Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 09.08.2010.

22:57

Blan: "Vreme je za fudbal"

Posle nekoliko nedelja koje su obeležile diskusije vezane za debakl Francuske na SP, novi selektor 'trikolora' Loran Blan rekao je da je došlo vreme za fudbal.

Izvor: LB

Autor: LB

Default images

Blan, koji je na mestu selektora zamenio Domeneka, istakao je da je prezadovoljan što je ponovo na terenu.

"U poslednje vreme mnogo više smo u kancelarijama i na raznim sastancima. I to su važne stvari, ali je ne smem da zapostavim mesto gde sam dobar, a to je fudbalski teren", rekao je Blan koji se priprema za svoju premijeru na klupi selekcije Francuske

Francuska će u sredu, u Oslu, odigrati prijateljsku utakmicu sa reprezentacijom Norveške.

Igrači i ceo stručni štab sa nestrpljenjem čekaju taj meč. Svi naporno rade i jedva čekaju da se vrate na teren“, rekao je Blan, čiji je glavni cilj da obnovi nacionalni tim posle velikog neuspeha na Mundijalu u Južnoj Africi.

Jutros, kada sam obukao majcu reprezentacije, osetio sam da sam napokon zaista tu. Dugo sam čekao ovaj trenutak i moram da priznam da je osećaj sjajan”, dodao je on.

Francuska je takmičenje u Južnoj Africi završila u prvoj fazi, kao poslednji tim u A grupi. 'Trikolori' su igrali nerešeno sa Urugvajem (0:0), a potom su usledeli porazi od Meksika (2:0) i Južne Afrike(2:1). Nastup Francuske na SP obeležio je i sukob selektora Domeneka i napadača Nikolasa Anelke, koji je nakon toga isključen iz tima. Posle tog incidenta, igrači su, u znak solidarnosti sa Anelkom, bojkotovali trening i selektora Domeneka.

Igračima sam rekao da su ovde kako bi se što bolje pripremili, igrali fudbal, ali pre svega da bi uživali“, kazao je Blan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu