Nova vest
Fudbal

Nedelja, 20.01.2019.

19:20

Tadić doneo tri gola, a ipak ispao tragičar Ajaksa VIDEO

Srpski reprezentativac Dušan Tadić nastavio je sa sjajnim partijama u dresu Ajaksa, ali je uprkos sjajnom nastupu bio i tragičar "kopljanika" ove nedelje.

Izvor: AK

Autor: AK

Tadić doneo tri gola, a ipak ispao tragičar Ajaksa VIDEO
Foto: Getty Images

Tadić je postigao dva gola u spektakularnom remiju Ajaksa sa Herenvenom (4:4), oba u prvom poluvremenu i to u razmaku od samo tri minuta.

Prvo je iskoristio dodavanje Lasea Šenea, a potom duplim pasom sa Hakimom Zijehom izigrao kompletnu odbranu gostiju.

Međutim, Tadić je na kraju bio donekle tragičar jer je u nadoknadi prvog poluvremena promašio penal za het-trik i vođstvo 4:1.

Herenven početkom drugog dela meča postiže dva gola u roku od pet minuta i poravnava rezultat, da bi sedam minuta pre kraja Tadić asistirao Klas-Janu Huntelaru za novo vođstvo Ajaksa.

Međutim, u nadoknadi vremena Piere donosi veliki bod gostima, te sapliće "kopljanike" u borbi za titulu jer je Ajaks propustio da iskoristi remi PSV, pa i dalje zaostaje dva boda za "filipsovcima".

Tadić deli treće mesto na listi strelaca Eredivizije sa 12 pogodaka, i treće mesto među asistenatima sa sedam proigravanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu