Nova vest
Fudbal

Nedelja, 16.06.2013.

09:44

Independiente tužnim stopama Rivera

Fudbaleri Independijentea eliminisani su u drugu ligu Argentine, prvi put u svojoj 108 godina dugoj istoriji.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Tim iz Aveljanede, koji je 16 puta bio šampion Argentine, sedam puta Južne Amerike i dva puta sveta, poražen je 1:0 od San Lorenca i kolo pre kraja Klausure definitivno izgubili šanse da opstanu u Premijer ligi.

Tako je Independijente doživeo sudbinu drugog argentinskog velikana River Plejta, koji je pre dve godine ispao u drugu ligu prvi put u 110 godina dugoj istoriji kluba.

Zajedno sa navijačima Independijentea tuguju i brojni drugi Argentinci, među kojima je i napadač Mančester Sitija Serhio Kun Aguero.

"Tužno je ono što se dogodilo River Plejtu i sada Independijenteu. Veliki se uvek vraćaju. Crvena boja će uvek biti u mom srcu. Danas više nego ikad", napisao je Aguero na tviteru.

U poslednje dve decenije Independijente je osvojio samo dve titule šampiona, ali je ipak ostao treći najuspešniji argentinski tim, iza Rivera (33) i Boke Juniors (24). Poslednji Kopa Libertadores osvojio je 1984. godine.

U Argentini iz lige ispadaju dve ekipe koje imaju najlošiji prosek u poslednje tri sezone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu