Nova vest
Fudbal

Sreda, 13.01.2010.

15:19

Ćiro sarađuje u istrazi nameštaljki

Miroslav Ćiro Blažević sarađuje sa istražiocima iz UEFA u otkrivanju ljudi koji stoje iza najveće kladioničarske afere, piše hrvatski Nacional.

Izvor: B92, Nacional

Autor:B92, Nacional

Default images

Afera je počela u Nemačkoj i proširila se na još osam država među kojima je i Hrvatska. "Uefa je kontaktirala gospodina Blaževića u vezi istraga koje provode nemačke sudske vlasti u Bohumu i on je ponudio da otkrije željene informacije", iz UEFA je potvrđeno Nacionalu.

Još uvek je nejasno, pišu hrvatski mediji, kako bi Blažević mogao da pomogne u istrazi, alije nedavno pomijnana potencijalna afera sa pola miliona evra koliko je, navodno, nuđeno za poraz od Turaka u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Blažević je tada tvrdio da priča nema realne osnove, a sada je, prema navodima Nacionala, nedostupan pa njegove reakcije nema.

Veruje se da su u Turskoj bile nameštane najatraktivnije utakmice, a sumnjiva su tri meča Lige šampiona i 12 utakmica Lige UEFA.

U Hrvatskoj je bilo sedam sumnjivih utakmica, a u tamošnjem fudbalskom savezu se zna da je na listi meč Zadar – Hajduk.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu