Nova vest
Fudbal

Utorak, 10.12.2019.

20:10

Barsa u kombinovanom sastavu eliminisala Inter iz Lige šampiona!

Fudbaleri Intera nisu uspeli da se plasiraju u nokaut fazu Lige šampiona posle poraza sod Barselone, rezultatom 2:1, na svom stadionu.

Izvor: SN

Autor: SN

Barsa u kombinovanom sastavu eliminisala Inter iz Lige šampiona!
Photo by Emilio Andreoli/Getty Images

Utakmica je počela nešto boljom igrom domaćeg tima, koji je u 5. minutu preko Dambrozija prvi put zapretio.

Nastavili su domaći da ređaju šanse, ali je Lukaku uspevao da bude neoprezan i da promašuje lepe prilike.

Barselona je tu neopreznost iskusno iskoristila i preko Peresa stigla do vođstva u 23. minutu. Izabranici Antonija Kontea su igrali u istom ritmu, ali su iste stvari i činili – promašivali.

Sve to do 44. minuta kada je belgijski napadač Romelu Lukaku uspeo da zatrese mrežu španskog predstavnika i donese izjednačenje, kao i nadu za plasman u osminu finala Lige šampiona.

U drugom poluvremenu je Inter mnogo promašivao, a dva pogotka Lautara Martinesa su poništena zbog ofsajd pozicije. Ređale su se greške i promašaji sve dok mladi Fati u 86. minutu nije ugasio sve nade Intera. On je svojim pogotkom doneo ne samo pobedu Barsi već i eliminisao Inter iz Lige šampiona.

Ali ni to nije sve. Fati je postao najmlađi strelac u istoriji Lige šampiona.

Dortmundska Borusija je dočekala Slaviju iz Praga na svom "Vestfalenu" i posle velike borbe uspela da je pobedi sa 2:1 i da tako preskoči Inter na tabeli i plasira se u narednu fazu takmičenja.

Golove za Borusiju postigli su Džejdon Sančo i Džulijan Brandt dok je za Slaviju jedini strelac bio Tomaš Souček.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Benfikina "pirova pobeda" nad Zenitom bila je prilično ubedjiva. Oni su sa igračem više uspeli da pobede rezultatom 3:0, ali svejedno nisu došli do plasmana u narednu fazu takmičenja.

Strelci za Benfiku bili su Ćervi i Pici, a poslednji gol je bio autogol Sardara Azmuna. Benfika je bila blizu odlaska u osminu finala, ali je Lion ipak uspeo da je rastuži.

Lajpcig je vrlo rano iz dva penala stigao do vođstva od 2:0, da bi se Lion pred svojom publikom u potpunosti vratio u igru u drugom poluvremenu. Prvo je Uar u 50. minutu postigao gol, da bi Memfis Depaj doneo izjednačenje i osminu finala francuskom predstavniku.

Utakmice Lige šampiona mogli ste da pratite UŽIVO putem našeg LIVE BLOGA.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

126 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d