Nova vest
Fudbal

Nedelja, 20.02.2022.

12:00

Pavkov junak Zvezde – važna pobeda pred derbi

Fudbaleri Crvene zvezde su rezultatom 2:1 pobedili Proleter u Novom Sadu u utakmici 23. kola Linglong Superlige Srbije.

Izvor: SN

Autor: SN

Pavkov junak Zvezde – važna pobeda pred derbi
Photo: FK Crvena zvezda/STARSPORT

Zvezda nije imala luksuz i nije smelo da dođe do kiksa u Novom Sadu, a malo je falilo da se Partizan osmehne pred večiti derbi koji se igra naredne nedelje.

Izabranici Dejana Stankovića su bili agresivni od prvog minuta i kontrolisali igru, ali nije ni Proleter bio naivan, pa su crveno-beli tek u finišu meča izvukli tri boda.

Utakmica je počela loše po Proleter, jer su već na poluvremenu morali da naprave prinudnu izmenu nakon povrede Andrije Kaluđerovića, potom sledi agresivna igra Crvene zvezde, ali bez previše uspeha.

Već u 12. minutu stiže prvi šok, kada je Tomović iznudio jedanaesterac nakon kontakta sa Pićinijem. Odgovornost je preuzeo Ninković, ali mu je Borjan odbranio penal i rezultat se nije menjao.

Potom smo videli još jednu prinudnu izmenu Proletera, pa nekoliko opasnih napada Zvezde koje Ben i Ohi nisu završili golom, da bi se crveno-beli napokon poradovali u 34. minutu.

Ben je u padu loptu sproveo u mrežu i Petrića ostavio nemoćnog, pa Zvezda na poluvreme odlazi sa jednim golom prednosti.

Drugo poluvreme je bilo još dinamičnije i interesantnije, iako je početak susreta nagovestio potpuno drugačije stanje na terenu.

Zvezda je kontrolisala igru i imala sve u svojim rukama, da bi Tomović kaznio njihovu neopreznost. Igrač koji je iznudio penal u prvom poluvremenu, u drugom je bio strelac kada je u 61. minutu doneo izjednačenje.

Bilo je prilika na obe strane, rezultat je mogao da se promeni, ali na to je moralo da se čeka. Čekalo se sve do 86. minuta, kada je Pavkov odlično odreagovao i glavom loptu poslao u mrežu Proletera za pobedu Crvene zvezde rezultatom 2:1.

Proleter je do kraja ostao sa igračem manje, jer je Andrejević dobio drugi žuti odnosno crveni karton. Crvena zvezda nakon ove pobede smanjuje razliku za Partizanom koji igra od 15:30.

Naredno kolo obeležiće "večiti derbi".

Utakmicu ste mogli da pratite UŽIVO putem našeg LIVE BLOGA.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

229 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu