Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 03.12.2018.

19:10

Zvanično – Luka Modrić osvojio "Zlatnu loptu"

Nakon nagrada za najboljeg igrača u izboru UEFA i FIFA, Luka Modrić je zaokružio sjajnu 2018. osvajanjem "Zlatne lopte" Frans fudbala.

Izvor: B92

Autor:B92

Zvanično – Luka Modrić osvojio
Foto: Getty Images

Modrić je ove godine osvojio Ligu šampiona sa Realom, a sa Hrvatskom igrao finale Svetskog prvenstva gde je proglašen za najboljeg igrača turnira.

Hrvat je okončaio desetogodišnju dominaciju Kristijana Ronalda i Lionela Mesija u izboru za "Zlatnu loptu".

Zanimljivo je da je Modrić osvojio Zlatnu loptu sa skoro duplo više poena od glavnog konkurenta Ronalda.

Kao što je bilo i na spisku koji je procureo u javnost tri sata pre zvaničnog proglašenja, Modrić je iza sebe ostavio Kristijana Ronalda i Antoana Grizmana, četvrti je bio Kilijan Mbape, a tek peti je petostruki osvajač Mesi.

Slede Mohamed Slah, Rafael Varan, Eden Azar, Kevin de Brujne i Hari Kejn u prvih deset. Iza njih su Ngolo Kante, Nejmar da Silva, Luis Suares, Tibo Kurtoa te Pol Pogba na 15. mestu.

Slovenac Jan Oblak i Hrvat Mario Mandžukić podelili su 25. poziciju u glasanju, dok je Ivan Rakitić bio na deobi 19. mesta sa Robertom Firminom i Serhiom Ramosem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

522 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu