Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 11.04.2019.

11:00

Lisabon strepi – vraća se Luka Jović i sprema osvetu

Benfika ga je dovela kao 18-godišnjaka iz Crvene zvezde, ali nije imala strpljenja. To bi sada moglo da joj se obije dvostruko o glavu.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Lisabon strepi – vraća se Luka Jović i sprema osvetu
Foto: Getty Images

Luka Jović je suvo zlato srpskog fudbala, jedan od najboljih strelaca nemačke Bundeslige i najtraženijih napadača današnjice.

Mogla je Benfika da u njemu dobije nekog novog Aksela Vitsela, Raula Himenesa, Viktora Lindelefa, Renata Sančesa, Anhela di Mariju, Fabija Koentraa, Nikolasa Gaitana, Nemanju Matića zbog kojih su bogati klubovi obarali transfer rekorde.

Luku Jovića je Benfika otpisala, a večeras on ima priliku da se osveti, i to u četvrtfinalu Lige Evrope. Kvota na Ajntraht je 3,10, na keca 2,30, a na iks 3,35. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Benfika Ajntraht.

Međutim, olako ga se odrekla i prepustila Ajtrahtu iz Frankfurta, koji sada čeka da mu na sto "legne" ponuda od 50-60 miliona evra.

Benfika će da dobije samo sedam miliona koliko iznosi otkupna klauzula koju su dva tima dogovorila za dvogodišnju pozajmicu strelca 24 gola ove sezone.

Ali, novac nije jedina stvar koju bi Benfika mogla da izgubi jer je loše procenila Srbina. Lako bi mogao da joj upropasti sezonu i borbu za trofej u Evropi jer dva tima vode bitku za plasman u polufinale Lige Evrope.

Benfika je domaćin Ajntrahtu u prvom meču, a nema sumnje da će Jović biti dodatno motivisan da upravo na Lužu pokaže Portugalcima koliko su pogrešili.

Međutim, ovo neće biti jedini interesantan meč četvrtfinala Lige Evrope.

U centru pažnje biće i London, gde Arsenal dočekuje Napoli. Opterećen borbom za mesto u Premijer ligi koje vodi u Ligu šampiona, "tobdžije" su pod velikim pritiskom uoči gostovanja Italijana.

Nisu sigurni za četiri najbolja tima u Engleskoj, pa im je LE od velike važnosti kao alternativni put ka eliti.

Sve više deluje da će Arsenal put ka Ligi šampiona morati da traži kroz Ligu Evrope. Neće mu biti lako jer mu večeras u četvrtfinalu stiže Napoli. Kvota na Tobdžije je 2,40, a na dvojku 2,90. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Arsenal - Napoli.

S druge strane, Napoli nakon neuspešnog nastupa u Ligi šampiona i još jednog nokauta od Juventusa u Seriji A želi da spasi sezonu bar u LE.

U međuvremenu, još jedan londonski klub traži kroz LE alternativu za Ligu šampiona ukoliko prokocka trenutnu poziciju u Premijeršipu.

Čelsi je apsolutni favorit protiv Slavije, ali to je bila i Sevilja pa je primila četiri gola u Pragu.

Na papiru, Čelsi ima najlakši posao u četvrtfinalu Lige Evrope. Plavci gostuju Slaviji iz Praga, prijatnom iznenađenju, a kvota na dvojku je 1,65. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Slavija Prag - Čelsi.

U četvrtom meču dana na programu je španski derbi Viljareal – Valensija.

U poslednjem susretu koji su imali krajem januara u LaLigi, "Slepi miševi" su pregazili "Žutu podmornicu" 3:0 na Mestalji.

U španskom okršaju u četvrtfinalu Lige Evrope, Valensija je favorit, pošto večeras gostuje Viljarealu, koji se u Primeri bori za opstanak. Kvota na dvojku je 2,55, na keca 2,85, a na iks 3,20. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Viljareal - Valensija.

Međutim, Valensija nije postigla gol na El Madrigalu na prethodna dva gostovanja.

U međuvremenu, oba tima su opterećena i domaćim šampionatom, Valensiji je i dalje neizvesna pozicija koja vodi u Evropu, dok Viljarealu "gori pod nogama" dok se grčevito bori za opstanak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu