Milan dobija novog vlasnika, Eliot grupa preuzima upravljanje

Američka investiciona korporacija Eliot menadžment preuzela je upravljanjem nad tim italijanskim fudbalskim klubom.

LNIzvor: B92, Beta
Podeli
Photo by Marco Luzzani/Getty Images
Photo by Marco Luzzani/Getty Images

Ta investiciona kompanija je obećala da će uložiti 50 miliona evra u trofejni milanski klub.

U saopštenju se navodi da bivši vlasnik Milana Li Jonghong do petka nije ispunio obavezu da isplati deo dugovanja na osnovu pozajmice od 300 miliona evra, koji je dugovao američkoj korporaciji.

Eliot menadžment navodi da je zaplenila imovinu doskorašnjeg vlasnika Milana Lija, uključujući i holding kompaniju u Luksemburgu koju je ovaj koristio za kupovinu sedmostrukog šampiona Evrope u aprilu 2017. godine.

"Vlasništvo i kontrola nad holding kompanijom koja je poseduje Milan je od danas u vlasništvu korporacije Eliot, nakon što prethodni vlasnik nije uspeo da izmiri obaveze prema Eliot menadžmentu", navodi se u saopštenju.

Očekuje se da američka investiciona korporacija proda klub, ali se u saopštenju dodaje da će Eliot menadžment investirati 50 miliona evra kako bi se "klub finansijski stabilizovao".

Milan je prethodne sezone završio na šestom mestu Serije A i izborio je plasman u Ligu Evropa, ali ga je Evropska fudbalska unija (UEFA) suspendovala na godinu dana iz svojih takmičenja zbog kršenja finansijskog fer-pleja.

strana 1 od 2 idi na stranu