Nedelja, 25.06.2017.

17:08

Prljav potez Hamiltona, Fetel ipak završio ispred!

Vozač Red Bula Danijel Rikardo trijumfovao je na Velikoj nagradi Azerbejdžana koju je obeležio incident između Sebastijana Fetela i Luisa Hamiltona.

Izvor: B92

Prljav potez Hamiltona, Fetel ipak završio ispred! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

88 Komentari

Sortiraj po:

ekerozbergn

pre 6 godina

@trtko orascic
"frustrirani Hill, koji jos uvek ne moze da zaboravi samare koje mu je delio Sumaher".

Poslednja trka 1994. godine: Sumaher u sampionatu ima bod prednosti i vodi u trci. Onda pravi gresku izlece sa staze i iako je bilo jasno da ne moze da nastavi trku izlazi na stazu i udara u Hila koji ga je obilazio. Obojica su izbacena iz trke i Sumaher osvaja titulu...
Nakon trke treci vozac koji pije pice sa Sumaherom i prepricaa scenu. Prilazi im Hil i umesto da ga nalupa pruza Sumaheru ruku "Cestitam na tituli. Nemoj to vise da radis."
Izmedju Sumija i Hamiltona nema velike razlike, prljavi su ko repa. Sumi je ponovio pokusaj da sudarom dodje do titule 1997, a Luisu su mnogi vec zaboravili da je na jednoj kisnoj trci 2007. godine takodje bio vodeci iza SC-a i da je namerno vozio preko vode sto vise okupao vozaca iza sebe misleci da je Alonso. Posle trke dvojica vozaca su se zalila da nisu mogli zbog toga da obidju Hamiltona i vrate se u isti krug na zacelje.
A sto se frustriranosti tice Fetel je frustriraniji i od Alonsa a Hil je nesto drugo - gospodin!

Milosav

pre 6 godina

Deco moja ova F1 danas je obiocan cirkus ne palite se na to. Nekada nisam propustao ni jednu trku i budio se posle ponoci da recimo gledam Australiju.
Danas je ovo vise kao video igra namenjena sirokim narodnim masama gde se svake dve tri godine smenjuju vodeci timovi i tako ukrug. Sve je pocelo sa dominacijom Ferarija pocetkom 2000-ih godina.
Sto se tice Hamiltona ljiga od vozaca, pokvaren i podmukao, nema toga sta ne bi uradio da ubere neki poen. Takav je bio i Sumaher prljav i na sve spreman, samo se setite pokusaja da izbaci mladog Vilenuva sa staze ali je sam zavrsio u pesku pored ili recimo kada je u Monaku stao na sred staze kao ugasio mu se auto.

Aaaa

pre 6 godina

I dok se u Bakuu organizuje borba petlova da bi se nešto konačno desilo u F1, u Asenu jedna od najuzbudljivijih trka ikada... Mnogo više volim kola/formulu, ali motogp ih prosto ubija, zanimljiviji su 100000 puta...

drs vs kers

pre 6 godina

Svi koji prate auto moto sport verovatno su gledali i Naskar, ako bi tamo vodeći smanjio brzinu toliko da ugrozi druge da li bi bio kažnjen?
Naravno, a namerno udaranje kazna neučestvovanjem na tri trke. Dakle, crna zastava za obojicu a Fetel ne bi učestvovao na tri trke, plus novčane kazne i gotovo. Samo tamo nema selektivnog kažnjavanja, u boksu ko pređe liniju za 1cm dobija kaznu kao i onaj koji pređe 55.

Boston

pre 6 godina

Najveci problem Mercedesa je sto nikada nece biti veliki kao Ferari. Sumaher ce ostati za sva vremena, on je asocijacija dobrog vozaca. Koliko puta ste culi u drustvu kada neko dobro i brzo vozi kazu "Vidi ga Sumaher" jednostavno ostace simbol voznje zauvek. Hamilton ce se zaboraviti par godina nakon odlaska u penziju.

Dark Knight

pre 6 godina

Stvarno ljudi komentarišu udes ali ne znaju pravila. Vozilo koje prati safety car je dužno da održava udaljenost od istog najviše 25 dužina vozila. U momentu kada safety car ubrzava posle izlaska iz krivine Hamilton umesto da dodaje gas i time zagreva gume, i isto omogući ostatku karavana, neočekivano koči i time pravi prekršaj jer između njih ima više od 25 dužina vozila. Da Vetel jeste reagovao ishitreno i zaslužuje kaznu, ali u najmanju ruku i Hamilton zaslužuje istu kaznu.

trtko orascic

pre 6 godina

Fia kaze da Hamilton nije nista lose uradio i da nije izazvao problem. Medjutim analizu je radio veciti gubitnik, frustrirani Hill, koji jos uvek ne moze da zaboravi samare koje mu je delio Sumaher pa sad nateze redovno na stranu britanskih vozaca.
Sa druge strane, apsolutno je nedopustiva Vettelova reakcija, ali je i Hamilton morao biti na neki nacin sankcionisan, jer da nije uradio sta je uradio, prosto ne bi bilo Vettelove reakcije i to je cinjenica.
Dalje, skandal je i izostanak sankcija za Botasa posle onakvog udaranja Raikonena.
I na kraju, apsolutno nikakva reakcija sudija za cirkus izmedju Okona i Pereza.

Imaju li sudije oci, moram da se zapitam?

Slobodan

pre 6 godina

# Link komentara
Do izlaska sc na stazu mercedes je sigurno vodio trku i pravio razliku e nakon udaranja ferarija se stvar promenila slucajno ili ne ali ta prljavstina je samo njima odgovarala,druga stvar vozilo ispred mene moze da zakoci kad god nije moje da o tome razmisljam moje je da drzim odstojanje da mogu blagovremeno i na bezbedan nacin da zaustavim vozilo,ovi profesionalci sto tvrde drugacije neznam gde su polagali i koji zakon o saobracaju su citali.

serhio

pre 6 godina

alo feraristi sjetite se Montoje i Šumahera na VN monaka 2004. Po vama je i ovdje bio kriv Montoya jer je navodno zagrijavao kočnice a Huan trebalo da drži odstojanje...
Daj malo realno gledajte stvar,bez navijačkih strasti...
https://youtu.be/hFll609yPUM

MarkoNS

pre 6 godina

Ako me puknes od nazad kriv si pa kriv, u cemu je problem? I jos me stignes i opet udaris! Nije sportski, nije uredu ali brate pazi gde vozis.

Neopterecen

pre 6 godina

Koliko mercedes igra prljavo ovo je nevidjeno,u svemu ovome najprljaviji posao obavlja botas,zaustavljanje fetela u barseloni ok.ali namerno rano kocenje na ukasku u prvu krivinu u kanadi je uzrok onakve trke fetela,danas opet rano koci usporqva fetela pri tom zamalo da se sudare oba ferarija i prolazi bez kazne kod duela sa kimijem,zatim mu je dozvoljeno da se vrati iz kruga zaostatka kod safety car-a zbog cega,da bi na kraju trke opet vozio sporo deset krugova skoro pola sekunde od fetela i radio za hamiltona,jadno!ako je kaznjen fetel morao je i hamilton 50 km je dangers drive u f1 rekose na sky gde navijaju za hamltona,jos kazna za fetela je morala odmah da se odradi da ne bi nadoknadio vreme slucajno,bednici zajedno sa totom i laudom!!
(Andrija, 25. jun 2017 17:57)
Hvala vam na glasu

Smesan si. Botas je bas vozio sporo, jeste. Da si pogledao vremena krugova, znao bi da je u tih deset krugova 3 puta ostvario najbrze vreme trke a u ostalih 7 krugova bio sporiji po desetinku ili dve od fetela. Na kraju mu je od najbrzeg Ric falilo svega par sekundi, a ti kazes da je namerno vozio sporo. Skini brate te crvene naocare i progledaj.

Neko

pre 6 godina

Svi se pozivaju na pravilo da prvi iza SC diktira tempo a ne pominju drugi deo pravila gde pise da to mora raditi bezbedno neugrozavajuci vozace iza sebe. Botas nekaznjen, Hamilton nekaznjen, kazna Fetelu stigla tek kad je Hamilton morao u boks a od tada proslo 20 krugova. O cemu vi pricate? P.S. Fetel isto debil, Ferariju se vraca isto sto su oni godinama radili za vreme Brona, Toda i Sumahera...

Andrija

pre 6 godina

Smesan si. Botas je bas vozio sporo, jeste. Da si pogledao vremena krugova, znao bi da je u tih deset krugova 3 puta ostvario najbrze vreme trke a u ostalih 7 krugova bio sporiji po desetinku ili dve od fetela. Na kraju mu je od najbrzeg Ric falilo svega par sekundi, a ti kazes da je namerno vozio sporo. Skini brate te crvene naocare i progledaj.
(Neopterecen, 25. jun 2017 20:22) # Link komentara
Bas sam i gledao live timing zato i kazem,a i u pravu si kad kazes da je botas napravio neki najbrzi krug ali samo zato sto je prolazio prvi kroz cilj,fetel i hamilton su to spustali ispod!evo kaznise fetela sa jos 3 boda kukanje hamiltona i dramaturgija je urodila plodom,ipak je trebalo da pobedi danas i smanji zaostatak,a ovo mu dodje kao pobeda!vidim odlicno a vidim i ko se gura po svaku cenu,kao i zasto rozberg vise ne vozi!

Napred Ferari

pre 6 godina

Sjajna voznja Vetela uprkos tome sto je imao problema sa pogonskom jedinicom.Izvukao je maximum iz bolida i na kraju nebeska pravda sto je trku zavrsio ispred Hamiltona.Iako ne navijam za Hamiltona on nije ono namerno uradio ali je zasluzio kaznu koju je i Vetel dobio ili bar 5 sekundi.Nadam se da ce se oni pomiriti posle razgovora.Botas je isto zasluzio kaznu kada je unistio Kimiju trku.Nisam predstavnik teorija zavere ali ocigledno da se Mercedesu gleda kroz prste u ovakvim situacijama.Idemo Sebastiane do titule

Mirko Kojotovski

pre 6 godina

nisam sam gledao trku ali po snimku i situaciji ovde je Mercedes oštećen a Ferari povlasten.
Pa nemožete udariti dva puta auto koji je u stvari na čelu prateći sejfti kar.on je taj koji kontroliše trku posle odlaska sf u boks.

asd

pre 6 godina

majko@ Pa koju si ti trku gledao? Trkaći incident? Pa gde ga udario Bottas? U koji deo bolida? Da si pažljivo gledao, a nisi, Bottas je bio svestan da gubi poziciju ali je u očajničkom pokušaju, preagresivno "najahao" veštački postavljenu prepreku na stazi, "izgubio" prednji kraj i proklizao. Čista vozačka greška i još oštetio bolid protivniku.

Punisher

pre 6 godina

Sve su zakuvali organizatori trke,još na početku trebali su da isključe Kimija zbog nebezbednosti vozila,inače sve krhotine na stazi letele su sa njegovog bolida ostalo je posledica toga,drugo trebao je da bude samo virtuelni sejftikar a ne pravi koji samo usporava i diže radnu temperaturu bolidima,i treće dokle više ove ulične trke,ovo više liči na vojnu paradu nego li trku,ranije bila samo jedna legendarna Montekarlo,a prošle godine ovu trku u Azerbejdžanu zvali velikom nagradom"Evrope",ej pameti ,po meni paradiranje po ukletom gradu i pustari !

zvezdarac

pre 6 godina

@goran
Isti taj što kontroliše ritam je obavezan da vodi računa o tome da ne zaostaje za sigurnosnim vozilom i ne sme da ugrožava bezbednost kolone.
Da Vetel nije u balkanskom stilu hteo da "mu pokaže", imao bi 25 bodova i pobedu a hamilton bi verovatno bio kažnjen. Ovako je samo dobio 2 boda više u generalnom plasmanu.

ivan

pre 6 godina

mercedes-imas motor i pravila po svojoj meri skrojene,imas sumnjiv kvalifikacioni mod kao i prve krugove trke,varanje kod pritisaka u gumama,imas prljavog botasa za ciscenje protivnika,imas direkciju trke,sto ti vise treba,a da,da li moze botas nesto da ucini ja ne mogu da koristim punu snagu baterije..end.koliko je samo velik nico rozberg ovo je dokaz,i skidam mu kapu jer nije hteo da bude deo mercedesovog cirkusa i da radi ovo sto radi botas,tako to rade sampioni,bravo veliki rozberg.

majko

pre 6 godina

@sasa
to je trkački incident, prešao je preko leve bankine, zaneo se zadnji kraj i udario je u Raikonena. Pogledaj opet snimak. Više trkački nego Verstapenovo prelaženje preko Vetelovog prednjeg krila u Kanadi. Više mi je za kaznu bio incident između dve Fors Indije i izguravanje Pereza od strane Okona, koji je imao mesta sa leve strane staze.

Goran

pre 6 godina

Procitajte pravila F1 koja kazu da lider trke iza bezbedonosnog vozila kontrolise ritam trke. Gresku je napravio nepazljivi Fetel, koji je isto ovo umeo da radi u proslosti kada je bio na prvom mestu.

zorz

pre 6 godina

Ma samo vi koji pratite F1 10 godina unazad možete da tražite kazne za bilo koga..... Potražite malo na YT kako su se međusobno udarali prost, lauda i ostali.... Napravise balet od ovog sporta plus ove gluposti sa obaveznim propuštanjem ovih sa jednim krugom zaostatka..... Pogledajte ponekad NASCAR... U F1 su odavno manekeni, a ne vozači.

Petar

pre 6 godina

Hamilton jeste bio prvi, ali nije imao pravo da zakoči ostale kao što je uradio, kao što ni vetel nije smeo da ga udari, jednom 5 a drugom 10.

srbin

pre 6 godina

Nisam strucnjak i nista se ne razumen u pravila formule 1 ali sam profesionalni vozac specijalista po struci i iz svog iskustva mogu da kazem ako prvi vozac zakoci naglo bez razloga pogotovo na mestu gde treba i gde se ocekuje da ubrza a drugi vozac iza njega udari u prvog zbog toga zdrav razum i logika nalazu objektivno kaznjavanje prvog vozaca zbog nesportskog i prljavog poteza kojon ugrozava bezbednost sebe i drugih u saobracaju tj trci i kaznjavanje drugog vozaca jer nije bio na bezbednom rastojanju...e sad moze prvi da kaze da mu je kucence izletelo nanput pa je naglo zakocio da bi samo drugi vozac bio kriv ali gledao sam trku i nisam video ni kuce ni mace da je izletelo ispred prvog vozaca pa da je morao da zakoci naglo na izlazu iz krivine,takodje drugi vozac je trebao biti kaznjen dodatno i zbog svog postupka nakon ovog prvog udaranja.objektivno prvi kazna 5 drugi kazna 10,ovako kaznjen samo drugi i to izaziva sumnju kod svih nas koji smo objektivni i pojma nemamo o pravilima...totalno bzv

Mika Sumikinen

pre 6 godina

Toliko neverovatnih komentara ovde postoji i neverovatno je koliko ovde a posebno "preko" ima onih koji imaju svoje misljenje a da ne znaju nista o datoj temi, pa je ostavljanje bilo kakvog komentara obicno gubljenje vremena. Verujem da vecina koji ostavljaju takve komentara cini saobracaj u ovoj zemlji takvim kakav jeste...ako uopste imaju dozvolu...ili bar neko vozilo kojem je dozvoljen saobracaj na javnim saobracajnicama...ne racunam traktor i kultivator.

Lerby

pre 6 godina

Kakva luda trka! Videli smo i čuli sve i svašta tokom prenosa. Hamilton je postupio podmuklo i pokvareno a Vettel posle toga huliganski. Na kraju solomonsko i trapavo "rešenje" - Lewis-a kaznili posredno instrukcijom da mora u box na rešavanje problema a Sebastian-a direktnom kaznom. U suštini, za kompletan haos na stazi i prekid trke kriv je Charlie Whiting neblagovremenim izvođenjem bezbednosnog vozila i potpuno smetena i neefikasna redarska služba na stazi. Sve ostalo je posledica. Dugo su se Hamilton i Vettel smeškali jedan drugom i čavrljali. Ovo sada podseća na scenu iz Balkan Express-a https://www.youtube.com/watch?v=jnt_Q1JX8t4 :) Pa još i Bottas i Kimi. Videćemo kako će se to odraziti i na odnos Mercedes-Ferrari, mada tu ne očekujem širenje požara jer kompanijama nije u interesu prepucavanje i loš imidž. To će prepustiti vozačima, pa i njima do izvesne granice. I kao začin na sav ovaj haos od trke, alanfordovska komunikacija radio vezom: "Imam problem a možda ga i nemam"; "Smem li da ga obiđem?" - "Pa obiđi ga ako si brži! " Na kraju a trebalo je na početku, svaka čast Ricciardo-u, Bottas-u i naročito mladom Kanađaninu. Šteta za poslednje metre i 2. mesto ali je čaša ipak polupuna. Odlično su vozili i ostalo osvajači bodova pa i neki koji su ostali praznih šaka (Massa). Daniel trijumfovao sa 10. mesta a nijednu od 5 pobeda nije ostvario sa bolje startne pozicije od 4. mesta...

sreten

pre 6 godina

Prvi diktira tempo, da, ali I tu ima pravila. Vi sto tvrdite da je tu bilo sve ok sa Hamiltonove strane, malo se informisite. Ja isto izgubim zivce kad auto ispred mene na izlazu iz krivine ne ubrzava, to je vrlo nebezbedno. Da ne kazem idiotski. Moze to da ne zna pocetnik, ali f1 vozac to moze samo namerno da uradi. Jos svo vreme kuka kako je safety car spor, I onda skoro stane na izlazu iz krivine? Nije Fetel cvece, al ovaj je...

Joe

pre 6 godina

Objektivni ljudi su ovdje u manjini, dominiraju oni s Ferrari posterima koji stvarnost gledaju kroz crvene naocale:)
Vozac koji se nalazi iza SC je taj koji diktira tempo.
On pred ulazak SC taj tempo mijenja, da gas, uspori malo, drzi u neizvjesnosti one iza njega kako ne bi znali kada ce full gasom opet da krene. To sve radi kako bi im otezao napad na restartu i ostvario sto vecu prednost. Vettel je danas bio preblizu Hamiltonu i u trenutku kada je Englez usporio Vettel ga je zakacio. Trebao je da bude pazljiviji jer mu je jasno da Hamilton necu ukljuciti tempomat i konstantno voziti 100 km/h.
Kazna direkcije utrke je samo potvrdila njegovu krivicu.

P.S. Ferrari i Rossi mogu da si priuste sve, sto god urade njihovi navijači ( pretežno djecurlija i nezreli matorci ) ce uvijek da skroje svoju istinu i uporno je ponavljaju

Stefan

pre 6 godina

Nema iritantnijeg tima od Mercedesa. Imaju najbolje bolide i guraju ih sa vrha, ali im ni to nije dovoljno. Botas je jedno vreme kasnio preko kruga za ostalima, da nije bilo safety cara svaki ne bi uzeo ni poen, a ovako je drugi.

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 6 godina

realno trebalo je hamiltona kazniti sa 10 sek.a vettela diskvalifikovati,kakvo je to nasilnicko ponasanje u tako opasnom sportu,strasno!
(coaW, 25. jun 2017 17:23)

Jel si ozbiljan? :)
Diskvalifikovati????

Andrija

pre 6 godina

Koliko mercedes igra prljavo ovo je nevidjeno,u svemu ovome najprljaviji posao obavlja botas,zaustavljanje fetela u barseloni ok.ali namerno rano kocenje na ukasku u prvu krivinu u kanadi je uzrok onakve trke fetela,danas opet rano koci usporqva fetela pri tom zamalo da se sudare oba ferarija i prolazi bez kazne kod duela sa kimijem,zatim mu je dozvoljeno da se vrati iz kruga zaostatka kod safety car-a zbog cega,da bi na kraju trke opet vozio sporo deset krugova skoro pola sekunde od fetela i radio za hamiltona,jadno!ako je kaznjen fetel morao je i hamilton 50 km je dangers drive u f1 rekose na sky gde navijaju za hamltona,jos kazna za fetela je morala odmah da se odradi da ne bi nadoknadio vreme slucajno,bednici zajedno sa totom i laudom!!

trtko orascic

pre 6 godina

cirkus je da oba vozaca mercedesa izbegnu kaznjavanje... mislim da Ferrari ikammoc da ovo podigne na veci nivo i da treba da iskoristi sav uticaj, ovo ne sme da prodje ovako, siva druzina se ozbiljno bahati na stazi

Aca

pre 6 godina

Kakva izrežirana trka od strane FIA,pa Fetel je momentalno trebao da zaradi diskvalifijaciju,ovako će svaja trka biti još bagatija od strane Fetela,bukvalno on he danas nagradjen za bezobrazluk,najprljavije stvorenje u F1,još od Šumija!

Sasa

pre 6 godina

@ Race direction

Dorna ce da kazni sve samo svoje Katalonce preskace. Za njih vaze druga pravila. FIA ce da kazni sve, samo Hamiltona nece. Za njega vaze druga pravila. Smejurija sta rade. Za istu stvar kazne Rosija a Markeza nista. 
To su uradili 3x za 2 sezone. 
Kimi kazna, Fetel kazna, kaznjavaju Alonsa, Vilijams, Fors Indiju ali primadonu nikad. 
Sad mi je Rozbergova titula jos veca a pogotovo penzija. 

Sto se tice garija plavusana i njegovih navijaca: 
Covek je jos jednom sve pokazao danas. 
I ko je i sta je. 
Kuka da je Fetel malo kaznjen a onda trazi od tima da jave Botasu da uspori a momak se bori za 2 mesto. 

Samo on on on. 
Ja ja ja. 
Umobolni narcisoidni egoista
Upravo ste mi skratili komentar. Sve na mestu. Nije mi se sviđao Rozberg. Ali sad znam da je napravio pravi potez. Šta sve treba da urade da bi pobedili.....?

Ja

pre 6 godina

Hamiltonov prvi problem je bio da pita tim, gde je Botas. Drugim recima, gleda na Botasa kao neko ko treba da mu cuva ledja. Pa onda, ono manijcko kocenje posle kojeg Fetel NEMA gde, ni levo ni desno, nego unistava svoje prednje krilo. Pa onda, trazi od Botasa da uspori, da mi on, "gospodin covek" mogao da obidje Fetela. Hamilton je totalni mulj i talog ljudskog roda.Zao mi je Mase. Drago zbog Strola. A Mercedesov tim, seca li se neko kada su oni zadnji put dobili neku kaznu? Ovo vec podize ozibljne sumnje u upravu FIA.
(Jo, 25. jun 2017 17:50)
Nista nije bolji ni mali drekavac obojica ljige od ljudi seti se samo šta je radio Weberu

René Artois

pre 6 godina

Sta drugo ocekivati od najpokvarenijeg vozaca ikada u F 1,Hamilton je zasluzio da ga odstrane iz trke a Fetel kaznjen, ua mafijo!
(milan, 25. jun 2017 17:12)

Hamilton(uljučujući ekipu Meklarena) je najkažnjavaniji vozač F1 svih vremena, pa bilo je dovoljno da neko od mehaničara iz ferarija namigne u periodu 2007-2011, u roku od 5 sekundi je direkcija trke odlučivala da ga kazni.

mix

pre 6 godina

hamliton jest usporio al msm da nije bilo.namere da se vetel zakuca u njega reakcija fetela je kao da vozi karting a ne f1 na kraju mi je milo sto niko od njih dvoje nije pobedio staza ocajna pa ljudi u prvoj krivini nije moguce da udju 2 bolida istovremeno zato si i otpali kimi I botas al se vrati i zavrsi drugi.. zakljucak f1 nije za ovakve staze ovo je kao maraton kad se trzi pa ne moze da se zatvori grad na 3 dana i da cepa formula

Neopterecen

pre 6 godina

realno trebalo je hamiltona kazniti sa 10 sek.a vettela diskvalifikovati,kakvo je to nasilnicko ponasanje u tako opasnom sportu,strasno!(coaW, 25. jun 2017 17:23)Jel si ozbiljan? :)Diskvalifikovati????
(Znači Haoos (čisto onako komentar), 25. jun 2017 17:26)

E baš tako. Vodeci ima sva prava diktirati tempo. To sto je Fetel zaspao, to je njegov problem. Hamiltonu kazna od 10 sek, Fetelu crna zastava.

At st se tice Botasa i Raikonena, Botas je priznao gresku, i istaknuo, da nije imao gde osim preko ivicnjaka, sto je rezultiralo kontakt. Da je Raikonen zavrsio kao poslednji nema nikakve veze sa incidentom iz prvog kruga.

Bagg

pre 6 godina

Bože, ko ovde sve komentariše, a ne zna osnovna pravila vožnje iza bezbednosnog auta.
Hamilton nije zaslužio nikakvu kaznu, Fetel diskvalifikaciju i to momentalnu.
Ne zato što spava pa se zakucao u auto ispred, već za ono manijačko udaranje sa strane.

K.G.

pre 6 godina

Fetelu je oteta pobeda jer je morao u pit stop da odradi kaznu od 10 sec iako je po pravilima mogao da vozi do kraja i onda da mu zaracunaju tih 10sec. Ovo kako gledaju mercedesu kroz prste to je već direktno mesanje u plasman i pakovanje Hamiltonu i Mercedesu šampionsku poziciju.

Slobodan

pre 6 godina

Posle ere Zan Toda i Sumahera gotovo sam bio zaboravio koliko ferari moze prljavo da odigra i koliko je povlasten u f1!Kazna za udaranje vozila ispred sebe pod zutom zastavom,a potom ponovno udaranje vozila ispred sebe pri cemu je vozac sklonio ruke sa upravljaca,od deset sekundi i sa kaznom se ceka do momenta odlaska mercedesa u box je najmanje smesna...odnosno nagrada jer se videlo da je mercedes tada ostecen.Ovo je bio jedini nacin spreciti mercedes da dobije ovu trku!!!

ryl

pre 6 godina

ocekujem posle trke da direkcija trke kazni i botasa i hamiltona inace nema smisla pratiti takmicenje kad se guraju ovi iz mercedesa...umesto u konacnom da fetel i kimi imaju prednost u odnosu na mercedes oni zaostaju tu oko 18 boda...sramotno

Race direction

pre 6 godina

Dorna ce da kazni sve samo svoje Katalonce preskace.
Za njih vaze druga pravila.
FIA ce da kazni sve, samo Hamiltona nece.
Za njega vaze druga pravila.

Smejurija sta rade.

Za istu stvar kazne Rosija a Markeza nista.
To su uradili 3x za 2 sezone.

Kimi kazna, Fetel kazna, kaznjavaju Alonsa, Vilijams, Fors Indiju ali primadonu nikad.

Sad mi je Rozbergova titula jos veca a pogotovo penzija.

Sto se tice garija plavusana i njegovih navijaca:
Covek je jos jednom sve pokazao danas.
I ko je i sta je.
Kuka da je Fetel malo kaznjen a onda trazi od tima da jave Botasu da uspori a momak se bori za 2 mesto.

Samo on on on.
Ja ja ja.
Umobolni narcisoidni egoista.

Nezavisno novinarstvo

pre 6 godina

Izuzetno subjektivno i navijacki clanak.
Kako autor zna da je Hamilton namerno zakocio bolid da bi ga Fetel udario? (Koji motiv bi imao doticni za tako nesto?)
Zasto autor misli da je merodavan da kaze sta bi bilo pravedno? (Za te stvari ima ko da da misljenje i dali su ga i svi smo videli kakvo je)
"Cusnuo"???? Da li moze da upotrebi strucnija/prikladnija rec?
A i pretpostavljam da autor misli da je to "cuskanje" ok...
A pobedniku je poklonio 3 reci u clanku...

Samir

pre 6 godina

Naravno da je Hamilton kriv, usporio je na 45km/h. A trebao je da ukljuci tempomat na 80 do start/cilj linije i pusti Seba da ga prestigne.

joca

pre 6 godina

nije tacno, koju ste vi trku gledali, hamilton je bio prvi iza bezbednosnog vozila i on diktira tempo, fetel moze da diktira samo onima iza njega a mora da postuje onog ispred sebe, pored toga sto je svojom nepaznjom ostetio sebe i hamiltona naknadno ga je namerno udario, molim vas da ignorisete SK voditelje, oni ne mogu da se suzdrze, fetel je njihov ljubimac zadnjih 10 godina i sve ce smisliti da ga opravadaju, fetel je zasluzio da ga diskvalifikuju a ne 10 sekundi kazna, ta kazna ide kada nepropisno nekog preteknete...

Liliputanac

pre 6 godina

Sramota! Ajde sto nisu kaznili Hamiltona, ali niko da pomene ni Botasa koji je zaluzio kaznu za onaj udes u prvom krugu. Na kraju Botas drugi a Rajkonen ispao. Stvarno sramota.

Neopterecen

pre 6 godina

Jel autor texta gladao istu trku? Crvena zastava nije istaknuta zbog incidenta izmedju Ham i Vet, nego zbog nepokupljenih krhotina na stazi. Kao drugo, vozac koji je prvi ima pravo da diktira tempo iza SC, kao trece, mislim da nije bilo u nameri Ham da se Vet zakuca u njega, jer je rizik za odustajanje zbog kvara usled zakucavanja na bolidu puno veca za onoga ko vozi ispred...

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 6 godina

Da nije ove presmesne kazne, Fetel prvi a Hamilton teško da bi završio u prvih pet :)
Kad su vec kaznili Fetela, MORALI su i Hamiltona, lik zaštićen ko beli medved i bahati se kako hoće, sramota kakav je cirkus postao f1.
Mnogo mi je drago zbog Strola, pokazao je da nije samo sin milijardera

ja

pre 6 godina

1. Botas ostavlja mesto Kimiju, ide skroz levo i bukvalno ga ivicnjak baca na njega.

2. Bravo ,,Majko,, (komentatori na SK - kao i obično očajni)

bachi

pre 6 godina

Kuku lele redakcijo b92... em ste svi partizanovci em ste navijači fetela...
(René Artois, 25. jun 2017 17:22)
U sportskoj redakciji B92 je minimum 80% navijača zvezde, čisto da znate. Ali mozak vam je isprao dr. Zamena Te(r)zić.

Majko

pre 6 godina

Komentatori, da li smo gledali istu trku?
Hamilton je bio prvi iza sejftija koji treba da uđe u tom krugu, njegovo je da diktira tempo. Nije zakočio, što pokazuje i telemetrija i komentatori (ne na SK-oni su kao i obično očajni), SKY recimo. Vetel nije pažljivo pratio bolid ispred, oštetio je i svoj i Hamiltonov bolid, i NAMERNO udario nakon toga. Ne znam šta ste očekivali, da ga ne kazne (i to minimalno). Hamilton se i u toku ranijih sejftija žalio na njegovu brzinu, i u prethodnom navratu je za malo dobio kaznu zbog preticanja sejfti kara pre linije. Sada mu je ostavio više mesta da bi mogao da bezbedno (za sebe) ubrza.
Navijač sam (nažalost) Meklarena i čestitam najzad bodove, Hamiltona ne volim previše nakon odlaska iz Meklarena, ali ovo nije bila njegova greška. Fetel...posle toliko titula šampiona, nisam očekivao da se ponaša kao derište.

MNRSKD

pre 6 godina

I opet kao u Barseloni Botas ponovo izbacuje Kimija iz trke a nakon toga uzima veci broj poena i oba puta kriv 100% Botas i oba puta bez kazne...

Gari pokazao pravo lice i ovo na kraju sto pita da li moze Botas da uspori Sebasa sramota.

Jo

pre 6 godina

Hamiltonov prvi problem je bio da pita tim, gde je Botas. Drugim recima, gleda na Botasa kao neko ko treba da mu cuva ledja. Pa onda, ono manijcko kocenje posle kojeg Fetel NEMA gde, ni levo ni desno, nego unistava svoje prednje krilo. Pa onda, trazi od Botasa da uspori, da mi on, "gospodin covek" mogao da obidje Fetela. Hamilton je totalni mulj i talog ljudskog roda.
Zao mi je Mase. Drago zbog Strola. A Mercedesov tim, seca li se neko kada su oni zadnji put dobili neku kaznu? Ovo vec podize ozibljne sumnje u upravu FIA.

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 6 godina

Da nije ove presmesne kazne, Fetel prvi a Hamilton teško da bi završio u prvih pet :)
Kad su vec kaznili Fetela, MORALI su i Hamiltona, lik zaštićen ko beli medved i bahati se kako hoće, sramota kakav je cirkus postao f1.
Mnogo mi je drago zbog Strola, pokazao je da nije samo sin milijardera

Liliputanac

pre 6 godina

Sramota! Ajde sto nisu kaznili Hamiltona, ali niko da pomene ni Botasa koji je zaluzio kaznu za onaj udes u prvom krugu. Na kraju Botas drugi a Rajkonen ispao. Stvarno sramota.

MNRSKD

pre 6 godina

I opet kao u Barseloni Botas ponovo izbacuje Kimija iz trke a nakon toga uzima veci broj poena i oba puta kriv 100% Botas i oba puta bez kazne...

Gari pokazao pravo lice i ovo na kraju sto pita da li moze Botas da uspori Sebasa sramota.

Race direction

pre 6 godina

Dorna ce da kazni sve samo svoje Katalonce preskace.
Za njih vaze druga pravila.
FIA ce da kazni sve, samo Hamiltona nece.
Za njega vaze druga pravila.

Smejurija sta rade.

Za istu stvar kazne Rosija a Markeza nista.
To su uradili 3x za 2 sezone.

Kimi kazna, Fetel kazna, kaznjavaju Alonsa, Vilijams, Fors Indiju ali primadonu nikad.

Sad mi je Rozbergova titula jos veca a pogotovo penzija.

Sto se tice garija plavusana i njegovih navijaca:
Covek je jos jednom sve pokazao danas.
I ko je i sta je.
Kuka da je Fetel malo kaznjen a onda trazi od tima da jave Botasu da uspori a momak se bori za 2 mesto.

Samo on on on.
Ja ja ja.
Umobolni narcisoidni egoista.

trtko orascic

pre 6 godina

cirkus je da oba vozaca mercedesa izbegnu kaznjavanje... mislim da Ferrari ikammoc da ovo podigne na veci nivo i da treba da iskoristi sav uticaj, ovo ne sme da prodje ovako, siva druzina se ozbiljno bahati na stazi

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 6 godina

realno trebalo je hamiltona kazniti sa 10 sek.a vettela diskvalifikovati,kakvo je to nasilnicko ponasanje u tako opasnom sportu,strasno!
(coaW, 25. jun 2017 17:23)

Jel si ozbiljan? :)
Diskvalifikovati????

sreten

pre 6 godina

Prvi diktira tempo, da, ali I tu ima pravila. Vi sto tvrdite da je tu bilo sve ok sa Hamiltonove strane, malo se informisite. Ja isto izgubim zivce kad auto ispred mene na izlazu iz krivine ne ubrzava, to je vrlo nebezbedno. Da ne kazem idiotski. Moze to da ne zna pocetnik, ali f1 vozac to moze samo namerno da uradi. Jos svo vreme kuka kako je safety car spor, I onda skoro stane na izlazu iz krivine? Nije Fetel cvece, al ovaj je...

ivan

pre 6 godina

mercedes-imas motor i pravila po svojoj meri skrojene,imas sumnjiv kvalifikacioni mod kao i prve krugove trke,varanje kod pritisaka u gumama,imas prljavog botasa za ciscenje protivnika,imas direkciju trke,sto ti vise treba,a da,da li moze botas nesto da ucini ja ne mogu da koristim punu snagu baterije..end.koliko je samo velik nico rozberg ovo je dokaz,i skidam mu kapu jer nije hteo da bude deo mercedesovog cirkusa i da radi ovo sto radi botas,tako to rade sampioni,bravo veliki rozberg.

zorz

pre 6 godina

Ma samo vi koji pratite F1 10 godina unazad možete da tražite kazne za bilo koga..... Potražite malo na YT kako su se međusobno udarali prost, lauda i ostali.... Napravise balet od ovog sporta plus ove gluposti sa obaveznim propuštanjem ovih sa jednim krugom zaostatka..... Pogledajte ponekad NASCAR... U F1 su odavno manekeni, a ne vozači.

K.G.

pre 6 godina

Fetelu je oteta pobeda jer je morao u pit stop da odradi kaznu od 10 sec iako je po pravilima mogao da vozi do kraja i onda da mu zaracunaju tih 10sec. Ovo kako gledaju mercedesu kroz prste to je već direktno mesanje u plasman i pakovanje Hamiltonu i Mercedesu šampionsku poziciju.

Jo

pre 6 godina

Hamiltonov prvi problem je bio da pita tim, gde je Botas. Drugim recima, gleda na Botasa kao neko ko treba da mu cuva ledja. Pa onda, ono manijcko kocenje posle kojeg Fetel NEMA gde, ni levo ni desno, nego unistava svoje prednje krilo. Pa onda, trazi od Botasa da uspori, da mi on, "gospodin covek" mogao da obidje Fetela. Hamilton je totalni mulj i talog ljudskog roda.
Zao mi je Mase. Drago zbog Strola. A Mercedesov tim, seca li se neko kada su oni zadnji put dobili neku kaznu? Ovo vec podize ozibljne sumnje u upravu FIA.

Napred Ferari

pre 6 godina

Sjajna voznja Vetela uprkos tome sto je imao problema sa pogonskom jedinicom.Izvukao je maximum iz bolida i na kraju nebeska pravda sto je trku zavrsio ispred Hamiltona.Iako ne navijam za Hamiltona on nije ono namerno uradio ali je zasluzio kaznu koju je i Vetel dobio ili bar 5 sekundi.Nadam se da ce se oni pomiriti posle razgovora.Botas je isto zasluzio kaznu kada je unistio Kimiju trku.Nisam predstavnik teorija zavere ali ocigledno da se Mercedesu gleda kroz prste u ovakvim situacijama.Idemo Sebastiane do titule

Ja

pre 6 godina

Hamiltonov prvi problem je bio da pita tim, gde je Botas. Drugim recima, gleda na Botasa kao neko ko treba da mu cuva ledja. Pa onda, ono manijcko kocenje posle kojeg Fetel NEMA gde, ni levo ni desno, nego unistava svoje prednje krilo. Pa onda, trazi od Botasa da uspori, da mi on, "gospodin covek" mogao da obidje Fetela. Hamilton je totalni mulj i talog ljudskog roda.Zao mi je Mase. Drago zbog Strola. A Mercedesov tim, seca li se neko kada su oni zadnji put dobili neku kaznu? Ovo vec podize ozibljne sumnje u upravu FIA.
(Jo, 25. jun 2017 17:50)
Nista nije bolji ni mali drekavac obojica ljige od ljudi seti se samo šta je radio Weberu

ryl

pre 6 godina

ocekujem posle trke da direkcija trke kazni i botasa i hamiltona inace nema smisla pratiti takmicenje kad se guraju ovi iz mercedesa...umesto u konacnom da fetel i kimi imaju prednost u odnosu na mercedes oni zaostaju tu oko 18 boda...sramotno

srbin

pre 6 godina

Nisam strucnjak i nista se ne razumen u pravila formule 1 ali sam profesionalni vozac specijalista po struci i iz svog iskustva mogu da kazem ako prvi vozac zakoci naglo bez razloga pogotovo na mestu gde treba i gde se ocekuje da ubrza a drugi vozac iza njega udari u prvog zbog toga zdrav razum i logika nalazu objektivno kaznjavanje prvog vozaca zbog nesportskog i prljavog poteza kojon ugrozava bezbednost sebe i drugih u saobracaju tj trci i kaznjavanje drugog vozaca jer nije bio na bezbednom rastojanju...e sad moze prvi da kaze da mu je kucence izletelo nanput pa je naglo zakocio da bi samo drugi vozac bio kriv ali gledao sam trku i nisam video ni kuce ni mace da je izletelo ispred prvog vozaca pa da je morao da zakoci naglo na izlazu iz krivine,takodje drugi vozac je trebao biti kaznjen dodatno i zbog svog postupka nakon ovog prvog udaranja.objektivno prvi kazna 5 drugi kazna 10,ovako kaznjen samo drugi i to izaziva sumnju kod svih nas koji smo objektivni i pojma nemamo o pravilima...totalno bzv

bachi

pre 6 godina

Kuku lele redakcijo b92... em ste svi partizanovci em ste navijači fetela...
(René Artois, 25. jun 2017 17:22)
U sportskoj redakciji B92 je minimum 80% navijača zvezde, čisto da znate. Ali mozak vam je isprao dr. Zamena Te(r)zić.

Sasa

pre 6 godina

@ Race direction

Dorna ce da kazni sve samo svoje Katalonce preskace. Za njih vaze druga pravila. FIA ce da kazni sve, samo Hamiltona nece. Za njega vaze druga pravila. Smejurija sta rade. Za istu stvar kazne Rosija a Markeza nista. 
To su uradili 3x za 2 sezone. 
Kimi kazna, Fetel kazna, kaznjavaju Alonsa, Vilijams, Fors Indiju ali primadonu nikad. 
Sad mi je Rozbergova titula jos veca a pogotovo penzija. 

Sto se tice garija plavusana i njegovih navijaca: 
Covek je jos jednom sve pokazao danas. 
I ko je i sta je. 
Kuka da je Fetel malo kaznjen a onda trazi od tima da jave Botasu da uspori a momak se bori za 2 mesto. 

Samo on on on. 
Ja ja ja. 
Umobolni narcisoidni egoista
Upravo ste mi skratili komentar. Sve na mestu. Nije mi se sviđao Rozberg. Ali sad znam da je napravio pravi potez. Šta sve treba da urade da bi pobedili.....?

Andrija

pre 6 godina

Koliko mercedes igra prljavo ovo je nevidjeno,u svemu ovome najprljaviji posao obavlja botas,zaustavljanje fetela u barseloni ok.ali namerno rano kocenje na ukasku u prvu krivinu u kanadi je uzrok onakve trke fetela,danas opet rano koci usporqva fetela pri tom zamalo da se sudare oba ferarija i prolazi bez kazne kod duela sa kimijem,zatim mu je dozvoljeno da se vrati iz kruga zaostatka kod safety car-a zbog cega,da bi na kraju trke opet vozio sporo deset krugova skoro pola sekunde od fetela i radio za hamiltona,jadno!ako je kaznjen fetel morao je i hamilton 50 km je dangers drive u f1 rekose na sky gde navijaju za hamltona,jos kazna za fetela je morala odmah da se odradi da ne bi nadoknadio vreme slucajno,bednici zajedno sa totom i laudom!!

Stefan

pre 6 godina

Nema iritantnijeg tima od Mercedesa. Imaju najbolje bolide i guraju ih sa vrha, ali im ni to nije dovoljno. Botas je jedno vreme kasnio preko kruga za ostalima, da nije bilo safety cara svaki ne bi uzeo ni poen, a ovako je drugi.

asd

pre 6 godina

majko@ Pa koju si ti trku gledao? Trkaći incident? Pa gde ga udario Bottas? U koji deo bolida? Da si pažljivo gledao, a nisi, Bottas je bio svestan da gubi poziciju ali je u očajničkom pokušaju, preagresivno "najahao" veštački postavljenu prepreku na stazi, "izgubio" prednji kraj i proklizao. Čista vozačka greška i još oštetio bolid protivniku.

Dark Knight

pre 6 godina

Stvarno ljudi komentarišu udes ali ne znaju pravila. Vozilo koje prati safety car je dužno da održava udaljenost od istog najviše 25 dužina vozila. U momentu kada safety car ubrzava posle izlaska iz krivine Hamilton umesto da dodaje gas i time zagreva gume, i isto omogući ostatku karavana, neočekivano koči i time pravi prekršaj jer između njih ima više od 25 dužina vozila. Da Vetel jeste reagovao ishitreno i zaslužuje kaznu, ali u najmanju ruku i Hamilton zaslužuje istu kaznu.

Majko

pre 6 godina

Komentatori, da li smo gledali istu trku?
Hamilton je bio prvi iza sejftija koji treba da uđe u tom krugu, njegovo je da diktira tempo. Nije zakočio, što pokazuje i telemetrija i komentatori (ne na SK-oni su kao i obično očajni), SKY recimo. Vetel nije pažljivo pratio bolid ispred, oštetio je i svoj i Hamiltonov bolid, i NAMERNO udario nakon toga. Ne znam šta ste očekivali, da ga ne kazne (i to minimalno). Hamilton se i u toku ranijih sejftija žalio na njegovu brzinu, i u prethodnom navratu je za malo dobio kaznu zbog preticanja sejfti kara pre linije. Sada mu je ostavio više mesta da bi mogao da bezbedno (za sebe) ubrza.
Navijač sam (nažalost) Meklarena i čestitam najzad bodove, Hamiltona ne volim previše nakon odlaska iz Meklarena, ali ovo nije bila njegova greška. Fetel...posle toliko titula šampiona, nisam očekivao da se ponaša kao derište.

zvezdarac

pre 6 godina

@goran
Isti taj što kontroliše ritam je obavezan da vodi računa o tome da ne zaostaje za sigurnosnim vozilom i ne sme da ugrožava bezbednost kolone.
Da Vetel nije u balkanskom stilu hteo da "mu pokaže", imao bi 25 bodova i pobedu a hamilton bi verovatno bio kažnjen. Ovako je samo dobio 2 boda više u generalnom plasmanu.

Bagg

pre 6 godina

Bože, ko ovde sve komentariše, a ne zna osnovna pravila vožnje iza bezbednosnog auta.
Hamilton nije zaslužio nikakvu kaznu, Fetel diskvalifikaciju i to momentalnu.
Ne zato što spava pa se zakucao u auto ispred, već za ono manijačko udaranje sa strane.

trtko orascic

pre 6 godina

Fia kaze da Hamilton nije nista lose uradio i da nije izazvao problem. Medjutim analizu je radio veciti gubitnik, frustrirani Hill, koji jos uvek ne moze da zaboravi samare koje mu je delio Sumaher pa sad nateze redovno na stranu britanskih vozaca.
Sa druge strane, apsolutno je nedopustiva Vettelova reakcija, ali je i Hamilton morao biti na neki nacin sankcionisan, jer da nije uradio sta je uradio, prosto ne bi bilo Vettelove reakcije i to je cinjenica.
Dalje, skandal je i izostanak sankcija za Botasa posle onakvog udaranja Raikonena.
I na kraju, apsolutno nikakva reakcija sudija za cirkus izmedju Okona i Pereza.

Imaju li sudije oci, moram da se zapitam?

Neko

pre 6 godina

Svi se pozivaju na pravilo da prvi iza SC diktira tempo a ne pominju drugi deo pravila gde pise da to mora raditi bezbedno neugrozavajuci vozace iza sebe. Botas nekaznjen, Hamilton nekaznjen, kazna Fetelu stigla tek kad je Hamilton morao u boks a od tada proslo 20 krugova. O cemu vi pricate? P.S. Fetel isto debil, Ferariju se vraca isto sto su oni godinama radili za vreme Brona, Toda i Sumahera...

joca

pre 6 godina

nije tacno, koju ste vi trku gledali, hamilton je bio prvi iza bezbednosnog vozila i on diktira tempo, fetel moze da diktira samo onima iza njega a mora da postuje onog ispred sebe, pored toga sto je svojom nepaznjom ostetio sebe i hamiltona naknadno ga je namerno udario, molim vas da ignorisete SK voditelje, oni ne mogu da se suzdrze, fetel je njihov ljubimac zadnjih 10 godina i sve ce smisliti da ga opravadaju, fetel je zasluzio da ga diskvalifikuju a ne 10 sekundi kazna, ta kazna ide kada nepropisno nekog preteknete...

Petar

pre 6 godina

Hamilton jeste bio prvi, ali nije imao pravo da zakoči ostale kao što je uradio, kao što ni vetel nije smeo da ga udari, jednom 5 a drugom 10.

Boston

pre 6 godina

Najveci problem Mercedesa je sto nikada nece biti veliki kao Ferari. Sumaher ce ostati za sva vremena, on je asocijacija dobrog vozaca. Koliko puta ste culi u drustvu kada neko dobro i brzo vozi kazu "Vidi ga Sumaher" jednostavno ostace simbol voznje zauvek. Hamilton ce se zaboraviti par godina nakon odlaska u penziju.

Nezavisno novinarstvo

pre 6 godina

Izuzetno subjektivno i navijacki clanak.
Kako autor zna da je Hamilton namerno zakocio bolid da bi ga Fetel udario? (Koji motiv bi imao doticni za tako nesto?)
Zasto autor misli da je merodavan da kaze sta bi bilo pravedno? (Za te stvari ima ko da da misljenje i dali su ga i svi smo videli kakvo je)
"Cusnuo"???? Da li moze da upotrebi strucnija/prikladnija rec?
A i pretpostavljam da autor misli da je to "cuskanje" ok...
A pobedniku je poklonio 3 reci u clanku...

Slobodan

pre 6 godina

Posle ere Zan Toda i Sumahera gotovo sam bio zaboravio koliko ferari moze prljavo da odigra i koliko je povlasten u f1!Kazna za udaranje vozila ispred sebe pod zutom zastavom,a potom ponovno udaranje vozila ispred sebe pri cemu je vozac sklonio ruke sa upravljaca,od deset sekundi i sa kaznom se ceka do momenta odlaska mercedesa u box je najmanje smesna...odnosno nagrada jer se videlo da je mercedes tada ostecen.Ovo je bio jedini nacin spreciti mercedes da dobije ovu trku!!!

Neopterecen

pre 6 godina

Jel autor texta gladao istu trku? Crvena zastava nije istaknuta zbog incidenta izmedju Ham i Vet, nego zbog nepokupljenih krhotina na stazi. Kao drugo, vozac koji je prvi ima pravo da diktira tempo iza SC, kao trece, mislim da nije bilo u nameri Ham da se Vet zakuca u njega, jer je rizik za odustajanje zbog kvara usled zakucavanja na bolidu puno veca za onoga ko vozi ispred...

Joe

pre 6 godina

Objektivni ljudi su ovdje u manjini, dominiraju oni s Ferrari posterima koji stvarnost gledaju kroz crvene naocale:)
Vozac koji se nalazi iza SC je taj koji diktira tempo.
On pred ulazak SC taj tempo mijenja, da gas, uspori malo, drzi u neizvjesnosti one iza njega kako ne bi znali kada ce full gasom opet da krene. To sve radi kako bi im otezao napad na restartu i ostvario sto vecu prednost. Vettel je danas bio preblizu Hamiltonu i u trenutku kada je Englez usporio Vettel ga je zakacio. Trebao je da bude pazljiviji jer mu je jasno da Hamilton necu ukljuciti tempomat i konstantno voziti 100 km/h.
Kazna direkcije utrke je samo potvrdila njegovu krivicu.

P.S. Ferrari i Rossi mogu da si priuste sve, sto god urade njihovi navijači ( pretežno djecurlija i nezreli matorci ) ce uvijek da skroje svoju istinu i uporno je ponavljaju

Goran

pre 6 godina

Procitajte pravila F1 koja kazu da lider trke iza bezbedonosnog vozila kontrolise ritam trke. Gresku je napravio nepazljivi Fetel, koji je isto ovo umeo da radi u proslosti kada je bio na prvom mestu.

Mirko Kojotovski

pre 6 godina

nisam sam gledao trku ali po snimku i situaciji ovde je Mercedes oštećen a Ferari povlasten.
Pa nemožete udariti dva puta auto koji je u stvari na čelu prateći sejfti kar.on je taj koji kontroliše trku posle odlaska sf u boks.

Lerby

pre 6 godina

Kakva luda trka! Videli smo i čuli sve i svašta tokom prenosa. Hamilton je postupio podmuklo i pokvareno a Vettel posle toga huliganski. Na kraju solomonsko i trapavo "rešenje" - Lewis-a kaznili posredno instrukcijom da mora u box na rešavanje problema a Sebastian-a direktnom kaznom. U suštini, za kompletan haos na stazi i prekid trke kriv je Charlie Whiting neblagovremenim izvođenjem bezbednosnog vozila i potpuno smetena i neefikasna redarska služba na stazi. Sve ostalo je posledica. Dugo su se Hamilton i Vettel smeškali jedan drugom i čavrljali. Ovo sada podseća na scenu iz Balkan Express-a https://www.youtube.com/watch?v=jnt_Q1JX8t4 :) Pa još i Bottas i Kimi. Videćemo kako će se to odraziti i na odnos Mercedes-Ferrari, mada tu ne očekujem širenje požara jer kompanijama nije u interesu prepucavanje i loš imidž. To će prepustiti vozačima, pa i njima do izvesne granice. I kao začin na sav ovaj haos od trke, alanfordovska komunikacija radio vezom: "Imam problem a možda ga i nemam"; "Smem li da ga obiđem?" - "Pa obiđi ga ako si brži! " Na kraju a trebalo je na početku, svaka čast Ricciardo-u, Bottas-u i naročito mladom Kanađaninu. Šteta za poslednje metre i 2. mesto ali je čaša ipak polupuna. Odlično su vozili i ostalo osvajači bodova pa i neki koji su ostali praznih šaka (Massa). Daniel trijumfovao sa 10. mesta a nijednu od 5 pobeda nije ostvario sa bolje startne pozicije od 4. mesta...

Andrija

pre 6 godina

Smesan si. Botas je bas vozio sporo, jeste. Da si pogledao vremena krugova, znao bi da je u tih deset krugova 3 puta ostvario najbrze vreme trke a u ostalih 7 krugova bio sporiji po desetinku ili dve od fetela. Na kraju mu je od najbrzeg Ric falilo svega par sekundi, a ti kazes da je namerno vozio sporo. Skini brate te crvene naocare i progledaj.
(Neopterecen, 25. jun 2017 20:22) # Link komentara
Bas sam i gledao live timing zato i kazem,a i u pravu si kad kazes da je botas napravio neki najbrzi krug ali samo zato sto je prolazio prvi kroz cilj,fetel i hamilton su to spustali ispod!evo kaznise fetela sa jos 3 boda kukanje hamiltona i dramaturgija je urodila plodom,ipak je trebalo da pobedi danas i smanji zaostatak,a ovo mu dodje kao pobeda!vidim odlicno a vidim i ko se gura po svaku cenu,kao i zasto rozberg vise ne vozi!

Aca

pre 6 godina

Kakva izrežirana trka od strane FIA,pa Fetel je momentalno trebao da zaradi diskvalifijaciju,ovako će svaja trka biti još bagatija od strane Fetela,bukvalno on he danas nagradjen za bezobrazluk,najprljavije stvorenje u F1,još od Šumija!

ja

pre 6 godina

1. Botas ostavlja mesto Kimiju, ide skroz levo i bukvalno ga ivicnjak baca na njega.

2. Bravo ,,Majko,, (komentatori na SK - kao i obično očajni)

René Artois

pre 6 godina

Sta drugo ocekivati od najpokvarenijeg vozaca ikada u F 1,Hamilton je zasluzio da ga odstrane iz trke a Fetel kaznjen, ua mafijo!
(milan, 25. jun 2017 17:12)

Hamilton(uljučujući ekipu Meklarena) je najkažnjavaniji vozač F1 svih vremena, pa bilo je dovoljno da neko od mehaničara iz ferarija namigne u periodu 2007-2011, u roku od 5 sekundi je direkcija trke odlučivala da ga kazni.

Samir

pre 6 godina

Naravno da je Hamilton kriv, usporio je na 45km/h. A trebao je da ukljuci tempomat na 80 do start/cilj linije i pusti Seba da ga prestigne.

mix

pre 6 godina

hamliton jest usporio al msm da nije bilo.namere da se vetel zakuca u njega reakcija fetela je kao da vozi karting a ne f1 na kraju mi je milo sto niko od njih dvoje nije pobedio staza ocajna pa ljudi u prvoj krivini nije moguce da udju 2 bolida istovremeno zato si i otpali kimi I botas al se vrati i zavrsi drugi.. zakljucak f1 nije za ovakve staze ovo je kao maraton kad se trzi pa ne moze da se zatvori grad na 3 dana i da cepa formula

MarkoNS

pre 6 godina

Ako me puknes od nazad kriv si pa kriv, u cemu je problem? I jos me stignes i opet udaris! Nije sportski, nije uredu ali brate pazi gde vozis.

Punisher

pre 6 godina

Sve su zakuvali organizatori trke,još na početku trebali su da isključe Kimija zbog nebezbednosti vozila,inače sve krhotine na stazi letele su sa njegovog bolida ostalo je posledica toga,drugo trebao je da bude samo virtuelni sejftikar a ne pravi koji samo usporava i diže radnu temperaturu bolidima,i treće dokle više ove ulične trke,ovo više liči na vojnu paradu nego li trku,ranije bila samo jedna legendarna Montekarlo,a prošle godine ovu trku u Azerbejdžanu zvali velikom nagradom"Evrope",ej pameti ,po meni paradiranje po ukletom gradu i pustari !

majko

pre 6 godina

@sasa
to je trkački incident, prešao je preko leve bankine, zaneo se zadnji kraj i udario je u Raikonena. Pogledaj opet snimak. Više trkački nego Verstapenovo prelaženje preko Vetelovog prednjeg krila u Kanadi. Više mi je za kaznu bio incident između dve Fors Indije i izguravanje Pereza od strane Okona, koji je imao mesta sa leve strane staze.

Neopterecen

pre 6 godina

Koliko mercedes igra prljavo ovo je nevidjeno,u svemu ovome najprljaviji posao obavlja botas,zaustavljanje fetela u barseloni ok.ali namerno rano kocenje na ukasku u prvu krivinu u kanadi je uzrok onakve trke fetela,danas opet rano koci usporqva fetela pri tom zamalo da se sudare oba ferarija i prolazi bez kazne kod duela sa kimijem,zatim mu je dozvoljeno da se vrati iz kruga zaostatka kod safety car-a zbog cega,da bi na kraju trke opet vozio sporo deset krugova skoro pola sekunde od fetela i radio za hamiltona,jadno!ako je kaznjen fetel morao je i hamilton 50 km je dangers drive u f1 rekose na sky gde navijaju za hamltona,jos kazna za fetela je morala odmah da se odradi da ne bi nadoknadio vreme slucajno,bednici zajedno sa totom i laudom!!
(Andrija, 25. jun 2017 17:57)
Hvala vam na glasu

Smesan si. Botas je bas vozio sporo, jeste. Da si pogledao vremena krugova, znao bi da je u tih deset krugova 3 puta ostvario najbrze vreme trke a u ostalih 7 krugova bio sporiji po desetinku ili dve od fetela. Na kraju mu je od najbrzeg Ric falilo svega par sekundi, a ti kazes da je namerno vozio sporo. Skini brate te crvene naocare i progledaj.

Slobodan

pre 6 godina

# Link komentara
Do izlaska sc na stazu mercedes je sigurno vodio trku i pravio razliku e nakon udaranja ferarija se stvar promenila slucajno ili ne ali ta prljavstina je samo njima odgovarala,druga stvar vozilo ispred mene moze da zakoci kad god nije moje da o tome razmisljam moje je da drzim odstojanje da mogu blagovremeno i na bezbedan nacin da zaustavim vozilo,ovi profesionalci sto tvrde drugacije neznam gde su polagali i koji zakon o saobracaju su citali.

Neopterecen

pre 6 godina

realno trebalo je hamiltona kazniti sa 10 sek.a vettela diskvalifikovati,kakvo je to nasilnicko ponasanje u tako opasnom sportu,strasno!(coaW, 25. jun 2017 17:23)Jel si ozbiljan? :)Diskvalifikovati????
(Znači Haoos (čisto onako komentar), 25. jun 2017 17:26)

E baš tako. Vodeci ima sva prava diktirati tempo. To sto je Fetel zaspao, to je njegov problem. Hamiltonu kazna od 10 sek, Fetelu crna zastava.

At st se tice Botasa i Raikonena, Botas je priznao gresku, i istaknuo, da nije imao gde osim preko ivicnjaka, sto je rezultiralo kontakt. Da je Raikonen zavrsio kao poslednji nema nikakve veze sa incidentom iz prvog kruga.

Mika Sumikinen

pre 6 godina

Toliko neverovatnih komentara ovde postoji i neverovatno je koliko ovde a posebno "preko" ima onih koji imaju svoje misljenje a da ne znaju nista o datoj temi, pa je ostavljanje bilo kakvog komentara obicno gubljenje vremena. Verujem da vecina koji ostavljaju takve komentara cini saobracaj u ovoj zemlji takvim kakav jeste...ako uopste imaju dozvolu...ili bar neko vozilo kojem je dozvoljen saobracaj na javnim saobracajnicama...ne racunam traktor i kultivator.

serhio

pre 6 godina

alo feraristi sjetite se Montoje i Šumahera na VN monaka 2004. Po vama je i ovdje bio kriv Montoya jer je navodno zagrijavao kočnice a Huan trebalo da drži odstojanje...
Daj malo realno gledajte stvar,bez navijačkih strasti...
https://youtu.be/hFll609yPUM

Aaaa

pre 6 godina

I dok se u Bakuu organizuje borba petlova da bi se nešto konačno desilo u F1, u Asenu jedna od najuzbudljivijih trka ikada... Mnogo više volim kola/formulu, ali motogp ih prosto ubija, zanimljiviji su 100000 puta...

Milosav

pre 6 godina

Deco moja ova F1 danas je obiocan cirkus ne palite se na to. Nekada nisam propustao ni jednu trku i budio se posle ponoci da recimo gledam Australiju.
Danas je ovo vise kao video igra namenjena sirokim narodnim masama gde se svake dve tri godine smenjuju vodeci timovi i tako ukrug. Sve je pocelo sa dominacijom Ferarija pocetkom 2000-ih godina.
Sto se tice Hamiltona ljiga od vozaca, pokvaren i podmukao, nema toga sta ne bi uradio da ubere neki poen. Takav je bio i Sumaher prljav i na sve spreman, samo se setite pokusaja da izbaci mladog Vilenuva sa staze ali je sam zavrsio u pesku pored ili recimo kada je u Monaku stao na sred staze kao ugasio mu se auto.

drs vs kers

pre 6 godina

Svi koji prate auto moto sport verovatno su gledali i Naskar, ako bi tamo vodeći smanjio brzinu toliko da ugrozi druge da li bi bio kažnjen?
Naravno, a namerno udaranje kazna neučestvovanjem na tri trke. Dakle, crna zastava za obojicu a Fetel ne bi učestvovao na tri trke, plus novčane kazne i gotovo. Samo tamo nema selektivnog kažnjavanja, u boksu ko pređe liniju za 1cm dobija kaznu kao i onaj koji pređe 55.

ekerozbergn

pre 6 godina

@trtko orascic
"frustrirani Hill, koji jos uvek ne moze da zaboravi samare koje mu je delio Sumaher".

Poslednja trka 1994. godine: Sumaher u sampionatu ima bod prednosti i vodi u trci. Onda pravi gresku izlece sa staze i iako je bilo jasno da ne moze da nastavi trku izlazi na stazu i udara u Hila koji ga je obilazio. Obojica su izbacena iz trke i Sumaher osvaja titulu...
Nakon trke treci vozac koji pije pice sa Sumaherom i prepricaa scenu. Prilazi im Hil i umesto da ga nalupa pruza Sumaheru ruku "Cestitam na tituli. Nemoj to vise da radis."
Izmedju Sumija i Hamiltona nema velike razlike, prljavi su ko repa. Sumi je ponovio pokusaj da sudarom dodje do titule 1997, a Luisu su mnogi vec zaboravili da je na jednoj kisnoj trci 2007. godine takodje bio vodeci iza SC-a i da je namerno vozio preko vode sto vise okupao vozaca iza sebe misleci da je Alonso. Posle trke dvojica vozaca su se zalila da nisu mogli zbog toga da obidju Hamiltona i vrate se u isti krug na zacelje.
A sto se frustriranosti tice Fetel je frustriraniji i od Alonsa a Hil je nesto drugo - gospodin!

Bagg

pre 6 godina

Bože, ko ovde sve komentariše, a ne zna osnovna pravila vožnje iza bezbednosnog auta.
Hamilton nije zaslužio nikakvu kaznu, Fetel diskvalifikaciju i to momentalnu.
Ne zato što spava pa se zakucao u auto ispred, već za ono manijačko udaranje sa strane.

Majko

pre 6 godina

Komentatori, da li smo gledali istu trku?
Hamilton je bio prvi iza sejftija koji treba da uđe u tom krugu, njegovo je da diktira tempo. Nije zakočio, što pokazuje i telemetrija i komentatori (ne na SK-oni su kao i obično očajni), SKY recimo. Vetel nije pažljivo pratio bolid ispred, oštetio je i svoj i Hamiltonov bolid, i NAMERNO udario nakon toga. Ne znam šta ste očekivali, da ga ne kazne (i to minimalno). Hamilton se i u toku ranijih sejftija žalio na njegovu brzinu, i u prethodnom navratu je za malo dobio kaznu zbog preticanja sejfti kara pre linije. Sada mu je ostavio više mesta da bi mogao da bezbedno (za sebe) ubrza.
Navijač sam (nažalost) Meklarena i čestitam najzad bodove, Hamiltona ne volim previše nakon odlaska iz Meklarena, ali ovo nije bila njegova greška. Fetel...posle toliko titula šampiona, nisam očekivao da se ponaša kao derište.

Aca

pre 6 godina

Kakva izrežirana trka od strane FIA,pa Fetel je momentalno trebao da zaradi diskvalifijaciju,ovako će svaja trka biti još bagatija od strane Fetela,bukvalno on he danas nagradjen za bezobrazluk,najprljavije stvorenje u F1,još od Šumija!

joca

pre 6 godina

nije tacno, koju ste vi trku gledali, hamilton je bio prvi iza bezbednosnog vozila i on diktira tempo, fetel moze da diktira samo onima iza njega a mora da postuje onog ispred sebe, pored toga sto je svojom nepaznjom ostetio sebe i hamiltona naknadno ga je namerno udario, molim vas da ignorisete SK voditelje, oni ne mogu da se suzdrze, fetel je njihov ljubimac zadnjih 10 godina i sve ce smisliti da ga opravadaju, fetel je zasluzio da ga diskvalifikuju a ne 10 sekundi kazna, ta kazna ide kada nepropisno nekog preteknete...

Joe

pre 6 godina

Objektivni ljudi su ovdje u manjini, dominiraju oni s Ferrari posterima koji stvarnost gledaju kroz crvene naocale:)
Vozac koji se nalazi iza SC je taj koji diktira tempo.
On pred ulazak SC taj tempo mijenja, da gas, uspori malo, drzi u neizvjesnosti one iza njega kako ne bi znali kada ce full gasom opet da krene. To sve radi kako bi im otezao napad na restartu i ostvario sto vecu prednost. Vettel je danas bio preblizu Hamiltonu i u trenutku kada je Englez usporio Vettel ga je zakacio. Trebao je da bude pazljiviji jer mu je jasno da Hamilton necu ukljuciti tempomat i konstantno voziti 100 km/h.
Kazna direkcije utrke je samo potvrdila njegovu krivicu.

P.S. Ferrari i Rossi mogu da si priuste sve, sto god urade njihovi navijači ( pretežno djecurlija i nezreli matorci ) ce uvijek da skroje svoju istinu i uporno je ponavljaju

Slobodan

pre 6 godina

Posle ere Zan Toda i Sumahera gotovo sam bio zaboravio koliko ferari moze prljavo da odigra i koliko je povlasten u f1!Kazna za udaranje vozila ispred sebe pod zutom zastavom,a potom ponovno udaranje vozila ispred sebe pri cemu je vozac sklonio ruke sa upravljaca,od deset sekundi i sa kaznom se ceka do momenta odlaska mercedesa u box je najmanje smesna...odnosno nagrada jer se videlo da je mercedes tada ostecen.Ovo je bio jedini nacin spreciti mercedes da dobije ovu trku!!!

Goran

pre 6 godina

Procitajte pravila F1 koja kazu da lider trke iza bezbedonosnog vozila kontrolise ritam trke. Gresku je napravio nepazljivi Fetel, koji je isto ovo umeo da radi u proslosti kada je bio na prvom mestu.

René Artois

pre 6 godina

Sta drugo ocekivati od najpokvarenijeg vozaca ikada u F 1,Hamilton je zasluzio da ga odstrane iz trke a Fetel kaznjen, ua mafijo!
(milan, 25. jun 2017 17:12)

Hamilton(uljučujući ekipu Meklarena) je najkažnjavaniji vozač F1 svih vremena, pa bilo je dovoljno da neko od mehaničara iz ferarija namigne u periodu 2007-2011, u roku od 5 sekundi je direkcija trke odlučivala da ga kazni.

Mirko Kojotovski

pre 6 godina

nisam sam gledao trku ali po snimku i situaciji ovde je Mercedes oštećen a Ferari povlasten.
Pa nemožete udariti dva puta auto koji je u stvari na čelu prateći sejfti kar.on je taj koji kontroliše trku posle odlaska sf u boks.

Nezavisno novinarstvo

pre 6 godina

Izuzetno subjektivno i navijacki clanak.
Kako autor zna da je Hamilton namerno zakocio bolid da bi ga Fetel udario? (Koji motiv bi imao doticni za tako nesto?)
Zasto autor misli da je merodavan da kaze sta bi bilo pravedno? (Za te stvari ima ko da da misljenje i dali su ga i svi smo videli kakvo je)
"Cusnuo"???? Da li moze da upotrebi strucnija/prikladnija rec?
A i pretpostavljam da autor misli da je to "cuskanje" ok...
A pobedniku je poklonio 3 reci u clanku...

Slobodan

pre 6 godina

# Link komentara
Do izlaska sc na stazu mercedes je sigurno vodio trku i pravio razliku e nakon udaranja ferarija se stvar promenila slucajno ili ne ali ta prljavstina je samo njima odgovarala,druga stvar vozilo ispred mene moze da zakoci kad god nije moje da o tome razmisljam moje je da drzim odstojanje da mogu blagovremeno i na bezbedan nacin da zaustavim vozilo,ovi profesionalci sto tvrde drugacije neznam gde su polagali i koji zakon o saobracaju su citali.

Samir

pre 6 godina

Naravno da je Hamilton kriv, usporio je na 45km/h. A trebao je da ukljuci tempomat na 80 do start/cilj linije i pusti Seba da ga prestigne.

Neopterecen

pre 6 godina

realno trebalo je hamiltona kazniti sa 10 sek.a vettela diskvalifikovati,kakvo je to nasilnicko ponasanje u tako opasnom sportu,strasno!(coaW, 25. jun 2017 17:23)Jel si ozbiljan? :)Diskvalifikovati????
(Znači Haoos (čisto onako komentar), 25. jun 2017 17:26)

E baš tako. Vodeci ima sva prava diktirati tempo. To sto je Fetel zaspao, to je njegov problem. Hamiltonu kazna od 10 sek, Fetelu crna zastava.

At st se tice Botasa i Raikonena, Botas je priznao gresku, i istaknuo, da nije imao gde osim preko ivicnjaka, sto je rezultiralo kontakt. Da je Raikonen zavrsio kao poslednji nema nikakve veze sa incidentom iz prvog kruga.

MarkoNS

pre 6 godina

Ako me puknes od nazad kriv si pa kriv, u cemu je problem? I jos me stignes i opet udaris! Nije sportski, nije uredu ali brate pazi gde vozis.

Punisher

pre 6 godina

Sve su zakuvali organizatori trke,još na početku trebali su da isključe Kimija zbog nebezbednosti vozila,inače sve krhotine na stazi letele su sa njegovog bolida ostalo je posledica toga,drugo trebao je da bude samo virtuelni sejftikar a ne pravi koji samo usporava i diže radnu temperaturu bolidima,i treće dokle više ove ulične trke,ovo više liči na vojnu paradu nego li trku,ranije bila samo jedna legendarna Montekarlo,a prošle godine ovu trku u Azerbejdžanu zvali velikom nagradom"Evrope",ej pameti ,po meni paradiranje po ukletom gradu i pustari !

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 6 godina

Da nije ove presmesne kazne, Fetel prvi a Hamilton teško da bi završio u prvih pet :)
Kad su vec kaznili Fetela, MORALI su i Hamiltona, lik zaštićen ko beli medved i bahati se kako hoće, sramota kakav je cirkus postao f1.
Mnogo mi je drago zbog Strola, pokazao je da nije samo sin milijardera

Neopterecen

pre 6 godina

Jel autor texta gladao istu trku? Crvena zastava nije istaknuta zbog incidenta izmedju Ham i Vet, nego zbog nepokupljenih krhotina na stazi. Kao drugo, vozac koji je prvi ima pravo da diktira tempo iza SC, kao trece, mislim da nije bilo u nameri Ham da se Vet zakuca u njega, jer je rizik za odustajanje zbog kvara usled zakucavanja na bolidu puno veca za onoga ko vozi ispred...

K.G.

pre 6 godina

Fetelu je oteta pobeda jer je morao u pit stop da odradi kaznu od 10 sec iako je po pravilima mogao da vozi do kraja i onda da mu zaracunaju tih 10sec. Ovo kako gledaju mercedesu kroz prste to je već direktno mesanje u plasman i pakovanje Hamiltonu i Mercedesu šampionsku poziciju.

mix

pre 6 godina

hamliton jest usporio al msm da nije bilo.namere da se vetel zakuca u njega reakcija fetela je kao da vozi karting a ne f1 na kraju mi je milo sto niko od njih dvoje nije pobedio staza ocajna pa ljudi u prvoj krivini nije moguce da udju 2 bolida istovremeno zato si i otpali kimi I botas al se vrati i zavrsi drugi.. zakljucak f1 nije za ovakve staze ovo je kao maraton kad se trzi pa ne moze da se zatvori grad na 3 dana i da cepa formula

Neopterecen

pre 6 godina

Koliko mercedes igra prljavo ovo je nevidjeno,u svemu ovome najprljaviji posao obavlja botas,zaustavljanje fetela u barseloni ok.ali namerno rano kocenje na ukasku u prvu krivinu u kanadi je uzrok onakve trke fetela,danas opet rano koci usporqva fetela pri tom zamalo da se sudare oba ferarija i prolazi bez kazne kod duela sa kimijem,zatim mu je dozvoljeno da se vrati iz kruga zaostatka kod safety car-a zbog cega,da bi na kraju trke opet vozio sporo deset krugova skoro pola sekunde od fetela i radio za hamiltona,jadno!ako je kaznjen fetel morao je i hamilton 50 km je dangers drive u f1 rekose na sky gde navijaju za hamltona,jos kazna za fetela je morala odmah da se odradi da ne bi nadoknadio vreme slucajno,bednici zajedno sa totom i laudom!!
(Andrija, 25. jun 2017 17:57)
Hvala vam na glasu

Smesan si. Botas je bas vozio sporo, jeste. Da si pogledao vremena krugova, znao bi da je u tih deset krugova 3 puta ostvario najbrze vreme trke a u ostalih 7 krugova bio sporiji po desetinku ili dve od fetela. Na kraju mu je od najbrzeg Ric falilo svega par sekundi, a ti kazes da je namerno vozio sporo. Skini brate te crvene naocare i progledaj.

serhio

pre 6 godina

alo feraristi sjetite se Montoje i Šumahera na VN monaka 2004. Po vama je i ovdje bio kriv Montoya jer je navodno zagrijavao kočnice a Huan trebalo da drži odstojanje...
Daj malo realno gledajte stvar,bez navijačkih strasti...
https://youtu.be/hFll609yPUM

Andrija

pre 6 godina

Koliko mercedes igra prljavo ovo je nevidjeno,u svemu ovome najprljaviji posao obavlja botas,zaustavljanje fetela u barseloni ok.ali namerno rano kocenje na ukasku u prvu krivinu u kanadi je uzrok onakve trke fetela,danas opet rano koci usporqva fetela pri tom zamalo da se sudare oba ferarija i prolazi bez kazne kod duela sa kimijem,zatim mu je dozvoljeno da se vrati iz kruga zaostatka kod safety car-a zbog cega,da bi na kraju trke opet vozio sporo deset krugova skoro pola sekunde od fetela i radio za hamiltona,jadno!ako je kaznjen fetel morao je i hamilton 50 km je dangers drive u f1 rekose na sky gde navijaju za hamltona,jos kazna za fetela je morala odmah da se odradi da ne bi nadoknadio vreme slucajno,bednici zajedno sa totom i laudom!!

bachi

pre 6 godina

Kuku lele redakcijo b92... em ste svi partizanovci em ste navijači fetela...
(René Artois, 25. jun 2017 17:22)
U sportskoj redakciji B92 je minimum 80% navijača zvezde, čisto da znate. Ali mozak vam je isprao dr. Zamena Te(r)zić.

ivan

pre 6 godina

mercedes-imas motor i pravila po svojoj meri skrojene,imas sumnjiv kvalifikacioni mod kao i prve krugove trke,varanje kod pritisaka u gumama,imas prljavog botasa za ciscenje protivnika,imas direkciju trke,sto ti vise treba,a da,da li moze botas nesto da ucini ja ne mogu da koristim punu snagu baterije..end.koliko je samo velik nico rozberg ovo je dokaz,i skidam mu kapu jer nije hteo da bude deo mercedesovog cirkusa i da radi ovo sto radi botas,tako to rade sampioni,bravo veliki rozberg.

Mika Sumikinen

pre 6 godina

Toliko neverovatnih komentara ovde postoji i neverovatno je koliko ovde a posebno "preko" ima onih koji imaju svoje misljenje a da ne znaju nista o datoj temi, pa je ostavljanje bilo kakvog komentara obicno gubljenje vremena. Verujem da vecina koji ostavljaju takve komentara cini saobracaj u ovoj zemlji takvim kakav jeste...ako uopste imaju dozvolu...ili bar neko vozilo kojem je dozvoljen saobracaj na javnim saobracajnicama...ne racunam traktor i kultivator.

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 6 godina

realno trebalo je hamiltona kazniti sa 10 sek.a vettela diskvalifikovati,kakvo je to nasilnicko ponasanje u tako opasnom sportu,strasno!
(coaW, 25. jun 2017 17:23)

Jel si ozbiljan? :)
Diskvalifikovati????

Race direction

pre 6 godina

Dorna ce da kazni sve samo svoje Katalonce preskace.
Za njih vaze druga pravila.
FIA ce da kazni sve, samo Hamiltona nece.
Za njega vaze druga pravila.

Smejurija sta rade.

Za istu stvar kazne Rosija a Markeza nista.
To su uradili 3x za 2 sezone.

Kimi kazna, Fetel kazna, kaznjavaju Alonsa, Vilijams, Fors Indiju ali primadonu nikad.

Sad mi je Rozbergova titula jos veca a pogotovo penzija.

Sto se tice garija plavusana i njegovih navijaca:
Covek je jos jednom sve pokazao danas.
I ko je i sta je.
Kuka da je Fetel malo kaznjen a onda trazi od tima da jave Botasu da uspori a momak se bori za 2 mesto.

Samo on on on.
Ja ja ja.
Umobolni narcisoidni egoista.

Liliputanac

pre 6 godina

Sramota! Ajde sto nisu kaznili Hamiltona, ali niko da pomene ni Botasa koji je zaluzio kaznu za onaj udes u prvom krugu. Na kraju Botas drugi a Rajkonen ispao. Stvarno sramota.

Jo

pre 6 godina

Hamiltonov prvi problem je bio da pita tim, gde je Botas. Drugim recima, gleda na Botasa kao neko ko treba da mu cuva ledja. Pa onda, ono manijcko kocenje posle kojeg Fetel NEMA gde, ni levo ni desno, nego unistava svoje prednje krilo. Pa onda, trazi od Botasa da uspori, da mi on, "gospodin covek" mogao da obidje Fetela. Hamilton je totalni mulj i talog ljudskog roda.
Zao mi je Mase. Drago zbog Strola. A Mercedesov tim, seca li se neko kada su oni zadnji put dobili neku kaznu? Ovo vec podize ozibljne sumnje u upravu FIA.

Ja

pre 6 godina

Hamiltonov prvi problem je bio da pita tim, gde je Botas. Drugim recima, gleda na Botasa kao neko ko treba da mu cuva ledja. Pa onda, ono manijcko kocenje posle kojeg Fetel NEMA gde, ni levo ni desno, nego unistava svoje prednje krilo. Pa onda, trazi od Botasa da uspori, da mi on, "gospodin covek" mogao da obidje Fetela. Hamilton je totalni mulj i talog ljudskog roda.Zao mi je Mase. Drago zbog Strola. A Mercedesov tim, seca li se neko kada su oni zadnji put dobili neku kaznu? Ovo vec podize ozibljne sumnje u upravu FIA.
(Jo, 25. jun 2017 17:50)
Nista nije bolji ni mali drekavac obojica ljige od ljudi seti se samo šta je radio Weberu

Napred Ferari

pre 6 godina

Sjajna voznja Vetela uprkos tome sto je imao problema sa pogonskom jedinicom.Izvukao je maximum iz bolida i na kraju nebeska pravda sto je trku zavrsio ispred Hamiltona.Iako ne navijam za Hamiltona on nije ono namerno uradio ali je zasluzio kaznu koju je i Vetel dobio ili bar 5 sekundi.Nadam se da ce se oni pomiriti posle razgovora.Botas je isto zasluzio kaznu kada je unistio Kimiju trku.Nisam predstavnik teorija zavere ali ocigledno da se Mercedesu gleda kroz prste u ovakvim situacijama.Idemo Sebastiane do titule

MNRSKD

pre 6 godina

I opet kao u Barseloni Botas ponovo izbacuje Kimija iz trke a nakon toga uzima veci broj poena i oba puta kriv 100% Botas i oba puta bez kazne...

Gari pokazao pravo lice i ovo na kraju sto pita da li moze Botas da uspori Sebasa sramota.

trtko orascic

pre 6 godina

cirkus je da oba vozaca mercedesa izbegnu kaznjavanje... mislim da Ferrari ikammoc da ovo podigne na veci nivo i da treba da iskoristi sav uticaj, ovo ne sme da prodje ovako, siva druzina se ozbiljno bahati na stazi

ryl

pre 6 godina

ocekujem posle trke da direkcija trke kazni i botasa i hamiltona inace nema smisla pratiti takmicenje kad se guraju ovi iz mercedesa...umesto u konacnom da fetel i kimi imaju prednost u odnosu na mercedes oni zaostaju tu oko 18 boda...sramotno

srbin

pre 6 godina

Nisam strucnjak i nista se ne razumen u pravila formule 1 ali sam profesionalni vozac specijalista po struci i iz svog iskustva mogu da kazem ako prvi vozac zakoci naglo bez razloga pogotovo na mestu gde treba i gde se ocekuje da ubrza a drugi vozac iza njega udari u prvog zbog toga zdrav razum i logika nalazu objektivno kaznjavanje prvog vozaca zbog nesportskog i prljavog poteza kojon ugrozava bezbednost sebe i drugih u saobracaju tj trci i kaznjavanje drugog vozaca jer nije bio na bezbednom rastojanju...e sad moze prvi da kaze da mu je kucence izletelo nanput pa je naglo zakocio da bi samo drugi vozac bio kriv ali gledao sam trku i nisam video ni kuce ni mace da je izletelo ispred prvog vozaca pa da je morao da zakoci naglo na izlazu iz krivine,takodje drugi vozac je trebao biti kaznjen dodatno i zbog svog postupka nakon ovog prvog udaranja.objektivno prvi kazna 5 drugi kazna 10,ovako kaznjen samo drugi i to izaziva sumnju kod svih nas koji smo objektivni i pojma nemamo o pravilima...totalno bzv

Stefan

pre 6 godina

Nema iritantnijeg tima od Mercedesa. Imaju najbolje bolide i guraju ih sa vrha, ali im ni to nije dovoljno. Botas je jedno vreme kasnio preko kruga za ostalima, da nije bilo safety cara svaki ne bi uzeo ni poen, a ovako je drugi.

Sasa

pre 6 godina

@ Race direction

Dorna ce da kazni sve samo svoje Katalonce preskace. Za njih vaze druga pravila. FIA ce da kazni sve, samo Hamiltona nece. Za njega vaze druga pravila. Smejurija sta rade. Za istu stvar kazne Rosija a Markeza nista. 
To su uradili 3x za 2 sezone. 
Kimi kazna, Fetel kazna, kaznjavaju Alonsa, Vilijams, Fors Indiju ali primadonu nikad. 
Sad mi je Rozbergova titula jos veca a pogotovo penzija. 

Sto se tice garija plavusana i njegovih navijaca: 
Covek je jos jednom sve pokazao danas. 
I ko je i sta je. 
Kuka da je Fetel malo kaznjen a onda trazi od tima da jave Botasu da uspori a momak se bori za 2 mesto. 

Samo on on on. 
Ja ja ja. 
Umobolni narcisoidni egoista
Upravo ste mi skratili komentar. Sve na mestu. Nije mi se sviđao Rozberg. Ali sad znam da je napravio pravi potez. Šta sve treba da urade da bi pobedili.....?

sreten

pre 6 godina

Prvi diktira tempo, da, ali I tu ima pravila. Vi sto tvrdite da je tu bilo sve ok sa Hamiltonove strane, malo se informisite. Ja isto izgubim zivce kad auto ispred mene na izlazu iz krivine ne ubrzava, to je vrlo nebezbedno. Da ne kazem idiotski. Moze to da ne zna pocetnik, ali f1 vozac to moze samo namerno da uradi. Jos svo vreme kuka kako je safety car spor, I onda skoro stane na izlazu iz krivine? Nije Fetel cvece, al ovaj je...

Dark Knight

pre 6 godina

Stvarno ljudi komentarišu udes ali ne znaju pravila. Vozilo koje prati safety car je dužno da održava udaljenost od istog najviše 25 dužina vozila. U momentu kada safety car ubrzava posle izlaska iz krivine Hamilton umesto da dodaje gas i time zagreva gume, i isto omogući ostatku karavana, neočekivano koči i time pravi prekršaj jer između njih ima više od 25 dužina vozila. Da Vetel jeste reagovao ishitreno i zaslužuje kaznu, ali u najmanju ruku i Hamilton zaslužuje istu kaznu.

trtko orascic

pre 6 godina

Fia kaze da Hamilton nije nista lose uradio i da nije izazvao problem. Medjutim analizu je radio veciti gubitnik, frustrirani Hill, koji jos uvek ne moze da zaboravi samare koje mu je delio Sumaher pa sad nateze redovno na stranu britanskih vozaca.
Sa druge strane, apsolutno je nedopustiva Vettelova reakcija, ali je i Hamilton morao biti na neki nacin sankcionisan, jer da nije uradio sta je uradio, prosto ne bi bilo Vettelove reakcije i to je cinjenica.
Dalje, skandal je i izostanak sankcija za Botasa posle onakvog udaranja Raikonena.
I na kraju, apsolutno nikakva reakcija sudija za cirkus izmedju Okona i Pereza.

Imaju li sudije oci, moram da se zapitam?

Boston

pre 6 godina

Najveci problem Mercedesa je sto nikada nece biti veliki kao Ferari. Sumaher ce ostati za sva vremena, on je asocijacija dobrog vozaca. Koliko puta ste culi u drustvu kada neko dobro i brzo vozi kazu "Vidi ga Sumaher" jednostavno ostace simbol voznje zauvek. Hamilton ce se zaboraviti par godina nakon odlaska u penziju.

ja

pre 6 godina

1. Botas ostavlja mesto Kimiju, ide skroz levo i bukvalno ga ivicnjak baca na njega.

2. Bravo ,,Majko,, (komentatori na SK - kao i obično očajni)

Andrija

pre 6 godina

Smesan si. Botas je bas vozio sporo, jeste. Da si pogledao vremena krugova, znao bi da je u tih deset krugova 3 puta ostvario najbrze vreme trke a u ostalih 7 krugova bio sporiji po desetinku ili dve od fetela. Na kraju mu je od najbrzeg Ric falilo svega par sekundi, a ti kazes da je namerno vozio sporo. Skini brate te crvene naocare i progledaj.
(Neopterecen, 25. jun 2017 20:22) # Link komentara
Bas sam i gledao live timing zato i kazem,a i u pravu si kad kazes da je botas napravio neki najbrzi krug ali samo zato sto je prolazio prvi kroz cilj,fetel i hamilton su to spustali ispod!evo kaznise fetela sa jos 3 boda kukanje hamiltona i dramaturgija je urodila plodom,ipak je trebalo da pobedi danas i smanji zaostatak,a ovo mu dodje kao pobeda!vidim odlicno a vidim i ko se gura po svaku cenu,kao i zasto rozberg vise ne vozi!

majko

pre 6 godina

@sasa
to je trkački incident, prešao je preko leve bankine, zaneo se zadnji kraj i udario je u Raikonena. Pogledaj opet snimak. Više trkački nego Verstapenovo prelaženje preko Vetelovog prednjeg krila u Kanadi. Više mi je za kaznu bio incident između dve Fors Indije i izguravanje Pereza od strane Okona, koji je imao mesta sa leve strane staze.

zvezdarac

pre 6 godina

@goran
Isti taj što kontroliše ritam je obavezan da vodi računa o tome da ne zaostaje za sigurnosnim vozilom i ne sme da ugrožava bezbednost kolone.
Da Vetel nije u balkanskom stilu hteo da "mu pokaže", imao bi 25 bodova i pobedu a hamilton bi verovatno bio kažnjen. Ovako je samo dobio 2 boda više u generalnom plasmanu.

Petar

pre 6 godina

Hamilton jeste bio prvi, ali nije imao pravo da zakoči ostale kao što je uradio, kao što ni vetel nije smeo da ga udari, jednom 5 a drugom 10.

asd

pre 6 godina

majko@ Pa koju si ti trku gledao? Trkaći incident? Pa gde ga udario Bottas? U koji deo bolida? Da si pažljivo gledao, a nisi, Bottas je bio svestan da gubi poziciju ali je u očajničkom pokušaju, preagresivno "najahao" veštački postavljenu prepreku na stazi, "izgubio" prednji kraj i proklizao. Čista vozačka greška i još oštetio bolid protivniku.

Neko

pre 6 godina

Svi se pozivaju na pravilo da prvi iza SC diktira tempo a ne pominju drugi deo pravila gde pise da to mora raditi bezbedno neugrozavajuci vozace iza sebe. Botas nekaznjen, Hamilton nekaznjen, kazna Fetelu stigla tek kad je Hamilton morao u boks a od tada proslo 20 krugova. O cemu vi pricate? P.S. Fetel isto debil, Ferariju se vraca isto sto su oni godinama radili za vreme Brona, Toda i Sumahera...

zorz

pre 6 godina

Ma samo vi koji pratite F1 10 godina unazad možete da tražite kazne za bilo koga..... Potražite malo na YT kako su se međusobno udarali prost, lauda i ostali.... Napravise balet od ovog sporta plus ove gluposti sa obaveznim propuštanjem ovih sa jednim krugom zaostatka..... Pogledajte ponekad NASCAR... U F1 su odavno manekeni, a ne vozači.

Milosav

pre 6 godina

Deco moja ova F1 danas je obiocan cirkus ne palite se na to. Nekada nisam propustao ni jednu trku i budio se posle ponoci da recimo gledam Australiju.
Danas je ovo vise kao video igra namenjena sirokim narodnim masama gde se svake dve tri godine smenjuju vodeci timovi i tako ukrug. Sve je pocelo sa dominacijom Ferarija pocetkom 2000-ih godina.
Sto se tice Hamiltona ljiga od vozaca, pokvaren i podmukao, nema toga sta ne bi uradio da ubere neki poen. Takav je bio i Sumaher prljav i na sve spreman, samo se setite pokusaja da izbaci mladog Vilenuva sa staze ali je sam zavrsio u pesku pored ili recimo kada je u Monaku stao na sred staze kao ugasio mu se auto.

ekerozbergn

pre 6 godina

@trtko orascic
"frustrirani Hill, koji jos uvek ne moze da zaboravi samare koje mu je delio Sumaher".

Poslednja trka 1994. godine: Sumaher u sampionatu ima bod prednosti i vodi u trci. Onda pravi gresku izlece sa staze i iako je bilo jasno da ne moze da nastavi trku izlazi na stazu i udara u Hila koji ga je obilazio. Obojica su izbacena iz trke i Sumaher osvaja titulu...
Nakon trke treci vozac koji pije pice sa Sumaherom i prepricaa scenu. Prilazi im Hil i umesto da ga nalupa pruza Sumaheru ruku "Cestitam na tituli. Nemoj to vise da radis."
Izmedju Sumija i Hamiltona nema velike razlike, prljavi su ko repa. Sumi je ponovio pokusaj da sudarom dodje do titule 1997, a Luisu su mnogi vec zaboravili da je na jednoj kisnoj trci 2007. godine takodje bio vodeci iza SC-a i da je namerno vozio preko vode sto vise okupao vozaca iza sebe misleci da je Alonso. Posle trke dvojica vozaca su se zalila da nisu mogli zbog toga da obidju Hamiltona i vrate se u isti krug na zacelje.
A sto se frustriranosti tice Fetel je frustriraniji i od Alonsa a Hil je nesto drugo - gospodin!

Aaaa

pre 6 godina

I dok se u Bakuu organizuje borba petlova da bi se nešto konačno desilo u F1, u Asenu jedna od najuzbudljivijih trka ikada... Mnogo više volim kola/formulu, ali motogp ih prosto ubija, zanimljiviji su 100000 puta...

Lerby

pre 6 godina

Kakva luda trka! Videli smo i čuli sve i svašta tokom prenosa. Hamilton je postupio podmuklo i pokvareno a Vettel posle toga huliganski. Na kraju solomonsko i trapavo "rešenje" - Lewis-a kaznili posredno instrukcijom da mora u box na rešavanje problema a Sebastian-a direktnom kaznom. U suštini, za kompletan haos na stazi i prekid trke kriv je Charlie Whiting neblagovremenim izvođenjem bezbednosnog vozila i potpuno smetena i neefikasna redarska služba na stazi. Sve ostalo je posledica. Dugo su se Hamilton i Vettel smeškali jedan drugom i čavrljali. Ovo sada podseća na scenu iz Balkan Express-a https://www.youtube.com/watch?v=jnt_Q1JX8t4 :) Pa još i Bottas i Kimi. Videćemo kako će se to odraziti i na odnos Mercedes-Ferrari, mada tu ne očekujem širenje požara jer kompanijama nije u interesu prepucavanje i loš imidž. To će prepustiti vozačima, pa i njima do izvesne granice. I kao začin na sav ovaj haos od trke, alanfordovska komunikacija radio vezom: "Imam problem a možda ga i nemam"; "Smem li da ga obiđem?" - "Pa obiđi ga ako si brži! " Na kraju a trebalo je na početku, svaka čast Ricciardo-u, Bottas-u i naročito mladom Kanađaninu. Šteta za poslednje metre i 2. mesto ali je čaša ipak polupuna. Odlično su vozili i ostalo osvajači bodova pa i neki koji su ostali praznih šaka (Massa). Daniel trijumfovao sa 10. mesta a nijednu od 5 pobeda nije ostvario sa bolje startne pozicije od 4. mesta...

drs vs kers

pre 6 godina

Svi koji prate auto moto sport verovatno su gledali i Naskar, ako bi tamo vodeći smanjio brzinu toliko da ugrozi druge da li bi bio kažnjen?
Naravno, a namerno udaranje kazna neučestvovanjem na tri trke. Dakle, crna zastava za obojicu a Fetel ne bi učestvovao na tri trke, plus novčane kazne i gotovo. Samo tamo nema selektivnog kažnjavanja, u boksu ko pređe liniju za 1cm dobija kaznu kao i onaj koji pređe 55.