Nova vest
Fudbal

Sreda, 02.12.2015.

20:41

Trećeligaš šokirao Renco Barberu

Trećeligaš Alesandrija napravio je najveće iznenađenje dosadašnjeg toka Kupa Italije pobedivši Palermo na Siciliji – 3:2 (2:0).

Izvor:

Autor:

Default images

Član Lige Pro vodio je već posle četiri minuta igre, kada je Masimo Loviso pretvorio penal u 1:0.

Ipak, ključan momenat susreta desio se u 22. minutu, kada je Franko Vaskes zbog udaranja protivnika zardio isključenje, a Alesandrija je to kaznila u sledećem napadu, kada je Mikele Markoni iz voleja zakucao loptu u mrežu.

Uspeli su domaći sa igračem manje da smanje posle deset minuta igre u nastavku, a strelac je bio Makedonac Aleksandar Trajkovski, ali nisu stigli i do izjednačenja i pored nekoliko izglednih prilika.

Na novi pogodak čekalo se sve do 82. minuta, kada Đanluka Niko potvrdio senzaciju i prolaz svog tima na Renco Barberi, da bi konačan rezultat postavio Alberto Đilardino tri minuta kasnije.

U drugom meču dana, Helas Verona se takođe mučila, ali je tek u nadoknadi vremena uspela da slomi otpor trećeligaša Pavije- Dugo su gosti odolevali, da bi odlučujući trenutak viđen u prvom minutu nadoknade, kada je Klaudio Vink postigao jedini gol na meču.

Boško Janković igrao je do 52. minuta za domaći tim.

Poslednja ekipa koja se plasirala u peto kolo jeste Udineze, koji je na svom terenu porazio Atalantu 3:1. Domaći su poveli već u četvrtom minutu, kada je Antonio di Natale uspešno realizovao penal, da bi se tim rezultatom otišlo na odmor.

Ipak, izjendačenje gostima iz Bergama na Friuliju doneo je Gaetano Monačelo posle samo tri minuta igre u nastavku, ali su Stipe Perica u 57. i ponovo Di Natale u 76. minutu doneli prolaz 'Zebrama'.

Kup Italije – četvrto kolo:

Palermo – Alesandrija 2:3 (0:2)
Verona – Pavija 1:0 (0:0)
Udineze – Atalanta 3:1 (1:0)
Di Natale 4, 76, Perica 57 - Monačelo 48

sreda:
Specija – Salernintana 2:0
Torino – Čezena 4:1
Milan – Krotone 3:1

četvrtak:
Karpi – Vičenca
Sasuolo – Kaljari

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu