Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 10.08.2015.

21:20

Terzić: Ona Zvezda bi prošla Ludogorec

Odlazeći generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić rekao je da bi ’crveno-beli’ prošli Ludogorec da su prošle godine mogli da igraju Evropu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Starsportphoto

Bugarski klub je prošle godine eliminisao Partizan u kvalifikacijama za Ligu šampiona, koje su ’crno-beli’ igrali zbog suspenzije Zvezde koju joj je izrekla Evropska fudbalska unija.

Nedobijanje licence je bilo samo kulminacija lošeg rukovođenja klubom godinama unazad. Sigurno da je time mnogo izgubljeno, jer sam ulazak u Ligu šampiona donosi minimalan prihod od 14 miliona evra, a siguran sam da bi onaj tim Crvene zvezde prošao Ludogorec, koji je dodeljen Partizanu žrebom“, rekao je Terzić gostujući u emisiji „Oko“ Radio-televizije Srbije.

Pored Terzića, u toj emisiji su gostovali i član Upravnog odbora Crvene zvezde Božidar Cerović i predstavnik Sekcije veterana Ratomirom Dujkovićem.

Terzić je prošle nedelje podneo ostavku na svoju funkciju, a klub je prethodno zakazao izbore za sredinu septembra. Pored Terzića, još nekolicina čelnika su napustili klub, ali to odlazećeg generalnog sekretara ne brine.

To što sam ja otišao ne znači da nema ko da upravlja Zvezdom, bez obzira na to što su otišli i drugi članovi Upravnog odbora. Zvezda funkcioniše u skladu sa Statutom, a predsednik Mijailović i Upravni odbor odlučuju o transferima“, naglasio je Terzić.

U klub iz Ljutice Bogdana Terzić je stigao prošle godine, kaže da su ’crveno-beli’ tada bili na ivici bankrota, ali da je sada shvatio da problemi nisu predstavljeni na pravi način.

Zatekao sam račun kluba u blokadi, 250 menica je čekalo na naplatu, a bile su tu i izvršne presude UEFA i FIFA od nekoliko miliona evra. Izgledalo je da Zvezdi preti bankrot, ali je možda naša greška što smo pričali na stidljiv način. Razmišljali smo i o trećoj ligi, kao što je slučaj bio sa Rendžersom, i tada niko nije pričao o tituli, ali su po interciji ti problemi stavljeni pod tepih“, istakao je Terzić.

Terzić se dotakao i navijača, koji su tražili ostavke uprave posle eliminacije iz kvalifikacija za Ligu Evrope i lošeg starta Superlige.

„Što se tiče navijača, oni su bogatstvo kluba. Problem je što oni treba da navijaju, ne da rukovode klubom, jer se vode emocijama, a tako se ne donose mudre i racionalne odluke. I ja kao navijač Zvezde želim da ona pobeđuje i bude šampion, da bude šampion Evrope, ali da li je to realno sada. Rekli smo da je cilj stabilizacija kluba, pa podmlađivanje tima, a tek onda rezultata. Svi su na Skupštini usvojili moj predlog, a šta se desilo 20 dana kasnije, ne znam“, rekao je Terzić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

222 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu