Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 05.03.2020.

12:17

Halandov otac otkrio gde bi voleo da mu igra sin

Nisu prošla ni dva meseca kako je stigao u Borusiju Dortmund, a Erlingu Halandu već "traže" novi klub.

Izvor: AK

Autor: AK

Halandov otac otkrio gde bi voleo da mu igra sin
Photo by Joern Pollex/Bongarts/Getty Images

Norveško čudo od deteta je u Bundesligi nastavio da "rešeta" mreže kao i u Austriji, dao je već 12 golova za "milionere" iako je počeo samo pet utakmica.

Već sada Haland ima 40 golova na 41 utakmici uz 8 asistencija u svim takmičenjima ove sezone pa je s razlogom najtraženiji fudbaler u Evropi.

Borusija je platila za Halanda ukupno 81.000.000 evra, računajući i četvoroipogodišnji ugovor, s tim što je samo transfer iznosio 45.000.000 sa bonusima.

Spekuliše se da ugovor sadrži otkupnu klauzulu od 75.000.000 od zime 2021, pa se već licitira ko će prvi da ga kupi – Englezi, Francuzi, Italijani ili Španci?

"Srećan sam zbog njega i Borusije Dortmund, najvažnija stvar je što nastavlja da se razvija. Uvek je bio vrhunski strelac, ali sada sve više i asistira. Ponosan sam na njega"
, kaže Erlingov otac Alf-Inge za španski "AS".

S obzirom da je sa samo 19 godina već gol-mašina, Halanda već dovode u vezu sa Real Madridom.

"Dovode nas u vezu sa više od 100 timova, ali istina je da bi LaLiga bila odlična za mog sina, imaju sjajne timove. Nikad se ne zna da li će igrati u Španiji. Šta bude, biće"
, dodao je stariji Haland.

Jedan od glavnih razloga zašto povezuju Halanda sa Realom je što je član "kraljevskog" kluba njegov zemljak i saigrač iz reprezentacije Marin Edegor, koji se sjajnim igrama na pozajmici u Real Sosijedadu nameće za povratak na Santjago Bernabeu, možda upravo u tandemu sa Erlingom.

"Moj sin voli da igra sa Martinom, on je sjajan fudbaler. Odlično se razumeju na terenu",
dodao je otac Haland.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu