Nova vest
Fudbal

Sreda, 07.10.2020.

09:20

"Jovića brine da će biti hladno u Oslu"

Fudbaleri Srbije gostuju u četvrtak Norveškoj u baražu za EURO, a na terenu bismo mogli da vidimo direktan duel saigrača iz Real Madrida.

Izvor: AK

Autor: AK

Foto: Reuters/Vincent West

Jedan od ključnih igrača "vikinga" je Martin Edegor, dok šansu u napadu "orlova" čeka Luka Jović.

Njih dvojica su, logično, razgovarala u Madridu o predstojećem duelu u Oslu.

"Razmenili smo nekoliko rečenica o meču, nismo imali baš mnogo vremena. Jović se brine da će ovde u Oslu biti hladno tokom utakmice. Verovatno misli da se u Norveškoj ljudi smrzavaju tokom cele godine", rekao je Edegor.

Edegor se posle sjajne sezone u Real Sosijdadu (7 golova, 9 asistencija) vratio i konačno dobio šansu u "kraljvskom" klubu, a iako je imao problema sa kolenom ističe da je u dobroj formi.

Pročitajte još Haland "prekrstio" Kolarova pred meč godine

"Nikad nisam bio zabrinut za svoju budućnost zbog povrede kolena. Više sam bio frustriran jer nisam mogao da igram na željenom nivou"
, kaže plejmejker Reala.

Izgledalo je kao da će Edegor propustiti meč godin svoje reprezentacije zbog koronavirusa.

"Nije bilo prijatno. Malo sam se i zabrinuo jer sam razmišljao o narednim mečevima u nacionalnom timu. Srećom ispostavilo se da je drugi test na koronu bio negativan i da je to bila lažna uzbuna", rekao je Edegor.

Embed from Getty Images

Navijači Norveške se pred meč sa Srbijom uzdaju u sjajni tandem koji sa Edegorom čini napadač Borusije Dortmund Erling Haland.

"Samo mu daj loptu. Tada će verovatno zakucati par golova u protivničku mrežu. Nadam se da će biti uspešan protiv Srbije", ističe Edegor.

Norveška bi u četvrtak mogla biti oslabljena neigranjem iskusnog Markusa Henriksena, koji je proteklog vikenda šepajuću napustio teren na meču svog Rosenborga i Oda.

Pročitajte jošNorvežani okrenuli ploču posle pretnji: Srbija je favorit

"Još uvek ne znamo da li će Henriksen biti spreman za utakmicu sa Srbijom. Noga mu je vidno otečena"
, rekao je selektor Norveške Lars Lagerbek.

Duel Norveške i Srbije na programu je u četvrtak od 20.45, a na tribinama će biti i oko 200 domaćih navijača.

Pobednik će u finalu baraža igrati sa boljim timom iz duela između Škotske i Izraela koji se sastaju u istom terminu na Hempden parku u Glazgovu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu