Nova vest
Fudbal 1

19.6.2024.

10:13

Ilić pred Sloveniju: "Samo hladna glava" VIDEO

Reprezentativac Srbije Ivan Ilić sumirao je utiske posle poraza od Engleske na staru EURO i najavio duel sa Slovenijom.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Peđa Milosavljević/Starsport

Srbija je izgubila 1:0 od Engleske u Gelzenkirhenu.

"Srbija je bila različita u dva poluvremena. Mislim da smo u prvom poluvremenu izašli nekako preozbiljno, dosta defanzivnije nego što smo trebalo, gde smo na žalost primili taj gol što se u fudbalu i dešava. Drugo poluvreme je bilo dosta bolj, gde smo imali loptu u nogama, gde smo forsirali te neke napade i gde je falila sreća u toj poslednjoj trećini", rekao je Lić u intervju za FSS.

"Veliki ponos za mene jer je ovo bio moj debi na Evropskom prvenstvu. Velika mi je čast što sam uspeo da dobijem tu minutažu. Bilo je teško, pogotovo znajući igrače na protivničkoj polovini. To su svi igrači koji igraju po vrhunskim klubovima, koji su jedni od najplaćenijih igrača u svetu. Bilo je teško, ali nekako smo morali da jurimo taj rezultat, tako da ta neka trema i sav taj strah je u nekom smislu samo nestao. Razmišljanje je bilo samo o tome kako da pokušamo da ugrozimo njih, ali na tu neku nesreću nismo iskoristili te neke šanse koje se ja nadam da će se vratiti protiv Slovenije u sledećem meč", rekao je Ilić.

Osvrnuo se i narednog protivnika Sloveniju, sa kojim igraju u četvrtak od 15.00.

"Trudimo se da pripremimo meč što bolje. U današnjem fudbalu nema slabijih ekipa. Danas u svetu se igra jak fudbal, tako da ne treba potcenjivati nikoga. Treba samo izaći hladne glave, raditi ono što pripremimo i nadati se pobedi. Imaju zaista dobra pojedince. Taj Šeško koji je jak centarfor, na koga moramo da obratimo pažnju, na njegove kvalitete gde on sačuva tu loptu i gde 90% napada ide preko njega, gde tu treba da budemo malo više obazriv", rekao je Ilić.

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Tesla spremio iznenađenje? FOTO

Čini se da je Tesla Model Y "Juniper" primećen u Kaliforniji, što je ponovo izazvalo govorkanja da proizvođač automobila priprema redizajn svog popularnog električnog SUV-a.

B92

12:32

11 h

Novo Sport Video Menu