Nova vest
Fudbal

Sreda, 12.10.2022.

22:45

Salah postigao najbrži het-trik u istoriji Lige šampiona VIDEO

Fudbaleri Liverpula savladali su Rendžers rezultatom 7:1, a meč je obeležio rezervista Mohamed Salah.

Izvor:

Autor:

Salah postigao najbrži het-trik u istoriji Lige šampiona VIDEO
EPA/Peter Powell / POOL

Egipatski krilni napadač je u igru ušao 68. minutu pri rezultatu 3:1 za njegovu ekipu na "Ajbroksu" i do kraja je uspeo da postigne tri pogotka za rekordno vreme.

Salah je do het-trika stigao sa šest minuta i 12 sekundi i na taj način oborio rekord Bafetimbi Gomesa iz 2011. godine kada je francuskom napadaču i tadašnjem članu Liona bilo potrebno osam minuta da dođe do istog učinka u pobedi protiv Dinama iz Zagreba rezultatom 7:1.

Zanimljivo je da mu je za sva tri gola asistirao Diogo Žota, a to se poslednji put desilo pre deceniju kada je Frenk Riberi isto toliko puta sa golom "spojio" Maria Gomeza u dresu Bajerna iz Minhena.

Fudbaler Liverpula je ujedno stigao do 38. gola u kontinentalnom takmičenju za taj klub i niti jedan drugi fudbaler nije postigao više golova za nekog od engleskih predstavnika u Ligi šampiona.

Na taj način je zasenio klupskog kolegu Roberta Firmina koji je do ulaska Salaha pružao još jednu sjajnu partiju i bio zasigurno najbolji akter susreta. Brazilski napadač je sa dva gola preokrenuo vođstvo škotske ekipe koju im je doneo Skot Arfild, a potom je sve "začinio" lepom asistencijom Darvina Nunjesa koji je posle Arsenala postigao gol na drugom meču u nizu.

Time je Firmino stigao do 12. asistencije za Liverpul u Ligi šampiona i niko nema više od njega. Izjednačen je na vrhu sa Stivenom Džerardom i Džejmsom Milnerom.

Ovom pobedom je Liverpul stigao do ukupno treće u grupi A Lige šampiona i trenutno zauzimaju drugu poziciju iza neprikosnovenog Napolija.

Rendžers je poslednji bez osvojenog boda, dok treću poziciju zauzima Ajaks koji je do jedina tri boda stigao upravo pobedom nad škotskom ekipom.

U okviru grupe B Porto je na gostovanju u Leverkuzenu savladao Bajer rezultatom 0:3. Golove su postizali Galeno i Taremi koji je precizan bio dva puta sa "bele tačke".

Ipak, meč je obeležio golman portugalske ekipe Diogo Kosta. On je postao prvi igrač koji je u istom meču Lige šampiona odbranio penal i asistirao.

Najpre je u šestom minutu dugom loptom pronašao Galena, a potom se deset minuta kasnije isprečio Demirbaju.

Porto je trenutno drugi u grupi B sa šest poena iza Klub Briža koji je prvi za deset.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu