Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 15.07.2021.

11:19

"Teška vremena za Partizan, nemamo status kao što ima naš najveći protivnik"

FK Partizan predstavio se medijima uoči početka nove fudbalske sezone.

Izvor: B92

Autor:B92

Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Crno-beli u subotu gostuju Proleteru u Novom Sadu, u prvom kolu Superlige Srbije.

Partizan već četiri godine nije bio šampion države.

"U Srbiji, u našem prvenstvu, ne smeš da grešiš ne samo na startu sezone, nego nikada. Mislim da je ovo jedinstveno prvenstvo na svetu. Morate sve utakmice da pobedite da biste bili konkurentni. Ne želim da tražim alibi, ali stvarno je teško boriti se sa protivnikom koji za četiri godine izgubi četiri utakmice. Nijedna liga to nema niti je verovatno imala. Prošle godine smo procentualno osvojili broj bodova koji je nekada bio dovoljan za titulu, a sada više sa tim niste ni konkurentni. Ali borićemo se. Pokazivali smo u nekim trenucima da možemo. Videćemo", rekao je trener Aleksandar Stanojević.

Nova sezona donosi neka nova pravila, ali i povratak navijača na stadione.

"Verujemo da će već u Novom Sadu biti veći broj naših navijača. I zato što ovo gostovanje dolazi pred jednu evropsku utakmicu, a pogotovu u ovim vremenima… Teškim za Partizan, ipak nemamo mi taj status kao što ima naš najveći protivnik"
, dodaje trener Partizana.

Najveća promena u odnosu na dosadašnja prvenstva je uvođenje VAR tehnologije.

"
Tu bih se saglasio sa kolegom Milanovićem. Ako imate čistu nameru vama VAR i ne treba. On pomaže u nekim situacijama. Ali ako nemate, može i da vam odmogne. Sve je do ljudi. Ipak su ljudi ti koji kontrolišu sve te situacije. Ali nadam se da će i ako bude nekih neodumica liga biti u nekom korektnijem stanju. Dešavaju se greške. Ono otkad sam se ja vratio, nismo imali nekih problema sa sudijskim odlukama. Nadam se da neće ni sada biti drastičnih situacija"., ističe Stanojević

Crno-beli kreću iz Novog Sada (subota, 21h), a trener Partizana je istakao da je dobro što će tim imati utakmicu pre početka takmičenja u Evropi, protiv Dunajske strede (22. jul).

"Voleo bih da igramo više utakmica. Zadovoljan sam što ćemo imati meč pred Evropu. Znači nam i zbog navijača, posle toliko vremena izaći pred njih. Stvarno je velika stvar i biće drugačije. Skoro godinu i po dana nije bilo navijača. Srećni smo, nadam se da će naših navijača biti i u Novom Sadu. Na prvoj evropskoj utakmici na našem stadionu očekujem veliku podršku, posebno u ovim teškim vremenima za Partizan, gde nemamo status kao što ima naš najveći protivnik", rekao je Stanojević.

Ko su nosioci igre?

Partizan je tokom leta vratio napadača Rikarda Gomeša i Danila Pantića, što su najveća pojačanje tima za novu sezonu.

"Ima nekih sitnih povreda, Nikola Terzić recimo, Ivan Obradović je dobio neki udarac… Suma nije spreman i biće van konkurencije. Filip Holender je u boljem stanju, jer je bio u nekom takmičarskom ritmu, ali nije na 100 odsto, biće svakako u konkurenciju. Rikardo Gomeš je spreman, videćemo za kolo. Počinje svakako, dobro izgleda. Takođe i Nemanja Jović, igraće".

Pantić se istakao dobrim nastupima na pripremnim mečevima.

"Daču ne bih ga opterićovao. On se vratio da krene od početka i dosta je pokazao. Ne treba mu sada stavljati teret posle dobrih priprema. Jednostavno treba pustiti da ide svojim tokom. A ja sam neko ko će uvek nekome ko dobro radi pronaći mesto. Tako da, naći ćemo mu neko mesto".

Tu je i nekoliko momaka iz omladinskih selekcija od kojih se očekuje mnogo u budućnosti.

"Nikola Štulić bi trebalo da ide negde na pozajmicu, jer se Marko Milovanović se izborio za šansu i trenutno ima prednost. Samed Baždar i Mateja Đorđević će ostati sa nama i to je stav oko trojice omladinaca koji će biti tu. Za Luku Subotića bi bilo dobro da ide negde u seniorsku konkurenciju, da napreduje".

Da li će biti još pojačanja?

Partizan nije završio prelazni rok, a on umnogome zavisi od učinka u Evropi i odlazaka iz Humske.

"Najvažnije je da imamo sklopljen tim, uvek fali neko naravno. Gledamo, pratimo igrače, ali nemamo sada da kažemo da je nešto blizu baš, ni kad su dolasci, ni kad su odlasci u pitanju. Ima interesovanja, ovo što ima i po medijima. Ali ne žurimo. Čekamo. Prelazni rok traje do septembra", naglašava Stanojević.

Očekivanja od prve utakmice?

"Pobeda nas održava i dalje u trci za titulu i svaka nam je važna. Zadovoljan bih bio i sa 1:0",
zaključio je trener Partizana.

Superliga Srbije, I kolo

Petak:
17.55 Čukarički – Voždovac
20.00 Crvena zvezda – Vojvodina

Subota:

18.55 TSC – Novi Pazar
21.00 Proleter – Partizan

Nedelja:

18.55 Spartak – Radnički
21.00 Mladost – Radnički

Ponedeljak:

18.55 Radnik – Metalac
21.00 Napredak – Kolubara

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu