Nova vest
Fudbal

Utorak, 26.09.2023.

13:34

Derbi u novom terminu bez Srđana Jovanovića?

Najbolji srpski arbitar Srđan Jovanović možda na kraju i neće deliti pravdu na 171. "večitom" derbiju između Crvene zvezde i Partizana.

Izvor:

Autor:

Derbi u novom terminu bez Srđana Jovanovića?
Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto

Duel u Humskoj je trebalo da bude odigran u sredu, ali je odložen zbog proglašenja Dana žalosti nakon tragedije na Kosovu i Metohiji.

Novi termin za sada nije poznat, ali ono što znamo jeste da će promena sa sobom doneti i novo delegiranje sudija.

Kada se bude odredio termin odigravanja derbija, tada će biti održano i novo biranje sudija gde Srđan Jovanović može, ali i ne mora ponovo biti delegiran.

Podsetimo, njegov prvobitan izbor je digao pravu buru, pa su iz Ljutice Bogdana čak najavili da neće igrati ukoliko Jovanović bude delio pravdu.

Predsednik FK Crvena zvezda Svetozar Mijailović je otišao korak dalje i izjavio da je "Jovanović osvedočeni navijač Partizana".

"Tokom prethodnih devet godina, jedan jedini sudija za koga je Crvena zvezda tražila izuzeće da ne sudi našem klubu je bio Srđan Jovanović. Jovanović je osvedočeni navijač FK Partizan, njegova porodica je radila za FK Partizan i on je u skladu sa tim antagonizmom prema Crvenoj zvezdi i sudio sve utakmice koje su se ticale našeg kluba. Zbog svega navedenog mi smo 2019. godine od FSS zvanično tražili da Jovanović nikad više ne sudi utakmice našeg kluba. Nikad ni za jednog sudiju to nismo tražili, samo za njega. I FSS je baš njega delegirao za predstojeći derbi", izjavio je Mijailović.

Podsetimo, Jovanović je već bio glavni arbitar na nekoliko derbi mečeva, a poslednji put u 167. međusobnom duelu kad su Crvena zvezda i Partizan 16. aprila 2022. godine na stadionu "Rajko Mitić" odigrali bez golova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

81 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu