Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 05.02.2018.

16:30

FIFA u Španiji zbog mešanja Vlade u rad Saveza

Delegacija FIFA predvođena gen. sek. Fatmom Samurom, sastala se sa zvaničnicima Španije kako bi razgovarali o zabrinutosti zbog mešanja Vlade u rad Saveza.

Izvor: B92

Autor:B92

FIFA u Španiji zbog mešanja Vlade u rad Saveza
Foto: Getty images

FIFA je prošle godine uputila pismo španskim fudbalskim zvaničnicima u kojima ih je podsetila da sve članice te organizacije moraju samostalno da upravljaju svojim poslovima, bez mešanja treće strane.

To upozorenje je stiglo, po navodima medija, nakon pristiska vlasti da se održe izbori u Fudbalskom savezu Španije (RFEF) nakon hapšenja Anhela Marije Viljara.

Sastanku su prisustvovali Hose Ramon Lete, predsednik Saveza za sport, ministar za obrazovanje, kulturu i sport Injigo Mandes de Vigo i Huan Luis Larea, koji je trenutno na čelu španske fudbalske federacije.

Detalji tog sastanka nisu objavljeni.

Španska policija je jula prošle godine uhapsila tadašnjeg predsednika Fudbalskog saveza Španije Viljara, njegovog sina i još dvojicu fudbalskih zvaničnika.

Oni su optuženi za korupciju, zloupotrebu sredstava, falsifikovanje dokumenata.

Suspenzija Fudbalskog saveza Španije mogla bi da dovede i do isključenja reprezentacije te zemlje sa Svetskog prvenstva u Rusiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu