjih 5-6 godina. Mnogima je smetala dominacija Partizana, ali reprezentacija ce plakati za njom. Vise vremena ce trebati da se reprezentativna košarka oporavi od doktora, nego sto se oporavljala od vestacke dominacije Budućnosti krajem proslog veka...

roten

pre 4 godine

Jedna od najvećih sramota u našoj košarkaškoj istoriji.Kako se samo bez blama guraju deca bivših igrača(u skoro svim mlađim kategorijama),a većina njih je "operisana od košarke".O trenerima koji ih vode ne treba ni pisati,užas...Previše smo talentovana nacija za košarku da bi sve tako brzo propalo,ali se pojedini ljudi baš trude da unište ono što je decenijama stvarano.

Iron

pre 4 godine

Pecarski je ovde igrao sa godinu dana starijim igračima i to je počeo samo par dana nakon što je završio U19 svetsko prvenstvo, gde je igrao svaku celu utakmicu. I pored toga bio ubedljivo najbolji, pa ne razumem kako baš on od svih da bude na udaru? Bekovi nestabilni i loši, selektor najslabija tačka. Još par momaka sa dobrim pristupom, Simović recimo, sve ostalo jako slabo.
(basketball^tsc, 20. jul 2019 18:44)

Treba li stvarno neko da objašnjava zašto je on na udaru? Na udaru je jer je u Partizanu. Pecara je jedan od naših najvećih talenata u poslednje vreme. Da je Dule tu, mali bi već imao sijaset Evroligaških mečeva pod pojasom. Ovako, tražili ste-gledajte.

dan

pre 4 godine

Treba napisati da je direktor mladjih selekcija Vladimir Kuzmanović, čovek čiji je jedini posao da bude stručni konsultant na jednoj televizija na kojoj ne malo puta pokazivao prezir prema KK Partizan. Takodje treba analizirati ko je njega a i Rakocevica postavio na ta mesta i dal guraju interese naše košarke ili jednog kluba. Jasno se zna koje godine je počelo posrnuce naših mladjih selekcija a i verovatno u buducnosti i naše košarke. Al dobro kad ode Vujošević sve će biti bolje.

duhs

pre 4 godine

Rakocevica i Kuzmanovića je na mesta koje se tiču koordinacije mladjih selekcija postavio čovic, čak Kuzmanovićev sin igra za u18 selekciji a sa loptom ne može da se sastavi. Oni su tu da guraju igrače čije tate daju pare u jedan klub.

srbija-srbima

pre 4 godine

Verujem da je u pitanju greska, siguran sam da imamo igrace kvaliteta za sam svetski vrh, ali nazalost ne igraju! Onaj ko da vise para da mu sin igra igrace, ne gleda se kvalitet! Ipak igracu skace cena kada igra za reprezentaciju i to ne bilo koju vec Srbiju... Siguran sam da je to u pitanju! Srecno i ispitati to...

simasima

pre 4 godine

Pa ko ih vodi dobro su i prošli, čuj oliver. Kumovske, prijateljske i ostale veze uništiće nam košarku. Oliver ne može ni ekipu KLS-e da vodi.

Bavaria

pre 4 godine

e sad se lepo zahvalite gospon doktoru koji se zalio na crno beli svet....evo rezultata crveno belog sveta...oteli sve mladje pa im ni ne daju ni minuta....ovo ceka i seniore samo da prodje ova partizaniva generacija pojacana igracima mege..

Miloje

pre 4 godine

Poznavalac. Dobro smo mi i stigli dovde kako se radi sa mladjim selekcijama po klubovima. Više od 30 godina ima kako je počelo plaćanje roditelja trenerima da im "selektuje" dete u bilo kom klubu. Ko nije plaćao nije mogao da "obezbedi" budućnost svom detetu, a bogami ni sebi kad klinac bude potpisivao profi ugovor... Tako je počelo, iz svog iskustva govorim, a kako će završiti? Pa kao što će završiti i završava sve ostalo u ovoj zemlji od kad smo se oslobodili tog "odvratnog socijalizma" u kome se ipak znalo ko šta i kako radi! Kad ti je Bosanac koji bije sudije u tunelu predsednik saveza, naslednih jednog Šapera, Nebojše, Bore Stankovića ( koga je, uzgred, pi*karao javno pred novinarima) Ace Nikolića, Žeravice i plejade velikih imena srpske košarke, dobro je što nije još gore...

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Duh fudbalera je ušao u mlađe košarkaše.Raznorazni “menadžeri” već su im verovatno pre prvenstva pricali da su novi Durenti,Hardeni....

Putem fudbala

pre 4 godine

Srpsku kosarku, od pionirskog uzrasta pa nadalje, vode menadzeri i interesne grupe. Nema to muljanje nista sa sportom. Krcag ide na vodu dok se ne razbije.

Luso

pre 4 godine

Najavio sam nesto sto sam i ocekivao.
Igracki smo sasvim u redu,ali hemije nema,strucnog staba nema,igre nema,nema nicega...
Kako se selektirao tim,kako se selektirao strucni stab,tako smo i prosli.
I znate sta,sad nece moci nikog iole pristojnog da nateraju da vodi tim u B diviziji,jer kvazi trenere i menadzere to ne zanima.
Rakocevicu izvoli daj sad intervju i objasni sve,ako za U19 vec nisi.
Zasto je Popovic trener,zasto par mladih trenera nije u strucnom stabu vec sve ovi naruceni,zasto se znalo da se Pecarski prikljucuje unapred,itd...

basketas

pre 4 godine

reklo bi se da je trener krivac ili neka urota igraca protiv njega. sta god da je nije realno da su zaboravili da igraju. treba ih podsetiti kakvi velikani su odrzavali srpsku kosarku i drzali je godinama i decenijama u vrhu svetske kosarke a sada oni na takav nacin...

NY

pre 4 godine

Prestalo se da se kvalitetno radi u klubovima.Sa decom rade propali kosarkasi.Zakon o sportu kaze da u sportu kakav je kosarka sa mladjim selekcijama mora da radi osoba sa visokim obrazovanjem (Fakulet za fizicko vaspitanje odsek kosarka) .Roditelji udovoljavaju deci i umesto na more salju ih u kampove.Tamo se primaju deca bez ikakve selekcije.Kakav je to rad sa 100 polaznika? Osnivac kampa dobro zaradjuje.Sta treba Teodisicu kamp u Velikom Gradistu? Kamp na Zlatiboru, kamp na Divcibarama, kamp na Kopaoniku. Ovo je sramota za srpsku kosarku.Sledece sezone sa Kosovom, Bugarskom....A nase umisljene zvezde Pecarski, Miskovic, Trifunovic....

basketball^tsc

pre 4 godine

@poznavalac - Pecarski je ovde igrao sa godinu dana starijim igračima i to je počeo samo par dana nakon što je završio U19 svetsko prvenstvo, gde je igrao svaku celu utakmicu. I pored toga bio ubedljivo najbolji, pa ne razumem kako baš on od svih da bude na udaru? Bekovi nestabilni i loši, selektor najslabija tačka. Još par momaka sa dobrim pristupom, Simović recimo, sve ostalo jako slabo.

Pascal

pre 4 godine

Manjak ulaganja u sport, hale stare i po 100god. Jos malo pa cemo ostati i bez onoga u cemu smo jedino dobri a to je kosarka i vaterpolo. Talenat bez uslova za treniranje nije dovoljan u danasnjem svetu kosarke. Pogledajte u zapadnim zemljama skoro sva manja mesta imaju remek dela od hale, da ne pricam o americi i njihovim uslovima za trening.

pedja

pre 4 godine

Koja smarcina naciji!Puno informacija o tome ko ne igra za USA tim, i to nas vise zanima nego da se ljudi pozabave bednim utakmicama nasih "kosarkasa". Licno mislim da je u pitanju neki bojkot,klanovi u timu,i odsustvo timske hemije.Nemoguce da smo pobedili Izrael,domacin i pravka od prosle godine, i posle toga se raspali.Eto zadatka za buduce ljude u KSS jer SVI koji su sada tamo treba da odu.Povika je na trenera, ali on ne igra na terenu, nema ocajan sut,moze da kaze sta treba da igraju ali ovi momci to ne mogu da sprovedu na terenu.
Na kraju bilo bi lepo da saznamo u dve reprezenatcaije (U19 SP i U20EP) koliko je igralo momaka ciji su ocevi bili pozanati kosarkasi? Da li je to ulaznica u nacionalni tim ili talenat i znanje. Ko zna koliko mommaka nije uspelo da dodje do reprezentacije a odlicni su kosarkasi, jedan od takvih je u GSW!!??

st

pre 4 godine

Selekcija koja je prošle godine bila prvak Evrope! Zaista neverovatno sramno. Očegledno nestručno prpremljena, bez motiva, ugašenog pobedničkog mentaliteta, psihološki uništena, bez hemije, bez ideje i pravog vodjstva. Isključivo greška trenera i saveza.

hahahahah

pre 4 godine

Нема проблема за будућност српске кошарке, ово су све менаџерски играчи, увек ће искочити неки under dog и експлодирати, а да никад није играо у Србији. Свакако треба се стидети.

Nix

pre 4 godine

Tako je to u botovskoj drzavi. Sta ste ocekivali?
Ovo svetsko prvenstvo kako prodjemo prosli smo, sledecih generacija nema.
Igrace deca Vucica, Sinise Malog i Stefanovica, jer ce flsifikovati medalje, dobice nacionalne penzije i to je to.

I potom, na zalost, nikad vise.

Mile

pre 4 godine

Upropastili su kosarku isto kao i fudbal.
Ubaci sina od ovog, ubaci sina od onog, plati ako hoces da ti pozovemo sina, igraca………….
Menadzeri, tatini sinovi i tate, predsednici, savetnici, zamenici, prijatelji, kumovi, jarani……….
Dovoljan vam je samo primer Alena Smailagica, i trojice tatinih sinova, koji su protezirani na njegov racun. Eno Smailagica u Voriorsima, a gde je Pecarski?. I gde su jos ona dvojica.
Ne bude li ovo zaustavilo u korenu, mozemo se pozdraviti i sa kosarkom.

Kafa s ukusom slobode

pre 4 godine

Deca koja dolaze iz komercijalne selekcije gde tata plati clanarinu ,nema srece.
Ova deca nemaju kvalitetno takmicenje u svom godistu,sede u seniorskim timovima i na treninzima ni ne ucestvuju.
Trener je imao samo 35 dana da ih uigra ,ne mislim da je los trener mislim da je statistika ta koja definitivno je njima bitna a ne timska igra.

my way

pre 4 godine

Ма шта се уопште очекује од момака који немају где да играју? Нема националног првенства, база играча десеткована, кошарка се свела на 4 клуба пуна странаца из 1, словима једног града... Али да ли има смисла више годинама понављати исту причу, неспорну чињеницу да је уништење домаће лиге трагедија некада нашег националног спорта број 1 и да тај пут нема где да одведе осим у пропаст?. Србија у Б дивизији и то не код деце до 16 година код које то ништа не значи него кошаркаша до 20 година, сениора... туга. Но, некоме баш овакав монопол одговара, српској кошарци свакако не. Еј, људи, гледам јуче рукометаше до 21 годину на СП-у и поносан сам на момке какав су рукомет одиграли против Шпанаца. Рукомет са којим су се многи већ поздравили има светлију будућност од кошарке ако овако остане. Обнова домаће лиге одмах!!!

gogibreee

pre 4 godine

Ko je gledao utakmice vidi posle 5 minuta da ovaj trener Popovic nema pojma. Neznam ko uopste imao toliko veliko misljene o njemu daje dobio taj posao!

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Duh fudbalera je ušao u mlađe košarkaše.Raznorazni “menadžeri” već su im verovatno pre prvenstva pricali da su novi Durenti,Hardeni....

gogibreee

pre 4 godine

Ko je gledao utakmice vidi posle 5 minuta da ovaj trener Popovic nema pojma. Neznam ko uopste imao toliko veliko misljene o njemu daje dobio taj posao!

srbija-srbima

pre 4 godine

Verujem da je u pitanju greska, siguran sam da imamo igrace kvaliteta za sam svetski vrh, ali nazalost ne igraju! Onaj ko da vise para da mu sin igra igrace, ne gleda se kvalitet! Ipak igracu skace cena kada igra za reprezentaciju i to ne bilo koju vec Srbiju... Siguran sam da je to u pitanju! Srecno i ispitati to...

Miloje

pre 4 godine

Poznavalac. Dobro smo mi i stigli dovde kako se radi sa mladjim selekcijama po klubovima. Više od 30 godina ima kako je počelo plaćanje roditelja trenerima da im "selektuje" dete u bilo kom klubu. Ko nije plaćao nije mogao da "obezbedi" budućnost svom detetu, a bogami ni sebi kad klinac bude potpisivao profi ugovor... Tako je počelo, iz svog iskustva govorim, a kako će završiti? Pa kao što će završiti i završava sve ostalo u ovoj zemlji od kad smo se oslobodili tog "odvratnog socijalizma" u kome se ipak znalo ko šta i kako radi! Kad ti je Bosanac koji bije sudije u tunelu predsednik saveza, naslednih jednog Šapera, Nebojše, Bore Stankovića ( koga je, uzgred, pi*karao javno pred novinarima) Ace Nikolića, Žeravice i plejade velikih imena srpske košarke, dobro je što nije još gore...

Luso

pre 4 godine

Najavio sam nesto sto sam i ocekivao.
Igracki smo sasvim u redu,ali hemije nema,strucnog staba nema,igre nema,nema nicega...
Kako se selektirao tim,kako se selektirao strucni stab,tako smo i prosli.
I znate sta,sad nece moci nikog iole pristojnog da nateraju da vodi tim u B diviziji,jer kvazi trenere i menadzere to ne zanima.
Rakocevicu izvoli daj sad intervju i objasni sve,ako za U19 vec nisi.
Zasto je Popovic trener,zasto par mladih trenera nije u strucnom stabu vec sve ovi naruceni,zasto se znalo da se Pecarski prikljucuje unapred,itd...

duhs

pre 4 godine

Rakocevica i Kuzmanovića je na mesta koje se tiču koordinacije mladjih selekcija postavio čovic, čak Kuzmanovićev sin igra za u18 selekciji a sa loptom ne može da se sastavi. Oni su tu da guraju igrače čije tate daju pare u jedan klub.

zulupn

pre 4 godine

Nekada nije bio problem ugurati jednog igraca preko veze.E polovina je vec mnogo.A samo im je trebao jos jedan red u cv-ju.Menadzeri malo ste se preigrali.Zenske i muska selekcija zavrsile u b diviziji.Pa se pitajte sto nam deca igraju za madjarsku,spaniju,italiju,nemacku,svajcarsku...Vreme je za resetovanje kss_a.Svi kojima cerke i sinovi treniraju kosarku znaju kako se dolazi do selekcija, znaju kako se unistavaju mali centri(rudnici).OSTAVKE ODMAH!

pedja

pre 4 godine

Koja smarcina naciji!Puno informacija o tome ko ne igra za USA tim, i to nas vise zanima nego da se ljudi pozabave bednim utakmicama nasih "kosarkasa". Licno mislim da je u pitanju neki bojkot,klanovi u timu,i odsustvo timske hemije.Nemoguce da smo pobedili Izrael,domacin i pravka od prosle godine, i posle toga se raspali.Eto zadatka za buduce ljude u KSS jer SVI koji su sada tamo treba da odu.Povika je na trenera, ali on ne igra na terenu, nema ocajan sut,moze da kaze sta treba da igraju ali ovi momci to ne mogu da sprovedu na terenu.
Na kraju bilo bi lepo da saznamo u dve reprezenatcaije (U19 SP i U20EP) koliko je igralo momaka ciji su ocevi bili pozanati kosarkasi? Da li je to ulaznica u nacionalni tim ili talenat i znanje. Ko zna koliko mommaka nije uspelo da dodje do reprezentacije a odlicni su kosarkasi, jedan od takvih je u GSW!!??

Mile

pre 4 godine

Upropastili su kosarku isto kao i fudbal.
Ubaci sina od ovog, ubaci sina od onog, plati ako hoces da ti pozovemo sina, igraca………….
Menadzeri, tatini sinovi i tate, predsednici, savetnici, zamenici, prijatelji, kumovi, jarani……….
Dovoljan vam je samo primer Alena Smailagica, i trojice tatinih sinova, koji su protezirani na njegov racun. Eno Smailagica u Voriorsima, a gde je Pecarski?. I gde su jos ona dvojica.
Ne bude li ovo zaustavilo u korenu, mozemo se pozdraviti i sa kosarkom.

Nix

pre 4 godine

Tako je to u botovskoj drzavi. Sta ste ocekivali?
Ovo svetsko prvenstvo kako prodjemo prosli smo, sledecih generacija nema.
Igrace deca Vucica, Sinise Malog i Stefanovica, jer ce flsifikovati medalje, dobice nacionalne penzije i to je to.

I potom, na zalost, nikad vise.

roten

pre 4 godine

Jedna od najvećih sramota u našoj košarkaškoj istoriji.Kako se samo bez blama guraju deca bivših igrača(u skoro svim mlađim kategorijama),a većina njih je "operisana od košarke".O trenerima koji ih vode ne treba ni pisati,užas...Previše smo talentovana nacija za košarku da bi sve tako brzo propalo,ali se pojedini ljudi baš trude da unište ono što je decenijama stvarano.

st

pre 4 godine

Selekcija koja je prošle godine bila prvak Evrope! Zaista neverovatno sramno. Očegledno nestručno prpremljena, bez motiva, ugašenog pobedničkog mentaliteta, psihološki uništena, bez hemije, bez ideje i pravog vodjstva. Isključivo greška trenera i saveza.

Bavaria

pre 4 godine

e sad se lepo zahvalite gospon doktoru koji se zalio na crno beli svet....evo rezultata crveno belog sveta...oteli sve mladje pa im ni ne daju ni minuta....ovo ceka i seniore samo da prodje ova partizaniva generacija pojacana igracima mege..

simasima

pre 4 godine

Pa ko ih vodi dobro su i prošli, čuj oliver. Kumovske, prijateljske i ostale veze uništiće nam košarku. Oliver ne može ni ekipu KLS-e da vodi.

NY

pre 4 godine

Prestalo se da se kvalitetno radi u klubovima.Sa decom rade propali kosarkasi.Zakon o sportu kaze da u sportu kakav je kosarka sa mladjim selekcijama mora da radi osoba sa visokim obrazovanjem (Fakulet za fizicko vaspitanje odsek kosarka) .Roditelji udovoljavaju deci i umesto na more salju ih u kampove.Tamo se primaju deca bez ikakve selekcije.Kakav je to rad sa 100 polaznika? Osnivac kampa dobro zaradjuje.Sta treba Teodisicu kamp u Velikom Gradistu? Kamp na Zlatiboru, kamp na Divcibarama, kamp na Kopaoniku. Ovo je sramota za srpsku kosarku.Sledece sezone sa Kosovom, Bugarskom....A nase umisljene zvezde Pecarski, Miskovic, Trifunovic....

long rider

pre 4 godine

@ duhs, 20. jul 2019 18:27
@ dan, 20. jul 2019 18:21
Kuzmanović skoro dve godine nije direktor košarkaških selekcija.
Njegov sin u selekciji U18? Dečka ne zanima sport i još ide u osnovnu školu.
Pre nego što lupetate, informišite se malo.
Ili ste samo zlonamerni?

dan

pre 4 godine

Treba napisati da je direktor mladjih selekcija Vladimir Kuzmanović, čovek čiji je jedini posao da bude stručni konsultant na jednoj televizija na kojoj ne malo puta pokazivao prezir prema KK Partizan. Takodje treba analizirati ko je njega a i Rakocevica postavio na ta mesta i dal guraju interese naše košarke ili jednog kluba. Jasno se zna koje godine je počelo posrnuce naših mladjih selekcija a i verovatno u buducnosti i naše košarke. Al dobro kad ode Vujošević sve će biti bolje.

my way

pre 4 godine

Ма шта се уопште очекује од момака који немају где да играју? Нема националног првенства, база играча десеткована, кошарка се свела на 4 клуба пуна странаца из 1, словима једног града... Али да ли има смисла више годинама понављати исту причу, неспорну чињеницу да је уништење домаће лиге трагедија некада нашег националног спорта број 1 и да тај пут нема где да одведе осим у пропаст?. Србија у Б дивизији и то не код деце до 16 година код које то ништа не значи него кошаркаша до 20 година, сениора... туга. Но, некоме баш овакав монопол одговара, српској кошарци свакако не. Еј, људи, гледам јуче рукометаше до 21 годину на СП-у и поносан сам на момке какав су рукомет одиграли против Шпанаца. Рукомет са којим су се многи већ поздравили има светлију будућност од кошарке ако овако остане. Обнова домаће лиге одмах!!!

hahahahah

pre 4 godine

Нема проблема за будућност српске кошарке, ово су све менаџерски играчи, увек ће искочити неки under dog и експлодирати, а да никад није играо у Србији. Свакако треба се стидети.

Boki

pre 4 godine

Ljudi zapitajte se zašto Dejan Milojević ne dođe da vodi Partizan?
Vrlo prosto,zato što taj novac, koji dobija u Megi,nikad nebi zaradio ni u jednom drugom timu Aba lige!!!
E tu vam leži ceo naš problem!!!
Naš najbolji Mišković ,mora da igra ,iako odbranu ni ne pomišlja da igra!20 lopti po meču potroši !!!
Realizacija očaj!!!
A vidim neki se okomili na Pecarskog ,dečka koji je jedini ostavio kakav takav utisak!!
Očigledna greška trenera da je neopravdano dao Miškoviću,Uskooviću i Momirovu toliko poverenja.
Pouzdano znam da je bilo OPRAVDANOG nezadovoljstva kod pojedinih igrača.Pozdrav

Vlada

pre 4 godine

Najveća sramota je što je Zufer Avdija (Srbin, Goranac) doveo svog sina iz Izraela, Denija Avdiju u Srbiju pre tri ili četri godine da igra za SRBIJU a stručnjaci iz KSS-a su rekli da nije talentovan. Deni je sada najbolji mladi igrač Evrope. Samo zbog toga treba da daju ostavke i da se nikada više ne pojave u KSS-u.
Rezultat je tragičan i imače posledica i na sledeću generaciju koja će igrati B diviziju a krivaca za rezultat je mnogo sa Popovićem na čelu!
Čelnici se kriju iza rezultata A selekcije a tu učestvuju samo organizaciono (hoteli, sale, avioni...)
Kod žena, kadetkinje a sada i juniorke u B diviziji!
Pravi rad saveza se vidi u mlađim selekcijama a ne sa A selekcijama!

basketball^tsc

pre 4 godine

@poznavalac - Pecarski je ovde igrao sa godinu dana starijim igračima i to je počeo samo par dana nakon što je završio U19 svetsko prvenstvo, gde je igrao svaku celu utakmicu. I pored toga bio ubedljivo najbolji, pa ne razumem kako baš on od svih da bude na udaru? Bekovi nestabilni i loši, selektor najslabija tačka. Još par momaka sa dobrim pristupom, Simović recimo, sve ostalo jako slabo.

Putem fudbala

pre 4 godine

Srpsku kosarku, od pionirskog uzrasta pa nadalje, vode menadzeri i interesne grupe. Nema to muljanje nista sa sportom. Krcag ide na vodu dok se ne razbije.

basketas

pre 4 godine

reklo bi se da je trener krivac ili neka urota igraca protiv njega. sta god da je nije realno da su zaboravili da igraju. treba ih podsetiti kakvi velikani su odrzavali srpsku kosarku i drzali je godinama i decenijama u vrhu svetske kosarke a sada oni na takav nacin...

Kafa s ukusom slobode

pre 4 godine

Deca koja dolaze iz komercijalne selekcije gde tata plati clanarinu ,nema srece.
Ova deca nemaju kvalitetno takmicenje u svom godistu,sede u seniorskim timovima i na treninzima ni ne ucestvuju.
Trener je imao samo 35 dana da ih uigra ,ne mislim da je los trener mislim da je statistika ta koja definitivno je njima bitna a ne timska igra.

роле

pre 4 godine

важно је продати дете са 18 година да игра за 50.000 евра годишње у Мађарској, Пољској, Румунији,...то је сва суштина. Јер је то једини спас од беде која је овде која даје плате од 300 евра месечно.

NekoKo

pre 4 godine

Ako se ubrzo od KSS-a ne napravi ozbiljna institucija srpska košarka vrlo brzo pada na grane niže od fudbala i rukometa. Sve funkcioniše na ličnom nivou i pojedinim legendama i bivšim košarkašima je dozvoljeno faktički da rade šta hoće. Ako neko u medijima skrene pažnju na njihovu bahatost, biva brzinom svetlosti ućutkan na najsramniji način od strane medija i pojedinih novinara koji imaju izuzetan uticaj na javnost koja prati košarku. Današnji predednik saveza je u teško iskompromitovan i ako za reprezentativca važi da mora da vodi računa o ponašanju i u svom privatnom životu, kako skoro reče naš selektor, onda to mora da važi i za predsednika KSS-a i svakog drugog člana. Ko je kome kum, prijatelj, simpatičan, ko je čije dete, ko je koga na ličnom nivou podržao, a ko koga pljunuo, ko je kome privatno krvni neprijatelj isl. je nešto što je nedopustivo da ima bilo kakav uticaj kada je reč o srpskoj košarci. Ko nije spreman da pređe preko svega, da za interese srpske košarke da i dušu i telo, a kamoli da lobira i ako treba kleči na kolenima, taj nema šta da traži u KSS-u. Takođe, radi se o ljudima koji su veoma slabo obrazovani. Imali smo izjavu i gospodina koji je i zvanično bio deo KSS-a, pre par godina, a koji je rekao da mu ne pada na pamet da lobira za srpske klubove kod svog prijatelja Bartomeua.

deki

pre 4 godine

FMP 19:30@ Decko tebi je samo Covic u glavi, pa evo vam ga Danilovic u savezu, zu je i savetnica predsednika za medije sta ce ona tamo, zasto je Danilovic dozvolio da politicari umesaju prste i tamo gde jos nisu nista pokvarili. Jer je to cena da se ne pozove Kalinic a zovu se igraci bez kluba ,povredjeni ili iz Kineske lige. Jer to cena da se kazni igrac koji valja Zocu a ne valja Saletu koji je sto godina iza Zoca samo zbog politickih stavova.Da li je virus iz FSS zahvatio i KSS posto vidim sta ljudi pisu kako se stize do reprezentacije, menadzeri muvanje i slicno

Iron

pre 4 godine

Pecarski je ovde igrao sa godinu dana starijim igračima i to je počeo samo par dana nakon što je završio U19 svetsko prvenstvo, gde je igrao svaku celu utakmicu. I pored toga bio ubedljivo najbolji, pa ne razumem kako baš on od svih da bude na udaru? Bekovi nestabilni i loši, selektor najslabija tačka. Još par momaka sa dobrim pristupom, Simović recimo, sve ostalo jako slabo.
(basketball^tsc, 20. jul 2019 18:44)

Treba li stvarno neko da objašnjava zašto je on na udaru? Na udaru je jer je u Partizanu. Pecara je jedan od naših najvećih talenata u poslednje vreme. Da je Dule tu, mali bi već imao sijaset Evroligaških mečeva pod pojasom. Ovako, tražili ste-gledajte.

veljko

pre 4 godine

Neko je već napisao...pre 2 godine ovaj sastav, nedostaje Petrušev igrao za U19, Tadija, Matić....momci presedeše prvenstvo, je osvojila evropsko zlato u Slovačkoj sa Vladom Jovanovićem
....znači ceo STRUČNI ŠTAB sa sve kondicionim zabrana bavljenja bilo kakvom sportskom aktivnošću narednih 5 godina!!!., a naravno bravo i čestitamo Beo Basketu...sve naj na sledećem nba draftu!!! malobrojni navijači i entuzijasti....samo napred!!!

Demar Derosan

pre 4 godine

Svi ovi treneri koji su prodefilovali kroz mladje kategorije Bucan, Djokic, O Popovic, Nikitovic, Klipa itd. nisu strucni za rad sa mladim igracima. Jedino su postizali ponekad uspeh kad su imali igrace koji igraju seniorsku kosarku, poput Gudurine generacije, koja je fizicki i psihicki za nivo bila iznad konkurencije. To je pogresan put, jer treba da igraju i da se razigravaju klinci, zato treba neko poput Dragana Jakovljevica da vodi njih i igracki ih opismeni. Ove trenere iz srpskog KLS-a treba izbegavati u najsirem luku.

MilanChe...ge...

pre 4 godine

Glavni igrac je Pecarski koji da 20 poena, ali zato preko njega primimo 40.
Pitajte Trinkojerija, zasto Pecarski kod njega nije mogao da skrpi 1 minut u iole ozbiljnijoj utakmici?
I ne samo kod njega.
Zasto ga je se Bayern oslobodio za smesnih 100.0000 eur ako je toliko ludilo od talenta?
Decko prosto ne zna da igra odbranu, ne zna gde se nalazi i nijedna postavka mu ne ulazi u glavu.
Nije on jedini krivac, ali je vrlo simptomaticno da njegovim ulaskom u reprezntacije iste prolaze katastrofalno.

FMP 2011

pre 4 godine

Ova generacija treba da nasledi aktuelnu. Ova generacija ce pokazati kako se radi u poslednjih 5-6 godina. Mnogima je smetala dominacija Partizana, ali reprezentacija ce plakati za njom. Vise vremena ce trebati da se reprezentativna košarka oporavi od doktora, nego sto se oporavljala od vestacke dominacije Budućnosti krajem proslog veka...

ja

pre 4 godine

Sta znam da vam kazem.Mislim da Zvezda i Partizan zbog pritiska javnosti ne forsiraju mlade igrace jer jure rezultat a Mega(Misko) juri zaradu od prodaje mladih igraca drigih nacionalnosti,isto je poceo i FMP sto je apsolutno legitimno i tu gube nase mlade selekcije jer nasi mladi nemaju minutazu ako su kojim slucajem u nekom od ovih timova.Jos jedan problem po meni je struka koja je zaduzena za rad sa mladjim selekcijama,ti ljudi uz duzno postovanje imaju neko igracko ime ali trenersko nemaju i zato se plasim da ce i kosarka doziveti sudbinu ovog naseg nesretnog fudbala(za 10-12god.)Ps daj Boze da gresim.

Аспера

pre 4 godine

A cetiri godine ranije U20 sampioni Evrope, Guduric i Zagorac bili predvodnici. 
Slaba je ovo generacija, tu ce samo Miskovic i Pecarski biti igraci.
(sryugos, 20. jul 2019 19:47)

A koliko bi ti igraca iz jedne generacije generacije?
Sada na spisku od 16 mozda ima po 2 ili 3 igraca na spisku. Na prvenstvu ce mozda biti 3 igraca koja su rodjena 1989. (Macvan, Lucic, Milosavljevic) i po 2 rodjena 1994. (Guduric i Milutinov), 1995. (Jokic i Micic) i 1987. (Marjanovic i Teodosic).
Slicno i je bilo i pre. Retko je vise od 3 igraca iz jedne generacije, dva su neki prosek.

Pascal

pre 4 godine

Manjak ulaganja u sport, hale stare i po 100god. Jos malo pa cemo ostati i bez onoga u cemu smo jedino dobri a to je kosarka i vaterpolo. Talenat bez uslova za treniranje nije dovoljan u danasnjem svetu kosarke. Pogledajte u zapadnim zemljama skoro sva manja mesta imaju remek dela od hale, da ne pricam o americi i njihovim uslovima za trening.

Aleksej

pre 4 godine

Zemlja kosarke! Hahaha...
(Jumko, 20. jul 2019 18:19)Ni ovaj komentar nije dovoljan,bravo Nole 3:2 protiv Ferera 3:0 u finalima Wimbledona.Oh bre oh.GOAT Nole...

Kole

pre 4 godine

Pa ova reprezentacija nema kvalitet, hvala Pecarskom sto se iscimao da dodje inace ne bismo imali nijednog centra. I verovatno bismo se obrukali jos vise. Da se nadamo da ce Nakic da igra za nas jer bekova ni za leba. Mogli su Pazina pozvati, jedan jedini decko u celokupnim mladjim kategorijama Srbije da zna da pogodi 3.

milos_no6

pre 4 godine

Možda jedini spas je da klubovi iz naše lige počnu da igraju fibinu lš i fibin kup, imaće više utakmica i više prilike da se pokažu mlađi igrači. Mislim na timove iz aba2 i kls jer očigledno 4 tima iz bg-a gledaju samo lični stav.

POPE

pre 4 godine

@FMP2011
Prvo kreni od tvog Partizana.Taj Pecarski je trecu godinu u Partizanu i umesto da je dobio neku sansu on nije ni u sastavu.E tako vi pravite igrace a puna vam usta drugih.A da je ostao DULE umesto ovog MILIONCETA taj Pecarski bi vec bio odlican ABA igrac.

Miroslav

pre 4 godine

Ovo je bas bruka.Ali ako mislite da ne moze jos gore,varate se.Vidim dosta komentara na racun Pecarskog.Pa decko je bio najbolji nas igrac.Verovatno mu je ne oprostivi greh sto igra u Partizanu.Sam rezultat je verovatno posledica neke svadje unutar ekipe.Ali je isto tako cinjenica da smo dosta losi.Svi pricaju o sutu.To nije jedini problem nase spoljne linije.Pogledajte samo tehniku igraca.Tako se baratalo sa loptom pre 30 godina.Jeste li videli da je neko napravio neki dribling?Poslednje 3 utakmice ne mozemo da damo 70 poena.Treba stvarati mnogo veci individualni kvalitet kod igraca.I to jos u osnovnoj skoli treba izvrsiti slekciju.Ko se razume u kosarku lako moze da vidi dali dete od 14-15 godina ima kefalo za igru.Tako ce mo doci do kvantiteta,koji ce kasnije dati kvalitet.Onda ce mo imati 5-6 igraca koji kao Pecarski mogu da ubace 20 poena po mecu.Od njih 5-6,jedan da dostigne nivo NBA lige,i to je "puna kapa".Iz svake generacije po jedan vrhunski igrac...

Teo

pre 4 godine

Ne moze Dinanik da vodi ali moze selekciju. Pa I da hoce ne moze od silnih interesa. Sve sto vredi ode iz zemlje pre 20. godine zbog velicina koji bi trebalo da ih zastupaju. Dakle, znaci dokle?

Daca Francuz

pre 4 godine

Ja licno mislim da se slabo radi s maldim igracima i da to nije samo stvar necije bogato-poznate-tatine maze ! Mislim da se sasvim slabo radi na odbranom, atletickom, teknicno-suterskom i takodje na mentalnom kadru i to ne da se samo odrazuje u srpski timova vec i u nasim mladim reprezentacijama. Nije vise vreme za urlanje vec za menjanje nacin rada jer na ovakav nacin je prevazidjen i tehnicki se vise ne uklapa niti uopste odgovora modernoj kosarci.
Promena glave nije toliko bitna koliko je bitno razmisliti za novu i modernu orientaciju nacin rada dase nebi nastivilo sa modelima koji su nekada odgovorali kosarci !
Toliko mislim...

OTAC

pre 4 godine

Za mene čije je dete u ovom sportu 11 godina uopšte ovo nije iznenađenje. Da li vi znate ko sve radi po klubovima, kako se radi selekcija za reprezentacije, po kom ključu se biraju selektori itd. Na temu rada sa mlađim selekcijama mogao bi napisati debelu knjigu, ali neću predao sam se. Dete je apliciralo u USA za nastavak školovanja i za mali novac će nastaviti svoju akademsku i sportsku edukaciju. Muka mi je od svega i jedva čekam da ode. Posebnu dozu odvratnosti i gorčine kao roditelj nosim u sebi zbog javašluka i nestručnog rada sa decom. Zbogom zemljo košarke.

sryugos

pre 4 godine

A cetiri godine ranije U20 sampioni Evrope, Guduric i Zagorac bili predvodnici.
Slaba je ovo generacija, tu ce samo Miskovic i Pecarski biti igraci.

Milena

pre 4 godine

Iz ličnog iskustva pišem. Moj sin na pripremama reprezentacije MK pre vise godina. Trener posle završnog okupljanja dođe do mene i prezadovoljan njegovom igrom ga izuzetno nahvali. Sutradan konačan spisak a mog sina nema.
Posle 4 godine se sretnemo u gradu, prilazi trener i kaže mi da ga je stavio prvog na spisku.. Ali da njegovo mišljenje nije uvaženo nego da se spisak unapred zna.
U principu savez da menadžerima po X mesta. I to je to.

23

pre 4 godine

A zamislite sledece godine B divizija.. Luksemburg, Jermenija, Kosovo, Albanija, Bugarska, Rumunija, Holandija.. neki osrednji timovi poput Gruzije, Belgije, Belorusije.. i mi sa njima..

Dervis Jug

pre 4 godine

da ali kad ode vujošević onda će sve...o, čekaj.
(efendija server, 20. jul 2019 22:56)

Sta vredi kad je Danilovic predsednik saveza ponovo instalirao Partizanov sistem rada - to znaci Novi Zeland, Kina, Nigerija, Crna Gora vise puta, Makedonija vise puta, Finska, Estonija.

U kratkom periodu bez bolesnog sistema - tri srebra na velikim takmicenja i jedno 4. mesto. Onda se vratio nakaradni sistem - sad opet krece raspad.

xxx

pre 4 godine

(deki, 20. jul 2019 20:30)

Da Kalinic prica o Kurdima u Turskoj vise ne bi video Fener.Shvatas? Ali mu tamo maca pojela jezik. To sto ti pominjes Fener kako je dobar Zocu a los Saletu..malo si promasio temu. Mislis da gazde u Feneru briga sta on prica o KIM? Da nece Zoc da ga odstrani iz tima pa da ga pitaju gazde, sta to radis? Ali on prica o politici umesto da igras kosarku, to mu je posao a onda bi da igra za tu istu zemlju od koje odvaja KIM?? Ne znas ti decko nista. Takvi kao ti podrzavaju onu barabu Kirjosa. To je ta svest..I onda debelog obraza dodjes ovde da solis pamet ljudima??

matori

pre 4 godine

@(Vlada, 20. jul 2019 23:16)

nije to baš tako...
pričao je Zufer da su vagali za koga da igra. dečko je državljanin Izraela. da je igrao za Srbiju, morao bi 2 godine u vojsku, ovako ne mora... a te dve godine u razvoju sportiste mnogo znače... odabrali su Izrael.
inače što se tiče "uspeha" ove mlade selekcije, sve je do organizacije.
u A selekciji baza i igrači su napravljeni ranije, ali budućnost nije svetla ako se ovako nastavi...
Đilase, vrati se !

tanko

pre 4 godine

Prvo ona stara izreka: "Ako ekipa pobedi zaslužni su igraci, ako ekipa izgubi kriv je trener." Ali daleko od toga da branim igrace, koji cinjenica da imaju loš sistem i razvoj u svojim klubovima, kao i predugacke sezone gde posle besmislene Superlige idu pravo na pripreme reprezentacije bez pauze i oporavka, ali deo neuspeha je i na njima. Ego, sujeta, odgovornost, poštovanje. Bucan je sve bio u pravu, ali majstore, to ne pricaš na kraju prvenstva, nego seceš u korenu na pocetku priprema.

Sto se tice trenera, u ovom slucaju celog strucnog štaba i KSS iza njih, jako loše odraden posao. Greška u startu je Pecarski, koji svakako ima svojih kvaliteta (napadacki talenat), ali ima i mana (odbrana, atleticizam, ego), ali i sve da je najbolji, dovodjenjem njega tik pred prvenstvo kompletno poremetiš hijerarhiju i hemiju ekipe. Drugo, neverovatno mi je da oni posle 2 meseca priprema nemaju spreman napad na presing i na zonu (a znaš da te to ceka od 90% ekipa). Da su ekipa sa najlošijom odbranom kontra-napada na prvenstvu. Da se drže ideja odbrane pika iako ocigledno ne funkcionišu (Miško preuzimanje kao 4rka, Pecarski drop kao 5ica, primismo 50% poena iz toga, drugih 50% na tranzit odbranu). Da ceo staff recimo ne prepozna da udvaja Sanona iz UKR na piku, da ga nateraš da pusti pas i dobio si utakmicu. Jok, switch sa Miškom, dao covek 30+p. Da su pokušali da igraju turnir koji se igra dan za dan utakmice sa 6-7 igraca u rotaciji.

Mnogo grešaka, poslednje mesto je realan ishod.

Posmatrač

pre 4 godine

Drugi su radili na sebi dok smo mi tapkali u mestu i umišljali da smo zvezde!Ništa gore nego kad se od prosečnog igrača(Pecarski)na silu pravi zvezda!

323

pre 4 godine

@FMP2011
Prvo kreni od tvog Partizana.Taj Pecarski je trecu godinu u Partizanu i umesto da je dobio neku sansu on nije ni u sastavu.E tako vi pravite igrace a puna vam usta drugih.A da je ostao DULE umesto ovog MILIONCETA taj Pecarski bi vec bio odlican ABA igrac.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (POPE, 20. jul 2019 23:06)

Pricaj mi nesto o tome? Pa kako taj Pecarski moze da se nosi sa tvojim Cibersom ili Odzom? Pa ima fizicki da ga pojedu. Zasto tvoj tim ne razvija mlade igrace, evo o centrima se radi? Zato sto svi hoce u EL a uskoro nece tamo da igra ni jedan nas tim a mladi igraci propadaju jer klubovi traze rezultate. Niko nece da ceka i razvija mlade nego se dovode po 5 stranih igraca? Neko pise da ce da se prodaju preko i igraju za 50 hilada eu jer je ovde plata 300 i zele da pobegnu iz bede. A sta ovde da rade, da sede na klupi, masu peskirima jer im niko neda sansu? Kosarka nije profitabilan sport za klubove u ovoj zemlji. Malo je trziste, klubovi ne zaradjuju od svoj markentinga milione kao u nekim zemljama. Bez pomoci drzave ne moze da se opstane a i pored toga se uvlace u dugove. Mislis da tvoj tim nije duzan?? Vec je milione duzan i tek ce da se do guse zaglibi kao i Partizan koji ne moze da se iscupa. Ovako kako se radi a nasa liga je primer, sprdaju se svi i ne interesuje nikoga, za desetak godina tek padamo na dno. Ejjj neka Engleska napreduje u kosarci?? Da se covek nasmeje i to slatko.

my way

pre 4 godine

(Vlada, 20. jul 2019 23:16)
Tacno, kod zena su kadetkinje, a sada i juniorke u B diviziji, ali treba reci da je to delo iste generacije. Videcemo da li ce sadasnje kadetkinje da se vrate u A diviziju, ali buducnost zenske kosarke mene ne brine uopste. Tu je generacija devojaka do 20 godina (i nekoliko starijih) u koje ne sumnjam ni najmanje. Od 3. avgusta se one oprastaju od mladjih selekcija na EP-u. Igraju bez 2 najbolje kosarkasice, Ivane Race i Teodore Turudic, ali sigurno nece razocarati i onaj ko ih bude pratio imace u cemu da uziva.

Bavaria

pre 4 godine

e sad se lepo zahvalite gospon doktoru koji se zalio na crno beli svet....evo rezultata crveno belog sveta...oteli sve mladje pa im ni ne daju ni minuta....ovo ceka i seniore samo da prodje ova partizaniva generacija pojacana igracima mege..

FMP 2011

pre 4 godine

Ova generacija treba da nasledi aktuelnu. Ova generacija ce pokazati kako se radi u poslednjih 5-6 godina. Mnogima je smetala dominacija Partizana, ali reprezentacija ce plakati za njom. Vise vremena ce trebati da se reprezentativna košarka oporavi od doktora, nego sto se oporavljala od vestacke dominacije Budućnosti krajem proslog veka...

dan

pre 4 godine

Treba napisati da je direktor mladjih selekcija Vladimir Kuzmanović, čovek čiji je jedini posao da bude stručni konsultant na jednoj televizija na kojoj ne malo puta pokazivao prezir prema KK Partizan. Takodje treba analizirati ko je njega a i Rakocevica postavio na ta mesta i dal guraju interese naše košarke ili jednog kluba. Jasno se zna koje godine je počelo posrnuce naših mladjih selekcija a i verovatno u buducnosti i naše košarke. Al dobro kad ode Vujošević sve će biti bolje.

Iron

pre 4 godine

Pecarski je ovde igrao sa godinu dana starijim igračima i to je počeo samo par dana nakon što je završio U19 svetsko prvenstvo, gde je igrao svaku celu utakmicu. I pored toga bio ubedljivo najbolji, pa ne razumem kako baš on od svih da bude na udaru? Bekovi nestabilni i loši, selektor najslabija tačka. Još par momaka sa dobrim pristupom, Simović recimo, sve ostalo jako slabo.
(basketball^tsc, 20. jul 2019 18:44)

Treba li stvarno neko da objašnjava zašto je on na udaru? Na udaru je jer je u Partizanu. Pecara je jedan od naših najvećih talenata u poslednje vreme. Da je Dule tu, mali bi već imao sijaset Evroligaških mečeva pod pojasom. Ovako, tražili ste-gledajte.

duhs

pre 4 godine

Rakocevica i Kuzmanovića je na mesta koje se tiču koordinacije mladjih selekcija postavio čovic, čak Kuzmanovićev sin igra za u18 selekciji a sa loptom ne može da se sastavi. Oni su tu da guraju igrače čije tate daju pare u jedan klub.

Miloje

pre 4 godine

Poznavalac. Dobro smo mi i stigli dovde kako se radi sa mladjim selekcijama po klubovima. Više od 30 godina ima kako je počelo plaćanje roditelja trenerima da im "selektuje" dete u bilo kom klubu. Ko nije plaćao nije mogao da "obezbedi" budućnost svom detetu, a bogami ni sebi kad klinac bude potpisivao profi ugovor... Tako je počelo, iz svog iskustva govorim, a kako će završiti? Pa kao što će završiti i završava sve ostalo u ovoj zemlji od kad smo se oslobodili tog "odvratnog socijalizma" u kome se ipak znalo ko šta i kako radi! Kad ti je Bosanac koji bije sudije u tunelu predsednik saveza, naslednih jednog Šapera, Nebojše, Bore Stankovića ( koga je, uzgred, pi*karao javno pred novinarima) Ace Nikolića, Žeravice i plejade velikih imena srpske košarke, dobro je što nije još gore...

deki

pre 4 godine

FMP 19:30@ Decko tebi je samo Covic u glavi, pa evo vam ga Danilovic u savezu, zu je i savetnica predsednika za medije sta ce ona tamo, zasto je Danilovic dozvolio da politicari umesaju prste i tamo gde jos nisu nista pokvarili. Jer je to cena da se ne pozove Kalinic a zovu se igraci bez kluba ,povredjeni ili iz Kineske lige. Jer to cena da se kazni igrac koji valja Zocu a ne valja Saletu koji je sto godina iza Zoca samo zbog politickih stavova.Da li je virus iz FSS zahvatio i KSS posto vidim sta ljudi pisu kako se stize do reprezentacije, menadzeri muvanje i slicno

MilanChe...ge...

pre 4 godine

Glavni igrac je Pecarski koji da 20 poena, ali zato preko njega primimo 40.
Pitajte Trinkojerija, zasto Pecarski kod njega nije mogao da skrpi 1 minut u iole ozbiljnijoj utakmici?
I ne samo kod njega.
Zasto ga je se Bayern oslobodio za smesnih 100.0000 eur ako je toliko ludilo od talenta?
Decko prosto ne zna da igra odbranu, ne zna gde se nalazi i nijedna postavka mu ne ulazi u glavu.
Nije on jedini krivac, ali je vrlo simptomaticno da njegovim ulaskom u reprezntacije iste prolaze katastrofalno.

Miroslav

pre 4 godine

Ovo je bas bruka.Ali ako mislite da ne moze jos gore,varate se.Vidim dosta komentara na racun Pecarskog.Pa decko je bio najbolji nas igrac.Verovatno mu je ne oprostivi greh sto igra u Partizanu.Sam rezultat je verovatno posledica neke svadje unutar ekipe.Ali je isto tako cinjenica da smo dosta losi.Svi pricaju o sutu.To nije jedini problem nase spoljne linije.Pogledajte samo tehniku igraca.Tako se baratalo sa loptom pre 30 godina.Jeste li videli da je neko napravio neki dribling?Poslednje 3 utakmice ne mozemo da damo 70 poena.Treba stvarati mnogo veci individualni kvalitet kod igraca.I to jos u osnovnoj skoli treba izvrsiti slekciju.Ko se razume u kosarku lako moze da vidi dali dete od 14-15 godina ima kefalo za igru.Tako ce mo doci do kvantiteta,koji ce kasnije dati kvalitet.Onda ce mo imati 5-6 igraca koji kao Pecarski mogu da ubace 20 poena po mecu.Od njih 5-6,jedan da dostigne nivo NBA lige,i to je "puna kapa".Iz svake generacije po jedan vrhunski igrac...

gogibreee

pre 4 godine

Ko je gledao utakmice vidi posle 5 minuta da ovaj trener Popovic nema pojma. Neznam ko uopste imao toliko veliko misljene o njemu daje dobio taj posao!

Demar Derosan

pre 4 godine

Svi ovi treneri koji su prodefilovali kroz mladje kategorije Bucan, Djokic, O Popovic, Nikitovic, Klipa itd. nisu strucni za rad sa mladim igracima. Jedino su postizali ponekad uspeh kad su imali igrace koji igraju seniorsku kosarku, poput Gudurine generacije, koja je fizicki i psihicki za nivo bila iznad konkurencije. To je pogresan put, jer treba da igraju i da se razigravaju klinci, zato treba neko poput Dragana Jakovljevica da vodi njih i igracki ih opismeni. Ove trenere iz srpskog KLS-a treba izbegavati u najsirem luku.

srbija-srbima

pre 4 godine

Verujem da je u pitanju greska, siguran sam da imamo igrace kvaliteta za sam svetski vrh, ali nazalost ne igraju! Onaj ko da vise para da mu sin igra igrace, ne gleda se kvalitet! Ipak igracu skace cena kada igra za reprezentaciju i to ne bilo koju vec Srbiju... Siguran sam da je to u pitanju! Srecno i ispitati to...

Boki

pre 4 godine

Ljudi zapitajte se zašto Dejan Milojević ne dođe da vodi Partizan?
Vrlo prosto,zato što taj novac, koji dobija u Megi,nikad nebi zaradio ni u jednom drugom timu Aba lige!!!
E tu vam leži ceo naš problem!!!
Naš najbolji Mišković ,mora da igra ,iako odbranu ni ne pomišlja da igra!20 lopti po meču potroši !!!
Realizacija očaj!!!
A vidim neki se okomili na Pecarskog ,dečka koji je jedini ostavio kakav takav utisak!!
Očigledna greška trenera da je neopravdano dao Miškoviću,Uskooviću i Momirovu toliko poverenja.
Pouzdano znam da je bilo OPRAVDANOG nezadovoljstva kod pojedinih igrača.Pozdrav

Nix

pre 4 godine

Tako je to u botovskoj drzavi. Sta ste ocekivali?
Ovo svetsko prvenstvo kako prodjemo prosli smo, sledecih generacija nema.
Igrace deca Vucica, Sinise Malog i Stefanovica, jer ce flsifikovati medalje, dobice nacionalne penzije i to je to.

I potom, na zalost, nikad vise.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Duh fudbalera je ušao u mlađe košarkaše.Raznorazni “menadžeri” već su im verovatno pre prvenstva pricali da su novi Durenti,Hardeni....

Mile

pre 4 godine

Upropastili su kosarku isto kao i fudbal.
Ubaci sina od ovog, ubaci sina od onog, plati ako hoces da ti pozovemo sina, igraca………….
Menadzeri, tatini sinovi i tate, predsednici, savetnici, zamenici, prijatelji, kumovi, jarani……….
Dovoljan vam je samo primer Alena Smailagica, i trojice tatinih sinova, koji su protezirani na njegov racun. Eno Smailagica u Voriorsima, a gde je Pecarski?. I gde su jos ona dvojica.
Ne bude li ovo zaustavilo u korenu, mozemo se pozdraviti i sa kosarkom.

Kafa s ukusom slobode

pre 4 godine

Deca koja dolaze iz komercijalne selekcije gde tata plati clanarinu ,nema srece.
Ova deca nemaju kvalitetno takmicenje u svom godistu,sede u seniorskim timovima i na treninzima ni ne ucestvuju.
Trener je imao samo 35 dana da ih uigra ,ne mislim da je los trener mislim da je statistika ta koja definitivno je njima bitna a ne timska igra.

my way

pre 4 godine

Ма шта се уопште очекује од момака који немају где да играју? Нема националног првенства, база играча десеткована, кошарка се свела на 4 клуба пуна странаца из 1, словима једног града... Али да ли има смисла више годинама понављати исту причу, неспорну чињеницу да је уништење домаће лиге трагедија некада нашег националног спорта број 1 и да тај пут нема где да одведе осим у пропаст?. Србија у Б дивизији и то не код деце до 16 година код које то ништа не значи него кошаркаша до 20 година, сениора... туга. Но, некоме баш овакав монопол одговара, српској кошарци свакако не. Еј, људи, гледам јуче рукометаше до 21 годину на СП-у и поносан сам на момке какав су рукомет одиграли против Шпанаца. Рукомет са којим су се многи већ поздравили има светлију будућност од кошарке ако овако остане. Обнова домаће лиге одмах!!!

Kole

pre 4 godine

Pa ova reprezentacija nema kvalitet, hvala Pecarskom sto se iscimao da dodje inace ne bismo imali nijednog centra. I verovatno bismo se obrukali jos vise. Da se nadamo da ce Nakic da igra za nas jer bekova ni za leba. Mogli su Pazina pozvati, jedan jedini decko u celokupnim mladjim kategorijama Srbije da zna da pogodi 3.

basketas

pre 4 godine

reklo bi se da je trener krivac ili neka urota igraca protiv njega. sta god da je nije realno da su zaboravili da igraju. treba ih podsetiti kakvi velikani su odrzavali srpsku kosarku i drzali je godinama i decenijama u vrhu svetske kosarke a sada oni na takav nacin...

ja

pre 4 godine

Sta znam da vam kazem.Mislim da Zvezda i Partizan zbog pritiska javnosti ne forsiraju mlade igrace jer jure rezultat a Mega(Misko) juri zaradu od prodaje mladih igraca drigih nacionalnosti,isto je poceo i FMP sto je apsolutno legitimno i tu gube nase mlade selekcije jer nasi mladi nemaju minutazu ako su kojim slucajem u nekom od ovih timova.Jos jedan problem po meni je struka koja je zaduzena za rad sa mladjim selekcijama,ti ljudi uz duzno postovanje imaju neko igracko ime ali trenersko nemaju i zato se plasim da ce i kosarka doziveti sudbinu ovog naseg nesretnog fudbala(za 10-12god.)Ps daj Boze da gresim.

milos_no6

pre 4 godine

Možda jedini spas je da klubovi iz naše lige počnu da igraju fibinu lš i fibin kup, imaće više utakmica i više prilike da se pokažu mlađi igrači. Mislim na timove iz aba2 i kls jer očigledno 4 tima iz bg-a gledaju samo lični stav.

xxx

pre 4 godine

(deki, 20. jul 2019 20:30)

Da Kalinic prica o Kurdima u Turskoj vise ne bi video Fener.Shvatas? Ali mu tamo maca pojela jezik. To sto ti pominjes Fener kako je dobar Zocu a los Saletu..malo si promasio temu. Mislis da gazde u Feneru briga sta on prica o KIM? Da nece Zoc da ga odstrani iz tima pa da ga pitaju gazde, sta to radis? Ali on prica o politici umesto da igras kosarku, to mu je posao a onda bi da igra za tu istu zemlju od koje odvaja KIM?? Ne znas ti decko nista. Takvi kao ti podrzavaju onu barabu Kirjosa. To je ta svest..I onda debelog obraza dodjes ovde da solis pamet ljudima??

basketball^tsc

pre 4 godine

@poznavalac - Pecarski je ovde igrao sa godinu dana starijim igračima i to je počeo samo par dana nakon što je završio U19 svetsko prvenstvo, gde je igrao svaku celu utakmicu. I pored toga bio ubedljivo najbolji, pa ne razumem kako baš on od svih da bude na udaru? Bekovi nestabilni i loši, selektor najslabija tačka. Još par momaka sa dobrim pristupom, Simović recimo, sve ostalo jako slabo.

st

pre 4 godine

Selekcija koja je prošle godine bila prvak Evrope! Zaista neverovatno sramno. Očegledno nestručno prpremljena, bez motiva, ugašenog pobedničkog mentaliteta, psihološki uništena, bez hemije, bez ideje i pravog vodjstva. Isključivo greška trenera i saveza.

sryugos

pre 4 godine

A cetiri godine ranije U20 sampioni Evrope, Guduric i Zagorac bili predvodnici.
Slaba je ovo generacija, tu ce samo Miskovic i Pecarski biti igraci.

NekoKo

pre 4 godine

Ako se ubrzo od KSS-a ne napravi ozbiljna institucija srpska košarka vrlo brzo pada na grane niže od fudbala i rukometa. Sve funkcioniše na ličnom nivou i pojedinim legendama i bivšim košarkašima je dozvoljeno faktički da rade šta hoće. Ako neko u medijima skrene pažnju na njihovu bahatost, biva brzinom svetlosti ućutkan na najsramniji način od strane medija i pojedinih novinara koji imaju izuzetan uticaj na javnost koja prati košarku. Današnji predednik saveza je u teško iskompromitovan i ako za reprezentativca važi da mora da vodi računa o ponašanju i u svom privatnom životu, kako skoro reče naš selektor, onda to mora da važi i za predsednika KSS-a i svakog drugog člana. Ko je kome kum, prijatelj, simpatičan, ko je čije dete, ko je koga na ličnom nivou podržao, a ko koga pljunuo, ko je kome privatno krvni neprijatelj isl. je nešto što je nedopustivo da ima bilo kakav uticaj kada je reč o srpskoj košarci. Ko nije spreman da pređe preko svega, da za interese srpske košarke da i dušu i telo, a kamoli da lobira i ako treba kleči na kolenima, taj nema šta da traži u KSS-u. Takođe, radi se o ljudima koji su veoma slabo obrazovani. Imali smo izjavu i gospodina koji je i zvanično bio deo KSS-a, pre par godina, a koji je rekao da mu ne pada na pamet da lobira za srpske klubove kod svog prijatelja Bartomeua.

NY

pre 4 godine

Prestalo se da se kvalitetno radi u klubovima.Sa decom rade propali kosarkasi.Zakon o sportu kaze da u sportu kakav je kosarka sa mladjim selekcijama mora da radi osoba sa visokim obrazovanjem (Fakulet za fizicko vaspitanje odsek kosarka) .Roditelji udovoljavaju deci i umesto na more salju ih u kampove.Tamo se primaju deca bez ikakve selekcije.Kakav je to rad sa 100 polaznika? Osnivac kampa dobro zaradjuje.Sta treba Teodisicu kamp u Velikom Gradistu? Kamp na Zlatiboru, kamp na Divcibarama, kamp na Kopaoniku. Ovo je sramota za srpsku kosarku.Sledece sezone sa Kosovom, Bugarskom....A nase umisljene zvezde Pecarski, Miskovic, Trifunovic....

roten

pre 4 godine

Jedna od najvećih sramota u našoj košarkaškoj istoriji.Kako se samo bez blama guraju deca bivših igrača(u skoro svim mlađim kategorijama),a većina njih je "operisana od košarke".O trenerima koji ih vode ne treba ni pisati,užas...Previše smo talentovana nacija za košarku da bi sve tako brzo propalo,ali se pojedini ljudi baš trude da unište ono što je decenijama stvarano.

veljko

pre 4 godine

Neko je već napisao...pre 2 godine ovaj sastav, nedostaje Petrušev igrao za U19, Tadija, Matić....momci presedeše prvenstvo, je osvojila evropsko zlato u Slovačkoj sa Vladom Jovanovićem
....znači ceo STRUČNI ŠTAB sa sve kondicionim zabrana bavljenja bilo kakvom sportskom aktivnošću narednih 5 godina!!!., a naravno bravo i čestitamo Beo Basketu...sve naj na sledećem nba draftu!!! malobrojni navijači i entuzijasti....samo napred!!!

Aleksej

pre 4 godine

Zemlja kosarke! Hahaha...
(Jumko, 20. jul 2019 18:19)Ni ovaj komentar nije dovoljan,bravo Nole 3:2 protiv Ferera 3:0 u finalima Wimbledona.Oh bre oh.GOAT Nole...

Аспера

pre 4 godine

A cetiri godine ranije U20 sampioni Evrope, Guduric i Zagorac bili predvodnici. 
Slaba je ovo generacija, tu ce samo Miskovic i Pecarski biti igraci.
(sryugos, 20. jul 2019 19:47)

A koliko bi ti igraca iz jedne generacije generacije?
Sada na spisku od 16 mozda ima po 2 ili 3 igraca na spisku. Na prvenstvu ce mozda biti 3 igraca koja su rodjena 1989. (Macvan, Lucic, Milosavljevic) i po 2 rodjena 1994. (Guduric i Milutinov), 1995. (Jokic i Micic) i 1987. (Marjanovic i Teodosic).
Slicno i je bilo i pre. Retko je vise od 3 igraca iz jedne generacije, dva su neki prosek.

POPE

pre 4 godine

@FMP2011
Prvo kreni od tvog Partizana.Taj Pecarski je trecu godinu u Partizanu i umesto da je dobio neku sansu on nije ni u sastavu.E tako vi pravite igrace a puna vam usta drugih.A da je ostao DULE umesto ovog MILIONCETA taj Pecarski bi vec bio odlican ABA igrac.

Vlada

pre 4 godine

Najveća sramota je što je Zufer Avdija (Srbin, Goranac) doveo svog sina iz Izraela, Denija Avdiju u Srbiju pre tri ili četri godine da igra za SRBIJU a stručnjaci iz KSS-a su rekli da nije talentovan. Deni je sada najbolji mladi igrač Evrope. Samo zbog toga treba da daju ostavke i da se nikada više ne pojave u KSS-u.
Rezultat je tragičan i imače posledica i na sledeću generaciju koja će igrati B diviziju a krivaca za rezultat je mnogo sa Popovićem na čelu!
Čelnici se kriju iza rezultata A selekcije a tu učestvuju samo organizaciono (hoteli, sale, avioni...)
Kod žena, kadetkinje a sada i juniorke u B diviziji!
Pravi rad saveza se vidi u mlađim selekcijama a ne sa A selekcijama!

Dervis Jug

pre 4 godine

da ali kad ode vujošević onda će sve...o, čekaj.
(efendija server, 20. jul 2019 22:56)

Sta vredi kad je Danilovic predsednik saveza ponovo instalirao Partizanov sistem rada - to znaci Novi Zeland, Kina, Nigerija, Crna Gora vise puta, Makedonija vise puta, Finska, Estonija.

U kratkom periodu bez bolesnog sistema - tri srebra na velikim takmicenja i jedno 4. mesto. Onda se vratio nakaradni sistem - sad opet krece raspad.

pedja

pre 4 godine

Koja smarcina naciji!Puno informacija o tome ko ne igra za USA tim, i to nas vise zanima nego da se ljudi pozabave bednim utakmicama nasih "kosarkasa". Licno mislim da je u pitanju neki bojkot,klanovi u timu,i odsustvo timske hemije.Nemoguce da smo pobedili Izrael,domacin i pravka od prosle godine, i posle toga se raspali.Eto zadatka za buduce ljude u KSS jer SVI koji su sada tamo treba da odu.Povika je na trenera, ali on ne igra na terenu, nema ocajan sut,moze da kaze sta treba da igraju ali ovi momci to ne mogu da sprovedu na terenu.
Na kraju bilo bi lepo da saznamo u dve reprezenatcaije (U19 SP i U20EP) koliko je igralo momaka ciji su ocevi bili pozanati kosarkasi? Da li je to ulaznica u nacionalni tim ili talenat i znanje. Ko zna koliko mommaka nije uspelo da dodje do reprezentacije a odlicni su kosarkasi, jedan od takvih je u GSW!!??

роле

pre 4 godine

важно је продати дете са 18 година да игра за 50.000 евра годишње у Мађарској, Пољској, Румунији,...то је сва суштина. Јер је то једини спас од беде која је овде која даје плате од 300 евра месечно.

Pascal

pre 4 godine

Manjak ulaganja u sport, hale stare i po 100god. Jos malo pa cemo ostati i bez onoga u cemu smo jedino dobri a to je kosarka i vaterpolo. Talenat bez uslova za treniranje nije dovoljan u danasnjem svetu kosarke. Pogledajte u zapadnim zemljama skoro sva manja mesta imaju remek dela od hale, da ne pricam o americi i njihovim uslovima za trening.

simasima

pre 4 godine

Pa ko ih vodi dobro su i prošli, čuj oliver. Kumovske, prijateljske i ostale veze uništiće nam košarku. Oliver ne može ni ekipu KLS-e da vodi.

Teo

pre 4 godine

Ne moze Dinanik da vodi ali moze selekciju. Pa I da hoce ne moze od silnih interesa. Sve sto vredi ode iz zemlje pre 20. godine zbog velicina koji bi trebalo da ih zastupaju. Dakle, znaci dokle?

Daca Francuz

pre 4 godine

Ja licno mislim da se slabo radi s maldim igracima i da to nije samo stvar necije bogato-poznate-tatine maze ! Mislim da se sasvim slabo radi na odbranom, atletickom, teknicno-suterskom i takodje na mentalnom kadru i to ne da se samo odrazuje u srpski timova vec i u nasim mladim reprezentacijama. Nije vise vreme za urlanje vec za menjanje nacin rada jer na ovakav nacin je prevazidjen i tehnicki se vise ne uklapa niti uopste odgovora modernoj kosarci.
Promena glave nije toliko bitna koliko je bitno razmisliti za novu i modernu orientaciju nacin rada dase nebi nastivilo sa modelima koji su nekada odgovorali kosarci !
Toliko mislim...

long rider

pre 4 godine

@ duhs, 20. jul 2019 18:27
@ dan, 20. jul 2019 18:21
Kuzmanović skoro dve godine nije direktor košarkaških selekcija.
Njegov sin u selekciji U18? Dečka ne zanima sport i još ide u osnovnu školu.
Pre nego što lupetate, informišite se malo.
Ili ste samo zlonamerni?

Posmatrač

pre 4 godine

Drugi su radili na sebi dok smo mi tapkali u mestu i umišljali da smo zvezde!Ništa gore nego kad se od prosečnog igrača(Pecarski)na silu pravi zvezda!

323

pre 4 godine

@FMP2011
Prvo kreni od tvog Partizana.Taj Pecarski je trecu godinu u Partizanu i umesto da je dobio neku sansu on nije ni u sastavu.E tako vi pravite igrace a puna vam usta drugih.A da je ostao DULE umesto ovog MILIONCETA taj Pecarski bi vec bio odlican ABA igrac.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (POPE, 20. jul 2019 23:06)

Pricaj mi nesto o tome? Pa kako taj Pecarski moze da se nosi sa tvojim Cibersom ili Odzom? Pa ima fizicki da ga pojedu. Zasto tvoj tim ne razvija mlade igrace, evo o centrima se radi? Zato sto svi hoce u EL a uskoro nece tamo da igra ni jedan nas tim a mladi igraci propadaju jer klubovi traze rezultate. Niko nece da ceka i razvija mlade nego se dovode po 5 stranih igraca? Neko pise da ce da se prodaju preko i igraju za 50 hilada eu jer je ovde plata 300 i zele da pobegnu iz bede. A sta ovde da rade, da sede na klupi, masu peskirima jer im niko neda sansu? Kosarka nije profitabilan sport za klubove u ovoj zemlji. Malo je trziste, klubovi ne zaradjuju od svoj markentinga milione kao u nekim zemljama. Bez pomoci drzave ne moze da se opstane a i pored toga se uvlace u dugove. Mislis da tvoj tim nije duzan?? Vec je milione duzan i tek ce da se do guse zaglibi kao i Partizan koji ne moze da se iscupa. Ovako kako se radi a nasa liga je primer, sprdaju se svi i ne interesuje nikoga, za desetak godina tek padamo na dno. Ejjj neka Engleska napreduje u kosarci?? Da se covek nasmeje i to slatko.

Luso

pre 4 godine

Najavio sam nesto sto sam i ocekivao.
Igracki smo sasvim u redu,ali hemije nema,strucnog staba nema,igre nema,nema nicega...
Kako se selektirao tim,kako se selektirao strucni stab,tako smo i prosli.
I znate sta,sad nece moci nikog iole pristojnog da nateraju da vodi tim u B diviziji,jer kvazi trenere i menadzere to ne zanima.
Rakocevicu izvoli daj sad intervju i objasni sve,ako za U19 vec nisi.
Zasto je Popovic trener,zasto par mladih trenera nije u strucnom stabu vec sve ovi naruceni,zasto se znalo da se Pecarski prikljucuje unapred,itd...

hahahahah

pre 4 godine

Нема проблема за будућност српске кошарке, ово су све менаџерски играчи, увек ће искочити неки under dog и експлодирати, а да никад није играо у Србији. Свакако треба се стидети.

tanko

pre 4 godine

Prvo ona stara izreka: "Ako ekipa pobedi zaslužni su igraci, ako ekipa izgubi kriv je trener." Ali daleko od toga da branim igrace, koji cinjenica da imaju loš sistem i razvoj u svojim klubovima, kao i predugacke sezone gde posle besmislene Superlige idu pravo na pripreme reprezentacije bez pauze i oporavka, ali deo neuspeha je i na njima. Ego, sujeta, odgovornost, poštovanje. Bucan je sve bio u pravu, ali majstore, to ne pricaš na kraju prvenstva, nego seceš u korenu na pocetku priprema.

Sto se tice trenera, u ovom slucaju celog strucnog štaba i KSS iza njih, jako loše odraden posao. Greška u startu je Pecarski, koji svakako ima svojih kvaliteta (napadacki talenat), ali ima i mana (odbrana, atleticizam, ego), ali i sve da je najbolji, dovodjenjem njega tik pred prvenstvo kompletno poremetiš hijerarhiju i hemiju ekipe. Drugo, neverovatno mi je da oni posle 2 meseca priprema nemaju spreman napad na presing i na zonu (a znaš da te to ceka od 90% ekipa). Da su ekipa sa najlošijom odbranom kontra-napada na prvenstvu. Da se drže ideja odbrane pika iako ocigledno ne funkcionišu (Miško preuzimanje kao 4rka, Pecarski drop kao 5ica, primismo 50% poena iz toga, drugih 50% na tranzit odbranu). Da ceo staff recimo ne prepozna da udvaja Sanona iz UKR na piku, da ga nateraš da pusti pas i dobio si utakmicu. Jok, switch sa Miškom, dao covek 30+p. Da su pokušali da igraju turnir koji se igra dan za dan utakmice sa 6-7 igraca u rotaciji.

Mnogo grešaka, poslednje mesto je realan ishod.

Putem fudbala

pre 4 godine

Srpsku kosarku, od pionirskog uzrasta pa nadalje, vode menadzeri i interesne grupe. Nema to muljanje nista sa sportom. Krcag ide na vodu dok se ne razbije.

zulupn

pre 4 godine

Nekada nije bio problem ugurati jednog igraca preko veze.E polovina je vec mnogo.A samo im je trebao jos jedan red u cv-ju.Menadzeri malo ste se preigrali.Zenske i muska selekcija zavrsile u b diviziji.Pa se pitajte sto nam deca igraju za madjarsku,spaniju,italiju,nemacku,svajcarsku...Vreme je za resetovanje kss_a.Svi kojima cerke i sinovi treniraju kosarku znaju kako se dolazi do selekcija, znaju kako se unistavaju mali centri(rudnici).OSTAVKE ODMAH!

matori

pre 4 godine

@(Vlada, 20. jul 2019 23:16)

nije to baš tako...
pričao je Zufer da su vagali za koga da igra. dečko je državljanin Izraela. da je igrao za Srbiju, morao bi 2 godine u vojsku, ovako ne mora... a te dve godine u razvoju sportiste mnogo znače... odabrali su Izrael.
inače što se tiče "uspeha" ove mlade selekcije, sve je do organizacije.
u A selekciji baza i igrači su napravljeni ranije, ali budućnost nije svetla ako se ovako nastavi...
Đilase, vrati se !

23

pre 4 godine

A zamislite sledece godine B divizija.. Luksemburg, Jermenija, Kosovo, Albanija, Bugarska, Rumunija, Holandija.. neki osrednji timovi poput Gruzije, Belgije, Belorusije.. i mi sa njima..

Milena

pre 4 godine

Iz ličnog iskustva pišem. Moj sin na pripremama reprezentacije MK pre vise godina. Trener posle završnog okupljanja dođe do mene i prezadovoljan njegovom igrom ga izuzetno nahvali. Sutradan konačan spisak a mog sina nema.
Posle 4 godine se sretnemo u gradu, prilazi trener i kaže mi da ga je stavio prvog na spisku.. Ali da njegovo mišljenje nije uvaženo nego da se spisak unapred zna.
U principu savez da menadžerima po X mesta. I to je to.

OTAC

pre 4 godine

Za mene čije je dete u ovom sportu 11 godina uopšte ovo nije iznenađenje. Da li vi znate ko sve radi po klubovima, kako se radi selekcija za reprezentacije, po kom ključu se biraju selektori itd. Na temu rada sa mlađim selekcijama mogao bi napisati debelu knjigu, ali neću predao sam se. Dete je apliciralo u USA za nastavak školovanja i za mali novac će nastaviti svoju akademsku i sportsku edukaciju. Muka mi je od svega i jedva čekam da ode. Posebnu dozu odvratnosti i gorčine kao roditelj nosim u sebi zbog javašluka i nestručnog rada sa decom. Zbogom zemljo košarke.

my way

pre 4 godine

(Vlada, 20. jul 2019 23:16)
Tacno, kod zena su kadetkinje, a sada i juniorke u B diviziji, ali treba reci da je to delo iste generacije. Videcemo da li ce sadasnje kadetkinje da se vrate u A diviziju, ali buducnost zenske kosarke mene ne brine uopste. Tu je generacija devojaka do 20 godina (i nekoliko starijih) u koje ne sumnjam ni najmanje. Od 3. avgusta se one oprastaju od mladjih selekcija na EP-u. Igraju bez 2 najbolje kosarkasice, Ivane Race i Teodore Turudic, ali sigurno nece razocarati i onaj ko ih bude pratio imace u cemu da uziva.