Nova vest
Fudbal

Utorak, 12.12.2017.

16:30

Kako je Matić postao 45M € vredan zadnji vezni?

Srpski reprezentativac Nemanja Matić jedan je od najboljih zadnjih veznih igrača na svetu, ali nije na toj poziciji počeo karijeru.

Izvor: AK

Autor: AK

Kako je Matić postao 45M € vredan zadnji vezni?
Foto: Getty images

Matić je jedan od ključnih igrača velikog Mančester junajteda kod Žozea Murinja, a za klupski magazin je otkrio kako je došao do te pozicije.

"Kada sam počeo da igram fudbal, moj san je bio da budem ofanzivni vezni igrač i da postižem golove. Kako sam postepeno rastao, počeo sam da se pomeram unazad, kada sam došao u Benfiku trener Žorž Žezus mi je rekao da nema šanse da igram ofanzivno. Imali smo mnogo igrača na toj poziciji boljih od mene, Pabla Aimara i Havijera Saviolu", rekao je Matić.

"Bilo mi je teško zbog toga, ali mi je rekao da ako želim da igram, onda je za mene pozicija "6" kao defaizivni vezni i da tu mogu postati jedan od najboljih igrača na svetu. Naporno sam radio, slušao ga i korak po korak sam napredovao. Kao što vidite danas, stigao sam do Mančester junajteda pa sam srećan što sam promenio poziciju", dodao je srpski fudbaler.

Ključni faktor njegovog "pomeranja" unazad u formaciji je visina od 194 centimetra.

"Da, mislim da je to bilo ključno. Sa ovom visinom je teško igrati napred. Možda je trener rekao da je visina problem, a bio je kvalitet", našalio se Matić, "Aimar i Saviola su veoma niski ali izuzetno dobri tehničari, vrlo kvalitetni igrači".

Matić se ove nedelje našao na naslovnoj strani Junajtedovog magazina za januar 2018. koji je dao ekskluzivni intervju na sedam strana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu