Nova vest
Fudbal

Utorak, 21.06.2011.

18:23

Fudbaleri VB na Igrama u Londonu?

Velika Britanija će na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. igrati u zajedničkoj fudbalskoj reprezentaciji, a pravo nastupa imaće igrači iz sve četiri zemlje.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Olimpijski komitet Britanije (BOA) navodno je postigao dogovor sa fudbalskim savezima Engleske, Škotske, Velsa i Severne Irske da se napravi zajednički tim za Olimpijadu, posle pune 52 godine.

Ovo će biti i prvi put da Britanija ima žensku fudbalsku reprezentaciju. Mušku selekciju činiće 18 igrača, od kojih će 15 biti mlađi od 23 godine i trojica bilo kog uzrasta.

"Kasnije u toku godine počeće proces izbora igrača, dok će obaveštenje o selektorima oba britanska tima biti objavljeno na vreme", navodi se u saopštenju BOA.

Međutim, zvaničnici Škotske i Velsa besno su reagovali posle saznanja o ovom dogovoru, koji prema njima nije postignut.

“Mi nismo deo nikakvog dogovora. FA nema pravo da pregovara u naše ime, oni ne predstavljaju nas”, izjavio je predsednik FA Velsa Fil Pričard posle saopštenja da je Olimpijski komitet sve dogovorio sa FA Engleske.

I izvršni director Fudbalske asocijacije Škotske Stjuart Regan je pojasnio da apsolutno nema apetita da njegovi igrači budu deo tog tima.

“Legalno, mi ne možemo stati na put ni jednom igraču ukoliko je njegova želja da igra, niti ćemo im stati na put ako to budu želeli. Ali, kada su tokom prijateljske utakmice sa Brazilom igrači upitani koji je njihov stav, ni jedan nije bio zainteresovan”, saopštio je SFA putem svog portparola.

Takođe, potpredsednik FIFA iz Britanije, Džim Bojs je potvrdio da nema saznanja o navedenom dogovoru.

“Tri asocijacije (Škotske, Velsa i Severne Irske) su mi jasno stavili do znanja da oni neće promeniti svoju odluku o britanskom olimpijskom timu, pa ja ništa ne znam o tom sporazumu”.

Poslednji put tim Velike Britanije nastupao je 1960. godine u Rimu kada je ostao bez medalje pošto je pobedio Tajvan 3:2, remizirao sa Italijom 1:1, a izgubio od Brazila 4:3.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu