Nova vest
Fudbal 94

24.6.2024.

19:05

Piksi je prelomio – dve velike promene za meč odluke! FOTO

Fudbalskoj Srbiji će biti ispunjena želja – Lazar Samardžić počinje meč sa Danskom. A to nije sve.

Autor: Stefan Smuđa

Stefan Smuđa
Stefan Smuđa
Profimedia

Poslednji trening u Augzburgu, a onda i konferencija za medije u Minhenu, otklonili su sve dileme. Ili najveći broj njih.

Dragan Stojković Piksi spreman je da napravi promenu koju je unapred odobrio najveći broj srpskih ljubitelja fudbala.

Dansku će napasti "samo" sa jednim napadačem, Aleksandrom Mitrovićem, a tandem Dušan Tadić – Lazar Samardžić će se truditi da mu omogući što je više moguće pravih prilika.

Ovog puta, svi su uvereni, Mitrogol će ih iskoristiti za razliku od duela sa Slovenijom. Samo da do njih dođe. Tada je, ipak, falilo i dosta sreće.

B92.sport

Na klupu će Dušan Vlahović, koji nije ušao, praktično, ni u jednu priliku za 160 minuta na terenu u prva dva kola.

Jako loše za napadača takvog kalibra, mada stoji činjenica da njemu najmanje "leži" ovakav sistem igre i pozicija koju mu je daleko od "devetke" namenio selektor Stojković.

Zato je za očekivati da će ubacivanjem Samardžića Srbija dobiti na toj kreativnosti, ali će se i rasteretiti kapiten Tadić i neće više morati toliko da se vraća u vezni red da bi primio loptu i pokrenuo napad.

Ako i to ne bude dobro funkcionisalo, Vlahović će imati zadatak da, ovog puta, sa klupe unese energiju i nemir u odbranu Danske.

Sudeći po najavama iz njihovog tabora, njega se najviše i plaše.

Izvor: B92.sport


Nije kraj promenama

Još jedna izmena je predviđena u startnih 11 Srbije.

Iako je Ivan Ilić odigrao korektan meč protiv Slovenije i u 95. minutu sjajno centrirao na glavu Luke Jovića za gol, zaključak je da bi protiv Danske bio inferioran.

Zato će umesto njega ponovo na sredini terena biti Nemanja Gudelj.

On je odigrao samo prvih 45 protiv Engleske i nije opravdao očekivanja, jer su Džud Belingem, Deklan Rajs i Trent Aleksander Arnold potpuno nadigrali Sašu Lukića i njega.

Sada će imati priliku za popravni, te zadatak da ovog puta izbore pobedu u sudarima sa Pjerom Emil-Hojbjergom, Mortenom Hjulmandom i Kristijanom Eriksenom.

B92.sport

Bekovi i odbrana ostaju nepromenjeni.

Sa gola će defanzivnom linijom komandovati Predrag Rajković, a činiće je i ovog puta Nikola Milenković u sredini, Miloš Veljković desno i Strahinja Pavlović levo.

"Ving bekovi" će i ovog puta biti Andrija Živković na desnoj i Filip Mladenović na levoj strani. Njihove uloge biće velike, kako u pomoći odbrani, tako i u pridodavanju ofanzivnom delu. Pogotovo ako vreme bude odmicalo, a Srbiji bude potreban pogodak ili više njih.

Da zameni nekoga od njih u drugom poluvremenu predviđen je Veljko Birmančević.

Upravo ono što je fudbaler Sparte izjavio na konferenciji za medije, trebalo bi da bude svim reprezentativcima u glavama.

Da svi budu pravi Spartanci uz reči Vojvode Živojina Mišića: "Ko ne zna za strah, taj ide napred!"

Ili u suprotnom ide kući...

Podeli:

Komentari 94

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Raspad sistema

Da situacija u kojoj se Andrej Rubljov nalazi nije dobra odavno je poznato. Ali to ne sprečava ruskog tenisera da nastavlja da zabrinjava i tone sve dublje. I jasnog rešenja, utisak je, nema.

Luka Nikolić

16:30

6 d

Testovi

Test: Toyota Aygo X – maksimalni minimalizam

Po prvi put, Toyotin model A segmenta je krosover. Tako je Aygo dobio sufiks X, što se i te kako odražava na lakše provlačenje po gradu i parkiranje. Uz sve to je šampion niske potrošnje.

Auto magazin/Aleksandar Bursać

15:10

12 h

Novo Sport Video Menu