Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 09.08.2018.

12:00

Dinamo na novom transferu zaradio 15 miliona evra

Dinamo Zagreb i Lester siti sklopili su sporazum oko transfera Filipa Benkovića koji postaje novi član kluba iz engleske Premijer lige.

Izvor: B92

Autor:B92

Dinamo na novom transferu zaradio 15 miliona evra
Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images

"Dogovorili smo sve detalje oko transfera Filipa Benkovića u Lester siti. Moram izraziti zadovoljstvo jer smo izborili sjajne uslove – ukupno 15 miliona evra odštete (transfer i bonusi). Benković je dete Dinama s višegodišnjim stažom u prvom timu i njegov odlazak je logičan sled događaja. Uprava Dinama odgovorna je za budućnost kluba i ovaj potez je deo klupske strategije da zadrži ovaj nivo uslova i poslovanja. Isto tako, odlazak u najbolju fudbalsku ligu na svetu iskorak je za Filipa, ali i potvrda ugleda koji Dinamo i njegova fudbalska škola ima u svetu", rekao je predsednik uprave Igor Kodžoman.

Benković je za Dinamo igrao tri sezone u prvom timu, nastupio je više od 80 puta i postigao 6 golova.

Osvojio je četiri trofeja sa ‘Modrima’ i standardni je mladi reprezentativac Hrvatske.

"Daću srce ovom klub, navijačima i svima. Nadam se da ćemo imati dobre rezultate ove sezone. Ambicije Lestera su uvek velike. Sviđa mi se klub i ovo je dobar korak koji ću napraviti na novom nivou. Srećan sam što sam ovde", istakao je Filip.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu