Nova vest
Fudbal

Subota, 15.02.2020.

14:00

Zvezda slavila na Brdu na trenerskom debiju Stankovića u Superligi

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su kao gosti na Banovom brdu ekipu Čukaričkog sa 2:0 u susretu 21. kola Linglong Superlige Srbije.

Izvor: SN/ZK

Autor: SN/ZK

Zvezda slavila na Brdu na trenerskom debiju Stankovića u Superligi
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

U prvom meču u nastavku prvenstva, igrači šampiona Srbije bili su bolji i tako stigli do nova tri boda kojim su se učvrstili na čelu tabele.

Bio je to superligaški debi i za novog trenera crveno-belih, Dejana Stankovića, koji će generalno imati dosta razloga za zadovoljstvo prikazanim na startu prolećnog dela sezone.

Od samog početka bilo je jasno da će igrači šampiona Srbije krenuti u ofanzivu i nije im mnogo trebalo da steknu prednost.

Igrao se peti minut kada je posle dobre akcije Bena po desnoj strani i centaršuta u kazneni prostor Čukaričkog, pokušao da interveniše Nikola Ćirković, tom prilikom se spetljao, lopta se odbila do Veljka Nikolića kojem nije bilo teško da je sa desetak metara pošalje u mrežu - 0:1.

Bio je to njegov debitantski gol za crveno-bele i najava novog trijumfa, jer su nedugo posle toga, tačnije u 14. minutu duplirali prednost.

Zasluge za gol pripadaju Njegošu Petroviću koji je rešio da pokuša sa velike udaljenosti. Lopta je imala čudnu, krivudavu putanju, to je prevarilo u proceni golmana domaćina Đorđa Petrovića. Nije uspeo da interveniše kako je želeo, lopta je završila u mreži za 0:2.

Ne može se reći da Čukarički nije pokušao, u nekoliko navrata u prvom delu bili su pred golom Crvene zvezde, u 19. minutu tražili su od Danila Grujića da pokaže na belu tačku posle duela Birmančevića i Gobeljića, ali on se nije oglasio.

S druge strane, Zvezda je pripretila u još nekoliko navrata, a u prvom minutu nadoknade vremena sudija Grujić je dosudio penal za izabranike Dejana Stankovića.

Ben je posle asistencije Gavrića šutirao sa desetak metara, lopta je pogodila u ruku Stefana Šapića, nije bilo dileme.

Ben je preuzeo odgovornost, šutirao u levi donji ugao, ali je Petrović pročitao njegovu nameru i odličnom intervencijom sprečio pogodak, tako da se na poluvreme otišlo rezultatom 0:2.

U nastavku, Čukarički je pokušao da krene ofanzivnije, ali utisak je da napad "brđana" nije imao dovoljno jaku oštricu.

Sve se svelo na nekoliko kontri i pokušaja, ali je odbrana Crvene zvezde uspešno izlazila na kraj sa time.

Ni sa druge strane nije bilo previše uzbuđenja, kao da su i gosti, zadovoljni vođstvom, malo usporili ritam.

Imali su nekoliko pokušaja da promene rezultat, Boaći i Degenek su bili u dobrim pozicijama da urade nešto više, ali je i Petrović na golu bio siguran.

Utakmicu između Čukaričkog i Crvene zvezde mogli ste da pratite UŽIVO putem našeg LIVE BLOGA i na O2 televiziji.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

228 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d