Nova vest
Fudbal

Sreda, 02.07.2014.

19:03

Barsa – 60M £ + Sančes za Suaresa

Fudbalski klubovi Barselona i Liverpul počeli su u sredu pregovore u Londonu oko transfera Luisa Suaresa.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Barselona je nekoliko puta poslednjih dana isticala da želi Suaresa, dok se Liverpul nijednom nije oglasio povodom mogućeg odlaska najboljeg igrača.

Očekuje se da se Katalonci aktiviraju otkupnu klauzulu koja iznosi negde između 70 i 80 miliona funti, dok bi uz taj novac pridodali i Aleksisa Sančesa, koji bi se u tom slučaju preselio na ’Enfild’.

Urugvajski fudbaler trenutno služi četvoromesečnu suspenziju jer je na Svetskom prvenstvu ugrizao Đorđa Kjelinija.

Blaugrana nije želela konkretno da govori o Luisu, ali je predsednik Đosep Marija Bartomeu pre nekoliko dana naveo da su u potrazi za napadačem.

„Pre nekoliko meseci sam objavio da će tim biti dosta renoviran, ali ne želimo da otkrivamo detalje, kako ne bismo rivalima otkrili naše namere. Naši predstavnici konstantno putuju po drugim zemljama kako bi gledali potencijalna pojačanja. Imamo spisak imena igrača, ali ponekad klubovi spekulišu potencijalna Barsina pojačanja, kako bi manipulisali cenom. Mogu samo da kažem da nas imena sa kojima se usaglasio trener Luis Enrike uzbuđuju. Na primer, Andoni Zubizareta već ima imena štopera koji još nisu potpisani jer klubovi misle da će njihova cena porasti tokom Svetskog prvenstva“, rekao je Bartomeu.

Upitan o Suaresu, on je rekao:

„Suares je Liverpulov igrač, tako da ne mogu da pričam o njemu, on pripada drugom timu, rivalskom timu. Ali, mi smo fudbalski radnici, i reći ’izvini’ je časno, pomaže konkurenciji. Uradio je nešto što nije dobro, ali je odgovornost svakog u fudbalu, bio on u Liverpulu ili ne, setiti se da se izvinio. Priznati da ste uradili nešto veoma loše je mnogo važno. Luis se izvinio i to je časno, napravio je korak ka rehabilitaciji i fudbalski svet ga treba podržati i pomoći mu. Kao fudbalski fan, nadam se da je okrenuo novi list“, dodao je predsednik Barse.

Međutim, pregovori dve strane mogli bi malo da uspore, pošto Liverpul ne smatra da će četvoromesečna suspenzija uticati na vrednost fudbaleru. Očekuje se da Barselona ponudi oko 60 miliona funti što je manje nego što ’crveni’ žele.

Drugi deo ovog transfera uključuje Aleksisa Sančesa, čija vrednost se procenjuje na 30 miliona funti, ali je ona još više skočila posle odličnih igara u Brazilu. Tokom dana takođe su se pojavile informacije da je Sančes odbio transfer u Liverpul, jer navodno želi da pređe u Arsenal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu