Srbija – Angola 105:59

Reprezentacija Srbije je sa 105:59 ubedljivo savladala Angolu na startu Mundobasketa u Kini.

Dobrodošli!
KRAJ
40' Zakucavanje Marjanovića!
37' Nikola Jokić ubacio 100. poen Srbije
Sa linije slobodnih bacanja je Nikola Jokić postigao poene za prednost 101:52, a Moraeš u nastavku ubacuje nove poene Angole.
Jokić "kvoterbek"
Sjajan pas "preko ramena" koji je bacio Nikola Jokić za Bogdana Bogdanovića, a ovaj nalepio loptu na tablu uz faul is tigao do 2+1 situacije
35' NBA kombinacija
Jokić, Bogdanović i Marjanović prelepo kombinuju i Srbija je do sada ubacila 95 poena, a primila svega 49.
31' Micić i Gudurić trojkama otvara poslednji kvartal
U dva napada su Marko Gudurić i Vasilije Micić ostali potpuno sami i kaznili su odbranu Angole sa dve pogođene trojke. Srbija je trenutno na "maksimalnih" 84:47
Kraj treće četvrtine
28' Tri slobodna bacanja za Vladimira Lučića
Lučić je fauliran pri šutu za tri poena i dobio je priliku da sa linije slobodnih bacanja donese novih +32 Srbiji, što je Lučić i učinio. 72:40
27' Birčević popravlja svoj promašaj
Odlično se snašao Stefan Birčević posle promašenog floutera, skočio je i uhvatio loptu i uz pomoć table upisao nove poene Srbije.
25' Bogdanović pogađa uz kontakt
Ponovo je puštena grublja igra u odbrani Angole, ali je ovoga puta Bogdan Bogdanović uspeo da izdrži udarac i kroz kontakt poentira za 67:37.
24' Milutinov!
20. asistencija Srbije krunisana je sjajnim zakucavanjem Nikole Milutinova, 65:34 je prednost "Orlova".
23' Simonović sa "omiljene" pozicije
Pogađa trojku Marko Simonović sa 45 stepeni, pozicija koju prosto obožava i doneo prednost 61:34 svom timu.
22' Tandem Jokić - Milutinov nezaustavljiv
Kombinacije dvojice mladih centara stvaraju glavobolje odbrani Angole koja nema adekvatan odgovor na njihovu igru kako na niskom, tako i na visokom postu i Srbija iz lepih akcija dolazi do lakih poena.
21' Počelo je drugo poluvreme
Kraj prvog poluvremena
20' Četiri vezana poena Nikole Milutinova
Lepo je odrađena kombinacija na relaciji Jokić Milutinov i srpski centar se bez većih problema snašao i prvi put položio loptu, a posle toga i zakucao loptu u koš.
18' Druga trojka Nikole Jokića
Ostao je sam na "centrali" Nikola Jokić, dobro je lopta kružila u tom napadu, stigla do Jokića koji je bez većih problema ubacio svoju drugu trojku
17' Jovićeva sjajna odbrana i faul za 2 bacanja u kontri
Izbio je loptu Jović u stilu Mukija Blejloka i sjurio se ka košu Angole, ali je bio fauliran pa će imati dva slobodna bacanja i novi član Himkija je bio "polovičan" sa linije penala za 41:28.
16' Moreira i Moraeš vidno raspoloženi
Njih dvojica su za sada najbolji igrači Angole, a u poslednjoj akciji su lepo "prodali" pik end rol sa 45 stepeni i Moraeš je to završio flouterom.
15' Nova trojka za Srbiju!
Sjajan meč reprezentacije Srbije, tempo igre je veoma brz, a šut iz igre precizan i Srbija za sada nema većih problema protiv Angole i uspešno održava visoku prednost
13' Srbija održava visoku prednost
Na kraju prve četvrtine je Srbija imala prednost od 9 poena razlike i posle nekoliko kvalitetnih napada u drugoj četvrtini ta prednost je počela da raste da bi na kraju stigla do 16 posle tri minuta drugog kvartala i atraktivnog zakucavanja Stefana Birčevića

Foto: B92/AK
Na tribinama oko 10.000 ljudi
Kako izveštava naš novinar sa lica mesta, Aleksandar Kovačević, veliki deo navijača nosi NBA dresove na tribinama u Fošanu, a i navijači Srbije se nalaze na tribinama.
9' Slobodna bacanja za Milutinova
Nikola je bio polovičan, ali Srbija i dalje ima dvocifrenu prednost.
7' Evo poena za Angolu posle dužeg vremena
Nije prošla jedna egzibicija Nikole Jokića i otvorila se kontra za Angolu koja je lako rešena i posle dužeg vremena Angola postiže neke poene iz igre, 24:15 vođstvo Srbije.
6' Srbija u prednosti od starta
Velikom preciznošću van linije 6,75 Srbija uspeva da slomi Angolu, trenutno je 24:13 posle nove trojke koju je ubacio Marko Gudurić novi košarkaš Memfis Grizlisa.
5' Ovacije Nikoli Jokiću
NBA Superstar pogađa svoj prvi šut na meču koji je bio šut za tri poena!
4' Nova trojka Bogdana Bogdanovića!
Dobro je raspoložen bek Sakramento Kingsa, prve dva šuta za tri poena je pogodio, a posle druge trojke je kontru istrčao i Simonović i lagano to rešio za prednost 12:7.
2' Bogdanović pogađa prvu trojku za Srbiju!
Moraeš je pogodio prvu trojku na prvenstvu, a odmah mu je odgovorio Bogdan Bogdanović svojom trojkom sa velike udaljenosti.
1' Počela je utakmica!
Srbija ima prvi napad koji je završen poenima Bobana Marjanovića u reketu. U nastavku je Birčević promašio šut za tri poena, da bi Marjanović bio najviši u skoku, ali neprecizan sa zicera.

Foto: B92/AK
Podrška Srbiji u Kini!

Foto: B92/AK
 (29:20, 21:12, 28:15, )
  SRB   ANG  
  105 : 59  

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: