Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 20.03.2023.

08:48

Mitrović na stubu srama – zahtevaju drakonsku kaznu

Srpski napadač Aleksandar Mitrović je na stubu srama u Engleskoj, nakon incidenta u FA Kupu.

Izvor: B92

Autor:B92

Mitrović na stubu srama – zahtevaju drakonsku kaznu
Foto: Profimedia

Mitroviću se veče iz snova na "Old Trafordu" pretvorilo u noćnu moru i sada je glavne tema engleskih medija.

Srbin je doneo prednost Fulamu na "Teatru snova", a onda je sredinom drugog poluvremena doživeo "pomračenje uma" kakvo kod njega godinama nismo videli.

Potpuno je izgubio kontrolu kada je glavni sudija Kris Kevano dosudio penal za Junajted i pokazao crveni karton Vilijanu zbog igranja rukom.

Mitrović je žurstro reagovao, povukao sudiju za ruku, uneo mu se u lice i dobio crveni karton.

Zbog toga ga kritikuju svi redom, a pojedini kritičari apeluju od FA Engleske da suspenduje Mitrovića na čak deset utakmica.

"Bilo je dece koja su gledala ovaj meč"

Za isto kaznu zalaže se i nekadašnji napadač Čelsija i Seltika Kris Saton.

"Imao je pomračenje. To nije izgovor. Ne možete da dignete ruku na zvaničnika meča. Bilo je dece koja su gledala ovaj meč. Ako ne bude oštro kažnjen, onda će da pomisle, ako Mitrović može, mogu i ja
", istakao je Saton.

Menadžer Fulama Marko Silva smatra da je glavni arbitar prestrogo pokazao crveni karton Aleksandru Mitroviću.

"Mitrović mora da kontroliše emocije, ali ne zaslužuje dugu kaznu. Ako me pitate da li je to bilo za crveni... sumnjam da jeste. Baš bih voleo da znam šta će sudija upisati da sam mu rekao. To nije bilo nešto za šta bi trebalo da mi pokaže crveni kartom"
, rekao je Silva.

"Jednostavno nedopustivo"

Sudijski ekspert Kit Heket prokomentarisao je Mitrovićev incident u svojoj kolumni u "Telegrafu" pod naslovom "Aleksandar Mitrović mora da dobije tešku kaznu - on zaslužuje 10 mečeva zabrane"!

"Nakon što je verbalno napao Krisa Kavanu, Aleksandar Mitrović je stavio ruke na sudiju što je ponašanje za koje nema izgovora. Radi sudija na svakom nivou igre FA mora da kazni Mitrovića sa najmanje 10 mečeva zabrane zbog njegovih postupaka na 'Old Trafordu'. Stavio je ruke na sudiju Krisa Kavanu, što je jednostavno nedopustivo
", napisao je Heket.

Ovaj bivši FIFA sudija (1981-1991), koji je sudio finale 100. FA kupa i nekoliko mečeva "Čeriti šilda", smatra da kazna od tri meča nije dovoljna.

"Ako se to desi poslaće se užasna poruka"

"Ne mogu da shvatim šta prolazi kroz glavu igrača u takvim momentima i zaista je potrebno da odgovorna tela preduzmu jake mere. Kazna od tri meča suspenzije neće biti dovoljna, ako se to desi poslaće se užasna poruka. Kritikovao sam što se nije kaznio Bruno Fernandeš kada je u meču Mančester junajteda i Liverula stavio ruku na sudiju", jasan je Heket.

Problem za Mitrovića je što će kazna koju dobije da se odnosi na sve utakmice u engleskim takmičenjima, a to znači i u Premijer ligi.

To bi moglo da ugrozi ambicije Fulama koji je 11 kola pre kraja deveti na tabli sa 39 bodova, svega tri manje od pozicije koja vodi u Evropu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

98 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d