Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 21.07.2022.

10:45

Stiže novo čudo iz Brazila – 170 golova na 172 utakmice VIDEO

Brazilski Palmeiras priredio je veliku svečanost na kojoj će njegovo čudo od deteta Endrik Felipe potpisati prvi profesionalni ugovor.

Izvor: B92

Autor:B92

Stiže novo čudo iz Brazila – 170 golova na 172 utakmice VIDEO
Foto: EPA-EFE/Fernando Bizerra

Retko viđeni talent slavi 16. rođendan što mu omogućava da postane profesionalac iako brazilski mediji nagađaju da će do 18. rođendana sigurno biti u nekom velikom evropskom klubu.

Palmeiras tvrdi da je mladi napadač u omladinskim kategorijama postigao neverovatnih 170 golova u 172 nastupa.

Na sebe je skrenuo pažnju nakon što je na Kopinji, najvećem brazilskom U-21 turniru, postigao šest golova u sedam utakmica.

Endrik se poigravao sa nekoliko godina starijim protivničkim igračima, a već duže vreme ga prate Mančester siti, Barselona, Real Madrid i brojni drugi klubovi.

Brazilci su poludeli za Endrikom pa će na njegovom potpisivanju ugovora biti sve televizije i novine, a u brojnim anketama provedenim među navijačima brazilske reprezentacije mnogo je onih koji ga žele videti u Kataru na Svetskom prvenstvu.

To se, jasno, neće dogoditi, ali Palmeiras veruje da će se na Endriku jednog dana obogatiti.

Endrik je u klub došao kao siromašni 11-godišnjak nakon što su ga Palmeirasovi skauti ugledali na jednom turniru.

Nakon što je prošao probu, njegovoj porodici je ponuđeno da se preseli iz Brazilije u Sao Paulo, ali otac je na to pristao samo ako mu klub nađe posao.

Postao je radnik na stadionu i Endrik je došao u Palmeirasovu fudbalsku školu.

"Nikad nisam za sebe mislio da sam poseban, ali kad sam na tom turniru odigrao tako dobro, sinulo mi je da bih možda mogao postati fudbaler. Moj put bio je strašno težak i znam koliko malo dečaka kao ja na kraju ostvare dobru karijeru. Ali na dobrom sam putu i ne želim da ispustim tu šansu", rekao je Endrik.

Konkretne korake u pregovorima s Palmeirasom još početkom godine preduzela je Barselona.

Španski mediji pisali su da je već ponudila Palmeirasu 45 miliona evra koje bi platila u tri rate.

Prvu kad Endrik potpiše profesionalni ugovor s Palmeirasom, drugu kad odigra prvu seniorsku sezonu i treću kad s 18 godina dođe u Barselonu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu