Nova vest
Fudbal 0

23.6.2024.

10:17

Bouven odgovorio Linekeru: Tvoj podkast nije za maloletnike

Džerodu Bouvenu se nisu nimalo dopali komentari Garija Linekera o igri Engleske na meču sa Danskom.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia

Taj meč je završen bez pobednika (1:1), a bivši reprezentativac Engleske je u komentaru meča bio veoma kritičan.

"Mislim, možete da pomislite na svaku moguću reč i da tražite opravdanja ako želite, ali ovo je bilo sr..e. Jesmo li taktički nedorasli? Teško je kritikovati Gareta Sautgejta jer je u celini izgradio englesku tvrđavu na mnogo načina", rekao je Lineker.

Engleze očekuje meč poslednjeg kola C grupe sa Slovenijom, a Bouven je bio šokiran izjavama Linekera u razgovoru sa Alanom Širerom.

"Nisam imao pojma da je to ostavilo tako jak utisak na njega. Njegov podkast bi mogao da uključi malo više onih upozorenja 'nije za maloletnike'. Mislim da bi trebalo više da pričaju o utakmicama. Igrali su za ovu zemlju na najvišem nivou. Po meni, mislim da je to dobar znak da kad ne igraš najbolje što možeš, uspeš da ne izgubiš utakmicu", rekao je napadač Vest Hema.

Engleska je u dobroj poziciji i Bouvenu nije jasno zašto su pojedinci tako oštri u kritikama prema nacionalnom timu.

"Imamo četiri boda. Mnogo je buke, dreke, sve je kao da smo ovde sa dva poraza i da smo na dnu tabele. Stvarnost je da smo na vrhu i da sa mnogo samopouzdanja idemo u poslednji meč u grupi, za koji znamo da moramo da ga dobijemo. Zanima nas samo taj izazov u utorak", dodao je Bouven.

Kritike na društvenim medijima ranije su mnogo više uticale na igrače, Bouven kaže da se svi trude da što manje pažnje obraćaju na to.

"Naravno da sve vidite, ali treba dobro odmeriti pre nego što nekom odgovorite i kažete nešto što ne biste želeli. Kontrolišete šta želite da vidite jer to može da utiče na vaše raspoloženje i baci vas u negativno stanje, posebno sada kada ste bez poraza i u dobroj ste poziciji. Znamo šta moramo da uradimo da bismo napredovali i da možemo da budemo bolji", rekao je Bouven.

Meč Engleske i Slovenije igra se u Kelnu u utorak 25. juna od 21 čas. 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu