Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 24.05.2018.

11:43

Novi japanski car – Inijesta nosi "8" i u Kobeu

Japanski klub Visel Kobe predstavio je svoje spektakularno pojačanje – Andresa Inijestu.

Izvor: AK

Autor: AK

Novi japanski car – Inijesta nosi
Foto: Tanjug/AP Photo/Eugene Hoshiko

Španski fudbaler potpisao je trogodišnji ugovor, a klub u kojem će kao u Barseloni nositi dres sa brojem osam nije saopštio finansijske detalje.

Proteklih dana spekulisalo se da će Inijesta u Japanu zarađivati 30 miliona dolara godišnje.

"Bilo je mnogo ponuda, mnogi klubovi su pokazali zainteresovanost. Ipak, odlučio sam da potpišem ugovor sa Visel Kobeom jer je impresivan projekat koji mi je predstavljen. Ovo je poseban dan za mene, važan izazov. Moja porodica je uzbudjena zbog Japana i veoma smo zadovoljni", rekao je Inijesta na predstavljanju u Japanu.

Inijesta je protekog vikenda odigrao poslednju od 674 utakmice za Barselonu s kojom je tokom 22 godine osvojio 34 trofeja.

Inače, vlasnik Visel Kobea je milijarder Hiroši Mikitani, direktor kompanije "Rakuten", japanske verzije "Amazona", vlasnika "Vajbera", a glavnog sponzora Barselone.

"Zadovoljstvo mi je da najavim da će Andres inijesta igrati za Visel Kobe posle istorijske karijere u Barseloni", rekao je Mikitani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu