Nova vest
Fudbal 46

19.6.2024.

21:20

Kolika je kazna za "ubij Srbina"?

Fudbalski savez Srbije kažnjen je od strane UEFA sa 10.000 evra zbog "provokativnih poruka kojima nije mesto na sportskom deašavanju" i sa 4,500 evra zbog ubacivanja predmeta na teren.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Ni savez Albanije nije ostao nekažnjen. UEFA ih je kaznila sa 10,000 evra zbog paljenja baklji, 12,375 evra zbog ubacivanja predmeta, 5,000 evra zbog upadanja navijača na teren i 10,000 evra, kao i Srbija, zbog poruka koje su se videle na tribinama.

Na utakmici Albanije i Hrvatske sa tribina stadiona u Hamburgu, mogli su se čuti povici sa tribina poput "Ubij Srbina", kao i "Srbe na vrbe".

Ostaje nam da vidimo kako će UEFA reagovati na ovakve ispade navijača Albanije, ali i Hrvatske, koji su se pridružili Albancima i zajedno upućivali ovakve neprihvatljive poruke sa tribina stadiona u Nemačkoj. 

Dakle, da ponovimo pitanje iz naslova – kolika je kazna za "Ubij Srbina"?

Podeli:

Komentari 46

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Raspad sistema

Da situacija u kojoj se Andrej Rubljov nalazi nije dobra odavno je poznato. Ali to ne sprečava ruskog tenisera da nastavlja da zabrinjava i tone sve dublje. I jasnog rešenja, utisak je, nema.

Luka Nikolić

16:30

6 d

Testovi

Test: Toyota Aygo X – maksimalni minimalizam

Po prvi put, Toyotin model A segmenta je krosover. Tako je Aygo dobio sufiks X, što se i te kako odražava na lakše provlačenje po gradu i parkiranje. Uz sve to je šampion niske potrošnje.

Auto magazin/Aleksandar Bursać

15:10

5 h

Novo Sport Video Menu